A Führer valódi nagysága
2010. október 20. írta: Fedor

A Führer valódi nagysága

Nem szokásom ok nélkül nácizni, nem esem bele abba hibába, hogy összemossam a FIDESZ-t a szélsőségekkel (sőt, kifejezetten üdvözlöm, hogy mióta kormánypárt lettek és felelősség is van rajtuk, már nem olyan elkenősen állnak a témához, mint régebben).

De az igazi nácikat néven kell nevezni. A kuruc.info náci.

Nagyon ezt a tényt nem kell bizonygatni. Akinek mégis, az nézze meg, miket írtak korábban a Mein Kampf-ról vagy az SZDSZ-ről (volt nálam már téma ez is, az is).

Vagy olvassa el azt, hogy miket írnak a Berlinben pár napja nyílt Hitler kiállításról:

A magyarországi nyilas hatalomátvétel évfordulójával egy időben nyílt meg Berlinben a „Hitler és a németek” elnevezésű kiállítás, amely már az első napokban több tízezer embert vonzott. Bár a szervezők minden bizonnyal nem tudtak Szálasi Ferenc hatalomátvételének időpontjáról, így nem is szándékosan időzítették október 15-re a megnyitót, a kiállítás már így is túlnőtte az egyszerű művészeti rendezvény kereteit.

Akárhogy is próbálkoznak, akármilyen szempontok szerint igyekeztek osztályozni a kiállított műveket, nem tudják elkerülni azt, hogy a Führer valódi nagysága az egyszeri német látogató előtt megmutatkozzon. Bár károgások hallatszódnak ugyan az európai cionizmus fellegvárából, Hitler úgy tért vissza Berlinbe, hogy széles tömegek figyeltek fel rá. Rég volt olyan kiállítás Berlinben, amikor órákig kellett sorban állni a jegyért, és ez bizony sokat elmond az eseményről.

Rudolf Trabold, a múzeum szóvivője elmondta: szombaton olyan nagy volt az érdeklődés, hogy délutántól beszüntették a jegyek árusítását, mert nem lehetett előre kiszámítani, vajon minden látogató bejut-e zárás előtt a kiállítótermekbe. A sor olyan hosszú volt, hogy sokan inkább visszaadták a már megvásárolt jegyüket a kasszánál.

A szóvivő szerint a tárlaton átlagosan eltöltött idő is meglehetősen hosszú, ami arra utal, hogy a közönség időt szakít a magyarázó szövegek elolvasására is, ez nem biztos, hogy jó – tesszük hozzá mi. A múzeum vezetősége időzónás jegyek bevezetését tervezi, amelyek tulajdonosai csak az előre meghatározott időben tekinthetik meg a tárlatot. Eddig technikai problémák és a költségek miatt halasztották el a jegytípus bevezetését.
Németországban már sok kiállítás foglalkozott a nemzetiszocialista korszak eseményeivel, az új összeállítás jellegzetessége az, hogy magát Hitlert állítja előtérbe, bemutatva, hogyan jutott hatalomra, és miként szerzett tömeges támogatást Németországot felemelő rendszerének. A visszatekintés szembeállítja a nemzetiszocialista propagandaképeket és – tárgyakat – köztük például egy Hitlerről 1930-ban készített mellszobrot – a rezsim állítólagos brutalitását mutató filmfelvételekkel és dokumentációval, így ábrázolva, miként vettek részt az akkori eseményekben maguk a németek.

A cél egyértelmű: tovább sulykolni a német fejekbe és lelkekbe a bűnös nép vádját. Azonban ma olyan világot élünk, amikor könnyen az ellenkező hatást érhetik el a cionisták. Annyian csalódtak már a judeoglobalista rendszerben és a kommunisták annyira nyilvánvalóan árulták el népüket, hogy a legbutább német számára is világossá válhat a tárlat meglátogatása után: egyetlen út maradt, ez a nemzetiszocializmus! Különösen igaz ez annak a fényében, hogy a jelenlegi és a Hitler hatalomra jutása előtti gazdasági válság közötti hasonlóság majdhogynem kiszúrja az egyszerű ember szemét.

A tárlat február 6-ig látható Berlinben, nekünk pedig egy kérdésünk maradt: mikor látogathatjuk meg mi, magyarok a "Hitler Budapesten" című tárlatot?

Kontrollként érdemes elolvasni az eredeti MTI hírt is, bár szerintem így is egyértelmű, hogy mely részek azok, amelyeket a kurucok költöttek hozzá.

Ez a mostani cikk ha lehet, még súlyosabb gond, mint a korábbiak. Ugyanis közben a kuruc.info mögött álló párt parlamenti erő lett, a portál egyik szerkesztője meg országgyűlési képviselő.

És ezt most hogy? - kérdezném, klasszikust idézve.

A Médiatanács elnöke, Szalai Annamária (aki ugye nem én vagyok) tegnapi interjújában ez hangzott el:

Az nem állapot, hogy egy hírportálról mindenki tudja, hogy hol szerkesztik, de mégsem lehet lekapcsolni, mert a szervereit külföldön tárolják. Szerintem, ha például a Kurucinfón olyan tartalmat találunk, ami súlyosan sérti a törvényeket, akkor igenis kötelezni kell az internetszolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azt az oldalt.

Bármilyen hihetetlen egyébként, de a szabályozás már eddig is lehetővé tette, hogy egy szolgáltatót rábírjunk, hogy különböző szűrőkkel tegyen elérhetetlenné bizonyos tartalmakat. A hatályos médiatörvény szerint a terjesztőt most is rá lehetett bírni, hogy függessze fel veszélyes tartalmak elérhetőségét.

