Sokasodnak a kínos párhuzamok
2010. július 14. írta: Fedor

Sokasodnak a kínos párhuzamok

Biztos bennem van a hiba, de már nem először asszociálok a FIDESZ ténykedése kapcsán a kommunista hatalomátvételre (pedig én még nem is írtam posztot a NENYI-ről).

Az első és a második esetben néhány Orbán mondat idézett fel bennem rossz emlékű történelmi párhuzamokat, most pedig a hatalomátvétel lebonyolítása:

Július eleje óta járja az MFB-kommandó a vagyontörvény módosításával a fejlesztési bankhoz sorolt állami cégeket... A módszer mindenhol ugyanaz: rajtaütésszerűen megszállják az érintett vállalatok székházát.

A dolgozókat akár még szabadságukról is visszarendelik, a telefonokat kikapcsoltatják, volt olyan eset, amikor a mobilokat elvették, a számítógépes hozzáféréseket is letiltják. Az irodaházakban még az ipari kamerákat is kikapcsoltatták az akció idején.

Az MFB-kommandó ezen a héten is lecsapott: szerda délelőtt az ITD  Hungary állami befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökségnél jártak. Az ITD-nél a Független Hírügynökség híre szerint teljes hírzárlatot rendeltek el, miután azt szerdán meglepetésszerűen megszállta a Magyar Fejlesztési Bank munkatársainak egy csoportja.

Az ITD egyik dolgozója még azelőtt tudta értesíteni a hírügynökséget, hogy elvették volna a mobiltelefonját. Az épületben dolgozók mindegyikét megfosztották ugyanis – a már ismert módon – a kommunikációs lehetőségeitől, telefonjától, számítógépétől.

Hogy pontosan kik ezek az emberek, milyen megbízatás alapján és milyen jogon intézkednek, mi a feladatuk, és milyen eszközöket, miért kaptak annak végrehajtására, arról az MFB-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot és az MFB-t is megkérdeztük. A fejlesztési tárca azt közölte, az MFB hivatott válaszolni, a fejlesztési bankhoz írásban elküldött kérdéseink megválaszolására még várunk.

Az 1948-as államosítást egy visszaemlékező szerint

Úgy hajtottuk végre, hogy másnap kora reggel percre azonos időpontban léptek be a kijelölt vállalatokhoz, nehogy azok egymást értesíthessék.

Az új cégvezetők pedig sokszor nem megfelelő képesítésű, de az MDP szemszögéből nézve megbízható kommunista jómunkásemberek lettek. Persze, sok a különbség is, de a kommandó módszereiről csak nekem ugrott be ez a párhuzam? Főleg, ha hozzávesszük az új kormány személyzeti politikáját, vagyis hogy a párthűség fontosabb az alkalmasságnál.

Persze mondhatnánk azt is, hogy semmi meglepő nincs a dologban, hisz tavaly ősszel a pécsi Vízművel lényegében ugyanezt csinálták, amikor a város vezetése az előző polgármester halála után a kezükbe került.

Nem, továbbra se gondolom, hogy itt egy Rákosiéhoz hasonló diktatúra lesz, de az ilyenek miatt egyre inkább az az ember érzése, hogy ez leginkább a megváltozott nemzetközi környezetnek köszönhető, nem a szándékoknak.

Ja igen, az eredmény: az előző két akció után semmi terhelő bejelentést nem tettek a korábbi cégvezetésekről. Sok hűhó semmiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr582151640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.14. 18:20:18

@DeMarco: "De csak hogy megnyugtassalak, mielőtt halálra rettegnéd magad, több olyan emberről is tudok akit visszahívtak az államigazgatásba és konkrétan vörös diplomások, full maszop párttagok voltak anno és rájuk szavaztak most is..."

Miért nem tudod felfogni, hogy engem nem érdekel, hogy ki kire szavaz, csak értsen ahhoz, amit csinál, és a párthűség tegye egyedül alkalmassá a posztjára. Így az se érdekel, maszoposokat is visszahívnak, mert ne az legyen egy közszolga legfőbb ismérve, hogy melyik párt tagja. Ez nekem csak két dolgot jelent:
1. Nem találtak saját embert rá
2. Szembeköpik azokat, akik elhitték a komcsitlanítást, és ezért szavaztak rájuk. Bár, ha mind olyan szervilis, mint te, aki mindent elfogad tőlük, meg az ellenkezőjét is, akkor nem lesz nehéz dolguk...

loláb 2010.07.14. 18:25:10

@Fedor:
"de én 2002-ben valahogy nem éreztem azt, hogy az a legfontosabb."

Olvasd vissza az akkori sajtót. Pont ugyanilyen mélységű személycseréket hajtottak végre. Nem másfél hónap alatt, hanem lassabban ment a dolog, (a szocik ebben is töketlenek voltak), de a mélysége ugyanilyen volt.

"Egyébként meg a FIDESZ-nek nagyon is jól jött, hogy a 2002-es csere nem volt annyira mély, mint most, és minisztériumok tele voltak a szoclib kormányokhoz illojális emberekkel, akik kiszivárogtattak minden tervezetet, vagy konkrét tervezetként minden kínosnak tűnő munkaanyagot."

A minisztériumokban nem maradtak jobboldal által odaültetettek, ott osztályvezetői szintig mindenki repült.
A kiszivárogtatást nem a jobboldal "rendelte meg", hanem a szocik, szadik különféle erőkörei szivárogtattak egymásra terhelő, vagy egymást politikailag ellehetetlenítő dolgokat.

A kiszivárogtatás a GYF féle reformok ellehetetlenítését célozták elsősorban. Érdekes módon akkor, amikor felerősödtek a Gyurcsány elmozdítására irányuló, párton belüli törekvések. Na, ebből már összerakhatod, hogy mi történt, kik voltak a szivárogtatók.

DeMarco 2010.07.14. 18:28:23

@Fedor: "Persze, akkor se jobboldaliak lettek az új vezetők (bár volt arra is példa), de nem nagyon emlékszem, hogy a szakértelmüket is érte volna kritika. Baloldali, de hozzáértő emberek kerültek pozícióba."

Erre gondoltál? Fekete humornak még épp elmegy...

Ez annyira komolytalan és álszent megfogalmazás, h felesleges vele vitatkozni, önmagáért beszél...

loláb 2010.07.14. 18:31:42

@Fedor:
"Már bocs, de szerintem a lojalitásnak is van határa. Olyanhoz nem érdemes lojálisnak lenni, aki vállalhatatlan dolgokat művel."

