Orbán ablaka alatt
2011. június 04. írta: Fedor

Orbán ablaka alatt

Az ország legismertebb bloggere a Facebook-on kommentálta a tegnap történteket. Úgy gondoltam érdemes továbbadnom, mert hiába tartom amúgy sok mindenben ripacsnak, de ettől függetlenül kb. ez az a hangvétel, amit én egy felelős ellenzéktől elvárok:

Ültünk a nappaliban, és hallgattuk ahogy az ablakunk alatt összegyűlt pár száz fős feldühödött tömeg felajzva üvölti: hazaáruló, hazaáruló! Néztem gyerekeimet, vajon mennyit értenek abból, ami velünk történik. Addigra már a sokadik tüntetésen voltunk túl. Tudtam, hogy volt ennél szörnyűbb élményük is. 2006 őszén golyóálló mellényeket hoztak a gyerekeknek is, hátha szükség lesz rá. Az volt a mélypont.

Börtönbe, börtönbe – váltottak új rigmusra odakint!

Pár éve kedélyesnek tűnő módon kezdődött. Szíjjártó Péter és Répássy Róbert jött házunk elé sajtótájékoztatót tartani olyan kora délutáni időpontban, amikor egy hivatalban lévő miniszterelnök nem lehet otthon. Ők mégis jöttek. Jöttek, így az újságírókon kívül feleségemnek és gyerekeimnek szónokoltak. Amikor meg ők nem voltak hajlandók elbújni, hanem tették a dolgukat, aznap talán éppen edzésre indulva kimentek az utcára, a bátor képviselők megfutamodtak. De a példájuk megmaradt, sőt, ragadós lett. Jött a Kossuth téri „belügyminiszter”, Satu bácsi, aki hetekre letáborozott a kapunk előtt, és jöttek a szélsőséges csoportok. Hol tízen, máskor pár százan. Jöttek hétköznap, jöttek hétvégén, tüntettek délután, tüntettek éjszakába nyúlóan az ablakunk alatt.

Gyilkosok, gyilkosok! – emelték a tétet közben a demonstrálók.

Hallom, hogy lezárták Orbán Viktor házának környékét, mert a rendvédelmiek a miniszterelnök magánlakása elé akarnak menni tüntetni. Halkan arra kérném őket, hogy ne menjenek oda. Amit követelnek, abban azt hiszem igazuk van, de nekik nem Orbán Viktor magánemberrel van bajuk, ők Orbán Viktor miniszterelnökre akarnak nyomást gyakorolni. Ez esetben viszont nincs sok keresnivalójuk a miniszterelnök magánéletében. Aztán nincs elszámolnivalójuk Orbán Viktor gyerekeivel, feleségével sem. Márpedig az a ház az ő otthonuk is. Nekik mi közük a miniszterelnök édesapa, férj és a szakszervezetek vitájához? Szerintem semmi.

Nem lehet mindenre és mindenkire kiterjeszteni a politikai szembenállást, nem lehet totálissá tenni a küzdelmet. Meg kellene maradni embernek. Békén kellene hagyni Orbán magánéletét, családját. Ők nem ellenfelek. Egyébként sem könnyű a miniszterelnök családjának, semmi okot nem látok arra, hogy ők is szenvedő alanyai legyenek az egyre borzasztóbb politikai csatározásnak.

Némi emberség jót tenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr542955715

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János kalandjai - első év 2011.06.05. 11:58:18

A Fidesz-frakció egy év után ismételten bizalmat szavazott Lázár Jánosnak és vezetőjének választotta hódmezővásárhelyi polgármestert. Nem állítjuk, hogy különös éleslátás kellett volna ahhoz, hogy ezt valaki megjósolja. Bár a szavazóknak mindössze...

Trackback: Szerenád orbán ablakánál 2011.06.04. 22:11:11

Gyurcsány egy furfangos módon üti ki orbánt legfrissebb facebookos blog bejegyzésében.Megmutatja, hogy a saját gyerekei - felesége mit éltek át a Szíjártóék által elkezdett közéleti háziőrizet ideje alatt, amikor a lakásuk folyamatos ostromnak volt kit...

