A MET svájci székhelyén van Rogán bizalmasának luxusvillája
2016. november 19. írta: Fedor

A MET svájci székhelyén van Rogán bizalmasának luxusvillája

zug.pngSok minden eszembe jutott, amikor azt olvastam ma az Átlátszón, hogy Kertész Balázs (aki ugye Rogán kávépartnere és bizalmasa gazdasági ügyekben, és akiről az Index kimerítő mélységű oknyomozó riportot közölt nemrég) állandó lakosként van bejelentve egy tulajdonában álló luxusvillában, Svájcban. 

Egyrészt rögtön beugrott Frei Tamás 2015 - A káosz éve és a magyar elit háborúja c. regénye, ahonnan most csak szerzői jogi okokból nem másolom be ide szó szerint azt a részt, amelyben már évekkel ezelőtt leírta, hogy a magyar elit nagy része csak úgy tesz, mintha Magyarországon lakna, a valóságban életvitelszerűen Svájcban tartózkodik, mert szívesebben él olyan helyen, ahol a magyar lepukkant szürkeség helyett a pedáns svájci tisztaság és gazdagság veszi körül, ha kilép a házából. 

De az irodalmi köntösbe bújtatott sejtetéseknél vannak konkrétabb dolgok is, hisz a Világgazdaság idén májusban számolt be Appenzell-ről, a kis svájci városkáról, ahol Erős Jánostól Csányi Sándor fiáig egy rakás magyar bank- és cégvezető rendelkezik lakcímmel és oda bejelentett vállalkozással. De Kertész házának konkrét helye, Zug sem először került elő a magyar sajtóban, és a szálak egészen Orbánig vezetnek.

A Zürich környéki települést így mutatta be a Portfolio öt évvel ezelőtti cikke: 

Zug amolyan adóparadicsom az adóparadicsomban: egyéneket és vállaltokat érintő nagyon alacsony adókulcsai a multinacionális vállalatok első számú célpontjává tették a kis svájci kantont. Luxus üzletek tömege mellett, tele van a helyi önkormányzatok kasszája, és akkora kereslet van a munkaerő iránt, hogy a vállalatok munkaerőhiánnyal küszködnek. Egy Zugban élő svájci család, aki a gyerekek miatt nagyobb házat szeretett volna, kénytelen volt visszaköltözni Zürichbe, mert a környéken nem találtak megfizethető ingatlant. A kantonban már csak kétféle lakos maradt, vagy még a hatvanas években vásárolta házát és túl öreg ahhoz, hogy elköltözzön, vagy nagyon gazdag. A középosztály eltűnt a világ leggazdagabb régiójából.

Ha Svájc a világ leghíresebb adóparadicsoma, akkor Zug a mennyország a paradicsomon belül. Az egyéni jövedelmeket terhelő adókulcsok közül a legmagasabb kulcs 22,9%-os, míg a vállalatokat átlagosan 15,4%-os adó "sújtja". Ez alacsonyabb az országos átlagnál és jóval elmarad az amerikai adóterheléstől.

Rögtön felmerül pár kérdés:

  • Miből telik ezen a környéken egy magyar ügyvédnek egy olyan villára, amelynek az értékét svájci újságírók 2 millió svájci frankra becsülik?
  • Ha neki ekkora vagyona van, akkor mekkora lehet a főnökének, Rogánnak?
  • Lehet, hogy a ház csak strómanként van az ő nevén, de nem is ő használja, hanem a Rogán család?

De van még tovább is, ugyanis Zugban található az Orbán kötélbarátjához és Mészáros Lőrinc mellett másik strómanjához, Garancsi Istvánhoz köthető MET csoportnak is a székhelye. Márpedig ez az az a cég, amely évi több tízmilliárdos kárt okoz a magyar államnak azzal, hogy hasznot tesz zsebre, lényegében a semmiért. 

