Havi 136 Ft
2015. március 03. írta: Fedor

Havi 136 Ft

Most, hogy a rezsicsökkentés mindent vivő mantráját nagy valószínűséggel nyugdíjba küldik, hisz itt van már az új csodafegyver, a "keményen dolgozó emberek", búcsúzzunk el tőle egy szolid visszaemlékezéssel, és nézzük meg, hogy mennyire olcsó is volt egy szavazat egy évvel ezelőtt.

Az alábbi fotón részlet látható egy random budapesti társasház rezsivitrinjéből. A legnagyobb lakás tulajdonosa havi 390 Ft-ot, a legkisebbé pedig havi 136 Ft-ot "spórolt" a rezsicsökkentéssel a tavalyi évben.

Gratulálok mindenkinek, aki megette ezt a maszlagot, és ezért voksolt tavaly a FIDESZ-re.

UPDATE

Mivel a kommentekben többen felhánytorgatták: Igen, tisztában vagyok vele, hogy ezek a számok a társasház költségeiről szólnak, és nincs benne az, hogy lakásonként külön még mennyi volt a megtakarítás. De ismerve a saját számláimon lévő számokat, a lényegen ez nem változtat, legalábbis nem hiszem, hogy sokat számít, hogy havonta egy liter tejjel tudok többet venni, vagy hárommal. Ezt valódi támogatásnak beállítani, miközben az adminisztrációjára meg a marketingjére elment a többszöröse, egyszerűen hazugság.

rezsi.png

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr677236335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.03. 09:19:35

Na látod, mégse kellett volna a ballbeknek alapkérdést csinálni ebből és hónapokig hisztizni!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.03. 09:32:21

@maxval bircaman szerkesztő: B+, neked most komolyan ez jött le ebből? Menthetetlen vagy.

DeMarco 2015.03.03. 10:05:03

Ez éves szinten több ezer forintra rúgó összeg és ez csak a közös helyiségek számlája, ehhez még jön az összes többi megtakarítás, amit a lakók a saját rezsijükből spórolnak meg.
Sok kicsi meg ugye sokra megy...

Mindazonáltal kedvenc bukott multiliberális ikonodnak (ti.: a bajszosnak, mert több is van..) volt egy mondása, hogy: "mindegy mekkora bért akartok, bármennyit el tudok inflálni...".

Ha nincs piac, vagy nem megfelelően működik, akkor ott be kell lépnie az államnak, és/vagy kikényszeríteni szabályozással a helyes piaci működést. Mert az még nem piac, hogy felosztják egymás között a területeket és mindenki kiskirály a saját szemétdombján, sem az, ha lekartellezik az árakat és mesterségesen magasan tartják.

puszt 2015.03.03. 11:52:50

Ezzel az őrült butasággal is csak a FIDESSZ-t segítitek (zombi: a legkisebb csökkenés is hatalmas segítség?!) Vajon hogy nem jut senkinek e mellé kiplakátolni a banki költségek változását, és jól láthatóan egyenleget vonni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.03. 12:29:39

@DeMarco: Jó van, mond csak a magadét, nehogy csak egy kicsit is gondolkodni kezdjél... szorozd meg nyugodtan akár hárommal is a fenti összegeket, és kijön kb. 3-4 liter tej ára. Viszont ami vele jár, azt persze nem veszed számításba, lásd pl. az eggyel alattad lévő kommentet, hogy csak egy példát említsek.

Dr. Fotos 2015.03.03. 13:28:08

Kevesebb mint egy zsak krumpli vagy tuzifa... azzal jobban jartuk volna. :P

high up! 2015.03.03. 13:29:53

Az egész magyar hatalom történelem arról szól, hogy a 90%-nyi Átlaghülyemagyart egy tál lencséért meg lehett venni. Megvette ezeket az IQ károsultakat Kádár, Horn, gyúrtcsány, Orbaneszku.
És a hülyéi azon vannak, hogy a gyerekeik se vigyék többre Átlaghülyemagyarnál.

FOLYTASSUK!

Pipas 2015.03.03. 13:39:34

A házmester kirakott egy excel táblát, a blogger meg félreértette. Aztán írt belőle egy cikket, hogy ne csak az ismerősei előtt égjen, hanem az egész ország tudjon róla.

A hozzászólók meg megjelentek és sokan közülük szintén ragaszkodnak az égéshez, ők sem láttak még villanyszámlát, ők sem tudják miről szól a házmester excel táblája, ők is égetni akarják magukat.

Gratulálok a demokratikus baloldalnak, akik amiatt reklamálnak, hogy kevesebb rezsit kell fizetni. Javaslom csináljanak belőle választásai programot "ne kelljen kevesebbet fizetni" címmel, nagy szívességet tennének vele az orsztágnak. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.03. 13:43:56

@Pipas: Mit értettem félre, mond, ó, te mindentudó, azon, hogy filléres adományok lettek nemzetmentő csomagként beállítva?

erol 2015.03.03. 13:53:46

@Pipas: Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mit szólnál ha a fizetésemelés 130 forintot jelentene a munkahelyeden. És ha esetleg értetlenkednél csak megkérdeznék: na mi van nem kell a fizetésemelés?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 13:57:21

@Pipas: te ahogy vénülsz úgy leszel egyre hülyébb. Erre az ostobaság már nem megfelelő jelző. :(
Olyan alaposan megrezsicsökkentettétek az elvtársaiddal az országot, hogy pár éven belül beledöglünk.
Miért? Mert ugyan némileg csökkentek bizonyos költségek, ugyanakkor más költségek a sokszorosára nőttek. (lásd banki költségek: mielőtt színreléptetek, az éves betéti kamataim fedezték egy havi megélhetésemet. Mióta ide ette a fene a csürhéteket, azóta én fizetek a banknak, hogy náluk van a pénzem)
Élelmiszer árakat nem is említem, mert a csillagokat is lehazudnátok az égről, csak hogy védjétek az elvtársi intézkedéseket.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 13:57:43

Én úgy látom, hogy ez a lista nem a lakossági fogyasztók rezsijének EGYÉNI csökkenését, hanem a 18 lakás KÖZÖS KÖLTSÉGE rezsi-részének a megtakarításait - lépcsőházi áramfogyasztás, szemétszállítás, közösen használt vízcsap víz- és csatornadíja - mutatja ki lakásonkénti bontásban.

Mi a baj vele?

Tényleg nem ártana inkább higgadtan gondolkozni, és nem habzó szájjal, zsigerből posztolni.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 13:58:18

@Fedor: miért nem tiltod ki innen? Wmiki után a második legnagyobb troll a blog.hu-n ez a hazátlan barom.

inebhedj - szerintem 2015.03.03. 13:59:37

Kínálkozna a válasz, hogy ember nincs, aki a rezsicsökkentés miatt szavazott volna a Fideszre, de nyilvánvalóan nem tudom ezt bizonyítani, szóval maradjunk abban, hogy valószínűleg kevés ember szavazott a rezsicsökkentés miatt a Fideszre, sőt azt sem tartom lehetetlennek, hogy ezek számát bőven ellensúlyozta azoké, akik a rezsicsökkentés miatt szavaztak a Fidesz ellen.

Aki a Fideszre szavazott, és nem elkötelezettségből vagy zsarolásból tette (ez nem Fidesz sajátosság, MSZP-re, SZDSZ-re, stb-re is ugyan ilyen arányban ősi szokás elkötelezettségből vagy zsarolás folytán szavazni), az vélhetően azért tette, mert imád szavazni, hisz ebben a választós demokráciás játékban, viszont az LMP, illetve a Jobbik kormányképes szavazatmennyiségében és/vagy koalíciós kapcsolatában nem bízott, más meg nem volt a választékban a Fideszen kívül.

Mondjuk most sincs. :(

Ne küldj levelet 2015.03.03. 14:04:04

Blogger te hülye vagy.
Konkrétan csak a tavaly tavaszi hóeséskor az udvaron a hóolvasztás és párologtatáson több mint 2 ezer forintot nyertem, köszönhetően a rezsicsökkentésnek. Hogy a medencefűtés mennyivel olcsóbb, azt nem is számolom.
Szóval éljen a Párt, éljen Orbán Viktor, hajrá Magyarország!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 14:06:15

@Fedor:

"@Pipas: Mit értettem félre, mond, ó, te mindentudó"

Azt értetted félre, hogy azt hitted, a táblázat a lakók SAJÁT nevén lévő mérőóráján mért fogyasztás után kiszámlázott díj csökkenését mutatja.

Holott a táblázat a 18 lakásból álló társasház KÖZÖS KÖLTSÉGE rezsi-részének a csökkenését mutatja.

Viszont az emberek számára NEM a közös költség rájuk eső részének a rezsicsökkentése volt a számottevő tétel, hanem a SAJÁT nevükön lévő óra által mutatott fogyasztás díjának a csökkentése.

Javaslom, hogy a következő posztod anyagát ne társasházi példára alapozd. Megnézhetnéd például azt, hogy mit jelentett a rezsicsökkentés mondjuk egy 2 felnőtt + 2 gyerek felállású vidéki háztartásnak, családi házban, a vízdíj, áramdíj, gázszámla, szemétdíj, kéményseprés díjának csökkenésére vonatkoztatva.

ex-dr. vuk 2015.03.03. 14:09:57

Raadasul az allamositas helyetti piacnyitasbol sokkal nagyobb haszna lett volna a fogyasztoknak. De hat ugye aki nem erti a piacgazdasagot ...

Pipas 2015.03.03. 14:13:33

@Fedor: "Mit értettem félre, mond, ó, te mindentudó, azon, hogy filléres adományok lettek nemzetmentő csomagként beállítva? "

Ha megnézed a villanyszámládat, akkor látni fogod. Konkrétan ugye azt, hogy nem a lépcsőházvilágításon van számottevő megtakarításod, hanem a lakásban használd rezsin. Ahogy ezt a hozzászólók közül mások már elmondták.

Elég furának találom, hogy több év rezsicsökkentés mizéria után írsz egy cikket róla anélkül, hogy egy pillantást vetnél legalább a saját rezsiszámláidra. :(

Én például megkérdeztem pár falusi ismerősömet is és ők például ilyesmiket mondtak:

"Most nem arról van szó, hogy Orbán vagy nem Orbán, de a háromezer forint is háromezer forint! Nekem az számít!"

Írhatnál egy cikket erről, megnézhetnél tényleges adatokat, megkérdezhetnél emebereket, ilyesmi...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 14:17:03

@Pipas: na igen, csak ami egyik oldalról 3000Ft költségcsökkenés, az a másik oldalon 10000 növekedés és akkor még nem beszéltünk arról, hogy pár év múlva lesz meg igazán a böjtje mindennek, mert elmaradnak olyan karbantartások, fejlesztések, amit később kurva nehéz lesz pótolni.
Csak addigra a fidesz rosszabb esetben csak repül a kormányból, jobb esetben a felelősök sittre kerülnek és lehet megint az utcán őrjöngeni, hogy mer a rohadtmocskos libsi-komcsi-faszomtudjamilyen kormány... Hogy az akkori bajok ennek az álszent csürhe aljasságának a következménye? Az már kit fog akkor érdekelni?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.03.03. 14:17:41

en csak 2 forintot sporoltam havonta, marmint az ejjelilampa 20 wattos egojen, termeszetesen. akkor engem atvertek? :)

mikka 2015.03.03. 14:19:19

Figyelj faszkalap.

Saját kút, vezetékes víz nincs. Szivattyú, víztartály.+bojler. HA lehúzod a budit vagy megnyitod a csapot a szivattyú bekapcsol. Capisce faszkalap???? Havonta majdnem 10 ezer a rezsicsökkentésem villanyszámlán. Ki tudod számolni hogy az mennyi 12 szer????
NA most takarodj anyádba az olcsó propaganda szövegeddel és az összes faszkalap ellenzéki köcsöggel egyetemben. HA bemutatkoznál és találkozhatnánk szívesen aládrúgnék te hazug kis net geci.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.03. 14:19:35

@Fedor: Szerintem szarni kell a rezsicsökkentésre. Azt lenne érdemes boncolgatni, hogy minden magyar adófizetőt hány forinttal adósít el éppen a fidesz az oroszok felé, mindezt 30 évre titkosítva, hogy még a felhasználás módja és hatékonysága se legyen ellenőrizhető. Mennyivel volt rosszabb a transzaparens IMF hitel, ami ellen szabadságharcoltunk? Vajon miért kell a fidesznek olyan hitel, amit "sötétben" is el lehet költeni? A 81 éves Orbánon mit lehet majd számon kérni? Egy következő kormány feloldhatja előbb a tikosítást?

mikka 2015.03.03. 14:20:58

Hogy az Isten baszná szájba az összes hazug geci bloggert

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 14:22:32

@mikka: ja, hogy a XXI. századi tajtparasztnak előnyös? Hurrá... a többi kilenc és félmillió meg le van szarva, mert neked jó. Igaz, seggfej?

dr kíváncsivagyok 2015.03.03. 14:22:58

A rezsicsokkentést agyonpropagálták,...a megemelkedett adókat (szja , kotelezo biztosítás , stb) , és banki , stb. koltségeket agyonhallgatták...
Ha csak így nem ?
Aki nem gondolkodik és számol , azt átbaszták nagyon...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.03. 14:23:47

@mikka: "Oszt a gyésznó-trágya is óccsóbb lett-e, he?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 14:24:04

@mikka: apropo... az utolsó mondatod értékelhető Btk-ba ütköző fenyegetésként. Szóval csak óvatosan az ilyenekkel!

KUHULIN 2015.03.03. 14:28:31

@pythonozok: " (lásd banki költségek: mielőtt színreléptetek, az éves betéti kamataim fedezték egy havi megélhetésemet."
Jól megszedted magad a szocialista kormányok alatt! Mennyi lóvénak a kamata "1 havi megélhetés"? :)

Ms Diane Choksondik 2015.03.03. 14:29:42

@pythonozok: 2015.03.03. 13:58:18

juj de nyomorult vagy

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2015.03.03. 14:30:55

Az objektivitás kedvéért, itt az én havi átlagos rezsim, amióta vezetem:

2011: 34 796 Ft
2012: 33 565 Ft
2013: 30 125 Ft
2014: 28 426 Ft

Felesleges elvitatni a rezsicsökkentés tényét. Hogy volt-e értelme, az már más kérdés.
(Megj.: Persze ebben több tényező is van, a net pl. most majd' 3 000 Ft-tal kevesebb, mint 2011-ben, viszont több áramot fogyasztunk... stb.)

hümhüm 2015.03.03. 14:32:01

Hű, Fedor, de nagy ökör vagy!
A rezsicsökkentés elsősorban az egyéni háztartások közműdíjaiban jelentős, és nem egy társasház közös rezsiköltségének a tulajdonosra eső hányadában. Ez utóbbi nyilván kicsiny összeggel csökkenti a közös költséget (a fenti esetben pl. havi 390 forinttal) . Ajánlom, próbáld meg utánanézni, hogy az egyéni villanyszámla és a gázszámla mennyivel csökkent ezeknél a lakóknál... Meg fogsz lepődni, de abból sajna nem lehet ilyen demagóg blogot írni....
Csak halkan, lábujjhegyen jegyzem meg, hogy harcos butaságodat meg ne bántsam: a lányom egy kis lakásban lakik, elég nagy társasházban, és a rezsicsökkentések következtében 2014-ben a korábbi év(ek)hez képest kb.50 000 Ft-tal kevesebbet kellett fizetnie gáz, villany és közös költség után. Ugyanez egy nagy lakásban jóval több, akár 80000 Ft is lehet.
Szerinted ez semmi?
Azt már szinte le sem merem írni, hogy nekem egy családi házban lakva tavaly kb. 120 000 Ft-tal volt kevesebb a villany és a gáz, mint korábban.
Nagyokos...

Atika!!! 2015.03.03. 14:32:12

Budapesten 15 lakásonként csak egyben van víz és csatorna(díj)? :o

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.03. 14:33:01

Ó te istenbarma ! Ezek a közös költségekből megtakarított összegek. A saját lakása rezsijén jóval többet spórol a lakó. Ez egy átalgos családnál havi szinten kb. 10 ezer forint körül van.

Pipas 2015.03.03. 14:33:12

@pythonozok: "na igen, csak ami egyik oldalról 3000Ft költségcsökkenés, az a másik oldalon 10000 növekedés"

1. A cikk nem azt állítja, hogy a rezsicsökkentés mellet sok teher növekedett, hanem azt, hogy a rezsicsökkentés elhanyagolható, pár száz forintot jelent csak. Ez volt a téma.

2. Amikor változnak a dolgok, akkor általában vannak akik nyernek és vannak akik veszítenek a dolgokon. Vannak kiadások amik nőnek, vannak, amik csökkennek. A kenyér ára csökkent, kevesebb adót fizetek, a rezsi csökkent. Ez jó. Az ÁFA nőtt 2%-al, ez nyilván nem jó. Számold ki magadnak és számolj be az eredményről, ha úgy látod jónak.

3. Minden évben 3% alatt volt a fidesz alatt a hiány, előtte minden évben 3% felett volt (volt 9,5% is, az azért durva). Ezt meg kellett csinálni, nyilván, nem? Ezt valakinek ki kellett izzadnia, nem?

"és akkor még nem beszéltünk arról, hogy pár év múlva lesz meg igazán a böjtje mindennek, mert elmaradnak olyan karbantartások, fejlesztések, amit később kurva nehéz lesz pótolni."

1. A kapitalizmus nem úgy működik, hogy megzsaroljuk az államot, hogy ha nem tudunk elérni xy nyereséget, akkor bajba jut az ország, mert nem fogunk szolgáltatni. A kapitalizmus úgy működik, hogy ha nem tudunk xy nyereséget elérni, akkor jön valaki más.

2. A kapitalizmus nem úgy működik, hogy szeretjük az embereket ezért jót teszünk velük és fejlesztünk, a kapitalizmus úgy működik, hogy a vállalkozás annyi pénzt kaszál amennyit csak tud. Ha a fejlesztéssel és karbantartással többet tud kaszálni, akkor fejleszt és karbantart, ha nem, akkor jön valaki más és ő keres több a fejlesztésekkel.

