Egy évforduló találkozása az aktualitásokkal
2015. október 11. írta: Fedor

Egy évforduló találkozása az aktualitásokkal

varadi_andras.jpegPont ma egy éve, hogy elment az az ember, aki értelmetlen haláláig élő jelképe volt a fideszes oligarchák elleni küzdelemnek. Váradi András dávidi harca Orbán sameszával, Mészáros Lőrinccel, azzal az emberrel, aki meglopta, tönkretette, és megalázta őt, példaértékű volt mindenki számára: nem kell elfogadni az elfogadhatatlant, nem kell meghajolni az önkény előtt. Nem csoda, ha az a máig nem teljesen tisztázott körülményű baleset egy nappal azelőtt, hogy megmérethette volna magát polgármester-jelöltként, és amely túl jól jött egyeseknek, sokak számára gyanús azóta is. 

Véletlen egybeesés, hogy az a földmutyi, ami ellen küzdött, pont a halála évfordulója környékén jár csúcsra azzal, hogy a valódi művelőitől elvett, majd az orbáni klientúrának kedvezményes bérlet formájában átjátszott földeket most végleg át akarják nekik adni. Mert biztos lehet benne mindenki, hogy pont az fog történni ezúttal is, mint ami a trafikoknál vagy a kaszinóknál történt.

 

Ide kapcsolódik a hét sztorija is, Lázár őszödi beszéde, amiből megtudhattuk, hogy a fideszes menedzsment bizony lop (de meglepődtünk ezen). Érdekes volt egy fideszestől hallani érvként a régi szadeszos axiómát, mely szerint az állam rossz gazda. Bizony, az. Demagógia azzal tüntetni ez ellen a gyalázat ellen, hogy a magyar föld en bloc, nem eladó semmilyen körülmények között. De ez nem jelenti azt, hogy az állami tulajdonú cégeket, földeket klientúraépítésre lehetne használni.

Mert nem az a probléma, hogy a föld magánkézbe kerül, hanem pl. az, hogy korábban jól működő gazdaságokat vertek szét (Lásd Kishantos, lásd Mezőhegyes) csak azért, hogy hű embereiket kifizethessék vele, vagy hogy áttételeken, leginkább Mészáros Lőrincen keresztül a Don vagyona gyarapodhasson, mint ahogy az szépen le van vezetve a Narancsbőr c. könyvben, amely az azóta szintén elhunyt Ferenczi Krisztina (tényleg a legjobbak mennek csak el idő előtt) nyomozómunkájának összegzése.

Váradi András, ha még élne, hiteles arca lehetne egy valódi, a vidék érdekeit valóban szem előtt tartó tiltakozó mozgalomnak. De nem csak ennek az ügynek, az egész magyar társadalomnak nagy veszteség, hogy már nem lehet velünk.

Pont ma egy éve, hogy elment az az ember, aki értelmetlen haláláig élő jelképe volt a fideszes oligarchák elleni kü...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. október 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr577957606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2015.10.11. 20:32:14

A téma elég jó választás lenne, amiről érdemes lenne beszélgetni bővebben is, ha nem lenne ilyen sekélyes a poszt.

Bár én sem támogatom a magyar föld külföldi tulajdonba kerülését semmilyen körülmények között, sőt látok rációt a szent korona tanban is e tekintetben.

Ugyanakkor én inkább a dán mintájú nagy családi gazdaságokat látnám szívesen, nem a pesti ügyvédeket akiknek semmi köze a földhöz, a politikusokról és a sleppjükről nem is beszélve. Bár azért erre is van bőven példa a magyar történelemben.

Maga a történet nem most kezdődött, visszamehetnénk egészen Nagy Imre másik arcáig, amikor elrendelte a padlássöpréseket és a kötelező kolhozosítást. Vagy a kárpótlásig, amiből tudatosan kihagyták az állami földeket, vagy a ballib vadhajtásokig, amikor majdnem kiárusították külföldiek kezébe a földvagyont.

