Találós kérdés
2014. november 04. írta: Fedor

Találós kérdés

dk_1.jpg

Melyik párt honlapjáról idézek? 

Gyurcsány idegen segítséggel akarja Magyarországot megszerezni 

Gyurcsány amerikai és más külföldi diplomatákkal találkozott. A liberálisok a magyar kormány politikája ellen biztatják az EU vezetőit, lépéseket sürgetnek a magyar kormány ellen. (...) Gyurcsány piszkos, tisztességtelen politikát folytat. Itthon nem tudja az embereket meggyőzni, idegen segítséggel akarja Magyarországot megszerezni. Ne engedjük! (...) Gyurcsány és csapata a legszemetebb liberális társaság. Ki hallott már arról, hogy a francia, a német, vagy akármelyik európai ellenzék az EU-nál lépne fel saját országának kormánya ellen? A belpolitikai csatát itthon kell megvívni. Az itteni választókat kell meggyőzni. Gyurcsány és csapata egyszer már elsikkasztotta ezt az országot. Nem akarjuk, hogy újra ez történjék. 

Na melyik pártól van szó?
FIDESZ
Jobbik
Munkáspárt
Tök mindegy, ugyanazt a Putyin-párti, EU-ellenes, antidemokrata dumát nyomják, csak más-más hangnemben.
Poll Maker

A magam részéről az utolsó verzióra voksolnék, ha nem tudnám a választ, hisz akkor, amikor az ország külügyminisztere Ex-KGB-s posztszovjet diktátorok sírját koszorúzza, és amikor a KGBélával megáldott Jobbik Putyinba szerelmes álmegfigyelőkkel legitimálja az oroszokon kívül senki által el nem ismert donyecki "választást", tényleg elég nehéz különbséget tenni köztük és a virtigli komcsinak megmaradt, de legalább elvhű Thürmer-párt között.

A fenti képet meg azért nyúltam az általam egyébként egyáltalán nem kedvelt, és már többször a fenébe kívánt Gyurcsány FB oldaláról, mert kapásból frappáns választ ad a fenti idézet kérdésére, és egyben leleplezi annak hazugságát is.

Ja, egyébként akit érdekel a megfejtés, és lusta kiguglizni, az kattintson ide, ha mer.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr176862685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanta boy 2014.11.04. 12:45:01

Találós kérdés!

Mekkorát bír még hazudni a fedor.blog.hu?

"Orbán Viktor 2006. október 24-én az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán felszólalásában kijelentette, hogy „az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.”

Bár általánosságban fogalmazott, Eörsi Mátyás SZDSZ-es politikus szerint ezzel gyakorlatilag azt fogalmazta meg, hogy az Európai Unió ne nyújtson anyagi támogatást Magyarországnak. A témában az Eörsi által kezdeményezett bizottsági meghallgatáson Orbán később visszautasította, hogy szavainak ilyesféle értelme lenne."

Csak a tények kedvéért.....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.04. 12:52:26

@hanta boy: Csak a tények kedvéért: UTÓLAG utasította vissza, mint ahogy te is írod, mert hogy elsőre ez jött le mindenkinek, és ezért magyarázkoni kényszerült. De idehozhatnám azt is (és ott nem tudnál még ennyire se magyarázkodni), amikor a Néppárttal elítéltette Magyarországot, és Burmával helyezte egy szintre.

De tudod mit? Inkább olvasgasd ezt:

orditok.blog.hu/2014/11/03/hmmm_584

hanta boy 2014.11.04. 13:23:54

@Fedor:

Az, hogy egy pártcsaládon belül, ki hogy látja 2006-ban a kommunista Magyarországot, az a pártcsalád kérdése.....

Az, hogy a Fidesz mit "ítéltet el a Néppárttal" az a Néppártiak dolga....

Azzal meg csak fokozod hazugságaid halmazát, ha az Európai Néppártot azonosítod az Európai Unióval....

hanta boy 2014.11.04. 13:27:24

Fedor!