3. Az elmondásod implikálja, hogy a rezsicsökkentés utáni árak irreálisak, fenntarthatatlan rendszert eredményeznek. Az egyéb európai országokkal összehasonlítva azonban én úgy látom, hogy az árak átllagosak, sokkal inkább átlagosak mint az előző rendszerben voltak, amikor az egekbe emelték őket. Ha tévedek javíts ki, nem vagyok szakértő, nem lehetek biztos ebben.

erol 2015.03.03. 14:35:47

@mikka: Hát nem irigyellek...

inebhedj - szerintem 2015.03.03. 14:36:56

@pythonozok:

Mondjuk speciel a karbantartások és fejlesztések elmaradásának nem sok köze van a rezsicsökkentéshez, a maszek energiaszolgáltatóknál ez egy jellegzetes (és üzletileg teljesen indokolt, társadalmilag meg tarthatatlan) magatartás (és nemcsak, sőt nem elsősorban magyar példákat lehetne hozni az elmúlt 15 évből, nézz csak szét az USA-ban pl.), ennek relatíve komoly (nyugati) irodalma van.

Tehát mondjuk (Magyarországra visszatérve) az Észak-magyarországi ~áramszolgáltatás minőségének értékelhetetlenségét 2003-2010 között embert próbáló feladat valamiféle évekkel későbbi rezsicsökkentés nyakába varrni (szóval ez nem valami patás-Gyurcsány, patás-Orbán jelenség).

Pipas 2015.03.03. 14:37:01

@pythonozok: "mielőtt színreléptetek, az éves betéti kamataim fedezték egy havi megélhetésemet"

Ebben a dologban elsődleges szerepe a jegybanki alapkamatnak van, annak a csökkenése mellett a rezsicsökkentés és a baki költségek is ehanyagolhatnak.

A rezsicsökkentés 20% volt, a kamat összege a harmadára csökkent. A banki költségek meg mitumén háromezer forinttal nőttek.

Persona non grata87 2015.03.03. 14:38:54

sose a szavazókra legyél mérges hanem a pártokra. személy szerint nekem egy párt szavazóival sincs semmi bajom, a pártokkal már igen!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.03.03. 14:41:41

@Pipas: arrol nem is beszelve, hogy a jo kis beteti kamat milyen kiraly, ideadjak a markomba mindet, de hogy kozben a bentlevo tokem mennyit inflalodott kozben, az nem latszik, hisz ugyanannyi forint, nem?

Golyós 2015.03.03. 14:41:55

Valamit nagyon benéztél kedves blogger.
Csak a vízből többet spórolok a havi 10-10 m3--emmel.
Ráharaptál rendesen.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.03. 14:42:28

@pythonozok: Nem maradhatnak el a karbantartások, ezt törvény szabályozza az ellátásbiztonság érdekében. A lehalászható extraprofit csökkent jelentősen, mivel most nem egy olyan kormány van amely a mulitk érdekeit nézi elsősorban..

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 14:48:15

@KUHULIN: éves kamat? Nem kellett hozzá túl sok. Csak nem kell nagylábon élni.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 14:50:18

@Pipas: nézz kicsit utána, mennyibe kerül manapság úgy átlagosan egy banki ügyfélnek, hogy egyáltalán ügyfél lehet. És ezt vesd össze a 0.05%-os betéti kamatokkal!

KUHULIN 2015.03.03. 14:53:38

@pythonozok: Már megijedtem, hogy havonta volt annyi kamatod! :D
Ez nagyon szomorú, hogy a rezsicsökkentés elvitte a banki kamatodat is...

Ms Diane Choksondik 2015.03.03. 14:53:45

@pythonozok: 2015.03.03. 14:47:28

jaja de én legalább tolerálom más véleményét

(mondjuk én se "civil" se "demokrata" nem vagyok)

Pipas 2015.03.03. 15:00:21

@pythonozok: "nézz kicsit utána, mennyibe kerül manapság úgy átlagosan egy banki ügyfélnek, hogy egyáltalán ügyfél lehet. És ezt vesd össze a 0.05%-os betéti kamatokkal! "

Annyit állítottam, hogy a változásokban amiről szó volt (rezsi, kamatok összege, banki költségek) a jelentős a kamatok csökkentése volt, ehhez képest a másik kettő elhanyagolható ha olyan nagyságrendű betéti kamatokról beszélünk, amelyekből egy ember/család meg tud élni.

Nevoeiro66 2015.03.03. 15:10:06

Ki írta ezt a faszságot? Vagy nem ért hozzá, vagy direkt hazudik...

Nevoeiro66 2015.03.03. 15:14:30

Fedor, te idióta, töröld az egész bejegyzést mert ahogy megy az idő egyre többen elolvassák és egyre többen megtudják milyen sötét, hazug ballibsi bérblogger vagy. :)

high up! 2015.03.03. 15:17:54

@Pipas: "Én például megkérdeztem pár falusi ismerősömet is és ők például ilyesmiket mondtak:
"Most nem arról van szó, hogy Orbán vagy nem Orbán, de a háromezer forint is háromezer forint! Nekem az számít!""

Na ezt mondom: az Átlaghülyemagyartól elveheted a földjét, a trafikját, lenyomhatod Mészáros Lőrinc napszámosává, közmunkássá, a gyerekét elüldözted külföldre, az anyját is már csak cociálisan tudja a föld alá hantolni - errefel mit mond az Átlaghülyemagyar?

"Há örüjjünk má annak az 1000 forintnak amit az áldott jó kormány ad. Ezek legalább adnak valamit az ámbernek!"

na ezzel az IQ károsult néppel csak ennyire lehet vinni. Sose értették meg a 2 szónál bővebb mondatokat, sose értették meg a világot maguk körül, sose értették meg, hogy mitől lehet az életük gazdagabb és sikeresebb. Ezért tudta őket bármelyik vezér az orránál fogva a falhoz vezetni. Meg az unokáikat is.

FOLYTASSUK!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 15:18:21

@Nevoeiro66: az a baj, hogy Fedorról aki ismeri, tudja, hogy kulturált, értelmes ember. Rólad itt annyit tudtunk meg, hogy egy náci takony vagy. :D

ebella 2015.03.03. 15:18:31

Hát ez nagyon mellé ment. Azok malmára hajtod a vizet az ilyen butasággal, akiknek ártani szeretnél.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 15:20:45

@Pipas: nem értesz még mindig... csak arról van szó, hogy a havi két-háromezres "rezsicsökkentés" mellett pusztán az emelkedő banki költségek is elvihetnek ennyit, pláne ha az embernek volt egy kevés tartaléka. Összegezve ez a rezsicsökkentés csak egy demagóg propaganda duma, amit csak az vesz be, aki képtelen egy hónapnál tovább előre tervezni, esetleg gondolkodni.

ebella 2015.03.03. 15:21:32

@pythonozok: Attól most nagy butaságot követett el. Ha nem érted mit, az téged minősít. Épp olyanok vagytok mint a Fideszesek. Ha a mi kutyánk kölyke mondta, akkor csak okos és kulturált lehet, akkor is ha nagy marhaság.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 15:22:36

@ebella: szerintem olvasd el amit írt és próbáld értelmezni, hátha mégis sikerül...

KUHULIN 2015.03.03. 15:23:08

@high up!: Hiába no', nem lehet mindenki annyira okos mint Te!
Ha csak Te lennél az országban egyedül, akkor ez lenne a legjobb hely a világon, mi? :)

high up! 2015.03.03. 15:23:15

@Életunt Cápa:

Oszt az átlagos rezsicsökkenésed mellé írd már be az energihordozók világpiaci árának a csökkenését is. Hadd lessél már egyet.

Aztán odaírhatnád a nettó vagyonod változását is, meg a vásárlóerő alakulásodat is jövedelem alakulásaidból levezetve. De ez már nyilván zavaró tényező lenne. Különösen makro szinten vizsgálva.

FOLYTASSUK!

ebella 2015.03.03. 15:23:58

@pythonozok: Nekem hét éve havi kétszáz forint (kártyadíj), az összes banki költségem. Semmi egyéb nincs, semmilyen címen. Nem kell ott bankolni, ahol sokat kérnek, és kártyával kell mindenhol fizetni!

Magnet bank!

ebella 2015.03.03. 15:24:44

@pythonozok: Szerintem meg gondolkodj végre! Így soha nem nyertek. Ostobák!

ebella 2015.03.03. 15:27:06

@high up!: Az legalább észérv. Már ami a világpiaci árakról szól.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.03. 15:29:00

@ebella: meg az összes többi is. Csakhát ezt egy lompos nem fogja fel, azt már tapasztaltam az elmúlt napokban. És még te emlegetsz itt gondolkodást...

high up! 2015.03.03. 15:31:12

@mikka: "Havonta majdnem 10 ezer a rezsicsökkentésem villanyszámlán"

Ti fideszkomcsik jobb lett volna, ha gyerkkorotokban elvégzitek azt a Nyócátalánost, mert ez így nagyon égő.
Mert ugye akkor a magadfajta átlagos orbáni panelproli matematikalilag aszongya, hogy a fizetését szinte teljesen egészében villanyszámlára költi.

Már alig várom, hogy jöjjön a fideszkomcsik kifliár csökkentése, hogy a magadfajta félnótás idióták beírják, hogy havonta majdnem 10 ezer forintot takarítanak meg a csökkentett kifliárral, éjjen Orbaneszku vezérünk, éjjen Putyin gazdink, éjjen az örökös fidesz kommunizmus!

FOLYTASSUK!

bbwd 2015.03.03. 15:31:33

szegény, buta poszter...

már biztos leírták páran, ez csak a társasház közös megtakarítása, nem a lakóké

az egyes magánszemélyek havonta átlagosan 5000-10000 Ft között spórolnak a rezsicsökkentés miatt

talán előbb tájékozódni, utána felháborodott és ostoba posztokat írni :P

KUHULIN 2015.03.03. 15:35:47

Maradjunk annyiban, hogy ha jönnek a "civilek" és a kormányon azonnal megszüntetik ezt a náci "rezsi-csökkentést", az mindenkinek jó lesz!

Pipas 2015.03.03. 15:43:08

@high up!: "na ezzel az IQ károsult néppel"

A demokrácia alapja, hogy a nép választ, a kormányok meg megpróbálnak olyan döntéseket hozni, amit a nép tolerál. Gyurcsány is nyugodtan előjöhetett volna a rezsicsökkentéssel, senki sem tiltotta meg neki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.03. 15:44:45

@pythonozok: Elvből nem tiltok. Ez nem csak a nevében liberális blog.

MACISAJT 2015.03.03. 15:44:52

Jellemző az Indexre, hogy olyan hörgés kerül a címlapra,aminek az szerzője még azt sem tudja( na jó, lehet hogy tudja, de reméli hogy a nála még hülyébbek nem) hogy a TÁRSASHÁZBAN
az áramspórolás csakis a KÖZÖS HELYISÉGEK ÁRAMHASZNÁLATÁRA vonatkozik.(lépcsőház, kapu, pince esetleg lift).

És KÜLÖN van A LAKÁSOK EGYÉNI FOGYASZTÁSA.

U.I. Hogy megpukkadjon a szerző, azt is közlöm, hogy én speciel több százezer forintot
spóroltam eddig a rezsicsökkentéssel.
Igaz, az agyonvert ballibákra akkor sem szavaztam volna, ha még nekem kellett volna ráfizetnem...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.03. 15:47:16

@bbwd: A szegény buta poszter is lakástulajdonos, szóval tisztában van vele, hogy mit rakott ki, és hogy a az általad említett 5-10000 Ft havi megtakarítás finoman szólva is túlzó, legalább egy nullát tévedtél.

Persze ha a Pasa Parkban Rogán szomszédja vagy, akkor nem szóltam, ott előfordulhat.

Pipas 2015.03.03. 15:47:30

@pythonozok: "havi két-háromezres "rezsicsökkentés" mellett pusztán az emelkedő banki költségek is elvihetnek ennyit"

Akiket megkérdeztem, azoknak nem voltak ilyen banki költségeik, úgy látták, hogy nekik előnyös az új rendszer. Nem hiszem, hogy mindannyian tévedtek volna, ahogy mondtam, nyilvánvalóan az a helyzet, hogy neked nem előnyös az új rendszer, nekik meg előnyös.

bbwd 2015.03.03. 15:54:30

@Fedor: nem tudom, te mit nézel, de csak a távfűtés 3-4 ezerrel olcsóbb havonta
víz, áram, gáz, szemét - egy kis háztartásban összejön a havi 5 ezer

vagy te fával fűtesz? mert ott tényleg nincs rezsicsökkentés

erol 2015.03.03. 15:55:36

@MACISAJT: Én meg több milliót spóroltam ezzel a rezsicsökkentéssel. (merjünk nagyot mondani)

Ne küldj levelet 2015.03.03. 16:06:46

@bbwd: @Fedor:
A havi villanyszámlám most 52 898 Ft, szeptemberben pl. 54 801 Ft. Émász szolgáltatási terület, nem Pasa Park.
Akkor most szépen számold ki, mennyi volt rezsicsökkentés előtt.
(bőven havi 10 ezer felett van a rezsicsökkentésből adódó megtakarítás)

És ezért a fideszre szavaztam? Fenét, más költségeim jobban nőttek, egyébként sem az adórendszer a bajom a fidesszel.

Baromság kitetetni a társasházi közölköltségbe épített rezsi csökkenéséről a plakátot?
Az.
Pont azért, mert ilyen jelentéktelen számok jönnek ki, csak a felesleges munka van vele. Kb. annyi értelme van, mint az alkotmány asztalkának.

De maga a rezsicsökkenés igenis valós megtakarítást jelentett a családoknak, felesleges és káros ezt támadni. Van ezeknek a hazaárulóknak éppen elég kínos ügyük, amit lehetne szellőztetni.

randomuser1 2015.03.03. 16:07:23

monnyuk ezt nem vágom, a ház, az nem rezsi, mi csökkenjen rajta, az ablakok mérete vagy a falak vastagsága?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.03.03. 16:15:40

@Nevoeiro66: Mert akinek nem tetszik a kormány, az csak bérblogger lehet, igaz? Gratulálok.

SZMLT 2015.03.03. 16:18:50

Te marha, csak a villanyszámlán kb. 25 000 a megtakarításom évente, a közös költség csökkenésen 36 000. Panel, 56 mm.
Minden ballibes idióta, régóta mondom.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.03. 16:23:15

@pythonozok: Helyesbítek: ez az egyetlen példád. Valószínűleg mást nem találtál. Persze a júniusi cikknél tovább ebben a történetben sem mentél. Vége a télnek. Mi történt azóta az ügyben?
Mi a helyzet a gázzal és az áramszolgáltatással, ami a legfontosabb eleme a rezsicsökkentésnek, és évente 100 ezres megtakarítást jelent egy átlagos családnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.03. 16:23:27

@MACISAJT: Hogy megpukkadjon a szerző, azt is közlöm, hogy én speciel több százezer forintot
spóroltam eddig a rezsicsökkentéssel.

Na tényleg, mennyi volt a rezsid? Milyen életszinvonal kell ehhez? Hol laksz? Te vagy Habony? Akkor biztosan vannak megtakarításaid. Mennyit buktál az erőszakkal és kockázatosan levitt alapkamaton a hozamokon keresztül? Vagy tudtad előre, mikor kell "devizázni"? Mennyivel fizetsz többet a fidesz által 27%-ra emelt áfa miatt. Mennyivel keresel reálbérben kevesebbet a rezsicsökkentés miatt alacsony infláció miatt, miközben az élelmiszerek ára mondjuk 30%-ot emelkedett az elmúlt 5 évben? Mennyivel fizetsz többet a külföldi termékekért a nagy szabadságharc miatt szar Ft okán?

Pipas 2015.03.03. 16:24:08

@SZMLT: De azért az index biztos ami biztos alapon pár napig kinn fogja tartani a vastag betűs

Rezsicsökkentés: havi 136 Ft
„Gratulálok mindenkinek, aki bevette, és ezért voksolt tavaly a FIDESZ-re.“

feliratot a címlapon. Gondolom ha két embert megyőznek vele már megérte!

No, ezért szavazok a fideszre, nem azért a rongyos pár százezer forintért. :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.03. 16:25:06

@Fedor: Próbáld már meg felfogni, hogy a közös költség egész más nagyságrend, mint a lakás rezsije! Miért véded a védhetetlent?

Kan Csóka 2015.03.03. 16:27:07

@SZMLT: Csicskageci ordas kurva rohadt buzi fidesz bérenc retkes geci vagy !
Rohadjál meg a rezsicsökkenéseddel együtt. Baszódjál meg hetedíziglen.
A kankó egye le a faszod, basszál sünt, szopja ki a faszod a fúrógép....
:D :D :D :D

Kan Csóka 2015.03.03. 16:28:38

Mindannyian baszódjatok meg csicskagecik ! Kurva anyátokat ! Hajrá Norvégia ! Rohadt putyin, geci orbán, fasszopó simicska ! weheheheeeeee

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.03. 16:31:37

@high up!: Tudod az "IQ károsult" nép úgy van vele, hogy ott fent mindig lopnak, függetlenül attól, hogy ki nyerte a választást, de nem mindegyik csökkenti az "átlaghülyemagyar " rezsijét...

Pipas 2015.03.03. 16:35:08

@Vállalhatatlan fordulat: "Mennyit buktál az erőszakkal és kockázatosan levitt alapkamaton"

Hogy a fenébe lehet "erőszakosan" levinni az alapkamatot? Mi a fene a kockázat, ha egyszer már évek óta lenn van és semmi baj nem történt belőle? Hogy lehet, hogy kockázatos, amikor rekord alacsony az országkockázati felár?

Hogy a fenébe lehet "bukni" a kamatcsökkentésen?

"alacsony infláció miatt, miközben az élelmiszerek ára mondjuk 30%-ot emelkedett az elmúlt 5 évben?"

Hogy a fenébe lehetne 30% az élelmiszerárak növekedése, ha egyszer alacsony az infláció?

"Mennyivel keresel reálbérben kevesebbet a rezsicsökkentés miatt alacsony infláció miatt"

Hogy a fenébe okozna már reálbércsökkenés az alacsony infláció?

"Mennyivel fizetsz többet a külföldi termékekért a nagy szabadságharc miatt szar Ft okán? "

Miért kellene jelentősen többet fizetni a termékekért ha egyszer rekord alacsony az infláció? Ha egyszer elismered, hogy alacsony az infláció, akkor hogy a fenébe vagy képes azon méltatlankodni, hogy minden egyre drágább?

