Kormánysajtót akarunk!
2011. január 11. írta: Fedor

Kormánysajtót akarunk!

"Rendet akarunk", "Nem lesz puccs", "Éljen a kormány", "Taxik haza", "Alkotmányos rendet", "Mi vagyunk a többség" - ezek a kiáltások hallatszottak leggyakrabban a Parlament előtt vasárnap délután rendezett kormánypárti tüntetésen. (...) "Kormánysajtót akarunk" - skandálták többen.

A kép forrása a Mandiner, a szövegé az Index.

Ha másból nem, a fotóból biztos lejött mindenkinek: Ez nem egy friss tudósítás. A fentiek a taxisblokád idején történtek bő 20 éve. És hogy miről jutott az eszembe?

A történelmi párhuzam miatt, ugyanis némileg megkésve, már visszavonulás közben a mostani jobboldali kormánynak ugyanaz jutott az eszébe, mint az akkorinak: "civil" szimpátia-megmozdulásokat szervez magának a médiatörvény kapcsán.

Tüntetés egyelőre nincs, talán attól félnek, hogy kevesebben lennének a törvény mellett tüntetők, mint azok, akik majd pénteken a törvény ellen vonulnak utcára (ami a korábbi, "kétmilliós" megmozdulásokhoz képest igen ciki lenne), de azért van más mód is a szimpátia spontán megnyilvánulására.

Pl. ott van ugye a Civil Összefogás Fórum, ami annyira civil, hogy tagja többek között a kormánytól teljesen távol álló Professzorok Batthyány Köre (Szent István terv, ha mond ez még valakinek valamit), az egész véletlenül fideszes parlamenti alelnököt delegáló MAGOSZ, vagy a hű, bár a szlovák parlamentből éppen kiesett szövetséges MKP, és olyan magánszemélyek, mint pl. Rétvári Bence államtitkár, vagy az MR2 új, gójmotoros főszerkesztője, Koltay Gergely. Na egész véletlenül pont ők gondolták úgy, hogy a szintén teljesen független Fricz Tamás vezérletével közleményben állnak ki a kormány mellett.

De meglepődtem.

Persze a XXI. században ez már nem eléggé trendi, pláne, mivel a valóban civil sajtószabadság-védők a Facebook-on szerveződnek. Bizony, ott is meg kell jelenni.

És lőn:

Egymillióan a magyar médiatörvényért. Hangzatos cím, bár ismerős valahonnan :-) Persze nem kizárt, hogy ezt az oldalt is lelkes civilek alapították. Akik egy FIDESZ tüntetés fotójával azonosítják magukat, honlapként a törvény még az elfogadás után is önkényesen módosított magyar és angol szövegét linkelték be, és akik az alábbi, teljesen civil hangvételű szöveggel mutatkoznak be:

Az Egymillióan a magyar médiatörvényért Facebook oldal szerkesztőinek közleménye

Kedves csatlakozók, tisztelt érdeklődők!

Az oldal célja kettős. Egyrészt szeretnénk támogatni a kormányt abban, hogy 20 évvel a rendszerváltozás után végre legyen szabad a magyar sajtó! Másrészt, élni kívánunk az egy helyen összegyűlt embertömegben rejlő lehetőségekkel: helyet kívánunk biztosítani a médiatörvényt támogató írásoknak, hang és videó anyagoknak, illetve promóciós lehetőséget kínálunk minden, a demokrácia értékei mellett elkötelezett – pártoktól független – civil kezdeményezés számára.

Ezzel megteremtjük a XXI. századi szamizdat alapjait.

Különösen az utolsó mondat vicces: Szamizdattal védeni a kormányt a sajtószabadságot korlátozni kívánó törvény ügyében :-) Tudják egyáltalán, hogy mit jelent ez a szó? Esetleg kérdezzék meg Demszky Gábort, neki van némi tapasztalata ezen a téren még a nyolcvanas évekből.

