Simor András és a nem eléggé utált cucilizmus
2008. szeptember 19. írta: Fedor

Simor András és a nem eléggé utált cucilizmus

 A működő gazdasági modell neve kapitalizmus. Ezt el kellene már végre fogadnia a magyar népnek, és ezzel együtt azt a tényt is, hogy ez a rendszer szigorú szabályok szerint működik. Nem lehet már biztosítás nélkül termelni, aztán amikor elveri a jég a termést, az államtól kérni kártérítést.

Úgy látszik, nem utáltuk eléggé a szocializmust, a kapitalizmust viszont nem szeretjük eléggé. A két rendszer között akarunk még ügyeskedni, de ideje lenne belátni, hogy ennek kora már lejárt.

Az értelmiség segíthetne a kormánynak a nehezen elfogadható lépések népszerűsítésében. A politikusoknak szintén a hosszú távú megoldásra kellene koncentrálniuk, nem pedig az aktuális szavazatmaximalizálásra.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelenlegi elnöke

Forrás

Nincs hozzáfűznivalóm, minden szava igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr10671452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0