Mit kéne még visszahozni?
2010. július 26. írta: Fedor

Mit kéne még visszahozni?

A Jobbik kezdeményezi a koronás címert is ábrázoló nemzeti zászló újbóli használatát, továbbá az iskolákban kifüggesztené a 'Magyar Hiszekegyet'... Pörzse Sándor, a párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a nemzeti zászlóról a "kommunista rezsim" által levett Szent Korona a Kárpát-medencei magyarság összetartozását szimbolizálja. Hozzátette: a Jobbik által kezdeményezett változtatás a fenti "identitásépítő" feladata mellett a magyar zászló más hasonló trikolóroktól való megkülönböztetését is szolgálná.

A "Magyar Hiszekegy" iskolai kifüggesztésére vonatkozó országgyűlési határozati javaslat indoklása szerint a trianoni szerződés következményeivel kapcsolatos mű megírására a Magyarország Területi Épségének Védelmi Ligája és a Védő Ligák Szövetsége írt ki pályázatot 1920-ban. A "revíziós jelmondat" szövege ez alapján: "Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában:/ Hiszek egy isteni örök igazságban,/ Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen".

forrás

Az első nálam a "felőlem akár..." kategória: mint ahogy már 20 éve, a koronás címer vs. Kossuth címer vitában is felmerült, nem teljesen tiszta, hogy mit keres egy feudális jelkép egy köztársaság címerében, de végül is kárt nem okoz, és valóban sokat jelent a magyar embereknek.

Viszont ugyanez a revizionista "imáról", a Horthy korszak nemzeti giccseinek mintapéldányáról már nem mondható el.

Természetesen nem lesz belőle semmi, Orbánék ebbe már nem mennek bele, de az, hogy ez komolyan felmerülhet a magyar országgyűlésben indítványként, már önmagában veszélyes mind a magyar külpolitikai érdekekre, mind a határontúli magyarságra nézve, hisz a környező országok sovinisztái örömmel csapják le az ilyen magas labdát. És hiába nincs köze hozzá a kormánynak, csúsztatni Slotáék és Tudorék is nagyon jól tudnak. Szépen egy polcra helyezik a Trianon emléknappal és a kettős állampolgársági törvénnyel, és csokorban mutogatják, hogy lám, mi megmondtuk.

Pesze felmerül kérdésként az is, hogy miket lehetne még visszahozni a Horthy rendszer "nemes" hagyományaiból. Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?

Igény, úgy látszik volna rá egyesekben...

UPDATE

Azoknak, akik nincsenek tisztában a versike hátterével...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr832177217

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pörzse Sándor (Jobbik) és a zászló... 2010.07.27. 08:04:48

A Jobbik alkotmánymódosításban kezdeményezi a koronás címert ábrázoló nemzeti zászló újbóli használatát, továbbá arra kéri a kormányt, hogy az 1920-1945 közötti állapotokhoz hasonlóan minden tanintézménybe függesszék ki a "Horthy-korszak nemzeti i...

Trackback: Régi-új zászlót akar a Jobbik 2010.07.26. 15:17:02

Alkotmánymódosítást kezdeményez a Jobbik, hogy újra a koronás címert ábrázoló zászló legyen használatban. Ezenkívül arra kéri a kormányt, hogy az 1920-1945 közötti időszakhoz hasonlóan minden tanintézménybe függesszék ki a „Horthy-korszak nemzeti imáját,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.26. 15:01:59

Hiszek egy Istenben,
Hiszek egy Hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában.
Ámen.

Kérlek mondd már meg, hogy ebből mi a veszélyes?
Áruld már el, milyen katasztrófa történne, ha ezt kitennék az iskolákban?

Áruld már el kit érdekel Slota mit mond?

"Pesze felmerül kérdésként az is, hogy miket lehetne még visszahozni a Horthy rendszer "nemes" hagyományaiból."
Világszínvonalú mezőgazdaságot, könnyűipart, oktatást, sportteljesítményeket, kultúrát, művészetet, találmányokat, Nobel díjasokat, nemzeti érzelmet, magyar öntudatot, megkérdőjelezhetetlen közép-európai kultúrfölényt.

Najó ezek mint marginális hülyeségek, az egyetlen mérce ami alapján egy országot meg lehet ítélni, hogy volt-e antiszemitizmus vagy nem.

Win Elen 2010.07.26. 15:18:32

zsidótörvényeket!!!

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.26. 15:25:07

A címeres zászló hivatalossá tételének az az egyik ellenpontja, hogy azzal bonyolultabbá válna lerajzolni az ország zászlaját.

Win Elen 2010.07.26. 15:26:13

Amúgy csak a "Hiszek Magyarország feltámadásában"-ba lehetne belemagyarázni a revizionizmust, de akik belemagyarázzák, azok eddig is belemagyarázták mindenbe. Részemről nekem tök nyolc, ez se nagyobb baromság, mint a 2/3 öntömjénező megközelítése. Sőt ez még kevésbé, mert nem egy pártot méltat. Nekem még ez is a tök nyolc kategória. Szerintem szükség van egy kis "piros-fehér-zöldre" amúgy is. A baj nem ebből van, a baj a hibás rossz üzenetekkel, a szándékolt ellentét gerjesztésekért van/volna. Azért nehogy már a magyaroknak a turul említésére össze kelljen rézzenijük :)

Win Elen 2010.07.26. 15:28:18

@bulvármédiás =>: na ez is egy érv. bár nem okozna akkora gondot, mint egy némely ország nemzetijében láthatjuk. Azok is probléma nélkül használják.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 15:28:30

@Win Elen: "a "Hiszek Magyarország feltámadásában"-ba lehetne belemagyarázni a revizionizmust, de akik belemagyarázzák, azok eddig is belemagyarázták mindenbe"

Már bocs, de ez nem belemagyarázás, nézz már utána a versike keletkezésének...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 15:32:49

@TaTa86.: "Kérlek mondd már meg, hogy ebből mi a veszélyes?
Áruld már el, milyen katasztrófa történne, ha ezt kitennék az iskolákban?'"

Jaj, ne legyél már álnaív. Nagyon jól tudod, hogy minek volt ez a versike a jelképe: a revizionista politikájé.

Amiket meg visszahoznál:

"Világszínvonalú mezőgazdaságot, könnyűipart, oktatást, sportteljesítményeket, kultúrát, művészetet, találmányokat"

Ezek vagy most is megvannak, vagy megvoltak még a Kádár rendszer alatt is (mezőgazdaság, könnyüipar), egyáltalán nem Horthy specifikus dolgok.

"Nobel díjasokat, nemzeti érzelmet"

LOL, ez így együtt anyira jól mutat. Mintha a Nobel díjasaink itthon érték volna el a sikereiket, és nem pont a "nemzeti érzelem" túlbuzgó képviselői üldözték volna el őket itthonról.

"megkérdőjelezhetetlen közép-európai kultúrfölényt."

Bocs, de ebből nem kérek, mert ez nem volt igaz se akkor, se most. Nem azt mondom, hogy nem árt némi egészséges versengés a nwemzetek közt, de ennek a szomszédainkat mélyen lenéző, enyhén rasszista hozzállásnak köszönhetjük többek közt Trianont.

Win Elen 2010.07.26. 15:36:08

@Fedor: oké Fedor, de én előszeretettel használom az "adjon az Isten szebb jövőt", és hidd el nem ruházom fel semmi olyan tartalommal, amire sokan gondolnának. Persze aláírom, hogy valaki joggal feltételezi, hogy negatív gyökerei miatt, másban rossz érzést kelt. De ha ezek a jelképek, jelmondatok mindig csak egy bizonyos csoporttal lesznek azonosíthatóak, akik valóban arra használják, hogy tisztelegjenek vele szélsőséges rezsimek/rendszerek/politika elött, akkor igaz a felvetés, de attól hogy azt mondom mindenki sieg Heil-el köszönjön nem leszünk náci birodalom még. A dolgok jelentése változik a korral, a kérdés, hogy a folytonos belemagyarázással konzerváljuk e. Vagy hagyjuk átalakulni. (a te véleményedet is értem amúgy teljesen, egyet is értek vele, de az éremnek két oldala van)

Win Elen 2010.07.26. 15:40:00

@Fedor: :) ok, de látod, én nem néztem utána (sok emberrel egyetemben), így azzal, hogy erre kérsz, azt akarod elérni, hogy nekem is azt jelentse, dafke nem! :)

Persze én egy halovány kisebbség vagyok ezzel a hozzáállásommal. A legtöbb embernek lételeme, hogy minden mögött lásson valamit. Ahogy részben neked is, meg tatanak is, csak másban nyilvánul ez meg. (igen részemről ez a szarok bele hozzáállás szimptómája, de legyen ez a harmadik nézőpont)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 15:40:29

@Win Elen: Oké, akkor ezt magyarázd el a szomszédos országok vezetőinek és szélsőségeseinek, külön kitérve arra, hogy az se jelent semmit, hogy ezzel a javaslatal pont egy nyíltan irredenta párt állt elő. Biztos megértőek lesznek. Igazad van, egy sieg heil köszöntéstől még nem nácul be az ország, de a konkrét illetőről, és azokról, akik ezt szívesen fogadják, elárul egyetsmást...

kisa 2010.07.26. 15:42:05

@TaTa86.: "Világszínvonalú mezőgazdaságot" - apám parasztgyerek volt, egy tanyán nőtt fel. Hajnali 3-kor keltek, 6-ig elvégezték az aktuális munkákat a földeken, utána begyalogolt a 4km-re lévő teleoülésre, ahol felszállt egy vonatra, bevonatozott a "város" gimnáziumába, majd suli után ugyanezt haza, és folytatták ott, ahol reggel 6-ko abbahagyták. Négyen voltak fiútestvérek, valszeg nem vletlen, hogy csak kettő végzett gimit és csak apám lett diplomás. De ezt az életformát csak nem kéne visszahozni.
És mi is volt a világszínvonalú?
"könnyűipart" - véletlenül nem zsidókézen voltak a nagy textilgyárak?
"oktatást" - igen, ott volt valami kis eredmény, de ne sírjuk már vissza a tanyasi osztatlan iskolákat, amilyenekről a kántortanító nagyapám beszélt.
"kultúra" "megkérdőjelezhetetlen közép-európai kultúrfölényt" - ez alatt konkrétan mit értesz? NINCS megkérdőjelezhetetlen k-európai kultúrfölény, K-Európa mindig is a nyugati áramlatok farvizén evickélt, jó esetben hozzátéve valami helyi specifikumot - már feltéve, hogy az épen regnáló hatalmak hagyták. Kevés, a saját korában elismert művészt tudnék hirtelen felsorolni. A NYugat is inkább tűrt, semmint támogatott volt. Vagy Herczeg Ferenc és társai lennének az európai kultúrfölény megjelenítői?
"Nobel-díjasok" - hányan is vannak? ÉS hányan kapták a díjat itthoni munkájukért?
"Nemzeti érzelem" - árvalánytollas kalap, bocskai-mente, Székely Himnusz? Ezek lennének a nemzeti érzelmek? Vagy a közös sírás a jobboldal által elb.szott történelem miatt? Trianon miatt? Vagy mégis mi?
"magyar öntudat" - jah, ha az arrogancia jelenti a magyar öntudatot, akkor jó úton járunk.
Szóval kifejthetnéd az általánosságokon túl némi konkrétummal is, mit értesz a fentiek alatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 15:43:15

@Win Elen: A te kedvedért updételtem a posztot egy linkkel :-)

kisa 2010.07.26. 15:44:25

árvalánytollas=darutollas és árvalányhajas :-)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.07.26. 15:45:15

@Win Elen: Idővel hozzászoknának az emberek, de eleinte biztosan lesznek páran (főleg pedagógusok), akik elleneznék. Bár nekem mindegy, hogy címeres vagy nem, csak címer nélkül is lehessen lerajzolni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.26. 16:06:58

@kisa: "És mi is volt a világszínvonalú?"
Máshol szerinted mi volt? Az én dédapám, nagyapám is pont ugyanezt csinálta.
Egyébként szélessávú internet sem volt, szóval szar az egész. :S

""könnyűipart" - véletlenül nem zsidókézen voltak a nagy textilgyárak? "
És?

"oktatást"
IPod sem volt, mondom, hogy szar az egész. A kor viszonyaihoz képes igenis egy színvonalas oktatási rendszer működött itt.

"megkérdőjelezhetetlen közép-európai kultúrfölényt"
Például azt, hogy a magyar bejárónő Romániában ugyanúgy sikk volt, mint Budapesten a Francia.

"Kevés, a saját korában elismert művészt tudnék hirtelen felsorolni. A NYugat is inkább tűrt, semmint támogatott volt. Vagy Herczeg Ferenc és társai lennének az európai kultúrfölény megjelenítői?"
Például ők is. Egyébként nem csak Nyugat volt...

"Nobel-díjasok": hu.wikipedia.org/wiki/Nobel-d%C3%ADj#Magyar_vagy_magyar_sz.C3.A1rmaz.C3.A1s.C3.BA_d.C3.ADjazottak
Nézd végig.

Székely Himnusz: Ez inkább a Horthy-korszak után futott be nagy pályát, és lett szimbólum.
"árvalánytollas kalap, bocskai-mente"
Pl ez is...

"agy a közös sírás a jobboldal által elb.szott történelem miatt?"
Lol.
"jah, ha az arrogancia jelenti a magyar öntudatot, akkor jó úton járunk."
Lol. (Egyébként te aztán alázatos vagy, az arrogancia legkisebb hajtását sem bírom kihámozni a kommenteidből.)

Ismerd be, lényegében minden mutatóban jobban teljesített a Horthy-korszak Magyarországa, mint a fantasztikus progresszív Magyarország!
Mucsa bizony sokkal jobban oldottam meg a felmerült problémákat mint a felvilágosult übermenschek.

(Mínusz második világháború, viszont itt nincsen összehasonlítási alap. Mondjuk én megnéztem volna egy diplomácia összecsapást Ribbentrop és Kinga Gönczova között. )

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 16:10:31

@TaTa86.: A lényeg az, hogyí te lenézed a mai Magyarország teljesítményét, ami nem túl hízelgő pl. a mai magyar kultúrára nézve, csrébe legalább igaztalan :-)

kisa 2010.07.26. 16:17:17

@TaTa86.: Erre bátorkodtam célozni a "magyar" Nobel-díjasok kapcsán:

"Annak a megítélése, hogy ki számít a díjazottak közül magyarnak, nehéz kérdés. Alább olvasható azok neve, akiknek valamilyen közük volt Magyarországhoz. Közülük néhányan szüleik kivándorlása miatt már külföldön születtek, és nem beszéltek magyarul, bár egyes megnyilatkozásaiban szívesen hangoztatták magyar származásukat."
Semmi konkrét mutatót nem hoztál, csak általánosságokat mondasz, hogy minden milyen fasza volt. És nagyon jól tudod, hogy nem a számítógépre meg az iPod-ra gondoltam. De javaslom elolvasásra pl. Illyés Gy: Puszták népe című művét, hogy nagy általánosságban milyen klassz volt a magyarnak lenni.
Zsidó textilgyárosok: a legtöbbjük valahogy táborban fejezte be, vagy külföldi emigrációban.
Továbbá nem értem, mi a k-ejrópai kultúrfölény abban, hogy Romániában sikk volt a magyar bejárónő. Én ezt éppenpont nem úgy értékelném.
Persze távol álljon tőlem, hogy meggyőzzelek bármiről. higgy csak nyugodtan a horthy-rendszerben, meg a magyar kultúrfölényben.

kisa 2010.07.26. 16:19:05

@TaTa86.: "Székely Himnusz: Ez inkább a Horthy-korszak után futott be nagy pályát, és lett szimbólum.
"árvalánytollas kalap, bocskai-mente"
Pl ez is..." - tévedés, a horthy korszakban volt emblematikus dal és viselet. Nameg manapság, bizonyos körökben.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.26. 16:29:16

@kisa: "Illyés Gy: Puszták népe című művét,"
Olvastam.

"Zsidó textilgyárosok: a legtöbbjük valahogy táborban fejezte be, vagy külföldi emigrációban. "
Igen kevés fejezte be táborban, mert volt pénzük elmenekülni...
Egyébként nem értem, hogy jön ez ide?

"Persze távol álljon tőlem, hogy meggyőzzelek bármiről. higgy csak nyugodtan a horthy-rendszerben, meg a magyar kultúrfölényben. "
Ok.

@Fedor: Mégis mi az amit a mai Magyarországban méltathatnék?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.07.26. 16:35:28

@bulvármédiás =>: Én is rögtön erre gondoltam. :-D
(amikor én voltam iskolás, még címerrel kellett...)

És mégis melyik ország zászlajától kellene megkülönböztetni??? A líbiaitól, mert nincs még egy ilyen zászló kerek e világon.
(n.b. A hollandok és luxemburgok is milyen jól elvannak az azonos zászlaikkal.)
Amúgy pedig a címeres zászlóhasználatról az 1995. évi LXXXIII. törvény 11. §-ának 4. pontja rendelkezik, s használatát engedélyezi azon intézményeknek, melyek a címer használatára is jogosultak.
Felkérem tehát a tisztelt jobbikos képviselőt (s mindenki mást), hogy tiszteljék meg a címeres zászlót azzal, hogy meghagyják alkalmi használatát, s nem hurcibálják úton-útfélen, mert nem arra való.

Win Elen 2010.07.26. 16:54:42

@Fedor: A szomszédos országok magyarellenes rétegeinek és az azt meglovagoló pártoknak nyilvánvaló muníció lenne. Ezt nem is vitatom el, mint mondtam én nem támogatom ezt a javaslatot, de nem is látom benne a zsidótörvények előszobáját.

Ugyanakkor, akik utálják Magyarországot, azok ettől függetlenül is fogják, persze az ilyen lépések rosszul kommunikálása még több utálkozót termelhet ki. Ezért nyilvánvalóan jobb nem egyértelműen olyan dolgokat támogatni, amiket könnyen revizionistának lehet titulálni. De én nem a konkrét dologra, és annak várható hozadékára reagáltam, abban egyetértünk. Pusztán szemantikai kérdést csináltam belőle.

Ha egészséges nacionalista érzéseket akarnak az emberekből kiváltani, nem csak pozőrködni, mint ahogy teszik azt ezzel a javaslat, akkor arra biztosan van még kismillió lehetőség. De a jobbiktól egyelőre csak a trianoni sérelmek, a liberális ""értékek"" stb. becsmérlésében villant meg ez a dolog (nagy visszhanggal. Mert pl. a hagyományok és kulturális elemek rendben vannak. (turul-tarsoly-ősmagyar stb.) Csak a média nem ezt kapja fel... meg az embereket sem ez érdekli, hanem a botrány, hogy legyen csont amit lehet rágni. )

A sieg-heil-es példa pedig a jelentés konzerválásáról szól. Amire már ott válaszoltam is, még mielőtt rákérdeztél volna :) Persze ez erősen hipotetikus, szociológia szempontból pont az történne, amire bulvármédiás a zászló kapcsán utal.

Szóval konkrétan ezt nézve, jobban vagyunk e indítvány nélkül, mint vele.

loláb 2010.07.26. 16:56:39

A kettős állampolgárság, meg a trianon emléknap még felfogható volt "egészséges magyar öntudatnak", így arra tényleg csak a szélsőliberálisok okádhatnak fasizmust.
Ezeket a fidesz (helyesen és ügyesen) maga javaslataiként emelte törvényerőre, így kifogva a szelet a jobbik vitorlájából.

Erre a jobbik nem tud mást lépni, mint behozza avalamit, ami "magyar", de ha nem szavazza meg az oszággyülés, akkor majd elmondhatják, hogy hiába kettős állampolgárság, meg trianon emléknap, a fidesz mégsem annyira magyar, mint ők.
Szépen kigondolták, talán működhetne a dolog, hogyha nem a hiszekegyet veszik elő, ami tényleg a veretes búsuló-magyarkodó giccs egyik legékesebb példánya.

Ordít róla a 30-as évek, hangya szövetkezetes, nagy magyarország falvédős, leventés hangulata.

Én szerintem ennél nagyobb öngólt a jobbik nehezen lőhetett magának. Ez kizárólag a hungaristák számára elfogadtható, vagy kívánatos, de a jobbikra nem 800 ezer hungarista szavazott. A hiszekegytől nem jön rá a magyar emberek kétharmada, hogy jobbikos volna.

A jobbiknál szánalmasabb már csak az mszp reakciója, aki azonnal a kormány elhatárolódását követelte.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.26. 16:59:25

@Win Elen: A magyar hagyományok ápolásával nekem sincs semmi gondom, sőt:

fedor.blog.hu/2009/03/12/az_adjatok_vissza_a_jelkepeinket_projekt

De ez egyáltalán nem erről szól...

Win Elen 2010.07.26. 17:12:50

@Fedor: tudom :) olvaslak egy ideje :)

SzaGyu 2010.07.26. 17:34:34

Ezeknek az eszement képviselőknek nincs több (bár eddig sem volt!)gazdaság élénkítését szolgáló ötletük és ezért állnak ki ilyen "Magyar Hiszekegy" marhasággal!

FÜGGESSZÉK KI A SAJÁT LAKÁSUKBA ÉS OLVASGASSÁK! DE NE CSAK EZT, HANEM A TIZPARANCSOLAT-OT IS! EZ UTÓBBIVAL JOBBAN JÁRNÁNAK!!

Nem ezért lettek megválasztva! Az egyik Miniszterelnök (A. J.) levágatta a teheneket, csak ÖKRÖK maradtak és ezek most a parlamentben ülnek és a Magyar Hiszekegy-el foglalkoznak!

Szégyelljék magukat!!

2010.07.26. 18:01:25

Kedves Fedor! A cimbeli kérdésedre válaszolva, csak egy mondatot irok le, hogy mit kéne még visszahozni: a sok, sok lopott holmit és a lenyult lóvét. De ha viccesen akarnám a kérdést értelmezni, azt is mondhatnám, hogy Rákosi Mátyást, ugy 2 évre. Rögtön volna munkahely, és az ország javarésze gátat épitene.De volna közbiztonság, mert ez ma nálunk--hála a liberális szabadosságnak--az nincs.

DeMarco 2010.07.26. 19:37:41

Én a vita első részét átaludtam...

1. Már megint nemzeti jelkép, már megint libsi háborgás... :DD

2. Nekem speciel jobban tetszik a címeres zászló és mivel az Isten nem áldott meg rajztehetséggel, hát tök' mindegy, hogy nehezebb lerajzolni, pont olyan ronda lesz, mintha nélküle rajzolnám... :DD Egyébként is milyen érv már, hogy nehezebb rajzolni?! Ez nekem soha eszembe sem jutna...

3. A Hiszekegy viszont már sztem is túlzás. Nem függeszteném ki az iskolákban, viszont tanítani taníttatnám történelemórán trianon kapcsán. (Lehet, h tanítják is most már, régen nem láttam iskolás törikönyvet, bár roller alatt ezt nehéz elhinni...)