Hát akkor hajrá, sok sikert. A csoport máris begyűjtött kb. egy hét alatt 150 tagot. A pénteki tüntetést szervező másik csapatnak kb. az első óra végén volt ennyi híve. Most közel 69 000-nél tartanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr62576123

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A világ legszánalmasabb Facebook-oldala: "Egymillióan a magyar médiatörvényért" 2011.01.11. 14:23:19

Ritka az olyan oldal a Facebookon, amelynek egyetlen igaz szava sincs. Mintha egy újság csak tudatosan álhíreket közölne, mintha még a sportrovatban is hazudna a meccsek végeredményéről.Most pedig pont egy ilyenre találtunk - az a neve, hogy "Egym...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2011.01.11. 12:50:22

"A pénteki tüntetést szervező másik csapatnak..."

Ami természetesen teljesen független mindenfajta politikai csoportosulástól, Szanyikapitány, meg M.Attila csak magánszemélyként támogatja.
Amihez -Fritz Tamással ellentétben- nekik joguk van, magánemberként is. Bezzeg aki a kormány mellett áll ki, az csak azért teheti, mert leszóltak neki "felülről".

Különben a taxisblokádos párhuzammal -akarva, akaratlan- sikerült elég jól közelíteni a jelenlegi helyzetet.

1990-ben ugyanis, mikor Antalék egyik napról a másikra megemelték a benzin árát, mindenki kikelt a lépés ellen, egytől egyig.

Az SZDSZ a köztársasági elnök asszisztálása mellett egyenesen addig jutott, hogy a magukat mindenfajta törvényességen kívül helyező taxisokat támogatta. Értelmezzük: egy parlamenti párt támogat egy olyan csoportosulást, ami a parlament döntését, azaz a parlament jogalkotó szerepét, és a törvényeket végrehajtó kormány fennhatóságát tagadja meg.
Ez a helyzet egyenértékű a lázadással, az szdsz pedig ezt támogatta, a köztársasági elnök is ezt segítő döntést hozott (azzal, hogy megtiltotta a katonaságnak, hogy felszabadítsák az elzárt csomópontokat).

Ebben a helyzetben egy olyan párt volt, aki, habár nem értett egyet a benzináremeléssel, a blokádot nem támogatta, és mindig a törvényesség mellett álva támadta a kormány meghozott intézkedését, ugyanakkor a helyén kezelte azt: ez pedig a fidesz volt.

A jelenlegi sajtószabadság hisztiben, ahol a baloldal a vele szövetséges külföldi sjatón, meg politikusokon keresztül támadja az országot, egy párt van, ami, noha egyáltalán nem ért egyet a médiatörvénnyel, a problémát szakmai, és nem politikai síkra tereli (például azzal, hogy nem támogatja a parlamenti vitanapot): ez pedig a JOBBIK.

Q-in-Law 2011.01.11. 13:47:15

"Szamizdattal védeni a kormányt" dugjunk a szüzességért tipikus esete.

NGA 2011.01.11. 13:58:42

@loláb: Ezt igen jól megfogalmaztad!

DeMarco 2011.01.11. 15:39:14

Bevallom ez az egész facebookosdi történet távol áll tőlem, vagyis inkább már ráuntam... A myspace-ről már régen töröltem magam, az iwiw még megvan, de a mostani átalakítás után (nem lehet törölni egységesen a leveleket, minden hulladékot egyesével meg kell nyitni hozzá..) napról napra erősödik bennem az elhatározás, hogy törlés...
A facebook már nem érte el a regisztrációhoz szükséges emóció kiváltását nálam. Csak egy újabb spamküldő hely...
Ez a csatlakozzunk csoportokhoz játék meg végképp nem érdekelt soha.
Csak röhögni szoktam a ki lájkol kit és mennyien versenyeken.

Mindenesetre szánalmas, hogy már megint lesz vmi gagyi antifa rendezvény, ahol lehet rettegni. Remélem addigra visszajön a rossz idő és gyorsan elmossa az egészet. Most is idetrombitálták a külföldi haverokat akiknek megfelelően kell sirdogálni?

Az meg rém mókás, hogy Fedor azon háborog, hogy de hát a támogatók nem is teljesen függetlenek...
Mert az ellenzők aztán kurvára azok mi? Először söprögess a saját házad táján...

