Ezt már egyszer eljátszották Orbánék
2014. április 14. írta: Fedor

Ezt már egyszer eljátszották Orbánék

Képernyőfotó 2014-04-14 - 14.18.21.png

Jobban meggondolva egyáltalán nem újdonság az, amit a FIDESZ csinál a Szabadság téri tervezett szobor-kompozíció ügyében, hisz már ellenzékben is beleállt egy nagyon hasonló sztoriba majd 10 évvel ezelőtt. Akkor is egy második világháborús emlékműről volt szó, és akkor is felmerült a történelemhamisítás vádja. Tanulságos az eset abból a szempontból is, hogy hogy már akkor, a 2010-es kormányrakerülés előtt lehetett látni, hogy milyen a FIDESZ hozzáállása a jogállamhoz.

Igen, az Istenhegyi úti Turul-szoborra gondolok.

A XII. kerület akkori fideszes polgármestere, Mitnyan György fejéből pattant ki a némileg cinikus, de a szélsőjobbnak nagyon is tetsző ötlet: a gyilkosok jelképével, vagyis egy turullal emlékezzenek a második világháború civil áldozataira.

Zárójel ON: Kösz, de nem kérek az antimagyarozásból, tisztában vagyok a turul eredetével és sokrétű használatával, sőt, bárkinek szívesen megmutatom, hogy milyen kulcstartót használok, szóval általában véve semmi bajom nincs vele, de II. világháborús kontextusban nem tudom másképp értelmezni, mint azon hazai antiszemita, szélsőjobbos csoportok jelképét, amelyeknek jelentős felelőssége volt abban, hogy voltak civil áldozatok, akikre emlékeznünk kell. Zárójel OFF.

Egyébként nem ez volt a fideszes hátország részéről az első kreatív értelmezés a világháború kapcsán, hisz nem sokkal korábban jelent meg a ma éppen büszkén békemenetelő Bencsik által főszerkesztett, és Orbán által személyesen ajánlott Demokrata hírhedté vált címlapja, amely "Európa hősei voltak" felirattal emlékezett az 1945-ös budai kitörési kísérlet náci katonáira és a velük tartó szövetséges magyarokra.

A felháborodás és a Fővárosi Közgyűlés tiltása ellenére 2005 októberében meg is történt a szoboravató, amelyről az Index anno így írt:

Himnusszal kezdünk, aztán Regéczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtételi Bizottság elnöke ragadja magához a mikrofont (költői túlzás). Ha életemben tőle hallanék először a második világháborúról, akkor a következőképpen tudnám átadni az utánam jövő generációnak a történteket:

Sokan meghalnak, omlottak a házak, az emberek. Eközben: Rákosi Mátyás leendő magyar diktátor a fogságban Moháccsal súlyosbított Trianonról beszél (felzúdul a tömeg), majd jönnek az ázsiai hordákból álló szovjetek és elfoglalják Budapestet évtizedes igába kényszerítve a magyarokat fejét. Miután a magyarok feje kiszabadul az igából, a magyarok egyik fele valami érthetetlen okból továbbra is a vörös mundért védi, és dühösen tiltakozik a hazaszeretet ellen, amit a magyarok másik fele viszont érez ("Nincs még ilyen ország Európában"). A magyaroknak ez utóbbi fele most látja elérkezettnek az időt, hogy kifejezze identitását, amit a turulmadár jelképez. A magyarok első fele eközben pedig a nemzet nevében beszél, alaptalanul, mert nincs meg benne a haza szeretete. (Vastaps, ujjongás.)

(...)

A polgármester beszéde - annak ellenére, hogy az aktuálpolitizálás nem kívánatos a rendezvényen - arra keresi a választ, hogy miért pont második világháborús és miért pont turulos az emlékmű.

Az első kérdésre gyors a válasz: a kerület háborús áldozatainak nincs igazi emlékműve. Ami van, az az I. kerületben található és első világháborús. A kerület ezzel a gesztussal 1132 katonai és polgári áldozatára emlékezik.

"Mit jelent a turul?" - teszi fel a második kérdést Mitnyan György, és válaszol: a magyar eredetmítosz főalakja, megjelenik Anonymusnál is, a turul és Emese nászának gyümölcsei a magyar honfoglalók. Innentól kezdve mint katonai jelkép több helyen feltűnik, például a Nemzetbiztonsági Hivatal címerében ma is.

Arról viszont, hogy a turul 1918. után az irredenta mozgalmak jelképévé, majd a nyilaskereszt és a kaszáskereszt mellett az antiszemita, fasiszta csoportok jelképévé vált, egyetlen szó sem esik. Miként az is furcsa, hogy egy második világháború emlékmű szoboravatáson sem a magyar nyilasuralomról, sem a német, náci megszállásról sem hallani.

És hogy miképp lehetséges, hogy a már az avatáskor érvényes bontási határozat ellenére a mai napig látható a szobor? 

Hát úgy, hogy nem csak a történelemet értelmezték kreatívan, hanem a jogszabályokat és a jogerős bírósági ítéleteket is, magyarán szólva elszabotálták azok végrehajtását, ugyanúgy, ahogy pl. a klubrádió ügyében hozott ítéletekkel is tették évekig. Az egyetlen különbség, hogy míg az utóbbi kontraproduktívá vált, hisz mártírt csinált az egyetlen ellenzéki hangvételű rádióból, és a világméretű visszhang miatt végül mégis beadták a derekukat, addig a szobor ügyében sikerrel jártak, és ki tudták bekkelni azt az öt évet, amíg kormányra nem kerültek, hogy aztán megváltoztassák a játékszabályokat. És ebben az üggyel egymás között pingpongozó, és munkalassító sztrájknak is beillően időt húzó jegyzők mellett sajnos nem kis szerepe volt a kerület következő polgármesterének, Pokorni Zoltánnak is, aki egy 2009-es FIDESZ kongresszuson nyíltan kijelentette:

marad a turul itt a kerületben, amíg én vagyok a polgármester

Tette mindezt arra reakcióként, hogy pár nappal korábban a Fővárosi Bíróság sokadjára is megerősítette a bontási határozatot. Automatikusan felmerül a kérdés: Ha olyasvalaki is így áll hozzá a jogok és a törvények betartásához, akit a közvélekedés a józanabb, tisztességesebb fideszesek közé sorol, akkor mit várjunk a vérmesebbektől, akik irányítják a pártot?

Hát azt, amit most látunk, amikor botrányos hangvételű történelemkönyveket akarnak kötelezővé tenni, amikor botrányosan történelemhamisító üzenetű emlékműveket akarnak újfent ránkerőszakolni, amikor Orbán adott szava csak a választás megnyeréséig tart, és amikor a mindezek ellen tiltakozókat szélsőségesnek nevezik, és a diktatúrák eszközeivel próbálják kriminalizálni.

Éljen a 27%-os kétharmad.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr576025276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.04.14. 17:25:34

majd ha idetéved demacro (vagy demarco..?- lényegtelen)
elmagyarázza, hogy
- kuss, mi így szállunk le a bicikliről
- kétharmad
- közöd?
- esetleg rövid esszében elmagyarázza a karaván és a kutya közötti összefüggést,
és meg lesz győződve arról, hogy igaza van...

Doberdo 2014.04.14. 18:09:56

A fijjuk nagyon kreatív módon értelmezik a jogot, ami formálisan nem is nagyon érdekli őket. Kíváncsi vagyok mikor
tűnik fel ez a magyar embereknek. Sajnos
most üt vissza, hogy a kádár érában
leszoktattak minket az önálló gondolkodás
szükségességéről.

fabatka2 2014.04.15. 01:13:38

Hát, a Kádár-éra óta már eltelt egy kis idő, felnőtt egy új generáció, amelyet nem Kádár szoktatott le az önálló gondolkodásról - lehet, hogy génjeikben hordozzák ezt a kis defektust? Mert nem csak a középkorúaknak és az idősebb korosztálynak nem tűnik fel semmi "érdekesség" a Fidesz kommunikációjában és cselekedeteiben, de a fiataloknak sem. A jogi, szociális, politikai, gazdasági és a hazugsággal szembeni ingerküszöb az egekben, erre - úgy tűnik - még egy ideig bizton alapozhat Orbán...

