Mazochista kormány
2009. november 24. írta: Fedor

Mazochista kormány

Állandó toposz a szélső-, de még sokszor a nem szélső jobboldalon is, hogy itt diktatúra van, elnyomás, minden a kormány zsebében van a rendőrségtől a bíróságig.

Igen?

Jogerősen pert nyert a rendőrség ellen Budaházy György, aki jelenleg terrorizmus gyanújával előzetes letartóztatásban van. A Fővárosi Bíróság ítélete szerint a rendőrség jogszerűtlenül utasította el Budaházy panaszát, amit 2008. április 11-én tett előállítása után. A határozat szerint a rendőrség nem a panaszra vonatkozó indoklással utasította el a panaszt, helytelenül értelmezte a rendőrségi törvényt.

A bíróság emellett azt is kimondta, hogy a rendőrség jogszerűtlenül intézkedett a tüntetők ellen, akik közül Budaházy mellett további 51 embert állítottak elő, mert a tér elhagyására vonatkozó felszólítás után nem adtak elég időt az embereknek a távozásra.

2008. április 11-én a szélsőjobbboldal és antifasiszta civilek egyidőben tartottak tüntetést a Hollán Ernő utcában. A szélsőjobboldal azért demonstrált, mert állításuk szerint egy Hollán Ernő utcai jegyirodában inzultus ért egy lányt, aki egy ismert szélsőjobboldali zenekar koncertjére akart jegyet venni. Az antifasiszták a szélsőjobboldaliak ellen tüntettek, demonstrációjukon Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és Gerhard Schröder volt német kancellár is megjelent.

A Hollán Ernő utcai demonstrációt követően párszáz szélsőséges előre be nem jelentett vonulgatásba kezdett. A bejelentett tüntetés helyszínét fél ötkor hagyták el, a demonstrációt a rendőrség öt órától tekinti lezártnak. A szélsőségesek hat órára a Kossuth térre jelentettek be demonstrációt, ám ezt a rendőrség az idő rövidsége miatt érdemi vizsgálat nélkül elutasította, azaz gyakorlatilag ekkortól számítva illegális demonstráció zajlott. A Clark Ádám téren este kilenckor, azaz három órával az illegális demonstráció kezdete után került sor az előállításokra. E tekintetben nehezen értelmezhető a bíróság azon véleménye, hogy a rendőrség nem adott elég időt a tüntetőknek a helyszín elhagyására.

Az eljáró bíró szerint ítélete precedens értékű, hiszen ilyen jellegű jogkérdés a Fővárosi Bíróságon eddig nem fordult elő.

Most kérdezhetném azt is, hogy ez itt már Amerika? Hisz precedensjog csak az angolszász jogrendszerben létezik, nálunk nem. De van egy ennél fontosabb kérdés is: Melyik az az ország, ahol a bíróság a kormány ellenőrzése és kézivezérlése alatt áll? Mert hogy nem a mienk, az biztos, bármennyire is ezt akarják állandóan sugallani az ellenérdekeltek.

Vagy ha mégis, akkor rohadt egy mazochista kormányunk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr671550157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Locassen 2009.11.24. 23:54:44

Rossz toposzt tetszett választani. Ez az ítélet inkább a rasszista, homofób bírói karnak a széljobbal való cinkos összekacsintását illusztrálja, copyright TGM.

DeMarco 2009.11.25. 00:29:01

@Fedor: Látod-látod nem figyelsz eléggé... Én nem emlékszem olyanra, hogy valaha azt mondtuk volna, hogy a bíróság, ügyészséget a maszop irányítaná. (Kivéve néhány fővárosi bírót, de ez most elhanyagolható.) Ellentétben a rendőrséggel...
Teljesen egyértelmű, hogy a rendőrség politikai nyomásra cselekszik jogsértő módon. És egyre inkább nevetségesen, mint a mostani ruhaszabály. Semmi meglepő sincs abban, hogy sorra veszítik el a pereket. Bele vannak kényszerítve egy hülye helyzetbe, ahol tudják, hogy jogsértések sorozatát követettetik el velük, de úgy érzik, hogy meg kell tenniük, mert gazdáiktól ezt az utasítást kapták. Ezzel szemben a bíróságot, ügyészséget nem kötik a szabályok és sokkal kevésbé zsarolhatóak. Így aztán fütyülnek a hiteltelen kormányra és szépen betartják a törvény betűit, ahogy kell... Nem olyan rég egy ügyész jogot tanított nekem, nahát azt a szöveget hallottad volna, égnek állna a hajad. Én visszafogott kiscserkész vok hozzá képest... Azért ők mégiscsak értelmes emberek, akik a földön állnak és többnyire elég jó az iq-juk. Bezzeg a...

TD223 2009.11.25. 08:02:19

Most nem azért, de az elég durva lenne ha 100 bíró között nem lenne egy sem, aki nem kommunista gyökerű, vagy vérballib... Ez egy piti ügy viszonylag. Hidd el, ki vannak osztva a kézivezérelt bírók a koncepciós perekre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.25. 08:24:12

@DeMarco: Hát pedig én a gárdaoszlatás kapcsán eleget hallottam ezt, talán még tőled is. No meg állandóan ez a védekezés akkor is, ha az ember felteszi azt az egyszerű kérdést, hogy miért kell a kormányváltásig várni a jelenlegi hatalom bebörtönzésével, ha annyira bűnösök? Hisz ha valaki tényleg sáros, az már most is lecsukatható, lásd pl. Hunvald.