Nem, nincs határa. Ha te egy cégnél dolgozol, akkor akkor is köteles vagy lojálisnak lenned a tulajdonoshoz, hogyha tudod róla, hogy Thaiföldre jár kisfiúkat molesztálni.

Neked, alkalmazottként nem dolgod ítélkezni, és ezt az ítélkezésedet a cég működése során tudomásodra jutott információk kiadásával interpretálni.

Egyébként ezek a személycserék alapvetően megelőző jellegűek, nem szankcionálók. Mindenki megy, akinek a lojalitása kérdéses. Akinek nem, az marad.
Én éppen ezért nem is helyeslem a MÓDSZERT. Ugyanis biztosan van egy csomó ember, aki lojális lenne, ha lehetőséget kapna, de nincs meg a bizalom irányában, így repül. Ez oké, ezzel nincs gond, de mivel lehetnek "ártatlanok", ezért az emberség fontos. Nem kötelező valakit alkalmazni, nincsenek pótolhatatlan emberek, de normálisan kell elszámolni velük, nem "bűnözőként" kezelni őket.

DeMarco 2010.07.14. 18:37:55

@Fedor: "Miért nem tudod felfogni, hogy engem nem érdekel, hogy ki kire szavaz, csak értsen ahhoz, amit csinál, és a párthűség tegye egyedül alkalmassá a posztjára."

Hogy hinném el? Ezt legfeljebb egy ovis hinné el.
Miért ne lehetne a kettő együtt?? Hahó! 2/3!! Simán lehetne megfelelő embert találni a megfelelő posztokra. Hogy néha mégsem ez történik, az sem rejtély. Minden pártnak van holdudvara, segítői, akik ilyenkor jutnak pozíciókhoz. Nem szép, de ne legyünk már finnyásak és képmutatók, tudjuk, h ez mindig is így volt és így is lesz.
2. Nem mondtam, hogy elfogadtam, sőt. Csak a te megnyugtatásodra írtam, hogy lásd mennyire nincs igazad...

Hogy ki szivárogtat arra álljon itt két remek példa:

"Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

"Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés" - mondja Gyurcsány Ferenc."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.14. 18:50:46

@loláb: "Ha te egy cégnél dolgozol, akkor akkor is köteles vagy lojálisnak lenned a tulajdonoshoz, hogyha tudod róla, hogy Thaiföldre jár kisfiúkat molesztálni."

Akkor mások a fogalmaik a lojalitásról. Amit te írsz, az nálam szolgalekűség néven fut.

@DeMarco: "Miért ne lehetne a kettő együtt??"

Hát nem ezt kérdezem én is? Miért nem ültetnek olyan embereket a különböző posztokra, akikbe nem lehet belekötni? Nem azt kérem, hogy mindenki maradjon, akiket korábban kineveztek, azt se, hogy az újak ne legyenek lojálisak a kormányhoz, csak azt, hogy ne ez legyen az egyetlen érdemük.

"Csak a te megnyugtatásodra írtam"

Látod ennyire ismersz több, mint egy egy év vitatkozás után, hogy azt hiszed, ez engem megnyugtat...

"Hogy ki szivárogtat arra álljon itt két remek példa"

Gratulálok. Én a szoclib kormányok terveinek kiszivárogtatásáról beszéltem, erre te hozol két példát a FIDESZ kormány lejáratására. A kettőnek mi köze egymáshoz?

loláb 2010.07.14. 19:30:41

@Fedor:
"Akkor mások a fogalmaik a lojalitásról. Amit te írsz, az nálam szolgalekűség néven fut."

Nem érted. Jelentsd fel az FBI-nál pedofília miatt, de a cég adatait NEM adhatod ki.

Ha aláírsz egy szerződést (a munkadszerződésekben pedig vannak titoktartási kitételek), akkor azt te nem szegheted meg csak azért, mert egyébként a főnök egy seggfej.

Nem szolgalelkűség az, hogy az ember nem keveri a hivatalos dolgokat a magánéletével, erkölcsi vagy politikai értékrendjével.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.14. 19:51:25

@loláb: A cég adatait nem adom ki, de az, ha valaki szól a sajtónak, hogy haló, itt valami nagyon furcsa dolog történik, talán nem is törvényes, az nem ugyanaz. Márpedig ha jön egy csapat ember, és se szó, se beszéd, átnyúlva a főnökeim feje felett lehetetlenné teszi a munkavégzést és elszedik tőlem a munkaeszközeimet anélkül, hogy erre egyértelműen joga lenne, az szerintem ez a kategória. Erre mondtam, hogy ez már lojalitás kérdése.

DeMarco 2010.07.14. 20:10:29

@Fedor: "csak azt, hogy ne ez legyen az egyetlen érdemük."

Ezzel csak az a probléma, hogy lehet, hogy van más érdemük is, csak te arról nem tudsz és nem is érdekel.
Neked csak az fontos, hogy úgy add elő a személycseréket, mintha ez hűde mekkora szám lenne, pedig teljesen szokványos. Már jóelőre feltételezed, pontosabban úgy teszel, mintha feltételeznéd, hogy csakis hozzánemértő fideszseggnyaló embert fognak kinevezni, holott ez egyáltalán nem törvényszerű. Simán lehet az illető kitűnő szakember is, csak hát azt kényelmetlen lenne elismerni és nem illik a képbe...

Igazából lehet a legkitűnőbb szakember az illető, te akkor is belekötnél, mert a cúnya fidesz nevezte ki...
Szóval sztem mindegy.

A példa jó volt, remekül mutatja, hogy teljes stábok és propaganda gépezet működik a befeketítésekhez. Ugyanezt használják a saját ellentétes csoportjaik ellen is. Vagy mit gondolsz miért nem tudjuk máig, hogy ki volt a kiszivárogtató az őszödi beszédnél?!

A lojalitásról eltérőek a véleményeink. Inkább lólábbal értek egyet.
Dolgoztam olyan cégnél ahol szinte egész nap hazudtam. A telefon a fülemre égett, de a fülem is égett közben. Nem az én hibám volt, tartottam a hátam a cégért és védtem amit/amíg lehetett. Igaz közben a lehetőségekhez képest erőmön felül mindent megtettem az ügyfeleimért is. Haragudtam a cégemre, mint magánember, hogyan hozhat engem és sok céget, ügyfelet lehetetlen helyzetekbe, de amíg ott dolgoztam addig mégis a cég érdekeit képviseltem és az érdekeit helyeztem előtérbe. Ennek semmi köze a szolgalelkűséghez. Fogalom zavarban vagy...

legeslegujabbkor 2010.07.14. 20:23:38

A legkitűnőbb szakemberrel leírtad, mi a probléma. A kormány munkáját és személyi állományát elnézve, naponta gondolom, hogy ezek hülyébbek, mint akik voltak. A helycserés megoldásoknál ugyanez a helyzet.

