Bréking: A 168 óra Orbánt dicséri
2009. szeptember 12. írta: Fedor

Bréking: A 168 óra Orbánt dicséri

Ilyen is már régen volt a 168 órában. Az emlékeim szerint utoljára 98 tavaszán, amikor miniszterelnök lett, akkor lehetett náluk dicsérő szavakat olvasni róla (aztán rövid időn belül jött Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Simicska és a hosszú bájtok éjszakája, végül ezekre válaszul az állítólagos megfigyelési ügy, és odalett a kedélyes hangvétel).

Erre itt van ez a publi Mészáros Tamás tollából, rögtön a főhelyen. A téma az esztergomi "Viktor, segíts!" tüntetés, és az arra adott reakció:

Okosan döntött, amikor nem vette át a petíciót, és röviden annyit mondott az MTI-nek, hogy „ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek”. A szocialisták rögvest megpróbálták kihasználni a jelenetet, és gyávának nevezték a Fidesz elnökét, aki szerintük „a hátsó ajtón menekült el” a jobbikos tüntetők elől. Csakhogy ez lapos demagógia. Egy ellenzéki vezető még akkor sem illetékes Esztergom vagy bármely más település ügyeiben, ha az ő pártja adja a polgármestert. (Nota bene: törvényes felhatalmazása akkor sem volna a beavatkozásra, ha kormányra kerülne; nem véletlen, hogy a jelenlegi kabinet is tehetetlen Meggyes Tamással szemben, minthogy a gimnázium fenntartója az önkormányzat.) Ha Orbán Viktor nem tartaná tiszteletben a városi önállóságot, és bármilyen ígéretet tesz a tüntetőknek, az MSZP nyilván azzal vádolná, hogy megsérti az önkormányzati törvényt.

De Orbán látványosan nem tesz ilyet. Az egykori kordonbontó most már kormányra készül, és azt mondja, „a magyar politika tizenöt-húsz éve olyan lehet, amelyben egy a nemzeti ügyek megfogalmazására képes nagy kormányzó párt létezik”. Ezzel a vágyképpel összhangban a Fidesz elnöke az utóbbi időben a törvényesség megőrzéséről – mi több: „viszszaállításáról” – beszél, és általában is igyekszik méltányosságot és konstruktivitást ígérni a jövőre. Esztergomi előadása előtt egy nappal a kötcsei Polgári Pikniken egyenesen azt fejtegette, hogy bár „Magyarországon ma jobboldali konjunktúra van, de ha a választás után mindössze „ellenkormányzást” hozunk létre, akkor visszajön az a duális erőtér, ahol az egymásnak feszülés a legfontosabb. Ezért az állandó politikai harcok elkerülése érdekében a nemzeti ügyek kormányzását kell megvalósítanunk.”

Ez a hangvétel még akkor is üdvözlendő, ha persze Orbán rögvest kijelenti, hogy a politikai erőtér centrálissá vált, azaz „megszűnt a dualitása” – magyarán a baloldal immár nem ellenfél. A diagnózis kissé elhamarkodott ugyan, de ezúttal legalább nem a szokásos politikai fenyegetőzés trambulinjaként szolgál. Mintha Orbán rájött volna, hogy kifizetődőbb számára, ha visszavesz a retorikai agresszióból, és noha folyamatosan temeti a baloldali és liberális értékeket, mégsem akarja már kifejezetten hergelni az övéit. Mindaz, amit Kötcsén és Esztergomban legutóbb előadott, inkább volt konzervatív, mint radikális.

És valóban: ha tényleg ilyen irányba menne el a leendő FIDESZ kormány, akkor sokkal kevésbé tartanék az elkövetkezendő évektől. Csak hát Orbánra mindig is jellemző volt a kettős beszéd, így csak egy idegennek tűnhet furcsának, hogy ugyanez a vezető egy másik helyen nem hogy nem korrekt a másik féllel, de egyenesen olyannak írja le pl. az új költségvetést, hogy az Apokalipszis ahhoz képest a fasorban sincs:

A Fidesz-elnök szerint a mostani költségvetés nyertesei az MSZP tanácsadói és üzletfelei lesznek, vesztesei pedig az ország lakosai, a zárt körön kívüli magyar emberek. A betegeket nem látják el a kórházakban, nem lesz villany, nem lesz fizetése a tanároknak, dadáknak, sorra zárnak be az iskolák, óvodák, bölcsődék.

A kormány katasztrofális politikájának következményeitől eddig részben az önkormányzatok védték meg az embereket, de ezt a lehetőséget a 2010-es költségvetés elveszi. Az ország már most is hitelekből él. Ha a költségvetés életbe lép, akkor a lavina beindul, százezrek vesztik el jövedelmüket, és akár gazdasági vészhelyzet is az országra köszönthet.

Ezeket csak azért emeltem ki, hogy el ne felejtsem először jövő tavasszal, mondjuk a választások körül elővenni, és szembesíteni ezekkel a mondatokkal, majd másodszor a 2011-es évértékelője után, amely már biztos arról fog szólni, hogy mennyire rendbe lett rakva az ország fél év alatt.

Megelőzve a várható kommenteket: Nem, nem akarom azt mondani, hogy valami csodában bízok, és azt remélem, hogy maradnak a szocik a következő választás után is. Akarja a fene, erősen rájuk fér egy jó nagy megtisztulás, és megújulás. Csupán azt jelzem, hogy a másik féllel szemben is vannak fenntartásaim...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr301377606

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adj egy pacsit! 2009.11.11. 11:18:19

- Szevasz Lacikám! - Szevasz Lajos, mivan veled? - Á, semmi. Most jöttem haza Kubából, erre látom, hogy már megint balhézik ez az Ibolya a rádiók miatt. - Kubából? Szidjátok itt a komcsikat, és kimész Kubába? Tudod nálunk gazdasági válság van, meg figy...

Trackback: A tények makacs dolgok 2009.09.12. 22:53:14

A címben foglalt idézet Patosné elvtársnő szájából hangzik el a "Tanú" c. klasszikusban, midőn éppen Pelikán József pöszeségét nyugtázza végérvényesen. Sajnos nem tudott más eszembe jutni, mikor a napokban többek szellemi pöszeségével találkoztam... Az ú…

Trackback: A tények makacs dolgok 2009.09.12. 22:50:11

A címben foglalt idézet Patosné elvtársnő szájából hangzik el a "Tanú" c. klasszikusban, midőn éppen Pelikán József pöszeségét nyugtázza végérvényesen. Sajnos nem tudott más eszembe jutni, mikor a napokban többek szellemi pöszeségével találkoztam... Az ú…

Trackback: Az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése 2009.09.12. 22:06:28

"Ez minden idők legjobb költségvetése" - mondta Járai Zsigmond a 2000. év költségvetéséről. Most azonban nem erről, hanem a jövő évi költségvetésről fogok írni, összehasonlítva minden idők második legjobb költségvetésével, a 2001. évivel. Az ...

Trackback: K.O. Meggyesnek - jobbról 2009.09.12. 21:02:39

Az elvakult meggyesista közösségnek van egy weboldala, akiknek akkor sem csinálnék reklámot, ha fizetne érte, de idézek az egyik alkotásukból:  Mióta Szélesék rendbe rakták végre a Hírlapot, a saját néhai szépségébe szerelmesedett MN fosztóképzőv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alenius · http://mental.puruttya.hu/ 2009.09.12. 20:50:12

Most szerepel a polgármester az ECHO tévében. Mindent megmagyaráz:)

rockjano 2009.09.12. 20:54:32

Igen a legnagyobb kérdés ma hogy a Fidesz miben látja kormányzása megerősítésének a legjobb eszközét, a hergelésben vagy a pacifikálásban.

Ha hergelni akar és fog akkor nagyon nagy gonba kerül elég gyorsan. A helyzet élezése nem a szocikat gyengíti hanem a jobbikot erősíti és az igazi veszély a fidesz számára a jobbik erősödése.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.09.12. 20:57:42

@phaidros: Ha a Fidesz megint jelöli, akkor meg is érdemlik...

Jó lenne, ha a Fidesz is leszámolna a párton belüli alkalmatlanokkal-lehetne Esztergomban kezdeni. Ellenkező esetben az sajtó fogást talál rajtuk, aztán buknak. Lásd 2002, Kövér, Deutsch...

Laci 2009.09.12. 20:59:10

De Orbán látványosan nem tesz ilyet. Az egykori kordonbontó most már kormányra készül, és azt mondja, „a magyar politika tizenöt-húsz éve olyan lehet, amelyben egy a nemzeti ügyek megfogalmazására képes nagy kormányzó párt létezik”.

Nem inkább ezt mondta? Talán:

„a magyar politika tizenöt-húsz évre olyan lehet, amelyben egy, a nemzeti ügyek megfogalmazására képes nagy kormányzó párt létezik”.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.09.12. 20:59:19

Amíg ez a torz , beteg alak hergeli a jobboldalt, az országot és a környező országokat, sok jót ne várjunk.
Most talán rájött a Fidesz, hogy érdeke a vezírt elmozdítani, mert a 2/3 -os győzelem csak így lehet.

Hiteles, szerethető, nem országmegosztó jobbos vezető kell!

Viktor köszi, de elég volt!

CSÉ 2009.09.12. 21:12:06

Szia!
Azt írod, hogy: "...ha tényleg ilyen irányba menne el a leendő FIDESZ kormány, akkor sokkal kevésbé tartanék az elkövetkezendő évektől."
Kérlek mond meg, miért tartasz egy kicsit is egy esetleges Orbán-kormánytól! Ez engem tényleg érdekel, hogy aki fél, az mitől fél. Az előző O-kormány alatt milyen atrocitás ért személyesen Téged?
Válaszod előre is köszi.

