Limuzin
2010. március 30. írta: Fedor

Limuzin

Emlékeztek még, hogy mennyit zrikálta a FIDESZ Gyurcsányt a 2006-os kampányfilmjéért? Hát ezek után a fene gondolta volna, hogy pont Orbán fogja szállítani a párját a legfrissebb videójával (amiben mellesleg a FIDESZ neve csak az utolsó képkockán jelenik meg).

Limuzinszocialista

Limuzinpopulista

De nem csak ezt vette át a leendő kormányfő sokat szidott utódjától/elődjétől, hanem a Facebook-on látható bunkerszerű kocsi alapján a fenyegetettség-bizniszt is, még ha neki nincs is még (egyelőre) lehetősége ehhez a rendőrséget is igénybe venni.

Hiába, nincs új a nap alatt :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr341880274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borla 2010.03.30. 13:30:53

Blogpopulista! A T5 mióta bunkerszerű limó?

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.03.30. 13:32:44

A "Magyarországnak olyan emberre van szüksége" szöveggel teljesen egyetértek. A hanganyag a videofelvételek és a megbízok neve nélkül még tetszene is.:)

férfilélek 2010.03.30. 13:36:40

Egy alomból valók.
Egyik kutya másik eb.
Az elmúlt húsz év alatt csak népkábító"politikusok"rontották itt a levegőt.
Egyszer már Ő is levizsgázott.
Hányinger kerülget már a nevük hallatán is.

greybull 2010.03.30. 13:42:09

@férfilélek: ha Neked egyik kutya másik eb, akkor biztos nőben is mindegy, hogy 20 éves bögyös szőke, vagy 80 és a halál közti vén szipirtyó - biztos alkoholmentes sörrel "kábítod" magad, és este guminő lehel csókot Neked. Sajnállak kiskoma.

Win Elen 2010.03.30. 14:12:31

@greybull: ezzel most mi volt a cél? Szerinte egyik kutya másik eb. Szerinted nem. Mit akarsz elérni a személyeskedéssel? Szerintem sem egyformák, de lényegi dolgokban nagyon hasonlóak.

Fedor. Valóban hasonló a két videó. Jobban is mint amennyire elfogadható lenne az azonos célú hatáskeltés igénye alatt. De lévén egy műfaj talán belefér. Az emberek már nem kötik így össze. Bár én az ilyen propaganda anyagoktól mindig feszengve érzem magam. Ez nem azoknak szól akik a politikával azért foglalkoznak, mert kritikusan nézik, hanem akik a személyi kultusz bűvkörét rajongják. Ha így nézzük, megint nincs mit foglalkozni a videóval, csak annyit, hogy a kötekedésnek már egyszer alapot adó elszólást lehetne megtenni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.30. 15:11:20

@borla: Ezen a fotón olyan hatása van ezzel a kis ablakkal.

@Win Elen: Igazából nem volt komoly célom ezzel a poszttal (ott az irónia címke), csupán csak megragadta a figyelmem ez a párhuzam.

Win Elen 2010.03.30. 15:27:36

@Fedor: nem is éreztem, hogy ezzel a "kis színes"-en kivűl más célod lett volna. Csak nem akartam teljesen offtopik lenni. :)

borla 2010.03.30. 15:34:47

Ha hülye vagy az autókhoz, az nem szégyen. De akkor ne pofázz olyasmiről, amiről fingod sincs. Inkább nézd meg, be vannak-e kötve. Tudod, biztonsági öv. Tudod?
Az irónia kibaszott nehéz dolog ám. Ha nem értesz a témához, ne ironizálj, mert balfasznak fogsz tünni.
Ui: Egy autós blogon meg fórumon még csak-csak elnézem, mikor baromságokat összehordanak, mert jó szándékkal teszik. De ebben a posztban a jószándék csíráját sem véltem felfedezni (autós szempontból, természetesen).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.30. 15:45:03

@borla: Ha rólam nem tételezel fel jószándékot ez alapján a félmondat alapján, akkkor mit tételezzek én fel rólad a dörgedelmeid alapján? Biztos, hogy csak a kocsi témával van bajod? :-) Nyugodtan mondhatod egyenesen is, ha politikai okokból lettél dühös, nem muszáj ilyen szépen becsomagolni...

