Miért gondolja magát a TV2 törvényen felülinek?
2017. február 25. írta: Fedor

Miért gondolja magát a TV2 törvényen felülinek?

tenyek.jpgMiért gondolja magát a TV2 törvényen felülinek? És még fontosabb kérdés, hogy miért teheti ezt meg? Mert hogy megteszi, legalábbis mióta Andy bácsi a tulaj. Oké, költői a kérdés, hát pont azért teheti meg, ami miatt mindenki biztos lehetett benne, hogy Mészáros Lőrinc fogja megépíteni az olimpiai népszavazás előli gyáva megfutamodás után hirtelen majdnem megduplázódó költségvetésű Új Puskás Stadiont. Hát persze, hogy a TV2 azt csinál, amit akar, hisz a kormánypropaganda legnagyobb elérésű szócsöveként jogot formál erre, és minden jel szerint ezt jutalomként meg is kapja Orbánéktól.

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy az utóbbi hetekben hatósági büntetések és bírósági döntések sorát hagyja figyelmen kívül a második legnagyobb kereskedelmi csatorna, minden következmény nélkül.

Lássunk néhány példát.

1. Karaktergyilkossági kísérlet Juhász Péter ellen

Sok aljasan karaktergyilkos riportsorozat lement már a Tényekben a totális kormánypárti hatalomátvétel óta, de az egyik legátlátszóbb hazugsággal Rogán ügyeinek felderítőjét, Juhász Pétert találták meg (karöltve a teljes Habonymédiával), amikor Portik emberének próbálták beállítani egészen véletlenül nem sokkal azután, hogy maga Portik vallott eskü alatt Rogánra. A Juhászról szóló állítások természetesen minden alapot nélkülöztek, így az Együtt elnöke sorra nyerte meg az erről szóló pereket a különböző sajtótermékek ellen, így a TV2 ellen is, amelyet egy tucat jogerős bírósági ítélet kötelez helyreigazításra, hatástalanul. Juhász ezért végrehajtást kért a TV2 ellen, máig eredménytelenül.

2. A hajléktalanok emberi méltósága

Aljasságban ha lehet, még magasabb szintet képvisel a tavaly novemberi hajléktanos riport, amely olyan szinten alázta meg a szerencsétlen utcára kerülteket, hogy azt tanítani kéne az újságíróiskolákban elrettentő példaként. Az anyag még a Médiahatóságnak is sok volt:

Az NMHH 5,5 millió forintra büntette meg a TV2-t a Tények novemberben sugárzott, hajléktalanokról szóló riportja miatt, mert az, írják az indoklásban, emberi méltóságot megsértő és kirekesztő volt. Megállapították, hogy a TV2 figyelmen kívül hagyta az emberi méltósághoz való jogot azzal, hogy a riport a hajléktalanokat deviáns, elszigetelt kisebbségként egyoldalúan, sematikusan ábrázolta. A szerkesztő olyan megalázó kifejezéseket használt, amelyekkel megbélyegezte a hajléktalanokat, így a riport alkalmas volt arra, hogy elősegítse, felerősítse a velük kapcsolatos torz vélekedéseket, előítéleteket, sztereotípiákat a közvéleményben, és olyan képet festett, mintha ezek a társadalom többsége számára elfogadottak lennének.

A pénzbüntetés mellett - természetesen - helyreigazításra is kötelezték a TV2-t, amelyet az - természetesen - magasról letojt, és nem hajtotta végre.

3. Paprika -e a Chili?

Mi sem természetesebb, hogy a Vajna-féle TV2 az üzleti életben is hasonlóan viselkedik, hírből sem ismerve a tisztességet.

...a bíróság a TV Paprikát működtető AMC Networks médiacéggel kialakult jogvita miatt eltiltotta az Andy Vajna féle TV2 Zrt.-t attól, hogy tovább használja a Chili TV elnevezést, valamint a tavalyi évben elindított új Vajna-csatornához kapcsolódó internetes címet (chilitv.tv).

Azóta eltelt több mint egy hónap, a kormánybiztos televíziója azonban azóta sem tartja be az azonnal végrehajtandó ideiglenes bírósági döntést, azaz nem változtattak nevet. Változatlanul működik az internetoldal és a gasztroműsorokat sugárzó tévécsatorna is Chili TV néven sugározza műsorait.

