Dzsessz, molinó és táncos Feri (fotók)
2011. január 27. írta: Fedor

Dzsessz, molinó és táncos Feri (fotók)

Fedor: sajtoszabadsag tuntetes 110127 01

Azért nem megy minden döccenőmentesen.

Az egy dolog, hogy most valamivel kevesebben voltunk. Túl közel volt az előző, viszont sokkal nagyobb volt a hideg (a folytatás - már ha szükség lesz rá - szerencsére később lesz, egy a rendezvényhez abszolút passzoló ünnepen). Viszont a múltkorihoz képest már profibb szervezés mellett is látszott: rutintalanok a házigazdák.

Kezdésnek kissé elvont dzsessz szólt, ami abszolút passzolt volna egy füstös klubhoz, vagy otthon egyedül hallgatáshoz, de egy tömegrendezvényen a hangulat megalapozásához?

Nagyon jól mutatott a 12 pontból az első egy hatalmas molinón - "Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését." - hisz tényleg passzolt ide, de talán nem közvetlenül a színpad elé kellett volna vele állniuk, mert totál kitakarták az ott lévőket (ezt szerencsére később orvosolták).

Nem tudom, mennyire szerencsés, hogy egy deklaráltan pártsemleges rendezvényen (akár a szervezők tudtával, akár anélkül) elhangzik egy olyan dal - "gondoljon mindenki arra, amire akar" felkonffal - amelynek az a refrénje, hogy "Feri segíteni kell, gyere vissza, táncolj újra nekünk". Egyrészt a tömegben is többségben voltak, akik inkább csak nevettek ezen kínjukban, hogy ez most mi, másrészt meg kiváló muníciót adnak ezzel akaratlanul is azok kezébe, akik majd ezt később mindenhol, pl. itt is a kommentek között ezt szépen fel is fogják használni.

Persze ezek csak kisebb bosszúságok. A lényegen, a tüntetés jogosságán, szükségességén ez persze nem változtat, és ha addig semmi se változik, akkor folyt. köv. a magyar sajtószabadság igazi ünnepén, március 15-én.

Képgaléria az estéről:

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr1002619517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feri, segíteni kell 2011.01.31. 13:59:04

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport második kossuth téri tüntetésén énekelte a dalt Kardos-Horváth János – feltehetően, hogy görbe tükröt mutasson mindazoknak, akik kétségbe vonják a pártok nélküli politikai tüntetések létjogosultsá...

Trackback: Viktor, gyere velünk! 2011.01.29. 03:10:57

Orbán Viktor huszonkét éve olyan szabadságeszmék mellett állt ki, amik most sokak szerint csorbultak. Ezért volt oly botor e sorok írója időnként azt kiabálni: Viktor, gyere velünk! Nyilván nem fog, de a szembesítés legalább némi elégtétel egy ilyen cs...

Trackback: Elítélt a bíróság, mert igazat írtam 2011.01.28. 18:16:45

Tegnap jogerősen, másodfokon is súlyos pénzbüntetésre ítélt a bíróság, mert egy híres emberről igazat írtam. Nem, nem másztam bele a magánéletébe vagy ilyesmi, hanem megírtam, mit mondott az illető egyik peréről az őt feljelentő felperes ügyvédje. A bí...

Trackback: Fölkel Róbert nem tudja mi ellen tüntet 2011.01.28. 15:47:29

 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvekMiután szembesült vele, hogy a legnagyob...

Trackback: A söralátét léptékű élet 2011.01.28. 14:26:14

Az utópiák természete, hogy nem valósulnak meg, vannak olyanok amikért nem is kár!

Trackback: Az apokalipszis hungarisztáni lovasai V. – Ön náci vagy kommunista, melyiket választja? 2011.01.28. 14:08:57

Minden rendes hungarisztáni zsigerből utálja, aki külföldön él/élt, pláne ha az a bizonyos külföld egy olyan ország, ahol picit jobban mennek a dolgok, mint a Dicső Hungarisztáni Dumaköztársaságban. Az ilyen alakoknak alanyi jogon kijáró, irigységgel e...

Trackback: Röhejtüntetés 2011.01.28. 13:04:33

Nehéz jobb szót mondani a "médiatüntetésre". Szerintetek melyik volt a tegnapi esemény abszolút mélypontja? - Mikor kiderült, hogy annyian jöttek össze erre az ingyenes, és a média által igencsak megtámogatott tüntetésre (Index címlap, stb.),...

Trackback: Szexi vagyok 2011.01.28. 09:35:06

Bárdos-Deák Ágnes azt mondja: elképzeli, hol állt volna Orbán Viktor 1948-ban, 1956-ban. Úgy hiszi, mindkét alkalommal, a hatalom önkényével szemben foglalt volna állást. 1989-ben tudjuk hol volt, sőt arra is emlékszünk, hogy megverték a rendőrök, miko...

Trackback: Viktor, gyere velünk! 2011.01.28. 02:47:49

Orbán Viktor huszonkét éve olyan szabadságeszmék mellett állt ki, amik most sokak szerint csorbultak. Ezért volt oly botor e sorok írója időnként azt kiabálni: Viktor, gyere velünk! Nyilván nem fog, de a szembesítés legalább némi elégtétel egy ilyen cs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferenc55 2011.01.28. 08:15:12

Elmaradt már megint a tömegoszlatás? Hol maradtak a Paprika Sprék? A gumilövedéket okádó puskások mit csinálnak ilyenkor? Hol itt a Demokrácia? Most olvastam át a létező összes újságot,de egy rohadt betűt sem kifogásolt senki hogy hiányzik,sőtt egy lappal több jelent meg a szokásosnál. Hogy lehet 2011.-ben még mindig ennyire megvezetni pár ezer embert? Egyre fogy a létszám,kezdenek ez emberek oda sorakozni,ahol nem hazudnak reggel délben este. Miért is mentetek ti ki az utcára?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 09:11:53

@ferenc55: "Elmaradt már megint a tömegoszlatás? Hol maradtak a Paprika Sprék? A gumilövedéket okádó puskások mit csinálnak ilyenkor?"

Talán azért maradhattak otthon, mert ez egy bejelentett, törvényes tüntetés volt, amelynek a végén mindenki békésen hazavonult, és nem akart senki se törni, zúzni, gyújtogatni.

"Most olvastam át a létező összes újságot,de egy rohadt betűt sem kifogásolt senki hogy hiányzik,sőtt egy lappal több jelent meg a szokásosnál. Hogy lehet 2011.-ben még mindig ennyire megvezetni pár ezer embert?"

1. Mivel előzetes cenzúráról (még) nincs szó a törvényben sem, egyelőre ezen nem kell csodálkozni.
2. Az utólagos szankcionálás lehetősége csak az EU elnökség után fog fennállni, ezt valahogy kifelejtetted nagyhangú barátom. És hogy ki van megvezetve? Na vajon melyik kormányról derül ki napról napra, hogy folyamatosan hazudik, legutóbb pl. a az EU biztos leveléről? Nagyképűen állítanak valamit, de a Kósa-Szijjártó affér óta se tanulták meg, hogy a belföldre szánt mondataikat odakint is meghallják, és kíméletlenül leleplezik a füllentéseiket. Ott tartunk, hogy most már nem csak a sajtótörvényt, hanem általában a magyar demokrácia állapotát vizsgálják az EU-ban, és akkor még azt mondod, hogy mi vagyunk megvezetve?

Bájos.

DeMarco 2011.01.28. 09:24:58

Szerintem ne játszuk el a múltkorit, teljesen fölösleges. Akit még érdekel, lapozzon lejjebb. A Feris dal sem lóg ki a sorból...

Tehát helyette itt egy nagy OFF:

Bár az indexre valami oknál fogva nem került ki...
Nincs linkem, de mno-ból másoltam.

Bár a magyar szocialisták minden módon tiltakoznak az ellen, hogy ők állnának Magyarország nemzetközi lejáratása mögött, a lapunk birtokába került dokumentum mást bizonyít. Az Orbán Viktor strasbourgi programbemutatójára készült háttéranyag az európai szocialisták kezébe adott muníciót a magyar miniszterelnökkel szemben. Az iromány végén a következő aláírás olvasható: „The Hungarian Socialist Delegation” (a magyar szocialista delegáció).

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
A magyar kormányt lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az Európai Parlamentben napokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar európai uniós elnökség programját a strasbourgi intézmény ülésén.

A magyar elnökséget a kezdetektől fogva a bizalmatlanság szokatlan érzése veszi körül, amely alapvetően három főbb tényezőhöz vezethető vissza – kezdődik a szocialisták levele, amelyben ismertetik a magyar médiatörvényt szocialista szemszögből, Orbán Viktor tavaly februári, még az ellenzék vezetőjeként elmondott kötcsei beszédét, a nyugati lapok Magyarországgal kapcsolatos bírálatait, illetve csatolták azt az Európai Bizottságnak címzett levelet is, amelyben tizenhárom, Magyarországon tevékenykedő külföldi vállalat kifogásolja a magyar különadókat.

Levelükben a szocialisták arra hívják fel európai parlamenti kollégáik figyelmét, hogy a tavalyi magyarországi választások után az Orbán-kormány gyengítette a demokratikus intézményeket, korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit, gúzsba kötötte a független Költségvetési Tanácsot, pártkatonákat helyezett kulcspozíciókba, köztük Schmitt Pál államfővé, illetve Polt Péter legfőbb ügyésszé történő kinevezését említik. – A Fidesz kétharmados többsége által irányított parlament vitatott médiatörvényt fogadott el, most pedig a Magyar Nemzeti Bank kezét akarja megkötni, többek között úgy, hogy pártembereket delegálnak a jegybank monetáris tanácsába – olvasható a levélben.

A szocialisták kifogásolják továbbá azt, hogy „hazafias gazdaságpolitikája” érvényesítése érdekében az Orbán-kormány elutasította az EU, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által dobott mentőcsomag felújítását, amely nélkül a magyar gazdaság összeomlott volna 2009-ben. Az MSZP képviselői a levélben ráerősítettek azokra a nyugati ellenérzésekre is, amelyek – teljesen alaptalanul – külföldellenességgel vádolják Orbán Viktort. A magyarországi szocialisták ugyanis világossá tették: véteknek tartják, hogy a magyar kormány a „fősodratú európai ötletekkel” ellentétben máshogy képzeli el a válságkezelést, és nem veszi figyelembe az Európai Bizottság javaslatait az államháztartási hiány csökkentésével kapcsolatban. További gond, adták külföldi politikai partnereik tudomására, hogy a magyar kormány megszorítások helyett válságadókat vezetett be a gazdaság olyan ágazataiban, ahol „elsősorban külföldi vállalatok tevékenykednek”.

A Magyarországon ellenzékbe szorult baloldaliak – nem kis csúsztatással – azt is tudatták nyugati barátaikkal, hogy Orbán Viktor kormánya „államosította a nyugdíjrendszer második és magánpillérét”. Hogy nem államosításról, hanem a kötelező befizetések központi kezelésbe vételéről van szó, továbbá hogy a magánmegtakarításokhoz valójában nem nyúlt a kormány, arról nem szól a fáma.

A szocialisták szerint „sokan megkérdőjelezték Orbán Viktor európai elkötelezettségét, több, korábban hangoztatott, vitatott kijelentése miatt”. Az MSZP felrója Orbán Viktornak, hogy négy hónappal az EU-elnökség kezdete előtt a külföldre akkreditált magyar nagyköveteknek címzett beszédében egy szóval se említette meg az elnökséget. Az elnökség sikerét pedig kockáztatta az, hogy „óriási elbocsátások” mentek végbe a köztisztviselők körében – írják.

Hazai szocialistáink természetesen a médiatörvény kapcsán is részletes „tájékoztatást” adtak pártcsaládjuk tudatlanabb tagjainak. Egyebek mellett az is kifogásaik között szerepel, hogy törvénysértés esetén – „egyedülálló módon” – a szolgáltatók vezetőit is megbírságolhatja a médiahatóság. Arról hallgattak, hogy ez a rendelkezés szerepelt a szocialista Jánosi György által benyújtott, és az MSZP által támogatott 2009-es médiatörvény-koncepcióban is.

Az Európai Parlament MSZP-s képviselői a hazugságtól sem riadtak vissza, amikor azt írták: bár a hatóság által kivetett szankciók megtámadhatók a bíróság előtt, a bírságokat ez esetben is ki kell fizetni a hatóság által előírt határidőn belül, hacsak a bíróság erre nézve nem engedélyez halasztást. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bíróság nem csupán elhalaszthatja a fizetési kötelezettség határidejét, hanem meg is semmisítheti a hatóság döntését.

Maradt még kérdés?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 09:43:33

@Fedor: "Na vajon melyik kormányról derül ki napról napra, hogy folyamatosan hazudik"

hogy klasszikust idézzek:

"Persze azt is tudjuk, hogy a politikai munkamegosztás jegyében Fletóék hazudtak reggel, hazudtak este és hazudtak éjjel, viszont a munkaidőt (nappal) meghagyták a Fidesznek."

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 09:47:23

@DeMarco: "Maradt még kérdés?"

talán csak annyi, hogy miért éppen az mno-ra hivatkozol, amikor komoly ember nem tesz ilyet?

másrészt olvasgass Tóta W.-t: w.blog.hu/2011/01/28/ilyenek_voltunk_15

harmadrészt: szépen, nagyon lassan, nem túl kapkodva, és nem túl nagy erőbedobással lassan fel kellene készülnie minden fideszesnek arra, hogy a hatalmi gőg eltakarására a "kommunistázás" kevés lesz. ehhez pedig itt a szellemi muníció: magyaridiot.blog.hu/2010/12/21/csak_egy_komment_2010_12_21

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 09:53:45

@DeMarco:

1. Gondolod, hogy (ha egyáltalán valóban volt ilyen levél, mert a FIDESZ házilapnál buktak már le ennél nagyobb hazugsággal is), a teljes nyugati politikusi karnak ez volt az EGYETLEN információforrása az ügyről? Az Európai Néppárt képviselői pl., akik monitoring ejárást kezdeményeztek hazánk ellen, mind bedőltek egyetlen levélnek? Ne nézz már mindenkit ennyire ostobának...

2. Tudom, hogy nem olvasod Tóta W-t, de ezúttal tégy kivételt, érdemes:

w.blog.hu/2011/01/28/ilyenek_voltunk_15

Ez talán egy kicsit több, mint egy körlevél...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:05:45

@Fedor: "Gondolod"

gondolja. hiszi. tudja. ez van.

egyébként ezt pofázom egy ideje, mióta ráéreztem ennek a társadalmi rétegnek/csoportnak a gondolkodásmódjára.

hogy rosszul látjuk, hogy érvekkel, egy szélesebb kitekintéssel, hogy egyáltalán bármivel hatni lehet rájuk, gondolkodóba lehet ejteni őket.
mert szerintük van végre egy olyan ember, egy olyan kormány, aki és amely az egész világgal szemben (!) a Magyarok érdekeit képviseli és minden ármány és kritika és támadás a magyarellenes erők, a "kommunisták" műve.

na, kedves Fedor és a többiek: azt kellene elfogadni, hogy ez egy állandó, és ennek figyelembe vételével kellene elkezdenünk lassan és szótagolva kommunikálnunk.

loláb 2011.01.28. 10:06:47

Klasszikust csak pontosan:

"Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek."

loláb 2011.01.28. 10:08:09

@Fedor:

". Gondolod, hogy (ha egyáltalán valóban volt ilyen levél, mert a FIDESZ házilapnál buktak már le ennél nagyobb hazugsággal is), a teljes nyugati politikusi karnak ez volt az EGYETLEN információforrása az ügyről?"

Nem, volt más is:

www.helyitema.hu/Hirek/Hogyan_irhattak_olyasmirol_ami_meg_meg_sem_jelent.html

ferenc55 2011.01.28. 10:11:37

Szerinted lehet hogy még mindig nem értik?
Egyébként a legnagyobb baj az,hogy nem Orbán vagy valamely EP-képviselő ellen
történik a dolog amit a Szocik csinálnak,hanem az Ország ellen.
Nincs tudomásom arról,hogy amikor az elmúlt években a el ítéltek újság írókat,vajon hol a fészkes fenében volt ez a tiltakozás,ami most jelen van egy feltételezett valami miatt.Őrület.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:18:30

@ferenc55: "egy feltételezett valami miatt"

sok évvel ezelőtt egy "kolléga" az index Fórumán valami hasonló fejtegetésbe bocsátkozott, mire leírtam neki egy gondolatkísérletet, ami arról szólt, hogy vajon meg-lehet-e sértősni a következő mondaton:

"jó volt édesanyáddal, csak egy kicsit sokat kért"?

a mondatban nincs semmi, tkp. pozitív gondolatról van szó, mégis általános felháborodás lett a vége a "másik oldalon" én meg kaptam egy kéthetes kitiltás. ki érti ezt?

az a probléma, hogy a - finoman fogok fogalmazni - kormányhű állampolgárok sajnos képtelenek kivenni a képletből a szocialistákat.
tehát képtelenek úgy tekinteni a helyzetre, a médiaszabályozásra, bármire, hogy bármennyire is elfogultak Fidesz irányában, elhiggyék, hogy az nem szentek gyülekezete, és bizony, tévedhetnek (ez most szokatlanul jóindulatú fogalmazás volt tőlem).

azt el sem várom, hogy meglássá(to)k: a Fidesz bolsevik módon építkezik, és a totális uralom a céljuk.
ez már advanced level, és ráérünk 10-15 év múlva tárgyalni róla...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 10:19:08

"Nagyon jól mutatott a 12 pontból az első egy hatalmas molinón - "Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.""

Hadd jegyezzem meg: legutóbb elvitték a rendőrök azokat, akik a 12 pontból merészeltek idézni.

De biztos, kukát dobáltak, és köveket borogattak meg fordítva.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:19:42

@loláb: mno, Helyi Téma - sikerült kiválasztani a pártsajtót, meg a párt-bulvársajtót. csak gratulálni tudok!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:22:59

@ferenc55: "hanem az Ország ellen."

affenét. ez az Orbán-féle interpretáció, amit már Strasbourgban is volt, aki megpróbált leállítani.

ezt mondom, ez a bolsevik ("többségi") gondolkodásmód: többségem van a Parlamentben, tehát én vagyok az ország.

lófaszt.

Naumov 2011.01.28. 10:23:57

@idelle: Jobb ha az ember nem olvas sem MNO-t, sem tótavét, tekintve hogy mindkettő nagyjából ugyanaz a kategória, i.e. teljesen komolytalan. Lassan jobb lesz ha belenyugszotok abba, hogy a 2002-2010-es időszakban nagyjából gajra ment a szoclib sajtómunkások függetlenségének mítosza, és ma már a többség maximum elnézően legyint Modern Képmese Árpi és a hasonszőrű megmondóemberek neve hallatán. Ma már tényleg maximum arra játszhattok, hogy egyes külföldi ellenérdekelt orgánumok (az nagyjából tökmindegy hogy a magyar szoclib oldal közbenjárására, vagy sem) majd hitelesítik az állítólag veszélyben lévő sajtószabadsággal kapcsolatos háztáji vinnyogást, de ahogy elnézem, már ez is erősen lecsengőben van, lassan ideje lesz új téma után nézni

Ettől függetlenül persze nagyon sok sikert kívánok nektek a további hatalmas tömegeket megmozgató rendezvényekhez, nincs is annál szebb dolog, mint amikor az ember átmenetileg szabadságharcosnak képzeli magát, majd hazamegy a jól fűtött lakásba, kellemesen megvacsorázik, aztán megdugja az asszonyt, végül pedig azzal a tudattal hajtja álomra fejét, hogy ma is megküzdött a demokráciáért. Arra azért vigyázzatok, hogy egyes rövidlátó rohamrendőrök ne nézzenek véletlenül benneteket is kukagyújtogatóknak mint az ártalmatlan nyugdíjas öregasszonyokat 2006 októberében, mert félő hogy ilyen szituációban az ugatás kevés lesz

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 10:25:35

@DeMarco: Jó lenne erről valami eredeti felvétel.
Nem bízok én egyik lakájújságban sem. :S

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:27:09

@TaTa86.: "legutóbb elvitték a rendőrök azokat, akik a 12 pontból merészeltek idézni."

és ez erősebb az ászpókernél, tehát meg nem történtté teszi azt, amiért most tüntettek a srácok.

"De biztos, kukát dobáltak, és köveket borogattak meg fordítva."

nem tudom, ezt honnan veszed, 1956 óta nem volt ilyen és ehhez hasonló Magyarországon. a 2006-os és azt követő évek ilyen jellegű tudósításait az atv stúdiójában vágták és montázsozták össze, budapesti háttérrel.
egy dolog történt csak: a rohamrendőrök a telefonkönyből kinézték ártatlan állampolgárok címét, kimentek hozzájuk, és a saját nappalijukban agyonvertek mindenkit.

folytassuk még ezt a stílust vagy inkább elkezdünk értelmesen kommunikálni?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 10:33:07

@idelle: OV a miniszterelnök. Ilyen módon ő képviseli az országot. Ezt nehéz felfogni?

De kifejtem még jobban. Magyarországon minden hatalom a népé, ezt a hatalmat közvetett módon választott képviselők útján gyakorolja.

A nép megválasztotta a képviselőket, és a képviselők többsége megválasztotta a miniszterelnököt. A tranzitivitás nyilván nem 100%os, de attól még a nép megválasztotta Orbánt.

Szóval, aki KINT Orbánt fikázza, Magyarországot, a magyar nemzetet/a magyar szavazópolgárokat fikázza.

Te itthon nyugodtan elmondhatod őt az utolsó bolseviknek, hiszen te adtad a parlamentnek a megbízást, hogy képviseljenek téged, te fizeted a cehhet, tehát joggal kéred számon, ha nem azt csinálják amit te szeretnéd. De az EUnak ehhez qrvára semmi köze, és igenis el lehet várni, hogy tisztelettel beszéljenek Magyarország kormányfőjével!

