Muszáj -e vitatkozni a Jobbikkal?
2015. május 16. írta: Fedor

Muszáj -e vitatkozni a Jobbikkal?

konferencia.jpgKisebb vihart kavart baloldali körökben az, hogy az Együtt konferenciát kíván rendezni a jövő héten az rendszerváltás 25. évfordulója kapcsán magáról az eseményről, és az azóta eltelt időszakról. A két fő botránykő: kit hívtak meg, és kit nem.

Az utóbbi kérdéskör a sértődöttségről szól.

Mi az, hogy a PM-et, a DK-t meg az MSZP-t nem képviseli senki?

Hát ez van a fiúk. Ezt a dzsemborit nem egy független intézmény szervezi, amelynek kötelessége minél szélesebb körben gondolkodni, hanem egy párt, amelynek joga van megválogatni, hogy kit hív meg egy téma megvitatására, és milyen megközelítést alkalmaz. Teccetek volna foglalkozni az évfordulóval korábban, és szervezni valamilyen saját eseményt, nem pedig csak akkor ráakaszkodni más programjára, amikor az tető alá hozza. Összefogás tavaly volt, nem jött be, szóval (nem végleg kizárva a későbbi valamilyen választási együttműködés lehetőséget) had lássák már az emberek, hogy a különböző pártok mit is képviselnek valójában azon kívül, hogy Orbán takarodj?

Hogy-hogy nincs meghívva egy nagy rendszerváltó se? 

Ahogy a (hangvétele alapján) DK szimpatizáns Europa kávézó blog írja:

Ha pedig valaki hiteles konferenciát akar a 25 évről, meghívhatta volna például Magyar Báintot, Kovács Lászlót, Jeszenszky Gézát, Bokros Lajost, Lendvai Ildikót és még sorolhatnánk. Az Együtt-konferencia szereplői mind 2002 után bukkantak fel, a rendszerváltás fő évszáma pedig 1989.

Csókolom, akkor 1848-ról már nem is lehet konferenciát rendezni, mert 100 éve meghalt az utolsó honvéd is? Bocs, de ez nagyon gyenge érv. Ez a konferencia a program alapján nem könnyes szemű visszaemlékezés lesz (bár lehetne létjogosultsága annak is, de azt szervezze meg más), hanem az elmúlt 25 év értékelése egy valódi vita során.

És a valódi vita igénye át is vezet ahhoz, ami legjobban szúrja sokak szemét:

Az Együtt miért legitimálja a Jobbikot azzal, hogy szóba áll vele?

Ismét idéznék a fentebb említett blogról:

A romjaiban heverő Fidesznek minden médiajelenlét kedvez, ami nem a lopásaikról, bénázásaikról, belső feszültségeikről szól. Meghívásukkal az Együtt legitimálja őket egy Orbán utáni rendszer számára is. Az Együtt egyúttal támogatást nyújt Vona Gábor középre húzó politikájának, ha a szóvivője baloldali politikusokkal mutatkozhat.Schiffer Andrásnak pedig ugyancsak ajándék az invitálás. Lám, nem csak ő tartja szalonképesnek a Fideszt és a Jobbikot, hanem Szigetvári Együttje is.

Ez a tabló megerősíti azokat a véleményeket, hogy Szigetvári Viktor és Juhász Péter a Fidesz, különösen Lázár János érdekében tartja fent Bajnai dicstelen kiugrása után is a pártját. Szigetvári cégének szerződése volt a Lázár János vezette Hódmezővásárhellyel, Juhász pedig mindig csak azt a Rogán Antalt üti, aki Lázár legfőbb vetélytársa a Fideszben, Orbán hol az egyiket, hol a másikat pozicionálja, olykor egymás ellen is kijátszva őket. Úgy tűnik, az Együttnek feladata lehet egy ilyen utódlási harcban, megfelelve a Fidesz elvárásainak, jelen esetben az orbáni szövegekkel koherensen a 25 év szidalmazásában is. Az Együtt pedig nem jött rá, hogy többek között azért szerepeltek önmaguk számára csalódást keltően az EP-választáson, mert előtte egy tévévitán már Bajnai legitimálta a Jobbikot... Újra elköveti ugyanazt a hibát... Ha csak nerm szándékosan...

Kezdjük a végével.

Az Együttnek az az állítólag rossz EP-választási szereplés azt jelentette, hogy pl. Budapesten a második legnagyobb ellenzéki párt lett megosztva a DK-val, és alig lemaradva az MSZP mögött, országosan meg jobb eredményt tudott felmutatni, mint ahogy pl. most a DK áll. Nem amiatt roppant meg később, mert részt vett egy olyan vitán, ahol ott volt a Jobbik is, hanem azért, mert Bajnai kivonult a politikából + rájuk is fröccsent a kegyetlenül elbaltázott főpolgármesteri kampány sarából. Ebből a sokkból új utakat keresve mostanában kezdenek kilábalni, és ide akarják most vissza nyomni azok, akik nem érdekeltek egy valós alternatívában a baloldali, liberális oldalon.

Az Együtt-et FIDESZ csicskájának tartó vádaskodások meg egyszerűen nevetségesek. Azon nem csodálkozom, hogy ebben a végletekig polarizált légkörben páran árulásként élnek meg egy olyan szerződést, amelyet egy korábban és később ellenzéki, de akkor éppen nem politizáló vállalkozó egy kormánypárti polgármesterrel rendelkező várossal köt, még ha ez normális országokban nem is keltene feltűnést, hisz szakmai ügyről volt szó. De hogy Juhász Orbán és Lázár érdekében üti Rogánt, egyetlen ellenzéki politikusként százalékokban mérhető kárt okozva a FIDESZ-nek? Ezt a hülyeséget ugye ti sem gondoljátok komolyan. Arról nem is beszélve, hogy nem csak Rogánt támadja a párt, hanem a FIDESZ minden olyan intézkedését, amely rászolgál, és természetesen nem egyszer magát Lázárt is. Ráadásul elkezdtek programot is alkotni, és nem olyan demagógot, mint a DK, hanem megpróbálnak szakszerű válaszokat találni pl. a közmunka problémájára. Nagyon hülye taktika lenne hát a FIDESZ-től, ha ők pénzelnék a legaktívabb ellenfelüket.

Ami meg a legfőbb vádpontot illeti: azt az álláspontot, miszerint nem szabad szóba állni a szélsőjobbal, mert az legitimálja őket, sajnos meghaladta az idő. Halló, az ország második legnagyobb pártjáról beszélünk, amely legnagyobb sajnálatomra esélyes arra is, hogy a legnépszerűbb legyen a közeljövőben. Tapolca után homokba dugja a fejét az, aki még mindig leragadt ennél. A legitimálást már rég megtették a választók, ha tetszik, ha nem (egyébként persze nem), legfőbb bizonyítékaként annak, hogy a levegőnek nézés taktikája a Jobbik esetében megbukott. A vita még nem egyenlő az együttműködéssel, sőt. Pont azért kell velük vitatkozni, hogy le lehessen leplezni a dermesztő szakpolitikai hülyeségeiket, és rá lehessen mutatni, hogy egyre több az átfedés a FIDESZ intézkedéseivel és (ami a konferencia kapcsán releváns) emlékezet-politikájával. Ha a régi módszerek használhatatlannak bizonyulnak, akkor újakat kell kipróbálni, de ettől még a cél nem változik.

Az Együtt ezzel a konferenciával vitát szeretne generálni. Ehhez pedig az kell, hogy ütköztethető álláspontok legyenek.

Hát itt meglesznek.

"...azt az álláspontot, miszerint nem szabad szóba állni a szélsőjobbal, mert az legitimálja őket, sajnos meghaladta az...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. május 16.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr477465260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2015.05.16. 20:42:35

Nem mondhatnám, hogy különösebb véleményem lenne erről a témáról, felőlem bárki rendezhet bármiről konferenciát és azt hív meg akit akar rá.

Igaz, hogy a rendszerváltást minden magyar össze tudja foglalni három szóban: munkanélküliség, privatizáció, vadkapitalizmus.

A kommunista pártot akkor elfelejtették megszüntetni és elküldeni az előző rendszert kiszolgáló apparátust. Ebből adódott az elmúlt 25 év problémáinak nagy része is.

Ezekkel a magvas gondolatokkal le is lehet zárni a konferenciát...

DeMarco 2015.05.16. 20:53:03

Jah, nem válaszoltam a kérdésre. Persze hogy kell vitatkozni a Jobbikkal, csak a struccok dugják homokba a fejüket, (meg a liberálisok). Tehát a célban egyet is értünk.

Mondjuk azért hízik a májam, hogy már te is tényezőnek kezeled őket, éles váltás az eddigi pökhendiséghez képest, ugyanakkor ez számunkra is figyelmeztető jel, mert hiába nyomtuk le a szélbalt, ha most ott van helyettük a széljobb.

A konferencia témája egyébként a következő 25 év is. Amit megint csak össze lehet foglalni egy mondattal: palagáz+szállítási költség és/vagy atom+tesla. Jah és persze a víz jogainak visszavétele kizárólag magyar államhoz, ahogy a földek is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.16. 21:25:37

@DeMarco: "Mondjuk azért hízik a májam, hogy már te is tényezőnek kezeled őket, éles váltás az eddigi pökhendiséghez képest"

Szokás szerint olyat tulajdonítasz nekem, ami nem igaz. Én évekkel ezelőtt is azt mondtam, hogy muszáj vitázni velük, egészen pontosan azóta, amióta 2010-ben parlamenti párt lett a Jobbik. Visszakeresheted. Szóval hízhat a májad, de max. a piától, mert hogy az én véleményem a Jobbikról egy grammot se változott.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.16. 21:27:24

Ez a konferencia jelen formájában az együttesek részéről puszta pótcselekvés, hogy valahogy sajtófelülethez jussanak.

hanta boy 2015.05.16. 21:34:00

Mi az a Váradi András Alapítvány?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.16. 21:36:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Vagy új módszerek kipróbálása.

Nem mintha egyébként gond lenne azzal, hogy egy párt felülethez akar jutni (bár az Együtt ezzel nem is áll annyira rosszul az RTL Híradónak köszönhetően).

program készítő 2015.05.16. 23:06:28

Vissza kell fizetniük a hitelt,ezért szervezték-a Center for American Progress,kéri a pénzét.

adam hyl 2015.05.17. 03:45:57

beszelni valamiről egyenlő prolémagenerálás. egy komm. BA-szokos is tudja, nem kell hozzá phd, bár tudjuk jól, szigetvári-mszp-elvtársnak, akit puch lászló rakott a büfé szakról a megyó kampányba, sose lesz ilyen. lassan diplomája se. smici bácsinak nincs kisdokkerre. gyerekek, evvan!

adam hyl 2015.05.17. 03:48:14

hanta boy: nem az a kérdés, h mi az, hanem az, hogy milyen pénzből. én nem tudom, hogy ki tudja, én nem. :) viszont tudom, h sokan tudják, és ez megnyugtat.

adam hyl 2015.05.17. 03:50:37

program készítő: ha csak azt kéne visszafizetni! akad egy s más is. szv és jp. az dédunokáikat is eladósították és egyre mélyebbre mennek. mindig azt hiszik, hogy most fognak megmenekülni, de mindig csak mélyebbre mennek. az adósságban természetesen.

Toportyán Zsóti 2015.05.17. 07:04:58

Zombikokkal majd leszámolnak a narancsgecik szokásos módon,pár potentátjukat vezetőszáron mutogatják majd,KGBéla dolog szépen bejött nekik múlt nyáron.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.17. 07:05:43

Az Együtt már nem létezik, szóval mindegy mit csinálnak.

Arthur Bloch 2015.05.17. 07:14:37

@maxval...: Akinek még "adnak szót" - az még van ! Pont ez a lényeg: mindenáron szóhoz kell jutniuk, - Hofi szerint szo...pok, nyalok...csak valaki fizesse meg !

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 10:15:42

@adam hyl: Minden pártnak van alapítványa. Az elszámolás pedig nyilvános. Legutóbb az Átlátszó kérte ki mindegyik párttól, és közzé is tette. Ja nem, egyet nem: a nagyon tiszta Jobbik nem volt hajlandó adatokat közölni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 10:17:53

@maxval bircaman szerkesztő: Az Együtt annyira nem létezik, hogy vannak országgyűlési képviselőik, polgármesterük, és egy csomó helyen önkormányzati képviselőjük. Legutóbb 3%-ra mérték. Ez persze nem sok, de ha azt nézzük, hogy korábban mérték 1-re is, akkor a tendencia nem rossz, nemlétezésnek meg éppen nem mondanám.

István Tamasi 2015.05.17. 11:08:57

A neonáci/úknyilas jobbikkal nem kellene szóba állni. A megtévesztett szavazóikkal kell vitatkozni, őket meggyőzni, hogy mennyire veszélyesek a hazug, sunyi, demagóg neonácik.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.17. 11:49:18

A jobbik szavazóinak a 99%-a a társadalom legalacsonyabb IQ-jú rétege.

Ahol tehát nincs értelem, ott eleve lehettelenség az értelmi vita.

==T== 2015.05.17. 12:09:45

Bravo:)

"...Pont azért kell velük vitatkozni, hogy le lehessen leplezni a dermesztő szakpolitikai hülyeségeiket,..."

És ez ugye nagyon hitelesen fog hangzani azok szájából akik 2010 előtt kvázi államcsődbe vitték az országot és akiknek köszönhetően 2015-ben az lett Magyarországon az oktatásban, egészségügyben, gazdaságban, honvédelemben, stb. ami

"és rá lehessen mutatni, hogy egyre több az átfedés a FIDESZ intézkedéseivel"

Mivel ugye a Jobbik és a Fidesz külön-külön is több szavazó bizalmát élvezi most is, mint a ballib összesen, ez is hatásos lehet:)

@István Tamasi: A Jobbik sem nem neonáci, sem nem újnyilas. A Jobbik egy nemzeti radikális párt.

István Tamasi 2015.05.17. 12:26:34

==T==
De bizony, hogy neonáci/újnyilas a jobbik, mert pontosan azokat az elveket és nézeteket vallja mint mocskos patkány elődei.

==T== 2015.05.17. 12:31:27

@István Tamasi: Nem, nem ugyanazokat az elveket vallja.

Zöld atomerőmű (törölt) 2015.05.17. 13:06:27

Cél: demokrácia.
Újratervezés...

Az első lehetőségnél forduljon jobbra!

2015.05.17. 13:17:24

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Az átlag 99% meg tapsol mindenhez.

Viszonylag friss hír, hogy a kormány repülőgép-anyahajót akar a Balatonra hogy majd onnan szálljonak fel a Grippenek! Persze a sok driod kajálja ezt is hétpofára!!! Ébrestő emberek!!!

Barnalány 2015.05.17. 13:27:24

"Együtt"? Mármint kikkel? mert a választókkal biztosan nem!:-)
És most majd ők, meg a Jobbik mondják meg, hogy miért elcseszett projekt a rendszerváltás?
Emberek: aki tud, meneküljön nyugatra ezek elől!:-)))))))))))))))))))))))))))))))))) Mert ahhoz biztosan nincs bennetek se elég kurázsi, hogy fellógassátok valamennyit, se lég tudás és tehetség, hogy utána minőségi, polgári, piacpárti kormányzást folytatni képes pártot szervezzetek!

