Csak terelés lenne az internetadó?
2014. október 22. írta: Fedor

Csak terelés lenne az internetadó?

déliáramlat.jpgAzért ez tegnap este elég nagyot robbant. 

A 150 Ft/GB-os internetadó híre rég nem látott felháborodást és egységet teremtett. A tiltakozó FB oldal jelenleg már 70.000 like felett jár (több jobbos imerősömet is a támogatói között tudva), vasárnapra már egy tüntetés is össze lett rántva, mémek sokasága szakadt rá a Facebook-ra, a választások elmúltával még a Heti Válasz-os Stumpfnak is visszajött a kritikus hangja, és csak a legelszántabb bloggergézák próbálták meg - na nem védeni, mert azért az nekik se ment - relativizálni. 

A felháborodás persze jogos, hisz totálisan szembemegy a józan ésszel, a racionalitással, az ország gazdasági érdekeivel, de még a FIDESZ pár évvel ezelőtti mondataival is, bár ez utóbbit már rég megszoktuk. Egy adó, ami esetleg több is lehet havonta, mint a szolgáltatás díja, amit megadóztatnak? A világon mindenhol azt a célt tűzték ki, hogy minél több ember hozzáférhessen a nethez, hogy csökkenjen a digitális szakadék, de mi ebben is unorotodoxak lennénk? Miképp fér ez össze a nagy össznépi zárrezsicsökkentéssel és a nemleszmegszorítás mantrával?

Mondjuk arra jó lenne, hogy kevesebben férjenek hozzá a szabad véleménynyilvánítás és az ingyenes, kormánytól független hírforások ezen terepéhez...

Persze nem ez lenne az első olyan FIDESZ-intézkedés, amiről elsőre azt mondtuk, hogy ilyen nincs, aztán mégis lett, és persze rögtön elkezdték verbálisan puhítani a dolgot, hogy hát limit, meg persze a szolgáltatók biztos nem tolják tovább a fogyasztóra (persze, mint a telefon, meg a bankadónál, ugye), de azért ismerve a fideszes gyakorlatot, biztos vagyok benne, hogy minimum az időzítésben van egy jó nagy adag terelés is.

Avagy beszél azóta bárki is a rendszerváltás óta legnagyobb diplomáciai botrányunkról? A legmagasabb szinteket is érintő, a törvénykezést is átszövő korrupcióról? Ne felejtsük el ezeket sem, mert hosszú távon ezek akár fontosabbak is lehetnek, mint egy bármikor visszavonható, vagy esetleg soha be sem vezetendő adó. 

És ha már: a felháborodás árnyékában hány emberhez jut el az alábbi hír?

Mióta Orbán Viktor leült tárgyalni a Gazprom vezérével, furcsán megszaporodtak az orosz gázipari óriást helyzetbe hozó, és az orosz érdekeket segítő magyar lépések. Leállítottuk az ukrán gázszállítást, megengedtük a Gazpromnak, hogy olcsón idehozza a dugigázát a tárolóinkba. Most pedig Rogánék beadtak egy módosítót, amely lehetővé tenné, hogy belekezdjünk a Déli Áramlat építésébe. (...) A lépés az Oroszországot éppen szankciókkal sújtó Európai Uniót és vele szövetséges Egyesült Államokat igencsak felbőszítheti. Az EU ugyanis az orosz birodalmi törekvéseket és befolyásukat erősítő Déli Áramlat vezetéképítési tervet jelenlegi formájában ellenzi, és határozottan állást foglalt a kérdésben: mindaddig nem tárgyal a vezetékről, amíg az orosz-ukrán-konfliktus nem rendeződik.

Magyarul Putyin beépített embereiként újfent hátbatámadjuk a szövetségeseinket, és mégjobban beleszuszakoljuk magunkat az orosz érdekszférába.

Mindezt közvetlenül az orosz kapcsolatokról kissé más kontextusban megemlékező október 23-a előtt.

Az egy dolog, hogy a most ennek tapsoló jobbosok Gyurcsányt anno ennek a töredékéért is bőszen hazaárulózták, de mint kiderült, akkor az USA Fletóéknál sem nézte ölbe tett kézzel a Putyin felé közeledést, csak nekik több eszük volt, és egyrészt végül hallgattak a jó szóra, másrészt meg nem verték nagydobra, mint most a Napi Gazdaságon keresztül az érintettek:

Sajnos a mostani nagykövetségi jelentésekhez nem lehet hozzáférni, de a 2010 előtti időszakból rengeteg Budapestről Washingtonba küldött jelentés olvasható a Wikileaksen. Ezekből kiderül, hogy az amerikaiak mindig is nagyon figyeltek arra, hogy a magyar kormány mennyire barátkozik az oroszokkal.