Így írt erről majdnem napra pontosan két éve a Privátbankár a Mit csinált Orbán Viktor Svájcban? A Karib-tenger orosz kalózai már a spájzban vannak c. cikkben:

A svájci sajtó az utóbbi napokban felfigyelt arra, hogy a magyar miniszterelnök fél éven belül már másodszor járt magánúton az alpesi országban. A látogatásról szóló hazai hivatalos indoklásokat fenntartásokkal kezelik, figyelmüket inkább egy, a svájci Zug kantonban bejegyzett offshore cég tevékenysége köti le, amely szerintük közvetítő-szerepet játszik orosz energetikai ügyletekben és több szálon is kötődik a magyar miniszterelnökhöz.

Az inkriminált MET Holding AG felemelkedése hazai megfigyelők szerint is Orbánhoz kapcsolódik. 2010-es választási győzelme után az új kormányfő az energiaköltségek csökkentését ígérte a választóknak.  Az árak leszorítása érdekében az MVM állami gázcég megcsapolhatta a tartalékokat, és olcsón vásárolhatott gázt a világpiacon.  Az MVM az Orbán-kormánytól kapott különleges jogokkal élve a MET svájci leányvállalatától Ausztriában olcsó gázhoz jutott, amit aztán belföldön a MET Magyarországnak értékesített.

A mérlegadatok elemzése szerint az állam ezen az ügyleten jóval kevesebbet kereshetett, mint a Mol résztulajdonában álló, javarészt offshore-hátterű MET.  A kormány soha nem adott választ arra, miért is volt tulajdonképpen szükség közbenső kereskedőre, és az MVM helyett miért a MET-nél csapódhatott le több tízmilliárd forint haszon.

Ezen a ponton érdemes kiemelni, hogy tilos Magyarországon közpénzből átláthatatlan tulajdonosi hátterű (offshore) cégnek közpénzt fizetni a 2012. január óta hatályban lévő új Alaptörvény szerint.

A MET tulajdonosai 40 százalékban a Mol, 60 százalékban offshore-szerű, a kormányfőhöz (nagyon) közel álló Garancsi István cégét is magába foglaló hálózat. (...) Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy 2010 februárjában küldött titkos jelentésben – amelyet a Wikileaks tett közzé – megjegyezte, hogy az energiagazdaság különösen fogékony a korrupcióra: egy erős lobbi akadályozza a piac megnyitását, a nagy pártok konszernek által finanszíroztatják magukat: a szocialisták inkább az MVM gázkonszernnel, Orbán Fidesze főleg a Mol olajkonszernnel. A nagykövetség jelentése Washingtonnak kiemelte azt is, hogy a MET 50%-ának értékesítése egy, oroszok által tulajdonolt karibi (Belize) cégnek az orosz gázhoz való saját hozzáférést célozza meg.

Hoppá. Hát elég érdekes hely ez a Zug. Megkaphatná a Tiszteletbeli magyar város címet.

Vasárnap korrupciós emléktábla-avatással egybekötött tüntetés Kertész Balázs irodája előtt.

Felszólal:

Hadházy Ákos – LMP
Hargitai Miklós – Népszabadság
Horváth András - Korrupció Ellenes Szövetség
Juhász Péter – Együtt
Karácsony Gergely – Párbeszéd
Szigetvári Viktor – Együtt

Dalban mondja el: Papp Réka Kinga
Zenél: Deák Bárdos Ági, Bujdosó János és Spenót

Részletek: https://www.facebook.com/events/1613026895669427/

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr8211941129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megint hazudik az Habony-média, de hát ezért fizetik őket 2016.11.20. 21:38:11

Ma délután tüntetés volt dr. Kertész Balázs, Rogán belvárosi jobbkezének irodája előtt az Aulich utcában. Őróla írt alapos oknyomozást az Index, és őróla a legfrissebb hír, hogy miközben a Gellérthegyen is építkezik, van neki egy luxusvillája a világ l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szergej Kovalcsik 2016.11.19. 15:53:36

Már régóta nem csak a multik lapátolják ki a pénzt Magyarországról. orbánék ezt tökélyre fejlesztették a 8 év hatalomból való számkivetettségük alatt.
Kb napi 13 milliárd folyik magánzsebekbe, nagyrészt a fideszesekébe.

TPK 2016.11.19. 16:01:55

Az ízlésük kifogástalan, nem úgy az előéletük.