Trackback: Hát elkezdődött! 2011.06.04. 18:09:26

 Beindult a diktatúra keményebb üzemmódja. Csak idő kérdése volt, hisz a jelek már régóta erre figyelmeztettek. A kétharmad az kétharmad, ezzel már nyugodtan lehet diktátor az ember. És mint tudvalevő a diktátorok nem szeretik, ha valaki nem fogad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.06.04. 09:00:13

Az intézményességtagadó kultúra befordult a baszk típusú terrorizmus utcájába.

Teljesen igaza van Gyurcsánynak abban amit ír, ha a kultúra és a jog a nézőpont.

De az, amit orbán és gyurcsány épített, az a kultúra alatti lét felerősödése, a jogbiztonság felszámolása.

Ez most bekopog az ajtajukon, mégpedig úgy, hogy azok lépik át a kultúra és a jog határait, akiknek szakmájukból adódóan ismerik azt a világot, ahol a kommunikáció mércéjévé a nyílt erőszak válik.

Elmebeteg egy ország lettünk!

Kabbe (törölt) 2011.06.04. 10:38:16

jajj, mindjárt sajnálni kezdem Őket....így együtt...Őket.
EZEK mennyire tisztelik a mi otthonainkat?

sárkányfő 2011.06.04. 11:42:46

Amikor Gyurcsány házánál tüntettek, Orbán megszólalt, hogy ezt talán mégse kéne?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.04. 12:01:59

@sárkányfő: Szerinted? :-)

"Kétszáz demonstráló gyűlt össze a miniszterelnök háza előtt a kettős állampolgárságról szóló népszavazás egyéves évfordulóján tartott megemlékezésen, hétfőn este. (...) A résztvevők távozásakor többen azt kiabálták, hogy "éljen Orbán Viktor". (MTI)"

hirszerzo.hu/belfold/6649_csotany_gyere_ki_gyurcsany_haza_elott_tunte

pirimogyoró 2011.06.04. 15:11:11

A miniszterelnök is könyékig belenyúlt az emberek magánéletébe! Ezért cserébe teljesen természetes, hogy megértést vár el. Orbán sajnos nem lehet magánember. miután mindenbe belekontárkodik, amihez gyakorlatilag semmi köze. De ha valamiért nem megy, új törvényt hoz, bizottságokat oszlat fel és a bizottsági tagokat civil munkahelyeikről is kirúgatja. Cserébe hadd szóljon, aminek szólnia kell. Még a pokol legsötétebb bugyrában is vízhangozzék...

igaz szó 2011.06.04. 16:53:08

ÉS MIKOR GYURCYÁNY HÁZA ELŐTT TÜNTETTEK: hol volt az orbán ? ez a szemét ,aljas, szar, hazug népnyorító emberforma :MONDTA HOGY NE!!!

kirsten 2011.06.04. 17:22:14

Le a kalappal Gyurcsány előtt. TRúl emberséges ehhez a mocsokhoz akinek köszönheti a 2006-os eseményeket.

szemiramis 2011.06.04. 21:36:47

Gyurcsány ebben az esetben megmutatta emberi ARCÁT, AKÁRKI AKÁRMIT MOND LEHET HOGY HAZUDOTT, BÁR AZ ÖSZÖDI BESZÉD EL LETT FERDITVE, PONT MEGROVÁSKÉNT MONDTA A PÁRTTÁRSAINAK, NA ÉS A FIZETÉSÉT SEM VETTE FEL, ELLENTÉTBEN A HATALMI TÉBOLYULTTAL, ja ÉS A GAZDAGOKAT AKARTA ADÓZTATNI, ENNEK A FÉLKEGYELMÜNEK PEDIG A GAZDAGOKAT KELL TÁMOGATNI, MERT SOK PÉNZZEL SEGITETTÉK A KAMPÁNYÁT, MOST BEHAJTJÁK RAJTA. rOSSZ MUNKÁT VÉGZETT A GRÁTZI ORVOS.