Érthetetlen.

high up! 2015.03.03. 16:43:34

@Ne küldj levelet: "A havi villanyszámlám most 52 898 Ft,"

Te, mit kell ahhoz csinálni, hogy ennyi legyen a havi díj? Csak nem biztos-ami-biztos alapon bevásároltál 35 hütőládát, hát ha egyszer meg kell fizetni a rezsicsökkentés és az unortodoxia árát, oszt akkor legalább neked 5 évre elegendő fagyasztott csirkefarhát tartalékod lesz?

high up! 2015.03.03. 16:47:35

@MACISAJT: "én speciel több százezer forintot spóroltam eddig a rezsicsökkentéssel."

Na, bazmeg, azt tudjuk, hogy Orbaneszku eftárs a veszprémi méretes koki után háborúra szólította fel a híveit, de azt ki gondolta voilna, hogy a legtöbb a bolondok házából jön?

FOLYTASSUK!

MACISAJT 2015.03.03. 16:48:27

Megnéztem a számlákat.
Villany( a rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása 2013 január 1.óta összesen): 50.374 Ft

Gáz ( a rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása 2013 január 1.óta összesen): 215.868 Ft

Szemétdíj(a rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása 2013 július 1.óta összesen) : 8.075 Ft

Vízdíj(a rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása 2013 július 1.óta összesen): 4.753 Ft

Csatornadíj((a rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása 2013 július 1.óta összesen): 7.031 Ft

Ezeket összeadva, máig 286.101 forint mínusz.
És persze, a net+telefon+kábeltévé is csökkent, az is több tízezerrel.

Ismét hozzáteszem: ha ezeket az összeget be kellett volna fizetnem, akkor sem szavazok az agyonvert ballibákra,
Ugyanis az hogy nem "ezek" ormányoznak, az önmagában is egyenesen megfizethetetlen.
Priceless.
A többi csak a ráadás.

különvélemény2 2015.03.03. 16:49:43

Ez még mind semmi.

A szomszéd mari néni 0 forint villanyt használt tavaly, és pontosan NULLA forint megtakarítása keletkezett a rezsicsökkentés miatt.

Mocskos fidesz már megint hazudott. Éljenek az analfabéta liberálisok!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.03.03. 16:55:54

Nekem a halmozódó megtakarítások összege a villanyszámlán most érte el a tizenkétezer forintot.

Ne küldj levelet 2015.03.03. 16:56:46

@high up!:
Nincs 35 hűtőládám :)
Ház automatizálva és kicsit több számítógép és hálózati eszköz működik mint egy átlagos háztartásban. Ez kb 1100 kWh havi fogyasztás.
+ Geo fűtés-hűtés, ez még 500 kWh.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.03.03. 16:59:21

@különvélemény2: Ez bizonyítja, h a kormány hazugságaival ellentétben ez a lépés mégis csak a gazdagokat támogatta és nem a szegényeket. Köszi az öngólt.
nem meglepő módon pont uezt az érvet használták az analfabéta liberálisok is, mikor elmagyarázták, h miért hazudik a kormány.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.03. 17:00:00

@Pipas: Idefigyelj fideszes. Nem vagyok hajlandó ezekre a 100-szor megválaszolt ostoba és demagóg kérdésekre időt pazarolni. Te is nyilván tudod a válaszokat, csak fidesz agitproposként ismételgesd a szart. Kár beléd minden karakter. Adod itt az értetlent b+, hülyének nézel mindenkit. Úgy mevernélek...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.03. 17:02:32

@különvélemény2: És a néni hogy áll a 27%-os áfával? Vagy azt nem mutatja ki a fideszes rezsiszámláló?

aleb19 2015.03.03. 17:03:51

jo volt az a eurpabajnok magyarvillanyaramar 2009-ben... mi voltunk a listavezetok, a legmagasabbak es minket kovetett mindenki- de orban elcseszte

Kan Csóka 2015.03.03. 17:04:34

@MACISAJT: Dögölj meg rohadt fideszes szavazó !

Kan Csóka 2015.03.03. 17:07:01

@Vállalhatatlan fordulat: Retkes fideszes nyomorékok csak abból értenek, ha fejbe basszák őket egy vasrúddal. ( A főgecijük is) NEM VAGYOK LIBERÁLIS !
Dögölne meg mind !

Ne küldj levelet 2015.03.03. 17:08:02

@MolnarErik: Ne izélj már, van egy lakásom, ahol csak időnként tartózkodunk, egy hűtő és egy upc elosztó működik 0-24-ben, de ott is van ennyi rezsimegtakarítás.

élhetetlen 2015.03.03. 17:11:00

@Pipas: Na, látod, ez a hülye duma. „Javaslom csináljanak belőle választásai programot, ne kelljen kevesebbet fizetni".
Engedd el a fantáziádat. Tegyük fel, hogy a kormány a népnek akart jót. Leginkább a kisebb jövedelműeknek, mert a milliárdost nem okvetlenül kell támogatni. Mivel mindent mérnek, az is lehetett volna, hogy bizonyos mennyiségig, (egy alapfogyasztás meghatározható) olcsóbb, afölött magasabb a tarifa, (luxus fogyasztás). Ebből is kijöhetett volna az ismerősöd három ezer forintja. Szóba is került ez, „nem támogatjuk a medencék fűtését”, de a leghülyébb módon, hogy aki átlépi a küszöböt két centivel, az fizessen az egészért magasabb árat, azt még lehet, hogy érezték, hogy ez nekik sem jó, hát maradtak a mégis támogatjuk a medencék fűtését megoldásnál. Ebből az következett, hogy van aki havi ezret nyer, van, aki havi ötvenezret, amit a szolgáltatótól vonnak el, és aztán támogatják az önkormányzati távfűtőt az adópénzből. Ha az önkormányzati nem jön ki a csökkentett bevételéből, az másiknak miért sikerülne? Ezért nem jó ez így. A másik, ha nem a propaganda lett volna a cél, akkor hogy kerülne az excel tábla a falra? Tudod, mibe került a cégeknek a plusz adatbázismezőkkel bővítés, hogy tárolni tudják a megspórolt összeget? A számlakép megváltoztatása, csak, hogy lásd, milyen jók hozzád? Nem kérek mást, csak gondold át.

különvélemény2 2015.03.03. 17:11:16

@MolnarErik: @Vállalhatatlan fordulat:

Na még két analfabéta, az egyik nem érti, hogy a rezsicsökkenés százalékos, tehát önmagában az, hogy 100 forint, semmit sem jelent, a másik meg nem tudja, hogy 0 forintnak az áfája is nulla, sőt ha ezer % lenne az áfa, az is nulla lenne.

Furcsa dolog ez a matematika, kár, hogy kimaradtatok az általánosból.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.03. 17:41:57

De ismerve a saját számláimon lévő számokat, a lényegen ez nem változtat, legalábbis nem hiszem, hogy sokat számít, hogy havonta egy liter tejjel tudok többet venni, vagy hárommal. "

Vadász vadász....te szopni jár ide

2013 óta villanyban 25,376Ft gázbol 31,632Ft-tal fizettem kevesebbet
Persze ha lebontanád órákra, sőt percekre , még kevesebb pénz jönne ki
Az tény, hogy nagyobb volt a füstje mint a lángja, de mi lett volna ha ez sincs?
És mielött g€ci fideszesnek titulálna valaki, ős balos vagyok

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.03. 17:45:54

@élhetetlen:
Vedd figyelembe, hogy aki a medencéjét fűti, annak a kW/Ft is magasabb , drágább kategóriába kerül
És még medence sem kell, mert a pesti társasházunkban is laknak igen gazdagok akiknek ez tényleg smafu
A többi igaz, nem lett volna nagy gond megoldani a jövedelem szerinti támogatást

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.03.03. 17:47:26

éljen éljen, le vagyok rezsicsökkentve, éljen éljen, éljen a párt!

Pipas 2015.03.03. 18:01:51

@horex: "A többi igaz, nem lett volna nagy gond megoldani a jövedelem szerinti támogatást "

Púpra vagyok már a jövedelem alapú támogatásataikkal. Menj el dolgozni b+!

Pipas 2015.03.03. 18:03:36

@horex: "2013 óta villanyban 25,376Ft gázbol 31,632Ft-tal fizettem kevesebbet
Persze ha lebontanád órákra, sőt percekre , még kevesebb pénz jönne ki
Az tény, hogy nagyobb volt a füstje mint a lángja"

Az 20% árcsökkenés. Az előző kormány éveken keresztül csak annyit bírt igérni, hogy nem emeli az árat, aztán rendszeresen 30%-okat emelt. Ez összehasonlíthatatlanul jobb annál.

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 18:07:06

@beszélő majom:
Tavaly volt egy index címlapos blog, ahol egy legutóbbi és egy mostani csekkel igazolta a kedves szerző, hogy neki nem csökkent, hanem nőtt 200 Ft-tal a szemétszállítási díja. Rohadt szemét állat Fidesz. Az előző csekken 3 hónapot számláztak, az aktuálison 4 hónapot (szolgáltató váltás miatt), rá volt írva magyar nyelven a csekkekre. Úgyhogy ezeken az index címlapra kibaszcsizott "kimutatásokon" legfeljebb az analfabéta liberálisok verik magukat.

élhetetlen 2015.03.03. 18:10:04

@horex: Bocs, nem, nem jövedelem alapúan gondoltam (nagyon sok a nagyon kevés jövedelemmel rendelkező gazdag ember). A szociális gondokat máshogy kellene megoldani. Egyszerűen csak tarifában szétválasztani a szükséges és a luxus fogyasztás árát. Most töredelmesen bevallom, nem vettem észre a villanynál a kétféle árat (nekem még nem gond a számla, csak akkor nézek rá, ha becsúszik valami drasztikus, mint pár éve, mikor elment egy csomó víz a balatoni kertben valami csőtöréssel), de itt akkor növelni kellett volna az árkülönbözetet, és bevezetni a víznél, gáznál is. Nem tudom, mi van most Krétán, de ott volt ez a vízfejadag olcsón, aztán, aki a kertjét is locsolni akarta, az fizetett, ha telt rá.

Pipas 2015.03.03. 18:14:21

@élhetetlen: "Egyszerűen csak tarifában szétválasztani a szükséges és a luxus fogyasztás árát."

És akkor utána a boltba is aki 40 000 forint felett vásárol annak megduplázzák az árat? Mikor szokik már le az ország a szocializmusról?

Vagy esetleg a luxus árért luxus villanyt és luxus vizet fognak kapni?

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.03.03. 18:21:52

sok rezsintapsikoló... anyátok eladnátok két forintért...

élhetetlen 2015.03.03. 18:33:10

@Pipas: „Mikor szokik már le az ország a szocializmusról?” Csak kérdezem, ez a rezsicsökkentés egy piac alapú, vagy kapitalista megoldás volt, vagy milyen? A boltban meg már nagyon régen, nagyon komolyan szétválasztották a szükséges, és luxus fogyasztás árait. „Vagy esetleg a luxus árért luxus villanyt és luxus vizet fognak kapni?”. Nem, most luxus mennyiséget kapnak azon az áron, amin csak a szükséges mennyiséget kéne adni.
Nem hiszem, hogy tényleg nem érted,

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.03. 18:35:25

@Pipas: Menj el dolgozni b+! "
+zakkantál? Amíg volt, kétpofára habzsoltam az IMF hitelt, most meg az eu támogatásbol élek + egy kis földalapúbol
De látom neked nem tecc a teszkós árufeltöltői munka
Nem kell soká húznod már ott, mehecc szendvicsembernek a Váci u-ba

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.03.03. 18:36:51

@élhetetlen: tarifában szétválasztani"

Jobb, mert ki hisz manapság a jövedelem bevallásban!?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 18:39:27

@horex:

"A többi igaz, nem lett volna nagy gond megoldani a jövedelem szerinti támogatást"

Hogyne.

Meg legyen jövedelem alapon árazva a tej is, a kenyér is, meg a minden más is.

Így gondoltad?

élhetetlen 2015.03.03. 18:39:53

@horex: Igen, erre gondoltam. Üdv.

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 18:47:22

Ja. Mindennek két, sőt három ára legyen: szegény ár, középosztály ár, gazdag ár. Aztán jöhet a B-listázás is: szegény vagy, középosztály vagy, gazdag vagy. Végül jöhet megint az osztályharc, elvtársak!

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.03. 18:50:43

Sok kretén fidesz kommunista hogy követik már apjuk kádári nemzedékét: nem munka kell a tolvaj, henyélő fidesz bolsevik bandájának, hanem rezsicsökkentés! Ingyenélés! Másoktól ellopni a munkájuk eredményét!

A fideszmaffia meg jól átkúrta a bolsi birkáit azzal.hogy az utóbbi években nemzetközileg olcsóbbá vált energiára rámondta, hogy ez a magyar rezsicsökkentés!

Közben a 27%-os áfa meg a 2/3-adnyi adó továbbra is meg maradt az árban. Mert az lett volna az igazi rezsicsökentés, ha a viagpiaci árcsökkenés mellett ezeket az adókat is csökkentik, mivel az energia termelői árára rakott adóteherben az Orbán kormány amúgyis világrekorder.

A világon nincs még egy olyan ország, ahol az energia árában annyi adóteher lenne mint a magyar energiáéban.

Pipas 2015.03.03. 18:51:04

@élhetetlen: "Csak kérdezem, ez a rezsicsökkentés egy piac alapú, vagy kapitalista megoldás volt, vagy milyen?"

Kapitalista. Egy csomó országban államilag meghatározott ára van ezeknek a dolgoknak.

"A boltban meg már nagyon régen, nagyon komolyan szétválasztották a szükséges, és luxus fogyasztás árait."

Fenéket, ilyen nincs. Senki sem mondja meg, hogy nekem mennyi cuccra van szükségem, ezért n-szer több áruért n-szer többet fizetek. Esetleg kevesebbet. Sehol sem mondják, hogy "túl sok, ennyire nincs szükséged, fizess többet.

"Nem, most luxus mennyiséget kapnak azon az áron, amin csak a szükséges mennyiséget kéne adni."

Nincs olyan, hogy luxus mennyiség.

"Nem hiszem, hogy tényleg nem érted, "

Dehogynem, erőval ki akarod egyenlíteni az emberek közti különbségeket, ami szocializmus.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 18:54:25

@Tudományos libsizmus:

Vagy teljesen meg is lehetne az árakat szüntetni.

Dolgozzon mindenki a képességei szerint, és fogyasszon mindenki a szükségletei szerint. A javakat meg mindenki jegyre kapná meg a boltban, a jogos igényekről és szükségletekről pedig egy bizottság döntene a pártközpontban. Ők mondanák meg, hogy kinek miből mennyi jár.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.03. 18:54:46

@MACISAJT: "a rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása 2013 január 1.óta összesen): 50.374 Ft"

Meg akkor az is oda volt írva, hogy na ezért fogyasztókám indulás lesz.pni Vlagyimir Iljics Orbán elvtársat!

DeMarco 2015.03.03. 19:01:43

@Fedor: Nincs is már mit írni. Szokás szerint lábon lőtted magad...

Javaslom a következő poszt témájának az új matrica rendszer negatívumait bemutatni, hadd röhögjünk még nagyobbat...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 19:02:30

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

" nem munka kell a tolvaj, henyélő fidesz bolsevik bandájának, hanem rezsicsökkentés! Ingyenélés! Másoktól ellopni a munkájuk eredményét!"

Ellenben a ti szockó rendszeretek az lenne, hogy azok, akik SOK adót fizetnek, azok kapják DRÁGÁBBAN a közmű-szolgáltatásokat, és az általuk befizetett SOK pénzből támogassák meg azokat, akik eleve KEVESET tesznek bele a közös kalapba.

Most akkor melyik verzió is a másik meglopása?

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 19:04:30

@beszélő majom:
Ezek komcsik. Nézd meg, azt a Ságvárit is a testükkel védik. Szokásuk szerint álcázzák magukat. Most épp "liberálisok".

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 19:11:59

@Tudományos libsizmus:

De milyen komcsik :)

Habzik a szájuk, ha ők egyszerűen csak JÓL járnak :)

Nekik az lenne a minimum, ha ők JOBBAN járhatnának, mint mások, méghozzá azoknak a másoknak a számlájára :D

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 19:12:54

@MACISAJT: Na akkor lássuk ki is az a MACISAJT troll.
chronometere 2014.08.24. 18:44:13
@zavaros: hohoo.hooo 2014.08.19. 15:24 válaszolok
[Mundzsuk 2014.08.19. 14:22]:

Brhüüüü akkor ez húgy volt először ,brhüüüü..kevés vagy Szabó Márk..ekeke kocsobur, ekeke, Aripeit, ahojpoplacsek, Emese álma, agmánd, ... mundzuk, dizavul (nem validál)mint a MACISAJT-ban a Brummi Br Mijazhúgy:"Gondolom, míg az OPNI-t be nem zárták,te világítótoronyként mutattad az utat sorstársaidnak!
[Mundzsuk 2014.08.19. 08:53]:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2011/10/21/jelentsd_navracsicsnak_a_miniszteriumi_trollt
vakablak · vakablak.blog.hu 2011.10.22. 18:11:09
Tyű, az csodajó, hogy MACISAJT is ide kommentel és hogy pont ebben a témában. Őkelme a nol.hu hatvanhétszer kirúgott-kitiltott fidexnyik trollja (kocsobur/ekeke/ajsbar/mundzuk/oktár/Hydra/paff stb, stb), és kapaszkodjatok meg: szintén Navracsics hivatalában dolgozik (ha azóta feljebb nem bukott). Nézőpontos "vezető elemző" volt a lelkem, a jobbklikk.hu alapítója. Leánykori neve Szabó Márk.

Az ehhez a topichoz írt egyik kommentben már hivatkozott mancs-cikk (A magyar "polgári underground" - I. Sturm und Drang, www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23195) szerint ő Navracsics hivatalának kabinetvezető-helyettese (vagy legalábbis volt még idén februárban), nevét közvetlenül Böszörményi Nagy Gergelyé mellett említik. :)

Itt a nol-beli cikk, ahol elszólta magát a saját személyazonosságát illetően: nol.hu/belfold/megkezdodott_a_fideszes_mori_polgarmester_buntetopere

Közönséges, közpénzekből fizetett kormánypárti troll. ..brhüü....."