Krisz11 2015.05.17. 13:29:00

A Jobbik egy Fidesz 2.0 lett. Ha hatalomra is kerülne, nem lenne jobb mint a Fidesz. Valószinüleg a fő programpontja a semmittevés lenne. Már az EU-val is kiegyeztek, nem EU ellenesek.

csak egy néző 2015.05.17. 13:31:02

Ugyan miből, ugyan kivel?
A jobbik 7 törp, akarom mondani 7 vezér programja.(Nem röhög)

jobbik.hu/programunk/het-vezer-terv

zobod 2015.05.17. 14:10:37

Nem gondolom, hogy a Jobbiknak, és az MSZP-ről leszakadt/SZDSZ romjain létrejött pártoknak bármiről is vitatkozni kellene. Alapvetően más módon képzelik el Magyarország jövőjét, világnézeti alapon. Nincs miről vitatkozni.

A történet inkább arról szól, hogy a létezés határán imbolygó, média-szerte leírt Együtt az immár második legnagyobb párttá vált Jobbikkal való vita ürügyén szeretne szereplési lehetőséget kapni. Valószínűleg éppen ezért nem hívják a többi baloldali pártot, pláne nem a vita ürügyéül szolgáló korszak egykori főszereplőit, mert attól félnek hogy ellopnák előlük a show-t.

Scagnetti 2015.05.17. 14:14:55

Az mondjuk tényleg jó kérdés, hogy ha Szigetvári ott van, akkor miért nincs MSZP vagy DK. Én persze megértem, hogy ezekkel nem jó együtt mutatkozni, csak hát ezt tavaly év elején kellett volna észrevenni. Akkor talán tényező lenne az Együtt, nem úgy, mint ma.

A Jobbikot hogy akarják lenyomni? Annak a tábora demagógiára éhes, azoknál az észérvek semmire sem jók.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.17. 14:21:47

@==T==: "A Jobbik egy nemzeti radikális párt."

Akiket a ruszkik finanszíroznak.

Ezt a jobbikos szótárban is hazaárulásnak hívják.

Pop40 2015.05.17. 14:35:21

@==T==: "Mivel ugye a Jobbik és a Fidesz külön-külön is több szavazó bizalmát élvezi most is, mint a ballib összesen, ez is hatásos lehet:)"

Erre a helyedben nem fogadnék nagyobb összegben. :-D

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.05.17. 14:51:00

Nincs esélye az Együttnek.

Gyurcsány elhatározta, hogy kicsinál titeket, és neki már az országgal is sikerült ezt megtennie.

Mit számít ennek az elmebetegnek egy párt kicsinálása ?

Nincs esélyetek.

Pop40 2015.05.17. 15:37:23

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem, elvtárs. Az országot a féleszű Geci haverod, meg a maffiája csinálta (és csinálja) ki.

♔bаtyu♔ 2015.05.17. 16:00:10

A pártok társadalmi problémákra adott válaszok. Természetesen akadnak pártok, akiket nem a társadalom "tuningol", hanem mondjuk, Soros, de ezek egy kalap szart sem érnek.

A Jobbikkal nem vitatkozni kell, hanem válaszolni azokra a társadalmi problémákra, amelyeknek a Jobbik köszönheti létét.

Persze ezeket a válaszokat a többség Orbánéktól és nem balliberális pártoktól várja. A ballib pártok ez ügyben tett görcseit nem is értem, az MSZP kivételével őket eleve meg sem szólítja a társadalom.

♔bаtyu♔ 2015.05.17. 16:01:56

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Ami biztos, hiszen Bajnai bevallotta, hogy az Együtt PM-et támogatta Soros milliárdokkal.

♔bаtyu♔ 2015.05.17. 16:18:50

Azért elég röhejes ebben a posztban, hogy a poszter úgy veszi Együtt PM-et, mintha társadalmi elfogadottságban elfogadottabb lenne mint a Jobbik és a Jobbik az aki legalizálná magát, profitálna a vitából.

Miközben a Jobbik a 15%-val elfogadott párt, az Együtt pedig 0.5%-val eléggé taccsvonalon kívül van.

Amator 2015.05.17. 17:17:35

A kommentek többsége bizonyítja leginkább, hogy hová jut egy társadalom viták nélkül. Az, hogy mindenki a vélt igazát mantrázza, az nem vita. Értelmes ember a vitákból tanul, mert lehet hogy valamit rosszul tud. Ha utána be is látja tévedését, az a bónusz. Talán meg kellene próbálkozni megint a demokráciával, ahol a pártoknak programja van, amit meg szeretnének valósítani, és nem úgy nyerni választást, hogy nem ígérünk semmit, mert azt számonkérni sem lehet. Bár ha jól emlékszem az 1 millió új munkahely nem hangzott rosszul annakidején, kár hogy erről a gazdaság szereplőit elfelejtették értesíteni.

csak egy néző 2015.05.17. 17:45:07

@Amator:
"az 1 millió új munkahely nem hangzott rosszul annakidején, kár hogy erről a gazdaság szereplőit elfelejtették értesíteni."
Azt viszont nem mondta a viktor, hogy hol lesz az az 1 millió munkahely. Ha így haladunk, lassan azért ezt is teljesítjük, igaz, hogy nem ebben az országban.

Pop40 2015.05.17. 17:47:22

@♔bаtyu♔: "Természetesen akadnak pártok, akiket nem a társadalom "tuningol", hanem mondjuk, Soros, de ezek egy kalap szart sem érnek."

Tényleg volt egy ilyen párt, aminek a vezetőjét Soros anno ösztöndíjjal "tuningolta", egyetértek, nagy hiba volt. Az illető mostanában a "Geci" becenévre hallgat.
És abszolút igazad van, egy kalap szart sem ér. :-)

Amator 2015.05.17. 17:50:36

@csak egy néző: Hát éppenséggel én is Enstone-ban dolgozom. :)

Pop40 2015.05.17. 17:52:50

@♔bаtyu♔: A jobbikot a szavazóin kívül senki nem fogadja el, se bel, se külföldön.

Mellesleg az Együtt egy olyan aprócska helyen, mint Bp, a legutóbbi országos választáson a második erő lett. Kb 2-3-szor annyi szavazattal, mint a Jobbik.

@csak egy néző: Ő nem a munkahelyet adja, csak a munkásokat.:P

De el kell ismerni, nem kis teljesítmény volt összehoznia, hogy a legnagyobb magyar várossá tegye Londont. :-)

Amator 2015.05.17. 18:13:56

@Pop40: Nem ilyen egyszerű a helyzet, Vona előtt ott egy sikerrecept, elég csak azt másolni, gondolja ő. Lehet hogy igaza van. Ki emlékszik már pl. Zagyva Gyula barátunkra, és egyéb kellemetlenségekre. Azt látja, hogy kellő populizmussal kitartóan lehet araszolni a cél felé. Azért kell vitatkozni vele, hogy még időben kiderüljön, nem sok eredeti ötlet van az ő fejükben, ami pedig van, az is kellőképpen zavaros.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 18:47:43

@==T==: "És ez ugye nagyon hitelesen fog hangzani azok szájából akik 2010 előtt kvázi államcsődbe vitték az országot és akiknek köszönhetően 2015-ben az lett Magyarországon az oktatásban, egészségügyben, gazdaságban, honvédelemben, stb."

Ezt a konferenciát az Együtt szervezi. Mondj az egy szem Szigetvárin kívül bárkit abból a pártból, akinek volt pozíciója 2010 előtt. Az óbalodal pont azért lázong, mert őket nem hívták meg.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 18:49:20

@Barnalány: "És most majd ők, meg a Jobbik mondják meg, hogy miért elcseszett projekt a rendszerváltás?"

Látom rohadtul nem vagy képben, hogy milyen elveket is vall az Együtt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 18:51:28

@♔bаtyu♔: "A Jobbikkal nem vitatkozni kell, hanem válaszolni azokra a társadalmi problémákra, amelyeknek a Jobbik köszönheti létét. "

A kettő ne zárja ki egymást. Az Együtt sok kérdésben más válaszokat akar adni, mint az MSZP.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 18:52:13

@♔bаtyu♔: "Bajnai bevallotta, hogy az Együtt PM-et támogatta Soros milliárdokkal"

Hol? Mikor?

Pop40 2015.05.17. 18:53:35

@Amator: Mondjuk nekem Vonával, Balczóval pl személy szerint nincs bajom. Ha ilyenekből állna a Jobbik, felőlem akár kormányra is kerülhetnének.
A Zagyva-féle hülyék amúgy villámsebesen megbuknának, mert képtelenek lennének kormányozni.

Viszont az eddigi szereplésük még édeskevés a kormányra kerüléshez. Senki nem támadta őket, mert a fidesz meg a balosok egymást ütik évek óta.
Ehhez képest a jobbik Bp-n 6% körül van, sőt legutóbb Veszprémben (ami nem egy balos körzet) szerzett 12-t.
Egy szem egyéni mandátumot tudott eddig œsszeszedni, egy vérjobbos körzetben, helyileg erős jelölttel.

Ez kormányrakerüléshez kevés lesz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 18:58:17

@♔bаtyu♔: "Azért elég röhejes ebben a posztban, hogy a poszter úgy veszi Együtt PM-et, mintha társadalmi elfogadottságban elfogadottabb lenne mint a Jobbik és a Jobbik az aki legalizálná magát, profitálna a vitából.

Miközben a Jobbik a 15%-val elfogadott párt, az Együtt pedig 0.5%-val eléggé taccsvonalon kívül van."

Legalább annyira ismernéd azt, amit szidol, hogy a PM-el való szövetség csak a választásokra szólt, már rég külön utakon járnak.

Amúgy meg az a fél százalék már 3-4 a legutóbbi mérések szerint, és nem tudom, milyen alapon vitatod el tőlük azt a jogot, hogy növelni próbálják ezt. Letesznek dolgokat az asztalra, aztán majd a választóközönség hosszú távon eldönti, hogy ez mennyire tetszik neki. Ez a párt alig két éves, de mivel kampányüzemmódba született bele, gyakorlatilag csak tavaly ősszel tudott elkezdeni építkezni. Nézz már utána, hogy ennyi idő után mekkora volt mondjuk a Jobbik.

Blogger Géza 2015.05.17. 18:59:55

@Pop40: Ez már történelem, azóta Bajnai megint lelépett, és a párt ezzel szinte megsemmisült, támogatása elenyésző. Ráadásul az Együtt-PM szövetségre leadott szavazatokat bajos felbontani Együttre meg PM-re...

Már a legnagyobb magyar város London? Azta. Mióta? Van már ott 2 millió magyar is? Egyszer hozna már valaki egy hivatalos adatot arról, hány magyar is él Londonban..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 19:00:31

@Amator: "Ki emlékszik már pl. Zagyva Gyula barátunkra, és egyéb kellemetlenségekre. "

Hát pl. én, hogy ne menjünk messzebbre, nekem pedig van arra eszközöm, hogy másoknak se hagyjam elfelejteni :-) Pláne mivel a Jobbiknak csak a marketingje változott, a lényege nem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 19:03:40

@Blogger Géza: " Bajnai megint lelépett, és a párt ezzel szinte megsemmisült, támogatása elenyésző. Ráadásul az Együtt-PM szövetségre leadott szavazatokat bajos felbontani Együttre meg PM-re... "

Akkor neked is: a PM gyakorlatilag valóban beszorult Zuglóba, de az Együtt túlélte Bajnai lelépését, mert bár hangsúlyos volt a személye, de mégse egy olyan vezérelvű pártról van szó, mint a FIDESZ vagy a DK, amelyek valóban összeomlanának, ha a főnök lelépne. Szóval az Együtt építkezik, és szépen lassan araszol felfelé most már abszolút a saját jogán.

Pop40 2015.05.17. 19:05:52

@Fedor: "a PM-el való szövetség csak a választásokra szólt, már rég külön utakon járnak."

Őszintén szólva ennek sok értelmét én sem láttam. Nagyjából hasonló nézeteket valló formációkról van szó, a legnagyobb baromság szétválni, mikor az egyik áll 3%-on, a másik meg 1-en.
Így hogy a francba akarnak nyerni, mikor lassan már az összes balos politikus külön pártban politizál?

Most, hogy a választási rendszer az összefogó, egységes pártoknak kedvez, épp most kell nekiállni osztódniuk azoknak, akik közt ráadásul még elvi ellentét sincs???

Lassan már csak az maradt hátra, hogy a PM szétváljon P-re meg M-re.

Pop40 2015.05.17. 19:08:52

@Blogger Géza: "Ez már történelem, azóta Bajnai megint lelépett, és a párt ezzel szinte megsemmisült, támogatása elenyésző. "

Éppen úgy történelem, mint a fidesz kétharmada, meg a támogatottsága.
Ehhez képest fideszéktől folyamatosan az ömlik, hogy ők a zemberek többségének támogatásával kormányoznak.

Ami már tavaly sem volt igaz, nemhogy most.

Blogger Géza 2015.05.17. 19:11:54

@Pop40: Relatív többségének támogatásával, és ez igaz már sok-sok éve. Minimum 2010 óta, de valójában 2006 ősze óta ez a helyzet, csak a baloldal szerencséjére 2006 ősze után legközelebb 2010 tavaszán volt választás.

Pop40 2015.05.17. 19:14:05

@Blogger Géza: A londoni hasonlat meg lehet, hogy számszerűen -még- nem igaz, de Orbanisztán a kivándorlásban jobban teljesít. (Mit jobban... Legjobban!)
Angliára már valszeg igaz. 1-2 év, és önmagában Londonra is igaz lesz.

De hogy az első 5 legnagyobb magyar városban benne van London már most, az tuti.

Adatokat meg erről senki nem fog hozni neked, ugyanis egy csomóan nem jelentik itthon be a hatóságnak a távozást, csak mennek.

Amator 2015.05.17. 19:16:00

@Fedor: Nekem igazából egy kivánságom lenne, szeretnék végre értelmes embereket látni a Parlamentben. Ha már nincs arisztokráciánk, legakább rájuk lehetne követendő példaként tekintenie az egyszerűbb embereknek. Szigetvári beleillik a képbe. Illetve hoznék egy törvényt, hogy 40 éves kor legyen az alsó korhatár a képviselőknél.

Blogger Géza 2015.05.17. 19:18:07

@Fedor: Azért "araszol", mert összeomlott. 10% feletti támogatásról 1-3%-ra zuhanást nehéz nehéz nem annak nevezni. Örülök, hogy elégedett vagy számok ilyetén alakulásával Bajnai távozása után, ezzel sokan így vannak végül is. Csak ők más pártokat támogatnak. :)

Pop40 2015.05.17. 19:18:18

@Blogger Géza: Na, ebben egyetértünk.
Elég relatív az a többség. :-DDD

Pop40 2015.05.17. 19:21:49

@Amator: Minek?
Az értelem nem korfüggő.

Szted Tömjén, Vitya, vagy Harrach értelmesek lettek attól, hogy bőven 40 fölött vannak?

