Lázár kimondta, miért volt értelmetlen a tavalyi uszítás
2017. április 20. írta: Fedor

Lázár kimondta, miért volt értelmetlen a tavalyi uszítás

neszavazzunk.jpgEgy nagyon fontos mondat hangzott el ma Lázár János szájából a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) konferencián.

A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarország teljesíteni fogja az Európai Bíróság döntését, akkor is, ha eszerint be kell fogadnunk a kvótarendelet által ide irányított valamivel kevesebb mint 1300 menekültet. 

Százmilliószor megfogalmazták normális helyeken a kampány idején, hogy teljesen értelmetlen a feltett kérdés, mert nem akadályozhatott meg semmit, csak uszításra volt alkalmas. Átlátszó volt az egész már csak azért is, mert

Magyarország még a letelepedési kötvénnyel is több bevándorlót fogadott be, mint amennyit az uniós kvótarendelet alapján kellene

- mint ahogy a holland nagykövet fogalmazott ugyanazon a rendezvényen. Nem szólt az egész másról, mint hogy egy ellenség kreálásával valamint egy valóban megoldásra váró probléma felfújásával és elmérgesítésével belpolitikai előnyökhöz jusson a kormány.

Ez persze azok számára, akik már tavaly sem dőltek be a kormányzati propagandának, eddig is nyilvánvaló volt, de jó, hogy ezt Orbán helyettese is kimondta. Talán így olyanok is felfogják végre, akik eddig hittek FIDESZ-nek, és ezután kevesebben ülnek fel az aktuális ellenségképzésnek. 

Úgyis szezonja van az Orbánból kiábrándulásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr3312440367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heptakontanonaéder 2017.04.20. 23:27:03

Sajnos a cca 1.4 millió egységsugarú agyatlan szarik rá, hogy mikor és mit hazudott a csúti béldózer. Ő akkor is a Sohanemhazudóra fog szavazni, ha a szeme láttára fogja a Mi Csabakirályfink megpocsékolni a 7 éves kislányát a tisztaszobában és még akkor sem fog felszisszenni, ha a csipkefüggönybe törli a farkát.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.21. 04:55:45

Ennél méterekkel jobb posztokkal szokott minket kényeztetni a bloggazda. (Az ügyeletes hülye majd erre megjegyzi, hogy kritikátlanul benyaltam. Nem, ez egy kritikus benyalás volt. :))

Ez egy trollmágnes. Ha mindenáron posztolni kellett, a civilekről szívesebben olvastam volna valami szívmelengetőt ebben a cudar időben.

A kép azért jó!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.21. 06:41:01

Téves értékelés.

Csatázni akkor is kell, ha veszítünk a végén. Ha nem csatázol, csak veszthetsz, Ha viszont csatábnan vesztesz, az ellenség is jobban tisztel téged.

gyurmicsek 2017.04.21. 11:44:57

Ezt mond azoknak, akiknek a szülei a Donkanyarban estek el. Biztos a tiszteletet választanák.

subtotal 2017.04.21. 12:12:05

@MaxVal BircaMan HJCD: aha, csatázni...kretén plakátokkal, kamu népszavazással. Ráadásul még be is bukta, mert érvénytelen lett - Viktor kirohant a harcmezőre nagy arccal és saját magát döfte tökön (európai szemmel nézve), persze a csatába hívott népének győzelemről beszél olyan ellenséggel szemben, aki ott se volt.
Eközben a megállított városban meg farkát behúzó kiskutyaként csahol a csontért.
LOL

siriq111 2017.04.21. 12:25:33

@MaxVal BircaMan HJCD: viktor kiment a faszerdobe csatazni es rabaszott. Mar akkor lathato volt , hogy teljesen ertelmet dolgokkal probaljak tomni az emberek fejet. A politikailag "ervenyes" faszsag a nepszavazas utan meg egyenes ut volt , hogy lassa mindenki magasrol szart a vegeredmenyre.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 12:33:32

'A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarország teljesíteni fogja az Európai Bíróság döntését, akkor is, ha eszerint be kell fogadnunk a kvótarendelet által ide irányított valamivel kevesebb mint 1300 menekültet. '

- az a gond, Fedor koma, hogy Lázár nem mondott ilyet.

'Magyarország még a letelepedési kötvénnyel is több bevándorlót fogadott be, mint amennyit az uniós kvótarendelet alapján kellene'

- ők legálisan jöttek.

miva? 2017.04.21. 12:55:16

@MaxVal BircaMan HJCD: na kit fogsz ma családostul kiirtással fenyegetni, egykomám?

miva? 2017.04.21. 12:57:23

@dunántúli gyerek: aha. Nem derült ki Kiss Szilárdról semmi. Ugye?

Void Bunkoid 2017.04.21. 13:01:12

@dunántúli gyerek: édes drága tökikém, nem azzal van baja az EU-nak hogy legális vagy illegális vagy ilyesmi, speciel az illegális bevándorlást az EU _sem_ támogatja, sőt, a legtöbb EU-s szervezet igenis üdvözölte a kerítést nálunk.

A kvóta 1300 darab LEGÁLIS bevándorlóról és/vagy menekültstátuszú emberről szól. Nem úgy, hogy január elsején odaállítják a büszke székely származású, már hat éve itt élő, állampolgárságot kapott és nemzeti büszkeségében határvadásznak ment Danescu Hunor tizedest egy posztitcetlis tömbbel, hogy nyissa ki a kaput, hadd gyüjjenek, aztán 1300-nál becsukja, és no innentől coki - hanem rendes menekültügyi, BÁH-os eljárás után jogosan beengedhető emberről.

