Legyen Bajnai az Együtt-PM kabalababája
2014. szeptember 02. írta: Fedor

Legyen Bajnai az Együtt-PM kabalababája

bajnai.pngHát, ennyi volt a kirándulás a pártpolitika sűrűjébe: 

Egy francia hátterű befektetésre szakosodott multinacionális cégnél folytatja pályafutását Bajnai Gordon, ugyanakkor nem költözik el Magyarországról – értesült a hvg.hu. Az Együtt nevű párt alapítója megerősítette, hogy operatív irányításért felelős ügyvezető igazgató lett a Meridiam-csoportnál, de hangsúlyozta, kinevezése közéleti szerepvállalásait nem érinti, nem adja fel a párt Országos Politikai Tanácsa (OPT) élén betöltött elnöki funkcióját. 

Persze, papíron marad az Együttben egy díszletfunkcióban, de elég egyértelmű, hogy ezzzel a politikai karrierét feladta Bajnai. 

Kár. 

Ugyanakkor - bár valamennyire előre látható volt ez már az indulásakor is - látszik, hogy a miniszterelnökként elért eredményei ellenére, nagyon nem való ő a mai magyar politika dzsumbujába. Mit tud kezdeni az orbánviktorokkal és gyurcsányferencekkel egy olyan ember, aki hajlandó a kompromisszumokra, aki ha úgy ítéli meg, hajlandó feladni az ambícióit egy közös cél érdekében, és aki a politikába való görcsös kapaszkodás helyett inkább a családját választja? 

Persze vérmérséklettől függően, azok, akik bíztak benne, gondolhatják ezt élhetetlenségnek és gyáva megfutamodásnak is, és nem mondhatom, hogy ez az értelmezés nem fordult meg az én fejemben is. Az ország mindenképp vesztett azzal, hogy nem volt mégis egy kicsit tökösebb, becsvágyóbb, és kevésbé csapatjátékos, persze az egészséges mértéken belül. De talán mégis jobb, hogy nem sülyedt le arra a szintre, amire paradox módon szükség lett volna ahhoz, hogy ne maradjon az egséz ország azon a szinten.

Az Együtt számára (relatív) sikeres EU-választás után ezt írtam:

Ha Bajnai még bármit is el akar érni a politikában, ha úgy gondolja, hogy 2018-ban újra, és most már valóban, kitartva a célja mellett, bejelentkezik a kormányfői posztra, akkor szerintem a fentiek értelmében indulnia kell Tarlós ellenében. Pártjának fővárosi eredménye most már alapot is ad erre, és hiszem, hogy nem lenne esélytelen, vagy legalábbis esélytelenebb más baloldali jelöltnél, és elfogadható lehet a személye közös jelöltnek. Az országgyűlési mandátumát már lepasszolta Szelényi Zsuzsának, az EU parlamentit meg Jávor Benedeknek, szóval ha ezt nem vállalja be, akkor tényleg nem tudom, hogy mi a célja, akkor inkább mondja azt, hogy kösz, ennyi volt a kirándulásom a pártpolitika terén. Rövidtávon biztos nem tenne jót az Együttnek, de hosszú távon túlélnék, hisz ez nem a DK, ez nem one man show.

Elnézve Falus doktor jelöltté válásának nyögvenyelős körülményeit és a szakmailag amúgy valószínűleg megfelelő volt tisztifőorvos kommunikációs amatőrségeit, még jobban sajnálom, hogy inkább a második opciót választotta. 

Viszont ha már egyszer hivatalosan nem akarja otthagyni a pártját, akkor találjunk neki megfelelő szerepet. Bár - mint fentebb írtam is - az Együtt nem one man show, de azért egyértelmű, hogy eddig ő volt a párt arca. És miért ne maradhatna az továbbra is? A tavaszi két kampány során olyan szinten belelendült, hogy nem kéne abbahagyni. A fene gondolta volna korábban, de valahogy jól álltak neki azok a kampánymegoldások (legyen az photoshop-kalandorság vagy mém-alapanyag videó), amiről elsőre azt gondolná az ember, hogy távol áll tőle. Oké, nem vállal önkormányzati szerepet, de hát így volt ez az országgyűlési és az uniós választás után is, mégis ráépültek azok a kampányok, hát miért ne lehetne most is így?