Az európai értékekre ne hivatkozzunk, mert ahhoz képest a médiatörvény objektív, és egzakt. Amíg a Benes dekrétumokkal semmi baj, addig nekünk senki ne szóljon be!

ferenc55 2011.01.28. 10:34:41

A poénkodós megjegyzésedre annyit,hogy amikor hazaérsz ,remélem vár valaki,akkor így köszönjél neki ahogy ideírtad. Én nem vagyok semmiféle kormány meg akármi. De ha már ilyen poénkodós kedved van,akkor írd meg nekem,hogy te köreidből hallottál e valami verziót arra,hogy mi lesz holnap,mert hogy az egész bagázs távolbalátó az már biztos. És kedves barátom,ha már kijártátok majd a szankciókat ha lesznek,akkor azt nem Orbánra méritek,hanem erre a gyönyörű országra. Hallgassatok végre már egyszer a vezéretekre is,ő azt mondta,ha nem tetszik,akkor el lehet...
mi pedig április óta nekikezdtünk rendezkedni,hogy minden és mindenki a helyére kerüljön,hogy ez az ország elsősorban nekünk legyen jó,békés és gazdag.Ez ellen már nincs mit tenni,minden megy a maga útján,rendben békében ,és nélkületek egyenlőre.

loláb 2011.01.28. 10:36:09

@idelle:
Pártsajtó, tényleg, így már nem is kell vitatni, hogy Eörsi, Konrád vagy Nehéz-Posonyi tájékoztatja objektíven a külföldi partnereit.

Lehet pártsajtózni, de azt gondolom sejted, hogy az elmúlt évek legynagyobb sajtó-bortánya éppen nem a jobboldali orgánumokhoz köthető, hanem a "mértékadó" népszabadsághoz.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:38:32

@Naumov: "nagyjából gajra ment a szoclib sajtómunkások függetlenségének mítosza"

örülök, hogy a jobboldali sajtómunkások függetlenségével az őket megillető terjedelemben foglalkoztál: 0 karakterrel.

igen, lehet fennhéjázva herótozni és kikacagni a kormányellenes demonstrációkat, de:

1) biztos iszonyatosan megsértődtél volna, ha hasonló hangnemben pocskondiáztam volna az intelligens, rendezvényeket szétsípoló, -doboló igazmagyarok megmozdulásait, nem beszélve a gyújtogatókról, Molotov-koktélozókról, akik persze az aljas hazugság ellen "keltek fel", de akik most - amikor államvallássá lett a cinikus pofánhazudás - érdekes módon nem mutatkoznak, biztos azért, mert 8-tól du. 5-ig tart a amunkaidő az állami hivatalban, amit jutalmul kaptak.

2) nem tudom, minek köszönhető - ha a korodnak, akkor részlegesen megbocsátva -, hogy nem látod: jelenleg éppen egy olyan hatalmi rendszer kiépítése folyik, ami ellen a most kormányhű erők vissza akarnak vágni.
és ezt nem a Népszava mondatja velem, hanem az, hogy sikerült úgy születnem, hogy pontosan emlékezzek arra a rendszerre, ahol sem én nem pofázhattam, sem te nem pofázhattál volna szabadon.

Orbán azt a rendszert másolja, amit maga is látott, amiben maga is élt.
és ne következzék be, de nem tartom kizártnak, hogy egyszer majd azok állnak az első sorban, kövekkel a kezükben, akik most ájultan hevernek a Szeretett Vezér lába előtt.

nem baj, ha nem érted (nem veszed), amit írok. ha szerencséd lesz, nem is kell soha.

mindenesetre az unokáitok roppant mód fognak szégyellni benneteket...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 10:40:07

@idelle: "és ez erősebb az ászpókernél, tehát meg nem történtté teszi azt, amiért most tüntettek a srácok."

Csak jeleztem nagyokos, hogy 2009hez képest (asszem ez akkor volt), mikor 2 csendben álló fiatalt elvittek a rendőrök, amiért egy molinóval "Felelős kormányzást Budán és Pesten."-t követeltek, akkor még nem volt bolsevizmus, és nem csorbultak a szabadságjogok. Nem erősebb az ászpókernél csak jelzi, hogy képmutatóak vagytok.

Az hogy miért tüntettek rátok tartozik, nem tisztem megítélni. Továbbra is örülök, hogy 8 év progresszív demokráciája után végre nem gyomorideggel kell a kilóméternyi kordon között mászkálni 1000 kivezényelt robotzsaru között, várva hogy mikor szakad el valakinél a cérna, és egy flakon bedobása miatt, mikor verik szét az egész társaságot.

Egyébként a Fidesz tényleg felháborító dolgokat csinál, de az nonszensz, hogy itt veszélyben lenne akármilyen szabadság.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:41:14

@TaTa86.: "Szóval, aki KINT Orbánt fikázza, Magyarországot, a magyar nemzetet/a magyar szavazópolgárokat fikázza."

ha így gondolod, akkor valóban nincs miről beszélni.

Fletó idejében bizonyára NEM így gondoltad, de hagyjuk, túlságosan kedvelem a blogmunkásságodat ahhoz, hogy belemenjek ilyen vitákba.

"Az európai értékekre ne hivatkozzunk, mert ahhoz képest a médiatörvény objektív, és egzakt. Amíg a Benes dekrétumokkal semmi baj, addig nekünk senki ne szóljon be!"

tehát mások köcsögsége igazolja a miénket: szép, bolsevik gondolat...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:49:06

@TaTa86.: "várva hogy mikor szakad el valakinél a cérna, és egy flakon bedobása miatt, mikor verik szét az egész társaságot."

az úgy kezdődött, hogy... és akkor nem is nagyon van miről beszélni.

a rövid véleményem az egészről elolvasható itt: orulunkvincent.blog.hu/2011/01/24/harom_majom/fullcommentlist/1#c12330738

"Egyébként a Fidesz tényleg felháborító dolgokat csinál, de az nonszensz, hogy itt veszélyben lenne akármilyen szabadság."

majd látsz még cifrákat, barátom. majd, ha elfogy az ellopott pénz. majd, amikor kiderül, hogy egyetlenegy dolog számít: a saját boldogulásuk. és így tovább.
sokára. évek múltán.
majd megbeszélhetjük. én itt leszek (vagy börtönben, ki tudja).

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 10:50:41

@loláb: "Eörsi, Konrád vagy Nehéz-Posonyi tájékoztatja objektíven a külföldi partnereit."

azért kértük Fedorral, hogy olvassátok el Tóta mai cikkét, mert van egy KONKRÉT hivatkozás az objketív tájékoztatásról, 2003-ból.

egyik kutya, másik eb.

csakhogy arra fogni a médiatörvény szarságát...hát, nem tudom, elég ostoba dolognak tűnik innen...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 10:56:17

@idelle: "a így gondolod, akkor valóban nincs miről beszélni."

Veled aztán lehet vitatkozni. :o)
Ha nem értünk egyet bizony nincs miről vitatkozni.

"Fletó idejében bizonyára NEM így gondoltad, de hagyjuk, túlságosan kedvelem a blogmunkásságodat ahhoz, hogy belemenjek ilyen vitákba."
Így van Fletó alatt nem így gondoltam. Tévedtem. Beismerem. Hiba volt kivinni a dolgot, Fletót is itthon kellett volna támadni, kint pedig védeni, hiszen ott akkor ő volt Magyarország.

A Fidesz és Morvai is nagyon rosszul tette, hogy okt 23át kivitték, nem is lett semmi értelme, azon kívül, hogy kialakulhatott az a kép, hogy a magyarok is olyan vicces fiúk, mint a fehéroroszok...

Szóval mea culpa!

"majd látsz még cifrákat, barátom. majd, ha elfogy az ellopott pénz. majd, amikor kiderül, hogy egyetlenegy dolog számít: a saját boldogulásuk. és így tovább."
Van valami konkrétum, amire alapozod azt, hogy hülyének nézel? Vagy csak megszoktad, hogy mindenkinél okosabb vagy?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:02:26

@ferenc55: Tévedésben vagy. A paprika spré, meg a tömegoszlatás, meg a rendőrterror nem ennek a szerveződésnek a jelszavai, illetve itt nem futballhuligánok buliztak egy jót a gulyáságyú mellett. Mellément, nem talált, próbáld újra.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:05:07

@DeMarco: Igen, van valaki aki ezt a baromságot végig bírta olvasni? Mármint röhögés nélkül. Mert én nem.

ayatollah 2011.01.28. 11:05:34

Ez a lány tényleg szexi. Ha narancselvtárs volna akkor is az lenne.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:09:13

@ferenc55: De nehéz fejed van. Szóval, a gond nem a régi médiatörvénnyel van, hogy annak alapján sérülne egy alapjog. Hanem az újjal. Amit már az új kormány sara, nem a régié. A bírálat ennek a törvénynek és a kormánynak (nem az országnak) szól. Világos? Felfogtad? Helyes.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:09:59

@ayatollah: Hát nem jobb egy olyan tüntenés, ahol ilyen lányok vannak, nem pedig kukagyújtogató kopaszok?!

Naumov 2011.01.28. 11:10:20

@idelle: Részemről egyaránt mélységesen lenézem a jobboldali és a baloldali sajtómunkásokat, nem véletlenül írtam az imént, hogy jobb ha az ember nem olvas MNO-t, csak úgy látszik forradalmi hevületedben efelett a kitétel felett sikerült elsiklanod. A magyar jobbsajtó és balsajtó nagyjából ugyanazon a nemlétező színvonalon mozog, egyetlen alapvető különbség van közöttük - az hogy a jobbsajtó neve a rendszerváltás óta mindig is jobbsajtó volt, míg a balsajtónak nagyjából 2002-ig sikerült megőriznie a függetlenség mítoszát. Az elmúlt nyolc évben aztán sikerült ezt lerombolniuk, úgyhogy mostanra eljutottunk abba az állapotba, hogy a normálisabb honpolgár nagyjából ugyanúgy legyint a Magyar Nemzet és a Népszabadság meg a Hír TV és az ATV nevének hallatán

Ami az úgynevezett igazmagyarok tüntetéseinek témáját illeti, 2006.okt.23-án alapvetően háromféle ember volt az utcákon: 1. azok akik balhézni meg kukát gyújtogatni mentek ki 2. azok akik a Fidesz naggyűlésre mentek ki azzal a céllal hogy meghallgassák Viktor vezért, majd utána békésen hazamenjenek mint tették az a megelőző évek számtalan fideszes rendezvénye után 3. azok akik nagy ívben szarnak a politikára Viktorral és Ferenccel együtt csak éppen rossz helyen voltak rossz időben. Ti a mai napig próbáltok úgy tenni, mintha Gergényi elvtársad keretlegényei kizárólag az 1. kategória tagjait verték volna össze, miközben a valóság ezzel szemben az (mondaná Vulgár Gyuri bácsi), hogy mindenkit válogatás nélkül összevertek aki belekerült a szórásba. Mármost hogy miért tesztek így, annak több oka is lehet, a végeredmény mindenesetre mindenképpen erőteljes szellemi retardáltságra utal. Mostanra esetleg eljuthattatok volna annak a felismeréséig, hogy Orbánék többek között pont emiatt kormányoznak most kétharmaddal, de a jelek szerint ettől még marhára messze jártok. Majd ha ez egy szép napon sikerül, akkor esetleg felállhat valami elfogadható kormányképes alternatíva Orbánékkal szemben (ami feltétlenül üdvös lenne), addig maradnak nektek a Feri-nosztalgiázó ötezres tömegdemonstrációk a szebb napokat látott Bródy Tinibával

ferenc55 2011.01.28. 11:13:38

Elfogy az elvtárs el fogy a pénz,mi lesz itt? Tudja valaki? Ja a blogger az marad gondolom.

ferenc55 2011.01.28. 11:16:48

Kioktatást jó lenne ha közelebbiekkel rendeznéd,mert azt hiszem hogy valamelyik barátoddal összekevertél! A Nyolc éves kormányzásnak mintha vége lenne mint a Botnak, világos? Érted? Ha nem kérdezz rá.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 11:27:57

@lecsekkoltam: Szálasi naivitását kölcsönvéve: gondolom ezután mi is megsemmisítő kritikával illethetünk francia és német törvényeket ugye?

Pl a német médiatörvény sokkal durvább mint a magyar, és a gyermekvédelmet sokkal komolyabban veszik. Indulhat a támadás?

A franciák nem hajlandóak tudomásul venni a nemzeti kisebbségeik létét, elnyomják a baszkokat stb. Gondolom ha ezt felvetnénk az EU beállna mögénk és addig ütnék a csigazabálókat, amíg meg nem adják azt a rohadt autonómiát!

Szóval Szálasi: "Értem Veesenmayer úr, és ki lesz a mi teljhatalmú megbízottunk Berlinben?"

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 11:30:53

@Naumov: Tegyük hozzá, az arányok nagyjából:
huligánok-fideszesek-járókelők
1 : 70 : 29

loláb 2011.01.28. 11:34:00

@idelle:
Én konkrétan LESZAROM, hogy a fidesz mit csinált 2003-ban.

Mert ennek a világon semmi köze nincs ahhoz, amit a bal-liberális oldal művel MOST.

A fidesz is megkapta akkor a magáét a kormányoldaltól, most ti is megkapjátok.
Én nem gondolom, hogy ettől a szocik vagy a liberálisok hazaárulók lennének, de nyilvánvaló, hogy a külföldi közvélekedésre JELENTŐS hatást gyakoroltak ezek a baráti tájékoztatások a balliberális értelmiség részéről.

A médiatörvényt pedig el kéne olvasni, mielőtt kritizálni kezded.
Megtetted? Mert én olvastam, és úgy védem, hogy ISMEREM.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:36:26

@TaTa86.: Hát, úgy tünik szálasiban te vagy jobb, bár én erre a te helyedben nem lennék büszke. Tényleg csak az a tetű jutott eszedbe, pedig cicám az elmúlt 1100 év történelmében annyi erre érdemes ember van. Ugye ő volt az, akit fellógattak mint egy közönséges bünözőt?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:42:05

@loláb: dehogy ismered, elolvastad betüről betüre, és azt hitted, hogy megértetted. Az olvasás még nem megértés. Ami a töbit illeti, ha nem ilyen pocsék törvényt hoznak, senki se macerálná őket. Ha nem lehetne fogást találni a törvényen (pedig több kapaszkodó van rajta mint egy általános iskolában az összes bordásfalon), nem foglalkoznának vele. Ahogy annak idején a fidesz sirámokkal sem foglalkoztak, nem volt alapja.

borla 2011.01.28. 11:42:14

@Fedor: Az ellenállásodnak vannak anyagi okai?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 11:42:47

@lecsekkoltam: Meglehetősen gyenge válasz.

"Ugye ő volt az, akit fellógattak mint egy közönséges bünözőt? "
Nem. Föllógattak, mint hazaárulót.

EGyébként minimális szövegértéssel rájöhetnél, hogy Szálasi itt negatív színben tűnik fel, mellesleg ez egy elég híres anekdota, amely remekül szemlélteti, milyen naiv idióta volt szegénykém.

Ha ne túl nagy kérés válaszolnál érdemben a felvetésemre? Ha nem érted miről van szól, elmagyarázom szájbarágósabban is, akár Szálasi nélkül is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 11:45:25

@loláb: "Én konkrétan LESZAROM, hogy a fidesz mit csinált 2003-ban.

Mert ennek a világon semmi köze nincs ahhoz, amit a bal-liberális oldal művel MOST."

Ja. Úgy kezdődött, hogy a szocik visszaütöttek.
Hagyjuk már ezt a kettős mércét. A Fidesz pont ugyanezt csinálták, csak nem voltak ilyen jó kapcsolataik, de ez semmi alól nem menti fel őket.

loláb 2011.01.28. 11:59:19

@TaTa86.:

"A Fidesz pont ugyanezt csinálták, csak nem voltak ilyen jó kapcsolataik, de ez semmi alól nem menti fel őket."

Ezt nem vitatom.
Azt az állítást vitatom, hogy "nem igaz, hogy a balosok gerjesztik a médiatörvény körüli hisztit".
De, igaz.

@lecsekkoltam:
"dehogy ismered, elolvastad betüről betüre, és azt hitted, hogy megértetted. Az olvasás még nem megértés."
Ja, ha te mondod, akkor így van.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 11:59:23

@TaTa86.: Akkor szálasi nélkül. A magyar törvény azért durva mert olyan dolgokat tartalmaz, amelyek ellentétesek minden józan ésszel, indokolatlanul korlátoznak alapjogokat és megsértenek és felrúgnak alapvető jogi alapelveket. Az utóbbira a gumiszabályok a legjobb példák, sértik az arányosság elvét, hisz nem tudod hogy a kiszabandó büntid arányos-e, hiszen egy jogalkalmazó fogja eldönteni, hogy büntethető vagy-e érte vagy sem.
Az a leggyengébb érv, hogy júúúúúúj a német, a skandináv, a tahiti, a francia szabályozás rosszabb. Mondd, meghúztad ma már a szomszéd kislány copfját? El ne mulaszd, egy óvodásnak ezt nem szabad kihagyni, ja meg az árulkodást sem. Ha majd felhagysz a gyermekded érvekkel, akkor érdemben is vitatkozhatunk. Addig be kell érned ennyivel.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 12:01:46

@loláb: Mégis szorult beléd józanész. De ne rám hallgass, legyen saját véleményed, ne szégyelld, hogy ha esetleg nem érted a jogi szövegeket, nem könnyű érteni őket.

Naumov 2011.01.28. 12:08:30

@lecsekkoltam: Szerintem jobb ha belenyugszol hogy néhány formai hibán kívül a törvény lényegét tekintve maradni fog, ahogy van. Nem tudom már hol olvastam, hogy Schiffer szerint is kb. 90%-ban rendben van a dolog, a maradék 10%-on megy a rugózás. Persze belehergelheted magad még jobban, csak kár az időért meg az energiáért

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 12:14:10

@Naumov: Az én időm, az én energiám. Schiffer számomra nem referencia.

DeMarco 2011.01.28. 12:17:07

@loláb: Vigyázz, vmi ritka értelmes emberrel van dolgod... :))

Naumov 2011.01.28. 12:19:48

@lecsekkoltam: Schiffer emlegetése miatt elnézést kérek, már éppen majdnem elfelejtettem azt az alapvetést, miszerint valójában az LMP is egy rejtett Fidesz-tagozat.

Hát akkor további sok sikert kívánok a médiatörvényen való kérődzésen - ha esetleg valamikor mégis úgy döntesz, hogy értelmes dolgokkal is szeretnél foglalkozni, szóljál nyugodtan és majd elmegyünk bowlingozni

DeMarco 2011.01.28. 12:20:22

@TaTa86.: "Jó lenne erről valami eredeti felvétel.
Nem bízok én egyik lakájújságban sem. :S"

Én sem, de ebben találtam meg először. Valamelyik tv mutatta a dokumentumot is hozzá. Nem kerestem túlzottan, csak a szöveg része érdekelt. Nem gondolom, hogy bepróbálkoznának egy hoaxal.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 12:21:43

@borla: "Az ellenállásodnak vannak anyagi okai?"

Pontosan mire gondolsz? És egyáltalán: miért lenne? Más okom nem lehet arra, hogy az legyen a véleményem, ami? Semmi közöm sincs semmilyen minőségben egy médiavállalkozáshoz se (max. fogyasztóként), teljesen más területen dolgozom. Még ebből a blogból se láttam egy árva fillért se, mert nem kattint senki a reklámokra :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 12:23:22

@loláb: Szvsz nem ők gerjesztik, ők "csak" katalizálják... Igazából persze morális szempontból ez lényegtelen.

@lecsekkoltam: Akkor nem értetted meg amit írtam.
Válasszuk ketté a dolgot:
1) Médiatörvény
2) A magyar médiatörvény külföldi bírálata.

1) A médiatörvényről jogász szerktársam véleménye: archiregnum.blog.hu/2011/01/19/o_tempora_o_mores_5
A helyzet az, hogy eddig is gumijogszabály volt, eddig is lehetett durván büntetni, ez önmagában nem jelent túl sok mindent.
Nem jogi szempontból én szerintem a médiatörvény rossz. Mégpedig azért mert nem demokratikus: a tanács nem képezi le az áprilisi választások eredményeit. Igenis kellett volna mszps, jobbikos, lmps tag bele, akkor is ha kisebbségben vannak, és 9 évre való kinevezés egyszerűen cinikus pofátlanság.
Ez a hozzáállás jellemző a fidesz kormányzására, és ez olyan dolog ami ellen lehet, kell is tüntetni. (Akkor is ha a véleményemet fenntartva: semmi nem fenyegeti a szólásszabadságot.)

2) Nemzetközi megítélés: Na én erről beszéltem eddig, ez sajnos nem jött le. Itt arról van szó, hogy az EU nagyhatalmai beleugatnak egy kis, elvileg szuverén ország belügyeibe.
Ehhez nincs joguk, és ha ezt nem adjuk tudtukra nagyon rosszul járunk.
Itt az ország szuverenitásáról van szó.
Szálasi úgy jött ide, hogy a szerencsétlen azt hitte ő és Hitler egy polcon vannak, és nem egy kollaboráns báb, hanem a Führer partnere, ahogyan Magyarország sem egy vazallus állam, hanem a III. Birodalom egyenrangú szövetségese.
Ezért lepődött aztán meg, mikor rájött hogy itt van Veesenmeyer, aki akármikor beleugathat az ő ügyeibe, de neki semmilyen beleszólása, nincsen Hitler ügyeibe.

Szóval: a balhét tartsuk itthon, válasszuk külön a kül- és a belpolitikát.
Én a magam részéről, de ezzel a legtöbb jobber így van, el vagyok szánva, hogy tényleges jogsértés esetén kiálljak az ellenzéki magyarokért. Cserébe Magyarország szuverenitását közös ügyként kéne kezelni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:27:10

@loláb: "Én konkrétan LESZAROM, hogy a fidesz mit csinált 2003-ban."

hát persze, ezt pofázom.