Dr. No 2010.07.14. 20:30:10

A (!!) KÉTHARMAD (!!!!!) az (!!) KÉTHARMAD (!!!!!), nem egyötöd vagy tizennégy század vagy hetvenkilenc nyolcszáznegyvenketted vagy más értelmezhetetlen törtszám! A (!!) KÉTHARMAD (!!!!!) önmagáért beszél. A Nemzeti Együttműködés Egységkormánya a Szilárdság Frontjával úgy mint kéz a kézben rettenthetetlenül hajtja végre azt a feladatot, amit a (!!) KÉTHARMAD (!!!!!) rárótt. A (!!) KÉTHARMAD (!!!!!) a Történelem Urának A-ka-ra-ta.

Dr. No 2010.07.14. 20:32:10

Éljen I. Szaleforeléner! (!!) KÉTHARMAD (!!!!!) Szorgos népünk győzni fog!

DeMarco 2010.07.14. 20:32:40

@Fedor: "ha valaki szól a sajtónak, hogy haló, itt valami nagyon furcsa dolog történik, talán nem is törvényes, az nem ugyanaz. Márpedig ha jön egy csapat ember, és se szó, se beszéd, átnyúlva a főnökeim feje felett lehetetlenné teszi a munkavégzést és elszedik tőlem a munkaeszközeimet anélkül, hogy erre egyértelműen joga lenne, az szerintem ez a kategória."

Ebben a lényeg a "SZERINTEM".
Szerintem meg nem...

"talán nem is törvényes..nem egyértelmű joga.."

Törvényes és joga. Minek lebegteted ami egyértelmű? Ráadásul nem hogy nem egyedülálló eset, de sorozatos, vagyis eleve fel voltak rá készülve.
Mindenki tudja, hogy a mobiltelefonok és a számítógépek, az azon tárolt adatok kizárólag a cég tulajdona. Senkinek egy szava sem lehet, ha ezeket a tulajdonos visszaveszi, lefoglalja.

Ezek annyira evidens, magától értetődő dolgok, hogy nem hiszem, h lenne aki "furcsállja".
Az sokkal inkább elképzelhető, h vmelyik vakond súgott a sajtónak, h hogyan kell tálalni a történést, h úgy tűnjön mintha...

loláb 2010.07.14. 20:37:00

@Fedor: Megmondom, ilyenkor mi történik: A tulajdonos átnyúl a menedzsment feje fölött, és beleszól a cég operatív ügyeibe.

Ez nagyon nem szép dolog, de ehhez egy tulajdonosnak joga van, tehát a cég belső ügye. Olyan belső ügy, amit te, mint titoktartási kötelemmel rendelkező munkavállaló, nem adhatsz ki jogszerűen.

Ha kiadod, akkor te éppen olyan szar ember vagy, mint az, aki megrendeléseket, szerződéseket tartalmazó listát menti le cd-re és adja el a konkurenciának.

Walter Melone (törölt) 2010.07.14. 20:58:54

"Nem, továbbra se gondolom, hogy itt egy Rákosiéhoz hasonló diktatúra lesz,"

mégis minek kell még történnie, hogy úgy gondold?

Az ilyen diktatúrák kezdetekor az emberek még "nem gondolják". Amikor meg már benne vannak, egy ideig nem hiszik.

Nem kellene ezeket a fázisokat kihagyni és elkezdeni nagyon kiabálni, amíg még nem késő?

vagy már késő, mi?

gramercy 2010.07.14. 21:06:05

miert kellett a kamerakat kikapcsolni? biztos nem loptak

judea nepe front
judeai nemzeti front

AnnaKarenina 2010.07.14. 21:20:31

Én azért azt hiszem, hogy ha ezt más párt nevében csinálná bárki, mindenki kiabálna. A Fideszeseknek azonban úgy látszik (és ez meglepő nagyon, tisztes középosztály, bla-bla), hogy a jogállam fogalma semmit sem jelent.
A kormányváltás nem azt jelenti, hogy akkor most einstand van, és kommandókkal vesszük át a hatalmat minden székben. (Ha pedig valaki attól tart, hogy erre azért van szükség, mert működnek az iratmegsemmisítők, annak annyit, hogy a választás óta is tudták működni ezeken a helyeken, másrészt meg az ügyleteknek mindenféle egyéb nyoma is van, a döntési szintek és ezáltal a felelősök megállapíthatók.)
Ha elolvastátok a hírt, még az ipari kamerákat is lekapcsoltatták, tehát annak is tudatában vannak, hogy törvénytelen, amit csinálnak.
Minden munkahelyen megvan az átadás-átvétel rendje, ugyanúgy a megbízások megszüntetésének, a kinevezések rendje.
Szerintem egy beosztottat egy számára idegen nem is kényszeríthetne arra, hogy átadja a telefonját, vagy letiltsa a számítógépét, mert hogy utasításokat a főnökétől fogadhat el, ő abban a pillanatban annak a munkahelynek a dolgozója.
Ez egyre kevésbé Európa.
(Fideszeseknek ajánlott újra-, vagy egyáltalán megnézni Jancsó filmjét, a Fényes szeleket.)

loláb 2010.07.14. 21:22:57

@Walter Melone:
"mégis minek kell még történnie, hogy úgy gondold?"

Ha ősszel a választási eredmények, és az esetleges helyi fidesz vereség ellenére mindenhova fideszes közgyülési tagokat, polgármestereket ültetnek, na akkor úgy fogjuk gondolni.

Veronka 2010.07.14. 21:35:58

@loláb: ezek az emberek olyan információkat tudnak, amelyeket nem lehet olyanokra bízni, akiknek a hűsége kérdéses.

Ezek állami vállalatok. Full nyilvánosan kéne működniük, már a jelenlegi törvények szerint is. No titok, no para.

Janovszki Zsolt 2010.07.14. 21:36:50

azért ez a párhuzam nagyon meredek, ott magánemberek/családok/részvényesek cégeit einstandolták, most meg eleve állami cégekben lépnek fel, tehát kár nem ér senkit (az államosítás nagyságrendjének töredékéhez mérhető legalábbis nem)
Zs

kicsijuti 2010.07.14. 21:46:40

@Fedor: nade 2002ben sokkal hepibb volt a helyzet. most a társadalom döntő többsége elvárja hogy takarítsák el minden szinten az mszpseket a gecibe.