DeMarco 2016.11.20. 06:00:20

Nem mintha nem lehetne ezzel egyetérteni, de azért elég zavaró, hogy korábban valamiért sosem zavarta ez a fajta business a ballib megmondóembereket... Aki kicsit is bejáratosabb ebbe a sokszor nagyon is átláthatatlan világba, az pontosan tudja, hogy a gazdasági élet szereplői és a politika ezer szálon kapcsolódnak szerte az egész világon és mindig is így volt. A fidesz előtt is ugyanez volt, ráadásul részben ugyanazokkal a szereplőkkel. Az valamiért nem csípte ennyire a szemed...

A megoldás azonban nem a köpködés, hanem egy új társaság megszavazása, akik rendet tennének végre. Csakhogy van néhány bökkenő. A mostani pártok közül a Jobbikon kívül, ez nem érdeke egyiknek se, sőt ellenérdekeltek. Nincs olyan párt akire szavazni lehetne a fideszen kívül (mármint akire megérné választói szempontból). Egy kampányhoz sok pénz kell, amit általában valamelyik gazdasági szereplő(k) finanszíroz. És kezdődik a játék elölről... Mert garancia nincs rá, hogy bármilyen leendő kormányzó párt nem fogja bekapni a csalit és folytatja a businesst. Az évtizedek alatt kiharácsolt pénzekre keresztet lehet vetni így is, úgy is, legfeljebb a további kivitelt lehet megállítani. És ezt persze teljes ellenzéki és ellenzéki sajtók durva nyomása alatt kellene véghezvinni, ahol az összes mostani párt lenne az ellenzék...

NextSoros 2016.11.20. 07:50:43

Gyönyörű környék, de mennyire rosszindulatú mindenki. A helyett, hogy örülnétek más sikereinek. Ezért tart ott Magyarország ahol, mert ha valaki annyira sikeres, mint Kertész Balázs, akkor mindenki azonnal támadja. Hajrá Balázs, hajrá Tóni! Ne foglalkozzatok a sok irigy mocskolódóval, a pénz az Isten!

NextSoros 2016.11.20. 07:55:57

A Gattyántól mondjuk még elszedhetnék, amit tudnak, mert vérlázító, hogy külföldre menekíti a gátlástalanul összesikkasztott vagyonát. Inkább Balázs vegyen belőle svájci luxusvillát, minthogy az a gátlástalan, adócsaló vállalkozó külföldre lopja!

NextSoros 2016.11.20. 08:02:06

Az ilyen csöves bloggereknek pedig, mint Fedor Szibériában a helye. Ott aztán irigykedhetne, még az őrkutyák óljaira is, mert azok is különbek lennének a sajátjánál. Aztán magyarázhatná irigykedve ott is a saját kudarcát azzal, hogy bezzeg azok a kutyák... ahogy teszi itt is. Libbancs rinyagép, csak mocskolódni tud a helyett, hogy csinálna valamit.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 08:15:08

@DeMarco: Egyszerűen hihetetlen, hogy nem tudsz relativizálás nélkül hozzászólni az ilyen témákhoz. Egyrészt de, ha volt a másik oldalon gazság, az nem maradt szó nélkül, a ballib értelmiség egyáltalán nem volt olyan elnéző a politikusaival, mint ti, másrészt meg vedd már észre, hogy nagyságrendi különbségek vannak a két oldal gazdasági bűnei között.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 08:18:32

@Fedor: Tehát szerinted minden 100%-ig törvényes, amit csináltak? Oké, hülyítsd csak magad tovább.