Miközben a sajtó és a ballibsik a hülye migránsokkal vannak elfoglalva, ahogy az eu is ezen kattog folyamatosan, a háttérben simán véghez viszik az egyik legnagyobb bizniszt, ha nem is a nyilvánosság teljes kizárásával, de minimális rálátással és hozzáférhetőséggel.

Nem mondhatnám, hogy autentikus lennék a témában, én inkább eladom a földeket és nem veszem őket, lévén, hogy nincs meg az eszköztáram a föld műveléséhez, sem az időm rá. Mégsem tetszik a mód, ahogy intézik ezt. Habár nem is néztem utána, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni és milyen az eljárás menete. (Igaz le merem fogadni, hogy a posztíró sem.)

Összességében ezt sokkal fontosabb témának tartom, mint az egész migránsos tutujgatást és bosszantó, hogy a sajtó fütyül rá. Vagy csak épp addig jut el, mint a posztíró, h fuj-fuj fidesz és nem néz a mélyére.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.11. 21:02:16

@DeMarco: Egy kicsit fordítva van, nem az ellenzék foglalkozik a menekültekel ehelyett, hanem a FIDESZ időzíti szokás szerint a lenyúlást más fontos dolog árnyékába. Az ellenzék és a sajtó egyébként foglalkozik ezzel is, egyre többet. Én kevésbé, mert nem értek hozzá, most is csak Váradi kapcsán érintettem, alit mélységesem tiszteltem. Az biztos, hogy a pofátlan lenyúlás, az emberek tönkretétele továbbra is irritál.

A dán mintában amúgy ki is egyezhetünk, bár én a külföldiek tulajdonszerzését sem tartom ördögtől valónak, elvégre nem tudja felpakolni, és elvinni. A lényeg, hogy meg legyen művelve.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.12. 09:01:47

Hihetetlen vazze..
"nem teljesen tisztázott körülményű baleset"
Sunnyogó szarházi Gyurcsanyista férgek vagytok..
Egy 84 éves osztrák elgázolta, aki ráadűsul a helyszínen megállt és segítséget nyújtott.
Erre mondjátok ti, hogy nem tisztázott körülmény.

Tudod mi az a nem tisztázott körülmény ?
Pl az ahogy Tom Kennedy-t elgázolták. Na az nem tisztázott. Ő írta a Pénzrengés című össszefoglalót kis kedvenceid, GYurcsány és a többiek MSZP-s bankolási szokásairól.
.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.12. 09:23:15

@Ballib Cenzúra: Értem én, hogy nálad Gyurcsány a sátán, de felfoghatnád, hogy aki nem rajong Orbánért, az nem kedveli automatikusan helyette Fletót, bármennyire is nem fér ez bele a faék egyszerűségű, fekete-fehér világképedbe.

A tisztázatlan körülményekről meg ott a link a posztban, olvasd el, hogy mi nem tiszta. Ezzel együtt magam se állítom, hogy biztos merénylet történt, csak megállapítottam, hogy sokak számára gyanús. Ez viszont tény, rengeteg olyan kommentet olvashatsz máshol, amelyekben finoman szólva is nem fogadják el a hivatalos verziót (én egyelőre igen).

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.12. 09:53:20

@Fedor:

Sokak számára azért gyanús, mert a magadfajta szarházi bloggerek, és a belinkelt cikket készítő újságírók a gyanús szót parancsra többször leírják az esettel kapcsolatban.
Holott meglehetősen egyértelmű, hogy a 84 éves osztrák gázoló, aki a feleségével utazott, és aki segítséget nyújtott, nem igazán lehetett Orbán ügynöke.
Ettől tisztább gázolási esetet elképzelni is nehéz.
Nektek viszont gyanús.

És úgy írjátok le a gyanús szót, hogy Tom Kennedy kapcsán egy büdös szót se írtatok a valóban fölöttébb különös gázolás-kivégzés kapcsán.