Én inkább azon csodálkoztam, hogy ennyit kelljen várni arra, hogy vkik védelmükbe vegyék a kormányt. És persze nem az antifaxok ellen, mert azokat senki nem veszi komolyan, a külföldi sajtó lejáratása ellen.
Bár sztem nem ez a módja a visszavágásnak. Ezek a lapok megrendelésre gyártanak, vagy parancsok alapján, zömmel libsi, balos lapok. Úgysem fognak a támogatásról tudósítani, nem fognak megkérdezni, pláne nem adnak le támogató nyilatkozatot. Ahhoz jobboldali lapokat kell idehívni és azzal a fegyverrel kell küzdeni amivel a baloldal is játszik.

Egyébként halálra röhögném magam, ha az antifára kimenne a szokásos száz ember, a támogatóra meg néhány ezer... nem félsz Fedor, hogy a bumeráng visszacsap?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.11. 15:54:00

@loláb: "Ami természetesen teljesen független mindenfajta politikai csoportosulástól, Szanyikapitány, meg M.Attila csak magánszemélyként támogatja."

Na most láss csodát, igen. A szervezők külön kikötötték, hogy NEM szeretnék, ha politikusok lennének jelen, a múltkoriról kifejezetten elküldték azokat, akik mégis elmentek. Mesterházy szervezett magának külön flashmobot, sokra is ment vele...

"Amihez -Fritz Tamással ellentétben- nekik joguk van, magánemberként is. Bezzeg aki a kormány mellett áll ki, az csak azért teheti, mert leszóltak neki "felülről"."

Nem, joga mindenkinek van minden mellett kiállni, csak épp a névsort elnézve kissé kilóg a lóláb. De rendben, ha te mondod, én elhiszem, hogy én elhiszem neked, hogy önként állnak ki a sajtószabadság ellen... Nem tudom, hogy melyik a jobb rájuk nézve.

"Az SZDSZ a köztársasági elnök asszisztálása mellett egyenesen addig jutott, hogy a magukat mindenfajta törvényességen kívül helyező taxisokat támogatta."

A taxisokat akkor az egész ország támogatta, különben nem tudták volna megcsinálni azt, amit csináltak, hanem elsodorta volna őket a népharag, amelyik inkább közlekedni akart volna. Ehelyett viszont teát hordtak nekik.

Az SZDSZ szóban valóban támogatta őket, de tetlegesen nem vett részt semmiben. Ellentétben mondjuk a kordonbontó FIDESZ-szel...

"a baloldal a vele szövetséges külföldi sjatón, meg politikusokon keresztül támadja az országot"

Mindig vidámmá teszed perceimmet ezzel a hülyeséggel :-) Merkel és a konzervatív nyugati sajtó, mint az MSZP csicskása, akik úgy ugrálnak, ahogy ők fütyülnek :-)

"egy párt van, ami, noha egyáltalán nem ért egyet a médiatörvénnyel, a problémát szakmai, és nem politikai síkra tereli (például azzal, hogy nem támogatja a parlamenti vitanapot): ez pedig a JOBBIK."

Ez elég vicces kijelentés annak a fényében, hogy a Jobbik tüntetett a törvény ellen, míg mondjuk az MSZP és az LMP a parlamentben vitatná meg a dolgot, sőt az utóbbi konkrét módosító javaslatot is benyújtott (a parlamenti vitanap mitől nem szakmai?).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.11. 15:57:31

@DeMarco: "Az meg rém mókás, hogy Fedor azon háborog, hogy de hát a támogatók nem is teljesen függetlenek..."

Nem háborgok, röhögök. Nem ugyanaz :-)

"Ezek a lapok megrendelésre gyártanak, vagy parancsok alapján, zömmel libsi, balos lapok."

Válaszom lásd lolábnál :-)

"Egyébként halálra röhögném magam, ha az antifára kimenne a szokásos száz ember, a támogatóra meg néhány ezer..."

1. Nem antifasiszta tüntetés lesz.
2. Eddig több, mint hatezren igazolták vissza, hogy ott lesznek.

loláb 2011.01.11. 16:32:07

@Fedor:

"Nem, joga mindenkinek van minden mellett kiállni, csak épp a névsort elnézve kissé kilóg a lóláb."
Miért is? Mert egy jobboldali kormány intézkedése mellett zömmel jobboldali értékrendű emberek állnak ki?