Nincs azzal az égvilágon semmi gond, hogy valaki gazdag, ha tisztességesen és átláthatóan vált azzá. De ennél az ügyvédnél szerinted erről van szó? Garancsinál erről van szó? Mészáros Lőrincnél erről van szó?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 08:20:50

@NextSoros: Amúgy meg fogalmad sincs, hogy mit csinálok, és hogyan élek, de azért osztod az ész, hogy levezesd a frusztrációdat, mert érdemben nem tudsz hozzászólni a poszthoz, amely tényekkel gyalogol bele az álomvilágodba.

puszt 2016.11.20. 08:36:36

@Fedor: Nem biztos, hogy érti a "nagyságrend" kifejezést... De ha esetleg igen, akkor inkább több nagyságrendet írnék, ha meg segíteni akarnék, azt írnám, hogy már lassan száz(!)szorosak az elkövetett bűnök és lopások által okozott kár. És mindenképpen felhívnám a figyelmét, hogy ráadásul Paks2 még hol van, az olimpia pedig kidolgozás alatt...

puszt 2016.11.20. 08:43:43

@Fedor: Érti valaki, hogy "a szibériázás" miért pont a Fidesz seggéből kibújtaknak jut az eszébe?

skribler200 2016.11.20. 08:55:35

@NextSoros: ...".. összesikkasztott .."

őrület egyes /névnélküli -qrvabátor - niemandok/ milyen informáltak!!

HA beperelne mijfßt csinálnál??

Csaba Szikora 2016.11.20. 09:31:17

És Rogán bölcsödei csoporttársa meg az Amerikai elnök.:D

stoppos76 2016.11.20. 11:06:45

@Fedor: Én azt hittem a Nextsoros viccel. o.O

Netuddki. 2016.11.20. 13:14:23

@DeMarco: Tévedés! Nem kell sok pénz egy új párthoz. Ez is csak a fidesz, meg persze a többi haszonhúzó párt agitprop dumája, hogy a zembereknek elmenjen tőle a kedvük.
A 2farkú párt példája is mutatja, nem sok pénz kell, hanem tenni akaró emberek. Ez utóbbi nélkül nem lesz leváltva ez a nyakunkon élősködő, megélhetési politikus kaszt.

Netuddki. 2016.11.20. 13:19:01

@Fedor: Azért a helyedben én figyelmeztetés nélkül kivágnám ezeket a fideszesnek látszani akaró provokátorokat. Rosszabbak mint a közismert, agyatlan, tolvajfidesz trollok. Ez is idefosott rögtön 3-at, aminek se füle se farka, csak eltereli a figyelmet és foglalja a helyet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 13:31:16

@Tibi !: Én már csak ilyen hülye liberális vagyok, aki nem hajlandó cenzúrázni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.11.20. 13:41:32

Most már csak az a kérdés, miért bizalmasa e jóember Rogánnak.

Ez pont olyan mint amit a múltkor olvastam itt az autópályás másik ballibblogon: mészáros bizalmasa építi az M44 autópályát! Micsoda botrány! Világraszóló. Nem Orbán építi sajnos, nem is Mészáros, így legyen az a baj, hogy a posztos szerint a Duna Aszfalt Mészáros bizalmasa..:D

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.11.20. 13:54:33

@Szergej Kovalcsik: Rogán unszimpatikus figura, de nem ő, hanem a szoci pártelnök bukott le az osztrák bankszámlával, ugye.

Persze ezek aprópénzek. A -sejtett- lopás önmagában nem érdekli a szavazókat túlzottan, amíg így úgy müködnek a dolgok. Amikor jön mellé egy költségvetési összeomlás, mint 2006-07ben, akkor lesznek zabosak a népek.

monddazigazatmar 2016.11.20. 14:18:57

@Fedor: Te tényleg leugatod azt aki viccel? Három hozzászólása volt, mindhárom vicc. Tényleg ennyire nem érted a poént?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 14:43:23

@Kón Bandit: Esetleg olvasd el az Index oknyomozását.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.11.20. 14:50:57

A kormányváltás után nem szabad engedni hogy a fideszes rablóbanda Moszkvába vagy Szaúd Arábiába tudjon szökni.

Már azon a napon le kell zárni Ferihegyet, Záhonyt, Röszkét, a budaörsi repülőteret, a felcsúti kisvasút végállomásait amikor a fideszmaffia elveszíti a választást. Különben még sikerül ezeknek elmenekülniük és külföldre vinni a profitot.

morph on deer 2016.11.20. 15:24:24

Az a tény nekem nem újdonság, hogy "nagyjaink" kedvelik az alpesi klimát, legfelljebb csak az figyelemre méltó, hogy már ezen a szinten is van rá keret.

