Képviselői tiltakozás
2011. december 23. írta: Fedor

Képviselői tiltakozás

2007. február 2.

Ellenzéki képviselők Orbán Viktorral az élen tiltakozásképpen a Kossuth téren lebontották a kordont. Rendőr egy ujjal nem ért hozzájuk.


 

2011. december 23.

Ellenzéki képviselők tiltakozásul a Parlamenthez láncolták magukat. A rendőrök őket is elvitték, meg a védelmükre kelő társaikat is.

A Gyurcsány-kormány állítólag antidemokrata volt.

Az Orbán-kormány állítólag demokrata.

Állítólag.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr703490981

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ünnepi helyett forradalmi hangulat – ezrek vonultak a Parlamenthez 2011.12.24. 09:10:32

Be kell, hogy valljam: voltak fenntartásaim. Kicsit furcsálltam, mit keres egy parlamenti párt a Parlament előtt – ha már bejutottak, lesznek olyan kedvesek ott képviselni minket, kívül majd én kiabálok… de maga az ügy persze fontos, és az emberb...

Trackback: A rejtett remény 2011.12.24. 02:20:59

Miközben számos tömegtüntetés után a Parlament előtt egy nap alatt kezdett kibontakozni egy aktív ellenállás – amire persze megpróbált rátelepedni a hiteltelen régi politikai elit is, ám elhitelteleníteni eleddig talán nem tudta –, estére m...

Trackback: Profi túlélőcsomag 2011.12.23. 18:09:00

   Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2011.12.23. 14:05:33

Az egyik kordont BONT, a másik kordont ÁLLÍT !!!
Nem tudom érted-e a különbséget...

A lumpenek nem tudtak volna másik időpontot találni a kövi dzsemborira? Az ország nyugodtan készülődik a Karácsonyra, ezek meg ilyenkor performanszkodnak. (Bár a kiválasztottak népének ez nem is ünnep.) Most majd lehet mutatni a vágóképeket, szerte a világon, hogy nálunk lesittelik az ellenzékieket. Arról majd elfelejtenek tudosítani, hogy rögtön ki is engedték őket és délután már boldogan isszák a kakaót...

Véletlenül nem az amcsi nagykövetség finanszírozta az akciót? Vagy esetleg ötletgazda volt?

A legviccesebb megint fletó volt, meg a maszoposok, akik úgy repültek rá a takonyra, mint légy a légypapírra... Szegény lúzer lumpenek, simán ki/fel lettek használva és még észre sem veszik...

Elmentettem fletó rabosítását, olyan megható volt a jelenet. :)))))))))
Már régen vártunk rá és bár csak egy-két óráig, de most helyén vannak a dolgok... :))))
Végül is, ha más értelme nem is volt, de ennyit megért. :))

Mlaci1 2011.12.23. 14:21:32

@DeMarco: Ezt kár volt megírnod.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.23. 14:24:36

@DeMarco: "Az egyik kordont BONT, a másik kordont ÁLLÍT !!!"

Sajnállak. De komolyan.

IGAZ MAGYAR 2011.12.23. 14:30:17

@DeMarco: hülye vagy nem kicsit de nagyon! Edd a szart és ne siránkozz mert megérdemled!

DeMarco 2011.12.23. 14:44:52

@Fedor: Nyugodtan.

Vannak ebben az országban akiknek fontosabb dolguk van, mint kint idétlenkedni a hidegben.

Például a gyerekekkel közösen kis karácsonyfákat csinálni a nagyszülőknek, ördöglakatot, játszani délelőtt, majd délután feldíszíteni a karácsony fát, közben megsütni a süteményeket, becsomagolni az ajándékokat, stb.

Végtelen unalommal szemlélem az eheti dzsemborit és fikarnyit sem érdekel.

De azért csak nyugodtan bulizzatok, ha nincs jobb dolgotok pesten, engem biztosan nem fog zavarni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.23. 16:07:27

Lol Fedor, neee...

Remek csúsztatások. Ajánlom neked inkább Vona Gábor lecsukását, Morvai Krisztina elgázosítását, illetve csak így teljesen mellékesen Révész Máriusz szétverését, majd kiröhögését.
(Budaházy, Tomcat és még vagy tucatnyi ellenzéki aktivista kamulecsukása, tucatnyi tüntetés önkényes szétzavarása, vagy bekerítése már csak hab a tortán.)

Egyébként pedig legyél következetes:
TE végig azon sírtál, hogy itt a diktatúra, ugyanakkor Gyurcsány alatt egyszer sem zavart a jogállam lábbal tiprása. Akkor milyen alapon írod ki az ellenkezőjét?

És még egy észrevétel: a tüntit fel lehet oszlatni, hogyha meg akarja akadályozni fontos állami intézmények működését. Pl ha a Parlamentbe nem engedik be a szavazni akaró képviselőket. Így a LoMPosok elvezetése teljesen "jogszerű, szakszerű és arányos" volt. Orbánék ezzel szemben NEM akadályoztak semmit.

A demagógiádon, és csúsztatáshalmazaidon túljutva:

Az LMP lépését abszolút megértem, és lélekben támogatom őket. Noha a mai szimpla cirkusz volt, és a rendőri fellépés minden tekintetben jogállami volt, azt mondom: Orbánék bizony ugyanolyan antidemokraták mint Gyurcsányék.
(Gyurcsánynak nem volt 2/3ada, Orbánt stiklijeit viszont nem szarják le külföldön. A nép meg sokat nem változott a zelmúltnyolcévben.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.23. 16:09:16

@DeMarco: Azért vicces, hogy pontosan ugyanezt mondták a gyurcsányisták 4 éve...
Amikor a neked tetsző kormány van hatalmon, hirtelen semmi értelme tüntetni, hiszen annyi más hasznos dolgot lehet helyette csinálni.

Tallono 2011.12.23. 16:51:51

Legalább megtudják milyen jobbikosnak lenni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.23. 17:15:52

@TaTa86.: "Remek csúsztatások. Ajánlom neked inkább Vona Gábor lecsukását, Morvai Krisztina elgázosítását, illetve csak így teljesen mellékesen Révész Máriusz szétverését, majd kiröhögését."

Vona és Morvai nem voltak országgyűlési képviselők, és amikor ezek történtek velük, akkor épp törvénytelen demonstráción vettek részt. Nem vált a demokrácia dicsőségére az sem, de össze se lehet hasonlítani azzal, hogy egy előre bejelentett, törvényes, és teljesen békés demonstrációról országgyűlési képviselőket visznek el mondvacsinált okokkal.

Ami Máriusszal történt, az valóban vállalhatatlan, de azt meg nem is vette a védelmébe senki. a Mártiriuszozás, ha nem is volt túl ízléses szójáték, de csak annak szólt, hogy a Parlamentben rájátszott a sérülésére. És ne feledjük, hogy az szintén nem egy békés szituációban történt, hanem olyankor, amikor már órák óta harcok dúltak Budapest utcáin, szemben a mostani helyzettel.

"TE végig azon sírtál, hogy itt a diktatúra, ugyanakkor Gyurcsány alatt egyszer sem zavart a jogállam lábbal tiprása. Akkor milyen alapon írod ki az ellenkezőjét?"

Jaj, de rohadt unalmas ez már. Egyrészt számtalan idézettel tudnám az ellenkezőjét bizonyítani, másrészt meg erről az álérvről már hosszasan vitáztam, nincs kedvem megismételni, nézz utána 1-2 poszttal háttrébb.

"a tüntit fel lehet oszlatni, hogyha meg akarja akadályozni fontos állami intézmények működését. Pl ha a Parlamentbe nem engedik be a szavazni akaró képviselőket. Így a LoMPosok elvezetése teljesen "jogszerű, szakszerű és arányos" volt."

Hát erre én mondom azt, hogy LOL. A kedves képviselők nem tudtak a bejárattól félméterre leparkolni, csak a szomszéd utcában, és onnan gyalog kellett volna bemenniük (ugyanis azt a kutya nem akadályozta meg), és ezért szerinted arányos volt a földön ráncigálás meg a Gyorskocsi utcába bevitel. Hát még egyszer LOL.

Tallono 2011.12.23. 17:16:08

Amúgy nem védeni akarom Orbánt, de gondolom (ha legyűröm magamba azt a képet, hogy jelenleg éppen Felcsúton focizgat) kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy ilyen idiótákkal foglalkozzon.

Érdemesebb lenne felrakni azt a kérdést, hogy milyen érdekes, hogy a leminősítés napjaiban, karácsony előtt egy nappal kell kimenni tüntetni és elvitetni magukat a rendőrséggel. Így lehet mutogatni a világsajtóban, hogy lám ez az orthodox Orbán, aki egyfolytában az IMF-el és EU-val kekeckedik (persze látszatból, de az most lényegtelen) nem hajtja végre az utasításokat amiket kapott, és még az ellenzéket is bebörtönzi.
Nem akarok ebből következtetést levonni, talán nincs is, de mindenesetre érdekes időzítés.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.23. 17:21:32

@Tallono: "milyen érdekes, hogy a leminősítés napjaiban, karácsony előtt egy nappal kell kimenni tüntetni és elvitetni magukat a rendőrséggel"

Egyre viccesebbek vagytok kínotokban, hogy felmentést találjatok. Biztos semmi köze nincs ennek az egésznek ahhoz, hogy pont ma fogadnak/fogadtak el olyan törvényeket, ami egy normális demokráciában elképzelhetetlen. Nem inkább Orbánékat kéne megkérdezni az időzítésről? Az meg külön poén, hogy a képviselők VITETTÉK el magukat :-) Elképzelem, ahogy a három ellenzéki párt képviselői előre egyeztetnek a rendőrséggel, hogy nem fogunk semmi törvénytelent csinálni, de azért vigyetek csak el minket, mert az olyan jól mutat majd a tévében, és úgysincs jobb dolgunk egy nappal karácsony előtt...