CSÉ 2009.09.12. 21:15:08

@rockjano: Így igaz, de szerintem ezt a Fideszben pontosan látják.

is 2009.09.12. 21:28:45

Orbánt sajnos a saját hülyeségei kötik. már a Reakció is arról ír, hogy a tandíj nem lenne hülyeség, de a tavalyi hülyenépszavazás után, meg még az 1995-ös Bokros elleni felvonulás után nem lehet, nem lesz. co-payment az egészségügyben, hogy 1, ne KORLÁTLANUL használják, 2. aki használja, az fizessen is érte? hát sajnos azt sem. na de talán akkor adóreformot, alacsony SZJA-t, és vagyonadót. hát azt már eltöröltük, mert azon a héten úgy tűnt népszerűnek.

persze játszhatunk az aranyhal-emlékezetű magyar társadalomra, a közös lelkiismeret-elnyomásra (mégiscsak 85% megszavazta a két hülyeséget is, most már mint a maffiában közös teher nyomja a lelkeket), és akkor úgy tehetünk, mintha ezek meg sem törtntek volna (átírjuk a történelmet, mint az 1989-es nagy tömegmozgalmakkal), dehát az a baj, hogy ebből lesz ugyan hit, meg szellem, meg világkép, de gazdaság sehogy. és aztán a lé fogja meghatározni a tudatot, nagyon hamar.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.12. 21:57:13

@CSÉ: Nem attól félek, hogy személyes atrocitás ér (bár lehet, hogy csak azért, mert optimista típus vagyok). De annak alapján, ahogy 1998 és 2002 között kormányoztak, és még inkább az alapján, ahogy azóta ellenzékként viselkedtek, hát nem sok jót várok. Gazdasági téren még csak-csak, bár egy válság utáni felívelést nem lesz nehéz sikertörténetként eladni, de ami a liberális értékeket illeti, pláne, hogy jelenleg nincs is olyan számottetvő párt, amely kiállhatna ezek mellett az értékek mellett... Persze én örülnék a legjobban, ha csalódnom kéne. De nem fogok, azt hiszem.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.09.12. 22:02:42

de hülyék egyesek..
Tapsoljátok vissza az előz 7 évet. olyan k. jó kánaán volt

Teddypompom 2009.09.12. 22:08:20

Engem optimizmussal tölt el ha Fedor
aggódik a mai magyar liberalizmus jövőéért.

Remélem lesz rá oka......bárcsak a próféta beszélne belőle.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.09.12. 22:10:53

Hátra kellene már lépnie, hogy friss erővel,új arcokkal újra hiteles legyen a Fidesz!
Orbán életében nem dolgozott, csak pártmunkás volt. A politikából gazdagodott meg. Országmegosztó- mint Gyurcsány volt- amit tovább nem bír el a haza. Csak a bosszú és a hatalmi vágyai vezérlik.
Ilyen személyi kultuszos, antidemokratikus diktatórikus módon ma már nem lehetne még egy pártot sem vezetni.
Új, hiteles embert a jobboldal élére!
Köszönjük Viktor, de elég volt!

Jim Raynor 2009.09.12. 22:13:33

@Fedor:

1. remélem, te sem gondolod komolyan,hogy ha esetleg egyszer az életben lesz itt gazdasági fellendülés, az a mostani kormánynak lesz köszönhető....

2. milyen liberális értékeket érzel veszélyben?

3. azt ezek szerint nem sikerült észrevenned, hogy a "liberális értékeknek" /ha vannak egyáltalán ilyenek, már azon a liberális nézeten kívül, hogy ők megmondják, mi a tuti, és akinek ez nem tetszik, az náci/ a legnagyobb kárt nem a fidesz, hanem az szdsz okozta......de gondolom, eddig nem aggódtál.

DeMarco 2009.09.12. 22:18:16

@Fedor: 1. Orbán-fóbiád van, amit a torz liberális szemléletednek köszönhetsz. Tessék belenyugodni, h a libsi poltika kudarcot vallot és ez az ország nem kér belőle. Ezért tiszta szívemből remélem, hogy nem fogsz csalódni.
2. Kit érdekel, h mit ír a 168 óra, nem mérvadó. Még akkor sem, ha látványosan nyalni kezd jobbra. Tudod volt valaha egy főnőköm aki szívatni próbált vajmi kevés sikerrel. Elviseltem szegényt, bár nem kedveltem nyilván. De egyszercsak fordult a kocka és sokkal magasabb pozícióba kerültem nála. Akkor odajött és olyan alázkodó, nyájas szöveget levágott, hogy ott elpattant vmi és közöltem vele, hogy soha többet ne merjen hozzám szólni. A kövi 5 évben levegőnek néztem. Nem szeretem az elvtelen patkányokat.
3. A maszop legjobb barátja most Viktor, mert félő, h helyette a Jobbikra mennek szavazni és akkor az nekik is rosszabb lesz...
4. Milyen szar duma már, hogy gazdasági téren könnyű lesz sikertörténetet előadni... Ezt fogjuk hallgatni a következő 16 évben? Hogy azért megy jól, mert a ludas fél év alatt visszafogta a költségvetést és egyébként is gödörből könnyebb felfelé menni? Meg, hogy ez is a Bokros miatt lesz? Majd igyekszem mindig emlékeztetni téged, hogy ki miatt vagyunk ennyire mélyen!! (És annak nem sok köze lesz a válsághoz, mégha most maszopos divat mindent arra kenni...)
5. Én nem kötnék kompromisszumot az tuti. Minek? Végre számoljunk le a komcsi rémálommal végleg, ha már 20 éve nem tettük meg. Átfogó államreform, új törvénykönyv, átfogó oktatáspolitika, előtérbe a család és ezen belül is a gyerek, megerősített biztonság és vagyonvédelem. Adóreform, adózást lecsökkenteni, áfát emelni. Stb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.12. 22:22:29

@regisztráltam: Neked szól az utolsó bekezdés.
@Jim Raynor:
1. Hát a fellendülés alapozása épp most folyik, és a Bajnai-Oszkó páros pár év múlva Bokrossal lesz együtt emlegetve, de persze ezért a mondatért most még úgyis le lesz üvöltve a fejem...
2. Hát pl. a melegjogok tekintetében nem sok jót várok. De lehet, hogy inkább demokratikus jogokat kellett volna írnom, így visszagondolva pl. a parlamenthez fűződő viszonyukra.
3. Ezért írtam azt, hogy jelenleg nincs olyan számottevő párt, amely kiállhatna a liberális értékekért.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.09.12. 22:23:46

@Fedor: Szia! Konkrétan 1-2 kommentelőre gondoltam, nem a poszttal van bajom.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.09.12. 22:34:33

Fedor! alakul a dolog. Én nagyon remélem, hogy a fenntartásaid, melyeket megfogalmaztál, nem válnak be. De ha mégis! Tetszik a posztod, továbbra is azt mondom: hajrá:) ;)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 22:36:35

"a Bajnai-Oszkó páros pár év múlva Bokrossal lesz együtt emlegetve"

Üvölt a fene, inkább LOL. Már most elkezdődik a következő 4 év megmagyarázása. :)
@Orbán- Castro Chavez Rákosi -Viktor:
Szavazz az mszp-re, ott biztos nincs O. Viktor, de tanácsodat köszönjük, megfontoljuk, szevasz ;)

Jim Raynor 2009.09.12. 22:41:15

@Fedor:

1. anyám, szerintem ezt már csak az egykori lenin-rendes párttag nyugdíjasok hiszik el.....milyen alapozás folyik? miről beszélsz? mondj már valami érdemi intézkedést, aminek a célja a GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS elősegítése volt! mert gazd. növ. nélkül mehetünk vissza a balettbe ugrálni, hiába teljesül a hiánycél (az IMF pénzéből, lol)....ezek a nyomorultak nem tudnak távlatokban gondolkodni, amit most csinálnak, annak évek múlva lesz meg a böjtje!/véletlenül, mi?/

2. heh, magas labda, buzi-e vagy? /bocs, csak poén, ne vedd sértésnek :D/ miből gondolod, hogy kevesebb joguk lesz a melegeknek? mit nem tehetnek majd meg? szerintem, pont, hogy most van a furcsa világ, amikor fekete-fehér szerelésben nem lehet békésen ÜLNI a deák téren, mert zavarja a forgalmat meg félelmet kelt meg a fasz tudja miért, bezzeg az Andrássyn a melegfelvonulás /amihez lezárják a környező utcákat is/ az nem zavar semmit.

3. megkerülted a kérdést. a lényeg az, hogy az utóbbi időben az SZDSZ nagyságrenddel többet ártott a liberális értékeknek, mint a fidesz. akkor miért pont a fidesztől félted azokat?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 22:42:26

@Orbán- Castro Chavez Rákosi -Viktor:

Teccik a vitastílusod. Sok értelmes, megfontolandó gondolat van benne. Érvelsz, és okos logikával következtetsz. Gratulálok!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 22:47:14

"A betegeket nem látják el a kórházakban"

de hiszen ez már a valóság! Te nem hallottál a jobbra-balra hurcolt balesetesekről, akik meghaltak, mert nem kaptak időben ellátást, több kórház elutasította őket. Hallottad?

"nem lesz villany, nem lesz fizetése a tanároknak, dadáknak, sorra zárnak be az iskolák, óvodák, bölcsődék."

Nos, ha 160 milliárdot kivesznek az önkormányzatok zsebéből, akkor - ha ez egy kissé túlzó állításokat is tartalmaz -, de lehetnek hasonló helyzetek. Mi az hogy? Nagyon is!

Shokatear 2009.09.12. 22:49:36

én azon pupillázom, hogy van még ember aki képes hinni politikusnak...

ha a jelenlegi kormány azt mondaná, hogy holnaptól legyen ingyen a sör akkor az ellenzéknek kutyakötelessége azt mondani, hogy ez így rossz, mert a gyárak miből tartsák el magukat, az államnak meg nincs erre pénze. Ha azt mondják, hogy hozzanak be egy söradót amiből a gyárak is kapnak akkor sem jó hiszen kizsigerelik a népet az adóval. De ha a sör ára megmarad a jelenlegi szinten az sem jó mert akkor semmit nem csinál a kormány.

