Mibe kerül az országnak az új vasfüggöny?
2015. június 17. írta: Fedor

Mibe kerül az országnak az új vasfüggöny?

kerites2.jpg

Rég nem merem leírni azt, hogy ennél már nincs lejjebb, mert a kormány szívós munkával folyamatosan szállítja a cáfolatot.

Ma megint szintet lépnünk az embertelenségben: 26 évvel a kommunista vasfüggöny eltakarítása után a pár éve még kordonokat bontó Orbán Viktor az idegengyűlöletre építő menekült-ellenes kampány részeként (természetesen meg se várva az uszító konzultáció eredményét, hisz kit érdekel a látszat), 4 méteres szögesdrótkerítést építene a szerb határra. Értelme nincs sok, hisz ha nem Szerbián keresztül jönnek a menekültek, akkor jönnek másfelől. A kerítést ki lehet kerülni, a szintén EU tag Románia vagy Horvátország felé csak nem fogják meghosszabbítani. Akiket meg elriaszt, azok olyan országban ragadnak, amely minden, csak nem biztonságos számukra:

A menedékkérők jelentős része mindenféle támogatás és szállás nélkül, elfogadhatatlan körülmények között (gyakran hajléktalanként) kénytelen az utcán tengődni. Szerbia soha senkit nem ismert még el menekültként, annak ellenére, hogy a menedékkérők jelentős része háború és erőszak sújtotta országokból (mint például Afganisztán vagy Irak) érkezik. Szerbia automatikusan biztonságos menedéket nyújtó országnak tekinti Görög- és Törökországot, míg e feltevés megalapozatlanságát az előbbi esetében már az Emberi Jogok Európai Bírósága is megállapította.

Az elmúlt öt évben a kormányfőnek köszönhetően amúgy is folyamatosan csökkent hazánk megbecsültsége, de az utóbbi pár hónapban, mióta a botrányok miatti népszerűségvesztést megállítandó szélsőjobbról előzi a FIDESZ a Jobbikot, ez a csökkenés átment zuhanásba.

Na ez a zuhanás kaphat egy rakétalöketet ezzel az intézkedéssel. Ez már megint egy olyan lépés, amitől a Habonyművek belpolitikai hasznot remél, de amelyből kulturált országokban csak az marad meg, hogy na, Orbán megint lépett egyet az általa oly szeretett diktatúrák irányába, és miközben állandóan keresztény erkölcsiségről papol, a valóságban két lábbal tiporja azt, levegőnek nézve pl. Ferenc pápa ezirányú gondolatait és mai felhívását.

A fenti károkozás nehezen forintosítható, de van ennek a történetnek egy jóval földhözragadtabb, anyagiasabb dimenziója is.

Azokon a helyeken, ahol már van hasonló kerítés (fentebb már említett Bulgária és Görögország Törökország felőli határain), két dolog derült ki a használatuk során:

  • Csak némileg csökkenti, de nem akadályozza meg a menekültek áthaladását, viszont még veszélyesebbé teszi.
  • Rettentő drága.

Vegyük pl. azt a 80 km-es bolgár határszakaszt, amelyen jelenleg is épül egy ilyen vasfüggöny. A tervezett költség átszámolva 14,5 milliárd Ft. Nem tudunk még szinte semmit a most elhatározott magyar kerítés technikai paramétereiről, szóval induljunk ki ebből a durván 18 milliós kilométerenkénti árból. A tervezett 175 km így nagyjából 3,2 milliárd Ft-ból jöhet ki. Saját erőből tavaly 481 millió Ft-ot költöttünk a menekültekre (ehhez jöttek még EU-s források), tehát ha vesszük az uszító hangvételű nemzeti konzultációra kiadott egymilliárd Ft-ot valamint a 300 millióba kerülő, és méltán közfelháborodást kiváltó plakátkampányt, és hozzácsapjuk a határzár várható árához, akkor elmondhatjuk, hogy összességében a 2014-es menekültügyi kiadások durván tízszeresét kitevő közpénz megy el Orbán politikai túlélési kísérletére (merthogy a valóban létező menekültügyi problémára ez igazi, és emberileg is vállalható megoldást nem nyújt). 

Azt döntse el mindenki maga a saját vérmérséklete szerint, hogy mire lehetne ezt a közel 5 milliárd Ft-ot költeni. Egészségügyre? Oktatásra? A menekültkérdés valódi és humánus megoldására?

A miniszterelnöknek úgy látszik semmi se drága, ha a saját jövőjéről van szó, tehát neki ez az egész cirkusz biztos megéri.

És az országnak?

UPDATE
Ahol valóban komoly problémát jelentenek a bevándorlók és a menekültek, mintha egy kicsit emberibben állnának hozzá a kérdéshez:
A francia belügyminisztérium bejelentette, hogy építenek egy kurva nagy kerítést az ország köré építenek 10 500 lakást a bevándorlási válsághelyzet miatt. Ebből ötezer a menekülteknek épül, négyezret kapnak azok, akiknek még nem bírálták el a menedékkérelmét, a maradék 1500 lakást viszont illegális bevándorlók kaphatják.

UPDATE2

Úgy látszik, némileg alábecsültem a projektben levő pénzlenyúlási potenciált: a Népszabadság információi szerint a kormány 22 milliárd Ft-ot szán erre az őrült ötletre.

"Saját erőből tavaly 481 millió Ft-ot költöttünk a menekültekre (ehhez jöttek még EU-s források), tehát ha vesszük az...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. június 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr287551674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2015.06.18. 08:59:02

maxwal birca
Te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven ivanov/!
Folytatod a hazudozást, sunyiskodást amit zsivkov és castro janicsárképzőjében tanultál!
Magyarország 4,5 milliár Ft-ot költ a menekültekre amiből 4 milliárdot az EU ad! Tehát az önrész a fele annak amibe ez a hazug sunyi "nemzetikonzultáció" kerül!
Ezeket a számokat kell összevetni azzal a kieső adó- és járulékbevétellel amit a külföldre ment gazdasági menekültek - alsó hangon félmillió ember - nem a magyar költsdégvetésbe fizetnek be!
Ez az egész menekültdolgot arra használja a mutyivezér, hogy elterelje a figyelmet a brókerügyekben értintetségéről meg a magyar gazdasági elmenekülőkről!

mortullus 2015.06.18. 09:52:20

"A cél a menekültek szabad mozgásának akadályozása, és innentől lényegtelen, hogy mi menekülnénk vagy hozzánk menekülnének, pontosabban rajtunk keresztül, hisz nem vagyunk célország."