Tallono 2011.12.23. 17:22:42

@Fedor: "Vona és Morvai nem voltak országgyűlési képviselők, és amikor ezek történtek velük, akkor épp törvénytelen demonstráción vettek részt."

Ne zavarjon, hogy kimondta a bíróság, hogy jogtalan oszlatás történt 2009.07.04-én az Erzsébet téren, amikor Vonát elvitték. Amúgy tanúsítom én is...

"Nem vált a demokrácia dicsőségére az sem, de össze se lehet hasonlítani azzal, hogy egy előre bejelentett, törvényes, és teljesen békés demonstrációról országgyűlési képviselőket visznek el mondvacsinált okokkal."

Kapásból egy tucat ilyen tüntetést tudok mondani, ami békés volt, előre bejelentett és országgyűlési képviselők vettek rajta részt és mondvacsinált indokkal oszlatták fel. Welcome to rendszerváltás utáni Magyarország...
Talán nektek nem tűnt fel, hogy semmi nem változott, de aki ebben a 20 évben kiállt valamiért, annak jó eséllyel ez volt a sorsa, ideje, hogy ti is megismerkedjetek azzal a szörnnyel, amit ti teremtettetek...

Tallono 2011.12.23. 17:29:41

@Fedor: "Az meg külön poén, hogy a képviselők VITETTÉK el magukat :-)"

Elárulom neked libsinek ez hogy szokott működni, figyelj jól, mert most nektek lesz ez a sorsotok remélhetőleg egy jó darabig: Részt veszel egy tüntetésen, ami valamilyen jogszabályt sért. Mindig van egy olyan jogszabály, amit ilyenkor elő lehet húzni, tehát ha el akarnak valahonnan tüntetni, akkor el fognak, mi párszor megtanultuk a bőrünkön, hogy jogtalanul is. Odamegy a rendőrbácsi, a legtöbbször látod rajta, hogy mit akar. Először fel fog kérni, hogy fejezd abba a cselekményt, amit művelsz, és esetleg folytasd máshol, ahol nem zavarsz. Azt mondod nem. Utána egy kicsit erélyesebben megkér és megpedzdíti, hogy előállít. Azt mondod nem érdekel. Utána megkérdezi, akkor előállítson? Te azt mondod, hogy de nekem jogomban áll, blabla. Megint elmondja, hogy csináld máshol, vagy előállít. De nekem jogomban áll, blabla. Na a türelmetlenebb ennél a pontnál fog előállítani... Szóval van választásod, és ha show-t akarsz az este hírekben megkaphatod.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.23. 17:36:38

@Fedor: "Vona és Morvai nem voltak országgyűlési képviselők, és amikor ezek történtek velük, akkor épp törvénytelen demonstráción vettek részt."

1) Ez a demonstráció sem volt "törvényes".
2) Mint utólag kiderült Vona és Morvai demonstrációi törvényesek voltak.
3) Szóval ha ők nem voltak képviselők, akkor más simán sárba lehet tiporni a jogaikat, belefér a demokráciába.

"Ami Máriusszal történt, az valóban vállalhatatlan, de azt meg nem is vette a védelmébe senki. "
A rendőrök falaztak egymásnak. Ez tudták az ügyészek, bírók is. A politikusok falaztak ezeknek az ügyészeknek. A médiaprostik falaztak a politikusoknak. Valaki eltávolította az összes térfigyelő felvételeit.
Szóval volt itt védelem elég.

A kormány soha nem ítélte el a brutalitást, soha nem tett semmit azért hogy a felelősöket megtalálja, máig nem kértek bocsánatot az áldozatoktól. És téged ez máig nem zavar. (Legalábbis még nem láttam: "Gyurcsány kérjen bocsánatot az áldozatoktól!" posztot.)

"És ne feledjük, hogy az szintén nem egy békés szituációban történt, hanem olyankor, amikor már órák óta harcok dúltak Budapest utcáin, szemben a mostani helyzettel."
Akarod mondani már órák óta tartott a rendőrpogrom.

De még egyszer: Egyetértek, tényleg gebasz van. Egyetértek a tüntetőkkel is, és elítélem a kormányt.

Ehhez képest a te kettős mércéd bagatell ügy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.23. 17:39:14

@Tallono: "Ne zavarjon, hogy kimondta a bíróság, hogy jogtalan oszlatás történt 2009.07.04-én az Erzsébet téren, amikor Vonát elvitték. Amúgy tanúsítom én is..."

Az egyáltalán nem volt tiszta helyzet a betiltott gárda egyenruhája miatt. Jogászok vitatkoztak azon, hogy most lehet -e hordani vagy sem. A bíróság hosszas mérlegelés urán úgy döntött, hogy lehet, de ott és akkor ez egyáltalán nem volt egyértelmű. És mégegyszer: nem voltak képviselők.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.23. 17:46:06

@TaTa86.: "Szóval ha ők nem voltak képviselők, akkor más simán sárba lehet tiporni a jogaikat, belefér a demokráciába."

Természetesen nem. De ettől még tény, hogy a képviselőknek különleges jogállása van.

"A kormány soha nem ítélte el a brutalitást, soha nem tett semmit azért hogy a felelősöket megtalálja, máig nem kértek bocsánatot az áldozatoktól. És téged ez máig nem zavar."

Talán azért, mert amiket hiányolsz, az megtörtént. Voltak vizsgálatok, rendőrségi nyomozás, és bocsánatkérés is az MSZP részéről. Ja, és amúgy kismillió posztot írtam arról, a kormányváltás előtt, hogy az MSZP tűnjön el a balfenéken, mert amit csináltak, az rossz volt. de azért vádaskodj csak nyugodtan...

"Akarod mondani már órák óta tartott a rendőrpogrom. "

Akarom mondani, hogy órák óta tartott a belváros szétdúlása, ami ellen a rendőrök órákig nem léptek fel, csak akadályozták az elterjedését, és csak később kezdtek el oszlatni.

"Ehhez képest a te kettős mércéd bagatell ügy. "

Kettős mércét itt az csak az láthat, aki azt akar látni. mondjuk legalább te nem akarod mentegetni azt ami történt, ellentétben másokkal.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.23. 18:00:19

@Fedor: "Természetesen nem. De ettől még tény, hogy a képviselőknek különleges jogállása van."

Nem tudok elszakadni Révésztől. A nyílt utcán, fényes nappal, nemzeti ünnepen, úgy, hogy ott momentán semmilyen balhé nem volt(, ez világosan látszik a kézikamera felvételén) Progresszív Köztársaságunk rendőrei félholtra verték.

Senki a ballibek között nem reagált erre ahogy kellett volna. Senki nem mondta, hogy ilyet demokráciában nem csinálunk "csőcselék" ide, "csőcselék" oda!
Sőt, a legtöbb keményebb fellépést akart, illetve elintézte a dolgot egy "minek ment oda?" kérdéssel.

Én nem vagyok ilyen cseléd selejt, és nem kérdezem meg ezt az LMPsektől. Tudom miért mentek oda, és egyetértek vele. Ki fog derülni, hogy törvényes volt-e az akciójuk van nem. Amennyiben nem, én akkor is egyetértek velük, és morálisan teljesen elfogadhatónak tartom.

"Voltak vizsgálatok, rendőrségi nyomozás, és bocsánatkérés is az MSZP részéről. "
A vizsgálat lényege azt volt, hogy elmaszatolják az egészet. Konkrétan 0 bűnöst sikerült előkerítenie ennek a rendkívül alapos vizsgálatnak.
És NEM volt bocsánatkérés! Gyurcsány azt írta, hogy a "rendőrség munkája példaértékű volt. Gondolkodom azon hogy jutalmat érdemelnének...".
Nem volt egy olyan áldozat sem, akinek önként odaadták volna a kártérítést, inkasszóval kellett azt behajtani a rendőrségen.

Gergényit mint tudjuk nem váltották le. A szadista Vágót több pribék társával együtt előléptették. Ez ellen a kormány sem szóban, sem tettben semmit nem tett.

"Akarom mondani, hogy órák óta tartott a belváros szétdúlása, ami ellen a rendőrök órákig nem léptek fel, csak akadályozták az elterjedését, és csak később kezdtek el oszlatni."
Hazudsz!

Hajnalban kezdődött a balhé, mikor a rendőrség brutálisan feloszlatta a Kossuth téri tüntetést.
A város szétdúlása kapcsán pedig kérlek szépen linkelj nekem egy betört kirakatot.

"Kettős mércét itt az csak az láthat, aki azt akar látni. mondjuk legalább te nem akarod mentegetni azt ami történt, ellentétben másokkal. "
Ez önkritika akart lenni? Elkéne...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.23. 18:23:58

@TaTa86.: "Senki a ballibek között nem reagált erre ahogy kellett volna."

Most nincs időm keresgélni ötéves híreket, de ez nem igaz.

"A vizsgálat lényege azt volt, hogy elmaszatolják az egészet."