2007 júliusában például felkészítő anyagot írt az akkori nagykövet a Budapestre készülő külügyi államtitkárnak, és nem vázoltak túl kedvező képet Gyurcsány Ferencről. A szöveg szerint Gyurcsány külpolitikai elköteleződése rögtönzésekre alapul, és nem világos, hogy mennyire lojális az oroszokhoz, és mennyire az amerikaiakhoz. Ezért határozottan figyelmeztetni kell, hogy legyen sokkal egyértelműbb.

Pedig akkoriban sokkal nyugodtabb volt a helyzet mint most: nem volt háború Kelet-Európában, az oroszok akkor még Grúziát sem bombázták, nem épült a Déli Áramlat (csak szó volt róla), Magyarország nem vett atomerőművet az oroszoktól. Boldog békeidők voltak azok a mostani helyzethez képest.

Az oroszokkal akkoriban barátkozni kezdő Gyurcsányt ennek ellenére Washingtonból nyomasztani kezdték, hogy a vitás ügyekben álljon ki határozottabban a nyugati szövetségesei mellett. Amikor a jelzésekre nem reagált, akkor Charles Gatit és Tom Lantost kérték meg, magyarázza el a magyar kormányfőnek, hogy nem lehet mismásolni. Erre bíztatta a nagykövet is az érkező államtitkárt.

Hát ehhez képest kell nézni, hogy Orbánék még a botrány kellős közepén is miket lépnek. 

Komolyan úgy gondoljuk, hogy ez kell nekünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr896816239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak terelés lenne az internetadó? 2014.10.22. 20:28:07

Azért ez tegnap este elég nagyot robbant. A 150 Ft/GB-os internetadó híre rég nem látott felháborodást és egységet teremtett. A tiltakozó FB oldal jelenleg már 70.000 like felett jár (több jobbos imerősömet is a támogatói között tudva), vasárnapra márR…

Trackback: Nem tudunk annyit adózni, amennyit loptok 2014.10.22. 16:34:06

Van egy ország, ahol az adóhivatal szervezi az adócsaló maffiát, ahol a söralátétes-egysávos adócsökkentés kormánya évek óta a legkifacsartabb unortodox adókkal húz le, a bevételekből minden sarki óriásplakáton rezsicsökkentést hirdetve. Egyszer biztos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 10:28:58

S mi a gond a Déli Áramlattal? Meg kell építeni.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 11:03:19

@Fedor:

Az egész ellenzés mögött amerikai geopolitikai hisztéria van.

James T. Kirk (törölt) 2014.10.22. 11:17:25

rogán milyen bátor volt, a saját nevén nyújtotta be?

fehérfarkas 2014.10.22. 12:51:03

@maxval a bircaman: "Az egész ellenzés mögött amerikai geopolitikai hisztéria van."

Megnyugtatlak: a nagypolitikában minden mögött politika van. Ha egy ország kormányfője ezt nem tudja, akkor nem való politikusnak.

Egyébként pedig amikor kiléptünk a KGST-ből, és beléptünk az OECD-be, majd a NATO-ba, majd az EU-ba, akkor azzal politikailag is elköteleződtünk. Akár hiszed, akár nem, ezek politikai lépések voltak. Olyan politikai lépések, amelyeket az akkori Orbán Viktor is támogatott. Sőt, ő írta alá a NATO csatlakozást (a tárgyalások javát még a Horn-kormány folytatta le), és az EU csatlakozási tárgyalások javát is ő folytatta le (de aláírni már Medgyessy írta alá). És ő volt az, aki Nagy Imre újratemetésén az oroszok kivunulását hangosan követelte 1989-ben.

Sőt, még 2007-ben is lekomcsizta Gyurcsányt, amiért az Kínába látogatott meg Putyinnal tárgyalt.