4. "hogy ez komolyan felmerülhet a magyar országgyűlésben indítványként, már önmagában veszélyes mind a magyar külpolitikai érdekekre, mind a határontúli magyarságra nézve.."

Elképesztő. Igazi libsi, maszopos meghunyászkodás, merjünk kicsik lenni, csak csendben, csak halkan, h senki meg ne hallja, alázkodjunk meg mindenki előtt, nyaljuk mindenki talpát, süssük le a szemünket és érezzük magunkat toprongyos szerencsétlennek...

Bazz' magyarok vagyunk, ez a MI országunk, szeretjük az országunkat és szeretjük a jelképeit, a hagyományait!
A hazaszeretet az egyik fontos eszménk. Szó sem lehet arról, hogy lemondjunk az országunkról, a magyarságunkról, a jelképeinkről, a nemzetünkről, a határon túli magyarokról, a családunkról, a hitünkről.

A libsik alábecsülik a magyarokat, ha azt hiszik, h a deviáns, torz eszmerendszerükkel kiírthatják ezeket. Még a legnagyobb terrorral, elnyomással és vezényszóval sem ment...
Minél erősebb a libsi óbégatás, annál jobban felerősítik a nemzeti oldalt.

larry 2010.07.26. 22:30:19

némileg off: Azt szeretem a Kvaszticsban (még ha elég sok tekintetben nem is értünk egyet), hogy jól reagál a trollság határán táncoló kommentekre, sőt, sok az olyan trollnak induló kommentelő, aki ezután hajlandó értelmesen vitatkozni. Kevés politikai témájú blog van ám, ahol érdemes a kommenteket is végignézni! Riszpekt mindenkinek.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.07.26. 22:33:30

Érthetetlen Orbán Viktor álláspontja, amely szerint meg kívánja szakítani a kapcsolatot az IMF-fel, hiszen 2014-ig, a hitel visszafizetéséig erre nincs mód - jelentette ki Róna Péter közgazdász, a Szociális Kerekasztal hétfői rendezvényén.

Kapcsolódó cikkek
"Lehet, hogy Viktátorra van szükség az IMF-fel szemben"
Londoni elemzők: Magyarország rákényszerül az EU/IMF-tárgyalások folytatására
Financial Times Deutschland: Orbán miniszterelnök vonakodik takarékoskodni

A Nemzetközi Valutalaptól kilenc részletben lehet felvenni a hitelt, ebből hét részletet hívott le a kormány, a visszafizetés 16 részletben, 2014-ig történik, azaz addig nem lehet a kapcsolatokat megszakítani - magyarázta Róna Péter.

A 2008-ban aláírt szándéklevél vállalásokat rögzít Magyarország számára, így ha azokat az új kormány módosítani kívánja, akkor az csak tárgyalás útján lehetséges - tette hozzá.

A nemzetközi pénzpiacon Magyarország csak az IMF hitelesítése mellett juthat hozzá további finanszírozáshoz, az Európai Unióval való kapcsolat erre nem ad garanciát - mondta Róna Péter.

Mivel az EU-nak nincs megfelelő apparátusa a hitelfelvevőkkel való tárgyalásra, ezért mindig az IMF-fel együtt tárgyal az adósokkal - figyelmeztetett a volt bankár, aki jelenleg egyetemi oktató.

A bankadóval kapcsolatban az IMF álláspontját ismertette Róna Péter. Eszerint az IMF azért nem kedveli magyar bankadót, mert az egyedi intézkedés, márpedig az IMF azokat a kiszámítható, hosszabb távra szóló lépéseket szorgalmazza, amelyek elősegítik a gazdasági növekedést, márpedig a bankadó nem sorolható ebbe a kategóriába.

A gazdasági növekedést, a nagyon alacsony magyar foglalkoztatási szintet nem képes előmozdítani az Orbán-kormány 29 pontos gazdaság csomagja, inkább alkalmas a felső középosztály megteremtésére illetve megerősítésére - hangsúlyozta Róna Péter.

egy-fo-epitesz 2010.07.26. 22:34:09

azt hiszem ezek a dolgok teljesen közömbösek, a nagy ügyek árnyékában. ez az áldemokrácia cirkusza (a népnek). csak töltsétek ezzel az időtöket, addig a választási rendszert átalakították, meg más lényegi rabszolgatartó intézkedések...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.07.26. 22:36:31

Azért azon mindig röhögök, hogy Trianonért a szélsőjobb szerint mindenki hibás, csak a szlovákokkal és a románokkal két fronton harcoló tanácskormányt hátbatámadó, a szerződést aláíró Horthy-kormány nem. Baszus, még Károlyi se vállalta be, hogy egy -Trianoninál egyébként több területet hagyó- békét aláírjon. Csak a nagymagyar horthystáknak nem volt gáz ezt aláírni.

bruticsello 2010.07.26. 22:37:11

Az írása alapján a posztoló egy ostoba, fontoskodó, kis mitugrász. De ettől függetlenül is az...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.26. 22:41:42

A törvény szerint vallási jelképeket vagy vallásos szöveget lehetne egyáltalán kötelezően kifüggesztetni állami iskolákban?

Persze Viktorék megcsinálhatnák, hogy lehessen, de a hiszekegy miatt nem fogják valószínűleg.

Húsleves 2010.07.26. 22:42:47

"Pesze felmerül kérdésként az is, hogy miket lehetne még visszahozni a Horthy rendszer "nemes" hagyományaiból. Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények? Igény, úgy látszik volna rá egyesekben..."
Létezik olyan téma, amiről a hivatásos rettegő liberók nem térnek rá a zsidózásra? Igen, tényleg az látszik: nagyon is van rá igény "egyesekben".

tony zionist 2010.07.26. 22:45:43

a numerus clausus nagyon nagyon jó törvény volt, azt visszahozhatnák.

Hofferzon Admirális 2010.07.26. 22:46:16

reagálva a fenti párbeszédre, az ugye világos mindenkinek, hogy a nagy magyar nemzeti Nobel-díjasaink, bizony majdnem MIND vöröstengerész-gyalogosok voltak. na ilyenkor mi van ???

Húsleves 2010.07.26. 22:47:30

Itt van egy másik rettegő zseni cikke:
www.metropol.hu/itthon/cikk/601943
Észre se veszi magát, hogy miközben előítéletekről papol, ő maga sommásan idegenelleneseknek bélyegzi a magyarokat úgy általában.

Tita nick 2010.07.26. 22:48:27

Divat lett fikázni Orbánt, divat lett félteni a demokráciát, divat lett rettegni. És károgni.

Kár, kááár, kááááááááár!

A tököm tele van veletek libsi barátaim.

Tita nick 2010.07.26. 22:51:45

Látom Fedor bácsi beszarik a revizionista politikától. :-))))))))))))))))

rettrettrett.

Brucia (törölt) 2010.07.26. 22:54:31

"Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"
Nekem igazából így ebben a sorrendben meg is felelne:D

Lefetyke 2010.07.26. 22:58:15

Feltételezem, hogy a cikkben említett "feudális jelkép" a szent korona akar lenni.
A posztíró ezek szerint nem ismeri, valószínűleg inkább csak nem hajlandó tudomásul venni a "Szent Korona-tan" létezését.

Semmiféle misztikus hülyeségre nem kell gondolni. Mindössze arról van szó, hogy mielőtt Magyarországnak (szovjet mintára) írott alkotmánya lett volna, azelőtt is volt azért alaptörvénye. Ezt hívják ún. "történeti alkotmánynak", és Angliában ugyanez található meg. Nincs egy írott Alkotmány, mint nálunk az 1949. évi XX. törvény; van cserébe viszont néhány fundamentálisnak kikiáltott. Namost, a magyar történeti alkotmány a Szent Korona-tan volt. A Korona efelett (minden más államtól eltérően) kifejezi a magyar államot is. Gondolom azt mindenki tudja, hogy a magyarok nem ismertek el senkit királyuknak, akit nem a Szent Koronával koronáztak. Kivétel II. József, aki ki is érdemelte a "Kalapos" jelzőt.

Ennyit a "feudális jelképről". A magyar korona sokkal több, mint egy megmaradt kegytárgy a múlt ködéből, önmagát értelmiséginek valló ember magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, ha ezt figyelmen kívül hagyja.

És ennek semmi köze hazafiassághoz, jobb- vagy baloldali politikai beállítottsághoz. Alapvető műveltség és kultúraismeret.

Egyébként, bár a "Hiszekegy" kifüggesztését már én is túlzásnak tartom (személy szerint egyáltalán nem bánnám, de legyünk tekintettel azokra, akiknek valamiért bántja a szemét az "Isten" szó), ezt a cikket a szokásos rosszmájú, lesajnáló stílusúnak érzem. És ezekből annyira, de annyira elegem van már.

SiKom 2010.07.26. 23:05:50

Mit kéne visszahozni?

Az I. VH után az ország romokban volt. 15-20 évvel később az ország prosperált, újjáépült, virágzott! Ahhoz képest, hogy az erőforrásaitól is megfosztották.

Na, ezt kellene visszahozni!

Fitz 2010.07.26. 23:10:54

Egy az Isten és Mohamed az ő prófétája. :)

Fitz 2010.07.26. 23:13:37

@Lefetyke: Én köszönöm a felvilágosítást.
A Hiszekegy viszont tényleg vallásos ósdi szöveg, ne kelljen már mindenhol azt olvasnom.

Mindfield 2010.07.26. 23:14:36

"Mit kéne visszahozni?"

A háborút! Mondjuk már ki végre! Szerezzük vissza az elrabolt területeket, kerül amibe kerül! Vissza a sorkatonasággal, aztán irány Erdély! Nincs veszíteni valónk!

Lefetyke 2010.07.26. 23:18:42

@Fitz: Isten nem feltétlenül egy mosolygós öregúr a felhők között. Egyfajta gyűjtőfogalomként kifejezheti azt, ami jó, nemes és becsülendő a világban.

Aki nem hisz benne, tartsa tiszteletben azt, aki igen. Én nem vagyok vallásos, de tisztelem a vallásosokat. És sokkal rosszabb ember lennék, ha nem vallásos nevelést kaptam volna. A hitet elhagytam, de nem tartom magam ettől jobb embernek.

Ahogy korábban is írtam: én is túlzásnak tartom e szöveg közzétételét. Pedig a szöveg az "Istenen" túl is folytatódik, és ami ott áll, arra most borzasztó nagy szükségünk van. Hit (nem feltétlenül valláshoz kötődő hit) nélkül ez bizony nem fog menni. Soha nem is ment, sehol.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:27:05

@TaTa86.: vegigneztuk..
a horthy-eraban csak 3 nobel-dijas volt, a kadar-eraban 7, a rendszervaltas ota 4.

tehat itt kadar vezet. azt is szeretned?;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:28:22

@Mindfield: ha jobban belegondolunk, tenyleg mindenki jobban jar, ha az a maroknyi barom gyorsan agyonloveti magat a roman hataron..:-)

mi meg majd karpotlasul odaadjuk debrecent is. mar ha kell nekik..:-))

na?

jo biznisz?:-D

Lefetyke 2010.07.26. 23:30:23

@az igazi Sipi: Már bocs, de szerinted akik a "Kádár-érában" Nobel díjasok lettek, azok nem a Horthy-érában voltak diákok?
Ajánlok a figyelmedbe egy nevet a történelemkönyvből: Klebelsberg Kuno. Rákereshetsz guglin is.

Nem tudom, hogy ebből az éra-dologból miért kell következtetéseket levonni, de ha már ezt tetted, eléggé visszájára sült el.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:31:04

@Lefetyke: ennek nem kellene visszafele is mukodni?

vagy csak az elmebaj bizonyos formai tisztelendoek, a racionalizmus nem?:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:31:49

@Lefetyke: jellemzoen akkor menekultek el innen egy jobb vilagba..:-))))

leven jelentos reszuk zsido volt.

Lefetyke 2010.07.26. 23:35:32

@az igazi Sipi: Szerintem működik visszafelé. Az efféle parázs viták sosem úgy kezdődnek, hogy egy vallásos beszól egy ateistának.
Amennyi hasonló vitát láttam, mindig abból indult, hogy vagy maga a poszt, vagy valamelyik hozzászólás lekezelően bánt a hittel. Van, aki ezt lenyeli (én pl.), van aki nem. Pedig nem erről kellene vitatkozni. Egy kicsit több tisztelettel elkerülhető lenne, például ha mindenki ügyelne arra, hogy ne sértse meg a másikat vagy szólja le azt, amiben a másik hisz.

sztrugackij 2010.07.26. 23:35:49

@Mindfield: Az "elrabolt területeket " elvesztettétek, kisbarátom egy dicstelen hadjáratban, mellesleg szélsőjobboldali országvezetéssel.Azt akarod ,hogy a történelem ismételje önmagát?A románok ebédszünetig elfoglalnák a maradék országot.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:38:51

@Lefetyke: egyebkent utana neztem..
egyedul gabor denes szerzett itthon diplomat a horthy-eraban - de csak a diplomat, a tobbit meg elotte, 1918ban erettsegizett - , a tobbiek mind kulfoldon tanultak.

de ugye gabor is zsido volt es ha lemagyarozod az ilyet a fent emlitett politikai eronek, akkor elvorosodnek, elsapadnak, majd belezoldulnek..:-DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:41:21

@Lefetyke: ja es nem en vontam le kovetkezteteseket, hanem @TaTa86.: hivatkozott erre fentebb, hogy mekkora kiraly volt a horthysta ido, mert hany nobel-dijast adott az orszagnak!

hat az orszagnak egyet sem, de valoban, gabor denes az egyik diplomajat akkor fejezte be..:-DD

Lefetyke 2010.07.26. 23:41:24

@az igazi Sipi: így igaz. Én ezt spec. nem is vitattam. De nem attól voltak kivételes elmék, mert zsidók voltak, hanem mert egy kivételesen jó oktatási rendszerben képződhettek. És az bizony nem Kádár idején volt. Addigra ezek az értékes emberek már rég kimenekültek, és volt annyi eszük, hogy ne térjenek vissza. Itt semmit se értek volna el talán mindabból, amit odakinn megvalósítottak. Valószínűleg így jártak jópáran abból a generációból.
A kimenekült nem-zsidó magyarok is szép számmal alkottak nagyot, főleg az Apollo program és a Manhattan projekt környékén.

bozoa 2010.07.26. 23:41:26

Minden nap ]gy kelek fel, bárcsak egy olyan büszke nemzet tagja lehessek, mint amilyenek eleink voltak a Horthy-korszakban. Mert igenis volt mire büszkének lennünk, újjáépültünk a semmiből, megcsonkítottak családokat, közösségeket, lelkileg és fizikailag is. S mégis szárnyalt az oktatás, a gazdálkodás, mert az emberekben megvolt a hit, hogy lesz jobb! Ismét ránk süt majd a Nap itt a Kárpátok bérce alatt! Hogy visszaadja amiért megdolgoztunk! Hogy holnap is lesz kenyerünk és nem veszik el tőlünk a földet etnikai alapon. Hogy kitaszított honfitársaink ismét befogadónak bizonyulnak majd! Csak még egyszer...
Igen, az KORSZAK volt csupa nagy betűvel. Aki pedig az antiszemitát látja mindenkiben, aki dicséri Horthyt, annak javaslom Izrael államot. Biztos szívesen látják a világ leginkább rasszistább országában. De ha nincs pénze elmenni odáig, akkor a Másik Izrael nevű filmecske is segít. Majd rájön egyszer a többség, hogy semmi sem alaptalan - ha kiprovokálják, akkor lesz zsidóüldözés! A világháborúról egyszerűen nem Horthy tehet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:45:17

@bozoa: "Minden nap ]gy kelek fel, bárcsak egy olyan büszke nemzet tagja lehessek, mint amilyenek eleink voltak a Horthy-korszakban."

es mekkora uberfaszasag volt az a buszkeseg, csak 40 evig voltak itt a muszkak utana:-DDD

tudom..
nem ok tehetnek rola, hanem a vilag:-DDDDDDDDD

Netuddki. 2010.07.26. 23:45:34

A templomban kell hinni, nem az iskolában! Barmok.

flippant 2010.07.26. 23:45:47

@bozoa: De arról ingen, hogy kiküldött a biztos halálba 200 ezer magyar katonát papírtalpú cipőben...

sztrugackij 2010.07.26. 23:46:20

@Lefetyke: a legtöbb zsarnok mind vallásos nevelést kapott,a vallás nevében ölték meg a legtöbb embert eddig a Földön.Nekem te ne beszélj a vallás hasznosságáról!Ja , és az ateista nemes, becsületes, jószándékú emberekkel mi lesz? Ők kifüggesztethetik,hogy
E=MC2 ?

Lefetyke 2010.07.26. 23:46:35

@bozoa: Na most ehhez viszont hozzá tartozik, hogy Horthy az egész térségben egyedül óvta mindazokat, akiket a nácik üldöztek: zsidókat, szlávokat, mindenkit akit máshol már rég táborba vittek.

Mindenki hajlamos csak a zsidótörvényeket látni, pedig Izraelben hálásak Horthy Miklósnak azért, ahogyan a zsidókat óvni próbálta. Kár, és nagy tragédia, hogy sor került a puccsra. Nem csak, hogy végül Magyarországon is mindenkit utolért ez a sors, de ráadásul mindezt akkor, amikor az egykori "szövetségeseink" már nagyban mosakodtak ki a bűneikből.

flippant 2010.07.26. 23:47:02

Engem amúgy nem zavarna a cucc. De nem lenne egyszerűbb elővarázsolni 8000 milliárdot és utána beszélhetnénk a magyarkodásról?

sárkányfő 2010.07.26. 23:47:46

nem hiszek semmilyen istenekben
sem boszorkányokban
pláne nem isteni örök igazságban

és soha senki nem fogja rám erőltetni a középkori marhaságait.

az ország szar, de nem döglött, minek támasztgatni.

azért köszi jobbik, ma is jót röhögtem...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:48:58

@Lefetyke: ahhoz kepest csak sikerult 600e zsidot es 200e homoszexualist, ciganyt, jehova tanujat, liberalist, szellemi serultet, maskent gondolkodot, stb nagyipari modon kivegezni azoknak a torvenyeknek a neveben, amik a nevehez fuzodnek...

Lefetyke 2010.07.26. 23:49:21

@sztrugackij: Tudtommal a "legtöbb áldozatot szedő zsarnok"-megtisztelő címért Sztálin és Mao ce Tung verseng. Egyik se volt vallásos. Csak fanatikus. Az lehet az ember hit nélkül is. Nem kell a kettő között összefüggést keresni.
Az megint olyan tiszteletlen a hívőkkel szemben.

mákostészta 2010.07.26. 23:49:28

Mitől félsz? Magyarország elszigetelésétől, vagy a liberalizmus térvesztésétől? Nem mindegy. Mondd ki! Tudom, nektek nehéz kimondani az őszintét, de de néha meg kell tenni. Különösen, ha a zsidóságot is érintjük. Bár a ezekben a hírekben, a la natur, nem voltak érintve, csaktad Te hoztad be a vízióid által: "zsidótörvények".

bozoa 2010.07.26. 23:49:44

@az igazi Sipi: Mivel ők "szabadítottak fel" úgy gondolták, pár évtized vendégszeretetre jók nálunk. Ennek nincs köze Horthyhoz, a semlegesség többet ártott volna. Akkor mindent vittek volna a háború közepén a megszálló németek, és nem élne itt négymillió magyar sem.

Netuddki. 2010.07.26. 23:50:01

@kovi1970: Még annyit. A gazdaság talpraállításán gondolkodnának ezek a tökfejek. Ja, ahhoz némi IQ is kéne? Na ha az hiányzik akkor szokott előjönni az ötletelés, aminek még távolról sincs köze a problémákhoz.

flippant 2010.07.26. 23:50:03

Horty az akkori korszak orbánviktora volt.

bozoa 2010.07.26. 23:52:22

@flippant: Igen, valamit vállalni kellett a német támogatásért. Szomorú, sőt tragikus dolog, hogy mindenki tudta a vesztükbe menetelnek, csakúgy mint a velük szemben harcoló szibériai keménylegények. Mind golyófogónak volt ott. De amíg lehetett, halasztották az indulást, azt is tudni érdemes.

Lefetyke 2010.07.26. 23:53:00

@az igazi Sipi: Hát az biztos, hogy azokat a szerencsétleneket nem a zsidótörvények nevében végezték ki.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.

A nyilasok megkezdték a maguk vérengzését, de csak miután Horthyt félreállították az útból. Nézz utána történelemkönyvben, ha nekem nem hiszed. Horthynak komoly külpolitikai nyomást kellett elviselnie azért, mert szembeszállt a szövetségesei akaratával. A hatalmát is azért veszítette el, mert szakítani akart a tengelyhatalmakkal. Ne vitassuk el tőle azt, ami jót cselekedett.

sztrugackij 2010.07.26. 23:54:35

@bozoa: nehéz lenne nem antiszemitát látni imádott hortydban.Soha nem titkolta zsidógyűlöletét,orosz-( akkoriban szovjet)ellenességét.Látom történelemismeret terén kihívásokkal küszködsz ezért csak egy kérdést teszek fel:Mi a lófaszt kerestek magyar katonák a Donnál?

bozoa 2010.07.26. 23:54:56

@az igazi Sipi: Nem voltam elég cinikus?

bozoa 2010.07.26. 23:56:25

@sztrugackij: Mi a lófaszért van orosz hangzású neve egy magyar kommentelőnek?

Lefetyke 2010.07.26. 23:56:30

@az igazi Sipi: ezt jobb lett volna meg sem jegyezned. Annak fényében, hogy köztudottan nem volt vallásos ember, tehát véletlenül sem vallásos fanatizmusból tette, amit tett.