Mindez azért különös, mert a névhasználattól eltiltó bírói végzés előzetesen végrehajtható, tehát a TV2 Zrt. annak ellenére is köteles lett volna azt végrehajtani, hogy információink szerint fellebbeznek ellene, ami viszont nincsen halasztó hatállyal. Naponta növekvő büntetéssel számolhatnak Vajnáék, amiért szembehelyezkedtek egy bírói döntéssel.

A fenti hír majdnem három hetes. És szerintetek lett következménye? Naná, csak épp pont az ellenkezője annak, amit egy normális országban várnánk:

...áprilistól változik az AH-nál a Mindig TV Extra csatornakínálata, ami elég rosszul érinti majd az AMC Networkshöz tartozó csatornák nézőit. Az AMC-hez tartozik ugyanis a Spektrum és a TV Paprika is. Az ügyfélszolgálattól megtudtuk, hogy valóban kikerül a családi csomagból a TV Paprika.

A szolgáltató ehelyett egy másik hasonló profilú (tehát gasztro típusú) csatornát ígér az ügyfeleinek, de azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy pontosan melyiket.(...) mi őszintén szólva egy nagyobb összegben mernénk fogadást kötni, hogy a TV Paprika helyett a Chili TV lesz az új csatorna a kínálatban.

Tehát ha jogvitád van egy konkurenssel, és vesztésre állsz, viszont mögötted áll a hatalom, akkor takaríttasd el az útból, és vedd át a helyét. Vegytiszta maffia-módszer, ezt próbálja eljátszani a FIDESZ a G-nap óta kegyvesztetté (viszont cserébe nézhetővé) vált HírTV-vel is.

+1 Nagyképernyős öndicséret

Végül egy olyan ügy, amelyről még nincs ítélet, de jó eséllyel lesz, mert nem csak a józan ésszel, a jóízléssel és a valósággal mennek szembe, hanem a törvénnyel is, amikor (mint ahogy a fenti fotón is látszik) a "Magyarország legjobb híradója" szlogennel hirdetik a Tényeket:

Lehet viszont, hogy Magyarország legjobb híradója ráfázik a kendőzetlen őszinteségre. A Népszava által megkérdezett szakértője szerint ugyanis totálisan sérti a versenyjogot, hogy a TV2 ilyen beképzelt állításokat tesz.

Azt mondja, a csatorna ezzel százmilliós versenyhivatali büntetést is kaphat. Korábban volt már példa rá, hogy egy samponcéget pereltek be hasonlóan nagyzoló állítás miatt.

Persze már most le merném fogadni, hogy nem lesz bünti. Vagy ha igen, akkor Andy bácsi magasról tesz rá. Hisz a seggnyalás és az uszítás elég kifizetődő tevékenység.

Már ha bírja az ember gyomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr2212287647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.25. 09:18:57

Ez a sajtószabadság,, minden média szabadon cselekedhet. Mi ezzel a gondod?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.02.25. 10:11:09

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A sajtószabadság jogot ad szerinted a törvények áthágására? Ennyire még te sem vagy hülye...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.02.25. 10:55:21

@Fedor: Sajnos Bircaman ennyire hülye. Az tényleg felháborító, amit a TV2 művel. Bár én már évek óta nem vagyok hajlandó néz ni egyetlen műsorát sem, sőt még a TV2 társ csatornáit sem nézem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.02.25. 13:13:35

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Tehát bírósági ítéleteket és hatósági büntetéseket figyelm3n kívül hagyni teljesen törvényes dolog. Oké, próbáld meg te is, ha majd kapsz ilyet.

bulista 2017.02.25. 15:47:37

@Fedor: A birka ellen elfogatóparancs van érvényben, azonnal sittre vágnák, ha átlépné a magyar határt - kivéve ha ő is mentesült a jogkövetkezmények alól, mint a Kreml ügynöke és a csúti bonsai Napóleon ánusz masszörje.

$pi$ 2017.02.25. 16:37:25

mondjuk indexes politikai blgon arról panaszkodni, hogy a másik oldal karaktergyilkosságot csinál igencsak gáz. az egész index egy nagy karaktergyilkosság. mondjuk elég rosszul csinálják, de kitartóak az egyszer biztos.

Janossz 2017.02.25. 16:49:49

@$pi$: Rosszul csinálják, nem is. Egy kép többet mond száz szónál: Tessék:
index.hu/belfold/2015/02/20/ingyen_festmennyel_tette_boldogga_orbant_tallai/
A rendszer egy képben. Ez karakter-öngyilkosság volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.25. 16:52:26

@bulista:

Most is a sittről írok, ahol kétszeres életfogytiglanomot töltöm emberiségellenes bűneim miatt. Plusz kaptam 5 évet azért a pedofil ügyért, melyet veled egyött követtünk el pár éve.

