Hol vannak a jobboldali demokraták?
2014. október 17. írta: Fedor

Hol vannak a jobboldali demokraták?

ov_isten.jpgVégetérhetne végre a fideszesek harctéri pszichózisa, hisz újra megnyertek mindent, amit lehetett, bár ehhez (mivel tavasszal is, most is kevesebben szavaztak rájuk, mint négy éve) kellett két dolog: a törvényi keretekkel való gátlástalan játszadozás és egy válságban fetrengő ellenfél, amely képtelen volt komolyan vehető teljesítményre. 

Persze a FIDESZ az FIDESZ, nem legyőzni, hanem megsemmísiteni akarja a az ellenfeleket. Mint mindig, most is kicsinyes óvodásként toporzékolva akar nyerni azon a kevés helyen is, ahol nem sikerült. Csodálkoztam is volna, ha nem próbálkoznak meg valamivel, de az indok, amivel előálltak tegnap a XV. kerületben, azért még engem is meglepett a bornírtságával: 

A Fidesz azt kifogásolta, hogy Hajdu László, a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje, valamint vele együtt két képviselőjelölt az összes ellenzéki párt jelöltjeként tüntette fel magát több internetes fórumon, illetve helyi újságban. (...) Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az Indexnek azt mondta, a döntés „gyalázat″, és nagy baj lenne, ha a helyi választási bizottság határozata akár csak másodfokon is megállna. Szerinte ilyen alapon akkor az összes létező kerületben és körzetben új választást lehetne kiírni. 

Ez azért már a "Remélem komoly, mert viccnek durva" kategória. 

1. Ezt csak most vették észre, a választás után? Miközben a fideszes kampány másról se szólt, mint hogy ezek a pártok ugyanazok? Ne má...

2. Milyen alapon is törvénytelen ez? Pont az új választási törvény miatt kényszerült mindegyik polgármester arra, hogy ne közös jelölt legyen hivatalosan, hanem csak egy párt jelöltje. Ettől még más párt támogathatta, csak a szavazólapon nem lehetett ott több logó a neve mellett.

Már az röhej, hogy elsőfokon átment egy indoklás. Szánalmas próbálkozás, mondhatnám, ha nem lenne mögötte a mindent elsöpörni kívánó hatalom.

Az ilyen demokráciát sárba tipró eseteknél (tehát sajnos egyre sűrűbben) mindig eszembe jut a kérdés: és hol vannak a jobboldali demokraták?

Mert azt valahogy nem tudom elfogadni, hogy az összes FIDESZ szavazó olyan, mint az az alábbi szösszenet írója (és akihez hasonlóak vannak az én kommentelőim között is): 

Sírjatok csak ballibbantak, de jobb lenne ha inkább beletörődnétek: ez az ország már a miénk, a ti nevetek pedig: KUSS!
Azt veszünk el amit csak akarunk és ti semmit nem tehettek!!! Én azt gondolom, hogy nekünk igaz jobboldaliaknak itt az ideje kiállni és emelt fővel, büszkén mondani, hogy igen elvettük a trafikokat és elveszünk bármit amit csak akarunk, mert ez már a Mi Országunk! És igen, én büszke vagyok arra is, hogy igaz jobboldaliak közt lettek szétosztva, nem kell titkolózni, nincs ebben semmi rossz, ez így helyes! Mi vagyunk a haza, nekünk ez jár!
Ne reménykedjetek benne, hogy valaha is alkalmatok lesz bármit is visszavenni vagy bármit tenni ellenünk, a ti időtök lejárt!!!
Nem véletlenül lett átírva a választási törény, én ezt is beismerem és büszke vagyok rá, hogy kormányzó úr (igenis kormányzó úr!) ezt megtette és bízom benne, hogy őszre az utolsó választások lesznek, hisz felesleges időt és pénzt pocsékolni erre a demokráciának nevezett bohóckodásra. Magyarország már révbe ért, az Úr Jézus Krisztus segedelmével megtaláltuk a vezetőnket, a profétánkat, semmi szükség, hogy holmi jöttmentek beleszóljanak bármibe.
Szóval sírjátok csak ki magatokból a fájdalmatokat, minket nem érdekel, nekünk csak édes a könnyetek! De jól vigyázzatok, közeleg az idő amikor az összes ilyen kommunista blog be lesz szépen zárva!!! Ennek az országnak egy irányba kell mennie és semmi szükség olyanokra akik másfelé akarnak menni. El lehet innen menni, akinek ez nem tetszik! Most még...

Tehát újra: nem hiszem el, hogy nincsenek olyanok, hogy jobboldali demokraták. De akkor hol vannak ők?

Oké. Nem kérnek a baloldai pártokból, mert mondjuk hagyományosan, családi alapon jobboldaliak, nem hisznek a baloldali, liberális eszmékben, vagy csak egyszerűen elfogadhatlanok egyes szereplők a baloldalról. Rendben, van ilyen. Nem kérnek Bokrosból sem, mert őt meg nem tartják jobboldalinak, tényezőnek, meg egyébként is Csomag a keresztneve. Ezt mind elfogadom.

De akkor se fér a fejembe, hogy miképp fogadhatja el mindegyikük szó nélkül ezt a gátlástalan diktatúraépítést, ami mindent visszahoz (csak nemzeti mázzal leöntve), ami ellen a rendszerváltáskor közösen küzdöttünk.

Miért nem alakul egy olyan jobboldali párt, amely alternatívája lehetne a FIDESZ-nek? Ismert, jobboldali arcokból, fideszesekből és holdudvarbéliekből, azokból, akiknek elegük van a demokrácia leépítéséből, a keleti diktatúrákhoz dörgölődzésből, a gátlástalan lopásból és a dilettáns gazdaságpolitikából. Tényleg van az a pénz, amiért a ruhatárban hagyják a gerincüket? Vagy félnek? Miért gondolják azt, hogy elég, ha nem szólalnak meg? Ha egykori FIDESZ vezetők csupán annyival demonstrálják távolságtartásukat, hogy visszavonulnak polgármesternek, és nem nyilatkoznak országos dolgokról, miközben az utódaik az életművüket teszik épp tönkre?