Hitler meg szobafestő volt. Szerintem minden szobafestő gyanús... Mao nem tudom mi volt, de látatlanban reszketek tőle...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.26. 23:58:53

@Lefetyke: hat milyen torvenyek neveben?

es ugyan, kinek a felelossege a nyilas hatalomatvetel, ha nem egy toketlen, beszari ven hulyenek a felelossege, aki jol megkuratta az orszag segge lyukat nyugatrol es keletrol is alig par ev alatt?

ki masnak a felelossege? ki birt teljhatalommal az orszag felett tobb, mint 2 evtizedig? ki az, akinek a neve femjelezte azt a kulturalis, szellemi es fizikai amokfutast, aminek az lett a vege? ki az, aki nem volt kepes leszurni az elso vilaghaboru tanulsagait, hogy a teruletszerzo rablorulettet kokemenyen megbuntetik, mert az agresszorok ellen az egesz vilag epelmeju resze osszefog?

sztrugackij 2010.07.27. 00:02:21

@Lefetyke: vallási fanatizmusról már hallottam.De ateista fanatizmusról nem nagyon.Amúgy a legtöbb embert eddig a kereszténység nevében irtották ki,de nem ezért vagyok ateista hanem mert nem lógtam fizikaórákról.A vallásos embert pedig éppen ebből kifolyólag butának és tanulatlannak tartom.

bozoa 2010.07.27. 00:03:17

@sztrugackij: A feltevésedre válasz: oda mentek, mert ez volt a parancs! Mert akkor még azt kellett csinálni, amit mondanak, nem azt amit az indivídum gondol. Kellettek az olajmezők, kellett a róna. 30 millió szláv elgermánosítása volt a következő napirendi pont.
De ha már a zsidókat is emlegetted. Csak egy picit gondolj bele, ha mi voltunk a legnagyobb antiszemiták, akkor miért él a mai napig a legnagyobb létszámú askenázi zsidó közösség Budapesten? Szeretnének "emlékezni" vagy "emlékeztetni"? Nem! Azért élnek itt, mert bár sokan a háború Horthy utáni nyilasterror áldozatai lettek, még mindig itt voltak velük legemberségesebbek. Összehasonlíthatod Franciaországgal, Olaszországgal, Jugoszláviával, vagy akár Csehszlovákiával. Volt mit veszteniük, de maradt is valamijük. Ha tele a zsebed, akkor könnyebben túlélsz minden csapást. Még saját országra is futotta közvetlen a háború után. Felettébb gyanús!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:05:34

@Lefetyke: neked ezt irtak:

"@Lefetyke: a legtöbb zsarnok mind vallásos nevelést kapott,"

az, hogy valaki vallasos nevelest kap nem jelenti azt, hogy vallasos is lesz.

de megtanulja, hogy az embereket hogy lehet manipulalani. sztalin gyakorlatilag egyhazat epitett ki, aminek o volt a popaja, a messiasa, az istene.

ne gondold, hogy a sztalinizmus es a keresztenyseg kozott akkora a kulonbseg...

pontosan ugyanugy vallasos nevelest kapott retardalt barmok milliokat oltek halomra, hogy megvedjek a hatalmukat. mikozben szartak a vallasos nevelesukre balliusztikus ivben, hiszen az alaptorvenyek kozott ott van, hogy NE OLJ!.

innentol nem igazan tudom a papak, fopapok, biborosok jelentos reszet keresztenynek tekineteni.

sztrugackij 2010.07.27. 00:06:24

@bozoa: látom nehéz kérdést tettem fel.
És még fitogtatod is a műveletlenségedet!
Ez ám az igazi magyar virtus!

Csak Norisz 2010.07.27. 00:06:42

God exists... she is black...
De komolyra fordítva a szót, ne erőltessünk már rá egy vallási tartalmú akármit azokra, akik egyáltalán nem hisznek istenben, ellenben egész életükben becsületesen dolgoznak, és az alapvető emberi normákat messze betartva élnek.
Több ilyen mber van, mint gondolnánk...

lef 2010.07.27. 00:07:20

@Lefetyke: "A kimenekült nem-zsidó magyarok is szép számmal alkottak nagyot, főleg az Apollo program és a Manhattan projekt környékén."

Nagyot alkottak az atombomba kifejlesztésében, amit akár ránk is dobhattak volna az amcsik, ha egy kicsit hamarabb sikerül kifejleszteni. De ha ránk nem is pazarolták volna, Berlinre tuti. Akkor aztán büszkék lehettünk volna rájuk, mint magyar Nobel-díjasokra :D.

@bozoa: Szerintem nem attól jó magyarnak lenni, hogy minden nap azzal a remek érzéssel kelek, hogy én igazi szittya vagyok, utána elmormolom a hiszekegyet, aztán pedig kesergek egyet a magyarok elvesztett önbecsülésén. Inkább annak örülök hogy ezen a remek nyelven beszélek, hogy Debrecenben lakhatok, ami számomra a világ legjobb városa, hogy a magyar lányok mennyivel szebbek, mint akármilyen más náció lányai, mindig büszkeség tölt el ha pesten a Duna part csodálatos épületeit nézegetem (és a hidakat persze), hogy magyar zenekarokat tudok hallgatni, meg ilyesmi. De valahogy nem tudok azonosulni a Horthy korszakkal, akárhogy nézzük, elkúrták, és még kisebbek lettünk, mint amekkorák Trianon után. Azzal, hogy mindenhova kirakjuk a hiszekegyet, sokra megyünk, kb annyira mint a neny-val.

bozoa 2010.07.27. 00:07:40

@sztrugackij: "A vallásos embert pedig éppen ebből kifolyólag butának és tanulatlannak tartom."
Ezt ne hangoztasd, mert még a Jézus szeretete sem fog segíteni rajtad, amivel feláldozta magát vétkeinkért. Egy valamirevaló pesti narancsos nyugdíjas ezért simán orrba vágna az esernyőjével. S igazat adnék neki.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:09:08

@bozoa: "S igazat adnék neki."

a birosag viszont nem..
es nincs is szebb, mint egy sitten a teglajat tapogato mejmagharsamanikeresztemnynarancsnyugdijas:-)))))))))))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:10:11

@sztrugackij: teny, hogy vallasra annak van szuksege, aki onmagat gyamoltalannak es vesztesnek tartja..

Nge Swazili Mbeko 2010.07.27. 00:10:50

Horthy-korszak, eh?
Kései szülők gyereke vagyok.
Apámat (szül.1926) 17 évesen sorozták be egy...hm, szóval nem egészen Magyar Királyi Honvéd hadosztályba, harcolni az oroszok ellen. Akkor megőszült. Éppenhogy sikerült megszöknie a fogságból. Azóta sajnos meghalt, igen-igen korán.
Anyám (szül.1925) 9 éves kora óta cseléd volt, reggel 4-től napszállatig dolgoztatták. Vályogházban, majorságban laktak. Ma a tehenek is jobb körülmények között vannak tartva.
Velük is mondatták ezeket a szép gondolatokat. Amit felépítettek ugyanakkor, azt azért sikerült nekik, mert MAGUKBAN hittek.
Nekem ez a Horthy-korszak egyszerűen NEM KELL. A hülye versikéjével együtt sem.
Az ember tényleg nem tanul semmit a történelemből.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 00:11:51

@Lefetyke: „Nézz utána történelemkönyvben, ha nekem nem hiszed. Horthynak komoly külpolitikai nyomást kellett elviselnie azért...”
..., hogy hatalomra kerülhessen? Be kellett vállalnia pl. Trianont.
..., hogy valahogy megmagyarázhassa a király nélküli királyság intézményét, ahonnan ő maga hajtotta el a királyát?
..., hogy részt vehessen a II. vh-ban?
..., hogy tulajdonképpen a dekláralt ellenségei legyenek a szövetségesei?

Hát, azon kívül, hogy kissé osztotta a komcsikat, túl sok szimpatikusat nem találok benne.
Bár csendben megjegyzem, Tiranon táján sem ő verekedett a Felvidékért, vagy a románokkal, akárkikkel megtartani amit csak lehet, hanem a komcsik által úgyahogy meghagyott maradék katonák, ameddig rájuk nem szóltak. Horthy akkor is hol is volt?
Megjegyzem, a bolgároknak és a törököknek részben azért összejött a kakaskodás...

Tulképp, jó Miklós bátyánknak ugyanúgy csak egy kisebb születési problémája volt csak, mint János bátyánknak, vagy épp Ferinek: megszületett.

sztrugackij 2010.07.27. 00:11:57

@bozoa: A parancsot ki adta? Ki támadott először? Háborús agresszor ha elveszíti a háborút miért él területi követeléssel? Miért nem szállt ki egy már láthatóan vesztes ügyből mint a szomszédos Románia? És egyáltalán miért picsog ezért már több évtizede?

Lefetyke 2010.07.27. 00:14:27

@az igazi Sipi: Na, ez az a pont, amikor már javaslom egy gimnázium 12. osztályos történelemkönyv sűrűbb lapozgatását. Olyan dolgokért állítod be felelősnek Horthyt, amikhez nem is lehetett köze, olyasmiket írsz a számlájára, amikre nem volt ráhatása. Nekem pedig semmi kedvem hosszas előadást tartani ezekből. Nem is vagyok hozzá kellően felkészült.

@sztrugackij: Sztálin. Mao. Che Guevara. Kim Dzsong Il. Vörös khmerek. Nem akartam csak kommunistát hozni, mert biztos nem csak kommunista fanatikusok voltak. De ezek ateisták, fanatikusok, és mindnek rengeteg vér tapad a kezéhez. Példát kértél, tessék.
A vallásosok pedig téged valószínűleg szűk látókörűnek.

Na, most lépek ki. Késő is van, és valahogy céltalannak tűnik. Kellemes estét mindenkinek!

bozoa 2010.07.27. 00:15:21

@lef: Debrecen tényleg jó hely, ott töltöttem a tizenéveimet. A magyar lányok között tényleg sok szép van, több mint máshol. Ennyi oké.
Ha nem tudsz azonosulni Horthyval, sebaj. Nem kell mindenkinek szeretni, főleg nem ilyen történelemoktatás után, amit kaptunk. Ha mást nem, azt azért elismerhet mindenki, hogy reményt adott, és eredményeket ért el, de kellett hozzá az ország is. Az, hogy a végén elsodort a háború mindent, az már nem az ő bűne. Legalábbis nem lehet a nyakába varrni mindent, mert igyekezett mértéktartó lenni. Bízom benne, hogy még életemben rehabilitálják a kormányzását és jó példaként emlegetik.

sztrugackij 2010.07.27. 00:16:00

@bozoa: mert egy valamirevaló pesti narancsos nyugdíjas így érvel.Pont mint egy buta ,tanulatlan vallásbuzi.A fidesz szavazók 99 százaléka,de hát ez van.

bozoa 2010.07.27. 00:16:54

@az igazi Sipi: De azért vicces lenne az egész eljárás, azt meg kell hagyni!

_Neville 2010.07.27. 00:19:38

@az igazi Sipi: Hova ez az intellektuális nagyképűség, libsi barátom? Éppen a Nyugat-Római Birodalom végnapjainak útján halad művelet, ez nem zavar? Vagy tartsak történelmi korrepetálást én, a tanulatlan keresztény a művelt, intellektüel liberálisnak? Hánynom kell...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:19:44

@bozoa: en jogkoveto allampolgar vagyok..:-) bar valoszinuleg ha fizikai eroszakot alkalmaznek a megtorlasra akkor nem en jarnek rosszul, de ebben az esetben en is olyan sikparaszt baromarcu lennek, aki azt hiszi, hogy az eroszak a megoldas..:-)

_Neville 2010.07.27. 00:21:02

A cikk pedig szánalmas. Annyira örülök, hogy vége van a 90-es éveknek, amikor még ehhez hasonló baromságok uralhatták a magyar médiát. Az ÉS-ben még publikálhatnád, pont oda való.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:23:12

@_Neville: tarts..:-)

ha ennyire tele vagy idovel es energiaval, hogy itt hazudozz orakon at, tegyed

legfeljebb kirohoglek;-))

de csak reggel fogok raerni rohogni, mert en holnap dolgozom, hogy kitartsam a hozzad hasonlo okostojasokat es kifizessem azokat az adossagokat, amiket a szikkadt bakaszart sem ero diplomajuk megszerzese kozben belevertek az orszagot..:-)

bozoa 2010.07.27. 00:25:05

@sztrugackij: Ki adta volna a parancsot? A németek adták, és mi jó szövetségesek voltunk, csakúgy mint az egész történelemben 1052 óta... Ha fájó, ha nem, én a mai napig is csak a németekkel szövetkeznék. Mindig nagy fába vágják a fejszéjüket, de legalább van vér a pucájukban, nem úgy mint itthon sok embernek.
@az igazi Sipi: Vallásra mindenkinek szüksége van, csak van aki beéri a pénz és az élvezetek korlátlan és felelőtlen imádatával, míg más erőt és közösséget merít a keresztény, muszlim, mormon stb. tanításból, vagy megtanulja a természet részeként felfogni magát, mint a buddhisták, hinduk. NEM VESZTESEKNEK VALÓ. Én személy szerint pogány vagyok, ami magánügy ugyebár. De ezt egy másik fórumon inkább.

lef 2010.07.27. 00:27:07

@bozoa: De Horthynak nem sok köze van ahhoz, amit az ő neve által fémjelzett korban az ország elért. Bethlen, Teleki, és Klebelsberg Kuno voltak azok, akik a valódi sikereket elérték. Horthy maximum asszisztált ehhez.
Másrészt nem hiába hívott minket az akkoris sajtó "három millió koldus országának". A horthy-korszak sikerei nagyon relativak voltak.
Másrészt Horthy nem akadályozta meg az ország hadbalépését, pedig ő volt a "legfelsőbb hadúr" , lett volna rá lehetősége. Nyilván hatalmas nyomás nehezedett rá, és akkoriban valóban úgy tűnhetett, hogy a németek pikk-pakk elverik a ruszkikat. De akkor tartanám igazán nagy államférfinak, ha lett volna annyi esze, hogy sikeresen lavírozott volna ebben a valóban nagyon nehéz és bonyolult időszakban.
A kiugrási kísérlete egy vicc volt, és végülis semmi olyan dolgot nem tudok mondani, ami pozitív, és az ő nevéhez köthető, leszámítva talán a pesti deportálások betiltását (hozzátéve hogy akkora kiírtották már az egész vidéki zsidóságot, azt leszarta)

bozoa 2010.07.27. 00:28:48

@az igazi Sipi: Ha azt hiszed, csak te dolgozol, akkor pihi! Ja, és fizesd ki a netemet, meg a villanyszámlát, ha már úgyis te tartasz el minket. Ja, és ÉKEZETES BETŰK!

Nyers Fa 2010.07.27. 00:30:14

Emberek tényleg a magyar hiszekegyet kellene tanítani az iskolákban?
Nem inkább gazdasági ismereteket, etikát. Nem inkább a jövőt kellene építenünk?
A szűklátókörű primitív balfaszokon kívűl mindenki tudja, hogy közép európa kult. fővárosa Prága volt és a mai napig is az. Az állandó múltba révedésekkel és hiszekegyekkel ez így is marad.

Egyébként az, hogy a fiam hisz-e egy istenben vagy nem, legyen az ő dolga eldönteni, ne egy párt mondja meg, hogy miben higgyen.

lef 2010.07.27. 00:31:57

@Nyers Fa: minden szavaddal egyetértek.

sztrugackij 2010.07.27. 00:32:28

@az igazi Sipi: fogalmam sincs miért és hogyan lesz az ember vallásos.Talán Richard Dawkins megközelítését tartom valószínűnek aki a vallást evolúciós csökevényként magyarázza.A korai evolúció során azok a közösségek maradtak fenn amelyek olyan vezetőkkel rendelkeztek akiknek feltétel nélkül és azonnal engedelmeskedtek,ehhez volt szükség kezdetleges vallási dogmákra

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:33:15

@bozoa: nem mindenkinek van szuksege vallasra

de teny, hogy az irigy es gyenge ember mindenkit a sajat szintjere akar degradalni, hogy magat erosebbnek higgye..

a vicces az, hogy a legerosebb erv mindig az ilyenkor, hogy "az en apukam biztos erosebb, mert neked nincs is apukad!":-DD

bozoa 2010.07.27. 00:36:15

@lef: Másodszori olvasásra tűnt csak fel, hogy AKKORIBAN hívtak minket a három millió koldus országának, pedig azt hittem a jelenre érted. Amúgy nem értek egyet, igenis Horthy beleszólhatott belügyi dolgokba is, de azt én is aláírom, hogy voltak hibák is. Például nem kellett volna elsőként hadat üzenni az USA-nak, meg ilyen buzgó dolgok. Attól még az azt megelőző 21 év a nemzeti felemelkedésről szólt egy vesztes háború, csonkítás után. S ha összeségében nézed, egészen a zűrös háborúig a nagy többség számára jobban mentek a dolgok. Legalábbis jobban, mint a második vh utáni első évtized kommunista megoldásai.

lef 2010.07.27. 00:37:46

@bozoa: Azért rákosit nem nagy teljesítmény felülmúlni :D

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 00:38:33

@bozoa: Hát, sose értettem meg, hogy magyarként hogy a fenébe tekintheti valaki szövetségesének, barátjának a németeket.
Soha egy bagázzsal nem vívtunk annyi háborút (az említett évszámnál már kicsit korábban kezdve). Soha, egy bagázs nem rabolta le annyiszor és úgy ezt az országot (ma se nagyon van ebben konkurenciájuk). Vagy épp szállta meg, hódította meg ilyen-olyan módon, tartotta kvázi gyarmataként, mint a németek (osztrákok, egykutya). Mi a fene ez? Valami Stockholm-szindróma?
Merengtem is a VB-én, mikor szurkolnék nekik, Esetleg egy német-románon, vagy szlovák-németen. Mást nem találtam.

Sajna, az említett „nagy fa” meg a fejsze a végén mindig úgy néz ki, hogy abbahagyják, majd sértődötten mutogatnak erre-arra és a végén lehúznak minket.

Jut eszembe. Most kinek a kezén is van leginkább Magyarország? Gazdasága, felvásárlópiaca?
Hagyjuk már ezt a németimádatot egy kicsit. Esetleg annyit elleshetnénk tőlük, hogy kit szeretnek, tisztelnek ők? Saját magukat. Megpróbálhatnák mi is követni a példájukat, és egy kicsit jobban emberszámba venni magunkat. Persze, nem Horthyval kéne kezdeni...

bozoa 2010.07.27. 00:39:43

@az igazi Sipi: Külön a te kedvedért, nem rontom itt tovább a levegőt, elteszem magam aludni, hogy holnap is alkothassak és a társadalom hasznos részének érezhessem magam.
Ember küzdj és bízva bízzál, ha nem jön be a Hiszekegy!

1120 2010.07.27. 00:41:21

Amikor elidőzgetek itt, a Népszavánál, vagy a 168 óránál, bizony néha visszakívánom a numerus clausust...

sztrugackij 2010.07.27. 00:43:09

@bozoa: Sajna ezt a szövetséget a világ nem úgy értékelte,és enyhe rosszallásukat fejezték ki néhány százezer elgázosított állampolgárral kapcsolatban is amivel horty urunk nem tudott elszámolni.
Látom kerülöd a leírását annak,hogy végül is ki írta alá a parancsokat,mert ugye tudjuk mindketten,hogy ki tette.
Kétszázezren haltak meg a Don-kanyarnál és te most az ő emléküket is bemocskoltad.
Látom van vér a pucádban!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 00:43:18

@sztrugackij: a vallasok eredetileg szabalyrendszerek voltak, amik az adott korulmenyek kozott a csoport tuleleset segitettek. viszont az ember valtozik es mivel a tarsadalmak epitokove az ember, igy szuksegszeruen a tarsadalmak es azok igenyei is valtoznak. a vallas modern formajaval az egyetlen problemam igazabol az, hogy nem akarnak megmaradni annak, amikke valtak, azaz hagyomanyorzesse, hanem igenis eroszakosan, terito jelleggel probaljak az igazsagukat, idejet mult szabalyaikat, ertekrendjuket raeroszakolni azokra, akik emberi jogaikkal elve nem kernek belole.

Bergeroth 2010.07.27. 00:44:23

Nem attól lesz magyar a magyar, hogy folyton a múltba tekintget és folyton ellenségeket lát maga körül. Majd ha nem talál egyet sem, akkor rámutatással kreál egy újat.
Igaz, jobbikos szavazók?

bozoa 2010.07.27. 00:44:47

@Vérnűsző Barom: Akik a legtöbbet ártottak, azok a keblen nevelt kígyók voltak, akik a Monarchián belül kisebbség voltak és aztán nyelvi alapon pusztították szomszédaikat. Főleg a szerbekre haragszom, de a románok, szlovákok sem voltak restek. Azért a tatér, meg a török, meg a szovjet is végigrabolt párszor, nem csak a németek, akik igenis kulturáltabb népség bármelyik előbb felsoroltnál. Csak az a fájó, hogy mi sem vagyunk különbek a szomszédainknál.

sztrugackij 2010.07.27. 00:46:00

bozoának!derék szövetségeseink még a fővárosunkat is lerombolták csak ,hogy a kedvünkbe járhassanak!

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 00:46:05

@Nyers Fa: Prága speciel jóval nyugatabbra van mint Bécs, vagy Stockholm. Nyugatabbra van a jelen német-lengyel határtól. A középkortól mind a város, mind a szomszédsága inkább német, volt, mint cseh.
Elég erős csúsztatás egy térségnek tekinteni velünk, mégha valamiért manapság divatos is.

inebhedj - szerintem 2010.07.27. 00:47:13

A Szentkorona, mint feudális jelkép.

Ez vagy mértéktartó humor, vagy mértéktelen műveletlenség.

Udvariasságból és filantróp mivoltomat bizonyítandó megelőlegzem az előbbit, mondván: juventus ventus.

Ugyanakkor szerényen javasolnám, hogy ezt a gondolatot egy tejfölös doboznál olvasottabb társaságban ne hangoztassa testvérem az urbanitásban, mert az emberek hajlamosak egy-egy rendkívül szerencsétlen mondat vagy hiányosság folytán lesújtó képet alkotni a az Ön szellemi magasságairól és mélységeiről.

bozoa 2010.07.27. 00:49:54

@sztrugackij: 1. Mint már említettem, a háború nem fekete-fehér lap, az egy komoly sakkjátszma, vagy ultiparti, ami vérre megy, de nem igazán láthatsz bele minden lapba. Ami előtte volt, az nemzeti felemelkedés.
2. Nem úgy írják, "horty", hanem úgy hogy "Horthy". Majd egyszer az ükunokáinknak "Smitt" vagy "Schmidt" vagy "Smith" Pál lesz kérdéses, de ha leírjuk húszszor, tanuld már meg, vazze!

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 00:50:15

@bozoa: Annyiban igen, hogy nem mi ülünk náluk...

De folytassuk a gondolatot. Miért tudtak a szerbek, meg a többiek belülni a tutiba? nem lehet, hogy véletlenül azért, mert mással voltunk elfoglalva? Aztán jó német (osztrák) királyaink precízen a nyakunkba aggatták őket az oszd meg és uralkodj régi rutinja szerint?
Ha a szomszédom rámuszít egy kutyát, ezért nem a kutyára fogok haragudni. Azt csak felrúgom, majd a gazdiját is, de eszembe se jut sztárolni, és panaszkodni neki, buksisimogatást várva azért, amit tulképp ő követett el.

sztrugackij 2010.07.27. 00:50:56

@az igazi Sipi: ugyanez a problémám nekem is a vallással.Nem Jézus tanításaival van bajom hanem a katolikus egyházzal

bozoa 2010.07.27. 00:51:54

@sztrugackij: Sőt, még a saját fővárosukat is lerombolták, hogy szolidaritást vállaljanak! Jaj, ne csúsztass már, ez szánalmas!

