Szoros verseny alakult ki a legtúlzóbb történelmi hasonlat címért
2017. február 28. írta: Fedor

Szoros verseny alakult ki a legtúlzóbb történelmi hasonlat címért

bayerberkes.pngRövid időn belül két közéleti személyiségünk is a legnagyobb történelmi tragédiáinkhoz hasonlított olyan dolgokat, amelyek, hát finoman szólva is teljesen más ligában játszanak méretüket és hatásukat tekintve. Közös bennük, hogy egy számukra fontos dolgot kemény kritika ért, és erre reagálva estek túlzásba, de nagyon. Akár nevetni is lehetne ezeken a hatalmas aránytévesztéseken, de azt hiszem a siralmas jelző jobban illene rájuk.

Én a magam részéről nehezen tudnám eldönteni, hogy melyik szerző hasonlata képtelenebb, így hát arra gondoltam, a poszt végén szavazásra bocsájtom a kérdést.

Lássuk hát a versenyzőket. 

Kék sarok: Bayer Zsolt trianoni méretű fájdalma

Az épp aktuális ukáz a kormánypárti papagájkommandó számára az, hogy az, hogy az ellenzék azzal, hogy megkérdezte volna a népet, akar -e egyáltalán olimpiát, elárulta a nemzetet.

Már megint.

Az mondjuk egy kicsit zavaros, hogy miért hiányolják a nemzeti egységből a baloldali pártok támogatását, amikor egy kissé fajsúlyosabb dolog, az alaptörvény elfogadásakor ez még nem zavarta őket (pedig hát ahhoz mintha jobban kellett volna), de hát a fideszesek nem logikát akarnak keresni, hanem pénzt. Sokat és azonnal. Ezért is fáj nekik annyira, hogy elbukták a hozzáférést az olimpiai beruházások feliratú pénzcsaphoz.

Persze nem lett volna önmaga az ötös számú FIDESZ tagkönyv tulajdonosa, ha nem ő rúgta volna el legmesszebbre a pöttyöst:

Jó lett volna egy nemzeti ügy. Ugyanis nem volt nemzeti ügyünk, csak a Jóisten tudja, mióta nem. Talán a trianoni fájdalom volt ilyen utoljára, bár abba is nagyon hamar belepiszkítottak a kommunisták.

Mondjuk szerintem nemzeti ügy volt a rendszerváltás, amelyet sikerült békésen végigvinni, és nemzeti ügy volt az uniós csatlakozás is, amely megszüntette a határokat az anyaország és az elszakított részek nagy többsége között, békés megoldást nyújtva erre a traumára, ha már Trianon szóba került.

Tényleg, drága testvéreim, akik így lassan 100 év után is mindent ebből vezettek le: nem érzitek ledegradálónak, hovatovább Trianon-gyalázásnak Bayer gondolatait? Vagy neki lehet?

Piros sarok: Berkes Gábor szájbaszart közönsége

SzabóZ az Indexen írni merészelt egy kritikát a Rapülők koncertről, amelyben lefestette a közönség általa vélt szociokulturális hátterét is, ilyen mondatokkal:

...két Papp László Sportarénát tölt meg negyvenes marketingigazgatókkal és ötvenes építési vállalkozókkal, akik az elmúlt húsz évben sem jöttek rá, hogy a Rapülők semmivel sem jobb, mint a Queen Kóla, vagy a neonzöld Budmill táska. (...) Geszti Péter azért tölt meg két arénát két egymást követő este, mert szerencsére vannak rajta kívül is nyertesei a rendszerváltásnak. Ők táncoltak a Helyi terminátorra péntek este, és igen, ők fekszenek másnap otthon a Klippan kanapén fájó háttal. Ha még mindig nem írtam körül pontosan, kikről is van szó, akkor álljon itt a nemzet legsikeresebb ötvenes vállalkozójának neve: Orbán Viktor, az ember, aki attól szenved, hogy ő már húsz éve is megmondta, és azóta se tud neki újat mondani senki. Persze, a francokat szenved ő, szenvedünk mi eleget helyette is.

Na most azt a legmesszemenőbbig megértem, ha valakinek ciki, ha Orbánhoz hasonlítják, de azért most komolyan: egy több évtizedes rutinnal rendelkező előadótól érdemelnek ezek a mondatok többet egy morgással kísért legyintésnél? Az általam amúgy kedvelt Berkes Gábor szerint miazhogynagyonis.

Valami nagyon elpattanhatott benne, mert egy kissé túllihegve a dolgot, ezekkel a bájos mondatokkal osztotta meg Facebook oldalán a fenti kritikát:

Az index szájbaszart 20000 Embert. Ehhez hasonlo alazasa ilyen mennyisegu civilizalt embernek nem tortent a 2. Vilaghaboru ota. Gratulalok az orszag legmocskosabb internetes mediumanak. Innen nem nagyon van lejjebb. Hallo. van ott ertelmes ember, vagy csak a szociopata fergek a szerkesztosegben.?