Legyen hát Bajnai az Együtt-PM kabalababája :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr946658693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.02. 13:53:36

Legyen két kabala: bal oldalon Bajnai. Jobb oldalon meg Bárdossy. Amint szent háborút hirdetnek a barbár orosz aljanép ellen.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.02. 13:55:02

Bajnait csak a hataloméhség vonzotta, neki nem érdekes más, csak a kormányfőség.

Bevallom, a legelején még nekem is tetszett Bajnai, de alig 3 hónap alatt kiábrándultam belőle.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.02. 14:36:01

@maxval a bircaman: Bajnai meg hataloméhség :-) Ez jó. Hataloméhségből lépett hátra Mesterházy javára, hataloméhségből nem indult a főpolgármesteri posztért, hataloméhségből mondott le a pártelnökségről, és most hataloméhségből vonul vissza.

A putyinimádó becsipődésedet most inkább békénhagynám...

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.02. 14:50:22

@Fedor:

Lemondott, amint látta: a csatát elvesztette. Ez nem nagy ügy. Nagy ügy úgy lemondani, hogy győzésre állsz. Vesztesen mindenki képes lemondani, hiszen semmi tétje nincs.

Ugyanezért mond le: semmi esélye politikusi karrierre már.

Egyszerűen a ballib oldalon Bajnai két széket akart megülni és a földre esett.

A két szék: az MSZP hagyományos demagóg baromságai és Gyurcsány ultraliberalizmusa. E két irányzat eleve utálja egymást, folyton egymást hibáztatják. Erre jön Bajnai, aki egyszerre akar lenni a kettő.

Mi is Bajnai története? Éles szemmel meglátta: marha sok ember nem akar se ballibeket, se Fideszt, se Jobbikot. Ez helyes meglátás volt. Azonban Bajnainak csak egyetlen terve volt: meghódítani az LMP-t, s az LMP alapján építeni ki az új erőt. Schiffernek viszont más tervei voltak, esze ágában sem volt betagozódni Bajnai alá alvezérnek. Innentől indult Bajnai ámokfutása: elvitt az LMP-ből pár háttér nélküli embert, majd elkezdte nyomni az MSZP-t. A médikampányával elérte, hogy az MSZP bevegye őt, de így már megszűnt alternatíva lenni, egyszerűen ő lett az újabb ballib erő, mely abból él, hogy elviszi a már meglévő ballib tábor egy részét. Na most, ezt se a DK, se az MSZP nem igazán értékelte.

Ez a bukás története.

hanta boy 2014.09.02. 14:51:46

Bajnai inkább legyen a kisnyugdíjasok és a szociálisan rászorultak kabala-babája!!!

index.hu

2009. március

"Jövőre 600 milliárd forinttal vágná vissza a túlméretezett szociális és nyugdíjkiadásokat a Bajnai-csomag. Búcsút mondhatnánk a gázár- és távhőtámogatásnak, a svájci indexálásnak a nyugdíjemelésnél, a gyed a gyermek egy éves koráig járna, és lehetnek egyedi spórolási intézkedések is, például a MÁV állami támogatását pár tízmilliárddal levágnák."

Istenem, a jóságos Bajnai mindjárt 600 milliárddal megvágta a szociálisan rászorultakat és nyugdíjasokat....egyem azt a jóságos szívét!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.02. 15:15:04

@hanta boy: Aminek ugye semmi köze nem volt ahhoz, hogy a világ majdnem összes országában megszorítások voltak akkor a világválság miatt, ááá, dehogy. Csak gonoszkodni akart egy kicsit, igaz?

hanta boy 2014.09.02. 15:27:30

Istenem, Istenem!

Ez a Bajnai nem hallott valamit a bankadóról?

Vagy a multikról?

Persze azt elismerem sokkal, de sokkal könnyebb a szociálisan rászorultakat és a kisnyugdíjasokat sanyargatni.....

hanta boy 2014.09.02. 15:29:44

Azt persze ki is hagytam, hogy az ÁFÁ-t 20-ról 25%-ra emeltek, és elvette a 13. havi nyugdíjat is....a kis szeretetre méltó libás!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.02. 16:58:33

@hanta boy: Arra bankadóra gondolsz, ami miatt minden drágább lett? Meg arra a 13. havi nyugdíjra, amit a szocik szavaztak meg korábban, csak nem volt rá már akkor sem fedezet?