Emlékszik még valaki a Gripen sztorira?
Véletlenül az is a mostani uralkodó "elithez" köthető, véletlenül az is svájci befektetési cégen keressztül került kifizetésre, - ami bizonyításra került - és ami véletlenül tucatnyi szállal kapcsolódik tucatnyi érdekesen ismerős helyhez és személyhez. Hogy csak egyet említsek: az akkori diplomáciai kapcsolatok...

Egyszóval semmi meglepő nincs a haladó hagyományok továbbélésében, sőt, fejlesztésében!
A villa például messze izlésesebb, mint a felcsúti giccsparádék összessége, szóval csak így tovább!
Magyarország jobban teljesít!
Tényleg!
Jó, hát Svájcban, de nem kell mindenáron akadékoskodni, na!

jotekony koc 2016.11.20. 16:15:53

Akkor nyilván erre mondja Orbán, hogy az Unión kívül is van élet.
Ők már svájci életre gondolnak.

pamut 2016.11.20. 17:35:14

@Fedor: A moderáció nem cenzúra, ahogy pl. a rendőrség léte sem jelent rendőrállamot. Aki hagyja szétbarmolni a blogját az nem liberális hanem balek, akit a trollok röhögve kihasználnak. A cenzúra az lenne ha komolyan vehető ellenérvelőket dobnál ki.

odamondó 2016.11.20. 17:40:23

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: miért ha elvesztik a választást akkor mi is lesz?

morph on deer 2016.11.20. 18:21:40

@Kón Bandit:
Meg a hozzászólók között is.
So what?

Izo 2016.11.20. 19:36:01

@Kón Bandit: Segítek, abban a mondatban keresd, ahol meg van említve az index cikk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 19:41:55

@Kón Bandit: Bocs, de de elég egyértelmű, hogy melyik az. Had tételezzék már fel az olvasóimról egy minimális színvonalat.

monddazigazatmar 2016.11.20. 19:55:50

@Fedor: Iróniának hívják, nézz utána.
"Hajrá Balázs, hajrá Tóni! Ne foglalkozzatok a sok irigy mocskolódóval, a pénz az Isten!"

kiko grande 2016.11.20. 20:46:05

Gratula, hogy ezt a konkrét ügyet is sikerül majd Paprika Kinga féle nímandokkal hitelteleníteni. Kijafasz kíváncsi arra, hogy mit dalolászik az a kis ribanc.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.20. 23:01:58

@monddazigazatmar: "Három hozzászólása volt, mindhárom vicc."

Az utolsó kommentjén nem látszott, hogy vicc, a fideSS faszopói PONT ilyeneket írnak. Különben vicces se volt, talán éppen ezért.

morph on deer 2016.11.21. 02:08:51

@kiko grande:
Te ugye istenbizony nem úgy gondolod, hogy "de jó, végre történik valami!" ?

Merthogy történjen, de nem mindegy, ki teszi..!?
Mert nehogymááár.., stb..!

Ugyan senki más nem tesz semmit, de ők nehogymááár..!

Jól értettem?

illiberális 2016.11.21. 08:28:24

@DeMarco: Részben egyetértek veled egy kivétellel a Jobbik is ugyanolyan business párt már ma is mint a többi magyar politikai párt (lásd Simicska, orosz kapcsolatok, stb.) persze mivel még nem voltak hatalmon sokkal kisebbek a gazdasági lehetőségeik de éppen ezért tartok attól hogy sokkal "éhesebbek is" mint a többiek. De abban teljesen igazad van hogy ma jelenleg nincs reális alternatívája a FIDESZ-nek szétesett egymással marakodó baloldallal nem lehet választást nyerni és visszatekintve arra a bizonyos nyolc évre amikor hatalmon voltak tartok tőle hogy még Viktornál is rosszabbul járnánk velük.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.21. 08:30:11

@morph on deer:

A másik címlapos posztban versengve árulózzátok Hadházyt, itt meg megpróbálod megvédeni ?

Pont úgy nézel ki, mint egy tudathasadásos gyűlölködő Gyurcsnyista barom.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.21. 08:34:22

@illiberális:

Ez nem gyanítás kérdése.

