Thatcher, a macska
2009. november 13. írta: Fedor

Thatcher, a macska

Egy morbid félreértés péntek tizenharmadika alkalmából: milyen galibát okozhat az, ha valaki ismert emberről nevezi el a háziállatát:

Mély gyászba borult Kanada és Nagy-Britannia Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök halálhírére. Az internetnek és a mobiltelefonoknak köszönhetően percek alatt elterjedt a hír: Thatcher meghalt.

A politikusok és szimpatizánsok megrendülten továbbították egymásnak az üzenetet, a kanadai kormányfő, Stephen Harper gyásztáviratot küldött II. Erzsébet királynőnek és brit kollégájának, Gordon Brownnak. A halálhírt a kanadai közlekedési miniszter, John Baird indította útjára, de a telefonjáról elküldött SMS elküldése után pár órával kiderült: csúnya félreértésről van szó. Margaret Thatcher ugyanis remek egészségi állapotnak örvend, „csak” a politikus tizenhat éves, szürke, Thatcher nevű macskája szenderült jobb létre.

– John Baird egy Torontóban, üzleti vacsorán ülő barátjával SMS-ben tudatta: Thatcher meghalt. A megrendült üzletember megosztotta kollégáival a halálhírt, de – mint később kiderült – a tárcavezető Thatchernek nevezte el kedvencét, amely hosszan tartó betegség után kedd este elpusztult – olvasható brit és kanadai lapokban. A Buckhingham-palota és a Downing Street 10. illetékesei a részvétnyilvánítások után közleményben tudatták: az ex- miniszterelnök köszöni szépen, jól van.

– Ha nem halt volna meg a macska, magam nyírtam volna ki – dühöngött a kanadai kormányfő munkatársa, Dimitri Soundas, aki azonnali bocsánatkérésre szólította fel a közlekedési minisztert.

forrás

Hát nekem kapásból a boldog emlékezetű Kosztolányi Dénes jutott az eszembe, aki az óriáskígyója ebédjének szánt egereket szoci politikusokról nevezte el :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr431522330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drang 2009.11.14. 01:02:17

Reméltem, hogy Mesterházyt azért érinted valahogy, de úgy látszik, az ő jelölése már neked is sok volt:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.14. 10:13:23

@Drang: Mesterházy nevét csak bedobták, de tudtommal hivatalos jelölés még nem volt.

Egyébként mi a baj vele? Szerintem nem ő a legrosszabb jelölt, bár kérdés, hogy a mai MSZP szintjén létezik -e olyan, hogy jó jelölt. A témáról a véleményemet egyébként már egyszer kifejtettem:

fedor.blog.hu/2009/09/29/harom_a_kislany_3

DeMarco 2009.11.14. 10:17:39

@Drang: Néhány possztal lejjebb, már én is feszegettem a témát, de ez úgy tűnik nem annyira érdekes... Sztem is kamu egyébként, csak tesztelnek, szokás szerint hazudoznak össze-vissza, mert képtelenek épkézláb embert találni. Valójában tök' mindegy kit jelölnek. Sokkal fontosabbnak nekik, hogy kik maradjanak a megmaradó 13-14 széken...

Drang 2009.11.15. 00:52:32

@Fedor: Mesterházyt te sem említetted anno, talán túl szürreális lett volna. De hogy visszakanyarodjak a poszthoz: jelöljétek Gordon macskáját, az sem halottabb, mint a maszop.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.15. 11:07:38

@Drang: Mi az, hogy jelöljétek? Milyen alapon azonosítasz engem az MSZP-vel?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.15. 11:16:13

@Drang: Egyébként továbbra se értem, hogy mi a gond Mesterházyval. Miben rosszabb ő, mint bárki más, aki szóba jöhet? Mitől szürreális az, ha egy párt az egyik alelnökét jelöli miniszterelnöknek, aki ráadásul egyben a párt országgyűlési frakciójának a vezetője is?

És miért kell már megint témát terelni? Feldobok egy laza hétvégi kis bulvárt, aminek semmi köze az országhoz, és ebből sikerül belpolitikát kihozni... Én hülye, meg belemegyek...

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.15. 18:03:49

@Fedor: "Miben rosszabb ő, mint bárki más, aki szóba jöhet?"

Tán hogy hangyafasznyira van a vádlottságtól? Hogy kis szerencsével ő is letöltendőt kap?
Ilyen embert (?) minielnöknek? Na ne már... Ez még akkor is hazudik, amikor kérdez (persze a többi is).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.15. 21:46:09

@szmoker: Ha azt a hangyafasznyit nem lépi át, vagyis ártatlan, akkor... Hidd el, kevesebb nyomja a lelkét, mint pl. Orbánét, és látod, ez a tehertétel az utóbbinál se akadály :-)

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy aki továbbra is inkább Mesterházy jövőjén szeretne rugózni, az inkább tegye azt a témába vágó bejegyzésnél, pl. itt:

torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/15/ki_menti_meg_az_mszp_t

Persze ha majd esetleg én is írok róla, akkor majd nálam is lehet, de itt és most ez a téma OFF.

DeMarco 2009.11.16. 17:47:06

@Fedor: "az óriáskígyója ebédjének szánt egereket szoci politikusokról nevezte el "

De hát te hoztál fel szoci patkányokat... mi csak ráharaptunk. :))

Egyébként meg nem is műkődött a blog amit megadtál. (Próbáltam még előtte).
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0