"A médiatörvényt pedig el kéne olvasni, mielőtt kritizálni kezded.
Megtetted? Mert én olvastam, és úgy védem, hogy ISMEREM."

azt gondoltam, hogy ez a kommunikációs lépcső már a múlté, főként, mióta úgy küldtük ki a lefordított törvényt, hogy néhány passzus TÉVEDÉSBŐL és VÉLETLENÜL kimaradt belőle.

nem csak a médiatörvényt, hanem például a Btk.-t és a Ptk.-t is ismerem. az a különbség ez utóbbiak és az előbbi között, hogy ez utóbbiak PONTOSAN leírják, hogy MILYEN cselekedeteknek, MILYEN elévülési idővel MILYEN ismétlődéssel MIK a következményei.

a jóhiszemű jogalkalmazásba vetett hit nagyon szép (liberális) eszmény, de itt, a Nyugat-Balkánon nem szabad hinni benne.

egy dologban van igazatok, egyébként: térjünk vissza a témára az év végén, és akkor már látszani fog, hogy mire is ment kia játék.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:29:19

@TaTa86.: "Van valami konkrétum, amire alapozod azt, hogy hülyének nézel?"

nem hülye vagy, hanem naiv és/vagy feledékeny, további masszív két, két és félmillió magyarral egyetemben.

"Vagy csak megszoktad, hogy mindenkinél okosabb vagy?"

van egy nagyon nagy hibám: én a mai magyar közállapotokat és közgondolkozást tekintve szinte mindenkinél butább vagyok, és örülök, hogy így van.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 12:30:42

@TaTa86.: Szerintem nem lehet kettéválasztani. Ha nincs a médiatörvény, nincs nemzetközi megitélése a médiatörvénynek.
Egynagy nemzetközi formáció tagjaként már nem lehet úgy élni, kormányozni, törvénykezni, hogy az ne kerüljön külföldön megítélés alá. Így nem lehet olyan egyszerűen különválasztani a kül- és belpolitikát. Az unióba való belépéskor elfogadtunk egy sor szabályt, lemondtunk szuveneritásunk egy részéről és vállaltuk, hogy az alapokmányokban foglaltakat törvényeinkben érvényesítjük, azokat tiszteletben tartjuk és betartatjuk. Az unió most ezt kéri számon. Ha betartottuk, nincs gond....

DeMarco 2011.01.28. 12:30:56

@idelle: "talán csak annyi, hogy miért éppen az mno-ra hivatkozol, amikor komoly ember nem tesz ilyet?
másrészt olvasgass Tóta W.-t"

Csak én gondolom, hogy a két mondat üti egymást? :))

Először is azért az mno-ra hivatkozom, mert ott megtaláltam a keresett cikket, vhogy az index ingerküszöbét nem sikerült elérni...
Másodszor bocs, de nem olvasgatok Tóta W-t, egyrészt, mert nem kedvelem a szélsőségeseket, másrészt mert engem többnyire kicenzúrázott. Az pedig nekem ne pofázzon sajtószabadságról és véleményszabadságról, aki nem bírja a kritikát és cenzúrázza az oldalát.

"tehát mások köcsögsége igazolja a miénket: szép, bolsevik gondolat..."

Na, akkor helyben is vagyunk. A 2003-as Fideszes sírás talán igazolja a mostani köcsögséget?
Nem érzitek a kettős mércét? Egyébként tudtad, hogy a maszop be akarta törvényileg tiltani a kifelé pofázást? Mit szólnátok ha most fordítva történne ugyanez? Ugye fájna?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:33:43

@Naumov: "Ti a mai napig próbáltok úgy tenni, mintha Gergényi elvtársad keretlegényei kizárólag az 1. kategória tagjait verték volna össze, miközben a valóság ezzel szemben az (mondaná Vulgár Gyuri bácsi), hogy mindenkit válogatás nélkül összevertek aki belekerült a szórásba."

a délelőtt folyamán adtam már egy linket, amelyen összefoglaltam az álláspontomat, ami egyébként ellentmond az állításodnak.

egy dolgot azonban kifelejtettél: a Fidesz-nagygyűlést SZÁNDÉKOSAN a zavargások közelébe hívta össze Orbán.
és ezt nem Wikileaks-dokumentumokra alapozva írom, hanem már akkor is ez volt a véleményem, mert annak előtte SOHA nem vitte Orbán a nagygyűlését az Astoriához, de akkor valamiért fontos volt.
a beszéde után egyébként iszonyatosan hamar lepattant onnan, egy Vezető nem így tett volna, de mindegy.

az én nagy bajom az egésszel MOST az, amit már írtam is: a TELJESEN NYILVÁNVALÓ, ARCÁTLAN és CINIKUS SZEMKÖZT RÖHÖGÉS idején, azaz a Fidesz-kormány hatalpomra kerülése óta hol vannak a Hős Elégedetlenkedők?

és mivel sehol, ez megint gyanúra ad okot...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 12:36:51

@TaTa86.: A probléma ott van, hogy ezt te szuverenitás-ügyként kezeled, amikor az emberi jogok megsértése egyszerűen nem maradhat belügy. És most nem csak arról beszélek, hogy uniós tagországoknak igenis joga van szólni, ha egy uniós alapelv sérülni látszik. A szlovákok is azt mondták, hogy belügy, milyen nyelvtörvényt fogadnak el. Az se volt az, és jogos volt a külföldi kritika feléjük. Mint ahogy nem belügy, ahogy a franciák a cigányokkal bántak, nem nem belügy, ahogy Berlusconi rátelepszik az olasz sajtóra, nem belügy, hogy az amerikai katonák miképp bánnak arab foglyokkal, soroljam még?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 12:38:55

@Naumov: Látom, nehezen kerülünk közös nevezőre. Bármely hihetetlen, de vannak szabad kapacitásaim ezen felül, szóval van időm és energiám akár bowlingozni is. Bár bowlingozni sose szerettem, mindig letört a körmöm :D:D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:42:43

@DeMarco: "Csak én gondolom, hogy a két mondat üti egymást? :))"

olcsó poén. másrészt olvasgass Tóta W.-t - írtam - és ADTAM EGY LINKET egy KONKRÉT poszthoz.

"Az pedig nekem ne pofázzon sajtószabadságról és véleményszabadságról, aki nem bírja a kritikát és cenzúrázza az oldalát."

én a saját blogomon soha nem cenzúráztam nem is tervezem, de elfogadom, hogy amennyi mocskolódást Worluk kap, kénytelen megszűrni a véleményeket. amelyek között egyébként néha az őt a pokolba küldő és/vagy kormányhű kommentek is vannak, tehát nem oldalfüggően cenzúráz. (hogy a te kommenteddel mi lehetett a baj, azt persze nem tudhatom.)

"Na, akkor helyben is vagyunk. A 2003-as Fideszes sírás talán igazolja a mostani köcsögséget?
Nem érzitek a kettős mércét?"

ez valóban egyfajta csapdahelyzet, olyan, mint a "Válasz mindenkinek" gomb problémája (magyaridiot.blog.hu/2011/01/24/a_vizesnyolcas_csapdaja), csakhogy.
a Fidesz több mint tíz éve A Magyar Párt köntösében tetszeleg, különös gondot fordítva annak a mítosznak a melegen tartására, hogy minden, amit tesznek KIZÁRÓLAG a haza és a magyarság érdekében történik, és ehhez nem csak az elhivatottságuk van meg, hanem emem lélek és nemzetemelő munkához utolérhetetlen Erkölcsi Többletük is van. ráadásul velük szemben, az elpusztításukra törekedve ott állnak a Gonosz erői, amelyek egyként testesítik meg a Rosszat, az Erkölcstelent.

Most is, ahelyett, hogy esetleg azon kezdtek volna filózni, hogy ők mit csináltak rosszul (dehogy kezdenének, a törvény minden betűje szándékos!), egyből jöttek, hogy a nemzetellenes szocialisták azok, akik az ország lejáratására törekednek külföldön.

ebben a viszonyrendszerben lehet érdekes felmutatni azt, hogy mit csináltak ők, 7-8 évvel ezelőtt.

ami EGYETLENEGY dologra jó csupán: beláttatni a politika definíciójának igazát, és azt, hoyg nincs itt szó sem népről, sem hazáról, sem semmiről, egyedül a hatalomról, annak akarásáról és megtartásáról, örökkön örökké, ámen.

DeMarco 2011.01.28. 12:44:29

@Fedor: Itt az állítás az volt az elején, hogy a maszop és a liberálisok gerjesztik a hisztit. Ezt csak a vak nem látta át.

Mennyi bizonyítékot akarsz még? (Mert nekünk eddig sem kellett.)

De itt többről van szó, mint sima lejárató kampányról.

"csatolták azt az Európai Bizottságnak címzett levelet is, amelyben tizenhárom, Magyarországon tevékenykedő külföldi vállalat kifogásolja a magyar különadókat."

"A szocialisták kifogásolják továbbá azt, hogy „hazafias gazdaságpolitikája” érvényesítése érdekében az Orbán-kormány elutasította az EU, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által dobott mentőcsomag felújítását"

"véteknek tartják, hogy a magyar kormány a „fősodratú európai ötletekkel” ellentétben máshogy képzeli el a válságkezelést"

"a magyar kormány megszorítások helyett válságadókat vezetett be a gazdaság olyan ágazataiban, ahol „elsősorban külföldi vállalatok tevékenykednek”"

Ezek után természetszerűleg adódik a kérdés, hogy akkor pontosan kiket is szolgált a maszop? Kiknek az érdekeit képviselte/képviseli?

Nem kell válaszolnod, csak gondolkodj el rajta és azon, hogy megéri-e ehhez asszisztálnod?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:44:47

@Fedor: "mert nem kattint senki a reklámokra"

mostantól kezdve mindennap idejejövök és kattintok a reklám(ok)ra. :-)))

kezdem is.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:49:05

@DeMarco: "Ezek után természetszerűleg adódik a kérdés, hogy akkor pontosan kiket is szolgált a maszop? Kiknek az érdekeit képviselte/képviseli?"

a kormányok mindig gazdasági érdekcsoportok érdekeit képviselik, mert a finanszírozáson keresztül ezzel szolgálják a saját érdeküket is.

a jelenlegi gazdasági érdekcsoportok ún. nemzetiek, ami annyit jelent, hoyg magyar állampolgárok zsákmányolnak ki UGYANÚGY magyar állampolgárokat, ahogy a multiknál nem magyar állampolgárok zsákmányolnak magyarokat.

ha ezt így még mindig jobbnak tartod, akkor:
- az első Orbán-kormány annak idején megnyitotta a már lezárt dohányfejezetet, a dohánygyárak "kérésére"
- a Gripen nem magyar cég
- lecsökkentették az időintervallumot, amelyet követően az energiaszolgáltók nemfizetés esetén kiakpcsolhatják a szolgáltatást: ez kinek az érdekeit szolgálja?

az a helyzet, hogy egyéni érdekeik alapján döntenek, és nem a közösség érdekei alapján, csakhogy a nép nagy részének olyan a trikolor, mint kujonnak a pina. meglát egyet és egyből elfelejt gondolkodni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 12:49:43

@idelle: "nem hülye vagy, hanem naiv és/vagy feledékeny, további masszív két, két és félmillió magyarral egyetemben."

Legalább indirekt tegyed fel, hogy nem vagyok sem hülye, sem naiv. Aztán legfeljebb ellentmondásra jutsz.

Szóval ne félj, kezd el magyarázni az álláspontodat!

@lecsekkoltam: De külön lehet. Nézd meg a zsidókat. Csépelik egymást, ahol érik, de ha kívülről jön egy kritika, rögtön összezárnak. Teljesen függetlenül attól, hogy a kritika igaz-e vagy nem, őket másnak nincs joga megítélni.

"Az unió most ezt kéri számon. Ha betartottuk, nincs gond.... "
Aha. Szóval Gyurcsányék mikor szétverték az ellenzéki tüntetőket, mikor adminisztratív eszközökkel megszüntették az ellenzéki Pannon rádiót, mikor bloggereket, ellenzéki aktivistákat csuktak börtönbe mondvacsinált indokokkal, akkor nem volt gond?
Most gond van.

Még egyszer: "Ki a mi teljhatalmú megbízottunk Európában?"
Mikor tudunk mi akármit is számonkérni az EU hatalmasságain?

Nézz szembe a tényekkel: itt az erősebb kutya örökítheti tovább a génállományát tipikus esete forog fent. És te hiába teszel úgy, hogy te az erősebb kutyával van, nem így van. Te is magyar vagy, te is a gyengébb kutyához tartozol!
Fogd fel, külpolitikában nincsenek elvek, csak érdekek. Nincsenek elvtársak, csak versenytársak!

@DeMarco: A "cenzúra" az hagyján. Saját homokozóban azt csinál amit akar. (Mondjuk tényleg zsenánt, de nem vészes.)
Más kérdés, hogy 2006ban Tóta még azt mondta, hogy a demokrácia arról szól, hogy 4évente szavazol, közben meg kuss. És ha a rendőr azt mondja, hogy takarodó van, akkor takarodó van, ha ottmaradsz te vagy a hülye.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:50:57

@DeMarco: még valami. miközben nekem magmnak is van jobboldali barátom, aki bojkottot szervezett a 13 multi ellen, mióta dolgozik, kizárólag multicégnél állt alkalmazásban, nem csekély bruttó juttatással, cégautóval, igaz, egy olyan gazdasági szegmensben, amelyet nem sújtott a kormány különadóval.

elmagyarázzam, mit szeretnék ezzel mondani, vagy érthető?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 12:53:28

@TaTa86.: "Szóval ne félj, kezd el magyarázni az álláspontodat!"

"semmi nem fenyegeti a szólásszabadságot.)" - írod.

nem hiszitek el, hogy a XXI. században lehet autokrata hatalmat ("diktatúra") építeni Európa közepén.

ezért, és nem másért írtam korábban, hogy erről nincsértelme vitatkozni, mert ti a feltételezést sem fogadjátok el, én meg tudom, hogy úgy fogtok pofára esni a nagy naivitásotokkal, hogy csak pislogtok majd, mint hala szatyorban (ajánlott irodalom: a bolsevizmus története)

loláb 2011.01.28. 12:54:49

@idelle:

"azt gondoltam, hogy ez a kommunikációs lépcső már a múlté, főként, mióta úgy küldtük ki a lefordított törvényt, hogy néhány passzus TÉVEDÉSBŐL és VÉLETLENÜL kimaradt belőle."

Kihagytuk belőle azokat a paragrafusokat, amik arról szólnak, hogy az új törvény milyen korábbi jogszabályokat helyez hatályon kívül, és kihagytuk a digitális átállás elhalasztásáról szóló passzust.
Mert ezek voltak a baloldalról a legjobban kritizált, a törvény érdemi részeit tartalmazóparagrafusok.

"az a különbség ez utóbbiak és az előbbi között, hogy ez utóbbiak PONTOSAN leírják, hogy MILYEN cselekedeteknek, MILYEN elévülési idővel MILYEN ismétlődéssel MIK a következményei."

Viszont a médiatörvényt a korábbi alkotmánybírósági, és ORTT határozatokkal együtt kell alkalmazni, amik elég jól körülhatárolják azt, hogy mi számít mondjuk az "emberi méltoságot megsértő" médiamegnyilvánulásnak. Pont anynira normatív különben, mint az elődje volt, EBBEN semmi különbség nincs a két jogszabály között. Csak míg az ORTT egy gyenge, eszköztelen sóhivatal volt, az NMHH képes valóban szankcionálni.

Arról nem is beszélve, hogy nem tudom milyen PTK-t olvastál, amiben elévülési időt, meg szankciókat találtál, de azt kurvasürgősen selejtezd le.
De ez már tényleg csak froclizás.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 12:56:20

@TaTa86.: Ezzel az a gond, hogy rövid látó vagy. Senki sem hagyta szó nélkü azt ami izraelben történt, ha jól emlékszem az eu se felállva tapsolt. Szóval, következő érv? Mert a zsidózáson, hopp túl vagyunk. Ha valóban olyan jogsértések lettek volna itt 2006-ban, ahogy azt te és a barátaid hangoztatják, hidd el, amit orbán kapott most az euban, az annak csak kistestvére lett volna, amit kapott volna a kormány. Pláne egy gazdasági válság előtt, mikor több ideje lett volna ilyesmin "rugózni" az "EU hatalmasságainak". Ha pedig ennyi év eu tagság után nem tudod hogy ki kicsoda az eu-ban, nem tudod, hogy mikor, kin és mit tudsz számonkérni, az már szánalmas, és válaszra sem érdemes. Jó lenne, ha elkezdenél tovább látni a magyar határokon túl. T

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 12:57:44

@Fedor: Itt egészen pontosan milyen emberjogi jogsértésekről van szó?

Mert hatalmi arrogancia van, cinizmus is egy teherhajónyi. De milyen jogsértésekről beszélsz?

A Médiatörvényben SEMMI nincs, ami nem volt benne a 86os, 96ban módosítottban. Sőt! Enyhébb annál, mivel a régi törvény ténylegesen lehetővé tette, hogy egy lapot, a regisztráció törlésével egyik pillanatról a másikra megszüntessenek.

Megjegyzem, a nyelvtörvény marginális. Felvidéken de facto 65 év létezik a nyelvtörvény, ennek ellenére simán felvették őket az Unióba és neki nem szól egy szót sem. Persze érdekes is lenne, ha mondjuk a franciák, az elnyomott baszkokkal nekiállnának magyarázni.
Fogd fel: itt érdekek és nem értékek vannak.
Ha valamelyik érdekcsoportnak a lábára komolyan rálépnének a tótok, rögtön mindenki rájönne, milyen szemét módon is bánnak a cigányokkal és a magyarokkal.
Amíg ilyet nem csinálnak, senkit nem érdekel.
Esetre tartanak róla egy vitanapot, ahol megbeszélik, hogy a nacionalizmus rossz, mindenki elítéli a szélsőségeseket, és hitet tesz a tolerancia és a multikulti mellett, majd hazamennek, és folytatódik minden ugyanúgy.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 13:00:27

@loláb: "Kihagytuk belőle azokat a paragrafusokat, amik arról szólnak, hogy az új törvény milyen korábbi jogszabályokat helyez hatályon kívül, és kihagytuk a digitális átállás elhalasztásáról szóló passzust."

elküldtük a teljes törvényszöveget vagy sem?

"elég jól körülhatárolják"

hogy elég lesz-e és főleg, hogy jó-e, az majd kiderül.

"az NMHH képes valóban szankcionálni."

igen. mindent. tkp. még a felségsértést is. mert ugyan erről semmi sem rendelkezik, de semmi sem tiltja. ugyebár. és az eldöntése pártkatonákra van bízva. akik mindig karakánul kiállnak az Igazságért, az aSZretett Vezérrel szemben. jah...

"milyen PTK-t olvastál, amiben elévülési időt, meg szankciókat találtál, de azt kurvasürgősen selejtezd le."

vicc megértve, froclizás elfogadva. :-D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 13:02:31

@lecsekkoltam: "a valóban olyan jogsértések lettek volna itt 2006-ban, ahogy azt te és a barátaid hangoztatják"

Nézd te faszkalap! Én ott voltam, barátaim, ismerőseim, rokonaim is.

OLYAN jogsértések történtek! NEm azért mert a Magyar Nemzet megírta, hanem mert saját szememmel láttam, mert barátaim elsőkézből számoltak be.

borla 2011.01.28. 13:04:54

@Fedor: nekem egy szó is elég lett volna válaszként. Eygszerű kérdés, egyszerű válasz. És gondoljon mindenki, amit csak akar.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 13:07:16

@borla: Ezzel szerintem rohadtul mellélőttél. Már a szociktól is szánalmas volt a kormányváltás előtt, hogy mindenki aki mást írt mint a hivatalos pártkommunikáció az fideszes volt.
Kb a Vastagbőrtől az Indexig.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 13:15:12

@TaTa86.: "mert saját szememmel láttam, mert barátaim elsőkézből számoltak be."

már korábban is feltűnhetett volna, hogy a nickedben a 86 valszeg a születési évedet jelenti és ez sok mindent megmagyaráz (mondjuk az avatarod miatt egy ideig az a kép élt bennem, hogy vastagbőrös vagy, de ez legyen az én bajom).

szóval:

mit kerestél ott?

aki a parlamenti kreténizmus idején nőtt fel, egyszerűen nem rendelkezik azzal a vészcsengővel, azzal a relével, hogy az államhatalom ellen nem lépünk fel erőszakosan. sem nagyon erőszakosan, sem kicsit erőszakosan. az erőszakszervezet azért van, hogy védje az uralokodó "osztályt", a hatalmat. azzal nem állunk le erősködni.
ha ezt tudtátok volna, nem mentek oda, sem te, sem a haverjaid.
mert - függetlenül egyes szakszerűtlen intézkedésektől - ez nem egy szolid igazoltatás, ahol rengeteg idő van mérlegelni, hanem stresszhelyzet.

gondolkodj a másik fejével: jó lehet ám ott állni, szembenézni a szervezetlen csőcselékkel, amely kövekkel, molotov-koktéllal támad(hat). és jelenleg még nem rendelkeznek agyszkennerrel, hogy megállapítsák, hogy te egy jólelkű gyerek vagy, átkíséred a vak bácsit az úton, felviszed az emeletre a szomszéd néni cekkereit, te ott egy vagy a sok közül - ezt ti már nem értitek, mert úgy nőttetek fel, hogy az állam értetek van, hát nem.

loláb 2011.01.28. 13:19:35

@idelle:
"elküldtük a teljes törvényszöveget vagy sem?"

A törvénynek azon részét, ami a médiát szabályozza, elküldtük.
El lehet kezdeni faszkodni azon, hogy ez most a teljes szöveg-e, vagy a kormány átkúrta az EU-t azzal, hogy hiányos szöveget küldött át, de ennek semmi értelme.

"hogy elég lesz-e és főleg, hogy jó-e, az majd kiderül."
Nos, ebben egyetértünk. Ki fog derülni.

"igen. mindent. tkp. még a felségsértést is. mert ugyan erről semmi sem rendelkezik, de semmi sem tiltja."
De, a törvény. Amit te állítólag ismersz.
Az NMHH-nak kizárólag a médiatörvény előírásainak megsértését van módja szankcionálni, a médiatörvényben pedig sehol nem szerepel SEMMI, ami a véleménnyilvánítás szabadságát korlátozná.
Mindíddig, amig betartják azokat a szabályokat, amik minden médiumra kötelezőek (emberi méltóság, kiskorúak védelme) bárki azt ír, amit akar, a véleményéért maximum polgárjogi eljárásban (kártérítés) kell felelnie.
Pont úgy, ahogyan az eddig is volt.