Szerinted, ha valaki menekült, az feljogosítja arra, hogy szabadon grasszáljon Európában? Hm ez a mocsok állam! Én, mint magyar állampolgár sem kelhetek át Szerbiába a zöldhatáron, a menekült miért tehetné ezt meg visszafelé szabadon?

"Mert igaz, hogy sokan jönnének be nálunk, de szinte senki sem akar itt maradni, és attól se kell félni, hogy tízezreket vagy százezreket toloncolnának vissza hozzánk, mint ahogy Kósa kamuzza."

Biztos vagy te ebben? Hogy a németek, osztrákok nem a dublini rendeletet fogják lobogtatni? Mond te úgy általában eszednél vagy, híreket olvasol? Mintha nem ezt csinálték volna a franciák az olaszokkal.

Ha Szerbia felől megállítjuk a menekülthullámot, és Horvátországban vagy Romániában lépnek az EU területére, akkor legalább mi is visszaküldhetjük őket.

Exploiter 2015.06.18. 10:08:18

N+1. blog, ami szörnyűlködik, de amúgy más megoldást még sehol nem olvastam.
Tegyük rendbe azokat az országokat, ahonnan menekülnek az emberek?
Hogyan? Bombázzuk őket porig, ültessünk oda bábkormányt és állítsuk vissza a diktatúrákat, szálljuk meg őket gyarmatnak... mégis hogy a kék égbe lehet ezt meglépni...?
Aki jön, azzal meg mit csináljunk? Engedjük be őket, építsünk fel új városokat nekik?
Komolyan nem értem, hogy miféle B tervet tud bárki összerakni itt, ha már az A nem tetszik.

konrada 2015.06.18. 10:09:15

...lehet itt ragozni, hogy a zorbán sunyi, meg a narancsbukta, és a többi...

...de félek, annak van igaza, akik szerint magyarország megint kisérleti telep, mint volt gulyáskommunizmus idején. Csak most egy másik unióé.

...mert az látható, hogy nem tudja az unió megoldani ezt a menekültkérdést beintegrálással. Így ha ebben az ütemben érkeznek oda az integrációra nem alkalmas menekültek, úgy nő majd a szélsőséges pártok ereje. Ezért meg kell állítaniuk a bevándorlás növekvő ütemét, s arra meg ott a schengeni egyezmény azon pontja, hogy az EU határ átlépőországának kell megoldani a problémát.

...s az meg tudható, hogy azon már átléptek, úgy a határállam lehetősége elég kicsi.
Így van egy olyan sejtésem, hogy már megállapodtak zorbánékkal, hogy erre a kerítés lesz a megoldás, és hogy látszatból lármáznak egy kicsit, de háttérben meg finanszírozni fogják....

2015.06.18. 10:10:40

Megint balfaszul kommunikálta a kormány ezt a menekültügyi és kerítés témát is .Annyira de annyira kurva bénák bazzeg ami a kommunikációt illeti, hogy az már gyomorforgató .

gipszj 2015.06.18. 10:13:30

Biztos, hogy az a cél hogy ne lehessen bejutni, hanem hogy ne lehessen kimenni?

gipszj 2015.06.18. 10:14:29

Ha már megvan a technika a kerítés építésére akkor már akár lehet folyatni a többi határon is.

Trackers 2015.06.18. 10:34:06

A ballib hiszti leszarható.

MInden EU-s orzság épp most zárja le a határait.
Az olaszoktól már nem mehetnek át a franciákhoz, franciáktól, az angolokhoz.
Az osztrákok totloncolják vissza hozzánk akik már átmentek és a németek is.
A többit át se engedik.
Eközben 120.000 illegális bevándorló érkezik idén.

Elég az ostoba agyatlan Gyurcsanyista ballibek hisztijáből !

Nyilvánvalóan tenni kell valamit, és a határzár az egyik leghatásosabb módszer.
Nem véletlen hogy ezt teszi egész Nyugat-Európa.

gipszj 2015.06.18. 10:36:12

A problémát én sem tagadom, de szerintem sem ez a megoldás.
Nem azon kéne dolgozni, hogy kirekesszük a problémát, hanem megszüntetni azt a kiinduló országban. Az emberek 99,9%-nak esze ágában sincs elhagyni a szülőföldjét, ha nincsa rá komoly(háború, éhinség, ...) oka rá.
Szerintem a fejlett államoknak közösen kéne támogatni az oktatást és az internet elterjedését ezekben az országokban. Akkor a szélsőségeseknek (akik, háborúzni szeretnek) esélye sem lenne. Nem véletlen, hogy egyes európai államokban is államilag csökkentik az oktatás támogatását, hogy könnyebb legyen befolyásolni a tömegeket.
Tudom, ez egy hosszú folyamat, de szerintem ezzel lehet hosszú távon mindenhol garantálni a békét.

mortullus 2015.06.18. 10:39:54

@Trackers: Bele sem mer az ember gondolni, hogy ez a népvándorlás egy Gyurcsány-, vagy Bajnai- (esetleg egy Mesterházy) kormány alatt ér minket...
A kamionokhoz és dél-olasz városokhoz hasonlóan most szednék szét a felsőházi termet a Parlamentben a bantuk...

Exploiter 2015.06.18. 10:40:41

@gipszj:

Ójézus.
Internet van mindenhol már, tudod, az isis is használja profi módon, tényleg sokat segített nekik.
Az oktatást is lehet támogatni, maximum lemészárolják az egész iskolát itt-ott, mert a mocskos nyugati értékrendet képviseli.

Van bármi halvány fogalmad arról, hogy úgy általában mi történik a világban mostanában? Amit írsz, egy szépségkirálynőválasztáson nagyon jó válasz lenne egy bonyolult kérdésre, de itt kicsit kevés.

Brix 2015.06.18. 10:43:18

@Fedor: " A cél a menekültek szabad mozgásának akadályozása, és innentől lényegtelen, hogy mi menekülnénk, vagy hozzánk menekülnének, pontosabban rajtunk keresztül, hisz nem vagyunk célország...."
Még nem vagyunk, de hosszabb távon azok leszük! Mi csak a nyugat európai országokhoz képest vagyunk szegények, de adott esetben, egy afgánnak, eritreainak , vagy szomálinak vonzó célpont lehetünk, a jövőben. Főleg úgy, hogy legtöbb befogadó, jóléti állam már telítődött " menekültekkel"
Nagy probléma , hogy sokan nem látják mi folyik jelenleg. a világban. Nyilván van egy menekülési hullám a háborúk elől , de valójában 99%-ban gazdasági okokból menekülnek az emberek
A jelenlegi háborúkat , az" arab tavaszt", a gopol. konfliktusokat, mind a demográfia robbanás okozta, a nyugati hatalmak beavatkozásai csak rontottak a helyzeten!
Lenne egy kérdésem: hogy fogadjon be Európa menkülteket, amikor a nagy kibocsátó országok lassan már a 200 milliós lakosságot is elérik?( Pakisztán, Nigéria)
Ez öngyilkosság lenne!!
EZ menekült probléma , hanem modernkori népvándorlás, amely el akarja söpörni a kicsi ,de gazdag Európát!

mortullus 2015.06.18. 10:47:37

@gipszj: De ezek már itt vannak a határon, sőt bent az országban. Nem fognak hazafelé indulni, mert az EU bejelenti, hogy 50millióMbit-es netet épít ki Irakban és Afganisztánban.