"Baloldali, de hozzáértő emberek kerültek pozícióba." Ezt ezután a korrupciótól átitatott 8 év után talán nam mondanám.

Rókakígyó 2010.07.14. 21:52:40

Azért jó ez az akciózás, mert így lesz miért börtönbe küldeni ezt a bagázst is. Mehet Viktor Fletó mellé. Remélem. Vagy ebben nem érintett a miniszterelnök úr?

kicsijuti 2010.07.14. 21:54:07

@AnnaKarenina: egyszerűen röhejes amit írsz, tele vagy előítéletekkel. komolyan azt gondolod hogy ami fideszes az csak rossz és diktatorikus lehet. Ezt nevelte beléd a Párt?

is 2010.07.14. 22:01:02

@AnnaKarenina: "Én azért azt hiszem, hogy ha ezt más párt nevében csinálná bárki, mindenki kiabálna"

itt a két pont, a három pont, meg a négy pont is. aki szerint ez rendben van, annak mi baja volt Szilvássyval? mi baja volt Molnár Lajossal, Drazséval ? hiszen a holdudvart ki szabad nevezni, ez van, csókolom, az ilyeneken ne tessék hőzöngeni.

pontosan az a probléma, hogy ezt bárki is normálisnak látja. nagyon mélyről kell azt kezdeni, hogy mondjuk németország miért nem így működik, és hogy pont ezért érnek máshová, mint mi. nagyon eltorzult annak a világképe, aki szerint ez így simán átléphető.

Húsleves 2010.07.14. 22:07:02

@is: Németország például azért nem így működik, mert a németek által meggyilkolt többmillió zsidó miatt az utódaik a MÁV-ot és az OPT-t perelik Chicagoban.

blr 2010.07.14. 22:15:38

@loláb: "Olyan belső ügy, amit te, mint titoktartási kötelemmel rendelkező munkavállaló, nem adhatsz ki jogszerűen. Ha kiadod, akkor te éppen olyan szar ember vagy, mint az, aki megrendeléseket, szerződéseket tartalmazó listát menti le cd-re és adja el a konkurenciának."

Ne feledjük: állami tulajdonban lévő cégről van szó, ilyen esetben nincs helye titoktartásnak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.07.14. 22:37:16

@loláb:
Az az aljasság csimborasszója amit mondasz.

_ÉN_ nem tudnék senkihez és semmihez _annyira_ lojális lenni, hogy egy ilyen esetben ne értesítsem a sajtót...

Ez nem lojalitásról szól ugyanis, hanem GERINCRŐL!
Tudod, amikor kikapcsolt kamerák mellett jönnek átvenni a boltot, akkor az emberben felmegy az ideg, hogy mit vesznek ki, vagy mit tesznek bele az irattárból, irattárba, mire kerül rá a pecsétje, mit nyomtatnak ki a nyomtatójával, és mit piszkálnak bele a számítógépébe.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.14. 22:42:20

Csodálkozol?????

Az FMPSz (F.Magyar Polgári Szövetség kormányában több a volt komcsi, mit az ezt megelőző kormányban.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.14. 23:02:19

Én már évek óta mondogatom, hogy Viktátorunk Rákosi elvtárs egyik legjobb tanítványa.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.14. 23:04:33

Megjegyzem, kíváncsi lennék, mit tettek azzal, aki esetleg nem volt hajlandó átadni a telefonját...

bryan 2010.07.14. 23:11:34

@loláb:
Itt valami zavar van az erőben. Amikor valaki mondjuk egy állami cégnél dolgozik és kiad valamit, amit a titoktartási kötelezettsége nem enged meg, akkor olyasmit csinál, mint az, aki tájékoztatja a részvényeseket a menedzsment svindlijeiről. Ugyanis az állami cégnek mind a részvényesei vagyunk.
Tehát jogunk van tudni, mi folyik ott. Nem minden esetben van így, pl. az AVH, vagy a hadsereg ügyeibe nem várom el, hogy teljesen belelássak, de a legtöbb esetben állami cégeknél a titoktartás káros, és részben ennek köszönhető, hogy az elmúlt nagyon sok évben annyian megúszták a börtönt, amikor megérdemelték volna.

SiKom 2010.07.14. 23:13:51

Úristen!!!!

Egy állami cégnél lecserélik az állam által kinevezett vezetőket más, szintén az állam által kinevezett vezetőkre!

Úristen! Ez már maga a kommunizmus! Ez maga az államosítás!

SiKom 2010.07.14. 23:16:44

@Walter Melone:
"Az ilyen diktatúrák kezdetekor az emberek még "nem gondolják". Amikor meg már benne vannak, egy ideig nem hiszik."

Kurva unalmas ez a diktatúra lemez már.

Tudod: lejárt. Lehet elrakni, és elővenni egy újat.

12 éve folyamatosan a diktatúra lemezt hallgatjuk, és már nagyon meguntuk!

Rá Dios 2010.07.14. 23:19:42

"Nem, továbbra se gondolom, hogy itt egy Rákosiéhoz hasonló diktatúra lesz"

Én sem. Mármint azt, hogy lesz. Itt van. Megérkezett.

moncayo 2010.07.14. 23:23:35

Pártpolitikusok s kiszolgálóik innen és onna. Szerintem, mint egyforma zsarzsák. Hadd öljék egymást. A sok stressz előbb - utóbb majd elviszi mind. Nem lesz kár értük. Mind biológiai hulladék.

sárkányfő 2010.07.14. 23:37:15

"Gyurcsány-pribékek!"
"Fekete komcsi-kommandó!"
"Gyalázat!"
"A legsötétebb komcsi idők bűzös lehelete!"

Stb, stb... kb. ilyeneket hallanánk hörögni a fideszes elftársaktól, ha ugyanezt a módszert a szocik alkalmazták volna. És igazuk is lenne.

A fideszes undorító álszent szemforgatásra (csodálkozik valaki? nem.) jellemző, hogy 2002-ben ugyanennek a moderáltabb módszerekkel történő meglépésre ilyeneket mondtak: "politikai leszámolások, tisztogatások" "A magyar közigazgatás Szent Bertalan éjszakája"

Stb: orulunkvincent.blog.hu/2010/07/06/szent_bertalan_napja

gyilkos fűegér 2010.07.14. 23:43:32

@Sir Kommentor: Mi meg 12 éve hallgatjuk a "rettegtek, rettegtek" lemezeteket...nem rettegünk, rettegni annak a hatalmas, mindenféle használható képzettség és nyelvtudás nélküli tömegnek kéne, akik majd két év múlva rájönnek, hogy a fasz igencsak rossz végén állnak...