Ki lesz a magyar Donald Tusk?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr446749739

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kamu független igazságügyi szakértői trükkel is lop a Tigáz 2014.10.17. 19:08:04

  Most került a kezembe először egy ilyen "független igazságügyi vizsgálatnak" titulált, azaz hazudott izé. Ízé, mert nem is tudom minek nevezhetem.  Mint minőségbiztosítást tanult szakember darabjaira szedem, amely által az ilyen elfogult és szakmaia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.17. 12:44:16

Majd kialakul ez. Üres tér nem marad betöltetlenül.

Az iszonyú károkat okozott ballibek elkotródása az első lépés a helyes irányban.

Több lehetőséget látok.

A szerb út: a Jobbik mérsekeltebb lesz és a Fidesz váltópártja lesz.

A lengyel út: a ballibek teljesen megsemmisülnek, két jobboldali párt lesz a két fő párt, ebben a Fidesz felfalja a

Jobbikot, azaz radikalizálódik, míg kialakul egy mérsékelt jobboldali párt is.

A görög út: marad jobboldalon a Fidesz és a Jobbik, de baloldalon kialakul egy új erő, nem ballib háterrel, mely erősebb lesz a megmaradt ballib szilánkoknál.

Szakadásos út: a Fidesz kettészakad, egy Jobbikhoz közeli részre és egy mérsékeltebb részre.

De amíg a ballibek feltámadhatnak, bizony egyik se lesz, mert ezt akarja a legkevésbé a nép. Gyakorlatilag jelenleg a ballib erők léte biztosítja a Fidesz fölényes győzelmét. A választásokon protesztszavazás zajlik a ballib ellenzék ellen.

BigPi 2014.10.17. 12:53:00

Persze lehet örülni annak, hogy ilyen szánalmasan szerepeltek a baloldaliak, de láthattuk Kiskunfélegyházán, hogy hová vezet a fideszes belviszály. A hvg szerint városunk megnyerte a legmocskosabb kampány címet.
Bizony jobb ma egy baloldali ellenzék, mint holnap egy belviszály.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.17. 18:53:38

Miért pont a zsinórban hetedik választását megnyerő Fidesz újuljon meg először, miért ne a bukott baloldal kezdje?

Mi a baj a gyurcsányi párt elmarasztalásával, ha egyszer a saját delegáltjuk szerint is csaltak?

Miért nem magán kezdi a megújulást az évek óta címlapon ajvékoló Fedor elvtárs?

Blogger Géza 2014.10.17. 19:09:19

Nem tudom feltűnt-e, de egyhangú szavazással szavazták meg, hogy Hajdú szabályt sértett, és ezért meg kell ismételni a szavazást. (Tehát ellenzékeik is megszavazták.) Tehát valószínűleg nem mondvacsinált a dolog.

Arra nem gondoltál, hogy az ország döntő többsége (nem csak a Fidesz-szavazók) nevetséges hülyeségnek tartják, hogy ez itt diktatúra csak azért, mert nem a baloldal van hatalmon? Ezt a dumát már 1945 óta nyomatjátok, viszont az emberek jó része élt diktatúrában, és pontosan tudja, hogy ez nem az.

Kerek négyszög 2014.10.17. 19:11:10

Jó a kiemelt vélemény. Szépen összegzi mi is van a Fidesz nevű destruktív szekta mögött. Én ha közéjük tartoznák igencsak szégyellném magamat. Azért a nagy részük ha pontosan ezt érzik, gondolják is, (még) igyekeznek azért elrejteni a nyílvánosság elől. Ha jól gondolom egyébként a fasizmus lényegét szépen megfogalmazta a kommentelő.

Azt se kéne elfelejteni (pedig el van), hogy ezek a jobboldali győzelmek szánalmas részvételek után születtek. Az csak szemfényvesztés, hogy ez a teljes népesség akarata. Ez a kormánypropaganda. A tavaszi kétharmadát úgy szerezte a Fidess, hogy kevesebb szavazata volt, mint a 2006 -os buktánál. Mindez úgy, hogy most a teljes média és hírszolgálat 95%-a a kezükben van, és erősen manipulálnak is velük. Az átírt választási rendszer és a jogállam leépítése nélkül ez a maffia nem lenne már sehol.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.17. 19:19:31

@Istóczy úr: "Miért pont a zsinórban hetedik választását megnyerő Fidesz újuljon meg először, miért ne a bukott baloldal kezdje?"

Ezerszer leírtam már azt is, hogy nekik is meg kell. Sőt, el is kezdődött, ezért van most olyan katyvasz a baloldalon.

Az ajvékolás meg az elvtársazás meg már kurva unalmas, már csak azért is, mert nagyon jól lehet tudni, hogy egyik sem igaz rám. De persze téged jól elhelyez a palettán.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.17. 19:25:46

@Blogger Géza: "Nem tudom feltűnt-e, de egyhangú szavazással szavazták meg, hogy Hajdú szabályt sértett, és ezért meg kell ismételni a szavazást."

De feltűnt, egy kekec öreg szoci szavazta meg, aki nincs oda DK-ért.

Neked meg ennek kéne, hogy feltűnjön:

"Az, hogy a helyi választási bizottság helyt ad a logóhasználattal, a jelölő- és támogató kifejezések összemosásával kapcsolatos fideszes beadványoknak, nem újdonság. Ugyanez történt a VII. kerületben, illetve Juhász Péterrel az V. kerületben. A fővárosi választási bizottság azonban mindkét esetben elkaszálta a fideszes beadványt, mondván, a plakátokon, honlapokon nem az az állítás, hogy az összes logó egyben jelölő szervezet is lenne. Ez csak annyit jelent, hogy ezek a pártok, szervezetek nem indítanak saját jelöltet. Legutóbb kedden hozott a Kúria hasonló döntést: kimondta, hogy az Együtt-PM Szövetség, az MSZP és a Demokratikus Koalíció Óbuda-Békásmegyeri közös polgármesterjelöltjének hirdetése, amelyben magát „A demokratikus ellenzék közös polgármesterjelöltje”-ként hirdeti, nem megtévesztő."

index.hu/belfold/2014/10/17/xv._kerulet/

De ha csak egy kicsit is gondolkodsz a saját fejeddel, és nem a brossurák után mész, akkor magadtól is rájöhetsz, hogy mekkora marhaság ez a kifogás.