PAPÓ38 2014.04.15. 08:50:53

A Kádár érában nem leszoktunk az önálló gondolkodásról, nem is alakult ki nálunk. Az ifjú generáció meg nem igényli: gondolkodjon helyette az akit ő választott, eltart.
Ami a történelemhamisítást illeti, abban talán a környező országok némelyike fényévekkel előttünk jár: Románia, Szlovákia. Mi csak másolgatni próbáljuk őket több-kevesebb sikerrel.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2014.04.15. 09:13:34

@PAPÓ38: A történelem hamisitásra adott válaszod nem nyugtatott meg hogy miszerint mi "csak" másoljuk a Szlovákokat és a Románokat.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.04.15. 11:21:35

@nandras01:
Jól mondod, nyerjetek szépen választásokat!
Utána lehet olyan emlékművet építeni, amilyen nektek tetszik.

Szevasztok 2014.04.15. 11:26:47

"hisz már ellenzékben is beleállt egy nagyon hasonló sztoriba"

Hát ez az!
És? Összedőlt a világ?

A magyar polgárok 99,9%-a nem is tud róla, ráadásul nem is érdekli igazán.
És ugyanez a helyzet az aktuális emlékmű kapcsán.

Ha nem tetszik, amit a fidesz csinál, akkor tessék választást nyerni!
Ehhez pedig olyan ügyekkel kell foglalkozni, ami ÉRDEKLI az embereket.

belekotty 2014.04.15. 11:31:02

@Kuruc ezredes: Világos. A történelem választások kérdése. Szerinted. Remek erkölcsi példát mutatsz.
Mondjuk már nem lepődöm meg rajtad.

belekotty 2014.04.15. 11:32:11

@Szevasztok: "Ha nem tetszik, amit a fidesz csinál, akkor tessék választást nyerni! "
- Ja. A németeket sem érdekelte hova viszik a zsidókat.
Látom te vagy a másik erkölcsi "nagyság".

Hannibal ante portas 2014.04.15. 11:33:06

Gratulálok a poszthoz. Igaz bolsevik szemlélet: részigazságok összemosásából nem lesz igazság. Attól, hogy történelmi jelképet bizonyos emberek, csoportok felhasználtak a maguk érdekében nem lesz még a jalkép is rossz. Annak az emlékműnek, amely hl'isten még ma is áll, semmiféle történelemhamisító, fasiszta, stb. eleme nem volt. Bár aaz akkori liberális fővárosi városvezetés és az őket túlélő, de ma is diktálni próbáló liberális-baloldali "értelmiség" igényt formált rá. Mint ahogy manapság is szeretné megmondani, hogy merre van az arra. Legföljebb ha nem fogadjuk el, akkor nyilatkoznak: "nem lesz itt nyugi". Meg tippeket adnak, hogy ki is lenne jó Budapesten főpolgármesternek.

Szevasztok 2014.04.15. 11:37:11

@belekotty: Ugyan nem gyakran fordul elő, hogy egyet értek "Kuruc ezredessel", de amit írt az most megáll.

A szobor az egy tünet, egy eredmény. Ha nem tetszik, akkor nem a tünet ellen kell kiabálni, hanem olyan megoldásokat keresni, hogy a kiváltó okok szűnjenek meg.

És minden perc, amit arra fordít a normálisabb polgárság, hogy egy szobor ellen tiltakozik, késlelteti a valódi megoldást.

Azt kell elérni, hogy az ilyen emlékművek mögötti ideológia ne terjedjen széles körben, és akkor majd nem lesznek ilyen emlékművek. Ha meg lesz is, akkor sem lesz "ártalmas".

Szevasztok 2014.04.15. 11:41:34

@belekotty: "Látom te vagy a másik erkölcsi "nagyság"."

Ez nem erkölcs kérdése.
És nem is az a kérdés, hogy kinek van igaza.

Az a kérdés, hogy a tiltakozás eddig megismert formája HATÉKONY-e? Mert szerintem sokkal többet árt, mint használ.

Hogy miért? Mert elhiteti a tiltakozókkal, hogy tettek valamit. És azt hiszik, hogy ezzel részükről letudva a kérdés. Pedig ennél SOKKAL mélyebbre kellene ásni, az pedig nehéz. Tüntetni könnyebb.

2014.04.15. 11:56:29

Jójó tudjuk, ha a néhány tucat liberrálton múlna, a köztereken csak vörös csillagok, meg izraeli zászlók lennének, és a magyar történelem a holokausztnál kezdődne. Unalmas.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.15. 12:03:30

Műbotrány és álprobléma.

A Fidesz csapdájába meg önként belemennek a buta ballibek.

Mi is a gond? Semmi. A kormány állít egy buta emlékművet. Na és?

Jock Ewing 2014.04.15. 12:05:43

Ez ma legalább az ötödik nácizó/fasisztázó blog az indexen.
Ez mutatja mekkora kurva nagy baj, és tanácstalanság van a baloldalon.
Ezt akarjátok újabb 4 évig tolni?? Sehová sem vezet ez. Pontosabban ahová vezet, az nektek lesz szar.

♔batyu♔ 2014.04.15. 12:16:38

Mi turult, ti Horn szobrot, mi a gond?

2014.04.15. 12:18:33

@Jock Ewing:

Azért fasisztáznak, mert ennyit tudnak. Önként és dalolva rekesztik ki magukat a társadalomból.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.15. 12:33:34

@Hannibal ante portas: "Attól, hogy történelmi jelképet bizonyos emberek, csoportok felhasználtak a maguk érdekében nem lesz még a jalkép is rossz."

Látom, te is szelektíven olvastad el a posztot...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.15. 12:36:46

@maxval a gondolkodó birca: Szerinted ez az emlékmű csak buta?

Egyébként valóban lehet abban valami, hogy Orbánék csak figylemet akarnak elterelni más dolgokról, de attól még nem lehet elmenni emellett szó nélkül. Én nem akarom, hogy olyan országbban nőjjenek fel a gyerekeim, ahol egy ilyen emlékmű létrejöhet, és nem, nem akarok máshova költözni, én a hazámat akarom élhetővé tenni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.15. 12:37:33

@♔batyu♔: Jaj, de kurva unics már, hogy aki nem ért egyet a FIDESZ-szel, az csak komcsi lehet...

Zajos Tücsök 2014.04.15. 12:39:00

Habzik a szája a magyargyűlölő ballib oldalnak.
Nem látjátok, hogy magatok alatt vágjátok a fát?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.15. 12:46:09

@Fedor:

Nem tudom hány éves vagy. Én 46, s én szinte csak buta emlékművek között nőttem fel.

Ne mondd, hogy a gyereked bevesz mindent, amit lát!

Mi a teendő: konstatálni, hogy az emlékmű teljesen perverz szemléletet sugall és kész.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.15. 12:48:58

Azon kívül, hogy unalmas és igazságtalan, még ráadásul totálisan kontra produktív is a nép nácizása és fasisztának bélyegzése.
Ez a ballib viselkedés sokat tett a Jobbik megerősödéséért.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.15. 12:50:32

Totálisan kiüresedett szellemileg a baloldal. Nincs mondanivalójuk, nincs elképzelésük, nem képesek válaszokat találni a társadalom problémáira. A sokadik kudarc után is ugyanazt akarják, ugyanott folytatni, amibe korábban belebuktak. Ez az emlékmű körüli hiszti, csak egy újabb öngól a sorban. A társadalom döntő része nem tartja problémának ezt az emlékművet. Láthatóan csak néhány embert képes megmozgatni ez az ügy.
Elképesztően sok munka várna még a baloldalra, amit megpróbáltak az utóbbi években elkerülni. Úgy néz ki, hogy most sem akarják elvégezni ezt a munkát, mert még mindig azt hiszik, hogy ez megspórolható.
Hamarosan átlép rajtuk a történelem!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.15. 12:58:22

@maxval a gondolkodó birca: 40 éves vagyok, és ugyanazok között az emlékművek között nőttem fel valószínűleg. És még emlékszem rá, hogy a rendszerváltáskor a vállalhatatlanok kikerültek a szoborparkba, mert oda valók.

Tényleg, lassan létre lehetne hozni egy jobboldali szoborparkot, alapanyag már elég sok van hozzá...