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 00:56:10

Próbálok olyan időszakot találni a történelemben, amikor a német nem prédaállatként, irtandó, illetve lehúzható, kifosztható, kihasználható baromként tekintett ránk.
Nem találok. Segítenétek?

bozoa 2010.07.27. 00:56:40

@Vérnűsző Barom: Ez már egy másik kérdés, hogy a több száz évig békében élő szomszédaink miért ütik-verik-ölik a magyart, miért nézik el egymásnak? Miért ítélték el Malina Hedviget például? Mert az is kevés nekik amit kaptak. Mert tudják, hogy nem vagyunk olyan tökös nép, mint a német, azok odacsapnának, ne félj. Bár a mai németek, nem biztos. Elgondolkodom ezen alvás előtt az tuti.

sztrugackij 2010.07.27. 00:57:24

@bozoa: ja és a zsidók voltak a gyalogok ezek szerint?Neked a népírtás egy kedélyes ultijátszma? Jó nagy barom lehetsz!
Na és ha elvesztetted a partit akkor mit rívol,hogy adják vissza a pénzedet?Miért ültél le játszani nálad erősebbekkel?

levee 2010.07.27. 00:59:04

A posztolónak csak annyit tennék hozzá, hogy unalmas mindig a numerus claususszal jönni: en.wikipedia.org/wiki/Numerus_clausus

tessék művelődni.

bozoa 2010.07.27. 00:59:12

@Vérnűsző Barom: Kiegyezés? Hunyadiak? Horthy-korszak? Árpádkor? Anjouk? Kérsz még?

sztrugackij 2010.07.27. 01:01:40

@bozoa: Te nem csak hülye vagy,hanem teljesen tanulatlan is.8 általános megvan?
Budapest ostroma?Hidak felrobbantása?Fogadjunk,szerinted a zsidók voltak!

bozoa 2010.07.27. 01:02:04

@sztrugackij: Már bocsánat, de nem rívok, hogy elszedték a nagyok a pénzemet. Csak azt mondom, hogy leszámítva az utolsó partit, odáig elég jól játszott a mi Tengernagyunk.
Légyszíves ne sértegess, én se neveztelek parasztnak.

gitáros 2010.07.27. 01:08:21

@Bergeroth:
Nem-e?
Hát mi mástól?
:)

bozoa 2010.07.27. 01:08:21

@sztrugackij: Igen, a németek bombázták le a hidakat. Védték a területet, az utakat. De kinek volt érdeke, hogy a hidakat újjá kelljen építeni? A zsidóknak? Nem, a szorgos nép építette újjá, saját erőből, méghozzá 7 hidat 18 év alatt.
Ha már itt tartunk, te hallottál már olyanról, hogy visszavonuláskor bármi megéri, akár a fővárosod is megbénítani, ha így megállítod az ellenséged? Miért volt annyi tankcsapda és bomba az 56-os pesti utcán? Vagy miért gyújtották fel Moszkvát 1812-ben saját lakói?
Remélem, már sikerült elballagnod az általánosból.

bozoa 2010.07.27. 01:10:29

Jól van, meddő vita, további szép estét.

Mike36 2010.07.27. 01:12:54

végigolvastam nagyjából a kommenteket
hát, Isten irgalmazzon nekünk, magyaroknak!

sztrugackij 2010.07.27. 01:15:48

@bozoa: Hát a transzportok tényleg rendben indultak,igaz könnyű volt őket összeállítani hála a korábbi zsidóösszeírásoknak.
Tudnál felidézni egyet is horthy zseniális taktikai lépéseiből?
A legjobb szerintem az 1945 eleji írásos hűségnyilatkozata hitlernek(gyakorlatilag már elveszítették a háborút!),és volt Erdély ,nincs Erdély!
Bocs ,nem akartalak megbántani,Ráadásul úgy érzem egy hölggyel levelezek

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 01:16:54

@bozoa: Ezekre gondoltam elsőre én is...

Az árpád-kor jó lenne, ha mindjárt nem egy német segítséggel vívott polgárháborúval indulna pár német-magyar meccs után, annyira, hogy második királyunk konkrétan feldobta a koronát a németeknek egy kis segítségért cserébe. Onnantól meg nagyjából ismert az átlag párévente vívott adok-kapok.
Az Anjouknak elég sokba fájt a német, lévén velük ellenséges hatalmat képviseltek, a nagy sakkjátszma kisebb tisztjeiként.
A nem említett Zsigmond talán az egyetlen, pár évig, amikor volt valami kis történés, egyébként pedig megtisztelve érezhette volna már Hunyadi is magát, hogy védi a seggüket.
A kiegyezésnél rondább átbaszás talán nem volt a történelemben. Nagyjából az utolsó esély volt rá, hogy valamit kezdjünk magunkkal, de elég szépen meg lettünk vezetve.
Horthy meg - már megbocsáss - egy szerencsétlen, szenilis bohóc volt, minden politikai súly, eredmény nélkül, egyes esetekben kissé még a köztörvényes bűnöző kategóriáját is súrolva (frankbotrány), de a németek által úgy vezetve, mint malac a fülinél. Rendesen bele a mészárszékbe, a végén meg felrúgva és otthagyva.

Említhetted volna még Mátyást is, akinek megintcsak volt pár jó éve velük szemben. Összeadva úgy harminc-ötven az ezerhez, másrészt ezalatt is csak múló kényelmetlenségnek tekintve minket.
Bocs, de kissé bassza a csőröm az ilyesmi, és igen utálom, amikor az erre járó németek magyarázzák meg a tutiságot, amikor az utóbbi ezer évben kisebb-nagyobb megszakításokkal, Hothy és amostani húsz év alatt meg folyamatosan rajtunk élősködve adják elő magukat.

Tagadhatatlan, voltak, vannak komoly eredményeik. Ezt nem is vitatom.
De tegyük hozzá nyugodtan, hogy minden egyes büszkén villogtatott eurócskájuk pár centjét mi dobjuk össze nekik, pár másikat az általuk hasonlóan lesajnált többi idióta környékbeki ország, leginkább általuk összeugrasztott népe.
„Önzetlen” segítségük nélkül azért egész jól állnánk, nagyjából minden szempontból, legyen az lélekszám, terület, gazdaság, bármi.

Parasite 2010.07.27. 01:17:51

meglehetősen elítélem a jobbikot úgy ahogy van, de ezekkel azt kell mondjam egyetértek! a címer régóta illene vissza a zászlóra, a hiszekegy pedig növelné a nemzettudatot. nemzettudat nélkül pedig nincs ország és nemzet. mi pedig nagyon szarul állunk ebben a kérdésben sajnos.

sztrugackij 2010.07.27. 01:24:11

@bozoa: Igazi stratéga már régen felismerte volna a helyzetet,és okosabban jár el.Pl. az általad valószínűleg lenézett románok.Nem értitek
meg azt az egyszerű tényt,hogy A KIUGRÁSÉRT KAPTÁK MEG ERDÉLYT!a játszmát már befejezték ,leszedték a kártyaasztalt,hogy az általad oly kedvelt képpel éljek.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.27. 01:42:15

@sztrugackij: Nem csípem őket különösebben, elégg gizda bagázs az általam megismert része, de az utóbbi százötven év tulképp valamennyi magyar politikusát szívesen elcserélném román kollégájára.
Nekik valahogy fontosabb a nemzettudat, a méretes ország, mint nekünk. És valahogy nemcsak beszélnek róla. Kár, hogy leginkább persze a mi rovásunkra...

stratez 2010.07.27. 01:53:09

A kérdést inkább úgy tenném fel, hogy mit lehet még balliberális támogatással a jó szocializmusból megtartani: például ezt a jellegtelen állami zászlót, amit az állami ünnepeken húzogatnak, miközben az emberek már régóta a címeres zászlót használják. Azt a nemzeti identitás elleni harcot pedig, amit ez a baloldal vív immáron vagy 60 éve pedig ugyanúgy elbukták mindörökre, mint a választást idén tavasszal.

dzsugasvili 2010.07.27. 02:19:09

Ó, te barom blogszerző, nem veszed észre, hogy a fajtád ideje teljesen lejárt? A szadi kihullott a parlamentből, mert annyira nem volt már senki kíváncsi rájuk/rátok, a szocik döglődnek, az LMP meg se mer nyikkanni ideológiai ügyekben, az erősen túlterjeszkedett ocsmadék ballib "elit" meg kétségbeesve kapkod levegő után, mert az ő véleményük se érdekel senkit. Fideszéket szívből nem bírom, de meg kell hagyni, hogy ha nem is túl nemzetiek, a szadeszes légkörtől fényévekre áll az új légkör április óta az országban, és bár sok baj van vele, de messze nem olyan gyűlöletes, mint ami korábban volt. Ha pedig még hozzájuk tesszük a Jobbikot, akkor az már 70% körüli támogatottság a kb. nemzeti szellemiségnek.

Ezért tehát fogalmam nincs, az Index és te konkrétan kinek is írod ezt a blogot...

Jamal_Fraser 2010.07.27. 02:38:05

Ájvék! Ájvék! Háromszoris, Ájvék!

Hát, a felsoroltakat legalább.

Bobzen 2010.07.27. 02:54:37

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,"

Melyikben? Ateisták, agnosztikusok véleménye smafu?

"Hiszek egy isteni örök igazságban,"

Que?

"Hiszek Magyarország feltámadásában."

Egy ország ki tud múlni, hogy aztán zombiként új életre keljen?

"Ez az én vallásom, ez az én életem,"

Nincs vallásom, de van életem. S ízlésem is, s ez idáig kurva giccses.

"Ezért a keresztet vállaimra veszem,"

Az nem töviskoronás hippi dolga volt anno?

"Ezért magamat is reá feszíttetem."

Feszítem egy faszt, hülye vagy ember?

"Szeretném harsogni kétkedők fülébe,"

Úriember nem ordibál mások fülébe.

"Szeretném égetni reszketők lelkébe,"

A lélek oxidálható?

"Lángbetűkkel írni véres magyar égre:"

Holy shit.

"Ez a hit a fegyver, hatalom és élet,"

Újmagyar kalokagathia születését láthatjuk kérem szépen.

"Ezzel porba zúzod minden ellenséged,"

A kis fasisztoid fotelnácik is jobban járnának ha megtartanák a gyűlölködést a képzeletbeli barátjuknak, ezt a pontot támogatom. Imádkozzátok el a "libsiket", meglátjuk mennyire fog működni.

"Ezzel megválthatod minden szenvedésed."

Ha más nem is, kevésbé leszel frusztrált. Igazi szellemi maszturbáció.

"E jelszót, ha írod lobogód selymére,"

Most akkor címert rakjuk vissza rá, vagy elég ha kitöröljük a lelkünkkel?

"Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe,"

Nincs kardom. Ha képletesen értette a szerző: nem tetoválok a faszomra.

"Halottak országát feltámasztod véle."

Zombieland!!!

"Harcos, ki ezt hiszed, csatádat megnyerted,"

Hajrá fradisták!

"Munkás, ki ennek élsz, boldog jövőd veted,"

Hajrá lumpenproletárok!

"Asszony, ki tanítod, áldott lesz a neved."

Singles not included.

"Férfi, ki ennek élsz, dicsőséget vettél,"

Venni? Venni?! ZSIDÓ! Ja nem, csak így jön ki a rím, my bad.

"Polgár, ki ezzel kélsz, új hazát szereztél,"

Fülkeforradalom-prófécia WTF?

"Magyar, e szent hittel mindent visszanyertél."

Ja, hogy mindez már megtörtént?

"Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,"

Igen! Megtörtént! Győztünk!

"Mert az minden halál és kárhozat fölött"

Pont mint a Terminátor.

"Az élet Urával szövetséget kötött."

Harmadjára? Csak mi MAGYAROK? :')

"Annak nincs többé rém, mitől megijedjen,"

Nem kell rettegnünk többé, éljen!

"Annak vas a szíve minden vésszel szemben,"

Hát nem kell pacemaker?

"Minden pokol ellen, mert véle az Isten!"

Most már végig tudom majd tolni a Doom II-t.

"Annak lába nyomán zöldül a temető,"

Nem úgy volt, hogy mindenki feltámad? Minek akkor temető?

"Virágdíszbe borul az eltiport mező,"

Azért maradjon hely bornak, búzának, békességnek is.

"Édes madárdaltól hangos lesz az erdő."

És turulsikoly! Az is legyen.

"Napsugártól fényes lesz a házatája,"

Ha ez a kánaán, délelőtt fél 10 előtt a napfény sztornó, csak szólok.

"Mézes a kenyere, boldogság tanyája,"

Micimackó most beszopta, hogy nem MAGYAR. Ingyen méz more!

"Minden nemzetségén az Isten áldása."

Egy spermabank közelében fel fognak robbanni az áldás-o-méterek.

"Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,"

Azt hittem ezen már túl vagyunk atyám... :'(

"Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,"

De mi vagyunk a #1 :'(

"Magyar legyen hited s tied a jövendő."

Ezt már múltidőbe tettük? Karakterszámra kaptad a pengőt, atyám?

"Magyar, legyen hited és lészen országod,"

O_o Eddig nem hittem és volt országom...

"Minden nemzetek közt az első, az áldott,"

Jeeee, #1!!!

"Isten amit néked címeredbe vágott."

Megtépte a címert... Megtépte a címert!

"Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,"

Na azt már nem, megtépted a címert! Nem vagy MAGYAR!

"Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,"

Ja, hogy aztán bolondokházába csukjanak mert magamban beszélek... Kösz nem.

"Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:"

E kettő vércsoportfüggő-e, ugyan?

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,"

Nem voltál valami meggyőző, de a haza a hitem nélkül is megvan.

"Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Egy szófosásos Ady Endre veszett el benned, akit rákötöttek a vallásos pátoszgenerátorra, atyám!

himpellér 2010.07.27. 02:59:47

Nagyon helyes! Továbbra is kussoljon a magyar, ne beszéljen, ne írjon trianonról,a területcsonkolásról, mert szomszédaink megsértődnek. Ugye cikkíró? Ki rendelte ezt tőled? lendvai ildi?

stratez 2010.07.27. 03:04:18

A magyar baloldal nyomorúsága, ami a nemzeti identitáshoz, a nemzeti sorskérdésekhez való hozzáállást illeti mit sem változott, tehetetlen dühükben, kínjukban, fogcsikorgatva megszavazták ugyan a kettős állampolgárságot tekintettel a választásokkal előállt gyökeresen új politikai helyzetre, de nem adhatnak mást, mi lényegük. Ennek a tudathasadásos állapotnak lesznek még ilyen szórakoztató állomásai, mint ez a témával kapcsolatos MSZP-nyilatkozat, vagy az ilyen és ehhez hasonló blogok a következő években, különösen pedig az új alkotmánnyal kapcsolatos vitákban. De ahogy mondani szokták, a kutya ugat, a karaván halad.

Bandibacsi34 2010.07.27. 03:23:47

Gyerekek!

Trianonért lehet keseregni, de én inkább javallom, hogy mindenki nemzzen 4 gyereket kötelező jelleggel (vallási, etnikai kisebbségek kaphatnak pozitív diszkriminációt, nekik elég lenne egykézni)mert különben itt lesz a második Trianon. Mellesleg a kettős állampolgársággal probléma, hogy ide vándorol be majd a határon túliak jelentős része, így elfogynak odaát. Fordítva kellene legyen! Itteni magyaroknak kellene kivándorolni oda, hogy megváltoztassák az etnikai arányokat. Ez csak így megy (mellesleg Trianon az angolok-franciák "bűne", de a németek is csak etnikailag reviziónálták!!!!!
Persze ehhez kell egy rakás csúnya intézkedés, elsősorban a nők szülésre kényszerítése. Áldozatokat kell hozni, enélkül kár óbégatni!!

BAlos idiótáknak üzenném, hogy Lengyelország majd 100 évig nem volt, halott volt és 1918. ban támadt fel!

Bobzen 2010.07.27. 03:30:10

@atlagjancsiba: Nemi erőszakra gondoltál? Mindenki kúrja végig Magyarország nőlakosságát? Vagy karámba hajtanád a fehér nőegyedeket, aztán "humánusan" termékenyítsük meg őket mesterségesen? Vagy elég lenne megmondani minden házasuló fiatalnak, hogy ti itt bizony minimum 4 gyerekkel gyarapítjátok az állományt, különben golyót kaptok a fejetekbe?

Csak kérdezem, kedves agyhalott polgártársam. :)

Jamal_Fraser 2010.07.27. 04:24:52

@Bobzen: nagyon jól megy a téma. miért nem próbálod meg a himnusszal vagy a szózattal is?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.27. 04:27:19

A zászló kérdés a (majdnem) tök mindegy kategória, de azért a trikolór fejezi ki a köztársaságot. Ezért is jobb lett volna a Kossuth címert választani, de valójában ezen nem veszik össze az ország népe, mindegyik variáció elfogadható szinte mindenki számára.

A Hiszek egynél pedig nem a
Hiszek Magyarország feltámadásában rész a gond, hanem a Hiszek egy istenben.

Ilyen szöveg a falra a templomokban való, nem az iskolákban.

Élje ki mindenki odahaza meg a templomokban a vallási fanatizmusát, közintézménybe nem való.

Amelyik szülő nem az evolúcióról akarja taníttatni a gyermekét írassa nyugodtan egyházi iskolába!

Csak kötelezővé ne tegyék!

"Hiszek egy istenben"

Magánügyed, nem közügy.

Csore60 2010.07.27. 05:33:12

@sztrugackij: Ez nagy kár, mert kiváló természettudósok, Nobel-díjasok közt is sokan hisznek Istenben. Bárcsak olyan egyszerű lenne a képlet, mint a Te fejedben: Aki vallásos, az műveletlen sutyerák, aki ateista, mind felvilágosult gondolkodó...
Sajnos világnézeti ügyekben nem ilyen egyszerű az eligazodás.

szkepi 2010.07.27. 06:44:21

nem a magyar fogy , hanem az ember. ide mostanság állatok születnek.
honfitársaim révén szépen lassan ismét európa szégyene és a sokmillió földönfutó országa leszünk!

szép volt fiuk!

old_field 2010.07.27. 06:46:32

@Fedor
nem tudom meddig érzed még szükségesnek,
hogy 1-1 mondatban hülyét csinálj magadból és világgá kürtöld, hogy milyen színesen tudod kombinálni a zavaros ismereteidet a lelki síkon jelentkező hiányosságaiddal...!?

"mit keres egy feudális jelkép egy köztársaság címerében, de végül is kárt nem okoz, és valóban sokat jelent a magyar embereknek."

old_field 2010.07.27. 06:54:26

@Csore60: "Aki vallásos, az műveletlen sutyerák, aki ateista, mind felvilágosult gondolkodó...
Sajnos világnézeti ügyekben nem ilyen egyszerű az eligazodás"
konkrétan inkább az ellenkezője... :)
Akik elég mélyre ástak az anyagi világban, azok nagyobb része eljutott arra a szintre, hogy látta : van valami magasabb szintű szellemiség, ami vezérel dolgokat, folyamatokat és nem igazán lehet a tudomány eszközeivel definiálni.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.07.27. 07:17:29

@old_field: aki lelki síkon gödröt ás, szellemileg esik bele.

Engem meglep, hogy csak két szélfútta bolond akarja ráerôltetni a koronához kötôdô ezotérikus mániáját a többiekre.

popocatepetl 2010.07.27. 07:18:33

@ó jaj: Középkor? Na, az ilyen műveletlen tahó prolik miatt kéne kicsit felpörgetni az iskolarendszerünket.

old_field 2010.07.27. 07:23:05

@szomorutojas:
Ez jól hangzott, de értelme nincs...
mint ahogy a koronához fűződő ezotérikus mániának sem.
De ha kifejted, hogy mire gondolsz, szívesen szánok rá pár percet !

Kalmár 2010.07.27. 07:29:28

@Akitlosz: Azért ez nem egészen van így. Az erkölcsi nevelés fontos lenne az iskolákban. Sajnos az elmúlt 50 évben ez teljesen hiányzott. Szépen meg is látszik a fiatalság totális nihilizmusán. Semmi sem szent nekik.
Az individualizmus önzővé és magányossá teszi őket. Nem véletlen, hogy rohamosan nő a fiatalkorú bűnözés.
Természetesen nem kell kötelezővé tenni a vallást, de egy 1000 éves hagyományokkal rendelkező erkölcsi tanítást igenis ki kellen használni, hogy adjunk esélyt a gyerekenek megismerni a szolidaritást, szeretetet, türelmet. Ma már az újszövetség tanaiban nem találtok kivetni valót. Nem látom be miért lenne baj, ha az iskolákban megismerhetnék a gyerekek a történelmünk szerves részét képező hitbéli és erkölcsi tanokat.
Ez nem jelent válsztást a kreacionizmus és az evolúció közt.
A Katolikus egyház szerintem a legmodernebb, fejlődőképesebb a létező vallások közt. II. János Pál az ősrobbanásról úgy nyilatkozott egy találkozó után a híres tudóssal (Stephen Hawkinggal), hogy az a pillanat a teremtés pillanata.
Azért ez messze van az Ádám-Éva
és a változatlan világ dogmáihoz.
A Jobbik ötlete a jelenlegi hitetlen, és erkölcstelen társadalomban csak ellenkezést vált ki, mert üres külsőség. Sokkal jobbnak találnám, ha bevezetnék mindenhol kötelezően valamilyen formában az erkölcsi tanítást. Lehet ez etikett, hittan vagy más forma.
Azért a bajban igen nagy támasz lehet a hit.
Ne felejtsd: Zuhanó repülőn nem ülnek ateisták.

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 07:38:44

@old_field: Igaz hogy még sosem sikerült semmilyen eszközzel bármilyen bizonyítékot találni a létezésére és az (elvileg) általa közreadott könyvek rendre baromságokat hordanak össze, de igen, biztos van valami felsőbbrendű lény. Csak nagyon, nagyon rejtőzködni akar előlünk. Tutira.

@Kalmár: Remélem sosem használtál óvszert és nem is fogsz, mert az egyház még most is ellenzi. Ennyit a haladó egyházról. Az erkölcsi tartást meg nem a vallás fogja adni hanem a családi háttér. Aki meg csak a hitre akar támaszkodni az már elismeri hogy kifutott a saját sorsa a kezéből és csak a vakszerencsében próbál hinni; aki tud még tenni magáért az magában hisz, alapvetően. Ismerem a repülős mondást de marhaságnak tartom; szinte egyik pilóta se zuhant még le imával a száján (alig tudok egy párat és az mind arab volt).

old_field 2010.07.27. 07:41:43

@Kalmár: "Sokkal jobbnak találnám, ha bevezetnék mindenhol kötelezően valamilyen formában az erkölcsi tanítást. Lehet ez etikett, hittan vagy más forma. Azért a bajban igen nagy támasz lehet a hit.Ne felejtsd: Zuhanó repülőn nem ülnek ateisták."
Ezek jó gondolatok és ugyanilyen ellenállásba ütközne ugyanebben a rétegben.
DE majd lassan, idővel talán alakul.
Előbb még rá kell üljenek a repülőre... :)

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.07.27. 07:43:34

@old_field: teljesen felesleges.