"Arra nem gondoltál, hogy az ország döntő többsége (nem csak a Fidesz-szavazók) nevetséges hülyeségnek tartják, hogy ez itt diktatúra csak azért, mert nem a baloldal van hatalmon?"

De hol állítottam én ilyet? Az első FIDESZ kormány pl. nem volt diktatúra, és itt is csupán egy demokratikus jobboldalt hiányolok. Olvastad a poszt utolsó mondatát? Donald Tusk talán nem jobboldali? Ha a lengyel példát követendőnek tartom, az talán azt jelenti, hogy nem tudnék elfogadni egy normális jobboldalt? Szerinted nem rohadt unalmas másik odalról meg az, hogy ti (te) mindenkit lekomcsiztok, aki nem szereti a FIDESZT, összemosva Rákositól Bajnai Gordonig mindenkit?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.17. 19:27:30

@Istóczy úr: Ja, amúgy a cimlapos létet ne rajtam kérd számon. Egy olyan mezei bloggernek, mint én, az égvilágon semmi ráhatása nincs arra, hogy melyik írása, mikor, mennyi időre és milyen ajánlóval kerül ki. Temészetesn örülök a publicitásnak, de semmi befolyásom nics rá.

űrszelvény (törölt) 2014.10.17. 19:40:16

Nocsak, nocsak. Még egy év sem telt el a bajai választás óta, de már így megváltoztak az elev?

fedor.blog.hu/2013/12/03/jogegyenloseg_haggya_ma

A bajai esetere így reagáltatok:
"Ha egy választáson a kormánypárti jelölt nyer, de bizonyíték van arra, hogy a hatályos törvények szerint tiltott dolgot tett,"

Na mi, van, most mégsem olyan nagy bűn a hatályos törvények áthágása?

űrszelvény (törölt) 2014.10.17. 19:43:37

És arról mi a véleményetek, hogy egy másik kerületben meg több szavazólap volt az urnában, mint ahányan szavaztak?

űrszelvény (törölt) 2014.10.17. 19:55:46

@Fedor: Nem gondoltam volna, hogy van, akinek ez nem egyértelmű, de akkor leírom: Magyarországon nincs precedensjog. Igen, vannak országok, ahol van ilyen, mi nem tartozunk ezek közé. Szóval nincs túl sok értelme más ítéletekre hivatkozni.

A hatályos törvényeket pedig be kell tartani. Nem is értem, hogy egy egészséges-demokrácia felfogású emberben hogyan is merülhet fel egyéb...

És egyébkéntis: ezeknek a testületeknek a kritizálása nem sérti az ő függetlenségüket? Mert ha ellentétes előjellel történik ilyen kritika, akkor mindig előhozakodtok ezzel...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.17. 20:00:38

@űrszelvény: Csak hogy itt nem történt törvénytelenség:

hvg.hu/itthon/20141017_Minden_bizonnyal_nem_lesz_megismetelt_val

Szóval hiába próbálsz ellentmondáson kapni, nem fogsz. Most is ugyanazt mondom, mint akkor. Nem vagyok én fideszes :-)

A másik esettel gondolom Zuglóra célzol. Az már jóval komolyabbnak hangzik, vizsgálják is ki. Bár nem igazán értem, hogy ez miért csak egy héttel később derült ki. Voltam már szavazatszámláló, és nem mehettünk addig haza, amíg nem stimmelt minden számszakilag, szóval maga a vád gyanús, ráadásul le is járt már a vonatkozó határidő, de felőlem... Több, mint ezer szavazattal nyert Karácsony, és 510-10 szavazólapról beszélünk. Kell még valamit mondanom?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.17. 20:05:01

@űrszelvény: Látom, minden csúsztatást bevetsz, hogy megpróbáld aláásni a hitelességemet, de nem fog menni, a törvény mellettem van.

profilo 2014.10.17. 20:21:33

Nincsenek jobboldali demokraták.
Akik voltak is valaha,már rég leszoktak róla,mert elegük lett abból,hogy a baloldali demokratának csak ilyenkor,ilyen esetekben van szüksége rájuk.
Elegük lett abból,hogy a baloldali demokraták lenácizzák,lefasisztázzák,mucsaizzák vagy "jobb" esetben agymosottnak tekintsék őket.
Az olyan luxusról,mint a baloldali demokratákkal közösen képviselt demokratikus alapértékek védelme,legkésőbb 2002 végére végképp éleszoktak és lemondtak,mert állítólag ezek képviseletére kizárolag a demokratikus bal képes,alkalmas és jogosult.
Mára ezek a jobboldali demokraták politikailag nem aktívak.Ők az a kb. 1,5-2 millió nem szavazó,aki belefásult a lövészárokhatcba és undorral tekint a mai politikai közélet trágyadombjára.

Blogger Géza 2014.10.17. 20:25:15

@Fedor: Nekem egyáltalán nem tűnik marhaságnak az, hogy a jelölt plakátjáról egyértelműen derüljön ki, kinek is a jelöltje a jelölt.

Amúgy az óbudai eset másról szólt, mert ott az LMP kifogásolta meg, hogy a baloldalnak "a demokratikus ellenzék jelöltje" megfogalmazása őt kirekeszti.

Ettől még lehet, hogy a Kúria az ügyet itt is máshogy fogja látni, de az eset szerintem korántsem annyira egyértelmű, mint amilyennek hiszed. Másképp miért döntött volna egyhangúan (!) a választási bizottság a kifogás mellett.

