Zúzmara
2010. április 01. írta: Fedor

Zúzmara

Hamarosan itt az első forduló, folyik a kampánynagyüzem. Vagy mégsem?

A három biztos befutó párt miniszterelnök-jelöltjének honlapja valóban pörög. Az orbanviktor.hu, a mesterhazyattila.hu és a vonagabor.hu folyamatosan frissül. Mind a három profi munka, tömve információval (Vona hangja még csengőhangnak is letölthető).

És mi a helyzet a küszöb környékén botladozó két kispárttal? Az ember azt gondolná, hogy a web, mint a legolcsóbb és a legtöbb embert elérő marketingeszköz pont számukra a legfontosabb.

Nos, a pártok honlapjára nem is lehet panasz, de a pártok miniszterelnök-jelöltjeinek a netes jelenléte... Hát, mondhatni kissé hiányos.

10 nappal a választások előtt így néz ki a bokroslajos.hu:

És ha valaki azt gondolná, hogy ez a szép verstől függetlenül bizony nagyon gáz (egyébként tényleg), annak azt javaslom, próbálja megnyitni a schifferandras.hu oldalt. Böngészőtől függően valami ilyesmit fog találni:

Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Schiffer is, Bokros is megtalálható a Facebook-on.

200-nál kevesebb rajongóval.

Más blogbejegyzések kampánytémában:

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr701886431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Példátlan társadalmi szerződést kötöttek választóikkal a Civil Mozgalom és a Jobbik képviselőjelöltjei! 2010.04.02. 01:22:47

Avagy - akik Történelmet írtak function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'iwiwshare','toolbar=0,status=0,location=1, width=65...

Trackback: Lehet, hogy Túl Más ez a Politika? 2010.04.01. 13:32:10

Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszáju...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2010.04.01. 12:38:05

Ez elég rövidre sikerült... :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 12:44:50

@Walter Melone: Á, csak szarakodik a blogmotor. Kint volt a poszt, aztán kiegészítettem, erre eltűnt. Még, jó, hogy megvolt a forrása, így vissza tudtam másolni.

Walter Melone (törölt) 2010.04.01. 12:58:18

Sztem azért nem fektetnek nagy energiákat az internetes kampányokba, mert Magyarországon ez még korai.

Közel sem annyira általános és elterjedt az internethasználat, mint az USA-ban.

Talán majd 2014-ben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 13:17:56

@Walter Melone: Szerintem ezzel a véleményeddel el vagy késve 4, de inkább 8 évvel...

nénike · http://mandiner.hu 2010.04.01. 13:36:11

Ismereteim szerint az LMP meglehetősen észalapú szerveződés, tisztában vannak vele, hogy parasztvakítás lenne miniszterelnöki pozíciót emlegetniük. Azt hiszem az is alapelv, hogy nem személyekben gondolkodnak. Ez lehet a magyarázat arra, hogy nincs is deklarált miniszterelnök-jelöltjük. Formálisan tehát a listavezetőjük az első ember, de ennek is csak a választási szisztéma az oka. Már csak ezért is problémás egy lapon említeni Schiffert Bokros Lajossal.

vitéz Thapóccay néma bárány 2010.04.01. 13:49:52

Az LMP marketingjét néha nagyon nem értem. Kezdetben nyomták a performanszokat, amik ízléstelenre sikerültek. Azóta meg a semmit. Pedig a hazai közélet legjobb politikai gegmenje ott ül közöttük. Ivády akciói jók, szellemesek és találóak voltak az utolsót -persona non Ivád- leszámítva. Schiffer András hiába hiteles személyiség, ha pont annyira karizmatikus, mint bólogató nejlontacskó a zsiguli ablakban.

