Szálasi és Rákosi és ... kórisméje
2015. január 27. írta: Fedor

Szálasi és Rákosi és ... kórisméje

Nagyon elszámolta magát a kormány, amikor nekiment az RTL Klubnak (bánják is már, és próbálják visszacsinálni), mert az a többi megszívatott céggel ellentétben felvette a kesztyűt, így semleges félből ellenfél lett. És ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a Híradó végre normális hírműsorként működik (és a nézettségi adatok vissza is igazolták a döntés helyességét), vagy hogy reaktiválták Baló Györgyöt, és az új műsorát egy orbáni hazugság megcáfolásával promózzák, vannak finomabb módszereik is.

Évek óta tartja magát makacsul az a városi legenda(?), hogy a drága miniszterelnök urunk elmekórtani eset, és kezelés alatt is áll, méghozzá Graz-ban. Tele van a net olyan fotókkal és videókkal, amelyek sokak számára azt bizonyítják, hogy az azokon látható orbáni nyelvmunka ennek a jele.  

orban_nyalogat.gif

Nem vagyok orvos, így nem kívánok ebben állást foglalni, és igazi bizonyíték híján így vannak ezzel a komoly sajtóorgánumok is, nem foglalkoznak a témával.

Mármint direktben. Csak hogy másképp is lehet.

Itt van pl. a XX. század történelmét bemutató infotainment műsor, a XXI. század (a cím logikáját soha nem értettem igazán) múlt heti adása, ezzel az ajánlószöveggel:

Kétszer is személyiségzavaros vezetője volt az országnak. A pszichiáterek látták a veszélyt, de tehetetlenek voltak. Miként tükröződött a személyiségzavar - skizofrénia és paranoia - a vezetők beszédmódjában és cselekedeteiben? Miért nem vettük észre, hogy ugyanazok az események ismétlődnek? Veszélyek és véres történelem, két elfelejtett elmeorvosi dokumentum alapján. Mire tanít a történelem a XXI. században?

Hoppá, áthallás-alert! - kapja fel a fejét a gyakorlott médiafogyasztó, és nem is csalja meg az érzéke. A jelenkorról, Orbánról egy szó se esik, csak a két alanyról: Szálasiról és Rákosiról. Viszont nincs olyan, a magyar belpolitikával kicsit is foglalkozó ember, akinek nem az ország mostani helyzete és vezetője jut az eszébe, amikor Orbán két elődjét, és rendszereiket ilyen mondatokkal mutatják be:

Tetteik tükrözték elmeállapotukat. Gyakran tagadták a nyilvánvalót. Máskor bűnbakot kerestek, és a nyugati demokráciákat szidták a nehézségekért. Vagy azokat, akik szerintük nem voltak eléggé magyarok. Politikai ellenfeleiket ellenségnek tekintették, és lejáratták őket. Elnézést soha nem kértek semmiért, mert azt hitték, mindent jól csináltak. 

Makk Károly (a filmrendező, itt mint visszaemlékező riportalany) csak később ismerte meg a hungaristák néhány írását, Szálasi elképzeléseit a központosított állami oktatásról, amire persze a szocialista iskolarendszerben is ráismert. Egy tananyag, azonos könyvek, központi irányítás.

(Rákosi) nem járta végig a magyar grádicsot az alapszervezeti titkártól a pártvezérig. Az ilyenekről az életben, a politikai életben derül ki, hogy alkalmas egy politikai posztra, vagy nem. Ott van veszély, ahol ezeket a lépéseket át lehet ugrani. Ahol valaki mondjuk az iskolapadból hirtelen miniszter lesz.

Szükségük is volt ellenségre. És ha éppen nem volt, kerestek. Többnyire az amerikai és nyugati demokráciákban találták meg.

A kommunista párt egész habitusa offenzív, és hasonlít egy katonai alakulathoz. Ellenség kell, frontok vannak, az egész termin, az egész nyelve az katonai. 