Az az igazság, hogy a baloldal zavaros húzásai elég nagy káoszt okoztak, ezért sok újszerű probléma merül fel.

Nézd, ebben az országban a Klubrádiónak azért lehet még meg a frekvenciája, mert bár kevesebb pénzt ajánlott mint a versenytárs, de az állítólag nem írt alá minden oldalt. Ha egyszer a jogászkodás beindul, itt bármi megtörténhet...

Blogger Géza 2014.10.17. 20:33:19

@Fedor: Bocsi, de ha szerinted sincs diktatúra, akkor miért ne támogathatnák a jobboldali demokraták a Fideszt? Szóval ezek a jobboldali demokraták ott ülnek a parlamentben és önkormányzatokban a Fidesz padsoraiban, és ott állnak szavazófülkékben a Fideszre szavazva. Ott keresd őket. (Pár tucatnyian meg még ott vannak esetleg a momában és PKP-ban.)

♔bаtyu♔ 2014.10.17. 20:46:11

Ha az új jobboldali párt kormányra kerülése után érthető okokból elkezdené udvariasan kirugdosni Soros és Clintonné ilyen-olyan érdekeltségeit, pár elpimaszodott francia céget és megadóztat pár mégjobban elpimaszodott bankot, azok is nagyon hamar antidemokratává és antiszemitává válnának. Arról nem is beszélve, ha, megelégelve a vegetálást keletre, új piacok felé is nyitnának.

Aztán megint jönne a sírás, hogy nincs normális jobboldali párt.

J.László 2014.10.17. 21:01:53

"Hol vannak a jobboldali demokraták?"

A "liberális" alapvetés szerint jobboldali eleve nem lehet demokrata.

A viccet félretéve: a jobboldali demokraták a Fideszben és a Jobbikban találhatóak meg. Ez ennyire egyszerű:) A "liberálisoknak" az az egyik nagy baja, hogy igyekeznek mindig túlkomplikálni a dolgokat.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.17. 21:04:16

@♔bаtyu♔: Normális jobboldali, hazafias párt definíció szerint nincs soha sehol. Minden országnak a nemzeti kormány és a szélsőlibsi külföldi kormány az elemi érdeke. Nem véletlen, hogy például a Norvég Királyság is szélsőliberális gittegyleteket keltet, hizlal nálunk.

quendelapo 2014.10.17. 21:06:55

@maxval a bircaman
Birkaman Donald Tusk pártja liberlis demokrata párt, erős atlanti és EU elköteleződéssel. Méesékelt jobbközép. A fidesz a Kazcynski pártnak felel meg ebben az összehasonlításban. Ahhoz, hogy Magyarországon ehhez hasonló helyzet legyen két versengő jobboldali párttal, kéne egy mérsékelt, konzervatív-liberális párt. Ennek ma nyoma sem látszik.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.17. 21:08:30

@J.László:

A Jobbik egy szélsőséges párt! Nem jó dolog őket demokratákkal egy lapon emlegetni. Jobboldali demokrata természetesen van, de szélsőséges demokrata nemigen.

J.László 2014.10.17. 21:09:58

@ccactus:
Inkább radikális. Vagy még az sem. A szélsőséges párt archeotípusa az SZDSZ.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.17. 21:12:51

Én azt szeretném kérdezni @Fedor: -tól, hogy miként definiálja a diktatúrát? Nyilván nincs éles határvonal demokrácia és diktatúra között, de azért van az a pont, amikor egy egy állam berendezkedését még demokratikusnak, vagy már diktatórikusnak lehet nevezni.

Ennek fényében hogy kell értelmezni a "gátlástalan diktatúraépítés" megfogalmazást?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.17. 21:14:19

@J.László:

Hülyeség! Az SZDSZ elveit tekintve liberális demokrata volt, a Jobbik pedig elveit tekintve szélsőséges.

Az más kérdés, hogy melyik pártnak mit sikerült/sikerül elveiből megvalósítania.

♔bаtyu♔ 2014.10.17. 21:16:19

Egy valóban jobboldali párt eleve keményebben lépne fel pld. a pofátlan osztrák gazdák és osztrák kormány ellen földügyben. A végén még megérjük, hogy az osztrákok törvénytelenségeit az EU legalizálja.

J.László 2014.10.17. 21:17:19

A kedves szerzőtől azt szeretném megkérdezni, hogy "gátlástalan diktatúraépítés" közepette vajon megjelenne-e a "gátlástalan diktatúraépítésről" írt cikke az ország leglátogatottabb portálján.

Ez a "liberálisok" másik nagy baja: nem tudnak következetesen gondolkozni.

♔bаtyu♔ 2014.10.17. 21:17:39

@ccactus: A Jobbik miért szélsőséges? Tudatában vagy annak mitől szélsőséges egy párt? De szerintem te a Jobbik "elveit" sem ismered.

♔bаtyu♔ 2014.10.17. 21:19:18

@J.László: Én is vártam, mikor panaszkodik a ballibsi a HírTV riporterének, hogy diktatúra van és nem engedik megszólalni. De ott érdekes módon nem panaszkodott.

J.László 2014.10.17. 21:19:31

@ccactus:
Kérem szépen. Ez a "liberálisok" harmadik nagy baja: hülyeség, ha valaki nem a "liberális demokrata elveiket" szajkózza:)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.17. 21:21:19

@♔bаtyu♔:

Hát nem! De nem is szeretném mélységeiben megismerni a jövőben sem. Előítéletes vagyok a szélsőségbe hajló pártokkal szemben. :)) Lásd például zsidólistázás a parlamentben.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.17. 21:22:54

@J.László:

Nem értek egyet! Szerintem ha valaki illiberális demokrata elveket szajkóz, az is nagyon rendben van. Ami nincs rendben az a szélsőséges elvek szajkózása.