HgGina 2010.07.14. 23:52:58

Állami céget hogyan lehet államosítani?
Ez sokminden, csak nem párhuzam a magántulajdon államosításával.
Marhaság. És legalább részben megelőzi a kompromittáló iratok szervezett eltüntetését.

kispista 2010.07.14. 23:54:08

MINDEN multinál hasonlóan működik bármilyen vezető, vagy egy szimpla alkalmazott leváltása, ha gyanítható, hogy kárt akar okozni a cégnek, vagy dokumentumokat akar eltüntetni. Legalábbis az értelmes cégeknél. A hülyék meg a kirugás után veszik észre, hogy a kirugott alkalmazott elvitte az összes belső információt, vevőlistákat, meg megsemmisítette az adatokat.
De ez téged ne zavarjon. További jó rettegést! A leváltott vezetők is retteghetnek, mert úgy járnak mint Hagyó és társai.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.07.14. 23:55:27

@HgGina: Ha nem trükköznek a kompromittáló iratokkal, vajh mi okból kapcsolják ki az ipari kamerákat?

Gondol-gondol...

kispista 2010.07.14. 23:56:07

@Fedor: Miért ne lenne joga? A telefon a cégé, a vezetőket leváltották, az új vezetők irányítják a céget.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.07.14. 23:56:55

@kispista: És erre garancia az, hogy amikor elzavarták őket, fél órán keresztül egyetlen kamera sem működött, így simán lehetett a dokumentumokkal varázsolni...

combo 2010.07.14. 23:57:36

Azoknak írok, akik szerint most "ugyanaz" történik, mint 2002-ben. Na, azért álljunk meg egy szóra, és elemezzük a Fidesz káderpolitikáját.

Lehet, hogy Kovács Árpád baloldali (az?), de hasonlítsuk össze Domokos Lászlóval. További névpárok: Járai Zsigmond - Simor András, Kondor Katalin - Such György, Mellár Tamás - Pukli Péter, Simicska Lajos - Szikora János.

Aki szerint a felsorolt felek "bigottsága" megegyezik, az bigott. :-) Egyébként pont ez az arrogancia az, amit a Fideszben nem komálok.

atlbilbaoo 2010.07.15. 00:07:18

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Na ez engem is érdekel, hogy ki vette volna el tőlem a saját telefonomat és milyen jogcímen?
Mert hogy a géphez való jogomat letiltják az még érthető, a gép a cégé, na de a mobilom saját! Azt nem lehet csak úgy puszira elvenni!
Még a diktatúrákban sem mindig!

kispista 2010.07.15. 00:09:02

Az apple is a fidesznácik irányítása alatt:
beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/apple_gestapo_avagy_az_apple_titkainak_orei/

@kolbászoszsömle: Melyik vezetői irodában vannak amúgy kamerák? Max a bejáratnál és a folyósón. Azt meg azért kapcsolják ki, nehogy a biztonságiak értesíthessék a korábbi vezetőt a látogatókról

@combo: Simor a tökéletes jegybanki politikával? Hagyta beerősödni a forintott irreális mértékben, pedig akkor egyszerűen feltölthették volna a devizatartalékokat, ami tavaly jól jött volna.
Szikora? Aki visszavonatja az inkasszót, úgymond a malév életbenmaradása miatt? Egy kisvállalkozás mikor kapott haladékot ilyen esetben? Még akkor is inkasszálnak, ha a vállakozás nem kapta meg a számla ellenértékét.

Lehet rinyálni, de ez minden értelmes cégnél így működik.

kispista 2010.07.15. 00:09:47

@atlbilbaoo: Melyik vezetőnek van saját mobilja? Azok mind cégesek voltak!

SiKom 2010.07.15. 00:12:30

@gyilkos fűegér:
Na, mindegy, rettegjetek csak tovább, mert ez bizony rettegés, ami itt folyik, folyamatosan.

"Jön a diktatúra, jön a diktatúra!" -- nagyon unalmas már...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.07.15. 00:23:39

@kispista: "RMelyik vezetői irodában vannak amúgy kamerák?" - kedveském, ha egy költői kérdésre nem tudod a választ, ne tedd fel.

"Max a bejáratnál és a folyósón." . igen, ott látod őket.

"Azt meg azért kapcsolják ki, nehogy a biztonságiak értesíthessék a korábbi vezetőt a látogatókról"

Azért kapcsolják ki a kamerát, hogy a korábbi vezető ne tudja, hogy mennek?
MIVA? Ezt gondold át még egyszer, hogy van-e értelme ennek!
Ha a bőr ott ül és kikapcsoltatják vele a kamerát, mert jön valami vadparaszt, aki azt mondja, hogy kapcsolja ki a kamerát, szerinted kitől fog erre engedélyt kérni?
Ki fogja neki azt lepapírozni, utasításba adni, stb, hogy a biztonsági rendszert herélje ki?
Egy olyan ember, aki lobogtat egy papírt, hogy ő az ÁVH-tól jött, titokban, és nem szabad szólni senkinek, hogy itt vagyunk, mert meglepi lesz?

A bőrök nem az eszükről híresek, de ezzel a trükkel nem lehet őket átverni.
Ha meg az engedélyük nélkül próbálna valaki matatni a DVR környékén, valszleg lőnének.

Szóval neki nem NEM főnöke az, aki jön hozzá. Neki NEM dolga kikapcsolni a rendszert, ellenben az igen, hogy lesse, hogy mit mutat a monitor.

A kikapcsolás oka az, hogy ne lássa senki, hogy mi történik benn.
Nem a leváltandó előtti titkolózás, mert az, akiért mennek, nem látja a kameraképet, és az, akivel lekapcsoltatják, tud neki szólni teljesen függetlenül a kamerák bekapcsoltságától.

prmsnd 2010.07.15. 00:36:49

Nem értem, mi itt a vita tárgya. Röhej, hogy van, aki védi ezeket a mocskokat.

Ez nem módszer. Persze, a Fidesz hit ("párthűség") kérdése, abba meg bármi belefér. Mocsadékok. Ezt annak sem nehéz belátni, aki rájuk szavazott.