A baj azzal van, hogy többször, hivatalosan kijelentette a magyar kormány (ugye Lázár János által), hogy Magyarországnak nulla (0) darab bevándorlóra van szükség. Nem kell sem illegális, sem legális.

Aztán a végén kiderült, hogy jó pénzért dehogynem kell, sőt, még azt se nézzük, hogy ki fia-borja, ha eleget fizet.

Void Bunkoid 2017.04.21. 13:07:40

@Void Bunkoid: ennél már az is jövedelmezőbb lenne, ha a tranzitzónánál szépen 1300 darab letelepedési kötvényt lerakunk egy trezorba, a kötvény alapára a kikiáltási ár, oszt' kedves Ngomák meg Ahmedek, lehet licitálni.

Amikor már csak pár tucat maradna, hidd el, lennének olyan orbitális leütési összegek, hogy a jelenlegi letelepedésikötvény-biznisz lóf*sz sem lenne hozzá :D

dare 2017.04.21. 13:08:42

Az uszítás mindig értelmetlen.
Mindig!!!
Már hányszor elmondtam, a kevesebb néha több szokott lenni, jó lenne igazodni.

igazi hős 2017.04.21. 13:11:01

@Void Bunkoid: Ezen kívül Munkácson és távolabb is már toborzunk, hátha van még valaki, aki hajlandó lenne itt dolgozni. És a sok ezer honosított orosz és ukrán "üzletemberről" se feledkezzünk meg, akik a kormány szerint nem hogy ugyanolyan szavazópolgárok, mint mi, hanem jobbak, hiszen ők távolról is szavazhatnak. Logikus, hiszen ők semmivel nem járulnak hozzá az országhoz, ellenben velünk.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 13:13:24

@Void Bunkoid: 'speciel az illegális bevándorlást az EU _sem_ támogatja' - már hogyne támogatná. Ha nem támogatná, akkor nem kvótákkal szórakozna hanem a tengerbe borítaná a fekákat.

'a legtöbb EU-s szervezet igenis üdvözölte a kerítést nálunk'

- egy EUs szervezet sem támogatta a kerítést, hanem a kormány ellen uszított és uszít a mai napig.

'A kvóta 1300 darab LEGÁLIS bevándorlóról és/vagy menekültstátuszú emberről szól.'

- Illegális bevándorlókról szól. Magyarország nem adott menekültstátuszt nekik, nem is adhatott, mivel nincsenek az országunkban.

'A baj azzal van, hogy többször, hivatalosan kijelentette a magyar kormány (ugye Lázár János által), hogy Magyarországnak nulla (0) darab bevándorlóra van szükség. Nem kell sem illegális, sem legális.'

- ez sem igaz. Az EUból ideosztott náluk nemkívánatos illegális bevándorló nem kell, a munkáltató álltal kért ukránok simán jöhetnek - dolgozni.

'Aztán a végén kiderült, hogy jó pénzért dehogynem kell, sőt, még azt se nézzük, hogy ki fia-borja, ha eleget fizet.'

- ez teljesen oké, egy letelepedési kötvényes sem lett sem terrorista, sem segélyes.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 13:16:25

@Void Bunkoid: 'Amikor már csak pár tucat maradna, hidd el, lennének olyan orbitális leütési összegek, hogy a jelenlegi letelepedésikötvény-biznisz lóf*sz sem lenne hozzá :D'

- sajnos nem találták meg hol lehet kötvényt venni a neten, így maradt nekik a zöldhatár.

Figyelj, értem hogy az európai baloldalnak ki van adva a vállalhatatlan agenda, de értelmes embereknek nem fogjátok megmagyarázni hogy ez tulajdonképpen nekik jó. A magyar baloldal mindig gyülölte a magyarokat, ami mellé odaáll az vállalhatatlan, 1947 óta.

Roan 2017.04.21. 13:18:24

@MaxVal BircaMan HJCD: Van a tisztelet kivívása, meg van az értelmetlen erőforrás-pazarlás. A szavazás ez utóbbiba tartozott, pontosabban OV a saját hívei felé tetszeleghetett a hős ellenálló szerepében, de ez szimplán egy drága pénzen megrendezett, igen rossz cirkuszi előadás volt, mely rövidtávú politiaki haszonzerzés reményében hosszú távú károkat okozott Magyarországnak.

Void Bunkoid 2017.04.21. 13:23:49

@dunántúli gyerek: a fekák tengerbe borításáról annyit, hogy - szintén szörnyen hangzik, de LEGSZÍVESEBBEN ezt tennék velük, de egyszerűen nem szabad népet irtani. 600 éve még teljesen rendben volt, ma már nem.