2015.10.12. 10:13:08

@Ballib Cenzúra:

Elgurult a gyógyszer töki? :)

@Fedor:

Mellesleg igaza van.
Egy ekkora bránernek ilyen magas labdát adni ez nem rád vall.
Irreleváns, hogy vannak összeesküvés elméletek. Aki arra hivatkozik az ostoba vagy manipulálni akar.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.12. 10:39:13

@Ballib Cenzúra: Mát másodszor jössz ezzel a fickóval. Utána kellett néznem, mert fogalmam se volt, hogy kit kérsz számon rajtam. De hát ő már 10 évvel ezelőtt meghalt, most komolyan azon rugózol, hogy miért nem őróla írok inkább, hanem olyanról, akit ismerek is, és aktualitása is van? Ne vicceljünk már.

@MikeBoy: 1. Szerintem ha leírom, hogy sokan nem hisznek a hivatalos verzióban, az még nem manipulálás, pláne, mivel hozzátettem, hogy én nem tartozom közéjük. Ez csak bemutatja a közhangulatot. Hozzá tartozik az összképhez.
2. Az, ha egy ügyvéd rámutat, hogy szerinte hol hibádzik a nyomozás, és megpróbál tenni ellene, nem egyenlő egy konteóval. Ennyit linkeltem be, nem többet, pedig olvastam sokkal konkrétabb összefüggéseket taglaló írásokat is, csak persze azokra nem hivatkoznék, pont a bizonyítatlanságuk miatt. Azok bizony valóban tőrőlmetszett konteók.
3. Az, hogy a kollega ilyen indulatosan reagál még arra is, hogy mellékesen említésre kerül a dolog "van ilyen is" alapon, nem nagyon érdekel. Neki ez a dolga, azért van itt, hogy erről a mellékvágányról folyjon a diskurzus, és ne a lényegről, amiről a poszt többi része szól, vagyis a fideszes lenyúlásokról.

2015.10.12. 10:52:49

@Fedor:

"Az, ha egy ügyvéd rámutat, hogy szerinte hol hibádzik a nyomozás, és megpróbál tenni ellene, nem egyenlő egy konteóval"
Az ügyvéd semmire nem mutatott rá, hanem a saját eléggé furcsa véleményét fogalmazta meg.

Idézek:
" A szakértő a baleset okaként azt jelölte meg, hogy Váradi András 80 centiméterrel átlépte a felezővonalat, a szemben közlekedő autó ezért ütötte el. Az orvosszakértő viszont azt állapította meg, hogy a férfi álló helyzetben volt"
Miért ne lehetett volna álló helyzetben, miközben elütötték a felezővonaltól 80 centire?

"Az ellentmondás abban áll, hogy az orvosszakértő szerint a rendkívüli erőbehatás jobb oldalról érte a gyalogost, ez azonban az ügyvéd szerint lehetetlen, ha úgy történt volna a baleset, ahogy a helyszínrajz rögzítette, és Váradi András szembe ment volna az út közepén a forgalommal. Akkor ugyanis bal oldalról kellett volna sérülnie."

Miért is? Nyilván észlelhette az utolsó pillanatban, hogy éppen el fogják ütni. Egy ilyen esetben nem folytatja az útját nyugodtan, hanem valamilyen mozdulatot tesz, aminek ez lett a vége.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.12. 11:01:44

@MikeBoy: Akkor még egyszer, amit írtam: "Az, ha egy ügyvéd rámutat, hogy _szerinte_ hol hibádzik a nyomozás". Ez mennyiben másabb, mint amit te írtál, vagyis hogy a saját véleményét fogalmazta meg? Neki az a dolga, hogy rámutasson az ilyen nem 100%-osan tisztázott dolgokra, és elmondja, hogy szerinte mi a gond vele (te is csak feltételezel, amikor cáfolni próbálod az ő feltételezéseit, pont ezért volna szükség egy alaposabb nyomozati munkára, pláne egy ilyen kényes ügyben, hogy el lehessen dönteni, kinek van igaza).

De továbbra is a poszt egy mellékvonalán rugózunk, miközben már legalább háromszor leírtam, hogy magam nem hiszem, hogy merénylet történt volna, csak a teljes kép miatt említettem meg, és ezzel pont azt a célt érjük el, amit BC akart: Nem a poszt lényegéről van szó.

