Kár, hogy így alakult, de...
2014. január 10. írta: Fedor

Kár, hogy így alakult, de...

mesterhazy_bajnai_gyurcsany.jpgHazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán ámokfutását. 

Hogy ki miatt alakult így, az elég összetett kérdés. Ha az új választási törvény nem kényszerítette volna az ellenzéket arra, hogy előre megeggyezen mindenben, ezt az egészet megspórolhattuk volna. Ha Schiffer doktriner konoksága nem akadályozta meg volna az LMP összefogását a népszerűsége csúcsán lévő Bajnaival, nem került volna helyzetbe az MSZP. Ha Mesterházy nem hatalmi taktikázásra használta volna fel a szövetségkeresést, nem húzodott volna el így ez a történet, és nem került volna helyzetbe a DK. Ha Bajnai nem csak hiteles technokrata és demokrata lett volna, hanem rámenősebb, markánsabb kampányarc, és nem tesze-tosza széplélek, ha Gyurcsány végre leszokott volna a rivaldafény-addikciójáról, és nem kavarna be állandóan a fideszesekhez hasonlóan fanatikus csapatával, szóval ha nem így alakul az elmúlt másfél év, akkor nem is lenne kérdés, hogy van-e esély legyőzni a FIDESZ-t egy ilyen négy év után. 

Mert ne felejtsük el, a fő cél ez. Nem önmagáért a hatalomért, mint ahogy sokan be szeretnék állítani, hanem azért, mert Orbán eltávolítása a miniszterelnöki székből szükséges előfeltétele minden más cél elérésének, hogy a demokráciát helyre lehessen állítani, és a foglyul ejtett államot ki lehessen szabadítani, hogy ne csak arról szóljon MINDEN törvény, hogy a fideszes érdekkör minél gazdagabb legyen akár a szabadságjogok megnyírbálása vagy mások megélhetésének elvétele árán is.

Közbevetőleg: Az megvolt, hogy Simicskának most már országos rádiója is van? Arról nem is beszélve, hogy van tippem arra is, ki állhat a HírTV2 felvásárlása mögött. Végül is futná rá a magyar költségvetési hiány felét! kitevő éves bevételből...

A Mesterházy által vezetett közös lista láttán sokan azt mondják, nem volt értelme az elmúlt évek útkeresésének, hisz újra újra együtt vannak, akik pár éve szétváltak, és újra ugyanott tartunk, mint 2010-ben, de ez több szempontból is nem igaz.

1. Ez az MSZP nem az az MSZP. Teljesen kicserélődött a vezetése, azok, akik már a rendszerváltás előtt is politizáltak, szinte teljesen eltűntek (még Szanyi is inkáb a brüsszelieket fogja boldogítani), és több jel mutat arra, hogy levonták a konzekvenciákat. Mesterházy nem a legideálisabb kormányfő-jelölt, de azért még az elfogadható kategóriában van, és ami a legfontosabb: Orbánnál csak jobb lehet.

2. Gyurcsány ugyan ott van (és ez nekem továbbra se tetszik, mert az ő személye szimbólum, egy hatalmas lecsapásra váró labda a FIDESZ számára), de mégis csak egy kicsiny párt vezetője, hangoskodva, de mégis kevés beleszólási lehetőséggel.

3. Bajnainak sajnos nem jött össze az, amit eredetileg tervezett ("Bajnai Gordon ahelyett, hogy a bizonytalanokat szólította volna meg, a megszólítottakat bizonytalanította el." - írta Uj Péter találóan), de a civilek és az ex-LMP-sek becsatornázásával mégis hozott új arcokat, akik kritikusak az előző, szoci kormányokkal is, és az MSZP megújulása mellett ők is garanciái lehetnek, hogy ne jöjjön vissza az előző kormányok idejéből az, ami rossz volt.

4. Ha megnézzük az alábbi grafikont, akkor látható, hogy 2010-hez képest bővült a tábor, hisz az MSZP önmagában is jobban áll egy kicsivel, de ha hozzávesszük az Együttet és a DK-t is (és most már, a közös lista okán ezt már bátran megtehetjük, ezt jelöli a magányos kék pont 2013 decemberénél), akkor láthatóan közel duplája a ballib oldal népszerűsége a három és fél évvel ezelőttinek.

Pártok átlagos népszerűsége
a teljes népesség körében
2010 május - 2013 december

Ez persze még mindig nem éri el a FIDESZ jelenlegi népszerűségét, de már nincs beérhetetlen távolságban, szóval nagyon sok múlik a hátralévő négy hónapon, és a a közös listára adott reakciókon. Visszajön -e az erő látszata, a remény, hogy legyőzhető Orbán? Több szavazatot hoz -e, mint amennyit Gyurcsány neve eltántorít?   Nem szabad megfeledkezni a még mindig rekordmennyiségű bizonytalanról, akik között a soha, semmilyen körülmények között nem szavazók mellett számtalan olyan ember is van, akit elborzaszt a mostani kormány ténykedése, de nem látott eddig reális alternatívát, vagy csalódottan nézte a ballib oldal eddig civakodását, tehát nem lehet azt mondani, hogy nincs honnan új szavazókat szerezni.

És ne feledjük azt sem, hogy Orbán jelenlegi tábora, bár jelen pillantban a másik félhez képest soknak tűnik, de abszolút értékben nagyjából akkora, mint 2002-ben volt, és kisebb, mint 2006-ban, márpedig azokban években ez kevés volt neki a nyeréshez. Persze nem lehet tudni, hogy mennyire lesz mozgosító erejű Fletó neve a Béke(menet)táborban. A fideszesek mindenesetre már előre dörzsölik a tenyerüket, de én emlékszem arra, hogy 2004-ben is azt mondták Gyurcsány miniszterelnökké választására, hogy lottóötös, aztán mi lett belőle két évvel később...