Az USA és az EU külpolitikája azóta nem változott. Csak Orbán.
Bírom azokat akik úgy éljenzik Orbánt, hogy fel sem tűnik nekik, hogy 2010 előtt homlok egyenes az ellenkezőjét mondta mint 2010 után.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 13:10:19

@fehérfarkas:

Állítólag a nyugati szövetség nem olyan, mint a KGST és a VSZ volt, azaz demokratikusan lehet vitázni és nem kötelező a legerősebb tagállamokkal mindenben egyetérteni... de biztosan tévedek... :-)

Az meg, hogy Orbán mit mondott 2007-ben, teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából.

Sosem éljeneztem senki embert még.

DeMarco 2014.10.22. 14:11:39

Kezdjük az internettel. Na végre, itt egy eset, ahol elmosódik a bal és jobb, egységes felháborodással reagál mindenki. És ezek még csak az első reakciók, meggyőződésem, hogy sokkal jobban el fog durvulni a közeljövőben, ha nem veszik le napirendről, vagy nem kezdik jelentősen csökkenteni az első tervezett számokat. Ha 150 Ft = 1 terra adat, azt egye fene benyeljük rövid távon, de amilyen tempóban megy a fejlődés, pár év múlva az is igen sok lesz.

Ez a próbálkozás azért más, mint a cigi, vagy a pia, ezzel visszalöknének minket 20 évvel korábbra a 90'-es évekbe. Akkor megcsináltuk, megcsináljuk megint, de a teljes analfabétizmustól, ami emögött a döntés mögött látszik, megáll az ember agya...

Melyik az a gyökér elmebeteg, aki a fidesz alapvető szavazóbázisát akarja durván amortizálni és ellenséggé tenni ???

Mivel Fedorhoz hasonlóan nem feltételezünk öngyilkossági hajlamot és biztos bukást a kövi választáson a fideszről, ezért fennáll a gyanú, hogy az egész csak terelés és később eltörlik, vagy drasztikusan csökkentik az adó mértékét.

Terelhetik az amcsik parasztvakítását, vagy a déli áramlatot, ami igazából ugyanaz az eset.

Talán még egyet is értenék Fedorral abban az esetben, ha
1. Amerika kedvezményes árú hozzáférést biztosítana a palagáz készletéhez.
2. Nem rakétákat akarna betelepíteni a környező országokba.
3. Amerika és az EU biztosítaná az energiaéhségünket akkor is, ha az oroszok elzárják a csapot.
4. Megépítették volna a Nabuccót, ahogy eredetileg tervezték.
5. Nem erőltetnék a GMO magok terjesztését.
6. Tételes listát adnának az amerikai érdekeltségekbe tartozó adóparadicsomok off-shore pénzeiről.

Ukrajna a legjobb példa a nyugat hamisságára. Megtámadták és segítettek? Nem. Megoldották az energiafüggőségüket? Nem. Most már nyakunkon a tél és tétlenül fogja az eu végignézni ahogy az ukránok halálra fagynak... és minden környező államot megzsarolva az oroszok lekapcsoltatták a gázt... és aki ad nekik, azt is lekapcsolják... Az angolok hamarosan erősen korlátozni fogják a bevándorlást, az osztrákok vissza akarják állítani a határőrséget, stb.

OftF 2014.10.22. 16:00:26

Természetesen terelés

Déli Áramlat
devizahitel-kiváltás
na meg talán a külpol szerencsétlenkedés, bár azt már elrágcsáltuk

colonel Tigh 2014.10.22. 17:24:46

@DeMarco: "Ukrajna a legjobb példa a nyugat hamisságára. Megtámadták és segítettek? Nem. Megoldották az energiafüggőségüket? Nem. Most már nyakunkon a tél és tétlenül fogja az eu végignézni ahogy az ukránok halálra fagynak..."

Azért ez nagyon fals így, ne haragudj. Ukrajna nem tagja se az EU-nak, se a NATO-nak. Hamisság? A hamisság ott kezdődik, amit az Orbán csinál, amikor a stratégiai partnereit szarja szembe, meg amikor váltogatja a véleményét olyan tempóban, hogy amíg pár éve még a pályakezdőként mondott szavait cáfolta meg, most már a pár évvel ezelőtti önmagát hazudtolja meg. Még fél év, és havonta fog köpönyeget váltani. Nekem Orbán már azzal elvesztette a hitelességét, hogy KISZ titkár volt. Ezzel ő tett egy voksot, ha pl a Szovjetunió nem omlik össze, csak mondjuk 10 év múlva, akkor Orbán, Kövér, Deutsch meg a többi haver lett volna a kommunista vezetők következő generációja. Ennyi, pont. Na ez a hamisság. De azt amúgy miért nem várod el az EU-tól/ vagy a "Nyugattól", hogy megmentse a fél afrikai kontinenst? Tudod mi megy ott sok helyen? Vagy mi van a Közel Kelettel? Dél Amerika? É-Korea? Tibet?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.10.22. 17:35:18