♔batyu♔ 2014.04.15. 13:02:31

@Fedor: Nem, aki a turullal nem ért egyet, az a komcsi:)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.15. 13:05:09

Mitnyan nevehez meg a 3-5 Mrd -be kerulo luxus MOM sportpark is tartozik, pedig ott elotte volt rendes szabadteri sportelet
talan az onkurinak a jatszoteren levo csapok javitgatasaban ki kellett volna hogy meruljon az interakcioja

meg melleseleg a csunya nok ne jarjanak miniszoknyaban onkuris rendelet is neki koszonheto

igaz barom a csako, fokent hogy egy ilyen fostalicska emlekmu helyett csinalhatott volna parkot vagy jatszoteret...

♔batyu♔ 2014.04.15. 13:05:10

@Fedor: Szereptévesztésben vagy. A szoborpark olyan szobrokból állt, amelyet a kommunisták állítottak és a nép eltűrte ezeket. Nem is volt gon, amikor ezeket elvitték a helyéről.

Ma viszont olyan szobrokat állítanak, amelyekkel a társadalom nagyobbik része egyetért.

Nem kellene pld. egy turult összehasonlítanod egy Lenin szoborral csak azért, mert neked nem tetszik.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.15. 13:06:15

@Fedor: "a rendszerváltáskor a vállalhatatlanok kikerültek a szoborparkba, mert oda valók."

Osztyapenko kapitannyal mi bajod van? en minden beszelgetesben vallalom, sot az ottani mekdöncsi is vallalja :)

konrada 2014.04.15. 13:09:16

...azért maradjunk annyiban, hogy meg volt az előzetes engedély arra a szoborra, csak aztán utólag visszavonták, illetve helyezték át egy olyan szintre, amely nem volt addig képben.

...az meg tényleg túlzás, hogy egyes magukat felkent, elfogulatlansággal meg nem vádolható "történész" mondja meg, mi a fasiszta, milyen - egyébként ezerévesnél régebbi - ősi jelképet használhat az ország.

...mert egyébként igaza van annak, aki azt írja, tetszett volna megnyerni a választásokat! Hisz többek között pont az ilyen kizárólagos, más véleményt meg nem tűrő, a nemzeti érzelmeket meggyalázó vélemények miatt nem tudtak győzni, és fordulnak el egyre többen azoktól, akiknél ők lehetnek a véleményvezérek.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.15. 13:12:08

@Fedor:
Volt egyszer egy rádió. Ez egy reggel a világ összes nyelvén bemondta, hogy "szégyelljétek magatokat".
Meghallotta ezt a világ összes embere és mind elszégyellték magukat.
Csak a magyarok nem.
Ők gyorsan - kikapcsolták a rádiót.

A ballib oldal akkor érzi jól magát ha gyalázhatja a magyarokat.
Ebből van elegük az embereknek.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.15. 13:19:27

@novecento:
Miért kéne szégyellnem magam?
Mert magyarnak születtem?
Fedor, te szégyelled magad?

Szevasztok 2014.04.15. 13:26:32

@Fedor: Általában egyetértek veled, de ezen szobormizéria kapcsán a legjobb javaslat, amit Maxval írt fentebb:

"Mi a teendő: konstatálni, hogy az emlékmű teljesen perverz szemléletet sugall és kész."

Hidd el, hogy sokkal de sokkal eredményesebb a szoborállítókat kinevetni és kicsúfolni, mint dühöngeni miattuk.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.15. 13:55:39

"de II. világháborús kontextusban nem tudom másképp értelmezni, mint azon hazai antiszemita, szélsőjobbos csoportok jelképét, amelyeknek jelentős felelőssége volt abban, hogy voltak civil áldozatok, akikre emlékeznünk kell."

Hát azt kell mondanom, hogy láthatóan itt a Te képzelőerőd korlátos. De semmi probléma.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.04.15. 13:56:02

@belekotty:
Eddig nem az volt, mert választási felhatalmazás nélkül is a ti propagandátok folyt mindenhonnan.
Mostantól viszont az lesz. Többé nem folytathatjátok ezt, nyerjetek szépen választásokat, és akkor olyan szobor lesz, amilyet ti akartok!

bölcsbagoly 2014.04.15. 14:16:25

@Fedor: ja, hogy te libsi vagy, az más...

MACISAJT 2014.04.15. 14:29:29

Jó hogy valaki ismét szóba hozta a Turul szobrot és annak "ügyét".
(Magam is azt tettem nemrég, mivel tényleg van közös benne a mostani hisztivel)

A Turul kapcsán a mára agyonvert ballibák Demszkigrádon akkor is évekig őrjöngtek manifeszt magyargyűlőletükben...hisztiztek hogy a Turul a "nácik" találka és emlékhelye lesz ...
aztán mivel nem sikerült azt kinyírni, az indulatok szépen lenyugodtak,a Turul meg ott áll és maximum néhány genetikailag kódolt manifeszt elmebeteg kap tőle gutaütést.Na zagson, azokért meg nem kár.

Mint ahogy ez a mostani "szoborügy" is amire lakmuszpapírként rátekeredett a gyurcsanyista, zoltais mazsihiszti...is így fog végződni.

Bár hozzáteszem: nekem inkább az a megoldás felelne meg ha se szovjet "felszabadulási" emlékmű, ne német megszállási nem lenne a Szabadság-téren.
De ha már egyik van( és az elmebetegek az ellen persze nem emelnek kifogást, naná hiszen az biztosította számukra a judeobolsevizmus magyarországi évtizedeit), akkor hadd legyen a másik is. Csak úgy , történelmi ellensúlyként. Meg pukkasztásként.
Hadd pukkadjanak meg a "polgárok".

wallenberg8805 (törölt) 2014.04.15. 14:29:41

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"a gyilkosok jelképével, vagyis egy turullal"

A gyilkosok jelképe a jó k..va anyád te mocsok, befejezed a magyarok jelképeinek a rágalmazását!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

sterimar 2014.04.15. 14:33:59

Húha, már egyenesen fasiszta értelmezés lett a szabadság téri szobor? Mi lesz pár hét múlva?!

belekotty 2014.04.15. 14:38:57

@Szevasztok: De, igen, ez erkölcs kérdése, hogy a történelem értelmezését attól teszed függővé hogy ki a győztes a választásokon. Nyilván ha a Jobbiknak kétharmada lesz, akkor a Holocaust sem volt.

@Kuruc ezredes: Látom az erkölcsi érzékkel továbbra is hadilábon állsz. De hát olvastalak már párszor, nem lepődöm meg rajta. De úgy tűnik az értő olvasással is van gondod.

belekotty 2014.04.15. 14:40:10

@novecento: Ezt a hülyeséget honnan vetted? A narancsagyúak meg akkor érzik jól magukat, ha hülyeségeket állíthatnak a ballibekről.

belekotty 2014.04.15. 14:40:57

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: "Osztyapenko kapitannyal mi bajod van?"
- Az bizony hiba volt hogy oda került.

belekotty 2014.04.15. 14:42:01

Akkor ugye semmi bajotok nem lesz azzal, ha a ballibák esetleg nyernek és a szobraitok eltűnnek a terekről, ugye?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.04.15. 14:53:53

@belekotty: Szerintem megvédik. A turul szobor is maradt, hiába volt a hiszti...

sivatagi n. 2014.04.15. 15:02:38

A libbant érzékenykék miért nem húznak el innen melegebb éghajlatra? Javaslom Bissau-Guinea-t, ott biztos nincsenek turul szobrok.

sírjatok 2014.04.15. 15:02:52

"a gyilkosok jelképével, vagyis egy turullal "

:D

DFK 2014.04.15. 15:08:04

Most, hogy MSZP-s javaslatra a moszkovita pufajkás, hazaáruló Hornról termet neveznek el az EP-ben, a baloldal elveszítette az erkölcsi alapját arra, hogy emlékmű ügyben megszólaljon.

Meglehet ott se vótam 2014.04.15. 15:12:08

"de II. világháborús kontextusban nem tudom másképp értelmezni"

Ti mindent vörösbolsevikként értelmeztek, ezért buktatok újból.

Blogger Géza 2014.04.15. 15:14:16

Tegyük hozzá, hogy a szobor történelemszemlélete szerintem teljesen összhangban van a történelmi eseményekkel (Magyarországot tényleg megszállta Német Birodalom 1944-ben, és tényleg utána kezdődtek a gettósítások és a deportálások is - hangsúlyozva, hogy a szobor messze NEM CSAK ERRŐL szól - ideje lenne már felfogni), a többségi szemlélettel, és a több mint 2/3-os többséggel elfogadott alaptörvény preambulumával, annak szemléletével is. Magyarországon midig van egy kisebbség, akiknek valami nem tetszik, ehhez hozzá kell szokni.