"és az eldöntése pártkatonákra van bízva."
A "pártkatonákat" a parlament választotta meg.
Hogy a te oldalad ebben még 20%-ot sem képvisel, az nem a médiatörvény hibája.
Mellesleg, ha bőven mandátumarányos képsviselet lenne az NMHH-ban, azaz az öt tagból 2 ellenzéki lenne, az sem változtatna az NMHH szerinted bizonyosan megvalósuló kézi vezérlésén, ugyanis a hatóság a döntéseit EGYSZERŰ TÖBBSÉGGEL hozza meg.
Tehát a 3 kormánypárti taggal működő NMHH ugyanúgy el tudná halgattatni az ATV-t, hogyha ez lenne a cél, és a törvény erre lehetőséget adna.
Szóval az NMHH döntésein még az sem változtatna, hogyha a fidesz -szerintem helyesen- gesztust tett volna a tagok kiválasztásánál.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 13:35:38

@idelle: A vastagbőr fejlécéből vágtam ki Zero utólagos engedélyével. :)

Egyébként nem gondolod, hogy kicsit vicces, mikor a cinikus és a szabadságharcos énedet két komment között cserélgeted?

Van olyan, hogy szólásszabadság, és olyan hogy gyülekezési szabadság. Demokráciában ez nem úgy működik, hogy én mérlegelem, hogy a rendőr emberileg olyan idegállapotban van-e, hogy kimehetek, vagy most jobb otthon maradni, mert ha meglát egy magyar zászlót a yard akkor a szart is kiveri belőlem.

A stresszhelyzetről: 55 kilós haveromat azért ütötte le egy rendőr, mert éppen hazafelé sétálgatott egyedül Kárpátia pólóban. Ott nem volt balhé, nem volt strees, erre fogta magát az ipse és leütötte, mert olyanja volt.
Egy másik haveromat azért verték meg, megintcsk távol a balhétól, mert kopasz. (Nem szkinhead, hullik a haja.)
Egy harmadikat először igazoltatták, letörték a személyije sarkát, elengedték, majd egy sarokkal később újra igazoltatták, és mivel érvénytelen volt a személyije vitték a bv intézetbe.

Na ezekhez mit szólsz? És én még nagyon szerencsés vagyok. Vannak akik cifrább történettel tudnak szórakoztatni.

És te is elmész a qrva anyádba a "minek mentél oda"-szöveggel!

"jó lehet ám ott állni, szembenézni a szervezetlen csőcselékkel, amely kövekkel, molotov-koktéllal támad(hat)."
Csőcselék a qrva anyád, te bolsevik disznó! Diákok, családapák/anyák voltak kint!

Mozgássérülteket, magatehetetlen embereket, időseket vertek te utolsó szarházi!
Nem csak "terepen", hanem a bv-intézetekben is! Ott mégis milyen stressz volt?
Ha behoznak 3 halálra rémült 17 éves lányt, akkor mégis mi az, ami az embert arra készteti, hogy ezeket meg kell kínozni, meg kell alázni, meg kell verni???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 13:36:50

@DeMarco: "Ezek után természetszerűleg adódik a kérdés, hogy akkor pontosan kiket is szolgált a maszop? Kiknek az érdekeit képviselte/képviseli?"

Tudom, hogy számodra ez a scifikategória, de másnak esetleg más elképzelései lehetnek arról, hogy mi árt, és mi használ az országnak. Az már csak haba a tortán, ha a történések ezt esetleg igazolják is. A te olvasatodban az elmúlt háromnegyed év diadalmenet volt az ország számára. Mások számára viszont az ország egy egyre meredekebb lejtőn gurul lefele mind a gazdaság kilátások, mind a demokrácia kilátásai tekintetében.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 13:38:10

@borla: Fedor alapból ilyen, nem fizeti senki.
Legalábbis legjobb tudásom szerint. Igaz nem ismerem személyesen, de az ellenkezőjére semmi nem utal.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 13:43:23

@TaTa86.: Alapból ilyen hülye, mond ki nyugodtan :-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 13:48:42

@TaTa86.: "Van olyan, hogy szólásszabadság, és olyan hogy gyülekezési szabadság."

fura módon mindkettőnek vannak szabályai.

"Vannak akik cifrább történettel tudnak szórakoztatni."

azt tudom. sőt, ezzel ÁLTALÁBAN bajom is van, nevezetesen, hogy az ilyen történetek egy idő után elkezdenek önálló életet élni, felpüffednek, mint Deutsch Tamás arca a seafoodtól, és előbb-utóbb legenda lesz belőlük.

"És te is elmész a qrva anyádba a "minek mentél oda"-szöveggel!"

szegény már meghalt, de majd kiásom.

a te korosztályod BULINAK gondol mindent. vonatkozó irodalom: magyaridiot.blog.hu/2011/01/17/kozep_europai_balkan_blues, a 15 perc nihil c. bekezdés.

egyébként ezt pofáztam az imént: az állam erőszakszervezetének a dolga az állam védelme. az pedig nem gyerekjáték. ti odamentetek bámészkodni vagy csak arra mentetek vagy csak ott voltatok, édesmindegy.
engem nem vertek meg, érdekes módon. mert nem mentem arra, mert TUDTAM, hogy "lővonalba" kerülhetek.

és ha bajom eshet, akkor nem kockáztatom a testi épségemet, akkor sem, ha forradalmár vagyok. akkor sem, ha majd villoghatok a sztorimmal. akkor sem, ha jogorvoslatot nyerhetek. egyszerűen csak SEMMI keresnivalóm nem volt ott.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 13:52:00

@TaTa86.: "Ha behoznak 3 halálra rémült 17 éves lányt, akkor mégis mi az, ami az embert arra készteti, hogy ezeket meg kell kínozni, meg kell alázni, meg kell verni???"

ez a rendőrség túlpörgése volt a korábbi vélt vagy valós megaláztatásért. kompenzáció. erőfitogtatás. vagy csak sima szadizmus, ami egy erőszakszervezetnél nem ritka, gondolj csak Guantanamóra.

még szerencse, hogy van jogorvoslat a VALÓS sérelmekre.

de még egyszer. a te korosztályod azt gondolja, hogy az államhatalom és a törvényes rend fenntartása az egy vicc.
pedig több ezer éve HALÁLOSAN komoyl dolog.

borla 2011.01.28. 13:54:17

@Fedor: de fejlődőképes, még ha lassú is (lásd a szakszerű linkelési gyakorlatot).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 13:56:01

@idelle: Ez egy elfogadható szélsőjobboldali vélemény(, bár Kádár is kiegyezne vele.) Nincs ezzel semmi gond.

De akkor komolyan nem vágom mi a baj a médiatörvénnyel? Nem te vagy Szalai székében?

(Mellesleg egészen biztos, hogy az erőszakszervezeteknek símaszkban, illegális fegyverekkel, bosszútól vezérelve, a törvényeket figyelmen kívül hagyva kell az államot megvédenie?
Egészen biztos, hogy az államra 70 éves bácsikák, mozgássérültek, és tinilányok jelentik a legnagyobb veszélyt?
Ha ez így van, miért nem azzal kezdik mint Horthy: "enyém a hadsereg, aki pattog lecsapjuk!". Mi ez a libsi maszlag, hogy emberi jogok, meg hasonló hülyeségek?)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 13:59:57

@idelle: "te korosztályod azt gondolja, hogy az államhatalom és a törvényes rend fenntartása az egy vicc. "

Azok az 56osok is ezt gondolhatták, akik kint voltak.
Meg Révész Máriusz is.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:02:28

@TaTa86.: kapisgálod, de nem érted.

nem mondtam, hogy így kellett volna eljárniuk, csupán azt, hogy az a korosztály, amelyik pl. interneten szervezte a randalírozás-turizmust (tény), semmit nem tud az államhatalomról és annak védelméről.

a fiatalabb korosztályok vidáman "sün"-özik azokat, akiktől máskülönben a saját személyük és jólétük védelmét várják. kérdezz meg egy 40 éves vagy idősebb embert (például engem) arról, hogy van-e egy csöppnyi gyomoridege, amikor csak meglát egy rendőrt, legyen a yard akár 20 éves is. és 8 a tízből azt fogja mondani, hogy igen.
mert úgy nőttünk fel, hogy a rendőrt tisztelni és félni kell.

bennetek már nincsen meg ez az érzés - talán szerencsére -, de ezzel együtt illúzióitok vannak az államról, meg a demokráciáról, meg erről az egészről. ezért nem látod pl. a szólásszabadságra leselkedő VALÓS veszélyeket, mert NEM HISZED, hogy az, ami egy elmúlt rendszer sajátossága volt, az újra bekövetkezhet, hiszen a jogrend téged véd.

nem téged véd, az államot és az uralkodó "osztályt" védi.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:04:26

@TaTa86.: az 56-osokat hagyjuk, mára már többnyire maguktól elszállt öregurak és öreglányok, akik kimentek nosztalgizáni, nem utolsósorban "bosszút állni" a komcsikon. lapozzunk.

Révész Máriusz: igazad van. ő a mintapéldánya a hülyeembernek. azt gondolta, hogy majd egy igazolvánnyal uralni fog egy krízishelyzetet. nem jött be neki, nem véletlenül.

szerintem mára már ő is érti a dolgot.

1 db Magyarország 2011.01.28. 14:04:35

@idelle: miért éppen tótaw-re hivatkozol? Komoly ember nem tesz ilyet.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:09:06

@1 db Magyarország: délelőtt 11 körül te lettél volna az első ezzel a poénnal, de már túl vagyunk rajta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 14:11:57

@borla: "de fejlődőképes, még ha lassú is (lásd a szakszerű linkelési gyakorlatot)"

Egyszer beszélnél érthetően :-) Miért vagyok én lassú? És hogy ide a linkelés?

NewWay 2011.01.28. 14:17:24

"Feri, segíteni kell, gyere vissza" -- az év vicce :)

NewWay 2011.01.28. 14:18:51

@idelle:
"- lecsökkentették az időintervallumot, amelyet követően az energiaszolgáltók nemfizetés esetén kiakpcsolhatják a szolgáltatást: ez kinek az érdekeit szolgálja?"

A fizető áram, gázhasználók érdekeit. Vagy az már nem érdekes? Itt a lopás az etalon?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:20:04

@NewWay: "A fizető áram, gázhasználók érdekeit."

másét nem?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 14:25:59

@idelle: "ogy az a korosztály, amelyik pl. interneten szervezte a randalírozás-turizmust (tény)"
Egy korosztály(sic!!!) interneten szervezett randalírozásturizmust???
Szerinted a "korosztály" az egységes, és így homogén entitásként szervezkedik?

De tudod mit! Lehet, hogy én láttam keveset(, bár elvileg én is interneten szerveztem a randalírozást, hiszen a korosztályhoz tartozom!) de ha tény, akkor gondolom erről tudsz valami linket adni?
(Ebben a linkben kéretik figyelemmel lenni, az idő linearitására. Mert pl Fedor is imádja a 2006os rendőri brutalitásokat 2008as kukaborogatásokkal magyarázni.)

"a fiatalabb korosztályok vidáman "sün"-özik azokat,"
Ohh, franc. Késő.
Nem szeretek önkényeskedni, de csak szögezzünk le egy axiómát: Az érvelésből kizárjuk az időutazást. A sün 2008as!

"mert úgy nőttünk fel, hogy a rendőrt tisztelni és félni kell."
Te diktatúrában nőttél fel. Úgy gondolod, hogy az lenne helyes, hogyha én is a diktatórikus reflexeket sajátítanám el?
Sajnálom én polgár vagyok, a rendőr van értem, és nem én őérte.

Próbálsz úgy tenni, mintha a véleményed élettapasztalatból származnak, de én úgy látom ez teljesen közönséges posztkommunista reflex.

"zért nem látod pl. a szólásszabadságra leselkedő VALÓS veszélyeket, mert NEM HISZED, hogy az, ami egy elmúlt rendszer sajátossága volt, az újra bekövetkezhet, hiszen a jogrend téged véd."
Ahha. Szóval: ha a rendőr szétver mert idegállapotban vót, az nem valós veszély, hanem az én érdekemben történik.
Ellenben, ha a kormány, izé mit is csinált konkrétan? Semmit, de elvileg csinálhat, na az már diktatórikus és jogkorlátozó.

Sajnálom de én ezt úgy tudom lefordítani: Amikor nem engem ütnek, az jogos. Amikor engem, az nem.

A többi rizsa.

"az 56-osokat hagyjuk, mára már többnyire maguktól elszállt öregurak és öreglányok, akik kimentek nosztalgizáni, nem utolsósorban "bosszút állni" a komcsikon. lapozzunk."
Elfelejted, hogy ezek az öregurak/lányok hősök, akikre az egész rendszerváltás identitása épül.
Ez megint nem objektivitás, éleslátás, hanem nettó felületesség.

"Révész Máriusz: igazad van. ő a mintapéldánya a hülyeembernek. azt gondolta, hogy majd egy igazolvánnyal uralni fog egy krízishelyzetet. nem jött be neki, nem véletlenül."
???
Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. A kádár-éra gyermeke vagy, akit a rendszer nem hagyott felnőni. Gondolom ezért épül az összes érvet az életkoromra, kell a kompenzálás.

Meg kell, hogy mondjam, meglepődtem. 20 évvel a módszerváltás után ennyire kristálytiszta formában viszont látni a diktatúra embertípusát meglepő. (Nyilván sokat kell még tanulnom, hogy ne érjenek meglepetések.)
Azt azért te is beláthatod, hogy a Kádár-rezsim egy pusztulásra ítélt rendszer volt, rossz hatalmi mentalitásokkal, rossz attitűdökkel, rossz viselkedéskultúrával, amiket ideje levetkőzni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 14:38:13

@TaTa86.: "Fedor is imádja a 2006os rendőri brutalitásokat 2008as kukaborogatásokkal magyarázni"

Fedor a 2006-os brutalitásokat a 2006-os tévéostromnál a rendőröket ért megaláztatásból adódó frusztráltsággal, a rutintalanságból adódó félelemre adott agresszív válasszal, a szintén 2006-os autógyújtogatásokkal, buszeltérítésekkel, kődobálásokkal, meg a sérült tüntetőkkel nagyjából azonos számú sérült rendőrrel szokta magyarázni, és mindig is ezt tette, amikor a téma szóba került.

Ezt csak a tények kedvéért szögezném le.

Anti Anyag (törölt) 2011.01.28. 14:39:10

Ahogy elnézem, 2014-től is csak a tömény szex jut majd az ellenzéknek a Kossuth téren.

Azért az sem semmi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 14:39:33

Egyébként nagyon profi a terelés: hiába szól a poszt egy tegnapi eseményről, helyette a vita már megint arról szól, hogy mi volt négy és fél éve.

Ügyes.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:48:16

@TaTa86.: "Szerinted a "korosztály" az egységes, és így homogén entitásként szervezkedik?"

kekeckedésnek SEM túl jó. volt egy fiatal réteg, amelyik az interneten szervezte a "rendőrlátogatást", buliból.

"Fedor is imádja a 2006os rendőri brutalitásokat 2008as kukaborogatásokkal magyarázni."

a 2006-os rendőrbrutalitások eredőjeként én az ELSŐ LÉPÉST tekintem, amikor valakik (talán politikai parancsra, talán nem) megtámadták a tévészékházat, sok fiatal meg ott bámészkodott, meg fotózott-filmezett, bulizott. ha ezt a momentumot helyén tudod kezelni, akkor továbbléphetünk.

más: tehát szerinted a 2006-os és 2008-as események között nincs ok-okozati összefüggés? meglepne.

"Úgy gondolod, hogy az lenne helyes, hogyha én is a diktatórikus reflexeket sajátítanám el?"

több ezer éve diktatúra van, az is az, amiben élünk, bár kétségtelen, hogy a szabadságfokok jóval nagyobbak és erősebbek.
azta reflexet viszont illenék elsajátítani, hogy az államhatalom elleni fellépés nem habostorta!

"a rendőr van értem, és nem én őérte."

áldemokratikus reflex, erről beszélek.

"Próbálsz úgy tenni, mintha a véleményed élettapasztalatból származnak, de én úgy látom ez teljesen közönséges posztkommunista reflex."

a te korosztályod kiröhögi az enyémet, a tiédet meg ki fogja a következő. így van rendjén.

"ajnálom de én ezt úgy tudom lefordítani: Amikor nem engem ütnek, az jogos. Amikor engem, az nem."

semmit nem értesz abból ,amit írtam, korosztályos probléma, nem gond.

"Elfelejted, hogy ezek az öregurak/lányok hősök, akikre az egész rendszerváltás identitása épül."

marcipámnos tankönyvi szöveg. sajnos 56 értékelése IS elszakadt a valóságtól, mint ahogyan 48-é is. én sok tekintetben nem úgy látom 56-ot, mint azt szokás, homogén, szent forradalomnak, de legyen ez az én bajom, mindig mindenhol renitens voltam, ezen már nem kívánok változtatni.

más: a rendszerváltás egy jó nagy fos volt, semmi köze nemlévén semmilyen forradalomhoz. a gazdasági uralkodó elit, cserébe a basztatás elmaradásáért, látszólag átadta a hatalmat. ennyi, nem több.

"Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. A kádár-éra gyermeke vagy, akit a rendszer nem hagyott felnőni. Gondolom ezért épül az összes érvet az életkoromra, kell a kompenzálás."

ne játsszál pzsicológust, gondolom nincs meg hozzá a képesítésed.
tudod volt egy jellemző jelent (2006-ban, mielőtt megkérdeznéd), amit nem találok a neten, de érdemes lenne örök mementóként megőrizni és megmutatni minden magyarnak: állt a rendőrsorfal egy utca torkolatában, egy nő pedig odament, hogy szeretne átmenni. mondták neki, hogy kerüljön, nem mehet arra. rövid vita után a nő ököllel esett neki a plexipajzs-erdőnek, mire a sorfsl beszippantotta, és máris a földön volt.

mert a készenléti erők ÍGY működnek. Révész Márisuznak tudnia kellett, hogy mint országgyűlési képviselő, SEMMILYEN JOGOSÍTVÁNYA NINCS a rendőrséggel szemben, pláne a rendőrség utasítására. ettől persze még nem kellett volna szarrá verni, de az eset egyáltalán nem meglepő.

"Azt azért te is beláthatod, hogy a Kádár-rezsim egy pusztulásra ítélt rendszer volt, rossz hatalmi mentalitásokkal, rossz attitűdökkel, rossz viselkedéskultúrával, amiket ideje levetkőzni."

LE-VET-KŐZ-NI? EMBER! Az új Kádár-rendszert építitek, miről beszélsz????

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 14:48:16

@Fedor: Szóval, mikor 2006 szóba került, soha még csak le sem írtad a "kukaborogató" kifejezést?

"Egyébként nagyon profi a terelés: hiába szól a poszt egy tegnapi eseményről, helyette a vita már megint arról szól, hogy mi volt négy és fél éve.

Ügyes. "

Téged az mszp fizet, engem a fidesz. :)
Úgy látszik én kapok fizetésemelést.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:49:09

@Anti Anyag: örülj neki, de gyorsan, mert lehet, hogy nem sokáig lesz időd örülni a...minek is? a semminek.

sprenczl 2011.01.28. 14:49:30

Fletóék alatt aki ilyen molinót (censura) kirakott, az elvitték a zsernyákok. Ennyit a sajtó- és szólásszabadságról, meg viktatúráról.
Ettől még lehet tüntetgetni bármi ellen és mellett, hisz még mindig demokrácia van, bár egyesek szeretnék azt láttatni, hogy nem.

Igen, Igen....:-) Fletót emlegetni bizony lehullt álarc. Vagy csak szimplán hülyék vagytok.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 14:50:45

@Fedor: 1) én is hibás vagyok benne.

2) másrészt nem kerülheted, kerülhetjük el, mert mindig a fejünkre olvassák, hoyg Gyurcsány idejében milyen szörnyűséges diktatúra volt, és ez ahhioz képest Kánaán. és a hivatkozási alap mindig az, hogy néhány embert, akik rossz időben voltak rossz helyen egy frusztrált rendőr(?)gárda helyben hagyott.

Jim Raynor 2011.01.28. 14:54:10

@idelle:

"egyébként ezt pofáztam az imént: az állam erőszakszervezetének a dolga az állam védelme. az pedig nem gyerekjáték. ti odamentetek bámészkodni vagy csak arra mentetek vagy csak ott voltatok, édesmindegy.
engem nem vertek meg, érdekes módon. mert nem mentem arra, mert TUDTAM, hogy "lővonalba" kerülhetek."

ez az érvelés LOL. ugyanaz, mintha azt mondanád:

- a bankokat néha kirabolják;
- a rendőrség feladata a közrend védelme, ami nem gyerekjáték;
- ergo ha bankrablásnál a kommandósok szarrá lőnek mindenkit, aki bent van, az ügyfeleket is beleérve, akkor
- természetesen a hülye ügyfél volt a hibás, minek ment oda, számitania kellett volna rá, hogy "lővonalba" kerülhet.

gondolom, bankba se jársz, mert te TUDOD.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 15:01:13

@Jim Raynor: rossz az ellenpélda. én konkrétan a tévészékház ostroma után előállt közrendvédelmi helyzetről beszéltem, nem arról, hogy kimész az utcára, ahol rendőrök is vannak, és azok egyszercsak agyonverhetnek.

szemtanú 2011.01.28. 15:02:19

@idelle: Miért gondolod, hogy rajtad és eszmetársaidon kívül senki sem hiteles + mindenki más hülye? Szerintem ezen gondolkodj el és megérted miért is jutott ide a (magyar) liberalizmus. Valamint azt is, miért nem csökken jelentősen a Fidesz népszerűsége.

Jim Raynor 2011.01.28. 15:02:44

@idelle:

nem rossz. vedd úgy, hogy én a móri mészárlás utáni közrendvédelmi helyzetről beszélek. ugyanaz pepitában.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 15:07:26

@szemtanú: "Miért gondolod, hogy rajtad és eszmetársaidon kívül senki sem hiteles + mindenki más hülye?"

"Valamint azt is, miért nem csökken jelentősen a Fidesz népszerűsége."