Most jöhetnék azzal, hogy milyen kritikákat kaptak Gyurcsányék, amikor ezzel próbálkoztak, de ehelyett inkább azt mondom: Kedves Annamária, hajrá!

Ha már ekkora hatalmat kapott a kezébe, használhatná esetleg jóra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr52385144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yda 2010.10.20. 11:22:20

Mi az,hogy a hatalmat esetleg használhatná jóra??

Vidéki 2010.10.20. 11:22:53

• Régi népi közmondás szerint:

• "Kutyaugatás nem hallatszik fel a mennyországba".

• Valóban az idézett internetes oldal sem ér el nagy tömegeket, mégis a Médiatanács elnöke véleménye helyes:

• "Az nem állapot, hogy egy hírportálról mindenki tudja, hogy hol szerkesztik, de mégsem lehet lekapcsolni, mert a szervereit külföldön tárolják. Szerintem, ha például a Kurucinfón olyan tartalmat találunk, ami súlyosan sérti a törvényeket, akkor igenis kötelezni kell az internetszolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azt az oldalt."

• Reméljük ez a törekvés sikeres lesz. Az viszont érthetetlen, hogy a szoclib kormányzás hosszú évei alatt, sőt a "Szakértői Kormány" intellektuális erőben bővelkedő éve alatt mégsem sikerült eredményt elérni, noha, mint a cikkből kiderül, az eszközök erre rendelkezésre álltak."

• Nem érzem reálisnak azt a kifogást, hogy "milyen kritikákat kaptak Gyurcsányék", ha elismerjük a "Felelős Kormányzás" elvét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 11:28:03

@Vidéki: Az nem kifogás volt. A kritikák ellenére megpróbálták letiltani a kurucot, egy rövid időre sikerült is (éltek a meglévő eszközökkel). aztán persze minden visszaállt. Őszintén szólva egyébként ez egy elég macska-egér harc, szóval bár sok sikert kívánok ezen a téren Szalainak, de nem tudom, hogy miképp érhetne el tartós tiltást.

@yda: Szerinted?

Vidéki 2010.10.20. 11:38:48

@Fedor:
Írod: "de nem tudom, hogy miképp érhetne el tartós tiltást."

Talán vannak nemzetközi tapasztalatok, arra lehetne támaszkodni.

Én a sajtóban eddig csak a Kínai kormány ezzel kapcsolatos eredményeiről hallottam, de talán lehetnek nagy, elismert demokráciáknak is sikerei ezen a téren.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 11:45:02

@Vidéki: Nem tudom. Olyasmire pl. határozottan emlékszem, hogy az amerikai szervergazdánál nagyon nehezen lehetett elérni, hogy letiltsák az oldalt, pedig az egy demokratikus ország. Ha letiltják az egyik helyen, egyszerűen átköltöznek máshova. Nem tudom, hogy most éppen "honnan jön az adás", de nem hinném, hogy pl. egy iráni szerver ne adna nekik szívesen helyet bármikor, hisz az ellenség közös, és a Jobbik amúgy is jóban van velük. Náluk hogy éri el Annamari, hogy lekapcsolják?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.10.20. 12:09:23

@Vidéki: Én találkoztam már olyan amerikai oldallal, ami azt írta ki, hogy az én orszgomban nem elérhető? mI van???
Na ezt kelle alkalmazni itt is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 12:23:16

@vadász2: De ez a módszer is csak addig él, míg nem váltanak ip címet. Mondom, macska-egér játék...

Egyébként az ilyeneknél nem a célország a letiltó, hanem a szerver gazdája nem akarja, hogy bárki elérje őt, mert olyan tartalmat kínál (mondjuk ingyen, vagy olcsóbban, mint máshol), amelyet csak hazai piacra szán. Persze megfelelő trükkökkel elérhetőek ezek az oldalak is. Az amerikai sorozatokat már az eredeti adás másnapján letöltögetők tudnának sokat mesélni erről :-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.10.20. 12:29:38

zavaros fejű, frusztrált, sérült gyerekek.

szerintem nem annyira a tiltásra kellene helyezni a hangsúlyt, hanem az oktatásra.

amíg ugyanis tiltani lehet a holokauszt-tagadást (a kommunizmus bűneinek tagadását) vagy a horogkeresztet (vörös csillagot), addig mindig is viszonylag nagy lesz azok aránya, akik valami suskust sejtenek a dolog mögött vagy éppen dafke a "rossz" oldalra állnak.

el kell magyarázni fiainknak, hogy az, aki leír egy ilyen félmondatot, hogy "egyetlen út maradt, ez a nemzetiszocializmus!", annak valószínűleg halvány lila fingja sincs a nemzetiszocializmus mögött álló politikai és gazdasági ideológia miben létéről, arról meg legkevésbé, hogy mindez hova vezetne BÁRMIKOR a történelemben.

persze mindazon zavaros fejűek, akik vagy sérültek vagy unatkoznak, nosztalgiával tekinthetnek a masírozzunk egyenruhában és irtsuk a zsidókat-cigányokat-buzikat-kommunistákat történelmi képekre, mert attól EGYBŐL jobb lesz, de ha a többség tudja, hogy ez faszság, akkor nem lehet baj.

loláb 2010.10.20. 13:08:19

Két dolog:
Egyrészt a te bajod, hogy a kuruc.infot olvasgatod.