DFK 2014.04.15. 15:27:12

@Fedor: az a helyzet, hogy aki a komcsikkal ért egyet, az biz komcsi

Szevasztok 2014.04.15. 15:31:38

@belekotty: "De, igen, ez erkölcs kérdése, hogy a történelem értelmezését attól teszed függővé"

Látom nem érted.

Na még egyszer:
Én nem arról beszélek, hogy kinek a történelemértelmezése helyes vagy helytelen.

Én arról beszélek, hogy ha nem tetszik a másik értelmezése, akkor nem az a megoldás, hogy bunkósbottal fejbeverjük. Mert attól SEMMI sem fog megváltozni. Értelmetlen és felesleges.

Gondolom te is észrevetted már, hogy
a magukat jobbereknek tartók között egy igen fontos szempont, hogy "Az a jó, ha a ballibek ajvékolnak."

Kérdezem: akkor minek kell ajvékolni?!?!

2014.04.15. 15:33:08

Szóval kb. harminc őrjöngő jehuda, meg néhány zsindexes blog miatt máris "botrányosnak" számít a szobor. Nem kicsit vagytok eltévedve bukott libsikéim.

És igen, a budai kitörésben részt vevők hősök voltak, bár ezt ti úgysem értik. Nektek Shlomo Morel, meg a pufajkás Horn az erkölcsi példakép.

csak egy néző 2014.04.15. 15:46:15

Van itt kérem minden, mint a búcsúban.
Fideszeseknek a lakásban emelt talapzatra kötelező, előtte imazsámoly. Ballibsi céllövöldéseknek kedvezménnyel.
valasztas2014.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2014/04/05/orban(1).png

Ballibsiknek pedig

scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/426247_333574436687041_1609230811_n.jpg
kep.cdn.index.hu/1/0/569/5696/56964/5696400_15fa0f81dd9343b39309536d19a053d9_wm.jpg

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.04.15. 16:19:56

@belekotty:
Nálam az számít erkölcsi kérdésnek, hogy megakadályozhatjátok-e a törvényesen választott magyar kormányt az emlékműállításban. Úgy néz ki, hogy nem.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.04.15. 17:44:43

szerencsére az univerzum bölcsebb, mint az emberek, úgyhogy néhány év elteltével már tényleg csak a galamboknak fontosak ezek a szobrok, mert van hova ülniük és van mit leszarniuk.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.04.15. 17:47:45

@Blogger Géza: "a többségi szemlélettel, és a több mint 2/3-os többséggel elfogadott alaptörvény preambulumával, annak szemléletével is."

jó, majd néhány évtized múlva, amikor ez a dohos-pohos rendszer megbukik és egy frissebb és józanabb rezsim jön kétharmaddal, átírják az alaptörvényt és lebontják az emlékműv(eke)t.

akkor is légy bölcs, cinikus és kioktató, de egyben elfogadó is! :-D

DeMarco 2014.04.15. 18:59:32

Már korábban olvastam és röhögtem a poszton, de eddig nem volt időm hozzászólni, így már mindent leírtak előttem...

Ezért csak néhány gondolat:

OFF:
@Fedor: KÉTHARMAD !!! :DDDD Ez a ziccer eddig elmaradt... :D
(Remélem négy év múlva nem fogod megint letagadni, h mit jósoltál te és mit én, mert négy év múlva is lusta leszek visszakeresni 2014-re...)
Ennyit a nagyszerű politikai éleslátásodról...

Azt hinné az ember, h legalább a második durva buktából tanultál valamit, de láthatóan megint nem sikerült semmilyen következtetés levonni. Ott folytatod, ahol abbahagytad...

Írtó vicces, h saját magadat égeted be, amikor előjössz egy el nem felejtett turul szoborral, aminél szintén teljesen felesleges hisztit vágtatok le, őrjöngve óbégatva, h itt a világ vége. Aztán nem történt semmi, a szobor azóta is boldogan áll a helyén, a kutyát nem zavarja, a kutyát nem érdekli. Ugyanez igaz a most tervezett szoborra is, aminek nemcsak pontosan meghatározott magyarázata, de még erős igazságtartalma is van. Az hamisít történelmet aki ezeket tagadja. (Német megszállás, minden ezzel járó áldozat).
Remek példát hoztál, ami pontosan megmutatja, h hiába hisztiztek megint, fütyülni kell rá magasról, ahogy korábban is.

Annyira érdektelen ez az egész, hát nem látod??? Az emberek többsége lesz..ja, h lesz egy ilyen szobor is. Igazságot akarsz tenni? Még a legegyszerűbb ember is meg tudja fogalmazni, h vagy mindkettő állni fog, vagy egyik sem.

A mostani szobor mellett ott tolong az egész ballib banda, ahogy te sem, úgy ők sem érzik, h váltani kellene hozzáállásban, mert ha így folytatjátok a Fidesz 2025-ig lesz kormányon...

Fejezzétek már be a magyargyűlöletet, a hamiskás antifa szólamokat, a magyar jelképek elleni kirohanásokat, a határon túli magyarok és a történelmi egyházak vegzálását, mert rettentő kontraproduktív rátok nézve és egyre nagyobb vereségek fognak rátok várni...

Nem mintha nem szórakoznánk jól rajtatok, de van egy pont ahol a szórakozás szánalomba csap át és kezd szánalmas lenni, h a gyűlölet csapdájában vergődtök, a megújulás és pozitív mondanivaló teljes hiányában.

Ideje lenne a szembenézésnek és az újradefiniálásnak.

Nekem is végig kell gondolnom, h mit szeretnék ettől a négy évtől, mit akarok elérni, mire vágyom, hogyan érjem el. Az előző négy évben minden reális vágyam, reményem teljesült, minden amit a fidesztől vártam megtörtént. Most új fejezet jön, új kalandok...

A legnagyobb kihívás az EP választás lesz. Ha nyernek a ballibák (már nem itthon hanem az eu-ban), akkor Schultzék le fognak minket szopatni, beledöngölnek a földbe bosszúból. Mindent meg kell tenni, h minél kevesebb ballib kerüljön ki az eu-ba, legalább mi ne növeljük a kinti ballib tábort...

Csekkliszt#10 2014.04.15. 20:24:22

@Fedor:
Felcsuton már megépült a szoborpark, csak még ideiglenesen focisták állomásoznak benne.

2014.04.16. 09:52:58

Na, te megélhetési magyargyűlölő, itt kb. a 90 százalék mondja az igazságot az arcodba, ráadásul értelmesen, és gondolkodva közben. Egyre jobban látszik, hogy kik is vagytok, "szocializmus" és "liberalizmus" mögött megbújva, a csupasz magyargyűlölésen kívül nincs egyebetek már. Mivel nem érdeketek többé a gátlástalan haszonszerzés, az "imprlizzmusss" és a fogyasztói társadalom elleni harc, mint a régi szép időkben, hát ez az egy maradt nektek: az antifa eszme.

Belefoglalva mindennek, még az emberileg legvállalhatatlanabb dolgoknak is a foggal-körömmel való megvédelmezését, aminek szerintetek a sokszor csakis reflexből "náciknak" bélyegzett személyek és szervezetek a gyökerestül kiirtását, a fizikai megsemmisítését akarják.

S ezt járatjátok csúcsra, több mint 15 éve, 24 órában, nonstop, és járatjátok le ezzel örökre - nemcsak a magyarság, de az egész emberiség előtt, s ez a fagyi már most is csak visszanyal. Nem értitek, még mindig, hogy miért nem kelletek, és náci magyarokról vinnyogtok, kitartóan, holott pl. én is a libsikbe voltam szeretve, sokáig, de pont ez az embertelen, minden észérvet félresöprő, csökönyös, szektás mantrázás, minden veletek szemben állás egyetlenegy démonba való összemosása rendítette meg a hitemet abban, hogy ti az abszolút szellemi felsőbbrendűség volnátok.