A Fidesz népszerűsége azért nem csökken, mert a magyar társadalom nagy része úgy gondolja, amit a szeretett Párt és Szeretett Vezér, nevezetesen hogy rajta és eszmetársain kívül senki sem hiteles + mindenki más hülye.

a hitelességet a következők kapcsán kérdőjeleztem meg: az mno nem hiteles. a Helyi Téma nem hiteles. a szájhagyomány útján terjedő történetek tele vannak túlzásokkal. a "demokráciában" felnőtt generációknak halvány ismeretei sincsenek az államhatalomról, az államszervezésről és a politika céljairól.

nagyjából ennyi. egyebekben ugyanolyan határozottsággal képviselem a magam véleményét és álláspontját, mint bármelyikőtök.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 15:08:27

@Jim Raynor: ha nem érted (nem akarod érteni) a különbséget, nem baj.
tizenkettő egy tucat, megszoktam. (egyszersmind igazolod azt, amit leírtam, de ez a te okulásodat nyilvánvalóan nem, csak az én szórakoztaásomat szolgálja :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 15:13:04

@idelle: "kekeckedésnek SEM túl jó. volt egy fiatal réteg, amelyik az interneten szervezte a "rendőrlátogatást", buliból."
Vagyis inkorrekt voltál, és a fiatalok egy csoportját (linket nem látok? mert 2007 márc 15el kapcsolatban ezt meg tudom erősíteni, de akkor meg ennek ellenére nem volt rendőri brutalitás.)
összemosod az összes fiatallal, őket pedig az összes utcán lévő emberrel.

"más: tehát szerinted a 2006-os és 2008-as események között nincs ok-okozati összefüggés? meglepne."
Van, de csak 2006 és 2008 között. 2008 és 2006 között nincs. Remélem ezt el tudod fogadni.

"azta reflexet viszont illenék elsajátítani, hogy az államhatalom elleni fellépés nem habostorta!"
Na ez az. Nem volt államhatalom elleni fellépés. Az államhatalom lépett fel a békés tüntetőkkel/ünneplőkkel/járókelőkkel szemben. Ha tényleg 200ezer feldühödött tüntető lett volna az utcán, akkor a rendőröknek semmi esélyük nem lett volna.
Olvasd el a vonatkozó nemzetbiztonsági jelentéseket, 80-120 huligánról beszélnek!!! Ezért kellett 200ezre elpáholni.
Ezt akárhogy csűröd, csavarod nem korrekt. Legfeljebb ha statáriumot, rendkívüli állapotot hirdet a kormány.
De ilyen nem volt.

(Úgy érzem nem vagy elég felkészült a témában. Javaslom olvasd el Bodoky könyvét, vagy Morvaiék jelentését. Hosszú, meg minden, de legalább nem beszélnénk el egymás mellett.)

"a te korosztályod kiröhögi az enyémet, a tiédet meg ki fogja a következő. így van rendjén. "
Nincs ebben semmi vicces. Több ismerősömet megverték, senki nem nevet.

"semmit nem értesz abból ,amit írtam, korosztályos probléma, nem gond."
Így nem csodálom ha minden vitát megnyersz.

"marcipámnos tankönyvi szöveg. sajnos 56 értékelése IS elszakadt a valóságtól, mint ahogyan 48-é is."
Jaja, tudom olvastam. Gondolom ha ezért lecsuknának azt is megértenéd. Vagy nem? Az lehet, hogy már igazságtalan lenne?
Egyébként igen. Tetszik nem tetszik ez így van, egyetértek. A Magyar köztársaság egyetlen vállalható elődje az az 56os forradalmi Magyarország.
Szóval, marcipános vagy sem, szenilis örögeket vagy sem, ők nemzeti hősök, akikre a mai jogállamunk épül.
Olyan mint Izraelnek a holokuaszttúlélők, mint Horvátországnak a 94es veteránok, mint Litvániának az SS veteránok.
Ha ezt te nem érted meg, benned van a hiba.

"gondolom nincs meg hozzá a képesítésed."
Személyeskedés az megy. Bárcsak ellenérveket is fel tudnál hozni.

"dod volt egy jellemző jelent (2006-ban, mielőtt megkérdeznéd), amit nem találok a neten, de érdemes lenne örök mementóként megőrizni "
Inkább azt kéne, amikor a rendőrök lézerpisztollyal 10.000 csecsemőt végeztek ki az anyjuk szeme láttára. Erről sajnos most nem tudok linket adni, de így volt becsszó!
Egyébként a legjellemzőbb jelenet szerintem ez volt.
www.youtube.com/watch?v=D0CUZ86YwSA
Látod ez nem sci-fi. Tök üres utcában 2 tucat rendőr megrohan egy szerencsétlent, aki a saját kapualjában cigizik, szétverik és otthagyják.
Azt ne mondd hogy az államhatalomnak ez a természetes működése, mert egy ilyen után még Pronay is agyonlőtte volna az emberét...

"LE-VET-KŐZ-NI? EMBER! Az új Kádár-rendszert építitek, miről beszélsz????"
Ilyen emberekkel mint te, azért ez nem csoda.

DeMarco 2011.01.28. 15:15:51

@Fedor: "Tudom, hogy számodra ez a scifikategória, de másnak esetleg más elképzelései lehetnek arról, hogy mi árt, és mi használ az országnak. Az már csak haba a tortán, ha a történések ezt esetleg igazolják is. A te olvasatodban az elmúlt háromnegyed év diadalmenet volt az ország számára. Mások számára viszont az ország egy egyre meredekebb lejtőn gurul lefele mind a gazdaság kilátások, mind a demokrácia kilátásai tekintetében."

Ez annyira szép, hogy megismétlem...
Ha megfordítjuk a kockát, akkor végre megértheted/megérthetitek, hogy mi mit éltünk át az elmúlt 8 évben...
Legalább ugyanennyit kívánok nektek is, csak azért, mert úgy lenne igazságos... :D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 15:18:59

@DeMarco: "hogy mi mit éltünk át az elmúlt 8 évben..."

mit? semmit, duma az egész. hacsak nem kaptál állami állást vagy megrendelést EZEKTŐL. egyebekben a többi egy nagy kamu.

Jim Raynor 2011.01.28. 15:21:53

@idelle:

te nem érted, de nem baj, már megszoktam az ilyen nagypofájú, öntelt seggfejeket, akik érdemi érvelés helyett csak a saját - vélt - tökéletességükre tudnak hivatkozni.

DeMarco 2011.01.28. 15:23:43

@Fedor: "mert nem kattint senki a reklámokra"

Bár én teljesen immúnis vagyok a reklámokra, általában észre sem veszem őket, de erre a cirkuszosra kivételesen rákattintottam, sőt, ha olvassák cirkuszosok, akkor innen üzenem, hogy Fedornak köszönjék, hogy megnézzük a jubileumi műsort!
(Most intézem a jegyeket...) :D

bakkerwekker 2011.01.28. 15:25:39

@idelle:

Hát igen tizenkettő egy tucat....stb stb

Ez fajta ironikus lekezelés, csak azt mutatja, hogy nemcsak ostoba vagy és félművelt, de a legsúlyosabb hályogproblémával is küzdesz. Az itt leírtakból világosan kiderül, azt a fajta infantilizmust képviseled, ami befogott füllel nyennyegve ismétli "úgysehallakúgysehallak" vagy ha más nem megy, bemondod a " végtelennyertem" dumát.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 15:27:36

@idelle: Milyen közrendvédelmi helyzetről beszélsz?

Tudod erre találták ki a statáriumot, a rendkívüli állapotot.

Bejelentik, és akkor mindenki tudja, hogy nem szabad kimenni az utcára.

Bejelentette-e a kormány a statáriumot?
Nem.
Akkor nincsen "közrendvédelmi helyzet".

szemtanú 2011.01.28. 15:28:33

@idelle: "A Fidesz népszerűsége azért nem csökken, mert a magyar társadalom nagy része úgy gondolja, amit a szeretett Párt és Szeretett Vezér, nevezetesen hogy rajta és eszmetársain kívül senki sem hiteles + mindenki más hülye."
Látod, pontosan erről beszélek. Te tudod ki hiteles, te tudod hogyan gondolkodnak emberek milliói. Mindenki egy masszába tartozik, rajtad kívül. Sajnállak ezért a megfellebbezhetetlen magabiztosságodért, mert ezért nem fogsz tisztán látni, hiába hiszed magadról. Néha kételkedj is.
"a hitelességet a következők kapcsán kérdőjeleztem meg: az mno nem hiteles. a Helyi Téma nem hiteles. a szájhagyomány útján terjedő történetek tele vannak túlzásokkal." Brilliáns bizonyítás! Azért nem tartod hitelesnek, mert hiteltelennek tartod. Ilyen érv előtt földig hajolok.
Legyen szép napod.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 15:32:22

@idelle: Lol!
De most komolyan, bakkerwekkernek igaza van, ez már dedó.

Az egy dolog hogy meg vagy győződve a saját igazadról, és aki mást mond az pártkatona/fiatal/öreg (kekeckedésképpen: te tévedtél már életedben?) a lényeg hogy nem lehet igaza, de legalább azt ne vond kétségbe, amit éreztünk!

DeMarco 2011.01.28. 15:32:36

@Fedor: "Egyébként nagyon profi a terelés: hiába szól a poszt egy tegnapi eseményről, helyette a vita már megint arról szól, hogy mi volt négy és fél éve.

Ügyes."

Thx, de ne nekem köszönd. Egyrészt te jöttél elő egy lejárt lemezzel, ráadásul alig egy-két poszttal ezelőtt már elmondtuk róla a véleményünket, sztem senkinek nem változott meg azóta se pro és kontra. (Te voltál a videón aki perecet vesz? :D)
Másrészt sokkal érdekesebb a maszop lejárató doksija, mert igazolja (ez is), hogy nyakig szarosak a történetben.

Egyébként sokkal érdekesebb vita alakult ki így, amihez úgy látszik mindenki szeretne hozzászólni, hát nem is bánom annyira, hogy szétoffoltam az elején...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 15:36:41

@TaTa86.: "Szóval, mikor 2006 szóba került, soha még csak le sem írtad a "kukaborogató" kifejezést?"

Lehet, hogy leírtam (belefér az általam felsoroltakba), de te _2008-as_ kukaborogatókat írtál, az meg ugye elég hülyeség lenne, ha egy két évvel korábbi dolgot azzal magyaráznék...

@sprenczl: És 1 hónap múlva Fletó már nem is volt miniszterelnök :-)

@DeMarco: "Ha megfordítjuk a kockát, akkor végre megértheted/megérthetitek, hogy mi mit éltünk át az elmúlt 8 évben..."

Nincs igazad, mert senki se állította, hogy az a nyolc év diadalmenet lett volna, mert a tényeket mi tiszteletben tartottuk. Azon valóban volt vita, hogy mennyire volt rossz, pont azért, mert a tényeket tiszteletben tartottuk.

"Most intézem a jegyeket..."

Na az speciel már el van intézve. Pénzt még nem kerestem a bloggal, de ingyenbelépőket már másodszor fogok kapni. Az előző az ördögkatlanos fotóbeszámolóért járt, amibe az volt a szép, hogy amúgy is mentem volna oda, és amúgy is fotóztam volna, de így legalább megspóroltam a belépőt magunknak :-)

Majd ha a cirkuszbanner helyett újra gugli hirdetés lesz, arra tessék klikkolni sokat, addig meg a videósreklámokat tessék nézegetni a posztok alatt, ha valakinek támogatni volna kedve :-)

DeMarco 2011.01.28. 15:38:13

@idelle: "mit? semmit, duma az egész."

Jah, hát ha te mondod, akkor biztosan úgy is volt...
Bár semmi lett volna, azaz nulla és még mindig a 2002-es szinten állnánk. Akkor még mindig boldog lennék. De erősen mínuszba lendült az ország, de ezek szerint neked ez nem tűnt fel...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 15:39:50

@Fedor: "de te _2008-as_ kukaborogatókat írtál, az meg ugye elég hülyeség lenne, ha egy két évvel korábbi dolgot azzal magyaráznék..."
Kezdetnek nem rossz.

tomcsák 2011.01.28. 15:45:58

Annyira lehetett tudni, hogy ez fog történni. Ezt írtam 3 hete a Vincentre:
"Na, most volt elég! Végtelenül felb@ssza az agyamat, hogy fideszes nickek az összes értelmes, tartalmas blogon előre megfontoltan, rendkívül udvariasan, tudatosan (szvsz kiképezve) használnak kommunikációs technikákat, hogy vég nélküli, eredménytelen, reményeik szerint unalomba, érdektelenségbe fúló vitákat generáljanak.
Itt és most loláb.
Ne keverjük a vita lehetséges értelmezési rendszereit!
Tehát amikor loláb ... rendszeren kívüli érvet bevetve konfúzzá próbálja tenni a vitát. Ha a többiek nem ragaszkodnak az eredeti értelmezési kerethez, akkor a vita elcsúszik. Ha ezt a trükköt oda-vissza többször el tudja sütni, akkor jutunk el oda, hogy többeknek elege lesz, loláb megdicsőülve távozik, ma is elérte célját." Annyi változott, hogy lolábhoz csatlakoztak élükön TaTa86-tal.
Kiegészítésként: 1. Ezek a kommentelők - nekik - érzékeny és szem elé kerülő (pl. Index-címlap) témára ugranak. 2. Nem lehet célotok meggyőzni őket, mert ők nem ezzel foglalkoznak. Nem Ti vagytok a célcsoportjuk, hanem az olvasók. Az olvasókat akarják elriasztani. Idézet abból a kommentfolyamból (a Vincentről): "328 komment. Szerintetek érdemes végigolvasni? Vagy csak a szokásos fidesznyik-bolsevik magyarázkodás meg OV istenítés? Meggyőzött itt valaki is valakit bármiről? Vagy csak a sár röpköd, szokás szerint? Mert akkor nem állnék neki ..." A válaszra, hogy itt nemigen van ilyen, a reakció: 'Akkor a "közbenső" megoldást választom: elolvasom az utolsó harmincat ... ;-D"
Ez lesz itt is, elkergetik, érdektelenné teszik az olvasókat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 15:50:58

@TaTa86.: "Kezdetnek nem rossz."

Ezt kifejthetnéd. Mi nem rossz?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 15:52:54

@Fedor: Hogy megállapodtunk abban, hogy egy korábbi eseményt nem indokol egy későbbi esemény.

Amennyiben ez eddig is így volt, tekintsd tárgytalannak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 15:56:03

@TaTa86.: Evidenciákban miért kéne megállapodni? Azok adottak, mint a levegő a lélegzéshez...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 16:07:16

@TaTa86.: "összemosod az összes fiatallal, őket pedig az összes utcán lévő emberrel."

valóban nem írtam le név szerint, kik azok, akik csak bulizni, buliból mentek ki, igazad van, elnézést.

"Van, de csak 2006 és 2008 között. 2008 és 2006 között nincs. Remélem ezt el tudod fogadni."

óóó, játszunk a szavakkal, rendben. csak azt nem értem, mi a célod vele? be akarod bizonyítani, hogy 2006 békés és tiszta forradalom volt (via HírTV)?

"80-120 huligánról beszélnek!!!"

persze, és nem említik meg a több száz (ezer) bámészkodót, akik nagyban segítették a rendőrség munkáját.

"Ezért kellett 200ezre elpáholni. "

MIIII? te, barátom, meg nem tudja Matolcsy, meg a nyugati pénzvilág, hogy ennyi kártérítést kell kifizetni, mert csődbe megy az ország! :-DDD
szerintem te a Rákay-féle kétmilliót is elhiszed. :-DDDDDDD

"Javaslom olvasd el Bodoky könyvét, vagy Morvaiék jelentését."

A Morvai-jelentést olvastam. Meg sok egyebet is olvastam. Szép, egyoldalú történeteket a gonosz kommunista kormányról.
a másik oldalon meg a szerecsenmosdatást.
egyetlenegy dolgot nem olvastam: tényszerű leírást. de hát az ilyenekre mindig 50-60-80 évet kell várni.

"Több ismerősömet megverték, senki nem nevet."

EGYETLENEGY ismerősömet SEM verték meg.

"Így nem csodálom ha minden vitát megnyersz."

ha win-lose szemüveggel nézem, a vitákat folyamatosan elveszítem, mert számomra - bármilyen határozottan is adom elő a véleményemet - a vitatkozás érvek ütköztetése és nem a másik le- vagy meggyőzése.

bármilyen furcsa például, én ma is tanultam, mégpedig tőled: rájöttem, hogy a te korosztályodnak a sajtószabadásg azért nem kérdés, mert olyan korban nőttetek fel, amikor bárki bármit elmondhatott, leírhatott, UGYANAKKOR a 2006-os rendőri erőszak volt az első olyan esemény, amikor egy korábban teljesen természetesnek tűnő demokratikus szabadságjog korlátozásával találkoztatok, ezért ehhez mértek mindent, és a "virtualitás", valaminek a lehetősége ezért nem jelent számotokra fenyegetést.
ezt ma értettem meg, ez ma kristályossodtt ki és lett teljesen világos a számomra. ezt köszönöm.

"A Magyar köztársaság egyetlen vállalható elődje az az 56os forradalmi Magyarország."

egy töketlen, kommunista miniszterelnökkel, aki néhány évvel korábban lesöpörtette pl. a nagyszüleim padlását is? akkor te fletóista vagy!

"Ha ezt te nem érted meg, benned van a hiba."

értem, mert értem már meg különb dolgokat is.
viszont nem tehetek róla, de ki nem állhatom az oltári szentségeket, amelyekről nem lehet viát nyitni. 56 és annak "hősei" ilyenek például.

"Személyeskedés az megy. Bárcsak ellenérveket is fel tudnál hozni."

elkezdtél egy álpszichológiai szöveget (nevezhetném akár személyeskedésnek is, de leszarom). most akkor van pszichológusi képesítésed vagy nincs?

"Erről sajnos most nem tudok linket adni, de így volt becsszó!"

a példámban nem az volt a lényeg, hogy nem találom, de mindegy. nekem ez tanulságos jelent abból az időből, neked meg a másik.

"Azt ne mondd hogy az államhatalomnak ez a természetes működése, mert egy ilyen után még Pronay is agyonlőtte volna az emberét..."

ma is írtam már, hogy ez nem természetes. ezek voltak azok a túlreakciók, amelyeket ki kellett volna vizsgálnia PÁRTATLANUL MIND a szocialisták MIND a Fidesz alatt. egyik sem történt, fog megtörténni.

"Ilyen emberekkel mint te, azért ez nem csoda."

ezt viszont totálisan félreértetted. az a hatalomhűség és szervilizmus, ami jelenleg két-két és félmillió embert konkréten jellemez az országban, segítette hozzá anno a Kádár-rendszert is a túléléshez és a létezéshez.

akkor is és most is néhány ezren vannak csak, akik ki mernek állni az ellenvéleményükért, például, akik kimennek tüntetni az elbaszott médiatörvény ellen.
a többiek meg gúnyosan szemlélik a renitenseket. most ezek a "párttagok" és a "munkásőrök"...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 16:10:25

@TaTa86.: "Milyen közrendvédelmi helyzetről beszélsz?"

arról cicavirág, hogy valakik megtámadtak egy közintézményt. MINDEN innen indult. utána meg továbbra is cselekményeket követtek el a közrend megzavarása érdekében.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 16:13:14

@szemtanú: "Néha kételkedj is."

folyamatosan teszem. de elkezdhetnéd végre te is, meg a kétmillió fidesz-fan haverod.

akiknek a Gyurcsány-féle hazudtunk maga volt a pokol, az Orbán-féle hazudtunk, meg "de jól mondja".
aki dalolva adja oda a nyugdíjmegtakarítását az államnak, hogy stadionok épüljenek belőle.
aki, amikor a szoclib haverok kapják a megrendeléseket, mennek az utcára, ha a fidesz-bratyik, akkor az a Magyar Álom Beteljesülése.

kinek is kellene elkezdeni a mit is?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 16:18:34

@TaTa86.: @DeMarco: "legalább azt ne vond kétségbe, amit éreztünk!"

sokakat elragadott az ellenzéki retorika, a "de szar"-fíling.

az egyik rablóbanda maga volt a Pokol, a mostani meg a Mennyország. na ez az az érzelmi politikaszemlélet, ami igazából a dedó, drága barátom.

beugrottatok a politikai marketingnek, nem nagy ügy, kvázi kétmillió polgár megtette.

és sosem fogjátok ezt beismerni, ez is majdnem biztos. már rég Orbán széklete lesz csak a tányéron, ti még mindig azt fogjátok mondani, hogy "hmmm, de finom, össze sem lehet hasonlítani azzal az undorító fletó-féle krémessel."

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 16:26:06

@idelle: ezért indult el az, hogy az emberek, akik önálló gondolkodásra képesek, elkezdték a fidesznyikeket Fidesz-HÍVŐNEK nevezni.

Olyanok, mint egy bigott hívő. Nincsenek érveik, ha azt mondod, nem értesz egyet a teremtéstörténettel, hazugnak tartanak (vagy eretneknek), ők a bibliai idézetből alátámasztják.

Erre CSAK az összehasonlítás miatt tértem ki: olyanok, mint akik HISZNEK Viktorban. Kritika nélkül elfogadják, amit mond, nem néznek körül, hogy talán a világ nem a szocik miatt háborodott fel... talán nincs vasfüggöny. Sajnos sok ilyen agymosott idióta van az országban. És tudjátok, mi velük a legnagyobb baj?