Értsétek már meg, hogy egy politikusnak ez a dolga. GDP növekedésekből is ez látható: első év után nagy gazdasági fellendülés majd utána erős zuhanás. Ha meg valamiért elkerül minket a növekedés, akkor lesz kire fogni: az előző kormány annyira elrontotta, hogy ehhez idő kell. Viszont azt se feledjük, hogy a gazdaságokat nem félévekben hanem években - két években mérik: tehát amit ma tesznek az jó esetben is csak jövő ilyenkor lesz igazán érezhető. Tehát ha a jelenlegi ellenzék jövő ilyenkor vagy 2011 elején gazdasági növekedésről beszél, azt a jelenlegi kormánynak köszönheti. Minden egyéb egy gazdasági csoda, de ezt a külföldi szaksajtó úgyis leírja.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 22:51:55

"Tehát ha a jelenlegi ellenzék jövő ilyenkor vagy 2011 elején gazdasági növekedésről beszél, azt a jelenlegi kormánynak köszönheti."
2 évvel ezelőtt miért nem voltak ilyen okosak ezek a gazdasági zseni szocik? Mindig Orbánnak érik be a tuti :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 22:55:26

@Lucius Cornelius Sulla:

Azt figyusszátok meg, ahogy Bajnaiból megteremtik az új Bokros mítoszt, vagy mi a toszt, h aztán 2014-ben mint a dicsőséges fellendülés megteremtője lovagoljon vissza a magyar ügetőre

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 22:59:08

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós:
Majd az mdf - ha még lesz - indítja valamilyen választáson Bajnait.

Shokatear 2009.09.12. 22:59:11

Mellesleg azon érdemes elgondolkodni, hogy a Fidesz kormányzása idején, mikor az orosz maffiát sikeresen továbbüldözték Ausztriába. Igaz ami igaz, a maffia csúnya dolog, sok rossz dolgot csinálnak azzal aki kapcsolatba kerül velük. De! Adnak munkát sok embernek közvetetten, fejlesztik az infrastruktúrát, cserébe bizonyos dolgokat elnéznek nekik a hatóságok, nem fizetnek adót stb stb. A nagy multik adókedvezményei is hasonlók csak az legális. A baj csak az, hogy ezt sikerült elüldözni, éppúgy azt is, hogy az oroszoknak ne küldjünk ki búzát mert hát milyen gonosz emberek: kapjuk is a gázt drágán, a termény meg a nyakunkon rohad meg, mert nincs hova exportálni, nekünk meg sok.

Részben ezek is hozzájárultak a 2001-től kezdődő hanyatlásnak.

Nem támadom a Fideszt: sok dolgot akarnak megcsinálni szépen, tisztán (bár a jelenlegi modoruk nem ezt mutatja), csak az a baj, hogy Foci EB rendezést sem lehet nyerni teljesen legálisan, kell mindig egy extra plusz ami nem egészen törvényes.

Shokatear 2009.09.12. 23:01:25

@Lucius Cornelius Sulla: meg a szociknak is, 2004-ben szintén volt egy kisebb fellendülés. Egyébként amit mondok az benne van minden közgazdasági könyvben, nem feltétlen az ujjamból szopom ki.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 23:01:40

@Shokatear:
Köszönjük, biztos remek kapcsolataid vannak az orosz maffiával . ;) Amúgy hány éves vagy, 12 ? maffia lol Láttad a sopranost?

Shokatear 2009.09.12. 23:06:10

@Lucius Cornelius Sulla: nem mellesleg 13 éves vagyok és egy maffiozó piciny fiacskája. Gratulálok, ha te egy TV-sorozatból vagy a Keresztapából tanulja meg mi is az a maffia. Nem mellesleg az olasz maffiáról szól a sorozat. Szerintem kezdj egy kicsit utánaolvasni a témának és ne délre hanem észak-kelet felé indulj el a témában. Mondjuk ha már filmeknél tartunk: szerinted a kínai maffia és az orosz maffia megfilmesítve ugyanaz lesz? Gondolkozz már egy kicsit...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 23:09:16

Mészáros Tamás meg hülye. Pont olyan hülye, mint amilyennek látszik, ugyanis Orbánnak azt kellett volna mondania:

"Le fogok ülni tárgyalni a polgármester úrral, és áttekintjük a kialakult helyzetet."

Beszélgetni joga van bárkinek Meggyessel. A saját pártjának elnökének meg végképp.

Aztán ezen a tárgyaláson azt mondanám Orbán helyébe:
"Figyelj, bazmeg! Úgy tökön rúgunk, h attól koldulsz. Ha nem rendezed sürgősen a helyzetet, nemhogy az önkormányzati választáson nem indítunk, de még a párt etikai bizottsága elé is viszlek. Világos voltam?"

Shokatear 2009.09.12. 23:09:32

@Lucius Cornelius Sulla: nagyon jó vitapartner vagy. Ha legalább megalapoznád a mondanivalódat a te szemszögedből és alátámasztanád rövid ámde velős "beszólásaidat" talán kicsit komolyabban lehetne venni...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 23:11:13

@Shokatear:
"Gratulálok, ha te egy TV-sorozatból vagy a Keresztapából tanulja meg mi is az a maffia. "
Te hol tanultad meg mi az a maffia? A zinternetről, vagy a zuccán ? LOL Égesd még magad picit ;)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.09.12. 23:12:25

@Shokatear:

Igazad van! Vissza kell hívnia Bajnainak az orosz maffiát, h kezelje a válságot gyorsan, míg nem jön a Viktor, és újra oda nem csap nekik. Sztem kitűnő ötlet.

CSÉ 2009.09.12. 23:20:33

@Fedor: Ne haragudj, de ezzel nem kerültem beljebb. Mely liberális értékekre gondolsz? Én komolyan nem emlékszem, hogy OV idején valamelyik liberális érték sérült volna. Az rémlik, hogy a Ferenc testvér alatt sok intézkedéssel korlátozták a szólásszabadságot, és még több kudarcba fulladt kísérletük volt erre, de a Viktorék alatt nem rémlik , bár könnyen lehet, hogy ez én hibám. Szóval milyen intézkedésekkel és mely liberális értékeket?

Shokatear 2009.09.12. 23:24:02

@Lucius Cornelius Sulla: gondoltam te, aki a tv-ből tanulja a dolgokat, annak az internet nagy előrelépést jelent a téma felkutatásában. Ne haragudj, hogy nem tudtam, hogy te a valóságban már otthonosan mozogsz ebben a világban és már-már puszipajtás vagy egy-két bennfentessel.

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: nem éppen ezt mondtam, csak ami hozza a pénzt ahhoz nem érdemes hozzányúlni. Ha egy cégnél jön be a pénz egy forrásból akkor azt el kell zárni? Visszacsinálni felesleges mert nem hiszem, hogy jól jönne ki a lépés + az EU is csúnyán a körmünkre nézne.

Fura amúgy, hogy a orosz vs. magyar búza story-ba nem kötöttetek bele, holott a maffiás részbe ketten is. Akkor azt úgy veszem, hogy igazat adtatok és akkor felírhatjuk az Orbán elkúrta listára -> még egy ok, hogy a Fidesz miért lenne rossz választás.

Csak még mindig nem értem, hogy miért a jelenlegi politikusokban gondolkodtok és miért nem azon töritek a pici buksitokat, hogy hogy kéne leváltatni az egész politikai elitet ha már hőbörgésre van időtök legyen már erre is...

CSÉ 2009.09.12. 23:26:09

@malac69 zsákutcakutató és botrányfotós: Ezért lesz nagyon fontos, hogy az Orbánék tényleg sok területhez nyúljanak hozzá és lényeges átalakítások legyenek, mert így nehezebb lesz elhitetni az újratöltött mítosz.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 23:28:34

@Shokatear:
Tényleg kérdezem, honnan vagy tisztában a maffiával, működésével, Mo-on a gazdasági (volt, vagy létező) szerepével ?

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 23:31:45

@Shokatear:
No csak azért, mert büntetőjog területén dolgozom, és van néhány kollégám aki szívesen meghallgatna néhány új információt, adatot.

Freddy Krueger (törölt) 2009.09.12. 23:34:23

Ezekbe a mélyebb helyzetelemzésekbe a választások után fél-egy évvel kéne belefolyni szvsz.
Addig úgy se tudjuk meg mint akarnak.
Na mindegy, majd meglátjuk(mondta a vak és nekiment a falnak).

CSÉ 2009.09.12. 23:36:53

@Orbán- Castro Chavez Rákosi -Viktor:
Tényleg nem hiszem, hogy valaki ennyire vak legyen. Egyrészt Viktor nagyon nics megtollasodva. Az, hogy Gy. Ferenc és B. Gordon mögött hogy el van maradva, egyértelmű, de még a Fideszben is vannak jópáran, akiknek kb 10x akkora a vagyonuk.
Orbán személyi kultuszáról meg annyit, hogy ezt a lózungot tényleg csak az veszi be, aki nem láttott még soha felvételeket az amerikai elnökválasztási kampányról. De ha tényleg ennyire nem tetszik ami itt folyik, költözz el pár évre Németbe. Ott is hasonló "személyi kultusza" van Merkelnek, és tudod, hogy miért, nem azért, mert jobboldali (vö. Berlusconival), hanem azért, mert egy hiteles politikus. Egy hiteles politikus, aki mögé az emberek fel tudnak sorakozni. A baloldalnak az fáj, hogy nekik ilyen emberük gyakorlatilag nincs. Ez pedig, őszintén mondom, még engem is szomorúsággal tölt el.