Á, hagyjuk... Már csak azért is, mert a magánnyugdíjak komplett lenyúlásával meg a havi 47000-rel viszont gondolom semmi problémád sincs.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.09.02. 17:29:33

Legyen két ballada: bal oldalon Villon. Jobb oldalon meg Arany. Amint szent háborút hirdetnek a barbár bolgár költészet ellen.

DeMarco 2014.09.02. 18:12:17

Bajnai esete elég egyszerű. Azt hitte, h a fényt látja az alagút végén, de csak a közeledő gyorsvonat lámpáit látta a sötétben...

Meg sem tudnám számolni, hogy hányszor írtam már le, h like-okból nem lesznek szavazatok, ez azóta jó néhány alkalommal bebizonyosodott.

Írhatnánk sok mindent, de felesleges. A bajnai imádatoddal sosem lehetett mit kezdeni, eleve parttalan volt az egész, mindenki úgy volt vele, h hát Istenem, mindenkinek kell egy hobbi, megsimogatjuk a buksidat és rád hagyjuk... nincs semmit jelentősége, de láthatóan téged kielégít a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodás. Ezért van az, h nálam legfeljebb egy vállrándítással ért fel a hír, kb. ennyire érdektelen, te meg itt drámázol...

Megértem az elkeseredett, letargikus hangnemet, nyilván pontosan érzed, hogy viharosan közeledik megint a gyorsvonat és harmadszor is letaglózza a baloldalt.

Hozzá kell tennem, hogy teljesen megérdemelten. És most nem a 8 évükre gondolok, azt jobb is, ha elfelejtjük, hanem az országgyűlési és önkormányzati között eltelt időszakra.

Ennyi stratégiai baklövést el sem lehet követni. Nem csoda, hogy a fidesz nem, vagy alig kampányol. Minek? A ballibák maguknak erodálják a szavazókat. Meg hát értelmetlen is. A zsinórban lehúzott fejlesztések zöld utat kaptak és gőzerővel haladnak, ezt még a legelvakultabb balos is látja mindennap, hiszen közlekedik. A ballibák alatt felvett devizahiteleket elengedték a településeknek. El sem tudom képzelni, hogy létezne olyan elmebeteg szavazó, aki ilyen eredmények láttán akárcsak el is gondolkodna, hogy ezekről lemond.

Kíváncsi vagyok, hogy ugyan milyen ígéretekkel fognak kampányolni helyben, amikor nincs olyan ígéret, ami nem történt/nem történik épp meg...

==T== 2014.09.02. 20:30:13

"miniszterelnökként elért eredményei ellenére"

Lemaradtam valamiről?

hanta boy 2014.09.02. 21:09:27

T. Home!

Kérd meg a Fedort, ő majd felsorolja Bajnai miniszterelnöki eredményeit!

Elrettentésül itt van Bajnai értékelése saját kormányáról:

"Ötven nappal ezelőtt azt mondtuk, hogy műtétre van szüksége Magyarországnak, és hogy ez fájni fog. Az első műtét fájdalmas volt, de sikerült. A magyar beteg állapota stabil, de a teljes gyógyuláshoz még hosszú az út” – értékelte Bajnai Gordon miniszterelnök az általa vezetett válságkezelő kormány eddigi teljesítményét.

Szerinte a válságkezelő program következetes végrehajtásával elhárították a gazdasági válság okozta közvetlen veszélyt, és a hiteles lépéseiknek hála elkezdett visszatérni a nemzetközi bizalom az ország iránt.

Bajnai a sikerek közé sorolta, hogy megszüntették a közszféra 13. havi illetményét és két évre befagyasztották a közszféra béreit. Egyúttal bevezettek egy, az ország gazdasági teljesítőképességéhez igazodó nyugdíjszámítás módszert.

„Az adócsökkentés ellensúlyozására, a társadalmi igazságosság elérése és az adóelkerülés visszaszorítása érdekében 2010-től bevezetjük a vagyonadót” – fogalmazott Bajnai Gordon. Szerinte már érzékelhető, hogy a nemzetközi pénzügyi és gazdasági szereplők újra bizalmat szavaznak Magyarországnak.
Ez meglátszik az ÁKK kötvénykibocsátásain és az ország külföldi kockázatmegítélésében is. A kormányfő bizalom jelének nevezte azt is, hogy az IMF és az EU 2009. május 18-án kedvezően módosította a Magyarországgal kötött 25 milliárd dolláros hitelszerződést.

