AZ MSZP egy FIDESZ kollaboráns polgármester képviselőjelöltségével dicsekszik
2018. január 19. írta: Fedor

AZ MSZP egy FIDESZ kollaboráns polgármester képviselőjelöltségével dicsekszik

szoci_fb.png

Az MSZP kampánycsapata elirigyelte a Mészáros Lőrinc tulajdonába került vidéki lapok nyomasztóan egyforma címlapjait, és maguk is ezt a módszert követve szerkesztik a kezükben lévő Facebook oldalakat. Mint a fenti montázson is látszik, mindenhol szó szerint ugyanazzal az ajánlóval tolják annak a Hír Hugó elnevezésű oldalnak a cikkét, amely "0 % propaganda, 100 % igazság" mottóval olyan szinten nyomja a legszemérmetlenebb szoci propagandát, hogy attól Habony Árpád is megnyalná mind a tíz ujját. 

De ez eddig csak érdekesség. Nem ízlésem szerint való ugyan, de hát kampány van, és ők legalább nem közpénzből nyomják (remélhetőleg). 

Viszont a tartalom mellett már nehezebben megy el az ember. A javasolt cikkben ugyanis többek között ez szerepel:

a szigetvári körzetben a város független polgármesterét Dr. Vass Pétert indítják a szocialisták.

vasspeter.pngÉs ettől azért igencsak felszalad az ember szemöldöke, ha egy kicsit is követi a híreket. Az említett úriember ugyanis a FIDESZ-MSZP összefonódás egyik emblematikus alakja. 

Vass Péter MSZP-DK támogatással lett 2014-ben Szigetvár polgármestere, de már abban az évben hűbéresi eskünek is megfelelő köszönőlevelet írt a kormánynak, miután a város önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatként 111 milliós támogatást kapott. Csak egy részlet a nyílt levélből:

...kormányunk gesztust gyakorolt Szigetvár Város Önkormányzata felé, melyet akkor lát biztonságosan, ha a megfelelő személyek is jelen vannak az önkormányzat épületében. Mi, a város jelenlegi irányítói nem csak most, hanem egészen 2019-ig meg szeretnénk, meg akarunk, és meg is fogunk felelni a Kormányunknak. Nekünk jelen esetben semmi más dolgunk nincs, mint meghálálni azt a gesztust, amit a város kapott

Az egyáltalán nem szépemlékű Schmitt Pál száját hagyták el ilyen szívet melengető mondatok köztársasági elnökké választásakor.

A megfelelés alig pár héten belül egy közmeghallgatáson el is kezdődött:

A város polgármestere, az MSZP és a DK támogatásával megválasztott Vass Péter a rendezvény elején egy blokkban engedélyezett összesen 50 kérdést Madaras Zoltánnak, a Fidesz megyei önkormányzati képviselőjének és Kapronczai Józsefnének, az MSZP szigetvári elnökének.

A két – elvileg szemben álló – helyi politikus ezt követően nyilvánvalóvá tette, hogy összedolgozott, és közösen állította össze a kérdéssort, amellyel a testületben többségben lévő Szigetvári Emberekért Egyesületet bombázták. A szervezet tagjai szerint az összes kérdés a civil szervezet lejáratását célozta.

Persze ez cseppet sem fura, ha figyelembe veszi az ember, hogy Vass már 2013-ban trafik-koncessziót nyert, és a hűségeskü jutalmaként részese lehetett a földmutyinak is: 433 millióért vásárolhatott be az ellenzék által hevesen bírált, csak fidesz-közelieknek fenntartott állami földárverésen. Ez már a DK-nak sok volt: amikor ez kiderült, kihátráltak Vass mögül.

Az MSZP nem.

Ők az általános bűnbakot a polgármesterrel karöltve az elmúlt években Szigetvár főépítészében, az Együtt jelenlegi alelnökében, Berkecz Balázsban találták meg. Ha egy fideszes ügyben a helyi szocik megszólaltak, akkor azt mindig a FIDESZ védelmében tették, és azt a Berkeczet támadták, aki ezeket az ügyeket feltárta. Ez egészen odáig ment, hogy a polgármester előbb nyilatkozatban határolódott el a vele elvileg egy platformon lévő Berkecz politikai tevékenységétől (A helyi fideszes országgyűlési képviselő, Tiffán Zsolt helyeslését kiváltva), majd tavaly nyáron, egyértelműen fideszes megrendelésre kirúgta őt.