N. Barbie 2015.10.12. 11:38:36

Korrekt iras, kar, hogy semmi uj nincs benne.
Azert gyilkossagot a hatterbe pedzegetni kicsit eros. Masreszt nem csak azt mondta lazar, hogy a fideszes menedzsment lop, hanem, hogy a balos is (termeszetesen). Ha idezunk, akkor targyilagosan, ne csak a mondatok egyik felet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.12. 11:47:05

@N. Barbie:
1. Alapvetően ez nem egy oknyomozó poszt, csak egy megemlékezés, ami kontextusba lett helyezve.
2. Az nem hír, ha egy fideszes azt mondja, hogy a szocik lopnak. Ezt mondják ezer éve, és lássuk be, öt év fideszes kormányzás után nincs túl nagy relevanciája egy ilyen kijelentésnek (pláne, ha azt nézzük, hogy gyakorlatilag az összes, szocik elleni feljelentés elvérzett), és a poszt témájához sem kapcsolódik. Az viszont már hír, ha egy főfideszes a saját pártjáról állítja ugyanezt. Nem véletlenül követelik az ellenzéki pártok, hogy oké, akkor tessék teríteni a betlit, tegyen feljelentést, ha ilyenről tud.

N. Barbie 2015.10.12. 11:54:16

@Fedor: Megemlekezesnek kicsit sok lett benne a fideszezes...
Majd hulye lenne teriteni a betlit, a foszocik teritettek? Persze, buktak a szocik elleni feljelentesek, ahogy a fideszesek elleneiek is bukni fognak. Ahogy a szocik, ugy a fideszesek is tudjak, hogy kell lavirozni a torvenyesseg hataran, hogy ne legyenek buntethetok, jo ugyvedeket fizetnek mindket oldalon. Ettol fuggetlenul persze mindenki tudja, hogy mindket oldal nem kicsit saros.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.12. 15:05:58

@N. Barbie: Nehéz nem fideszezni, ha egy olyan emberről van szó, akinek az utolsó éveit a FIDESZ elleni harc töltötte ki, pláne, ha kapcsolódik hozzá aktualitás is.

prfact 2015.10.12. 16:32:29

@Fedor: "én a külföldiek tulajdonszerzését sem tartom ördögtől valónak, elvégre nem tudja felpakolni, és elvinni"

Elvinni nem fogja, csak annyira felhajtja az árakat, hogy már azt helybeli magyar agrárvállalkozó már nem fogja tudni megfizetni. Még a gazdag nyugati országok is korlátozzák saját hazájukban a termőföld eladását külföldieknek, nehogy egy arab sejk (vagy magyar agrárvállakozó) felvásárolja.
hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/igy-vedik-az-osztrakok-a-foldjuket-1116566

heptakontanonaéder 2015.10.12. 18:22:31

Lehet ezen borongani, de amióta tónnikáék szándékosan, ideológiai elmebaj okán erővel szétkúrták az egyetlent, ami világszínvonalon (annak is a legmagasabb szintjén) _MŰKÖDÖTT_ ebben a kurvaországban - a mezőgazdaságot - és a Bölcs Magyar Paraszt flexszel és lángvágóval osztotta szét a sokmilliárdos (_AKKORI_ értéken!) takarmánykeverőt, azóta minden hozzáértőnek világos, hogyy e az ágazat minimum 100 évre meghalt!

heptakontanonaéder 2015.10.12. 19:28:50

@prfact:
Kissé mintha belekettyentél volna a főturulos szittyamagor elmebajba! Mi az, hogy "fölhajtja az árakat"? Jelen pillanatban van brutálisan alulértékelve a magyarországi termőföld értéke! És marad is, amíg egy szaros forgóeszközhitelre se elég fedezet (éppen a forgalomképtelenség miatt) a termőföld! Nézd már meg, hogy egy hektár német szántó (jellemzően savanyú erdőtalaj) forgalmi értéke hány hektár magyar csernozjommal ér fel!