"Nem tudom, hogy melyik a jobb rájuk nézve."
Valószinüleg egyik sem. Azoknak az időknek már régen vége.

"A taxisokat akkor az egész ország támogatta,"
Ja, és akkor már rögtön lehet a jogszabályokat felrúgni, hatóságosdit játszani?

"Ehelyett viszont teát hordtak nekik. "
Igen, hordtak nekik teát is. Meg lementek a susnyásba terepjáróval, a taxisok kalimpálása ellenére.
Szóval volt mindkettőre példa, az ország jelentős része támogatta őket, ettől még az egy törvénysértő demonstráció volt.

"Az SZDSZ szóban valóban támogatta őket, de tetlegesen nem vett részt semmiben."
Támogatott egy törvéysértő demonstrációt parlamenti pártként.

"Ellentétben mondjuk a kordonbontó FIDESZ-szel..."

A kordon felállítása nem, de a hónapokig tartó kinthagyása jogellenes volt (ugyanis arra hivatkozott a rendőrség hónapokkal az őszi események után, hogy a parlament környéke műveleti terület), és jogellenes volt a visszarakása is.
A fidesz éppenhogy a törvény szellemének és betűjének szerzett érvényt, és az eljárása során éppenhogy betartott mindenféle jogszabályt.

"Mindig vidámmá teszed perceimmet ezzel a hülyeséggel"
Na, akkor hasonlóan jól szórakozunk egymás irományain.

"Merkel és a konzervatív nyugati sajtó"
Természetesen nem Merkelre gondoltam, hanem azokra a baloldali lapokra, és európai szocialista politikusokra, akik Merkelnél hetekkel, hónapokkal korábban bíráltak egy olyan törvényt, ami még el sem volt fogadva akkor.

"Ez elég vicces kijelentés annak a fényében, hogy a Jobbik tüntetett a törvény ellen"
Tüntetni egészen nyugodtan lehet bármi ellen.
Viszont, hogyha egy törvénnyel szakmai kifogások vannak, akkor arról nem parlamenti vitanapot, hanem szakbizottsági ülést kellt artani.

"a parlamenti vitanap mitől nem szakmai?"
Sejtettem, hogy ezt megkérdezed, fel sem tételeztem, hogy tisztában vagy azzal, hogy az egyes törvényalkotási folyamatokban miféle szerepe van az országgyűlésnek, és milyen szerepe van a szakbizottságoknak.
De akkor segítek: a parlamenti vitanap alkalmatlan arra, hogy szakmai kérdésekkel fogolalkozzanak, mivel a javaslatokkal kapcsolatos bármiféle módosítás hatástanulmányainak elkészítésére nincs idő.
Ergó a döntés kizárólag politikai döntés lehet. Egy szakbizottságban viszont lehetőség van az alternatívák hatástanulmányainak elkészítésére, így az itt megszülető döntés sokkal inkább tekinthető szakmai döntésnek. És a szakbizottságokban zömmel az adott terület törvényi szabályozását ismerő képviselők ülnek minden párt soraiban, ellenben mondjuk Szanyikapitány vagy Attila, de akár Orbánt is mondhatnám, nem biztos hogy tisztában van a korábbi törvény rendelkezésével, vagy éppen a külföldi példákkal. És egy parlamenti vitanapon mindhárman felszólalnának, és a sajtó számára az lenne fontos, amit ők mondanak. Holott esetleg lila fingjuk nincs a témáról.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.11. 17:02:55

@loláb: "Miért is? Mert egy jobboldali kormány intézkedése mellett zömmel jobboldali értékrendű emberek állnak ki?"

Szerintem benne van a posztban: fideszes politikusok, fideszes szervezetek, fidesz által kinevezett vezetők...

"Ja, és akkor már rögtön lehet a jogszabályokat felrúgni, hatóságosdit játszani?"

Ne forgasd ki a szavaimat.

"az ország jelentős része támogatta őket, ettől még az egy törvénysértő demonstráció volt."

Nem állítottam az ellenkezőjét én sem.

"A fidesz éppenhogy a törvény szellemének és betűjének szerzett érvényt, és az eljárása során éppenhogy betartott mindenféle jogszabályt."