Hogy FEGYELMEZETTEK. Fegyelmezett szavazók. Mit gondoltok, miért imádkozott Viktorunk az alacsony részvételért?

loláb 2011.01.28. 16:35:34

"Ellenzékinek lenni szexi"

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy szopás.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 16:38:49

@Kismac: "Sajnos sok ilyen agymosott idióta van az országban."

a többivel egyetértek, de ez így túlzás. illetve könnyű (lenne) ezt kimondani, de a helyzet sokkal bonyolultabb.

számtalan olyan történelmi és szociológiai aspektus van, ami miatt ez bekövetkezett. ebből néhány, tényleg csak címszavakban:

1) az erős vezető iránti igény
2) az állandó ellenségkép
3) a népmesei látásmód (magyaridiot.blog.hu/2010/10/22/77_magyar_nepmese)

és azt sem szabad elfelejteni, hogy 70-80-100 évvel ezelőtt a mai lakosság felmenőinek 80-85%-a még a földet túrta, szóval sem a civil kurázsinak, sem a széles látókörnek, sem a szofisztikált gondolkodásnak nem túl erős a táptalaja Magyarországon - és tökéletesen tudom, hogy ez köcsög elitista módon hangzik, de attól még így van...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 16:40:06

@loláb: "Én inkább úgy fogalmaznék, hogy szopás."

kormánypártinak lenni meg égő.

kiszolgálni egy hatalmat, amely csak és kizárólag a saját boldogulásával van elfoglalva - nos, az meg maga az ostobaság netovábbja.

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 16:47:47

@loláb: ez volt akkor a TERV. Az volt akkor a terv, hogy a reformokat tűzön-vízen át keresztülviszik. Mint a jó szülő (mert egy jó kormánynak olyannak kell-ene lennie egy országnak, mint egy jó szülőnek): időnként kényszerrel kell a jó útra terelni a gyereket.

Sajnos nem az lett. Sajnos beleroppant Öszödbe és Viktor lejáratókampányába. Sajnos az SZDSZ is keresztbe tett ennek.

Egyébként azt tartom (amire kapok mindjárt pár ezer követ), hogy hülye volt, hogy lesunyta a fejét, mikor kikerült a beszéd. Ha nem agyatlan idióták idézgetnének belőle, hanem elolvasnák rendesen és ÉRTELMEZNÉK (azaz nem lennének funkcionális analfabéták), belátnák, hogy igaza volt.

Ki a fene nem tudta ebben az országban, vagy AKÁRHOL a világban, hogy a politikusok hazudnak?! Ha nem tudta, akkor hol élt? Valamiféle álomvilágban?

MOST is kellenének azok a reformok. MOST viszont meglenne hozzá a politikai erő. REMÉNYKEDTEM, hogy Viktor talán... *suttogok* nagy akar lenni, mármint nagy magyar, de pozitív értelemben. Aki nagyot tesz.

Higyjétek el nekem: ha Viktor úgy akarta volna, kis túlzással a legnagyobb magyarok sorába léphetett volna. Egy olyan vezetőként, aki kihúzta az országot a kakiból. Aki fejlődési pályára állította.

Ismétlem: MINDEN reformhoz meglenne most a hatalom, a politikai erő. TI adtátok neki, 2,7 millióan plusz passzív szavazók. SZERINTETEK ÉL VELE? Szerintem nem.

Mindazok ellenére, hogy egyáltalán nem voltam jó véleménnyel róla, azért megválasztásakor volt egy olyan remény bennem, hogy talán... tudjátok, mikor erővel arra kényszerítitek magatokat, hogy úgyse, úgyse sikerül, de mikor TÉNYLEG nem sikerül, csalódtok...?

Istenem... ez a srác (Viktor) BÁRMIT megtehetett volna, amit nagyon meg kellett volna. Azért, fideszesek, ezt is látjátok, ugye? Hogy semmit nem csinál, csak a szart kenegeti. Közben leépíti a demokráciát és szólásszabadságot (de azért ő és a haverek jót kaszálnak). Ez nagyon szomorú... :(

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 16:47:49

@idelle: 200 jól elkülöníthető huligán zavargott. Ez azért nem olyan, mint egy polgárháború vagy egy cunami.
Október 23án egyébként senki nem támadott meg semmilyen intézményt!

De még egyszer: a statáriumot erre találták ki.
Jogállamban, demokráciában és korrektebb autorier rendszerekben ilyenkor kihirdetik, és akkor minden állampolgár tudja, hogy ideiglenesen, amíg le nem csillapodnak a kedélyek, nem jó az utcán tartózkodni. Ezt kb mindenki felfogta volna, és igen, aki ezután kimegy, az úgy megy ki, hogy számol vele, hogy atrocitás érheti.

Kihirdetett-e Gyurcsány rendkívüli állapotot kutyavirág? Nem.

Akkor meg miről beszélünk?

"MIIII? te, barátom, meg nem tudja Matolcsy, meg a nyugati pénzvilág, hogy ennyi kártérítést kell kifizetni, mert csődbe megy az ország! :-DDD
szerintem te a Rákay-féle kétmilliót is elhiszed. :-DDDDDDD"
Kint voltam te szerencsétlen.
Már mondtam.

Egyébként elég durva kártérítési perek folynak jelenleg is.

"Szép, egyoldalú történeteket a gonosz kommunista kormányról."
Gondolom ezt meg is tudod indokolni?

"EGYETLENEGY ismerősömet SEM verték meg."
Ez a természetes nem? Egyébként nem gondolod, hogy ha nem tudsz elsőkézből informálódni, kicsit visszább kéne venni az arcból?

"a vitatkozás érvek ütköztetése és nem a másik le- vagy meggyőzése."
Ja. Az érvkészleted bámulatos: nekem különösen az életkorra való hivatkozás tetszik.

"ezt ma értettem meg, ez ma kristályossodtt ki és lett teljesen világos a számomra. ezt köszönöm."
Szívesen. Eddig egyébként mit hittél?
Én viszont továbbra sem értem: a gyülekezési szabadság számodra semmit nem ér. Nem a virtuális fenyegetésről van szó, hanem a konkrét tettlegességről. (Ezek a jogsértések nem 2006ban kezdődtek, hanem 2002ben a Budaházys hídlezárással.)
Sőt, ilyenkor előveszed a legbrutálisabb cinizmusodat. Kiszolgáltatott emberek kínzásán is úgy siklasz át, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az ég kék, a fű zöld, a rádió udvarán tinilányokat kínoz a rendőrség.

És akkor most jössz a sajtószabadsággal, természetesen a szokásos lekezelő stílusoddal, amit szokás szerint semmi nem támaszt alá.

Mivel én sokszor voltam kitéve 2006 és 2010 között jogaim korlátozásának, képzeld el, fel tudom fogni a "virtuális" fenyegetést is. Fedor például nem, szóval neki elmagyarázhatod, hogy nem csak az jogcsorbítás, ha egy gyurcsánytakaroggy miatt szétveri a fejed a rendőrség viperával, hanem az is, ha tavaly szétverte, idén pedig 1000en felsorakoznak mögötted és sokat sejtetően szemeznek a tonfáikkal.

Még az elején írtam is, hogy a tüntetéssel részben egyet tudok érteni, noha nevetségesnek tartom a hisztériát.

"egy töketlen, kommunista miniszterelnökkel, aki néhány évvel korábban lesöpörtette pl. a nagyszüleim padlását is?"
Miről beszélsz? Nem tudlak követni. (A korom miatt.)

"viszont nem tehetek róla, de ki nem állhatom az oltári szentségeket, amelyekről nem lehet viát nyitni. 56 és annak "hősei" ilyenek például."
Jellemző. Erről szólt az utóbbi 65 év agymosása: gyűlölni kell a szentségeket, a szentség rossz, a szentség ellenség.

"most akkor van pszichológusi képesítésed vagy nincs?"
Nincs. Na most mi van? Ha nincs matematikusi végzettségem akkor nem számolhatok?
Ha hiba van a gondolatmenetemben kérlek szépen mutass rá, de az ad hominem érvelést tényleg abbahagyhatod.

"a példámban nem az volt a lényeg, hogy nem találom, de mindegy. nekem ez tanulságos jelent abból az időből, neked meg a másik."
Ebben az a gáz, hogy amit te mondasz az nem biztos, hogy megtörtént, amit én mutattam az meg igen.
Ezt tényleg magyarázni kell?

(Mellesleg megértem, hogy nem vagy felkészült. Nem veled történt, nem kötődsz hozzá érzelmileg, konkrétan leszarod. De akkor vegyél vissza egy kicsit!)

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 16:49:33

@idelle: jó, de mit tudsz arra mondani, aki csak nyomja a mantrát, ha mondasz valamit, akkor meg azt mondja: te büdös rohadt, hazaáruló bibsi/libsi/bolsi vagy? Hogy olyan, mintha kapnának egy kapszulát, amiben minden benne van, és azt mantráznák...?

Egyébként egyetértek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 17:00:36

@idelle: Megint jobban tudod mit éreztünk és miért.
Fantasztikus, téged cirkuszban kéne mutogatni!

(Egyébként mi a halál vagy, hogy ilyen magas lóról beszélsz a pórhoz? Egy tippem lehet: programozó vagy?)

"az egyik rablóbanda maga volt a Pokol, a mostani meg a Mennyország. na ez az az érzelmi politikaszemlélet, ami igazából a dedó, drága barátom."

Lol! Te egy másik dimenzióban élsz.
Legalább a címét olvasd el az utolsó kettő (normális) posztomnak...

szemtanú 2011.01.28. 17:01:15

@idelle: Megint jobban tudod, hogy mit csinálok, mint én. Hol írtam, vagy mondtam ilyeneket, amit itt leírsz? Kicsit (nem nagyon) demagóg vagy. Ha masszaként kezelsz mindenkit, azzal pont a liberális eszmédet járatod le.
Ti ugyanúgy mantrákban és panelekben gondolkoztok,mint amivel a jobboldalt vádoljátok. Nyugi, lesz még választás, lehet változtatni. Csak ki kell várni. Persze az nagy csapás lenne, ha mégis sikeres lesz Orbán. Gondolom, ezért vagytok ennyire türelmetlenek és idegesek.
Különben nincsenek illúzióim Orbánnal kapcsolatban és nem értek sok mindenben egyet a mostani politikai lépések némelyikével, pl. a médiatörvény is változtatásra érett, de a tetteknek mindig vannak előzményei, ezt soha nem szabad elfelejteni. Ok és okozat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 17:04:24

@Kismac: "int a jó szülő (mert egy jó kormánynak olyannak kell-ene lennie egy országnak, mint egy jó szülőnek): időnként kényszerrel kell a jó útra terelni a gyereket."

Ez a jó szülő tönkretette a "gyereket", azért, hogy ő maradhasson szülő, majd ezek után elvárta, hogy a "gyerek" elhiggye, hogy ő csakis jót akar.

Persze a jóakarás közben eltűnt néhányszáz milliárd, de egy jó szülő ilyen. Néha elveszi a szebpénzt, elissza, és mikor hazaér hullarészegen elveri a gyereket meg az asszonyt is.

Mi jobboldali droidok nem voltunk elég jók Ferihez, ez az igazság.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 17:04:27

@TaTa86.: "Fedor például nem, szóval neki elmagyarázhatod, hogy nem csak az jogcsorbítás, ha egy gyurcsánytakaroggy miatt szétveri a fejed a rendőrség viperával, hanem az is, ha tavaly szétverte, idén pedig 1000en felsorakoznak mögötted és sokat sejtetően szemeznek a tonfáikkal."

Hol írtam azt, hogy nem volt gond, hogy olyan nagy készültség volt 2006 utáni ünnepeken? Engem ez ugyanúgy zavart. Csak én figyelembe vettem azt is, hogy mi volt ennek az oka. 2006 előtt semmi ilyesmi nem volt, pimaszul meg lehetett tartani olyan tüntetést is, amelyelőre deklaráltan törvénysértő volt, mert kérkedve NEM jelentették be (Bencsik csinált ilyet 2006 nyarán, ha jól emlékszem). Elismerve azt, hogy a rendőrség 2006 őszén és utána sokszor rosszul reagált, hibakat és túlkapásokat követett el, nem tudok eltekinteni attól, hogy ez nem lett volna, ha egy hangos és erőszakos kisebbség ezt az erőteljesebb fellépést ki nem provokálja. Igaza van idelle-nek abban, hogy a tévéostromkor léptük át a Rubicont, és az emlékeim szerint ott nem az történt, hogy a brutális rendőrök védtelen ártatlan járókelőket gyepáltak.

Na részemről ezt a vitát - sokadszorra - lezártnak tekintem, mert a mostani kormány ténykedéséhez, tehát a poszt témájához semmi köze nincs.

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 17:10:39

@TaTa86.: te teljesen hülye vagy, már bocs. Kell az ellenségkép, mi?

Én csak azt érzem, hogy OV és bandája iszonyatosan égeti az országot és NEM most kezdte, hanem 2002-ben amikor elbukta a választásokat. Már akkor is a saját fészkébe kakilt, hogy finom legyek.

Leveszed végre a narancs szemüveget, vagy maradsz bogárléten? Nekem az is jó, csak ne oszd az észt.

loláb 2011.01.28. 17:17:38

@idelle:
"kiszolgálni egy hatalmat, amely csak és kizárólag a saját boldogulásával van elfoglalva - nos, az meg maga az ostobaság netovábbja."

Vajon ezt 10 hónappal ezelőtt is így gondoltad? Kétlem.

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 17:19:39

@TaTa86.: te MIRŐL beszélsz?

Jó, adjunk a szociknak durván 500-1000 milliárdot. Mi ez a most ellopott 3000 milliárdhoz, ja nem is ennyi, hanem 3500? És NINCS egy éve, hogy ott ülnek. Hidd el: a BKV-tól, a MÁV-tól, innen-onnan az adóforintjainkból NEM Nokiás dobozzal viszik a pénzünket, nem. Kamionnal. Feri meg a szocik amatőrök ezekhez képest. Kismiskák, kisiskolás kis kezdőcskék. Ha ép eszednél voltál 98-02 között, emlékszel, ha nem, hiába magyarázom.

Tönkretették? Még mindig komolyan beszélsz? Ezt el is hiszed?

Ki építi le a demokráciát? Ki vegzál tudósokat CSAK AZÉRT, mert nem fideszesek, sőt, ha ellent mer mondani nekik, akkor fideszest is? Kik azok, akik baromira erről voltak már eddig is híresek?

Kik azok, akik most belepofáznának a szólásszabadságba, korlátoznák azt, hogy a saját malmukra hajtsák a vizet (kétségetek se legyen efelől!)...

Áhh. Szerintem nem is érdemes koptatni az ízületeimet: te nem olvasol, nem tájékozódsz, nem nézel semminek utána.

Nincsenek önálló gondolataid, szajkózod, amit Vezéred mond. Hiába mond neked itt bárki bármit, olyan vagy, mint a fajtád:

NEM
JUT
EL.

(Mármint a gondolat oda, ahová el kellene.)

És: ti visíttok majd legjobban, amikor TÉNYLEG kiépül a diktatúra. A szemetek előtt. Vagy az egészhez anyagi érdeked fűződik és ezért éri meg neked a propaganda duma?

Nem, nem vagyok és nem vagyunk bérrettegők. Páran a táborotokból ráébredtek arra, hogy jé, talán nem voltunk olyan hülyék azzal, hogy mindent, csak Viktort ne. Na jó, azért MINDENT ne, mert abban benne van a Jobbik.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 17:20:22

@TaTa86.: "Akkor meg miről beszélünk?"

felnőtt emberek összefüggéseket látni képes gondolkodásáról.

"Kint voltam te szerencsétlen.
Már mondtam.
Egyébként elég durva kártérítési perek folynak jelenleg is."

és a kétszázezres szám az honnan van? a szorzás után rákönyököltél az Enterre?

"Gondolom ezt meg is tudod indokolni?"

persze. az indoklás onnan kezdődik, hogy ha Morvai megkapja anno az ENSZ-állást, akkor nem jelentéseket írogat, meg jobbikol, hanem máig valahol külföldön üldögélne és szarna a Gyurcsány-kormányra. Ennyit a Civil Jogász Bizottság hangzatos nevéből a Civilről.

sohasem jó, ha valaki személyes indulatokkal áll neki egy munkának. a Morvai-jelentés az elejétől kezdve elfogult, bizonyos dolgokat elbagatellizál, bizonyos dolgokra túlzott hangsúlyt helyez, a, lényeg, hogy "tudni" kell olvasni az ilyen irományokat.

mind az a jelentés, mind a Fidesz-retorika azt sulykolja, hogy Gyurcsány egyszemélyi felelőse volt a történteknek, és azt, hogy a "zsarnokság" ellen gyakorlatilag bármilyen eszköz megengedett.

ezt én nem fogadom el, többmillió magyar meg ezzel a szentírással fekszik és kel, mit tehetnék ellene?

"Egyébként nem gondolod, hogy ha nem tudsz elsőkézből informálódni, kicsit visszább kéne venni az arcból?"

lehet objektív az, aki közvetlen veszélyben volt?

"Az érvkészleted bámulatos: nekem különösen az életkorra való hivatkozás tetszik."

sok mindent magyaráz, ez tény, ezzel sem tudok mit kezdeni.

"a gyülekezési szabadság számodra semmit nem ér."

a gyülekezési szabadságot elbaszták a "haverjaid", amikor arra használták fel, hogy nekimenjenek a rendvédelmi szerveknek. egyben lehetőséget adnak a mai nap mostani percéig arra, hogy összemossatok dolgokat.
a gyülekezési szabadásg fontos dolog, főleg, ha megnézzük a gyülekezés célját. az akkori gyülekezés egy hazug kormányfőt és kormányát akarta lemondatni. MOST HOL VANNAK/VAGYTOK?

"Ezek a jogsértések nem 2006ban kezdődtek, hanem 2002ben a Budaházys hídlezárással."

na, helyben vagyunk: 2002-ben kellett volna a rendőrségnek odamenni, szépen erőszakkal mindenkit elvinni. 5 perc alatt. nem fél napot baszakodni, meg szerencsétlenkedni.
lehet, hogy ha akkor Rendőrségként viselkedtek volna, 2006 meg sem történik.

"Mivel én sokszor voltam kitéve 2006 és 2010 között jogaim korlátozásának,"

nem vehettél cigit, meg piát? vagy mi volt 20-24 évesen az a marha nagy korlátozás? mesélj, mert ahhoz képest, hogy a főiskolán a barátaimat még 89-ben is azzal fenyegették, hogy kibasszák őket, mert demokráciát akartak játszani, ahhoz képest te elnyomott szerencsétlen biztos nagyon szörnyű lehetett az életed!!!??? :-DDDD

"Miről beszélsz?"

Kiről: Nagy Imréről, a kommunista padláslesöprő töketlen köcsögről, akit most a jobboldal (!) is istenít, meg akinek szobra van a Parlamentnél.

"gyűlölni kell a szentségeket, a szentség rossz, a szentség ellenség."

hygad a "gyűlölni" szót baszkikám, úgy lejárattátok az elmúlt 8 évben parancsra, hogy lassan már nincs kifejezésetek a különböző negatív érzelmekre!
hanem hogy tudd: a szentséggel egy baj van - hogy kizárja a vitát. megtiltja a gondolkodást, viszont kiváló alkalmat jelent az ellenségkreálásra.

"de az ad hominem érvelést tényleg abbahagyhatod."

te kezdted az adott esetben, utánanézhetsz.

"Ezt tényleg magyarázni kell?"

nem. egyszer egy fél napot rászántam, hogy megtaláljam a neten, de csak a tidéshez hasonlókat találtam. tudom, véletlen, amit én láttam ,az meg sem történt.

"Nem veled történt, nem kötődsz hozzá érzelmileg"

te viszont igen, ily módon kizárt, hogy objektíven vagy legalább MÁS ÉRVEKET FIGYELEMBE VÉVE álljál az ügyhöz.

Megérkeztünk. JÓ REGGELT KÍVÁNOK!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 17:22:15

@loláb: "Vajon ezt 10 hónappal ezelőtt is így gondoltad? Kétlem."

igen, így gondoltam. húsz éve így gondolom.

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 17:22:23

@TaTa86.: te, ha a szám a neved mellett a születési dátumod, már értem, miért nem érted.

(Ez nem von le semmit abból, hogy baromságokat beszélsz és nincs egy önálló gondolatod se, de gyerek vagy még, nem is csoda, hogy nincs.)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 17:24:01

@TaTa86.: a leírásod az orbán kormány álprotekcionista politikája. Mit keresel te ott a jobbos kommentelök mellett, ilyen találó orbán kormány leírással?!

loláb 2011.01.28. 17:30:30

@Kismac:

Öszödről: El kell olvasni a beszédet. Tényleg, elejétől a végéig. És értelmezni.

Gyurcsány abban a beszédben arról próbálja győzködni a szocikat, hogy nincs más út, csak a reformok, amiket kitalált.
Eddig oké is lenne.

Csakhogy ez nem menti fel őt SZEMÉLYESEN abban, hogy 2 évig kormányfő volt, és, noha tisztán látta, hogy az ország nem fenntartható páylán halad, a közelgő választások miatt nem mert semmit sem lépni.

Nem menti föl őt attól, hogy két évet elfecsérelt azzal, hogy "trükkök százaival" fenntartotta azt a jóléti rendszert amiről tudta jól, "hogy annyival van túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk elképzelni, hogy a szocialisták és a szabad demokraták közös kormányzása ezt megcsinálja".
Ez ugyanis nem a rendszerváltás utáni politikáról szól, hanem az utolsó 4 évről.
A demagógiával megnyert 2002-es választásokról, és az azt követő kormányzásról.

Hogy az mszp frakcióban ülőknél az a központi kérdés, hogy:
"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már nincsen más szakmája, csak ez".

Szóval, abban valószinüleg egyetértünk, hogy nem maga a beszéd volt a legnagyobb baj. Hanem az előtte lévő két plusz két év.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 17:33:46

@TaTa86.: "Egyébként mi a halál vagy, hogy ilyen magas lóról beszélsz a pórhoz? Egy tippem lehet: programozó vagy?"

nem vagyok programozó, egy, az átlagnál alaposabban gondolkozó és szélesebb látókörű balliberális demokrata vagyok, aki sokszor akaratlanul is elég sok mindent látott már ahhoz, hogy ne vegye be a politikai maszlagokat.

"legalább a címét olvasd el az utolsó kettő (normális) posztomnak..."

vonatkoztass el. néha.

loláb 2011.01.28. 17:33:53

@idelle:
"igen, így gondoltam. húsz éve így gondolom."