Másrészt, kaján örömmel várom, hogyan reagálják le a liberális véleményformálók azt a helyzetet, amikor a viktátor által kinevezett, médiaügyi atyaúristen a lakájmédiát kialakító (oktrojált) médiaalkotmány segítségével eléri azt, hogy a kuruc.infót elérhetetlenné tegyék, lekapcsolják.

Asszem néhányan elgondolkodnának azon, hogy na most akkor melyik ujjukba harapjanak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 13:27:46

@loláb: "kaján örömmel várom, hogyan reagálják le a liberális véleményformálók azt a helyzetet, amikor a viktátor által kinevezett, médiaügyi atyaúristen a lakájmédiát kialakító (oktrojált) médiaalkotmány segítségével eléri azt, hogy a kuruc.infót elérhetetlenné tegyék, lekapcsolják."

Ha posztból nem jött volna le: üdvözölném. Nem vagyok az a típus, aki mindent alapból rossznak tart, amit a FIDESZ csinál.

DeMarco 2010.10.20. 13:41:07

@Fedor: Hát ugye minden csak nézőpont kérdése.

Engem speciel egyáltalán nem zavar a kuruc infó. Sőt néha, nagy ritkán előfordult, hogy beleolvastam, ha az igazságra voltam kíváncsi, a hablaty pc duma helyett. Egyik nagy előnyük, hogy ők mondhatnak igazat is a maga valójában, mert nem tudja őket korlátozni senki.
Sokkal inkább ettől félnek a hatalmasok, a szókimondástól, mint az ilyen vicces tartalmaktól.

Felhívnám szíves figyelmedet arra a tényre, hogy a holo... törvényt rögtön követte a kom.. törvény, vagyis ma tapsolsz a kuruc bezárása ellen, de holnap majd te fogsz a leghangosabban sírni, ha egy szélsőséges libsi oldal lesz a következő "áldozat"...

Márpedig én röhögök a kurucon, de sírok a néphazugságon...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 13:45:19

@DeMarco: Hát az, ha te egy liberális oldalt vagy a Népszabadságot ugyanolyan szélsőségesnek tekinted, mint a kurucot, az csak téged minősít...

DeMarco 2010.10.20. 15:44:51

@Fedor: Pedig én tényleg pont annyira szélsőségesnek tartom ezeket és pont annyira negligálandónak.

És ha a választási eredményeket veszem figyelembe, akkor ez utóbbiak "népszerűsége" sokkal inkább valós, mint a kurucé, vagyis ami a tiltásokat illeti, sokkal nagyobb óhaj lenne.

Csinálj csak egy szavazást, ha mersz...

1. Tiltsuk be a kurucot!
2. Tiltsuk be a népszabadságot!
3. Tiltsuk be a liberális újságokat!
4. Tiltsuk be mindet!
5. Egyiket sem!

Fogadsz velem, hogy a 4-es, vagy 5-ös pont fog győzni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 15:52:26

@DeMarco: Az lehet, hogy a mindet, vagy az egyiket sem nyerne, de én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy melyik a szélsőséges? Hisz erről vitázunk. Szélsőségesnek valamit a politikai középhez képest nevezünk. A liberálisok miben szélsőségesek? Én szélsőséges volnék? Uszítok, gyűlölködök, antidemokratikus vagyok, totalitárisu rendszert szeretnék? uganezt a kérdést fel lehet tenni a Népszabadásggal kapcsolatban is. Persze te erre rá fogod vágni, hogy én is, a Népszabóság is megfelelünk ezeknek a kritériumoknak, de azért te is éreznéd, hogy ez nagyon sántít (vagy ha nem, akkor nagyobb a baj a fejedben, mint hittem).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.20. 19:10:44

Kivételes egyetértek.

A kuruc.infó egy undorító, színvonaltalan, sunyi nyilas heccportál.

Megjegyzem jobb lenne radikális megoldáshoz nyúlni, értsd a problémát a gyökerénél kezelni:
Már a harmadik generáció nő fel úgy, hogy nincsen normális magyarságképük, nem tudják megélni az egészséges közösségi szellemet. Segíteni kell ezeknek a gyökértelen proliknak, hogy ne üljenek fel se a nyilas uszításnak, se a zsidó nihilizmusnak.

Ha nincs kereset, a kínálat is elsorvad!

DeMarco 2010.10.20. 20:00:50

"A kuruc.infó egy undorító, színvonaltalan, sunyi nyilas heccportál."

Tökéletes mondat.

A ....... egy undorító, színvonaltalan, sunyi nyilas/komcsi/libsi/fideszes heccportál.

Gyakorlatilag bármi behelyettesíthető.

Továbbra sem látok különbséget egyik, vagy másik között.

Nem tetszik az adás? Nem kell nézni!

Van választása mindenkinek. Például én sohasem olvastam volna a fenti cikket a kurucon, mert nem olvasom a kurucot. Ugyanazon a polcon van ahol a többi "mesecsatorna". Fedor olvasta, mert érdekelte... :))
Persze utána meg reklamál. Hát nem kell odakattintani és levan a gond...

A kritérium-rendszer alapján meg egyformán kellene tiltani mindet, vagy egyiket sem. Amíg közöttünk mászkálnak a biszkuk senkinek egy szava sem lehet az ellenoldal ellen, mert másban a szálkát...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.20. 20:23:46

@DeMarco: Ne hidd, hogy én rendszeresen járok oda. Más hívta fel a figyelmemet erre a cikkre is.

Biszkut meg ne keverd ide. Majd ha blogolni fog, vagy újságot indít, és ott hirdeti, hogy 56 nem volt forradalom.