Rwindx 2010.07.15. 00:42:39

Állami cégeket "államosítanak" a szemetek? ójajj, rohadt diktatúra...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 04:21:30

@Rwindx: fiatal lehetsz és roppant ostoba vagy. (előbbi feltételezés, utóbbi tény).
A módszerek hasonlóságáról van szó.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 04:25:40

@Sir Kommentor: nem "jön", itt van. És van egy olyan halovány gyanúm, hogy egyelőre az EU (illetve az EU-s pénzek) miatt nem merik még durvábban csinálni a fijjuk.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 04:30:06

@Sir Kommentor: olvass történelem könyveket! Különös tekintettel a Sztálin és Rákosi elvtársak ténykedéséről szólókat! Ha kellőképp kiművelődtél, nézz körül Viktorodéknál! Feltéve persze, hogy nem estél át a fideszes agymosáson (a'la szcientologia v. hit gyüli), mert ha ez megtörtént, akkor felesleges időpocsékolás az olvasás...

nestrot10 2010.07.15. 04:49:03

Rákosi Viktor! Jön a fegyveres forradalom...akkor csodálkozik majd a kis gonosz törpe Viktátor!

ORBÁN ÉS BANDÁJA TAKARODJ!
--az ország kerékkötője az EU ban...le se szarják őket( illetve csak leszarják az Orbán és bandáját minden országban Európában)

belekotty 2010.07.15. 06:56:41

Bár nekem sem nagyon tetszik ami történik, de sajnos amit tesznek az érthető. Több multinál láttam már kirúgásokat, ezek úgy szoktak történni, hogy amikor reggel beérkezik a manus, felkisérik a munkáltatói jogokat gyakorló személyhez aki közli a kirúgás tényét, majd a biztonsági őr jelenlétében kipakolja az asztalát. Ennyi.
Amit a Fidesz csinál az béna, mert ezt egyszerre kellett volna megcsinálni. Így hogy kétnaponta mennek ezekhez a cégekhez, a következő már simán felkészült mindenre.
Hadd ne meséljek a szocik milyen trükköket találtak 2002-ben és hónapokig tartott amíg a fideszeseket kipenderítették. Gusztustalan ami történik, de ezt finomabban nem lehet csinálni.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.07.15. 06:57:19

nekem ez büdös. az egy dolog, hogy ac céges telót elveszik, de aki a saját telefonomhoz akár egy ujjal is nyúlna engedély nélkül, kezét törném...

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.07.15. 06:59:01

az a nagy gond, hogy kurcsányék uszkva legitimmé, de legalábbis hallgatólagosan elfogadottá tették az ilyen módszereket az elmúlt 8 év működésével...

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2010.07.15. 07:03:17

uszkva = uszkve (elnézést, még csak most iszom a kávémat)

Magg (törölt) 2010.07.15. 07:03:30

Na, miért is nem vagyok meglepve?
A fidesznyikek teljesen rendbenlevőnek találják ezeket az ÁVH-s módszereket.

Magg (törölt) 2010.07.15. 07:08:39

@Sir Kommentor: nem jön, itt van!

Amúgy meg elvakultságotokban nem látjátok, mi folyik itt?
(Pl. bankadó mindenkinek, kivéve a fidesznyik vezetők cégecskéinek)
Gusztustalanabbak, mint a múlt 8 év, mert semmi kontroll, szabadon garázdálkodnak.
Szerencsére az EU és az IMF időnként szeretett vezéretek pofájára csap - és , ami az abszolút hozzáértésüket mutatja, egyre sűűrűbbek a pofonok.

Rajta, csak így tovább!

Hamarosan TI retteghettek!

NEM vagyojk maszopos, ellenkezőleg!

Magg (törölt) 2010.07.15. 07:10:46

@Magg: gyengébbek kedvéért: lex Járai...

steve85a 2010.07.15. 07:29:27

Még nincs orbán-diktatúra, de nagyon "biztató" a kezdet.

Én már itthon gyakorlom tapssal -nehogy eltévesszem az ütemet- az ÉLJEN ORBÁ, ÉLJEN ORBÁN ÉLJEN ORBÁN rigmust.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 07:48:50

@Magg: nézd meg a fórumon a mostanság PomberMaci nikken futó alakot! Érdemes... tíz éve egy normális ember volt. Mára egy agymosott idióta. :(

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 07:50:26

@belekotty: nem érzékeled, hogy van némi eltérés a két eljárás között?

flora.a 2010.07.15. 07:51:07

Hát nem tudom, én nem látom anyámon azt az aggodalmat, mint mikor gyerekkoráról mesélt, amikor már - egy gyerek számára nem érzékelhetően, de elvették a földjeit - elhajtották az utolsó állatukat, elvitték nagyapám szerszámait, és kisöpörték a padlást-pincét. Majd menekülhetett a család, hogy ne telepítsék ki valahová a francba túl a Tiszán (sosem hallottam olyanról hogy valakit keletről mondjuk Vasba telepítettek volna...), egy jószándékú ismerősön múlt a sorsuk, aki éjjel bekopogtatott az ablakon.
Most már egymás közt marakodnak a koncon, az senkinek sem tűnik fel, hogy ki honnan indult? Én nem vagyok idős, de jól emlékszem a 90-es évek elejére, akkor ki hol mit mondott, és ezek a parlamentben óhajtanak elhunyni is az unalomtól, szóval ilyen posztot kár írni, csak a helyet foglalja.

KenSentMe 2010.07.15. 08:00:48

Nagyon remélem, hogy Orbán Viktor nem borotválja le a fejét.. mert ha igen, akkor elkezdek rettegni.

k_z 2010.07.15. 08:10:54

@flora.a: Sokan emlékszünk. És pont azok röhögnek cinikusan szembe, akikre emlékszel.

balfék 2010.07.15. 08:14:40

A Pécsi Vízmű einstandolása melyik kategóriába esik? Az úgy tudom magáncég volt.

loláb 2010.07.15. 09:05:03

@Veronka:
@blr:
@bryan:

Minden cégnek vannak titkai, még az államiaknak is. Működési titkok. Nem arról beszélek, hogy tudsz-e a vezetőségen belüli korrupcióról, azt ugyanis jelentened kell, feljelentési kötelezettséged van, amit ha elmulasztasz, akkor tettestárs vagy.
Működési titkokról van szó. Tehát butaság azt mondani, hogy az állami cégnek nyilvánosnak kéne lennie, nem az.

Meg arról, hogy az ilyen eljárás, még ha nem is szép, egy cég belső ügye. A nyilvánosságra kerülése kiahat a vállalat jó hirnevére, ezzel konkrét, pénzben kifejezhető károkat okozhat. Te, mint a munkavállaló, köteles vagy a cég eredményéért dolgozni, és ilyen akciókkal nem veszélyeztetheted a vállalat jó hírnevét.