Ha illegálist osztogat széjjel, akkor azzal semmi gond nincsen, 1300 ember igazán a töredéke annak, mint ami már bőven volt nálunk, simán ugyanazt kell velük eljátszani, mintha kívülről jöttek volna. Végignyalni az eljárást, aztán ha teccik, megadni a menekültstátuszt, ha meg nem, akkor kiutasítani. Leginkább az a problémájuk, hogy - és ez tényleg nem a mienk, de különösebben nem is kellene érdekeljen :) - az ide özönlő közel-keletiek meg afrikaiak zöme Németországba, illetve Angliába áramlik, a jó részük el is jutott oda, és alapvetően már a menekültügyi eljárás normális lefolytatásához sokan vannak - ezt a melót akarják szétosztani. Nem KELL befogadnunk mindegyiket tartósan, csak megcsinálni velük a kis hercehurcát. Idővel úgyis elfogynak, amit többek között pont a kerítésnek köszönhetünk. Az 1300 illegálissal méginkább csökkenni fog a valóban itt maradók száma (arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk a háromnegyedét nem fogadjuk el, a megmaradó 325-ből 300 tuti azonnal indul vissza Németországba...)

Az állampolgárság, bőrszín, meg a jó-vagy-e-valamire szerinti válogatósdi (meg a persze fizess) amúgy nem szép dolog, de gyakorlatilag mindenki megteszi, az USA-val az élen.

Ettől függetlenül Lázár János TÉNYLEG azt nyilatkozta, hogy nulla bevándorló kell. Akkor most hazudott, vagy csak elfelejtette reggel elolvasni az íméljeit?

Az "egy sem lett terrorista"...MÉG. Idővel, ha netán rájönnek egyes terrorszervezetek, hogy ilyet lehet, van rá keretük, ne félj.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 13:24:39

@Roan: 'mely rövidtávú politiaki haszonzerzés reményében hosszú távú károkat okozott Magyarországnak.'

Irigyeljük is a nyugati diverzitást nagyon. Diverzitásban az erő!

konrada 2017.04.21. 13:24:42

@Void Bunkoid:
Pont ezt akartam írni én is. Amelyik letesz 300 ezer €-t a határon 5 évre lekötve, azzal nem kell később azon arcoskodni, hogy milyen legyen a kiutalt lakás, és hogy a nekik osztott segélycsomagban mi lehessen... (+ ha vissza akarja kapni majd a pénzét, nem elég, ha annyit ír a kérelembe, hogy neve: Nofingerprint Ali, a következő január 1-én lesz 18 éves, és Sziriából, olyan helyről jött, ahol eldobatták vele az okmányait...)

Tom66 2017.04.21. 13:27:53

Remélhetőleg csak az amnéziások felejtették el az Indexen és társain a hónapokkal ezelőtt többször hangoztatottakat, miszerint szó sincs kötelező kvótákról, lekerült a napirendről.

„Hiszen a valóságban szó sincs sem kötelező kvótáról, sem illegális bevándorlókról”

dunántúli gyerek 2017.04.21. 13:31:30

@Void Bunkoid: 'Az állampolgárság, bőrszín, meg a jó-vagy-e-valamire szerinti válogatósdi (meg a persze fizess) amúgy nem szép dolog, de gyakorlatilag mindenki megteszi, az USA-val az élen.'

Aszerint válogatnak, hogy ki jön hívatlanul a zöldhatáron, és ki jön a munkáltató hívására. Úgyhogy hagyjuk a bullshitet.

'Ettől függetlenül Lázár János TÉNYLEG azt nyilatkozta, hogy nulla bevándorló kell. '

És kinek, milyen témában, milyen kérdésre nyilatkozta ezt? Naugye.

'Az "egy sem lett terrorista"...MÉG. Idővel, ha netán rájönnek egyes terrorszervezetek, hogy ilyet lehet, van rá keretük, ne félj.'

Nyilván 300ezer eurót fognak ezért fizetni, amikor napi 5000et hoznak be hajón ingyen. Hülyének is megéri.

Az sem igaz, amit az 1300ról mondasz. Az 1300 fő csak a 160.000 ránk eső része, de 10x annyi érkezett. És hogy nem maradnának itt? Valószínü. De nekünk nyugat európa iszlamizációja, fekalizációja sem érdekünk, nekem legalábbis nem. Úgyhogy elvárom a kormánytól hogy minden módon tiltakozzon ez ellen a baromság ellen.

konrada 2017.04.21. 13:32:11

@Void Bunkoid:
Egyébként nem is kellene őket beborítani, csak szépen visszavinni a kiindulási helyükre - ott a helyiekkel közösen megszervezve hotspotokat telepíteni, és onnan kiválogatni a valóban menekülteket, oda leosztva, ahol munkaerejükre szükség van. (Mint ahogyan tették ezt 56 után Ausztriában is.)

...ehelyett ott tartunk, hogy az embercsempészek segélyszervezeteket grüdoltak össze, és gyakorlatilag már a parti vizekről - pontosan kialakított menetrend szerint - szállítják át Európába a bevándorolni akarókat...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.21. 13:33:24

Valamelyik okos ember jól mondta az elején, hogy ez egy trollmágnes poszt. :))

konrada 2017.04.21. 13:36:29

@dunántúli gyerek:
...miért ne maradnának? Az is meg van szabva, hogy a befogadó országnak mekkora segélyt, milyen ellátást, milyen elszállásolást kell nyújtani szabad mozgás mellett. Egy igazán mélyszegénységből jött embernek nem biztos, hogy ennél jobb opció, ha valamely nyugati országban ezek helyett bujdokolni kellene a kiutasítástól félve...

dunántúli gyerek 2017.04.21. 13:39:56

@konrada: Nem ismerem a teljes szabályozást, bevallom, de nem valószínü hogy az van amit mondasz.

Még ha innen kapja is a támogatást, akkor sem lehet a mozgását korlátozni az EUn belül, tehát mehet a tesókhoz Molenbeek-be másnap.