Blogger Géza 2015.05.17. 19:21:54

@Pop40: De ha van Londonban állása, akkor az ottani adóhatóság / TB erről tud. Minimális oknyomozó újságírással ki lehetne deríteni a számot. Csak mivel töredéke lenne ez a szám a mítoszoknak, nem nagyon érdeke a sok "legendás" magyar leleplező újságíróknak. :) Inkább összeadják az összes magyart, aki valaha arra járt, és azzal hülyítik az erre fogékonyakat (mint pl téged)

Amator 2015.05.17. 19:23:53

@Pop40: Nekem viszont sok bajom van Vonával, többek között az, hogy kétszínű és populista. Mivel azt látja hogy más, ugyanilyen karakterrel már feljebb jutott, hát csoda hogy ő is próbálkozik?

Amator 2015.05.17. 19:32:44

@Pop40: Az értelem tényleg nem korfüggő, de az élettapasztalat igen. Aki nem dolgozott emberek között, nem élte meg ugyanúgy a problémákat, honnan tudná, hogy mit gondolnak az emberek, mire lenne szükségük ? Emberismeret, no az ugyanúgy hiányzik a legtöbb politikusból. Egy dolog a tehetség, a tapasztalat viszont sokkal többet számít egy idő után.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 19:48:44

@Pop40: "Őszintén szólva ennek sok értelmét én sem láttam. Nagyjából hasonló nézeteket valló formációkról van szó, a legnagyobb baromság szétválni, mikor az egyik áll 3%-on, a másik meg 1-en."

Híreim szerint a PM-esek akartak különcködni, Szigetváriék csak kényszerűen tudomásul vették.

A PM meg nem áll azóta 1%-on sem.

Blogger Géza 2015.05.17. 19:51:35

@hanta boy: Ő volt az a szerencsétlen juhász, aki októberben este 8-kor egy kivilágítatlan úton a saját elhagyott létráját keresgélte az úttesten, mire - milyen meglepő - elgázolták. Egy ilyen észkombájnról voltak képesek elnevezni az alapítványukat, hogy politikai tőkét próbáljanak kovácsolni egy ostoba balesetből. Ez sokat elmond a párt erkölcsi és szellemi színvonaláról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 19:55:35

@Blogger Géza: "Azért "araszol", mert összeomlott. 10% feletti támogatásról 1-3%-ra zuhanást nehéz nehéz nem annak nevezni."

10% fölött sajnos már nagyon régen volt az Együtt, tavaly az EU választáson 7-8% körüli eredményt értek el országosan (Budapesten ennél persze jóval többet). Bajnai távozása és az önkormányzati választás után valóban összecsuklottak, az volt az 1%. EHHEZ képest jó az, hogy újra elindultak felfelé. Természetesen abszolút értékben ez a 3-4% még kevés, de legalább az irány jó. Aztán majd kiderül, hogy hosszú távon marad -e ez a vektor, és hol áll meg a növekedés.

csak egy néző 2015.05.17. 19:55:50

@Blogger Géza
Mi van nyuszika, kinyomoztad már, hogy ki verte át a nyúltenyésztőket, csak tán nem az is Bajnai volt?
Egyébként pedig a számokat tekintve London és környéke a 6. Legnagyobb magyar város.

"Évről-évre több magyar próbál az Egyesült Királyságban munkát, megélhetést találni. Ha egymillióan nincsenek is, a hivatalosan statisztika szerint 2002 és 2013 között összesen 143.678 magyar állampolgár kért társadalombiztosítási számot a szigetországban ahhoz, hogy ott munkát tudjon vállani. "

www.origo.hu/itthon/20140811-nem-csokken-a-kulfoldon-munkat-kereso-magyarok-szama.html

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 19:59:43

@Blogger Géza: A valóság ezzel szemben az, hogy Váradi irtó nagy tiszteletnek örvendett az Együtt-ben a magányos harca miatt Mészáros ellen, mert az igazságát és tisztességét nézték, és nem az iskolai végzettségét. Ezért álltak mellé, és tragikus halála után ezért nevezték el TISZTELETBŐL róla az alapítványukat. EZ mond el sokat a párt erkölcsi és szellemi színvonaláról.

A cinizmusod meg a tiedről.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 20:01:45

@csak egy néző: És az azóta eltelt évben ez a szám egyre gyorsuló ütemben nő. Csak a saját környezetemben vagy 7-8 embert tudok, aki az utóbbi években költözött ki, a frissdiplomástól a az irodista anyukáig.

Blogger Géza 2015.05.17. 20:08:15

@csak egy néző: Na erről beszélek, nyuszifül (a döglött nyulakhoz kötődő perverz vonzódásod miatt ezentúl szerintem így hívlak), hogy 2002 és 2013 közötti összes kérelemről hazudjátok azt, hogy

1) az mind kinn is van most
2) mind a Fidesz alatt ment oda
3) mind a Fidesz MIATT ment oda
4) mind Londonban van
5) és persze többszörösére növelitek a számot

Blogger Géza 2015.05.17. 20:12:23

@Fedor: Egy korlátolt juhász volt, aki nem fogta föl, hogy az föld soha nem az övé, csak bérelte. Ha ez az Együtt nagy példaképe, sötét jövő várna ránk, ha hatalomra kerülnének. (Mondjuk erre elég csekély esélyt látok, szerintem 2018 után annyira léteznek majd, mint mondjuk a Mona vagy a JESZ.)

Pop40 2015.05.17. 20:14:24

@Blogger Géza: Igen, tényleg elég szerencsétlen volt. Ahelyett, hogy összelopta volna magát, mint Mészáros, meg a többi fideszes maffiózó, a hülyéje gyalogolt, meg létrákkal szarakodott.

Ahelyett, hogy ült volna a lopott audiban, mint fideszék.

De hát akinek nincs semmije, az annyit is ér, ugye.

Pop40 2015.05.17. 20:16:15

@Blogger Géza: Hát, rátok tényleg elég sötét jövő várna. :-))))))

A nagyüzemi szabadrablást egy időre felváltaná a bv-intézeti beutaló pár évtizedre.
:-DDDD

Pop40 2015.05.17. 20:20:04

@Fedor: Azt nem tudom, ki erőltette, de nagy baromság volt.

Hogy a szociktól vagy a dk-tól esetleg távolodni akarnak, azt még talán meg lehet indokolni.

De hogy az Együttől...
Elérték azt, h egymástól veszik el a szavazókat, a nagyobb szavazótömeg pedig méretük miatt a létezésükről se fog tudni.

Sok irány vezet a kormányzás felé, de ez tuti nem.

Pop40 2015.05.17. 20:24:56

@Amator: Én ezt értem, de 40 év?
Komolyan gondolod, hogy 40 év alatt nem lehet valakinek tapasztalata?

Adott esetben több, mint 20 éve dolgozik.

Ellenpéldaként nézd meg Vityát. 50 elmúlt, de soha életében nem dolgozott egy napot sem sehol.
Hogy ebből adódóan mennyire életszerűek a döntései, azt meg látjuk.
(Mondjuk mentségére szóljon, hogy a lopás elég sok idejét lefoglalja, kormányozni már nem marad idő, hisz neki is csak 24 órás a nap.)

Blogger Géza 2015.05.17. 20:26:01

@Pop40: Azután gyalogolt, hogy arra nem volt képes, hogy rendesen rögzítse a létráját kocsiján, ezért elhagyta az úton. Most képzeld el, hogy egy ekkora balfácán polgármester lesz...

Blogger Géza 2015.05.17. 20:27:21

@Pop40: Álmodik a nyomor. :) Szegény Keller Laca is menyit bohóckodott nulla eredménnyel.

Pop40 2015.05.17. 20:27:51

@Amator: Tévedés ne essék, nekem sem ők a favoritom.
Soha nem szavaznék pávatáncoló idiótákra, akik eurázsiai meg faszomtudja milyen uniókban látják a jövőt az eu helyett.

Pop40 2015.05.17. 20:31:29

@Blogger Géza: Ó, sok sztori kering.
Én is járok rendszeresen túrázni, jópárszor gyalogoltam már út szélén.
Engem még sose ütöttek el. Őt, mit ad isten, elsőre, egy szép, kihalt szakaszon.

De biztos véletlen, olyan becsületes embereknek, mint az ottani fideszes maffia, kizárt, hogy közük lenne hozzá. :-)

Blogger Géza 2015.05.17. 20:36:44

@Pop40: Elsőre??? Ki tudja, mennyiszer úszta már meg az a szerencsétlen... És te amúgy sötétben szoktál mászkálni kivilágítatlan úttesten (és nem mellette)? Ha válaszod igen, segítek: szokj le róla...

De látszik, hogy van az az agymosott réteg (te és a hozzád hasonlók), akiknek az ostobaságára alapozva neveznek el egy alapítványt...

Pop40 2015.05.17. 20:39:07

@Blogger Géza: Ó, nem lesz ezzel gond.
Csak annyit kell csinálni, hogy az utolsó fillérig elszámoltatni szíjjártó rogán Mészáros habony lézer stb maffiózókat, majd meglengetni nekik 10-20 év börtönt, azzal a kikötéssel, hogy az első, aki vall a többire, vádalkut köthet.

Utána már csak gyorsíró, magnó, meg elég papír kell. :-)))

Pop40 2015.05.17. 20:42:55

@Blogger Géza: " Ki tudja, mennyiszer úszta már meg az a szerencsétlen.."

Na ezt hívják úgy, hogy találgatás.
Mellesleg ha igaz, még érdekesebb a sztori: eddig mindig megúszta, most, hogy a helyi fideszes maffia megijed tőle, egyből elütik? :-)))))))

Sosem gyaloglok az út közepén, mint nyilván ő se.
Szerinted mennyire életszerű, hogy az út közepén gyalogol, és akkor se húzódik félre, mikor hallja a közeledő kocsit?

Blogger Géza 2015.05.17. 20:47:21

@Pop40: Szerinted menyire életszerű, hogy az úttest közepén találják meg, ha nem az úttesten gyalogolt? Persze a ti agyatokban Fidesz biztos még a fizikát is felülírta. :)

csak egy néző 2015.05.17. 20:55:51

Csak, hogy tudjátok kommer társak, hogy ezt a köcsög @Blogger Géza: -t miért nevezem nyúlnak. Már untam a Bajnai gyilkosozását meg a libázását megkérdeztem tőle, hogy erről a sztoriról mi a véleménye, erről vajon miértvolt olyan nagy kuss és ez már 2014-ben Orbán regnálása alatt történt. Mondanom sem kell, hogy ez a köcsög is kussolt és elsőre hazugságnak nevezte, miután bekopiztam neki Stefka elvtárs cikkét, na erre már nem tudott mit mondani ez a Gejza nevű idióta.

Kíváncsi lennék a véleményetekre.

"„A hét végén Fülöpszálláson jártam, és Lilla, a kisunokám beleszeretett egy piciny választási nyúlba. Meg kellett vennem a lucernával és az etetőkkel együtt. Így aztán a húsvéti nyuszi nálunk egy héttel korábban érkezett, megtoldva egy tapasztalattal. A hölgy, aki eladta a nyuszit, hamar közlékeny lett. Elmesélte, hogy most alig százötven nyula volt, de fél éve még kétezret tenyésztett. Ő hozta fel, hogy a környékbeli kistermelők – tucatnyian – ugyanúgy jártak, mint Bajnai libásai. Úgy tűnt, minden rendben, szerződést kötöttek a kft.-vel, amelytől a tápot is meg kellett venni.

S amikor felvásárlásra került volna a sor, nagyok, szállításra érettek lettek a nyulak, a nagyvállalkozók kis türelmet kértek, torlódásra hivatkozva nem vitték el a nyulakat, de még küldtek egy rakomány takarmányt. De attól mind a kétezer nyúl elpusztult. Kiderült, fuzáriumos volt a táp, gombafertőzött. »Megmérgezték az állatainkat, ennyi elég volt a nyulazásból, mi is majdnem tönkrementünk« - kesergett az asszonyka. »Miért nem jelentették fel őket?« - kérdeztem. »Ugyan, mi kisemberek vagyunk, a bíróság úgysem ítélt volna javunkra, s akkor tényleg szegénysorba kerül a család« - válaszolt.

Ez is figyelmeztető. Ezért is kellett a kétharmad. A liberális, szocialista gazdaságpolitika eddig a gazembereknek kedvezett. Véget kellene vetni az ügyeskedők, gazemberek világának, akik szerte az országban megússzák az ilyesfajta bűncselekményeket. Ehhez kellenek a becsületes, dolgos embereket védő törvények és korrupciómentes hatósági felügyelet. Egyébként ez az üzleti eljárás szokványos. A különböző kft.-k felveszik a hatalmas pályázati pénzeket, megkötik a termelőkkel a szerződést, majd új, olcsóbb piac után néznek, és ebben az esetben Lengyelországból hozzák be az olcsóbb nyulat. A magyar nyúltenyésztő meg pusztuljon jószágaival együtt.”"

Bocsi a hosszúságért.

Blogger Géza 2015.05.17. 20:58:43

@csak egy néző: Én soha nem neveztem semmit hazugságnak, csak (nem) kicsit kórosnak tartom (s most nem viccelek), hogy ezekkel a rég megdöglött nyulakkal foglalkozol már rég, amikor ennek semmi köze semmilyen bloghoz, de te mindenhova újra és újra bemásolod. :)

Amator 2015.05.17. 20:59:02

@Pop40: Várj egy picit, nem azt mondtam hogy nem lehet tapasztalata 40 év alatt.
Nem elég. Az még nem tapasztalat, hogy átélt vagy csinált valamit 1x. Széleskörűbb, átfogóbb tapasztalat, az igen. Ja elfelejtettem hozzátenni, hogy 40 év alatt azért polgári foglalkozása legyen, mert az aki egyetem után áll rögtön politikusnak, na az mindennek a legalja. Ezt már csak az fajta politológus veri, aki láthatóan valamelyik oldal felé húz, miközben állítólag ez egy szakma, amelyik objektíven elemzi a politikai élet történéseit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 21:03:42

@Pop40: "Elérték azt, h egymástól veszik el a szavazókat, a nagyobb szavazótömeg pedig méretük miatt a létezésükről se fog tudni."

Azért ez nem teljesen igaz. A liberális értékrend közös, de a PM jóval balosabb, zöld beütéssel, szóval nem teljes az átfedés, inkább kiegészítették egymást.

Arról nem is beszélve, hogy az Együtt legalább látszik, a PM meg nem.

csak egy néző 2015.05.17. 21:06:54

@Blogger Géza:
Látod köcsög, megint csak maszatólsz. A Bajnai libás ügy, mintha régebben lett volna (12 éve) és te még az agymosott haverjaid még mindig ezt emlegetik, akkor miért is lenne régi egy 1 -éves sztori. Nem is vártam nagyon tóled mást csak fröcsögést és terelést, mert ugye lehet, hogy ha ezt egy kicsit megkaparná valaki, kiderülne, hogy valami fidszes buli volt és akkor persze nem beszélünk róla. Nem véletlen, hogy Stefka elvtárs sem nagyon akart többet foglalkozni ezzel a szemét üggyel.

csak egy néző 2015.05.17. 21:07:35

@Blogger Géza:
maszatólsz, helyesen maszatolsz

Blogger Géza 2015.05.17. 21:13:03

@csak egy néző: Ez azért van, mert Bajnai múltja (beleértve a Hajdú-Bét teljes sztoriját) az szorosan kötődik Bajnaihoz, viszont ezek a döglött nyulak csak a te eltorzult agyadhoz kötődnek erősen. :) De ha meggyőzöl, hogy őket is a Bajnai ölte meg, akkor majd én is többet foglalkozom velük...