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 19:14:49

@MACISAJT: Na akkor lássuk ki is az a MACISAJT troll:
chronometere 2014.08.24. 18:44:13
@zavaros: hohoo.hooo 2014.08.19. 15:24 válaszolok
[Mundzsuk 2014.08.19. 14:22]:

Brhüüüü akkor ez húgy volt először ,brhüüüü..kevés vagy Szabó Márk..ekeke kocsobur, ekeke, Aripeit, ahojpoplacsek, Emese álma, agmánd, ... mundzuk, dizavul (nem validál)mint a MACISAJT-ban a Brummi Br Mijazhúgy:"Gondolom, míg az OPNI-t be nem zárták,te világítótoronyként mutattad az utat sorstársaidnak!
[Mundzsuk 2014.08.19. 08:53]:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2011/10/21/jelentsd_navracsicsnak_a_miniszteriumi_trollt
vakablak · vakablak.blog.hu 2011.10.22. 18:11:09
Tyű, az csodajó, hogy MACISAJT is ide kommentel és hogy pont ebben a témában. Őkelme a nol.hu hatvanhétszer kirúgott-kitiltott fidexnyik trollja (kocsobur/ekeke/ajsbar/mundzuk/oktár/Hydra/paff stb, stb), és kapaszkodjatok meg: szintén Navracsics hivatalában dolgozik (ha azóta feljebb nem bukott). Nézőpontos "vezető elemző" volt a lelkem, a jobbklikk.hu alapítója. Leánykori neve Szabó Márk.

Az ehhez a topichoz írt egyik kommentben már hivatkozott mancs-cikk (A magyar "polgári underground" - I. Sturm und Drang, www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23195) szerint ő Navracsics hivatalának kabinetvezető-helyettese (vagy legalábbis volt még idén februárban), nevét közvetlenül Böszörményi Nagy Gergelyé mellett említik. :)

Itt a nol-beli cikk, ahol elszólta magát a saját személyazonosságát illetően: nol.hu/belfold/megkezdodott_a_fideszes_mori_polgarmester_buntetopere

Közönséges, közpénzekből fizetett kormánypárti troll. ..brhüü....."

Blogger Géza 2015.03.03. 19:15:59

Hát, ekkora öngólt, mint ez a poszt, már rég nem láttam, az értelmes kommentelők már elmondtak mindent.

batyut seggbebasszák a gumibottal (törölt) 2015.03.03. 19:18:03

@a nagy hohoohooo: mindig is gyanús volt a srác

@Blogger Géza: áhá, téged kerestelek, mondj egy mesét!

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 19:18:22

Mennyivel emelte a gáz árát 2010 óta a Fidesz?
A gáz árának ez évi 10%-os csökkentése valójában 8%-os áremelkedést jelent, és ez még nem minden. 2010 januárja és 2012 januárja között 20,3%-kal nőtt a gáz ára azok számára, akik korábban semmilyen kompenzációra nem voltak jogosultak.

A gáz árának ez évi 10%-os csökkentése valójában 8%-os áremelkedést jelent, és ez még nem minden. 2010 januárja és 2012 januárja között 20,3%-kal nőtt a gáz ára azok számára, akik korábban semmilyen kompenzációra nem voltak jogosultak. Akik pedig a legnagyobb mértékű kompenzációt vehették igénybe 2010 előtt, azok számra a gáz ára 2010 és 2012 között 56%-kal drágult.

Ám úgy tűnik, hogy még a legszegényebbeket sújtó 2010-es 17,2%-os, majd a 2011-es 23,5%-os, végül a 2012-tes 7,9%-os, összességében, a 2010-es árakhoz viszonyítva 56%-os gázáremelést is sikerül a gázszámla csökkentésként kommunikálni az emberek felé.

A táblázatból kiolvasható, hogy a gáz árának 20,3%-os emelése 2010 júliusa és 2012 januárja között nettó jövedelemtől függetlenül mindenkit érintett. Ám minél alacsonyabb volt a család egy főre eső nettó bevétele, annál drasztikusabb volt a gázszámlájukon olvasható összeg emelkedése.

A jelenleg sulykolt rezsicsökkentős kommunikációs trükk lényege, hogy ez a brutális 56%-os áremelkedés csak a szegényebb rétegeket lehetetlenítette el. Az átlagbérnek megfelelő, vagy afölötti jövedelemmel rendelkezőket kevésbé érintette, bár az ő számláikon is meglátszódott a Fidesz-kormány 2010-től három lépcsőben megvalósított gázáremelése.

Az átlagbér fölött keresőknek ráadásul az egykulcsos adó bevezetése miatt a nettó jövedelme is és a gyermekek után járó adókedvezménye is növekedett. Így őket a gáz árának az emelkedése nem lehetetlenítette el úgy, mint azokat a szegényebb rétegeket, akiktől ugyanebben az időszakban, a gáz árának emelése mellett megvonták az adójóváírás lehetőségét.

A második táblázatból az olvasható ki, hogy 2010 óta a tárgyévhez képest a következő évben hány százalékos volt a gáz ára emelésének mértéke.

Ez lenne a 10%-os gázárcsökkentés?
jozanparaszt.info/cikkek/parasztvakitok/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz.html

VT Man 2015.03.03. 19:39:51

@ex-dr. vuk:
"Raadasul az allamositas helyetti piacnyitasbol sokkal nagyobb haszna lett volna a fogyasztoknak. De hat ugye aki nem erti a piacgazdasagot ... "

Na igen, a mobilszolgáltatók is milyen jól versenyeznek.. csak épp még mindig tripla áron van a mobilozás ausztriához képest.

SZMLT 2015.03.03. 19:46:38

@a nagy hohoohooo:
A gázárak alakulása 1994-tõl 2006-ig:
--- A Horn-kormány {1994-1998} alatt: 215 %, ÁFA-val: 220 %
--- Az 1. Orbán-kormány {1998-2002} alatt: 15-25 %, ÁFA változatlan
--- A Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány {2002-2006} alatt: 79-92 %, ÁFA-val: 85-98%
--- A 2. Gyurcsány-kormány {2006-?} elsõ {!} évében: 26-30 %, ÁFA-val: 31-36%

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 19:50:13

@a nagy hohoohooo:

Na jó, de ez azt jelenti, hogy MOST, 2015 januárjában olcsóbb a gáz a lakossági fogyasztóknak, mint 2011 januárjában volt.

Ez szerinted baj?

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 19:52:58

@beszélő majom:
Persze, hogy baj. Azt márpedig úgy kell csinálni, hogy lassan mondom, nem lesz gázáremelés, aztán háromszorosára emelem a gázárat. Aki nem így viszonyul a kérdéshez, az kérem szépen illiberális geci.

2015.03.03. 19:55:15

Az orbánista gazembereknek: a 27%-os áfa és a másik negyven fideszes adó meg sarc olyan mértékben viszi el az amúgy is adózott fizetésemet, hogy a "rezsicsökkentés" nevű hazugság akkor sem tudná kiegyenlíteni, ha egyáltalán nem kellene rezsit fizetni. Mocskos tolvajok.

DocBulywood 2015.03.03. 19:55:19

Tényleg csökkent a rezsi, bárki bármit hazudik!

Izé...:
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
Gomba karikatúrája (www.fungie.hu)

– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése

– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat

– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése

Tovább is van, mondjam még???

zobod 2015.03.03. 19:55:32

@pythonozok: a betéti kamatok eltűnése nem magyar jelenség. Viszont, ha jelentős megtakarításaid vannak, akkor alighanem anyagilag sikeres, racionális (megtakarító) és teljesítőképes, termelékeny polgár vagy. Ez esetben a 16%-os szja bevezetésével mindenképpen kellett annyit nyerned, hogy ne nagyon érdekeljen a betéti kamatok csökkenése.

élhetetlen 2015.03.03. 19:56:10

@Pipas: „Kapitalista. Egy csomó országban államilag meghatározott ára van ezeknek a dolgoknak.” Mintha itt is szabott árak lettek volna bizonyos ágazatokban, ebbe nem megyek bele, mert nem tudom. De azt tudom, hogy egyetlen államban sincs a számlán narancssárga kocka, hogy „ennyit adtam neked”.
Bolt. A kenyér vs kaviár kérdésnél nem a mennyiséggel választják szét, ugye a luxus/ szükséges kérdést. De szétválasztják, csak ez neked nyilván bonyolult. „Nincs olyan, hogy luxus mennyiség.”. De van, csak nem a kenyérnél, mert abból senki nem vesz tíz kilóval többet, csak, mert megengedheti magának. Nézzük az én példámat. A szükséges, hogy fűtöm a lakásomat. Aztán betett a tűzoltóság, a 15 leanderem ragyogóan elfért a lépcsőházban télen, a szomszédot sem zavarta, és azt is tudtam, hogy nem járják végig a várost, de véletlenszerűen benézhetnek lépcsőházakba. 120 cm a lépcsőház szélessége, 110 cm-t kéne szabadon hagyni, ez csak akkor menne, ha felvasalom a cserepeket a falra. Ráadásul semmi értelme, a földszintről soha nem húznak fel egy slagot, de választhattam, tartva a 600 eft bírságtól, hogy megválok a gazoktól, vagy fűtök egy plexi télikertet a teraszon. Fűtöm, és ez luxus fogyasztás, nem szükséges. De semmi értelme tovább beszélgetnünk, mert te nagyon elkötelezett vagy, és én is, ebből így nem lehet közös nevező. „erőval ki akarod egyenlíteni az emberek közti különbségeket, ami szocializmus.”. Nem, de szeretném, ha a szükséges dolgokhoz mindenki hozzájutna, akár a gazdagabb réteg rovására is, amit meg sem éreznének. Most már azt is elmondom, hogy nem tartom tisztességesnek az 16 százalékos adót sem, bár szerinted nagyon igazságos. Soha nem voltam gazdag, az utolsó fizetésem 630 eft volt. Ebből maradt a sávosban kb 340, amiből megéltem. Akinek utána maradt 400 akármennyi, az nem evett több kenyeret, nem pörgette a gazdaságot, legfeljebb többször ment az Adriára, Viszont keletkezett az a bizonyos lyuk a költségvetésben, ami azóta is tartja magát. Na, kár volt ennyi szövegért, megyek zellert szeletelni, annak legalább van értelme.

DocBulywood 2015.03.03. 19:57:00

Ja, el ne felejtsem: az elkerülő utak, pl M0-s utáni 5000Ft-os rezsicsökkentés...

ööööö...

Tovább is van, mondjam még?

Gyorgy Nagy 2015.03.03. 19:58:30

Rezsi csökkentés : 27% àfa, telefon adó, ut dij,egyetemeken föiskolákon tandij. Ez rezsi csökkenés? Rogán, Mr 20% Kosa Lala,kicsi lányának férje, az "ország gàzszerelője, és a többi fideszes fiuknak volt. Nekünk még morzsase jutott!!

micsoda? 2015.03.03. 20:03:16

Nem vitatkozom a posztolóval, annak örülök, hogy nem elméletet gyárt, mert azokkal tele van puttonyom, mint a nagy többségnek:)
Nem számoltam össze, hogy mennyivel kevesebbet fizetek a rezsicsökkentéssel. Egyet biztosan állítok, hogy 2010 előtt lakásfelújításra tellett, most nem. A rezsicsökkentéssel nem romlott tovább az anyagi helyzetem. Talán tudok venni új mosógépet, ha megérem, hogy "Magyarország jobban teljesít" :)

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.03. 20:03:31

@beszélő majom:

te nagyon idióta vagy azzal, hogy megbeszéled magadban, hogy más mit akar csinálni, majd aztán felháborodsz azon, hogy hát hogy lehet ilyet csinálni?

barátom, ennél már csak az a nagyobb idiótaságod, hogy rongyos proliként nem a magad érdekeit, hanem rendre az úri osztály kiváltságait véded. És közben annyit se tudsz felfogni, hogy ebben a minden kedvezménnyel kitömött úri osztályban ott vannak a ballibsi úri osztály is, ők is jól bezsebelik a keveseknek járó hatalmas kedvezményeket.

Te megközben még egy ingyen csikket se kapsz egy újdonsült fideszes tarfikostól. Hát ezért kell neked megroppannod, hogy a ballibsi úri réteg jót röhögjön azon, ahogy te megvéded őket?

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.03. 20:08:38

@zobod: "a betéti kamatok eltűnése nem magyar jelenség."

jaj fidióták, most meg már tagadjátok a nagy bandzsa Gyurikátok kamatcsökkentésének a viagra szóló sikerét? Eddig tomboltatok érte, most meg már ég a képetek?

Egyre nagyobb égés ma már fidiótának lenni, reggel ezt a szart kell zabálni, este meg azt. Másnap meg a felét le kell tagadni.

2015.03.03. 20:11:42

@zobod: " a betéti kamatok eltűnése nem magyar jelenség"

Ostoba barom. Nem csökkentést akartál írni? Nyilván így sikerült, mert ehhez vagytok szokva: eltüntetni mások jövedelmét. Attól, hogy valamelyik tolvaj trükk nem magyar, azt jelenti hogy jogosan lehet itthon alkalmazni? Az adócsalás sem magyar jelenség, te idióta.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 20:12:23

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Írj még ilyeneket, minden kommenteddel eltaszítasz vagy 100 szimpatizánst a fajtád pártjától :)

zobod 2015.03.03. 20:18:13

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: @Jules Verne: megbántottam valamivel a kis önérzeted? Nem baj, nem számítasz.

2015.03.03. 20:18:20

@beszélő majom: "minden kommenteddel eltaszítasz vagy 100 szimpatizánst a fajtád pártjától"

Hé, büdös pvc, ezt már máskor is kifostad a szádon, de még nem bizonyítottad. Na szóval, milyen sarcot találtatok ki újabban? Jövő héten mit loptok el?

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 20:21:29

@DocBulywood:

"Tovább is van, mondjam még???"

Inkább arról ejts pár szót, hogy az hogy lehet, hogy ennyi mocsokság után mégse tudtatok erős fölénnyel kormányt váltani 2014-ben?

Lehet, hogy a Fidesz BÁRMIT is csinál, a magyar választó akkor se kér még egyszer a szockókból meg a mutációikból?

2015.03.03. 20:21:36

@zobod: Mindjárt átváltasz batyura, nyomorék fideszes bandita. Alig várom.

2015.03.03. 20:23:04

@beszélő majom: A rezsiről szavalj, geciputtony.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.03. 20:29:16

Szerencsétlen MSZP csicska..

Az MSZP alatt megduplázódott a munkanélküliségi ráta, rommá adósították az országot, magas volt az infláció, elkúrták, hazudtak reggel délben meg este.

Most pörög a gazdaság, csökken a munkanélküliség, az államadósság, nincs infláció.

Mindenhol beindult a gazdaság, az export, az ipar, az építkezések....

És az MSZP csicskák az ELKÚRÓ tolvajokat akarják..
NOORMÁÁÁLIS ??

SOHA TÖBBET ELLENZÉKIEK SZEMÉT KILÖVETŐ MSZP DIKTATÚRÁT !

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.03. 20:29:20

@Jules Verne:

"@zobod: Mindjárt átváltasz batyura, nyomorék fideszes bandita. Alig várom."

Még nem tudom, hogy kávét és konyakot kérjek, vagy kólát és popcornt, de ezzel a felütéssel jónak ígérkezik a ma esti produkciód, amivel a szockóknak gyűjtenéd a szavazókat :DDD

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.03. 20:30:49

@Jules Verne:

Mi a gondod a rezsivel majomarcú ?

Az MSZP alatt 3-szoros lett a gázár és kétszeres a villany ára.
("Nem lesz gázáremelés" hazug tolvaj ballib tolvajok)

Most meg csökken.

És ez rohadtul fáj, a szerencsétlen magadfajta MSZP csicskáknak.

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 20:32:13

@Jules Verne: @Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Töki. A hazádnak szüksége van rád mazdmeg. Otthon már a lányokat is behívják, annyira vesztésre álltok. Te meg férfi ember létedre itt lopod a napot baszod és magaddal beszélgetsz
a neten?

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 20:44:29

@beszélő majom: Besírok a nevetéstől ,bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig ... kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”).

Rezsiblöff, avagy a számok nem hazudnak.

rezsi hvg.huA hivatalos statisztikai adatok is azt mutatják, hogy négy év alatt a gázfűtés a kisebb fogyasztók számára drágult, a legtöbbet használók viszont hét százalékkal kevesebbet fizetnek. A szénnel tüzelők „rezsije” közben majdnem 40 százalékkal nőtt. Az árak a különböző vásárlói kosarak esetében is igen érdekesen alakultak. Vagyis a számok alapján a „rezsicsökkentés” egy nagy erős maszlag.
Az enpenzem.hu portál egy igen érdekes, a hivatalos statisztikai adatokon nyugvó összeállítást készített a „rezsicsökkentésről”. Ebből kiderül, hogy az egész egy nagy blöff, egy nagy adag átverés.

,,A statisztikai adatokból van azonban, ami elég világosan, és nagy valószínűséggel tényleg nagy tömegeket érintően kiolvasható. Ez pedig az, hogy a különböző csoportokra miként is hathatott a kormányzat „csodafegyverének" számító rezsicsökkentés. Miközben ugyanis az egészen kisfogyasztóknak a vezetékes gáz ára 11-21 százalékkal emelkedett, a legtöbbet használók majdnem hét százalékkal fizethetnek már kevesebbet (ez a továbbiakban még tovább esik, a már beígért újabb rezsicsökkentésnek köszönhetően). A tűzifával fűtők átlagosan 15 százalékkal fizetnek többet (egyik olvasónk ennél ütemesebb drágulásról számolt be, az is mutathatja, hogy a beszerzési lehetőségektől is nagyban függ az ár), míg a szenet elégetők majdnem 40 százalékos drágulással szembesülhettek.

Az előbbiek csak ráerősítenek arra a jelenségre, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott több elemzésből is látszik. A Policy Agenda az OECD és az Európai Uniós statisztikai intézetének (EUROSTAT) adatai alapján megnézte, hogy a négy visegrádi országban – Csehország, Lengyelország, Magyarország Szlovákia – és Szlovéniában mi a helyzet. A válság kitörése előtt helyzethez (2008) viszonyítva az említett országok között minden téren mi tartjuk a rekordot. Itt volt a legnagyobb a gazdasági visszaesés, itt csökkentek leginkább a szociális kiadások és itt nőtt a legnagyobb mértékben a szegénység.