J.László 2014.10.17. 21:26:52

@ccactus:
"...ha valaki illiberális demokrata elveket szajkóz, az is nagyon rendben van"
Szerintem elnéztél valamit:) Lásd: illiberális.

Akár elnézted, akár nem, egyetértek!

J.László 2014.10.17. 21:34:20

@ccactus:
Semmit. Én néztem el. Az "is"-t nem vettem észre.

wowerman 2014.10.17. 21:41:51

De, az összes fidesz szavazó pont olyan mint az a kommentelő.

sanyix 2014.10.17. 22:11:01

a fidesz nem jobboldali párt, hanem baloldali, magyarországon több mint fél évszázada nincs jobboldal.

is 2014.10.17. 22:14:46

@maxval a bircaman: "A választásokon protesztszavazás zajlik a ballib ellenzék ellen."

Istenem, a vgyvezérelt gondolkodás iskolapéldáját látjuk. 2012-ben a FIDESZ 25%-on állt, amikor ugyanez az ellenzék volt. Aztán 2013-ban belekezdett a természetes olajárcsökkenés marketingjébe, hogy még azt is ő szarta, a buta népek meg bevették, és visszament 35-40%-ra. ha ez neked protestszavazás, akkor nincs miről beszélnünk.

Krisz11 2014.10.17. 22:16:34

A lényeg, hogy a liberális oldal 25 évvel a rendszerváltás után megsemmisült.
Hatalmas eredménye ez a fiatal magyar demokráciának.

Amúgy kíváncsi lennék, hogy mitől lesz valaki (pl: a tömegbe lövető gyurcsány vagy kertész ákos) hivatalosan is "nagy" demokrata?!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.17. 22:18:00

Meglehetősen marhaság a cikk.
Más sincs, csak csomó jobboldali demokrata az új pártjaikkal.
Bokros, Hafr új pártja, ....

Baloldaliból kéne inkább egy vállalható, mert jobbról nem fogjátok a Fideszt előzni abba tuti vagyok.

A hozzászólásról:
Megadtál egy facebook linket, ahol azt írják egy hvg hozzászólásból van.
Viszont a hvg-s keresés konkértan 0 db találatot adott.
www.google.hu/?gfe_rd=cr&ei=XnhBVInfM5Su8weT_4CQDQ&gws_rd=ssl#q=%22S%C3%ADrjatok+csak+ballibbantak%2C+de+jobb+lenne+ha+ink%C3%A1bb+belet%C3%B6r%C5%91dn%C3%A9tek%22+site%3Ahvg.hu

Ilyen hozzászólásokat ballibek írnak, más nicken rendszerint az indexen is.
Kismillió van belőle.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.17. 22:19:19

@űrszelvény:

Opsz... Ez érdekes valóban..
Fedor amint magával vitatkozik...

Szép találat.. :)

is 2014.10.17. 22:20:27

@ccactus: a demokrácia az, amit Washington, az első amerikai elnök csinált. a hatalmát önként, ellenkezés nélkül odaadta valakinek, aki nem a rokona volt, és nem erőszakkal akarta elvenni, hanem azzal, hoyg az embereknek jobban tetszik. Wachington sem a törvényeket nem szabta magára, sem az ellenfeleit nem járatta le aljasnál aljasabb eszközökkel, hogy a hatalomban maradjon.

a diktatúra, ahol a hatalom láthatóan magára szabja a választási törvényt, és az aljasabbnál aljasabb eszközökből sem keveset vet be. Ilyen alapon természetesen az USA is diktatúra lenne, ha nem pont két egyforma méretű és súlyú párt birkózna benne, ami nem teszi lehetővé bármely mocskos trükk, vagy gerrymanderingelt választási szabályozás dominánssá válását. a dominánsság pedig egy fontos kritérium, és Magyarországon megáll.

Brix 2014.10.17. 22:21:15

Jobboldali demokrata- oximoron... Semmilyen alternatívája nem lesz a Fidesznek, jobboldalon. Sőt, semmilyen párt nem fogja tudni leváltani, ebben a manipulált választási rendszerben. A jelenlegi parlamenti pártok többsége, az anyagi csőd szélén áll és a puszta túlélésért küzd, nem hogy hálózatot tudjon építeni, taglétszámot növelni. Bármilyen újonnan alakuló párt halálra van ítélve pénz nélkül, leginkább ezért sem tudnak új pártok feltűnni a politikai palettán.
Ha a baloldal 4 év múlva is válságban lesz, sok baloldali szavazó fogja támogatni Jobbikot, más alternatíva híján

is 2014.10.17. 22:23:16

@Blogger Géza: " ez itt diktatúra csak azért, mert nem a baloldal van hatalmon"

itt ugrik elő megint a lóláb. hetente százszor elmondják, hogy a diktatúra a választási törvények, meg a közTV+CÖF+Polt Péter+NAV poltikai célra használat+ ilyenek miatt van. ebből egyet sem akarsz megcáfolni, hanem mellébeszélsz. ha a tükörbe nézel, akkor egyébként még egy elfogadható, vagy már egy elborult arcot látsz?

is 2014.10.17. 22:27:10

@Krisz11: " A lényeg, hogy a liberális oldal 25 évvel a rendszerváltás után megsemmisült.
Hatalmas eredménye ez a fiatal magyar demokráciának."

Én szurkolok is, hogy jövő héten az illiberalizmus és a non-PC országában tőled vegyék el a teljes megélhetésed egy tollvonással, ahogy azt tették a trafikosokkal, a helyben gazdálkodni akarókkal, szellemi értelemben a tanárokkal. hatalams eredménye lesz az a fiatal megyar NERnek.

is 2014.10.17. 22:29:24

@űrszelvény: Fordult ez elő már máskor is? Úgy értem, hoyg ebben valami kirívó, soha nem volt, földöntúli dolgot lássunk, vagy valamit, ami már fél tucatszor megtörtént más választásokon. Csak, hogy értsük a probléma súlyát.