Bokros pedig több, mint eleget szerepel neten, tévében, sajtóban. Szerintem ő 3 nap MDF-ről cikkező üresjáratért lenne hálás igazán :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 13:55:08

@nénike: Akkor ne hívják miniszterelnök-jelöltnek, hívják listavezetőnek. Ettől függetlenül szerintem a mai világban ez akkor is egy kihagyott ziccer. Ennél már már az is jobb lenne, ha schifferandras.hu át lenne irányítva a lehetmas.hu-ra (ha már: az is mekkora egy lúzerség, hogy az lmp.hu nem az övék).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 14:24:33

@Walter Melone: Neked félig üres az a pohár, ami nekem meg félig teli. A te adatodból ugyanis az is következik, hogy a felnőtt lakosság fele viszont használ számítógépet/internetet. Hány millió emberről is beszélünk? Négy? Ez szerinted még nem üti meg a kritikus tömeg mértékét? Ráadásul kimondva-kimondatlanul mind a két kis párt az iskolázottabbakra hajt. Szerinted ebben a célcsoportban mekkora a netezők aránya? Mert szerintem jóval nagyobb, mint 50%...

Walter Melone (törölt) 2010.04.01. 14:55:37

@Fedor:

Igen. A kis pártoknál igazad van. Ők így nagyobbat szakíthatnának.

Különösen azért, mert tipikusan a nagyvárosokban élnek a többet internetező emberek.

A vidéki kistelepüléseken nagyon rossz még a helyzet ebből a szempontból.

De az a 16.000 rajongó, akit Orbán össze tudott gyűjteni a Facebookon, nagyon kevés a 4millióhoz képest.

Az az igazság, hogy a magyar emberek nagy része az interneten az IWIW-ig jut el.

btw: Érdekes volna, egy kampány az Iwiw-en is. De úgy tűnik, ez a szegmens már teljesen kiesik a pártoknak.
1 db Orbán Viktor fan oldal van 2500 taggal. Azt sem a Fidesz csinálja.

DeMarco 2010.04.01. 15:17:30

@Fedor: Miért lenne nekik weblapjuk?? Igény nem mutatkozik rá, hát nem is csinálnak... Ki kattintana rá? Te? Hiszen te magad is írod, h Bokrosnak 200 ismerőse van facebookon. Na nekik tök' fölösleges weblapot gyártani...

Pláne most, amikor jó fél órája az MTV-n Dávid Ibolya mai nemzetközi sajtótájékoztatója vetítésében elismerte, hogy üres kopogtató cédulákat kaptak az MSZP-től és a CKÖ-től, ezek nélkül nem lett volna meg a budapesti és néhány vidéki listájuk. Elnézést kérnek a választóktól, mert becsapták őket, tudomásul veszik, hogy az általuk az SZDSZ-el alkotott pártszövetség elutasításra talált a magyarok körében és visszalépnek a választástól. Sajnálják Bokros Lajost és "remek" programját, de megértik, h az embereknek ez nem tetszett. Mindenkit arra kérnek, hogy a két nagy pártra adják a voksukat, a Fideszre, vagy az MSZP-re, mert meg kell állítani a Jobbik előretörését. Elnézést kérnek a képviselőiktől és a rájuk szavazni akaróktól.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.04.01. 15:56:24

@Fedor: Hol hívják miniszterelnök jelöltnek? Miért kéne egy parlamentbe jutásra, és nem kormányzásra készülő pártnak miniszterelnökjelöltet állítania? Miért kéne Schiffert hypeolnia az LMP-nek, amikor ő erre a szerepre alkalmatlan?

szénhidra 2010.04.01. 16:11:11

Én azt nem értem, hogy egyáltalán miért kellene rajongónak lennem? RAJONGÓNAK? :s

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 16:11:56

@latte: Mert olyan világban élünk, hogy a média minden, tehát egy pártnak nem csak program kell, hanem arc is...

Mondjuk abban egyetértünk, hogy Schiffer erre alkalmatlan, de ez már legyen az LMP baja.

@Walter Melone: "De az a 16.000 rajongó, akit Orbán össze tudott gyűjteni a Facebookon, nagyon kevés a 4millióhoz képest.