Dig, Lazarus! 2011.06.04. 21:37:16

Ez nem egyszerűen emberség kérdése, annál sokkal többről van szó, és ez a több mind hiányzik Orbánból (tartok tőle, az emberség is). Ennek ellenére én is azt gondolom, nem helyes a házához menni (lehet, hogy eljön annak is az ideje). A tiltakozók így bizonyíthatnák, bennük még megvan, ami a miniszterelnökből hiányzik - a civilizáltság. Ami az emberiség hajtóereje, normája, talán abban az értelemben is, hogy az embert megkülönbözteti (evolúciós nézetből kiemelte) a többi élőlény közül. És aminek része a kereszténység is, a kormánypolitikusok világnézete, hitvallása. Ennek szinte összes alapelvét naponta tiporják sárba - kívánják a másét, hazudnak, de legfőképpen (ami ez esetben meghatározó) nem tisztelnek senkit sőt, bosszúszomjasak.
Ezért van az, hogy Gyurcsány nyilvánvaló alkalmatlansága (Nem tehetségről, és nem is Őszödről beszélek!) ellenére még mindig ott lehet a politika élvonalában, hiszen elég, ha néha normálisan (civilizáltan) megnyilatkozik, és a farizeusokhoz képest rögtön mélyen hívő katolikusnak tűnik ...

Ettől függetlenül, ha úgy merül fel a kérdés, mit tegyenek akkor a demonstrálók, hogy emberszámba vegyék őket, nem tudom, van-e épkézláb válasz?! Menjenek az üres parlament elé halkan ordibálni, vagy tömjék tele csokival a tv-székház automatáit? Lehangolóan esélytelenek. Hacsak nem indul be komolyan a többi esélytelen réteg is ...

Peripetia 2011.06.04. 21:40:30

A vezérnek is meg kell kapnia azt, ami jár neki. És jár neki az ablaka alatti üvöltés, a szidalmazás és mindazok az ocsmányságok, amit az emberei elkövettek gyurcsi fercsivel. Szemet szemért, fogat fogért, kéket kékért... Akkor uszított a háttérből a gyáva, mert az !

igaz szó 2011.06.04. 23:13:37

kilakoltatásra várva majd sirok értük, !! EZÉRt a vallásos ( HÍVŐ:(((gazemberért, aki a családja szégyene is! Aztán meg a hid alatt imádkozom hogy dögöljön meg!!! MIHAMARABB!

kormányzó 2011.06.05. 08:09:07

Ha az én családom lehet ellenség,legyen az ővé is!

DeMarco 2011.06.05. 09:19:37

Jajj, de megható, mindjárt sírva is fakadok... :)))

"Az ország legismertebb bloggere"

Legfeljebb felétek. Felénk nem is jegyzik, speciel én még soha egy blogbejegyzését nem olvastam, az embernek legyen méltósága... (kivéve amiket képes vagy idézgetni, azokon jókat röhögök).

"ez az a hangvétel, amit én egy felelős ellenzéktől elvárok"

Mármint a kétszínű, rosszindulatú sunyiságot? Bravó! Bár tudjuk.

Ez a blogbejegyzése is tökéletesen tükrözi, hogy mennyire képtelen felfogni, hogy amit kapott azt Őszödnek és saját magának köszönheti, annak, hogy nem mondott le, amit az egész ország egységesen követelt.

Á, kár volt ennyi karaktert pazarolnom.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.05. 13:09:54

@DeMarco: Te most vagy direkt adod a hülyét, vagy totálisan be vagy oltva irónia ellen. Nem eliismertet írtam, hanem ismertet. Én se szoktam olvasni, de tudsz még egy olyan bloggert, akit Magyarországon mindenki ismer?