Ha az Európai Néppárt elítélte a 2006-os őszi magyarországi eseményeket, ezzel csak azt erősíted meg, hogy ehhez a nevét adta - többek között - Barrosó, és a luxemburgi Reding asszonyság is....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.04. 13:52:29

@hanta boy: Csak hogy ez 2003-ban volt. És nem igazán látom, hogy hol azonosítottam a Néppártot az unióval. Oké, hogy valahogy ki akarsz keveredni a hamis vádaskodásból, de így csak jobban belecsúszol (bár igazából nem látom, hogy miért lenne kisebb Orbánék tette attól, hogy nem az egész uniót bíztatták Magyrorszgá elítélésére, hanem "csak" a befolyásos szövetségeseiket).

nandras01 2014.11.04. 14:00:49

hanta boy..... nomen est omen :)

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 15:29:02

A Fidesz gyökeresen megváltozott három alkalommal is történetében.

Az első változás a 90-es évek közepén volt, amikor klasszikus jobboldali liberális pártból jobboldali konzervatív lett lassan.

A másik változás a 2002-es bukás után történt, ekkor a Fidesz balra ment, populista irányba.

S a legújabb változás most lett, a 2010-es kormányra kerülés után. Ekkor a Fidesz átment egy rendszerkritikus, harmadikutas, nyugatkritikus pártba.

Ezért aztán nem érdemes a Fideszt szembesíteni azzal, ami egy más időszakában mondott. Ez kb. olyan, mint az MSZP idősebb vezetőit szembesíteni azzal, hogy 1989 előtt a NATO ellen beszéltek, aztán meg mellette. (Horn vetette fel elsőként Mo. NATO-tagságát annak idején!)

Egy példa: 2008-ban a Fidesz erősen nyugapárti és oroszellenes pozícióból kritizálta a ballib kormányt annak orosz nyitása miatt, s a Fidesz ítélte el a leghangosabban az orosz viszontválaszt az Oszétia elleni grúz agresszióra (a ballibek is elítélték, de jóval csendesebben, mérsékeltebben). Orbán grúz 56-ról halandzsázott, párhuzamot tett a szovjet vezetés és Putyin közé, stb.

Ugyanez igaz a fideszes értelmiségre. 1999-ben lelkesen támogatták pl. a Koszovó miatti amerikai terrorháborút, ma már mást mondanak.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 15:37:03

"az ország külügyminisztere Ex-KGB-s posztszovjet diktátorok sírját koszorúzza, és amikor a KGBélával megáldott Jobbik Putyinba szerelmes álmegfigyelőkkel legitimálja az oroszokon kívül senki által el nem ismert donyecki "választást""

Az említett ember a modern azeri állam megalapítója. Igen, ő volt az utolsó azeri szovjet pártvezér, előtte meg KGB-s. De valójában ha őt elítéled, elítéled Hornt, Kovácsot, Némethet, Pozsgayt, Medgyessyt is, akik helyzete hasonló. Aliyev az ottani rendszerváltó elit vezetője volt, ennyi az egész, ráadásul államalapító is, hiszen azeri állam korábban nemigen létezett (legalábbis stabilan).

Az ő sírját nem megkoszorúzni olyan, mintha egy külföldi vendég Mo-n azt mondaná, hogy ő személyesen utálja I. Istvánt. Utálhatja magánszemélyként, de ezt nem demonstrálhatja, mert ez egy sértés lenne.

A donyecki és luganszki választások meg teljesen legitímek. Az, hogy nem ismeri el őket a nyugat, geopolitikai okokra vezethető vissza. Egyébként a magyar megfigyelőkön kívül még 10 ország küldött megfigyelőket. Hozzáteszem: a magyar megfigyelőket nem a magyar kormány küldte.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.04. 15:42:37

@maxval birca hozzászóló: Miért ne lehetne? Mint ahogy folyamatosan meg is teszik ezt jobbosok (is) a rendszerváltás előtt is aktív MSZP-s vezetőkkel, és ez rendben is van (megjegyzem ma már szinte több ilyen van a FIDESZ-ben, min az MSZP-ben). A nagy különbség, hogy míg az ex-MSZMP-sek egy demokratikus fordulatot hajtottak végre, tehát pozitív irányba változtak, addig Orbánék pont az ellenkezőjét hajtották végre, ami sokkal szomorúbb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.04. 15:45:02

@maxval birca hozzászóló: "Az említett ember a modern azeri állam megalapítója. Igen, ő volt az utolsó azeri szovjet pártvezér, előtte meg KGB-s. De valójában ha őt elítéled, elítéled Hornt, Kovácsot, Némethet, Pozsgayt, Medgyessyt is, akik helyzete hasonló."

Hornék mikor csináltak itt a rendszerváltás után diktatúrát?

"A donyecki és luganszki választások meg teljesen legitímek."