Bemásolhatunk ide egy szentkorona vs. ékszer vitát bárhonnan a blogok archívumából, és hamar túl is lennénk rajta.

Esetleg gyalázkodhatunk is egy kicsit, bár a bemásolandó vita már biztos tartalmazná azt is.

Csore60 2010.07.27. 07:51:10

@old_field: Én még nem ástam elég mélyre, de már gyanítok valamit. Amit írtam, egyébként válasz volt sztrugackijnak....

old_field 2010.07.27. 07:54:08

@szomorutojas: nem értem milyen gyalázkodásról beszélsz....
Nem emlékszem, hogy reagáltam volna rád bárhol, de -ha jól értettem- Te kapásból "szélfútta bolond " kategóriába sorolhatsz, mert nem kevés ellentmondást bírtam felfedezni Fedor úr/et. idézett mondatában*.
Csak azért mert tele vagy előítéletekkel bizonyos elméletekkel, vagy bármilyen materialista világnézeten túl mutató szemlélettel.!?
Gratula...

*
"mit keres egy feudális jelkép egy köztársaság címerében, de végül is kárt nem okoz, és valóban sokat jelent a magyar embereknek."

sprenczl 2010.07.27. 07:56:31

Franciaországban most vetettek ki törvényt a nemzeti jelképek gyalázóira.
Itthon deresre velük. Akinek nem tetszik húzzon el tényleg, ne csak ajvékolja.

Nzoltan 2010.07.27. 08:02:06

A munkaszolgálatot mindenképpen támogatom. A sok léhűtő legalább látna munkát közelről egyszer az életben.
Egyébként soha nem értettem, hogy a rabok miért nem kubikolnak a betevőért az autópályaépítéseken? Ez a börtönnek nevezett plazmatévés welness amit a liberók nyomatnak, egy vicc. Könnyű más pénztárcájából költekezni, faszával verni a csalánt.

old_field 2010.07.27. 08:02:11

@Fleurs Du Mal: elég szürke volna a világ, ha csak az létezne, amit látni, mérni lehet.
---
ami az imádkozó pilótát illeti : nem mindegy, hogy zuhan vagy épp 1 épületet vett "célba".

Csore60 2010.07.27. 08:03:28

@sprenczl: Ez rendben is lenne, csak azt kell végig gondolni nagyon bölcsen, mit tekintünk nemzeti jelképnek. A magam részéről történelmi szempontból sokkal inkább nemzeti jelképnek gondolom az árpád sávos lobogót, mint a "Hiszek egyet"

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 08:08:55

@old_field: Balga dolognak tartom abban hinni amit vagy ezer éve keresnek de még sosem találnak.
-----
És nem *azokra* az arabokra gondoltam; az Adam Air ill. Egypt Air egy járatának a pilótái úgy csapódtak a tengerbe hogy az utolsó szavaik az "Allah Ahbar!" voltak - addigra már tudták hogy úgy is meghalnak és már nem is tudtak mást tenni. De nem igazán emlékszek most másokra akik az istenükhez szóltak volna lezuhanás előtt...

old_field 2010.07.27. 08:16:37

@Fleurs Du Mal:
van 1 jó/rossz hírem : nagyon sokan megtalálták... :)

fehéregér 2010.07.27. 08:17:16

@Kalmár: persze, jó lenne az erkölcsre nevelés az iskolákban, csakhogy annak nem tananyagnak kellene lennie, tanórán, hanem a pedagógusok viselkedése folyamatosan, hogynemondjam példamutatása, ahogy például a parlamentben ülő politikusainké, vagy a sajtómunkásoké, illletve a felnőtt társadalomé. De ahogy ez utóbbi morális állapota leledzik mostanság, kifejezetten képmutató dolog a gyerekeket ostorozni és tanóra idejére "feltalálni" az erkölcsöt.

Na, ez meg egy tipikus marhaság." Ne felejtsd: Zuhanó repülőn nem ülnek ateisták. " épp olyan önigazoló marhaság, mint amikor a pornófogyasztók azt állítják, hogy mindenki néz pornót, csak van aki tagadja. Ahogy van, aki viszolyog a mindenféle pornográfiától, úgy van, aki a halál árnyékában is marad nem istenhívő. Noha ezt igazolni ugyebár, ahogyan isten létét a hívőknek, nyilván nem lehet. Ezzel visszaélve azonban sunyi dolog ilyen állításokat tényként tálalni.

Csore60 2010.07.27. 08:18:25

@Kalmár:

De szép is lenne, ha az iskolában elsajátítható lenne az erkölcs, az etikus emberi magatartás! A társadalom, a család nevel elsősorban, és születésétől fogva akarva akaratlanul a közvetített mintákból épül a gyerekek személyisége. Ehhez az iskola nagyon keveset tud hozzátenni, vagy éppen elvenni belőle, ha a társadalmi környezet ellentétes értékeket közvetít. Ez a tipikus kettős nevelés. A régebbi iskolarendszerekben ( PL: Horthy-korszak) azért tudott működni az iskolai erkölcsi nevelés, mert a társadalmi szabályok, vagy inkább a társadalomban megfogalmazott erkölcsi ideálok egybe estek az iskolában tanított erkölcsi értékekkel. Egyes felmérések szerint a mai gyerekek szocializációjában max. 20%-ban van benne az iskola. Ami még riasztóbb, a család szerepe is háttérbe szorult. A vezető szerepet egyre inkább a média vette át. Szóval, lenne mit helyretenni.

kvadrillio 2010.07.27. 08:25:25

Nemrég azt írtam egy "beszólásomban", 80 évet visszazuhantunk a történelemben, tévedtem: 90 évet zuhantunk vissza !

Pörzse képviselő úr.... /kiket képvisel "kitalálmányaival" nem tudom/ !!!álmodott egy nagyot!: ki kell függeszteni a hiszekegyet minden iskolában, mert ú.mond: 1920-1945-ig !!!??? identításépítő szerepe volt !

..Ő..már csak tuggya: 1959-ben született !!! :O)

Kedves "képviselő" úr !
2010. van !!!!!!
Occt....internetezünk ezerrel !!!!!

Tessék már jól kialudni magát, minket meg sörgőssen békén hagyni !!!

Másképpen kénytelenek leszünk azt feltételezni Önről, "elmentek otthonról" ...és tudata mélyreható kezelésre szorul ! :DDD

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 08:27:01

@Csore60:
Alapvető tévedés. Egy iskolarendszerben a legrosszabbat és a legjobbat is ki lehet hozni a tanulókból. Vajon hogy tudtak teljes nemzedékeket átnevelni a kommunisták, vagy éppen a nácik? Olyan szinten lehet befolyásolni egy gyerek világhoz való viszonyát, hogy akár a szüleit is feljelenti (mint a példák mutatják). Jelenleg is ez a folyamat zajlik, csak éppen nem építő, hanem romboló jelleggel, a legrosszabb diktatúrákat idézve...

Mikrobi 2010.07.27. 08:32:46

Hogy jönnek ide a zsidótörvények, te szerencsétlen?!

old_field 2010.07.27. 08:35:14

@kvadrillio:
"mert ú.mond: 1920-1945-ig !!!??? identításépítő szerepe volt !
..Ő..már csak tuggya: 1959-ben született !!! :O)"
ezt a logikát követve, abba kéne hagyni a történelem oktatást és múlt kutatását...!?

belagezabela 2010.07.27. 08:39:04

Bér rettegők rettegjetek csak nyugodtan.

Csore60 2010.07.27. 08:39:17

@Muad\\\'Dib: Természetesen igazad van, de az általad említett példák esetében senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni az iskola módszereit, mint ahogy a rendszer által propagált eszméket sem merte senki nyilvánosan megkérdőjelezni. Ahhoz, hogy az iskola átnevelő agymosásként tudjon működni, szükség van egy olyan társadalmi közegre, ami azt támogatja. A társadalmi léptékű értékvesztés és nihilizmus az iskolát sem hagyja érintetlenül. Tudom, miről beszélek, hosszú évek óta próbálok "széllel szemben", egyre kevesebb sikerrel.

spinat 2010.07.27. 08:41:08

Mi a szöszér foglalkozik a jobbik állandóan mások identitásával? Talán bizonytalanok a sajátjukéban?
èn köszönöm, jól elvagyok a magam magyarságtudatával, ne akarja már néhány skinhead és egyéb IQbajnok megmondani nekem hogy mitöl tudom magam magyarabbnak érezni.
Ja, és nem hiszek sem egy istenben sem kettöben meg semmi ilyen gyermekded marhaságban. Úgyhogy ne lelkesedjünk már egy ilyen gilkos rendszerben, ami magyarok százezreit küldte vágóhídre, és még többeket nyomorban tartott, vagy kisemmizett. Ami miatt odavagytok hortiért, az ugyanúgy jellemzö volt rákosira meg kádárra. Annyira egyértelmü ez a visszavágyódás a legvidámabb barakk idejére, csak nem merik bevallani, ezért hortiznak.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 08:44:08

@Csore60:
Természetesen olyan mértékben, mint egy diktatúrában, nem lehet hatni a fiatalokra, viszont ahhoz, hogy helyreállítsuk a normális társadalmi értékeket, igenis az iskolában kell a fiatalságot megfogni. Hiszen így sincs a szülőknek semmi tekintélye a mai világban, ilyen alapon aligha ez lesz az akadálya (hogy mit hall otthon) a helyes irányban történő nevelésnek.

fehéregér 2010.07.27. 08:47:40

@belagezabela: mi van? jól vagy
ember? Ki retteg itt, vagy kitől? Tán tőled, senkikém?

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 08:49:59

@spinat:
Mondjuk azért majd ugye a kedvünkért tanulni is fogsz egyszer? Ha már ilyen felháborodott vagy, sokkal jobban állna, ha halvány fogalmad lenne arról, amiről beszélsz.
Ezeknek a fogalmaknak legalább a Wikipédián próbálj utánanézni (nem kérem, hogy olvass könyvet, mert az láthatóan reménytelen):
-skinhead
-Horthy "rendszer"
-Rákosi
-Kádár

Csore60 2010.07.27. 08:51:01

@Muad\\\'Dib: Az, hogy mit hall otthon, bizony a legfőbb akadályok egyike. Mert, ha a szülő kikéri magának, hogy az ő gyerekét fegyelmezzék, neveljék, ha az iskolában, tanárban ellenséget lát, akkor minden erőfeszítés csak nagyon kétes eredményt hoz, már, ha egyáltalán hoz. Hidd el, ha máskor nem is, de amikor otthon a szülő szidja a tanárokat, az iskolát, akkor a gyerek feltétlen igazat ad neki.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 08:53:53

@Csore60:
Ebben sok igazság van, de továbbra is azt mondom próbálkozni kell, más lehetőség nincs. Hiszen a szüleiket is lezüllesztették valahogy, reménykedni lehet, hogy visszafelé is működik. :)

stars7726 2010.07.27. 08:59:23

pörzse sanyi maradtál volna inkább a rádióban.mert ez a lúzerkedés amit itt művelsz,leginkább az mszp s bulik
műsorvezetői képességedre hajaz.
az a kemény 6% amit elértél a választásokon,ezekre a baromságokra nem jogosít fel.ja,és ha akkora magyar gyerek vagy te,mint ahogy hirdeted,dobd le a ralph lauren pulóveredet.

Sátán meg a Jocó 2010.07.27. 09:00:10

Numerus Clausus már régóta van megint.

Azonban ma "pozitív diszkrimináció"-nak hívják.

old_field 2010.07.27. 09:01:15

@Muad\\\'Dib:
a szüleiket is diktatúrában züllesztették le... :(
tényleg nehéz ügy, kell pár generáció, míg tisztul a kép.

Csore60 2010.07.27. 09:03:11

@Muad\\\'Dib: Még próbálkozom egy darabig... kb 15 évig, ha addig nem emelik a nyugdíjkorhatárt.:)

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 09:05:53

@old_field: Nagyon sokan pedig azt képzelik hogy nagy hírességek akikért egész tömegek vannak oda, de annak sincs nagyobb kihatása a való életre mint az az érzés amit a hívők találnak/kreálnak magukban. ;)

old_field 2010.07.27. 09:09:25

@spinat:
Ami a soraidból átjön, nem biztos, hogy a jobbikos átlag fölé emelne... :(
Ami pedig Horthyt illeti: nem ártana pár történelem könyvet átlapoznod.
Akkor talán le tudnád írni a nevét és megtudnád, hogy nála került börtönbe Szálasi és Rákosi és, hogy több tízezer zsidó menekült az Ő idején Mo.-ra.
És azt is, hogy a deportálások akkor történtek, mikor Horthynak már nem hatalma.

old_field 2010.07.27. 09:13:30

@Fleurs Du Mal: bocs, de ez rossz vicc volt... :(

Balage01 2010.07.27. 09:14:46

LIBSI KOMCSI GYÖKEREK NYAVAJOGJATOK.

GYURCSÁNY KELL NEKTEK ÚGY LÁTOM

old_field 2010.07.27. 09:21:03

@Fleurs Du Mal:
ui,
de konkrétan megfogalmaztad a fogyasztói társadalom "hit rendszerét".
lecserélni a spirituális létezést a "barbie és ken" + britney spears + műkaja+ műitalok "hitvilágra".

stratez 2010.07.27. 09:23:32

A baloldal bármekkora pofonokat is kapjon a választóktól, képtelen átlépni a saját árnyékát. Iszonyatát a nemzet fogalmától még csak leplezni sem képes, és rekeszti ki saját magát belőle. Következetesen járva Kun Béla, Rákosi, Kádár, Gyurcsány útját...

nemezisazis 2010.07.27. 09:25:18

tényleg a legjobb szó rád a buta.

csak hát sajnos ott tartunk, hogy legfeljebb félig feldolgozott infókból szemellenzővel véleményezni=menő..

Lefetyke 2010.07.27. 09:25:37

@az igazi Sipi: "attol, hogy nagykepuskodve hazudozol, meg hazugsag marad..:-))"

Ez ritka primitív lezárása a beszélgetésünknek. Azt javasoltam és javaslom továbbra is, hogy kicsit frissítsd fel a történelmi ismereteidet, mert a posztíróhoz hasonlóan önmagadat járatod le történelmi ferdítésekkel, miközben azt gondolod, hogy felvilágosultan és művelten megmondod mindenkinek az igazat. Nagyon visszájára sül el, főleg ha olyannal találkozol össze, aki történetesen tényleg tisztában van ezekkel a dolgokkal.

old_field 2010.07.27. 09:34:21

@Lefetyke: Fedor et. és követői... :)
kicsit szelektíven kezelik a történelmi infókat /meg persze az aktuálisakat is/. :(
nem érdemes ezen rágódni.

lüke 2010.07.27. 09:38:28

ez remek ez a szelektiv:)
szerintem nem kellene annyit vizionálnod, vagy hivd magadhoz Freud Zsigát( igaz felette is most töri a pálcát egy francia)

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 09:56:52

@old_field: Nem viccnek szántam. Ugyanolyan önbecsapásnak érzem mindkettőt, amit azok találnak ki magukban akik nem merik felvállalni teljes mellszélességükkel az életüket. Ha hiszel magadban, nincs szükség egy kitalált hatalom lelki mankójára; hiszen ha ÉN vagyok a felelős a dolgaimért, akkor nincs szükségem bízni még valakiben aki majd úgyis elrendezi a dolgokat helyettem.

Ami a művilágba vetett hitet illeti: igen, ez a modern társadalom egy igen gyakori tudati ferdülése. És pont azért hoztam fel mert nagyon hajaz egy régi társadalom (máig fenmaradt) tudati ferdülésére. Ha belegondolsz, mindkettőre azért volt szükség hogy a hétköznapi szerencsétlenek kevesebb lázongással nélkül tűrjék sorsukat. Annyi csak az eltérés hogy régebben a jobbágyot azzal hitegették hogy majd halála után jobban jár; ma a pórnépet azzal hitegetik hogy akár fontos is lehetne.

A vallás a nép ópiuma.

spinat 2010.07.27. 09:59:13

@Muad\\\'Dib: lehet, hogy többet tanultam, mint te, lehet, hogy többet olvastam, mint te. Ki tudja?
Ettöl függetlenül nem tartom jobbnak a Horthy (nahát le tudom írni) idejét Kun Béláénál, vagy Rákosiénál. Csak az elöjelek voltak mások. Vörös vagy fehér terror? Don-kanyar? Hitler csatlósa? Erre vagytok büszkék?

[c] 2010.07.27. 10:04:14

@kisa: ""Nobel-díjasok" - hányan is vannak? ÉS hányan kapták a díjat itthoni munkájukért?"

És hányan is zsidók?

szmoker (Homo Trollicus) 2010.07.27. 10:12:32

"Pesze felmerül kérdésként az is, hogy miket lehetne még visszahozni a Horthy rendszer "nemes" hagyományaiból. Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"

Az, bazmeg.
Egyre hülyébb vagy, Fedor.

Sőt, még Dolfi bácsit is klónozzák majd 3 példányban, hogy újra elpusztithasson százhuszoncsilliárd + 6 millió zsidót.

Istenem....

old_field 2010.07.27. 10:23:13

@Fleurs Du Mal: "Ha hiszel magadban, nincs szükség egy kitalált hatalom lelki mankójára; hiszen ha ÉN vagyok a felelős a dolgaimért, akkor nincs szükségem bízni még valakiben aki majd úgyis elrendezi a dolgokat helyettem."

Ezek a nálad szembeállított dolgok'
nem hogy nem zárják ki egymást, hanem együtt létezhetnek és erősíthetik 1mást.
{hit-egyén -> Isten, haza, család}
Egyben egyfajta szellemi alapot is képeznek és alapot,vázat ad kisebb/nagyobb hasonló értékalapú közösség kialakulásához.
Ez a folyamat pont ellentétes fogyasztói társadalom szétporlasztó technológiájával, ami épp az értékalapú közösségek lebontására jött létre, hogy az egyes embert majd minél könnyebben a befolyása alatt tarthassa.
Ezt a 2 dolgot összemosni óriási tévedés vagy csúsztatás.

"hiszen ha ÉN vagyok a felelős a dolgaimért, akkor nincs szükségem bízni még valakiben "

A tiszta Isten hit az egyik legnagyobb felelősség a dolgainkért...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 10:25:15

@Lefetyke: na mi van, aranymaszat?
megserult a lelked?:-)

talan nem kellene ugy viselkedned, mintha az egesz tortenelem a te segged lyukabol ugrott volna ki es te vagy az egyetlen, akinek jogaban all a megtortent esemenyeket ertekelni..

a vegeredmeny szempontjabol horthy a magyare tortenelem egyik leggerinctelenebb, leggyavabb es egyik legkarosabb alakja.

egy ven szarhazi volt, semmi tobb, aki a rossz donteseivel es gyavasagaval sulyos katasztrofaba sodorta az orszagot es regnalasa keszitette elo a magyar tortenelem legsotetebb korszakat, amikor is magyar olt magyart nagyipari modon az altala elinditott nacionalista lavina kovetkezmenyekent. es a ht magyarok meg mind a mai napig ennek a ven szarhazinak a baromsagai miatt szivnak.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 10:25:26

@spinat:
Attól, hogy leírod, még hülyeség. A fehérterror kifejezést azon ügyekre használják, melyekre soha nem adott parancsot Horthy, jórészt egyéni akciók eredménye. Ezzel szemben Rákosi rendszere nyíltan és törvényileg alkalmazott terrort az emberek ellen.
Hitlernek annyira voltunk csatlósai, hogy a "büszke antifasiszta szlovákok" már Hlinkával az élen deportálták az összes zsidót, amikor Magyarországra még menekültek. Hitlernek annyira volt csatlósa Horthy amennyire muszáj volt, a megszállás elkerülése végett. Persze te, nyilván úgy látod, kellemesebb lett volna, ha mondjuk 1940-ben megszállnak minket, és rögtön megkezdik a deportálásokat.
Mindegy, nem vitázom veled, ugyanis nem hogy mondjuk levéltári és történelmi adatokkal nem vagy tisztában, de még a Wikipédia idevonatkozó részét sem ismered (pedig aztán nem egy szélsőjobbos oldal)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 10:25:56

@Lefetyke: "A posztíró ezek szerint nem ismeri, valószínűleg inkább csak nem hajlandó tudomásul venni a "Szent Korona-tan" létezését."

Ismeri, de idejétmúltnak tartja. Bocs, de én az emberekben hiszek, nem tárgyakban. A szentkorona az egyik legértékesebb történelmi örökségünk, de ma már nem több annál. Múzeumi tárgy, ami büszkék vagyunk. Itt mindenki Angliával jön, de ott se a koronától királyság a királyság, és ráadásul ott a mai napig az van, nálunk meg már 92 éve nincs (tudom, Horthy alatt elvileg királyság volt, de gyakorlatilag?)

@1120: " Amikor elidőzgetek itt, a Népszavánál, vagy a 168 óránál, bizony néha visszakívánom a numerus clausust..."

Nem esnék a hatálya alá, kösz :) De azért a kommented (és néhány más komment) arra rávilágít, hogy a poszt utolsó mondatával egy cseppet sem túloztam.

@bigthereal: Te is. Így most jobb?

@himpellér: "Nagyon helyes! Továbbra is kussoljon a magyar, ne beszéljen, ne írjon trianonról,a területcsonkolásról, mert szomszédaink megsértődnek. Ugye cikkíró? Ki rendelte ezt tőled? lendvai ildi?"

Természetesen ilyet nem mondtam. Trianon mindannyiunk fájdalma, akár hiszed, akár nem, még nekem is, csak így 90 év után, amikor már nem sok esély van ezen változtatni, valahogy nem ekörül forog az életem, hanem inkább azon töröm magam, hogy a jelen helyzetből mit lehet kihozni az ország és a külhoni magyarság számára. Nekem fontosabb, hogy a kinti magyarok jogai, többségi nemzet általi elfogadottsága nőjjenek, akár az autonómiáig is eljussanak, és bizony az ilyen akciók ennek az esélyét rontják, lévén hogy nem csak ti vagytok komplexussal megverve, hanem a környező többségi nemzetek is.

A kérdésedet meg inkább válaszra se méltatom, téged minősít, nem engem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 10:27:14

@old_field: "A tiszta Isten hit az egyik legnagyobb felelősség a dolgainkért... "

mna ennek a logikajara igen kivancsi lennek..:-)

ha letezik egy mindenhato, ugyan, mi is az en felelossegem a vilagban, maikor egy unatkozo felsobrendu barmikor keresztulhuzhatja az egeszet, mert az o akarata es igazsaga ervenyesul minden korulmenyek kozott?

ha pasztorom van, akkor birka vagyok..
felelosseg nelkul.