Inkább azt kellene megnézni, kik és milyen szándékkal zúzták szét ezeket az ázsiai és közel-keleti országokat. Sajnos egy látszik, ez a tehetségtelen, idióta, korrupt balfasz EU vezetéstől semmi jót nem várhatunk a probléma kezelését illetően. Ilyen alkoholista Junkcer féléktől sok jót ne várjunk. A tagországok szépen magukra lesznek hagyva és egymással fognak "acsarkodni".

Erre mondanák a new-yorki izráéliták, hogy ögyes!
A szétrobbantott országok ásvány és egyéb kincseit elvesszük, EU-orosz viszony megmérgezve, EU hamarosan szétzilálva. Az utolsó döfés pedig a TTIP lesz.

Trackers 2015.06.18. 10:49:18

@mortullus:

Ember !

Ezek a menekültek éppen azokból az országokból érkeznek leginkább, ahová oda mentek bégét csinálni.
Az Arab tavasz hadművelet, plussz Irakban Szaddam elhajtása nem létező biológiai fegyverek okán.
Még nagyobb békét csinálhatna ugyan Amerika, de más mindent felvásároltak, és kontrollálnak amit ott akartak.

Most az EU-s káosz kialakítása a céljuk.
Káoszban a legolcsóbb az erőforrások felvásárlása.
Lásd Ukrajna, és hogy ki lett a gáz ágazat főnöke:
hvg.hu/kkv/20140514_Biden_fia_egy_ukran_gazceg_vezetosegenek

Trackers 2015.06.18. 10:51:09

@mortullus:
Boccs.. gipszj volt a címzett.. :)

gipszj 2015.06.18. 10:52:22

@Exploiter: Köszönöm a véleményt!
Biztos vagy benne, hogy a háborús területen az emberek többsége hozzáfér kontrolálatlan internethez? Ezen próbél egy-két "gonosz" multi segíteni, hogy mindenféle eszközzel próbálnak "szabad" internetet eljuttatni a problémás területekre.
Egyik országokban sem használják az emberek rendes tájékozódásra az internetet. Ezen lehetne az oktatással segíteni.
De látom abban te is egyetértesz hogy a szélsőségesek félnek az oktatástól.
Nem mondtam, hogy ez nem egy idealizált álom, de azért remélem sikerül egy kicsit ideálisabb világban élni majd egyszer, ha nem nekem talán a gyerekeimnek.
De abban is biztos vagyok, hogy amíg mindenki csak a saját érdekeit nézi addig nem jutunk egyről a kettőre.

gipszj 2015.06.18. 10:54:02

@Trackers: Ha tájékozzottabbak lennének az emberek akkor nem lehetne őket irányítani.
Ezt remélem azért te is belátod.

a Lojalista 2015.06.18. 10:57:03

S az milyen lett volna, ha anno Árpád apánk és "primitív hordája" előtt zárják be az országot? Hogy is volt a mondás? "A magyarok nyilaitól ments meg uram minket". Merthogy jöttünk, raboltunk, öltünk és megtelepedtünk...
Tévedés ne essék én is félek a másságtól, féltem a nyugalmam, a családom, DE! az egésznek van egy emberi oldala is, merthogy Ők is emberek, nekik is van családjuk, akiket féltenek...
S az egész politikai adok/kapok majd teljesen érdektelenné válik, ha esetleg az Iszlám Állam tovább terjeszkedik és megérkezik mondjuk ide is...
De az ember/ az emberiség már csak ilyen, csak az érdekli ami az övé és nem akar továbblátni a szűk környezeténél, ezért volt és van a világtörténelemben annyi háború, öldöklés... s ha jól belegondolunk már a "Szent Könyv" a Biblia is erről mesél...

Exploiter 2015.06.18. 11:01:02

@gipszj:

Persze, hogy félnek. Minél több a hülye a világon, annál kevesebb az esély a normális életre, ez tény. Én mondjuk ezen nem oktatással segítenék, de én nem vagyok jó ember.
Ellenben abból indulsz ki, hogy az emberek alapvetően békében élnének egymással, ha elég tájékozottak lennének. Nem számolsz vallással, nem számolt kulturális különbségekkel.
Nem nézed meg a szaudiakat, ahol annyi pénz van, hogy bele lehet fulladni, magas gazdasági/technológiai szinten élnek, viszont ott élni európai értékrend szerint nem sokkal jobb, mint bármelyik másik porfészekben. Bebörtönözhetnek bármilyen ostoba okból, megkorbácsolhatnak a főtéren, akár ki is végezhetnek.
Az iszlám ennyire képes 2015-ben. Ezen nem tudsz változtatni évszázadok alatt se, meg nem is biztos, hogy van hozzá jogod úgy általában.

De azért remélem tudsz olyan módszert is, ami mondjuk IDÉN segít valamennyit a probléma kezelésében.

Muad\\\'Dib 2015.06.18. 11:01:24

@Fedor:
- Ha továbbmegy innen valaki, mert mondjuk nem kapják el, akkor a BEÉRKEZÉS helyére toloncolják vissza, MINDEN menekültügyi kérelmet ott kell lefuttatni.
- A menekült státusz elbírálása hosszú időt vehet igénybe, addig a beérkező országnak kell ellátni az illetőt.
- Az általad említett sok diplomás pont olyan sztereotípia, mint amivel hadakozol. Biztos a sok diplomás miatt nem mernek Franciaországban a kamionok bizonyos utakat használni.
- A koszovói menekültek jó része NEM politikai üldöztetés elől menekül, hanem gazdasági okokból. Persze nem legálisan, mert minek azt, hanem illegálisan.

Nyilván olcsóbb lenne mindnek a kezébe adni a schengeni vízumot, de alighanem eléggé kiakadna rajta az EU.

Külön nevetséges, hogy az az EU szörnyülködik, amelyik a saját schengeni szabályozásában követeli ki a szigorú határvédelmet a peremországoktól...

konrada 2015.06.18. 11:02:29

@gipszj:
...és hogyan oldja azt meg Magyarország, hogy kiinduló országokból ne induljanak el Európába a bevándorlók?