DeMarco 2015.10.12. 20:43:08

@Fedor: "Az nem hír, ha egy fideszes azt mondja, hogy a szocik lopnak. Ezt mondják ezer éve, és lássuk be, öt év fideszes kormányzás után nincs túl nagy relevanciája egy ilyen kijelentésnek"

Már hogyne lenne relevanciája. Tudom, hogy te a múltat végképp eltörölni elvét vallod velük szemben, de azért sokan nem felejtenek, ami befolyásolja a jövőképet is. (Többet őket soha...).

Pont a megújulás képtelensége miatt tart ott a ballib oldal, ahol tart, illetve az emberekkel szembeni politizálásnak. Épp tegnap láttam egy facse képet, ahol ez volt az üzenet: htm-ok nem, 3 millió muzulmán arab igen?

Nem mindenki lett idült amnéziás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.13. 09:14:44

@DeMarco: Válaszom a kommented egészére, és a részállításaira is külön-külön: Tudom, hogy ez a fixa ideád, de attól még továbbra se lesz igaz.

DeMarco 2015.10.13. 19:19:24

@Fedor: Ó, dehogynem igaz. Nézd majd meg a kövi választást is... aztán boronghatsz, hogy hol rontottátok el megint. És nem csak most a migránsok kezelésében, hanem sokkal korábban. Példa a múltból és példa a jelenből. A kettőt összegezve pedig elég siralmas jövőkép elé néztek... amit lehet folyamatosan fokozni azzal, hogy az európai liberálisok megpróbálták sokadszorra kizárni az országot és szavazóit az unióból, ami szerencsére továbbra is hamvába halt ötlet volt, de arra tökéletesen alkalmas, hogy itthon a mélységben tartsa a liberális pártokat. Vagy ugye a szélsőbal vezetője önmagában is garancia a komolytalanságra és megújulásképtelenségre.

Viszont ha már megjelentek ma az eladó földek egy része, hát vettem a fáradságot és kicsit utánanéztem.

A tapasztalatok:

1. Megint bakot lőttél és feleslegesen károgtál.

2. Rém egyszerűen meg lehet nézni az eladó földek listáját, abszolút követhető laikusoknak is és bárki tehet ajánlatot rájuk. Természetesen a már korábban megszületett és a régebbi földtörvények szerinti elővásárlásra jogosultak itt is előnyt élveznek, azaz a helyben lakó gazdák, helyben lakók, szomszédok, stb., de ha nekik nem kell/nincs rá pénzük bárki vásárolhat.

3. Kb. 2 percembe telt a lakóhelyemen lévő eladó ingatlant felmérni. Igaz ebből egy perc azzal telt, hogy megkeressem a helyrajz adatbázisomat, amit már régen nem nézegettem. (Nyilván nincs ilyen mindenkinek, az kikérheti). Utána már csak google street view és műhold térkép. Szóval pikk-pakk megy az egész.

4. Az első listákban nincs egy érdekes ingatlan sem, ami kíváncsivá tett, de ez természetes, lentről mennek felfelé.

5. Az általad reklamált tételek a legtetején lesznek, vagy ki sem lesznek írva...

6. Egy személyes példa: Haláleset után egy tul.lap nézegetése: Jegyző: Van egy földterület, vannak benne 60-an, ebből x részt örököltek. És ki a másik 59? Ők... ŐK??? De hát ezek közül szinte mindenki halott, a többségük a 2. Világháborúban német-orosz golyót kapott... Végül mindenki lemondott az állam részére erről a területről. Ezzel csak arra akartam utalni, hogy nem ördögtől való a kallódó állami földterületek eladása, ha azokat valóban művelni képes és akaró helyben lakó gazdák kapják meg. Pláne, ha még élnek.. :)

7. Ha nem hiszed, ellenőrizd le...lehetőleg még az előtt mielőtt hülyeségeket írogatsz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.16. 17:20:06

@DeMarco: "nem ördögtől való a kallódó állami földterületek eladása, ha azokat valóban művelni képes és akaró helyben lakó gazdák kapják meg"

Ha nem tűnt volna fel, ezt írtam én is. Az eladás módja, ami nem tetszik. Elővásárlási joga ugyanis annak van, aki most bérli. Azokat meg tudjuk, hogy javarészt kik.