Ez magántársaságoknál működik, nézd meg pl a suzukit. Pár éve sztrájkok voltak, egy alkalmazottat nem sikerült kamera elé állítani, mert a vezetőség úgy rúgta volna ki a nyilatkozót (teljesen jogosan), hogy a lába nem éria földet, ha pofázik.

loláb 2010.07.15. 09:08:36

@kolbászoszsömle: Az eljárással én sem értek egyet, ezt már az elején leszögeztem, úgyhogy nem értem, minek próbálod azt a látszatot kelteni, mintha én helyeselném ezt a módszert.

Viszont nekem vannak ismerőseim, akiket ez a "kommandó" leváltott, és tudom, hogy miről szól a dolog, miért vesznek el telefonokat, és miért kapcsolnak ki kamerákat.

Nem kompromittáló iratokat dugdosnak az iktatóba (már eleve baromság, hogy egy sorszámozott iktatóba hogy tudnál utólag iratot befűzni, és hogy egy senki által alá nem írt irat mégis hogyan lehet kompromittáló akárkire is, de mindegy).

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 09:21:03

@loláb: naiv vagy... "Véletlenül" és nyomtalanul eltűnnek anyagok, amik a későbbiekben bizonyíthatnák mondjuk az adott cég vezetőinek _ártatlanságát_ az ellenük felhozott vádakban. Esetleg olyan iratok tűnnek el, amik egyértelművé teszik, hogy a jelenlegi kormány vezetősége is velejéig korrupt.
Akkor mi van?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 09:22:00

@loláb: ja, az meg külön érdekelne, hogy privát telefont milyen jogon vesz el egy ilyen fél-ÁVH-s különítmény! Mert ugye a hírek arról szólnak, hogy _minden_ telefont elvettek az emberektől.

loláb 2010.07.15. 09:45:19

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Nem én vagyok naív, én konkrétan TUDOM, hogyan működik, mit csinál a "leváltó kommandó".

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 09:48:47

@loláb: akkor mesélj légyszíves, milyen jogosítványok alapján veszik el a megszállt cégek dolgozóitól a privát mobilokat!

loláb 2010.07.15. 09:52:23

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Egy tulajdonosnak joga van megtiltani a külső kommunikációt munkaidőben.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 10:00:19

@loláb: de nincs joga elvenni a telefont. Hacsak nem úgy szólt a munkaszerződés, hogy az épületbe való belépéskor le kell adni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.15. 10:04:57

@Walter Melone: "mégis minek kell még történnie, hogy úgy gondold?"

Leírtam: teljesen más a nemzetközi környezet. Akkor Rákosiék mögött egy hatalmas diktatúra állt támogatóként, és a kényes egyensúly miatt a nyugat se szólt bele a dolgokba. Most viszont NATO és EU tagok vagyunk, és Orbánék mögött nem áll nagyhatlamú támogató. Bár a putyini testvárpártiság gyanús :-)
@kicsijuti: ""Baloldali, de hozzáértő emberek kerültek pozícióba." Ezt ezután a korrupciótól átitatott 8 év után talán nam mondanám."

Ez jól hangzik, de nem igaz. A nagy balhék inkább a második négy évhez köthetőek, nem az elsőhöz.

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Köszönöm, hogy Valszoltál helyettem.

@loláb: "az ilyen eljárás, még ha nem is szép, egy cég belső ügye. A nyilvánosságra kerülése kiahat a vállalat jó hirnevére, ezzel konkrét, pénzben kifejezhető károkat okozhat."

Tehát nem az a hunyó, aki a "nem szép" dolgot csinálja, hanem aki szóvá teszi. Érdekes logika...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 10:12:26

@Fedor: loláb kapcsán... A hozzászólásai alapján ő nyakig benne lehet ezekben a dolgokban, ne csodáld, ha védi a mundér becsületét. ;)

loláb 2010.07.15. 10:13:49

@Fedor:
"Tehát nem az a hunyó, aki a "nem szép" dolgot csinálja, hanem aki szóvá teszi. Érdekes logika..."

Még mindig nem érted, hogy valakinek az erkölcsileg megtámadható viselkedése nem jogosít fel arra, hogy te megszedg a munkaszerződésed titoktartásra vonatkozó részét, és ezzel kárt okozz a cég megítélésében.

Ha nem tetszett az eljárás, UTÓLAG, amikor nem köt a titoktartás (bár ez általáben nem szűnik meg egyből a munkaviszonnyal együtt), akkor elmondhatod fűnek-fának a sérelmedet, az eljárást.

Nem tudom, hogyan mondjam, hogy megértsed, hogy ÉN ELLENZEM ezt az eljárást, mert embertelen, és felesleges. De azt, ha valaki ezt kipofázza, az viszont JOGSÉRTŐ, és azt éppen annyira nem helyeslem, mint magát az eljárást. NINCS különbség az én megitélésemben a két dolog között.

loláb 2010.07.15. 10:16:58

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Gratulálok a személyeskedéshez. Fingod sincs arról, hogy ki vagyok, mivel foglalkozom, vagy honnan tudom azt, amit tudok, úgyhogy egészen nyugodtan leakadhatsz rólam.

Ha nem értesz egyet velem, megpróbálhatsz olyat mondani, amivel meggyőzöl, eddig viszont csak faszságokat, konteókat mondasz, nem érveket.

loláb 2010.07.15. 10:25:50

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
"de nincs joga elvenni a telefont. Hacsak nem úgy szólt a munkaszerződés, hogy az épületbe való belépéskor le kell adni."

Nem, kurvára nincs köze a munkaszerződéshez. A munkaszerződés alapvető jogokat, kötelezettségeket tartalmaz, nem minden kis apróságot.

Bármikor dönthet úgy egy vezető, hogy aznap nincs külső kommunikáció munkaidőben. És ennek a döntésének érvényt szerezhet azzal, hogy elveszi a telefont, vagy leárnyékolja a mobil hálózatot.

Takács Bálint 2010.07.15. 10:32:51

Az eredeti történetből kimaradt egyetlen szócska, mégpedig az, hogy a telefonok elvétele a céges telefonokra vonatkozott.