DeMarco 2010.10.20. 21:54:53

@Fedor: "Biszkut meg ne keverd ide."

Na, pont erről a kettős mércéről beszélek...

Te különbséget teszel, én meg nem.

A jogalkotó se fog remélhetőleg...
Vagy mindenki, vagy senki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 06:36:38

@DeMarco: Nincs itt semmiféle kettős mérce, védje Biszkut a halál. Csak azt írtam, hogy magánszemélyeket ne keverjünk össze a sajtótermékekkel.

Nagy Tibi (törölt) 2010.10.21. 07:37:58

A kuruc.info-t szerintem felesleges letiltani.

Nem kell szűrni, mert az olvasó közönség majd meg szűri a hülyeséget, gyűlöletet.
Ha annyira igazat írnak, majd olvasni fogják. Ha meg nem, akkor nem....

Egyébként melyik jobbikos képviselő úrról van szó?

DeMarco 2010.10.21. 08:14:30

@Fedor: Továbbra sem érted igaz?

Pedig ékes példa áll előtted amiből tanulhatnál.

Itt volt fletó hamis és nagyon álszent antifax villogása, amivel igyekezett, (hozzáteszem teljesen eredménytelenül, sőt..) elterelni a figyelmet önmagáról és gazdasági szemétdombjáról. Libajnai folytatva prominens elődje terelő politikáját elfogadta erős nyomásra az antifax törvényt, elvetve a fidesz akkori javaslatát ami a komcsikra vonatkozott. Mert úgy viselkedtek, mint most te: rámutattak, h szerintük ezt kell tiltani, mert nekik ez bántja a szemét!
Amire a választás után rögtön jött is a Fidesz válasza a saját kiegészítésével és amit rögtön ki is használt a Jobbik.
Ha a Fidesz elszúrja és a Jobbik még erősebb lesz négy év múlva, akkor biztos vagyok benne, hogy újabb kiegészítés fog érkezni és az bizony neked nagyon fog fájni...
Csak majd ne felejtsd el, hogy ki indította el a folyamatot...

Most pont ugyanez a helyzet a kuruccal is. Ma betiltanád, mert neked nem tetszik vmiért, de holnap mást fognak betiltani ugyanerre hivatkozva, majd megint mást...

Igazán tanulhattál volna a Biszku esetéből, levonva a következtetéseket, amik már a hamis antifax legelején is látszottak, nem is értettem, miért tapsoltok neki olyan lelkesen és bevallom, most kajánul nézem a válaszcsapást...

loláb 2010.10.21. 08:47:07

@Fedor: Nem is rád gondoltam (véleményFORMÁLÓnak gondolni magadat azért talán kicsit nagyképűség lenne), hanem a Bauer Tamások reakciójára vagyok kurvára kiváncsi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 09:48:36

@DeMarco: De értem, és egyébként vannak kétségeim nekem is, pont az általad felvetett dolgok miatt. A holokauszt-tagadás kapcsán egyszer már írtam erről a vívódásomról részletesen is:

fedor.blog.hu/2009/04/30/komforterzet_az_antiszemitaknak

Ráadásul, mint ahogy a fentebbi kommentjeimben is olvashatod, a technikai kivitelezés lehetségességéről se vagyok megbizonyosodva. Viszont van egy (szerintem éles) határ, amit te igyekszel elmosni, mégpedig a demokráciához való hozzáállás. Ha valaki tagadja a demokratikus értékeket, akkor az nem akar jót, tehát fel lehet ellene lépni. Ha viszont valaki a demokratikus keretek közt fejt ki ellenvéleményt, az ellen nem.

A FIDESZ dafke kiegészítéséről egyébként már akkor leírtam: felőlem lehet, csak épp teljesen feleslegesen érzem, mert míg a holokoauszt-tagadás létező műfaj, mérhető tömeg és egy veszélyes ideológia áll mögötte, addig a kommunizmus bűneit néhány szenilis, és ma már támogatás nélküli, veszélytelen vénemberen kívül senki sem tagadja.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 10:23:54

@DeMarco: Nem értem, miért pont a Népszabival van bajod? Persze a magyarellenességet illene már megtorolni, de döglött oroszlánba kár a sörét.
Inkább a TV2, Blikk stb az ami tényleg káros.

Azon pedig nagyon el kéne beszélgetni, hogy a Máúnikasó/Józsibarát vagy a kuruc mérgezi jobban a lelkeket. Szerintem egyértelműen az utóbbi.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 12:00:34

@Fedor: "iszont van egy (szerintem éles) határ, amit te igyekszel elmosni, mégpedig a demokráciához való hozzáállás. Ha valaki tagadja a demokratikus értékeket, akkor az nem akar jót, tehát fel lehet ellene lépni. Ha viszont valaki a demokratikus keretek közt fejt ki ellenvéleményt, az ellen nem. "

Szerintem te itt valamit nagyon összekeversz...
"demokratikus keretek közt fejt ki ellenvéleményt": ezt azt jelenti, hogy nem tesz gyakorlati lépéseket az államhatalom megdöntésére, nem sért törvényt.
Ettől még mondhatja azt, hogy "Én vagyok a nemzetvezető, Magyarország törvényes teljhatalmú uralkodója, az idők végezetéig!".
Pedig ez nyilván sérti a demokratikus értékeket.

Mellesleg nem értem, hogy a demokratikus értékeket miért ne lehetne kritizálni, megkérdőjelezni. Főleg egy liberális demokráciában, "értéksemleges" államban?
Miért ne fejthetné ki akárki, hogy szerinte egy korporatív állam jobb lenne? Esetleg, miért ne lehetne feltétlen szabadpiac híve? (Ami ugye a gyakorlatban sérti a demokrácia elveit, ld: lobbi.)