„Egy céllal és egy feladattal jött létre a kormány, azzal, hogy a gazdasági válságából épségben, megerősödve vezesse ki Magyarországot."

Ja, ki volt eddig a miniszterelnök és a gazdasági miniszter?

Gyurcsány miniszterelnök, Bajnai Libás Gordon gazdasági miniszter.

Hát csoda, hogy IMF hitel nélkül államcsőd lett volna?

serwer 2014.09.02. 23:10:56

Bajnait illene elengednie az egykor szebb napokat látó blognak is.
Megpróbálta:nem jött be.
Megpróbáltad: senkit nem érdekel.

Mindkettőtök számára: a megoldást nem a mainstream politikában kell keresni, hanem a közösségi politikában, döntésekben.

zobod 2014.09.02. 23:26:36

@Fedor: nálunk egy IMF program volt, az államcsődöt elkerülendő, amit Bajnai és Oszkó végrehajtott. Rajongói elfelejtik, hogy Bajnainak a 2008 őszére kialakult államháztartási helyzetért politikai felelőssége van a Gyurcsány kormány minisztereként. Méltatlanul túlértékelt politikusként... CEO-nak biztos nagyon jó, azért is megy vissza arra a területre.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.09.03. 01:06:37

BG GyF minisztereként kormánytag volt, majd hirtelen JÓ ME lett.

BG kijött a fényre, majd a hirtelen 14%-al (Baszki! A bejelentkezése után napokkal már 14%-a volt!) nem tudott mit kezdeni. Nem volt tervük ekkora sikerre, ugyanakkor előbújtak egy évvel korábban, mert érezték a várakozást, továbbá a kormány teljesítménye nem volt éppen magas.

Eztán BG elkezdte ekézni GyF-et - akinek minisztere volt!

Na itt legkésőbb látni kellett volna, nem ő a megfelelő ember. A 14% parlagon hagyása már csak a hab.

Nem tudok olyan emberre szavazni, kinek kedve támad egykori főnökét savazni. - Ha már költészeti forradalom van a facen.

.

Én is rengeteget vártam Bajnaitól, de egy kibaszott konkrét igéreten kívül (szerzett jogot el nem veszünk) nem hallottam tőle mást, amit most fel tudnék idézni. És ez sajnos baj.

braue 2014.09.03. 06:09:18

Semmi nem történt, csak bebizonyította, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták nem a magyar polgár, hanem a magyar polgárok vagyonának privatizációjából megszerezhető pénz a legfontosabb számára.

toportyánzsóti 2014.09.03. 07:32:55

Bajnai volt a rendszerváltás legjobb miniszterelnöke,a csuti orálmuzsiknak 2 év kellett hogy bedöntse az ő általa beindított növekedést,hogy aztán elmenjen orálisan kényeztetni putinkát mikor az azeri baltás már nem hozott eleget a konyhára.Most lett elege a baller sötétségből és a jobber tolvaj hazug hazaáruló félázsiaiakból.

toportyánzsóti 2014.09.03. 07:43:15

@hanta boy: Bajnai saját pénzt bukott a libákon,az őt mocskolók pedig a magyarok pénzét bukták sajátjukat is magyaroktól lopták.Jobberek szellemi szintje csak mocskolódásra elég,még cuslággal is teleplakátolták az országot aki a tolvaj csaló etalonja magyaroktól lopott milliárdjaikból.Soha nem ez a legalja náluk,mindig van lejjebb.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 08:06:31

@toportyánzsóti:

Mondjuk pont 2 éve indult be a növekedés, a EU adatai szerint.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.03. 08:40:53

és miért kár, hogy feladja azt a fenenagy politikai karriert?!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 08:46:54

@==T==: @hanta boy:

Mikor Orbán dicsérte Bajnai miniszterelnöki teljesítményét:

""A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt" címmel közölt interjút szerdán Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A miniszterelnök szerint "Magyarország két egymást követő kormánya" olyan lépéseket tett, amik "összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" – fogalmazott Orbán Viktor."

privatbankar.hu/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457

És amikor az elemzők:

"A JP Morgan bankcsoport nemrégiben kiadott londoni elemzésében azt írta: a magyar kormány által elkezdett szerkezeti reformok a ház szakértői szerint lehetővé tehetik, hogy Magyarország előbb vezesse be az eurót, mint Lengyelország és Csehország. A Bank of America-Merrill Lynch befektetési bankcsoport londoni részlege az utóbbi időben több elemzésében is megerősítette azt a véleményét, hogy Magyarország költségvetési teljesítmény szempontjából az egész világ élvonalában lehet jövőre."

profitline.hu/hircentrum/hir/152558/Nincs-mese-A-FIDESZ-sem-engetheti-el-a-gyeplot...