Itt mondják neked, konkrétumokkal, világos rávezetésekkel, bele az arcodba, de lefogadom, hogy te is, meg az összes többi őrült is ugyanúgy ugyanezt a siket mantráját, amivel mondjuk a kintről (USA, EU, STB. hogy ki ne mondjam) adott parancsoknak farkcsóválva aláfekvő orbányt fasisztázza le, teljesen értelmetlenül még mindig fogja hajtogatni még 20-30 év múlva is, eretnekséget sikítva arra, aki, felismerve mindezt, ki mer állni a sorukból. Csakhogy - megsúgom - ettől ti nem lesztek majd semmiféle "igaz ügy" mártírjai, vagy szentjei, bárhogy is sugalljátok.

Szóval lehet, hogy o.v. ezt (EZT ???) már eljátszotta, csakhogy amit ti játszotok, azt már az Antoniewitz Roland, vagy Bácsfi Diána, vagy a titkosszolgálati cigánygyilkosok óta játsszátok, és hidd el, hogy TÉNYLEG baromi unalmas.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.16. 10:44:25

@DeMarco: "Remélem négy év múlva nem fogod megint letagadni, h mit jósoltál te és mit én"

Soha nem tagadtam le semmit, amit leírtam vagy mondtam. Igen, most azt írtam, hogy FIDESZ győzelem valószínű, de nem lesz kétharmad. Valóban tévedtem, de ez csak hatvan szavazaton múllott, no meg a választási rendszer átalakításán.

@ekszvájzed:

Miért lenne magyargyűlölet, ha nem akar az ember fasiszta jelképek között élni? Miért lene magyargyűlölet, ha az ember valódi demokráciát akar? miért gyűlölném magamat és magyarságomat? Miért csak az a magyar nektek, aki melldöngetve az? Miért egyenlő neketek a magyarság megélése mások gyűlöletével? Nem akarok semmi mást, csak annyit, mint ami tőlünk nyugatra természetes, és egy rövid időre nálunk is az volt.

Költő kérdések voltak, nem várok választ...

2014.04.16. 11:54:08

@Fedor:

Nem is válasz - vagy ne úgy vedd :)

Oké, te … te Puskin …

Figyu, a baj ott kezdődik, hogy úgy 1991 tájban már a korona és a nagycímer se kellett, továbbá a magyar történelem szimbólumainak, emlékeinek egész hosszú sora, hungarikumok tucatjai, szabadsághőseink, törökverőink, etc. is múzeumba vagy szemétre való gúnytárgyakká, negatívan átértékelt személyiségekké minősültek. Vagy kisajátíttattak, eladattak, felerészt más népek örökségeivé testáltattak. Országunk elrabolt területei azok múltját, s ezzel a magyar történelem jóval több mint felét is hordozták, a magyar néptől való tudati elidegenítésük is ezt a célt szolgálja.

Fasiszta jelkép pl. egy ilyen szobor, mikor még a totál természethű sasa sem a náciké, sőt az arkangyal se Horthyé (ha már ő is fasiszta, a gyurmány óta) vagy a Szálasié … Egyáltalán azt, hogy mi "fasiszta" stb, meg mi a "fasiszta jelkép", ki dönti el, meg hogy mivel különb a másik embertelen rendszer nála, mikor ha valaki annak a jelképeivel flangál, hát még kártérítést is kap, ha netán azt valaki nehezményezni merészeli. Meszeld le tán akkor a (Bécsi) Képes Krónikát - tele van fasiszta jelképpel az is. NE AKARJ KÖZTÜK ÉLNI.

Nem döngetem a mellem. Hanem szomorú vagyok, tőletek, akikben egész fiatalságomban hittem. És szerettem volna, ha egy élhető, emberi, nyugat-európai színvonalú országot akarok itt csinálni, velem együtt, s nemcsak a szemét, a hordalék, a kizsákmányolás, meg a lejárt cucc jön be onnan, ha nem az átjáróházuk és a szeméttelepük, meg a rabszolgabázisuk lennénk. Tudod, mikor hittem a jó szándékotokban, nem erre gondoltam. Hanem hogy legalább az 1914, vagy az 1939 előtti megbecsülésünket megkapjuk, az 1956 miattival együtt. S nem veszítjük el azt sem, ami 1990-ig anyagilag összejött. S nem ezt, hogy ma már egyfolytában 1944-gyel szívatnak, s amiatt büntetnek, amihez a ma élő magyarság 99 százalékának semmi köze sincs. Figyu, még Trianon miatt se puffogna itt senki, ha a kinti magyarokkal européer módon, egész, teljes jogú emberekként bánnának, s nem tartanák EU-kompatibilisnek a benesi dekrétumokat pl.

A magyarság megítélése? Jó szót nem hallok a szélballibtől már jó ideje erre a népre, gyakorlatilag egyetlen vonatkozásban sem. Nyugatra pl. ez egyáltalán nem természetes, ott ha valaki nyilvánosan, pártpolitikusként vagy sajtósként bel- avagy külföldön szándékosan és permanensen rosszakat mond arra az országra és népre, amelyhez papíron tartozik, hát karrierice el van vágva, és röpül, mint a győzelmi zászló, mert ott a nép, amelyben él, s annak történeti múltja a fikázását nem viseli el. És ha ott nem szeretnék ezért, azt valamiért még jogosnak is találná.

Nem vártad, de tán mégiscsak válasz lett, hát ez van.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.16. 13:57:35

kérdeztem vmit fedor, nem válaszolsz?
miért nincsen kommentketrecedet? mi?

fedor.blog.hu/2010/08/05/ki_is_az_a_kvasztics_fedor

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.16. 14:50:58

@ekszvájzed: Nagyon félremagyarázod azt, amit én írtam, és amit korábban mások mondtak, de már megszoktam.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.16. 14:51:39

@tesz-vesz: Te most komolyan azt kéred rajtam számon, hogy nem vettem észre, hogy kommentet írtál egy négy évvel ezelőtti poszhoz?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.16. 22:18:06

@Fedor: "Miért lenne magyargyűlölet, ha nem akar az ember fasiszta jelképek között élni?"

eredetileg pedig jol mondtad... oda kellene figyelni es allandoan a megfelelo szofordulatot hasznalni mert ugy latszik felkegyelmueknek beszelsz :)))

a turul es az arpadsavos zaszlo az a magyar tortenelemnek a legnagyobb reszeben egy rendes magyar jelkep, viszont II vh-s kontextusban az bezony bezony naci jelkep

tehat a turul a II vh-s kontextusban egyertelmuen naci jelkep, ez van meg egy bambi

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.16. 22:23:35

@Fedor: de most írtam! nem kapsz emailt a kommentről?

miért nincsen kommentketrecedet? mi?

DeMarco 2014.04.17. 00:06:02

@Fedor: "ez csak hatvan szavazaton múllott, no meg a választási rendszer átalakításán."

Jah, meg két millió szavazón.. :DD
Nektek mennyi is volt? :)

Ha nagyon akarnánk alázni, akkor visszatérhetnénk egy régi vitára, tudod, amikor a kettős állampolgárság ellen kampányoltál fletóval együtt...
Ugye megérte??? Az első pofont itthon kaptátok, amikor nyertünk a népszavazáson, a másodikat, amikor a fidesz simán megcsinálta és bevezette, a legnagyobb visszakezes sallert pedig most, amikor a 99%-a a fideszre szavazott...
Nem most kell siránkozni, akkor kellett volna a magyarokkal együtt szavazni és nem ellenük hergelni, pont úgy, mint most...

Aztán mi lett a kinti magyarok a ballibákra szavaznak majd szlogennel? Az is nagy bukta volt... Megjöttek a világ minden részéről és láss csodát, többségükben azok is a fideszre szavaztak...

Idézhetnénk utcahosszan a rengeteg sületlenséget és ökörséget, amit a kampány előtt, alatt összehordtak az összeomlás vezetői, vagy akár te, de felesleges. Szóra sem érdemes...

2014.04.17. 10:32:27

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Magasságos Elmemegvilágítótoronyságod!

Akkor kérdem tisztelettel, az itt taglalt aktuális emlékműben hol a turul, meg az árpádsáv, lévén a kontextus második világháborús?

És most őszintén, egy paranoidnak mikor számított az, hogy egy általa gyűlölt szimbólEum egy jógi homlokán virít-e, vagy egy 70-es évekbeli angol punk fülében, vagy a finn légierő zászlaján? Olyan sztorit is hallottam már, hogy egy héber atyafi 1945 után nem sokkal dühödten felpattanva viharzott ki egy kamarakoncertről, amelyen történetesen Joseph Haydn "Császár vonósnégyes"-ét is eljátszották ... Vagy idézzem csak Woody Allen-t: "Wagnert ??? Nekem ???" Úgyhogy mondhattok nekem akármit már, ittbe-ottki, nálam is, ez van, meg a bimbam.