Nem lehetetlen hát a választási győzelem, felesleges lemondóan legyinteni, és előre eredményt hirdetni. 

A verseny még nyitott, de nem tisztességes: lassan naponta buknak ki olyan apróságok az új választási rendszerről, amelyek magukban hordozzák a csalás lehetőségét. A lábukkal egyszer már szavazók számára rendszerbe állított adminisztratív nehezetés (avagy más nézőpontból: a többnyire jobboldali érzelmű friss állampolgárok számára létrehozott adminisztratív könnyítés); a roma szavazatok bekényszerítése a fideszes képviselő Farkas Flórián mögé; az, hogy bárki könnyen megfosztható a szavazati jogától a tudta nélkül (különösen szép, ha mellévesszük, hogy a Kubatov lista ugye nyilvántartja a nem fideszes érzelműeket is), szóval számtalan jel utal arra, hogy a FIDESZ nem akarja a véletlenre bízni a dolgot. Nagyon oda kell hát figyelni.

Viszont paradox módon ez az egész egyfordulós, torz rendszer az, amely rákényszerítette a ballib oldalt, hogy egységes legyen, hogy közös listát indítson, és minden választókerületben egy jelölt mögé álljon be. Letisztult hát a kép, és ezzel az egész leegyszerűsödött egy népszavazásra: Akarod -e, hogy Orbán miniszterelnök maradjon maradjon, vagy sem? Akarod, hogy helyreálljon a demokrácia, vagy sem? Akarod, hogy helyreálljon az ország megtépázott tekintélye, hogy az aktuális magyar miniszterelnököt ne sorolhassák a diktátorok közé, vagy sem? Akarod, hogy véget érjen a népbutítás, vagy sem? 

Egy igazi, demokratikus választásnak persze nem így kéne kinéznie, de hát a játékszabályokat a FIDESZ hozta, ahhoz kell alkalmazkodni. A játékszabályok pedig arról szólnak, hogy a győztes mindent visz (mit visz: egyenesen letarol mindent). Hát fordítsuk ellenük!

Persze kellenek pozitív üzenetek is, konrétumok, hogy miben lenne más az új kormány, mint akár a mostani, akár a korábbi szoclib kormányok. Szerencsére vannak ilyenek, és talán most, hogy végetérni látszik ez a furcsa baloldali előválasztás, hangsúlyt is kapnak.

Szóval messze nem ez a forgatókönyv a legideálisabb az ország számára az én megítélésem szerint. De nem is a legrosszabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr765748396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.10. 13:07:07

Éppen Schiffer bizonyult az ügyben igazi profinak.

Mit csinált Bajnai?

Kezdés: jobboldali liberális polgári alternatívát kínál a Fidesz ellen.

Oké, célnak jó, de ehhez balos embereket szervezni abszurdum.

Eredmény: gyors bukás.

De ő hatalmat akart, így ideológiát váltott pár hét alatt. Szóval akkor legyen inkább amolyan alternatív harmadik oldal.

Nem sikerült legyőznie ehhez az LMP-t. Csak elszakított onnan egy hiteltelen, támogatás nélküli apró csoportot.

Ismét bukás.

Akkor legyen a harmadik verzió - a harmadik váltás fél éven belül! - legyen ő a baloldalai liberálisok képviselője. Amolyan új SZDSZ. A gond: ezt a vonalat már megkezdte Gyurcsány. Nem gond: legyőzzük Gyurcsányt!

Eredmény: bukás, Gyurcsány győzte le Bajnait.

Mára az eredmény: Bajnaiból lett egy fantompárt. Se tagság, se szervezetek, se önálló ötletek. Tulajdonképpen csak azért lesz rajta a listán, mert már túl késő elküldeni a fenébe Együttesttól, PM-stül.

A lényeg:
- az MSZP megerősítette eddig is nyilvánvaló vezető szerepét a "ballib" táboron belül, az MSZP az egyik győztes,
- Bajnai beismerte amit eddig már mindenki tudott: balek és alkalmatlan, ő az egyik nagy vesztes,
- Gyurcsány bizonyította, profi és alkalmas politikus, ő a másik nagy győztes, kiütéssel győzött Bajnai ellen,
- a másik nagy vesztes az LMP-szakadárok csoportja, mára bizonyossá vált: súlytalan senkik, akiket saját szövetségeseik sem vesznek komolyan, gyakorlatilag le lettek szarva már Bajnai által is,
- innen a másik nagy győztes: Schiffer,
- másik nagy vesztes: a "civilek", kiderült senki sem áll mögöttük.

Az esély az LMP-nek nagy: mozgosítani lehet azokat, akik nem akarnak se Fideszt, se Gyurcsányt, s persze nem szélsőjobbosok. Ha nem szúrják el, 10 %-juk is lehet. De ha elszúrják, akkor is már szinte biztos a bekerülésük a parlamentbe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.10. 13:34:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem tudom, te milyen világban élsz, az enyémben az LMP a pártszakadás után 7-8%-ról lecsúszott 2-3%-ra, és azóta is ott van. Hogy lesz ebből 10%? Aki le akarja Orbánt váltani, az nem fog rájuk szavazni, aki meg akarja tartani Orbánt, az sem.

Nálam, amit Schiffer csinál, nem elvhűsségnek nevezik, hanem kompromisszumképtelenségnek. Nem vitatom az LMP demokratikus elkötelezetségét, de talán nem kéne finnyáskodni, ha az a cél, hogy esély legyen újra a demokráciára. Először ezt kell megteremteni (módja: leváltani Obánt), aztán lehet mikénten is vitázni. Churchil is szövetkezett Sztálinnal a nagyobb rossz ellen, de ettől még demokrata maradt...

