Európa erős embere ;-)
2014. június 17. írta: Fedor

Európa erős embere ;-)

orban_merkel.jpg

Két mai hír, kommentár nélkül. 

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz az EP-választáson megszerezte a szavazatok 51 százalékát Juncker pártjának, az Európai Néppártnak, azt mondta, hogy a Fidesz "nem Juncker miatt" érte el ezt az eredményt. Éppen "ellenkezőleg: megígértem a választóimnak, hogy Juncker útját állom. A választási ígéretem és az európai alapszabályok megszegése lenne, ha mégiscsak Juncker urat jelölném, csak azért, mert az Európai Néppárt más pártjai ezt akarják" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az ilyen magatartás "lerombolná az Európai Unió alapjait".

Orbán a Bildben: Juncker útját állom

Nem akar európai bizottsági (EB) elnökválasztási castingot Angela Merkel német kancellár, ezért arra törekszik, hogy már a jövő heti európai uniós csúcsértekezlet döntsön Jean-Claude Juncker jelöléséről a testület élére - tudta meg a Financial Times (FT) a birtokába került dokumentumokból. Az egyik emlékeztető szerint Merkel európai vezetőknek beszélt arról, hogy az ezzel kapcsolatos elhúzódó belharc ártana az EU-nak, ezért most már Juncker gyors jelölése mellett van.

Óriási vereségbe szaladhat bele Orbán

Na jó, egy kommentár mégis: 

Így ígérte meg Orbán és a FIDESZ, hogy útját állja Junckernek :-)

DBELO20140516005.jpg

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője (k) pártja és az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) budapesti kampányrendezvényén a Hősök terén 2014. május 16-án. MTI Fotó: Beliczay László

A nyitókép Szarvas munkája


FB:

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr386310452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2014.06.17. 17:51:19

Juncker nem lenne jó nekünk, de mégis sokkal jobb, mint az alternatíva: választás... Mert többségben vannak a ballibák, felérne egy fejlövéssel ha a balga belgát választanák meg, de a többi sem sokkal jobb nála. Juncker európai egyesült államokat akar, minél nagyobb brüsszeli vízfejjel ami ellentétes a szuverén államok szövetségével. Lennének jobb jelöltek is a néppártban a helyére.

De annyira-annyira kicsik vagyunk mi ehhez, legfeljebb a szánk lehet nagy... viszont sok kicsi sokra megy és van köztük egy Nagy-Britannia is, akinek mégis csak adnak a szavára, főleg, h komolyan fontolgatják a kilépést.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0