Shokatear 2009.09.12. 23:41:15

@Lucius Cornelius Sulla: vannak még előadások ahol nem mellékesen megjegyzi egy-két professzor a feketemunka és nem illegális tevékenységek javító/romboló hatását a gazdaságra nézve és vannak azok akik zárójelben mélyebbre evezve - a szemináriumokon - konkrét példát is hoznak fel azért burkoltan egy picit. Ha kimész külföldre fél-egy évre tanulni, mert van lehetőséged/pénzed/eszed akkor ott is foglalkoznak külön - nem szimpla - közgáz órák a témával, igaz nem konkrétan nem a maffiával példáloznak hanem annak "porosabbik" (értsd: drog) felével. Nem mellékesen a batár nagy barna Samuelson féle közgáz könyv is megemlíti. Az, hogy a maffia hogyan működik azt bárhonnan meg lehet tanulni, de pl tv-sorozatból, ami főleg sztereotípiákból áll, nem szabad feltétlenül meríteni. Olyan ez mikor a franciákról hallod hogy csigazabálók, közben 10 franciából jó ha 2-3 kóstolta már életében. Gondolom te sem pusztán a tv-ből tanulsz meg főzni, hanem minél több helyről próbálsz ötleteket meríteni és tanulod meg a fortélyokat.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.12. 23:46:15

@Shokatear:
Amúgy röviden azt is írhattad volna, hogy hallottál valamit, de lövésed sincs az egészről . :)

Shokatear 2009.09.12. 23:50:47

@CSÉ: az a probléma, hogy a személyi kultusz elérése utána csinálni is kell valamit. Mind Merkelt és mind Obamát már kezdik támadni, hogy az ígéretekből sok minden nem valósul meg. Tény ami tény, még mindig magas a népszerűségük (ebből Merkelé az elsimerésre méltó mert több ideje van hatalmon).

Nekem a forgatókönyv nem tetszik: Ígérünk, ígérünk, ígérünk -> a Nép elhiszi -> megválasztják -> csalódnak.

És a legszomorúbb, hogy míg a magyar úton útfélen változásért harcol, addig a politikai elitet nem akarja lecserélni (ha a Jobbiktől eltekintünk), hanem a két rossz közül a kevésbé rosszal is beéri, sőt az ígéreteit tényként kezeli, hogy ez így is fog történni...

Orbán kiváló szónok, a személyi kultusza nagyon magas, de ez nem elég nekünk, hogy rendbe tegye az országot, ide új emberek, normális közgazdászok (nem beszélve arról magyar közgazdászok/pénzügyesek mindenhol híresek), nem olyan emberek akik már régóta a politikában foglalnak helyet.

Nem hiába nevezem a politikát marketingstratégiának, amivel a szart is el lehet adni ha megfelelően tálalod...

smithers 2009.09.13. 00:00:35

Mi bajotok a Fidesszel (már akinek)? Én csak azt látom, hogy nálunk a településen (Nógrádmegyében) már most nem kapcsolnak közvilágítást és korházi tapasztalataim is vannak például hogy kidobták egy rákos ismerôsömet a váci korházból mert utolsó stádiumban volt és hogy úgysem tudnak segíteni tehát csak a helyet foglalja(!). Meg is halt szegény, de a családjának kellett végignéznie ahogy fuldoklik. Errôl ennyit. Ez csak két példa. De ezen kívül elvették idén a munkások buszjáratait is mert a helyi volánt alvállalkozó kapta és az iskolát is bezárták, meg az anyósom is munkanélküli lett és nem tudja fizetni a törlesztôt a házra. A példák igazak! Szóval errôl ennyit és bassza meg mindenki aki a mostaniak pártját fogja (már megbocsásson)!
Orbán alatt ilyen nem volt. Az igaz, hogy csak az kapott támogatást aki adózott meg dolgozott, de tudott is dolgozni aki akart. Aki meg nem volt egészséges az meg akkor is megkapta a támogatást. Szóval mi is volt a baj? Konkrétumot bezzeg senki nem mond csak Ibrahim 7milliós kárral járó ügyét hajtogatja mindenki...

rockjano 2009.09.13. 00:03:55

Azt mindenkinek tudnia kell hogy gazdaságpolitikailag a mindenkori magyar kormánynak eszméletlen szűk a mozgástere, sokkal szűkebb mint akárki gondolja. Akárki akármit mond vagy tesz a magyar gazdaságpolitika irányait nagyrészt nem a mindenkori kormány határozza meg.

Ha akárki jobboldalon azt gondolja hogy a fidesz hatalomra kerülve teljesen más, sokkal jobb gazd. poltikát tud csinálni az álmokba ringatja magát. Árnyalatnyi különbségek lehetnek csak és esetleg sokkal jobban kommunikálhatja.

Az sem igaz persze hogy hazánk gazdaságilag tönkre van téve.

A fidesz nemis erre fog koncentrálni hanem a kormányzás egyéb kultúrpolitikai, társadalmi részeire. Itt pacifikálhat és hergelhet is, szerintem még ők sem tudják pontossan hogyan akarják.

Szerintem több ciklusra az az oldal kaphat nállunk felhatalmazást aki legelőször tud békét teremteni, mert a nagy többség arra vágyik. (sokan persze pont nem, sokan akik itt kommentelnek)

Freddy Krueger (törölt) 2009.09.13. 00:07:42

"Szerintem több ciklusra az az oldal kaphat nállunk felhatalmazást aki legelőször tud békét teremteni, mert a nagy többség arra vágyik."
Van benne valami.Tele a tököm ezzel az álladó "harckészűltséggel".

Shokatear 2009.09.13. 00:11:07

@Lucius Cornelius Sulla: nem értelek: mondtam példákat, mondtam, hogy hol nézhetsz utána, mondtam, hogy megemlítik magyar egyetemeken és erre azt mondod hogy lövésem sincs, utánanézhetsz mikor történtek az események és a GDP adatoknak is utánanézhetsz (tehát akár egy összeesküvés-elméletnek is tekintheted ha jobban tetszik), ellenben eddig egy értelmes érvet sem láttam tőled... ha akarod elfogadod azt amit mondok, ha akarod nem, de úgy érzem, hogy egy felnőtt értelmes ember vagy aki ha vitatkozik és finoman sértegeti a másikat akkor okosan tudja védeni saját nézőpontját. Tőled eddig csak egy ellenérvet kaptam: "nézem-e a sopranos-t". Azt hiszem innentől komolytalanná válik az egész és felesleges az én nézőpontomat tovább osztanom, ha csak azt kapom, hogy "hülye vagy", de hogy miért azt nem tudja megfogalmazni, csak egyszerűen nem egyezik a véleményem az övével... azt hiszem továbbra is inkább csak a szemtől szembeni vitákra vagyok hajlandó, mert tanárokkal, diáktársakkal vagy a kollégákkal, esetleg egy laza sörözésen összehaverkodott társasággal értelmesebben lehet beszélni mint olykor egy kommentfalon... Amit nem fogok soha megérteni, hogy ezt a két elméletemet (amiket más információkból "összeollózva" "szültem meg"), igazán senki sem tudta megcáfolni, max azt kaptam "cáfolatként", hogy ez marhaság, de, hogy miért azt senki nem mondja, egyszerűen csak marhaság.

Végül egy hasznos tanács az élethez: ha valamivel nem értesz egyet akkor magyarázd is meg, hogy miért nem, ne csak sértegesd a másikat.

bgp 2009.09.13. 00:13:32

@Lucius Cornelius Sulla: Irhatta volna, de ő inkább írt egy konkrét példát.

Lehet, hogy van valami betegsége, de ez a kérdés valahogy nem illett a vitába.

smithers 2009.09.13. 00:17:31

@rockjano: jelenleg, ha felvilágosíthatlak, kettô gazdaságpolitikai irány létezik. Az mszp képviseli az egyiket ami marhára nem jön be és már sehol sem alkalmazzák (megszorítások), a másikat a fidesz képviseli (adócsökkentés és pénzpumpa átcsoportosításokkal), amit többek között a németeknél is Merkelék alkalmaznak. Hát ez bejött. És azt nekem ne mondja senki, hogy ha valaki ha akar sem talál ebben az országban átcsoportosítandó pénzt (lsd. pl. BKV, de "az csak a jéghegy csúcs", mert említhetnénk a wallis támogatásokat is). Itt változás kell, ahhoz egy új de tapasztalt párt, hozzáértô emberekkel és el kell tüntetni azokat akik már 89 elött is tönkretettek mindent meg az elmúlt években is és azokat is akik nap mint nap a hivatalokban keresztbe tesznek az embernek, mert ôk már a komcsik alatt is a hivatalban ültek és azt hiszik, hogy úgy bánhatnak az emberrel mint a szarral (tapasztalat!). Igen is, újitásra van szügség.

CSÉ 2009.09.13. 00:18:16

@Shokatear: Alapvetően nem értünk egyet. Merkelnek, azon túl, hogy semmit nem tud Izraelről, az a legnagyobb baja, hogy rossz kompromisszumokat köt. Az ő ígérete az volt, hogy nem lesz olyan korrupt, mint Kohn és nem mutyizik majd az oroszokkal, mint Schröder, elkötelezetten tesz majd az Unió építéséért, az atlanti kapcsolatok javításáért és egy igazságosabb No-ért. Ezt tökéletesen betartotta. Az, hogy nem virágzik a német gazdaság, szerintem nem az ő hibája, a külső feltételek nem adottak ehhez. Ráadásul azért az sem éppen a veszett fejsze nyelének esete: ha az idei évet nem számítjuk, akkor elmondható, hogy a notóriusan túlzottdeficitet produkáló költségvetésüket sikerült szanálniuk miközben a versenyképességük évről évre nőtt. Néhány területhez pedig azért nem tudott hozzányúlni, mert az "ősellenfél" koalíciós partner, az SDP nem engedi, ezek a rossz kompromisszumok. Az emberek csalódottak, mert nem tudják, mi a reálpolitika, azt hiszik mindent csak akarni kell,és megvan, de azért annyira bölcsek, hogy továbbra is támogassák a szavazatukkal a CDU-CSU-t. A közvéleménykutatások szerint népszerűbbek, mint amikor hatalomrakerült. Szóval a szavazótáboruk nőtt, de a szavazóik már nem annyira lelkesek.