S amúgy mit szóltok ahhoz, hogy a kormány nem ide jön ki személyesen megvédeni a napok óta a ráérős üldözöttek és elnyomottak által bontogatott művét, hanem egy valahai filmes ötletnek emléket állító vascipőknél hajladozik kétrét, az egekig magasztalva ugyanezen bontogatókat és őseiket, és egymilliomodszorra nevezi bűnös nemzetnek a saját népét? Mondván hozzá a szokott toposzt is, hogy akkor az önmagát irtotta volt, pedig még a mai kormánytól-elhatárolódók is egyértelműen közlik, hogy NEM, mivel határozottan nem tekintik magukat magyarnak ...

Tisztelettel:

egy félkegyelmű

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.17. 14:13:54

@ekszvájzed: "Akkor kérdem tisztelettel, az itt taglalt aktuális emlékműben hol a turul, meg az árpádsáv, lévén a kontextus második világháborús?"

ez volt a blogban:
"A XII. kerület akkori fideszes polgármestere, Mitnyan György fejéből pattant ki a némileg cinikus, de a szélsőjobbnak nagyon is tetsző ötlet: a gyilkosok jelképével, vagyis egy turullal emlékezzenek a második világháború civil áldozataira."

hvg.hu/itthon/20120509_kuria_turulszobor_bontas
"A XII. kerület Istenhegyi és a Böszörményi út sarkán lévő turulszobrot a II. világháború polgári és katonai áldozatainak emlékére állították 2005 októberében."

tehat te kis maceszgombóc!!!
ugy ugattal a temahoz hozza, hogy nem tudtad mirol van szo???
mondom a magadfajtad felkegyelmu...

2014.04.17. 17:22:27

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Ó, Bölcsek Bölcse

Kegyelmezzél árva fejemnek ... Jó bloggerünk ezt a szoborügyet a politikai rémlátásainak emlékanyagából előguberálva CITÁLJA a mai szoborállítási esethez, mint pedecesszort, agyilag vonva a huzampárt a kettő között, mintha azt is, akkoriban egy ÁLLAM KORMÁNYA, vagy egyenesen Orbitális Orbikánk óhajtotta volna - pedig csak úgy magyar az a fazon, meg az egész pártja, az összes vakhívével együtt, ahogy ti ... értve vogymuk?

Ami pedig a turult illeti, Magyarországnak a turulon még akkor sincs semmi szégyellni valója, ahogy a németek se szégyellik a sasukat - igaz, már NEM a nácit (javaslok ehhez egy kis Wikipédiát is Bölcsességednek) - A MAI NAPIG az ÁLLAMI címereikben, vagy más kiemelt helyeken alkalmaztatni. Akinek itt ez a szimbólum a csőrét b@ssza, az menjen tényleg az itt letanyázott népesség őseihez panaszra. Tudod, még a nyilas heraldika sem hemzsegett jobban e szárnyastól, mint az előtte telt 24 év alatt bármi más.

Tudod, Isteni Szikrám, ha más nemzet hagyományos jelképeit érné annyi szitok és csúfolás, mint ezt a szerencsétlen totemállatot, - amit, ha mondjuk amerindiánok vagy inuitok, esetleg afrikai feketék hasonló mítikus őseiről van szó, még a libsik is valahol tisztelnek - a csúfolók már csak a föld túlsó sarkából ugathatnának rá.

S annyit mondok: 1) Ilyen alapon is, de hogy jön az a turulos szobor a mostani sasoshoz? Mi köze hozzá? És 2) Nektek, drága libsik, az a korábbi akkor se tetszett volna, ha a turul helyett kopjafával, koronával, szimpla vagy kettő kereszttel, esetleg fokossal, vagy gémeskúttal díszítették volna.

A többi felvetésem pedig elegánsan a figyelmen kívül marad ... ahogy persze ez legintelligensebbéknél szokásos.

2014.04.17. 17:54:14

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Természetesen: "pRedecesszort", és "kettőS kereszttel", a többi rendben van.

Különben: a bloggerhez ugattam, amúgy átaljában, s a vak is látta, ahogy a többiek is, hogy a mai szobormizéria bizgatja fel, hisz azért írta ... Aki itt ezt az aktuális hisztéria-témát felvető (s már a közbeékelődött scifferandrás-kálmánolga vita kapcsán is túltenyésző), 35. politikusblogon sem érti meg, az tán még a bontóbrigádnál is őrültebb.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.18. 10:22:47

@ekszvájzed: most hogy igy kifejtetted egyre inkabb ugy erzem hogy a mostani Szabadsag teri szoborallitas meg valojaban igazi taplosag
hiszen II vh-s kontextusban hasznaljak a nemet birodalmi sast, azaz egy naci jelkepet vagnak fel egy szoborra
tenyleg idiotak ezek az Orbanek nem csak 10 eve a turullal hanem a mostanival is...

mondjuk igazabol hasznalhatnak az NSDAP sast a tolgyfalombokkal is...

2014.04.18. 20:35:59

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Igényes Kultúremberek Koronázatlan Királya, te ...

Nem olvastál el te semmit, nemhogy engem itt, de még a Wikipédiát sem, pedig mondtam.

(Amúgy nektek már szinte csak a levegő, a víz, meg a föld nem náci. De akkor csak gondolj bele: a nácik a földön jártak, itták a vizet, és levegőt is szívták hozzá. Küzdj ellenük, és tagadd meg őket! Sőt: kenyeret, zöldséget, húst ettek. Hitler egyenesen vegán volt ... Hajrá, csapj a krisnások közé! Az agyszabadságolt tébolynak egyszerűen nincs határa.)

A sas nem náci. Sas Náci (Adler Ignác) meg egy zsidó MAGYARnóta-szerző volt, a századfordulón - úgy majdnem pont száz éve, és a Kozma utcai temetőben van eltemetve ... :)

AKKOR TALÁN MOST OLVASS !!!
en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Germany

Aztán mehetsz oda is panaszra, hogy ugyan miért tagadták meg a rendes náci madarukat ezért a középkori szörnyért, mikor az ráadásul még sokkal modernebb és art deco-sabb is volt ... :)

whatews11 2014.04.20. 19:18:20

"a gyilkosok jelképével, vagyis egy turullal emlékezzenek a második világháború civil áldozataira."

Rövid, a kiérdemelthez képest szofisztikált kérdés:

Hogy mi a jó kurva anyád van?

whatews11 2014.04.20. 19:24:36

@whatews11: és akkor most bővebben: Nem megerősíteni kéne talán a nácikat a turulozásban, hanem szabotálni azáltal, hogy nem tetszenek felülni az ilyen "műbalhéknak", el kéne ismerni a turult is (általánosan, az utólagos fejtegetésre és "besorolásra" hivatkozni nem ér), mint nemzeti jelképet és az árp. sávos zászlót is, ezáltal a kortárs náci iq betyárok nem tudnák kisajátítani egyiket sem, ahelyett, hogy ők majd jól megerősödnek az ilyen hisztik lévén. Hihetetlen mennyire kontraproduktív ez a fajta hozzáállás...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.22. 16:01:15

@whatews11: Szofisztikált hangvételű kérdésedből úgy tűnik nem igazán olvastad el rendesen a posztot, így átsiklottál a nagyzárójeles bekezdésen, azon belül is a "II. világháborús kontextusban" kitételen, valamint a belinkelt a korábbi bejegyzésemen:

fedor.blog.hu/2009/03/12/az_adjatok_vissza_a_jelkepeinket_projekt

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.22. 16:02:12

@whatews11: Ja, és a te kurva anyád, csak hogy olyan nyelven is válaszoljak, amit te is megértesz.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.22. 22:41:05

@ekszvájzed: latom a kulturember nem volt kepes vegigolvasni es ertelmezni a masik hozzaszolasat...

ezt irtam volt amire utana KIABÁLVA RÖFÖGTÉL: "mondjuk igazabol hasznalhatnak az NSDAP sast a tolgyfalombokkal is..."

tehat koszike olvasgattam es ismerem a temat, viszont most min is lovagolsz az uj szoborcsoporttal kapcsolatban? hogy a fityiszked mekkora retardalt banda, hogy a "rendes" birodalmi sast rakjak oda, amikor a naci kellett volna oda?

vagy azon lovagolsz hogy nem is naci volt a II vh -ban a nemet birodalom?

komolyan nem ertem ember probald meg osszeszedni a gondolataidat es ervelni ok?

tehat a nemet vilagbirodalom a II vh-ban most az idiota pol korrektseg fajtadnak nem is naci volt? mert azt nem lehet odarakni a szoborra?