Bocs de te azt írtad, hogy nem volt. Volt, és nem csak maszatolás ment, ítéletek is születtek. A rendőrök valóban összezártak, dolgozott a betyárbecsület, de ezt talán nem a kormányon kéne számonkérni.

"És NEM volt bocsánatkérés! Gyurcsány azt írta, hogy a "rendőrség munkája példaértékű volt. Gondolkodom azon hogy jutalmat érdemelnének..."."

Ezt Gyurcsány akkor mondta, de amiről én beszélek, az jóval később volt, amikor Gyurcsány már háttérben volt. Nem véletlenül írtam MSZP-t.

"Hazudsz!

Hajnalban kezdődött a balhé, mikor a rendőrség brutálisan feloszlatta a Kossuth téri tüntetést."

1. Brutálistól azért az még messze volt.
2. 50 kormányfő volt ott, kénytelenek voltak biztonsági é diplomáciai okokból oszlatni ,miután napokig tárgyaltak arról, hogy egy, azaz egyetlen egy napra függesszék fel a tüntetést, aztán másnap folytathatták volna ott, ahol abbahagyták. Ha ennyi belátás lett volna a kintlévőkben pont az ország érdekében, akkor az egész későbbi balhé meg se történt volna.

"A város szétdúlása kapcsán pedig kérlek szépen linkelj nekem egy betört kirakatot."

Keresgélj csak nyugodtan az akkori képarchívumokban, ha konkrétan betört kirakatot nem is találsz, de felgyújtott autót, felgyújtott kukákat, eltérített bkv buszt, szétrombolt ünnepi dekorációt, kockakövekből és építési anyagból tákolt barikádokat mindenképpen fogsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.23. 18:37:23

@Fedor: "Most nincs időm keresgélni ötéves híreket, de ez nem igaz."
Ki hitte volna. :)
Sajnálom, én egyedül Bodokyt tudom, ő volt az egyetlen, aki tényleg emberként viselkedett. (Talán még Elek...)

"Bocs de te azt írtad, hogy nem volt. Volt, és nem csak maszatolás ment, ítéletek is születtek."
A vizsgálat senkinek a felelősségét nem derítette ki, emiatt semmilyen büntetőeljárás nem indult.

"Ezt Gyurcsány akkor mondta, de amiről én beszélek, az jóval később volt, amikor Gyurcsány már háttérben volt. Nem véletlenül írtam MSZP-t."
Elmondanád, hogy pl a megkínzott megalázott tinilányoktól, akik teljesen nyilvánvalón semmit nem csináltak, és még akkora veszélyt sem jelentettek senkire, mégis mi tartott évekig, mire bocsánatot kért volna akárki?
Egyébként pedig érdekelne ez a megkésett bocsánatkérés...

"Keresgélj csak nyugodtan az akkori képarchívumokban, ha konkrétan betört kirakatot nem is találsz, de felgyújtott autót, felgyújtott kukákat, eltérített bkv buszt, szétrombolt ünnepi dekorációt, kockakövekből és építési anyagból tákolt barikádokat mindenképpen fogsz."

Magyarán a város szétdúlásáról szó nem volt. Fékezett habzású védekezés igen.
De elég érdekes ezzel indokolni a brutalitást...

Na de a lényegre:
Kérlek szépen, légy oly jó, hogy kicseréled a képet, és a kordonbontó Orbán helyett beteszed Révész Máriuszt összeverve.

Majd írd alá:
"A Gyurcsány-kormány állítólag antidemokrata volt.

Az Orbán-kormány állítólag demokrata.

Állítólag."

(Ugyebár a kordonbontás, is ezután a "sajnálatos incidens" után történt, ha kontextusba akarnánk helyezni.)

loláb 2011.12.23. 19:20:48

Na, azért álljon már meg a menet!

Gyurcsányék nem a kordonbontásra adott válasz miatt voltak antidemokraták, hanem mert össze-vissza verettek embereket, szemeket lövettek ki, és rendőrséggel, illetve egyéb adminisztratív eszközökkel (táblák) korlátoztak szabályosan bejelentett demonstrációkat.

Az LMP ezt a heppeninget nem jelentette be, és okkal: a hatályos gyülekezési törvényben a gyülekezési jogot korlátozó, illetve a be nem jelentett tüntetések feloszlatását lehetővé tevő néhány lehetőség egyike, hogy a demonstráció nem korlátozhatja a népképviseleti szervek működését.

Namost az LMP ezzel nyilván teljesen tisztában van, és direkt, provokációból láncolta magát a parlement bejáratához, hogy az erre törvényszerűen jövő rendőri eljárás kapcsán diktatúráról ugathassanak.

Sajnos csak félig meddig jött be, a sajtó (közte a külföldi is sajnos) ugyan ettől hangos, köszönjük szépen az LMP-nek, hogy ezzel is öregbítették hazánk hírnevét.
Viszont sajnos semmiféle párhuzam nem áll meg a Gyurcsányi rendőrség (az különben a pofátlanság teteje, hogy ő is megjelent a tüntetésen), ugyanis ez a rendőrség senkinek egy haja szálát meg nem görbítette, sem képviselőnek (lásd révész mártíriuszt annó), sem a velük szimpatizáló civilekét.

kerenszkij 2011.12.23. 21:10:27

@loláb: Tudom egy szem kilövése is tök gáz,jogos a felháborodás. Az mondjuk érdekes, hogy én is ott voltam, de nekem nem lőtték ki semmimet, meg sem kardlapoztak, mert elhúztam, amikor felszólították a népeket, kb. 100adszor... És mondjuk lehet azért sem mert nem pár méterre álltam a zsaruktól kockakővel a kezemben? Azért a szemeket, meg a békés tömegbe lőttek, mint egy másik kommentelőtől olvashattuk... kicsit erős túlzás.

DeMarco 2011.12.23. 21:12:51

@TaTa86.: "Amikor a neked tetsző kormány van hatalmon, hirtelen semmi értelme tüntetni, hiszen annyi más hasznos dolgot lehet helyette csinálni."

Nem egészen. Én 2006-ban sem láttam értelmét a fletó elleni tüntiknek, nem is mentem ki egyre sem. Biztos voltam benne, hogy így nem lehet leváltani, magától sosem fog lemondani. Bár nyilván egyetértettem a célokkal, de a végeredmény borítékolható volt.

Most meg még annyira sem látom az értelmét, mint akkor. Holnap ha tartanánk egy választást, simán hozná a fidesz. Valamennyit vesztett a támogatóiból, de azok nem növelték az ellenzéket, kivéve a Jobbikot. Akkor meg minek ugrál ez pár ember?

Szerinted volt értelme ennek a dzsemborinak? Azon kívül persze, hogy ismét remekül beégettek minket külföldön, de már ezt is megszoktuk tőlük, hiszen a választások óta folyamatosan ez megy. A Jobbik szerint a maszop kivonulása után sokkal színvonalasabb lett a vita...

És persze megint összenőtt ami összetartozik...

Nem győzőm hangsúlyozni, felőlem pesten szórakozhatnak a ballibák, nem zavar.

De nem tehetek róla, kibújik belőlem a kisördög és délután többször eszembe jutott, hogy bréking, bréking verik a niggereket... :))

És ma a fidesz teljesítette az egyik alap elvárásunkat, rabosította fletót... :)) Sajnos csak egy-két órára, de aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli...

Meg hát ez még csak a rászoktatás, ha így haladnak és a kövi esetleg a Jobbik lesz, ez csak hatványozottan emelkedni fog.

udvari bolond 2011.12.23. 21:32:05

na, majd amikor a zorbán-matolcsi bűnbandát viszik el. már várom. de lehet, előbb meglincselik őket. nekem úgy is okés.

DeMarco 2011.12.23. 21:36:09

@Tallono: Á, azt nem fogják megtapasztalni, mint a Jobbikosok. Ahhoz elő kellene hozni a vízágyúkat, meg a pacikat...

Komolyan, még a végén meg is sajnálom csórikáimat. Szavazóik nincsenek, ötleteik nincsenek, csak az ilyen performanszok maradtak nekik és még ezt is fél perc alatt lenyúlja tőlük fletó.
Láncolj feri !!! :))

lionking 2011.12.24. 07:49:56

@loláb: be volt jelentve, de csak 11-ig, a gond az az volt, hogy 11 után láncoltak, és onnan számít már nem bejelentettnek.

lionking 2011.12.24. 07:55:31

@Tallono: hozzászólásodból arra következtetek, hogy veled ez többször is megtörtént, ezért vagy ilyen jól informált a felszólítás és a rabosítás közötti történésekben.
Ilyen mentalitással nem is csodálom. Csak tudnám hogy az ilyen alakokban honnan ez az elemi düh és harag a világ iránt.
És csak óvatosan figyelmeztetnélek téged és a többi elv társaid, hogy OV és társai is liberálisoknak indultak 90-ben, csak nem kissé hajlékony gerinccel átváltottak konzervatívvá. Meg ájtatossá hívővé templomossá.
Az még belefér nem? A lényeg hogy a "mi emberünk" az nem olyan.
Sajnállak mert neked valahol nagyon beteg valamid. És az összes többi így gondolkodó elv társaidnak is.