CSÉ 2009.09.13. 00:27:37

@Shokatear: Obama meg az egészségügyi reformmal akarja beírni a nevét a történelemkönyvekbe. Ezzel kampányolt (meg a zöld forradalommal), csak az a baj, hogy ezek bizony sok pénzt elnyelő programok, és az USA-ban most nemhogy nincs pénz, de ami van, az is a tűzoltásra kell itt a válság közepén. Szerintem nem a legjobban oldották ezt meg, de előbb-utóbb csak javul a helyzet. Amennyire én látom, a zöld-forradalom tervét egyelőre jegelik, de az eü-reformmon sokat dolgoznak. (Ez mondjuk közöp pontjuk volt Clinton asszonyal.) Biztos vagyok benne, hogy belevágnak, csak attól félek, hogy éppen a bírálatok miatt túl korán, amikor még nem lesz elég forrás hozzá, és akkor csak amolyan felemás lesz ez a nagy ugrás.

CSÉ 2009.09.13. 00:46:00

Ami pedig kis hazánkat illeti, szerintem itt nem kellenének olyan nagy változások, mint Amerikában. Bőven elég volna egy jó adótv. és évről évre egy egyensúlyihoz közeli ktgvetés. Meggyőződésem, hogy nálunk nem a jó szakemberek hiányából fakadnak a bajok. Komolyan hiszem, hogy Veres János is képes lenne ilyen adótv-t és ktgvetés kidolgozni, csak ehhez politikai bátorság is kellene. Mindenki tudta, hogy a közalkalmazottak 13. havi bére és a 13. havi nyugdíj elviselhetetlen teher az országon, de az MSZP erről nem akart tudomást venni, "merthát a szavazóbázis..." Több politikai bátorság kellene ebbe az országba és szerintem Orbánba több szorult, mint az egész balliberális társaságba. Nem azt mondom, hogy ő egy hős, mert sokesetben lehetne továbbmenni. Vannak akik ezt meg is teszik, csak a Jobbik mögött én nem látom a szakértői gárdát. Lehet tudni, hogy a két nagy pártnak milyen minisztériumi kapcsolataik vannak ill., ha hatalomra kerülnének, kikkel töltenék fel a minisztériumokat, kikre bíznák a nagyobb állami cégeket, de a Jobbik mögött nincs ilyen szakértői csoport. Én nem mondom, hogy ha ellenzékiként bekerülnek a Parlamentbe, mondjuk két ciklus alatt nem tudna ez kiépülni, de ha most jönne egy Jobbik kormány, az (minden jószándék ellenére) több kárt tudna okozni, mint most Bajnaiék. Szvsz.

rockjano 2009.09.13. 01:50:15

@smithers:

Az a gond hogy te valami agymosáson estél át és úgy mondod ezeket a dolgokat mint a párttagok annak idején a rendszerválztás elött (ja én még emlékszem rá mert életm ekkor :-)

Orbánéknál NEM LESZ ADÓCSÖKKENTÉS!!! Ez az egy biztos. Hogy mi lesz azt nem tudjuk. Amikor hatalmon voltak AKKOR SEM VOLT ADÓCSÖKKENTÉS. Az hogy adócsökkentésből több pénz jön be ez csak nagyon speciális esetkeben lehet igaz ált. nem. Ma nállunk nem.

Merkeléknél nem adócsökkentés van hanem Merkel adót EMELT (pl áfát, de mást is) Igez volt olyan egyenes hogy választás elött meg is mondta hogy fog. Ebből a szempontból nagyon támadható a mostani vezetés.

Gazdaságpolitikailag Orbánék ugyanazt fogják csinálni kb. mint Bajnaiék MERT NEM LEHET MÁST!!! NINCS MÁS.. nincs.

Egy olyan ország amelyik folyamatossan többet költ mint bevesz az nem maga határozza meg hogy mit tesz hanem a hitelezői. Ez így volt így lesz Orbán alatt is.

Ha nem hiszed majd tapasztalod. (emlékszel te hogy kormányoztak 98-02 közt..éltél már akkor .. hány éves voltál??? én emlékszem)

Lehet hogy jobban csinálják valamivel mint a mostani gárda de a lehetőségeik eképesztően szűkek.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.09.13. 01:50:53

Háhá! Ezek szerint valaki még olvassa a 168 órát!

rockjano 2009.09.13. 01:55:32

@CSÉ:

"Orbánba több szorult"..lehet csak sajnos nem mutatta meg amikor kormányzott. Alapvető reformba egybe sem fogott bele... volt rá szándéka de visszariadt.. belátta mennyire nehéz

A mostaniak belefogtak, bele is buktak. Igaz nem voltak jól előkészítve és kommunikálva sem.
Néhány alapvető reform, átalakítás nélkül nem fogv menni igazán senkinek, ezek nélkül nem marad pénz fejleszteni.

Ehez elöbb békét kell teremteni és több ciklus kell hozzá vagy egyetértés alap dolgokban egyik sincs meg. Ahogy nézem az öldöklés folytatódni fog az új nemzedékekben ugyanúgy.

A Jobbik meg egy vicc de ez csak parlamentben vagy hatalmon derül majd ki. Rossz lesz mindenkienek akárhol is áll.

Rwindx 2009.09.13. 02:02:57

@Shokatear: bocs, de ha azt gondolod a maffia lendíti fel a gazdaságot, akkor meglehetősen elkerült az ész pajtikám. Nem mellesleg finom voltam és nőies.

Búza ügyben meg próbálj tájékozódni hülyeségek írása helyett. Egyrészt az orosz maffia egy deka búzát nem vesz meg tőlünk. Sem korábban, sem pedig a jövőben nem lesz várható.
De ha már annyira internetközelinek érzed magad pötyögd be a google-ba: pl a magyar búza export

Talán találsz olyan infókat mint pl.:
-a magyar búza minősége miatt keresett áru a környéken és az EU-ban.
-Oroszország a világ második legnagyobb búza termesztője és exportőr, és nem importőr.
- Magyarország búzatermésének legnagyobb felvevői: Olaszország, Görögország, Románia, Szlovénia, Ausztria

Aztán talán nézz utána a Camorrának mint az egyik legjobban a lakosság életébe épült maffiának "áldásos" "gazdaságélénkítő" hatásáról ódákat zengenek.

netsrot5 2009.09.13. 06:52:59

Orbánt és a Fityisz Bandát, ki ki fogja " végezni" a Jobbik!!!!! Hál ' Istennek!

DeMarco 2009.09.13. 07:35:57

@Fedor: Ez a hozzászólásod kritikán aluli...
1 "1. Hát a fellendülés alapozása épp most folyik, és a Bajnai-Oszkó páros pár év múlva Bokrossal lesz együtt emlegetve, de persze ezért a mondatért most még úgyis le lesz üvöltve a fejem..."
Vedd úgy, h üvöltök !!! Kezdve ott, hogy tagadom Bokros szerepét az Orbán kormány bármilyen gazdasági sikerében. Homlokegyenesen más gazdasági vonalt képviselt Bokros és a mocskos emberellenes megszorításait a mai napig utálják az emberek. Röviden: Légy az idegen multik rabszolgája a saját hazádban, dolgozz éhbérért, úgy hogy neked semmid ne maradjon.." elvvel dolgozott. A Fidesz az első évben csinált egy kiigazítást ebből lett a pénze és nem Bokrosból aki nem is vitte végig rémálom "reformjait", mert elkaszálták még időben. Folytatva ott a sort, hogy a D-209-es kezdte az osztogatást, hiába szólt minden gazdasági szereplő, h nagy bukta lesz belőle. Az elmúlt 7 év gazdasági csődtömeg volt, a maszop ismét visszalökte az országot a nyomorba. CSAK és KIZÁRÓLAG azért kezdtek el még több pénzt beszivattyúzni az emberektől, mert nyakunkon volt és MÉG MINDIG nyakunkon van a teljes államcsőd kockázata. Az IMF nélkül már régen csődben lennénk. Az IMF az a szervezet akik a segítségükért cserébe pontosan meghatározzák, h mit vegyenek el az emberektől. (Mit kell átjátszani a kezükre: infrastruktúra, víz, stb.) A mostani költségvetésre még a ludas is azt mondja, hogy nem fog senkinek tetszeni, mert csak további megvonásokat tartalmaz. Ezek után már előre mosakodni és már most azt hazudozni, hogy a Fidesznek azért lesz jó, mert "ezek" alapozzák a "fellendülést" szégyen és kimondom: gyalázatosan undorító! A fidesz eleve teljesen más gazdasági programot képvisel, nem is a totál megbukott libsi gazdasági modellt erőlteti !!!
Ez a gazdasági modell a németeknél hellyel-közzel bevált. Ha esetleg nálunk is eredménye lesz, ahhoz az égvilágon semmi köze nem lesz a ludasnak és oszkónak. Bazz, volt 7 és fél évük, h bizonyítsanak és csúfosan megbuktak !!! És elő se gyere a válsággal, mert köpök rá, előtte is pont ekkora szarban voltunk az elvtársaknak köszönhetően...

2. "Hát pl. a melegjogok tekintetében nem sok jót várok. De lehet, hogy inkább demokratikus jogokat kellett volna írnom, így visszagondolva pl. a parlamenthez fűződő viszonyukra."

Csak két dolgot jegyeznék meg: 1. Gondolom olvastad, hogy a kormány a szociális tárca érveire, miszerint a gyermek helyes neveléséhez apára és anyára van szükség (teljesen jogos) hivatkozva nem fogja megszavazni, h a buzik egymás gyerekeit örökbe fogadhassák. Akkor mit ekézed előre a fideszt, ha a mostani maszop-szadesz sem áll ki a buzik követelőzései mellett???
2. Az elmúlt időszak liberális politikája teljesen megbukott. A társadalom egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér a libsi politikából, nem kér a pozitív diszkriminációból egyik deviáns csoportnak sem. Rendet akar, etikailag tiszta életet ahol a család és a gyerekek kapnak főszerepet és nem a deviánsok smúzolása lesz a "menő". Remélem a fidesz ebben is követi az elvárásaidat és rendet tesz...

3. "Ezért írtam azt, hogy jelenleg nincs olyan számottevő párt, amely kiállhatna a liberális értékekért."