Sőt, a Télapó is létezik.

"Hozzáteszem: a magyar megfigyelőket nem a magyar kormány küldte."

És ki állított ilyet?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 15:48:23

@Fedor:

Szerintem meg mindkettő ökörség. Mindenkinek joga van változtatnia.

Unom marhára, hogy a "jobbosok" istenítik Pozsgayt, s megvetik Hornt, a "balosok" meg istenítik Hornt, s megvetik Pozsgayt. Ez primitívség, mindkét ember változott (Horn többet, Pozsgay kevesebbet) és egyikről sme mondható el, hogy ez köpönyegforgatás lenne.

A Fideszben és környékén talán csak Pozsgay és Szűrös az, aki tényleg hatalmi pozícióban volt Kádár alatt. Az olyan hülyeségeket, hogy XY KISZ-titkár volt a balatonszarosi gimnáziumban hagyjuk, mert ez komolytalan...

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 15:50:17

@Fedor:

Aliyev kialakított egy új államot. Igen, nem egy nyugati demokrácia, sőt keleti demokrácia sem, de az embereknek ez kellett. Ennek az ellenzéke ott az iszlám fundamentalizmus, nem a nyugat-európai modell.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 15:51:50

@Fedor:

"Sőt, a Télapó is létezik."

A te logikád alapján gyakorlatilag minden mai állam illegitím. Pl. gondolj az USA-ra, ahol az amerikai törvényen kívüli szeparatisták az hazaáruló Washington vezetésével fellázadtak a törvényes brit kormány ellen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.04. 16:01:27

@maxval birca hozzászóló: "Mindenkinek joga van változtatnia."

Én is ezt mondom, le is hurrognak a jobbsok általában ezért. Nem vádaskodásként írtam, hanem tényként. Márpedig tény, hogy az MSZP elnökségében kevesebb volt MSZMP tag van, mint a Orbán kormányában, az meg aztán tényleg túlmutat a dolgon, hogy egy III/II-es tiszt államtitkár lehet egy elvileg jobboldali kormányban.

" Igen, nem egy nyugati demokrácia, sőt keleti demokrácia sem, de az embereknek ez kellett."

Igen! Úgy szeretem, amikor így lenézed az embereket, akiknek isten őrízz, hogy emberi jogok kelljenek!

"Ennek az ellenzéke ott az iszlám fundamentalizmus, nem a nyugat-európai modell."

Hát hol volt 25 éve még iszlám fundamentalizmus? Ne nézz már hülyének... Alijev átmentette a hatalmát a kommunizmusból, és egyszer sem szabályos választáson erősítette meg, szemben Hornékkal, akik 94-ben teljesen demokratikus választáson juottak vissza a hatalomra, az akkori kétharmados kormány nem visszaélt a hatalmával, hanem a többletjogokat adott az ellenzékének, majd négy év múlva teljesen demokratikus módon átadta a hatalmat.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 16:10:19

@Fedor:

Miért kellene egy nem nyugati országban liberális demokrácia? Ha kellene, az emberek kiharcolnák.

látens liberális 2014.11.04. 20:36:58

Mi van , ha Azerbajdzsán nem a tízmillió Fedor országa?
Úgy látom, kellemetlen, hogy Magyarország sem az.

nandras01 2014.11.04. 22:21:56

@maxval birca hozzászóló:
hajlok arra, hogy egyetértsek veled abban, hogy az alijev által létrehozott rendszer némileg jobb, mint egy iszlám fundamentalista szörnyeteg- amennyiben valóban az lenne az alternatíva, amire -tekintve irán szomszédságát- lenne esély.
még az is lehet, hogy az azerieknek valóban alijev kell.
de a poszt nem arról szól, hogy jó- e az azerieknek alijev, avagy sem, hanem arról -is-, hogy nekünk tényleg egy diktatórikus, demokratikus elemeket nyomokban sem tartalmazó rendszerhez kell törleszkednünk, vagy inkább örülnünk kellene, hogy távol van tőlünk. az igaz, hogy azernek van olaja bőven, de ha arra számít orbán, hogy majd a barátságra tekintettel jól kitömnek bennünket olajjal, akkor nagyon mellényúlt.
(mint a külpolitikában eddig szinte mindig...)

nandras01 2014.11.04. 22:23:34

@maxval birca hozzászóló:
aha. kiharcolnák.
tienanmen tér. rémlik..?

