Pech
2009. augusztus 29. írta: Fedor

Pech

A Híradó információja szerint a romagyilkosságokkal gyanúsított testvérpár egyik tagját a titkosszolgálatok - kisebb megszakításokkal - már 2004-től figyelték.

A férfi telefonbeszélgetéseit lehallgatták, mert közismert volt, hogy szélsőséges nézeteket vall. A gyanúsított megfigyelését azonban két hónappal az első gyilkosság előtt befejezték. A hatóságok kaptak olyan információt is, hogy a banda egyik tagja évekkel ezelőtt fegyvert és lőszert akart vásárolni.

 Azt hiszem most páran a titkosszolgálatoknál most verik a fejüket a falba. Milyen apróságokon múlhat emberek élete és egy országos szintű politikai hisztéria...

UPDATE: Aztán lehet, hogy azért ennél árnyaltabb a helyzet...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr901345869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.29. 22:33:49

És Fedor még mindig hisz a véletlenekben.

Mik vannak mi? Végig figyelik a nácit, aztán pont akkor feledkeznek meg róla, mikor elkezdenek cigányokat gyilkolni. És nem ám meglátogatnák, és továbbfigyelnék. Neeeeeem. Inkább várnak két évet.
1 gyilkosság nem gyilkosság ahogy az ősi dakota mondás tartsa...

És a náci természetesen, noha tudja, hogy figyelik elkezd gyilkolgatni. De persze nem ám cigánybűnözőket, uzsorásokat, striciket, zsebeseket, élősködőket, neeeeeeem. Kiválasztja azokat akik még dolgoznak is.

Nevezz paranoiásnak, de nekem ez bűzlik, nem kicsit, nagyon.

DeMarco 2009.08.30. 01:12:02

Mondjuk nekem is bűzlik, hogy az egyik hivatásos katona volt, a másik nemzetbiztonsági megfigyelés alatt állt, volt az nni-ben valami haverjuk aki súgott... kicsit sok a véletlen. De egyenlőre fogadjuk el, hogy ők voltak, nem hiszem, hogy kockáztatnának még egy Mórt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.08.30. 09:48:49

Kifejezetten csodálkoztam volna, ha nektek ez nem bűzlene. Csalódtam volna :-)

@TaTa86.: Ha egyszer lezártak egy megfigyelést azzal, hogy csak a szája jár, akkor lehet azt mondani, hogy eszükbe juthatott volna újra ő is, amikor a gyilkosságok történtek, de rögtön szándékosságot keresni mögötte...

Abban meg nem tudom, hogy miért vagy olyan biztos, hogy tudta a delikvens, hogy megfigyelték. Ha jól csinálták, akkor nem tudta.

A célpontok kiválasztásánál meg az volt a fő szempont, hogy a faluszélén lakjanak, hogy könnyen menekülhessenek. Mert ahhoz már gyávák voltak, hogy igazi bűnözőkkel kezdjenek ki, akiket talán nem olyan egyszerű agyonlőni, mint egy ötéves gyereket.

@DeMarco: Hivatásos katonának nem párthűségből megy az ember, nem is előfeltétel (sőt, kifejezetten tilos a világnézetet figyelembe venni, nyilvántartani), hanem azért mert szeret katonásdit játszani felnőttként is. Számomra ez perverz, de van ilyen, és egyelőre sajnos szükség is van rá. Szóval a katonai múltnak max. abban van szerepe, hogy ért a fegyverekhez.

De értem én, az emberi elme mindig keresi a kibúvókat, ha valami olyasmi történik, ami ellenkezik azzal, ahogy ő a világot addig látta... Ez nem kárörvendés, bármennyire is igyekszem elkerülni, biztos én is beleesek néha ebbe a csapdába. Ezért próbálom meg mindig egy kicsit kívülről magamat is figyelni, és vitatkozni magammal, hogy biztos igaz -e, amit gondolok, és nem csak azért tartom -e igaznak, mert így felel meg a prekoncepcióimnak. Nektek is ezt ajánlom.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.30. 12:09:46

@Fedor: "Abban meg nem tudom, hogy miért vagy olyan biztos, hogy tudta a delikvens, hogy megfigyelték. Ha jól csinálták, akkor nem tudta."