...félek, legjobb esetben is csak annyira képes az ország, hogy ezt ne rajtunk keresztül tegye...

Exploiter 2015.06.18. 11:04:07

@a Lojalista:

Ez egy nagyon jó érv a kerítés mellett, már megint. Nyugatabbra már nem is engedtek minket, azért ragadtunk itt, aki meg itt volt, hát, annak elvettük a földjeit, rákényszerítettük a saját uralmunkat, később a kereszténységet, tűzzel-vassal. A kulturájuk, addigi világrendjük annyira eltűnt, hogy még most is vitatkoznak róla az okosok, hogy kik voltak itt egyáltalán akkor.
Gondolom nagyon szerettek minket akkoriban, kár hogy nem lehet őket megkérdezni, milyen sikeresen értékelik az integrációt így visszanézve.

gipszj 2015.06.18. 11:08:24

@konrada: Természetesen ezt Magyarország egyedül nem tudja megoldani.
Azt meg elég jól csinálják, hogy Magyarország kellemetlen hely legyen letelepedni.

Netuddki. 2015.06.18. 11:09:43

@Trackers: Azt tudtad, hogy anyád is amikor még a Rákóczi téren strichelt, ballib volt? De aztán üzemi balesetként jöttél te. El akart kapartatni, csak a műveletet végző, alulfizetett, olcsó nőgyógyász rossz munkát végzett, így végül is világra jöhettél. Mint utólag kiderült pont azt a részt sikerült kikaparni amiből az agyad fejlődhetett volna ki. Ezért is lettél ballibsiző, fideszes droid mint a többi haverod, a batyu, a nicktolvaj, az ürü és a többi kotonszökevény...

gipszj 2015.06.18. 11:13:36

@Exploiter: Szerintem ez egy kicsit sántít.
Nem álítottak meg minket, hiszen az Atlanti óceánt és megnézték kalandozó őseink.
Ha nem lett volna olyan jó hely a Kárpát medence biztos tovább mentek volna.
A kereszténységet meg a magyarok vették fel annak érdekében, hogy beilleszkedjünk egy ilyen környezetbe. Szerencse, hogy volt egy ilyen királyunk aki nem csak a saját országának az érdekeit nézte hanem a környezetének is az érdekeit.
Ezzel is tettünk valamit egy közös célú államközösség érdekében.

konrada 2015.06.18. 11:17:28

@gipszj:
...az tényleg jó volna, ha egyre tájékozottabbak lennének az emberek.
...de ahogyan egyre jobban hülyül el az emberiség a modern országokban is az XYZ.. nemzedék térnyerésével, lehet rádöbbenni arra, hogy az információbőség inkább kontraproduktív.

...s ami még érdekesebb: azokban az országokban, amelyek egyre radikálisabbak lesznek, szinte minden putri tetején ott a tányér, még ha egyébként autót se nagyon láttak, kiépített útat meg csak a tv-ben...
...szóval: azt hinné az ember, hogy az információs forradalom a tájékozódottságot, műveltebbé válást okoz, de sajnos nem: hamis álmokat gerjeszt, és teret ad a manipulálóknak...

...írom én, amiért megkapom majd az agyhalott jelzőt valszeg jogosan.
...de nem ártana elgondolkodni azon, hogy valóban a tudás hatalom, vagy hatalom tudása a jól csepegtetett információ....

Exploiter 2015.06.18. 11:21:48

@gipszj:

Az, hogy valaki körbegaloppozza lóháton a földeket, egy dolog, elfoglalni egy ország méretű területet és megtartani az egy másik dolog. Épp itt éltek olyan gyenge népek, akiktől sikerült elvenni, amit akartunk. Valamiért én nem akarnék "épp itt élő gyenge nép" lenni. Amúgy igen, a kereszténység felvétele jó ötlet volt, mint kiderült, de attól még továbbra sem hiszem, hogy a helyi lakosok lelkesültek volna a nagy honfoglalásunkért.

Viszont úgy látom, más megoldást nem tudsz javasolni most sem, mint a világbékét.

GERI87 2015.06.18. 11:23:08

"26 évvel a kommunista vasfüggöny eltakarítása után"

Azért tisztázzuk hogy az a kerítés bent és nem kint tartotta az embereket.
Saját állampolgárok szökését gátolta meg és nem idegenek bejövetelét.
Na meg akkor képzett, kulturálisan európai emberek mentek el európai kultúrkörbe.
Most nem ez a helyzet: képzetlen, eltérő vallású, kultúrájú emberek akarnak a használhatatlan tudásukra bebocsátást és ellátást.

ŐK úgy akarnak menedéket hogy közben el is legyenek tartva, alanyi jogon, csak úgy..!

Még is mit dolgozna egy Szudáni, szír menekült aki egész életében kecskéket legeltetett a falu határában?
Ő mit akar kezdeni magával Európában?

Még MO-on is van legalább 3 millió ember akinek semmiféle használható, piacképes tudása nincs ahhoz hogy Európában bárki alkalmazza...nincs hely, üresedés 3 millió kukásra...de még ahhoz is nyelvtudás kéne...

"Akiket meg elriaszt, azok olyan országban ragadnak, amely minden, csak nem biztonságos számukra:"

Eleve Szerbiáig sem kéne eljutniuk!
Abban meg igazuk van nekik is hogy Görög és Törökország biztonságos hely.
Maradjanak ott!

Miért nem maradnak?
Mert nyugati jóléti segélyen akarnak élni!

Nem arról szól már ez hogy féltik az életüket, akkor maradnának Törökországban...vagy van biztonságos nem háború sújtotta afrikai ország is, nem kell hozzá lélekvesztőkön kockáztatni a tengeri utat!

"A miniszterelnöknek úgy látszik semmi se drága, ha a saját jövőjéről van szó, tehát neki ez az egész cirkusz biztos megéri."

Valamit lépni kell, hogy drága lesz e, vagy megépül e, vagy lenne a jobb megoldás már más kérdés...de a baj hogy az algaproblémát sem látjátok.

GERI87 2015.06.18. 11:27:52

@DeMarco:

"Mi tudjuk 1848, 1916, 1947, 1956 kapcsán, hogy mennyire fontos a menekültek befogadása és mennyire hálásak lehetünk a környező népeknek és az usának a segítségért."

A mostani menekültek nem a környező országokba mennek és nem hasonló kultúrkörbe!
valamint nem dolgozni akarnak hanem segélyt!
Ez látni kell.

Medgar 2015.06.18. 11:38:33

1, Az hogy Magyarország tranzitország szimplán Hazugság, mivel az eu hozzánk toloncolja vissza a nálunk belépett menekülteket, így innen max. visszafele mehetnek.