""történelmi perspektívában tekintve" talán a magyarországi költségvetési konszolidáció a legjobb példa Görögország számára. Magyarország ciklikus kiigazítással számolt GDP-arányos elsődleges államháztartási deficitje a 2006-ban mért 7 százalékról tavaly 0,9 százalékra csökkent, az idén pedig az így számított elsődleges egyenleg várhatóan 2 százalékos többletbe fordul.
Ez évente átlagosan 3 százalékpontos javulásnak felelt meg az elmúlt három év során, amivel Magyarország valószínűleg Európa legambiciózusabb költségvetési kiigazítását hajtotta végre. "Nagyjából ez az a szigorítási mérték", amelyre Görögországnak is szüksége lenne - áll a JP Morgan pénteki londoni elemzésében."

index.hu/gazdasag/vilag/2009/12/11/varatlanul_bezzegorszag_lettunk/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 08:48:16

@a gondolkodni próbáló maxval birca: A növekedés Bajnai alatt egyszer már beindult, cak Orbánék ezt sikeresen recesszióba fordították (miközben Európa többi részén már nem volt ilyen). Az ebből való kikecmergést hívod te növekedésnek...

Blogger Géza 2014.09.03. 08:59:42

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: " egy kibaszott konkrét igéreten kívül (szerzett jogot el nem veszünk) " Amit kibaszottul nem tartott be, amikor miniszterelnök volt, és elvette a 13. havi nyugdíjat és a közalkalmazotti 13. havi fizetést. Persze ha más kormány vesz el "szerzett jogot" (már a kifejezés is hülyeség), akkor hirtelen feltámad benne a jogvédő...

Blogger Géza 2014.09.03. 09:02:51

@Fedor: Ismerkedjél a valósággal, az eurózóna legtovább tartó recessziója (2012-2013) gyűrűzött be Magyarországra, de 2013-ben még így is sokkal jobbak lettek a magyar növekedési adatok az eurózónásnál.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.03. 09:07:15

Bajnai halott! Saját magát gyilkolta meg a folyamatos töketlenkedésével és döntésképtelenségével. A mai napig nem derült ki, hogy mit is akart ez az ember a politikában. Érthetetlen, hogy ezzel a hozzáállással, korábban hogyan boldogulhatott a gazdaságban?

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 09:11:04

@Fedor:

Tudod mi a valóság? Elmondom, de se neked, se a fideszeseknek nem fog tetszeni.

A helyzet az, hogy minden esés és növekedés alapvetően külföldről generált folyamat. Azaz egyik magyar kormányfő se hibás és egyik se ért el eredményt.

Mo. gazdasági eredményes nagyon keveset függ az aktuális kormánytól. Se a ballibektől, se a Fidesztől.

jet set 2014.09.03. 10:06:18

Eddig is kabala volt, nem? Sem a magyar sem az eu-s képviselőséget nem vállalta.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.09.03. 10:45:54

Bajnai a lakosság sanyargatásában jeleskedett, de az eszébe sem jutott, hogy megadóztassa az országot lerabló bankokat vagy a multinacionális nagyvállalatokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 10:52:30

@serwer: "Bajnait illene elengednie az egykor szebb napokat látó blognak is."

Pont erről szól a blog. De úgy látom senki se halotta ki a végéől az irónát...

braue 2014.09.03. 10:55:33

@bölcsészmérnök: A családja beleültette a finomba, a magángazdaságban. Akiket meg ő ültette bele mikor neki is volt beleszólása a privatizációba (például a Gyurcsányi), hálából miniszternek nevezték ki. Így került ő előtérbe, nem a tehetsége okán.

braue 2014.09.03. 11:00:45

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Azért mikor a tótok tíz százalék felett nőttek, a lengyelek, oláhok héttel, a csehek öttel, mi éppen mínusz nullával (2007 harmadik negyedik-negyedév), akkor is csak a világon múlott? Közbe meg mi adósodtunk el a végtelenségig a nevezettek meg nem.