"Bajnai beismerte amit eddig már mindenki tudott: balek és alkalmatlan"

Kampányra talán, de miniszterelnöknek akkor is ő lett volna jobb választás. Amit te bukásnak hívsz, arra én azt mondom: volt ereje a személyes ambícióit visszafogni a nagyobb cél érdekében (na ez nem mnt Schiffernek).

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.10. 13:38:27

@Fedor:

Orbánt nem lehet leváltani, ez szinte mindenki számára nyilvánvaló, hiszen nincs kormányváltó hangulat, így a kérdés nem az, hogy Orbán le legyen-e váltva, hanem az, hogy ki legyen az ellenzéke:
- a bukott "ballib" szövetség,
- a Jobbik,
- valaki más.
Aki szerint ez utóbbi, az az LMP potenciális tábora.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.10. 13:42:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Van kormányváltó hangulat, csak eddig nem lehetett látni, hogy most akkor ki az, akinek van esélye leváltani.

Most már látszik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.10. 13:45:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Az ilyen se ide, se oda jellegű pártoknak akkor van esélye, értelme, ha kétfordulós a választás. 2010-ben magam is ezen logika mentén szavaztam. De a FIDESZ új játékszabályai lebutították a dolgot: egy kormánypárti ellen csak egy ellenzékinek van esélye, mert nics második forduló, ahol az első erőfelmérés után van lehetsőég a visszalépésekkel taktikázni. Ezt le kellet játszani előre. Ez fejeződik be most.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.10. 13:48:47

@Fedor:

Ez igaz, de a kétpárti rendszerekben is rendszeresen megjelenik a harmadik fél. Ráadásul a Jobbik miatt eleve nem kétpárti az eloszlás. A listás elem miatt nem lehet igazi kétpárti rendszer, mint Angliában és Franciaországban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.10. 14:20:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De akkor is abba az irányba torzul az egész.

A Jobbik mást tészta, azok még csak meg sem próbálnak észérvek alapján szavazni (ha meg van olyan rétegük, amely igen, akkor azok meg átszavaznak a FIDESZ-re, ez sajnos benne van a pakliban, de talán számítanak is erre kormányoldalon).

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.10. 15:03:30

@Fedor:

Jelenleg ilyen a közhangulat. Előbb-utóbb Úgyis rájön a többség, hogy s Fidesz-irány zsákutcába vezet, de most még a többségnek a Fidesz a kisebbik rossz.

Vidéki 2014.01.10. 16:06:08

nepszava.hu|2014. jan 08. 17:31

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott

Fischer Iván lakásán
Bitó László író, orvoskutató mellett többek között
Heller Ágnes filozófussal,
Konrád György íróval,
Radnóti Sándor esztétával,
Parti Nagy Lajos és
Závada Pál írókkal.

Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett.

Vagyis ahogy sejthető volt, a szárszói gerontokrácia zsarolta be/ki
a megállapodást,

miszerint az MSZP hátán Bajnait és társait, valamint Gyurcsányt és társait is be kell juttatni a 2014-es választásokon a parlamentbe.

Atilláról, Isten Ostoráról írta Arany János:

Mit Ő kiad, mit Ő beszél,

Nem tréfaszó, nem puszta szél!

Heller Ágnesék kiadták a parancsot az úgynevezett Demokratikus Ellenzéknek, mire az úgynevezett Demokratikus Ellenzék nem mert ellenkezni Heller Ágnesékkel. Nem mert visszabeszélni, behúzta fülét-farkát! A parancsot nem lehet megizélni, mert szaporodik gondolták nagyon demokratikusan!

Megmutatkozott, hogy valójában ki az úr az úgynevezett Demokratikus Ellenzék házában!

Vidéki 2014.01.10. 16:07:19

"Egy mentálisan megzakkant bolsi milliárdossal nem lehet normális jövőt építeni."
Szanyi Tibor szocialista politikus (Facebook.com, 2013. november 15.)

Azóta mi változott?

nandras01 2014.01.10. 19:37:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
"Éppen Schiffer bizonyult az ügyben igazi profinak."

ha a profizmus mércéje az, hogy hogyan amortizáljuk le a pártunkat, akkor kétségtelenül schiffer a profi :)
ritkán látni olyan öngyilkos és elvakult butasághalmazt, amit schiffer a politikai ámokfutása során művelt.
hál' istennek tavasszal megy a lecsóba a zöld hülyeségeivel együtt:)

nandras01 2014.01.10. 19:41:42

ha gyurcsány hajlandó beállni ezek a lúzerek mögé, akkor nem nagyon lesz más választásom, mint otthon maradni a választáskor.
nem, nem gyurcsány miatt- rá bármikor adom a voksom, mint a jelenlegi ellenzéki szereplők közül az egyetlen valóban demokratikus elkötelezettségű és europer politikusra, de még befogott orral és kesztyűben sem vagyok hajlandó mesterházyt támogatni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.10. 20:13:56

@nandras01: Tehát inkább maradjon Orbán? Mert ezzel csak ezt éred el... Mit követett el, hogy ennyire utálod?

nandras01 2014.01.10. 20:34:26

@Fedor: orbán így is úgy is marad, ezt az ellenzék, de leginkább a szocik, már elbaszta.
mesterházy pedig nem követett el semmi, de éppen ez a semmi, ami taszító benne.
egy totálisan üres, minden politikai karizmát nélkülöző szépfiú, aki lehet, hogy eredményes bozótharcos és sikeresen partvonalon kívülre tette pl. lendvait, akit az egyik legokosabb és legjobb plitikusnak tartok a szocik között, de mesterházynak ez a "tehetsége" édeskevés egy ország irányításához.

floborm 2014.01.10. 21:49:59

"Ha az új választási törvény nem kényszerítette volna az ellenzéket arra, hogy előre megeggyezen mindenben, ezt az egészet megspórolhattuk volna."