Tök jó! Tegnap leírtam, hogy terelés, erre majdnem mindenkinek én voltam a kurvaannyja meg a fidesz-bolsi-narancskomcsi. :)

Szelid sunmalac 2014.10.22. 17:54:24

@maxval a bircaman: Nem szoktam neked ilyet mondani kedves Birka, mert alapvetoen jokat lehet veled szorakozni, de most elmesz te a budos picsaba!

Szelid sunmalac 2014.10.22. 17:56:11

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: En akkor spec el is hittem neked, hiszen nyilvanvalo volt. De tobben is mondtak, ne aggodj, nem fogjuk elfelejteni a tobbi temat sem.

atpal14 (törölt) 2014.10.22. 18:23:14

Az orosz gázzal, és a déli áramlattal nem értem mi a baja a poszternek.

Még az előző szankciók által okozott mezőgazdasági károkat sem fizették ki, sőt kb. a kutyát nem érdekelte, hogy mi lesz a magyar termelőkkel. És különben is eddig semmilyen biztosítékot nem kaptunk arra, hogy ha az oroszokkal való szembeszállás miatt nálunk sem lesz orosz gáz, akkor az EU megoldja, hogy hasonló áron és hasonló mennyiségben más gázhoz jussunk. Ha valaki verni akarja a csalánt, akkor lesz szíves a saját micsodájával tenni..

És egyébkéntis Magyarország szuverén állam, aki saját maga eldöntheti, hogy kivel és milyen üzleteket köt. Mivel sem az ukrán gáz leállítása, se a gáztározás, se a vezetéképítés nem ütközik általunk aláírt nemzetközi szerződésbe, lapozhatunk is nyugodtan tovább. Ahogyan más országok is eldönthetik saját hatáskörben, hogy kit engednek be és kit nem, úgy mi is magunk dönthetünk a saját üzleti kérdéseinkben. Pont.

2014.10.22. 18:39:36

@maxval a bircaman: Nem is azzal van a gond, hogy kell-e vagy sem, ahogy Pakssal sem az a gond, hogy bővíteni kell-e, hanem a hogyannal.
Előbb-utóbb az unió megunja, hogy ezeknek nem számítanak az uniós előírások. És ha az unió megunja, akkor elmennek a multik (pl. autógyárak) a szlovákokhoz vagy a románokhoz és abba beledöglik az ország.

@atpal14: "És egyébkéntis Magyarország szuverén állam, aki saját maga eldöntheti, hogy kivel és milyen üzleteket köt."
Ez igaz mindaddig, amig ezek a szerződések az uniós előírásoknak megfelelően köttetnek. Mert az EU-val is van egy jó biznisze az országnak: vállaltuk a szabályokat, cserébe kapunk zsét, kurvasokat. Jelenleg csak a zsét nyúljuk le és a szabályok le vannak szarva. Elég közel van a nap, amikor az EU nem csak szóban jelzi a rosszallását, hanem elzárja a pénzcsapokat. Putyin meg pénzt nem fog adni egy fillért se, mert neki az nem biznisz.

polgári kór 2014.10.22. 18:59:37

ciklus eleje van minden normális politikus ilyenkor emel adót, a ballibek berettegtek hogy mennyi lesz 1 film letöltése mára kiderült havonta max 1 filmnyit fog a pógár megfizetni

tehát nem jön a Feri, le lehet nyugodni

atpal14 (törölt) 2014.10.22. 18:59:40

@Ylim:
"z igaz mindaddig, amig ezek a szerződések az uniós előírásoknak megfelelően köttetnek. Mert az EU-val is van egy jó biznisze az országnak: vállaltuk a szabályokat, cserébe kapunk zsét, kurvasokat. Jelenleg csak a zsét nyúljuk le és a szabályok le vannak szarva."