Most az, hogy miképp minősít egy komplett szerkesztőséget, az nem érdekel (szerintem amúgy az indexeseket se, bizonyára hozzászoktak már, hogy a kritika tárgya nem ért egyet a kritikával, és ezért személyeskedni kezd). Pedig értelmezhető lenne ez ám úgy is, hogy Berkes megalázott és szájbaszart pár tucat embert, de spongyát rá.

Viszont mi ez a baromság, hogy ehhez hasonló alázása ilyen mennyiségű civilizált embernek nem történt a 2. Világháború óta? Ez a pár kritikus mondat egyenrangú lenne mondjuk a német kisebbség kitelepítésével, a komplett ötvenes évekkel, vagy a III/III több évtizedes tevékenységével? És akkor ez még csak a magyar történelem pár epizódja, emellett még a világ többi részén is történt pár esemény 1945 óta, amely egy pöppet súlyosabb annál, minthogy egy újságíró nem hízeleg egy koncert közönségének, még ha az a te közönséged is, kedves Gábor!
______________

No, hát akkor íme a szavazás, lehet nyomkodni a gombokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr7712299009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illaim 2017.03.01. 19:05:55

T Fedor! Az a szavazási ablakod kevés választási lehetőséget ad! Szerintem kellett volna egy "mindkettő vadbarom" opció is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.01. 20:06:35

"Az mondjuk egy kicsit zavaros, hogy miért hiányolják a nemzeti egységből a baloldali pártok támogatását, amikor egy kissé fajsúlyosabb dolog, az alaptörvény elfogadásakor ez még nem zavarta őket ..., de hát a fideszesek nem logikát akarnak keresni, hanem pénzt."

Ah, ez egy tízpontos mondat!

Mit tíz! Tízből tizenegy!

DeMarco 2017.03.02. 00:55:01

Most mi ez, óvóda??? A Pistike azt mondta a Béluskára, hogy hülyee...erre a Béla meg azt mondta rá, hogy ő meg még hülyébb...

Most akkor el kellene dönteni, hogy liberalizmus van, ahol mindenki azt mondd amit akar, vagy nincs liberalizmus és csak azt lehet mondani, amit az állítólagos liberalisták szerint mondani lehet. Fikázni lehet az olimpiát, de azon keseregni, hogy már a rajt előtt megfúrták a ballibák már nem??? Fikázni lehet egy koncertet, de a fikázót már nem lehet ezért visszafikázni, mert megsértődhet???

Nevetséges. Ez olyan ovis szint... Mindenki azt mond, amit akar és ki nem sz...ja le... Főleg erősen szubjektív dolgokban, ahol mindenki a saját ízlése szerint dönti el, hogy mit hisz, vagy tetszett-e neki, amit látott/hallott.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.02. 03:15:16

@DeMarco: Te magadat szopatod azzal, hogy ide jársz. Volt valaha 1 jó szavad?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.03.02. 08:14:13

@DeMarco: És igen, sikerült megint totálisan félreértelmezned a posztot. Gondolom nem véletlenül.

Hol írtam én azt, hogy nincs joguk bármit mondani? Az ellenvélemény nem egyenlő a tiltás igényével! Igen, "Mindenki azt mond, amit akar", ahogy írtad, de ez nem csak rájuk vonatkozik, hanem rám is. A liberalizmus nem azt jelenti, hogy minden véleményt helyeselni kell és szó nélkül elfogadni, hanem azt, hogy szabadon lehet vitatkozni. Bayernak jogában hülyeséget beszélni, nekem meg jogomban áll a hülyeséget hülyeségnek minősíteni.

Egyébként marha árulkodó ez az állandó félreértelmezése a liberalizmusnak. Ti mondhattok bármit, de ha én vitatkozni merek, akkor már nem is vagyok igazi liberális, mert nem fogadom el szó nélkül. Hát nem. Nem így van. Ti nem akarjátok elfogadni továbbra sem a veletek ellenkező véleményt, és ezért mindenféle álérvelés mögé bújtok, cinikus módon egy szűkített liberalizmus értelmezéssel vágva vissza, önmagatokat is becsapva.

DeMarco 2017.03.02. 09:39:15

@Fedor: Ahogy nekem meg jogomban áll, a hülyeségre hülyeséget írót figyelmeztetni, hogy hülyeséget ír és szépen körbeértünk. Csak épp semmi értelme...

Ezek szubjektív vélemények. Ráadásul teljes mértékben a személyektől elvárt szubjektív vélemények, mindegyik szereplő hozta a tőle elvárt stílust. Ezt fikázni merő értelmetlenség sztem.

Az én szubjektív véleményem az, mivel én is olvastam az összes megszólalást korábban, hogy 1. Bayer nyilván csalódott, ahogy egyébként én is. Csak a csalódásunk iránya részben ellenkező. Mert én nem csalódtam a ballibákban, ezt vártam tőlük pontosan. (Az egy más dolog, hogy mennyire tetszik.) A csalódás inkább abban van, hogy megint nem mertek konfliktust felvállalni és beleállni egy jó dologba, pozitív kampányba az olimpia mellett és országos népszavazást megtartani. Értem az okát, csak én ennél harciasabb és elkötelezettebb vagyok. Tehát inkább befelé kellene reklamálni és nem kifelé, mert kifelé csak a szokásosat hozták.
2. Az index-es cikk hangvétele nem volt "finom". Ez nyilvánvaló. Ugyanakkor személyesen egyetértek vele, viszont ez abszolút szubjektív vélemény, egyéni ízlés kérdése. Volt ott x ezer ember, akinek vélhetőleg tetszett, hiszen jegyet vettek rá.