Kicsit még csiszolni kéne a te liberalizmusodat. :)

DeMarco 2010.10.21. 12:15:02

@Fedor: "Viszont van egy (szerintem éles) határ, amit te igyekszel elmosni"

Tévedés. Én nem a határt mosom el. Csak éppen ezen a határon más is átesik szerintem, ami ellen viszont nem lépsz fel, mert eltűröd. Én ez ellen a kettős mérce ellen lépek fel.

Egy szavam se lenne ha általánosan alkalmaznák és értenék ezt a betiltósdit. Nem védem a kurucot önmagáért, de védem ha öncélú az ellene felhozott érvek halmaza és nem következetesen értendő a többi szintén éles határvonalat átlépő médiaszerűségek felé.
És még akkor is ott a probléma, hogy ki dönti el mi a normális és mi az ami ehhez képest szélsőség...

Mert ez szubjektív nézet, mindenkinek a saját meglátása szerinti.
Ezért én nem támogatom a tiltós játékot, mert az öngerjesztő hatást vált ki és sokszor visszacsap, mint a bumeráng, ráadásul amit tiltanak, az rögtön népszerű lesz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 12:22:32

@TaTa86.: "Miért ne fejthetné ki akárki, hogy szerinte egy korporatív állam jobb lenne?"

Miért ne fejthetné ki? Sőt, a jelek szerint a FIDESZ pont ebbe az irányba halad... De a kuruccal nem ez a baj, hanem az, hogy gyűlölelet kelt, uszít gyakorlatilag minden ellen, ami hozzájuk képest kisebbségben van, vagy jogokat adna azoknak a kisebbségeknek. A fentebb belinkelt posztomban volt egy idézet:

"...hogyan lehetséges az, hogy ha egyetlen emberről állítom azt, hogy az illető bűnöző (rágalmazás) vagy nagy nyilvánosság előtt hazaárulónak, idegenszívűnek nevezem (becsületsértés), akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható vagyok, ugyanakkor, ha azt mondom, hogy minden cigány bűnöző, minden zsidó hazaáruló, idegenszívű, akkor az égvilágon semmilyen retorzióra nem kell számítanom?"

Az én liberalizmusom szerint a szabadság addig tart, amíg más szabadságát nem sérti. Ez alapján tartom károsnak a kurucot. Ilyen egyszerű.

DeMarco 2010.10.21. 12:23:45

@TaTa86.: "Nem értem, miért pont a Népszabival van bajod?"

Ez csak egy ellenpélda volt.

Mivel gyakorlatilag sem a kurucot, sem a népszabót nem olvasom ugyanazon okokból, így teljesen mindegy.

Pont ez a lényeg: Nekem ezek a mérleghinta két felén vannak egyenlő távolságban. Ha az egyiket leverem a hintáról, akkor a másikat is le kell verni, mert kibillen az egyensúly.

Ezt írom folyamatosan. Vagy mind a kettőt, vagy egyiket sem. (Fedor csak a hinta egyik felét verné le, ezért nem értünk egyet.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 12:27:42

@DeMarco: Oké, milyen demokratikus határokat léptek át Fletóék? Korlátozták a szólásszabadságot? Még a kurucot is csak ideig-óráig tudták elnémítani... Korlátozták az emberi jogokat? Pont az a bajuk (többek között) a hőzöngőknek, hogy ki akarták terjeszteni (pl. a melegek esetében). Uszítottak bárki ellen? Korlátoztak az állampolgári jogaidban? Diktatúra volt talán? Ha valaki szabályosan tette, lehetett tüntetni, ha túlkapás történt, ki lehetett vizsgálni, soroljam még?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 12:29:42

@DeMarco: " Nekem ezek a mérleghinta két felén vannak egyenlő távolságban."

De ez nem azt bizonyítja, hogy a Népszabó is szélsőséges, csak azt, hogy te nagyon jobbra vagy...

DeMarco 2010.10.21. 12:38:30

@Fedor: tudod ezzel csak az a baj, hogy szinte hetente vannak olyan hírek, hogy valaki nyugaton a tévében, moziban, rádióban, politikában egyetlen rossz szót szól a zsidókról és már aznap repül is az állásából...

Unni még lehet??

"a szabadság addig tart, amíg más szabadságát nem sérti"

Én viszont az abszolút szólásszabadság pártján állok és nem fogadom el, hogy bárki korlátozni merjen, hogy bárki kibújhasson a felelősség alól, mert ő kisebbségi, vagy pont zsidó, mert a legkisebb kritika esetén teli torokból üvöltik tele a sajtót az antiszemita kártyával...

A kuruc senkinek a szabadságát nem sértette meg, csupán szavakkal küzdenek, betűkkel. És őszintén szólva van vmi a globalista ellenes, multiellenes, pénzügy ellenességben. Valami olyan amit nem kellene elvetni, mert mi van, ha igaz? Tudjuk, hogy vannak összefonódások, tudjuk, csak többnyire becsukjuk a szemünket, mert kényelmetlen lenne szembenézni vele.
Tudjuk, hogy fel kellene oldani a titkosított aktákat, mert alapjaiban változna meg az emberek véleménye sok mindenről, de mégsincs senki aki annyira erős lenne, hogy megtegye. Pedig tudjuk, hogy mik zajlanak a háttérben, ismerjük a piszkos alkukat amire épült az elmúlt 20 év, tudjuk honnan jön a pénz a pártokhoz. Mégsem teszünk semmit sem.