Pontosan melyik nemzetközi szerződés melyik pontjai alapján nem lenne szabad megtagadni az ukránoktól a gázszállítást, orosz tulajdonú gázt itthon betárazni, vagy támogatni a Déli Áramlatot?

polgári kór 2014.10.22. 19:09:31

@Ylim:' Előbb-utóbb az unió megunja, hogy ezeknek nem számítanak az uniós előírások. '

legalábbis ez minden vörös komcsi és buzizsidó libsigyerek álma 7 választás óta. kár hogy az eu-nak itten nincs szavazójoga

dual824 2014.10.22. 19:21:01

@atpal14: @polgári kór: Meddig is lesz 700 Ft.? Csak ameddig orbánc úgy akarja!

dual824 2014.10.22. 19:22:37

@polgári kór: De szeretnék komcsi buzizsidó gyerek lenni!

dual824 2014.10.22. 19:27:24

@polgári kór: Hidd el, azon vagyok minden percben!

Tudományos libsizmus 2014.10.22. 19:28:12

Ha Gyurcsányék támogatják a Déli áramlatot és Gyurcsány haverkodik Putyinnal, az mindjárt más.

2014.10.22. 20:28:47

@maxval a bircaman: "Az meg, hogy Orbán mit mondott 2007-ben, teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából."

A kérdés szempontjából az is teljesen lényegtelen, hogy anyádat hányszor verted teherbe.

2014.10.22. 20:30:47

@atpal14: "És egyébkéntis Magyarország szuverén állam, aki saját maga eldöntheti, hogy kivel és milyen üzleteket köt. "

Hazudsz.

mim 2014.10.22. 21:05:42

Megvédik a rezsi növelést!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 21:15:14

@Ylim:

Az úniós előírások nem Istentől vannak, hanem a tagállamok akaratából.

nandras01 2014.10.22. 22:23:57

az meglehet, hogy van benne terelés is, de azért senki ne higgye, hogy nem gondolták komolyan.
az előfordulhat, hogy valami plafont vezetnek be, de attól még pontosan ugyanakkora faszság marad, mint plafon nélkül.

egyébként pedig off:
nem, lehetne valami olvasható betűtípusra átállni?
ez kis idő után kiégeti az ember szemét, és előfordulhat, hogy az olvasó inkább elhagyja a blogot, mint látáskárosodjon...

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.10.22. 22:24:42

@Fedor: Nono @maxval a bircaman: -tól egy kis kiszólást a homokosok ellen azt is vártunk. De lehet a pszichiátere felderítette benne a látens homokost és azóta nem szidja a sorstársakat.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.10.22. 22:27:49

@polgári kór: nem bérrettegünk, hanem unjuk hogy a fidesztálibok más a sokadik nemzetközi pofonba futtatják bele az országot. Már csak pattanás vagyunk a szövetségeseink seggén.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.10.22. 22:29:26

@polgári kór: Seggfejke, már eccer +jáccották, hogy picit belassítottak az úniós kifizetésekbe, rögtön szarban is voltak a lopós fidesztálibok.

2014.10.22. 22:43:19

@DeMarco: "Ukrajna a legjobb példa a nyugat hamisságára." Persze, és a ruszkik, akik megtámadták, azok szeplőtelen Grál lovagok. Nem vagy komplett, ecsém!

annamanna 2014.10.22. 22:43:44

"Márciusban egy másik kiugrott kollégájával, Vancsura Istvánnal már konkrét vezetőket is megneveztek. Így Csillag Dezsőné elnökhelyettest, Somos Katalint, a kiemelt adózók igazgatóságának főigazgatóját, helyettesét, Rákosa Melindát, Dávida Mariannát, az ellenőrzési főosztály vezetőjét, illetve Kedves Lászlóné vezető elemzőt nevezték meg Vida Ildikó elnökön kívül" www.hir24.hu/belfold/2014/10/22/ok-lehetnek-meg-az-amerikaiak-kitiltasi-listajan/ - ez MIND NŐ.
Ráadásul Vida Ildikó ebben a videóban index.hu/belfold/2014/10/22/a_nav_elnoket_a_becsi_repteren_talaltak_meg/ echte cigányasszonynak tűnik.
Hát nekem ez nagyon furcsa.
Az adóhivatal azért nem kispályás intézmény, és a fidesz elvileg bőszen patriarchális-hímsoviniszta képződmény.
Hogy lehet, hogy a nemzetgazdaság szempontjából ennyire kényes és fontos ügyeket NŐKRE bízzák? (Ideértve Németh Lászlónét is).
Amikor köztudott, hogy a nők jobban befolyásolhatók etc.
Vida Ildikó pedig ráadásul színtiszta roma benyomást kelt.
Úgy hallottam, Orbánné barátnője volt, mondjuk ez mindegy.
Ami lényegesebb, hogy ez a patriarcha-hímsoviniszta társaság hogy bízhatja az adóhivatal vezetését színtiszta női brigádra?
Hát nyilván ez költői kérdés, mert a válasz rá teljesen egyértelmű, főleg, ha tudnám, mekkora Orbán svájci bankszámlája.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.10.23. 04:59:25