Mint a Policy megállapítja: Magyarországon csak ebben a kormányzati ciklusban átlagosan 90 ezer fővel nőtt évente az elszegényedők aránya, a magyar társadalomnak immár egyharmada olyan anyagi helyzetbe került, ahonnan nagyon nehéz önerőből visszajönni. A ténytár.blog mindehhez még hozzátett néhány elemet. Emlékeztetett arra, hogy a Tárki szerint 2009. és 2012. között jelentős mértékben nőtt a relatív jövedelmi szegénységben élők aránya, illetve a szegénységi ráta alatt élők aránya a 2009-es 14 százalékról 2012-re 17-re emelkedett.”
10kerkult.hu/magyarorszag/4987-rezsibloeff-avagy-a-szamok-nem-hazudnak.html

Pipas 2015.03.03. 20:49:19

@a nagy hohoohooo: "A ténytár.blog mindehhez még hozzátett néhány elemet."

Ó, azok hozzá szoktak tenni néhány elemet, ez vitathatatlan. Komoly egy blog, igen komoly, le a kalappal előttük. :D

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 20:53:09

@beszélő majom: Ismered ezt a számot,a tiéd,rólatok szól:"Republic - Repül a bálna - 90 - Blog.hu
90es.blog.hu/2010/10/16/republic_repul_a_balna_1
2010. okt. 16. - Az évek során olyan remek közhelyekkel gazdagították a honi zenei palettát, mint az „aki hülye, az is marad”, az „ez a parancs, érik a narancs”,
Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső

Maratoni rezsiblöff.
Hibás elmélet az, amikor csak azokat a kiadásainkat tekintjük rezsiköltségeknek, amelyeket a különböző szolgáltatások számláira költünk. A mindennapi élet terhei ennél sokkal nagyobb kört jelentenek. Pénzt költünk élelmiszerekre, utazásra, bankszámlavezetésre, telefonálásra, ruhára és egyéb szolgáltatásokra is. Például fodrászra.
Egyszerű a válasz: miközben az egyik kezével a Fidesz-kormány valami aprócskát ad, aközben ennek sokszorosát veszi vissza a másikkal. Ugyan tény: a különböző közüzemi számlák díjai csökkentek valamennyivel az előző évhez képest, de közben fizetjük a telefonadót, a tranzakciós-illetéket, az Európában rekordméretű áfát, a paksi bővítés hitelét, meg még ki tudja mi mindent. Összesen azt a 40 új adót, amit Orbán Viktor pártja zúdított ránk az elmúlt években. Talán ezért is érdemes végignézni azt, hogyan alakultak a különböző termékek és szolgáltatások árai az elmúlt években.

Mielőtt azonban ezt megtesszük, kettő dolgot érdemes megemlíteni: egyrészt azt, hogy a képeken is megjelenített adatok a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) származnak. Ennek az intézménynek a vezetőjét a Fidesz nevezte ki, azaz sok oka nincs kételkedni a kormányzópárt híveinek az információk hitelességében. Másrészt jelenleg szinte nulla az infláció, tehát semmi sem indokolná az árak emelkedését. Azaz, ha bárminek is nő az ára, akkor az csak az újabb és újabb plusz terhek áthárítása miatt lehetséges.
Nézzük akkor mit is láthatunk, ha végigböngésszük a KSH táblázatait (az első grafikonra kattintva előhívható a többi táblázat is). Könnyű észrevenni: az árak csak nőttek, nőttek és nőttek 2010. januárja óta. Ha kettő azonos időszakot - 2010. január és 2014. január - nézünk, akkor azt látjuk:

a sertéscomb kilónkénti ára 23 %-al;
a párizsi kilónkénti ára 27 %-al;
a 2,8-as pasztőrözött tej literenkénti ára 24 %-al;
a trappista sajt kilónkénti ára 36 %-al;
a burgonya kilónkénti ára 65 %-al;
a finomliszt kilónkénti ára 21 %-al;
az alma kilónkénti ára 41 %-al;

emelkedett.

Ma már 27 %-al többe kerül a 95-ös ólommentes benzin, mint 2010. januárjában, és 44 %-al nőtt a gázolaj ára is. A rezsiblöff ellenére 13 %-al nőtt a szemétszállítás díja, de szintén emelkedett 12 %-al a csatornadíj is. A kormány minden harca ellenére 13 %-al több társasházi közös költséget fizetünk. 44 %-al drágábban adunk fel postai levelet, 24 %-al többért veszünk múzeumi belépőt és 36 %-al nagyobb árért járhatnak a férfiak fodrászhoz. A bruttó átlagkereset pedig csak 3,4 %-al emelkedett.

Azaz, az élet minden területén emelkedtek költségeink, miközben bevételeink alig. Pedig nagyon-nagyon próbálják nekünk ennek az ellenkezőjét bemagyarázni. A számok makacs dolgok és azt mutatják: Magyarország nem teljesít jobban, Magyarországon nem lett könnyebb az élet. bkblogol.blog.hu/2014/02/24/maratoni_rezsibloff

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 20:53:45

@beszélő majom: Ismered ezt a számot,a tiéd,rólatok szól:"Republic - Repül a bálna - 90 - Blog.hu
90es.blog.hu/2010/10/16/republic_repul_a_balna_1
2010. okt. 16. - Az évek során olyan remek közhelyekkel gazdagították a honi zenei palettát, mint az „aki hülye, az is marad”, az „ez a parancs, érik a narancs”,
Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső

Maratoni rezsiblöff.
Hibás elmélet az, amikor csak azokat a kiadásainkat tekintjük rezsiköltségeknek, amelyeket a különböző szolgáltatások számláira költünk. A mindennapi élet terhei ennél sokkal nagyobb kört jelentenek. Pénzt költünk élelmiszerekre, utazásra, bankszámlavezetésre, telefonálásra, ruhára és egyéb szolgáltatásokra is. Például fodrászra.
Egyszerű a válasz: miközben az egyik kezével a Fidesz-kormány valami aprócskát ad, aközben ennek sokszorosát veszi vissza a másikkal. Ugyan tény: a különböző közüzemi számlák díjai csökkentek valamennyivel az előző évhez képest, de közben fizetjük a telefonadót, a tranzakciós-illetéket, az Európában rekordméretű áfát, a paksi bővítés hitelét, meg még ki tudja mi mindent. Összesen azt a 40 új adót, amit Orbán Viktor pártja zúdított ránk az elmúlt években. Talán ezért is érdemes végignézni azt, hogyan alakultak a különböző termékek és szolgáltatások árai az elmúlt években.

Mielőtt azonban ezt megtesszük, kettő dolgot érdemes megemlíteni: egyrészt azt, hogy a képeken is megjelenített adatok a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) származnak. Ennek az intézménynek a vezetőjét a Fidesz nevezte ki, azaz sok oka nincs kételkedni a kormányzópárt híveinek az információk hitelességében. Másrészt jelenleg szinte nulla az infláció, tehát semmi sem indokolná az árak emelkedését. Azaz, ha bárminek is nő az ára, akkor az csak az újabb és újabb plusz terhek áthárítása miatt lehetséges.
Nézzük akkor mit is láthatunk, ha végigböngésszük a KSH táblázatait (az első grafikonra kattintva előhívható a többi táblázat is). Könnyű észrevenni: az árak csak nőttek, nőttek és nőttek 2010. januárja óta. Ha kettő azonos időszakot - 2010. január és 2014. január - nézünk, akkor azt látjuk:

a sertéscomb kilónkénti ára 23 %-al;
a párizsi kilónkénti ára 27 %-al;
a 2,8-as pasztőrözött tej literenkénti ára 24 %-al;
a trappista sajt kilónkénti ára 36 %-al;
a burgonya kilónkénti ára 65 %-al;
a finomliszt kilónkénti ára 21 %-al;
az alma kilónkénti ára 41 %-al;

emelkedett.

Ma már 27 %-al többe kerül a 95-ös ólommentes benzin, mint 2010. januárjában, és 44 %-al nőtt a gázolaj ára is. A rezsiblöff ellenére 13 %-al nőtt a szemétszállítás díja, de szintén emelkedett 12 %-al a csatornadíj is. A kormány minden harca ellenére 13 %-al több társasházi közös költséget fizetünk. 44 %-al drágábban adunk fel postai levelet, 24 %-al többért veszünk múzeumi belépőt és 36 %-al nagyobb árért járhatnak a férfiak fodrászhoz. A bruttó átlagkereset pedig csak 3,4 %-al emelkedett.

Azaz, az élet minden területén emelkedtek költségeink, miközben bevételeink alig. Pedig nagyon-nagyon próbálják nekünk ennek az ellenkezőjét bemagyarázni. A számok makacs dolgok és azt mutatják: Magyarország nem teljesít jobban, Magyarországon nem lett könnyebb az élet. bkblogol.blog.hu/2014/02/24/maratoni_rezsibloff

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 20:55:55

@a nagy hohoohooo:
Ne erőlködj már ennyire. Megnézed a gáz- és villanyszámládat és kész. Ja, hogy az a valóság. Hát, az valóban komoly leküzdendő akadály szokott lenni arrafelé nálatok.

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 20:59:16

@Pipas: Oké, látod a hangokat is Géza bá'?Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
- Mit csinálsz, Pistike?
- Szarok.
- Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
- Minek?
- Mert úgy szokás.
- Miért?
- Apád nem tanított meg rá?
- Mire?
- A higiéniára.
- Nem értem.
- Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
- Ne..e..em érte...m!
- Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
- Mi van vele?
- Ááá, reménytelen, hagyjuk.
- Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek?

..... a"...smileyk...David E.a smileyt kidolgozó csapat egyik tagja:
"ezekkel az emberi a hangulatot kifejező jelekkel csak segíteni akarunk
az elsekélyesedett kifejezésre képtelen,érzelmi és értelmi
tehetségteleneken... "...
hát a jó szándék itt,is dugába dőlt...,s nem a szándék okán,...az alanyok selejtek,....

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 21:01:29

Az a(z egyik) bajuk a libsiknek, hogy folyton pirosra akarják festeni az eget. Az emberek mindennapi tapasztalatait igyekeznek mindig meghazudtolni. Aztán már maguk sem tudják
megkülönböztetni a valóságot a saját hazugságaiktól. Pont mint a kommunisták annak idején.

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:04:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: .Szellemi vakoknak neked sem a szemedben van a hiba,hanem a mögötte lévő sötétség...brhüüüü....neked is a tanáraid voltak a hülyék..brhüüüüüüü,a link azé'van,mert abban van az információ,mint tojásban az élet,s nem mint a sötétség a fejedben
Kicsit számoljunk!

Néhány gyöngyszem az államadóssághoz :

Államadósság 2002 április (MSZP hatalomátvétel): 8280 milliárd forint
Államadósság 2010 április (Fidesz hatalomátvétel) 19212 milliárd forint
Államadósság 2012 december (jelen állás): 20653 milliárd forint

Mindeközben az MNB devizatartaléka 2002-ben: 9,9 milliárd euró
Az MNB devizatartaléka 2010-ben: 36 milliárd euró

Linkeket most nem mellékelnék, hogy a blogmotor még szóba álljon velem, de ?you know I?m good for it?.
És közben vót egy kis világválság:informaciok.eu/index.php/bulvar/2008-2008-as-gazdasagi-valsag-hatasa-magyarorszagon
Végezzünk egy kis számolást. Az MSZP és az ?elmúltnyócév? ugye tehát 11.000 milliárd forinttal növelte az államadósságot, mindeközben ugyanakkor 26 milliárd euróval nőtt az MNB devizatartaléka. Jelen euróárfolyammal számolva az ugye 7670 milliárd forint. Vagyis a NETTÓ államadósság-növekedés 3400 milliárd forint. A kettő között igen szoros összefüggés van, már csak azért is, mert a sokat emlegetett IMF-hitel java részét pont az MNB devizatartalékainak növelésére vettük fel (hogy elkerüljük a 350 forint feletti euró árfolyamot).

Ezzel szemben a Fidesz 2 éve alatt egyrészt nőtt az államadósság abszolút értékben 1400 milliárd forinttal, de ne felejtsük el, hogy ehhez még besíbolták a 3000 milliárdos MANYUP-pénzeket is. No, ennek nem 100%-a lett oda, egy kis részét (kb. 1000 milliárd forintot) az MNB még ki tud mutatni, mint az állam tulajdonában lévő vagyoneszközt (értékpapírok, részvények, miegymás). Vagyis a Fidesz 1400+2000 milliárd forinttal növelte a nettó államadósságot, egyszerűen azzal a trükkel, hogy 2000 milliárd forintnyi, a magyar állammal szembeni pénzügyi kötelezettséget egyszerűen nem ismert el (technikailag ez azt jelenti, hogy 2010 óta a a magyar állam csődben van).

Summa summarum: a Fidesz KÉT ÉV alatt tüntetett el annyi pénzt, mint az MSZP 8 év alatt? és most ugye megy a rohadtgyurcsányozás meg a rohadtbajnaizás?

Ja, és még valami. Az MSZP által felvett IMF-hitel legalább megvan, ott csücsül a jegybanki tartalék formájában. Annak most ver a seggére Matolcsytok .A Fidesz által felvett 500 milliárdos IMF-hitelből viszont 200 milliárd már odavan, hiszen a MOL-részvények értéke azóta ennyivel csökkent.
A Fidesz és az államadósság :
kiszamolo.hu/a-fidesz-es-az-allamadossag/

Bónusz:Aha ,akkor biztos ettől nőtt a dzsídípí :

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elszallt_az_allamadossag_megis_trukkoztek_vargaek.593342.html

Ki a felelőtlenebb gazda?
Republic - Repül a bálna - 90 - Blog.hu
90es.blog.hu/2010/10/16/republic_repul_a_balna_1
2010. okt. 16. - Az évek során olyan remek közhelyekkel gazdagították a honi zenei palettát, mint az ?aki hülye, az is marad?, az ?ez a parancs, érik a narancs?

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:08:13

@Tudományos libsizmus: Tom,tom döglött oroszlánba nem illik belerúgni,de mindig irigyeltem gyerekkoromba a szomszéd falu gyerkőceit ahogy az uccán a lócitromokat rugdosták....most én élvezem.

"A Fidesz és az államadósság

A miniszterelnök úr egyik vesszőparipája az államadósság, amelyet a Fidesz az előző kormányzása alatt eredményesen csökkentett, az utána jövő szocialista kormány pedig nyolc év alatt az egekbe emelt. Ezt láthatjuk a következő ábrán:

kiszamolo.hu/a-fidesz-es-az-allamadossag/
Ez a grafikon ugyanazt ábrázolja, mint az előző, csak 1995-től indul. Mit látunk rajta? Azt, hogy az államadósság csökkenéséhez a Fidesznek nem sok köze volt, az a Bokros-csomag hatására kezdett radikális csökkenésbe. A Fidesz hatalomra kerülése után ez a lendület megtört, két évig gyakorlatilag stagnálás váltotta fel az addigi radikális esést, majd egy sokkal szerényebb csökkenés után a következő választások előtt újra emelkedésbe fordult a trend.

Tehát a helyes értelmezése az államadósság alakulásának, hogy a Fidesz-kormány az adósság további csökkentése helyett lazított a feltételeken, majd egy év múlva egy sokkal kisebb mértékű csökkentést valósított csak meg, majd a választások közeledtével újra elkezdte szórni a pénzt.

kiszamolo.hu/a-fidesz-es-az-allamadossag/
Hogy tovább árnyaljam a képet, a fenti adatok az aktuális GDP függvényében vannak meghatározva. Vagyis az 1998-as 4,9% és az 1999-es 4,4%-os éves GDP növekedés mellett az államadósság GDP-ben kifejezett stagnáló értéke tulajdonképpen erős, 4% feletti államadósság-növekedést jelent a valóságban. Tehát erre azért annyira nem kellene büszkének lenni.

Brhüü szép nap volt,szép este ,csupa móka kacagás ,gyere máskor is ,jó röhögni az ilyen butákon....brhüü úgy tartják inkább szidjanak ,mint kiröhögjenek,,brhüü..

Tudományos libsizmus az antizseni-köznyelven säggfej-érdeklődve nézegeti a Windsori kastélyban a királyi WC fajanszot miután az idegenvezető ismerteti annak szuper működését,mégpedig,hogy ez a herkentyű kétszer többet tud mint bármely másik,kipróbálhatom kérdi?
Természetesen,...lecsüccs,nagydolog,s láss csodát a herkenytű kitörli a sejhaját.
Gatya fel,antizseni-köznyelven säggfej-hitetlenkedve behajol mire a szerkezet pofántörli,gúnyosan felkiált mégsem olyan szuper nem végeztem dolgom,ám mégis törölt.
Erre az idegenvezető uram ez jól működik a sägget legyen bármilyen a formája mindig felismeri..

mikimanó 2015.03.03. 21:22:07

@MACISAJT: Csak akkor lehet több százezret spórolni ha magas a rezsid, ez tény. Tehát az átlagosnál jobb módúaknak.

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:28:57

@Tudományos libsizmus: "TE FASZ!"...erről majd a végén.
Na, tudjátok, hogy miértnyomja szeretettminiszterelnökünk a rezsirizsát?
A rezsicsökkentés lenyomta az inflációt. A nyugdíjak karbantartása, ugyibár, az infláció mértékéveltörténik.
Namármost, hacsak 1 százalékkal kevesebbet kell emelni a nyugdíjakat, máris milliárdokat kaszál az állam. De ha csak ezt az egy százalékot kalkuláljuk,az a 150 ezer forint alatti nyugdíjaknál (megszorozva 12-vel) bőven fedezi a rezsicsökkentgetésekösszegét! Most csak azon töprenghetünk, hogy direkt így gondolták a fiúk a nyugdíjkérdést megoldani?
Egyszerűen zseniális.
A rezsicsökkentés parasztvakítás, szavazatvásárló populista átverés. Amit a kormány a rezsi fronton elenged, elveszítjük adókban, inflációban. Ezt már többen kivesézték, de van itt még egy lehangoló szempont: a kormány – miközben a zemberek helyzetének könnyítéséről papol – valójában sunyi módon ezzel is folytatja a szegények pénzének elszipkázását és átirányítását a jómódúak zsebébe. A valóság azonban az, hogy a rezsicsökkentésre már rövidtávon is ráfizetünk, csak persze nem egyenlő arányban.