DeMarco 2015.10.16. 19:29:01

@Fedor: Nem csak a bérlőknek van elővásárlási joguk, hanem sok mindenki másnak is. Azokat a földeket előtte is megművelték, zömmel valószínűleg a tsz-ekből átalakult mezőgazdasági szövetkezetek, amiket meg tudjuk, hogy kik vettek meg/kiknek volt lehetősége anno megvenni és azt is, hogy kiktől vették el anno és kényszerítettek bele a tsz-ekbe a fekete autók és néhány törés kíséretében.

Igazán messze lehet elmenni földügyekben, de nem sok értelme van felemlegetni a múltat.
A keleti megyékben amúgy is fillérekért lehet földeket venni, annak, aki csak akar.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.16. 20:36:43

@DeMarco: Keleten lehet, de spexiel Fejér megye felét Mészáros Lőrinc bérli, és biztos lehetsz benne, hogy kedvezményes áron, támogatott hitellel meg is fogja kapni örökbe. Pontosítok. a nevén lesz, de nem ő lesz a tulaj, ha érted.

DeMarco 2015.10.17. 06:25:36

@Fedor: Értem hát. A 300 ha-s limit rá is vonatkozik elméletileg. Gyakorlatilag sok néven, sok cégen keresztül ennek a többszörösét is el lehet érni.

Ugyanakkor szerintem nincsen abszolút elővásárlási jog, mindenki akit elővásárlási jog illet meg ugyanakkora eséllyel indul elméletileg, azaz a bérlőnek is annyi esélye van, mint a helyben lakó gazdának, vagy a telekszomszédnak. Az már egy másik kérdés, hogy licit lesz, azaz a pénz visz mindent, bár hülyék lennének egymásra licitálni, amikor felosztani is lehet...

Tegnap újfent átnéztem az eddigi listákat és egyelőre nekem az a véleményem, hogy ezek inkább büntetések, mint hasznok. Kolontáron ki a fene venne földeket?? Még teljes talajcsere esetén sem tudnád senkinek sem eladni az ott termelt terményeket.

Ebben úgy sem fognak sokan részt venni, mert a licit magában hordozza a kauciót (30e v.10%), a beugrót és az összes nyilatkozatot, amit beszerezni külön tortúra és idő. Tényleg csak annak éri meg, akinek van erre pénze és képes megművelni a földet, illetve befektetésre szánt megtakarítása.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.10.17. 18:05:24

@DeMarco: "mindenki akit elővásárlási jog illet meg ugyanakkora eséllyel indul elméletileg"

De itt azon van a hangsúly, hogy" elméletileg "

" Tényleg csak annak éri meg, akinek van erre pénze és képes megművelni a földet, illetve befektetésre szánt megtakarítása."

Vagy már most tudja, hogy milyen leendő, tenderzárás utáni törvénymódosítás miatt fogja mégjobban megérni, mint ahogy pl. a trafikoknál.

DeMarco 2015.10.17. 20:45:10

@Fedor: Igazából most mi is a problémád? Hogy nem (csak) ballibsi érdekkörök jutnak földekhez? (Pedig ott is van rá lóvé).

Mert szerintem puszta utópia amit te erről elképzelsz, nem egy valóságban létező alternatíva. Sem korábban, sem soha nem létező modell.

Értem én, hogy pest nagyobb és ezért átláthatatlanabb, de vidéken nincs ekkora káosz, mindenki ismer mindenkit általában véve, legalábbis a főbb szereplőket, érdekköröket, intézményvezetőket, cégvezetőket, gazdákat, vállalkozókat, az önkormányzati projecteket.

Például nekem száz kilométerre vannak földjeim, mégis pontosan ismerem szinte az összes földtulajdonost a környéken, a legtöbbjüket személyesen és azokat a bérlőket is, akik valójában megművelik a földeket. Ahogy az épp aktuális trendeket, árakat, fejlesztési terveket is. (Igazából előbb tudtam, mint a helyben lakók zöme.)

Szóval pontosan hogyan is képzeled el a lebonyolítást, ami szerinted okés lenne?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0