Én nem bántanám a kurucot, mert még kiderülhet, hogy szükség lesz egy féktelen hangra, egy nyers fogalmazásra.

Ráadásul veszélyesnek tartom és fölöslegesnek a pc dumát, mert be lehet csukni a szemedet, bezárhatod a lelkiismeretedet, de attól még cigánybűnőzés van és attól még meg kell oldani...

DeMarco 2010.10.21. 12:44:41

@Fedor: "De ez nem azt bizonyítja, hogy a Népszabó is szélsőséges, csak azt, hogy te nagyon jobbra vagy..."

Na hát hozzá képest tényleg nagyon jobbra vagyok... :))

Ugyebár minden csak nézőpont kérdése.

Ha én a mérleghinta közepén állok, akkor bizony a kétfajta médium egyaránt szélsőséges. Sőt ha egy lépéssel közelebb lépek a hintán a kuruchoz, akkor ugye a másik oldal annál szélsőségesebb lesz...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 12:45:49

@Fedor: "Az én liberalizmusom szerint a szabadság addig tart, amíg más szabadságát nem sérti. Ez alapján tartom károsnak a kurucot. Ilyen egyszerű."

"De a kuruccal nem ez a baj, hanem az, hogy gyűlölelet kelt, uszít gyakorlatilag minden ellen, ami hozzájuk képest kisebbségben van, vagy jogokat adna azoknak a kisebbségeknek. A fentebb belinkelt posztomban volt egy idézet:"

Na rendben, ezt így el tudom fogadni, de eddig nem pont ezt mondtad, hanem valami kavarást a demokratikus értékekkel.
Kis kiegészítés: nem csak azok ellen akik hozzájuk képest kisebbségben van. A kuruc olyan, mint a veszett pitbull: nem diszkriminál...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 12:54:37

@TaTa86.: "eddig nem pont ezt mondtad, hanem valami kavarást a demokratikus értékekkel"

Hol itt az ellentmondás? Van annál nagyobb demokratikus érték, mint mások szabadságjogainak a tiszteletbentartása?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 13:14:50

@Fedor: Az előbb leírtam, hol van a keveredés. Te azt írtad, hogy korlátozni kell azokat akik nem a demokratikus értékeknek megfelelően élnek a szólásszabadsággal.
(Paradoxon, hiszen ez a kijelentésed, ha a szólásszabadságot demokratikus értéknek vesszük, akkor szintén a demokratikus értékek ellen irányult.)

"Ha valaki tagadja a demokratikus értékeket, akkor az nem akar jót, tehát fel lehet ellene lépni. "
Ezt írtad. Szóval vagy határolódj el magadtól (;o) ) vagy oldjad fel valahogy ezt a logikai ellentmondást.

Ezt a "jót akar"-t eddig nem is vettem észre... Mit mondjak, nem éppen liberális dolog megkérdőjelezni a jó szándékot, valakiről kijelenteni, hogy céljai ördögiek, ezért meg kell állítani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 13:24:55

@TaTa86.: "Te azt írtad, hogy korlátozni kell azokat akik nem a demokratikus értékeknek megfelelően élnek a szólásszabadsággal. "

Továbbra se látok ellentmondást. Ha valaki arra használja a szólásszabadságot, hogy mások ellen gyűlölelet keltsen, ellenük uszítson, akkor nem a demokratikus értékeknek megfelelően él vele.

"Mit mondjak, nem éppen liberális dolog megkérdőjelezni a jó szándékot, valakiről kijelenteni, hogy céljai ördögiek, ezért meg kell állítani."

A gyűlöletkeltést, az uszítást objektíven nézve elég nehéz jónak tekinteni. Az más kérdés, hogy eltorzult szemléletükkel megideologizálják, hogy ezt a magyarság érdekében teszik (miközben a magyaroknak ártanak ezzel szinte a legtöbbet, de ez már nekik túl bonyolult).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 13:37:50

@Fedor: OK: hirszerzo.hu/publicisztika/162651_gyilkosok_es_cinkosok

Szerintem ez egyértelműen uszító, gyűlöletkeltő. De szemezgethetnék még sokáig. Gondolom a Hírszerzőt és a Paramétert is be akarod tiltani?

De még egyszer: "Ha valaki tagadja a demokratikus értékeket, akkor az nem akar jót, tehát fel lehet ellene lépni. "

Ezt írtad. Ebben szó nincs a gyűlöletkeltésről, uszításról, amelyet egyébként a törvény is tilt, szólásszabadságtól tök függetlenül.
Ebben az is benne van, hogyha én Arisztotelésztől, vagy Plantontól idézek demokráciafikázást, a demokrácia értékeinek megkérdőjelezését, akkor én nem akarok jót, és ellenem fel kell lépni.

Egyszerűen ismerd el, hogy nem fogalmaztál elég pontosan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 13:49:41

@TaTa86.: Rendben, nem fogalmaztam pontosan, de csak az érti félre, aki félre is akarja érteni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 13:56:08

@TaTa86.: @TaTa86.: Elolvastam a belinkelt cikket. Ez neked uszítás? Ki ellen? Mi ellen? Hisz pont az ellenkezőjéről szól! Ha ez neked gyűlöletkeltő, akkor tiltsuk be azonnal Babits Mihályt is, hisz azt merte írni, hogy "vétkesek közt cinkos aki néma"...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 17:03:22

@Fedor: Na akkor érted a lényegét. Más környezetben szocializálódtunk, mást tartunk uszításnak, gyűlöletkeltésnek.