Bolsi Buster 2014.11.04. 22:42:06

A magyar külpolitika utolsó 5 éves alakulása minden magyarnak valódi reménykedésre ad okot.

mások nem számítanak

DarthVader 2014.11.04. 23:17:44

@Bolsi Buster:

A nap mondása :)) Ez nem a Hírcsárda, apa!

nandras01 2014.11.04. 23:45:00

@Bolsi Buster:
na, gyorsan kezdd el sorolni azokat a fenomenális külpolitikai eredményeket, amelyek méltán dagasztják minden igaz magyar honfiú és honleány kebelét és töltik el szűét reménnyel :)

cenzuratroll bosszanto 2014.11.05. 05:39:19

Na, ki a hazaáruló bircán kívül?
Aki az egész országtól akarja elvenni a lóvét, vagy az, aki csak a korrupt kormány csókosaitól?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 05:44:45

@nandras01:

Miért törleszkedik Aliyevékhez az USA és Izrael?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 05:46:04

@nandras01:

Minden mindig akarat kérdése.

A kínai liberálisok őár ezren voltak, nem volt mögöttük támogatás a nép részéről. Így vesztettek. Hála Istennek, teszem hozzá.

nu pagagyí 2014.11.05. 06:02:45

Gyurcsány korrekten megfogalmazta, mi a probléma. Az EU-s pénzek nagyobb hányadát sajnos nem Magyarország fejlesztésére, hanem a hatalom környékén és a hatalomban lebzselő maffiózók szükségleteire költi a kormány. A Fidesz-kormány pénzköltésének jellemzője, hogy kerüli az olyan beruházásokat, amelyek értéke mérhető, haszna pedig számon kérhető lenne. Nagy volumenű infrastruktúra-fejlesztés helyett (kivéve, amit átvett és be kell fejezni, mert különben nem fizetnek), egyedi szir-szarokra, épületcsicsázásra, térkövezésre költi azt a pénzt, amit az egész ország fejlesztésére kellene.

nu pagagyí 2014.11.05. 06:16:53

@maxval birca hozzászóló: Az USÁ-nak vagy Izraelnek világosak az érdekei, ha barátkozik egy despota országgal: céljuk, hogy leszakítsák még sötétebb haverjairól és valami belső erjedést indítsanak el. Orbánnak viszont érdek nélkül tetszenek a legsötétebb diktatúrák is, sorsközösséget érez a keménytökű diktátorokkal, személyes gyönyöréből sajnos országunk nem profitál.

nandras01 2014.11.05. 07:53:13

@maxval birca hozzászóló:
hogy amerika, izrael, bergengócia vagy pirézia miért törleszkedik, az legyen az említett országok gondja.
egyébként érvelésedről eszembe jut egy régi emlékem. hasonló érvelésre elmondtam már másutt, de talán itt sem minden tanulság nélküli:

történt, hogy nem voltam éppen éltanuló, és ahogy ez ilyenkor szokásban van, teljesítményemet megalázóan alacsony érdemjeggyel illette a tanerő. otthon persze állt a bál, és amikor védekezésképpen elővezettem, hogy "de a szomszéd pistike is egyest kapott", akkor édesanyám elmagyarázta, hogy ő bizony nagyívben szarja le, hogy mit kapott a szomszéd pistike, az legyen a szomszéd pistike és az ő anyukája gondja. az viszont, hogy én milyen jegyeket kapok, annál inkább érdekli őt, úgyhogy nyomatékosan javasolja, hogy tegyek annak érdekében, hogy ritkuljanak az elégtelenek.
persze -miután fenyítés nélkül úsztam meg az affért, úgy gondoltam, hogy ezzel az ügy ad acta van téve, és nekem a továbbiakban nincs vele tennivalóm. ezért aztán a jegyeim nem nagyon indultak növekedésnek, és a következő számonkérésnél rutinosan vettem elő a deaszomszédpistikeis érvet.
na, ez az, amit nem kellett volna, mert édesanyám -aki különben nagyon szelíd asszony volt- újfent elmagyarázta a szomszéd pistike és az én jegyeim viszonyát, azonban most már az érveket kiegészítette két földrengésszerű nyaklevessel is.
és érdekes módon ez hatott. a szomszédék pistikéje egyszer s mindenkorra kikerült az érveim közül.
szóval, ebből csak annyi a tanulság, hogy szarok én arra, hogy amerikában, vagy a világ bármely táján mi volt, van, vagy lesz- amennyiben az aktuális polémia témája egy hazai történet.
majd ha amerika lesz a téma, akkor az fog érdekelni. de nem most.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 07:58:00

@nu pagagyí:

Hát, nem éppen.