Csak remélni tudom, hogy nem is lesz többet. Érdeklődés hiányában nincs rájuk szükség...

smithers 2009.09.13. 07:37:00

@rockjano: Tipikus szockó: Éltél már akkor?-kérdés. Nagyon is! És hogy van-e gôzöm a német gazdaságról? Itt élek jelenleg, pont a válság közepin. (Nem fizikai munkát végzek) Annyi hazug és kamu duma megy otthon az mszp részérôl, hogy el sem hiszed. Innen sokkal objektívebben tudok tályékozódni, mert van reális hasonlati alapom. Úgyhogy én is kérdezhetném, hogy ki ment itt agymosáson keresztül. Pl. m1 hírek Fico találkozó után: "Bajnai negyed órát késet." Nemzetközi sajtó:"Bajnait megváratta Fico". Sôt még kint is megy: Die Welt-ben (baloldali lap) volt nemrég egy cikk ami arról szólt, hogy Pesten az ötkerben a zsidók már nem mernek kimenni az utcára, mert félnek. Szerinted ki forgat ki itt mindent és ki kommunikál állandóan (hazugságokat) ahelyett, hogy inkább dolgozna. És utánna vágja a bárány arcot, hogy de mi csak jót akarunk. Ha meg annyira megy a megszorítás, miért nem jött be az eddig majd fél tucat csomag? Mert a mai gazdaságpolitika mást digtál.
Még 1: Azt mondták a 120mrd-ot nem vonják el ha talál a fidesz más megoldást. Talált is (ezt most nem vázolom fel). Most minap azt hallottam reakcióként, hogy akkor van 240. Milyen ez már? És ezek akarnak jót? Hol élsz? Különben inkább a jobbikot kéne fikázni, mert annak aztán tényleg nincs programja, de több támogatója van mint az mszp-nek. Ott a probléma amire koncentrálni kéne. De ebbôl látni, hogy a jobbik az mszp szüleménye közvetve vagy közvetlenül.

smithers 2009.09.13. 07:53:00

Különben mellékesen: Itt egy olyan pártról beszélünk, aki bárhogyan is kormányzott az elmúlt években, politikusai bárhogyan is gazdagodtak meg, egy olyan embert kértek fel miniszterelnöknek Magyarország megmentésére, aki több száz családot vágott meg 6mrd Forintal és csak ezeken a családokon belül számos öngyilkosságért, betegség által károsult emberért felelôs és még csak le sem szarta. A durva, hogy a libás nem is tagadja. De ô most feláldoz pár hónapot hogy hazaszeretetbôl országát megmentse. Ez jellemzi az mszp-t: Jellemtelen társaság! Részemrôl itt lezárul a dolog. Sziasztok!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.13. 08:07:37

Az egy dolog ,hogy a posztban időutazófedor már a bekövetkező liberálmentes-apokaliptikus jövőtől retteg ,de ,hogy a kommentek között megint lefőtt a kávé....:) ,már meg sem lepődök.

Nem kellene az elmúlt éveket elemezni inkább?Azon kívül ,hogy ezért a kérdésért vagy orbánista, vagy náczi-faschista vagyok azon már túl vagyok,úgyhogy ezt a részt nem kérném,tehát:) ?

states1 2009.09.13. 08:35:21

Vicces ahogy egyesek máris gyűjtik a muníciót, hogyha Orbán kormányra kerül, mivel szembesítsék az első félév után, amikor máris minden "rendbe tett". Tán korai még ez a vissza a jövőbe akkor, amikor a múlt még jelen van...

Netuddki. 2009.09.13. 09:48:13

@states1: :D
Még minden megtörténhet!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.13. 09:48:19

@Shokatear:
Faszfej :
- Honnan veszed, hogy nincs itt az "orosz maffia"?
- Honnan veszed, hogy ha nincs itt, akkor a helyére nem nyomult be más?
- Továbbá az a pénz, amit a maffia lehúz, szerinted enélkül nem jelenne meg a gazdságban ?
- Továbbá, a legnagyobb gond, hogy célzott pénzeket vonnak ki a gazdaságból, ugyanis nem mindegy pl. hogy egy kisvállakozás kap pl. egy támogatást, vagy egy szervezettbűnözői réteg kaparintja azt meg.
Lásd pl. Szicília, Dél-Itália , aztán bőgj.
-Milyen pénzeket fektet be a maffia? És mibe? Vagy szerinted a mindenhonnan összelopkodott pénzt itt mossák tisztára? LOL
- Búza. Lásd: Rwindx

Nagyon okosnak érzed magad, de a kezed belelóg a bilibe. Továbbá a szervezettbűnözés nem menő, vagy férfias dolog, mégha erre is áll fel neked, hanem igen komoly károkat tud okozni a nemzetgazdság számára.

ast 2009.09.13. 10:14:49

„torz, beteg alak hergeli a jobboldalt, az országot és a környező országokat”
Ildikó, „köszi, de elég volt!”

„el kell tüntetni azokat akik már 89 elött is tönkretettek mindent meg az elmúlt években is, és azokat is akik nap mint nap a hivatalokban keresztbe tesznek az embernek, mert ôk már a komcsik alatt is a hivatalban ültek”

misztikus alfahím 2009.09.13. 10:36:19

OFF

fogalmam sincs meg tudod -e oldani, de próbáld meg növelni a hozzászólások sorai közötti távolságot.

A styles.css 245-ik sorában találsz egy ilyet: line-height: 12px;

Ez katasztrófálisan alacsony érték, lévén a betűméreted is 12px. A sortávolságnak mindig nagyobbnak kell lenni. Ha csak simán kitörlöd ezt a sort már akkor is jobb lesz a helyzet, mert a default beállítás 12-es betű mellé jobb lesz, de ha átírod 14px-re úgy is jó.

Bocs az offért, de nekem kiestek a szemeim mire 2 hozzászólást végigolvastam.

by

gaston 2009.09.13. 10:59:42

Ugyan mitől kellene félni a következő Orbán kormány alatt? Magyarázza már meg valaki, hogy vajon mi félnivalója volt 1998és 2002 között. Mert én sokkal jobban éltem, sokkal jobb kedélyállapotban. Sokkal jobb hangulatban. Nem voltak tüntetések, nem voltak szélsőséges megnyilvánulások. Valószínűleg azért, mert nem volt rájuk szükség! Várom a jövő évi választásokat, még akkor is ha a maszop nyilván nem hagyja magát, mert mindent megtesz azért , hogy mérsékelje valamelyest a bukását!

Jim Raynor 2009.09.13. 11:42:38

@DeMarco:

1. így van. a bokrost istenítők azt nem veszik csak észre, hogy imádott lajosuk úgy "rakta rendbe" a dolgokat, hogy bagóért kiárusította - szoci terminológiával: privatizálta - a fél országot........

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.13. 16:33:40

A kommentekbol is kitunik, meg a temafelvetes is olyan, hogy bal meg jobb szemben allasban gondolkodunk.

Orban azert veszelyes a jovore nezve, mert o vezette be a hazai kozeletbe a civilgyilkos zsakmanyszerzo modellt.

Ez egy zsakutca. Es mivel a FIDESZ ezidaig soha sem kommunikalt mas iranyba, nem fujt visszavonulot, maximum azzal probalkozik, hogy rakenje az MSZP SZDSZ-re ezt az egeszet.

En a magam reszerol attol felek, hogy a 98-ban bevezetett modell, amely mukodik azota is tovabb fog tobzodni.

Marpedig ha ezt hagyjuk, akkor tovabb retardalodunk.

Mivel tuti, hogy Orban gyozni fog, es a JOBBIK vagy az LMP sem tunik hiteles korrupcio ellenes tarsasagnak, igy nem sok eselyt latok pozitiv valtozasra, meg egy Orban kormany osszeomlasa utani allapotban sem.

Civil oldalon kellene valami kultura valtasnak beindulni, de ott meg sikeres pusztitast vittek veghez az elmult 10 evben.

Csiki - csuki.

CSÉ 2009.09.13. 17:49:21

@rockjano: Orbán reformjairól: Először is nem igaz, hogy nem voltak reformok azalatt a négy év alatt. A szociálpolitikát például teljesen átalakították; másodszor sok területen elmaradtak a reformok, mert nem volt reformkényszer. A Bokros-csomag egy a költségvetési egyensúly felé közelítő pályára állította az országot, tulajdonképpen csak meg kellett őrízni ezt az irányt. Harmadrészt pedig a társadalom ezidőtájt nem éppen reformokra vágyott, hanem a Bokros-csomag sokkja után konszolidációt szerettek volna, egy csöndesebb periódust, amikor lehetősége nyílik az átlag dolgozó embereknek a gyarapodásra, ezért még a végrehajtott reformokat sem kommunikálták nagy változásként.

CSÉ 2009.09.13. 18:07:47

@rockjano: Nem mondom, hogy Viktor neve számomra egyet jelent a reformokkal, de a kormányon eltöltött négy évük alapján egyáltalán nem kizárt, hogy képesek mélyreható változások beindítására.
A gyurcsányista reformokról meg az a véleményem, hogy az egész mögött csak a kórházprivatizáció szándéka állt, parasztvakításnak persze bevetették a kórházi napidíj, meg vizitdíj kérdést. Valójában ezek filléres tételek. Ráadásul az indoklás is nevetséges, hogy ezzel gátat szabnak a túlfogyasztásnak. Talán a szegény és túlfogyasztásra hajlamos emberek esetében igen, de én a családomból tudnék példát felhozni, hogy van két másik típus is: az egyikbe azok tartoznak, akik, kerül, amibe kerül, szeretnek kórházba járni, és napidíj, vizitdíj ide vagy oda mennek és túlfogyasztanak, meg vannak olyanok, akik teljesen odzkodnak az eü-től és, ha van is valami bajuk, akkor se nagyon mennek, pláne, ha még fizetni is kell érte. Ott van még az a szempont is, hogy a megelőzés mindig olcsóbb, szóval szerintem az egész eü-reform egy marhaság volt, a többi sem különben, tehát kommunikációtól függetlenül nem érdemes ezeket a "reformokat" a valóságos reformokkal összehasonlítani. Még Gordon is sokkal messzebb jutott a reformok terén, mint az ország veje, még úgy is, ha meg tudta volna lépni, amit a népszavazás után már nem mert.