@TD223: Ne haragudj, de a te fogalmaid szerint mi a koncepciós per, ha nem ez? Hisz állítólag Budaházy ártatlan hős, aki ellen csak koncepciós perek folynak, nem? :-) És pont ehhez nem osztottak volna be egy megfelelően instruált bírót, ha igaz a kézivezéreltség meséje?

TD223 2009.11.25. 08:28:32

@Fedor: A múltkori bírónő, aki megbüntette az ügyvédjét, mert azt merte mondani a kommunista megszállók szimbólumának a Dunában van a helye, szerinted ő nem kézivezérelt vérballib?

Nem tudom, hogy túl feltűnő lett volna fordítva ítélni, vagy nem jutott komcsi bíró, de nem lehet totális diktatúrát folytatni, az feltűnne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.25. 09:01:23

@TD223: Szóval ha nektek tetsző dolgot tesz vagy mond a bíró, akkor karakán, ha nem, akkor meg kézivezérelt komcsi.

LOL.

Az esetleg eszedbe se jutott, hogy nem a mondat tartalmáért kapott büntetést, hanem a stílusáért? Abból a bírónőből nem a kormány kesztyűbábja bújt elő, hanem a kultúrember, akinek feladata többek között a bíróság méltóságának védelme is. Próbált volna az az ügyvéd így beszélni egy amerikai bíróságon... Ha esetleg azt mondta volna, hogy "Meglátásom szerint disszonáns a volt megszállók jelképének jelenléte köztereinken", ugyanazt jelentette volna, de a kutya se büntette volna meg.

Ja igen, az totális diktatúra, hogy a rendőrök három óra után kezdenek el oszlatni be nem jelentett tüntetést (teljesen szabályosan, durvaság nélkül), mikor a törvény szerint már azonnal kellett volna? És a bíró mennyire vette komolyan a törvényt, amikor még ezt a három órát is keveselte?

Látszik, hogy nem éltél te még soha diktatúrában...

TD223 2009.11.25. 09:12:30

@Fedor: "kultúrember"

NO COMMENT.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.25. 15:05:57

@TD223: kicsit azért csodálkozom a hozzáállásodon. nem tudom neked mennyire feltűnő, de pl a jobbik programja, a kitűzött 'céljaik', terveik mindegyike kivitelezhetetlen diktatúra és/vagy kézivezérlés nélkül. sőt, továbbmegyek, alaposan arra hajaz, hogy az ösztönlények azt hallják, amit szeretnének: erős kezű diktátor veszi a kezébe a hatalmat és attól kezdve mindenkinek aki nem ezt vallja/akarja lesz nemulass.
brrr.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.25. 17:22:16

"Vagy ha mégis, akkor rohadt egy mazochista kormányunk van."

Én nem látom az ellentmondást.

DeMarco 2009.11.26. 08:25:24

@Fedor: "miért kell a kormányváltásig várni a jelenlegi hatalom bebörtönzésével, ha annyira bűnösök?"

Mert kellenek hozzá a bizonyítékok is. Konkrét, kézzelfogható bizonyítékok. Amiket menet közben nem tüntettek el. Nem elég tudni és biztosnak lenni valamiben, be is kell tudni bizonyítani azt. És még akkor is kimenekülhetnek időhúzással, ügyvédek hadával. Lásd milyen régóta folyik a zusclag per, pedig nem bonyolult ügy. Csak azért bonyolult, mert mindenképpen ki kell húzni belőle a többieket... Én zusclag helyében biztosan nem hallgatnék, bár gondolom szép zsetont kap a hallgatásért... vagy golyót ha mégis...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.26. 08:27:54

@DeMarco: Elképesztő elképzeléseid vannak... Golyót, persze. Omerta, mi?

DeMarco 2009.11.26. 09:01:29

@Fedor: Valójában ennél vadabb elképzeléseim vannak, csak óvakodom leírni őket...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.26. 16:53:06

@Fedor: Naná, mert ez a páratlanul demokrata szoclib elit nem nyúlna ilyen eszközökhöz.
Még akkor sem, hogyha egyszer dőlne a dominó az egész bagázs mehetne életfogytiglan a dutyiba.

Végül is már az olajszőkítésnél megmutatták, hogy a tisztesség, és az emberélet mindennél többet ér.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.26. 19:39:31

@TaTa86.: Mesélj, milyen konkrétumokról tudsz? Mondom konkrétumokról...

hapcika 2009.11.26. 22:05:34

Gyurcsányt jelölik min.elnöknek és két hét múlva szabad Budaházy.

DeMarco 2009.11.26. 23:00:34

@Fedor: Mesélj, milyen konkrétumokról tudsz? Mondom konkrétumokról...

Ó, barátom. Biztosan ismered a három ülő majmot. Golden szobrot fogva állnak a pulpitus mögött, megköszönve a családnak és közben lóbálják a Hand-ben a kis oscart...

DeMarco 2009.11.26. 23:07:03

@Fedor: FUCK !!! Nem nyertem a jövő játékon, pedig gondoltam rendes leszek és elküldöm neked az mp3-as lejátszót, ha már ennyire háborogtál... :))

Na mindegy, amúgy sem értékelted a mini sztorimat... Így jártál. :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.26. 23:13:08

@DeMarco: Bocs, de az eset után már nem nagyon jártam arra.

Zalay · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.28. 14:16:52

Hát, első nagy tette az alaknak a hídlezárás volt, kapott érte 50000-et. Annyiért megérte, nem?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.12.01. 16:04:32

Az a bíró, aki azt mondja, ez precedens, azt személy szerint rögtön kirúgnám a kamarából, vagy akármiből amikben ők vannak. Bíróként ennyire ne legyen tisztában valaki a jog alapjaival....
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0