A tehetségek az RTL-t választják?
2010. augusztus 29. írta: Fedor

A tehetségek az RTL-t választják?

A kíváncsiság (meg a két gyerek lelkesedése) sok mindenre ráveszi az embert. Például arra, hogy egy kis technikai segédlettel zsinórban két zenei tehetségkutatót is megnézzen egy este, és így frissen össze tudja hasonlítani őket.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a hételeji jóslataim közül az elsőnél eléggé rezeg a léc, vagy legalábbis relatív lesz az a siker: Az előző Megasztárhoz képest még lehet jobb (mondjuk az nem lesz nehéz), de a versenytárshoz képest... Hát, nem tudom.

Pedig én úgy indultam neki, hogy a régi kedvencet részesítem előnyben az újdonsággal szemben. Aztán valahogy mégis motoszkálni kezdett bennem a címben megfogalmazott kérdés.

Lehet, hogy csak a két szerkesztési elv különbsége csapódott le bennem így. Míg a TV2-nél a "Mr. Bikicsunáj" által kitaposott utat követve most már teljesen ráálltak arra, hogy az előválogató szinte csak az önkritikátlan hülyékről szóljon, hogy lehessen kit kiröhögni másnap a kocsmában, az X-Faktor-ban főleg a tehetségeket mutatták.

Persze jó hangú énekesek voltak a Megasztárban is, még egy különbejáratú Susan Boyle-uk is lett (csak öt évvel idősebb nálam, úristen), meg egy fekete csajuk, aki beszélni ugyan még nem tud magyarul, de énekelni már igen (és nem is akárhogy). És persze az X-Faktor-ban is voltak arrogáns tehetségtelenek, akik megsértődve osztották a zsűrit, mint pl. az "Olaszban" már állítólag befutott "művésznő", akinek sejtésem szerint inkább a sztriptíz tehetségét méltányolták odakint, mint az énekhangját. No meg ott volt a szerkesztők által létrehozott, igen mesterkéltre sikerült műbalhé is a Leonard Cohen dal körül ("Apa, ez a Shrek-ből van" - ugrottak fel utódaim - ők onnan ismerik). De az arányok valahogy teljesen mások voltak, így összeségében az RTL-es műsor végkicsengése valahogy számomra sokkal pozitívabb lett.

Mire kialakul mind a két műsorban a döntős mezőny, lehet, már nem lesz ekkora a különbség. Lesz viszont valahol máshol. Méghozzá a nézettségben. De hogy kinek a javára? Fogalmam sincs. Mindenesetre az tegnap bizonyítást nyert: többéves sikeres múlt ide, jól felépített hírverés oda: a Megasztárnak van félnivalója. Mert most még a Megasztárt néztük élőben, és az X-Faktor-t felvételről, de nem vagyok benne biztos, hogy mindig ez lesz a sorrend.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr932256743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.08.29. 19:59:02

Már másodszor kell egyetértenem veled. Nem tetszik a tendencia... :DD

Bár ahogy sokszor leírtam én egyáltalán nem vagyok bulvárszakértő és legfeljebb csak érintőlegesen találkozom ilyen műsorokkal, de tegnap véletlenül nem dolgoztam és egy mellékattintás miatt elkaptam a megasztárt. Egy gyors továbbkattintás után pedig az X-faktort.

Kíváncsiságból leragadtam, hogy belenézzek az X-faktor műsorszerkesztésébe. Azért annyira nem érdekelt, hogy felvegyem az egyiket, így ide-oda lépegettem közben.
A Megasztár nálam eleve hátránnyal indult ugyanis nem kedvelem a zsűriben ülő személyeket külön-külön sem, egyszerre meg pláne nem. Kellemes meglepetés volt ugyanakkor, hogy az X faktorban ez pont fordítva van...

Összeségében én is úgy gondolom, hogy az X faktor a tehetségeket mutatta jobban és ez nekem is sokkal jobban bejött, mint a gyökér bikicsunájokat nézegetni. Valóban voltak jó pillanatok a Megasztárban is, de mégis nekem is az X faktor tetszett jobban. Sokkal vidámabb, pozitívabb hangulatot közvetített felém.

Nem hiszem, hogy sűrűn látni fogom a részeket, de kíváncsi vagyok, hogy később merre fog elmozdulni. Egyelőre az X nálam toronymagasan vezet...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.29. 20:28:45

@DeMarco: Kedveled a Gesztit? Ezzel most megleptél :-)

DeMarco 2010.08.29. 20:44:42

@Fedor: Jah, jó h mondod, elfelejtettem ki a 4. tag...