Mike36 2010.07.27. 10:31:31

@Fleurs Du Mal: amióta elhagytuk a kereszténységet, óriási erőlepést tettünk a tudomány és technológia területén. Nincsenek dogmák, mindeki szabadon gondolkodhat. Nézzétek meg hová jutottunk az elmúlt 400 évben

SnakeHB 2010.07.27. 10:35:02

Nem értem ezt a kettős mércét...

Mi ne dobogassuk fel a magas labdát, mert drága szomszédaink megsértődnek, de amikor ők tapossák páros lábbal a mi méltóságunkat, és szarnak az érdekeinkre, akkor meg szintén kussoljunk?!

Épp itt az ideje, hogy ők húzzanak bőrt a retkes fogaikra, és mi pofázzunk egy picit!

egerészölyv 2010.07.27. 10:35:44

Oly unalmas ez már, skacok, így,
húsz év után.

1) Gyűlölt politikai ellenfelem azt mondja, munkával, hangyaszorgalommal kilábolhatunk a válságból.

2) Hangya? Hoppá! Visszahozná a Hangya Szövetkezeteket? Zsidótörvény nem
kéne?

egerészölyv 2010.07.27. 10:36:34

@Mike36: próbálj "szabadon gondolkozni" bármely újság fórumán...

[c] 2010.07.27. 10:40:36

@Mike36: Hova?
Nem látom, hogy bármi olyat művelne az emberiség, amit többszáz vagy többezer évvel ezelőtt nem, csak a hatékonyság nagyobb - aminek a következményei valóban sajnálatosak, de az emberi természet nem változott.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 10:44:10

@Mike36:
"...Nincsenek dogmák, mindeki szabadon gondolkodhat..."
Ezt még te sem hiheted el. Nagyon is vannak dogmák, és "inkvizíció" is, csak olvasni kell a híreket.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 10:44:54

@egerészölyv: szar erzes, hogy elmult az erinthetetlenseg es pont ugyanannyi joga van a vallasosnak is, mint a nem vallasosonak..

szokni kell meg, hogy nem reszegen hajigaljuk a ringbe a sorosuveget a kuzdokre, hanem a vallas mar nem ved meg az adok-kapoktol..:-DDD

igaz?:-D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 10:45:29

@SnakeHB: "Mi ne dobogassuk fel a magas labdát, mert drága szomszédaink megsértődnek, de amikor ők tapossák páros lábbal a mi méltóságunkat, és szarnak az érdekeinkre, akkor meg szintén kussoljunk?!"

Hol olvastál ilyet? Természetesen ha jogsértés éri a kint magyarságot, az ellen tennünk kell diplomáciai téren, és szóvá is kell tennünk.

Kendaq Pendragon 2010.07.27. 10:46:24

Szerintem is szükségtelen Pörzse javaslata. Ugyanakkor szubjektív megítélés alá helyezném a dolgot, ahol akarják tegyék ki. Tiltani viszont nem szabad. Slota is állíthatott Trianon-emlékművet, a maga értelmezésében még jogosan is. Mi miért féljünk?

Ahogy egyetemen felvetette egyik tanárom a kérdést: "Szálasi kedvenc költője Petőfi Sándor volt. Szerette a bablevest. Tiltsuk be?"

old_field 2010.07.27. 10:48:05

@Fedor: megpróbálom finoman fogalmazni : hihetetlen módon csúsztatsz az írásaid nagy részében...
pl.
"/1120/azért a kommented (és néhány más komment) arra rávilágít, hogy a poszt utolsó mondatával egy cseppet sem túloztam."
mármint , hogy "Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"
? 2010 M.o. ?
Nem sül le a bőr a képedről, hogy ilyet le mersz írni a mai Magyarországról ?
Azért, mert 1 súlytalan parlamenti párt kirakna 1 ilyen szöveget :
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában:/ Hiszek egy isteni örök igazságban,/ Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen"
+ azért mert valaki noname felelősségtudattal antiszemita hülyeséget irkál a neten?
Ez téged feljogosít arra, hogy
"Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"-et emlegess 2010ben Magyarországon egy index kaliberű oldalon?
Mi értelme van ezeknek a blogoknak, ha minden baromságot le lehet írni ??
Mennyivel érzed magad felelősebb viselkedésűnek, mint a noname reakciókat leírók ?
Ki provokál kit ?
Szánalmas amit műveltek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 10:48:46

@Kendaq Pendragon: "ahol akarják tegyék ki. Tiltani viszont nem szabad."

Ahol akarták, eddig kitehették egyéni döntés alapján, nincs tiltva, és nem is kérte senki, hogy tiltva legyen. Csak ne legyen kötelező.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 10:49:29

na mind1..
a sok nosztalgiazonak uzenem, hogy aki allandoan hatrafele pillog, az a segget tolja oda a jovonek.

a jovo meg bele fog dugni valamit es ez egeszen biztos. mert ez igy mukodik. aki nem tartja a lepest, az lemarad es bedaraljak kulturalisan, gazdasagilag. plane, ha egy ilyen hangyafsznyi kis orszagrol beszelunk, ami az "idegenbe szakadt polgaraival" egyutt sem eri el a vilag nepessegenek 2 ezreleket.

spinat 2010.07.27. 10:54:55

@Muad\\\'Dib: aha, meg a háborúba is muszájból lépett be.
Érdekes, hogy voltak olyan országok, akiknek nem volt muszáj csatlósnak lenni. Ráadásul akikkel szemben problémáink voltak, azokis Hitler oldalán voltak. Akkor hogyan is?
És akkor arra legyünk büszkék, hogy ide menekültek a zsidók, mert it tmég nem ölték öket, csak másodrendü állampolgárok voltak, kisemmizték öket? De amúgy a zsidókon kívül itt ugye mindenki olyan jól élt, igaz?

Amúgy tényleg nem vagyok levéltáros. és felölem mosdathatod Horthyt, attól még tiszta nem lesz.

old_field 2010.07.27. 10:56:31

@az igazi Sipi:
"@old_field: "A tiszta Isten hit az egyik legnagyobb felelősség a dolgainkért... "

mna ennek a logikajara igen kivancsi lennek..:-)

ha letezik egy mindenhato, ugyan, mi is az en felelossegem a vilagban, maikor egy unatkozo felsobrendu barmikor keresztulhuzhatja az egeszet, mert az o akarata es igazsaga ervenyesul minden korulmenyek kozott?

ha pasztorom van, akkor birka vagyok..
felelosseg nelkul"

Attól, hogy hiszel Istenben vagy 1 felsőbb erőben még rendelkezel szabad akarattal : bármikor szembemehetsz az "Isteni" törvényekkel és értékekkel.
De valamikor el kell számolj a tetteiddel.

Ha pásztorod van birka vagy...
ha lelkipásztorod, akkor gyülekezet tagja vagy.
__
DE félreértések elkerülése végett :
nem a hit vagy a vallás a lényeg, hanem a tisztességes, becsületes élet.
Ha ezt "Isten nélkül" akarod megélni, semmi gond, max kimarad valami az életedből.

dögölj meg 2010.07.27. 10:58:15

@az igazi Sipi: Te most arról beszélsz,hogy nem kellene már a holokausztra emlékezni ?

Mike36 2010.07.27. 10:58:52

@antiszociális exlúzer: "emberi természet nem változott" miért változott volna? pár száz év alatt? a csak a Homo Sapiens fél millió éves

Kendaq Pendragon 2010.07.27. 10:59:59

@Fedor:

Amen.
Nem is lesz az, ettől nem kell félni. Nem tagadom, revizionista célból született, de ma már a többség számára átalakult az értelmezése. Szerintem a jobbikosok nagyobb része is inkább a "boldog békeidőkre" gondol, amikor ezt az imát szeretné viszontlátni, a '20-as,'30-as évek némi gazdasági-tudományos fejlődését, határozott konzervatív-tekintélyelvű nacionalizmusát sírja vissza.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 11:00:07

@old_field: az utolsó mondat így szólt:

"Igény, úgy látszik volna rá egyesekben..."

Olvasd el a kommenteket.

NEM azt írtam, hogy ez a mai Magyarországon kivitelezhető lenne, szerencsére nem. Csak azt (és ezt viszont tartom), hogy van egy olyan réteg, akinek ez tetszene, ennek a rétegnek most már parlamenti képviselete is van, és ennek a pártnak a megnyilvánulása folyamatosan rontják hazánk megítélését (és most ne gyere Gyurcsánnyal, hogy de hát ő meg jobban rontotta, mert két különböző dologról van szó, ő IS rontotta).

kicsijuti 2010.07.27. 11:00:16

Ez szörnyen primitíven túlzó egy blog.

dupla vé 2010.07.27. 11:02:07

nem hiszek istenben, és nem hiszek a hazában,
hiszek egy istentelen örök igazságban,
hiszek orbán, gyurcsány és az őket mozgatók közös uralkodásában.

ez bezzeg tetszene mi? kapjátok be európaiasodó biorobot faszkalapok. ennyit tudtok, elhatárolódni és magyarázni a kurva modern, nagyon világpolgár, de annál szánalmasabb bizonyítványotokat.
hány de hány birodalom esett már szét, szörnyűbbnél szörnyűbb dolgok közepedte, és ti mégis önszántatokból vesztek részt egy újabb létrejöttében, majd az elkerülhetetlen pusztulásában.
és ti vagytok az okosok. nevetni kéne ezen, ne nekem valahogy sírhatnékom van.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 11:02:46

@dögölj meg: hát nem érdekes, hogy a magadfajta tetves kis náciknak mindenről a zsidózás jut "eszükbe"?

kicsijuti 2010.07.27. 11:02:58

Mondjuk a javaslat is primitív, de akkor is, nem kellene a szintjükre leereszkedni nem?

2010.07.27. 11:03:26

Horthy, zsidók, nol cikk, félelem...

A "Rettegők közt" című liberálbolsevik szappan(!)opera 10437. részét olvashattuk.

Ellensúly 2010.07.27. 11:05:41

Egy újabb nagyon okos írás! Erre kár volt időt áldoznod, mindannyian jobban jártunk volna.

Milyen agyberendezés kell ahhoz, hogy a valaki a Magyar Hiszekegyből eljusson a zsidótörvényekig?

(Egyébként numerus clausus-szerű törvény most is van: az önkormányzat, a rendőrség alkalmazottainak bizonyos százalékát a cigányságnak kívánják fenntartani.)

old_field 2010.07.27. 11:06:00

@spinat:
"És akkor arra legyünk büszkék, hogy ide menekültek a zsidók, mert it tmég nem ölték öket, csak másodrendü állampolgárok voltak, "
Hát igen... talán 1 kicsit lehetünk büszkék is rá, hogy amikor környező országok már deportálták őket, akkor ide még lehetett menekülni.
Aki nem komplexen nézi a történelmet, az úgy jár mint Te: nem lehet a II. világháborút nem az I. világháborút lezáró "béke" egyenes következményének tekinteni.
Ez teljesen bebetonozta a szövetségi rendszereket.
Aki többet várt volna Horthy-tól mint amit tett, az kb a nyílt fegyveres konfliktus lehetett volna Németországgal és akkor tuti az összes magyar zsidót megölték volna...

Lefetyke 2010.07.27. 11:07:15

@az igazi Sipi: a válaszodat először is egy az egyben idemásolom, mert gyakorlatilag benne van minden.

"na mi van, aranymaszat?
megserult a lelked?:-)

talan nem kellene ugy viselkedned, mintha az egesz tortenelem a te segged lyukabol ugrott volna ki es te vagy az egyetlen, akinek jogaban all a megtortent esemenyeket ertekelni..

a vegeredmeny szempontjabol horthy a magyare tortenelem egyik leggerinctelenebb, leggyavabb es egyik legkarosabb alakja.

egy ven szarhazi volt, semmi tobb, aki a rossz donteseivel es gyavasagaval sulyos katasztrofaba sodorta az orszagot es regnalasa keszitette elo a magyar tortenelem legsotetebb korszakat, amikor is magyar olt magyart nagyipari modon az altala elinditott nacionalista lavina kovetkezmenyekent. es a ht magyarok meg mind a mai napig ennek a ven szarhazinak a baromsagai miatt szivnak. "

- - - - - -

Na, akkor kezdjük:
"na mi van, aranymaszat?
megserult a lelked?:-)
talan nem kellene ugy viselkedned, mintha az egesz tortenelem a te segged lyukabol ugrott volna ki..."

Kezdjük azzal, hogy én kulturált hangnemben beszéltem. Folytassuk azzal, hogy nem állítottam hogy mindent tudok. De azt speciel tudom, hogy rengeteg pontatlanság van azokban, amiket leírtál. Direkt javasoltam, hogy ne az én két szép szememért hidd ezt el, hanem fogj egy történelemkönyvet, és tényleg olvass utána azoknak a dolgoknak, amikről irsz.

"... es te vagy az egyetlen, akinek jogaban all a megtortent esemenyeket ertekelni..
a vegeredmeny szempontjabol horthy a magyare tortenelem egyik leggerinctelenebb, leggyavabb es egyik legkarosabb alakja.
egy ven szarhazi volt,..." stb.

Nekem ez most pontosan úgy hangzott, hogy miután szememre vetetted a véleményemet, utána a sajátodról kijelentetted, hogy az az objektív igazság. És ezt csak szöveggel, nem pedig tényekkel, végképp nem korrekt történelemismerettel teszed.

Nézd, felőlem lehet olyan sötét a véleményed Horthyról, amilyet csak akarsz, de ne tégy úgy, mintha pontosan tisztában lennél a motívációival, meg úgy általában bármivel vele kapcsolatban. Mert az írásaidból visszaköszön, hogy nagyon nem vagy. Én is csak annyira, amennyit valaha rég gimnáziumban tanultam róla, de az bizony nagyon más képet ad, mint amit te lefestesz.
És ne vádolj mást azzal, hogy ráerőlteti a véleményét másokra, miközben pontosan ezt teszed.
És ha érvelni már nem tudsz, legalább ne kezdj el obszcénkodni. Van itt pár "buta, tanulatlan vallásos", aki nálad sokkal kulturáltabban képes véleményt mondani, pedig nyilván indulatot szül benne, hogy kifigurázzák amiben hisz.

aszekelyek 2010.07.27. 11:08:23

Pörzse egy provokátor.A hiszekegy.. nem versike, bunkók kedvéért. Az egy keresztény ima. Természetesen le kell járatni mindent, ami keresztény Látjuk évek óta.No és ha majd a fasiszták másik országból megparancsolják, lehet bizonyos embereket diszkriminálni és alázni. Például a keresztényeket. Az ötvenes években például kimondottan ellenségnek voltak bélyegezve. Ronda egy trükk ez, gyurcsányi,... mint a köteles beszéd...NEm kell a hiszekegy. No és a koronát sipkázók keze is benne van ebben..., azt is gyalázta fleto, merkelnek. Meg a többi, akiknek szúrja a szemét.

Szittyós Feri 2010.07.27. 11:08:57

Végre valami jó kis rettegnivaló pászmek!! Gondolom már úgy kellett, mint egy falat kenyér :D

Lefetyke 2010.07.27. 11:16:16

@Fedor: Először is köszönöm, hogy a legelső hozzászólásomig visszakerestél, nem az elharapódzott vita közepéből valamelyikben.

Eltérő véleményünk lehet a Szent Korona jelentőségéről, de a hivatalos magyar álláspont (nem amit Orbán vagy Gyurcsány mond, hanem kulturtörténetileg) _tudtommal_ az, hogy a magyar korona a magyarság legfőbb szimbóluma. A Szent Korona-tant pedig Egyetemes állam- és jogtörténetben oktatják. A történeti alkotmánynak valóban nem kell összefüggésben lennie az adott állam koronájával, Angliában nincs is így. Éppen ez mutatja a magyar korona egyedülálló jelentőségét, hogy a magyarság alaptörvényeit (például az Aranybullákat) ez alatt a gyűjtőnév alatt összesítették, ehhez az szimbólumhoz kapcsolták.

Ezért kérem, hogy ne tekintsük a Szent Koronát puszta kegytárgynak. Annál több, és ezzel senkinek-semminek nem árt, sokkal inkább használ. Egyetemes magyar szimbólum, sokkal inkább az, mint pl. az Árpád-sáv, ami szintén benne van a címerünkben.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.07.27. 11:18:00

Nem volna kifogásom a Hiszekegy kifüggesztése ellen, ha nem tartanék attól, hogy nem hazafiasságra nevelne, hanem éppen ellenkező hatást váltana ki. Erős a gyanúm, hogy mai elcinikusodott világban az ilyen stílusban megfogalmazott üzenetek inkább nevetségesnek hangzanak, nem nemesítenek, nem egyesítenek.

Meghát igen, rögzítendő volna, ki mit ért a haza föltámadásán. Szükség az volna rá, de a jobbik csak a mélybe taszítja, nem fölemeli, akármit gondolnak róla egyes jószándékú hívei. Nem ők az elsők az utóbbi húsz évben akiket pártok félrevezettek.

nandras01 2010.07.27. 11:23:56

kb. a feléig olvastam csak a kommenteket - és elborzadtam...
nem hittem volna, hogy akad épeszű ember, aki ezt az eszement baromságot képes a védelmébe venni, képes érvelni mellette.

old_field 2010.07.27. 11:25:07

@Fedor: ""Igény, úgy látszik volna rá egyesekben..."
Olvasd el a kommenteket.
NEM azt írtam, hogy ez a mai Magyarországon kivitelezhető lenne, szerencsére nem. Csak azt (és ezt viszont tartom), hogy van egy olyan réteg, akinek ez tetszene, ennek a rétegnek most már parlamenti képviselete is van, és ennek a pártnak a megnyilvánulása folyamatosan rontják hazánk megítélését (és most ne gyere Gyurcsánnyal, hogy de hát ő meg jobban rontotta, mert két különböző dologról van szó, ő IS rontotta)."

Te nekem ne mondd, meg, hogy jövök gyurcsányival vagy sem...!

"NEM azt írtam, hogy ez a mai Magyarországon kivitelezhető lenne,"

DE azt sem írtad, hogy szerencsére NEM kivitelezhető, mert az emberek 99%a ellenezne minden hasonló állatságot !!
De Te sugallod az ellenkezőjét... szánalmas !!

És nyugodj meg : aki hisz Magyarország morális és szellemi feltámadásában, még nem biztos, hogy fasiszta és antiszemita... stb*.

*helyettesítsd be a rettegő szótáradból

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 11:25:45

@old_field: Az hogy a hit biztosítja az összetartozási alapot nagyon csúsztatás ízű. Igen, biztosít olyasmit, és a hiten kívül is vagy ezer dolog. Szinte bármi alapján lehet csoportot deklarálni és ahhoz tartozni. Ehhez nem kell a vallás vagy a hit, csak közös értékrend.

Az ilyen közösségek bomlása nem a fogyasztói társadalom miatt történt, hanem pont fordítva, az jött létre a közösségek szétesése miatt. A legtöbb ember az önkifejezést fontosabbnak érezte mint a csoporthoz tartozást. Az igazság kedvéért tegyük hozzá: ebben nem kis része volt a kétszínű és teljesen korrupt egyháznak, ami azóta is küszködik a megújulásával és nagyban aláássa az igét amit hirdetni próbál.

"A tiszta Isten hit az egyik legnagyobb felelősség a dolgainkért..."
Miért? Mert a gyarló úgy hiszi hogy egyszer el kell számolni Istennek? A legnagyobb felelősség mindenkinek magával szemben elszámolni. Akinek kell egy Isten hogy beszámolózzon, az pontosan azt a lelki mankót keresi amiről beszéltem...

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 11:26:54

@spinat:
Kérlek, oszd meg velem, Európában, Németországtól keletre mely államok nem kerültek megszállás alá, melyek nem szolgálták ki, így vagy úgy Hitlert? Valamint légy szíves közöld velem, hol mennyi zsidó élte túl a második világháborút, illetve mely vezető rendelt be egy hadsereget a zsidók védelmére a fővárosbába. Sok sikert...

BISMARCK 2010.07.27. 11:28:01

@Fedor:

"Ahol akarták, eddig kitehették egyéni döntés alapján, nincs tiltva, és nem is kérte senki, hogy tiltva legyen. Csak ne legyen kötelező."

Tudsz olyan helyet ahol már kitették?
Ti ugatnátok a leghangosabban ha már valahol kitették vna.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 11:29:19

@Lefetyke: "a magyar korona a magyarság legfőbb szimbóluma. A Szent Korona-tant pedig Egyetemes állam- és jogtörténetben oktatják."

1. Én nem vitatom, hogy szimbólum, én is büszke vagyok rá, és az is jó, hogy oktatják, de benne van te mondatodban is, hogy a JOGTÖRTÉNETBEN oktatják, tehát a múlt része, nem a jelené. Épp ezért volt jobb helyen a korona a Nemzet Múzeumában, mint a Köztársaság Országgyűlésében.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 11:30:24

@Fedor:
Aha, Oliver Stone szegény, pont most magyarázkodott, mert kimondta azt a közismert tényt, hogy az USA-ban hatalmas befolyása van a zsidó lobbinak. Rögtön nekiugrottak, de amúgy nincsenek dogmák, meg kötelező szabályok. Megjegyezem mellesleg, hogy a Haaretz gyakran büszkélkedik szintén ugyanezzel a ténnyel, nyilván nekik lehet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 11:35:48

@old_field: "DE azt sem írtad, hogy szerencsére NEM kivitelezhető, mert az emberek 99%a ellenezne minden hasonló állatságot !!
De Te sugallod az ellenkezőjét... szánalmas !!"

Nem sugalltam én semmit, de abban valóban hibáztam a a jelek szerint, hogy az olvasótábor értelmi képességeit feljebb pozicionáltam a valóságosnál, és így nem írtam le szájbarágósan nyilvánvaló dolgokat.

@BISMARCK: "Tudsz olyan helyet ahol már kitették?
Ti ugatnátok a leghangosabban ha már valahol kitették vna. "

1. A stílusod téged minősít.
2. Láttam már számtalan helyen (étteremben, üzletben, bárhol, ahol a tulaj ezt fontosnak tartotta), és valószínűleg van olyan iskola is, ahol kint van, ezt nem tudhatom. Egyébként lehet, hogy közintézmény esetében volna, aki tiltakozna ellene, de ehhez egyrészt bárkinek joga van, másrészt meg ez még nem jelent automatikusan tiltást.

Mégegyszer: itt a hangsúly a kötelezőtételen van...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 11:39:17

@nandras01: amennyi náci van ebben az országban... én már nem vagyok meglepve. :(

old_field 2010.07.27. 11:41:16

@Fleurs Du Mal:
"Az hogy a hit biztosítja az összetartozási alapot nagyon csúsztatás ízű."
Ne menjünk le Fedor szintre : nem azt írtam, hogy csak az biztosítja.
___
az egyház nem egyenlő a Hittel és főleg nem egyenlő Istennel.
__

DE félreértések elkerülése végett :
nem a hit vagy a vallás a lényeg, hanem a tisztességes, becsületes élet.
Ha ezt "Isten nélkül" akarod megélni, semmi gond, max kimarad valami az életedből.