Egy rossz rendelkezés ellen sem lehet nem jogszerű eszközökkel tiltakozni. Attól, hogy vitatható volt a kordon jogossága, az önkényes elbontása még ugyanúgy jogsértés. Mintha a blokád kapcsán pont erre akartál volna kilyukadni te is, nem? :-)

"ermészetesen nem Merkelre gondoltam, hanem azokra a baloldali lapokra, és európai szocialista politikusokra, akik Merkelnél hetekkel, hónapokkal korábban bíráltak egy olyan törvényt, ami még el sem volt fogadva akkor."

Persze, mert csak ők kritizáltak...

"Sejtettem, hogy ezt megkérdezed, fel sem tételeztem, hogy tisztában vagy azzal, hogy az egyes törvényalkotási folyamatokban miféle szerepe van az országgyűlésnek, és milyen szerepe van a szakbizottságoknak."

Provokáltak egy kicsit, tudtam, hogy ugrasz rá :-) A lényeg akkor is az, hogy érdemi dolgot eddig csak az LMP tett: módosítási javaslatot nyújtottak be (amit hol tárgyalnak me először?), a Jobbik meg csak tüntetett, mégis őket akarod beállítani egyedülinek, akik szakmailag állnak hozzá. Ez számomra továbbra is vicces.

loláb 2011.01.11. 17:08:06

Még két dolog jutott eszembe:

Az egyik az, hogy szánalmas látni, hogy éppen azt az Antall-kormányt emelik piedesztára, -és állítják "bezzeg" jobboldali kormányak a fidesszel szemben- a magukat liberálisnak vallók, akiket ÉPPEN az akkori liberális pártok, de legfőképpen az szdsz olyan mocskos gusztustalan eszközökkel támadtak, lehordva őket mindenféle pökhendi, meg arisztokrata bagázsnak.

A másik pedig erről:
"A csoport máris begyűjtött kb. egy hét alatt 150 tagot. A pénteki tüntetést szervező másik csapatnak kb. az első óra végén volt ennyi híve. Most közel 69 000-nél tartanak."

Lehet, hogy azért vannak még csak 150-en, mert ők elolvasták a törvényt, és az alapján nyilvánítanak véleményt róla.

Azon pedig már nem is csodálkozok, hogy bloggerünk ezt "a törvény még az elfogadás után is önkényesen módosított" (a szocikhoz hasonlóan) kurvára benézte, a törvényt a parlament módosította, még az elfogadása napján.

index.hu/kultur/media/2011/01/11/a_cegjogi_torvennyel_modositottak_a_mediatorvenyt/

(Talán nem annak a hírszerzőnek a weboldaláról kéne tájékozódni, ami a HVG felvásárlása óta kitartóan konvergál a blikk szinvonala felé.)

loláb 2011.01.11. 17:17:40

@Fedor:
"Egy rossz rendelkezés ellen sem lehet nem jogszerű eszközökkel tiltakozni."

Egy TÖRVÉNYTELENÜL fenntartott kordon ellen léptek fel mindenféle jogszabály -még a mentelmi jogról rendelkezőnek is- a betartásával. nem véletlenül nem indult senki ellen eljárás, pedig a szoci-szdsz koalíciónak többsége volt a mentelmi bizottságban, és a főügyészt is ők nevezték ki.
Hiába akarja az összes balliberális azt a látszatot kelteni, a kordonbontás teljesen jogszerű volt.
Azt elismerem, hogy a határon mozogtak, viszont nem lépték át.

"Persze, mert csak ők kritizáltak..."

Akkor leírom mégegyszer, kiemelve a lényeget:
"Természetesen nem Merkelre gondoltam, hanem azokra a baloldali lapokra, és európai szocialista politikusokra, akik Merkelnél HETEKKEL, HÓNAPOKKAL KORÁBBAN bíráltak egy olyan törvényt, ami még el sem volt fogadva akkor."