Csak húsz éve? Az mégrosszabb.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 17:38:06

@szemtanú: "Ha masszaként kezelsz mindenkit, azzal pont a liberális eszmédet járatod le."

sajnos nem tudok egyenként tízmillió magyarról írni, mert nincs annyi időm.

gondolom, amikor a haverjaid panelproliztak, véresre tapsoltad a tenyeredet. ha nem, akkor is megérthetnéd, hogy a jelenségekről csak jelenségként lehet írni, még ha személyesen sértve is érzed magad, mert rád illik... ;-)

"Nyugi, lesz még választás, lehet változtatni. Csak ki kell várni."

Orbánék 20-30 évig a hatalomban fognak maradni, nincs felőle kétségem. hasonló lesz a helyzet mint a Berlusconi-féle Olaszországban.

"Persze az nagy csapás lenne, ha mégis sikeres lesz Orbán. Gondolom, ezért vagytok ennyire türelmetlenek és idegesek."

nem vagyok ellendrukker. de nem jó irányba mutatnak a dolgok, nekem elhiheted. a maga módján persze Kádár is sikeres volt.

"ülönben nincsenek illúzióim Orbánnal kapcsolatban és nem értek sok mindenben egyet a mostani politikai lépések némelyikével, pl. a médiatörvény is változtatásra érett, de a tetteknek mindig vannak előzményei, ezt soha nem szabad elfelejteni. Ok és okozat."

bolsevik érvelés. HOGY NEM TUDTOK MÁST, BASZKI, DE TÉNYLEG!?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 17:39:13

@loláb: "sak húsz éve? Az mégrosszabb."

Kádár alatt egyértelmű volt a helyzet, csak többnyire szartam rá, mert gyerek voltam és kamasz és volt jobb dolgom, no meg axióma volt, hogy az van, azt a szart kell enni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 17:43:31

@Fedor: "Hol írtam azt, hogy nem volt gond, hogy olyan nagy készültség volt 2006 utáni ünnepeken? "
Egy kommentel azelőtt, hogy a legutóbb elküldtelek a francba. :)

Valami olyasmit írtál, hogy a rendőrök nem vertek meg senkit, és nem korlátozták a gyülekezési szabadságot. (Ha nagyon akarod megkeresem.)

"2006 előtt semmi ilyesmi nem volt, "
Budaházyra éles pisztolyt fogott a rendőr 2002ben mikor a szavazatok újraszámolását kérte a hídblokádnál.
Szerinted ez normális?
A kempinski hotel előtti tüntetést feloszlatta a rendőrség, azóta jogerősen kiderült, hogy törvénytelenül, az érintettek meg is kapták a kártérítéseket.

Soroljam még?

Attól hogy a "liberális" média erről nem számolt be, ezek az esetek megtörténtek.

"ha egy hangos és erőszakos kisebbség ezt az erőteljesebb fellépést ki nem provokálja."
Egy demokráciában ilyen előfordul. És ezt tolerálnia kell a rendőrségnek.
200 fuballhuligánra hivatkozva nem lehet egy 2milliós városban ellehetetleníteni a demonstrációkat.

(Gondolj bele, ha Toroczkaiéknak megint kedve lenne kukát borogatni, és mondjuk odafutnának a ti rendezvényetekre, mire a rendőrség gondolkodás nélkül szétverné az egészet.)

@Kismac: Mellé. Ajánlom neked olvasd el a legutóbbi két (normális) posztomat. Aztán gyere vissza feltétlenül. Imádom nézni a primitív droidokat ahogyan szenvednek a kognitív disszonancia alatt.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 17:46:29

@Kismac: Nézd, ez a paneljük. Ha levonod a libsibolsit, meg a hazaárulót, meg a gyurcsány és az msz elkúrta, meg egy sor zsidózást, és szerencséd van találsz valami értelmeset. Persze ez az esetek 80%-ában azt jelenti, hogy a fentiek vannak, ezt mantrázzák, de érv egy szál se. Időnként zavarba jönnek, akkor megint jön a panel vagy átmennek máshová :D:D

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 17:47:19

@Naumov: baba, a második kategória embereit ODA TERELTÉK a szélsőségesekhez (meggyőződésem, hogy szándékosan). Viktort nem érdekelte, hogy a normál citizenek közül ki él-hal, muszáj volt azt "demonstrálnia", hogy itt nincs demokrácia, itt erőszakszervezet van, itt Fletóék levernek mindenkit... ezt csak a vak nem látja.

Amikor a rendőrség oszlat, lekakálja, hogy kit üt, ha nem mászik arrébb!

Nem tiszte mérlegelni.

Mondom úgy, hogy belém is belémfagyott a sz. is, amikor egyszer csak úgy poénból elmentünk az egyik tüntetésre katasztrófa turistáskodni. Jöttek a kemény legény rendőrök (rohamrendőrök) és a csőcselék FELÉ tereltek minket is!! Alig tudtunk az egyik kis utcába kimenekülni! Zárt láncot alkottak, mögéjük NEM kerülhettél.

Ismétlem, amit az egyik régebbi kommentemben írtam már: aki ilyen helyre megy, VÁLLALJA ennek ódiumát. Lehet, hogy ha szeptemberben nem őrjöngenek, nem ilyen kemény a rendőri fellépés. De jól tették, amit tettek.

Felnőtt ember vagy, döntsd el, hogy tömegbe mész-e vagy sem.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 17:49:27

@TaTa86.: 2002-ben éleslőszert fogott rá?! Miért pisztolya nem volt? Várj, a budaházy mesekör úgy tartja számon, hogy a gonosz kommunista rendőr, aki egy hónapja még a polgári kormányt szolgálta, az éleslőszert fogott arra a jó emberre, aki ránézett a pisztolyra, és a pisztoly kinézete alapján megállapította, hogy őrá éles lőszert fogott a rendőr. Mármint ha volt egyálatlán ilyen, mert a mese nem sok igazat tartalmaz. Várj, tudom, azt fogod mondani, hogy ott voltál mellette és te is láttad amint a gumibot éleslőszerrel volt megtöltve.

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 17:49:43

@TaTa86.: neked van normális posztod?
Nahát. :)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 17:51:29

@Kismac: Miért van az, ha a politika jobb oldalán szerveznek tömegbulit annak mindig könnygáz és vízágyú a vége? Erre még senki sem gondolt?! Persze a választ nem tőled várom, de ezt fel kellett tenni.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 17:54:19

@loláb: Miért, azt hiszed, hogy most aztán a fidesz megváltja a világot? Februárban úgy nekimegy a számára szavazataival nem érdeklő pár ezer embernek, akinek amúgy sincs semmije, hogy csak úgy felpörög minden mutatónk, hogy na. Öröm lesz látni, hogy a gyógyszerkassza meg a munkanélküli ellátások megnyirbálásával hogy felpörög ez a gazdaság, és hogy teremtődnek majd a munkahelyek.

Kismacska (BELLA) 2011.01.28. 17:54:44

@loláb: ebben egyetértünk. Ő is csuszpitolta a kakit.

Egyvalamit látni kell. Ha Viktor mondjuk akarna bármilyen reformot, azt AZONNAL el kell kezdeni, ugyanis az azonnal elkezdett reformok nagyjából a választásokig nagy valószínűséggel beérnek, de mindenképpen lehet villogni az eredményekkel.

De ugyanígy gondoltam az előző kormánynál is, hogy ha Feri meg akarja csinálni a reformjait (amivel egyetértettem), akkor azonnal neki kell kezdenie.

Se ő nem csinált semmit (de még az előző két évben sem), se más.

Egyetlen mentséget tudok mondani neked: Hannibal ante portas. Ott állt Viktor a kapuknál, minden magas labdára várva, az utcán politizálva. Ha Feri elkezdi a reformokat, megszorításokat, esélye se lett volna választásokat nyerni.

UGYANAKKOR csalódás volt (nekem), hogy lefeküdt az SZDSZ-nek, akiket egyébként az MSZP-sek át-szavazói juttattak be EGYÁLTALÁN a parlamentbe... és lefeküdt Viktornak meg a csőcseléknek és a gyurcsánytakarodj-nak. Csalódás volt.

Mint ahogy Viktor is az.

SashaBraun 2011.01.28. 17:55:23

@Kismac: "Ki vegzál tudósokat CSAK AZÉRT, mert nem fideszesek, sőt, ha ellent mer mondani nekik, akkor fideszest is?"

Azokról a "tudósokról" beszélsz, akik az elmúlt 8 évben gyakorlatilag abból éltek, hogy összedobtak valami kamu tanulmányt és fölvettek rá X millió forintot, szabadidejükben pedig a Népszabi vélemény rovatában gyalázták az akkori ellenzéket? :) Nájsz. Nincs több kérdésem, bíró úr :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 17:57:02

@Kismac: Nem. Az az iqm. Valójában 40éves vagyok.

De tényleg. Olvasd el azt a két fideszes posztomat. Olyan cuki mikor egy droid droidozok, kíváncsi vagyok hogyan magyarázod meg magadnak, hogy én akinek önálló gondolata nincs is, miért kritizálom mégis olyan élesen a kormányt.

@idelle: Nagy kár. Azért vicces egy olyan liberálissal találkozni, aki teljesen normálisnak tartja emberek karhatalom általi szétverését.

Az a véleményem, hogy a világnézeted itt felvonultatott arzenálja mind 30 éves szovjet gyártmány.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 17:58:44

@TaTa86.: Figyu, ha nem írja meg a magyar nemzet el se hiszed? Mert OLYANOK jogsértések voltak?!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 18:03:00

@lecsekkoltam: "2002-ben éleslőszert fogott rá?! Miért pisztolya nem volt?"
Lol, ezt benéztem. XD

Egyébként válaszolsz az érdemi részére is? A buksisimi mindenképpen jár. Nagyon szellemes vagy.

@Kismac: Ugye? Pedig önálló gondolat nélkül azért elhiheted, hogy nem könnyű összehozni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 18:04:57

@lecsekkoltam: Igen, "pontosan" (vigyázz: irónaiveszély!) ezt írtam.

loláb 2011.01.28. 18:09:29

@lecsekkoltam:

"Miért, azt hiszed, hogy most aztán a fidesz megváltja a világot?"

Tudnám, hogy a hozzászólásomból miért jutottál el odáig, hogy EZT, és NEKED akartam mondani?

loláb 2011.01.28. 18:10:43

@idelle:
"no meg axióma volt, hogy az van, azt a szart kell enni."

Szerencsére nem mindenki gondolta így, különben TÉNYLEG azt a szart ennéd még most is.

SashaBraun 2011.01.28. 18:13:36

@idelle: Látom, nem vágod igazán TaTa86 2006-os gondolatait, úgyhogy hadd világítsam meg egy gondolatkísérlettel, hogy miről beszélt.

Szóval, vegyünk egy mostani, sajtószabadság elleni tüntetést, amit a magadféle tanult, jóságos, széleslátókörű, progresszív baloldaliak szerveznek a facebook-on. Eddig minden oké, szívük joga.

Lássuk akkor most, hogyan lehetne egy ilyen tüntetést feldobni amolyan gyurcsányosan. Hát így: Pintér Sanyi szól tíz kopasz haverjának, menjenek már oda közétek kicsit kukát borogatni meg autót gyújtogatni. A Magyar Nemzet, RTL Klub, Index, egyéb országos médiumok fotósai kimennének a helyszínre és remek snitteket készítenének, ahogy a tíz kopasz épp felgyújt valamit, háttérben ti álltok bambán. Vagyis inkább riadtan, mert közben a rendőrség már megérkezik és odapattint pár könnygázgránátot (pár szemet is kilő), mindez elég faszán mutat az esti híradóban. Másnapi főcím: "erőszakba torkollt a békésnek induló demonstráció". Cikk: "A sajtószabadság mellett tüntetők kukákat borogattak, gyújtogattak, a rendőrség a város békéjének megvédése érdekében közbelépett." Pintér másnap: "mi a f*sznak mentek oda?" Ti meg csak pislogtok, hogy há, meg hí, nézhetitek magatokat a híradóban, ahogy bukdácsoltok a könnygázban, égő kukákkal a háttérben.

Higyjétek végre el, az, hogy egy demonstráció békés vagy sem, azt nem a résztvevők döntik el, hanem a hatalom meg a sajtó. És örüljetek, hogy a mostani hatalom, izé, pardon, diktatúra nem nyúl efféle eszközökhöz, hanem hagyja, hogy kiéljétek a gyülekezési vágyaitokat, kirakjátok az akárhanyadik pontot, molinót, bármit, aztán békésen hazamenjetek. 2006-ban sokan szerettek volna békésen hazamenni az Astoriáról, és hidd el nekem, ők lepődtek meg a legjobban, amikor hirtelen szembetalálták magukat egy lovasrohammal. Tudom, mert én is ott voltam.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:16:54

@TaTa86.: Kérdésre visszatérve, nem az a kérdés, hogy voltak-e rendőri túlkapások, hanem az, hogy ezek olyan nagy mértékűek voltak, ahogy azt a fidesz és mások láttatni szeretnék. Mielőtt még zsepiért nyúlnék, úgy sajnálom szegény randalírozókat, el kéne gondolkodni, hogy az ő vandál viselkedésük hány embert fosztott meg attól, hogy méltóképpen ünnepeljen meg egy-egy nemzeti ünnepet, ami nem gyurcsányról, orbánról, szocikról, libsikről, fideszről szól, hanem rólunk. Jó lett volna, ha az ember kimehetett volna a kossuth térre ünnepelni 2006 október 23-án, anélkül, hogy a testi épségét féltse részeg, büdös csőcselékről. Te vajon hány nemzeti ünnepemet tetted tönkre, a te mártirkodásoddal?! Ezek olyan dolgok amiket nem lehet visszaadni, és többet jelentettek mint az hogy pár csecsemú ráébred, hogy a politikusok hazugok.

szemtanú 2011.01.28. 18:18:14

@idelle: Mi ebben a bolsevik, hogy nem értek mindenben egyet a, szerinted, "szeretett vezéremmel"? Már ez is baj? Te minden döntését az előző szoclib kormánynak helyeselted? Akkor nincs min vitáznunk. Vagy szerinted minden ciklus nulláról indul?
Dehogynem vagy ellendrukker, legalább magadnak ne hazudj!
A tipikus bolsevik érvelésre pedig a legjobb példát saját hozzászólásaidban találhatod meg.
Amit pedig rólam gondolsz -már megint- nem tudom honnan szedted. Még jó, hogy a liberálisok nem előítéletesek:(

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:18:27

@namizu: Te figyu már, a te kiskátéd szerint gyurcsány vezette a titanicot is, de a mázlista gazfickónak sikerült kiúsznia?! Te hiszed is amit írsz?! Sajnállak érte.

loláb 2011.01.28. 18:22:28

@Kismac:

"Egyetlen mentséget tudok mondani neked: Hannibal ante portas. Ott állt Viktor a kapuknál, minden magas labdára várva, az utcán politizálva.

Ha Feri elkezdi a reformokat, megszorításokat, esélye se lett volna választásokat nyerni."

Ez egy, a hazájáért felelősséggel viseltető, demokratikus politikusnak nem érv, nem indok.
Ez a hatalomféltők érve, azoké, akik képesek feláldozni az országuk jövőjét a választási eredményekért.
Ilyen poltikus az elmúlt 20 évben egy volt: Gyurcsány.

"UGYANAKKOR csalódás volt (nekem), hogy lefeküdt az SZDSZ-nek, akiket egyébként az MSZP-sek át-szavazói juttattak be EGYÁLTALÁN a parlamentbe... és lefeküdt Viktornak meg a csőcseléknek és a gyurcsánytakarodj-nak. Csalódás volt."

Gyurcsány nem orbánnak, a csőcseléknek, vagy az szdsz-nek feküdt le, ha ezt mondod, akkor pont TE nem érted az öszödi beszédet lényegét.
Gyurcsányt a párttársai buktatták meg, pedig -a beszéd elmondásával- tőlük kért támogatást.
Nem kapta meg.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 18:25:59

@TaTa86.: "Valami olyasmit írtál, hogy a rendőrök nem vertek meg senkit, és nem korlátozták a gyülekezési szabadságot. (Ha nagyon akarod megkeresem.)"

Visszakeresheted, valami olyasmit írtam, hogy aki békés, törvényesen bejelentett tüntetésen vett részt, azt senki sem korlátozta a jogaiban (ebbe persze az események sűrűjébe véletlenül keveredett vétlenek nem tartoznak belőle, az más kategória, kaptak is érte kárpótlást, megérdemelten). Ahol oszlattak, az soha nem volt békés. ÁLTALÁBAN véve nem voltak ellehetetlenítve a demonstrációk, a FIDESZ is tartott nem egyet, háborítatlanul, meg sok mindenki más, és ahol az rendbontók nem tűntek fel akár hívatlanul is, ott nem is volt semmi gond. És ez valóban nem demokrácia kérdése: a rendbontókat mindenhol helyre rakják, és pont attól demokrácia a demokrácia, hogy ezt a rendőrség kontroll alatt teszi, ha túlkapások vannak, azt a sajtó vagy bárki leleplezheti, vizsgálat indul, és ítélet lersz belőle.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:26:16

@loláb: Ó, valaki találva érzi magát, morcos harcos?

SashaBraun 2011.01.28. 18:29:10

@lecsekkoltam: És te vajon elhiszed, hogy egy kormány, ahol Szilvásy a titokminiszter, és van egy saját, házi örző-védő kft-je is, nem képes összeszedni tíz rosszarcú embert, ha épp az érdekei úgy kívánják, hogy legyen egy kis balhé valahol? Ezért meg én sajnállak :)

Egy dolgot azért nem győzök hangsúlyozni. Vannak olyan emberek (mint TaTa vagy én), akik a saját szemükkel láttak szerencsétlen nyugdíjas nénikéket, kisgyerekes anyákat, ártatlan külföldieket menekülni a rohamozó rendőrök elől. Elég nehéz minket meggyőzni arról, hogy mindezt nem láttuk. Ebben azért egyetértünk, nem?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.28. 18:29:41

@namizu: "Azokról a "tudósokról" beszélsz, akik az elmúlt 8 évben gyakorlatilag abból éltek, hogy összedobtak valami kamu tanulmányt és fölvettek rá X millió forintot, szabadidejükben pedig a Népszabi vélemény rovatában gyalázták az akkori ellenzéket? :)"

Látom te is csak a Magyar Nemzetből tájékozódsz, és nem hagyod magad zavartatni a tényektől :-) akkor csiribá, csiribú, ey kis háttérinfó:

www.168ora.hu/itthon/tudosaink-vedelmeben-68856.html

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:38:34

@namizu: Miért kellene azt feltételeznem egy kormányról, akár az orbán kormányról is, hogy ilyet tenne?! Szerinted ez olyan jó volt bárkinek is, a tüntetőkön kívül?! Talán jó volt a belügyminiszternek, hogy körberöhögték, hogy nem tud kezelni egy ilyen helyzetet?! A rendőrség biztos büszke volt arra, hogy olyan helyzetet nem tudott kezelni, amire senki sem számított, ráadásul még rendes felszerelése se volt?! Biztos amilyen elvetemült, sötét gazember volt gyurcsány úgy gondolod a kezét dörzsölgette hű de jól mulatunk?! Tudod ebből csak a jobbik profitált, anélkül sose lettek volna párt. No meg a helyzet jól jött a fidesznek, lehetett mutogatni, kordontbontogatni. Még egyszer megkérdem, szerinted egy ilyen zavargás kinek jó? A kormánynak? Hogy hadd lássa ország-világ mennyire felkészületlenek?! És ehhez még felbérelnének embereket?!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:41:50

@namizu: Azt is tudod bizonyítani, hogy azt a gyurcsány -kormány bérelt fel embereket? Vagy ezt csak úgy hallottad egy haverodtól akinek van egy haverja aki... Mert ha be tudod nekem bizonyítani, amit állítasz elhiszem neked. Bizonyítsd amit állítasz. Ennyit kérek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 18:46:43

jobbklikk.hu/index.php?Cikk=584

Mocskosul jó cikk! (=egyetértek vele)

@Fedor: "Visszakeresheted, valami olyasmit írtam, hogy aki békés, törvényesen bejelentett tüntetésen vett részt, azt senki sem korlátozta a jogaiban"
Igen, igen ez volt az.

Naszóval. Az előbb linkeltem egy videót. Arról mi a véleményed? (Sajnos sok ilyen eset volt, 3ról én is beszámoltam pedig nem mozgok balhés társaságban, úgyhogy kéretik nem előhozni az "egyedi esek, ki kell vizsgálni" panelt.)
Esetleg mit szólsz a gárdisták hírhedt ülődemonstrációjához?
Vagy a szintén hírhedt Hollán Ernő utca tünti prológusához? (Amikor Tomcat vezetésével spontán vonult a tömeg, tesztelendő, hogy csak a zsidóknak lehet spontán demonstrálni, vagy esetleg a magyaroknak is.)
A "tüntetést" teljesen szabályellenes szüntették meg a rendőrök, nem oszlatva, hanem "bekerítve" a tüntetőket.
Még mielőtt elkezdenéd magyarázni, hogy ez miért volt liberális és jogszerű: nem volt az, jogerősen itt is kárpótlást ítéltek meg mindenkinek, kivéve Tomcatnak, neki azért nem mert csak.
De ugye ott van a híres "Sün!" is. A "Felelős kormányt Budás és Pesten" molinót néma csöndben tartó fiatalok esete.
A kegyeletgyalázás, mikor a gárditákat egy társuk temetéséről fitték el az uniformis miatt.

Folytassam?

De hadd utaljak vissza, az idelle által bedobott "virtuális" fenyegetésre. Amikor egy 100 fős tüntetésen ottvan 1000 robotzsaru, az megfélemlítés. Törvényesen bejelentett békés tüntetés, és a hatalom mégis üzeni: Nem kéne gyerekek, "baj" lesz.

@lecsekkoltam: "Kérdésre visszatérve, nem az a kérdés, hogy voltak-e rendőri túlkapások, hanem az, hogy ezek olyan nagy mértékűek voltak, ahogy azt a fidesz és mások láttatni szeretnék. "
Igen, te faszkalap. Mit nem értesz azon, hogy ott voltam és láttam?

Ott voltál gyökér? Nem? Akkor hadd tudjam már jobban!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 18:48:56

@lecsekkoltam: "ötét gazember volt gyurcsány úgy gondolod a kezét dörzsölgette hű de jól mulatunk?!"
Konkrétan.
Nézd vissza a parlamenti közvetítést okt 24én, végig felszabadult volt, fülig ért a szája, és majd kibuggyant belőle a nevetés. Igen, a "hibbant Néró" rohadtul élvezte a dolgok.