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 11:43:17

@old_field: Ez így igaz. Most látom már írtad másnak is, bocsi, lassan olvasok. :)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 11:44:04

@old_field: "valami kimarad" - naja... felnőttként gyerekmesében hinni. Komoly intelligenciáról árulkodik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 11:45:32

@Lefetyke: "
Kezdjük azzal, hogy én kulturált hangnemben beszéltem. Folytassuk azzal, hogy nem állítottam hogy mindent tudok."

nagykepu voltal es arrogans.

nem erdekelnek a motivacioi. az erdekel, hogy a tetteinek es az altala alkalmazott modszereknek mi lett a kovetkezmenye. es mint kiderult, a gyuloletre, paranoiara epulo nagymagyarkodas kovetkezmenye a nyilas hatalomatvetel, tobbszazezer honfitarsunk kiirtasa es a vegsokig ragaszkodas a menthetetlenhez lett.

az a szulo, aki hulyegyereket nevel a kolykebol egeszen b iztos, hogy jot akar a gyereknek. csak szerencsetlen hulye hozza, hogy felfogja a nevelesenek a kovetkezmenyeit. pontosan ez van horthy eseteben is. egeszen biztos, hogy jo szandek vezerelte, csak eppen ez engem nem erdekel. mert elkurta. nem kicsit, nagyon.

tudod lehet mindenkire mutogatni, hogy anemetek, meg anyilasok, meg az oroszok, meg a mittomenkik.

de horthy volt az orszag kormanyzoja. az egyszemelyi felelose az orszag sorsaert. es mi lett az orszag sorsa?

a tobbi csak suket duma. egy gerinctelen, gyava szarhazi mentegetese a tekintelyelvuseg menten.

de ez mar mas vilag. annak jar a tisztelet es a tekintely, aki megdolgozik erte. horthynak egyik sem jar a fent emlitett okozatok miatt.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.07.27. 11:47:38

latom egyesek belebotlottak az igaziba, az igazi Sipi-be. :)
volt vele egy 'vitam', amibol azt szurtem le, hogy nem erdemes ezzel az emberrel kezdeni, ugyanis:

Hasznlati utmutato az igazi Sipi-hez

1. allitolag a tenyeknek hisz.
2. ha ezek a tenyek nem koherensek, az altala ismert tudasanyaggal, akkor azok nem tenyek.
3. direkt, vagy veletlenul (netan mas indittatasbol) csak azokat a dolgokat veszi figyelembe masok kommentjebol, amik a 2. pontban emlitett tudasanyagaval koherensek, illetve azt, szerinte megerositik.
4. mivel a 2. pontban emlitett tudasanyag szerinte igen atfogo, es megkerdojelezhetetlen, ezert felesleges vele vitaba szallni, mert mindig a 5. pont lesz a kiindulopontja
5. az igazi Sipi-nek mindig igaza van, mert amit o tud, tanult az ugy van, es az megvaltoztathatatlan.

konkluzio: az igazi Sipi lehet, hogy besenyo i.v. istvan?

old_field 2010.07.27. 11:49:17

@Fedor:
"Pesze felmerül kérdésként az is, hogy miket lehetne még visszahozni a Horthy rendszer "nemes" hagyományaiból. Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?
Igény, úgy látszik volna rá egyesekben..."

Ez szerinted, mi , ha nem a sugalmazása nem létező dolgoknak ??
Szerinted noname bloggereknél "no" a felelősségre is ?

Szerintem "az olvasótábor értelmi képességeivel" sokkal kisebb a probléma, mint a Te morális szinteddel...
Persze azt a pár noname-nácit leszámítva, akik 1%ot sem tesznek ki.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 11:51:42

@az igazi Sipi:
"de horthy volt az orszag kormanyzoja. az egyszemelyi felelose az orszag sorsaert. es mi lett az orszag sorsa?"
Megszállták. Akár a következő országokat:
Csehszlovákia, Lengyelország, Franciaország, Jugoszlávia, Belgium, stb..
Ezen országok közül sok helyen sokkal több ember halt meg, mint nálunk. Zsidó/nem zsidó együtt. De az a szemét Horthy, ugye?

old_field 2010.07.27. 11:59:27

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
ha a tartalmas bejegyzésed előttit megnézed: akinek szólt megértette, ez valóban komoly intelligenciáról* árulkodik.
A bejegyzéseid tartalmát és stílusát tekintve ez a veszély téged nem fenyeget.

*Főleg azért, mert egészen más
irányból közelítettük a kérdést.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:00:36

@Muad\\\'Dib: nem szalltak meg, mivel _szovetsegesei_ voltunk a naci nemetorszagnak szemben az altalad felsorolt tobbi allammal.

es nem szemet horthy, hanem egy szanalmas, gyava szar volt. akire 50 fos falu vezeteset is hiba lett volna bizni. nem is bizta meg senki mint tudjuk, hanem eroszakkal szerezte meg a hatalmat a roman hadsereg es az antant segitsegevel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:02:34

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": mindenesetre elegge hathatosan ervelhetek, ha megerek neked annyi idot es energiat, hogy kovess es minosits, marha*:-)

*gondolok itt az etkezesi szokasaidra..:-D

old_field 2010.07.27. 12:03:21

@Fleurs Du Mal:
ok. örülök, ha valamiben egyetértünk és úgy is lehetett róla beszélgetni, hogy sok mindenben nem értettünk egyet. :)
és hogy ezt lehet anyázás nélkül is, az nem kevés ezen a helyen...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:03:54

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": es egyebkent mirol is vitaztunk, fuevo?:-)))

bizony. a vegetarianizmusrol.

gyere csak a husevok koze, kicsi ozike.

csontig lepucolunk
:-DDD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 12:06:23

@old_field: Úgy szeretem, amikor mások mondják meg nekem, hogy mit akartam én mondani azzal, amit leírtam...

old_field 2010.07.27. 12:09:11

@az igazi Sipi: "nem szalltak meg, mivel _szovetsegesei_ voltunk a naci nemetorszagnak szemben az altalad felsorolt tobbi allammal."

ne szívasd már magad ilyen általános iskolai ismeretek hiányával...

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.07.27. 12:10:42

@az igazi Sipi: hany pontos vagy uldozesi maniaban? ki kell, hogy szurjam az ervelesi technikad illuziojanak buborekat, de csak beledbotlottam. jo a memoriam, mint ahogy latom neked is, hisz te is emlekszel a temara, 'vitankra'.

amugy vagy megcafolnak a veled kapcsolatban irottakal, vagy nem.

reszemrol balra el.

ui: meg mindig varok egy relevans linkre, ami az igazadat tamasztja ala. :)

Fleurs Du Mal 2010.07.27. 12:11:16

@old_field: Tudod, a IDT azért csak dolgozik itt is. Ritkán kommentelek pont ezért, unom a folytonos anyázást oda-vissza.

(IDT = Internet Dicktard Theory, ep.yimg.com/ca/I/yhst-34640480252896_2112_2840766)

domewalk_R 2010.07.27. 12:13:19

Engedjétek meg hogy egy-két szánalmasan ostoba, félművelt embert szembesítsek önnön baromságaikkal, hátha elgondolkoznak rajta még egyszer, bár sajnos gyanítom ez nem fog megtörténni.

Fedor:
"...de ennek a szomszédainkat mélyen lenéző, enyhén rasszista hozzállásnak köszönhetjük többek közt Trianont." buta vagy.

az igazi sipi:
"es ugyan, kinek a felelossege a nyilas hatalomatvetel, ha nem egy toketlen, beszari ven hulyenek a felelossege, aki jol megkuratta az orszag segge lyukat nyugatrol es keletrol is alig par ev alatt?"
Te meg Fedornal is butabb vagy.Vérlázító.Jársz te iskolába? LÁTTÁL MÁR TÉRKÉPET BASZDMEG?
"ne gondold, hogy a sztalinizmus es a keresztenyseg kozott akkora a kulonbseg..."+” teny, hogy vallasra annak van szuksege, aki onmagat gyamoltalannak es vesztesnek tartja”.
Ehhez inkább nem is fűzök kommentárt szerintem felesleges.

Sztrugackij:
"A vallásos embert pedig éppen ebből kifolyólag butának és tanulatlannak tartom."
Rendben haver. Én meg téged tartalak egy a történelem és a vallás összefüggéseit átlátni képtelen, ostoba segglyuknak. Megsértettelek? Kvittek vagyunk.
„Kétszázezren haltak meg a Don-kanyarnál és te most az ő emléküket is bemocskoltad.
Látom van vér a pucádban!” Ezzel a hangnemmel te mocskolod be az ő emléküket, azok a derék honvédek teljesítették a KÖTELESSÉGÜKET, védték a magyar érdekeket, amit te teljességgel feleslegesnek titulálsz azzal hogy megkérdőjelezed az akkori felső vezetés döntéseinek a helyességét, ráadásul úgy hogy nyilvánvalóan halvány fogalmad nincs a 35-45 közötti politikai és diplomáciai légkörről (a katonait szándékosan nem írom mert az kb annyira egyértelmű mint ez a kettő együtt). (Megsúgom Hitler több katonát „kért” Horthytól a frontra…). Akkor most kinek mennyi vér van a pucájában? Ki mocskol kit? Idióta.

Ennél tovább nem olvastam a kommenteket talán jobb is. Azért jó volt látni h ezek a dolgok nem csak nekem tűntek fel.

Roa 2010.07.27. 12:13:52

@az igazi Sipi: Hűha. Ugye nincs érettségid?

Mellesleg inkább ezt függesszék ki, mint a NENY-t. Ugyanis ez annál jóval demokratikusabb. :)

Várúr 2010.07.27. 12:17:05

Sziklay Szeréna versikéje egy dolog. Más a hivatalos magyar címer elhelyezése az ugyancsak hivatalos magyar zászlón. Nem kell emiatt azonnal zsidótörvényeket vízionálni.

old_field 2010.07.27. 12:18:33

@Fedor:
Ja... hogy Neked nem szóltak, hogy az Indexet nem csak szadesz szimpatizánsok olvassák ? és a "Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"-et emlegetve nem fog veled mindenki egyetértésben rettegni ?
Akkor most szólok...
Már csak azt kéne eldöntened, hogy mennyi igényed van a saját táborod gyakori vállveregetésére és egyben a másik oldalakat hergelni nem gyenge provokációkkal.
Vagy esetleg méltónak érzed magad és az olvasóid is némi értelmes szellemi csörtére nem elszakadva a tényektől és a valóságtól...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:19:43

@old_field: na ezert ilyen gyasz ez az orszagnak nevezett szarkupac...

ideje lenne vegre szembenezni a multtal es tanulni ahibakbol, nem?

de amig behazudjuk, hogy egy szovetseges orszag megszallt es nem vesszuk tudomasul, hogy mi kotottunk vele szovetseget, azaz nem szallhatott meg emiatt, addig pont ugyanilyen felelotlen barmok orszaga marad ez a tragya, amig szepen oda nem csatoljak valami felelosebb nemzethez vegre..:-)

keves volt a magyaroknak egy trianon...

de elhiszem, hogy szepen hangzo hazugsag az, hogy a nemetek megszalltak.

felsorolnad nekem azokat a csatakat, ahol a nemet hadsereg leverte a magyar ellenallasi gocokat, aholis horthy parancsara alltak honvedeink a megszallo nemet hadsereg terveit megakadalyozando?

jahogy ilyen nem volt, mert szovetsegesek voltunk?:-)

a nemet megszallas hazugsag. siman csak behajtottak azt, amire kotelezettseget vallaltunk. az oroszok azok megszalltak. harcoltunk is ellenuk.

de a nemetek csak egy szovetseges orszagot hadallaskent hasznaltak fel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:20:53

@Roa: de van erettsegim, de van jozan eszem is. es tudom, hogy a nemet megszallas hazugsag, ugyanis _szovetseges_ orszag voltunk, nem _ellenseges_. a szovetseges orszagot meg ugye nem megszalljak, hanem jogosan hasznaljak.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 12:21:09

@az igazi Sipi:
Műveletlen tuskó...
"...A magyar politikai vezetők tervének megvalósulásához az kellett volna, hogy a nagyhatalmak is úgy cselekedjenek, ahogyan a kormány várta, a körülmények azonban sokkal kedvezőtlenebbül alakultak. A szovjet csapatok gyors előrenyomulása következtében a harcok 1944 februárjában és márciusában már a Kárpátok előterében folytak, és el kellett rendelni az 1. magyar hadsereg mozgósítását és felvonultatását. Az antifasiszta nagyhatalmak vezetői 1943. november 28. és december 1. között konferenciát tartottak Teheránban. Itt született meg a döntés a balkáni partraszállás végleges elvetéséről. Anglia viszont éppen azért, hogy elterelje a figyelmet a franciaországi partraszállás előkészületeiről, nagyszabású megtévesztő manőverbe kezdett és sikerrel hitette el Budapesttel és ezen keresztül Berlinnel is, hogy tavasszal megérkeznek az angolszászok a Balkánra.

A náci vezetők régóta ellenszenvvel szemlélték a magyar kormány tevékenységét, kiválási szándékait, amelyekről pontos információik voltak. Hitler bizalma 1943 áprilisa óta Horthyban is végleg megingott. Megengedhetetlennek tartotta, hogy Németország hátában megbízhatatlan szövetségesek legyenek, ezért még 1943 szeptemberében utasítást adott a Margarethe I. és II. néven Magyarország és Románia megszállási tervének kidolgozására. A végső döntés 1944. február 28-án született meg. Ekkorra Hitler meggyőződött Antonescu és ezen keresztül Románia megbízhatatlanságáról. Kállayékkal kapcsolatban viszont az a hír járta, hogy március második felében angol és amerikai misszió érkezik az országba – utóbb ez meg is valósult – nagyobb egységek érkezését előkészítendő. A németek Magyarországgal szemben a katonai eszközöket politikai megoldással kívánták kombinálni..."

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 12:22:46

@old_field: jól van, nyugszik a beteg! Szépen menj vissza a templomba és gyónd meg annak a gyerekszerető ( :D ) szentatyádnak, hogy cúnyákat gondoltál!
(bocs, de ez az ájtatoskodó dumátok 1xűen röhejes)

old_field 2010.07.27. 12:31:24

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
tartok tőle, hogy ezt sem fogod
érteni, de hátha... :
Az egyház nem egyenlő a Hittel és főleg nem egyenlő Istennel.
Ha valamit még nem tapasztaltál meg, még nem biztos,h nem létezik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:32:07

@Muad\\\'Dib: ertem en, hogy amikor kezdett kinos lenni, hogy fasza van a menyasszonynak szerettek volna kihatralni a meltosagos urak, de meg ahhoz is hulyek voltak...

tehat horthy neve melle a gerinctelen gyava alak jelzohoz bigyesszem oda a szuklatokoru, ostoba antitalentumot is..?:-)

az altalad fent leirtak eppenhogy horthy es bagazsanak abszolut alkalmatlansagat erositi meg.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 12:34:50

@az igazi Sipi:
Tehát akkor megszállás volt. Tusom én, kellemetlen beismerni, hogy még egy általános iskolás töri könyv is tud újat mutatni neked, de hidd el, nem olyan nagy szégyen ez manapság. ettől még lehetsz te a megmondóember a blogokban.

Roa 2010.07.27. 12:36:09

@az igazi Sipi: Ugye a szövetséges országok közt mindennapos, hogy elraboljuk a másik ország kormányzójának a fiát, hogy aztán jól megzsaroljuk vele? Na ne már.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 12:42:55

@az igazi Sipi:
Mellesleg arra továbbra sem válaszoltál ügyesen, hogy a bátor, hős kiállású országokban hány embert gyilkoltak le a nácik, és mennyi zsidó élte túl? Csak hogy tudjuk hány emberrel maradt volna több életben, ha nem az "ostoba Horthy" a kormányzónk.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 12:45:57

@old_field: te nem érted. Lelkesen imádkozol egy mesebeli figurához, aki max. a ti fantáziátokban létezik (*)
Ez lehet keresztény "Isten", Allah, Manitou, Jehova, faszomsetudjaki...

* = abban a formában, ahogy a vallásosok elképzelik, egészen biztosan - lehet, hogy ezt a szarkupacot, amit mi világegyetemként kezelünk, valamiféle intelligens élőlény hozta létre, de hogy magasról tojik rá, hogy az itteni élővilág egyedei mit akarnak, az tuti :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 12:50:03

@domewalk_R: "Fedor:
"...de ennek a szomszédainkat mélyen lenéző, enyhén rasszista hozzállásnak köszönhetjük többek közt Trianont." buta vagy."

Minősítgetni tudsz, de érveid is vannak? Mit gondolsz, miért utáltak bennünket annyira azok a népek, amelyek az I. világháborúig másodrendűek voltak Nagymagyarországon?

@old_field: "
old_field 2010.07.27. 12:18:33
@Fedor:
Ja... hogy Neked nem szóltak, hogy az Indexet nem csak szadesz szimpatizánsok olvassák ? és a "Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"-et emlegetve nem fog veled mindenki egyetértésben rettegni ?"

Akkor mégegyszer, mert úgy látom write only üzemmódba vagy, de hátha átváltasz: Nem állítottam, nem is sugalltam semmi olyat, hogy ezek lesznek itt nálunk. Csak azt, hogy vannak, akik egyetértenének vele. Szerencsére egyrészt ők nincsenek többségben, másrészt meg teljesen más a nemzetközi környezet. Engem vádolsz itt hangulatkeltéssel, miközben te forgatod ki folyamatosan a mondataimat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:50:51

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: "abban a formában, ahogy a vallásosok elképzelik, egészen biztosan - lehet, hogy ezt a szarkupacot, amit mi világegyetemként kezelünk, valamiféle intelligens élőlény hozta létre, de hogy magasról tojik rá, hogy az itteni élővilág egyedei mit akarnak, az tuti :D"

na igen..

azt en is el tudom kepzelni, hogy egy cern-ehez hasonlo hadronutkoztetoben pillanatnyi felvillanas az egesz univerzumunk;-)

de hogy valaki ezt tudatosan letrehozta volna es iranyitana...

amennyire tudatos a kirakatba hajitott feltegla utan marado mintazat kialakulasa:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:52:41

@Muad\\\'Dib: nem volt megszallas.

annyira megszallas, mint amennyire a banknak nincs joga elvenni a jelzaloghiteles hazat.

horthyek elbasztak es a tortenelem bevasalta rajtunk.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.07.27. 12:53:14

@old_field: oh nem arról beszéltem, hogy gyalázkodtál, csak ezek a vitának tûnô mantrázások rendre abba fulladnak.

Valld, amit vallasz, de a tárgyakhoz kötött szentség már a keresztény egyháznak se jött be (vö. bálvány), teljesen felesleges azon túl, hogy az ország fel van ajánlva Máriának, nomeg hogy a korona szent, mások spirituális mélységét (?) kétségbevonni.
Mindenki hisz valamiben, kár a saját hitedet erôltetni, és amilyen természetesen nem érdekli a környezet az autóst, olyan természetesen hagyhatod te is figyelmen kívül mások hitét a koronáról. A korona van, kinek szent, kinek ékszer, kinek feudális emlék. Hittôl függôen.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 12:54:27

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
Azért kíváncsi lennék, az adott történelmi helyzetben miként manővereztek volna a megmondóemberek. Lévén a környékünkön voltak eltérő példák. Hááát. Lengyelország, ugye, duplán jól járt. Először hitt az angoloknak, hogy megvédik, majd a ruszkiknak, hogy nem nézik végig a folyópartól a gettó lázadás lemészárlását. Hát, tévedtek mindkettőben. Másoknak sem sikerült sokkal jobban, az az igazság.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:55:11

@Muad\\\'Dib: mar megint kihagyod azt az igen fontos reszletet, hogy a nemetek horthyek szovetsegesei voltak. tehat nemhogy akadalyoztak volna a nemeteket tetteikben, hanem segitettek.

old_field 2010.07.27. 12:55:59

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
1szerű vagy mint 1 barlangrajz, de néha szórakoztató... :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:57:20

@Muad\\\'Dib: az adott korulmenyek horthy tobb, mint 2 evtizedes regnalasanak kovetkezmenyei voltak.

tessek mar vegre felfogni, hogy o okozta a krizishelyzetet is, ami donteskenyszerbe hozta. es amiben vegulis rosszul dontott.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 12:57:24

@az igazi Sipi:
Ok, akkor ne beszélgessünk. A wiki megszállásnak hívja. A nemzetközi közvélemény megszállásnak hívja, a tankönyvek is, még a zsidó média is. De te tusos, hogy nem volt az. Ezzel nincs mit csinálni. Ha van gusztustalan és gyomorforgató emberi tulajdonság, akkor az az önkritika hiánya, és a tévedhetetlenség elképzelése. Te mindkettőt profin nyomod. Ezért értelme sincs, hogy még 40 linket (nemzetközi, magyar) berakjak neked.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 12:58:49

@old_field: aztan mire van ekkora arcod?:-)

hogy te hiszel egy mindenki apukajanal erosebb apukaban?:-)

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 12:59:44

@az igazi Sipi:
"...tessek mar vegre felfogni, hogy o okozta a krizishelyzetet is, ami donteskenyszerbe hozta. es amiben vegulis rosszul dontott..."
Na ja, a lengyelek jobban jártak... Biztos ők is krízishelyzetet okoztak.
Mondd, te tényleg olyan hülye vagy, hogy azt hiszed, lehetett Németországnak 1940 környékén (vagy némileg előtte) azt mondani, hogy nem, egy hozzánk hasonló országnak? Persze, lehetettet (lásd Jugoszlávia, Lengyelország, stb.).

old_field 2010.07.27. 13:04:09

@Fedor: komolyan azt mondod, hogy ezeknek a szavaknak az említése lehet "nem hangulatkeltő" ??

"Numerus clausus? Munkaszolgálat? Zsidótörvények?"