Nem, őt nem annyira kedvelem. De egy fokkal mégis jobban, mint az ellenlábas zsűritagjait. Ott viszont a pozitívabb kivétel a Pici.

Bár tegnap elég normálisan viselkedett, nem tudok rá rosszat mondani, illetve sokszor láttam megjátszást, de ez forgatókönyv, láttuk már a külföldi X-faktorokból ezeket a vágóképeket. Az egy dolog, h nekem ott is mesterkélt volt és átlátszó, ezt kár volt átvenni. Talán benne lehetett a licenszben...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.08.30. 09:32:59

nekem az egésszel van bajom, függetlenül attól, hogy melyik adón megy.

az nyilvánvaló, hogy mindig vannak tehetségek, akiket érdemes felfedezni, bár kérdés, hogy hány zsenit bír el a piac. az eddigi megasztár-győztesek sem túlfoglalkoztatottak, és nem vezetik a slágerlistákat, szóval önmagában a tehetség nem elég, főként egy kis országban.

tehát vannak tehetségek, ezeket jól felkutatjuk, de hát erre nem kellene ekkora műsorfolyam, pláne nem két adón.

másrészt a "bikicsunáj"-fíling baromi unalmas már, most mondd, exhibicionista, de énekelni nem tudó hülyékkel van tele a világ (ország), baromi érdekes volt EGYSZER, de ki az pl., aki kettőnél kandikamera-válogatást vagy készátverés show-t végig tudott nézni?

a kertévék ugyanabban a szarban vergődnek már évek óta, és mi vagyunk a hülyék, hogy eltartjuk őket...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.08.30. 10:54:54

Én a Mega 1. szünetében kapcsoltam oda.
Egymás után adták elő ugyanazt a számot rosszul.
Az a látványos kivonulás, szó szerinti kifekvés, majd a "meglepődés" mikor a jót hallották.
Annyira látványosan volt megírva a forgatókönyv és annyira túljátszották, hogy nem bírtam tovább és visszamentem a Megára.

Tegnap meg hallottam hogy fingós pólós is volt.
Az meg a magyar televíziózás 2010-es legalja.

(Ezért érdemes volt a Fidesznek bevásárolnia magát az RTL Klubba.)

Én maradok a ciki Megasztárnál. A menő X-factort pedig meghagyom másoknak.

Tehetségek?
A Mega túl sok "1. fordulós" adást készít. Tavasszal 3, most 3.
Így megoszlik az a tehetség amit találtak, (megnyertek maguknak), míg az RTL kevés adásban ráönti az emberekre.
Ennyi a különbség.
A Megában is láttuk már azt a 10-15 versenyzőt akivel jó lesz az őszük. És akik tehetségesek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.30. 11:13:34

@Zolika1979: Szerintem én is pont ezt írtam, csak más szavakkal :-) A döntősöket látva majd valósan össze lehet hasonlítani, most még a szerkesztési elv tesz különbséget, és ezt minősítettem pozitívabb csengésűnek.

Ja, és ha a fingós pólós fickót tartod a 2010-es év legaljának, akkor
1. nagyon alacsony az ingerküszöböd
2. nem nagyon nézel tévét, pl. az eddigi Megasztárok néhány jelenetét
2. nem veszed számításba, hogy a VV4 még csak most jön :-)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.08.30. 13:58:06

Ha ugyanezt írtad és én nem vettem észre, elnézést.
A hangsúly mindenesetre nagyon máshová került. :) Nálam kizárt hogy az RTL-est nézzem a jövőben.

Tehetségnél meg még egy észrevétel.
Tehetséges zenekar volt a műsorban? Ez is egy kategória.
Vagy tehetséges 16-24 közti?

Én nem láttam a műsort ezért kérdem.

Ha minden tehetség ugyanaz a kategória (4 kerül a 12-be), akkor csak a nagyon elfogultak mondhatják, hogy nem a Mega-mezőny az erősebb.

Kivlov 2010.08.30. 15:04:12

Ez a keresztes úgy néz ki a zsűriben, mint valami utolsó, borsodi sátoros cigány.
Ezt leszámítva klasszisokkal színvonalasabb az X-faktor…

kalapocska 2010.08.30. 15:36:48

Nekem az x faktorban a zsuri nem jott be. hmm valoszinu marad a megsztar.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.30. 15:46:49

@Zolika1979: "Tehetséges zenekar volt a műsorban? Ez is egy kategória.
Vagy tehetséges 16-24 közti?"

Igen volt, de ha nem lett volna, az is lényegtelen lenne, mert lesz még válogató, szóval a döntős csapatnál kell majd ezeket a szempontokat nézni, és akkor lehet majd igazán a Mega-mezőnnyel összehasonlítani.