Barnalány 2015.05.17. 21:13:29

@Fedor: De, képzeld el, pontosan tudom, milyen elveket vall, íme:
- liberális demokrácia
- (szociális) piacgazdaság
- belső szervezeti demokrácia

Csakhogy azt is tudom, hogy miféle politikai gyakorlatot folytat:
- ötlettelenség
- korlátoltság
- a potenciális szavazóbázis leszarása/nem ismerete
- belső pártelit-védelem
-kezdeményezőképtelenség

Akarsz róluk velem vitatkozni? Nagyon nem ajánlom neked!:-))))))))))))))))))))))))))))

Amator 2015.05.17. 21:18:37

@csak egy néző: Miért kell neked fizetett bloggerekkel szóba állnod. Jobban éreznéd magad más társaságban, szerintem.
Én borulátó vagyok. Amíg még van mit ellopni, addig nálunk nem lesz olyan törvényhozás, ami az egyszerű emberek pártján állna. Amíg nem lesz komoly civil társadalom, ami gátat vet a politika terjeszkedésének, addig semmi jóra nem lehet számítani.

csak egy néző 2015.05.17. 21:23:05

@Blogger Géza:
Látod baromarcú, el sem olvastad Stefka elvtársad cikkét és az én eltorzult agyamhoz kötődőnek állitod be, mintha én találtam volna ki. Ez is csak egy példa arra, hogy micsoda férgek vagytok.
Bajnait már az összes ügyében felmentette az összes bíróság és még a magyar nemzet nevű wc papír is bocsánatot kért, csak az ilyen agymosott barmok, mint amilyen te is vagy, csak ti szájkózzátok még mindig.

csak egy néző 2015.05.17. 21:25:46

@Amator:
Igazad van, mert a mondás is azt mondja, hogy "Sose ereszkedj le a hülyék szintjére, mert könnyen legyőznek a rutinjukkal"
Én vesztettem elismerem.

Amator 2015.05.17. 21:27:00

@Barnalány: Az 5 pontból, amit felsoroltál a politikai gyakorlat jellemzésére, az első 4 mindegyik pártra igaz.

Blogger Géza 2015.05.17. 21:30:17

@csak egy néző: A bíróság csak büntetőjogi kérdésekben illetékes, de erkölcsi-politikai felmentést nem kapott Bajnai és nem is fog soha.

Blogger Géza 2015.05.17. 21:32:26

@csak egy néző: Igen, legyőztek téged szegény döglött nyulak. :) Mert még ők is jobban érvelnek nálad. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.17. 21:36:26

@Barnalány: Nem ugyanazt látjuk bennük, ez látszik, valóban :-) De ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy neked van igazad velük kapcsolatban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.18. 08:53:25

@==T==:

"A Jobbik sem nem neonáci, sem nem újnyilas. A Jobbik egy nemzeti radikális párt."

Ha a párt nem, akkor a tagságuk.

darazskarcsi.blog.hu/2014/05/04/47_targyalni_a_jobbikkal

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.18. 09:15:04

@Blogger Géza:

Csak tudnám, ha egy kidölt farönk lett volna az út közepén, akkor ki lett volna a hibás?

Barnalány 2015.05.18. 09:57:06

@Fedor: Miért, te mit látsz bennük?:-)
Netán nekik dolgozol? Mert más ezt a mástlátást aligha indokolhatja, mint a fizetés.:-)

De tényleg, mi fenét lehet belelátni egy olyan pártba, amelynek az egyik vezetője halálosan komoylan felvetette, hogy a párt képviselőjelöltjinek kiválasztását a párzon kívüli civilek kezébe dja át, és ezt kiterjesztené az egész demokrata ellenzékre?

Te, ezek egy épkézláb gondolatot meg nem fogalmaztak létezésük két és fél éve alatt!

Barnalány 2015.05.18. 09:58:53

@Amator: Nem: mindaz 5 igaz mindegyikre, mert az nem kezdeményezőképesség, hogy hülyeségeket kezdeményeznek!:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.18. 10:19:06

@Barnalány: Szimpatizáns vagyok, ezt sose tagadtam, de nem kapok fizetést egy párttól sem, magam döntöm el, hogy miről írok a blogomon, amely amúgy már akkor is megvolt, amikor Bajnai nevét még alig ismerte valaki. Azt viszont továbbra is röhejesnek tartom, ha valakinek minden olyan véleményre, ami nem egyezik az övével, az a reakciója, hogy a másik biztos pénzért mondja azt, amit, önálló gondolata nem is lehet.

Amúgy meg nem azt mondták, amit te belelátsz, hanem azt, hogy helyben elismert jelölteket kell keresni, nem fentről kijelölt pártfunkcikat kell a szavazókerületekre ráerőltetni (ez nem jelenti azt, hogy nem lehet párttag, vagy nem állhat közel valamelyik párthoz, de ne az legyen a döntő, és akkor könnyen beállhat mögé a teljes demokratikus ellenzék, mint ahogy ez meg is történt Veszprémben).

Ami meg az épkézláb gondolatokat illeti: a Haza és Haladás komoly anyagokat tett le a választás előtt, egy független szervezet az Együtt választási programját értékelte a legreálisabbnak, és most is olyan programokon dolgoznak, amelyek megoldást jelenthetnek, lásd legutóbbi javaslatukat közmunka-témakörben. Szóval pont azért vagyok szimpatizáns, mert még ez a párt a legkevésbé demagóg, és mert a nem jobboldali térfélen nekik van a legkevesebb közük a 2010 előtti világhoz.

Barnalány 2015.05.18. 12:19:30

@Fedor: Mindig elcsodálkozom, ha azt látom, hogy valaki valami teljesen képtelen dologgal szimpatizál!:-)

Látom, te is az amúgy igen súlyos, pártokra nézvést pedig egyenesen halálos ún. Bajnai-Szigetvári-szindrómában” szenvedsz: azt hiszed, hogy a politika egyenlő az önmagukban – értsd: íróasztal mellől – jó szakpolitikai dolgozatokkal. Holott a politika, pláne a sikeres és hatékony politika ennél sokkal több és minőségileg is más. Ráadásul egy-egy szakpolitikai javaslatból annyi tud megvalósulni, amennyihez hatalmad van. Nézd meg Bokrost, nézzük a Haza és Haladásodat: mindegyik teleírta az asztalfiókot-merevlemezt a maga „zseniális” szakpolitikáival – oszt a támogatottsága a nulla körül ténfereg. Ami azt jelenti, hogy akkor valósulhat meg akár egy sornyi is a javaslataiból, amikor piros hó esik!:-)

Amúgy meg ezek a te zsenijeid még arról se tudnak, hogy mi is az ország igazi baja, mi is az a hiány, ami miatt ott semmi sem sikerül, aminek csak a leghalványabb köze is van a piacgazdasághoz, na meg a demokráciához. Ezek a szép fiúk úgy tesznek és úgy dolgozzák ki a javaslataikat, mintha holland piacra termelnének, az ottani politikai mezőnek. Ez magyar mezőben tök életidegen: még azok sem vevők rá, akik pedig 2-3 éve egy kis időre hittek, hinni akartak Bajnaiban.

És akkor még nm írtam arról, hogy miféle szellemi minőségű, belátóképességű emberek vannak a párt élén! Olvasva az anyagaikat, blogjaikat, hallva a nyilatkozataikat az eszem megáll, hogy mennyire elméletiek, papírízűek, mennyire hiányzik belőlük a komplexitás és az alaposság – akár még csak szakmai szempontból is. És van itt még valami: az a borzasztó zártság, hogy ezek a fiúk és lányok csak egymás köreiben gondolkodnak. El nem tudják azt képzelni, hogy kinyitják a szervezetüket, hogy aki tehetséges és tetterős – még náluk is tehetségesebb és tetterősebb, vezetésre alkalmasabb – az jöjjön be! Ez egy középszerű szellemek által alkotott kis homokozó… Bár nem tudom, mi az ég élvezet lehet abban, ha valaki egy egy-két százalékos pártocska „elnöke”, vagy „elnökségi tagja”?

Mondok egy példát. van nekem egy nagyon jó barátnőm, aki épp az a fajta ember, akire égető szüksége lenne ennek az alakulatnak. Még a múlt év ősz elején fogta is magát és írt egy jelentkezést az Együttnek. Erre először nem is kapott választ. írt egy második e-mailt is, amire hónapokkal később csak azt írta valaki, hogy az eredeti levele a spamban landolt. Aztán rákérdeztek, hogy mégis, mit akar csinálni a pártban… Ez már kicsit vicces volt, de írt egy részletes kompetencialevelet. Ez idén februárban volt. Azóta néma csend a párt felől.

Mármost, az ilyen párt megérdemelten van és marad ott, ahol van: a politikai szemétdombon. mert ez attól még szemétdomb, hogy a pártvezetők homokozónak látják belülről)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

De te csak szimpatizálj a szemétdombbal, ha akarsz!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.18. 12:58:39

@Barnalány: Nagyon másképp látjuk a dolgokat, de hát ettől szép az élet. Mondjuk a szemétdomb minősítést visszautasítom, már csak azért is, mert vannak ismerőseim a párton belül, szóval többet tudok róluk, mint ezek szerint te.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.18. 13:10:42

@Fedor:

Kezdetnek megtenné, ha megmagyaráznád, miért nem reagálnak egy levélre.

Egy párt, amely az emberek megbízásából-felhatalmazásából-képviseletében akarja a mindennapjaim kereteit alakítani, nem engedheti meg azt a luxust magának, hogy hónapokig nem reagál egy megkeresésre.

Amennyiben Barnalány történetének egy minimális alapja is van, úgy az Együtt nem érdemel sok figyelmet.

Barnalány 2015.05.18. 13:24:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Bizony, van alapja! Privátban átküldhetem a teljes levelezést, mivel a barátnőmmel most ezt (mielőtt még a bloggaznának példaként felhoztam) megbeszéltem.

Barnalány 2015.05.18. 13:29:35

@Fedor: Az a párt szemétdomb. amely nem képes egy, a magyarországihoz hasonló politikai nihilhelyzetben sem kitörni a szinte teljes érdektelenségből. Tudod, politikai nézőpontból teljesen irreleváns, hogy hány és a maga körein belül mennyire szuper és kedves és szimpatikus ember van ott, ha egyszer a közös és egyéni politikai teljesítményük egyenlő a nullával.

Egyébként politikailag az lenne részedről is a releváns, ha az általam írott érvekre ellenérvekkel és nem szubjektív érzelmekkel tudnál reagálni! Ilyennel eddig még nem szolgáltál: nem indokoltad meg, hogy te miért és miképpen látod azokat a jelenségeket, amelyekről írtam itt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.18. 14:04:07

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Honnan tudjam, hogy miért nem reagáltak egy levélre? Neked is elmondom akkor külön: nem a párt megbízásából írogatok. Ezer oka lehet a véletlenektől a figyelmetlenségen vagy a nemtörődömségen át egészen odáig, hogy nem teljes a sztorit ismerjük, és esetleg van olyan tény, amit Barnalány elhallgat. Konkrét név nélkül még az ismerősömnek se tudom továbbítani, hogy nézzen utána. Azt tudom, hogy most éppen tagfelvétel zajlik, tehát nem teljeen életszerű, hogy ilyenkor elhajtsanak valakit ok nélkül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.18. 14:10:02

@Barnalány: Érveket vársz, miközben magad is csak emocionális dolgokkal vagdalkozol. Szerinted papírízű, amit írnak. Ez tényeken alapuló érv lenne? Szerinted zárkózottak, és nem engednek be senkit, miközben ezt max. egy esetből vonod le, aminek nem ismerjük a pontos hátterét, és ezer oka lehet. Ez ellen milyen érvet vársz?

Nekem inkább úgy tűnik, hogy téged valamilyen személyes sérelem motivál az Együttel kapcsolatban, és ezért támadod őket ennyire hevesen.

Barnalány 2015.05.18. 14:44:33

@Fedor: Egyetlen emocionális érvet sem írtam. Korábbi kommentjeimben viszont ott vannak azok az érvek, amelyek a párt sikertelenségét és vezetőinek alkalmatlanságát illették.

Ami a példaként felhozott, egy személyt illető ügyet illeti, ez általános. Számos hasonló esetet hallottam ismerőseim és azok ismerőseinek köréből, Budapestről és vidéki alapszervezetektől egyaránt. Ráadásul a 2014-es tavaszi kampány előtt maga a pártvezetés deklarálta, hogy belépési stopot rendeltek el - és ez azóta sem lazult a visszajelzések szerint.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.18. 14:48:32

@Fedor:

" Honnan tudjam, hogy miért nem reagáltak egy levélre? "
- Te magad írtad, jobban ismered Barnalánynál a pártot, mert te párton belüli embereket is ismersz személyesen. Nosza hátha van ötleted, miért veszi a párt levegőnek az állampolgárt, kinek a szavazatára ácsingózik.

" Konkrét név nélkül még az ismerősömnek se tudom továbbítani, hogy nézzen utána."
- Azért ennek nem így kellene működnie. Eddig el sem lenne szabad jutni.

" Azt tudom, hogy most éppen tagfelvétel zajlik, tehát nem teljeen életszerű, hogy ilyenkor elhajtsanak valakit ok nélkül."
- Ezt úgy írod, mintha
--- holnapután, jövő héten, júliusban nem lenne tagfelvétel, csak most
--- más időpontokban rendben lenne, hogy elhajtanak valakit.

.

Igen, Barnalány írta, hogy egy barátnőjével esett meg a dolog. Nekem felajánlotta, hogy privátban átküldi a levelezést. Hátha neked is, kérd el tőle!

Engem az egész dolog annyira érdekel, hogy
A) Mint már írtam, ha van a dolognak alapja, akkor az Együtt is csak egy párt.
B) Nem lehet vonalat húzni és a vonal mentén demokratákat kirekeszteni, mondván ők 2010 előtti arcok. Ellenben az antidemokratákkal miért kell szóba állni? Ahogy fentebb is írta valaki: A Jobbikot le kell szarni (Igen, második párt pillanatnyilag), ellenben a szavazóit meg kell győzni!

Blogger Géza 2015.05.18. 18:05:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ugyan ki? De szerintem biztos személy szerint Orbán Viktor, ahogy ismerlek:.. :)

A Közép 2015.05.18. 18:38:13

Az Együtt még annyit se tud, hogy a Jobbikkal nem vitázni kell, hanem letolni a politikai pályáról és kész? (A Fidesszel együtt.)

Persze, ehhez politikai képességek kellenének, ami ugye nincs.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 09:38:06

@Barnalány: "Ráadásul a 2014-es tavaszi kampány előtt maga a pártvezetés deklarálta, hogy belépési stopot rendeltek el - és ez azóta sem lazult a visszajelzések szerint."

De, már rég feloldották.