@annamanna: dr. Vida Ildikó régi NAV-os. Régen is magas pozícióban volt, a fidesz előtt. Ne gyárts hülye elméleteket! Az USA-nak egyszerűen nem tetszett az hogy egy USA cégnek a helyzetét a piacon rontja az ÁFA csalás, és hiába szólnak ezért, a NAV baszik rá.
Érdekes most "hirtelen" el is kapták őket.

Dinaida 2014.10.23. 12:57:47

A Varga által megfogalmazott új adó ugyanolyan körültekintéssel, gondos előkészítéssel és persze társadalmi egyeztetéssel folyt, mint az összes eddigi intézkedésük.

Azért bátorkodtam kis hatástanulmányt összecsapni a nevükben, persze, azzal a rutinnal és gyorsasággal, ahogy az náluk már-már bevett szokás.

Az alábbi lista tehát alig pár perc alatt készült... Na jó, inkább negyedóra, de azt hiszem, ezzel máris jócskán rávertem Vargáék teljesítményére.

Amire hatással lehet a kivetendő adó:

- NAV-hoz bekötött pénztárgépek
- Ügyfélkapu adatforgalma
- E-napló adatforgalma
- E-egészségügy adatforgalma
- E-útdíj adatforgalma
- bankautomaták, pénztári terminálok
- felhős adattárolás (e-mail, fénykép, zene, egyéb file)
- IPTV
- számítógépes programok
- operációs rendszer frissítései
- mobil alkalmazások
- közösségi média (facebook, twitter, Google+ stb.)
- fórumok (szakmai és civil)
- e-mailezés (kapcsolattartás, munka, hivatalos ügyek intézése)
- online: vásárlás, fizetés, bankolás, játék (WOW, miniclip stb.), rádió, tv, videó, zene (ingyenes és fizetős egyaránt, pl. Google Music), oktatás, könyv, kiadványok (újság, magazin), hírolvasás, apróhirdetések, adás/vétel (expressz, vatera stb.), térképek, autós navigációs eszközök, útvonaltervezők,
- online adattárolású biztonsági rendszerek
- Skype, Cisco (videós chat a világ másik felén élő rokonnal, üzleti partnerrel)
- álláskeresés, állásra jelentkezés (utóbbi ma már kb. 70%-ban online történik)
- free wifi
- torrent

Várható következmények:

- telekommunikációs cégek csődje, kivonulása, mindez magával ránthatja a tőzsdét, az országot
- reklám cégek csődje, csökkenése, színvonal és minőségromlás
- digitális nagyvállalatok létszámcsökkentése
- it-szektor gyengülése
- honlapok bevételkiesés (reklám/flashblokkoló alkalmazások) révén bezárhatnak
- illegális nethasználat (szomszéd wifijének feltörése)
- több gép marad frissítés nélkül, nagyobb esély a kiber-bűnözőknek
- digitális termékek visszaszorulnak (legyen az e-könyv, alkalmazás stb.)
- hírlevelek visszaszorulnak
- internetfüggők anyagi és/vagy szellemi megrokkanása

Summa summarum:
A bevezetésre váró internetadó nem csak a gazdaságra nézve járhat súlyos következményekkel, hanem az üzleti és emberi kapcsolatokra nézve is.
Számtalan cég, vállalkozás szűnne meg, vagy csökkentené dolgozói létszámát.
A reklámok száma csökkenne, minőségük romlana, amelynek egyenes következménye lenne pl. a vásárlóerő csökkenése, a fogyasztás visszaesése.
Az internetfüggő Y-generációs családok anyagilag belerokkannának a zug-netelésbe.
Felerősödne a kiberbűnözés.

Az egyetlen pozitív változás a hagyományos média (napi/heti/havilapok, magazinok) újbóli térnyerése lenne. Bár ez esetben, gondolom, rövid úton bevezetésre kerülne az újságadó is.

De Varga Mihálynak egy mondatban is össze tudom foglalni a fentebb felsoroltakat. Ha bevezetik az internetadót, az embereknek nem lesz miből lecserélni az elromlott hűtőszekrényt.