Nekem ez az a cikk, ami tényleg kicsapta a biztosítékot. Megjegyzem nem csak nekem.

Jó lenne ha felénk (, akiket ez igenis sértett, megalázott, a vészkorszakra emlékeztetett az írás) is lenne egy kis empátiád, nem csak a zsidók felé. Mi is emberek vagyunk.

"Rendben, nem fogalmaztam pontosan, de csak az érti félre, aki félre is akarja érteni. "
Csodákra képes a pontos fogalmazás...
Sajnos nem csak én értettem "félre" egyedül, hanem például a kormánypártok, és csatolt részeik is az utóbbi években is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 18:21:15

@TaTa86.: Elolvastam mégegyszer. És sajnálom, de minden szavával egyetértek. Hogy miképp tud ez téged a vészkorszakra emlékeztetni, azt felfogni se tudom.

Ha ez cikk téged sért, akkor nem értetted meg a mondanivalóját, vagy ami még rosszabb, megértetted, de a kacsintgatók közé tartoztál, és találva érzed magad (ne mond, hogy nem volt ilyen magyar, elég csak az én blogomon a cigányokkal foglalkozó posztok kommentjeibe beleolvasni).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.21. 18:41:39

a kuruc náci, ez tény. és ez a jobbik elsőszámú lapja.

a pártelit teljesen barbár

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.21. 18:45:20

@loláb: nem fogják ezt megtenni, ugyanis el akarják szipkázni a jobbikra szavazókat , és a legokosabb nekik, ha saját magukast járatják le a kurucék.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.21. 18:48:11

@Fedor: de feleselegesen különbözteted meg te mohácsi viktória-védő ha mindkettő véleményformáló,

és az egyik a hatalomban van, tehát biszku szellemisége.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.10.21. 18:57:29

@Fedor: a véleménynyilvánítás szabadságához mit szólsz?
tüntetők megveretéséhez, kínzáshoz, nyomorékká tevéséhez mit szólsz? mindezt állami támogatással! fdemszkí kitünteti a viperás gergényit!

miért nem veszel példát bodokyról?
ő az igazi liberális nem te, ő megírta a könyvét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 19:21:35

@tesz-vesz: A véleménynyilvánítás szabadsága nem sérült. Törvényes keretek között bárki elmondhatta a véleményét. Te is. A bejelentetlen tüntetéseken törés, zúzás, gyújtogatás nem tartozik a véleménynyilvánítás szabadságának körébe. Ne felejtsük már el azt, hogy a tévéostrommal kezdődtek a dolgok, nem azzal, hogy a rendőrök visszaütöttek. A 2006-os eseményeknek nagyjából ugyanannyi sérültje volt a rendőrökö között, mint a tüntetők között.

A túlkapások persze elítélendőek, de ilyenek sajnos máshol is előfordultak, nem csak nálunk. Akkor csorbultak volna a jogok, ha ezekről a túlkapásokról nem lehetett volna beszélni, nem lehetett volna kivizsgálni. Lehetett, és a politikai felelősök is az első választásokon le lettek váltva, ahogy ezt egy demokráciában szokás.

"demszkí kitünteti a viperás gergényit"

Ezt olvastad?

fedor.blog.hu/2010/09/20/egy_jobbos_legendarol

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.21. 19:24:56

@tesz-vesz: Bodoky egyébként jól tette, hogy megírta azt a könyvet, de nem hinném, hogy attól én nem lennék liberális, hogy én meg nem írtam még könyvet :-)

És nehogy azt hidd, hogy ezt csak most mondom (mármint, hogy örülök Bodoky könyvének):

fedor.blog.hu/2008/12/12/hajos_a_don_quihote

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.21. 22:49:58

@Fedor: "Hogy miképp tud ez téged a vészkorszakra emlékeztetni, azt felfogni se tudom. "
Úgy, hogy szóról szóra elismétli a kisantant magyarellenes propagandáját. Ebbe beleértve Benesékt, Ceaucesukuékat.

Tudod vészkorszakuk nem csak a zsidóknak volt...

De mondom, különbözőek vagyunk. Liberálisként egyszerűen fogadd csak el, hogy milliók éreznek gondolkodnak hozzám hasonlóan Magyarországon, milliók gondolnák, ha olvasnák azt a cikket gyűlöletkeltőnek. Így azt hiszem jogos elvárás, hogy ugyanúgy elítéld mint a kuruc.infót.

"Ha ez cikk téged sért, akkor nem értetted meg a mondanivalóját,"
Nem vagyok hülye. De főleg Nem vagyok gyerekgyilkos, és soha nem éreznék velük együtt. Örülnék, ha végre nemet mondanál saját néped démonizálására!

@tesz-vesz: De, de. Kösz!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.22. 12:26:03

@TaTa86.: "Nem vagyok hülye. De főleg Nem vagyok gyerekgyilkos, és soha nem éreznék velük együtt."

Ha rád nem vonatkozik, minek veszed magadra? Mivel én nem kacsintgattam, nem is érzem találva magam.

De vegyük sorra:

"Ha a társadalom engedte, akkor a társadalom is felelős. Nem teljesen közvetlenül persze, de azáltal, hogy képtelen volt egy olyan vezető elitet kiállítani, amely a törvények megalkotásával és betartatásával garantálhatta volna, hogy ilyesmi ne történhessen meg. "

Ez igaz? Igaz. Politikusainkat mi választottuk, magunk közül választottukj, ennyire tellett.