Az amerikai érdek ott: ne csak az oroszok legyenek befolyással az azeri ásványi kincsekre.

Az izraeli érdek meg támogatni minden antiiszlamista iszlám rezsimet.

Semmilyen erjedésről szó nincs. Ha egy muszlim ország erjed és demokratizálódik, ott szinte biztos, hogy a nép iszlamista pártot juttat a hatalomba.

Egy időben gyakran figyeltem az izraeli közéletet. Gyakorlatilag egységes izraeli álláspont volt, hogy a nyugat butaságot csinál az "arab tavasz" nevű akcióval.

A magyar érdek: gazdasági kapcsolat.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 07:59:27

@nandras01:

Abszurd álláspont, hogy miközben az egész világ kereskedik minden állammal. addig Mo. csak azokkal kereskedjen, melyek értékrendje megfelel valamiféle zavaros liberó eszménynek.

nandras01 2014.11.05. 08:09:05

@maxval birca hozzászóló:
senki nem mondja, hogy ne kereskedjünk a "zavaros liberó eszmények"* okán akárkivel.
de kereskedni és a meleg szarig benyalni nem egészen ugyanaz.
már ha érzed a különbséget.

*már meg sem kérlek, hogy fejtsd ki bővebben eme becsípődésedet :)

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 08:11:18

@nandras01:

Szerintem helyes politika jó kapcsolatokat ápolni bárkivel.

nu pagagyí 2014.11.05. 08:19:35

@maxval birca hozzászóló: A változás nem azonnali, hosszabb távon lehet csak egy szolganépet öntudatra ébreszteni. Kína jó példa arra, hogy egy ország jobban jár, ha demokratizálódik és támogatja az emberek önálló kezdeményezéseit. Kína amilyen ütemben demokratizálódik, pont olyan ütemben fejlődik és válik hasznos taggá a világ számára. Láthatjuk, hogy a vörös könyvet lengető eltorzult arcú emberek hazájától hová jutott. Nincs vége a folyamatnak, de megállíthatatlannak tűnik. Magyarország sajnos visszafelé fejlődik, a demokráciától a vezér lózunggyüjteményével való kötelező integetés felé haladunk.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 08:28:53

@nu pagagyí:

Kína demokratizálódni fog, ez biztos, de semmiképpen sem a liberális demokrácia irányába teszi meg ezt az utat.

nandras01 2014.11.05. 08:32:34

@maxval birca hozzászóló:
már mondtam, de úgy látszik szükséges megismételni:
a "jó kapcsolat" és a meleg szarig való benyalás között van némi különbség- és mi egyelőre az utóbbiban jeleskedünk.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 08:52:24

@nandras01:

Én nem tartom benyalásnak egy ország alapítója sírjának a megkoszorúzását.

nandras01 2014.11.05. 09:06:17

@maxval birca hozzászóló:
a poszt valóban csak ezt az eseményt idézi fel, de azért a magyar- azeri kapcsolat története nem csak ebből áll.
hogy csak egyet emeljek ki: baltás gyilkos- megvan..?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 09:18:50

@nandras01:

Ami szintén nem volt szokatlan lépés. Én személyesen elítéltem, de én ebben erősen elfogult vagyok, tagja vagyok több karabahi támogató csoportnak, azaz az örmény harcot támogattam mindig az azeri agresszió ellen.

nu pagagyí 2014.11.05. 10:04:40

@maxval birca hozzászóló: A nem liberális demokráciák sajnos nem demokráciák. A demokrácia lényege, hogy az emberek szabadon, valós információk ismeretében választanak képviselőket, akik őket képviselik. Ha az egyén szabadsága, a valós információkhoz való hozzáférés, a választott képviselők és az állam ellenőrzésének lehetősége nem biztosított, akkor aggathatunk bármilyen nevet a rendszerre, egy szaros diktatúra lesz valójában.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 10:07:43

@nu pagagyí:

A liberalizmus és a demokrácia 2 külön dolog.