Fentebbi listák bátran terjeszthetők, bővíthetők.

annamanna 2014.10.23. 15:27:05

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: értem, igazad van abban, amit írsz, de én miféle hülye elméleteket gyártok? Hogy ez mind nő? Hat női név lett felsorolva, akik a NAV legmagasabb vezetői pozícióiban ülnek. Egy se férfi.
Vida Ildikót pedig igenis a fidesz emelte fel a csúsra: "Az első Orbán-kormány idején, 1999-2002 között ő vezette az adóhatóságot, 1998-99 között pedig elnökhelyettes volt." fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/17/kicsoda-vida-ildiko-az-usa-bol-kitiltott-nav-elnok/
És hát ne haragudj, de ahogy kinéz meg ahogy beszél, az totál olyan, mintha roma volna. Lehet, hogy nem az, de úgy néz ki. Ebben nincs semmiféle hülye elmélet, ez csak az, amit látok.
És hacsak nem férfiak viselnek női neveket, megtévesztésül, akkor az sem elmélet, hanem szimpla tény, hogy a NAV csúcsvezetői mind nők. Ami igazán furcsa, mert szembemegy az általános elvekkel, hogy a vezető posztokra általában férfiakt tesznek, Magyarországon pláne ez a helyzet, pl. az egyetemek vezetői majdnem mind férfiak.
A NAV-ot vezetni nagyon súlyos felelősség. Csak van oka annak, hogy a vezetői mind egy szálig nők. Egy nyíltan hímsoviniszta-patriarchális elveket valló kormány idején.

DeMarco 2014.10.28. 19:33:07

Hova lettél Fedor??? Tüntetés tüntetés hátán és mélyen hallgatsz? Hova lett a harcos antifa rigmus? Átalszod az egészet...

Végre egyszer egyetértenénk valamiben, végre egyszer vállt vállnak vetve pártállástól függetlenül küzdhetnénk, erre fütyülsz az egészre...

Hihetetlen, hogy még ilyenkor is fordítva vagy bekötve...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.29. 09:53:23

@DeMarco: Nem hallgatok mélyen, csak időm nincs blogposztot írni. De a tüntetéseken kint voltam, naná. Nézz fel a blog Facebook oldalára, és láthatod, hogy egyáltalán nem hanygaolom a témát, sőt :-)

www.facebook.com/kotottsegeknelkulblog

DeMarco 2014.10.30. 07:57:03

@Fedor: Ezzel csak az a probléma, hogy nem nektek kell kint lenni... A ballib oldal kezd rárepülni (miután némi értetlenkedés után felfogta) és próbálják kihasználni a javukra, ha már durván vesztettek háromszor is. Érthető is az igyekezet.

Csak azt nem veszik észre, hogy pont ezzel lehetetlenítik el az egészet és csírájában fojtják meg.

Kibaxott problémás, hogy a tüntetés tele van lejáratott ballib elemekkel, mert hiteltelenné teszik az egészet, amit viszont a fidesz használ ki, elég végigfutni a nyilatkozatokon.

Miközben azt kellene észrevenni, hogy itt most az egész ország tiltakozik és pont a fidesz szavazóbázisának veleje, a középréteg és a fiatalok. A saját bázisát szivatja le nagyon durván a fidesz, szembehelyezkednek ebben a kérdésben és ez hosszú távon súlyos problémákat fog okozni.

De azt gyorsan le kell szögezni, hogy csak ebben a kérdésben nem lesz egyetértés, ettől még semmivel sem lettek elfogadhatóbbak a ballib pártok, sem a lejáratott arcaik, pártjaik.
Ebből ugyan nem fognak profitálni semmit sem. Sőt, ha valaki ebből profitálni fog, az pont a Jobbik lesz. És aligha tévedek, ha azt állítom, hogy a ballibák sokkal jobban rettegnek a Jobbiktól, mint a fidesztől...

A megoldás az lenne, ha

1. Kifejezetten pártsemleges tüntetés lenne és nem engednék be egyik párt prominenseit sem, beleértve a vezérszónokokat.

2. Békemenet az internetadó ellen. Deklaráltan jobboldali tüntetés. A balliba szimpatizánsok maradjanak otthon, vagy menjenek máshová tüntetni.