Tallono 2011.12.24. 09:07:02

@lionking: Hahaha ezen jót röhögtem. Szövegértelmezési képesség az aztán van látom, remélem könyvet kapsz karácsonyra (már ha nálatok azt ünneplik, és nem macesz a fő menü...)

lionking 2011.12.24. 09:34:17

@Tallono: nyugi nem macesz noha szeretem a belőle készült gombóclevest. De ez nem = a vallástudattal.
se a származással
és örülök hogy sikerült így szenteste előtt pár vidám percet okozni

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.12.24. 10:35:04

2002-ben békés tüntetők kordont emeltek az Erzsébet híd közepére, nagyjából félillió esetben megvalósítva a személyek szabad mozgásában történő akadályozás bűncselekményét.

2006-ban a békésen tüntető tömeg autókat gyújtogatott, kirakatokat vert szét, büféket fosztott ki. Az ellenük arányosan (egyedi túlkapások lehettek) fellépő karhatalom a brutális rendőrterror eszköze volt. rendőrség kötelékében több személyi sérülés volt, több százezer, esetleg több millió Ft-os anyagi kár keletkezett a rendőri felszerelésekben, nem számítva a békés tüntetők által egyéb okozott károkat.
Napokig akadályozva voltam szabad mozgásomban.

Ajánlom magamat.

loláb 2011.12.25. 10:36:11

@lionking: A láncolás, illetve a parlamenti kapuk bejáratának elállása egészen biztosan nem volt bejelente, ilyen demonstrációt (ami akadáolyozza a népképviseleti szervek, bíróságok működését) a rendőrség a hatályos gyülekezési törvény szerint nem vehet tudomásul, fel kell oszltnia.

lionking 2011.12.25. 11:10:55

@loláb: én is ezt írtam :)
"11 után láncoltak, és onnan számít már nem bejelentettnek. "

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.27. 08:30:03

@TaTa86.: "Magyarán a város szétdúlásáról szó nem volt."

Érdekes megközelítés....

"De elég érdekes ezzel indokolni a brutalitást..."

Nem indokoltam vele a brutalitást. A jogos fellépést igen, amelynek voltak elfogadhatatlan eszközei is, amelyeket meg nem.

@loláb: "Az LMP ezt a heppeninget nem jelentette be"

Tévedsz (mert remélem nem csúsztatsz), nézz utána.

"az különben a pofátlanság teteje, hogy ő is megjelent a tüntetésen"

Mondjuk ebben egyetértünk.

"ilyen demonstrációt (ami akadáolyozza a népképviseleti szervek, bíróságok működését) a rendőrség a hatályos gyülekezési törvény szerint nem vehet tudomásul, fel kell oszltnia"

Ne kezd már el te is ezt baromságot ismételni. Hol volt itt akadályozva bárki is, aki be akart jutni a Parlamentbe? A parkoló bejáratának elállása akadályozza a munkát? Ne röhögtess...

@DeMarco: "Á, azt nem fogják megtapasztalni, mint a Jobbikosok. Ahhoz elő kellene hozni a vízágyúkat, meg a pacikat..."

Ahhoz meg azt kéne csinálni, mint amit öt éve a Jobbikosok, vagyis rombolni, rendőrökre támadni, törvénytelenül tüntetni, de ez egy másik csapat, és nagyon remélem, ez így is marad.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.27. 14:06:15

@Fedor: "A jogos fellépést igen"
Jogos fellépés nem volt. Egyetlen huligánt sem kaptak le. (Illetve egy szolgálaton kívüli rendőr kapott másfél év börtönt, amiért belerúgott egy rendőrautóba.)

Random hajtóvadászat folyt, arra akit éppen könnyebb volt elkapni, lelőni, összeverni.

"amelynek voltak elfogadhatatlan eszközei is"
Például kínzókamrává alakítani a Magyar Rádió épületét.
De ez amolyan bagatell hiba, bárkinek becsúszhat. (Volt valaki a ballib oldalról Bodokyt(, és Morvait) leszámítva, aki tiltakozott a kínzókamra ellen? Nem. Sőt ugye Bodoky is leírta, hogy igencsak eretnekként néztek rá... Az Árpád-sávos zászlók, amik bizonyára nagyon, de nagyon félelmetesek, sokkal fontosabbak voltak.)

Az ügy változatlanul kínos, és tarthatatlan. Én úgy látom szorul a hurok, és Orbánból már tényleg mindent kinézek. Miért nem lehet szépen "meggyónni" a bűnötöket, és összefogni?

2006ban egyszerűen rossz oldalra állt a ballibek 95%-a, olyasvalamit védett, amit nem szabadott volna.

Durván korlátoztak alapvető szabadságjogokat, semmibe vették az ellenoldalhoz tartozók emberi méltóságát. A karhatalom által szétvert, megalázott emberek ellen uszítottak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.27. 14:16:29

@Fedor: Lol!

Kérlek mutass már valami bizonyítékot, hogy a jobbikosok ilyet csináltak volna 2006ban! Folyamatosan blöffölsz, vagy tudatosan tagadod a valóságot!

Felhomályosítanálak, hogy 2006ban a Jobbik egyáltalán nem volt ennyire radikális, egyébként pedig egy kb 1%-os bölcsészgyülekezet volt.

Egy picit gondolkozz, mielőtt leírsz ilyeneket!

(Btw: mikor tüntetett a Jobbik "törvénytelenül"?)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.28. 08:36:34

@TaTa86.: "2006ban a Jobbik egyáltalán nem volt ennyire radikális, egyébként pedig egy kb 1%-os bölcsészgyülekezet volt"

Hát erre had mondjam én azt, hogy lol... Novák Előd? Vagy az a képviselő, akit a tévéostromért elítéltek? És vajon melyik párt szavazó voltak az akkori rombolók?

Igen, követtek hibákat, bűnöket az akkori hatalom képviselői, ezt senki sem vitatja, de egyrészt ettől még a másik oldal továbbra se válik szentté (mert én továbbra se tudok eltekinteni attól, hogy nem úgy kezdődött az egész akkori balhé, hogy a rendőr visszaütött, és hogy több rendőr sérült meg akkor, mint tüntető), másrészt meg semmiképp se menti azt, amit Orbánék most csinálnak, tehát ennek kapcsán öt évvel ezelőtti dolgokról vitatkozni bizony terelés.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.28. 11:28:10

@Fedor: A gugliban az a baj, hogy nagyon könnyen hazugságon kaphat...

"Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt, aki 2008. március 15-én a rendőrökre támadt. A politikus a Belvárosban a rendbontó tömegből a rendőrök felé dobott tárgyakat, illetve egy rendőr pajzsába rúgott."

Szóval 2008 márc 15, és a rendőrpajzsbarúgás rémes, már-már a holokauszthoz hasonlítható bűntettét követte el.

Ez már majdnem olyan, mint csapaterőben, teljesen ok nélkül félholtra verni valakit.

"Novák Előd"
???
Novák Elődöt verték a rendőrök, nem ő vert rendőröket. Van egy kis különbség.

"(mert én továbbra se tudok eltekinteni attól, hogy nem úgy kezdődött az egész akkori balhé, hogy a rendőr visszaütött, és hogy több rendőr sérült meg akkor, mint tüntető)"
Nem. Úgy kezdődött, hogy a ti kedves progresszív Messiásotokról kiderült, hogy szánt szándékkal nullázta le az országot, és ehhez asszisztált az mszp, az szdsz és a ballib média.

Egyébként pedig egy rendőrszakmai hibát ne tessék már a tüntetőkre verni. Főleg hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
(Gyengébbek kedvéért: a tüntetők nincsenek kiképezve arra, hogy mit csináljanak a huligánokkal, a rendőrök igen. Olvasd el szépen a törvényt, a rendőrök feladata kiszűrni az agresszív elemeket
és a békés tömegnek garantálni a gyülekezési jogát.)

Talán a Jobbik küldött baranyai közlekedési rendőröket huligánok ellen? Nem. Megint a Progresszív Messiás volt.

És nem szentekről van szó. De hogy hol van nagyobb bűn az nem kérdés.
Továbbá: én egyszer sem szavaztam az ostromló huligánokra, te viszont megszavaztad a szemkilövők kormányát.

Ha nem tűnt volna fel, most pont ezért vagyok az lmpsek mellett. Én szavaztam a Fideszre, hát ennyiben, erkölcsileg felelős vagyok azért, amit csinálnak. "Nyilvánvalóan meg lehet magyarázni", csak én nem akarom, azt csinálni amit te.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.28. 13:37:51

@TaTa86.: Lehet, hogy STG-t nem pont 2006-os balhéért meszelték el, hanem későbbiért, de attól még tény, hogy rendőrre támadott, és hogy a balhékat ugyanaz a kör csinálta végig.

"Úgy kezdődött, hogy a ti kedves progresszív Messiásotokról kiderült, hogy szánt szándékkal nullázta le az országot, és ehhez asszisztált az mszp, az szdsz és a ballib média. "

Ez számomra még nem ad indokot a tévéostromra és társaira. Orbán az elmúlt évben sokkal többet ártott mind a magyar demokráciának, mind a magyar gazdaságnak, mégse állt neki senki gyújtogatni, meg törni, zúzni, és ha mégis eljutnánk odáig, akkor azt elítélném, és nem mentegetném őket azzal ,hogy Orbán a hibás.

"Novák Elődöt verték a rendőrök, nem ő vert rendőröket."

Novák az egyik fő szervezője volt zavargásoknak, és a kurucon keresztül uszított is.