Visceroid 2017.02.25. 17:26:40

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "Ez a sajtószabadság,, minden média szabadon cselekedhet. Mi ezzel a gondod? "

Igen, lehet vele élni és visszaélni. Mondjuk ez nem TV2 specifikus, Orbán már 2000 óta durván visszaél a demokrácia adta szabadsággal.

bulista 2017.02.25. 18:04:04

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Birka, én maximum letépném azt a hazaáruló pedofil fejedet, ha a közelembe mernél jönni.

L.A.M. 2017.02.25. 18:51:16

Fedor, szerintem a hajléktalanos ügyben nem olvastad végig az Index-cikket. Már az eredetinek is ott volt a végén, igaz kicsit elrejtve és elkenve, hogy a TV2 fellebbezett a bíróságnál (ugyanis ott bármilyen hatóság döntései megfellebbezhetők)- vagyis a döntés nem jogerős. Azóta update-elték is.

Juhász Péter-ügyben nem tudom, mi az igazság, az viszont biztos, hogy maga az ítélet, amit Juhász a Facebook-oldalán belinkelt, nem jogerős. Benne van, hogy lehet fellebbezni. Most vagy Juhász rossz ítéletet linkelt, vagy nem mond igazat. Amúgy itt is félreértetted a hírt: nem tucat bírósági ítélet kötelezi a Tv2-t, hanem - legalábbis az alapján, amit Juhász belinkelt - egy, csak az Juhász állítása szerint 12 helyreigazításról szól (valójában az ítéletben "csak" 9 van és abból is akad olyan, ami ugyanannak a műsornak egy másik kiadására vonatkozik. Persze, ez is elég sok, ezért tök fölösleges és számomra megmagyarázhatatlan, hogy miért kell mindig túlozni, amikor a valóság is elég)

A Paprika-ügyben meg azt írja a 24.hu cikk, hogy konkrét, normatív büntetés (pénzbírság) tartozik ahhoz, ha a Tv2 nem hajtja végre előzetesen, az egyébként még szintén nem jogerős döntést. Amit nyilván majd kifizettetnek velük, ha az ítélet jogerős lesz és ha nem fizetnek, inkasszózzák az összeget (érdekes kérdés, hogy mi lesz a büntetés sorsa, ha a jogerős ítélet szembemegy az elsőfokúval - hiszen attól még ideiglenesen végre kellett volna hajtani).

A plusz 1-ben egyetértek: el fogják őket meszelni, bírságot kapnak, amit megfellebbeznek, valószínűleg ott is elkaszálják őket és azt is kifizettetik velük.

Vagyis a mérleg: egy ügyben az Index - minimum - csúsztatott, egy ügy a rendelkezésünkre álló bizonyítékok alapján nem eldönthető, de az biztosnak tűnik, hogy Juhász legalább túloz, egy ügyben pedig a Tv2 valóban nem hajt végre egy még nem jogerős, de előzetesen végrehajtandó ítéletet, de ezért pénzbüntetést fog kapni, a hatóságoknak meg megvannak az eszközeik, hogy ezt bevasalják. A negyedik ügy meg még el sem kezdődött.

Van elég ok a Tv2 jogos basztatására, tök fölöslegesek és szerintem kontraproduktívak az ilyen túlzások. Ezt a kultúrát még a Fidesz honosította meg 2002 után: soha nem elég, ami van, mindig többel kell vádolni az ellenfelet. Kár, hogy azóta a baloldal is átvette. Tudom, van elég ok gyűlölni őket, de azért némi racionalitás közben sem árt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.02.25. 19:29:51

@L.A.M.: 1. Juhász Péter nem mondott nagyot, valóban van jogerős ítélet:

www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/a.486159078123247.1073741827.478686885537133/1376573765748436/?type=3

Hogy ehhez a videóhoz miért a nem jogerős verziót linkelte be, azt nem tudom. Lehet, hogy a jogerős verzióban csak utalás van az előző ítéletre, és csak ebben volt leírva részletesen, hogy mit is kell helyreigazítani (az ítélet indoklásában amúgy megvan a 12).
A tucat ítéletnél én fogalmaztam pongyolán, ezt vállalom, de a lényegen ez azt hiszem nem változtat a hozzám hasonló laikusoknál, hogy 12 helyreigazítási kötelezettség egy ítéletben, vagy 12 ítélet helyreigazításra (bár egy jogásznak gondolom biztos csípi a szemét).