Hadilábon állsz a tényekkel ember!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:51:50

@TaTa86.: Mi az csak nem elsült rajtad is a gumibot? Ezért olyan nagy a sérelem? Eltángált a rendőrbácsi, mert felszólítás ellenére nem mentél el onnan?!
Tartom, hogy nem volt olyan mértékű a rendőrségi túlkapás, ahogy azt te és a hozzád hasonlók elhitetik.
Ja, köcsög, ott voltam, voltam kint, csináltam képet cuki kommandósokkal. Nekem nem tüntek erőszakosaknak, bár félelmetesek voltak.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 18:56:02

@TaTa86.: Honnan tudod hogy annak örült? Lehet hogy jó napja volt? Végre volt egy jó éjszakája? Nem mindenki töltötte az estéjét az utcán rendőrökkel verekedve. Ha jól emlékszem én se sírtam a könnygáztól 24-én, szerintem voltunk így pár millióan kishazánkban. Szomorú ember vagy. Sajnálod más embertől a vidámságot, a mosolyt. Ha neked nincs jóban részed másnak se legyen?!
Amúgy kérlek bizonyítsd be nekem, hogy gyurcsány azért volt vidám, akkor ezt elhiszem neked. Ennyit kérek, bizonyítsd be nekem, hogy a zavargások miatt volt olyan viháncka.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 18:57:26

@lecsekkoltam: Kapsz te az élettől eleget, nem bántalak többet. A magadfajta pribék söpredéknek nem lehet könnyű.

Sajnálom: engem nem tángáltak el. :(

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 18:58:32

@lecsekkoltam: Egyébként okt 23án nem volt felszólítás, ahol volt ott 2 perce volt a százezre tömegnek, hogy hazamenjen.

Fail.

Már megint a tények, folyton beleköpnek a levesbe!

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 19:11:28

@TaTa86.: Miért zavartatnám magam tényekkel, ha téged nem zavarnak?!
Tény: voltak rendőri túlkapások.
Tény: nem ez volt az általános.
Tény: a rendőri túlkapások nem voltak olyan mértéküek, hogy átlépjék az EU ingerküszöbét. (Emlékszel, ezért kezdtünk el beszélni a tüntetésekről. Ez is tény :D)
Tény: a médiatörvény átlépte ezt a küszöböt.
Tény: szegény megvezetett hozzád hasonlók abba a hitbe ringatják magukat, hogy az atrocitások egy kormány által felbérelt kopaszok hőbörgései miatt voltak.
Tény, hogy ezt a tévhitet bizonyítani nem tudod.
Tény: ha kifogysz az érvekből személyeskedni próbálsz

Nos Tény és én üdvözlünk. A tények világítsák meg elmédet.

Jim Raynor 2011.01.28. 19:22:15

@lecsekkoltam:

Tény: a hozzád hasonló baromarcúak most is ugyanúgy kommentelhetnek mindenféle fasságot, mint eddig.

ez a legbiztosabb jele annak, hogy szólásszabadság van.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 19:25:59

@Jim Raynor:
Tény: még most megtehetem.
Tény: ezt a jelenlegi törvény alapján nem biztos hogy júli 1-e után megtehetem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 19:29:16

@[Lombroso]: Mert fegyvert fogott rá éles lőszerrel, nem éles lőszert. A kis cseles pedig rögtön kiszúrta.

@lecsekkoltam: :o)

SashaBraun 2011.01.28. 19:36:22

@Fedor: Elolvastam a cikket (bár a 168órát pont annyira tartom hiteles forrásnak, mint a hírcsárdát, csak negyedannyira sem szórakoztató), szóval elolvastam a cikket, de sehol nem láttam, hogy cáfolták volna a Magyar Nemzet vádjait. Vagdalkoznak össze-vissza, hogy szerintük tíz évvel ezelőtt mi volt, de az elmúlt nyolc évről egy szó sem esett. Ez így elég karcsú.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 19:37:09

@TaTa86.: Érdekes. Én meg azt hittem, hogy ezt írtad:
"Budaházyra éles pisztolyt fogott a rendőr 2002ben mikor a szavazatok újraszámolását kérte a hídblokádnál."
Ebből hogyan lett éles lőszer?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 19:38:41

@[Lombroso]: Mik vannak. Azt hittem lecsekkoltam lecsekkolta.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.28. 19:39:54

@[Lombroso]: Ott a pont.
Korrigálok: biztos bajonettet fogtak rá. Remélem nem vágta meg a pisztoly,. Még szerencse, hogy nem sült el a fegyver, megvághatta volna :D

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 19:41:28

Olyan qrva jó érzés, amikor igazam van!:)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:30:16

@TaTa86.: " Azért vicces egy olyan liberálissal találkozni, aki teljesen normálisnak tartja emberek karhatalom általi szétverését."

nevess Hollandián, Belgiumon, az USÁ-n és folytathatnám a sort.
egyébként meg ferdítesz, de mindegy, leszarom.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:33:01

@TaTa86.: "Budaházyra éles pisztolyt fogott a rendőr 2002ben mikor a szavazatok újraszámolását kérte a hídblokádnál."

ez az a Budaházy, akiről a Fidesz-ügyészség/bíróság kiderítette, hogy egy utolsó terrorista köcsög?
hát nagyon sajnálom, hogy mindezek origója az az éles lőfegyver volt... :-DDD

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:35:29

@loláb: "Szerencsére nem mindenki gondolta így, különben TÉNYLEG azt a szart ennéd még most is."

gondolom sem te, sem egyik felmenőd, se rokonod, sem ősöd nem volt senki abban a rendszerben.
meghúztátok magatokat, hogy valahogy elteljen az élet, most meg mások érdemével villogsz. ez az érdem egyébként Ronald Reagané leginkább, de mindegy...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:39:19

@namizu: eddig nem gyújtogatott senki és nem ment neki közintézménynek, bár Orbánék most már nem csak reggel, délben, este, meg éjszaka hazudnak, hanem olyan dimenziókban és idősíkokon is, amit ember nem is érzékelhet.

hogyhogy nem, te is kifelejtetted a nyitó lépést. ezt tanítják?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:42:24

@szemtanú: "Mi ebben a bolsevik, hogy nem értek mindenben egyet a, szerinted, "szeretett vezéremmel"?"

erre a szintre már nem vagyok képes lemenni, sajnálom.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:46:20

@TaTa86.: "Igen, te faszkalap. Mit nem értesz azon, hogy ott voltam és láttam? "

érdekes, hogy amikor én a tudom, hogy volt (láttam), csak nem találom, ezért nem tudom linkelni-t írtam, akkor a scifivel jöttél.

a másé scifi,a tiéd megfellebbezhetetlen igazság.

na mindegy is, elfogult vagy az egésszel kapcsolatban, úgyhogy nem vitaképes...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 22:49:42

@idelle: "ez az a Budaházy, akiről a Fidesz-ügyészség/bíróság kiderítette, hogy egy utolsó terrorista köcsög?"

Mit is mondtam az időutazásról kedves idelle? Mellesleg nem derített még kis semmit az ügyészség, akkor ugyanis nem előzetesben lenne.

"hát nagyon sajnálom, hogy mindezek origója az az éles lőfegyver volt... :-DDD "
Milyen vicces is, mikor valakire a rendőr éles lőfegyvert fog! Te liberálisok gyöngye! :)

"nevess Hollandián, Belgiumon, az USÁ-n és folytathatnám a sort."
Ezek országok. Spanyolország, Franciaország, Németország, Svédország. Ez már négy. Nyertem?

"egyébként meg ferdítesz, de mindegy, leszarom. "
Nem mondhatnám, hogy meglepsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 22:58:08

@idelle: Semelyik felvetésemre nem válaszoltál érdemben, még arra sem amit normális hangnemben tettem fel.

Igen, elfogult vagyok mert személyesen érintett. Ezt már a legelején tudhattad, mégis nekiálltál vitatkozni. Innentől rohadtul nem korrekt hogy nem válaszolsz semmire, hanem hirtelen rájössz, hogy nem vagyok vitaképes.

Nem mintha az "érvelésed" 90%a nem abból állt volna, hogy úgy sem érthet meg senki, mert fiatal/öreg/primitív/pártvak stb stb.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 22:59:15

@TaTa86.: "Mit is mondtam az időutazásról kedves idelle?"

gyakorlatilag csak annyit, hogy ezt egy jó indoknak gondolod, pedig nem az.

tudjuk, Morvai is a magyarok nagyasszonya, és semmi köze a mostani viselkedésének ahhoz, hogy nem kapott meg egy jó pénzes, de nyugis ENSZ-állást.
Budaházy is rendes gyerek volt, csak hát az az éles lőszerrel megtöltött, kibiztosított lőfegyver örökre megingatta a hitét a demokráciában, ezért akart pár évre rá robbantgatni.
szóval jónak tűnő érv, de nem stimmel.

egyébként mindegy is, Budaházyra nem fegyvert kellett volna fogni, hanem szépen megbilincselni, oszt elvinni két perc alatt, ha meg ellenkezett volna, akkor néhány makarenkói gumibotost lekeverni neki, ehelyett a töketlen rendőrségünk szerencsétlenkedett egy sort.

"Ezek országok."

ezek az országok tele vannak liberálisokkal és mint állam talán maguk is azok, mindenesetre úgy ütik-vágják a közrend ellen támadókat, hogy csak úgy csattan.
a liberális nézőközönség meg otthon tölti az idejét a családjával és nem bámészkodik, ezért nem is verik őket félholtra. sem véletlenül, sem szándékosan.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 23:06:09

@TaTa86.: "Innentől rohadtul nem korrekt hogy nem válaszolsz semmire, hanem hirtelen rájössz, hogy nem vagyok vitaképes.

Nem mintha az "érvelésed" 90%a nem abból állt volna, hogy úgy sem érthet meg senki, mert fiatal/öreg/primitív/pártvak stb stb."

ez már a Maszat Jankó kategória, te meg ezzel nem lepsz meg.

ott voltál, mert bulinak gondoltad, pedig nem az. most már tudod. ennyi tudást mások egy fél élet alatt sem szednek össze: légy hálás a sorsnak.
sértett vagy, mert kiderült, hogy nem vagy forradalmár, csak egy hőzöngő pöcs, aki nem ért el semmit, és most elégtételt vársz.

arra például egyébként nem válaszoltál, hogy milyen joghátrányok értek 2006 és 2010 között, de persze ezért is én vagyok a hibás és én vagyok a rossz.

az ilyen emberek általában úgy harcolják végig az életüket, hogy a halálos ágyukon döbbennek rá: nem is volt ellenség, de ezt sem kell értened.

majd máskor, egy más időben, most csak fortyogj.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 23:15:16

@idelle: Értem. Tehát azért kellett jogsértéseket alkalmazni B ellen, mert 6 év múlva a vád szerint robbantani akar majd?

(Btw: tudod mi a különbség vád, és bizonyított tényállás között? Nem mintha nem lenne esélye, hogy B tényleg bűnös.)

"tudjuk, Morvai is a magyarok nagyasszonya, és semmi köze a mostani viselkedésének ahhoz, hogy nem kapott meg egy jó pénzes, de nyugis ENSZ-állást."
Valószínűleg ezért verette majdnem meg magát 3 lányával 2006 október 23án. Jól kitervelte mi? Előre látta, hogy így juthat ki az EPbe 2009ben.

Minden mindennel összefügg! Morvai remekül használta ki a Berlin-Tel Aviv-New York-Moszkva-Budapest tengely, hogy megvalósítsa ördögi tervét.
Zseniális!

"Budaházy is rendes gyerek volt, csak hát az az éles lőszerrel megtöltött, kibiztosított lőfegyver örökre megingatta a hitét a demokráciában, ezért akart pár évre rá robbantgatni.
szóval jónak tűnő érv, de nem stimmel."
Te miről beszélsz? Szépen írd le nekem 2 mondatban B, hogy jött a képbe, majd 2 mondatban, hogy a te hozzászólásod és az eredeti említés között milyen logikai kohézió van. Köszönöm.

"ezek az országok tele vannak liberálisokkal és mint állam talán maguk is azok, mindenesetre úgy ütik-vágják a közrend ellen támadókat, hogy csak úgy csattan."
Mint láthattad, itt nem a közrend ellen támadókat ütötték a "rendőrök", hanem akit találtak.
De ha valamivel alá tudod támasztani, hogy ezen működő és stabil demokráciában is úgy működik a dolog mint itt okt 23án működött elfogadom.

"a liberális nézőközönség meg otthon tölti az idejét a családjával és nem bámészkodik, ezért nem is verik őket félholtra. sem véletlenül, sem szándékosan. "
Lol. Persze.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.28. 23:23:24

@idelle: "ott voltál, mert bulinak gondoltad, pedig nem az. most már tudod."

Bocs, el is felejtettem, hogy gondolatolvasó vagy. :)
De megint benézted(, valaki adott már neked pozitív megerősítést, vagy mire fel bízol ennyire ebben a képességedben?).
Ma ugyanúgy kiennék, és ki is fogok, például ha Fedorékat találják meg nemviperával.

"sértett vagy, mert kiderült, hogy nem vagy forradalmár, csak egy hőzöngő pöcs, aki nem ért el semmit, és most elégtételt vársz."
(Megint gondolatolvastál. Diszlexiás vagy?)
Nem értem el semmit? Egyrészt, tényleg tapasztaltabb lettem. Másrészt Magyarországon 2006 előtt nem voltak normális tüntetések, ez egy nagyon fontos demokratikus lecke, ami beérni látszik.
Ennek köszönhető, hogy ma teljesen nyugodtan lehet tüntetni, mert nem kell attól félni, hogy símaszkos agyilag kondícionált vadállatok szétverik az embert.

"majd máskor, egy más időben, most csak fortyogj. "
Miért tenném? Persze, felhúz az emberi aljasság, de elég hamar túlteszem magam rajta. Neked sokkal rosszabb. Holnap felkelsz és még mindig aljas vagy.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 23:38:31

@TaTa86.: "Tehát azért kellett jogsértéseket alkalmazni B ellen, mert 6 év múlva a vád szerint robbantani akar majd?"

értem az irányt, de nem. Budaházy már 2002-ben is köcsög volt, 2006-ig még képezte is magát. ennyi.

"Valószínűleg ezért verette majdnem meg magát"

a majdnem a semmi sógora. Nóci majdnem leejtette a mobiltelefonját. folytassam?

"Előre látta, hogy így juthat ki az EPbe 2009ben."

nem, egyszerűen zabos lett, ezért fordult a szocik ellen és ezért lett szemita antal is egy picinyt, mert egy "zsidó" ütötte ki a pozícióból. (tudom, hogy tőlem hallasz először erről, hiába no, az évek, meg a rutin...)

"Szépen írd le nekem 2 mondatban B, hogy jött a képbe, majd 2 mondatban, hogy a te hozzászólásod és az eredeti említés között milyen logikai kohézió van. Köszönöm."

Budaházyt a hídfoglalás kapcsán hoztad szóba. egy olyan ügyben emlegettél fel egy urbanlegendet, amikor a kis köcsöggel egy pillanat alatt kellett volna elbánni.
én csak rákérdeztem, hogy ez az a Budaházy-e, aki valószínűleg sokáig hűvösön fog csücsülni. kiderült, az.
tehát nem kár érte. lapozzunk.

okt. 23-at befejeztem veled, mert a személyes érintettség miatt nem lehet veled erről közel objektíven sem értekezni. ennyi.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.28. 23:43:12

@TaTa86.: "Ma ugyanúgy kiennék, és ki is fogok, például ha Fedorékat találják meg nemviperával."

perszepersze, én meg beszerzek egy Fidesz-zászlót.

"Ennek köszönhető, hogy ma teljesen nyugodtan lehet tüntetni, mert nem kell attól félni, hogy símaszkos agyilag kondícionált vadállatok szétverik az embert."

minden embernek fontos, hogy fontosnak gondolja magát. maradj meg ebben a hitben, és kezdj el valami értelmeset csinálni.

"Persze, felhúz az emberi aljasság, de elég hamar túlteszem magam rajta."

ezt bizonyítja egész mai munkásságod, meg az, hogy okt 23. említésétől is egy csupasz idegvégződés vagy. magadnak hazudsz? jó az?

"Neked sokkal rosszabb. Holnap felkelsz és még mindig aljas vagy."

sok olyan aljas felebarátot kívánok neked, mint amilyen én vagyok.
majd egyszer, sokára, talán.
béke veled, kis izgága forradalmárszerű és -hitű jelenségem :-)

ayatollah 2011.01.29. 00:50:41

@lecsekkoltam: A legújabb módi...tüntetésre járni csajozni/pasizni :D

szemtanú 2011.01.29. 10:08:01

@idelle:" erre a szintre már nem vagyok képes lemenni, sajnálom"
Köszönöm, hogy engem igazolsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.29. 11:05:52

@idelle: "perszepersze, én meg beszerzek egy Fidesz-zászlót."

Lol! Nagy vagy idelle! Egyáltalán érdekel, hogy mit írok ide, vagy úgyis a fejembe látsz és az alapján válaszolsz?

"Budaházy már 2002-ben is köcsög volt, 2006-ig még képezte is magát. ennyi."

A "köcsög" büntetőjogi fogalom? Arról volt szó, hogy nem teljesültek az alapjogok. Tudod miért alapjog az alapjog? Mert a "köcsögöknek" is jár!

Szóval akkor teljesült a gyülekezés szabadsága 2002-2010 között vagy nem?
Volt-e "virtuális" elrettentés, ami ellen most tüntetni kellett, vagy nem?

"a majdnem a semmi sógora. Nóci majdnem leejtette a mobiltelefonját. folytassam?"
Folytasd, emlékeztetsz a 4 éves tesómra. Cuki vagy.

"nem, egyszerűen zabos lett, ezért fordult a szocik ellen és ezért lett szemita antal is egy picinyt, mert egy "zsidó" ütötte ki a pozícióból. "
Páratlan vagy egyoldalú ítéletalkotásban! A másik félnek esélye nincs arra, hogy az igazság egy akármilyen kicsi nullánál nagyobb szeletét bírja ugye?

Felteszem Morvai agyában is olvasol, na így persze könnyű. Én meg kénytelen vagyok időről időre abba is belegondolni, hogy talán te is láthatsz jól egy esetet.

A 2+2 mondatos válaszod elfogadhatatlan.

1) Budaházy azért jött képbe mert valamelyikőtök azt állította, hogy 2006 előtt nem voltak jogsértések.

2) Természetesen annak hogy B mit csinált 2006 után semmi köze nincs ahhoz, hogy jogállami módszerekkel kell fellépni vele szemben 4 évvel korábban.

Megjegyzem: Én nem titkoltam, hogy ebben a kérdésben nem vagyok "objektív". De arra válaszolj: miért köcsögözöl?
Neked ártott valamit B, megkettyintette az asszonyt? Mire ez az átható gyűlölet? Vannak olyan közéleti szereplők, akiket én nem bírok, de azért le bírom írni a nevüket jelzők nélkül is.
A másik: neked ez az objektivitás: "gy olyan ügyben emlegettél fel egy urbanlegendet, amikor a kis köcsöggel egy pillanat alatt kellett volna elbánni."
Tényleg? Ez a ballib objektivitás? Ez az érzelemmentes lényeglátás?

És mi az, hogy "egy pillanat alatt kellett volna elbánni"?
Apuci az ÁVHnál dolgozott? (56os szemléleted miatt nem lepne meg.)
Szerinted ez a liberális demokrata hozzáállás? Van egy antipatikus bohóc azt tarkón kell lőni?

Egész egyszerűen szánalmas vagy, képtelen vagy arra válaszolni amit írtam, képtelen vagy megtartani az idősorrendet, ad hominem nélkül le nem tudsz írni egy mondatot, folyamatosan szalmabábu-érveléssel élsz, és láthatóan egyre idegesebb vagy.
Csak tudnám miért!

Fáj, hogy én kimentem "bulizni" a nagy eseményeknél, te pedig 90ben otthon kuksoltál, így lemaradtál mindenről, és a gyermekeidnek a Dallaszon kívül nem tudsz mást mesélni a korszakról?

Hogy kiüresedett az ideológiád, és frusztráltan próbálsz a modernebb trendibb változatba belebújni, de az sehogyan sem megy rád?

Ha nem akarsz vitatkozni, ne vitatkozz nem áll módomban téged kényszeríteni, de nem kell a kamu. Nem azért nem akarod folytatni mert én elfogult vagyok a kérdésben, hanem mert egyre jobban kiütközik, hogy közöd nincs a liberális demokrata jelzőhöz.

borla 2011.01.29. 11:31:34

@Fedor:
OFF: Én beszéljek érthetően? Feltettem egy kérdést, eldöntendőt. A válaszodban sem az igen, sem pedig a nem szó nem szerepelt. És akkor még én legyek megértő??? (remélem, látod a smilét a kérdőjelek közt + remlem ezek után páran azért kattintottak)/OFF

ON:
Amúgy a tüntetés sajnos gyenge volt, ezt még tanulni kell, a hazai szélsőjobb (vagy az eu-i átlag) sokkal jobban csinálja (nem a céjaikra, hanem a módszereikre gondolok, azok közül is inkább az erőszakmentesekre).
Bár "tartok" tőle, hogy az egész tüntetésnek valódi értelme nincs, és majd az lesz, amit a Bizottság határoz.

Ja, és örülnék, ha a blogszféra úgy egységesen leszállna kitüntetett művészünkről (KHJ).

Bocs, kissé elmaradtam a kommentel, bár gondolom kapsz értesítést róla, és ha érdekel, majd elolvasod.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.01.29. 11:37:18

@borla: Szerintem nem kell aggódni. A tüntetést tanulni kell.

Az eredményeket illetőleg meg ne legyél mohó. Lehet, hogy 4 év múlva fog meglátszani mit értetek el, lehet hogy akkor sem, lehet hogy egyszerűen csak tanulságos lesz.

Toeck Filkow 2011.01.30. 07:13:42

Néhányan máris megunták és hazamentek...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0