Most meg a havunkra van különbség, ha nem is ilyen mértékben. És az adósságuk is nő nevezetteknek.

Biztos, hogy semmit se számít ki vezeti az országot?

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 11:04:04

@braue:

Mind a Fidesz, mind a ballibek alatt volt emelkedés és esés is, ez a lényeg.

Egyébként Mo-n ez semmiben nem számít a választásoknál.

Ha a ballibek alatt van növekedés, a fideszesek azt mondják: ez véletlen.
Ha a ballibek alatt van esés, a fideszesek azt mondják: a rohadék kormány a hibás.
Ha a fideszesek alatt van növekedés, a ballibek azt mondják: ez véletlen.
Ha a fideszesek alatt van esés, a ballibek azt mondják: a rohadék kormány a hibás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 11:04:10

@Blogger Géza: @a gondolkodni próbáló maxval birca:

Ajánlom figyelmetekbe a legfrissebb versenyképességi grafikont, amely ma több cikkben is megjelent.

www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/37000/37350_regiowef.png

Ha valóban az eurozóna-recesszió gyűrűzött volna be 2011-ben (amely sehol se járt akkora visszaeséssel, mint nálunk, -1,7%, hahó), akkor azt miért nem érezték a régió más országai, mint pl. Lengyelorsázg, Csehország vagy Románia?

Ha a magyar miniszterelnöknek nincs ráhatása a dolgokra, akkor hogy lehet, hogy nem mozgunk együtt a régióval, sőt, egyre inkább leszakadunk? Minek van akkor egyáltalán?

Gondolkozzatok már, mielőtt nekiláttok írni...

Az igazság az, hogy a világválság átmeneti visszaesést hozott, de Bajnai kormányának köszönhetően sikerült visszaérni a válság előtti szintre. Na ezt nullázta le Orbán tavalyra, és ahhoz képest sikerült idénre egy minimális mértékben korrigálni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 11:06:24

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Ez tévedés. 2008 előtt valóban voltak gondok a magyar gazdasággal a szocik hibájából, ezt senki se tagadja. Csak épp az objektív számok azt mutatják, hogy ezzel együtt a két kezünket öszeraknánk most, ha megint azon a szinten lehetnénk, mint ahogy a fentebb belinkelt grafikon is mutatja.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.03. 11:07:16

@braue: Egyetértek! Bajnai kommunista családba született és a KISZ-ben szocializálódott, ahol megszokta, hogy a rátermettség vagy a hozzáértés nem számít.
Bajnait mindig pozícióba helyezték, soha semmiért nem kellett megküzdenie. Pusztán a származása és KISZ-es előélete tette őt alkalmassá arra, hogy vállalatvezető, majd miniszterelnök legyen.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 11:21:07

@Fedor:

A versenyképesség nem a legfontosabb adat. A GDP-t érdemesebb nézni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 11:27:55

@bölcsészmérnök: Esetleg a tényeknek is utánanézhetnél néha, mielőtt elkezded szórni a hülyeségeidet. Bajnai nem volt KISZ-es, sőt, pont, hogy ellenzéki szervezetet alapított diákként, a Független Hallgatói Tagozatot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 11:29:58

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Persze, mindig más a fontos adat, sose az, amire én hivatkozok igaz? Most, amikor a GDP kicsit is jó (már a tavalyihoz képest), akkor az. De próbáltam volna GDP-re hivatkozni, amikor nemrég még a negatív tartományban volt...

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.03. 11:39:43

@Fedor: Igazad van! Bajnai nem volt KISZ-es, MISZOT-os volt.
A MISZOT viszont semmiképpen nem tekinthető ellenzéki szervezetnek.

braue 2014.09.03. 11:43:31

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Nem nem ez a lényeg. Az a lényeg (bár én messze nem vagyok fideszes,bár valóban egy időben szimpik voltak, de már egy jó ideje nem szeretem őket, nem is szavaztam az utolsó meg a 2010-es választásokon rájuk), hogy a többi volt megszállt országhoz képest (velük vagyunk hasonló helyzetben) jól teljesítünk vagy rosszul. A bolsik csak a Horn alatt teljesítettek mutatókban jól, de ők meg eladtak mindent amit csak lehetett. A Fideszék meg a GDP növekedésben mindkét időszakukban jobbak voltak átlagosan mint a több megszállt. Ezek tények. Nehéz velük vitatkozni.

braue 2014.09.03. 11:49:20

@Fedor: Utána 2009-2010-ben sem előztünk meg egy volt megszállt államot sem. Az először 2003 után, 2011 negyedik negyedévében valósult meg.