2. A hajléktalanos riportnál valóban nincs még jogerős ítélet, de speciel azt annyira felháborítónak tartom, hogy számomra már az is elfogadhatatlan, hogy fellebeznek (igen, jogukban áll, ezt nem vitatom, erkölcsi szempontból tartom elfogadhtatlannak).

3. A Chili TV-nél ott van valóban, hogy pénzbüntetés jár, de azt kifizették? Nem. Indult ellenük ezért végrehajtás, vagy bármi? Nem. Ha esetleg kifizetnék (van miből, tömi pénzzel a kormány), de cserébe továbbra is használják a nevet, azzal ki van segítve a TV Paprika? Nem. És akkor még ott van az Antenna Hungáriás ügy, amit én nem tudok nem összefüggésbe hozni a perrel.

Szóval én nem érzem túlzásnak egyik példát sem, és nagyon jogászkodással is csak a nem jogerős hajléktalanos ítélet miatti basztatásba lehetne belekötni, de ezt is csak akkor érezném jogosnak, ha az az egy ügyük lenne, és nem egy trend része lenne a sztori, megjósolható véggel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.02.25. 19:36:26

@L.A.M.: Amúgy gondolkoztam ezen a sztorin is, hogy berakom:

hvg.hu/itthon/20170224_Lejaratta_a_Tv2_az_egesz_vilag_elott_Kap_300_ezret_es_kuss

De pont azért hagytam ki, mert még folyamatban van, és nem akartam két megelőlegezett dolgot a posztba. A trendbe beleillett volna ez is.

metax 2017.02.25. 20:46:28

"Miért gondolja magát a TV2 törvényen felülinek?"

Mert Orbán Viktor törvényen felüli, és a rezsim minden csatolt része is az.

L.A.M. 2017.02.25. 21:06:28

Fedor, attól, hogy Juhász azt írja, hogy ez jogerős ítélet, még nem lesz az meg. Ebben a posztban is az elsőfokú ítélet van linkelve. Nyisd meg: az ítélet ellen kézhezvételtől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye. Ráadásul itt még egyértelműbb a helyzet: ugyanis Juhász konkrétan a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletéről beszél, miközben a Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott.

A Törvényszék elsőfokú ítéletének dátuma december 13., Juhász január 28-án posztolta - vagyis valószínűleg akkor kapta meg (az írásba foglalt ítéletek nagyjából ennyi idő alatt születnek meg, jó esetben, lásd Budaházy-balhé). Vagyis itt jó eséllyel még nem is lehetett meg a másodfokú tárgyalás. Az az Ítélőtáblán lesz, kiderül a szövegből.

A hajléktalan-ügyben morálisan egyetértek veled, de nem azt írtad, hogy ez milyen felháborító dolog volt, és a Tv2-nek magától bocsánatot kellett volna kérnie, hanem azt, amit az Index is sugallt a cikk első 95 százalékában: van egy jogerős ítélet, amit nem hajtottak végre. Nem, nincs.

A Chili ügyben én nem tudom, hogy fizettek/fizetnek-e és hogy van-e/lesz-e végrehajtás. Te honnan tudod?

Ott valóban törvénysértést követ el a Tv2. Lehet azt mondani, hogy ez felháborító (az, mindig felháborító, ha valaki nem tart be egy ítéletet), de ettől még nem lesznek törvényen felüliek. Kihasználják azt, hogy - úgy tűnik - a törvényi szankció túl enyhe. Úgy gondolják, a jogerős ítéletig kifizetendő havi 300 ezer - 6 millió közti összeg (számoljunk középértékkel, 3 millió 150 ezerrel) nekik jobban megéri, mint végrehajtani az előzetes végzést. Még egyszer: ez valóban felháborító, de nagyjából csak annyi, mint amit a Csíki Sörös csávó csinált a jogerős ítéletig. Ettől még nem lesznek törvény felettiek.

A hvg-s cikk meg nem tudom, hogy jön ide. Ott konkrétan elismeri a Tv2, hogy elkúrták és hajlandó fizetni x forintot. A sértett y forintot kér. Majd a bíróság dönt. Hogy a jogos összeg mennyi, azt nem tudom, meg kéne nézni, hogy hasonló ügyekben mennyit szokás fizetni. Meglepődnék, ha szórná a bíróság erre a milliós sérelemdíjakat (azt ne is említsük, hogy a mélyen felháborodott cikk aljára azért disclaimerként oda lehetett volna írni, hogy a cikk szerzője nem elfogulatlan, hiszen a Tv2 pont őt akarta lejáratni).