Az az igazság, hogy a magyar emberek nagy része az interneten az IWIW-ig jut el. "

Ez igaz. De ha azt nézed, hogy a Facebook-on hány magyar van (kb. 40-50 ezer) akkor az a 16 ezer már nem is olyan kicsi szám. Hogy mégis miért inkább ezt a platformot választották a pártok az IWIW helyett? Biztos van benne divat is, de az is tény, hogy a Facebook az ilyesmire sokkal alkalmasabb...

A lényeg: szerintem ma már, amikor a legkisebb zugbéténél is elvárás egy legalább "online szórólap" szintű honlap, a fent idézet példák súlyos hibának minősülnek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.01. 16:15:46

@szénhidra: Ez a Facebook hülyesége, tükörfordítás az angol eredetiből. Pont most olvastam, hogy sok mindenki feltette nekik ezt a kérdést, amit te, és épp ezért nemsokára le is fogják cserélni lájkolásra :-)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.04.01. 17:19:29

@Fedor:
A Facebookon egymillió magyar van.
Orbán 16 ezre még így is elég erős, ha pl. Merkellel vetjük össze.

loláb 2010.04.01. 17:53:38

Hogy Bokrosnak miért nincs honlapja, az rejtély, főleg azt figyelembe véve, hogy ő már gyakorlatilag több, mint egy éve reaktiválásra került az EP kampánnyal.
Meg különben is, egy elég aktív közéleti ember volt már azelött is, hogy beállt volna az mdf mellé, szóval neki simán járna egy honlap, alanyi jogon.

Hogy Schiffernek miért nincs honlapja, az valszeg egybe vághat azzal a törekvéssel, hogy az LMP-t ne archoz kössék.
Nem vagyok fenn a facsén, de gyanítom, hogy a schiffer profil az nem kifejezetten az LMP országgyűlési kampányának része (mint a bokrosé), hanem schiffer saját profilja, és nem azért csinálták, hogy boldog-boldogtalan lájkolja.

greybull 2010.04.01. 18:32:24

Nekem az LMP rövidítésről - biztos már elég öreg vagyok - mindig a rossz emlékű LEMP jut eszembe (Lengyel Egyesült Munkáspárt - azaz: komcsik). Egyébként az elnevezés már maga egy oxymoron. remélem nem jutnak be - szadesz reinkarnáció: ÁVH-s nagyapák, szadeszos fiak, LMP-s unokák (forrás: Pozsonyi Ádám).

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.04.01. 18:34:50

@Fedor: "Hogy mégis miért inkább ezt a platformot választották a pártok az IWIW helyett?"
Mert Obama is itt csinálta a kampányát, és a magyarok másolásban ennyire tudtak kreatívak lenni...

"le is fogják cserélni lájkolásra :-)"
Áááá. Elsőre nem is értettem mi a fene is az a lájkolás, azt hittem a lejmolás szinonimája :-)

pannonfunk 2010.04.01. 22:47:21

Tök jó versek vannak rajta. Persze ettől nem fogok a zemdéefre szavazni, de akkor is teljesen jó versek vannak rajta. Minden frissítéskor mást dob fel.

pannonfunk 2010.04.01. 22:49:15

Ezek már a választás utánra készülnek...

Reményik Sándor
Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.

ja, hát ez lesz :)

becsmik 2010.04.02. 08:08:55

Azért az vicces hogy 200-szor elmondják + leírják hogy listavezető , mindig jön valaki, aki ezt újra és újra felveti.
Pont azért nem minel jelölt mert semmi értelme ködösíteni, (lásd bokrosnál,) hisz úgysem nyerhet.
Amúgy meg nem Schiffer a lényeg hanem ez:

www.facebook.com/lehetmas?ref=ts

LMP : 4264 rajongó

http://www.facebook.com/lehetmas?ref=ts#!/pages/Mesterhazy-Attila/188002774639?ref=ts

mesterházy : 1004 rajongó....
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0