De lásd milyen vagyok, ezennel elnézést kérek a VW-től, hogy az egyik nagydarab, masszív, szűk kis ablakokkal rendelkező autójukat bunkerszerűnek merészeltem nevezni, ha már ez olyan nagy sértés rá nézve :-)

Win Elen 2010.03.30. 16:22:16

@borla: ám ez nem egy autós blog, - eleve furcsa, hogy egy szakmai témájú fórumon lehet elnézed a hülyeséget, úgymond szakmaiatlanságot, egy dilettánstól* pedig nem.

Ha valakinek nem tetszik a reneszánsz festészet, szíve joga. Ha szerinte Vasarely képei olyanok mint egy random generált jpg, akkor lelke rajta. Ezért nem fogja senki ilyen hangnemben becsmérelni (jó esetben)

Esztétikai szempontból vizsgálva a képet, a bunkerszerűség pedig bármilyen fórumon megállja a helyét. Az egyik oldal a szabadban álló tömeg, a másik egy zárt járműből egy kis ablakon kitekintő politikus (nem is akármilyen). Az autó a személyszállító funkción túl személyi védelmet is ellát. (persze ez elsősorban a mozgás függvénye, de egy politikus esetében ez is megnő). Nem ragozom tovább, de ebből kiindulva meglátod a bunkerszerű szó használat létjogosultságát. Ami nekem továbbra is csak nagyon erőltetetten tűnik az autó becsmérlésének, inkább a helyzet képszerű leírását szolgálta. :)

*itt a blogon nem sűrűn találkoztam ilyen autós poszttal.

Win Elen 2010.03.30. 16:33:52

@Fedor: Igen abban a posztban remekül megfogalmaztad az új BMW műszaki újításai adta előnyöket. Külön tetszett a számítógép vezérelt technológiák széleskörű alkalmazásáról írt gondolatod. Illetve a rövid történelmi körutazás a német autógyártást illetően.

:)

borla 2010.03.30. 16:35:03

@Fedor:
Nos lássuk, mi történt.
1. leírsz egy dilettantizmusból fakadó papulista-demagóg baromságot.
2.Felvilágosítalak
3.Mellébeszélsz
4. Mivel látom, hogy nem értesz a szép szóból, a hülyeséget nem javítod, lebaszlak.
4. Idióta smájlikkal és gyermeteg válasszal próbálod politikai síkra terelni. Ja, tényleg nyalok a politikusoknak. Hisz belőlük élek, nekem fizetnek adót, meg ilyesmik. De most éppen melyiknek is?

Egyébként láttál te már Vw kisbuszt? Valóban az jut eszedbe, amit leírtál? Ha igen, beszéltél már róla másoknak is? Tényleg?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.30. 16:37:38

@Win Elen: :-)

@borla: Most komolyan megér ez ennyit? szerintem már töbszörösen túlbeszéltük.

És még én nem értem az iróniát...

borla 2010.03.30. 16:43:51

@Win Elen:

A fent említett kisbusz, vagyis kisbunker egy közeli rokona épp zöldséget szállít. A másikra megy most dobták fel a melósok a békát a betonkeverő mellé.
Milyen limuzin? Milyen Vasarely?

Értem én a tréfát, ha igényes.

borla 2010.03.30. 16:45:20

@Fedor:
Igazad van. Mindenben.
Bocs

Win Elen 2010.03.30. 16:52:54

@Nagyító: kurvajó!!! :DDD

@borla: semmi butaságokat fecsegek, ne is törődj vele

greybull 2010.03.30. 17:51:08

@Win Elen: ezzel az volt a cél, hogy kimutassam, mennyire utálom az egyik kutya stb.mondást: ezt vegytiszta sültszocik hangoztatják, hányok tőlük.

Win Elen 2010.03.30. 19:31:19

@greybull: Miért nem ezt írtad akkor? Mert ahogy fogalmaztál az ilyen személyeskedőre sikeredett, elég trollosnak hatott...

Viszont ez a sültszoci dolog meg nem áll meg szerintem. Az igazi kemény mszp fan titkon, vagy nem titkon elcsukló hangon ábrándozik a kádár éra újbóli eljöveteléről, nem hogy bármilyen balos prominenst egy lapon említene a patással.