István Tamasi 2015.05.19. 09:40:15

==T==
A sunyi jobbik bizony náci-nyilas elveket vall - sovinizmus, rasszizmus, felsőbbrendűség, faj- és vallásgyűlölet, stb.stb - csak éppen mostanában cukiságakciót játszik, hogy elfedje valódi énjét. Viszont egyre-másra kibukik a túl rövid bárányxbőr alól az igazi farkas illetve patkány. Maga zazrivecz-vona az ordas esküszegő is sorra védelmébe veszi a náci-nyilas megnyilvánulásokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 10:00:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Nosza hátha van ötleted, miért veszi a párt levegőnek az állampolgárt, kinek a szavazatára ácsingózik."

Nincs, mivel pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

"- Azért ennek nem így kellene működnie. Eddig el sem lenne szabad jutni."

Oké, ebben egyetértünk, de továbbra se értem, hogy miért rajtam kértek számon valamit, amiről nincsenek információim.

"- Ezt úgy írod, mintha
--- holnapután, jövő héten, júliusban nem lenne tagfelvétel, csak most
--- más időpontokban rendben lenne, hogy elhajtanak valakit."

Na ezzel már kezdesz olyan szinten belemagyarázni hülyeségeket a mondataimba, mint ahogy DeMarco szokott. Nemá...

"Barnalány írta, hogy egy barátnőjével esett meg a dolog. Nekem felajánlotta, hogy privátban átküldi a levelezést."

Nekem vajon miért nem? Talán mert én továbbítani is tudnám illetékesnek?

"A) Mint már írtam, ha van a dolognak alapja, akkor az Együtt is csak egy párt."

Igen, az Együtt is párt, mi benne az újdonság? Találkoztál már olyan szervezettel, ahol csak tökéletes emberek dolgoznak? Most komolyan azt mondod, hogy egy ember nem kapott rendes választ a stáb egyik tagjától, tehát akkor biztos rossz a politikájuk, és kukába az egésszel?

"B) Nem lehet vonalat húzni és a vonal mentén demokratákat kirekeszteni, mondván ők 2010 előtti arcok. Ellenben az antidemokratákkal miért kell szóba állni? Ahogy fentebb is írta valaki: A Jobbikot le kell szarni (Igen, második párt pillanatnyilag), ellenben a szavazóit meg kell győzni!"

1. Ki rekeszt ki demokratákat? Nem is értem a felvetést. Te összekevered őket az LMP-vel. Az Együtt együtt dolgozik a DK-val, az MSZP-vel, ha szükséges, támogatnak együtt jelölteket, ha mindenkinek megfelel a személye... Vagy a konferenciára gondolsz? Ott se erről van szó, egyszerűen van egy konferencia, ahova az Együtt a politikusi vitába valóban vitázni akar, ezért olyan vitapartnereket hívott, akiknek gyökeresen más a véleményük a dolgokról. Nem hívták meg a PM-et sem, akkor a te definíciód szerint ők is 2010 előtti arcok lennének?
2. A Jobbik szavazói pont azért vannak annyian, mert sokan csak azt látták: itt egy párt, amellyel nem hajlandó senki érdemben vitázni, biztos azért, mert nincsenek érveik ellenük, tehát biztos nekik van igazuk. Pont a szavazóik meggyőzése érdekében kell vitában szétcincálni a hülyeségeiket, mert ha csak közleményeket írogatnak róluk, arra nem fog odafigyelni az egységsugarú Jobbik szavazó, max. egy legyintéssel elintézi. Hidd el, nem jókedvükben csinálnak ilyeneket, csak azt látták, hogy az eddigi taktika nem hogy nem vált be, de egyenesen fordítva sült el, tehát ki kell próbálni valami újat.

Barnalány 2015.05.19. 10:08:06

@Fedor: Kívülről nézvést ennek semmi nyoma, hatása! Még egyetlen, a pártba való belépésre noszogató nyilatkozatot sem láttam az Együtt részéről megjelenni. Annál több jele van a kamarillpolitizálásnak. Nem véletlen: Szigetvári abban nőtt fel.

Ugyan: legyél más kissé objektívebb és realistább a kedvenceiddel!:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 10:40:29

@Barnalány: "Még egyetlen, a pártba való belépésre noszogató nyilatkozatot sem láttam az Együtt részéről megjelenni"

Mint ahogy a DK-tól, vagy az MSZP-től sem. A honlapon viszont ott van a "csatlakozz" gomb, és pont azért szervezik az ilyen eseményeket, mint ez a konferencia, hogy embereket csábítsanak a párt közelébe. Ezek mellett meg személyesen próbálnak tagokat szervezni, a helyi szervezeteken keresztül.

Nézd, szerintem itt kettőnk közül nem az én objektivitásommal van baj. Egy szóval se állítom, hogy tökéletesek, csak azt mondom, hogy a jelen választékból ők állnak hozzám a legközelebb, és ezt tartom. Mondhatod azt, hogy nem jók, de én azt látom, hogy jelenleg ők azok az ellenzékből, akik egyáltalán tesznek valamit a szájtépésen kívül, és legalább megpróbálnak kitörni abból a posványból, ahol ma a magyar balliberális oldal van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.19. 10:53:34

@Fedor:

" belemagyarázni hülyeségeket a mondataimba, mint ahogy DeMarco szokott. Nemá..."
- Ezzel nem a demagógia volt a szándékom, hanem pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy az életben vannak piaci folyamatok, amiket nem lehet felülről megrendszabályozni. Ilyen folyamat az is, amikor emberek szeretnének egy párthoz csatlakozni.

.

"Nekem vajon miért nem? Talán mert én továbbítani is tudnám illetékesnek?"
- Kérd el tőle!

.

" olyan szervezettel, ahol csak tökéletes emberek dolgoznak?"
- Fedor! Ezek az emberek szeretnének a mindennapi életemre hatással lenni. Ők szeretnék a mindennapjaim kereteit meghatározni. NE HIBÁZZANAK! Ha most elnézzük nekik az első hibát, akkor el kell nézzük a másodikat is. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy egy rossz kormányunk van. Ismerős ugye?
Nemrég mondtam baráti körben, ahol több országban szerzett mindennapi apróságokkal kapcsolatos tapasztalataimat hasonlítottam össze, hogy a jó és élhető ország az apró dolgoknál kezdődik. Jelen esetben: Egy levélre mennyi idő múlva válaszolnak.

" Most komolyan azt mondod, hogy egy ember nem kapott rendes választ a stáb egyik tagjától, tehát akkor biztos rossz a politikájuk, és kukába az egésszel?"
- A politika attól még lehet jó, de minimum a stábot meneszteni kell.

.

A jobbik szavazóit -szerintem- egyénileg kell meggyőzni arról, hogy ne azt a söpredék elveket valló csoportosulást támogassák.
Egyénileg. Neked, nekem, másoknak is fel kell kutatnunk a környezetünkben jobbikos szavazókat, és le kell velük ülni, és magyarázni, felvilágosítani, érvelni. (Igazából ezt nem nekünk kellene csinálni, hanem a pártoknak, de azok nem csinálják). Ez nem egy reménytelen feladat, én az elmúlt évben 5 embert világosítottam fel a jobbikról. Kevés? Az. Sajnos vannak köztük olyanok is, akiket nem lehet meggyőzni. Ők azok, akiket már fanatizált a söpredék. Ők is meggyőzhetőek egyébként, de sokkal nehezebben, mert a kézzelfogható tényeknek sem "hisznek". Például az az óvodavezető, aki tudja, hogy uniós pénzből újították fel az intézményét, de szerinte mi onnan nem kapunk semmit. Az ilyen ember szerintem még árufeltöltőnek sem való, de nálunk közintézményt vezethet.

Konferencia és meggyőzés: Úgy kell vitázni a jobbik szavazóival, hogy közben maga a nyilas csürhe nem kap sajtónyilvánosságot.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.19. 11:04:21

@Fedor:

"abból a posványból, ahol ma a magyar balliberális oldal van."

- Fodor Gabit Gyurcsány bevitte a hátán a parlamentbe, majd Fodor Gabi nem csatlakozott a frakcióhoz (a másikhoz sem!), ezzel kussra ítélve az ellenzék jelentős részét. Ki hibázott? Gyurcsány? Fodor? A többiek? --> Nincsen ellenzéki frakció!

- Az elmúlt év(ek)ben, ha szóba került az együttműködés, általában nagyon hamar az is kiderült, ki kivel nem. (NEm csak nyilatkozat, de kocsmai beszélgetés szintjén is) De a hogyan tovább jobban érdekelné az embereket. --> Büntetőszavazat --> jobbik erősödése. Messze nem akkora a VALÓS támogatottsága, mint amennyi szavazata van.

- Az alapok. Van egy (az értékrendem alapján) baloldali blogger, aki rendszeresen ostorozza a jelenleg hatalmon levők lopását. Nekem írásos bizonyítékom van arra, hogy feltehetően ő sem különb a Deákné vásznánál. --> Nehéz úgy rendet követelni, ha a saját szobánkban is a csillárról lóg a gatya.

Csak három példa, különböző helyzetekből, különböző szintekről. Mindegyik azt jelzi, a sorsunk a mi kezünkben van. Ne azt nézd, hogy a demokrata (direkt nem írok balliberálist) tömb szenved a posványban, hanem nyújtsd a kezed.
Ha már kint vagy, azért, hogy kihúzd, ha még benne vagy, azért hogy kihúzzanak.

Barnalány 2015.05.19. 11:20:29

@Fedor: Az, hogy egyik, önmagát „demokratikusként” hirdető párt sem nyitott valójában a tagfelvétel – és ezzel a mai vezetésnél, tagságnál esetleg rátermettebb, tetterősebb emberek belépése – iránt, csak egyvalamit bizonyít: hogy ezek a pártok igazából nem is demokratikusak! Hiszen a demokrácia lényegéhez hozzátartozik az is, hogy a pozíciókat a képességek és nem a haveriság alapján töltik be az egyes szervezeteknél, intézményeknél (és persze a gazdaságban, a cégeknél is). Mármost, ha különféle, akár indirekt módszerekkel éppen azt lehetetlenítik el, hogy a tehetségesek vegyék át e pártokat és a mai impotens vezetőket kiakolbólíthassák, akkor ezek a pártok éppen hogy nem demokratikusak, mint ahogy a vezetőik sem igazi demokraták.

Nézd: azt senki sem mondhatja komolyan, hogy „véletlenül” nem nyit az Együtt a tehetségesek felé és nem pórbálja meg őket kézzel-lábbal megszerezni: hiszen egyedül és kizárólag tőlük, az új és tehetséges tagoktól, vezetőktől várhatná a párt azt, hogy kimozdítja a mai ötlettelenségből és cselekvésképtelenségből – és persze az egyszázalékos pártok kukájából is! Egy ilyen, állítólag demokrata és piacpárti pártnak mindent, szó szerint mindent meg kellene tennie, hogy aki demokráciát és kapitalizmus akar, az oda tömörüljön és a tehetségét, a tudását és a teremtőerejét ott kamatoztassa. ha ezt mégsem teszi ez a párt (és persze a többi szoci-klón se!), annak oka egyedül az lehet, hogy a mostani vezetők a jövőben is vezetők akarnak maradni, akár azon az áron is, hogy a párt sosem lesz komoly tényező. Ez pedig nem más, mint a fennen hirdetett szép eszmék – és: a potenciális szavazóbázis - legaljasabb elárulása. Íme, a bizonyíték arra, hogy e párok dehogy is a meghirdetett céljaikról szólnak, hanem csak a vezetőik kicsiny szemétdombjai.

Ezt jól tudja már róluk mindenki, aki ét éve még Bajnaiban reménykedett. Ezért álltok egy százalékon és ezért fogtok ott is maradni!

Az pedig, hogy most a Jobbikkal vitatkozva akartok népszerűségre és támogatottság-növekedésre szert tenni, egyszerűen nevetséges. Ui. a kutyát sem érdekli az állítólagos „náciveszély” – már a párszáz fős, minden bokorban zisdógyilkosokat vizionáló konrádgyurikon kívül: pont leszarjuk azt is, hogy mit ugat a Jobbik és azt is, hogy mivel riogat a „demokrata ellenzék” ennek kapcsán! Az emberek értelmes, magabiztos, sikerképes pártok és vezetők mellé fognak állni. ha meg nem lesz ilyen párt, akkor folyik és erősödik tovább a kivándorlás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 12:01:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Kérd el tőle!"

Nem fogom. Neked felajánlotta magától, nekem miért nem? Ha tisztázni akarná a dolgokat vagdalkozás helyett, nekem is elküldhette volna magától. Ha megteszi, továbbítom, de egyelőre nem olyan a hangnem, hogy magamtól szívességet akarjak tenni.

"Fedor! Ezek az emberek szeretnének a mindennapi életemre hatással lenni. Ők szeretnék a mindennapjaim kereteit meghatározni. NE HIBÁZZANAK! Ha most elnézzük nekik az első hibát, akkor el kell nézzük a másodikat is."

Ne hibázzanak, és persze javítsák ki ezt is, de nem fújod fel ezt egy kicsit?

"Úgy kell vitázni a jobbik szavazóival, hogy közben maga a nyilas csürhe nem kap sajtónyilvánosságot."

Hát ezt elég nehéz elkerülni. De nem pont az a cél, hogy a lealázásuk sajtónyilvánosságot kapjon?

"Ne azt nézd, hogy a demokrata (direkt nem írok balliberálist) tömb szenved a posványban, hanem nyújtsd a kezed.
Ha már kint vagy, azért, hogy kihúzd, ha még benne vagy, azért hogy kihúzzanak."

Továbbra se látom, hogy az Együtt tevékenysége ennek miben mond ellent. Most komolyan ez a kis beszélgetés szög lenne a baloldal koporsójába, csak mert egy párt meg merészelt hirdetni egy rendezvényt?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 12:18:44

@Barnalány: "Az, hogy egyik, önmagát „demokratikusként” hirdető párt sem nyitott valójában a tagfelvétel – és ezzel a mai vezetésnél, tagságnál esetleg rátermettebb, tetterősebb emberek belépése – iránt, csak egyvalamit bizonyít: hogy ezek a pártok igazából nem is demokratikusak!"

De hát ez nem igaz! Nem azt mondtam, hogy nem nyitott a tagfelvétel máshol sem, hisz minden pártba be lehet lépni, csak azt írtam, hogy nincs aktív beléptetési sajtókampány! De attól még a helyben mindenhol próbálnak új tagokat toborozni! Nem tudom, mivel lehetne téged meggyőzni arról, hogy hülyeséget beszélsz. Keresd meg a legközelebbi alapszervezetet (közben utánaérdeklődtem, az ő dolguk a tagbeléptetés, nem a központté), próbálj meg belépni, és biztos, hogy tárt karokkal fogadnak!

"Ezért álltok egy százalékon és ezért fogtok ott is maradni!"

Egyrészt ez az egyszázalék már nem igaz. Persze a 3-4% se izmos, de az irány jó. A megzuhanás meg egyértelműen Bajnai távozásának szólt + az őszi vereségnek. De pont az látszik, hogy az azóta befektetett munka hasznosul. Juhász antikorrupciós kampánya, a ferencvárosi képviselőnő eredményei az Illatos út ügyében, a folyamatos akciók, a programalkotás elkezdése mind-mind ellentmondanak annak, amit állítasz.