2, Mivel Olaszország mindent meg fog tenni a menekültek vissztartására, így Mo-ra jóval nagyobb teher fog jutni.

Innentől kezdve lehet rinyálni a menekültekért, de a mindenkori kormánynak a saját polgárait kell védenie.

csak egy néző 2015.06.18. 11:40:03

Sokkal olcsóbban lehetne megoldani, megállítani ezt a menekülthullámot. Orbánnak kellene meglátogatni azoknak az országoknak a vezetőit, akik miatt elmenekülnek az emberek
Akiket Viktor eddig meglátogatott azok vagy elhunytak, vagy kivégezték őket, vagy csak simán megbuktak.

www.borsonline.hu/cikk.php?id=54971

mortullus 2015.06.18. 11:41:59

Miközben a négerek Franciaországban széltében-hosszában garázdálkodnak, a baloldali Ségolène Royalnak a nutella bojkott a legfontosabb.
Most sírjunk vagy nevessünk?

index.hu/gazdasag/2015/06/17/nutella_erdopusztitas_palmaolaj/

nu pagagyí 2015.06.18. 11:42:00

Nem a kerítés kerül sokba, hanem az erkölcsi rombolás. Mi leszünk a gecik országa, élén a főgecivel.

Exploiter 2015.06.18. 11:52:48

@nu pagagyí:

Ezen kár aggódni, ha olaszország beváltja a fenyegetéseit, ŐK lesznek a főgecik.
Vagy a görögök, amikor kilépnek. Vagy az angolok, amikor kilépnek. Vagy a franciák, németek, amiért az eu-n belül visszaállítják a határokat. Vagy a spanyolok, akik már rég megtették, amiről itt sírunk.

Nem tudom, van-e egyáltalán nem-geci ország ezen a kontinensen, de most azért elég erős a mezőny, nehéz az élre kerülni.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.06.18. 11:56:33

Tudtátok, hogy Franciaországban 160.000 hajléktalan él? :) Zseniális húzás a bevándorlóknak lakást adni! :)

Krutzifix 2015.06.18. 12:00:21

@Lattimer: És frankón ezek mind itt maradnak...mekkora barmok vagytok Ti, leírhatatlan!

mortullus 2015.06.18. 12:01:55

@jobbdemokrata: ilyeneket ne írj, össze fognak zavarodni :) hogy most a hajléktalan jogait védjék jobban, vagy a népvándorlás szereplőit

gondolom itthon is nemsokára lesz a "Város mindenkié" csoport mintájára "Európa - Magyarország mindenkié" gyülekezés is

panelburzsuj 2015.06.18. 12:02:34

@jobbdemokrata:
A kép még kerekebb lenne, ha azt is megosztanád nagyérdeművel, hogy a százhatvanezer hajléktalanból mennyi az őskelta, az ősfrank, az ősbeduin meg az őshaiti.

Trackers 2015.06.18. 12:06:56

@nu pagagyí:

Bizony mi leszünk a geci határlezárók.
A többi gecivel együtt.

www.napigazdasag.hu/cikk/46585/
Franciaország, Ausztria és Svájc is lezárta a hét végén olaszországi határát a tömegével érkező menekültek elől. Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerint a menekülthelyzet tarthatatlanná vált, s az Európai Unió tagállamainak összefogását sürgette.

Ortodox 2015.06.18. 12:09:40

Jó sokba fog kerülni, ki kell fizettetni az EU-val. És megépíteni közmunkában a határsértők fekhúzzák közmunkában.

Exploiter 2015.06.18. 12:13:02

@Krutzifix:

Miért, szerinted HOVA mennek? Majd befogadják őket a gazdagabb országok? Amik azzal vannak elfoglalva, hogy hogy tudják visszaküldeni őket a fogadó országokba?

Ha ide jön 100.000 ember, akkor vagy becsukjuk a szemünket és reméljük, hogy nem veszik észre őket az osztrák határon, vagy elrakjuk őket egy táborba, ahol dekkolnak egy pár hónapot, utána visszaküldjük őket, hova is? Háborús övezetekbe, vagy egy másik szerencsétlen eu országba, hogy oldják meg ők?

És itt beszélünk 100.000 főről.

Azon országok, ahonnan errefelé jönnek az emberek, nagyjából 100-150 millió fősek. Az olaszok felé tartók ennek sokszorosát teszik ki. A spanyolok felé kb ugyanennyi várható.
Ha ennek csak elenyésző százaléka idejön és megáll itt pihenni az országban, akkor azzal mégis mit akarsz csinálni, de komolyan...?

Krutzifix 2015.06.18. 12:17:23

@Medgar: Jah! Teljesen igaz! tavaly is visszatoloncoltak 45 főt...micsoda teher, vazeg! Az mondjuk igaz, hogy a saját állampolgárokat kellene védeni, de ez a 20 milliárd nem fog hiányozni ebből? Vagy azt is saját állampolgár védelmének gondolod, hogy minimum a 20%-a valakiknek a zsebében landol majd? meg az éves karbantartási díj, és egyebek? Szerintem az egész országot körbe kellene keríteni, és akkor simán meg lenne az egy főre eső előírt börtön négyzetméter...

Krutzifix 2015.06.18. 12:18:28

@Exploiter: Hol hallottál arról, hogy 100.000 ember kódorog az országban? Ne ferdítsd el a tényeket, hazudni én is tudok, ehhez nem kellesz Te, elég a Kormányunk!

Trackers 2015.06.18. 12:20:05

@Krutzifix:

Elmész a picsába a 45 főddel együtt.
Ausztria épp most gyorsítja fel a tavalyi 42.000 bevándorló visszatoloncolását

Másrészt pedig idán cirka 120.000 bevándorló fog érkezni (jelenleg napi 500-600), akik elött a határt is le fogják zárni, ahogy máris lezárták az Olaszok fele.

www.hirado.hu/2015/06/03/ausztria-gyorsan-visszakuldi-azokat-akik-magyarorszagon-mar-kertek-menedekjogot/
Az osztrák belügyminisztérium szerdától felgyorsítja azon menekültek ügyének elbírálását, akik korábban egy másik európai uniós tagállamban már benyújtották menedékkérelmüket, s így a jelenlegi EU-szabályozás értelmében Ausztriában már nem jogosultak menedékjogot szerezni - jelentette be közös sajtótájékoztatón Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter és Wolfgang Taucher, az osztrák Bevándorlási Hivatal vezetője.

Medgar 2015.06.18. 12:20:48

Tavaly mintha nem zárták volna le a határaikat a franciák svájciak és osztrákok. De lehet, hogy csak nekem maradt ki ez a hír.