A közműszolgáltatók kénytelenek csökkenteni az árakat a lakossági fogyasztók esetében, amit azzal tudnak kompenzálni, hogy emelik az árakat az ipari és kereskedelmi cégekkel, szolgáltató vállalatokkal stb. szemben. Nekik nő a költségük, ami megjelenik az áraikban, ezt hívják inflációnak és a sor végén a fogyasztók, más szóval a lakosság áll, ők fizetnek – csak így nem olyan egyértelmű, mintha jön egy számla. A közműszolgáltatók esetleg embereket bocsátanak el, halasztják a beruházásokat, elhanyagolják a karbantartást, a végén ez is a fogyasztókat károsítja. Azt se feledjük, hogy ezeknek a cégeknek a jó része állami vagy önkormányzati vállalat, és az adófizetők pénzéből működik.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. számítása szerint egyébként egy átlagos család évente legfeljebb 20-30 ezer forintot takarít meg a rezsicsökkentéssel, miközben 100 ezer forinttal többet fizet be az államkasszába a különböző extra adók miatt.
Megvalósították meg az elmúlt négy évben a gazdasági ámokfutásukkal, mint maffiaállam: 1.Bankadó
2. Energetikai különadó
3. Telekommunikációs különadó
4. Kereskedelmi láncok különadója
5. Végkielégítések 98%-os különadója
6. Népegészségügyi termékadó (chipsadó)
7. Kommersz szeszek büntetőadója
8. Külföldi rendszámú autók különadója
9. Játékgépadó
10. Dízeladó
11. Energiaellátók jövedelemadójának fenntartása
12. Baleseti adó
13. Burkolt ingatlanadó
14. Ingatlanspekulációs adó
15. Kamarai - kötelező - regisztrációs hozzájárulás
16. Szociális hozzájárulási adó
17. Szolgálati nyugdíjak adója
18. Online szerencsejátékadó
19. Élelmiszerlánc - felügyeleti díj
20. Katasztrófavédelmi hozzájárulás (bevezették, majd eltörölték)
21. Igazgatási szolgáltatási pótdíj
22. Biztosítási adó
23. Pénzügyi tranzakciós illeték
24. Telefon - és smsadó
25. Fordított adózás a mezőgazdaságban
26. E-útdíj
27. Személyforgalmi behajtási díj (Dugódíj)
28. Diplomásadó
29. Pornóadó
30. Távközlési szolgáltatási adó (mobiladó)
31. reklámadó
32. sárgacsekk-adó
33. Gyógyszeripari-különadó
34. Giccsadó
35. ingatlanügyletek kirívó jövedelmének büntetőadója
36. Jóvátételi adó
37. Multiplexek különadója

És akkor még idevehetjük az ÁFA 27%-ra emelését, valamint a magántulajdont képező magánnyugdíjpénztári megtakarítások kormányzati szintű lenyúlását. Mindebből az is következik, hogy a fidesz az adórendszert nem a közteherviselés szabályozására, hanem csak a bevételek növelésére használja. A kormány gyakorlatilag mindent az adórendszer változtatásával akar megoldani, legyen szó társadalmi, politikai vagy gazdasági problémákról. És mivel ezek az adók nem differenciáltak, ezért ezek alkalmazása után is a leggazdagabbaknak marad meg a legtöbb. Igazságos ez? Állítsátok már mindezt szembe a rezsicsökkentésről szóló hazugságaikkal!
"Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

Pistike a következőt írja:

Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok, fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután jókedvűen indulok az iskolába.

Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
- Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

- Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem fidesz-jobbik szimpatizáns, és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a kapunkra, hogy 'Te fasz!'"

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:33:09

@Tudományos libsizmus: "TE FASZ!"...erről majd a végén.
Na, tudjátok, hogy miértnyomja szeretettminiszterelnökünk a rezsirizsát?
A rezsicsökkentés lenyomta az inflációt. A nyugdíjak karbantartása, ugyibár, az infláció mértékéveltörténik.
Namármost, hacsak 1 százalékkal kevesebbet kell emelni a nyugdíjakat, máris milliárdokat kaszál az állam. De ha csak ezt az egy százalékot kalkuláljuk,az a 150 ezer forint alatti nyugdíjaknál (megszorozva 12-vel) bőven fedezi a rezsicsökkentgetésekösszegét! Most csak azon töprenghetünk, hogy direkt így gondolták a fiúk a nyugdíjkérdést megoldani?
Egyszerűen zseniális.
A rezsicsökkentés parasztvakítás, szavazatvásárló populista átverés. Amit a kormány a rezsi fronton elenged, elveszítjük adókban, inflációban. Ezt már többen kivesézték, de van itt még egy lehangoló szempont: a kormány – miközben a zemberek helyzetének könnyítéséről papol – valójában sunyi módon ezzel is folytatja a szegények pénzének elszipkázását és átirányítását a jómódúak zsebébe. A valóság azonban az, hogy a rezsicsökkentésre már rövidtávon is ráfizetünk, csak persze nem egyenlő arányban.

A közműszolgáltatók kénytelenek csökkenteni az árakat a lakossági fogyasztók esetében, amit azzal tudnak kompenzálni, hogy emelik az árakat az ipari és kereskedelmi cégekkel, szolgáltató vállalatokkal stb. szemben. Nekik nő a költségük, ami megjelenik az áraikban, ezt hívják inflációnak és a sor végén a fogyasztók, más szóval a lakosság áll, ők fizetnek – csak így nem olyan egyértelmű, mintha jön egy számla. A közműszolgáltatók esetleg embereket bocsátanak el, halasztják a beruházásokat, elhanyagolják a karbantartást, a végén ez is a fogyasztókat károsítja. Azt se feledjük, hogy ezeknek a cégeknek a jó része állami vagy önkormányzati vállalat, és az adófizetők pénzéből működik.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. számítása szerint egyébként egy átlagos család évente legfeljebb 20-30 ezer forintot takarít meg a rezsicsökkentéssel, miközben 100 ezer forinttal többet fizet be az államkasszába a különböző extra adók miatt.
Megvalósították meg az elmúlt négy évben a gazdasági ámokfutásukkal, mint maffiaállam: 1.Bankadó
2. Energetikai különadó
3. Telekommunikációs különadó
4. Kereskedelmi láncok különadója
5. Végkielégítések 98%-os különadója
6. Népegészségügyi termékadó (chipsadó)
7. Kommersz szeszek büntetőadója
8. Külföldi rendszámú autók különadója
9. Játékgépadó
10. Dízeladó
11. Energiaellátók jövedelemadójának fenntartása
12. Baleseti adó
13. Burkolt ingatlanadó
14. Ingatlanspekulációs adó
15. Kamarai - kötelező - regisztrációs hozzájárulás
16. Szociális hozzájárulási adó
17. Szolgálati nyugdíjak adója
18. Online szerencsejátékadó
19. Élelmiszerlánc - felügyeleti díj
20. Katasztrófavédelmi hozzájárulás (bevezették, majd eltörölték)
21. Igazgatási szolgáltatási pótdíj
22. Biztosítási adó
23. Pénzügyi tranzakciós illeték
24. Telefon - és smsadó
25. Fordított adózás a mezőgazdaságban
26. E-útdíj
27. Személyforgalmi behajtási díj (Dugódíj)
28. Diplomásadó
29. Pornóadó
30. Távközlési szolgáltatási adó (mobiladó)
31. reklámadó
32. sárgacsekk-adó
33. Gyógyszeripari-különadó
34. Giccsadó
35. ingatlanügyletek kirívó jövedelmének büntetőadója
36. Jóvátételi adó
37. Multiplexek különadója

És akkor még idevehetjük az ÁFA 27%-ra emelését, valamint a magántulajdont képező magánnyugdíjpénztári megtakarítások kormányzati szintű lenyúlását. Mindebből az is következik, hogy a fidesz az adórendszert nem a közteherviselés szabályozására, hanem csak a bevételek növelésére használja. A kormány gyakorlatilag mindent az adórendszer változtatásával akar megoldani, legyen szó társadalmi, politikai vagy gazdasági problémákról. És mivel ezek az adók nem differenciáltak, ezért ezek alkalmazása után is a leggazdagabbaknak marad meg a legtöbb. Igazságos ez? Állítsátok már mindezt szembe a rezsicsökkentésről szóló hazugságaikkal!
"Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

Pistike a következőt írja:

Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok, fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután jókedvűen indulok az iskolába.

Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
- Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

- Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem fidesz-jobbik szimpatizáns, és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a kapunkra, hogy 'Te fasz!'"

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 21:34:05

@a nagy hohoohooo:
Inkább vicceket írj. Azok tűrhetőek.

Pipas 2015.03.03. 21:34:12

@a nagy hohoohooo: "Summa summarum: a Fidesz KÉT ÉV alatt tüntetett el annyi pénzt, mint az MSZP 8 év alatt?"

Elég kreatív könyvelést folytatsz barátom. A privatizációt miért nem emlegeted ilyen nagy hangon? Vagy azt, hogy az mszp által felnyalt hitelek kamatai négy év alatt többe fájtak mint a manyup? :)

Az EU szerint az mszp nyolc év alatt minden évben túl sok deficitet termelt, a fidesz egyetlen évben sem, náluk mindig 3% felett volt a hiány (volt 9,5% is), a fidesz a 3%-ot nem érte el. Akkor hogyan tudod kihozni, hogy a fidesz eladósította az országot az mszp meg nem?

Hogy a fenébe lehet, hogy az mszp nem adósította el az országot miközben durván többet költött mint amennyi bevétele volt az államnak? Ilyet én is szeretnék magamnak! :)

Ms Diane Choksondik 2015.03.03. 21:40:24

@a nagy hohoohooo: mostmár igazán nem értem. egyszer azért sírtok, mert csökkent a rezsi és ez komcsi dolog, majd nem sokkal később azért, mert van ami meg emelkedett. mindenesetre jót lehet rajtatok röhögni

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:48:03

@Pipas: Besírock te szopni jársz ide-is,sőttt...brhüüüü..függőséged alakult ki...brhüüüüüü..Erre szokták mondani, hogy ha ez számít, akkor egyél tehénszart, tízmilliárd légy biztos nem téved.

Privatizáció?...úgyismint Matolcsy -Antall.....
Index - Gazdaság - A számok nem zavarnak, Gyuri?
Matolcsy sikere és Fideszen belüli karrierjének titka is ezen szemléletben, illetve ezzel összefüggésben Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatában rejlik: nincs szó korábbi személyes viszonyról vagy közös családi/baráti háttérről, Orbánhoz egyszerűen közel áll a Matolcsy-féle, a növekedést előtérbe helyező, "az egyensúlyt kevéssé tisztelő" közgazdasági szemlélet. Matolcsy ért Orbán nyelvén, azt mondja és úgy, ahogy a miniszterelnök hallani akarja. Ezen nem feltétlen a számok diktálta szabályok esetleges mellőzését, a kényszerek negligálását értik forrásaink, bár "mernek nagyot álmodni". Matolcsy képes a közgazdasági kérdéseket szociológiai oldalról is megközelíteni, a gazdaságból az Orbán által kedvelt információkat szállítani. Az "azt mondták nekem a cégvezetők Balmazújvárosban" típusú, Orbán beszédeiben is gyakran előkerülő fordulatok egy része többek szerint a gazdasági minisztertől érkezik.

Pedig Matolcsy maga a Pénzügyminisztériumból jön. Miután 1977-ben végzett a közgázon egy nagyon rövid, az ipari minisztérium egyik háttérszervezeténél tett kitérő után a PM-ben helyezkedett el. De itt sem költségvetéssel foglalkozott, az ipari főosztályra került, rövidesen főosztályvezető helyettes lett - főnöke egyébként Csillag István, szintén későbbi pénzügykutatós és még későbbi gazdasági miniszter volt. Ismerői szerint soha nem is érdeklődött igazán a fiskális politika, de a pénzügyi rendszerek, a bankok vagy a monetáris politika iránt sem. A vállalatokat szerette, azok működése, az iparszerkezet érdekelte és ezen a területen kiváló kapcsolatokat is alakított ki - ebben az időben az állam már aktívan foglalkozott a nagy iparvállalatok decentralizálásának kérdéseivel. Matolcsy egy ezt irányító tárcaközi bizottságot is vezetett, illetve részt vett több egykori óriás működésének racionalizálásában, átalakításában.

A '80-as évek második felében már a Pénzügykutatónál dolgozott, részt vett az 1987-ben megjelent Fordulat és reform című kiadvány összeállításában, ő írta az iparszerkezettel kapcsolatos részt. És persze ezalatt is részt vett privatizációs folyamatok levezénylésében, több forrásunk szerint egyenesen tőle származik a spontán privatizáció kifejezés: a már 87-ben beindult folyamatban az egyes cégek vezetői szereztek résztulajdont az átalakított vállalatokban..
index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/25/matolcsy_portre/
Matolcsy amnéziás,Hibásan eladott belföldi monopóliumok, helytelenül privatizált vagyon? Gyurikám, töki, hunyd le a szemed, menj le alfába és próbálj emlékezni hol voltál és mit csináltál akkor, mikor ezek az ügyletek végbementek. Ha végképp elvesztél az önimádat tengerében akkor segítek kicsit felidézni:

- 1985 - 1990 között, a spontán privatizáció időszakában a Pénzügyminisztérium osztályvezetője, majd a Pénzügykutató Rt. tudományos főmunkatársa voltál.

- 1990 augusztusában, amikor a parlament a "Tulajdon és privatizáció" címen elhíresült előterjesztést elfogadta, és ezzel "helytelenül privatizálhatóvá tette a belföldi monopóliumokat" akkor egyenesen te voltál a privatizációs kormánybizottság elnöke. A te elnöklésed mellett határoztátok meg ügyesen a tulajdonreformot, a vállalkozásélénkítést és a privatizáció irányát. Utána közel tíz évig kutattad személyesen a privatizációt, vagyis szemmel tartottad a történéseket a Privatizációs Kutatóintézet igazgatójaként.

Jól értjük, Gyuri, ez a kamingaut akkor azt jelenti, hogy elkúrtátok, nem kicsit, nagyon?

Brhüü szép nap volt,szép este ,csupa móka kacagás ,gyere máskor is ,jó röhögni az ilyen butákon....brhüü úgy tartják inkább szidjanak ,mint kiröhögjenek,,brhüü...

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 21:51:03

@a nagy hohoohooo:
Ez az előre legyártott hozzászólások egyik átka: magadat ismétled egy idő után.
Mondom, inkább vicceket írj ide, azok egész jók voltak eddig.

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:51:16

@Ms Diane Choksondik: Már csak te hiányoztál! Nem is lehetne a magyarság jelenlegi infantilis állapotát nélküled demonstrálni.
Nos, valójában ez történik (á la Terry Pratchett):

A Király ki akarja vágatni az Erdőt, ami miatt a parasztok teljesen kiakadtak és az Erdő védelmében éppen kaszát, kapát boronát akarnak ragadni,hogy felkoncolják a Királyt, amikor is jön a Bolond:
- Figyeljen felséged, csak tán hinnie kéne a Szavak erejében!
- Mi van? Tán bolond vagy?
- Igen, de az mellékes. A Szavak mindent megoldanak!
- Mégis hogyan, ha már a Nép a kapukat ostromolja?
- Figyeljen, fenségetek belefog egy messze ágazó és nagy horderejű
tervbe az agráripar fellendítésére, ami hosszútávú
munkalehetőséget nyújt a fűrészmalmokban, új földek
területfejlesztését teszi lehetővé a parasztoknak, s egyben csökkenti a
banditizmus elterjedtségét a búvóhely hiánya miatt.
- És mégis hogy csináljam ezt?
- Hát az Erdő kivágásával...

Ms Diane Choksondik 2015.03.03. 21:55:24

@a nagy hohoohooo: összejött ma már egy bögrére való? vagy most a sapkára hajtasz?

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 21:55:50

@Tudományos libsizmus: Veled,veletek vitázni?...na ne ,lealázlak mint.

Egy katolikus pap, egy református pap és egy rabbi minden héten egyszer kártyáznak filléres alapon.A rabbi mindig nyer,mert okosabb mint a többi együtt. A rendőrfőnök tudomást szerez róla, egy alkalommal tetten éri őket, és biróság elé viszi az ügyet.
A biró meghallgatja a rendőrfőnök jelentését és szigorú arccal megkérdezi a katolikus papot:
- Nos Atyám, igaz hogy kártyázott?
A pap felnéz az égre, magában mormogja, hogy "Istenem, bocsáss meg" majd hangosan ezt mondja:
- Nem méltóságos uram.
A biró a református paphoz fordul és megkérdezi:
- Nos, tisztelendő úr igaz hogy kártyázott?
Megismételve a pap válaszát ő is azt mondja:
- Nem méltóságos uram.
Ezek után a biró a rabbihoz fordul és megkérdezi:
- Rabbi, igaz hogy kártyázott?
Hidegen a biró szemébe nézve adja a választ:
- Ugyan már, kivel?

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 22:02:31

@Ms Diane Choksondik:
Nagy hohoho barátunk azóta se tud leállni:) Szerintem is a sapkára hajt. A wellnesst és a Szigetet tuti levajazták egymás közt a fejesek.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.03. 22:07:28

@DocBulywood: Azt nem keresnéd elő, hogy a szocialisták 8 éve alatt minek az ára hány %-kal emelkedett? Már úgy értem, hogy a rezsin kívül mert az bizony minden év január elsejével kb 10%-kal nőtt..
Példának okáért a tömegközlekedésben ebben az időszakban a 2002-es 4050 ft-ról 2010-re 9800 ft-ra nőtt a BKV bérlet ára. Ez 8 év alatt 141 %-kos növekedés. Ami azt jelenti, hogy évente átlagosan 17,6 %-kal növekedtek a bérletárak. Az utóbbi 5 évben viszont nem nőttek.

Itt van egy kis válogatás a "szakértői baloldal" 2002-2006 közötti időszakának áremeléseiből..:

mszpszdsz.uw.hu/

Ennek fényében tekints a mostani kormányra..!

a nagy hohoohooo 2015.03.03. 22:07:52

@Ms Diane Choksondik: Nem kell megjátszanod azt,hogy nagy fasz vagy,nem,te vagy az egyik legnagyobb hímvessző ezek közül.