A csehek azt kérték, hogy az 1600at hadd vizsgálhassák meg maguk is, mielőtt. 12-t fogadtak be az 1600ból, meglátjuk, maradnak-e.

morph on deer 2017.04.21. 13:46:19

@MaxVal BircaMan HJCD:
"Csatázni akkor is kell,"

Ha meg nincs csata és ok sincs a csatára, akkor muszáj kitalálni valamit, mert ellanyhul a nép, és még az is képes lesz feltételezni a végén, hogy egy normális ember vezeti az országot!

Azt pedig nem engedhetjük meg elvtársak!

A tisztánlátás érdekében: orbán nem csatázott, hanem igennel szavazott és aláírt, bár aztán kifejtette, hogy nem is igen az az igen, mert Magyarország megvétózta! Még a vétó vétóját is!

Aztán tizegynéhány milliárdért benizonyította a világnak, hogy mégis képes hülyét csinálni több mint hárommillió magyarból, 'akárki meglássa!'

És lőn!

Ja, az eredmény?
Hát az eredmény ugyanaz, mint csata nélkül lett volna, csak kevesebb pénzünk maradt és azóta jobban utálják a magyarokat világszerte, de "elsöprő győzelmet"!arattunk, hát hogyne!

Leginkább a józan ész fölött, de a győzelem a fontos, nem a részvét..!

ROTFL Manó 2017.04.21. 13:48:47

@MaxVal BircaMan HJCD: Szun Ce azt írta a Háború művészetében kábé kétezer-öccáz éve, hogy:

"...ha ellenfelünk erősebb nálunk, kerüljük el az összecsapást..."

Nyilván az a hülye kínai meg akarta a kímélni az emberei életét az értelmetlen csatától, ahol tuti vesztettek volna, hátha később lesz alkalmuk jobb pozícióban megvívni az ellenséggel.

De te biztosan jobban értesz a hadászathoz.

dare 2017.04.21. 13:49:18

A kvótaügyhöz csak annyit, nekünk semmilyen közösségvállalást nem kell teljesítenünk az unió felé, következetesek voltunk, megmondtuk már akkor, hogy hülyeség az egész, amikor még egy db menekült se volt még a láthatáron.
A kormány is kirakta a kék plakátokat ( nem veszed el a munkát) , igaz más indentitásból, de a lényegen nem változtat, más okból ugyan, de szintén ellenezték.
Ezek után minket békén lehet hagyni a kvótával, részben jöttek csak menekültek, és ezt is mondtuk, sőt könyörögtünk ne csinálják már, mert kaotikus lesz a helyzet.
De nekik szükség volt rá, nekünk meg nincs, ha lesz, akkor majd szerzünk (lehetőleg nem muszlim hitű, iskolázatlan munkavállalókat), és mindenki boldog lesz.
Tárgyalhatnak róla, de nem kényszeríthetnek rá.
Ezért ha ki akarnak zárni minket csak tessék, ilyen nyugat nem kell (ahogy ilyen kelet se).

ednet2023 2017.04.21. 13:51:26

@dunántúli gyerek: Rosszul tudod és félreinformálod a többieket. Ha szükséged van a pontos EU határozatra linkelem. (Magyarul is olvasható, hivatalos, EU dokumentum)
Röviden: Görögország és Olaszország túlterheltségét segítendő az EU átvállalja tőlük 160.000 menedékkérő ELBÍRÁLÁSÁT. Ebből Magyarországnak 1.294 fő jutna. Ismétlem: Ezek elbírálása és ha megfelelnek akkor kell befogadni őket. Tehát 1,294 vagy kevesebb emberről van szó.
Jó lenne ha előbb tájékozódnál aztán tájékoztatnál (félre) másokat. :)

dunántúli gyerek 2017.04.21. 13:53:49

@morph on deer: 'Ha meg nincs csata és ok sincs a csatára, akkor muszáj kitalálni valamit, mert ellanyhul a nép, és még az is képes lesz feltételezni a végén, hogy egy normális ember vezeti az országot!'

Attól függetlenül, hogy Orbán kihasználja ezt politikailag, gondolom nem ő találta ki a migránsokat.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 14:01:10

@ROTFL Manó: 'Nyilván az a hülye kínai meg akarta a kímélni az emberei életét az értelmetlen csatától, ahol tuti vesztettek volna'

Az MSZP mindig is meg akarta kímélni a magyarokat, mondta ne csatázzunk az IMFel, főleg a bankokkal ne, mert értelmetlen.

nu pagagyí 2017.04.21. 14:08:46

A Fidesz kiválóan szokott teljesíteni az általa előidézett felfordulások rendezésében. Most majd letelepíti a menekülteket valahová és gránátvetővel, elfogóhálóval fogja megvédeni az általa kitenyésztett migránsgyűlölők atrocitásaitól őket.

ROTFL Manó 2017.04.21. 14:12:13

@dunántúli gyerek: Hát én nem vagyok biztos abban, hogy feltétlenül a "csatázni" szó az, ami jó ide. Egy biztos, az IMF kamatai jobbak voltak, mint a piaci kamatok, ez tény. Ezt nem tudod letagadni, lehazudni, mert évekre visszamenőleg rendelkezésre állnak a banki mutatók, bármikor megtekinthetők.