2010 első negyedév tótok + 5%, lengyelek +3, csehek +2, mi nulla.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 12:01:32

@Fedor:

Általában (nem mindig!) a GDP mutatja a legjobban egy ország életszínvonalát, természetesen a vásárlóértéken számolt GDP és nem a nominális.

Ezzel lehet a legjobban egyes országokat összevetni, hol milyen az átlagos életszínvonal. Csak egyes nagyon kirívó esetekben nem jó ez az adat, pl. ott ahol drasztikus egyenőtlenség van az országon belül, de ez Mo-ra nem igaz.

braue 2014.09.03. 12:03:21

@bölcsészmérnök: Nincs igaza. Ide nem lehet képet feltenni (nekem van egy korabeli tablóm), de Bajnai 1998-ban a KISZ KB tagja volt. Gyurcsányival, Persányi Miklóssal, Hámosi Csabával, Kiss Péterrel (aki most halt meg), Fejti Györggyel, Nagy Imrével, Szilvásy Györggyel, Szekeres Imrével, Csizmár Gáborral, Petrétei Józseffel.

Ebből talán csak Nagy Imre és Hámori Csaba nem kapott (vállalt) szerepet a rendszerváltás után.

braue 2014.09.03. 12:04:08

@braue: Bocsi, helyesen 1989-ben.......

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 12:05:33

@braue:

2000-ig az ország jól teljesített e tekintetben, MINDEGYIK kormány alatt (Antalltól Orbánig), majd 2001 óta egyre csökken az ország regionális helyzete, ismét MINDEN kormány alatt (azaz az első Orbán-kormánytól a mostaniig).

Most nőtt ugyan a GDP emelkedése, de ez még mindig nem elég a regionális helyezés
javulására.

Kivel érdemes összhasonlítani Mo-t? Nos, csakis a kelet-európai EU-tagokkal. Ez most 11 országot jelent. 2000-ben Mo. a harmadik helyen állt a 11 között, most meg a 8. helyen. Na, ez a probléma!

braue 2014.09.03. 12:07:12

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Éppen a többiekkel összehasonlítva vagyunk most jobbak, voltunk 2002-ig jobbak és sokkal rosszabbak voltunk 2003 és 2010 közt.

braue 2014.09.03. 12:10:29

A hat-hét-tíz százalékos előny a GDP-ben soha nem fordult elő csak a bolsik , Gyurcsányiék uralma alatt, ráadásul teljes eladósodás közepette, míg a többiek nem adósodtak el.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.03. 12:52:16

@braue:

A növekedési ütem most jobb valóban, de ezzel nem lett behozva a lemaradás.

braue 2014.09.03. 13:06:21

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Már csak az a kérdés, ki hozta össze a lemaradást. Mert a tótokénál húsz százalékkal magasabb GDP-nk volt mg 2003-ban. 2010-ben meg az övék lett magasabb. Nyolc év alatt nemcsak behozták a lemaradást, hanem előnyt is szereztek. (Az más kérdés, hogy ezt olyan nagyon nem látni a Felvidék déli részén.) Ennek egyértelmű oka a bolsi kormányok teljes tehetetlensége és inkompetenciája. Mert az biztos, legalább annyi lehetőségünk volt mint a versenytársainknak, mégis évente nem egy-két százalékkal voltunk rosszabbak és nem is csak egyszer, hanem folyamatosan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.03. 14:21:50

@braue: Senki nem állította, hogy nincs felelősége a baloldali kormányoknak. Az állítás az, hogy Orbán egy felfelő ívelő gazdaságot vett át Bajnaitól, és ezt sikerült röpke két év alatt recesszióba fordítania, tovább növelve a különbséget a régiós versenytársainkhoz képest. 2009-ben pénzügyi körökben csak arról folyt vita, hogy Magyarország 2014-ben, vagy 2015-ben tudja bevezetni az eurót. Ehhez képest most ott tartunk, hogy már céldátum sincs viszont most cseréljük le a Forintot Forintra...

braue 2014.09.03. 14:28:15

@Fedor: De, kb azt mondtátok, egyformán hibásak. De ez egyszerűen nem igaz.