"Az pedig, hogy most a Jobbikkal vitatkozva akartok népszerűségre és támogatottság-növekedésre szert tenni, egyszerűen nevetséges. Ui. a kutyát sem érdekli az állítólagos „náciveszély”"

Téged nem zavar, hogy a két mondatod totál ellentmond egymásnak? A náciveszélyezők hordanak le mindenkit, aki szóba mer állni a Jobbikkal, mint ha a vita egyenlő lenne a szövetségkötéssel. Ez pont arról szól, hogy ne csak az legyen az egyetlen ellenérv a jobbik ellen, hogy nácik (azok amúgy, még ha próbálják is leplezni).

Barnalány 2015.05.19. 13:22:40

@Fedor: Hm, azt hittem sokkal strukturáltabb leszel – de hát miért lennél más, mint a kedvenc pártod?:-)

Egy olyan társadalmi és politikai helyzetben, mint amilyenben a mai magyar van (apátia, elveszett illúziók és remények + az egyéni „menekülőutakban” való általános gondolkodás) bizony csak az aktív tagtoborzó kampány lehet eredményes, mert így működnek ebben a helyzetben és ebben a társadalomban az emberek. Általánosságban is: az aktivitás ösztönös cselekvésre, de az nem, ha valahol a pártszabályzatban ott áll egy paragrafus arról, hogy az alapszervezetekbe be lehet lépni, ha épp olyanod van. Hogy ezt egyáltalán felhozod, bizonyítja, hogy fogalmad sincs sem az emberek/szavazópolgárok lelki működéséről és motivációiról, sem pedig arról, hogy speciálisan a magyar középosztálybeli szavazó milyen srófra jár. Márpedig ugyan mi várhat arra a pártra, amely nem ismeri a saját lehetséges szavazóbázisát?

Amúgy az a példa, amivel indítottam tegnap (a barátnőm esete), bizonyítja, hogy lófaszt veszik fel az embereket! vagy szarnak rájuk, vagy fosnak tőlük – már elnézést a durvaságért, de ezt a két ürülékes kifejezés írja le a legpontosabban, mi zajlik a pátban, alapszervezeti és vezetői szinten egyaránt!

A párt „megzuhanása” pedig nem Bajnai távoztával történt (aki maga is megérne egy misét), hanem Bajnai 2012 őszi hibájával: amikor mindenki azt várta tőle (mármint a lehetséges szavazóbázisból), hogy önállóan, magabiztosan csinál egy vadiúj pártot, vadiúj emberek bevon(z)ásával – és ehelyett előbb összeállt szerzettjokokékkal és magunksetudjukkikvagyunkékkal (Szoli + Milla), aztán pedig még melegében elkezdett udvarolni annak a pártnak, amely egy az egyben a Fidesz kottájából-pénzéből játszott világéletében (LMP). Amikor pedig ezekkel a lépéseivel csak hülyét csinált magából, egy még ennél is nagyobb hülyeséget csinált: hagyta, hogy Mesterházy a seggébe bújtassa!

Csoda-e, hogy a 2012. október 23-a után mért „Mi lenne, ha Bajnai pártot csinálna?”-kérdésre adott 14%-os potenciális választói támogatás után pár hónappal az Együtt már a 6% alatti mezőben motorozott? (Személyes megjegyzés: amikor 2013 őszén a párt egyik Nagy Háttéremberével és Szellemi Agytrösztjével tök véletlenül összefutottam Mo.-n egy társaságban és és ezt a 6%-ot mondtam neki, ő felháborodottan tiltakozott, lehülyézve engem, hogy úgymond „Őket rosszul mérik” és hogy a valós támogatottságuk jóval több ennél. Én mg erre csak azt mondtam, hogy ezt a „Miket kérem rosszul mérnek”-dumát eddig csupa olyan pártvezetőtől hallottam, akik aztán egy közeli választáson akkorát hasaltak, mint disznó a jégen. Egy fél év múlva megmutatkozott, kinek volt igaza.)

Bajnai kilépése csak annak a pártvezetők általi elhazudására, elfedésére volt jó, hogy arra foghassák a mai támogatatlanságukat és ne kelljen azt mondaniuk – ami egyébként az igazság -, hogy az ő teljesen elhibázott politikai és stratégiai koncepciójuk és személyes alkalmatlanságuk a valódi ok.

„Az irány meg jó” – „Lószart, mama!”, ahogy Gyurcsány szállóigéje szól. Az a pártvezetés ugyan hogyan haladhatna jó irányba, amelyik a 3 egymást követő ólajtó méretű bukta után (2014-es parlamenti, 2014-es eu-s és 2014-es önkormányzati választások) önmagának „egy gyenge négyest” szavazott meg az elnökségi ülésen, nem pedig testületileg való lemondást, szőrcsuhába öltözést és kivonulást a pusztába, ahol a továbbiakban sáskán és vadmézen…

Semmiféle ellentmondás nincs a náciveszélyes szavaimban. Ui. én nem azt mondom, hogy nem szabad beszélgetni a Jobbikkal, mert ezzel „legitimáljátok őket” és a mondanivalójukat (ahogy ezt a hardcore zsidók szokták emlegetni a maguk párszáz fős hivatásos gettórettegő klubjaiban). Én azt mondtam, hogy nem beszélni kell velük, és „vitában meggyőzni a tömegeket az elveik hibás mivoltáról”, hanem – leszarva őket és nem foglalkozva és nem multiplikálva ezzel a mondanivalóikat – saját, ütős, kemény mondanivalóval megszerezni azokat az elbizonytalanodott és útmutatásra váró tömegeket, akik most kínjukban, jobb híján a Jobbikba vetik a reményeiket, hátha… Ehhez persze tökös emberek-vezetők kellenének, nem pedig Szigetvárik vagy Pápaleventék.

És ezzel vissza is érkeztünk a tehetségek bevonzásának-beengedésének problémájához.

Egyébként a Jobbi nem náci, hiszen a nácik a német nemzetiszocialisták, akik viszont többek között a magyarságot is aljanépnek tartották. Még csak nem is fasiszták, hiszen ahhoz is kellene valamiféle komplex gazdasági szervezőtehetség és egy afféle vezető, mint Mussolini volt. A Jobbik: nyilas díszletekkel operáló szorongó, kisebbrendűségüket hanggal túlkompenzáló emberek csürhéje, akiket egy határozott, a középosztály érdekeit markánsan képviselő párt hónapok alatt vissza tudna küldeni az 5% alatti mezőbe. Lásd: nyugaton is ott virulnak a szélsőjobbra sorolt (ám valójában csupán frusztráció-alapú) párok, ahol elbizonytalanodott, jellegtelen középosztály-képviselet van.

A Jobbikkal vitatkozni csak politikai pótcselekvés!:-)

Barnalány 2015.05.19. 13:44:16

@Fedor: Csak hogy ne sírj és ne nevezhess engem egy másik kommentelő előtt hazugnak, átküldtem neked privátban a teljes, a nevezett belépési esetre vonatkozó, a barátnőmtől átkért levelezést!:-)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.19. 14:08:24

@Fedor:

"Nem fogom. Neked felajánlotta magától, nekem miért nem?..."
- Mit írtam? Ki kivel nem.....
(Ennek a dolognak a tétjét pillanatnyilag te emelted meg, tehát te vagy lépés- és bizonyítási kényszerben.) - bár részleteiben továbbra sem érdekel a dolog.

"Ne hibázzanak, és persze javítsák ki ezt is, de nem fújod fel ezt egy kicsit?"
- Lehet. Mindenesetre megtapasztaltam, hogy az apró részletek tesznek élhetővé egy országot. Elvárom a választ az állami hivataltól, a mobilszolgáltatótól, a helyi sportegyesülettől, és azon pártoktól is, melyek komolyan gondolják a létüket.

".... De nem pont az a cél, hogy a lealázásuk sajtónyilvánosságot kapjon?"
- Csak közben egy ilyen konferenciával például pont az ordas eszmék kapnak több nyilvánosságot, nem az alázásuk.

"Továbbra se látom, hogy az Együtt tevékenysége ennek miben mond ellent. Most komolyan ez a kis beszélgetés szög lenne a baloldal koporsójába, csak mert egy párt meg merészelt hirdetni egy rendezvényt?"
- Ki konferenciát tart a jobbikkal, maga mellé emeli.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 21:34:09

@Barnalány: Na elolvastam.

Hát már ne haragudj, de a kedves barátnéd igen magas lóról indított. Nem te voltál véletlenül az a barátnő? :-) Nagyon hasonló a stílus. Szóval a technikai probléma (spam) tisztázása után kapott két korrekt levelet, ahol megkérdezték, hogy mivel foglalkozna, és felajánlottak lehetőségeket, mire válaszul lepocskondiázta a pártvezetést meg a pártot, és még az is kiderült, hogy nem is él itthon, aztán meg csodálkozik, hogy egy ilyen stílusú levélre nem válaszolnak szívesen. Hát már bocs, de így szerintem nem a pártban kell keresni a hibát.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 22:12:14

@Barnalány: Sok mindent felhoztál, amiben csak hangsúlybeli különbségek vannak egyébként köztünk.

"Egy olyan társadalmi és politikai helyzetben, mint amilyenben a mai magyar van (apátia, elveszett illúziók és remények + az egyéni „menekülőutakban” való általános gondolkodás) bizony csak az aktív tagtoborzó kampány lehet eredményes, mert így működnek ebben a helyzetben és ebben a társadalomban az emberek."

Ezzel nem vitatkozom, csak tudod a magyar valóságban itt egy ideig nagyon nem volt divat pártokkal kapcsolatban állni, itt mindenki civilként volt ellenzéki tavaly ősszel. Ez az elvesztett választások után némileg érthető is volt. Így pártok mostanában jönnek ki a karanténból, mostanában kezdenek el újra igazából pártként viselkedni. Az Együttben ehhez még pluszban hozzájárult az is, hogy a levelezésben is említett tisztújításig nem is volt igazi párt, csak egy kampánycsapat, most kezdtek el csak pártszerűen működni.

"A párt „megzuhanása” pedig nem Bajnai távoztával történt (aki maga is megérne egy misét), hanem Bajnai 2012 őszi hibájával: amikor mindenki azt várta tőle (mármint a lehetséges szavazóbázisból), hogy önállóan, magabiztosan csinál egy vadiúj pártot, vadiúj emberek bevon(z)ásával"

A megzuhanást alatt én az egy százalékot értettem, annak pedig az volt az oka, amit írtam. De a fentiekben is egyetértek veled, csak az már régebbi ügy. Bajnaira egyébként haragszom is, a fentieket én is róttam már fel neki blogbejegyzésben. Tényleg csalódás volt a ténykedése. Ettől függetlenül viszont tény, hogy az Együttben (mind a tagságban, mind a vezetésben) messze többségben vannak azok, akik korábban (2011-12 előtt) nem politizáltak, tehát mindenképp friss erőről van szó, a maga gyerekbetegségeivel. A tavalyi hibákból meg tanultak, és nem akarják újra elkövetni. Gondolhatod azt, hogy ezzel a vezetésssel ez nem hiteles, a szíved joga, de hát a párttagság nekik szavazott bizalmat. Volt lehetősége másoknak is elindulni (sőt, indultak is mások), és én pl. jobban örültem volna, ha nem Juhász lép vissza Szigetvári javára, hanem fordítva (pont ilyen szimbolikus dolgok miatt), de attól még nem dőlök a kardomba, hogy ez lett a végeredmény.

"saját, ütős, kemény mondanivalóval megszerezni azokat az elbizonytalanodott és útmutatásra váró tömegeket, akik most kínjukban, jobb híján a Jobbikba vetik a reményeiket, hátha…"

Ebben is egyetértünk, de az Együttben se gondolják másképp. Juhász antikorrupciós harca pl. erről szól, de elkezdtek alternatívát is nyújtani, elsőként a közmunkás problémára dolgoztak ki javaslatot. Annyiban nehéz lesz mondjuk a Jobbikban vigaszt keresőket megfogni, hogy azok valószínűleg könnyűnek hangzó megoldást keresnek, az Együttben viszont igyekeznek kerülni a demagógiát.

"Ehhez persze tökös emberek-vezetők kellenének, nem pedig Szigetvárik vagy Pápaleventék."

Szigetvári a szervező, Pápa a gazdasági szakértő, tökösnek meg ott van Juhász. Ez a munkamegosztás.

"Egyébként a Jobbi nem náci, hiszen a nácik a német nemzetiszocialisták..."

Ez csak szavakon lovaglás. Egy dolog a lexikon (igen, ezekkel én is tisztában vagyok, kösz, tanultam történelme), és egy másik a közbeszéd, ami mindent antiszemita, idegengyűlölő, antidemokrata alakulatot lenáciz. Ne kezdjük bele a szótárazásba, mert ugye akkor elemezhetnénk, hogy mennyire jobboldali egyáltalán a FIDESZ, és hogy tankönyvi definíció szerint baloldali-e egyáltalán az Együtt (mindkét válasz nem, mégis ezeket a jelzőket használjuk a mindennapokban).

" A Jobbik: nyilas díszletekkel operáló szorongó, kisebbrendűségüket hanggal túlkompenzáló emberek csürhéje, akiket egy határozott, a középosztály érdekeit markánsan képviselő párt hónapok alatt vissza tudna küldeni az 5% alatti mezőbe"

A párt megvolna, csak meg kell erősödnie egy kicsit, és le kell mosnia magáról a tavalyi Összefogás okozta bélyeget egy hitelessé tevő munkával. Mondjuk a Jobbikot igencsak segíti, hogy a FIDESZ most már alig különbözik tőlük. Na ez legitimálja őket a tömegek szemében, és nem az, hogy az együtt leáll vitatkozni velük.

Barnalány 2015.05.19. 22:17:10

@Fedor: Ezzel neveztél hazugnak: "Ha tisztázni akarná a dolgokat vagdalkozás helyett..." - mintha bármit (azaz mi mást, mint egy hazug állításomat) tisztáznom kellett volna!

A belépni szándékozó egyébként természetesen nem én voltam. Nekem ez eszembe sem jutott volna, mivel már 2011-ben komoly vitáim voltak (többek között a nevezett barátnőmmel is) arról, hogy Bajnaiék mire alkalmasak és mire nem. A stílusunk pedig azért hasonló, mert hasonló szellemi közegbe tartozók egy adott témában hasonlóan szoktak gondolkodni és megnyilvánulni is. Továbbá, mert a magunk kis köreiben többször is téma volt a Bajnai-féle társasság permanens szerencsétlenkedése és ezenközben kialakult közöttünk egy konszenzus.

Különbség egy ideig abban volt köztünk, hogy lehetséges-e ezt a szervezetet úgy feljavítani, hogy hozzáadjuk a magunk tudását, vagy sem. És amikor többek között a levelezésből is kitűnően látható stílust a barátnőm személyesen is megtapasztalta, rájött, hogy nekem és a velem egyetértőknek volt igazunk.