Az elkúrók alatt
- nőtt az államadósság 54%-ról 82% fölé, most csökken.
- megduplázódott a munkanélküliségi ráta, most pedig a legalacsonyabb az elmúlt 20 évben
- segélyeztek, és gyerekgyártási pótlékot osztogattak, most közmunka van, és családi adókedvezmény
- devizában rommá adósították az országot és embereket, most kiváltották a devizahiteleket
- Ellenzékieket verettek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, most pedig párszáz füttyüs GYurcsnyista csürhét védik a több ezres provokált tömegtől
- elprivatizáltak mindent, bankokat, közműveket, gyárakat, a Fidesz ezek egy részét visszavásárolta
....

SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY DIKTATÚRÁT !

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 08:36:53

@Ballib cenzúrázók réme 19: "most csökken."

70-ről 75-re. A többi is ordas hazugság. Azzal meg ne takarózz, hogy a gyurcsány egy fasz volt, mert az orbán százszor akkora. Na, elmész a faszba.

illiberális 2016.11.21. 08:38:16

@Fedor: Írod hogy nagyságrendi különbségek vannak a két oldal lopásai között. Biztos vagy ebben? Vannak esetleg pontos számaid mennyit lopott az egyik és mennyit a másik oldal? Szubjektív érzések alapján szerintem ilyet nem lehet ilyen határozottan kijelenteni. De ha ez így van akkor azt magyarázd meg nekem légy szíves hogy miért van az hogy a baloldal 8 év kormányzással "sikeresen" majdnem csődbe vitte az országot Viktor alatt meg stabilizálódott az ország gazdasági helyzete amit ma már a nagy hitelminősítők is elismernek. Egyik vállalkozó ismerősöm jut erről eszembe aki mesélte hogy komoly gondban volt azzal kapcsolatban kit válasszon egyik cége vezetőjének. Az egyik jelöltje nagyon okos jó üzleti érzékkel rendelkező figura volt de éppen ezért gyakran úgy kötött üzletet hogy ő sem járt rosszul. (Azaz zsebre tette a haszon X százalékát) A másik jelöltje egy végtelenül lojális, becsületes de kevesebb ésszel és üzleti érzékkel megáldott illető volt. Mit gondolsz kit választott? (Nem baj ha zsebre teszi a haszon X százalékát ha nekem is marad belőle ezzel indokolta.)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.21. 08:50:48

@illiberális: gyurcsányék évente loptak egyet, a fideSS naponta. Csak számold össze darabra.

Meg megnézheted, az emeszempének semmi pénze nincs, a Népszabadságot is eladták az ördögnek. A fideSS lapokat, TV-t vesz, weboldalakat indít, végtelen pénze van.

DeMarco 2016.11.21. 08:51:35

@Fedor: Egyszerűen hihetetlen, hogy nem tudsz relativizálás nélkül hozzászólni az ilyen témákhoz.

Sajnos muszáj, mert ezt a részét rendre elhallgatod és ma már figyelembe kell venni, hogy felnőtt egy olyan nemzedék is akik nem élték végig a ballib kormányzásokat. Például azt tudod, hogy rendes választáson mikor nyertek a kommunisták? (Soha a büdös életben...) Legfeljebb az utódpártjuk 94'-ben a liberálisok támogatásával (árulás), amit azóta sem bocsátott meg nekik senki...

Bizony szükség van a relativizálásra, mert ha csak téged olvasnának, akkor súlyos tévedésben lennének emberek. Ami nem azt jelenti, hogy rendben vannak ezek a dolgok, csupán azt, hogy bőven volt előzmény is...

"Egyrészt de, ha volt a másik oldalon gazság, az nem maradt szó nélkül, a ballib értelmiség egyáltalán nem volt olyan elnéző a politikusaival, mint ti"

Bruhahahaha.... Hello, neked megvan, h 2016-ban még mindig fletóval akartok szövetségre lépni??? Mi ez, ha nem óriási elnézés? (És ez csak egy példa...)

"másrészt meg vedd már észre, hogy nagyságrendi különbségek vannak a két oldal gazdasági bűnei között."