CSÉ 2009.09.13. 18:15:44

@rockjano: Szerintem a reformokhoz társadalmi és nem politikai konszenzusra van szükség. Persze abban az esetben, ha a közvéleményt a politikai pártok dróton tudják rángatni, akkor a kettő az értelemszerűen egyetjelent, de nagyon remélem, hogy a helyzet ma már nem feltétlenül van így, és, hogy a kritikus társadalmi csoportok (szóval nem a nyuggerekre gondolok) képesek elszakadni annak a politikai oldalnak a véleményformálásától, akikhez egyébként személyesen kötődnek. Persze lehet, hogy én még túl fiatal vagyok és naiv.

ast 2009.09.13. 19:04:37

„o vezette be a hazai kozeletbe a civilgyilkos zsakmanyszerzo modellt”

???

Valóban?

ast 2009.09.14. 08:42:36

„o vezette be a hazai kozeletbe a civilgyilkos zsakmanyszerzo modellt”

„Civil oldalon sikeres pusztitast vittek veghez az elmult 10 evben”

Az elmúlt 7 évben...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 09:00:40

@DeMarco: Ne üvölts, pláne mivel nincs igazad. De erről a témáról majd írok bővebben később.

DeMarco 2009.09.14. 10:01:43

@Fedor: Ahogy néztem, nem csak én üvöltök...
Hogyne lennék nagyon paprikás, amikor már megint kezdődik, ráadásul már előre...

A tény az, hogy az Orbán kormány alatti utolsó két év voltak az elmúlt húsz év legjobb évei. Mind gazdasági, mind élhetőségi szempontból.
A tény az, hogy komcsik SOHA még csak meg sem közelítették ezt az állapotot, sőt folyamatosan nagy ütemmel rontották ezt a helyzetet. Ennek ellensúlyozására találták ki azt a hazugságot, hogy ez nem a Fidesz sikere, hanem még Bokrosé.
A tény az, hogy mára annyira mélyre süllyedtünk, hogy kizárólag az IMF-nek köszönhetjük az államcsőd elkerülését, aminek súlyos ára lesz.
A tény az, hogy a maszop gazdasági sikerrel nem fog tudni kampányolni, ezért marad a mocskolódás és a jól bejáratott, felpörgetett fasiszta veszély, amit még anno Grósz is lebegtetett, de már akkor is hülyének nézte érte mindenki...
A Fidesz egy teljesen új gazdasági modellt követ, elveti ezt libsi marhaságot, bár először neki is fel kell vennie hitelt az imf-től ami kötni fogja a kezét rendesen, inkább itt is a második év végétől számítom a sikereket, de ennek semmi köze nem lesz a ludasnak. Ő csak azért van ott, h a maradék pénzt még le tudják menteni az elvtársak...
Mélységesen felháborító, hogy már előre a bokros-receptet próbálgatjátok...
Nagyon remélem, hogy az embereknek jobb lesz a memóriája és emlékezni fognak a Ludas klónra és az elmúlt 8 évre. De ha nem, akkor itt leszünk, hogy emlékeztessük őket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 10:12:07

@DeMarco: A tény az, hogy a tényeid többsége köszönőviszonyban sincs a valósággal...

DeMarco 2009.09.14. 10:35:12

@Fedor: Tényleg? Te hol élsz, Afganisztánban?? Bár az lehet, hogy az általad ismert virtuális valósággal nincs köszönőviszonyban, de a való világgal annál több.

Kíváncsian várom a cáfolatokat...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.14. 19:42:45

Kedves Ast!

Nem csodalkozom azon, hogy Te csodalkozol azon, hogy a FIDESZ-t tartom felelosnek a civilgyilkos zsakmanyszerzo korszak bevezeteseert.

Tortenelmileg Halasz - Zuschlag - Hegyi paktum ota tartom olyannak a hazai kozeletet, amit a kendozetlen felvallalasa a civilgyilkos zsakmanyszerzo modellnek.

Az ezzel kapcsolatos tenyanyag es mitologia reszletesen olvashato a reszveteli demokracia blogon.

20 eve foglalkozom kozossegfejlesztessel, de az az iranyzat, aminek a fogalmai es a tortenelme le lett irva, az 30 eves.

Ebbol az elso 20 ev sikertortenet, 10 eve azonban csaknem kipusztult ez a Kulturkor.

Ma a reszveteli demokracia fokent utcai orjongest jelent es politikusok labtorloinek molotov koktelos gyujtogatasat.

A korabban kulturafejlesztessel foglalkozo mozgalmak meg azon kivul, hogy megsemmisultek, nem jelenhetnek meg uj belepoken sem. Pedig a munkahelyteremtes korul rengeteg integracios kihivas van, egy informacios tarsadalom vagy egy tudas alapu tarsadalom dimenzioban zajlo piaci versenyben.

Sajto bojokott is van ellenunk, meg a fejlesztespolitikai forrasok is el vannak zarva elolunk.

Ez egy 10 eve mukodo FIDESZ - MSZP/SZDSZ nagykolaicio jelenletere utal.

Ezert nem hiszek abban, hogy a modernizacio ellenes fejlesztespolitikai gyakorlat megaltozik majd egy FIDESZ kormany eseten.

Ugyan mi valtozik meg? kedves FIDESZ hivok?

DeMarco 2009.09.15. 09:06:25

@Saman: Üdv, régen járt erre...
Válaszolva a kérdésére, a felvetett témában: Semmi. Semmi nem fog történni civil oldalon. Az első egy-két évben azzal lesznek elfoglalva, hogy megtöltsék a kasszát... Úgy gondolom, hogy helyesek a meglátásai.

ast 2009.09.15. 10:41:15

Kedves Saman!

„Tortenelmileg Halasz - Zuschlag - Hegyi paktum ota tartom olyannak a hazai kozeletet, amit a kendozetlen felvallalasa a civilgyilkos zsakmanyszerzo modellnek.”

Zuschlag és Hegyi részvételéért a FIDESZ felelős? Zuschlag kiemelkedő „szakmai tevékenységéért” is? Talán a FIDESZ-t támogatta? Érdemes felidézni.
Mai hír: „Finiséhez ért a Zuschlag-per”
index.hu/belfold/2009/09/15/finisehez_ert_a_zuschlag-per/

„Ma a reszveteli demokracia fokent utcai orjongest jelent es politikusok labtorloinek molotov koktelos gyujtogatasat.”

Távol áll a valóságtól. Ma a részvételi demokrácia főként passzivitást és közönyt jelent, lásd EP-választás részvételi (!) aránya...

„Sajto bojkott is van ellenunk”
Milyen tulajdonosi háttérrel és befolyás alatt működik a sajtó nagyobb része? A FIDESZ áll mögötte?

„a fejlesztespolitikai forrasok is el vannak zarva"
Kik rendelkeznek a fejlesztéspolitikai forrásokról?

Szóba kerültek itt a reformok. A reformtól habzó szájú Gyurcsány és tehetséges munkatársai, például hogyan vonták be a civil szervezeteket az eü. reform előkészítésébe? Mit lehet erről tudni?

Kik azok a „FIDESZ hívők”?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.17. 19:08:37

Kedves Ast!

A feveteseid valahogy mintha cafolni akarna azt a bennem elo vilagkepet, hogy a civilgyilkos zsakmanyszerzo modellt a FIDESZ vitte egyeduralkodo mukodesi elvve a hazai kozeletbe.

Ezt nevezem FIDESZ - MSZP nagykoalicionak. Allitom, hogy a sajtobojkott a ket part altal fenntartott sztori, a fejlesztespolitikaban ezer peldat tudok felhozni, es tortenelmileg a Halasz - Zuschlag - Hegyi paktum is kutathato a tenyek vilaga szintjen. Meg az azota eluralkodo allapotok is.

Olvass bele a blgomba, ott csak errol irok, es kb. 800 cikk van mar.

ast 2009.09.18. 13:24:24

Kedves Saman!

Nem cáfolat, pontosítás.

„Ezt nevezem FIDESZ - MSZP nagykoalicionak.”
A FIDESZ - MSZP nagykoalíciónak vannak más jelei? Melyek azok?

„a sajtobojkott a ket part altal fenntartott sztori”
A két párt „sajtóbojkottot" tart fenn?Mi a bojkott jelentése?

„a fejlesztespolitikaban ezer peldat tudok felhozni”
Egy is elég lenne - az elmúlt 7 évből, itt.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.18. 16:33:46

A Halasz - Zushlag - Hegyi paktum a civil szervezetek ingatlanhoz jutasa kapcsan valt ismertte a szeles nyilvanossag elott.

Mar korabban tapasztaltuk 1998/tol, hogy a FIDESZ az akkori ellenzekkel, az MSZP-vel egy - egy lista alapjan osztott civil vagy fejlesztesi forrasokat.

A sajtobjkott arrol szol, hogy a fuggetlen allampolgari onszervezodeskenek nem adjak le a nyilatkozatait.

1998-ban volt egy orszagos tarsadalmi vitank a `Fiatalok elso lakashoz jutasa` temaban. Annak 100 sajtoja volt, amit kb. 8 MTI jelentessel ertunk el.

Tavaly elott ugyan akkora kampany, ugyan annyi MTI tajekoztatsra gyakorlatilag 0 volt a nyomtatott sajto reakcioja. A 2007-es tarsadalmi vita a `Munakhelyteremtesrol` szolt.

A blogomban kiosztottam pl. a `tavalyi fasisztaverseny gyoztese` cimet. (apropo FEDOR nem szallnal be olyan bizottsagba, ahol evente kiosztanank ezt a cimet?) tavaly az az MSZP orszaggzulesi kepviselo kapta, aki azzal kezdte a LEADER alakulo ulest, hogy minden vallakozo es civil mondja meg, hogy MSZP-s vagy FIDESZ-es civil vagy vallalkozo identitassal ul ott.