Mindezek mellett Vass Péter az emberi minőségéről is adott látleletet egy Facebook posztban, ahol kiállt a szegregáció mellett, és beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű gyerekeket (és ha ez nem lenne elég, az egyik kommentelő a „korcs” gyerekek tömeges lemészárlását is kívánatosnak gondolta, a fentebb említett helyi MSZP-elnök, Kapronczainé pedig lájkkal és támogató kommenttel csatlakozott hozzá).

Hát ilyen alakokról állítja az MSZP propaganda, hogy 

Egyre jobb nevek állnak kihívóként szembe a Fidesszel.

Hát a FIDESZ számára valóban egyre jobbak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr9513587587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2018.01.21. 01:11:19

Nézegetem ezt a képet, és próbálom értelmezni az "ütőképes" szó és az "Mszp csapata" egy mondatban való szerepeltetését.
A képen Karácsony Gergely szerepel középen, mellette ott ül a Kunhalmi is.
Szinte ők ketten a legnagyobb harcosai az Mszp-nek jelenleg, az előretolt helyőrség, az emberek akikkel azonosulhatnak a választók a kampányban.
Amiben szinte teljesen biztos vagyok, hogy ez a két ember jó és nemes célokért küzd, hisznek abban amit ők képviselnek.
Látom rajtuk az elszántságot és az elhivatottságot.
Ez saját maguk hergelése által alakult-e ki bennük, vagy rá is segített-e valaki nekik erre, azt nem tudom, de nem is ez a lényeg.
Lát itt valaki bármilyen megújulást?
Mert én csak 2-3 naív bolondot látok, akik ki vannak téve céltáblának, és lassan már zajlik is a választási kampány.
Erre az egész "csapatépítésre" nem tudok másként reagálni, csak ezzel:
youtu.be/5UxjWISWslg

És jó lenne kicsit spórolni azzal a "független" jelzővel, még mielőtt ez a szó is teljesen érvényét veszti, és le nem járatják teljesen.

dare 2018.01.21. 01:19:12

Ezt pedig a vár urának küldöm.
Bár az előző neki is szól, de jobb kétszer, mint 1-szer se.
Talán az egyiket magára veszi.
youtu.be/8Btn0MAqfW0

2018.01.21. 08:39:34

A csóka képe mindent elárul. Megyei párttitkár alkat. Szopok, nyalok, gombot varrok, ahogy azt Hofi elmagyarázta. Ezért zsákutca a maszop.

VaradiJanos 2018.01.21. 10:06:48

Fedorka! Amikor klárikára recskázol, odaképzeled ferit is?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.01.21. 11:22:48

@VaradiJanos: Szerinted dékás vagyok? LOL Olvasgass már utána blogomon, hogy mi a véleményem róluk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.01.21. 11:24:30

@dare: Nem tudom, hogy te mi értettél bele, én azonosulok a wales-i bárdokkal, és ezért dicsértenek veszem :-)

dare 2018.01.21. 12:48:47

@Fedor: Nem rád gondoltam, hanem őfelségére. ;D
Egyébként jó a poszt, így legalább ránéztem Vass Péter milyen embert is takar, mennyire ragaszkodik az elveihez, az országot jobbító tevékenységét mennyiben zavarja a fūggetlen jelző?
Van aki azt kérdezi erre, fel lehet ilyen ember mögé sorakozni, ebben érezni lehet a változás, a megújulás szelét?
Mások szerint viszont remek politikus, kiváló beleérző képességekkel.

"Hajrá! Nyomj egy tetsziket, ha szerinted is itt az ideje, hogy Orbán menjen!"
Jó lesz ez, csak hinni kell erősen a változásban.
Ne akadjunk fenn minden apróságon.
:D
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0