Aki másnak vermet ás, maga esik bele... A fidesz ha nem vonja vissza az internetadót véglegesen, akkor bár azt hiszi, hogy mindenkit megszivatott, valójában saját magát viszi a sírba. Fletó is abban bízott, h a tüntetések abbamaradnak, de nem maradtak abba és a következő, meg az azóta is tartó szavazásokon rendre elverik és még örülhet, hogy ennyivel megúszta... A szavazók nem felejtenek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.30. 14:31:55

@DeMarco: Jaj, nehogy már megedd, amit sugalmmazni akar a jobbos sajtó. Nincs itt semmi rárepülés. Persze, baloldaliak is voltak ott, hisz minden normális ember tiltakozik ez ellen. Talán megtiltanád, hogy baloldali is így tegyen? És miért lenne tilos bármelyik pártnak, hogy felkaroljon egy témát? Nem mintha egyébként itt labdába rúgnának. Az csak fideszes tévképzekben él, hogy bármelyik ballib párt ezt össze tudta volna hozni (bár ti azt is meg szoktátok enni, hogy Gyurcsány rángatja pórázon Merkelt meg Obamát). De van számodra egy rossz hírem: Irtózatosan Orbán ellenes hangulat volt ott ennek ellenére, és már rég nem csak az internetadóról van itt szó, az csak jelképe mindannak, amit a kormány képvisel, csak az utolsó csepp a pohárban. Nem csak páran, mindannyian, az a sok tízezer ember kiáltotta együtt, hogy Orbán takarodj. Nem tudom, hogy hova fog ez kifutni, profitál -e bármelyik párt belőle, vagy lesz egy új, de valami van.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.30. 14:38:50

@DeMarco: Ja, és ugye ezt a "Békemenet az internetadó ellen." dolgot te sem gondolod komolyan :-) Amikor úgy kellett rászólni Bencsikékre, hogy NE menjenek tüntetni érte? Amikor ilyen kommentek rkeznek az átlagjobbsoktól,

444.hu/2014/10/30/a-nap-kommenteloi-a-magyar-nemzet-olvasoi/

DeMarco 2014.10.30. 14:42:57

@Fedor: Ne ábrándozz. Belőletek más nem jön ki, mint Orbán takarodj. Csakhogy most ebben a konkrét esetben az egész országot felbosszantották és most először a jobboldali szavazók is megmozdultak. Bár te igyekszel összemosni az internetadó elleni morgást összkormány elleni háborgással, de erről szó sincs.

A balliba kórus csak azt éri el, h sarokba szorítja a kormányt és dacból átverik majd.

Bátornak kell lenni és belátónak, bátornak ellentmondani önmaguknak és egy nagyon rossz döntés mögül kiállni. Lehet, hogy presztízsveszteség lemondani róla, de sokkal nagyobb presztízsveszteség bevezetni. Mert a választók nem fogják benyelni, vagy ha végül igen, csúnyán megbosszulják a következő adandó alkalommal.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.30. 15:36:20

@DeMarco: "Bár te igyekszel összemosni az internetadó elleni morgást összkormány elleni háborgással, de erről szó sincs. "

Hát engedd meg, hogy én, aki ott voltam mind a két tüntetésen, inkább a saját szememnek és fülemnek higgyek, és ne neked, aki viszont nem volt ott :-) Tudod hányan voltak ott, aki soha nem voltak még tüntetni? A saját Facebook falamon is le tudom mérni, hogy mennyi totál apolitkus ismerősöm kezdett ennek hatására politikai tartalmakat megosztani, szelfit feltolni, amit a Kossuth téren csinált a rendőrsorfallal háttérben, és még sorolhatnám. Szóval nem csak a ballib törzsközönség votl kint, és nem csak ők kiabáltak. Ebből persze nem következik, hogy akkor most eljött a ballib pártok napja, mert ők meg nincsenek olyan állapotban, hogy az élére tudjanak állni a dolgoknak. Ez a FIDESZ szerencséje, hogy időben kicsinálta az alternatívát, és még nem állt fel új.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.11.07. 12:59:34

@DeMarco: Hát ezt a cikket kifejezetten neked írták :-)

"Bár a putyini politikához közel álló magyar vezetés minden erejével támogatja a Déli Áramlat megépítését, ez így is kevés lehet az orosz sikerhez - "A mi emberünk Budapesten" címmel publikált szerkesztőségi véleményt Orbán Viktorról a Vedomosztyi. "

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/az_oroszok_szerint_orban_az_o_emberuk.3.206132.html
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0