Mondod te. Csak sajnos nem igaz...

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.21. 08:55:53

@illiberális:

Nem összevethető a Fideszes opás az MSZP-s lopással.

Az MSZP-s tolvajok minden hazai és EU-s forrást továbbadtak a külföldi multiknak, cserébe azok Simor és Medgyessy, meg Gyurcsány félék cégibe fizetgettek 100 milliákat.
Viszont itthon kivégezték a gazdaságot.

A Fideszes tolvajok, meg a haveroknak adják a munkát, és ezáltal itt marad a munka, és itt kerül a gazdaságba a pénz.
Az persze igaz, hogy Mészáros jobban jár mint mondjuk Simor vagy Medgyessy, de nem jár jobban mint az Alstom, vagy Starabag az MSZP idején.

DeMarco 2016.11.21. 09:01:50

@Kón Bandit: "A -sejtett- lopás önmagában nem érdekli a szavazókat túlzottan, amíg így úgy müködnek a dolgok. Amikor jön mellé egy költségvetési összeomlás, mint 2006-07ben, akkor lesznek zabosak a népek."

Ez azért nem teljesen igaz így. Egész hosszú gyűjteményem van különböző ballib gazdasági húzásokból. Csak hogy el ne felejtsük azokat. Még ha egyesek amnéziásat játszanak is...

De valóban, az átlag embert csak akkor érdekli, ha már a nyakán a hurok...

Mindenesetre a fidesz alatt is, (főleg az elején, amikor átvették a lenullázott boltot) néha beruháztunk konzervekbe, bár jelentősen ritkábban, mint előtte a ballib kormányzat alatt...

DeMarco 2016.11.21. 09:04:45

@Ballib cenzúrázók réme 19: A pénz nincs itthon, nem is volt. Svájcban, Cipruson, Belize-én, Thaiföldön, az USA-ban, Monacoban keresd, hatalmas céghálózatok, off-shore cégek és strómanok tucatjain keresztül vándorolnak.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.21. 09:11:19

@DeMarco:

A haszon része az tényleg oda megy. Ahogyan egyébként oda megy az Alstom Starabak pénze is, amit kifizettünk nekik.

A munkaköltségek, beszállítók, könyvelés, pénzügy, külső vállalkozók, ... egyszóval a járulékos költségek, kiadások azok amik a ahazai vérkeringésbe kerültek be.
Ez az Alstom és Strabak munkák alatt elhanyagolható volt.

igazi hős 2016.11.21. 09:42:34

@Ballib cenzúrázók réme 19: Szóval az, hogy 2-3-szoros áron csinálnak szart, az megvédhető azzal, hogy a munkabér itthon marad. Bezzeg a Strabag az osztrák melósokat hozott az útépítésekre, ugye? Próbálj meg nem nyilvánvaló hülyeségekkel "érvelni". Vagy mindegy, csak a darabszám számít?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.21. 09:50:40

@igazi hős:

Ugyanolyan áron, csinálják ugyanazt.
A bérköltség az a költségek 1/10-ét se éri el. Amit pedig a melósok kapnak ebből az az 1/10-nek az 1/10-e.
Vannak ügyvédek, beszállítók, tervezők, külső vállalkozók, gazdasági elemzők, mérnökök, ....
Cégek és alkalamazottak ezrei.

morph on deer 2016.11.21. 13:48:02

@Ballib cenzúrázók réme 19:
"...árulózzátok Hadházyt, itt meg megpróbálod megvédeni ?"

Neked vagy a szemüvegeddel van baj, vagy kicsit arrébb!
Mi a faszra válaszoltál, tudod egyáltalán?
Sem én, sem az, amire reagáltam nem említi Hadházyt, csak te beszélsz róla.
Semmi baj, ha máskor is szoktál magadban beszélni, engem nem zavar, de akkor válaszolj is magadnak légyszives.
Előre is kösz!

sic! 2016.11.21. 14:28:46

Azért Zug annyira nincs közel Zürichhez, hogy ez már egy másik kanton (=kb. egy másik tagállam), más adórendszerrel.
Amúgy meg svájci lapba is bekerült közben ez az ügy.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0