"A lényeg akkor is az, hogy érdemi dolgot eddig csak az LMP tett: módosítási javaslatot nyújtottak be (amit hol tárgyalnak me először?), a Jobbik meg csak tüntetett, mégis őket akarod beállítani egyedülinek, akik szakmailag állnak hozzá. Ez számomra továbbra is vicces."
Nyilván tisztában vagy azzal, hogy beleszaladtál a pofonbam lévén hogy a jobbik IS nyujtott be módosító indítványt, már a törvényhez is (el is fogadták megjegyem), viszont annak a szakasznak a törvény elfogadásával akpcsolatban vége.
Őszintén sanjálom, hogy az LMP beúszott a szocik hálójába, és asszisztál a vitanap-bohózathoz, ettől még ők nem írják le magukat nullára a szememben, de KONSTRUKTÍV ELLENZÉKI PÁRTKÉNT ebben a médiatörvénnyel kapcsolatban az elfogadása óta kizárólag a JOBBIK működik. Ez nagy kár, sokkal jobb lenne mindennel kapcsolatban utálni őket, mert bőven rászolgálnak, de sajnos kénytelen vagyok nem ezt tenni.

P.mester 2011.01.11. 17:18:14

Gyerekek, Mrozek nem tud ilyen jó abszurd drámát írni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.11. 17:26:01

@loláb: "Azon pedig már nem is csodálkozok, hogy bloggerünk ezt "a törvény még az elfogadás után is önkényesen módosított" (a szocikhoz hasonlóan) kurvára benézte, a törvényt a parlament módosította, még az elfogadása napján."

Amikor ezt írtam, akkor ezt a tényt még nem ismertem. Azóta persze a Hírszerző is korrigált:

hirszerzo.hu/belfold/20110111_mediatorveny_uj_valtozat_Fidesz

Nem mintha a valós helyzet sokkal jobb lenne.

1. Mennyire joszerű egy kétharmados törvényt egy feles törvénnyel korrigálni? És ebből a szempontból szerintem lényegtelen, hogy azt a feles törvényt amúgy több, mint kétharmad fogadta el, eleve bele se kerülhetett volna módosítás.
2. Egyáltalán mi a francot keres a cégjogi törvényben a médiatörvény módosítása? Csodálkozol, ha nem ott keresi az ember először? Egy törvény hivatalos verziója az, ami a Közlönyben megjelent, márpedig abban a mai napig nincs benne a módosítás, így talán elblikkesedéssel vádolni azt az újságot, amely egy törvényről annak a hivatalos verziójából próbál tájékozódni, egy kissé túlzás, nem gondolod?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.11. 17:29:49

@loláb: "Egy TÖRVÉNYTELENÜL fenntartott kordon ellen léptek fel mindenféle jogszabály -még a mentelmi jogról rendelkezőnek is- a betartásával. "

Persze, jogszabályok betartásával...

"a jobbik IS nyujtott be módosító indítványt, már a törvényhez is"

A törvény elfogadása előtt MINDEGYIK párt nyújtott be módosító indítványt, viszont azt továbbra se tudod a fejembe verni, hogy mennyive szakmaibb a Jobbik hozzáállása a többiekénél...

loláb 2011.01.12. 09:09:51

@Fedor:

"Amikor ezt írtam, akkor ezt a tényt még nem ismertem."

Hát, hamar munka ritkán jó.

DeMarco 2011.01.12. 09:16:21

@Fedor: Ez megvan?

"Délben kezdődött a Sajtószabadság Magyarországon címmel megrendezett közmeghallgatás a brüsszeli székházában, amit az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) EP-frakciója kezdeményezett."

"Videóüzenetet küldött Konrád György író, felszólalt Neelie Kroes, az Európai Bizottság sajtószabadságért is felelős alelnöke, Haraszti Miklós, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadsággal foglalkozó volt megbízottja, Majtényi László volt adatvédelmi biztos, Vágvölgyi B. András író, és az ALDE több európai parlamenti képviselője."

"Ugyanakkor az Európai Parlament (EP) magyar néppárti frakciója kifogásolta, hogy a magyar kormány nem vehetett részt méltó módon a közmeghallgatáson.
"a magyar kormány többszöri hivatalos kérése ellenére sem biztosította annak méltó részvételét" a témában rendezett keddi meghallgatáson". "E döntés értelmében magyar előadóként csak és kizárólag a társadalmi támogatottság hiányában az Országgyűlésből kiesett SZDSZ volt politikusai és prominensei szerepelnek, megakadályozva, hogy a témáról valamennyi fél álláspontját méltóan felvonultató vita és kiegyensúlyozott kép alakulhasson ki" - írja a magyar néppárti frakció."