Lehet liberális és demokrácia. Pl. Nyugat-Európa.
Lehet liberális és nem-demokrácia. Pl. Chile Pinochet alatt vagy a mai Kína..
Lehet nem-liberális és demokrácia. Pl. Szingapúr, Oroszország.
Lehet nem-liberális és nem-demokrácia. Pl. a kádári Mo.

nu pagagyí 2014.11.05. 10:19:08

@maxval birca hozzászóló: Ja, még annyit. Kína megfelelő irányba fejlődik. Illiberálisból liberálisba. Ami nem jelenti azt, hogy a hatalom könnyen adja meg magát. De, mivel az emberek gazdagodnak, anyagi függetlenségük egyre nagyobb az államtól és jelentősek a külföldi kapcsolataik a világ minden szegletében meglévő diaszporák és a kereskedelem révén, egyre kisebb a hatása az amúgy is csak a tagok személyes gazdagodásával elfoglalt pártnak. A párt az utóbbi időben azzal van lekötve, hogy az előírt vezetőcsere után az újak kinyírják a régieket, úgymond korrupciómentesítsen. A nép viszont már azt csinál, amit akar, a keménykedések már komolytalanok, nem mernek már lövetni.

nu pagagyí 2014.11.05. 10:22:32

@maxval birca hozzászóló: A demokrácia a nép hatalma és nem a népre hivatkozók hatalma. Csak szabad és megfelelő információkkal bíró emberek választása lehet a nép választása.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 10:26:37

@nu pagagyí:

Kína diktatúra, s ez épül le nagyon lassan. De liberalizmusról nemigen van szó.

nu pagagyí 2014.11.05. 10:36:11

@maxval birca hozzászóló: Akkor világosabb leszek. Az illiberális demokrácia egy nyelvi lelemény, annyi köze van a demokráciához, mint a megboldogult Népköztársaságnak egy jogegyenlőségen és arányos közteherviselésen alapuló köztársasághoz. Az illiberális demokrácia a helyi/országos hatalomnak kiszolgáltatott emberek szervezett szavaztatásán alapul. A sötétségben tartott emberek némi száraztészta vagy lejárt szavatosságú konzerv fejében és/vagy egzisztenciális zsarolás hatására szavaznak kizsákmányolóikra.

2014.11.05. 10:36:29

@maxval birca hozzászóló: Persze, és lehet, ki ne hagyd, keresztény demokrácia. Ahol a nép választja négy évente az istent.
Pinochet, demokratikus diktatúra.... besírtam...
Kína ... no, itt a másik tévedésed. A Tienamnen téri események után gyökeres fordulat következett. Igaz, nem látványos, de azért a hatás megkérdőjelezhetetlen. Ahogy Magyarországon is, 1848-49 elbukott, de alapja volt a későbbi változásoknak.
Az a baj, hogy felsőbb sugalmazás hatására kevered a liberalizmust az anarchiával.

2014.11.05. 10:40:29

@maxval birca hozzászóló: Érdekes, hogy Megyónak bukni kellett, de Matolcsy és Pozsgai esetében milyen megbocsájtó a fidesz.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.05. 10:41:36

@nu pagagyí: Nektek minden diktatúra volt, amikor nem a véleményterrorotok érvényesült és nem valamelyik utódpárt volt hatalmon. Pont ezért vagytok hiteltelenek.
Az igazi diktatúra a liberalizmus. Próbálj meg ott bizonyos témákról egyszerűen vitát kezdeményezni.

nu pagagyí 2014.11.05. 10:44:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Kínában a hatalom már pont úgy sunnyog a Tienanmen téri eseményekkel kapcsolatban, mint nálunk 56-tal kapcsolatban, amikor már foszladozóban volt a diktatúra és a hatalom fenntartói és kiszolgálói hirtelen saját személyes jövőjükért kezdtek aggódni. A népnek egyenlőre elég, ha egymást lógatják fel a pártvezetők korrupcióért, a végén az utolsót, ha nem elég értelmes, már a nép fogja.

2014.11.05. 10:44:26

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Tudod, a használt fogalmak az emberek közötti konszenzus eredményeként kapnak értelmet. Légyszíves, keress rá a diktatúra fogalmára.
Aztán javaslom a demokrácia , valamint a liberalizmus kifejezések megismerését.
Egész addig te a saját nevezéktanodat használod, amit csak te értesz.

2014.11.05. 10:46:05

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Pont az a leggyakoribb kritika a liberalizmussal szemben, hogy túl megengedő. És épp a jobboldalról. Tudod: halálbüntetés, kiherélés, szegregáció....