DrGehaeuse 2014.10.17. 22:39:14

@maxval a bircaman:
Egyetértek. Nekem azért a lengyel út tetszik a legjobban.

is 2014.10.17. 22:44:42

@Blogger Géza: " az emberek jó része élt diktatúrában, és pontosan tudja, hogy ez nem az. "

ha egy picit részletesebben kifejtenéd, hogy a 80as évek pangó, teljes foglalkoztatott, de egyébként simán elszegényedő, jól teszi, ha a vezető párt jelöltjeire szavazó magyar társadalma, meg a FIDESz teljes foglalkoztatott, de egyébként simán elszegényedő, jól teszi, ha a vezető párt jelöltjére szavazó magyar társadalma között mi a különbség, én isten bizony hirdetni fogom mindenkinek, hogy más is megérthesse.
az utolsó politikai elítélt 1980 előtt vonult börtönbe, és 1984-ben szabadult, az ilyen, hogy a rendőrség bevisz és társait mondhatod, csak az a helyzet, hogy most vitt be a rendőrség két FIDESZ-plakát firkálót, és vetkőztetett bugyira, meg meztelenre az éjjel kellős közepén, hogy ne az Ökotárshoz kiszálló különítményt, vagy a politikai megrendelésre dolgozó NAV-ot mondjam, ezt vedd figyelembe az ilyen típusú érvelésnél, nehog pofára essél.

Blogger Géza 2014.10.17. 22:48:58

@is: Mitől lenne már a választási törvény "diktatúra"??? Mitől lenne már a CÖF diktatúra? Ez mind hülyeség...

Blogger Géza 2014.10.17. 22:51:56

@is: Elmondom röviden: Az egy idegen fegyverek (Vörös Hadsereg) által Magyarországra kényszerített rezsim és a megszállás által fenntartott rendszer volt, ahol nem volt többpártrendszer, nem voltak szabad választások, és nem volt sokszínű és szabad sajtó. Ma ez mind biztosított.

Blogger Géza 2014.10.17. 22:58:52

@is: "ahol a hatalom láthatóan magára szabja a választási törvényt," Ezt a jelenséget gerrymanderingnek nevezik, és tudod kiről nevezték el? Egy amerikai szenátorról. :) Ennyit az USÁ-ról. Az hogy a baloldal gyenge, nem a rendszer miatt van, hanem mert a baloldal béna.

Elmondom neked, hogy nyilvánvaló, hogy akkor is a Fidesz lenne hatalmon, ha egy betűt nem változtat a változtatásra igencsak megérett választási törvényen. És még a régi rendszerrel lett meg az első 2/3-a is.

Blogger Géza 2014.10.17. 23:03:18

@Brix: Érdekes, az elmúlt 5 évben ehhez képest berobbant a politikai életbe a Jobbik, az LMP, a DK, a PM, az Együtt. Ezek mind cáfolják azt a sok sületlenséget, amit összehordtál. De a legszebb az a belőled áradó baloldali kirekesztő attitűd, ami semmit nem változott: aki jobboldali, az szerintetek nem is lehet demokrata... Na ezért tartotok ott, ahol.

DrGehaeuse 2014.10.17. 23:18:06

@profilo:
Kb. Ez a helyzet.
A meglévő parlamenti pártok "megújulása" csak egy újabb szemfényvesztés lenne.
Az egész pártokrácia egy hazug konstrukció. Mindenik szem a láncban.

jet set 2014.10.17. 23:20:34

Kész van már a diktatúra vagy még mindig csak épül?

jet set 2014.10.17. 23:23:35

@Brix: Pénz? Az internet korában? A szlovák, szlovén példák is sok pénzből jöttek létre?
Itt nincs tömeges igény a változásra.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.18. 09:43:49

@ccactus: Pontosan, ahogy mondod, nincs éles határvonal, de mi most épp azon a környéken járunk. Szerinted mi másnak lehet tekinteni szerinted a fékek és egyensúlyok rendszerének leépítését, a választási szabályok folyamatos magukra szabását, a civil szervezetek démonizálását, és még sorolhatnám?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.18. 09:46:06

@Trompf: Nem vitatkozom magammal, olvasd el a válaszaimat is arra a kommentre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.18. 09:51:24

@J.László: "A kedves szerzőtől azt szeretném megkérdezni, hogy "gátlástalan diktatúraépítés" közepette vajon megjelenne-e a "gátlástalan diktatúraépítésről" írt cikke az ország leglátogatottabb portálján."

Ki mondta, hogy totális diktatúra van? Az EU-ban olyan talán nem is lesz szerencsére. Esetleg ha értelmeznéd is azt, amit írtam, akkor rájönnél, hogy a "diktatúraépítés" kifejezés nem épp befejezettségre utal... Amúgy meg a "leglátogatottabb portál blogrovata" ahhoz épp elég, fügefalevélnek fel lehessen mutatni, de nagy hatású véleményformáláshoz igen kevés, nincsenek is erről illuzióim.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.18. 09:55:00

@J.László: De azért ne hidd, hogy nem próbálják meg elhallgattatni a kritikus és a független hangokat. Pár éve a Klubrádiót próbálták kicsinálni jogsértéseket is bevetve, most úgy néz ki, hogy a Tilos van soron:

hirek.tilos.hu/?p=4663

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.18. 10:25:58

@Fedor:

A környékén járunk, de nem léptük át a rubicont. És szerintem nem is fogjuk.

A választási törvényről: Évtizedes törekvés, hogy csökkentsük a parlament létszámát, de sohasem volt róla 2/3-ados konszenzus. Most volt. A kérdés inkább az, hogy érdemes-e lebontani a fékek és ellensúlyok rendszerét akkor, amikor a fékek és ellensúlyok a jó irányba történő elmozdulást is akadályozzák. Szerintem most ennyi történik, nem több. A kormány élt a 2/3-ados felhatalmazásával olyan témákban, amelyekben korábban azért nem történt semmi, mert nem volt meg a hozzá szükséges 2/3-ados többség.