Az emberek csak akkor figyeltek a politikára, ha az intézkedések a húsukba vágtak. 

A Fényes Szelek nemzedéke még hitt egy jobb, igazságosabb társadalomban, hisz mindenhol azt hallották, hogy most aztán tényleg jobban élünk.

Nem akarom itt most kijegyzetelni a teljes műsort, érdemes megnézni mindenkinek, aki rá tud szánni 25 percet. Tanulságos.

Még az áthallások nélkül is.

Technikai info a bejegyzést az Index2-n olvasóknak: az eredeti posztban a videó jól jelenik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr187108555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2015.01.27. 11:06:34

én azért tudnék hozni még példát, európa nem is oly távoli történelméből, akinek nagyon hasonló becsípődései voltak.
(igaz, az ő regnálásába belepusztult néhány tízmillió ember...)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 12:35:17

Kifejezetten gusztustalan ballib szokás az ellenfelet elmebetegnek nevezni. Ez még 2002-ből eredő hagyomány náluk. A gond az, hogy ez visszaüt, hiszen ilyenkor az emberek alappal kérdezik: akkora barmok vagytok, hogy még egy elmeteget sem vagytok képesek legyőzni a választásokon?

Meg kellene érteni: a ballib országrontásból a magyarok nem kérnek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.01.27. 12:50:09

@maxval bircaman szerkesztő: Orbán 2006-ban nevezte elmebetegnek Gyurcsányt a tévében. A gusztustalan ballibje...

toportyánzsóti 2015.01.27. 13:13:48

@maxval bircaman szerkesztő: Ballibázás segít bemérni a szellemi szintedet homofób kérődző,még a vodka árának megvédésére sem vagy alkalmas.

toportyánzsóti 2015.01.27. 13:19:20

Csuti pocakmutyi a köztévéből tájékozódik ott mindenkit szarral etetnek,nem csoda ha elmekórtani esetnek nézi mindenki aki nem azt a szart nézi ami csak 1 fociszurkoló mentális kézségeire van szabva.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.01.27. 14:24:31

@maxval bircaman szerkesztő: Persze, csakis:

fedor.blog.hu/2011/04/01/orban_viktor_az_en_miniszterelnokom

:-)

A viccet félretéve, én nem elmebetegeztem le Orbánt, csak beszámoltam róla, hogy van ilyen teória, és ezt is csak azért, mert kapcsolódik a témához. Még írtam is, hogy nem kívánok ebben állást foglalni.

György Baranyai 2015.01.27. 17:43:54

A legegyszerűbb nem állást foglalni. Egyébként a cikk jó, nekem tetszett. Ahogy a XXI. század is egy igazán kimagasló, jó műsor (csak későre tették). Tisztelettel.

Pádár Jónás 2015.01.27. 18:53:12

Kicsi Viktor! Az a baj, hogy te már arra sem emlékszel, amit tavaly mondtál, tettél. Lassan vonulj vissza a felcsúti fa-mauzóleumodba és tedd magad láthatatlanná. Akkor hátha tovább élhetsz, mint amit a cigányasszonyok megjósoltak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.01.27. 21:18:13

@György Baranyai: Ténykérdésben nincs mit állást foglalni. Vagy orvosi eset, eset, vagy nem, de nekem egyszerűen nincs elég infóm ahhoz, hogy ki merjem jelenteni, hogy biztos az. Vagy nem az.

imres 2015.01.27. 21:52:36

Ad1.: A komcsik nem 2002-ben kezdték az elmebeteg dumát. Magyarországon 1919-ben. Fedor elvtárs csak kései követője a gazembereknek.
Ad2.: Ha bármelyik politikai vezető parancsot ad ünnepi megemlékezés kardlapozással, gumibottal, viperával, gumilövedékekkel való szétverésére, az elmebeteg. Gyurcsány valóban elmebeteg.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.01.27. 21:55:59

@imres: Jól elvagy a tévképzeteiddel... imres fajvédő testvér.

ecopower 2015.01.27. 22:14:42

@imres:ünnepi megemlékezés mi?TV székház,felgyújtott autók...rémlik valami,te szerencsétlen?