Medgar 2015.06.18. 12:22:48

@Krutzifix: Nem velünk vitatkozol, hanem a tényekkel.

Roan 2015.06.18. 12:24:11

@Trackers: Na, ez az, hogy összefogást sürget, aminek van is értelme, szemben azzal, ha minden állam húz maga körül egy falat. Ez a helyzet a térfigyelő kamerákra emlékeztet: ha bekameráznak egy kerületet, bár, ott valamelyest csökken a bűnözés, de a szomszéd kerületben megnő. Ha minden kerületet bekameráznak, akkor a bűnözők megtanulják kijátszani a rendszert. A probléma okát nem szünteti meg, de legalább azt a hamis érzetet kelti, hogy minden rendben van.

Ortodox 2015.06.18. 12:27:38

@Roan: ásít. Minket egyáltalán nem érdekel h a bevándorlók az olyan országok felé kerülnek amerre könnyebb nekik. Így a határőrségnél indokolt kifejezetten brutálisan eljárni, de hagyni pár túlélőt, hogy mesélhessenek...

Krutzifix 2015.06.18. 12:28:31

@Exploiter: Az elmúlt 2 évben is jött már erre százezer menekült, mennyi kódorog az országban? Hol láttad őket? Tényleg úgy látod, hogy ezek az emberek itt akarnak letelepedni, mert olyan jó híre van az országnak? Sok a munkahely, gazdagság van, stb.? Én nem így látom, bár így lenne! Egyébként, ha így lenne, szerinted valóban az a megoldás erre, hogy kerítéseket építünk? És nem az, hogy az okosok üljenek le egy asztal köré, és addig ne álljanak fel, amíg nem találnak ki valamit, amiben legalább közeliek az álláspontok? Mennyit vajúdott "bölcs" Kormányunk ezen vajon? Majd ha én leszek a miniszterelnök, akkor elgondolkozok a dolgon, de nyilván nem az lesz az első gondolatom, hogy melyik havernak tömjem tele a zsebét egy ilyen kerítéssel! Az fel sem tűnik, hogy folyik egy állítólagos Nemzeti Konzultáció a témáról? Vagy Te és Kormány már tudjátok az eredményt? Na, részemről ennyi, de ha odakerülök, akkor folytathatjuk!

Trackers 2015.06.18. 12:28:36

@Roan:
Alapvetően igazad van.

Csakhogy a gyakorlatban az folyik éppen szemeink elött, ahogy a fogoly dilemma játékosai sorba, egymás után adják fel a másik kárára a játékot.

Franciaország, Ausztria és Svájc már lezárta a határait.
Az innen érkezők elött is le fogják zárni, napokon, heteken belül.

Ebben a játékban az veszít, aki utoljára zárja be a kapuit.

Persze van az olasz B terv, hogy minden menekültnek Schengeni vízumot adnak, és mehetnek szabadon EU szerte, és ezt mi is megtehetjük.

Viszont abban a pillanatban megszűnik az EU közös határkezelése.
és ismét a határlezárás lesz, csak az egész EU-n belül, nem csak a Schengeni határokon.
A veztesek pedig megintcsak azok, akik nem zárták be kapuikat.

Ez ilyen egyszerű.

Exploiter 2015.06.18. 12:29:19

@Krutzifix:

Semmi ferdítés nincs ebben, nem azt mondtam, hogy ennyien itt vannak most.

A tények arra vonatkoznak, hogy mennyien laknak olyan országban, ahonnan elkezdtek errefelé jönni emberek.
De megkérdezem még egyszer: szerinted tőlünk HOVA tudnak tovább menni majd? Javaslom külföldi hírek olvasgatását, hogy az egyes országoknak mi az álláspontjuk a kérdésben.

Roan 2015.06.18. 12:29:40

@Ortodox: ásít. Akkor jönnek majd Szlovénia, Horvátország, Románia, Ukrajna felől. Nem tudom, kik azok a "mi", de engem érdekel, hogy innen is tudnak kerülni.

Ortodox 2015.06.18. 12:30:47

@Roan: szerencsére nem azok kormányoznak mar akik szerint ne csináljunk semmit mer úgyis hiába...

Trackers 2015.06.18. 12:31:52

@Krutzifix:
Az illegális határátlépőket pont leszarják NYugat-Európában.
Senki nem fogja megkérdezni őket, hogy hova szeretnének menni élni.

Ide fogják őket visszatoloncolni, ahol átláték a határt.
Ahogy teszik ezt az olaszok esetén, ahol nemcsak visszaküldik őket, hanem Franciaország, Ausztria és Svájc már lezárta a határait.

Exploiter 2015.06.18. 12:33:11

@Krutzifix:

"Az elmúlt 2 évben is jött már erre százezer menekült, mennyi kódorog az országban? Hol láttad őket?"

Erre már válaszoltam.

"Tényleg úgy látod, hogy ezek az emberek itt akarnak letelepedni, mert olyan jó híre van az országnak? Sok a munkahely, gazdagság van, stb.? Én nem így látom, bár így lenne!"

Magyarország paradicsom ahhoz képest, ahonnan jöttek. Pl itt nem akarja őket lelőni, felrobbantani, lemészárolni őket senki, ez egy jó kezdet. Munkahely? Szerinted az érdekel bárkit onnan? Amúgy meg nem válaszoltál a kérdésre, ha nem is ide jönnek, hova mennek tovább innen és hogyan?

"Egyébként, ha így lenne, szerinted valóban az a megoldás erre, hogy kerítéseket építünk? És nem az, hogy az okosok üljenek le egy asztal köré, és addig ne álljanak fel, amíg nem találnak ki valamit, amiben legalább közeliek az álláspontok?"

Milyen álláspontok? Kivel? Hogyan? Miről beszélsz?

"Mennyit vajúdott "bölcs" Kormányunk ezen vajon? Majd ha én leszek a miniszterelnök, akkor elgondolkozok a dolgon, de nyilván nem az lesz az első gondolatom, hogy melyik havernak tömjem tele a zsebét egy ilyen kerítéssel! Az fel sem tűnik, hogy folyik egy állítólagos Nemzeti Konzultáció a témáról? Vagy Te és Kormány már tudjátok az eredményt? Na, részemről ennyi, de ha odakerülök, akkor folytathatjuk!"

Tehát ötleted nincs jobb neked se, de ez nem tetszik. Ez eddig oké, csak nem vagyunk ki vele a szarból.

Trackers 2015.06.18. 12:34:06

@Roan:
Akik onnan mennek, azok nem lesznek a mi problémáink szerencsére.

Gyanítom viszont, hogy a horvátok és szlovének, azonnal szintén lezárják majd a határaikat, ahogy arra kerülnek majd.