A kormány a választásokon leváltható, ha nála népszerűbbé válik egy politikai tömörülés.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.18. 10:52:29

@ccactus: "A környékén járunk, de nem léptük át a rubicont."

De már térdig gázolunk a Rubiconban, úton a másik part felé. Amit a civil szervezetekkel tesznek, az már totálisan elképzelhetetlen egy normális demokráciában.

"Évtizedes törekvés, hogy csökkentsük a parlament létszámát, de sohasem volt róla 2/3-ados konszenzus. Most volt."

Ki mondta, hogy nem jó a kisebb parlament? Azzal van gond, hogy ennek a címén minden mást is felforgattak, ráadásul az önkormányzati választás átalakítását még erre se lehet ráfogni.

"érdemes-e lebontani a fékek és ellensúlyok rendszerét akkor, amikor a fékek és ellensúlyok a jó irányba történő elmozdulást is akadályozzák"

Ugyan már, a világ legjobban működő gazdaságaiban és demokráciáiban mindenhol ott vannak, ott nem akadályozzák a jót?

"A kormány a választásokon leváltható, ha nála népszerűbbé válik egy politikai tömörülés."

És ha mindezek mellé legyőzi azokat az akadályokat, amelyket a kormány gördít elé. Mert a választás egyelőre még szabad (már ahol, lásd. a vidéki nyílt szavazásokat), de a versenyfeltételek már rég nem egyenlőek.

DeMarco 2014.10.18. 12:24:02

@Fedor: Jobboldali demokratát akarsz?

Tessék: Igen, igazad van, nem kellett volna a dk-s jelöltet csesztetni, mert nem elegáns és önmagában épp elég nagy büntetés azoknak, akik megszavazták, meg még nagyobb azoknak, akik nem...

Ahogy Karácsonynál sem számít a tíz elkevert lap.

Az mondjuk erősen gyanús, hogy ez kinek állhat érdekében, mert lenne egy tippem, nem a fidesznek a legfontosabb...

És igen, én is osztom azt a hosszú távú véleményt, h két jobboldali párt váltogassa egymást. Ez persze részben most is igaz, sőt három is van: A KDNP és a Kisgazdák. A KDNP jelöltje hozta például simán Paksot. Jelenleg be vannak ágyazódva a fideszbe praktikusan, de egy erősen hanyatló ballib veszély csökkenés esetén ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ahogy jöhet új jobboldali párt, a Jobbikon kívül is.

Kettőnk között csak az a különbség, hogy nekem ez nem sürgető opció, pont eléggé szeretem ezt a felállást és nem érett a helyzet változtatni, míg te bepánikolva, fásultan, újabb vágyálmokat kergetsz és újabb rózsaszínű lufit igyekszel fújni a régiek helyett.

De tippeket én is tudok neked adni: Építsetek Tóbiásra! Söpörjétek ki végre a padlást, de úgy rendesen és építsetek emberközelibb pártot. Jah és megismétlem a választás előtti tanácsomat is: Kezdjetek közeledni az lmp-hez...

eßemfaßom meg áll 2014.10.18. 13:11:53

@Fedor: szóval "ezek" még egy rendes diktatúrát se képesek megcsinálni

eßemfaßom meg áll 2014.10.18. 13:13:52

@Fedor: az a különbség a diktatúra meg a nemdiktatúra között, hogy az egyikben a klubrádió ki tudja jogászkodni, hogy a rosszabb ajánlattal nyerjen a másikban meg nem is emlékeznél rá, hogy valaha volt klubrádió

eßemfaßom meg áll 2014.10.18. 13:17:32

@Fedor: "ráadásul az önkormányzati választás átalakítását még erre se lehet ráfogni."

ugye pont a ma magát demokratának nevező oldal volt az aki a választás előtt pár hónappal egy az egyben átírta (magára szabva - szét is nyerte magát) az önkormányzati választások szabályát.

nyilván akkor is nekiálltál diktatúrát vizionálni

eßemfaßom meg áll 2014.10.18. 13:23:26

@Fedor: " de a versenyfeltételek már rég nem egyenlőek. "
soha nem voltak egyenlőek, az aktuális kormánypárt mindig többet tud/ott beletenni a kampányba mint az aktuális ellenzék

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.19. 20:39:22

@Fedor:

"De már térdig gázolunk a Rubiconban, úton a másik part felé. Amit a civil szervezetekkel tesznek, az már totálisan elképzelhetetlen egy normális demokráciában."

Az mindegy hogyan vizualizáljuk. Lényeg, hogy nem lépték át.

Amúgy állítólag az USÁ-ban kifejezetten tiltják olyan szervezetek működését, amelyek külföldi támogatásból tartják fenn magukat.

"Ki mondta, hogy nem jó a kisebb parlament?"

Persze, arról szavakban egyetértés volt, hogy kisebb parlament kell, csak éppen a hogyannak nem volt meg a szükséges parlamenti támogatottsága.

Azzal van gond, hogy ennek a címén minden mást is felforgattak, ráadásul az önkormányzati választás átalakítását még erre se lehet ráfogni.

Ez igaz. Ugyanakkor az minden választási rendszerünkre él, hogy a népszerűbb politikai erő/oldal nyer. Demokráciákban ez így szokás. Ellentétben ugye a diktatúrákkal.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.19. 20:45:05

@Fedor:

"Ugyan már, a világ legjobban működő gazdaságaiban és demokráciáiban mindenhol ott vannak, ott nem akadályozzák a jót?"

Igen, de nem mindegy, hogy a jó megváltoztatását akadályozzák a fékek és ellensúlyok, vagy a rosszét.

"És ha mindezek mellé legyőzi azokat az akadályokat, amelyket a kormány gördít elé. Mert a választás egyelőre még szabad (már ahol, lásd. a vidéki nyílt szavazásokat), de a versenyfeltételek már rég nem egyenlőek."