"én egyszer sem szavaztam az ostromló huligánokra, te viszont megszavaztad a szemkilövők kormányát"

Ezt max. akkor vethetnéd a szememre, ha az események UTÁN szavaztam volna rájuk. Ugyanis még mindig megvan a fogyatékosságom, hogy nem látok a jövőbe, márpedig Gyurcsány újraválasztásából nem következett egyenesen az, hogy utcai harcok lesznek nálunk, (és még egyszer: a rendőrség reakciója REAKCIÓ volt, még ha sokszor túlzó és elfogadhatatlan is). Viszont később számtalanszor leírtam, hogy megérdemelten szenvedett megalázó vereséget az MSZP, és isten őrizz, hogy újra hatalomközelbe kerüljön Gyurcsány. Én is mondhatnám azt, hogy te is megszavaztad a demokráciát felszámolók és a jövőnket ellopók kormányát.

Újra csak azt tudom mondani, ez a vita itt és most terelés, akár egyetértesz az LMP-sekkel, akár nem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.28. 13:59:39

@Fedor: "Lehet, hogy STG-t nem pont 2006-os balhéért meszelték el, hanem későbbiért, de attól még tény, hogy rendőrre támadott, és hogy a balhékat ugyanaz a kör csinálta végig."

Erre már megkértelek néhányszor, és most megkérlek újra. Egyszer csak megfogadod.
Időutazás nem ér! Nem magyarázhatsz 2006os eseményeket 2008assal!

És nem nem az a "kör" csinálta végig. Sok kör volt ott, persze a Klub rádió perspektívájából biztos sokkal egyszerűbbnek tűnik a dolog...

De maradjunk a tényeknél: 2006ban egyik jobbikost sem csukták le azért mert rendőrre támadt.

"Ez számomra még nem ad indokot a tévéostromra és társaira."
Ezért is volt meg a rendőrségnek minden joga feloszlatni a tüntetést. Ilyen van demokráciában, ettől nem kell sikítófrászt kapni. A "tv ostrom" nem fasiszta hatalomátvételi kísérlet volt, egyszerűen egy elégedetlen feltüzelt tömeg, agresszívebb része nekitámadt a rendőröknek. "Mindennapos" dolog, a legjobb helyeken is.

Úgyhogy ha felelősöket keresel, akkor a rendőri vezetésben keresd!

"Novák az egyik fő szervezője volt zavargásoknak, és a kurucon keresztül uszított is."
1) Milyen zavargásoknak?
2) Nekem mint "zavargónak" fogalmam nem volt, ki "szervezi". Sőt sokan gondoltuk, hogy pont az a gond, hogy nincsen irányítója a Kossuth téri tüntetéseknek.

Az uszítás kapcsán pedig azt hiszem megint előjött a jó öreg időutazás. A kuruc a brutalitások után uszított.

"Ugyanis még mindig megvan a fogyatékosságom, hogy nem látok a jövőbe, márpedig Gyurcsány újraválasztásából nem következett egyenesen az, hogy utcai harcok lesznek nálunk"
Ha demokrata vagy akkor felelősséget vállalsz a döntésedért. Gyurcsány mindent amit csinált, a TE nevedben is csinálta!

"és még egyszer: a rendőrség reakciója REAKCIÓ volt"
Jogállamban nincs ilyen, hogy REAKCIÓ. A megtorlást, önbíráskodást nagyon szigorúan büntetik. Nem véletlenül egyébként.

"Én is mondhatnám azt, hogy te is megszavaztad a demokráciát felszámolók és a jövőnket ellopók kormányát."
Sajnos így van. De én legalább nem kenem el a Fidesz felelősségét.

"Újra csak azt tudom mondani, ez a vita itt és most terelés, akár egyetértesz az LMP-sekkel, akár nem. "
Már írtam: egyetértek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.28. 15:26:50

@TaTa86.: "Ha demokrata vagy akkor felelősséget vállalsz a döntésedért. Gyurcsány mindent amit csinált, a TE nevedben is csinálta!"

Sose tagadtam, hogy kire szavaztam 2006-ban, viszont kismilliószor leírtam, hogy rosszul dolgoztak utána, és megérdemelten lettek elhajtva. Nem tudom, ezenfelül mit vársz tőlem. A szavazatom nem adott felhatalmazást mindenre, amit csinált, mint ahogy a tied se Orbánnak.

"Jogállamban nincs ilyen, hogy REAKCIÓ. A megtorlást, önbíráskodást nagyon szigorúan büntetik. Nem véletlenül egyébként."

A REAKCIÓ jogos volt, a kiemeléssel azt próbáltam hangsúlyozni, hogy nem a hatalom lépte át először a határt. A REAKCIÓ TARTALMA, nos az már nem volt minden részében elfogadható, de ezt meg senki se állította.

"Már írtam: egyetértek."

Tudom, de ettől még igaz, hogy napok óta azon rugózol, hogy mi volt öt évvel ezelőtt, és nem azon, hogy mi történt öt napja. Szóval szerintem hagyjuk is abba.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.28. 15:46:44

@Fedor: "A REAKCIÓ jogos volt,"

Szóval, ha egy csoport huligán megagyabugyál néhány rendőrt, a felsővezetés miatt, akkor teljesen jogos tinilányokat összeverni és megalázni?

Na itt a válasz arra, hogy mit akarok:
Hogy ezt a gyalázatos ostobaságot elfelejtsd!

Nincs olyan, hogy reakció! Olyan van, hogyha valaki megszegi a szabályokat, törvényeket, az ellen a rendőr eljár. Jogszerűen, szakszerűen és arányosan.
Qrvára függetlenül attól, hogy mi történt tegnap, vagy egy hónapja.

Ahogy egy háborúban sem ér lemészárolni egy falut, azért mert a másik faluban rálőttek a katonákra.

Ezt tényleg nehéz felfogni?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.28. 15:49:01

@Fedor: "Tudom, de ettől még igaz, hogy napok óta azon rugózol, hogy mi volt öt évvel ezelőtt, és nem azon, hogy mi történt öt napja."

Bazdmeg olvastad a posztodat?
Nem én rugózom, ez a poszt témája.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.29. 08:55:00

@TaTa86.: "Szóval, ha egy csoport huligán megagyabugyál néhány rendőrt, a felsővezetés miatt, akkor teljesen jogos tinilányokat összeverni és megalázni?"

Te most komolyan ilyen szelektíven olvasol? Idézed az egyik mondatomat, a következőt meg leszarod, mert nem illik bele a prekoncepciódba?

"Nincs olyan, hogy reakció! Olyan van, hogyha valaki megszegi a szabályokat, törvényeket, az ellen a rendőr eljár. Jogszerűen, szakszerűen és arányosan. "

EZ VOLT a jogos reakció. A túlkapásokra meg írtam ezt: "A REAKCIÓ TARTALMA, nos az már nem volt minden részében elfogadható"

"Nem én rugózom, ez a poszt témája."

Egyáltalán nem az. Én nem a 2006-os eseményekkel vetettem össze, hanem egy 2007-essel, ami inkább párhuzam a mostani eseményekkel a résztvevők, vagyis parlamenti képviselők révén, 2006 őszét ti kavartátok ide, hogy elvegyétek a kritika élét.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.29. 10:28:21

@Fedor: "EZ VOLT a jogos reakció. "

Nem, ez lett volna. Nem ez történt.
Mutass nekem rendben lezajlott rendőrségi eljárásokat! Nem fogsz tudni, mert ilyenek egyszerűen nem történtetek, nem volt elvárás, hogy történjenek.
Túlkapás az, amikor alapvetően renden van minden, de van egy két kivétel.
Itt fordítva volt, ez nem túlkapás, ez egy rendőrpogrom.

"Én nem a 2006-os eseményekkel vetettem össze, hanem egy 2007-essel,"
Óóó, hát az mindjárt más!
Akkor Gyurcsány alatt überdemokrácia volt, mert csak a pórnépet ütötték, meg Révész Máriusz. És különben is, ki érdekel 2006? 5 éve volt... Ellenben 2007! Na az nagyon érdekes!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.29. 11:24:49

@TaTa86.: "ez nem túlkapás, ez egy rendőrpogrom"

Az akkori történések minősítésében sose fogunk egyetérteni, mert én mindig is árnyaltabban fogom látni.

Pár kommenttel följebb te toltál le, mert összekevertem egy 2006-os és 2008-as tüntetést. Legalább legyél következetes, hogy mikor vagyok hülye :-)

Akkor utoljára, és utána kiszálltam: Gyurcsány alatt voltak válságtünetek, antidemokratikus megnyilvánulások, de a demokrácia rendszere nem volt veszélyben, mert a rendszer egészét, működését nem kívánták befolyásolni, törvényileg korlátozni, ellenben a mostani történésekkel. a szocik rosszul kormányoztak, de nem féltettem tőlük a demokráciát. Orbánék viszont még annál is rosszabbak, mint amit vártam tőlük.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.29. 12:30:01

@Fedor: "Az akkori történések minősítésében sose fogunk egyetérteni, mert én mindig is árnyaltabban fogom látni."

Jah. Mint Lipusz Zsolt a holokausztot...

Akkor látnál árnyaltabban, ha valamivel alá is tudnád támasztani, de ez egyik esetben sem sikerült. Még mindig nem linkeltél nekem a kínzásokat elítélő ballib cikkeket, még mindig nem linkeltél szabályos rendőri akciókat, jogszerűen elkapott huligánokat 2006ról. Szóval semmit ami az árnyalást alá tudná támasztani.