Az egyszerűen nevetséges érv, hogy úgymond a magaslovas stílusa miatt nem kellett a pártnak: egy valóban értelmes és konstruktív pártvezetés ui., amely felfogja, hogy nagyon is jogos kérdéseket tett fel valaki, legalább is elbeszélgetne az illetővel, nem pedig a nemválaszolás nemes gesztusával pattintaná le őt. Így azok szoktak viselkedni, akik nem akarnak, vagy képtelenek szembenézni a saját hiányosságaikkal és hibáikkal. és van egy rossz hírem neked-nektek: az egész potenciális szavazótáborotok pont olyan stílusban nyomja, mint mi és éppen úgy átlát a hülyeségen, a koncepciótlanságon és a felkészületlenségen, meg persze a süket dumákon is. És tudod, miért van ez így? Azért, mert

Arról meg, hogy a barátnőm külföldön él: Marx úgy szervezte meg a német munkásmozgalmat, hogy közben végig Londonban dekkolt.:-) De ha jól tudom, egy bajnai nevű alakot is külföldi elfoglaltságai közepette szólítottak haza az Együtt szervezői 2012-ben.

A hibát pedig nyilván a pártban kell keresni - már hogy a lófaszba ne, amikor nem a barátnőm kúrt el zsinórban 3 választást, hanem a párt?!:-)

Rólad meg az jut eszembe, hogy a valamiért a hitéhez fanatikusan ragaszkodó hívőt semmi sem tudja kijózanítani. De arra azért felelj nekem, hogy ha ugyanazok ugyanazt és ugyanúgy csinálják, akkor vajon mitől lenne más az eredmény, vagy akár a dolog fogadtatása? Írtam neked egy 2013. őszi élményemről, amikor az a bizonyos megmondóemberetek ordítva-szidva kelt ki magából, hogy lehatszázalékosoztam a pártját. Aztán mégis nekem lett igazam. Hidd el: most is nekem van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 22:21:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Megkaptam a levelezést. Észrevételeimet lásd fentebb két kommenttel.

"Csak közben egy ilyen konferenciával például pont az ordas eszmék kapnak több nyilvánosságot, nem az alázásuk. (...) Ki konferenciát tart a jobbikkal, maga mellé emeli."

Nem tudok továbbra se mást mondani: ezek szép eszmék, pár éve még én is is osztottam, de egy olyan országban, ahol ez a párt a második legnagyobb, és egyéni képviselői győzelmet tudott aratni, már meghaladott, akár tetszik, akár nem (természetesen nem, amúgy).

Barnalány 2015.05.19. 22:21:55

@Fedor: ...Szóval, azért látunk át rajtatok, mert mi egész életünkben megszoktuk, hogy a gyakorlatban működő dolgokat rakjunk össze, nem pedig csak egymás szűk köreit kellett meggyőznünk arról, hogy hú, de faszák vagyunk! Ha mi nem működő ötletekkel és módszerekkel dolgozunk, akkor a piacon nem kell a kutyának se a termék és kirúgnak minket. Ez pedig ránevelt minket, hogy analitikusan gondolkodjunk. Ti viszont csak a nagy dumák világában éltek - aztán persze jönnek a szó szerinti és képletes jegesvödrös esetek. Én ezt 37-38 évesen már tudtam rólatok, Ani barátnőm 27-28 évesen még remélte, hogy legbelül képesek vagytok változni.
Ennyi.

Barnalány 2015.05.19. 22:27:34

@Fedor: Te politikai ökör: ha már másból nem, hát legalább a történelemből tanulj! Kinek lett igaza: a Hitlerrel bratyizó Chamberlainnek és Daladirernek, vagy Churchillnek és De Gaulle-nak?

Netán az Együtt eljut majd Pétain marsallig is?:-)

Ti azért érzitek úgy,. hogy le kell ülnötök a Jobbikkal, mert tudjátok magatokról, hogy egyszerűen nincsenek meg a politikai képességeitek és az emberi-szellemi erőtök ahhoz, hogy lemossátok, letematizáljátok a Jobbikot a pályáról. Ez a tehetségtelenek ostoba "realizmusa": színtiszta gyávaság és inkompetencia!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 22:35:54

@Barnalány: A stílus maga az ember. Nem a kérdésekkel volt baj, hanem a stílussal. Feltehette volna úgyis, hogy ne az jöjjön le, hogy odamegyek, és tisztába raklak titeket, pisisek, és azzal kezdem, hogy kirúgnék mindenkit. Ettől még persze jobb lett volna, ha az utolsó levélre is válaszolnak, csak hát...

"De ha jól tudom, egy bajnai nevű alakot is külföldi elfoglaltságai közepette szólítottak haza az Együtt szervezői 2012-ben."

Hát ez az, hogy hazahívták, és nem azt mondták, hogy csináld külföldről.

"A hibát pedig nyilván a pártban kell keresni - már hogy a lófaszba ne, amikor nem a barátnőm kúrt el zsinórban 3 választást, hanem a párt?!:-)"

Ne mossunk már össze dolgokat. Én a levelezés leállására írtam azt, hogy nem biztos, hogy a párt az egyetlen hunyó.

"De arra azért felelj nekem, hogy ha ugyanazok ugyanazt és ugyanúgy csinálják, akkor vajon mitől lenne más az eredmény, vagy akár a dolog fogadtatása?"

"De arra azért felelj nekem, hogy ha ugyanazok ugyanazt és ugyanúgy csinálják, akkor vajon mitől lenne más az eredmény, vagy akár a dolog fogadtatása?"

Hát ezt nem vagy hajlandó észrevenni, hogy nem ugyanazt csinálják, mert tanultak a tavalyi hibákból. És persze fanatikus se vagyok. Mutass egy vállalhatóbb pártot, és vitassuk meg. Észérvekkel én meggyőzhető vagyok, korábban se ragaszkodtam konkrét párthoz minden áron.

Csak azt nem értem, hogy ha ennyire nem vagy megelégedve az Együtt-tel, akkor miért nem keresel másikat?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.19. 22:38:17

@Barnalány: Bár te már lélekben a pártvezetéshez sorolsz, azt azért elárulnám, hogy a magam 41 évével én is a versenyszféra része vagyok, tehát ne gondold, hogy annyival több élettapasztalatod van, mint nekem.

Ennyi.

Barnalány 2015.05.19. 22:52:46

@Fedor: Jaj, ne már!:-)

Akik az Együttben valamire való befolyással bírnak, azok egyike sem nullkilométeres politikus: mind jöttek az MSZP-ből, vagy liberális közegekből. Szkenneld csak végig az elnökségi névsort! na, most,ezek az emberek hozták azokat a rettenetes stratégiai döntéseket, amelyek 2012 és 2014 között születek és ők voltak azok, akik még a legelemibb "Működhet-e ez így?"-jellegű kérdéseket sem tették fel a maguk ötleteivel kapcsolatban. A bamba tagság pedig persze hogy őket szavazta újra: mert a tagságban még akkora kvalitások sincsenek, mint a vezetésben. Tudod: épp emiatt kellenének az új erők!:-) Egyébként arról is tudok, hogy miféle taktikákkal és praktikákkal folyt az egyes alapszervezetekben a tisztújítás előkészítése és a meggyőzés.

Összességében amit írtál itt, az egy az egyben az a stílus, ami a '80-as években az MSZMP-káderek stílusa volt: "Elvtársak, bár vannak még hibák, de ezeket folyamatosan javítjuk!"

"Szigetvári szervező": tessék mondani, milyen politikai mondanivalóhoz is szervez ő? "Pára gazdasági szakértő": miféle gazdasági szakértő az, akinek fogalma sincs arról, hogy miért teljesít permanensen alul a magyar gazdaság? (Csak hogy tudd: ezek bizony nem makroökonómiai okok - azok csak következményei a vállalatgazdasági és vállalkozásszervezési téren megmutatkozó és a magyar vállalkozásokra általánosan jellemző és súlyos kompteacinhiányoknak. De erről Pápának egy szava sem volt mindmáig!) "A tökös Juhász": az nem tökösség, hogy leállok vitatkozni egy Rogánnal. Ez nem győz meg engem arról, hogy az Együtt kormányképes és megbízható, csak arról győz meg, hogy egyébként teljesen eredménytelen és úgyis mindenki által tudott, sejtett dolgokon tud lovagolni, 1 perces híradó-snittekben. Juhász egy tök koncepciótlan alak, mi pedig frászt kapunk a koncepciótlanságtól.

Nácik vagy nem nácik: aki alapvető fogalmakat nem használ megfelelően, az valószínűleg nem is gondolkodik adekvát módon az illető témában - akkor pedig csak inadekvát stratégia és cselekvés lehet az eredmény.

Eh, elég: reménytelenek vagytok! Csak azt nem tudom, hogy újabb 2-3 évi vegetálás után majd mit hoztok fel, hogy miért nem sikerül? ha igaz az, hogy 5 év kormányzás után már röhejes Orbánéktól a "gyurcsányahibást", meg az elmúlt nyolc évet hallani, akkor az is igaz, hogy három évnyi folyamatosan tapasztalt alapvető koncepcionális tévesztések után még bízni önmagatokban legalább ennyire röhejes.

Barnalány 2015.05.19. 22:53:59

@Fedor: Úristen. és mit csinálsz a versenyszférában, ha ennyire nem gondolkodsz rendszerben és analitikusan? HR-es vagy?:-)

Barnalány 2015.05.19. 23:03:24

@Fedor: Te, attól, hogy ha itt a Bistro Jarlban netán büdös lenne a rénszarvas-steak, még nem fogok éttermet nyitni! Én,meg az a másik milliónyi ember nem politikusok vagyunk, hanem fogyasztók és megrendelők a politika világában. Nem magunk akarunk politizálni, de igenis, jogos minőségi és garanciális elvárásaink vannak és lehetnek a politikacsinálással hivatásszerűen foglalkozni akarók felé. Mr azért is köszönet illetne minket, hogy egy-egy kommentben figyelmeztetünk titeket arra, hogy baromságokkal akartok traktálni minket. Ehhez képest te az Ani stílusán lovagolsz, hogy miért nem bánt finomabban a kis, érzékeny lelkecskétekkel.

Azért bazmeg, mert ezt a stílust érdemlik azok, akik bejelentkeznek az ország vezetésére és kiderül róluk, hogy a választott szakmájuk alapjaival sincsenek tisztában és hülye döntéseket hoznak szakmányban! ha egyszer pisisek, akkor meg kell mondani nekik, hogy pisiben ülnek mi, a választók, akik egy esetleges győzelmetek után adófizetőként el is tartanánk titeket, nem akarunk a saját hugyukban tapicskolókat szponzorálni!

Barnalány 2015.05.19. 23:14:56

@Fedor: És még valami Bajnairól. El lett ő adva sikeres válságkezelő, technokrata, menedzser miniszterelnöknek, holott nem csinált mást, mint hogy megvalósította az IMF által elé rakott teendőket. Tette ezt úgy, hogy a szükséges parlamenti támogatást azzal biztosította, hogy megígérte az MSZP-seknek, hogy ha kussolnak, akkor még egy évig lophatnak. és tette úgy ez a nagy menedzser, hogy életében egyetlen önálló, a nulláról indult vállalkozást nem szervezett meg, hanem mindig csak odatették pozíciókba, előre megszabott, lezsírozott feladatokra. Olvasd csak el róla az Átlátszón a Kis oligarchahatározót!:-)
Vagy itt van méltó utódja, Szigetvári, akinek a cége (Szigetvári és Társa Kft.) egyik fő referenciája a Provident-kampány volt (amíg, belépve a politika porondjára, le nem lőtték a cége honlapját).
Vagy itt van ellenlábasa, Pápa, aki a Csányi-féle istállóban lett kinevelve.
Istenem, te: kik ezek az alakok?! Tőlük várod a haza fényre derülését?:-)

Barnalány 2015.05.20. 04:39:50

@Fedor: tegnap azt írtad, hogy jelenleg az Együtt 3-4%-os látogatottsággal rendelkezik és hogy nem igaz az 1%-os párt jelző. ma reggel a kávém mellett megnéztem, és bizony mind a három komoly magyarországi közvélemény-kutató cég 1%-ra mérte áprilisban az Együttöt a teljes választókorú lakosság körében és 2%-ra a biztos pártválasztóknál. Részletek itt: kozvelemenykutatok.hu/partpreferencia/

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.20. 09:07:41

@Barnalány:

Azért akármi is a véleményed Juhászról, azt vegyük észre, hogy az ő nevével-arcával kapcsolható össze az ötödik kerületi ingatlanos botrányainak a kiborítása.
Ezzel az ingatlanos botránnyal kapcsolatosan hallottam őt egyszer a Klubrádióban nyilatkozni; meggyőzően, logikusan beszélt.
Az arca, neve ismert lett, és szerintem egyről a háromra ennek köszönheti az Együtt, hogy feljutott.

[Te is figyelj FEDOR]
Ami a nagy baj: Az Együttről a továbbiakban nem tudok semmit (sajtóból). Illetve most megtudtam, hogy a jobbikot maguk mellé ültetik.

A jobbik és a fidesz demagóg rövid üzenetekben kommunikál. Miért nem tudnak a demokratikus erők is rövid tömör érthető üzenetekben kommunikálni?

Barnalány 2015.05.20. 10:00:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: O. K., Juhász kiborította az 5. kerületi ingatlanbotrányt. És? Ettől az Együtt bármivel is kormányzóképesebb lett? De tovább is megyek: miért hihető az Együttről az, hogy ha ők lennének a hatalomban, akkor ők nem lopnának, nem panamáznának? Csak mert most ezt mondják, de istenbizony?
Ez a lemezt hallgatja az ország 1990 óta. EZ az, amiben így, ebben a formában más értelmes ember nem hisze - és ameddig nem hisz, addig otthon is marad a szavazáskor, vagy lelép az országból, ha teheti!
Juhásznak pedig egyetlen önálló gondolata eddig nem volt a kormányzásról és általában a rendszerbe szervezett politikai megbízhatóságról. Orbánék is mennyire tisztességes fiúknak látszottak annak idején, és mi lett belőlük?

Az Együtt pedig azért nem tud egyszerű, tömör és érthető, ütős üzenetekkel kommunikálni, mert ehhez egyszerűen nem elég tehetséges. Csupa technikai dologgal foglalkoznak + követik a Fidesz diktálta témákat. Őszintén: leszarom, hogy alakítanák át a közmunkát, amikor fogalmuk sincs arról, hogy mi az ország baja és miért van olyan gazdasága Mo-nak, hogy abban csak egy csomó vegetáló vállalat van, meg egy csomó semmiféle korszerű munkára nem alkalmas ember. Ezt az országot a multik tartják életben, ezek adják a GDP negyedét, amely nélkül szó szerint éhhalál lenne, meg az az alig több mint egymillió ember, akik a versenyszféra igényesebb munkahelyein dolgoznak. Ennyi ma Magyarország, és arról az Együttnek fogalma sincs, hogy innen hogyan lehet elmozdulni, de politikai bátorsága sincs ahhoz, hogy ezt a tényt kimondja és hogy odaálljon azok mellé, akik eltartják az országot és akiktől 20 éve minden kormány csak pénzt kér a jóléti osztogatásaira, no meg a saját lopásaira!
Vegetál az ország és vegetál az Együtt: mert senki sem tudja, mi is lenne a teendő! Ha kivonjuk a gazdaságból az eu-s forrásokat, akkor egy zsugorodó GDP áll előttünk, csupa olyan "nemzeti vállalkozással", amelyik nemzetközi terepen egyszerűen életképtelen lenne és amelyet csak az állami újraelosztás tart életben, vagy az ügyeskedés, adócsalás. Mondj nekem 10 olyan magyar terméket, amelyet a világpiac nagy volumenben és jó áron vesz meg? Ugye, nincs! És az Együtt erről - és ennek az okairól - sem beszél, arról nem is téve említést, hogy e helyzet megváltoztatásának a lehetséges és működőképes módozatairól fingja sincs!