2014.04.24. 15:39:45

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Ez iszonyú …

"Polkorrektség fajtád" - ezt jónak mondod, pontosan azon oldalról, mely ezt a közbeszédbeni és zsurnalisztikai, átlátszó és szánalmas ökörségek tucatjait naponta magából kitermelő rémséget már Clinton óta kényszeríti a világra …

A németrómaisas-nácisas példája talán egy kis válaszom volna a turulozásra, mely madár egyébként külalakjában "feltámasztása", a 19. század vége óta lényegében nem változott, csak hol itt ült, vagy szárnyalt, hol ott, s hol ezt tartott a karmaiban, hol azt. Ugyanis mintha azt nehezményezte volna itt valaki, hogy e madár NÁCI szimbólum, pedig nem, ugyanis egy, az ősmagyarok iránti tiszteletből művészileg realisztikusan leképezett, s arányaiban egy sashoz méltóvá tett kerecsensólyomhoz van szerencsénk.

Melyet is a millenniumi időktől kezdve egy csomó állami szervezet, magánvállalkozás, politikai csoportosulás, alakulat és fegyvernem gyakorlatilag változtatás nélkül tüntetett fel zászlaján, emblémáján, plakátján, címerében, jelvényén, díszítőelemként, vagy akár még a termékének nevében és grafikájában is, ezzel csupán a régi Magyarországhoz való szimbolikus (persze: fujjcsúnyairredentakirekesztőrevansistasoviniszta) ragaszkodását fejezve ki. Pl. a honfoglalási, vagy a Trianon-emlékműveken teljes joggal ott van. Az I. világháborús hősi emlékeken is fellelhető, s azzal sincs baj. Egyedül a II. világháborús monumentumok kapcsán nyekergik, hogy jujnáci ...

Oda lehetne rakni amúgy a most állítandó szoborra azt a német középkorit is, az oda tervezett, s ANATÓMIAILAG KORREKT, zoologice jóváhagyott madárka helyett is, akár, hisz a szimbolika szerinti általános érvényében az sem más, mint EGY TELJES NÉP MEGVÁDOLÁSA az országunk elveszejtésével, de ha neked a náci sas jobban tetszik, NYUGODTAN rakd oda azt, használhatnák persze, miért is ne?

Csak akkor télleg ne csodáld, ha úgy is lesz, ahogy visítóék rettegik el, percenként, azaz hogy a gárdistákok ott tartanak majd avatósdit, meg trianonozósat, meg a nácijobbik vonadémon is ott mond majd beszédeket a többi pokolszültének, ha már a RÉGI szobrokat sose rakja vissza már arra a térre úgyse senki ... vagy a nemzetközi kopasz brigádok pl. tényleg ott becsületnapoznak majd, a sátánban megboldogult hornyula, meg a sátánban még élve maradt gyurmány által nekik kijelölt Hősök Tere helyett … :)

Tehát: a turul nem változott a millenniumi évek óta, és nem sajátították ki a magyar szélsőjobbosok sem, csak ezt akartam mondani.

A náci német birodalom NEGYEDIK BIRODALOMNAK nevezve magát, folytatta azt, amit már germán ősei elkezdtek, alánokkal-vandálokkal-gótokkal, Ottókkal és Frigyesekkel, a teuton lovagokkal, a "Drang nach Osten"-nel, a porosz szuper-militarizmussal, és más, vég nélküli külső és belső, meg örökösödési, és sokéves háborúkkal. Melyeket még akkor is gyakoroltak, mikor több mint 300 kisállamocskára voltak szerteszabdalva, s immár Burgundia, Svájc, Ausztia, meg Észak-Itália nélkül. És részben újra összeszedve persze utol akarták érni a művelt Nyugat gyarmatbirodalmait, ha már azok nekik alig hagytak nekik valamit a koncból.

Ha azt, ami ezek után, megalázottan és kifosztottan, anyagilag kizsigerelten "nácivá" tette, tehát a kapitalisták és kommunisták, és más züllesztő, népnyúzó, destruktív dolgok, valamint a nemzet- és országidegen törekvések és ilyen lelkülettel bíró egyének következetes kivonását a képletből, kiemeled belőle, nem kapsz mást, mint egy átlagos imperialistát. Olyat, amilyen az akkori szovjetállam, vagy ma Izrael pl. nem. :)

"Fityiszkéd" … No, ez meg az a bolondéria, ami ellen már libsi koromban is küzdöttem. Mi ez a bipólusos izé, ami kevés kivétellel az összes kommentert áthatja ebben a szerencsétlen országban? Szerinted hol kedveli az a fityeszt, aki nem kedveli a sokadjára hergelődő, napjainkban épp szoborbontó őrülteket, akiket ráadásul az én "fityeszkém" rendőrei is úgy védenek, hogy még a falfirkálókat se csapják le közülük? A SAJÁT PARANCSNOKA hívja a nyilvánosság előtt, fennhangon vissza azt a megtévedt zsernyákot, aki le akarja fogni a drága "fityeszkém" szobrára fekete festékkel szöveget felfújkáló szegény áldozatot ... Ez meg mégis MI ???

Nem akartam ám én se, semmiféle szobrot, mikor meghallottam a hírét, nem is értettem. A reakciót látva azonban már kezdem érteni, ez egy toleranciapróba, hogy meddig lehet még az összmagyarság lebűnösnépezésének kikényszerítésében, és az annak megfelelésben elmenni ... A közeli szovejetet kéne elbontani ill. a Szoborparkba vinni, és max. egy hálatáblát kitenni az orosz nagykövetséghez, mert még ez is csak egy durva hidegháborús gesztus volt, hogy a vörös obeliszket anno pont az USA követséggel sréhen szembe rakták ki. Kortársa, a leginkább gesztusértékű, a célnask legmegfelelőbb Szabadság-szobor ma már a sok hálás pösti munkásőr nyuggernek meg biztos magasan is lenne ...)

Jobban most nem tudtam összeszedni, bocsi, mert dolgozom, de nem ám mindenféle kordonokkal :)

2014.04.24. 15:53:34

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Bocsi, ofkorsz nem negyedik volt az, hanem HARMADIK, az elsőottói NRCS meg az 1871-es bismarcki-elsővilmosi utáni, a Negyedik majd a Holdról támad, az ufókkal :) és az Ottók meg a Frigyesek közül a kies árpádkori hazánkban is többször tiszteletüket tévő Henrikeket ki is felejtettem … )

Énmégújvagyok 2014.05.13. 20:52:45

@fabatka2: Tudod, régi mondás: "A megyarnak fát lehet vágni a fátán, csak nemzeti színű legyen a fejsze!"

2014.05.15. 12:56:11

@Énmégújvagyok:

Érdekes, hogy ezt azért nagyjából minden nemzettel meg lehet csinálni, és minden nemzet hátán fát lehet vágni, saját-nemzetiszínű fejszével, mert minden nemzet tudja, hogy a saját érdekében kell áldozatokat hoznia. Vagy tán nem így volt mondjuk Angliában 1939-1945 között, avagy Hollandiában 1576-1648 között, s teszem azt, a kolonista Amerikában, 1774-1783 között?

Csak úgy kérdem, mert nem értem. S nálunk is milyen szép, nemzeti színű volt az a fejsze, 1703-1711-ben, vagy 1848-1849-ben, azóta sem kellett azt szégyenlenie, senkinek se.

Még 1920-1944 között is tudta a magyar, hogy a nélkülözésre miért van szükség, vagy pedig kik, ill. mi miatt van az, ha mégsem volna amúgy törvényszerű, hogy nélkülözés legyen. Érdekes, hogy Rákosi mindezek után hiába körítette a látszat kedvéért nemzetiszín pántlikával azt, amit művelt, ezt azért NEM !!! tudta eljátszani, mivel az ő esetben ez úgy látszik, valamiért már nem működött :)

S napjainkra meg a bokrosos-gyurmányos megszorításokra, madöfös-maszopos-fityeszes szarráadóztatásokra se volnának vevők, minthogy tudták, hogy az csak a bankosok, a multik meg a tőzsdések, s egyéb uzsorások érdeke, s nem a hazájuk fogja ettől összeszedni meg kidomborítani magát.