Kérdem én, hogy ki a fax nevében ugatnak ezek kint Brüsszelben? Azt a száz szavazót képviselve akik az opni hiányában rájuk szavazott???

Ők is mennek biztosan erre a meghirdetett dzsemborira, hiszen teljesen "függetlenek", kicsit sem gyűlőlik a jobboldalt és mindig Magyarország érdekeit tartják szem előtt...

Én Schöpflin György helyében csak annyit kérdeztem volna: Ti kik vagytok köcsögök és kit képviseltek? Társadalmi támogatottság hiányában, bukott pártként ugyan kinek a nevében jár a szátok? Na ballagjatok hazafele sebesen...

És még ők csodálkoznak, hogy a libsiket mennyire megvetik itthon...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.12. 09:17:05

@loláb: Akkor ezek szerint a többi része a történetnek (a kétharmados törvény módosítása egy teljesen másról szóló feles törvénnyel) szerinted teljesen rendben van.

Te tudod...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.12. 09:19:03

@DeMarco: Jó hogy írod, pont most készül róla poszt. Ja igen: Mind a három ember nemzetközi tekintély a maga jogán, nem mint volt szadeszosok voltak ott.

loláb 2011.01.12. 11:27:37

@Fedor:
"a kétharmados törvény módosítása egy teljesen másról szóló feles törvénnyel"

Ilyen esetekre a jogalkotásról szóló törvény valószinüleg nem tartalmaz kizáró rendelkezéseket, így törvényileg egészen biztosan rendben van.

Az pedig, hogy SZERINTED mi elegáns, vagy mi nem, az egész biztosan nem szerepel a mérlegelendő szempontok között.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.12. 11:41:16

@loláb: Ez nem elegancia, hanem elemi logika kérdése... Kizártnak tartom, hogy ez így rendben van. Ha mégis, akkor ez egy rossz rendelkezés. Mit szóltál volna te ahhoz, ha Gyurcsányék módosítottak volna egy teljesen más tematikájú feles törvénnyel egy kétharmados törvényt?

loláb 2011.01.12. 11:57:33

@Fedor:
"Kizártnak tartom, hogy ez így rendben van."
Márpedig a jogalkotás rendjéről törvény rendelkezik, utánanézhetsz neki, hogy rendben van-e, de szerintem felesleges.
A nem jogszerűen meghozott határozatokat ugyanis egyszerűen nem jegyzik be, erről a házszabály rendelkezik.

Szánalmas ez az érvrendszer, ez a "mit szóltál volna te ha..."
Az a kormány nem elsősorban a azok miatt az intézkedései miatt volt ellenszenves, amiket megcsinálHATOTT VOLNA, hanem azok miatt, amiket megcsinálT. Mert inkompetens, korrupt, gyenge, és pökhendi banda volt, aki a demokratikus ágakat elválasztó határt egyértelműen túllépte, és a 2006-os demonstrálókkal szemben törvénysértően eszközöket alkalmazva lépett fel.

Ezek után arról beszélni, hogy "mi lett volna ha", értelmetlen. Az ország 81 százaléka enélkül is a picsába kivánta őket, édesmindegy, hogy még ezen kívül mit csinálhattak VOLNA.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.12. 12:05:03

@loláb: Én nem arról beszélek, hogy jó volt -e, vagy sem a Gyurcsány kormány, mert a téma szempontjából ez irreleváns. Azt kérdeztem, hogy amit ilyen könnyen elnézel Orbánéknak, ugyanígy elnézted volna -e Fletóéknak, ha ugyanezt csinálták volna. Nem kell itt félrevinni a dolgokat.

loláb 2011.01.12. 17:34:32

@Fedor:
Én Fletójékat azért utálom, amit megtettek, és fel sem merül bennem, hogy olyanokon haragudjak rájuk, amit "megtehettek volna".

Kerek négyszög 2011.01.12. 19:00:05

@loláb:

Miért, mit tettek Fletóék? Grippenmilliókat tettek zsebre? Felbújtották a fradi B közép társulatát, hogy balhézzanak egy jó nagyot? Magánvagyonokat loptak?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0