Aztán itt van Orbán. Amikor pár éve a Jobbik bejelentette, hogy TÁRGYALNI kéne az államadósságról a nyugattal, akkor Vitya habzó szájjal mondt a következő szavakat: Nem, nem és nem, nem fogjuk tovább tolni, halogatni a visszafizetést, nem tárgyalunk! Én döbbenten néztem a tudósítást, a távkapcsoló kiesett a kezemből! Ez hülye! Hát a tárgyalás nem feltétlenül csak húzást, halogatást jelenthet, hanem például elengedést, vagy csökkentést is! Lásd például a lengyelek esetét, akiktől megkérdezték, hogy ne engedjük el az államadósságotokat? De, az jó lenne! Akkor jó, akkor elengedjük. Kész! Ilyen egyszerű - lett volna. (Mint amikor Nyuszika lehuzatta magát a Medve halállistájól. Medve, rajta vagyok a halállistádon? Igen, Nyuszika. Na és nem húznál le? De, akár le is húhatlak. És lehúzta.) Na és a magyarok? Ó, a mi adósságunkat ne engedjétek el, mi fizetni _akarjuk_! Hja, jó, hát ha ti ilyen hülye mazochisták vagytok, akkor fizessétek.)

dunántúli gyerek 2017.04.21. 14:13:33

@ROTFL Manó: 'Egy biztos, az IMF kamatai jobbak voltak, mint a piaci kamatok, ez tény. Ezt nem tudod letagadni, lehazudni, mert évekre visszamenőleg rendelkezésre állnak a banki mutatók, bármikor megtekinthetők.'

Az országra devizahitel leprát borító ÁLAMcsőd MSZPnek ezt senki sem hiszi el azt se amit kérdez.

Sir Galahad 2017.04.21. 14:21:31

Ezzel az idézett kijelentéssel én sem találkoztam eddig. Biztos, hogy Lázár ezt mondta? Forrás?

konrada 2017.04.21. 14:34:41

@ROTFL Manó:
...nem tudom mit mondott zorbán, csak azt, hogy Magyarország pechére mindig kapott a nemzetközi pénzpiacról pénzt, így az adóssága - az maszopos IMF, és EU-s hitel kivételével - magánbefektetőktől volt.
Így arról nem volt kivel tárgyalni.

...az imf-esről lehetett volna talán, de azok meg legfeljebb átütemeztek volna általuk meghatározott feltételekkel.

Így a felvetés hülyeség volt eleve gazdasági szempontból...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.21. 14:35:11

@MaxVal BircaMan HJCD: Menjél haza bulgáriába. Orbán agyament csatája sokmilliárd Ft-unkba került.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.21. 14:36:27

@dunántúli gyerek: Szuper jellemre vall a menekültek nyomorúságát kihasználni. Nagyon helyes, hogy van hazánkban másfélmillió ember, akinek ez a köpönyegforgató cigó a példakép.

ROTFL Manó 2017.04.21. 14:39:19

@dunántúli gyerek: Tudod, a tények makacs dolgok. Pár éve Birkabaszó Maxvalnak is belinkeltem egy vicces képet az MNB honlapjáról arról, hogy mennyi volt az ojró árfolyama Bajnai Gordon alatt és mennyi lett Vitya országlása során, így bizonyítva neki, hogy Vitya száján nem feltétlenül az igazság szavai esnek ki, amikor arról beszél, hogy most szárnyal a gazdaság. (magyarul: Vitya hazudott) A nép egyszerű gyermeke már csak ilyen, hogy a tényeknek hisz. Ha a forint gyenge, akkor valszeg mégse szárnyal az a nyűves gazdaság. Erre B. Baszó Maxvalnak megvolt a kész válasza, hogy az ojró árfolyama az nem feltétlenül a valós gazdasági viszonyokat tükrözi vissza, hanem biztos a Soros manipulálta meg bosszúból, hogy bosszút álljon Vityán azért, mert a választáson győzött. Mint az angol fontot. Aha, persze. Mondjuk a közgazdasági egyetemen nem ezt tanítják, de biztos ehez is jobban ért. Biztos a Soros személyesen ült rá a forint indexére tartja lenyomva, hét éve folyamatosan. És csak nem akar elmacskásodni a segge!

:-D

ednet2023 2017.04.21. 14:49:08

@dunántúli gyerek: Azt hittem elég amit írok.
De akkor most már olvasd át! :)
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A32015D1601
De Te is rákereshetsz:
"A TANÁCS (EU) 2015/1601 HATÁROZATA (2015. szeptember 22.)
a nemzetközi védelem területén Olaszország és Görögország érdekében elfogadott átmeneti intézkedések megállapításáról"

dunántúli gyerek 2017.04.21. 14:51:40

@ROTFL Manó: A tények hogy a maszop tönkretette az országot, a fidesz meg rendbetette a gazdaságot.

Úgyhogy elhisszük a baloldlnak hogy nem érdemes az IMF ellen harcolni, mert az csak jót akar nekünk. A bankok ellen sem szabad harcolni, és az arabok ellen se. És a Heineken ellen se, tök fölösleges, nem nyerhetünk úgyse.

hehe.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 14:56:10

@ednet2023: Ne hazudozz.

redistribution scheme - nek hívják a kvótát, ami ÚJRAELOSZTÁST jelent

visegradpost.com/en/2017/04/21/no-more-than-12-migrants-for-czechia/

'According to the redistribution scheme of migrants, Czechia should have taken in 1,600 migrants. '

- redistribution, taken, ismered a szavak jelentését?