Nem mintha ettől bármi is érdemben változna: ebben az esetben eredményhirdetés után borulnának egymás kebelére.

DeMarco 2014.01.10. 22:55:01

A három fotót vedd nagyobbra lécci!!!

Van elég fidesz szavazó, de lehet még több bármikor, mindenkit szívesen látnak... :DDD

Jah és tedd mellé kiemelve a programjukat is!! Ha esetleg vkit a képek önmagukban nem riasztanak el, majd a programjuk megteszi ezt a szívességet.

Sztem nincs ebben az országban olyan ember, aki ne tudta volna, h a végén úgyis összeállnak, talán Fedor kivételével. Nem mintha bármit számítana. Sőt. Megalázóbb egyszerre elverni megint mindet...

Remélem lesz szép közös fotó is a jelöltekkel, csak, h mindenki lássa a szép új/régi megateamet...

:DDDDDDDDDDDD

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 00:22:13

@nandras01:

A Gyurcsányról írtakkal, és a Mesterházy ürességével is egyet értek.

Azonban Lendvait ne fényezzük már! Volt 2010-ben valami bukás a választáson, de igazi lemondási szándék nem ....

Ettől egyébként valóban kompromisszumképes (tehát jó politikus) Lendvai.

2014.01.11. 01:05:01

@nandras01: Mesterházy egy pártigazgató. Miniszterelnök semmiképp. A legrosszabb viszont az, hogy az akarnoksága már a metakommunikációból átjön, mégsem tűnik fel senkinek a 700 ezer MSZP-szavazóból. És közben az egyik legalantasabb taktikus, a baloldal elmúlt 24 évének talán legellenszenvesebb pártkarrieristája. Ne feledjük, először a Fideszben akart politizálni...

Részemről is kizárt, hogy erre a manusra szavazok. Akkor maradjon Orbán.

nandras01 2014.01.11. 01:10:22

@storker: kicsit karcosan fogalmazol, de nem tudok nem egyetérteni veled.
az mszp éppen úgy lukra fut mesterházyval, mint tette anno szilivel.

Gera 2014.01.11. 01:10:30

Fel nem foghatom, hogy várhatja valaki ettől a bandától az ország megújulását.

Joci2800120 2014.01.11. 01:23:37

Szerintem sem fognak ezek megújítani semmit. Ilyen felemás szövetséggel biztosan nem. Látjuk mi lett annó az MSZP-SZDSZ szövetségből. Ők csak ketten voltak.

Ha netalán nyernének is, tegyük fel egy pillanatra, akkor is el fog kezdődni a hatalmi harc a szövetségben, mert a kormányzásból valaki a leg erősebben akar majd kijönni 2018ra.

Inkább maradjon a fidesz most. Tisztuljon le a kép, és 18ban akkor menjen az erősebb kutya b*szni...

Zakk (törölt) 2014.01.11. 01:33:06

milyen torz rendszer?
egy párt nyert a választásokon.
többséget szerzett.
kormányt alakított és kormányoz.
tetszik vagy sem, ez a kormány legitim.
az alkotmány legitim.
jön a választás, lehet kampányolni.
lehet nyerni, lehet veszteni.
de azt mondani hogy nem demokratikus a másik fél csak azért mert vesztes mondja nem lehet.

Joci2800120 2014.01.11. 01:36:48

@Zakk: Jogos. Az hogy nem tetszik a rendszer az egy dolog. Attól még rendben van, ha nem is úgy működik ahogy azt az adott ellenzék vagy épp a vesztes fél szeretné

eloi 2014.01.11. 01:41:23

@nandras01: És miből gondolod, hogy ha Mesterházy lenne a min.elnök, akkor ő irányítaná az országot???
Vannak ott a háttérben olyan szürke eminenciások, akiknek csak egy jó arcú kesztyűbáb kell...

barli 2014.01.11. 01:44:10

Hihetetlen hogy még mindíg a Schifferen lovagoltok. A Schiffer épp tegnapelött lépett volna ki, ha belépett volna.
Jók a csúsztatások, gratula!

Joci2800120 2014.01.11. 01:44:30

Amúgy ott van még Kovács is :) Ma kapcsolgattam az adók közt, és a Hírtv-n nyilatkozott :D

eloi 2014.01.11. 01:50:56

@nandras01: Az a baj, ha csak az a jó politikus, akinek nincsenek elvei, és bármikor, bármilyen felállást bevállal, mert egyetlen "elv" vezérli, a hatalomra jutás. Persze a politikának valahol ez az egyik célja. De ha csak ez, akkor elvtelen emberek azok akik csinálják. Vagyis elvtelen emberekre kell szavaznunk. Ez jó nekünk????
Lehet, hogy van, akinek az jön be, ha tudja egy emberről, pártról, hogy mit akar képviselni ma, és hogy még holnap is azt fogja képviselni.
Akik akár napok alatt tudnak váltani, azok magukat képviselik leginkább, a maguk karrierjét. :-(
Machiavellizmus ugye.

nandras01 2014.01.11. 01:51:55

@Zakk: azt senki nem vonja/vonta kétségbe, hogy a fidesz nyerése, kormányzása illegitim lenne.
azt már annál inkább, hogy ne lenne torz a rendszer. mert az, és a fidesz tette azzá.
amúgy, ki is mondta anno, hogy "a haza nem lehet ellenzékben"- miután elvesztett egy választást..?