Az a felfelé ívelő Bajnai is elmaradt a volt megszálltak fejlődésétől. Ez először 2011 végén változott meg egy ország tekinetében. 2013-ra meg az összes V4-et megelőztük fejlődésben, amire utoljára 2002-ben volt példa.

Ha valaki erre azt mondja, ez ugyanolyan teljesítmény, az vérelfogult.

toportyánzsóti 2014.09.03. 19:18:06

@a gondolkodni próbáló maxval birca: Statisztikahamisítás amit muszáj volt meglépnie a narancsanalfabétáknak,az előző években szétvert növekedés rosszul mutatott nagyon a csuti orálmuzsik és féleszű jobbkeze tündérmesét jövendölése után.Azóta azt mutatja a statisztika amit a félcédulás orálmuzsik mond.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.03. 23:37:08

multinacionális cégnél folytatja pályafutását "

ja, visszamegy a gazdáihoz.
milyen "baloldali" az, aki egy nagy multinál van és még milliomos is? a multi és a baloldaliság ellentétben áll egymással csak szólok.
milyen pályafutás? az hogy a komcsi apa egyengeti a gyereke karrierjét?
kkbk.blog.hu/2013/04/25/bajnai_es_a_kilenc_hajdu-betes_ongyilkos_emleke

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.03. 23:41:11

@==T==: semmiről, csak a propagandáról

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.03. 23:46:06

@Fedor: orbán és jp morgan = bajnai.
hogy lehetsz ilyen naiv? ezért is ment most multihoz bajnai. ugyanaz az érdekkör.
a bajnai-klán egy hazaáruló helytartó, a külföldi multik cselédje, ezért is milliomos.

MSZMP = mszp és fidesz, hiába az mszp a jogutód.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.03. 23:48:02

@Novecento: "eszébe sem jutott, hogy megadóztassa az országot lerabló bankokat vagy a multinacionális nagyvállalatokat. "

így van, mert ők a gazdái. ezért is ment most multihoz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.03. 23:49:36

@Fedor: "De úgy látom senki se halotta ki a végéől az irónát... "

mert ott nem volt irónia, azért.

DFK 2014.09.04. 07:48:32

A Bajnainak semmiféle eredménye nem volt. Csupán végrehajtotta, amit az IMF mondott neki. Ráadásul gazdasági miniszterként felelős volt azért, hogy csak egy IMF hitel mentette meg az országot az államcsődtől. Vagyis az ő eredménye egy majdnem államcsőd. A liberális-baloldali kormányzás már a 2008-as világválság előtt kivéreztette Magyarországot, az már legyengült állapotban kapott el minket (ugye emlékszünk 2006-ra, amikor kiderült, hogy nyakig ülünk a szarban?). Ezért a teljes liberális és baloldali szellemi holdudvar felelős.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.09.04. 10:42:57

Ó, de sajnálom! :(
Most kiesett az "Elkúrtuk-Nem értettünk hozzá" tengely egyik kereke, de sebaj, mert rögtön itt az újabb messiásotok, Falus Fletó személyében. Van ő akkora szakember, mint Gordon. Lehet vele mindjárt választásokat nyerni!
Menni fog, kedves libsik?
Ez még Demszkynek is sikerült, elég sokszor. Annyira nem lehet bonyolult.

Gergely_it · http://gergo.me 2014.09.05. 13:33:40

Tényleg kár? Ha csak ennyire futotta az elszántságából, akkor talán nem is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.05. 14:20:14

@Gergely_it: Az a kár, hogy csak ennyire futotta az elszántságából...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.09.05. 20:31:34

Nekem Bajnai miniszterelnökként tetszett, de a 2014-re készülő miniszterelnök jelöltként nagyon nem, Szerintem az nem Bajnai volt, amit eljátszott.

De egyelőre úgy tűnik, ugyanez a stílus él tovább. Falus is gyorsan bohócot csinált magából a hidegvizes videóval.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.09.07. 12:01:43

@ccactus:

Falus a bohócvizes video kapcsán hirtelen nagy ismertségre tett szert.

Mellesleg elmondta, hogyan szeretné jobbá tenni a fővárosiak életét.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.09.07. 15:46:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Képzeld, ha Tarlós is csinálna egy ilyen hidegvizes videót! Minimum elmebetegnek tartanák érte... :))))
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0