'Czechia is not prepared to accept more than the 12 migrants it has already taken '

accept, taken - na fejezd abba az ostobenkó ballib hazudozást a kvótáról

felső határ nincs 2017.04.21. 15:00:56

@ednet2023: Te most tényleg azt próbálod hazudni, hogy az EU nem akar arabokat ránk tolni?

'The European Commission will make the controversial proposal that EU member countries should take in refugees under a quota scheme.'

www.bbc.com/news/world-europe-32685942

Nem ég le a POFÁDRÓL A BŐR?

felső határ nincs 2017.04.21. 15:10:59

@Felchutty Bugrisch: 'Szuper jellemre vall a menekültek nyomorúságát kihasználni. '

Örülök hogy legalább a baloldal a magyar gondok mellett meg akarja oldani a világ gondjait is, kár hogy kormányon csak az ÁLAMcsődig jutottak.

ednet2023 2017.04.21. 15:32:50

@dunántúli gyerek: @felső határ nincs: Belinkeltem a hivatalos EU határozatot. Mi a bajotok? OV aláírta, 1294 elbírálást kell Mo-nak átvállalni. 1-2 hét és Mo miniszterelnöke vállalni fogja. (Ez nem tény, ez az én véleményem.) Az EU határozat viszont tény. Ti meg nem hiszitek el. A Föld gömbölyű. Azt sem hiszi el mindenki. Tovább jó álhírterjesztést, hangulatkeltést és félretájékoztatást. :) Remélem legalább Ti Jól érzitek magatokat ettől.

felső határ nincs 2017.04.21. 15:37:36

@ednet2023: Szó sincs elbírálásról. Még a libsi média is befogadásnak, átvételnek, redisztribúciónak nevezi mindenhol.

felső határ nincs 2017.04.21. 15:41:35

@ednet2023: 'az Európai Tanács megállapodott mindenekelőtt abban, hogy két év alatt 40 000 egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személyt kell ideiglenesen és rendkívüli intézkedésként ÁTHELYEZNI Olaszországból és Görögországból más tagállamokba, amely műveletben minden tagállam részt fog venni.'

forrás: eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A32015D1601

Nem ég le a POFÁDRÓL A BŐR?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.21. 15:47:58

Remélem egy év múlva Jani és a Kisvasutas is a kukijával fog szórakozni, mert az a hozzájuk való. Bár, ha nem vigyáznak az is leköpi őket!

CoolKoon 2017.04.21. 15:58:56

@MaxVal BircaMan HJCD: "Ha viszont csatábnan vesztesz, az ellenség is jobban tisztel téged." - Ez mondjuk abszolút igaz (Trianonra is igaz volt egyébként). A gond csak az, hogy a csuti suttyó cserkészcsapatostul Brüsszel ellen nyíltan sose harcolt. A migránsellenes otrombaságokat meg a többi "finomságot" (=szart) kizárólag a hazai ("ínyenc") közönségnek szolgálták(ják) fel, Brüsszelben továbbra is ugyanúgy hajbókoltak, "igen, uram"-oztak, ahogy azt most is teszik. Én ezt a legnagyobb jóindulattal se nevezném harcnak. Inkább szélmalomharcnak.

Void Bunkoid 2017.04.21. 15:59:11

@Void Bunkoid: ja, és ne ballibsid meg baloldalizd le az indexet. Az index mostantól fogva egy Simicska-kötődésű, jobboldali portál. Ha annyira ballibsi lenne a cikk, már rég le lett volna szedve.

Ja, hogy a nem-fideszes jobboldali az nem is jobboldali? Ejnye, no, mégiscsak bújik ki a szög itten a zsákból, a teremburáját neki.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 16:01:12

@Void Bunkoid: úgy látom a szalai bálint nevü migránsfejü makogott valamit a linkeden, nem Lázár

'ja, és ne ballibsid meg baloldalizd le az indexet. Az index mostantól fogva egy Simicska-kötődésű, jobboldali portál.' - majd ha kirúgja Símacska az etnikumokat, de Orbán fikára így is alkalmasak

CoolKoon 2017.04.21. 16:01:37

@dunántúli gyerek: "ők legálisan jöttek." - Ja. A sok orosz meg kínai kém abszolút legálisan jutott be Mo-ra, rajta keresztül pedig az EU-ba. Erre a gazdáid helyében nem lennék büszke (ahogy szerintem a NATO-szövetségesek se örültek neki, NAGYON nem)....

Void Bunkoid 2017.04.21. 16:08:13

@CoolKoon: ó hagyd már szerencsétlent, pont annyira egybites, mint egy virtigli náci - azzal is bármiről kezdesz beszélgetni, akár fociról, akár pörköltfőzésről, akár az aggteleki hosszútúráról, valahogy mindig az lesz a vége, hogy zsidó vagy.

morph on deer 2017.04.21. 16:11:21

@dunántúli gyerek:
"gondolom nem ő találta ki a migránsokat"

Persze hogy nem.
De azt azért csak nem akarod mondani, hogy ezt kulturáltabban, kevesebb hisztériával ne lehetett volna mindezt lebonyolítani?