"Pár kommenttel följebb te toltál le, mert összekevertem egy 2006-os és 2008-as tüntetést. "
Na ezt nem értem. 2006ban volt a rendőrpogrom.
2007ben a kordonbontás.
2007ben és utána pedig a B&T-féle rendes évi forradalom a cion-cigány rezsim megdöntésére. (Az egyik ilyenen vett részt 2008ban Samu.)

Egyébként pedig nem vagyok kronológia-buzi, bővel elég ha az okokat és az okozatokat nem keverjük össze. Pl A rendőrség nem azért volt brutális, mert Samu hülye volt, hanem pont fordítva. Samu radikalizálódott a rendőri brutalitás miatt.

"a szocik rosszul kormányoztak, de nem féltettem tőlük a demokráciát. "
Ez megint önkényes. Amit a szocik az olvadó népszerűségükkel, és sima többséggel megtehettek a demokrácia(, és ironikus módon a köztársaság eszménye) ellen azt megtették.

Vagy átvehetem a te érvelésedet: én ezt árnyaltabban látom.
A demokrácia nem a törvényekben van, hanem a démoszban, annak hozzáállásában. A 2006os rendőrpogrom egész egyszerűen milliókban rombolta le egyik napról a másikra a demokráciába, jogállamba vetett hitet.
(Pl a Magyar Gárda pont erre válaszul alakult.)

Na most ebben a légkörben kapott Viktor Viktor 2/3adot. És az egy dolog, hogy törvényi akadálya mostmár semminek nincs, de ennél sokkal fontosabb, hogy nincs társadalmi akadálya sem.
(Vegyük Kádárt. Nem azért volt ő jobb mint a társai, mert ilyen jó fej volt, hanem egyszerűen mert félt a társadalom reakciójától. 3/3ados parlament és mégis...)

"Orbánék viszont még annál is rosszabbak, mint amit vártam tőlük. "

Ebben egyetértünk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.29. 13:09:33

@TaTa86.: "bővel elég ha az okokat és az okozatokat nem keverjük össze"

Aztán a következő mondatodban pont ezt teszed.

"Még mindig nem linkeltél nekem"

Nem is fogok. se időm, se kedvem keresgélni.

"A 2006os rendőrpogrom egész egyszerűen milliókban rombolta le egyik napról a másikra a demokráciába, jogállamba vetett hitet. "

De attól még a jogállam megmaradt. Megfelelő működtetéssel újra fel lehetett volna építeni a hitet. Ehelyett most úgy ahogy van az egészet leépítik. És én ezt fontos különbségnek látom.

Nézd, azzal, hogy azt mondom, Orbánék hosszú távon rosszabbak Gyurcsánynál, egyáltalán nem jelenti azt, hogy Gyurcsányt akarom vissza. Isten őrizz. De ha a mostani kormány így folytatja, és nem akad más, aki Gyurcsány helyett az elégedetlenkedők élére állhat, a végén még sikerült ő visszahozniuk, akár akarom, akár nem (nem).

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.29. 13:23:07

@Fedor: A jogállam maga a hit. A törvények meg tintapacni egy darab lapon hit nélkül. Holnap jön egy új kormány és kidobja a picsába az egészet.

Amikor senki nem hisz a jogállamban pl, akkor kezdenek gárdákba tömörülni az emberek, aztán a jog meg bohóckodhat, hogy matematikai definíciót találjon a gárdában leledzés ellen.

Egyébként persze, az tény, hogy most nem a ballib sovinizmus az, ami miatt itt tartunk. (Ráadásul, mintha az LMP ezzel a sovinizmussal le is akarna számolni. Ugye ők voltak azok, akik 2006ban is tiltakoztak, akkor még a TASZban.) Most az kéne, hogy a "jobboldal" szabaduljon meg a kádárista beidegződésektől. Sajnos erre olyan túl sok reményt nem látok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.29. 13:42:39

@Fedor: "Aztán a következő mondatodban pont ezt teszed."

2006: Brutális rendőrség.
2008: Elborult agyú dzsobbikos.

Szerinted melyik volt az okozat, és melyik az ok?

"Nem is fogok. se időm, se kedvem keresgélni."
Gondoltam, ha állítasz valamit, azért állítod, mert van alapja. Ezek szerint nincs. Teljesen légből kapott az érvelésed. De legalább árnyalt.
Grat. Előbb talán tájékozódj, aztán mondj véleményt. Ha meg lusta vagy tájékozódni, hát nem kell mindenről vélemény, főleg nem árnyalt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.29. 15:27:09

@TaTa86.: "Szerinted melyik volt az okozat, és melyik az ok? "

Brutális tüntetők > brutális rendőrök > újabb brutális tüntetők

"Gondoltam, ha állítasz valamit, azért állítod, mert van alapja."

Van alapja, de nem fogok órákat száni rá, hogy keresgéljek. Annyit nekem nem ér. Ha te ettől diadalt érzel, hát legyen, nagyon nem érdekel. Mivel te úgyis eldöntötted, hogy eltervezett pogrom volt az, ami minden demokratikus országban előfordul, ahol zavargás van (Londontól Párizsig), vagyis hogy oszlatnak, ahol ahol oszlatni kell, akár könnygázzal vagy gumilövedékkel is, csak itt a rendőrök elbénázták, mert rutintalanok voltak, és túlzásba vitték, mert vissza akartak vágni a tv ostrom megaláztatásáért, úgyse foglak meggyőzni az ellenkezőjéről. Akkor sérült a jogállam, de csak a felszínen, rövidtávon, de a jogállami eszközök működtek, volt médiakontroll, vizsgálóbizottságok, politikai felelősség, nyomozás. Most ugyan tüntetőt (még) nem vertek, de a jogállam minden eszközét csorbítják, megszüntetik. Mert a törvény nem csak egy papír. A törvény garancia.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.29. 15:43:57

@Fedor: "Annyit nekem nem ér. Ha te ettől diadalt érzel, hát legyen, nagyon nem érdekel."

Én azt érzem, hogy a hatalom bármikor megverhet, megalázhat, és a sok kádárproli cseléd erre annyit mond, hogy "Minek ment oda?", esetleg "Miért, mit vártál?". Aztán persze rinyál, hogy nincs demokrácia.
Azt érzem, hogy 2006 óta nem sok minden változott. A következő pogromot lehet hogy én fogom megszíni, lehet hogy te, lehet hogy egy másik társadalmi csoport, de az is lehet, hogy nem lesz, mivel társadalmi ellenállást sem fog kiváltani egy diktatúra kiépítése.
Egyik miatt sem érzek diadalt.

"Brutális tüntetők > brutális rendőrök > újabb brutális tüntetők"
Remélem érzed, hogy ez így miért nem kóser.
(Azért gyk: a "tüntetők" nem egy államilag támogatott, finanszírozott, hierarchikus szervezet. Nincs olyan, hogy "a tüntetők". Nincs olyan, hogy ma a tüntetők vertek rendőröket, holnap a rendőrök tüntetőket, akkor no problem egálban vagyunk.

Továbbá, ha egy tüntető bosszút akar állni az államon, és praktikusan a rendőrt találja meg az egy dolog. Pont erre találták ki egyébként a rendőrt, hogy kezelje ezt a helyzetet.
De olyan nincs, hogy a rendőr bosszút akar állni, akármi miatt, és praktikusan szétveri az első útjába kerülő embert. Illetve mint látjuk van ilyen, de ezt hívják rendőrállamnak. )

"Mivel te úgyis eldöntötted, hogy eltervezett pogrom volt az"
Én nem eldöntöttem, én ott voltam, én utánaolvastam, rengeteg videófelvételt megnéztem, és ebből szűrtem ezt le.

Te vagy az, aki eldöntött magában valamit, aztán semmit nem hajlandó megnézni, meghallgatni, elolvasni, ami ennek ellentmondana.

"ami minden demokratikus országban előfordul, ahol zavargás van"
Linkelt te gyökér! Hol rendeztek hajtóvadászatot járókelőkre!!! Hol rendeztek be kínzókamrát a közrádió épületébe! Hol vertek félholtra képviselőket, járókelőket teljesen indok nélkül!
Kérem ezeket a videókat!

Azt hiszed, én 2006ban nem néztem végig kb az összes roitvideót?

Demokráciában sehol nem történt meg olyan, ami nálunk megtörtént! Kereshetsz, de úgysem találsz! Olyan van, hogy bézbólütővel hadonászó niggert megagyalnak a viperás rendőrök, de hogy poénból összevernek valakit mert éppen az útjukba kerül... Ez Egyiptom, Irán, Szerbia.

"Akkor sérült a jogállam, de csak a felszínen"
Nem. Nagyon is mélyen, csak megint tagadod a valóságot.

"Mert a törvény nem csak egy papír. A törvény garancia. "
Igen. Garancia. Ezt láttam 2006ban.
"Ez nem Amerika kisköcsög!"
Milyen garanciáról beszélsz?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.12.30. 09:18:42

@TaTa86.: Figyelj, ha nekiállsz köcsögözni, csak mert nem értesz egyet velem valamiben, ha jössz ilyen hülyeségekkel, hogy kínzókamrákat rendeztek be a rádióban (összesen egy órát várakozott az udvaron néhány letartóztatott), meg hogy sehol máshol nem voltak a hazaihoz hasonlatos rendőri túlkapások (halló, számtalan példa van emberhalálra is, ami itthon szerencsére nem volt), meg egyáltalán, ha a tüntetőknek mindent elnézel, még a rendőrre támadást is, a rendőrnek viszont nem csak a túlkapásokat rovod fel, hanem a jogos intézkedéseket is, akkor tényleg nincs miről vitatkoznunk.