Veridicus76 2015.01.27. 22:15:33

Akkor hadd idézzek egy szaktekintélyt, a néhány éve elhunyt Münnich Iván pszichológust, agressziókutatót.

"Amikor nyilvánosságra került az őszödi beszéd, a bukott kormányfő példátlan agresszivitással támadta legfőbb politikai ellenfelét, Orbán Viktort, akit saját negatív tulajdonságaival vádolt, gyűlöletkeltőnek, hazugnak, gyávának, lázítónak nevezte, sőt összefüggésbe hozta a közelebbről meg nem határozott terrorizmussal is. A pszichológia régóta ismeri e jelenséget, amit köznapi kifejezéssel bűnbakképzésnek nevezünk. (...) Akik hazudoznak, meg vannak győződve róla, hogy ezt megtehetik, hogy ők lophatnak, mert nekik ez jár. S aki ezt nem fogadja el, az gyűlölendő ellenség. Ez az infantilis pszichopátia jellemző megnyilvánulása. Az ilyen ember elhiszi saját hazugságait, és mástól is megköveteli, hogy elhiggye, hiszen kóros az önképe, képletesen szólva olyannak látja magát, mint egy harminc-negyven méteres óriásplakát, aminek csak az orra tíz méter. "
demokrata.hu/ujsagcikk/a_gyulolet_csapdajaban/

DeMarco 2015.01.28. 01:10:12

Oldalakat lehetne megtölteni ezt az írást kielemezve. De annyira felesleges... nincs is kedvem írni rá..komolyan.

Andras J Fazekas 2015.01.28. 01:56:37

Itt úgy vonyít valaki, mint a fába szorult féreg.

Ez már a tehetetlen ellenzék teljes mentális leépülése.

György Baranyai 2015.01.28. 07:30:48

@Fedor: A tények, statisztikák, racionális gondolkodás néha visszafelé sül el. Sokaknak a tények a mérce + a statisztikák, s lehet ezekből jó és rossz következtetést is levonni. Én kétkedve fogadom őket mindig, mert soha nem az ember áll mögötte, hanem csak egy átlagolás. Ez nekem se nem tény, se nem mérce. Válaszodat megköszönve üdvözöl: Baranyai György

toportyánzsóti 2015.01.28. 08:54:19

@imres: Elmebeteg a fajtád akik szórakozásból romákat ölnek egyedüli szempont az volt tanu ne maradjon.

toportyánzsóti 2015.01.28. 08:58:37

RTL-lel nagyon ráfaragtak ezek az elmehercegek a végén majd kénytelen kelletlen marad a német multiknál szokásos 3-6 szoros áron történő megvásárlás már ha putinka ad rá zsetont ahogy a gáztározók esetében.

2015.03.12. 06:00:17

@maxval bircaman szerkesztő: Miért csak utólag?

Mért csak utólag, tudunk rájönni
Miniszterelnök, lehet egy senki,
Fajankó, embernek is utolsó,
Ezerszer különb, meg bujdosó!
Gömbös, Szálasi, Rákosi, Kádár,
Sok aljas, hazaáruló, szamár!
Ideológia csecsen nevelkedett,
Népének aljas ellensége lett!
Lógó nyelvvel csóválja farkát,
Úgy lesi, ura parancsoló szavát!
Jó gazdám, ma kibe marjak,
Le kit ültessek, tartóztassak
Bizonyítván hűségem,
Kipusztítom a népem!
Földjét is néked adom!
Részegít a hatalom!
Bámulhattuk furcsán,
Hogyan virít a zsivány
Kisszerű eszével!
Mi mindent nem ér el!
Mert megszavazta
Sok potyaleső buta!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0