Gondolod, hogy a versenyfeltételek miatt nyert a Fidesz? Ha jól tudom ilyen jellegű EU-s kötelezettségszegési eljárás nem folyik Magyarország ellen. Ami volt, az mindkét fél számára megnyugtató módon lezárult, ugyebár.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.20. 14:48:47

@ccactus: Jaj, ne játszd a hülyét, nem vagy az. A versenyfeltételek alatt természetesen a választás, mint verseny feltételeit értettem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.20. 22:47:17

@Fedor:

Értem én! Én is így gondoltam a kérdésfeltevésként. De akkor még egyszer: Gondolod, hogy a választás versenyfeltételei miatt nyert a Fidesz?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.21. 09:10:33

@ccactus: Természetesen nem csak. De hogy kétharmaduk nem lett volna, az ziher.

Persze, a nyeréshez kellett a BALfaszkodás is, bár annak egy részét is a FIDESZ generálta, hisz a szabályok átalakításával nem kényszerítette volna arra a ballib pártokat, hogy már a választás előtt összefogjanak, és kénytelenek legyenek a pozíciókat előre elosztani, akkor nem csak az jött volna le az átlag választópolgárnak, hogy ezek már most marakodnak, és semmi másra nem jók.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.21. 18:26:46

@Fedor:

Könnyen lehet, hogy ebben mind igazad van, de kérdés az, hogy mindez demokratikus, vagy sem. Választási szabályokat nemhiába lehetett régen és most is kétharmaddal módosítani. Ez azért van, hogy a mindenkori kormánytöbbség ne módosíthassa kénye kedve szerint a választási szabályokat, hanem ehhez minimum 2/3-ados többség kelljen. Ez fék és ellensúly, ami továbbra sincs lebontva.

A jelenlegi választási rendszerben nagyon nehéz 2/3-adot szerezni. Ehhez szükségeltetik egy nagyon népszerű párt, amely elviszi a listás szavazatok többségét, és kell az, hogy ne legyen másik népszerű párt, ez biztosítja az egyéni választókerületek többségének megnyerését.

Persze lehet hiányolni a második fordulót, ahol is egyes pártok jelöltjei visszaléphetnek egymás javára, összeadódva így a szavazatokkal. Azzal is lehet vádolni a Fideszt, hogy ezt a jelenlegi politikai felállás motiválta, ugyanakkor emlékszem én még 1998-ra, amikor meg pont az volt a baloldal vádja, hogy nem terítette a jobboldal a lapjait az első fordulóban, becsapva így a választókat. Vagy emlékszem 1994-re is, amikor meg a két forduló is kevés volt arra, hogy egyértelműen kiderüljön az Mszp-Szdsz koalíció, és csak a második forduló után került ez hivatalosan szóba.

Tehát a konkrét helyzetre ráhúzható a te érvelésed, de elvi szempontból azok nem állják meg a helyüket.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.10.21. 18:43:06

@Fedor:

Szóval a kérdés szerintem az, hogy miért ilyen népszerű a Fidesz? Nekem az az álláspontom kezd kialakulni ezzel kapcsolatban, hogy a Fidesz népszerűségét tulajdonképpen az ellenzék, egészen pontosan az ellenzéki holdudvar konzerválja.

Gondolok itt arra, hogy a Fidesz szavazókat például rendszeresen Fideszbirka,é s más válogatott jelzőkkel illetik. Gyakorlatilag azt mondja az ellenzéki oldal, hogy hülye vagy, amiért azokra szavaztál és nem ránk. Ezzel pedig gyakorlatilag elzárják az utat a változtatás elől, becsapják az orruk előtt az ajtót. Hiszen ki fog azokra szavazni, akik lehülyézték? Amellett persze, hogy ez nem is túl demokratikus magatartás. Emlékezzünk 2002-re. A Medgyessy-Orbán miniszterelnöki vitát Medgyessy nem azzal kezdte, hogy a másik oldal milyen hülye, hozzá nem értő... stb, hanem elkezdte sorolni a jó dolgokat, a sikereket, amike az első Orbán-kormány elért.

Tehát szerintem a 2/3-ados többség okainak vizsgálatát nem a Fidesz hibáztatásával kell kezdeni. A választási játékszabályok demokratikusak, lehet hozzá alkalmazkodni. Bajnaiék meg is alkották 2012 tájékán a nyerőnek vélt stratégiát. A probléma nem a Fideszben keresendő, hanem abban, hogy ezt a stratégiát nem sikerült végigvinni, megvalósítani.

(u.i: ez olyan jól sikerült, hogy lehet, posztot írok belőle. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.22. 09:12:57

@ccactus:

1. A játékszabályok egyáltalán nem demokratikusak. Nézz után a Ténytáron és egyéb oldalakon, ahol kiszámolták, hogy a régi szabályok szerint a mostani győzelmek mit jelentenének. Tavasszal messze nem lett volna kétharmad, Budapesten pedig nem lenne abszolút többségük. Olyan szintű torzításokat tettek bele (győztes kompenzáció, legális kampány-lehetőségek szűkítése és társai, a budapesti választás utolsó pillanatban történő totál alkotmány-ellenes átalakítása, stb.), hogy szinte csak az elvi lehetőségét hagyták meg a váltásnak, csak a népharag tudán elsöpörni őket.
2. Ez a népharag viszont valóban nincs meg, azaz meg van, csak nem állt be egy konkrét párt mögé. Mert azért vedd észre, hogy nem a FIDESZ olyan népszerű, hisz abszolút számokat nézve kevesebb szavazatokat kapott, mint korábban (és ebből is mennyi lehet vajon a kistelepülések megfélemlítéssel, zsarolással elnyert szavazatai). Az ellenzékbe vethető hittel van gond, ami részben a törvényi machinációknak, részben a jobbos média- és gazdasági túlsúlynak, a kormányzati segédlettel ellenük folytatott karaktergyilkoságnak és persze nem kis részben saját maguknak köszönhetnek.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0