Akikre te gondolsz, azok inkább a 3 köztársaság politikájából teljesen kiábrándultak, vagy valamelyik a fideszen vagy mszp-én kívüli párt szimpatizánsai. És be kell látni, hogy az érzéseik jóval érthetőbbek, mint az eddig két meghatározónak tekinthető szavazóké. Ez tulajdonképpen az az állapot, amikor már azon is átbillen az ember, hogy "inkább a kisebbik rossz". Nihil.

kisa 2010.03.31. 09:58:12

Nahát, pont most ment a tévében ez a reklám. Utána meg a vona...

loláb 2010.03.31. 11:38:14

@Fedor: Valahol írtad, hogy műszaki végzettséged van. Férfi is vagy, tehát valamennyire biztosan értesz az autókhoz, ha jogosítványod van, akkor alapszinten legalábbis biztosan.

Ezek alapján feltételezhető, hogy felismered, mi a különbség a péáncéálozott Audi A8L, meg egy furgon között.
Ennélfogva ez a poszt is csupán arra szolgál, hogy a Deákné vászna effektust erősítse: mert hiába írod le úton, útfélen, hogy nem bánod, hogy a szocik buknak, megérdemlik, a valóság az, hogy ez neked igenis fáj. Azért szól arról a posztjaid tekintélyes része, hogy lám-lám, a fidesz pont azt csinálja, mint amiért pár éve a szocikat zrikálta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.31. 11:43:53

@loláb: Basszus, nem igaz, hogy ezt a poénnak szánt dolgot ennyire ki kéne elemezni, és ennyi mindent bele kéne látni! Tessék már azt a karót kiköpni! Hát ennyire nincs humorérzéketek?

Arról nem is beszélve, hogy mennyire unalmas még mindig azt hallgatni, hogy ha nem kedvelem a FIDESZ-t, akkor biztos MSZP-fan vagyok. Miért olyan hihetetlen, hogy egyiket se szeretem? Igen, nem örülök neki, hogy Orbán visszatér, és igen, nem örülnék annak sem, ha a szocik maradnának az elmúlt évek szerencsétlenkedései után. szar ügy, de ez van.

greybull 2010.03.31. 14:15:12

@Win Elen: én itt Prol Angeles-ben (Angyalföld) sajnos olyanokkal szoktam találkozni, akik azt támasztják alá, amit írtam, de elfogadom, Neked is igazad lehet. Üdv Neked és jó egészséget!

BéKu 2010.03.31. 16:55:09

Vona is ilyen busszal közlekedik. Egy kisbuszt hogy lehet összehasonlítani egy limuzinnal? Fedor ez nagyon gyenge volt.

Mármint kétségtelen a hasonlóság a két vidi között, de ez a "fenyegetettség-biznisz" nagyon erőltetett.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.31. 17:57:14

@BéKa: De kár, hogy az irónia tag-et nem tudom valahogy kiemelni... Képzelj már oda légyszíves a poszt végére egy szmájlit...

loláb 2010.03.31. 19:01:58

@Fedor:
"Basszus, nem igaz, hogy ezt a poénnak szánt dolgot ennyire ki kéne elemezni,"

Mivel blogolsz, és a poszjaid kommentelhetők, sajnos együtt kell élned az esetlegesen nem a te szájízed szerint való kommentekkel is.
Tiltsd le a kommentelést, ha nem tetszik, vagy moderálj, és akkor az ilyen magasröptű "egy alomból való" monanivalójú kommentek átmennek, de a karót nyelt fideszeseké nem.
Vagy próbáld meg meggyőzni a fideszeseket. De talán a legjobban akkor teszed, ha le se szarod.

"Miért olyan hihetetlen, hogy egyiket se szeretem?"
Mert, ha az összes fidesz kritikándak az elmúlt néhány hónapban (amióta a blogodat több-kevesebb rendszerességgel olvasom) az a mondanivalója, hogy a fidesz pont azt csinálja vagy arra készül, amiért annó a szocikat támadta, és hogy ez mennyire undorító/gerinctelen/ szánalmas. Azzal, hogy rámutatsz arra, hogy a fidesz miben hasonlít, (vagy szerinted miben hasonlít) rájuk, folyamatosan relativizálod a szocik hibáit. Ehhez persze jogod van, de akkor nem értem minek tiltakozol az ellen, hogyha azt mondják, hogy a szocikat véded?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.31. 20:52:02

@loláb: 1. Nem arról vagyok híres, hogy nem adok helyt más véleményeknek is, sőt, ellenkezőleg. Lehet, kritizálni, nekem meg lehet erre reagálni. Rendben, tudomásul veszem, hogy amit én poénnak gondoltam, az nem jött át mindenkinek.