"A cigánygyilkosságok heteiben is kacsintgattak elegen, van a magyarok között elég fasiszta! Hiszen csak cigányokat lőttek... "

Volt ilyen? Nem is egy.

"mindenki felelős, aki hozzájárult a cigánygyilkosságokat erkölcsileg el nem ítélő közhangulathoz, a felmentő, megengedő flegmasághoz, oda nem nézéshez, lényegtelenítő magatartáshoz."

Ha nem tartozol ebbe a körbe, akkor miért sért ez téged?

"Hogy minden politikus, aki cinizmusával hagyta elfajulni a dolgokat, megerősödni a szélsőjobbot és annak nyilvános uszítását, hogy minden egyes ember, aki cinkosan hallgat, süketséget színlel, netán egyetértően bólint, amikor valaki nagy hangon faji vagy nemzeti alapon negatívan megkülönböztet valakit, igenis részben felelős a gyilkosságokért."

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ez csak azt sértheti, aki találva érzi magát, és esetleg megszólalt a lelkiismerete.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.22. 12:29:41

@TaTa86.: Ja igen: "Tudod vészkorszakuk nem csak a zsidóknak volt..."

Visszás dolog ezeket összehasonlítgatni, és természetesen magyarként duplán fáj, ami az elszakadt magyarsággal történt, de talán egy kisebbség elnyomása, kitelepítése nem egyenlő a tervszerű kiirtásal...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.22. 19:43:30

@Fedor: Ne vegyük sorra, én már szétbontottam a Mandineren, ha érdekel elolvashatod a kommentjeimet.

Azt is megmagyaráztam, miért náci Ardamica, miért magyarellenes, miért hazudik, csúsztat, sejtet ordenáré módon.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.22. 19:53:18

@Fedor: "Ha a társadalom engedte, akkor a társadalom is felelős. Nem teljesen közvetlenül persze, de azáltal, hogy képtelen volt egy olyan vezető elitet kiállítani, amely a törvények megalkotásával és betartatásával garantálhatta volna, hogy ilyesmi ne történhessen meg. "

Na, de gyorsan, mert egész jó részeket szedtél ki.
Ez maga a kollektív bűnösség elve, amely alapján magyarok, németek millióit állati sorba kényszerítették. Megfosztották őket hazájuktól, vagyonuktól, méltóságuktól, sokakat életüktől, egészségüktől.

Kérdezed, hogy miért érzem magam találva? Tudod, én a magyar társadalom tagja vagyok, úgy látszik veled ellentétben.

Egyébként ez valami egészen elképesztő gondolatmenet, hogy néhány őrült tetteiért, az egész társadalom felel. Kb olyan, mintha az egész zsidóság felelne Sólymosi Eszter megöléséért.

Másrészről, az egész kritika nonszensz! Mutass már egy országot, ahol nincsenek gyilkosságok! Ez van 10 éve Móron gyilkoltak hideg vérrel, magyarokat, azelőtt meg volt a Pándi-ügy.

"van a magyarok között elég fasiszta"
Azt hiszem erre csak annyit írtam: kurva anyádat azt!
Külön ocsmányság, a cigány-magyar együttélést problémáját fasiszta relációba helyezni.
Ennek egyetlen értelme van: démonizálás. Ősi bolsevik/náci módszer.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.23. 16:17:01

@TaTa86.: "Tudod, én a magyar társadalom tagja vagyok, úgy látszik veled ellentétben. "

És igen! Már vártam, hogy mikor kerül elő az ultimate érv: a magaarságom kétségbevonása, csak mert mást gondolok dolgokról, mint te.

"Egyébként ez valami egészen elképesztő gondolatmenet, hogy néhány őrült tetteiért, az egész társadalom felel. Kb olyan, mintha az egész zsidóság felelne Sólymosi Eszter megöléséért."

Most tegyük félre a ki nem mondott, és már rég és többször megcáfolt sejtetésedet, hogy Sólymosi Esztert a zsidók ölték meg...

""van a magyarok között elég fasiszta"
Azt hiszem erre csak annyit írtam: kurva anyádat azt! "

Miért, nincs elég? Sőt, több, mint elég? Mert fasisztából az egy is több, mint elég, és persze annál sajnos jóval több van. És ne gyere itt a náci/fasiszta/rasszista különbségtétel szómágiájával, tudod jól, hogy a hétköznapi szóhasználatban ezek szinonimák.

Ami meg a kollektív bűnősség elvét illeti, természetesen elvetendő dolog, esetleg ilyen hévvel kelhetnél akkor is ellene, amikor mondjuk jobbikosok cigánybűnözésről hadoválnak. De ez a cikk nem is igazán erről szól, hanem a kacsintgatókról. Szóval továbbra is azt mondom, ezt a cikket párhuzamba állítani azokkal a szörnyűségekkel, amelyek 1945 után történtek, és pláne egyenlőségjelet tenni a célja, hangvétele és a kuruc.info célja, hangvétele közé, az olyan irdatlan nagy csúsztatás, mint az országház, és csak az lehet a célja, hogy a kuruc mocska valahogy rákenődjön az ellenük felszólalókra is.

2010.10.23. 17:10:51

A kuruc.info hiánypótló, akár tetszik, akár nem. Ameddig a mainstream média a polkorretség nevében álszenteskedve hazudozik, csúsztat és elhallgat, addig mindig lesz igény a kuruchoz hasonló hírforrásokra. Éppen ezért ha sikerülne megszüntetni (amit kétlek), akkor majd lesz helyette másik.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0