Abból, hogy végig tudta csinálni az x gyilkosságot arra következtetek, hogy az ipse nem hülye. Ennyi a magyarázata. Az összes nemzeti rendezvényen ott vannak az nphsok, és minden paprikajancsit lehallgatnak. (Tomcat, Budaházy) Akkor pont egy igazi nácit ne hallgatnának?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.30. 12:11:24

@Fedor: "hanem azért mert szeret katonásdit játszani felnőttként is"
A focisták, ácsok, tanárok, tűzoltók is ilyenek. Perverzek! (köp)
A katonaság az mióta játék?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.08.30. 20:12:19

@TaTa86.: Tomcat és Budaházy nem csak szájalt, ők tettek is.

doberman 2009.08.30. 21:52:55

Mindenesetre aktív vagy passzív módon :-) mindenki kapcsolatban állt a titkosszolgálatokkal... érdekes...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.08.31. 08:33:28

@doberman:

1. Egy embert korábban megfigyeltek. Hogy lesz ebből mindenki?

2. Gondolom azt sejteted, hogy a titkosszolgálat bízta meg őket a gyilkosságokkal, hogy zavart keltsenek. Félretéve az ötlet képtelenségét: nem gondolod, hogy akkor eszük ágában se lett volna elfogni őket? Így, hogy rájuk akarják húzni a vizeslepedőt, mi garantálná, hogy nem járna el a szájuk, ha igazad lenne?

DeMarco 2009.08.31. 08:46:47

@Fedor: Szó sincs arról, hogy kibúvót keresnék. Mindig benne volt a tévedés lehetősége. Mindössze arról van szó, hogy a nem bízok a rendőrségben. És úgy gondolom, hogy ez nem az én paranoiám, hanem ők érték el szívós bénázásokkal. Sajnos elmondható, hogy a rendőrség megbízhatatlan, politikailag kézivezérelt, politikai célokat kell kiszolgálnia és éppen ezért konspiratív. Ergó, megbízni nem lehet bennük. Odáig jutottak, hogy még ha tényleg az igazi elkövetőket fogták is el, már akkor is mindenki szkeptikusan néz rájuk és a bizonyítékokra. Ez részben Mórnak köszönhető sztem, meg persze drazsénak. De számtalan esetben bizonyították inkompetenciájukat, ide sorolom a teljes gárda komplexust is, aminek maga a léte is bizonyítja, hogy a polgárok nem érzik magukat és értékeiket biztonságban, ezért szükségük van valamire ami ezt képes biztosítani.

Muad\\\'Dib 2009.08.31. 16:44:33

@Fedor:
"Gondolom azt sejteted, hogy a titkosszolgálat bízta meg őket a gyilkosságokkal, hogy zavart keltsenek. Félretéve az ötlet képtelenségét:..."
Nagy optimizmusról vall, hogy képtelennek nevezel egy olyan ötletet, mely azzal a szolgálattal áll összefüggésben, melynek mai tagjait az előző 40 év brutális gyilkosai toborozták (hiszen semmiféle elszámoltatás nem volt 89-ben). Sőt nem egy vezetője egy kíméletlen elnyomórendszer fenntartója volt. Szerinted megjavultak? Te még hiszel a mesékben, királyfi?
Másrészt Magyarországon kb. párszáz olyan szélsőséges van, aki komolyan elvakult nézeteket vall. Amennyiben ennyi idő kellett a megtalálásukhoz ebből a körből, akkor minden hatóság tökéletesen inkompetens, vagy sáros az ügyben.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.08.31. 17:30:26

Ez a hir resze annak masik 3467 ugyan ilyen hirnek, amik mind azt bizonygatjak, hogy maga a titkosszolgalat szervezi a terrorizmust. Minimum nyakik benne vannak.

Ez persze dupla paradox helyzet, mert ha Rozsa Sandor reinkarnacioja kurucnak akarna alnni manapsag, szegeny Veszelka Juliska nem tudna eldonteni rola, hogy kollaborans kormanyugynok, vagy tenyleg betyarnak allt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.08.31. 18:40:30

De nagyon nem tudtok beletörődni :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.08.31. 20:44:45

@Fedor: Mibe? Hogy nincs jogállam?
Valóban nem. Mea culpa.

Tényleg őrszintén örülnék, hogyha ez a sorozatgyilkosság egy bekattant náci műve lenne, és ezzel le lenne zárva az ügy. Annak is örülnék, ha hinni tudnék benne, hogy az nbh és az nni valóban a nemzetet szolgálja, és nem a politikai maffiát.

DeMarco 2009.08.31. 23:57:46

@Fedor: Beszéljenek akkor a tények...
index.hu/belfold/2009/08/31/a_nemzetbiztonsag_megvedte_a_romagyilkossagok_felderiteset/
Ha ők saját maguk szerint is ilyen siralmas a helyzet, akkor mit vársz tőlünk??
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0