Egyáltalán, kedves mai ideológusaink: MIÉRT kell egy NEMZETNEK szégyellnie önmagát, a NEMZET mivoltát, s annak jelzéseit, én ezt nem értem, miközben más nemzetekkel, vagy a saját, imádott és imádtatott (pl. hitgyüli) hazájukkal a szélballibbereknek kutyabajuk sincs, csak ezzel az egyetlen-egy, agyonalázott, teleköpdösött, minden legaljának elhordott magyarral ... Szóval csúfolódj csak te is, ahogy a 'nagyok' csinálják, hátha ettől majd te is 'nagy' leszel egyszer.

Arról meg, hogy ma a "nemzetiszín fejsze" alatt sokaknak értelemszerűen orsósvajda és úri köre értendő, arról meg annyit, hogy még a hitgyüli is nemzetibb, mint ő :) Akinek ez a mai fejsze nemzeti színű, tán sürgősen forduljon szemész szakemberhez, mert még a jogsija, vagy a munkaalkalmassága is kockán foroghat, ha így folytatja ... :)

Énmégújvagyok 2014.05.15. 16:35:35

@ekszvájzed: Bocs, háromszor olvastam végig írásodat, de így sem értem! -Majd nekifutok még párszor.-
Kicsit csapongsz a dátumok, történelmi események között. De lehet hogy csak én látom így. Végül is mi köze van 1848-49-nek a mai történésekhez? Vagy miért "tudta a magyar" -idézet tőled, hogy nélkülöznie kell 1920 és 1944 között -mért pont ekkor? Utána jött a Kánaán, vagy, hogy érted ezt? Szerintem 1944-ben kicsit több nélkülözés jött, mint előtte volt. Én csak arra utaltam, hogy a "nemzet, nemzeti" szavak milyen szinten vannak lejáratva. És ehhez ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/340698_nzz_a_magyar_nyelv_allami_kisajatitasa_a_nemzet_a#.Uorh3usUDCw.facebook

és aki írta (Wilhelm Droste) született NEM magyar, de talán többet tud ért néhány NAGYMAGYARNÁL!

A végére még egy APRÓSÁG: nem akarok nagy lenni! elég a saját 178 cm és a 70-75 kilóm.

Még valami eszembe jutott: a következő választáson arra szavazok, aki megígéri, hogy minden "nemzetit" -kivétel: Nemzeti Múzeum, Színház...stb.- megszüntet

2014.05.16. 14:20:55

@Énmégújvagyok:

Nem hiszem, hogy csaponganék. Egyszerűen tele van az összes kis micsodám már az ugatókkal, a vakogókkal, a röhögőkkel és csúfolókkal, azokkal, akik szemében a "magyar nemzet" szóösszetétel szitokszó, és láthatóan viszolyognak tőle, akik nyíltan elhatárolják magukat a magyaroktól, úgy általában, s nemcsak a "mély-" vagy "turbómagyarok"-tól, hanem a magyart általában ócsárolva és kárhoztatva a teljes magyar népességtől, s akiknek a magyar falu, a magyar paraszt eltörlendő és kiirtandó, akik a magyar nemzeti színekben és jelképekben csak a saját, kiválónak képzelt humoruk, 'iróniájuk' célpontjait látják, akiknek a magyar történelem és a történelmi ország, meg a vallása csak szemétre való.

S ráadásul egyfajta 'magasabb értelem', egy minden ember, az egész bolygó felett felsőbbrendűnek kikiáltott intelligencia nevében neveznek egy egész népet örökre bűnösnek, és az ezt maguknak kikérőket náci söpredéknek, miközben mosolyogva bólogatnak a létező legprimitívebb emberformájú lények magyarság ellen elkövetett mindennapi rémtetteihez.

Annyi köze van, nem épp a maiakhoz, hogy a 'baltával a hátán fát vágni' kifejezés azt takarja, hogy valakinek próbára teszik a tűrőképességét. Nemde? Namost. Ezen korokban népek, nemzetek lettek próbára téve, megmérve külső és belső tényezők által. Mégpedig azért, hogy túléljenek, hogy magukra találjanak, hogy megerősödhessenek. Ez a magyarságtól pedig 1990 óta meg van tagadva, s akik a tűréshatárát piszkálják, nem emiatt teszik, csak ezt mondtam. Tehát épp azért mondtam, hogy nem biztos, hogy a valódi nemzeti színű fejsze olyan rossz lenne, ha.

Arról meg, hogy a nagy erőbedobásokra mi köbvetkezett, megint nem a nemzet tehet, amely beleadta, amit tudott. Nem a nép vesztette el azokat a dolgokat, amelyekért küzdött és nélkülözött, hanem azok akik vezették, vagy azok, akik a vezetőket is befolyásolták, és persze azok miatt is, akik a vesztét akarták.

Ne akarj nagy lenni. De attól még megértheted egy tönkretett ország maradékának dühét, azzal az egyértelmű történelmi aljassággal szemben, amelyet vele szemben nem elég, hogy egyszer, de utána is még egyszer elkövettek. Vagy akkor szólj oda a Közel-Kelet legnagyobb demokráciájának is, hogy ők se akarjanak nagyok lenni - főleg meg OLYAN módszerekkel ne.

Az a baj, pontosan, hogy ez az álnemzeti kormány ugyanúgy járatja le a "nemzeti" jelzőt, mint korábban a "polgárit". Nem kis mértékben azok utasításáta, akik az ellenzékét is hergelik, hogy e fogalmakat feszt kiröhögje, és leköpje - pontosan azért, mert a nevezett orsós és bagázsa böfögik föl folyton. Talán éppen ezért, hogy legyen mit fikázni. Nem? Lásd a kokárda fityeszes szimbólummá alázását pl. Ne mondd, hogy nem tudatosan tették ...

Amúgy régen senki se sajátított itt ki semmit. A "nemzet" fogalmának fejlődéséhez nézd meg inkább 19. századunkat. S ajánlom mellé figyelmedbe Franciaország 1500 éves történelmét, ajánlom területszerző tevékenységének tanulmányozását, a területén élő népcsoportok integrálásának folyamatát, s megláthatod, hogy a Föld egyik legszabadabb, leghaladóbb társadalma és állama mire épült fel, s milyen alapon osztott ki másoknak "igazságot". olyanoknak, akik egész másként láttak a saját, hasonló dolgaikhoz.

Ne azoknak higyj talán, akik eleve gyűlölik, megvetik a magyart és országát, mint galamusziék, (meg a taszosok, az elempé, a déká, és a többi agresszív gittegylet) s ebben nem különbek azoknál, akik az ország egykori részeit birtokolva történelmet hamisítanak maguknak, miközben a magyarság emlékezetét, nyelvét, hagyományait olyan durván törlik el, ahogy a magyarság azt egyetlen népességgel szemben sem tette, soha, akár asszimilálódni akartak azok, akár nem.

s képzeld, még a zsidók is megúszták, mikor pl. Tiszaeszlár kapcsán akkora pogromhullámok törhettek volna ki, mint pl. azidőtájt a cári birodalomban, csak hát ezek a piszok elnyomó, kirekesztő rasszermagyarok, akik amúgy naponta rendeznek vérengzést a rabszolgáikká tett kisebbségijeik körében, valahogy mégsem tették. Úgy, hogy a zsidók még 1914-1915-ben is csakúgy özönlöttek ide a lengyel területen dúló háború elől.

Ellenben 1920-ban amikor az országot végleg felszabdalták, a területrablókon kívül egyedül az a több milliósra felduzzadt lélekszámú zsidóság járt jól, amely mind a háborúban mind a békeidők kereskedésében megtalálta a hasznot, s a Kárpát-medence egészére kiterjedő kapcsolatai folytán tovább prosperált, annak ellenére, hogy a kül- és belgazdaságot mindenütt úgy kellett darabkákból összerakni újra.

Na szóval ha csapongok, bocs. De ha 18 évnyi általam lelkesen vallott libsizmus után egyszerre csak rájöttem, mi az ábra, nem biztos, hogy a hiba az én készülékemben van.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0