Csakhogy a rajtunk élősködő jómunkásemberek ezt a juttatást már olyan természetesnek vették, hogy azonnal terrort éreztek a levegőben, amikor elvették tőlük a játékszerüket.

bee-lah 2010.07.15. 10:37:04

Nálunk ~4 személyes volt a megszálló kommandó... és "InfoTech átadásnak" nevezték el a műveletet...
készült egy ~100 oldalas jegyzőkönyv ~60kg papír melléklettel és mentéssel...
A kezdeti "mindent mentük" lendület hamar elolvadt, amikor kiderült hogy ez ~100TB adat lenne, ~3hétig tartana és csak a szalagok ára pár MFt-t tenne ki...
A nagyobb egységek vezető rendszergazdái így is szoptak vagy 10 napig - egyre növekvő intenzitással...
Állítólag arra minden részlegvezető gondosan ügyelt, hogy az átadott mentésből ne lehessen visszaállítani a terület teljes működését... hátha "ellenséges" kezekbe kerül valahogy, véletlenül... :)

B1

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.15. 10:43:04

@loláb: Annak örülök, ha az akciód elítéled (elsőre is felfogtam, nem is ezzel van vitám), de szerintem meg egy kicsit túlságosan is nagy jelentőséget tulajdonítasz annak a telefonnak. Oké, szerinted ez jogsértés, de szerintem meg félreértelmezése a jogosan elvárható lojalitásnak és titoktartásnak, pláne állami cég esetén. És ennek most nincs köze ahoz, hogy milyen színű a kormány. Állami cégnél egy ilyen akció nem lehet titoktartás tárgya. Próbáld meg elképzelni ugyanezt 8 évvel ezelőtt, ha Megyóék ilyen módszerekket használtak volna a leváltásnál, milyen hangon sipákolt volna a FIDESZ, és mekkora hőst csinált volna a jobboldali sajtó abból a telefonálóból, és félig-meddig jogosan.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 10:47:15

@Takács Bálint: ezt eddig 3x kérdeztem meg a legkülönfélébb helyeken, de eddig sehol sem jött rá érdemi reakció. Most akkor elvették a privát mobilokat vagy nem? A hírekből az jött le, hogy elvették.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 10:49:28

@loláb: árnyékolja le, ez rendben. De az, hogy a saját tulajdonú, személyes tárgyaimat "hirtelen felindulásból" elvegye...

"Személyeskedésre" meg te adtál okot, amikor eldicsekedtél vele, hogy belülről ismered a történetet.

loláb 2010.07.15. 10:51:01

@Fedor: Tökmindegy, hogy állami, vagy magáncégről van szó, te meg ezt értsd meg.

Ennél sokkal cifrább módon mennek a magántulajdonú cégeknél a leváltások, kirugások, és ott nem különösebben akad ki senki azon, hogyha a kollégát reggel nem engedik be a munkahelyére és az ajtóban közlik vele, hogy megszünt a munkaviszonya.
Pedig PONTOSAN UGYANAZ az két dolog motivációja, az, hogy az elbocsájtásra kerülő kolléga semmilyen módon ne árthasson a cégnek,

loláb 2010.07.15. 10:54:31

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Azzal nem személyeskedésre adtam okot, hanem arra, hogy esetleg te is elmond, hogy van-e bármi ilyen tapasztalatod, vagy csak a képzelgésidet, a kitalációidat tudod hozzáfűzni a témához.

Mivel tudás nincs, így maradt a személyeskedés.

bee-lah 2010.07.15. 11:06:59

@loláb:
Nálunk volt egy unszimpatikus kolléga, aki miután megtudta, hogy lapát (gyk. a határozott idejű szerződését nem hosszabbították meg...), az utolsó előtti napon megtörölte az adatbázist, amiért felelős volt, majd összepakolt és elment betegácsiba...
hát, nem emelkedett a népszerűsége...

B1

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 11:26:29

@loláb: nem ugyanaz. Messze nem ugyanaz, hogy egy, a cég számára potenciálisan veszélyes emberrel csinálják ezt, vagy testületileg megszállják az egészet, ráadásul megakadályoznak mindenféle kommunikációt.

Azért nem mind1, hogy kényelmetlenné válok a főnököm számára, akkor közli, hogy ettől kezdve házon belül csak kísérettel, vagy nap közben odajön hozzám, elveszi a személyes cuccaimat, netán x ideig gyakorlatilag fogva tart az irodában.
(és van némi tapasztalatom e téren, szóval felesleges a nagyképűsködésed: benne vagy nyakig, elszóltad magad, most mosakszol)

loláb 2010.07.15. 11:54:38

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Te elmebeteg vagy. Fingod nincs róla, hogy ki vagyok, és kurvára nem is tartozom elszámolással feléd.
Még ha benne is lennék, szerinted mennyiben érdekelne az, hogy egy sixx nevü névtelen nethuszár mit gondol róla? Kezeld már helyiértéken magadat, öregem.

Én csupán próbáltam megértetni veled, hogy a világ nem olyan fekete és fehér, ahogyan azt a mórickalogikáddal elképzeled, de értelmetlen, úgyhogy hagyjuk.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 12:07:46

@Fedor: hidd el, van tapasztalatom. Miután képletesen szólva kurvaanyjába küldtem a főnökömet, én is hasonló körülmények közt távoztam. :)

@loláb: ej, ej... felkaptad a vizet, de nagyon. Miért vagy oly biztos benne, hogy nem tudom, ki vagy? És miért reagálsz ilyen hevesen, ha nincs igazam?
Előbb kellett volna gondolkodni. Még azelőtt, hogy nagyarccal elpofázol dolgokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.15. 12:09:41

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Már úgy értettem, hogy egyrészt nekem nincs ilyen tapasztalatom, másrészt pedig nem kívánok a személyeskedő vitába belefolyni.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.07.15. 13:01:07

@Fedor: Én is úgy gondolom, hogy Magyarországon, ha nemzetközi környezet elfogadóbb, neadjisten, támogatóbb lenne, folyamatában kialakult volna (vagy kialakulna) egy diktatúra. Jelen pillanatban is volna egy Horthy-rendszer félére esély, de ezt sem belső, sem külső tényezők miatt nem fogják meglépni. (nem is hinném, hogy akarnák), de legyen igazam!

loláb 2010.07.15. 13:09:24

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

"Még azelőtt, hogy nagyarccal elpofázol dolgokat."

Mit pofáztam el, te szerencsétlen?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.15. 13:46:32

@loláb: olvasd vissza magad! :D
Tényleg ennyire idegesít, hogy valaki véletlenül tudja, ki vagy? Nem hittem volna...

loláb 2010.07.15. 17:44:59

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Na, írd már meg privátban, hogy szerinted ki vagyok, hülyegyerek.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0