És akkor jönnek itt és azzal akarnak politikai tőkét, hogy "Beszéljünk a Jobbikkal!" Komolyan: az eszem megáll! Jó, hogy 6 éve eljöttem Svédországba.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.20. 12:01:36

@Barnalány:

Csak egy dolgot emelnék ki:
"Csupa technikai dologgal foglalkoznak + követik a Fidesz diktálta témákat."
- Ahogy sok más ellenzéki párt is. Magam sem értem, ha valamit elutasítunk, mert rossz, akkor arról miért vitázunk? Meg kell mondani, az egész úgy ahogy van szar, ha kormányra kerülünk, eltöröljük a francba. (Útdíj, baleseti adó, biztosítási adó, tévécsatornák államilag meghatározott sorrendje,.......) Rengeteg olyan dolog van, amelyet világosan két mondatban a szavazó elé lehet tárni és megérti. És még a jobbikkal sem kell hozzá gazsulálni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.20. 20:22:08

@Barnalány: Rendben, szerinted reménytelen az Együtt, így azt hiszem teljesen felesleges tovább vitatkoznunk erről. De akkor minek foglalkozol velük ennyit? És miért nem csinálsz akkor jobb pártot? Hajrá, és ha működik, talán még rád is szavazok :-)

"mind a három komoly magyarországi közvélemény-kutató cég 1%-ra mérte áprilisban"

Emlékből írtam, most látom, hogy Nézőpont mért hármat. Oké, őket én is fenntartással fogadom. Én másra is emlékeztem, de ezek szerint rosszul.

"HR-es vagy?:-)"

Nem humán területen ténykedem. Nem fogom részletezni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.20. 20:29:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az Együttről a továbbiakban nem tudok semmit (sajtóból). Illetve most megtudtam, hogy a jobbikot maguk mellé ültetik."

Az Együtt elég sokat szerepel a sajtóban, RTL Híradó, stb. Azért azt nem mondanám, hogy nem lehet róluk hallani. Ez a konferencia meg nem arról szól, hogy maguk mellé ültetik a Jobbikot. Ez csak egy apró részhalmaza az egésznek.

"A jobbik és a fidesz demagóg rövid üzenetekben kommunikál. Miért nem tudnak a demokratikus erők is rövid tömör érthető üzenetekben kommunikálni?"

Ez egy elég 22-es csapdája. Ahogy írod is, a FIDESZ meg a Jobbik demagóg. Úgy könnyű rövidnek lenni. Aki viszont nem akar demagóg lenni, annak tőmondatoknál bővebben kell kifejeznie magát. Ott van az a kellően rövid, közös üzenet, hogy Orbán takarodj. Közérthető, csak ugye rögtön jön a kérdés, hogy csak ennyit tudtok? Akkor minek? Mert nem elég azt mondani, hogy eltöröljük ezt vagy azt, mert rögtön jön a kérdés, hogy mi lesz helyette? Meg az, hogy csak rombolni tudtok? És akkor jön a kifejtés, hogy mi legyen, de az meg hosszú. Valahogy meg kell találni az arany középutat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.20. 21:16:31

@Fedor:

"Az Együtt elég sokat szerepel a sajtóban, RTL Híradó, stb."
- Elhiszem, viszont nem hagynak bennem nyomot (Nem a nominális megjelenésekre gondoltam)

"Ez egy elég 22-es csapdája. Ahogy írod is, a FIDESZ meg a Jobbik demagóg. Úgy könnyű rövidnek lenni. Aki viszont nem akar demagóg lenni, annak tőmondatoknál bővebben kell kifejeznie magá"
- Erre egy konkrét példa:

-- Bevezették a baleseti adót, mely a gépjármű kötelező felelősség biztosítás díjának 30%-a. Az adót azért kellett kivetni, hogy a balesetekben sérültek ellátását fedezni tudja a társadalombiztosítás. - nagyjából ennyi az információtartalma.

Röviden cáfolom: A biztosítótársaságok visszakövetelhetik (regresszálhatják) a súlyos gondatlanságból okozott károk összegét.
Lásd a biztosítási törvényt.

A fidesz megszólalásainak több mint a 70%-a nettó hazugság, intézkedéseinek zöme értelmetlen. Majd mindent meg lehetne két mondatban hitelesen cáfolni. Igazából én a valós akaratot nem látom.

Friss mai példa, Klubrádió, századvéges elemző beszélget Bolgár 'Fogatlan Oroszlán' Gyuri bácsival.

Századvéges ember mondja: A migránsoknak és menekülteknek nem mi vagyunk a célországuk.
Orbán mondta: Meg kell védeni a bevándorlóktól a hazát!

Ennél magasabb labdát még amatőr pingpongversenyen sem láttam, de Gyuri bácsi nem csapta le.

Barnalány 2015.05.20. 22:17:11

@Fedor: Nem vitatkoztunk a szó valódi értelmében, hiszen az általam sorolt sok-sok és egymással összefüggő tény és történés állt szemben a te hitbéliségeddel. Egyetlen, hangsúlyozom, egyetlen olyan tényt sem említettél, amelyek akár a leggyengébb ellenérvek is lehettek volna az általam felsoroltak ellenében. Így ez bizony nem vita!

Miért nem csinálok jobb pártot? Mondd, te nem olvasod, amit írtam?:-) Én megrendelő vagyok, nem szerző. Én vagyok az állampolgár – a tieid pedig azt állítják magukról, hogy hatékonyan és eredményesen képesek/lesznek képesek az én érdekeimet képviselni a politikában. Nem én akartam, hogy ők jelentkezzenek az én képviseletemre: ők maguk akarják ezt. Nem én foglalkozom velük: ők akarnak az én életemmel foglalkozni! Amit erre én reagálok, az csak jogos önvédelem, ha azt látom, hogy a velem foglalkozni akarók nem jól, nem adekvát módon akarnak velem foglalkozni. Olyan ez, mintha egy pasi esküszik égre-földre, hogy szexuális képességei révén a mennyekbe fog engem repíteni – aztán ha tapasztalom, hogy valójában csak egy bénázó kiskamasz az illető. És akkor én bizony szólok neki, hogy ez nekem így nem élvezet – legfeljebb röhej!:-)

„Emlékezetből írtam”: séróból csak megalapozatlanul lehet politizálni – az meg maga az állampolgárral szembeni lelkiismeretlenség!:-) Maga az – ezek szerint immár általad is elismert-belátott - 1%-on állás pedig azt jelenti, hogy semmi sem igaz abból a tirádából, amit te fentebb az emelkedő Együttről írtál. ha pedig nem igaz az emelkedés, akkor nem igaz az sem, hogy most „+jobban, másképp csinálják”. És ha ez nem igaz, akkor semmi sem igaz abból, amire az egész hitedet alapozod!:-)

Humán terület a versenyszférában? Ez valami új! Ebből én legfeljebb valami szabadúszó szövegíróra tudok asszociálni, az meg olyan messze áll a valódi (azaz reáliákon alapuló) versenyszférától, mint batyus zsidó a mennyországról!:-)

Barnalány 2015.05.20. 22:25:10

@Fedor: "Az Együtt sokat szerepel a sajtóban": Ja, kb. úgy, hogy "Reagálunk Zsigó Róbert szavaira...", vagy hogy "Rogán megint lopott!" Az egyikkel az a baj, hogy nem saját téma, hanem csak követi a Fideszt, a másikkal pedig az, hogy nincs benne semmi újdonság, ami felkeltené a figyelmemet. Ráadásul ugyan minek higgyem el azt, hogy ha Rogán helyén majd Juhász ül, az Orbánén pedig Szigetvári, akkor ők nem fognak lopni. Én, az állampolgár ui. nem a "becsületes emberek" kormányét akarom, hanem a kellően szilárd működési garanciák által a lopásban meggátolt kormányzati rendszerben. Javaslom, olvass bele a svéd alkotmányossá dokumentumaiba és keresd ott az offentlighetsprincip kifejezést!:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.21. 15:26:22

@Barnalány: Figyelj, te eldöntötted, hogy nem fogadsz el semmit, amit írok, mert egyszerűbb azt mondani, hogy csak hitem van, miközben érveim is voltak, akkor meg minek erőlködjek? Rendben. De abból, hogy milyen hévvel ócsárolod őket már napok óta, továbbra is azt kell gondolnom, hogy van itt valami személyes sértettség is.

"Humán terület a versenyszférában?"

Az írtam, hogy NEM humán területen dolgozom. Hát kb. ennyire veszed figyelembe, amit írok.

"Ja, kb. úgy, hogy "Reagálunk Zsigó Róbert szavaira...", vagy hogy "Rogán megint lopott!" Az egyikkel az a baj, hogy nem saját téma, hanem csak követi a Fideszt, a másikkal pedig az, hogy nincs benne semmi újdonság, ami felkeltené a figyelmemet."

Csak hogy nem csak ennyivel szerepelnek a sajtóban, visznek saját ügyeket, hoztam rá fentebb példákat.

"Ráadásul ugyan minek higgyem el azt, hogy ha Rogán helyén majd Juhász ül, az Orbánén pedig Szigetvári, akkor ők nem fognak lopni."

Tényleg, hát miért is ne lenne korrupt az, aki a korrupció ellen harcol, az előéletében civil aktivista volt (nem CÖF-féle, hanem valódi), és pl. a polgármesteri kampányában is ígéretet tett arra, hogy létrehoz egy átláthatósági biztosi posztot:

hvg.hu/itthon/20140917_Juhasz_Peter_a_NAVbotranyt_kirobbanto_Ho

Erről beszéltem. Te vádolsz engem elfogultsággal, miközben minden mondatodból süt a rosszindulat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.21. 15:29:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "A fidesz megszólalásainak több mint a 70%-a nettó hazugság, intézkedéseinek zöme értelmetlen. Majd mindent meg lehetne két mondatban hitelesen cáfolni."

Ezt meg is teszik rendszeresen. Na erre jön az, hogy ja, persze, csak reagálni tudnak, alternatívát nyújtani meg nem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.21. 17:57:44

@Fedor:

Vannak olyan politikusok, akik miközben reagálnak egy fidesz-hazugságra, egyből az alternatívát is mondják. Nekik jellemzően van programjuk.
- Hiszen amikor az alternatívát mondod, csak a saját programodat kell újra röviden és tömören elmondanod, az meg kész van.
Mond valamit a fidesz? Pl holnaptól szombatonként is zárva lesznek a boltok, hogy a családok még többet lehessenek együtt.
Ha párt vagy és van egy programod, akkor elmondod, hogy
- Egyetértesz, mert ezt te is így gondolod.
- Nem értesz egyet, mert szerinted nem lehet egy héten két napra bezárni mindent, elveiddel ellenkezik, hogy korlátozd a versenyt
- Hazugság az indoklás, a fidesz csak a társadalmat akarja megosztani ezzel az intézkedéssel, hogy elkendőzze a disznóságait, mert amíg ezen ránganak az emberek, addig újabb brókerbotrányok zajlanak csendben, továbbá még mindig nem tudjuk, kik nem utazhatnak az USA-ba
- Ha ezt be is vezetik, mi eltöröljük azonnal mihelyt kormányra kerülünk, ezért meg ezért

Enyni. Nem kell leállni velük alkudozni, hogy a tévét és telefont is árusító boltok lehessenek 11-ig nyitva, de ha a tulajdonos anyósa gubát főz, akkor a bútorboltok kinyithassanak 14:30 és este 21 óra között is, feltéve ha az eladótérben a tapéta nem lila és csempézve van a lépcsőház a települési önkormányzat épületében.

Nehéz?

Úgy látom igen.

.

Egy üzenet célba éréséhez két dolog kell:
Az üzenetet lehessen hallani és érteni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.21. 18:28:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Amit hiányolsz, azt én úgy látom, hogy mind megvan, nem csak az Együttnél, de a többi pártnál is. Menj fel akár Szigetvári FB oldalára, akár más ellenzéki politikuséra, ott mindig így megy (és persze elmondják ugyanezt az összes szembejövő mikrofonnak is, csak az FB-n könnyebb visszanézni). Szóval nyitott kapukat döngetsz, ami a technikai részt illeti. Az más kérdés, hogy a médiazajban mennyire jut el. Juhász pl. sokszor próbálja összekötni az üzenetet performansszal (sajttáj. Orbán házánál, stb.), többen írnak a vezetőségből blogot, amelyek kint szoktak lenni az Index címlapon is, és látod, még így is nehezen jut el hozzád az, amiről beszélnek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.23. 18:52:01

index.hu/belfold/2015/05/22/egyutt-fidesz-jobbik-lmp_vitat_rendeztek_a_rendszervaltasrol/

Remek:

"A konferencia végén moderátor megjegyezte, hogy a rendszerváltás óta eltelt időben egyre ritkábban fordult elő, hogy különböző oldalakhoz tartozó politikusok egy asztalhoz ültek, és fontos ezt a hagyományt ápolni, visszahozni, erősíteni. A közönség pedig ezt lelkesen megtapsolta. A Jobbik ezzel a fújolás ellenére is – ha eddig bárkinek kétsége lett volna – tagadhatatlanul kikerült a politikai karanténból."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.23. 22:55:37

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Csak hogy - mint ahogy a megfogalmazás is utal rá - ez már rég megtörtént, ez a konferencia csak reagált a helyzetre.

Egyébként annyira tudtam, hogy az egész beszámolóból ez fog csak megragadni benned :-) Ott a helyszínen teljesen egyértelmű volt, hogy Szigetvári és Schiffer abszolút lenyomta a jobbikos csávót, Gulyás Gergely meg csak pislogott a sarokban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.05.24. 00:16:25

@Fedor:

A beszámolóba belefutottam, nem kerestem aktívan. A kiemelés lényege: Kikerültek a karanténból. Miért? Mert felemelték.
Ugyanakkor hiába kerestem, hogy lemosták a jobbikot, csak annyit olvastam, hogy cigányozott, kifújjolták. De ettől még cigányozott, és nem az van a beszámolóban, hogy észérvekkel felmosták a jobbikkal a padlót, hanem az, hogy fújjoltak. (Csak fújjolni tudnak? )

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.24. 08:54:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: De nem MOST kerültek ki. Nem a vita emelte ki, hanem a választók.

Fújolni a közönség fújolt. Én is :-) Mert ezek után már muszáj volt elmennem személyesen megnézni. Úgy tudom, fel fog kerülni a teljes vita a videón a netre, szóval neked is lesz lehetőséged megnézni, hogy győztesen került-e ki a jobbikos, vagy sem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.25. 20:14:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Örülni én se örülök neki, de rávilágít a lényegre, hogy nem attól, hogy bárki is szóba állt velük.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0