Viszont teljesen értelmetlen, meg sem fordult a fejemben, hogy bármelyik írásra reagáljak, mert egyrészt mindenki hozta a "formáját", másrészt meg kit érdekel komolyabban, hogy ki mit mond??? Úgy is én fogom végső soron eldönteni, hogy tetszett-e egy film/koncert, az olimpia mellett vagy ellene teszem le a voksom, a legkevésbé sem befolyásol ebben, hogy kinek mi a véleménye...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.02. 13:23:12

@DeMarco: "Nekem rengeteg"

Oké. Mondj 1 pozitív kommentedet a rengetegből!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.03.02. 19:51:44

@DeMarco: Akkor még egyszer: nem amiatt írtam ezt a posztot, mert ellenvéleményre ragadtatták magukat, hanem az általuk használt orbitális túlzások miatt. De látom, te szokás szerint l'art pour l'art vitázol velem, szóval hagyjuk.

DeMarco 2017.03.02. 23:36:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mind az. Ugyanis én vok nyeregben. Mégis mit vársz egy fullosan szélsőséges ellenzéki blogon?? Tapsikolást az örömtől?
Fedor megírja az alternatív világát szép rózsaszín lufikban. Én meg jövök a valósággal és kipukkadnak a lufik... Jah, hát a valóság nem mindig ugyanaz, mint amiről álmodoztok és természetesen ezért nem is tetszik nektek, de erről nem én tehetek... Amúgy meg én teljesen pozitív vagyok, egészen addig, amíg a ballibák a béka segge alatt vannak, jó messze a kormányzástól. Amíg a nyekergés megy, meg az óbégatás, addig minden rendben van. Ha hirtelen Fedor elkezdene pozitív meséket írni és örömködni, na akkor kezdenék aggódni...

DeMarco 2017.03.02. 23:39:32

@Fedor: Jah persze Piroska... orbitális túlzások mi? Naponta lehet ezekhez hasonló orbitális túlzásokat olvasni, meg orbitális marhaságokat...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 00:39:45

@DeMarco: "Mind az."

Szóval egyik sem. Sejtettem, hogy kamuzol.

"én vok nyeregben."

Nem veszed észre, hogy fordítva ülsz a nyeregben.

"fullosan szélsőséges ellenzéki blogon"

Hát igen, a fidesz szélsőjobboldali rasszista gyűlölködéséhez képest egy humanista blog szélsőségesen ellenzékinek hat. Szomorú életed van neked. :(

DeMarco 2017.03.03. 09:09:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: El kell hogy keserítselek, nagyon vidám és szórakoztató életem van, igazából ha ebben a percben átköltöznék a másvilágra, akkor is elmondhatnám, hogy remek tartalommal töltött életet éltem. Ahogy Asimov írta, ha tudnám, hogy öt perc múlva meghalok, nem izgulnék. Kicsit gyorsabban gépelnék...

Nyilván te a szélről a közepet szélnek látod, de nem így van. A másik szél messze odébb van. De bárhogyan ülök is a nyeregben, a nyíl nálam van, rajtad meg a céltábla...

Visszatérve a kommentekre, mindegyik pozitív, csak egy ellenzéki liberális blogon tűnik negatívnak, más nem is lehet, hiszen teljesen ellenkező szellemű és mentalitású a blog szellemiségével. Egy jobboldali blogon fel sem tűnne, elmerülne a tengerben. De abban meg mi a jó, ha mindenki csak a saját térfelén pattog? Akkor az az illúzió alakulna ki, hogy mindenki egyetért mindenben, szépen körbenyalják egymást, megveregetik egymás vállát...aztán nem történik semmi...csak az unalom.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.03. 12:11:44

@DeMarco: "nagyon vidám és szórakoztató életem van"

Azt tudod, hogy ezt csak azok bizonygatják, akiknek üres az életük? :))

DeMarco 2017.03.03. 23:49:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én nem bizonygatok semmit, nincs is rá szükségem, csak közöltem, mint tényt.

heptakontanonaéder 2017.03.04. 16:35:32

@DeMarco:
Innyemá no, demorcos!
Áruld már el, miért is számít megfúrásnak, hogy egy kétmilliós városban valakik összegyűjtöttek 260ezer aláírást, hogy ugyammá' drága főizék, tessenek megkérdeni minket, hogy akarunk-é a nyakunkba venni sacc/kb 3000 milliárd kemény magyar fizetőeszköz költséget azért, hogy nyolc év múlva itt álljunk egy baseball stadion, egy vadvízi kajak-kenu szlalompálya, egymillió friss, ropogós szálláshely és hasonló nélkülözhetetlen csudák birtokában? (mindezt Paks II. 3500 milliárdján felül)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0