Ha nem teszik meg ők lesznek a bevándorló csata vesztesei. Ahogy jelen esetben eddig mi nagyon vesztésre állunk, hisz itt jön be a legtöbb.

Azonnali határstopp kell, minnél hamarabb !

Roan 2015.06.18. 12:34:28

@Trackers: Na, pont ez zavar, hogy most mindenki beleugrott a (talán) legrosszabb megoldásba.

Trackers 2015.06.18. 12:39:08

@Roan:

Viszont ezzel, hogy a Nyugat-Európai országok megkezdték határaik lezárását, és a menekültek visszatoloncolását párhuzamosan, így nem nehéz belátni mi is kényszerpályára kerültünk az azonnali határlezárást illetően.

konrada 2015.06.18. 12:40:01

@Roan:
Ebből minket is csak egyedül Ukrajna fog érdekelni, mert az nem EU-s ország. A többinek meg megmutatjuk mi is a dublini egyezményt, ahogyan az osztrákok, svájcik, franciák, németek az olaszoknak meg nekünk....

(De az ukrán kerülő sosem lesz azonos, mint a sok ezer éves balkáni útvonal...
....vagy ha mégis, rövidebb kerítés kell..)

Roan 2015.06.18. 12:53:07

@konrada: @Trackers: pont a dublini egyezményt figyelembe véve fölösleges a fal, ugyanis nem Magyarországon lépnek az EU-ba a menekültek először. Feltételezve, hogy nem szerb menekültekről van szó, hanem szír, iraki, stb. nemzetiségűekről, akik Bulgáriában lépnek először eu-s földre. Viszont a török-bolgár határon már van fal.

contractor 2015.06.18. 13:11:38

"Mibe kerül az országnak az új vasfüggöny?"

Azt nem tudjuk. Amit tudunk az, hogy 100.000 bevándorló éves eltartása 100 milliárd Ft, ha 1 millió ft/fö/évvel számolunk. Van erre az országnak ennyi pénze. Kétlem. És nem egy évröl lennet szó, hanem akár 10 évröl vagy többröl is.

turista a saját országában 2015.06.18. 13:24:58

@Fedor: "A vasfüggöny meg vasfüggöny. A cél a menekültek szabad mozgásának akadályozása,"

Az ország elszigetelése, mint 1945 után.

turista a saját országában 2015.06.18. 13:27:09

@Roan: Majd épül fal a román, ukrán és a horvát határra is, ne aggódj.

Muad\\\'Dib 2015.06.18. 13:57:05

@turista a saját országában:
Az rejtély, hogy jönnek ide a románok, meg horvátok? Miért lenne nekünk gond, ha arra mennek? Az onnantól a románok, meg horvátok gondja.

konrada 2015.06.18. 13:58:51

@Roan:
Ez igaz. Viszont az is, hogy - mivel nincs a határnélküli EU-ban egyik sem, nem törekednek a belépők regisztrálni magukat, és ezen országok sem törekednek arra - pont ezért a helyi hatóságok sem - így nem lehet őket emiatt oda visszatoloncolni, mert nincs annak nyoma, hol léptek be.
Praktikusan és érthetően: Ha odajutottak, még ellenőrízetlen határon nem mehetnek szabadon tovább, ezért ha menedéket kérnek ott, akkor automatikusan oda kerülhetnek vissza, és kezdhetik újra az embercsempész útvonalat. Míg ha Magyarországon, vagy Olaszországban kérik ki a státuszt, úgy akár felülhetnek az első vonatra...

2015.06.18. 14:09:21

Biztos hogy nem az osztrák határra kellene tenni azt a kerítést ?
Mert ha visszatoloncolás lesz, akkor nyugatról szerintem több menekült fog idekerülni, mint délről.

2015.06.18. 14:11:50

@konrada: Ha az ukrán fronton át tudnak jönni, akkor már mehetnek amerre akarnak ?:)

2015.06.18. 14:16:27

@csak egy néző: Hát ki tudta hogy ez lesz pár év múlva ?
Elég lett volna csak feltekerni azt a drótot, most nem kéne beleölni egy csilliárdot újra :)

Na nem baj, legalább a Dunai Vasműnek lesz megrendelése ..)

2015.06.18. 14:18:23

És mi lesz ha vitorlázó repülőről fognak bepotyogni az EU-ba ?
Így is folyton elbújnak a repülők hajtóműveiben és kockára fagyva hullanak ki London belvárosába a menekültek . Azt hiszik szegények, hogy a repülők magasságában is kellemes nyári meleg van, hűs szellővel.:(

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.18. 14:39:17

Témánál vagyunk. Megkérdezhetem ,. hogy a szocialisták alatti tök értelmetlen roma felzárkóztatási programok hány milliárdot emésztettek fel?

csak egy néző 2015.06.18. 14:41:58

@A megvalósult amerikai ólom..:
Nem tudjuk te nagy tudású mester, oktass minket.

csak egy néző 2015.06.18. 14:50:29

@A megvalósult amerikai ólom..:
Úgy látom, hogy a "Híd a munka világába" programot is elmosta a Duna.

Blogger Géza 2015.06.18. 14:52:30

A kormány ismét határozottan és gyorsan cselekedett. Ettől a ballibáknak elakad a lélegzetük. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a cselekvés helyes volt...

mortullus 2015.06.18. 15:10:13

@Blogger Géza: Belegondolni is rossz, ha ez a népvándorlás Gyurcsány-, Bajnai-, vagy esetleg egy Mesterházy-kormány alatt ért volna minket.
Szerintem beszállnának Segolen Royal nutella-ellenes kampányába, mint fontos feladatba. De a magyar emberek megvédésével tutti nem foglalkoznának.

Muad\\\'Dib 2015.06.18. 15:14:32

@csentecsa:
Apró különbség, hogy a Románok aláírták a doublini egyezményt, így ellenük lehet kötelességszegési eljárást indítani, míg a szerbek esetében ez kizárva. Ráadásul, ha a román határnál vannak elkapva, akkor automatikusan lehet visszaküldeni őket oda.

poor 2015.06.18. 15:15:09

@Blogger Géza:
Barom kik azok a ballibák akik nem orbán seggében vannak mint Te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ORBÁN ÉS BANDÁJA TAKARODJ, már elloptatok mindent köcsög geczi fideszesek!!!!!!!!!!