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 13:04:58

@az igazi Sipi: a hasonlatod tetszik, bár nem merek vele 100%-ig egyetérteni. :)
Sokminden _lehet_ a világon, amiről emberi aggyal fel sem tételeznénk, hogy valóban lehetséges. Két dolog van amit kizártnak tartok:
- egy darab élőlényt bármilyen szinten érdekelne egy a Föld nevű bolygón élő, magát értelmesnek képzelő másik élőlény bármiféle óhaja, sóhaja, siráma
- ha valóban egyetlen valami/valaki hozta létre ezt a világot, akkor úgy kéne fetrengeni a lábai/csápjai/stb. előtt, ahogy azt a vallásos földi élőlények teszik. Ha kiderülne, hogy létezik, akkor mi van? Egy másik élő, gondolkodó szervezet, oszt jónapot...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 13:05:13

@Muad\\\'Dib: pontosan
semmi ertelme nincs.

amig egy orszag nem nez szembe a multjaval, ahogy tettek a nemetek, addig nem is erdemel kulonbet, mint horthy, orban, gyurcsany.

addig az ilyen embereknek hazudni _kell_...

itt mindenki szeret masra mutogatni. mert a nemetek. mert a torokok. mert a tatarok. mert az oroszok.

ha ennyire szerencsetlenek vagyunk, hogy 1000 ev alatt keptelenek voltunk egy percre is iranyitani a sorsunkat, akkor itt az ideje, hogy mas, eletkepesebb es felelossegteljesebb kulturak es nemzetek reszeive valjunk.

de ugye te ezt soha nem fogod megerteni, mert neked is azt vertek a fejedbe gyerekkorod ota, hogy mindig MAS a hibas..:-)

nekem azt, hogy barmi tortenik korulottem, eloszor magamban keressem a hibat es csak utana masokban. mert egyedul magamon van jogom es lehetosegem valtoztatni.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.27. 13:06:02

@old_field: te meg mint egy légypiszok... A barlangrajznak legalább esztétikai értéke van. :D

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 13:08:37

@az igazi Sipi:
Nem, nyilván sok hiba lett elkövetve. Te viszont szimplán érvek nélkül hazudozol. Ugyanis, azt még nem írtad le, hogy lám nézd meg ezt az országot, milyen jól csinálta a környékünkön. Persze, lehet Svájccal jönni, milyen trükkösen kimaradtak, csak hülyeség.
Inkább pont az az elkeserítő, hogy nálunk mindenért a magyarokat kell hibáztatni. Érdekes, hogy a románok, akik kategóriákkal hamarabb és több zsidót ölettek meg (vasgárda), mint mi, valahogy ma is azt kommunikálják, hogy ők voltak a nagy ellenállók.

Skwisgaar Skwigelf 2010.07.27. 13:14:58

Horthy szarjon fehér lovat

old_field 2010.07.27. 13:16:14

@az igazi Sipi:
Sipi megint mellémentél... nincs nagy arcom és nem hiszek apukákban. :)
__
viszont mi lett volna, ha Horthy nyíltan szembeszáll a németekkel és elviszik az összes zsidót ???
öngyilkosság.
nem lehetsz ennyi korlátolt , hogy kiemeled a történelmi helyzetből...
körbe voltunk véve fasiszta államokkal.
esélyünk sem volt valós szövetségesre a németeken kívül.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 13:16:43

@Muad\\\'Dib: "Inkább pont az az elkeserítő, hogy nálunk mindenért a magyarokat kell hibáztatni. "

megis ki a felelos Magyarorszagert?

az ufok? az uregi nyulak? a ormanok? a kisantant? a nagyantant? a tengelyhatalmak? a japanok? a tamil tigrisek?

vegyetek mar eszre, hogy a felelosseg alol kibujas igen gerinctelen, szarhazi egy szokas. mikor tanuljatok mar meg, hogy ez a hozzaallas civilizalt a civilizalt orszagok megveteset fogja kivaltani?

Magyarorszagert a magyarok a felelosek. az egesz tortenelemert. nem mas. mi voltunk, akik a muhi csata elott osszevesztek a besenyokkel, mi voltunk azok, akik basztak elmenni mohacshoz, mi voltunk azok, akik szechenyi helyett kossuthot kovettuk, mi voltunk azok, akik ausztria oldalan az elso vilaghaboruba peckesen mentunk.

nem mas. nem masok.

es amig nem fogjatok fel azt, hogy ez mind a magyarok felelossege azota, hogy arpad azt mondta, hogy akkor ez innentol a haza, amig csak a beszart fejhangon vonyitas megy a hibakbol tanulas helyett, addig nem lesz elorebb. sot.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 13:22:11

@az igazi Sipi:
Nem, a megszállás alatti dolgokért, NEM FELELŐS AZ ORSZÁG. Vagy esetleg sétálj el egy lengyelhez és mond a képébe, hogy ő tehet azért, ami a 2.vh-ban történt náluk a zsidókkal.
"...mikor tanuljatok mar meg, hogy ez a hozzaallas civilizalt a civilizalt orszagok megveteset fogja kivaltani?.."
Érdekes, a törökök megállás nélkül hazudoznak, a NATO egyik legerősebb tagja, USA szövetségese. A szlovákokat elismerik az EU-ban, a múltkor kamuzták az antifasiszta múltjukat (jó vicc, mikor az államiság szerűjük egy Hlinka gárdával indul).
Jobb, ha tudod, hogy azokat a nemzeteket szokták lenézni, melyek büszkeség helyett saját magukat szapulják és szidják, akkor is, ha nem kéne épp.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 13:22:50

@old_field: most egyenesebb gerincunk lenne es egy felelossegteljes nemzetunk.

nem egy csapat hulyegyerek akik meg mindig azon gondolkodnak, hogyan kenhetnek mindig valaki masra a felelosseget:-)

old_field 2010.07.27. 13:23:57

na...meló emberek !
szép napokat...

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 13:24:46

@az igazi Sipi:
Nos ez esetben látod, szerintem a nácik is teljes mellszélességgel melléd állnak a véleményeddel. Ugyanis, ha már 40-ben megszállnak minket kétség kívül nem élne itt túl sok zsidó, pont, mint Lengyelországban

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 13:27:18

@az igazi Sipi:
Tehát minden megszállt ország felelős a dolgokért. Na, ez egy új történelmi szemlélet. El kell viselnie a következményeket, az tény, de, ha én most beverném a pofád, aligha tudnám meggyőzni a rendőrt, hogy te tehetsz róla, hiszen a te tested, mi közöm hozzá...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 13:28:01

@Muad\\\'Dib: A zsidók lélekszáma és az antiszemitizmus elterjedtsége között semmi összefüggés nincs, erre pont Lengyelország a legjobb példa :-)

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 13:30:19

@Fedor:
Nem is erre írtam. Pusztán jeleztem, ha megszállnak minket 4 évvel hamarabb, valószínűleg a magyarországi zsidók pont úgy járnak, mint a lengyelek.

domewalk_R 2010.07.27. 13:36:50

@Fedor: jó akkor leírom, látom magadtól nem jösz rá.

Magyarország megcsonkításához SEMMI köze nem volt az általad lenézőnek nevezett magatartásnak (vagy a "lenézett" etnikumoknak), tehát nem az történt hogy az antant erők összedugták a fejüket valahogy igy :
-Te figyu nem tetszik nekem hogy ezek a magyarok lenézik meg semmibe veszik az országuk területén élő kisebbségeket.
-Hallod nekem sem
Szerintem büntessük meg őket hogy elveszünk tőlük pár négyzetkilómétert és a szomszédos államokhoz csatoljuk.
Ha meg nincs ilyen akkor CSINÁLUNK és kész!

Gondolj bele ez reális?

vagy inkább ez

-Te figyu nem tetszik nekem hogy ez a monarchia ekkora, emberanyag és gazdasági potenciál tekintetében is abszolút versenyképes, ha megint összefognak a németekkel mi lesz? mit csináljunk velük?
-Szerintem daraboljuk szét az országot, csípjünk le belőle pár nagy központot, így meggyengülnek, nem tudnak bántani minket.

most jó?

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 13:36:54

@Fedor:
Nem is erre írtam, hanem azt jeleztem, ha minket is megszállnak 4 évvel hamarabb, akkor aligha maradt volna itt olyan zsidó közösség, mely arról vitázhatna, mennyire volt hülye Horthy, vagy bárki más.

BISMARCK 2010.07.27. 14:00:05

@Fedor:

A stílusomat az elmúlt 8 év alakította ki, majd enyhülni fog.
A kérdés természetesen az állam fenntartású iskolákra vonatkozott. Ott nem hiszem, hogy találkoztál vna ilyennel, ha mégis akkor már ugattatok vna. (pl. különböző blogokon, a nagyobbak az ÉS-ben ill. a 168órában, stb., Bauer is beszaladt vna már az ATV-be, stb.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 14:05:45

@domewalk_R: Figyelmetlenül olvasol. Nem azt írtam, hogy ez volt az egyetlen oka, hanem azt, hogy többek között... Természetesen benne van az is, amit te írsz. De ha nem lettek volna berágva ránk az addig általunk semmibe se vett népek, akkor nem nyomultak volna annyira a győzteseknél (ha csak rajtuk múlt volna, Magyarország most kb. Budapestből és agglomerációjából állna), így jó eséllyel ez a döntés nem lett volna ennyire igazságtalan, hanem pl. jobban követte volna az új határ az etnikai határvonalakat. És ez igazából Trianon tragédiája: nem az a baj, hogy az addig elnyomott népek a maguk területén önrendelkezési jogot kaptak (még ha az közigazgatásilag addig hozzánk is tartozott), hanem az, hogy átestek a ló túloldalára, és színmagyar területeket is elcsatoltak, ez okozza a máig ható viszályt a szomszédainkkal.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 14:11:41

@BISMARCK: Akkor még egyszer megismétlem, mert úgy látszik szelektíven olvasol:

"lehet, hogy közintézmény esetében volna, aki tiltakozna ellene, de ehhez egyrészt bárkinek joga van, másrészt meg ez még nem jelent automatikusan tiltást."

Értelmezd.

domewalk_R 2010.07.27. 14:18:36

"Bocs, de ebből nem kérek, mert ez nem volt igaz se akkor, se most. Nem azt mondom, hogy nem árt némi egészséges versengés a nwemzetek közt, de ennek a szomszédainkat mélyen lenéző, enyhén rasszista hozzállásnak köszönhetjük többek közt Trianont."

ez a szóban forgó szöveg amit írtál.
amiről pedig beszélsz az ez:

"Bocs, de ebből nem kérek, mert ez nem volt igaz se akkor, se most. Nem azt mondom, hogy nem árt némi egészséges versengés a nwemzetek közt, de többek közt ennek a szomszédainkat mélyen lenéző, enyhén rasszista hozzállásnak köszönhetjük Trianont."

De te vagy a blogger, én nem akarok vitatkozni.

Banya30 2010.07.27. 14:28:17

@domewalk_R: "védték a magyar érdekeket, amit te teljességgel feleslegesnek titulálsz azzal hogy megkérdőjelezed az akkori felső vezetés döntéseinek a helyességét,"
Nos ha szó szerint valaki ezt Gy F-ről írja sztem annak lehúzod a bőrt a képéről. :)))))))
Pont attól haladunk előre, hogy megkérdőjelezzük a múlt döntéseinek helyességét, elemezzük és ha hibás volt tanulunk belőle. Remélem ezt teszi mostani kormányunk is (minden múltbeli rendszerre vonatkozóan!) és nem egy múltbeli hatalmat keres amit "leutánoz". :)
Tanuljunk már a hibákból és egy kicsit legyünk eredetiek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.07.27. 14:33:16

@Muad\\\'Dib: csak en tettem rola, hogy az ilyen hozzad hasonlok ne tudjak betorni apofamat:-)

ugyanis az,hogy a jog megtorolja azt, hogy pofanvertel nem teszi a pofanverest semmisse. az akkor is megtortenik. megvedeni magam pediug a pofanvero nyikhajolktol az en felelossegem. nem a rendore. nem a joge. ok ugyanis nem megvedenek, hanem bosszut allnak ertem.

domewalk_R 2010.07.27. 14:49:25

@Banya30:

1.: Gyurcsányt meg Horthyt szerintem nem lehet egy lapon említeni.

2.: Utólag persze könnyű okosnak lenni de abban az időben az adott (kül)politikai viszonyok között ez bizonyult a legkevésbé rossznak. (most nem a háborús cselekményekről beszélek hanem a 30-as években egyre szorosabbra fűződő német-magyar gazd.-i viszonyról)

3.: igen a múltból tanulni kell csak ahhoz szélesebb látókörben kell értelmezni a történelmet.

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 14:55:58

@az igazi Sipi:
Na, akkor tehát eljutottunk oda, hogy pl. a zsidók felelőssége, hogy hagyták magukat munkatáborokba hurcolni. Be lehet fejezni az ajvékólást, az emlékműveket lebontani, hiszen te megvilágosítottad a helyzetet, a világnézeted alapján ez így van rendben.
Ezzel az állásponttal népszerű leszel a szélsőjobbon.

spinat 2010.07.27. 14:56:03

@Muad\\\'Dib: tehát Hothy azért szövetkezett Hitlerrel, hogy a zsidókat megmentse Hitlertöl? ez jó:)

Muad\\\'Dib 2010.07.27. 14:57:55

@spinat:
Nem mondta senki, hogy csak ezért, viszont az biztos, hogy hadsereget vezényelt a védelmükre, amikor máshol is szükség lett volna rájuk. Nyilván, mert ilyen mocsok zsidó gyilkos volt, ugye?

Banya30 2010.07.27. 15:07:26

@domewalk_R:
1. Bocs igaz, csak kicsit ki akartam ficamítani a mondatod, hogy érthető legyen a mondandóm a múlt megkérdőjelezhetőségével kapcsolatban.
2. Ok igen utólag könnyű okosnak lenni (és nem irigylem a helyzetet, sőt becsülöm is valamilyen szinten az akkori vezetőséget, amiért tudott lavírozni ameddig lehetett), de ha okosak lehetünk ennyi év után, akkor miért akarunk visszafelé menni, még ha oly jelképes dolgokkal is, mint egy vers, vagy ima vagy mindenki nevezze ahogy akarja, kifüggesztésével.
3. Akkor értelmezzük szélesebb látókörben a történelmet és lássuk meg, hogy valakiknek igenis fájhat látni egy Horthy korhoz köthető "akármit", mert lehet az elhurcolt, megalázott nagyszülőkre emlékezteti, még ha ez nem is a rendszer/vezető hibája volt, mint ahogy másokat valami nemesre emlékeztet. Ezek az emberek kirakhatják otthon, nem tilos, akár a saját osztálytermükbe is, de azért kötelezően ne kínozzuk azokat, akikben ez visszás érzéseket szül.

Szerintem a blog írója ezt akarta megfogalmazni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.27. 15:08:49

@domewalk_R: Elsőre komolyan nem értettem, mit akarsz abból kihozni, hogy kétszer leírod tőlem ugyanazt az idézetet, de aztán észrevettem a különbséget :-) Szerintem mind a két szórend jelentheti azt, amit írni szándékoztam, de értem mire célzol, az eredeti verziót lehet úgy is érteni, hogy nem csak Trianont, hanem mást is, és hogy csak ez az ok. Oké, vettem a kritikát, legközelebb megpróbálok még egyértelműbben fogalmazni. Kommentben az ember kapkodósabban fogalmaz, mint blogbejegyzésben, amit azért alaposabban át szoktam nézni (és még így előfordul, hogy mégis elbotlik...).

domewalk_R 2010.07.27. 15:19:03

@Fedor: Nyelvtani bakiról lévén szó bocs h lebutáztalak.

Banya30: töled is bocs, de már elment a poszt mire leesett hogy miről beszélsz, utólag szerkeszteni meg nem lehet:( . Nem akartam "okoskodni".

Dr. No 2010.07.27. 17:46:22

"Világszínvonalú mezőgazdaság" - Bruhaha, erről beszélni ott, ahol rendeleti úton volt betiltva a gépi cséplés?! Ahol és amikor az Úri murit írták?! A Puszták népét?! A Viharsarkot?! Ahol a szociográfiákat megjelentető ún. népi írók annyian voltak, hogy mozgalomba tudtak szerveződni? Úgy látszik, az imádott Horthy-korszakról még azoknak sincs halványlila gőze, akik vissza akarják csinálni!

"kultúrát, művészetet" - Ez az I. világháború ELŐTTI időszakra igaz, Horthyék elől a magyar progresszió emigrált. József Attila meg nem a kultúrfölény része...

DeMarco 2010.07.28. 08:46:08

@Fedor: Már megint helybementél a pofonért? :DD

Kíváncsi vagyok, h mikor esik majd le, h mennyire népszerűtlen (gyűlölt) a kifacsart, rettegő, libsi nézőpontod...

Tuti, h mazochista vagy...

Ráadásul elég zavaró, h ahelyett, h tökösen bevállalnád, h igen, szándékosan rúgsz bele megint egy jó nagy embertömegbe és igen, te tényleg így gondolkodsz, ehelyett mosakodni kezdesz, h jajj én nem is úgy gondoltam, meg jajj azt nem is úgy kell értelmezni, meg mindenki hülye aki nem fogja fel, h te mit akartál írni valójában, stb...
Egyszer legyél tökös és vállald be a valódi véleményedet, ne menekülj, állj a pofonok elé bátran. Ha már nagy a szád, akkor vállald a felelősséget is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.28. 09:38:07

@DeMarco: 1. Nekem a kommentekből nem úgy tűnik, hogy teljesen népszerűtlen lenne az álláspontom, elég komoly vita alakult itt ki nélkülem is, szóval egyáltalán nem vagyok egyedül.
2. Mikor fogod már fel, hogy attól még a világ nem fekete vagy fehér, mert te így látod. Amit írok, azt gondolom. Ez nem mosakodás, csak nekem árnyaltabb véleményem van a dolgokról. Arról én nem tehetek, hogy neked tévképzeteid vannak arról, hogy milyen egy liberális gondolkozása, így hiába is kéred, hogy feleljek meg a téves elvárásaidnak, nem fogok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.28. 09:46:10

@DeMarco: És még egy: ezt a posztot kb. 7000-en olvasták el, viszont "csak" 333 hozzászólás érkezett eddig, és azok nagy része is visszatérő vitatkozó, tehát max. 200 ember véleménye látható a bejegyzés alatt. Milyen alapon gondolod úgy, hogy a többi olvasó mind a te pártodon van? Természetesen NEM azt állítom, hogy mind velem ért egyet, de hogy milyenek az arányok, azt te sem tudhatod. És ne gyere azzal, hogy dehát a kétharmad, és biztos marginális kisebbség. Ti vagytok a hangosabbak, ez tény. De semmi több.

kokavec 2010.07.28. 09:53:30

@DeMarco: a korrekt és értelmes önálló véleményalkotás csak azoknak fájhat ennyire, akik számára ez a metódus eleve felfoghatatlan.
Az tényleg nagyon tökös dolog, beállni egy falkába és azt ugatni, amit ők.

DeMarco 2010.07.28. 12:16:47

@Fedor: Jah tényleg hárman vagytok... ez már vmi... :DD
Kétségtelen, h maradt még néhány hasonló gondolkodású libsi, ahogy maradt egy maroknyi munkáspárti fan is. De azért gondolom te pont annyira tartod őket mulatságosnak és elvetemültnek (őrültnek), mint amennyire mi benneteket.
Csak annyi a különbség, h ők nem sok vizet zavarnak és főleg nem volt lehetőségük az idióta nézetüket ráerőszakolni az országra. Remélem már nektek sem lesz soha erre lehetőségetek...

Érdekes nekem a kommentekből mégis elég nyilvánvalóan kirajzolódik a fekete-fehér kép, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy egyértelmű a törésvonal.

Ahogy ma megfogalmazta valaki, a hiszekegynek minden szava fáj a libsiknek...

"ezt a posztot kb. 7000-en olvasták el, viszont "csak" 333 hozzászólás érkezett eddig"

Csak miheztartás végett: Véletlenül nem úgy van, hogy ha én napjában rákattintok az oldalra 4-szer, vagy 50-szer épp mennyi időm van, akkor azzal növelem a 7000-et? Vagyis a 333 hózzászóló, ha követi a vitát, akkor önmaga generálja a 7000 "olvasót"? Pedig valójában csak ez a max. 200 ember kattintott többször...

"de hogy milyenek az arányok, azt te sem tudhatod. És ne gyere azzal, hogy dehát a kétharmad, és biztos marginális kisebbség."

Miért ne? Fáj az igazság? Mennyivel kell legyőzni benneteket, hogy elhidd, az eszmerendszered megbukott és nemkívánatos lett? 4/5-el, 90%-al, teljesen? Milyen arányt akarsz még?
Olyan vagy, mint a fekete lovag, akinek levágták a lábait, a kezeit és még mindig nagy a szája, bár menni már nem tud, de kiabál, hogy menekülsz, te gyáva??

És még vmire felhívták a figyelmemet, ami nekem fel sem tűnt a többi mellett:

"a nemzeti zászlóról a "kommunista rezsim" által levett Szent Korona"

Zárójelben a kommunista rezsim??? MI EZ? Történelem hamisítás? Melyiket tagadod? A kommunistát, vagy a rezsimet???
Eszem faszom, hát már itt tartunk?? Már a komcsikat is tagadják a libsik? Ezt véletlenül nem bünteti a szájkosár törvény??

DeMarco 2010.07.28. 12:20:20

@kokavec: "Az tényleg nagyon tökös dolog, beállni egy falkába és azt ugatni, amit ők."

Most a többi libsi blogról beszélsz ugye?

Talán nézd vissza ennek a blognak a legelső kommentjeit, h ki állt be hova ebben a vitában...

kokavec 2010.07.28. 12:47:54

@DeMarco: ha most itt belenézegetek a megnyilvánulásaidba, csak azt látom, hogy neked sejtésed sincs azokról a fogalmakról, amiket használsz és azokról a folyamatokról, amikről okoskodsz.
A végletekig leegyszerűsödött világnézeted nem alkalmas nem csak a cikk, de semmilyen szöveg értelmezésére.

És mielőtt rám zúdulnak a jó keresztény átkaid, elárulom, hogy soha nem szavaztam mszp-re, szdsz-re, fideszre, mdf-re. Na ezt add össze.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.28. 12:51:39

@DeMarco: "Véletlenül nem úgy van, hogy ha én napjában rákattintok az oldalra 4-szer, vagy 50-szer épp mennyi időm van, akkor azzal növelem a 7000-et?"

Nem. A 7000 látogató közel 11000 oldalletöltést generált (ebben benne vannak a visszatérők is, meg azok, akik megnéztek más posztokat is).

"Eszem faszom, hát már itt tartunk?? Már a komcsikat is tagadják a libsik? "

Rémeket látsz, ha ebből te ezt következtetést vonod le. Egyrészt nem én raktam idézőjelbe, hanem az eredeti forrás, ahonnan bemásoltam az alaphírt. Másrészt meg ha végigolvasod, több kifejezés is idézőjelben van, ami itt azt jelenti, hogy nem szó szerint írták le azt, amit Pörzse mondott, hanem összefoglalták, de néhány kulcsszónál jelezni kívánták, hogy az benne volt az eredeti megfogalmazásban is. Szóval az idézőjelnek ezúttal a primér-jelentése körül kell keresgélni... :-)

DeMarco 2010.07.28. 16:09:37

@kokavec: Még jó, h vannak ilyen übermenschek akik tudják a tutit...
Nyugodtan lehet cáfolgatni.

Muszáj egyszerűen fogalmazni, különben nem értenéd meg, h miről van szó...

A világnézetem pedig erős többségben van a kommentek között és úgy általában az emberek között, akik közé néha érdemes lenne leereszkedned, éppen ezért nehéz megingatni benne, csak szólok előre...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0