Walmer 2010.08.30. 15:52:22

az X faktorból egy percet nem néztem.
Egyrészt kifordult a gyomrom már ez előzetestől, főleg Keresztes "ez nem volt jó!!!!" Ildikótól, másrészt annyira utálom a Kolosit, hogy amihez köze van, azt inkább kösz, de nem.

A megasztárnak az a nagy előnye (számomra)hogy jóval hitelesebb a zsűri, mint az X-ben. Presser hitelesebb, mint Nagy feró, mester nekem hitelesebb, mint mondjuk a malek, Eszenyi nekem legalább annyira, (sőt) hiteles, mint a keresztes, Friderikusz pedig komolyan hozza a Cowell feelinget.

Vanek B. Eduard 2010.08.30. 16:01:22

Ferótól egyszer megkérdezném valami fórumon, hogy játszák-e még a "Kifakult sztárok" című ricseszámot a koncertjeiken.
Amúgy a legutóbbi megasztár irtó gyengére sikerült, legalább egy féltehetség lett vóna... (Az azelőttiben viszont 3 nagyon ügyes leányzó is volt.)
Az X-es műsor legalább új egy kicsit a magyar ugaron ezzel a mentorosdival.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.08.30. 16:44:26

X-faktor zsűri idegesítő, ezért az egész műsor majdnemhogy nézhetetlen.

dancegirl26 2010.08.30. 17:43:32

Mi is így néztük :)

Zene 56 2010.08.30. 23:37:47

@Kivlov:
Viszont Keresztes Ildikó legalább ért hozzá. De nagyon!
Nem úgy mint Fridi, aki SMS-ben kapja meg a segítséget, ha hamis valaki...
Celeb-válogatás nem tehetség kutató a Mega5! Egy-egy tehetség azért volt minden szériában az utolsóig. Király Viktor igazi celeb, semmi más. Pedig hangja is van, csak az az X-Faktor hiányzik belőle, ami ebben a szakmában a lényeg!!!
Rúzsa Magdi ebben a legnagyobb, de azóta sincs egy db jó száma sem, pedig már vagy 5 éve nyert!
Bedarálta a celeb-mentalitás.
Sajnos. Nagyon nagy kár érte.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.08.31. 07:29:05

@Vanek B. Eduard: "Amúgy a legutóbbi megasztár irtó gyengére sikerült, legalább egy féltehetség lett vóna..."

Hien tehetségesebb mint bárki az 1-3. szériából.
Lakatos Krisztiánnak meg van olyan hangja mint mondjuk Caramelnek. Kár hogy nem őt kapta fel a tv2, így eladhatatlan.

@Zene 56: "Nem úgy mint Fridi, aki SMS-ben kapja meg a segítséget, ha hamis valaki..."

Az ember, aki valóságnak fogja fel, amit a tévében lát vagy hall.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.31. 08:49:39

@Zene 56: "Rúzsa Magdi ebben a legnagyobb, de azóta sincs egy db jó száma sem"

Ez szvsz hülyeség, igenis vannak nagyon jó számai, de ez ízlés kérdése.

tehtube 2010.08.31. 12:32:05

AZ RTLKL ismét nagyon prolisra vettenn a szintet. Ócska, primitív, altesti. Egyszer néztem meg, (mindkettőt a youtube-on) többet nem vagyok rá kíváncsi. A Megasztár az elején felvonultatott tökfilkók mellett sokkal több értéket mutatott föl. Biztos túlhaladja a szerencsétlen négyes sorozatot.

váj mí 2010.09.03. 21:34:43

Nu, én kapcsolgattam a két adó között az első adás alkalmával. A benyomásaim, röviden:
A Mega zsűrije és díszletei, mint egy közepes község szüreti bálján a hirtelen felturbózott díszterem, és a "Szüreti királynő"-választást eldöntő ülnökök (polgármester-alpolgármester-ex-téesz-elnök-helyi-menő kocsmáros és vállalkozó ...) kompetencia szinte nulla.
A Faktor zsűrije és díszletei pedig az előzőekben emlegetett közepes községtől úgy 30 kilométernyire levő kisváros városnapi - városszépe választás döntnökei ... Kompetencia 0,5 (de csak a Feró miatt, akit a Bikinis korszakában imádtam...).
Nagyjából.

Ja, hogy ez a tehetségekről kellene szóljon, mindkét adó esetében? Muhahahha!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 13:22:00

Szombaton mit láttál?
Gondoltam rákérdezek. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.06. 13:30:23

@Zolika1979: Most is mind a kettőt (hármat). Van róla egyébként poszt :-)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0