Ezt ahhoz lehetne leginkább hasonlítani, mint amikor valaki mindössze a kanalat használja minden fogáshoz egy étteremben, mert nem ismeri az evőeszközök megfelelő használatát.
Jó, jó, a kajához úgy is hozzájut, csak nem túl vonzó és egyáltalán nem elegáns.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 16:14:59

@CoolKoon: majdnem minden EU országban lehet letelepedésit venni, és rengeteg orosz meg kínai lakik az EUban állampolgárként

ne igyál annyit

dunántúli gyerek 2017.04.21. 16:16:49

@morph on deer: orbán nem hisztériázott, hanem kerítést épített

az esélytelen baloldal hisztériázik, Junkerrel kórusban hogy nem kell kerítés DE kell kvóta!

CoolKoon 2017.04.21. 16:17:27

@dunántúli gyerek: "A magyar baloldal mindig gyülölte a magyarokat, ami mellé odaáll az vállalhatatlan, 1947 óta." - Mikor voltak a Moszkvában "nevelkedett" (=agymosott), komcsi, magyarul beszélő kommunista ügynökök magyarok? Maga Rákosi mondta egyszer, hogy kilencmillió fasisztával nem lehet kommunizmust csinálni (vsz. ő is érezte, hogy amit a moszkvai tartótisztjén keresztül Sztálin akar Mo-n, annak sose volt meg a támogatottsága). Ezt egyébként mi sem bizonyítja jobban annál, hogy 56-ban a komcsikon kívül gyakorlatilag a teljes baloldali értelmiségi réteg lelépett (amit azért a komcsik támogatásának a jeleként prezentálni eléggé pofátlan hazudozás lenne).

Void Bunkoid 2017.04.21. 16:18:35

@dunántúli gyerek: de ha annyi orosz lakik Európában (meg az usában) állampolgárként, akkor ez azt jelenti, hogy Oroszország egy szar hely, legalábbis ha jobb módú, netán tisztességes ember vagy, akkor érdemesebb onnét eljönni, és csak az nem jön el onnan, akinek nincs rá pénze.

De ha ilyen szar hely, akkor miért nyaljuk a seggét ennyire intenzíven? Mi is szeretnénk olyan szar hely lenni? Vagy ha baj van, majd megvéd az atombombáival? Esetleg nosztalgiát érez a vezetésünk a Rakéta porszívó iránt? Magyarázd már meg, légyszíves, te úgy látom, úgyis bennfentes vagy.

CoolKoon 2017.04.21. 16:19:27

@dunántúli gyerek: "majdnem minden EU országban lehet letelepedésit venni" - Ja. Csak a többi ország kormányának és titkosszolgálatának mind volt annyi esze, hogy alaposan megválogassák, kiknek adnak állampolgárságot. Na ez az, ami Mo-n NEM történt meg.

"ne igyál annyit" - Ja. Ő is biztos seggrészeg volt, amikor interjút adott: index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszolga_orosz_fenyegetes_romagyilkossag_interju/

dunántúli gyerek 2017.04.21. 16:23:34

@Void Bunkoid: 'de ha annyi orosz lakik Európában (meg az usában) állampolgárként, akkor ez azt jelenti, hogy Oroszország egy szar hely, legalábbis ha jobb módú, netán tisztességes ember vagy, akkor érdemesebb onnét eljönni, és csak az nem jön el onnan, akinek nincs rá pénze.'

- és ennek mi köze bármihez? Ez olyan mintha azt mondanád, az emberek Orbán miatt mennek Ausztriába, nem azért mert ott 3x annyit keresnek. Attól még szavazhatnak az oroszok, és még az is lehet hogy Putyinra szavaznak - ahogy a németországi törökök is döntő többségben Erdoganra szavaztak.

Pedig tudhatnák, hogy Németország jobb hely mint Törökország, és hát Németországban a zujság is megírta, hogy az Erdogan egy diktátor.

dunántúli gyerek 2017.04.21. 16:26:02

@Void Bunkoid: 'De ha ilyen szar hely, akkor miért nyaljuk a seggét ennyire intenzíven? '

- mennyire intenzíven? Kiéptünk az EUból, vagy a NATOból? Vagy a mi kereskedelmünk nagyobb %-ban megy Oroszországba, mint más európaiaké? Vagy nálunk több orosz állampolgár él, mint a cseheknél? Vagy csak a szokásos lázálmaidat tolod?

dunántúli gyerek 2017.04.21. 16:27:23

@CoolKoon: '"majdnem minden EU országban lehet letelepedésit venni" - Ja. Csak a többi ország kormányának és titkosszolgálatának mind volt annyi esze, hogy alaposan megválogassák, kiknek adnak állampolgárságot. '

A letelepedésinehez mi köze az állampolgárságnak? Mondom ne igyál annyit.

Void Bunkoid 2017.04.21. 16:36:19

@dunántúli gyerek: leginkább abban nyilvánul meg, hogy szinte teljesen ugyanazokkal a belpolitikai eszközökkel dolgozunk újabban, mint ők, valamint nagyon szívesen haverkodunk Putyinnal, és igen gyakran látogatjuk az egykori szovjet kisdiktatúrákat is - amik ugye távlati tervben az új "Szovjetunió" részét fogják képezni.

Arra meg, hogy a németországi török Erdoganra szavaz, meg az amerikai orosz Putyinra, hát nem csoda. Ha én is sokezer kilométerre laknék az egykori hazámtól _életvitelszerűen_, de lenne szavazati jogom, engem is annyira érdekelne az egész, mint őket - f*szom se tudja, hogy mi van otthon, nem is különösebben érdekel már, de ennek a faszinak a nevét sokszor hallom a tévében, akkor szavazok rá, kész, passz.

morph on deer 2017.04.21. 17:00:09

@dunántúli gyerek:
"orbán nem hisztériázott, hanem kerítést épített"

Mert mit mondtam a kerítésről?