A pont ott kezdődik, hogy a nagyonmélynemzetthymagyar mindig szerette a segget. Legyen az külföldi vagy belföldi... pont 2. Ha valaki jobb v okosabb v van véleménye, esetleg még el is mondja, az eleve hülye v rossz... pont 3.Annyira elbutította eme népséget Orbán und Vona, hogy irtó egyszerű dolga van ezzel meg azzal riogatni titeket.
Itt igaz a mondás: az én hátamon szántani is lehet, csak nemzetiszínű legyen az eke.”
Amúgy semmi bajom azzal,hogy ilyen nagyfaszok vagytok,de miért a nyakatokon hordjátok?
Szó se róla ,nekem teccik,jól áll,jól mutatja mekkora faszfejek vagytok.
De most pihizettek és fogadjátok meg a dr.úr utasítását.
Név teccés szerint ,osszátok szét ?Pistike a szemészeten.
Doki: - Abba kellene hagyni a maszturbálást.
Pistike: - Miért, megvakulok?
Doki: - Nem. Zavarja a többi beteget..

Ms Diane Choksondik 2015.03.03. 22:15:00

@a nagy hohoohooo: van olyan társaság ahol ez vicces? vagy értékes? vannak barátaid az életben, vagy már mindenki elfordult@Tudományos libsizmus: tőled a stílusod miatt?

@Tudományos libsizmus: elképesztő milyen emberek vannak.. alapvetően sajnálom őket, kurva szar lehet ilyennek lenni.

Ms Diane Choksondik 2015.03.03. 22:16:22

na látom elbsztam a hszt, újra:

@a nagy hohoohooo: van olyan társaság ahol ez vicces? vagy értékes? vannak barátaid az életben, vagy már mindenki elfordul tőled a stílusod miatt?

@Tudományos libsizmus: elképesztő milyen emberek vannak.. alapvetően sajnálom őket, kurva szar lehet ilyennek lenni.

jó éjt mindenkinek

Tudományos libsizmus 2015.03.03. 22:21:11

@a nagy hohoohooo:
Hát igen. Bekövetkezett, amitől a hozzád hasonló felületesen "művelt" arcok esetében általában tartani kell. A nem rossz kezdet után (a viccekre gondolok) jön a mélyrepülés. Ez az utolsó már nagyon gyökér lett.

A modorod úgy általában egy katasztrófa.

Na mindegy, jó éjszakát.

fifibá55 2015.03.03. 22:31:03

Nekem összesítve százezres nagyságrendben csökkent a fizetnivalóm, Kizárólag az önös érdek vezérel, amikor örülök neki (annak idején az EVA-nak is nagyon örültem!), mert legalább - részben - kompenzálja a nemrezsicsökkentéseket.

(Utóbbiak közé javaslom például a minden háztartás számára kötelező TV (média) előfizetés visszaálítását, bármilyen, média tartalom visszaadására alkalmas eszköz valós vagy vélt tulajdonlása esetén. Ez - igazodva az uniós átlaghoz - havi 4-5 ezer forintnál nem kerülne többe, és a felderítő ellenőröknek jogukban állna a belépés bármely magán ingatlanba, bármikor. )

fifibá55 2015.03.03. 22:31:56

@fifibá55: ...visszaállítását...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.04. 00:46:53

@a nagy hohoohooo: Te egy orbitális, korszakos idióta vagy. Biztos mondták már..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.03.04. 01:21:26

Fedor! A rezsicsökkentés érezhető, és nem három liter tejről szól. Az utcában van olyan, akinek havi két tálca sör is összejön belőle.

Ha összevetjük azzal, amiket viszont pluszba fizetünk ki - 27% ÁFA? bankadó, telekomadó, biztosítási adó, ....- akkor már nem hogy elvész a rezsicsökkentés, hanem még szarabbul is állunk.

Mari néni és Károly bácsi ezekből csak annyit vesz észre, hogy Viktorka csökkentette a rezsit, de az a mocsok szemét Telekom meg OTP csak mégis sanyargatja az embert....

Társasházakba kirakatni egy idiótizmus volt.

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 06:32:45

@A megvalósult amerikai ólom..: Köszönöm,végre egy igazán udvarias nagyonmélymagyar ,Orbán-Vona seggnyaló,még alá is írod a mocskod:"orbitális, korszakos idióta "szép név,teccik ,biztos büszke rá a családod amikor az ismerősök utánadszólnak az uccán,vagy beszólítanak az orvosi rendelőbe:Ön a következő:"orbitális, korszakos idióta"menjen a vetkőzőbe....

DocBulywood 2015.03.04. 07:04:59

@beszélő majom:
Nekem teljesen mindegy, ki kormányoz, amíg - a tökömet kivéve - a legérzékenyebb pontomon, a nettó fizetésemből le nem csipeget ilyen-olyan adó címén. (27% áfa, tranzakciós illeték, 6%eho, stb.)

Azért nyert a fidesz, mert semmit sem ígért és a szokásos minden áron 8 éven át keresztbe teszek bármiért játéka a birkáknak bejött. Semmilyen programot nem hirdettek, semmit!

Úgy látszik, az egyszerű embereknek elég az, ha semmit nem tud, de annak örvend.

DocBulywood 2015.03.04. 07:08:05

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem érek rá, de nézzük:

"növelték az egészségügyi járulékot 3%-ról 4 %-ra, "

Bankbetétekre +6% eho - fidesz

"16. megszűnt a 0 kulcsos ÁFA
17. 12%-ról 15%-ra emelkedett a kedvezményes ÁFA-kulcs (élelmiszerek, távfűtés, földgáz, gyógyászati segédeszközök stb.)
18. 12%-ról 25%-ra emelkedett bizonyos szolgáltatások ÁFÁ-ja (villamosenergia)"

Ez igaz! Pontosan! Érdekes módon a fidesz nem tiltakozott.

Ja, 25->27%-ra emelte az áfát a...

Tovább is van, mondjam még???

Egyébként a BKV bérlet ára úgy csökkent 1000Ft-tal, h felvettek több száz trollt. Na most ezek bére ugye ingyen van... erről ennyit.

Egyéb kérdés?

2015.03.04. 08:54:45

@Pipas: Mikor szokik le az ország a szocializmusról ?
Válasz erre ;
Te agyhalott fidesz zombi. Orbán apád , akinek a farka a szádból kilóg, az csinált itt egy igazi, kommunista diktatúrát, de olyat, amilyet még az oroszoknak sem sikerült!
Rohadt trollgeci !

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 09:03:48

Na figyu,Orbán kegyelméből félkegyelmű szektások.
Az egyik képviselő azt mondta, hogy: "Az emberek hiszen a szemüknek és a zsebüknek". Milyen igaz. Én is így vagyok ezzel, és azt érzem, hogy amit a rezsicsökkentéssel adtak, azt sokszorosan visszavették a többi megszorító intézkedésükkel, így aztán én jobban örülnék, ha nem lett volna tranzakciós díj, a kamatok utáni 0,006-es egészségügyi hozzájárulás, telefonadó, a multik megadóztatásának áthárítása a vevőkre, az egykulcsos SZJA kiskeresetűeket sújtó következménye, stb.
Hihetetlen tényleg. Anno a kompenzációval 1m3 gáz kb 100 Ft volt. Most a 10% csökkentéssel 130 felett és ennek örülünk (természetesen jobb mint a 145..). Nem tudom akkor hol volt a sok aktivista hiszen sokkal nagyobb volt a kedvezmény és azok kapták akik tényleg rászorultak (legalábbis jobban megszűrve mint ahogy most van.
Vegyük már észre,Orbán ún,stratégiai megállapodást kötött a multikkal,ennek keretében szabadon emelhetik az áraikat azok akik beletartoznak abba a körbe.
Orbán szabad kezet a multiknak,őket nem érinti a rizsacsökkentés,cserébe szabadon emelhetik az árakat,nem mellesleg többet kaszál az állam az adóikból.
Azok az Orbán által nekik biztosított előnyt,engedményeket perszehogy árat emelnek.
Pontosan mint a rizsacsökkentésnél,előbb felemelték az energia és szolgáltatások árait 30-40-50%-al ,hogy aztán nagy győzelemként bejelentsék az 10%-os rizsacsökkentést.
Az ÁFAcsökkentés sem lesz.nem is lehet oly mértékű mint a mostani elemelések.
Nos ez az a FideSSkormány aki háborúban áll a multikkal,bankokkal...a mi bőrünkre,..az ők hatalmáért...

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 09:38:12

@pythonozok: "az a baj, hogy Fedorról aki ismeri, tudja, hogy kulturált, értelmes ember."

az lehet de ettől függetlenül szokott oltári luftokat rúgni, lásd ez a poszt meg a híres voks14 reprezentatív felmére -poszt és még sokan mások.

de lagalább te akinek az egyetlen szuperképessége a személyeskedés jól megvéded :)

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 09:39:30

@eßemfaßom meg áll: hülyevagyok a voks14 a brendelmatyi volt, elnézést ezért a mélységes sértésére, a brendelnél még fedor is jobb. Mea Culpa

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 09:55:29

@a nagy hohoohooo: "a sertéscomb kilónkénti ára 23 %-al;
a párizsi kilónkénti ára 27 %-al;
a 2,8-as pasztőrözött tej literenkénti ára 24 %-al;
a trappista sajt kilónkénti ára 36 %-al;
a burgonya kilónkénti ára 65 %-al;
a finomliszt kilónkénti ára 21 %-al;
az alma kilónkénti ára 41 %-al;"

ebben az a vicces, hogy bárkinek 1 kattintás rákeresni a sok évvel ezelőtti katalógusokra amikből szépen látszik, hogy mindez szimplán nem igaz.

A szezonális cuccoknál meg külön vicc, hogy akár hetente is ugrál az áruk 100%-ot attol függöen, hogy honnan hozzák éppen be.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 10:02:25

@különvélemény2: Bocs, de szerintem a hozzászólásodból nem jön le, hogy milyen jogon nevezel bárkit is analfabétának. Egyáltalán minek szólsz hozzám? Nem hiszem, hogy a trágyalapátoláson kívül bármit is tudnál tanítani nekem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 10:05:30

@eßemfaßom meg áll: Keress, linkelj. Évek óta hasonló kajaportfóliót veszek (8-10 féle felvágott- sajt). Nem akarom sorolni, hogy ebben mik vannak, de simán volt 20-30%-os áremelkedés az elmúlt években. Persze tök mindegy, az a dolgod, hogy próbáld valakiknek (???) bizonygatni az ellenkezőjét. De sajnos akikkel beszélek, azok nem az általad is nyomott propagandára, hanem a zsebére hallgat. Veszprém sem volt véletlen, ne aggódj. Üzenet volt, kérdés, hogy a fidesz vezetőinek lesz-e annyi értelme, hogy felfogják.

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 10:32:15

@Vállalhatatlan fordulat: akciosujsag.hu bár itt jellemzően 2010 vége 1011 elejétől vannak fent

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 10:47:18

@Vállalhatatlan fordulat: de tényleg légyszi magyarázd el, hogy lehet pl a krumpli árát meghatározni. Kicsiny városomban a mult héten 69-250Ft tartományban lehetett krumplit kapni. Akkor mivel számolsz?

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/egekbe_szokott_arak_meddig_dragulhatnak_meg_az_elelmiszerek/2136674/?adminbolnezzuk=1

"2010.01.19. 03:08"

"Rég volt, tán igaz sem volt: emlékeznek még a 173 forintos kenyérre?"

szóval bajnai alatt siratták a 173 forintos kenyeret,

Ehhez képest 2015-ben a következő boltokban tudok itt a környéken 180Ft !alatt! kilós kenyeret venni:

penny, lidl, interspar, auchan, tesco (ebből a tesco ehetetlen a többi finom)

de van ott egy táblázat 2010-es (bajnais)
235ft/l-es tejárral (fenti boltokban 200 alatt van 1l 2,8-as)
36ft-os tojással (ennyiért szoktam venni az M-es tojást, de gyakran van ennyiért L-es is)

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 12:58:39

@eßemfaßom meg áll: Télleg illik rád a neved:eszed -faszod ,egy és ugyanaz a kettőt....

Bújtatott áremelés: Csóróbbak lettünk, átvernek minket

A régi jó dolgokból jó esetben csak az áruk maradt, a zacskóba, csomagolásba viszont egyre kisebb mennyiséget tesznek a gyártók, élelmiszerből vagy napi használatú áruból egyaránt. Sokszor az egykilós liszt sem 1000 gramm. Nem ritka az sem, hogy silányabb minőségűre cserélik ki valamelyik összetevőt. A leggyakrabban vásárolt alapvető élelmiszereknél gyakran átvernek minket. De ne csodálkozzunk: ha nincs pénzünk, a vállalatok a bújtatott áremeléshez nyúlnak.

Miután egyik kollégánk felsikoltott bevásárlás közben, mert kedvenc teje összement – az egy literes dobozban csak 900 milliliter tej volt, holott korábban ugyanabba a dobozba egy liter is belefért – utánanéztünk, hogy mennyire élnek a gyártók, forgalmazók a rejtett áremelés technikájával.

Biztos sokszor bosszankodott ön is, amikor a bevásárlásból hazaérve vette észre, a "százas" papír zsebkendős csomagolásban csak 90 zsepi van, a 100 grammos csoki 90 grammos lett, a 150 grammos joghurtból eltűnt 20-25 gramm, az eddig negyedkilós vajból már csak 200 grammosat vehetett. Kevesebb chips a zacskóban, kisebb keksz a dobozban, csökkenő mennyiség, változatlan csomagolás – rejtett áremelés, vagyis a gyártó vagy forgalmazó nem az árat emeli, hanem a mennyiséget csökkenti, esetleg az összetevőket változtatja meg. A lényeg, hogy neki kevesebbe kerül az, amit ugyanannyiért árul, mint korábban.

hvg.hu/gazdasag/20141009_Csorobbak_lettunk_ezert_is_ejtenek_at_min

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 13:39:18

@a nagy hohoohooo: ott basztad el, hogy én az a perverz fajta vagyok aki időnként leméri a cuccokat, és a literes tej az liter tej, a kiló kenyér inkább több pár dekával mint kevesebb, a kilós liszt is 1063g volt (tegnap előtt mértem kenyérsütéskor)

az összetevő meg...

igen tudom, Bajnai alatt mangalicakarajból készült a 400ft-os párizsi

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 13:40:49

@eßemfaßom meg áll:

Most komolyan ilye fasságokról akarsz itt vitázni velem? Miről és miért akaszt ennyire meggyőzni? Erre légyszi válaszolj! Kinek szól ez a nagy rezsivédés? Engem akarsz meggyőzni? A komment esetleges olvasóinál kampányolsz? Mi bajod van neked?

De ok pár példa: Sága nagy füstli 559 --> 799. Fél kilós nosztalgia párizsi 899--> 1199, de közben negyven dekás lett. Körtálcás pick téliszalámi 429--> 549 és így tovább.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 13:42:11

@eßemfaßom meg áll: És hagyd már ezt az állandó bajnaizást! Totál hiteltelen leszel vele, mert egyből lejön, hogy bajnai fóbiás narancsködös vagy, azok véleményére meg mindenki szarik.

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 14:02:10

@Vállalhatatlan fordulat: velem igazából nem kell vitatkoznod, ott van a linkemen a 2002-2010es adatsor (arról nem én tehetek, hogy ki volt 2010 januárban a melnök, sajnálom ha ez téged ennyire rosszul érint) a mát meg mindenki ismeri

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 14:21:42

@eßemfaßom meg áll: Mi érint engem rosszul?

Egyébként pedig bárkivel beszélek, mindenki érzékeli a drágulást, amit te hivatalból nem. Ez van. Pl ezt is üzeni Veszprém, ahol egy meglehetősen fura csávó is csumára verte a fideszt... mégha ez téged rosszul is érint.

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 14:39:24

@Vállalhatatlan fordulat: "Sága nagy füstli 559 --> 799"

Kalandvágyból rákerestem (nem szeretem a füstlit nem követem az árát):

2009 március
www.vasarnapihirek.hu/nyomtatas?cikk=/cikk_5044
Sága Füstli bükkfával füstölt pulykavirsli 350g 1630Ft/kg 570Ft/csomag

2015 március
bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004006053358
Sága Eredeti Füstli klasszikus füstölt pulykavirsli 10 db 350 g 639 Ft (1 826 Ft/kg)

ez 6 év alatt kemény 12%-os áremelkedés

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 14:42:29

@Vállalhatatlan fordulat: lexarom veszprémet engem a nyers tények érdekelnek.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.04. 14:47:31

@Vállalhatatlan fordulat:

"De ok pár példa: Sága nagy füstli 559 --> 799. Fél kilós nosztalgia párizsi 899--> 1199, de közben negyven dekás lett. Körtálcás pick téliszalámi 429--> 549 és így tovább."

Bocs, de nem ti sírtatok fentebb, hogy a luxusfogyasztást luxus árakkal kell büntetni?

Már ne haragudj, de ki az, aki egészséges élelmiszer helyett ilyen szarokra szórja a pénzét, mint a szójás-füstaromás Füstli, a génkezelt szójás párizsi, meg a kamu-pick szalámi?

Nyilván a nagyonhülyék, meg akinek nagyon sok a pénze.

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 15:17:02

@eßemfaßom meg áll: Aha,semmit nem "basztál el"ugyan mivelis követted volna el?
Az ahhoz szükséges "szerszámot " a nyakadon hordod,s nem vigasz,hogy van még jó néhány olyan hímvesszőagyú FideSS -jobbikos zombi mint jómagad.
Amúgy a rezsicsökkentést csak ne védjék, mert a mi csökkentésünket a vállalkozó szektorral fizettették ki, ami miatt azok árat emeltek, amit meg mi fizetünk ki és a végén mindenki többet fizet valamiért, és csak az állam aki jól jár és tarthatja a markát a magasabb végfelhasználói ár miatt hulló magasabb Áfa-bevétel forintözöne alá...

tenytar.blog.hu/2013/02/26/a_rezsicsokkentes_ara

2015: a megszorítások éve - íme az új adók - ténytár.blog.
tenytar.blog.hu/2014/11/05/2015_a_megszoritasok_eve_ime_az_uj_adok

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 15:20:50

@a nagy hohoohooo: majd ha leszoksz a személyeskedésről és kiveszed a trágyavillát a szádból akkor jelentkezz legközelebb nálam

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.04. 15:20:55

@a nagy hohoohooo: Nahát ! Kimenő van a diliházban? Vagy csak hozzáfértél valahogy a doktor úr laptopjához ?:))))))

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 15:39:16

Így trükközik a kormány a lakossági gáz árával .
A hazai fogyasztás legnagyobb részét az Oroszországból érkező, úgynevezett hosszú távú szerződés alapján vásárolt gáz biztosítja. Így a szerződés alapján érkező gáz ára a legmeghatározóbb összetevője annak, hogy itthon mennyibe kerül a gáz.
Szijjártó Péter február közepén, Putyin budapesti látogatásának másnapján árulta el, hogy meddig ment le az orosz gáz ára. A miniszterelnökkel közösen tartottak egy zártkörű beszélgetést, ahol a Népszabadság tudósítója szerint a külügyminiszter szájából hangzott el, hogy most 260 dollárba kerül az orosz gáz ezer köbmétere az MVM számára. Ez jóval alacsonyabb ár, mint amiről korábban a találgatások szóltak. A korábbi szakértői becslések mind 300 dollár feletti árról szóltak - írja a 444.hu.