Joci2800120 2014.01.11. 01:52:25

@eloi: Na ezt a szót sem hallottam még. Jó pap is holtig tanul.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 02:00:55

@eloi:

"Az a baj, ha csak az a jó politikus, akinek nincsenek elvei, és bármikor, bármilyen felállást bevállal, mert egyetlen "elv" vezérli, a hatalomra jutás. Persze a politikának valahol ez az egyik célja. De ha csak ez, akkor elvtelen emberek azok akik csinálják."

- Én egy olyan miniszterelnököt ismerek a rendszerváltás utáni Magyarország történelmében, aki képes volt lemondani.
- Én egy olyan pártelnököt ismerek a rendszerváltás utáni Magyarország történelmében, aki az eredmények tükrében még a választás éjszakáján bejelentette lemondását.

eloi 2014.01.11. 02:01:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Persze az emberek négy év alatt elfelejtik, mi volt korábban. Hogy miért nyertek Orbánék kétharmaddal.
Így lehet halvány esély arra, hogy ugyanazokat visszahozzák, akiket kétharmaddal zavartak el. Ne felejtsük el, hogy a rendszerváltás utáni második ! kormányt már újra az állampárt emberei adták!!! Ez egy ilyen ország!
Mindig azt utálják, aki éppen kormányoz.
Most persze még szerintem is újrázhat a Fidesz. De ahogy újjáéledt a baloldalon mára Gyurcsány, úgy négy év múlva simán kormányozhatnak is újra.

Az szerintem is nagy gond, hogy az egyetlen elvhű és szavatartó ember (Schiffer) lassan párt nélkül, csapat nélkül marad. Leszalámizták a PM-esek, aztán most kilép Vágó... Így hiába lenne vonzó alternatíva az LMP, ha annyian sem lesznek, amennyiből egy kormány kijönne, nem, hogy egy erős és győztes parlamenti párt.

eloi 2014.01.11. 02:32:02

@Fedor: A nagyobb rossz Sztálin volt, csak nem ő bombáztatta Londont!
(Bár két vadállatnál nehéz mérni, melyik a nagyobb mocsok. Mindkét szocialista rendszer és ideológia totalitárius, gyilkos és emberiségellenes volt.)

Írtad, hogy most majd kiderül, mire lesz jó ez az összefogás, ahol szinte mindenki sutba vágta az eddig képviselt és hangoztatott elveit (jelmezét?).
Mert a lényeg nyilván nem valamilyen érték képviselete, hanem hogy ki oszthatja a közpénzt. Helleréknek is ez a lényeg. Korábban fürödtek a milliós támogatásokban, most nem... Most a Fidesz holdudvar fürdik.
És itt a gond. Amíg minden győztes csakis a sajátjait eteti, addig mindig ez a kíméletlen harc lesz, mert a vesztes, mindent veszít.
Ha most az "új baloldal" (legyünk naivak) elköveti ugyanazt a hibát, hogy csak a sajátjainak kíván jót, akkor semmi nem változik. Ha a másik oldalon, vagy a hezitálóknál az csapódik le, hogy mindent elveszítenek, amit a Fidesztől kaptak, akkor nem fognak "átállni"!
Ha olyan impulzusokat kapnak, mint amilyeneket pl. Gyurcsánytól, aki újra porondon van, hogy újra oda kell csapni az egyházaknak, hogy mindent visszacsinálnak..., akkor azzal nem barátokat, szavazókat szereznek, hanem konok ellenállókat.
Meg kéne nyugtatni inkább azokat, akik vallásosak, akik vállaltak harmadik gyermeket..., hogy most újra nem az jön, hogy vissza mindent és szopóág a teljes jobboldalnak, és a mostani szabályozások kedvezményezettjeinek. (Itt nyilván nem a Közgép-féle kedvezményezettekre gondolok. Hanem a hétköznapi, "átlagemberekre. A kisebb-nagyobb szervezetekre, és akár az egyházakra is. Lehet velük nem egyetérteni, nem szeretni őket, de egy volt MSZMP-s társaságtól és leány- és utódszerveitől, ugyanazt az üldözős, korlátozós, kibaltázós szöveget hallani, enyhén szólva sem elegáns, és mindenképpen kontraproduktív. Az állampárt utódainak egyszer végre ki kéne egyezniük az egyházakkal. Korrekten. Ahogy erre egyébként Horn Gyula mutatott már jó példát! Mert amíg csak ütik, ütnék az egyházakat - és ugye ez a követőket is jelenti!, tehát a vallásos embereket is - addig ők maguk kergetik őket a "jobboldali" pártok, kormányok udvarába! Mindenki szívesebben megy oda, ahol kap egy szelet kenyeret, mint ahol egy pofont. Meg kéne ezt érteni. Pláne ilyen múlttal!)

Szúnyog 2014.01.11. 02:42:43

Az őskomcsi siralmai. Hehehe!

Pop40 2014.01.11. 02:45:35

@Zakk:

Ennyi baromságot összehordanod nem lehetett könnyű.

Felteszem, te Hitler tevékenységében sem találsz semmi kivetnivalót.

Ő is nyert a választásokon,többséget szerzett és legitim kormányt alakított. Nyilván az ő seggét is fényesre nyalnád, úgy, mint Vityáét.

@nandras01: Én sem vagyok túlzottan boldog, hogy pont Mházyt sikerült miniszterelnöknek jelölni, de még ő is ezerszer jobb, mint Orbán.
Úgyhogy bármilyen kelletlenül, de le fogok rá szavazni áprilisban.