Még egyszer: a Tv2-n nincs mit védeni, mindegyik riport külön-külön és egyben is felháborító volt. De nem ezt állítottad, hanem hogy büntetlenül nem hajtanak végre jogerős ítéleteteket.

Ez meg a felsoroltak közül csak az egyikre igaz, arra is csak félig.

DeMarco 2017.02.25. 22:19:53

Nem tudom értelmezni a posztot, igaz el sem olvastam, nem fárasztom magam vele.

Teljesen értelmetlen a másik oldal médiáit fikázni, mert ezt minden nap meg lehetne tenni. Eleve ki a fene nézi az ellenzéki médiát? Úgy is tudja, hogy az nem neki szól, úgysem fog olyasmit ott találni, ami neki tetszik, úgy is csak röhögni fog a mesedélutánokon. Ez a műfelháborodás gyerekes és fárasztó. Főleg annak fényében, hogy eleve ki a franc néz egyáltalán tévét??? Nem baromira mindegy, hogy melyik mit nyomat???

Jakab.gipsz 2017.02.25. 23:13:28

Ha csak ezek a "tyúk tolvaj" perek fenyegetnék, magyar országon a demokráciát, talán nem is állnánk rosszul.

Merlot 2017.02.26. 00:19:36

" Hát persze, hogy a TV2 azt csinál, amit akar, hisz a kormánypropaganda legnagyobb elérésű szócsöveként jogot formál erre, és minden jel szerint ezt jutalomként meg is kapja Orbánéktól."

Ha egy büdös vörös zsidót egy felkapaszkodott geci cigány támogat, akkor ketten mindent megtehetnek.
A magyar meg a nemzeti, az csak egy lózung.
A kisebbség kezében van a pénz, és akinél a pénz annál a korlátlan hatalom.

babbaba 2017.02.26. 04:25:13

Nem kell nézni! Én is azt teszem. Nagyon ritkán nézek bele. Hogy a dgadt disszidens fílmes közben meggazdagszik, az ellen nem tudunk mit tenni, amíg ezek a szarházi, nemzetellenes tahók vannak hatalmon. Utána majd meglátju, hogyan él meg az offshore cégeiből!

J.R. Ewing 2017.02.26. 06:07:36

Tehetségtelen, senkiházi, savanyú szagú blogger fasz a pálya széléről okoskodik. Nem sok szánalmasabb dolog létezik ennél.

Bolsi Buster 2017.02.26. 06:42:25

Alapvetően támogatom a balliberális sajtó ellehetetlenítését, az abban munkát vállalók deportálását és kínzását nemkülönben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.26. 07:41:46

@bulista:

Próbáld meg, pedofil balliba, majd aztán az ügyészség vesz téged kezelésbe...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.26. 07:42:56

@Visceroid:

A demokrácia nem azt jelenti, hogy csak a liberálisok kormányozhatnak és mondhatnak véleményt. A bolygó lakossága lassan mindenhol lázad a liberális elnyomás ellen.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.02.26. 08:56:29

@L.A.M.: ", attól, hogy Juhász azt írja, hogy ez jogerős ítélet, még nem lesz az meg."

Ezért linkeltem be a kommentembe egy másik posztját Juhásznak a jogerős ítélet fotójával, csak ezek szerint nem kattintottál rá.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 09:25:49

@Fedor: Mindig járj el ilyen gondosan, mert a fideszes faszok az élő fába is belekötnek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.26. 09:26:59

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: "mindenhol lázad a liberális elnyomás ellen."

B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+ B+

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.26. 09:29:43

@$pi$: karaktergyilkosság az indexen? Hol van ilyen "elvtárs"?

David Carradine 2017.02.26. 10:23:47

Index beharangozó ehhez a bejegyzéshez: "A seggnyalás és az uszítás elég kifizetődő tevékenység." LOL! Ők már csak tudják... :)

bulista 2017.02.26. 11:27:00

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Tévedsz, te kardzsali akol-lakó: a féregirtást nem büntetik.

Netuddki. 2017.02.26. 12:17:13

@Fedor: De, az.
Nekünk meg sajnos még mindig nézni kell az ocsmánybuleszbirkaszar vizuális és "szellemi" környezetszennyezését...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0