2013-ban, a nagy rezsicsökkentés idején még 391 dollár volt ugyanennek a gáznak az ára, és tavaly is 360 - 320 dollár között mozgott - vagyis most lehetne csökkenteni a földgáz fogyasztói árát - ám a kormány nem teszi. Egy MSZP képviselői kérdésre az energiapolitikáért felelős Seszták Miklós miniszter a kérdésekre rámutatott arra, hogy a lakossági gázárat nem a kormány, hanem a Magyar Energetikai Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) állapítja meg a törvény szerint. Ők megnézik, hogy mi mennyibe kerül, és aztán az adatok alapján javaslatot tesznek a gázárra.

A hivatalnak azonban hivatalosan fogalma sincs, hogy mennyiért veszi az MVM gázkereskedője a gázt az oroszoktól. A Magyar Földgázkereskedő Zrt. ugyanis nem közöl erről adatokat a hivatal felé, holott adatszolgáltatási kötelezettsége lenne. A MEKH már többször is megbüntette a céget a mulasztása miatt, legutóbb idén januárban szabtak ki 20 millió forint bírságot rájuk. Vagyis az energiahivatal azért nem tud új gázárat javasolni, mert az állami gázkereskedő titkolja előtte, hogy mennyiért adja és veszi a gázt.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_trukkozik_a_kormany_a_lakossagi_gaz_araval.594406.html

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 15:42:58

@eßemfaßom meg áll: Nehogymán megsértőgygyél, mert agyturkász szakorvosit kérek tőled, bárki bármikor mondhatja, h. "bírónő-úr, nem
emléxem senemire", az majd akkor kell ha beszélni is tucc..
A link azért van ,mert abban van az információ,mint tojásban az élet,s nem mint a sötétség a fejedben.
Megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra, hogy egy írás jelentése több/más is lehet, mint az egymás mögé írt szavak jelentése (most, diszlexia által fenyegetett kultúránkban nem is árt ezt gyakran hangsúlyozni).
Ezen felül hirtelen nem is jutott más az eszembe a beírásodról, mint egy daltöredék: "arrogance and ignorance go hand in hand".Olyan gusztustalan vagy mint egy telefosott búvárnadrág, tanyasi házipornó is erotikusabb mint a "munkásságod"

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 15:46:47

@A megvalósult amerikai ólom..: Khmmm...khmm .már nem egyszer írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és
meghatalmazott közhülyéjének volt egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez lenne,akkor lehülyéztük Kósát.....téged és több túlértelmes jobbert látva .....az Kósa nem annyira hülye.. a" "...smileyk...David E.a smileyt kidolgozó csapat egyik tagja:
"ezekkel az emberi a hangulatot kifejező jelekkel csak segíteni akarunk
az elsekélyesedett kifejezésre képtelen,érzelmi és értelmi
tehetségteleneken... "...
hát a jó szándék itt,is dugába dőlt...,s nem a szándék okán,...az alanyok selejtek,...

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 15:51:45

@eßemfaßom meg áll&@A megvalósult amerikai ólom..:

Rezsicsökkentés 5. lecke

A pulyka és a ló beszélgetnek.
"Bárcsak képes lennék arra, hogy felrepüljek annak a fának a tetejére"-
sóhajt a pulyka"-de nincs annyi erőm!"
"Nos, miért nem csipegetsz egy keveset az ürülékemből?"-mondja a ló. "Tele van tápanyaggal."
A pulyka megfogadja a tanácsot, és csipeget a ló ürülékéből.
Erre elég ereje lesz ahhoz, hogy a fa legalsó ágára felrepüljön.
Másnap megint csipeget az ürülékből, és eléri a második ágat.
Néhány nappal később a pulyka büszkén felrepül a fa legmagasabb ágára is.
Ekkor észreveszi őt egy vadász, aki fogja a puskáját, és lelövi.

A történet tanulsága:
A sok lósz@r felrepíthet a csúcsra, de ott tartani nem fog.

"Foghatják a fejüket az autósok: megjött az újabb rossz hír
2015. március 04., 14:55
Privátbankár, MTI

Egy hónap alatt 30 forinttal lett drágább a benzin és 20 forinttal a gázolaj - a héten másodszor is emel a Mol.

4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 359 forintra, a gázolajé 373 forintra nő.

A Mol legutóbb ma hajnalban változtatott az árakon, a benzin árát 5 forinttal emelte, a gázolajé nem változott. A benzin átlagára tavaly szeptember és 2015 január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi egy hónapban ugyanakkor fokozatosan 30 forinttal emelkedett. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta szintén több mint 20 forinttal lett magasabb.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint."

eßemfaßom meg áll 2015.03.04. 15:52:14

Esetleg egy intelligenciával megvert vitapartner nem kíván megjelenni?

Tudom, költői kérdés volt.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.04. 15:54:01

@DocBulywood: Egyéb kérdés?? Te végignézted a linket? Az élet minden terén állandó jelleggel emeltek a szocialsták, hiába nem vagy hajlandó tudomást venni róla. Csak hogy a leglényegesebbeket vegyük : gyógyszer (4 évük alatt 28,5%-kal drágult átlagosan) ; a közlekedés (bkv bérlet 70 %-kal a vizsgált 4 év alatt ; éves pályamatrica 54 %-kal 4 év alatt ; busz és vonatjegyek 30 %-kal a 4 évben..)
És a már említett évenkénti nagyjából 10 %-os rezsidíj emelések, ami kötelező jelleggel jött Január elsejével.

"Ez igaz! Pontosan! Érdekes módon a fidesz nem tiltakozott." Ezt miből vezetted le? Nincs olyan hülye ellenzéki párt amely ezt megszavazná..

"Ja, 25->27%-ra emelte az áfát a.." Na és ki emelte 20-ról 25 %-ra?

"Egyébként a BKV bérlet ára úgy csökkent 1000Ft-tal, h felvettek több száz trollt. Na most ezek bére ugye ingyen van... erről ennyit." Na most ennek a baromságnak mi értelme volt? Egyébként ezt is rosszul tudod. Először felemelték 700 ft-tal, majd csökkentették ezerrel, úgyhogy direkt nem írtam hogy csökkent, mivel nem csökkent jelentősen, viszont nem is nőtt az ára majd kétszeresére, mint a magát baloldalinak hazudó szocialista kormány alatt..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.04. 15:56:56

@a nagy hohoohooo: Vigyázz ! Ha sokat babrálsz a doktor úr számítógépével, még elektrosokkra küld, vagy bead neked egy kis hangulatjavító koktélt !:))))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 15:59:55

@eßemfaßom meg áll: Jól elvagy. Komolyan veszed a munkádat, az már biztos. A mostani az akciós ár.Én alapárról beszéltem. Egyébként pont ezért hülyeség ez az egész, totál parttalan. Az emberek véleménye a fidesz támogatottságán látható, az a lényeg neked nem
?

@beszélő majom:

Veled nem beszélgetek te legalja pronyó narancskommunista te. Hagyjál te engem békén, nem vagy rá méltó. Ami mondanivalóm hozzád volt, az elmondtam korábban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 16:00:56

@eßemfaßom meg áll: Veszprém elég nyers. Remélem, hogy a fideszes főnökeidnek több eszük van, mint neked.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.04. 16:03:12

@eßemfaßom meg áll: Miután neked csak a narancsködösök elég inteligensek, a dolog egy paradoxon. Szerintem nyalogassátok egymást @A megvalósult amerikai ólom..: -mal, és @beszélő majom: -mal. Még bejelnetkezhettek batyuként, meg larry silverteinként is, akkor teljes lesz a buli.

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 16:19:53

@A megvalósult amerikai ólom..: Ugyi ismerős a .szállóigéjét, mely szerint "mindenkinek jogában áll hülyének lenni".

Sokba fog kerülni a rezsicsökkentés
Ma | 15:06
Feladta a Fidesz-kormány a nonprofit állami közműholdinggal kapcsolatos terveit. A profit nélküli jelző, már az új társaság nevében sem szerepel. A szakértők szerint az Orbán-kormány folyamatosan kénytelen szembesülni a központi rezsicéggel kapcsolatos korábbi tervei megvalósíthatatlanságával. A családoknak pedig azzal kell majd előbb-utóbb szembenézniük, hogy óriási összegekbe kerül nekik a rezsicsökkentés.
www.stop.hu/gazdasag/sokba-fog-kerulni-a-rezsicsokkentes/1306301/

Bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig... kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”),de te már visszaélsz ezzel a jogoddal...brhühüühüüüü...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.04. 16:23:24

@a nagy hohoohooo: Arról tudsz hogy 2002-2006 között 218-ról 270 ft-ra nőtt a benzin ára? Aztán 2008 nyarára elérte a 317 ft-os árat is. Gondolom ezért is a Zorbán volt a hibás..

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 17:04:28

@A megvalósult amerikai ólom..:
Ugyi emlékeztek Arogán hisztijére, miért nem érvényesítik a pékek a zsemle árában az üzemanyag árának csökkenését? akkor essék, a fagyi visszanyal:

Most tényleg lehetne rezsicsökkentés, de nincs

cink.hu/most-tenyleg-lehetne-rezsicsokkentes-de-meg-sincs-1689374846

Tök mindegyhogy milyen formában jön ki a tehén seggéből a szar azaz @A megvalósult amerikai ólom-@eßemfaßom meg áll:lehet kerek,lapos ,leplattyan a földre akkor is csak szar marad....brhüü......brhüü.

a nagy hohoohooo 2015.03.04. 17:14:00

@A megvalósult amerikai ólom..: Már soxor írtam,gyerekkoromban mindig irigyeltem a falusi srácokat amikor a lócitromokat felrugdosták ,na az az öröm tölt el veled kapcsolatban.
És ne légy szomorú,mindig jó ha van valaki ,akibe a lócitromrugdosás után a cipőm beletörölhetem...arra jó vagy..brhüü...

Fidesz és benzinár (2002-2010)
2011. január 5. 05:34 Stanga István
Bár Varga Mihálytól, Szijjártó Pétertől, Révész Máriusztól és a többiektől annak idején megtudtuk, hogyan kell(ene) küzdeni a magas benzinárak ellen – jövedéki adó kompenzálása, esetleg csökkentése, kötelező felelősségbiztosítás díjának elengedése, stb. –, ez idő szerint az Orbán-kabinet nemhogy semmit sem tesz, de még csak hajlandóságot se mutat azon intézkedések megtételére, amelyeket éveken át maga javasolt a szociálliberális kormányoknak. ....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
És hát, ott volt 2009. márciusa, amikor Szijjártó Péter a Fidesz nevében azt javasolta, hogy a benzin árát terhelő jövedéki adó az uniós minimumszintre csökkenjen, vagyis az akkori 103,5 forintról 87 forint/literre, szemben a kormány javaslatával, ami 109 forintra emelte volna ezt az adót. Nos, mint bizonnyal észrevették, az Orbán-brigád ritkán látható ötletgazagságot árult el a benzinár elleni, megalkuvást nem ismerő küzdelem terén..., ellenzékben. Mert bár Vargától, Szijjártótól, Révésztől és a többiektől pontosan tudjuk, hogy mit kell(ene) csinálni – jövedéki adó kompenzálása, esetleg csökkentése, kötelező felelősségbiztosítás díjának elengedése, és így tovább, és így tovább, és így tovább –, ez idő szerint az Orbán-kabinet nemhogy semmit sem tesz, de még csak hajlandóságot se mutat azon intézkedések megtételére, amiket hosszú-hosszú éveken át maga javasolt a szociálliberális kormányoknak. Pedig hát, e téren tényleg nem ártana egy kis „forradalmi” elszántság.

www.baon.hu/orszag-vilag/velemeny/fidesz-es-benzinar-2002-2010-351892

DocBulywood 2015.03.04. 18:11:24

@A megvalósult amerikai ólom..:

"...mint a magát baloldalinak hazudó szocialista kormány alatt.. "

Teljesen igaz, nem is tagadtam, hogy történtek emelések! Mindig a gyógyszerrel jössz, élj egészségesen és akkor amikor nyugdíjba mész, tovább szenvedsz, mert nem lesz nyugdíjad. Hajrá!

Tréfára terelve mondok egy dátumot:

2010. 06. 04

Rémlik valami? Segítek:

www.origo.hu/archivum/20100603-kosa-lajos-fideszes-polgarmester-kiutotte-a-forintot.html

"Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy konferencián azt mondta: kicsin múlik, hogy nincs államcsőd, s hazánk könnyen Görögország sorsára juthat. ... Csütörtök délután jelentősen esett a forint árfolyama, az euró jegyzése 273,50 forintról kora délután 277,50 forintra ment fel, azaz 4 forinttal drágult a közös deviza. Este 6 óra után már 281 forint közelében járt az árfolyam. "

Őőőőő... ööö, mai nap, 2015 mácius 04-e, MNB középárfolyam:
€ - 307 Ft
CHF - 286 Ft
$ - 275 Ft

Megnéztem, 2010.06.03-i adatok:
€ - 274 Ft
CHF - 193 Ft
$ 222Ft

Egy nappal később:
€ - 286 Ft
CHF - 200 Ft
$ 230Ft

Köszönjük szépeeeeen!

Egyéb kérdés?

ex-dr. vuk 2015.03.04. 20:13:19

@VT Man: az allam feladata (lenne), hogy fenntartsa a versenyt. Mit varsz egy korrupt allamtol?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.05. 00:44:59

@DocBulywood: Gondolom a zloty meg a lej romlásáért is a zorbánék a hibásak.. A devizahitelekkel kapcsolatos ősbűn pedig szintén a szocialistákhoz kapcsolódik. A lakáshitelezés terén ugyanis ők szüntették meg az államilag támogatott forintalapú lakáshiteleket (miközben Megyó azt hazudta hogy nem szüntetik meg), és teremtettek olyan környezetet, amiben a lakosságot belehajszolták a devizahitelekbe, ami kelet-Európa szerte komoly probléma, de pl. Romániában az ottani vezetés nem engedte hogy a lakosság ilyen mértékben adósodjon el devizában. A 20 milliós országban csak 70 ezer devizahitel van, mert nem egy olyan felelőtlen kormányuk volt, mint nekünk.

"Mindig a gyógyszerrel jössz, élj egészségesen " Tudod van ebben az országban több millió idős ember, akinek életkora miatt is használnia kell bizonyos gyógyszereket, de említhetném az egyre népesebb számú allergiások táborát is. Nem beszélve azokról akik önhibájukon kívül örökletes betegségben szenvednek. Nekik mit mondanál? Valamint gondolkodj el azon is hogy milyen cirkuszt rendeznél, ha Orbánék minden évben 7%-kal emelnék a gyógyszer árakat..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.05. 00:49:24

@a nagy hohoohooo: Majd lesz rezsicsökkentés a választások előtt ;). Csak hogy dühönghessél majd dilinyóskám. Kényszerzubbonyban persze nehéz lesz kommentelni..:)))))))

DocBulywood 2015.03.06. 15:36:57

@A megvalósult amerikai ólom..:
Zorbánék semmiért sem hibásak, mindent a lehető legjobban csinálnak, pl adóztatás. Csak így tovább. Hiszen egyszerűbb kicsikarni az emberektől a pénzt, mint kormányozni.

Bűnösek. 2/3-dal itt van/volt az esély arra, hogy átvegyék pl a német modellt. (Kár jönni a maszop/szadesszal, ott a szadesz volt a kerékkötő, meg a fidesz, tegyük hozzá.)

Miért nem lehet a jó dolgokat átvenni külföldről? Jön melldöngetve, h Suzuki úr így meg úgy, meg így beruház a merci - thx gyúrmánynak, ugyebár... itt van a lehetőség, h a szavazóautomatái végre ne a népsanyargató törvényeket hozzák, hanem TEGYENEK is valamit egymás zsebeinek tömködésén kívül.

Aztán meg véres szájjal telefröcsögik a sajtót, milyen jól teljesít az ország. Ja, pl Békés megye, meg lehet nézni a 44-es utat vs felcsúti majréna. Egy ember hülyesége miatt ezreknek van megkeserítve az élete. Abból a pénzből, melyet elszabott a stadionjaira, röhögve fel lehetett volna újítani - stoppolás helyett - a fő közlekedési folyosókat, de nem...

Annyira jól teljesít az ország, h a teljesítéshez kb 100 féle plusz adóra van szükség. Jééééé...!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.03.07. 21:37:34

@DocBulywood: Nem csak azt kell nézni, hogy hányféle plusz adó van, mert ezer más módja létezik a lakosság megsarcolásának. Épp ezt mutattam be az eddigiekben a korábbi szocialista kormányok esetében.
Másrészt a mostani plusz adók alanya gyakran nem az állampolgár, hanem multinacionális vállalatok, akik persze átháríthatják a fogyasztóra, de a kormány előrelátóan erősen versenyző piacokon vezette be ezeket.
Drasztikusan csökkentették a rezsidíjakat, hiába próbálják az ilyen primitíven hazug posztok az ellenkezőjét állítani. A rezsi pedig egy olyan költség, ami a kispénzű emberek kiadásainak nagy hányadát képviseli.
Sikerült lecsökkenteni az állampapírok kamatát is, mégis veszik mint a cukrot a befektetők. Ez is azt mutatja, hogy komoly fejlődési pályára állt az ország.

"Bűnösek. 2/3-dal itt van/volt az esély arra, hogy átvegyék pl a német modellt." Konkrétan mire gondolsz? Általánosságokkal nem tudok vitatkozni..

"Kár jönni a maszop/szadesszal, ott a szadesz volt a kerékkötő" Ha a maszopot így lehet ugráltatni, akkor már csak ezért sem alkalmas a kormányzásra..
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0