Pop40 2014.01.11. 02:50:35

@eloi:

"aztán most kilép Vágó... "

Vágó nem kilép, Vágót kirakták. Annyira sem voltak képesek, hogy képviselőjelöltként indítsák, mert kellett a hely a választmány névtelen és jellegtelen sameszainak.

Ezek után naná, hogy kilépett.

Az LMP maradéka meg áprilisban lép ki. A Parlamentből.
A jelenlegi formájukért nem is lesz nagy kár.

Pop40 2014.01.11. 02:55:25

@eloi:

"Ha a másik oldalon, vagy a hezitálóknál az csapódik le, hogy mindent elveszítenek, amit a Fidesztől kaptak, akkor nem fognak "átállni"! "

Ezek szerint akkor a baloldal ígérje meg Simicskáéknak, hogy továbbra is megnyernek minimum hetente egy közbeszerzést, négyszeres áron?

Vagy Mészáros Lőrincnek, hogy hiába lesz kormányváltás, jövőre is bekerül Mo száz leggazdagabb embere közé?

Vagy esetleg a balosok is osszák szét valamelyik iparágat a fidesz zombijai között, trafikmutyis mintára, hogy azok ne érezzék meg az orbáni lopás hiányát?

Kösz, inkább nem.
Nevezetteket nem további pénzzel kell kitömni, hanem 2000 év szigorított börtönnel.

bgp 2014.01.11. 02:56:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Az LMP csak a Kossuth térről fog bekukucskálni a Parlamentbe, vagy még azt sem. Eddig is elég súlytalanok voltak, az én körzetemben pl. a jelöltjüket csalás miatt vissza kellett hívniuk és nem is sikerült senkit indítani. Ez 4 éve volt, akkor még reménykedtem hogy valamit csinálni fognak. Te gondolom 4 éve még fidesz szavazó voltál, szerintem le vagy maradva 4 évvel :D

bgp 2014.01.11. 02:58:35

@eloi: Vágót a saját csapattársai alázták meg. Nem lehet más a politika.

Pop40 2014.01.11. 03:07:40

@bgp:

De lehet, csak nem velük.

Joci2800120 2014.01.11. 03:13:21

@Pop40: Biztos majd ezzel az összefogással. Hogyne. Az embereknek meg tollas a háta.

Pop40 2014.01.11. 03:29:56

@Joci2800120:

Nem, majd Orbánnal.

Az ő rendszere az egyetlen, amiben egy gázszerelő 3 év alatt bekerül Mo 100 leggazdagabbja közé úgy, hogy nem a lottót nyerte meg, hanem a kasszakulcsot.

Élvezd csak ezt a rendszert, pont neked való.

Joci2800120 2014.01.11. 03:38:03

@Pop40: Félreértesz. Úgy gondolom az a kisebbik rossz, ha most az MSZPre váltunk.

Tetszik, nem tetszik, ez van.

Pop40 2014.01.11. 03:47:15

@Joci2800120:

Akkor tényleg félreértettelek, elnézést.
Viszont a kommentedet elég félreérthetően fogalmaztad meg, mert pont az ellenkezője jön ki belőle.

Amúgy egyetértünk, én sem örülök neki, hogy mszp-re kell szavaznom, de bőven ő a kisebbik rossz. Le is írtam ezt már egy előző hsz-ben.(02:45:35)

Joci2800120 2014.01.11. 04:00:56

@Pop40: Azért Orbánt nem lehet Hitlerhez hasonlítani. Manapság olyasmit ki sem lehetne alakítani. Másrészről olyan lojalitással fordul a zsidók felé, hogy nem is feltételezném.

És most már legalább talán a folytonosság miatt gondolom azt hogy ez még jobb lehet az országnak.

Mert ha most megint az mszp jön, akkor rakás dolgot megváltoztatnak, keveredés, megint nem piacról finanszírozunk, hanem más forrásból, külföldi bizalmatlanság... ÁÁ.

Annyira nem rossz ez a Fidesz, mint amit a Gyurcsányék ámokfutása csinált. Bajnai lenne nekem szimpatikus abból a körből. A másik kettő elmehet a sunyiba.

Pop40 2014.01.11. 04:11:55

@Joci2800120:

Nyilván nem Orbánt hasonlítottam Hitlerhez, hanem arra a hülyeségre, amit a fenti kommentelő írt, hoztam egy példát. Neki minden rendben van, amit egy törvényesen megválasztott kormány csinál, mert törvényesen megválasztott kormány csinálja.
Na, ERRE írtam azt, hogy akkor ezek szerint Hitlerrel sem lett volna baja, mert őt is törvényesen választották meg.

Orbán egy sima gazdasági maffiózó, köze nincs Hitlerhez.

"Mert ha most megint az mszp jön, akkor rakás dolgot megváltoztatnak"

Na, ez a minimum, amit elvárok tőlük, hogy egy rakás dolgot megváltoztassanak.

"Bajnai lenne nekem szimpatikus abból a körből."

Egyetértünk, nekem is. De valami borzasztóan csapnivaló volt a teljesítménye eddig. (Ez a jelenlegi közös lista, és Mházy min elnök jelöltsége ennek a következménye.)
Oké, hogy Bajnai nem egy politikus alkat, de ez a teszetoszaság, amit eddig csinált, borzalom. Amihez meg odanyúlt, ahhoz inkább ne nyúlt volna.

De többek közt ezért is kell egy ellenzéki győzelem, hogy legyen egy normális választási rendszer, amiben Bajnaiék önállóan is indulhatnak, és nem kényszerülnek mindenféle alkukra a szocikkal.