Blogger Géza 2015.06.18. 15:22:08

@poor: Te tényleg szegény lehetsz, és ez nem csak az anyagi, hanem szellemi erőforrásaidra is értendő. :)

Blogger Géza 2015.06.18. 15:25:40

@mortullus: Hát, széttárnák a kezüket, és Brüsszeltől várnák a megoldást. Lennének vitanapok, előterjesztések, működnének a baloldali "szellemi műhelyek", csak épp nem történne semmi. Még azt tudom elképzelni, hogy Gyurcsány PR-osai megkeresnék a legaranyosabb kinézetű menekült kislányt, és Gyurcsány Ferenc megtalálná őt, mert eltévedt, és hazakísérné a táborba.

mortullus 2015.06.18. 15:30:37

@Blogger Géza: lol, hát igen valami ilyesmi.
A Heller Ági befogadna egy néger és egy iraki árvát, és csendes nyári délutánokon, egy szelet margarinos kenyér mellett mesélne nekik, filozófiai pályázatokról, Lukács György munkásságáról. Talán még az antiszemita magyarok is szóba kerülnének...

Muad\\\'Dib 2015.06.18. 15:31:51

@csentecsa:
Dehogynem, miután MI lefolytattuk a menekült kérelem elbírálását. Ellenben másik EU tagországba mindenféle vizsgálat nélkül visszatoloncolhatod, lévén nem nálunk lépett be az EU területére, tehát nem nekünk kell lefolytatni az eljárást.

Ortodox 2015.06.18. 15:34:43

Ezt a csatát a szokásosnál is durvábban bukta be a hazaáruló oldal.

Priceless

mortullus 2015.06.18. 15:40:44

@csentecsa: És az elbírálás az nem két napig tart. Addig itt kell tárolni, etetni, ruházni, állatkertbe vinni stb. Ezért kell megakadályozni, hogy Szerbia felől minél kevesebb jusson be.
Egy nagy határőrizeti apparátust kell gyorsan összerántani, ami biztos nem lesz egyszerű. Bruttó 700.000 Ft felett keresők esetében határőrizeti adó kivetése is szükséges lehet. A késlekedés a népvándorlóknak kedvez.

♔bаtyu♔ 2015.06.18. 16:44:28

@mortullus: Pontosan így van. Ráadásul a szerbek csak napi 8 főt fogadnának vissza. (Ha nem kapnak több pénzt).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.06.18. 16:52:10

@♔bаtyu♔: Ide is megérkeztél te fideszes fajankó? Ahol kerítésszagot érzel, ott jössz védeni a fidesz baromságát, mi?

♔bаtyu♔ 2015.06.18. 17:04:58

@Kéményen dolgozó kisember: És te mit keresel itt gyurcsánycsicska? Jöttél védeni a ballibsi baromságot?

Sok sikert faszfej, ahogy látom, meg is van:)))))))))))

Trackers 2015.06.18. 17:06:48

@mortullus:

Úgy járnánk a bevéndorlókkal ha Gyurcsányék kormányoznának, mint ahogyan Medgyessy és Gyurcsány alatt jártunk a devizahitelekkel, mikoris a lakosság eladósodása 10%-ról 70% felé nőtt devizában.

Nevezetesen majd lesz valahogy, valaki majd megoldja.
"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este."

csak egy néző 2015.06.18. 17:15:06

@Trackers:
", mikoris a lakosság eladósodása 10%-ról 70% felé nőtt devizában."

Baromarcú, mennyi is volt a Járai féle kamat?

Úgy látom, hogy a szar egy kicsit már feljött a felszínre.

"Lázár: a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk
"Senki nem tudja, hogy a most összecsapott beruházásoknak mi lesz majd a következménye

"Ma Magyarországon annál nagyobb kárt okozni, mint hogy nem az épül, amit akarnánk, hanem az épül, amit az európai uniós források lehetővé tesznek, ennél nagyobb kárt okozni nem is nagyon lehetne.
""Meghatározta az állam, hogy 15%-ot lehet terület kisajátításra, vagy terület megszerzésére fordítani az EU-s forrásból. Most kérdezzék meg, hogy az autópálya építésnél vajon, hogy ha ez volt benn a kiírásban, hogy 15%-ot lehet erre fordítani, akkor vajon hány helyen vettek 8%-ért földet? Hát, sehol se. Mindenütt a 15%-ra mentek az ügyvédek, meg annak a megmanipulálására.És ez mindenütt az autópálya minőségéből vett el adott esetben, vagy az építésből, de ugyanabból a kasszából ment. Mindenre van pénz, csak arra nem, amit meg akarunk csinálni, nem az előkészítésére, nem a kivitelezésére, hanem a pénznek a beszerzésére, vagy a pénznek a lenyúlására, beszéljünk világosan. Szerintem ezen a rendszeren érdemben és nagyságrendjében jelentősen kell korrigálni."

"A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk"

mortullus 2015.06.18. 17:16:41

@Trackers: ez a baj, hogy csak majdnem döglött bele :)

Zár Balta 2015.06.18. 17:42:59

Megmondom mi van:
1. vaskerítés kell
2. feka menedéksek nem kellenek
3. orbán geci nem kell

Pyrrhus 2015.06.18. 19:13:28

Álszentek vagytok értetlenkedők. Házatokat, nyaralótokat, telketeket rácsok, kerítések, kutyák, riasztók, kamerák védik az illegális behatolóktól. Nos, ha arra ébrednél, hogy egy barnabőrű kiscsalád behatolt és beköltözött a házadba, nyaralódba, birtokodra, kijelentve hogy ők a menekültek, s ezután te fogod őket eltartani, vajon mit teszel? Ugye, hogy azonnal rendőrért kiáltasz!

Magyarország nem tudja megakadályozni azt hogy az emberek elmeneküljenek a hazájukból, nem hogy távoli földrészeken, hanem még itt, az országon belül sem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.06.18. 20:13:32

@♔bаtyu♔: Mutass egy kommentet tőlem, ami alapján "gyurcsánycsicskázol", különben feljelentelek. Legalább megtudom, hogy ki vagy valójában.

mortullus 2015.06.18. 20:38:16

@Kéményen dolgozó kisember: Miért, az rágalmazásnak számít, ha téged legyurcsánycsicskázik valaki egy blogon?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.06.18. 23:10:54

@mortullus: Milyen rágalmazásnak? "Faszfejnek" nevezett. Az nem becsületsértés?

De mindegy, nyilván nem fogom feljelenteni...minek. Még az sem biztos, hogy a bíróságon a pofáját látnám, gondolom a munkáltatója küldene egy jogi képviselőt. Szarok bele ebbe az agitprop propagandába.

mortuIIus 2015.06.19. 12:41:10

@Kéményen dolgozó kisember: Mittudomén. Ha valakit buzinak neveznek nagy nyilvánosság előtt az sem becsületsértés.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.06.19. 19:46:18

@Pyrrhus: No ez az, ha a háza előtt táboroznának le az illegális bevándorlók, máris nem lenne olyan nagy liberális..
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0