Tallono 2011.06.05. 14:56:28

@Fedor: Anno Tomcat. Amúgy egy kezdő politikus is ugyanígy kihasználta volna ezt a labdát. Ha én lennék az Elquró helyébe én is így próbálnék emberséges képet mutatni magamról, hogy dobok egy gesztust az ellenfélhez, ezzel bizonygatva, hogy nekem nem emberként van vele bajom, ő csak egy politikai ellenfél. Gyurcsótány az ilyen trükkökben úgy látszik tehetséges. Ha fele ennyire lett volna jó miniszterelnök, mint rinyagép talán még csődbe se jut az ország...

loláb 2011.06.05. 15:03:49

Hogy titeket milyen olcsó trükkökkel át lehet vágni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.05. 15:45:16

Persze, egyértelmű, hogy az ilyen megnyilvánulások mögött mindig van taktika is. De az is árulkodó, hogy ki milyen taktikát alkalmaz. Mert ha összevetjük azzal a lekezelő stílussal, ahogy Orbán hozzááll a dolgokhoz (bohócügyi államtitkár, és társai)...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.06.05. 20:10:58

@Tallono: "ezzel bizonygatva, hogy nekem nem emberként van vele bajom, ő csak egy politikai ellenfél."
Orbán meg ezek hiányával bizonyítja, hogy a másik puszta létével van baja, ő csak egy megsemmisítendő ellenség?

loláb 2011.06.05. 21:41:25

@Fedor:
Két hónapja még arról beszélt, hogy kiknek "nem lesz kegyelem", szóval tényleg azt gondolod, hogy emögött a bejegyzés mögött szemeremnyi őszinteség fellelhető?

"Mert ha összevetjük azzal a lekezelő stílussal, ahogy Orbán hozzááll a dolgokhoz..."
Bezzeg Gyurcsány soha nem volt lekezelő, az "el lehet menni" kijelentése is arról szólt, hogy tiszteli, és becsüli azokat is, akik vele ellentétes állásponton vannak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.05. 22:00:23

@loláb: "Két hónapja még arról beszélt, hogy kiknek "nem lesz kegyelem"

Erre nem emlékszem, kiváncsi lennék a szövegkörnyezetben.

"Bezzeg Gyurcsány soha nem volt lekezelő, az "el lehet menni" kijelentése is arról szólt, hogy tiszteli, és becsüli azokat is, akik vele ellentétes állásponton vannak."

Erre viszont emlékszem. Igen, keményen fogalmazott, ha valaki akart, meg is sértődhetett rajta (márpedig sokan kifejezetten keresték az alkalmat), de őszintén, nem volt igaza? Ne csak az elhíresült mondatot olvasd el hanem a szövegkörnyezetet is:

www.fn.hu/belfold/20060615/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol/

Dig, Lazarus! 2011.06.05. 23:25:40

... mondta a MUNKAADÓKNAK (erről nemigen esik szó) ... Demján, Bayer és még több különféle vállalkozás már akkor is Szlovákiában adózott, a gaz multik meg itt szívják a színmagyarok vérét ... Fletó szerintem csak Orbánnak akart imponálni, persze hiába - olyan keményen ő nem tudott nekikmenni, mint a mostani kormányfő, aki már harmadszor ad az Audinak (azért az Opelt is gyűlöli például:) sokmilliárdos támogatást, hátha eltakarodnak végre.

Csak azok se hallgatnak rá. A bohócok ...

loláb 2011.06.06. 08:35:46

@Fedor:

mandiner.hu/cikk/20110416_utcara_vonult_a_demokratikus_charta

"de őszintén, nem volt igaza"

Nem, nem volt igaza. Nézd már meg, mikori a cikk: 2006, június 16-ai.
Ezek után jött az öszödi beszéd, az elkúrás beismerése...

Nem csináltak semmit 4 évig, csak tolták maguk előtt a szart (illetve amit csináltak, azzal is csak tetézték, pl áfacsökkentés), és ő mondja hogy a munkaadók menjenek el, hogyha nem tetszik nekik az a megszoríráscsomag, ami az ő gyávaságuk miatt nőtt akkorára?

Ez az ember egy nulla. Most a fél ország az emberségéről fog beszélni, pedig annyi őszinteség nem volt ebben a bejegyzésében sem, mint amennyi a "no pasaran"-os, munkásos beszédében volt.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0