Joci2800120 2014.01.11. 04:14:42

Nem lesz, mert azok a dolgok 2/3-osak, és ahhoz közük nem lesz még ha egy hangyányi győzelmet összehoznak is.

Szúrófény 2014.01.11. 04:30:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A "Bukott jobboldal" Megelőzte a bukott balt! Mit vagytok úgy oda!

„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Mohács koráról 500 éve tart!

Ashi Valkoinen 2014.01.11. 05:59:19

Hát nagyon izzadtság szagúra sikeredett ez a vélemény.Megpróbálta a lehetetlent, érveket találni arra hogy van valami halovány esélye a közös(?)baloldalnak a választásokon.Hihetetlen naivitás kell ahhoz, hogy valaki ebben higgyen és még közzé is tegye.
Továbbá nagyon furcsa siránkozni a közvagyon átjátszásán olyanok védelmében,nevében akiknek elődeik kulák listáztak,államosítottak rekviráltak stb. aztán privatizáltak majdnem mindent.Ez az egész írás csak egy álom,vízió felvázolása semmi több.
Nekem is van egy vízióm:nem lesz a parlamentben baloldal és az új kormány feleleveníti a tényleg bukott baloldal vezetőinek, milyen az amikor csak úgy elveszik a vagyonukat és elküldik Őket az újra megnyíló recski körzetbe.
Nos ennek legalább annyi esélye van mint a baloldal visszatérésének a hatalomba.

belgabela 2014.01.11. 06:07:13

Jobb híján akarom. A baloldl semmit nem tanult és semmit nem tud. Váltaniuk kéne, de képtelenek. Majd a vereség után kénytlenek lesznek.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 06:47:09

@poszt...

Jól mondod, Fedor.

A felállás annyira bíztató, hogy a fidesztrollok máris kampányolnak az LMP-nek. Figyeld csak őket...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.11. 07:13:12

igen...
azt szeretném, ha inkább orbán maradna, mint az újra összeállt, szemkilövető msz(m)p kerüljön hatalomra... vagy dopeman, a messiás...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.01.11. 07:15:22

@wmiki: szerencsére a valóságban létező, normális többség is így gondolja, bármit is hazudoznak a libbantak az internetes mesevilágban **

zavaros 2014.01.11. 07:50:12

"Ez a torz rendszer az, amely rákényszerítette a ballib oldalt, hogy egységes legyen."

Muhaha.
Ebben pont annyira volt "kényszer" ,mint 1994-ben mikor az "legharcosabb antikommunista" SZDSZ kénytelen volt beleszállni Horn Gyula kormányába( és fordítva):D
Ugyan kérem.

Hogy ez lesz belőle,mindig is tudható volt.
A CÖF-nek megspóroltak egy plakát kampányt, a másfél évvel ezelőtti
"Együtt tették tönkre az országot"
most változatlanul vagy " Együtt tennék tönkre az országot" felirattal kerülhetnek ki az utcára.

Schiffer meg maradt az ami volt, egy tisztességes politikus, akinek volt mersze annak ellenállni hogy pártját és szavazóit átvigyék a gyurcsánokhoz.

2014.01.11. 08:05:49

@wmiki: Normális többség az apát faszát. Minden harmadik szavazókorú állampolgár fideszes, a 2002-es választás óta lényegében változatlan a táboruk mérete is. A normális többség senkire nem szavaz te hülyegyerek.

2014.01.11. 08:10:14

@zavaros: A tisztesség szép dolog, csak nem ártana kormányképesnek is lenni, program, meg ilyenek. Egyelőre Schiffer remekül asszisztál ahhoz, hogy vigyen magával 2%-nyi szavazót a pusztulásba. Legkésőbb akkor észhez kellett volna térni, amikor a választói fele átment Bajnaiékhoz. Szép lesz nézni a bukását neki is, akárcsak Meseházynak.

MACISAJT 2014.01.11. 08:11:39

Most már csak azt kéne tisztázni hogy miért volt erre a bohózatra szükség?
Öt évig hadakoztak hogy lerúgják magukról a böszmét, mondván hogy ez más párt, ez már a megújult baloldal.
Most meg az összes mszp-szdsz önként és dalolva felmászik mellé(alá) az óriásplakátokon..

Minek kellett "Liberálisok", "DK", "SZEMA", " E-PM14", "Szociáldemokraták"
és még sorolhatnám...
Ha öt év után ismét csak oda jutottak hogy " mszp+szdsz" ?

Minek kellett ezt évekig végigjátszani, ha ott kötöttek ki amit augusztusban a szárszói gerontokrácia követelt (és amit most soros utasításban adott)?

Ezek a nyilatkozatok is alig másfél hónapja voltak:
www.origo.hu/itthon/20131110-egy-ev-mulva-miniszterelnok-leszek-interju-bajnai-gordonnal.html

Végezetül röhögjünk együtt egy jóízűt:

www.youtube.com/watch?v=fYHSTbCBbno

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.11. 08:14:10

@bgp:

Utoljára 2002-ben voltam Fidesz-szavazó, azóta nem vagyok az.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.11. 08:15:01

@Szúrófény:

Sajnos nem így van.

A baloldal nemzetközileg is megbukott már. A magyar verzió meg csak egy rossz utánzat eleve.

zavaros 2014.01.11. 08:15:46

@storker: "A tisztesség szép dolog, csak nem ártana kormányképesnek is lenni, program, meg ilyenek. Egyelőre Schiffer remekül asszisztál ahhoz, hogy vigyen magával 2%-nyi szavazót a pusztulásba."