2014.11.05. 10:47:27

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Ha nem megfelelő neked a liberális demokrácia, javaslom a szovjet típusú diktatúrát. Amikor a lengyel vezérkart simán legyilkolták.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.05. 11:20:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ne abból indulj ki, hogy ezeken a blogokon permanensen diktatúrát láttok mindenhol.
Képben vagyok a fogalmakkal kapcsolatban, pont ezért nem értem, hogy miért mondjátok diktatúrának. Nekem a diktatúráról inkább az ugrik be, hogy azonosító nélküli rendőrök verik szét az ellenzéki tüntetőket. Mi akadálya volt, hogy a választáson legyőzzék a fideszt?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.05. 11:23:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: Szerencsére a világ nem csak fekete és fehér. Bármennyire is le szeretnéd egyszerűsíteni.

"Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik."

nu pagagyí 2014.11.05. 11:25:28

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Most is itt vitatkozol egy "csúnya" liberális blogon. Próbálj meg az MNO-n vitatkozni. Tisztelni viszont csak akkor fog egy liberális, ha saját véleményedet mondod, nem pedig pártbrossúrák lózungjait. Én is azért állok csak veled szóba, mert időnként felcsillan benned valami egyéni, bár lehet ez csak fáziskésés pártod hivatalos, sűrűn változó irányvonalához képest. Most ugyebár éppen Kínát dicsőíted, pedig valószínűleg rohadtul nem lennél egy kínai közember státuszában. De ami késik nem múlik, még te is lehetsz majd abban a helyzetben, ha kormányod sokáig garázdálkodik az országban.

nu pagagyí 2014.11.05. 11:28:45

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Bocs, hirtelen összekevertelek a Bircával, te természetesen egy frissen bejelentkezett, fizetett hülye vagy.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.05. 11:31:04

@nu pagagyí: Jajj ne viccelj, hány libsi blogon lehet kommentelni a nagy szólásszabadságban?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 11:31:39

@nu pagagyí:

Téves értékelés, részrehajló, intoleráns liberális részrehajlás.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 11:32:34

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Kereszténydemokrata államforma nincs. A kereszténydemokrácia egy politikai eszme.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.05. 11:32:53

@nu pagagyí: Leborulok érveid súlya előtt:)
Igazából megkönnyíted a dolgom, nem is kell olvasnom a "demokraták" hivatalos oldalait, csont nélkül idehányod azt te is.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 11:33:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Megyó mikor bukott? Amikor ezt a SAJÁT pártja így akarta. Azaz nincs itt párhuzam.

nu pagagyí 2014.11.05. 11:35:33

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: A Fidesz már leválthatatlan demokratikus módon, összenőtt az állammal, hatalmi pozícióból intézményesen szervezi a választási csalást, mert szüksége van a demokratikus mázra, mint Kádárnak. Ezt a rendszert forradalom fogja elsöpörni (jobbik eset) vagy egymást öli halomra a hatalmi maffia a mézesbödönért vívott harc során (rosszabbik eset).

nu pagagyí 2014.11.05. 11:37:19

@maxval birca hozzászóló: Téves értékelés, részrehajló, intoleráns illiberális részrehajlás.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 11:38:56

@nu pagagyí:

Nem éppen. Én nem tagadom a liberális demokrácia létjogosultságát. Ha az emberek akarják, legyen. Amit tagadok az a liberális demokrácia kötelezősége.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.05. 11:40:08

@nu pagagyí:

Elment volna idén 45 % szavazni a ballib összefogásra, most a Fidesz ellenzékben lenni, a ballibeknek meg lenne kétharmaduk.

Azaz leváltható a Fidesz. Csak az emberek nem akarják leváltani.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.05. 11:46:09

@nu pagagyí: Szerintem meg el lehet söpörni egy választáson is (lásd: kritikus tömeg), ez lenne a legjobb azok számára, akik nem szeretnék az anarchiát. Ennek pont a jelenlegi ballib ellenzék az akadálya. Igaz, hogy nem vagyok demokrata abban az értelemben, ahogy ezt manapság szokás használni, de bízom benne, hogy a választás a járható út.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.05. 15:43:50

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: " Jajj ne viccelj, hány libsi blogon lehet kommentelni a nagy szólásszabadságban?"

Hányon nem? Ja, és tudod, hogy épp hol kommentelsz? :-)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0