A bunkó plakátkampányról beszéltem, a tahó reklámokról beszéltem, amiknek a szövegét még nyelvtanilag helyesen megfogalmazni sem sikerült!

Na ez az a hisztéria amire semmi szükség nem volt, azóta sincs! Nem a plakát állítja meg a bevándorlást, a plakát csak neked szól, meg a másik magyarnak, hogy pontosan tudják, kit is kell gyűlölni.

Látszik, hogy megérte a milliárdokat

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.21. 17:23:33

@CoolKoon:

Nyíltan harcolni erősebb ellen hülyeség lenne.

Ilyenkor a legjobb a csipkelődő harcmód, az idegek harca.

Void Bunkoid 2017.04.21. 17:24:25

Egyébként ami NAGYON ráférne a magyar politikai életre, az egy kiadós vérfrissítés, MINDEGYIK oldalon.

A fiatalok jelentős része - már csak ha a tüntetőket és "motivációikat", amik amúgy valós motivációk, nézzük - egyáltalán nem érdeklődik a magyar (bel)politika iránt, nem követi, nem nézi, nincs is vele tisztában. Amit nagyon ritkán, másodpercekre elkapnak belőle esetleges cikkek, tudósítások, illetve mémek(!) formájában, abban annyi jön le nekik, hogy politika = zsémbes, rosszindulatú öregemberek veszekednek és gyűlölködnek egy avítt, dohszagú helyen.

Na, ez kib*szottul taszító nekik. Többet között ezért is mennek külföldre tömegesen.

ednet2023 2017.04.21. 17:47:44

@felső határ nincs: "Nem ég le a POFÁDRÓL A BŐR? "
Nem. :) Sőt!
A Te arcodra viszont kíváncsi leszek, ha Viktorod 2 héten belül végrehajtja a határozatot. Ha még lesz képed ugyanezzel a nickkel kommentelni majd beszéljük.
Azt észrevettem, hogy tulajdonképpen csak szavak értelmezésével van bajod. Az egész határozat szövegében az zavar, hogy ÁTHELYEZÉS vagy ELBÍRÁLÁS. A valóság az, hogy akit már elbíráltak (vagyis megkapta a menekültstátuszt, az már továbbállt Görögországból. Szabad járása van a menekültstátuszt kapottaknak az EU-ban. Hová akarod "áthelyezni" őket? Hidd el, előbb el kell bírálni. Elbírálás nélkül Mo-nak semmi dolga nem lenne velük, másnap már itt sem lennének.

ednet2023 2017.04.21. 17:52:10

@felső határ nincs: Ja és még annyit, hogy olvass rendesen utána. Első körben 40.000, második körben +120.000, így jön ki az általam írt 160.000 menedékkérő a teljes EU-ra. Légy szíves - ha már utána nézel - legyél pontos. Mielőtt felháborodnál: nincs szó harmadik körről. Még tervezeti szinten sem.

DeMarco 2017.04.21. 18:01:32

Már megint migránssimogató poszt? Nem uncsi még? Nem tudtatok semmit sem profitálni a tüntikézésből, állva hagytak benneteket a többiek, most ez a pótcselekvés??

Olyan egyszerűen meg lehetne oldani, fogjuk az 1300 migránst, berakjuk a 8 kerbe, melléjük rakjuk a "civil" szervezeteket és non-stop mehet a migránssimogatás... csak minket hagyjanak végre békén ezzel az egésszel...

Amúgy is csak egy ballib hiszi el vakon, hogy itt "csak" 1300 migránsról van szó. A többiek meg tudják, hogy ez is olyan lenne, mint a vizitdíjas faxság. Csalinak kis összeg, majd rohamosan emelkedő tendencia...

dunántúli gyerek 2017.04.21. 18:18:05

@Void Bunkoid: 'szinte teljesen ugyanazokkal a belpolitikai eszközökkel dolgozunk újabban, mint ők,'

- hát, nem éppen. Az amerikai/izraeli ügynöktörvény ugyanaz mint a bevezetendő civil törvényünk

- utazgatunk diktatúrákba? te jó Isten, itt diktatúra van! Az USA legnagyobb szövetségesei néha diktatúrák, néha meg maga az ISIS. Mikor mit kíván az érdek.

CoolKoon 2017.04.21. 19:43:38

@dunántúli gyerek: Látom, mintha direkt lovagolnál a szavaimon (vagy csak simán gyengeelméjű vagy; nem tudom, hogy melyik a rosszabb). Úgyhogy akkor leírom még egyszer, hogy te is megértsd:
Mo-al ellentétben a többi ország kormányának és titkosszolgálatának mind volt annyi esze, hogy alaposan megválogassák, kiknek adnak letelepedési engedélyt. '
Így már jó lesz?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.21. 20:29:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Te ezeket a bullshiteket olvasod valahol, vagy magad találod ki? Te birka.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.21. 20:32:01

@felső határ nincs: Ezt most miért nekem írod, és hogy jön ide? Én vagyok a baloldal? A baloldalnak mi köze hozzá, hogy Orbán egy gerinctelen ember? Próbálok értelmet találni a kommentedben, de őszintén nem tűnik úgy mintha lenne neki.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0