Az igazság az, hogy ilyenek sajnos időnként mindenhol előfordulnak, csak nálunk évtizedek óta nem fordult elő még hasonló sem, ezért volt sokkoló a társadalomnak a történtek, és ezért volt teljesen felkészületlen, és ebből kifolyólag kapkodó, bénázó, hol túl gyenge, hol túlkompenzáló a rendőrség reakciója, de felesleges ebben szándékosságot, előre eltervezett pogromot látni, és a valóságos bűnöket felnagyító urban legendeket terjeszteni.

""Mert a törvény nem csak egy papír. A törvény garancia. "
Igen. Garancia. Ezt láttam 2006ban. "

Igen, garancia. A törvény nem arról szól, hogy megakadályozza a bűnt, hanem arról, hogy ne lehessen bűnt elkövetni következmények nélkül, és ez újfent bebizonyosodott 2006 után. Most viszont ha egy törvény akadályozná a hatalmat, megváltoztatja, és ez bizony sokkal veszélyesebb, és mélyrehatóbb megsértése a jogállamnak, amit talán még egy kormányváltás sem tud rögtön helyrehozni, hacsak nem lesz kétharmada, amire ugye elég kicsi az esély.

És ne gyere azzal, hogy az előző kormány csak azért nem tett ilyet, mert nem volt kétharmada, mert ez csak spekuláció, amire semmi jel nem mutat.

És most tényleg befejeztem, már így is túlrágtuk a gittet.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.12.30. 11:43:50

@Fedor: Jól van te köcsög, tagadd tovább a valóságot!

Továbbra se támaszd alá semmilyen állításodat, hiszen egy liberálisnak nem is kell. Az én szavaimat meg továbbra is forgasd ki.

loláb 2012.01.02. 10:58:30

@Fedor: "Tévedsz (mert remélem nem csúsztatsz), nézz utána."

A láncolást nem jelentették be.
A demonstráció be volt jelentve, ám az a láncolás csak a demonstráció bejelentett ideje UTÁN kezdődött.

"Ne kezd már el te is ezt baromságot ismételni. Hol volt itt akadályozva bárki is, aki be akart jutni a Parlamentbe? A parkoló bejáratának elállása akadályozza a munkát? Ne röhögtess..."
A parkoló a parlamenthez tartozik, arra való, hogy ott a képviselők, és a ház dolgozói parkoljanak. Ha valami ezt akadályozza, akkor az a ház működését akadályozza. Nem lehetetleníti el, nem akadályozza meg véglegesen, de a rendes, szabályszerű működéshez képest negatív eltérést jelent, ez pedig a szabály szerint tilos.

Faszkodhatsz azon, hogy szerinted ez nem akadály, csak megint nem lesz igazad, már ha a törvény betűjét tekintjük irányadónak.

loláb 2012.01.02. 11:07:11

@Fedor: "Igen, garancia. A törvény nem arról szól, hogy megakadályozza a bűnt, hanem arról, hogy ne lehessen bűnt elkövetni következmények nélkül,"

LOLBAZMEG!
Erre is nyilván az előző kormány tevékenysége volna a legautentikusabb példa, te szerencsétlen!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.02. 11:17:29

@loláb: "Faszkodhatsz azon, hogy szerinted ez nem akadály, csak megint nem lesz igazad, már ha a törvény betűjét tekintjük irányadónak. "

Csakhogy van arányosság is, a tett mértékétől függően.

"Erre is nyilván az előző kormány tevékenysége volna a legautentikusabb példa, te szerencsétlen! "

Sértegetéssel nem jutsz semmire. Az akkori történeseknek lett következménye. Volt parlamenti vizsgálat, rendőrségi nyomozás, és a kormányon lévő pártok belebuktak.

loláb 2012.01.02. 12:24:41

@Fedor:
"Csakhogy van arányosság is, a tett mértékétől függően"

Nincs semmi ilyen kitétel a gyülekezési törvényben.
A ház akadályozása az is, hogyha meghekkelik a szavazórendszert, és az is, hogyha bezárják a budikat. Nyilván

"Sértegetéssel nem jutsz semmire."
Te pedig hazudozással nem jutsz, mégis folyamatosan csinálod!

"Volt parlamenti vizsgálat, rendőrségi nyomozás"
Cinikus majom vagy, méltó 2006 "minekmentodázós" szelleméhez, máskülönben a teljesen eredménytelen, elmarasztaló bírósági ítélet nélkül végződő bírósági eljárásokat, és a kutyakomédiába fulladó parlamenti vizsgálatot nem aposztrofálnád akként, hogy a törvény garantálja a törvénytelenség következményét.

"és a kormányon lévő pártok belebuktak"
Ami a politikai felelősségrevonásukat jelenti, nem pedig a jogit, az ugyanis nem volt.

Kezdem rettenetesen unni a relativizáló, hazug csúsztatásaidat...

loláb 2012.01.02. 12:35:33

"Csakhogy van arányosság is, a tett mértékétől függően"

Nincs semmi ilyen kitétel a gyülekezési törvényben.
A ház akadályozása az is, hogyha meghekkelik a szavazórendszert, és az is, hogyha bezárják a budikat. Nyilván "

Nyilván valójában van különbség a zavarás mértékében, csakhogy a gyülekezési törvény nem szól arról, hogy a törvénytelen demonstrációkkal kapcsolatban kinek, és hogyan kell mérlegelnie a zavarás mértékét, és hogy erre milyen válasz az arányos. Ha a demonstráció akadályozza a ház működését, bármilyen vonatkozásban a rendes ügymenethez képest megnehezíti a parlamenti munkát, akkor a demonstráció törvénytelen, és felolszaltható.

A rendőrség eljárása teljes mértékben jogszerű, az alkalmaztt eszközök pedig -a láncolásnak erőszakmentességének megfelelően- békések, de határozottak voltak. A rendőrségi intézkedésnek ellenszergülő képviselőket (tettenérés esetén a mentelmi jog nem véd), aktivistákat akár durvább eszközökkel is el lehetett volna távolítani, de -és ez már az arányosság követelményének figyelembe vételét jelzi- ilyenről szerencsére nem volt szó, a rendőrség csak felszabadította a lezárt területet, és ennek kapcsán aki nem állt ellent a rendőrségi intézkedésnek, annak nem is kellett semmiféle kényszerintézkedést (megfogás, rabosítás) elviselnie.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.02. 17:02:24

@loláb: "Te pedig hazudozással nem jutsz, mégis folyamatosan csinálod!"

egy hazugságot idézz, légyszíves. Egyet.

"a teljesen eredménytelen, elmarasztaló bírósági ítélet nélkül végződő bírósági eljárásokat, és a kutyakomédiába fulladó parlamenti vizsgálatot nem aposztrofálnád akként, hogy a törvény garantálja a törvénytelenség következményét"

Egy rakás bírósági eljárás végződött ítélettel, rendőröket is elítéltek. És még én hazudozok...

"Ami a politikai felelősségrevonásukat jelenti, nem pedig a jogit"

A politikus a politikai tevékenységéért politikai felelősséget visel. ennek kriminalizálása nagyon rossz irány.

Amúgy meg, visszatérve a poszt eredeti kérdésére: nem tudom mi lett volna, ha 2007-ben a rendőrök ugyanígy vitték volna be a tettenért fideszes képviselőket. Azaz azért vannak sejtéseim. Meg arra is van tippem, hogy azt miképp ítélnéd meg...

loláb 2012.01.03. 10:05:24

@Fedor:
"Egy rakás bírósági eljárás végződött ítélettel"
Ja, ahol a tüntetőket ítéltek el.
Egyetlen rendőrt, az újjeltörő pribéket ítéltek csupán el.
Márpedig nyilvánvalóan nem egy közrendőr volt felelős a történtekért, hanem egészen biztosan volt feleőssége az akkori különféle szintű rendőri, netalán politikai vezetésnek is, ennek megállapítása azonban teljes mértékben elmaradt.

"És még én hazudozok..."
Igen, te.

"A politikus a politikai tevékenységéért politikai felelősséget visel. ennek kriminalizálása nagyon rossz irány."

Egyrészt:
Mondod éppen most, amikor a te oldalad különféle politikusai vannak a fasz rossz oldalán, és kellene felelniük az elkövetett gazemberségeikért.
Bezzeg, amikor 2002 után Keller közpénzügyi államtitkár tucatjával tette a megalapozatlanabbnál megalapozatlanabb feljelentéseket, a 2002-es kormányzattal kapcsolatban, akkor egy kurva kibaszott szóval nem tiltakoztatok a politikusok tevékenységének kriminalizálása ellen.
A hazug kettős mérce, amit alkalmaztok, olyannyira a lényetek, hogy már fel sem háborít...

Másrészt viszont, lehet, hogy a politikus politikai felelősséget visel, de az eljáró rendőri vezetés nem visel ilyet, ŐKET teljes lelki nyugalommal felelősségre lehetett volna vonni, hiszen vezetőként nyilvánvalóanfelelősek a történtekért.
Viszont, mivel nekik nem történt meg a felelősségre vonásuk, ellenkezőleg: emelt fővel, kitüntetéssel, szolgálati nyugdíjba távozhattak, illetve állományban maradtak, cinikus, pökhendi hazugság minden olyan állítás, ami arra vonatkozik, hogy az előző kormány alatt a törvénytelenség garantálta a jogkövetkezményt.