2. Ne haragudj, de nem győztél meg ezzel a relativizálás dumával. Azzal védem a szocikat, hogy rámutatok a másik oldal hibáira IS? Miért, a FIDESZ talán kritizálhatatlan?

Ráadásul különösen vicces ez a vád mondjuk az elmúlt hónap fényében, amikor szidtam itt szocikat, szidtam jobbikosokat, kritizáltam még a hozzám perpillanat legközelebb álló MDF-et is, csak épp a FIDESZ-t nem szidtam gyakorlatilag egyszer sem, sőt, üdvözöltem, hogy végre határozottan elhatárolódtak a Jobbiktól. Hé, hát még a fidesz.hu-n is ajánlották a blogomat :-)

Walter Melone (törölt) 2010.03.31. 21:37:52

Persze, hogy hasonló a két film, hiszen ugyanazokhoz az emberekhez szól.

Ezek a kampányfilmek mindig a bizonytalan szavazókat és a passzívakat akarják megszólítani, nem a szurkolótábort.

borla 2010.04.01. 17:31:17

Szerintem ne is törődj az elvakult, szemellenzős orbánhívő fidesznyikok böfögésével. Mind elveszti az eszét, ha hőn szeretett Vezírüket kritizálni merészelik!
Ez a poszt annyira ironikus, hogy már nem is a közélet dobozba, hanem sokkal inkább a humor szekcióba kellett volna besorolni.
Tehát nem te vagy a hülye, hanem a blogmotor meg a superfeed!

loláb 2010.04.01. 17:59:03

@Fedor: Nem a kritika a relativizálás, hanem az, hogy a kritikáidban folyamatosan a vélt vagy valós hasonlóságokat hangsúlyozod.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.04.02. 13:56:13

És az feltünt már valakinek, hogy a felső videón látható személy mellőzi a biztonsági öv használatát?
Pedig ez volt az x. szabály a Zombilandben :)

elfelejtette 2010.04.02. 21:02:31

Egyetertek, ez tenyleg csak egy furgon, nem "panczelauto", amivel ugye allitolag meglogott 2006 oszen, legalabbis a jobbikosok szerint.

Na de, terjunk ra a fo temara, a kampanyvideora. Amikor eloszor lattam, nekem azonnal a Gyurcsany video ugrott be, nem igazan tudom egy szoba belefoglalni, hogy miert. Valahogy az egesz emlekeztetett ra, a hangulata, a szinek, a megvilagitas, az autos jelenet, a felszolalos - tapsolos resz, vagy fene tudja, az egesznek a kompozicioja hasonlo. Vagy a kizarolagossag hangsulyozasa (csak egy ember akad errefele, aki megfelel). Nem tetszett, nem tetszik. Mondom ezt ugy, hogy most fogok harmadszorra szavazni a Fideszre.

férfilélek 2010.04.07. 20:37:26

@greybull:
Teljesen mindegy utálod-e az említett kutya hasonlatot vagy nem.Gondolom többek közt a nicked végett is.Talán búszsofőr lehetsz.Ha elfogadsz tőlem egy ötletet,akkor nevezd át magad greyhundra!Az is teljesen mindegy,hogy marhaságokat hordasz össze vagy nem.Mivel semmit nem tudsz rólam,ezért megpróbálhatsz olyan dolgokkal sértegetni,hogy alkoholmentes sört iszom,és etc... hallatlan humoros sziporkázások.Attól még Viki semmivel nem lesz alkalmasabb,és másabb,jobb,mint Fecóka.
Az internet két okból is jó dolog.Az egyik,hogy megpróbáljunk olyan képekkel fantáziálni vadidegen emberekről,amilyeneket magunkról szeretnénk megalkotni.A másik,hogy ezek az ismeretlen emberek válaszólhatnak.
Összegezve a lőtéri kutyát sem érdekli,hogy sajnálsz -e vagy nem.Nagy ívben szarom le a véleményedet,akárcsak a két említett"politikust".
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0