Tudni kell arrol az EU-s modellrol, hogy dirket tiltja a politika ratelepedeset a helyi kozossegfejlesztesi ugyre. Ez egy olyan forraseloszto modell, ahol kotelezo a politikafuggetlen vallakozok es civilek tobbseget biztositani a donteshozatalban.

Errol beszelek, amikor azt mondom, hogy ez a gyalazat, ami az orszagban folyik 1998-ban kezdodott a FIDESZ hatalomra kerulesevel.

Szerencsere az MSZP es az SZDSZ belebukott ebbe. Bele fog fulladni a FIDESZ is a sajat fekaliajaba.

ast 2009.09.19. 10:45:01

„gyalazat, ami az orszagban folyik”
Így van, de ez NEM 1998-ban kezdődött „a FIDESZ hatalomra kerülésével”

„gyakorlatilag 0 volt a nyomtatott sajto reakcioja”
Hogyan tudta befolyásolni a FIDESZ a nyomtatott sajtót?

„az akkori ellenzekkel, az MSZP-vel egy - egy lista alapjan osztott civil vagy fejlesztesi forrasokat”
Milyen listák alapján? 2002-től hogyan osztják el a „civil vagy fejlesztesi forrasokat”?

„Tudni kell arrol az EU-s modellrol, hogy dirket tiltja a politika ratelepedeset a helyi kozossegfejlesztesi ugyre.”
Mi akadályozta meg ennek alkalmazását 2002 óta?

"az MSZP orszaggzulesi kepviselo azzal kezdte a LEADER alakulo ulest, hogy minden vallakozo es civil mondja meg, hogy MSZP-s vagy FIDESZ-es civil vagy vallalkozo identitassal ul ott."

Nem meglepő...
„Bírálta Magyarországot az EU-pénzekkel kapcsolatos kormányzati korrupciós ügyek miatt az Európai Néppárt alelnöke az Európai Parlamentben (EP). Az Európai Unió azt követeli tagállamaitól, hogy úgynevezett Leader-akciócsoportokat hozzanak létre, amelyekben térségi csoportok döntenek az uniós kohéziós alapok által nyújtott pénzek elosztásáról. E csoportokat a szándék szerint a térségek képviselőiből kellene létrehozni, függetlenül politikai színezetüktől.

Magyarországon a Leader-csoportokban kizárólag a kormányzó MSZP képviselői ülnek. A képviselő emiatt szabálysértési eljárást kért Magyarország ellen.”
www.mno.hu/portal/530127?searchtext=leader

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.19. 21:27:06

Latom kedves Ast teged rohadtul nem hatnak meg a tenyek.

Ezt a `mitikus fantazia alapu` gondolkodasmodot koszonhetjuk a FIDESZ politikai szocializacios tevekenysegenek.

Az a baj, hogy igy nehez beszelgetni.

ast 2009.09.20. 16:46:08

Kedves Saman!

Milyen tényekről van szó?

Az úgynevezett „civilgyilkos zsakmanyszerzo modell” nem több, mint feltételezés - tények nélkül. Ha létezik „civilgyilkos zsakmanyszerzo modell”, akkor az a Zuschlag - per vádlottaihoz köthető. Az említett paktumon kívül milyen „tény" utal arra, hogy a két párt 1998-óta összehangoltan akadályozza a civil szervezetek működését? A paktum is legfeljebb arra utal, hogy az mszp már akkor készült a „zsákmányszerzésre”, amikor még kormányon sem volt. 2002 óta - változás helyett - miért a Zuschlag-per és a Leader-ügy került elő?

„Tavaly elott ugyan akkora kampany, ugyan annyi MTI tajekoztatsra gyakorlatilag 0 volt a nyomtatott sajto reakcioja."
Ehhez mi köze a Fidesznek?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.21. 16:00:07

Kedves Ast!

Az figyelmen kivul hagyod a tenyeket, az ebbol a par mondatbol is vilagosan latszik.

A legelso reakciodban kertel arra peldat, hogy mutassam mar meg, hogy a gyakorlatban hogy mukodik a civilgyilkos zsakmanyszerzo partokracia fejlesztespolitikaja, ami MSZP - FIDESZ hatterben zajlo nagykoaliciokent mukodik.

Aztan valaszoltam ra.

Azt hogy ez altalanos a fejlesztespolitikaban, senki nem lehet part lojalitas nelkul civil vagy tamogatott vallakozo, erre egy eklatans peldat is hoztam, ahol egy elo ember ezt kerdezte mas emberektol.

Ezek utan, Te ujra azzal alsz elo, hogy nincsenek is tenyek.

Az a rossz hirem, hogy vannak.

Csakhogy az elvakult hivok, mint Te is, a vallasos fundamentalizmus szintjen hisznek a sajat kanonjuknak.

Hidd el nekem, hogy a Hir Tv vagy az Echo TV soha sem fog Neked errol beszelni, igy sajnos soha sem fog folulrol legitimitast kapni az a teny csomag, amit en tettem az orrod ele.

Igy nezedre fog esni megerteni.

Mert ez nem resze a kanonnak.

De ettol meg resze a kutathato tenyek vilaganak, igy normalis emberek tudnak ilyenekrol beszelgetni.

ast 2009.09.21. 18:55:54

Kedves Saman!

Ha a válaszolatlanul hagyott kérdések számodra elvakultságot jelentenek, nagy baj van az elmélettel.

Lehet, hogy „ez altalanos a fejlesztespolitikaban, senki nem lehet part lojalitas nelkul civil vagy tamogatott vallakozo", de hogy ennek oka a „MSZP - FIDESZ hatterben zajlo nagykoalicio", nem több, mint feltételezés. Az a bizonyos „eklatáns példa" arra utal, amit a Fidesz is kifogásolt Leader-ügyben.

Volt idő a változtatásra a Fidesz-kormány óta. Szánalmas dolog egy látens nagykoalícióval magyarázni a jelenlegi helyzetet.
Két mai hír (Index):

„A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordul a Magyarországi Leader Közhasznú Szervezetnek kifizetett 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatás ügyében."
index.hu/belfold/2009/09/21/a_fidesz_feljelentest_tesz_egy_felmilliardos_tamogatas_ugyeben/

„Hiányos pályázataikkal is komoly támogatáshoz jutottak a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek."
index.hu/belfold/2009/09/21/zuschlag_csokosai_hianyos_palyazatokkal_is_nyertek/

Válaszok helyett mellébeszélés: mi köze a Fidesznek a nyomtatott sajtóhoz, hogyan tudja befolyásolni? Ez a kérdés mindig válasz nélkül marad - nem véletlenül.

Mi az a Hír TV, Echo TV?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.22. 18:13:58

Kedves Ast!

A FIDESZ ellenzeki part. Dolga, hogy feltarja a kormanyzopartok korrucios ugyeit.

De ettol meg teljesen vilagos szamomra, hogy a FIDESZ 3 kormanyciklus ota egyuttmukodik az MSZPvel abban, hogy nem adnak fejlesztesi forrasokat fuggetlen allampolgari onszervezodesek kezebe, ezzel kizarjak a polgarokat az onszervezodesi lehetosegekbol.

Ezt a temat, vagy altalaban a fuggetlen erdekkepviseleti temakat FIDESZ es MSZP sajtobojkott nem is engedi a kozvelemeny figyelmebe.

Mar nemzetkozi elemzok, meg hazai politologusok is nyiltan beszelnek arrol, hogy idehaza nincsen fuggetlen sajto.

Pl. Ausztriaban van. Pl. Ebben a kontextusban szoktak emlegetni.

Magam is tapasztaltam a leirt esetben, amikor a tavalyelotti tarsadalmi vita vagy a tavalyi Munkahelyteremtes.hu Program sajtojan dolgoztunk.

A Hir Tv es az ECHO TV a jobb oldali media birodalom ket dominans szereploje.

Azoknak a musoraibol szocializalodnak a jobb oldali nezok.

ast 2009.09.23. 12:15:02

Kedves Saman!

Valóban nincs idehaza független sajtó, és ez nem a Fidesz felelőssége.

Nem világos (nem támasztják alá tények), hogy a FIDESZ együttműködne az MSZP-vel annak érdekében, hogy „kizarjak a polgarokat az onszervezodesi lehetosegekbol". Ami viszont látható, egészen másra utal.

A Nemzetbiztonsági Hivatal szerint: „Magyarország európai uniós fejlesztési támogatásban részesül. A jelentős támogatási összegek megszerzése iránt nagy az érdeklődés, és erős lobbitevékenység tapasztalható, amely sokszor túlmutat a jogszerűség keretein. A pályázatok befolyásolására Magyarországon is kísérletek történnek, amelyek keretében egyre kifinomultabb eszközök segítségével próbálnak meg jogszerűtlen módon nagy összegű támogatásokhoz jutni. A Hivatal az uniós támogatások szabálytalan módon történő megszerzése kapcsán több elkövetési módot különített el ... A fejlesztéspolitikai (!) elképzeléseket figyelembe véve az NBH fokozott figyelmet fordít az új, illetve meglévő, döntéshozói pozíciókba kerülő személyek felé irányuló kapcsolatépítő törekvésekre.”
Részletek a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján.
www.nbh.hu/evk2008/08-0052.htm

„Egyre kifinomultabb eszközökkel próbálnak jogszerűtlenül nagy összegű európai uniós támogatásokhoz jutni magyarországi bűnözői csoportok, komoly erőfeszítéseket tesznek EU-s támogatások megszerzésére. Az NBH elemzése szerint a zsarolás és a fenyegetés mellett álpályázatokkal, a többi pályázó kizárásával (!) operálnak.”
index.hu/belfold/2009/04/17/kifinomult_modszerekkel_hajtanak_az_eu-penzekre_a_bunozok/

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.09.23. 19:56:41

elbeszelunk egymas mellett.

de ezen nem csodalkozom

nem eloszor tapasztalok ilyesmit
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0