"nem tudom mi lett volna, ha 2007-ben a rendőrök ugyanígy vitték volna be a tettenért fideszes képviselőket. Azaz azért vannak sejtéseim. Meg arra is van tippem, hogy azt miképp ítélnéd meg..."

A törvénytelenséget elkövető képviselők elleni jogszerű rendőri intézkedés miatt én sosem tiltakoztam, Példa erre az, amikor a fideszes Lengyel Zoltánt rángatták meg az alagút előtt: egy büdös szóval nem mondtam, hogy az akkori hatalom utasítására fideszes képviselőket vegzálnának, és hogy ez önmagában a demokrácia halála lenne.
Éppen ezért egy büdös szóval nem kommentáltam volna azt, hogyha a rendőrség 2007-ben lefogja a kordont bontó kezeket, még akkor sem, hogyha egyébként a véleményem az, hogy a Kossuth téri kordont a joggal való visszaélésként tartották érvényben, és a jogszerűtlen intézkedés a jogban semmis.

Szóval, megintcsak magadból, a saját erkölcsi relativizmusodból indultál ki, de sajnos engem ilyennel nem tudsz csőbe húzni, én ugyanis sokkal szilárdabb, konzekvensebb elvek alapján ítélem meg a közéleti történéseket, mint a te, (vagy inkább azok, akiknek a véleményét te papagáj módjára a magadéként ismételgeted).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.04. 10:41:39

@loláb: "Egyetlen rendőrt, az újjeltörő pribéket ítéltek csupán el."

Természetesen ez se igaz:

www.hirado.hu/Hirek/2011/11/17/11/Revesz_Mariusz_megverese_helybenhagytak_a_rendorok_iteletet.aspx

"egészen biztosan volt feleőssége az akkori különféle szintű rendőri, netalán politikai vezetésnek is"

A politikai vezetésnek politikai felelőssége van. A politikai felelősségre vonás megtörtént.

"Bezzeg, amikor 2002 után Keller közpénzügyi államtitkár tucatjával tette a megalapozatlanabbnál megalapozatlanabb feljelentéseket, a 2002-es kormányzattal kapcsolatban, akkor egy kurva kibaszott szóval nem tiltakoztatok a politikusok tevékenységének kriminalizálása ellen."

1. Nem voltak megalapozatlanok, csak Polt már akkor is jól végezte a dolgát.
2. Az akkori feljelentések nem politikusok ellen irányultak. Nem volt olyan éle, hogy Orbánt börtönbe mindenáron, csupán annyi, hogy a politikai felelősségét állapítsák meg, és a konkrét bűnökért a konkrét bűnösöket kapják el.

"az eljáró rendőri vezetés nem visel ilyet, ŐKET teljes lelki nyugalommal felelősségre lehetett volna vonni"

Vizsgálóbizottsági szinten ez meg is történt. Büntetőjogi értelemben meg gondolom, ha lett volna alapja, az elmúlt másfél évben megtörtént volna. De nem így történt.

"megintcsak magadból, a saját erkölcsi relativizmusodból indultál ki"

Én akkor sem helyeseltem volna, meg most helyeslem, de ezt azért nem igazán lehet erkölcsi relativizmusnak nevezni. Az, hogy te meg meg akkor is helyeselted volna (fogadjuk el), meg most is helyesled, az legalább következetes, még ha nem is egyezik az én véleményemmel.

Lengyelt meg teljesen felesleges idekeverni. Amit ő csinált, az annyira egyértelműen köztörvényes cselekedet volt, hogy fel se merülhetett a politikai vonulat, akármelyik párthoz is tartozzon.

loláb 2012.01.05. 12:34:57

@Fedor:

Te el is olvastad azt a cikket, amit belinkelsz?
nyilván nem...

"A bíróság szerint bár nem ők verték meg Révész Máriuszt 2006. október 23-án a Rákóczi út és a Síp utca sarkán, de ott voltak, és kötelességük lett volna segíteni neki..."

Érted, koma: az erőszakos akciókért csak az ujjeltörőt ítélték el, semmiylen más ügyben, még Révész Márisu esetében sem ítéltek el senkit, aki tevőlegesen részt vett a demonstrálók elleni jogszerűtlen intézkedésekben.

Ezt a két balekot is csak azért marasztalták el, mert nem tudták elég jól álcázni az ottlétüket, és kiderült, bebizonyosodott, hogy akkor ott voltak, és végignézték a verést.

Mindenesetre továbbra is azt mondom, hogy pökhendi cinizumus azt állítani, hogy 2006 kapcsán a jogállam garantálta volna, hogy a hatalom törvénytelenségeit jogkövetkezmény kövesse.
Hozhatsz te akármennyi lúzer közrendőr ellen született ítéletet, mindaddig, amíg a vezetői-politikai szinten nem volt jogi felelősségrevonás, -ellenkezőleg, kitüntetéssel emelt szolgálati nyugdíjba távoztak az akkor eljáró vezetők- addig a jogállamról papolással csak a saját erkölcsediről állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

"Nem voltak megalapozatlanok, csak Polt már akkor is jól végezte a dolgát."
Gecire mindegy, hogy Polt mit csinál, ugyanis pótmagánváddal BÁRKIT, BÁRMIÉRT fel lehet jelenteni.
Csakhát ebben az esetben ugye nem lehet ismeretlen tettes elleni feljelentést tenni, hanem mindenféleképpen valakit kell feljelenteni, aki esetleg később hamis vád miatt minket is bíróság elé citálhat. De hát, ha megalapozott a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, akkor ez nem gond, Keller pótmagánváddal bárkit bíróság elé rángathatott volna. Nem tette meg, nyilvá azért, mert ennyire volt sziklaszilárd a vád...

"2. Az akkori feljelentések nem politikusok ellen irányultak."
Nem ők voltak megvádolva, de ha azt mondod, hogy nem politikai éle volt, akkor megintcsak hazudsz. Emlékszem még az SZDSZ lop-stop tábláira. Utólag persze szürreális, hogy éppen ők tüntettek ezzel, de ettől még sajnos igaz volt, és nem csak álmodtad!

"Vizsgálóbizottsági szinten ez meg is történt."
Mondom, hogy egy cinikus majom vagy, ráadásul, jó szokásodhoz híven kevered a szezont a fazonnal. A vizsgálóbizottság POLITIKAI feleősséget állapít meg, nem jogit, az pedig a rendőri vezetés szempontjából irreleváns.
Jogi felelősséget a bíróság állapít meg, viszont ezt eléggé megnehezíti, ha a nyomozóhatóság 3,5 éven át blokkolja a nyomozást, és közben az ügy elévül. Mint ahogyan történt a rendőrségi brutalitásokkal is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.05. 13:27:07

@loláb: "Érted, koma: az erőszakos akciókért csak az ujjeltörőt ítélték el"

Ja, hát ha utólag alakítod a feltételeket, akkor persze, hogy úgy tűnik, hogy neked van igazad. Azt írtad, hogy "Egyetlen rendőrt, az újjeltörő pribéket ítéltek csupán el." Ez nem igaz, de szerinted a másik ítélet nem ér, mert neked nem teszik, hogy ők mást követtek el, mint amit te kívánsz. Hát így könnyű, hogy utólag szűkíted a kört...

Mégegyszer: nyomozás indulhatott, ahol sikerült felelősséget megállapítani, ott ítélet is született, arról meg nem a bíróság tehet, hogy a rendőrök nem hajlandóak vallani egymásra. És újfent mégegyszer: ha lett volna lehetőség a felsőbb vezetőket elítélni, akkor azt miért nem tették meg az elmúlt másfél évben? Ugyanis három és fél év alatt NEM ÉVÜL el, ami akkor történt, bőven lett volna lehetőség korrigálni.

A politikai felelősség megállapítása a nyilvánosság szempontjából egyébként nagyon fontos, szóval kár annyira lebecsülnöd, nagyon sok részletet onnan lehet tudni a történtekről. Igen, börtönbe nem küldhetnek senkit, ez igaz, de nem is ez a feladatuk.

Szóval mondhatsz bármit, a felelősségre-vonás lehetőségei megvoltak. Ha azt mondod, hogy ezekkel nem éltek teljes körűen, azt elfogadom, valóban. De a lényegi felelősségre-vonás, a politikai bukás megtörtént. Épp ezért én bizony hosszútávú hatásait tekintve nagyobb bűnnek látom, ami most történik, hogy most folyamatosan minden megtesznek azért, hogy ez a felelősségre-vonás ne történhessen meg, pedig eljutottak most már odáig, hogy minden téren rosszabbul teljesítenek, mint Gyurcsányék, és ez azért nagy szó.

2006 egy jó rendszer működési zavara volt. Ami most van, az meg egy rossz rendszer. És ez nagy különbség.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.05. 13:29:46

@loláb: Ja igen: "kitüntetéssel emelt szolgálati nyugdíjba távoztak az akkor eljáró vezetők"

fedor.blog.hu/2010/09/20/egy_jobbos_legendarol

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.14. 10:49:08

az igaz, hogy elvitték őket a rendőrök, de mit csináljanak, ha elállják az utat a degeneráltak?

bilincseljék magukat oda, ahol senkit nem zavarnak, akkor meggyőződésem, hogy nem vitték volna el a rendőrök, amúgy ez egy színjáték volt, gumicsont, hogy rágódjatok rajta
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0