Kizártnak tartom. Azok az LMP szavazók akik hittek, hisznek a "Lehet Más a Politikában" , visszatérnek ezek után már pláné Schifferékhez.
Ők nem hajlandóak ehhez a trojkához csatlakozni.
Fabricius és Wéber szépen belavírozza a pártot a liberális konzervatív térfélre, ott jelenleg senki nincs,kizárt hogy legalább 5% tisztességes pártra vágyó szavazó ne akadna.

tede 2014.01.11. 08:16:07

A kocsim lemosását nem bíznám ezekre. Még beszélni sem tudnak. Az egyik makog, a másik össze-vissza beszél. Egyedül a Gyurcsány valamilyen a három közül és tud beszélni.

Vizilabda 2014.01.11. 08:36:09

A mostani egy eszméletlen érzéketlen, embertelen, szégyentelen, ugatós tolvaj banda, a hülyegyerekek fejedelmével az élén.

magyar ember teli szájjal 2014.01.11. 08:40:20

Az a kérdés, hogy akarom-e a népbutítás végét, nem lesz ezen a szavazólapon, az tuti.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 08:42:01

@Fedor: "Van kormányváltó hangulat,"

Az, hogy te meg a többi ballib blogger 2010.04.11. óta le akarjátok váltani orbánt, még nem kormányváltó hangulat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 08:45:59

@DeMarco: "Sztem nincs ebben az országban olyan ember, aki ne tudta volna, h a végén úgyis összeállnak, talán Fedor kivételével."

Mivel a játékszabályok adottak voltak, persze, hogy tudtam, hogy össze fognak állni. A belső arányokat képzeltem másképpen.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 08:48:13

@eßemfaßom meg áll:

Dehogynem.
Aki le akarja váltani Orbánt, annak kormányváltó hangulata van.

Neked jódolgod van.

Cigánymancsot is csókolsz érte ?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 08:49:43

@Zakk: "milyen torz rendszer?"

Torz választási rendszer.

2014.01.11. 08:50:44

@zavaros: Figyelj, én ezt Bajnai megjelenése óta hallgatom. Hogy az LMP, a NAGYSZERŰ párt, akik nem adták el az elveiket. Hallgattam 2010-ben is, hogy ők az új SZDSZ (akkor még fosott tőlük a jobboldal). Mindig úgy alakítják (mások) a párt megítélését, ahogy éppen az ő érdeküknek kedvez. Ezek a mások általában fideszesek, és nagyon remélik, hogy Schiffer betölti a szerepét, és elvisz 5%-ot az ellenzéktől. Nekem meg az a véleményem, hogy egyrészt bassza meg az 5%-át, ha úgyse tud (akar) kormányozni, másrészt eleve aszerint mérek egy pártot - most figyelj nagyon - hogy ALKALMAS-E KORMÁNYOZNI!!! És még véletlenül sem tekintem érdemnek, hogy ő nem a másik kettő párt. Ez lófasz.

midnight coder 2014.01.11. 08:50:57

A balosokkal ugyanaz a gond, ami eddig: nemigen látnak az orruknál tovább. Az Pl. fel sem merül, hogy az egy dolog hogy legyőzzük a patásorbánt, de ez után kormányozni is kellene. Ez pedig akkor sem igen ment, amikor Gyurcsány idején még feleennyire nem volt széttagolt ez a társaság.

A másik oldalon meg mit lát az átlagpolgár: igen, Orbánék pofátlanul lopnak. De nem többet mint anno Fletóék. A demokrácia visszaállítása pedig ami a baloldal legnagyobb célja, igazából a lőtéri kutyát nem érdekli.
Az átlagpolgár vígan elvolt az ennél jóval autokratikusabb Kádár rendszerben is, sőt a mai nagyondemokratikus ellenzék fő erejét még a mai napig a Kádár-rendszer iránti nosztalgia élteti.

Ezen túl pedig a baloldalnak nem sok mondanivalója van az embereknek. A nép nyilván nem akar több hitelből segílykét programot, a társadalom a jelenleginél jobban szolidarítani sem akar a deklasszáltakkal - a jövedelmed 3/4-ed részét így is újraosztja az állam. Az meg hogy a FIDESZ lop bal oldalról nem túl hatékony üzenet, mert az átlagpolgár pontosan tudja, hogy amikor hatalmon volt akkor a baloldal még többet lopott - és az újakban sem igen bízik az ember: ahogy anno Hofi mondta, csak éhesebbek jönnek...

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 08:51:26

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: " Én egy olyan miniszterelnököt ismerek a rendszerváltás utáni Magyarország történelmében, aki képes volt lemondani."

Véletlenül pont ez a miniszterelnök az aki olyan csődközeli helyzetbe vitte az országot, hogy rohanni kellett imf hitelért az életbenmaradáshoz.

Real HERO!

2014.01.11. 08:51:41

@zavaros: Ja és kurvára nem lesz meg az 5%-a. Baján konkrétan 0 szavazatot kapott e nagyszerű képződmény.

genyamagyar 2014.01.11. 08:52:22

A blogírónak üzenem, hogy minden értelmes ember tudta, hogy mi várható a fidesztől. Aki magától nem tudta, az olvashatta. Na már most, ha valaki ennek ellenére a fideszre szavazott, az most megérdemli, hogy Gyurcsányra (is) szavazzon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 08:52:32

@eloi: "most majd kiderül, mire lesz jó ez az összefogás, ahol szinte mindenki sutba vágta az eddig képviselt és hangoztatott elveit"

Milyen elvet vágtak sutba?

zavaros 2014.01.11. 08:53:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Szerintem Pestre is valamikor megérkezik a sokat emlegetett" varsói gyors".
Márpedig Lengyelországban a totális lejáratódott baloldal helyett már egy évtizede a küzdelem egy liberális konzervatív meg egy radikális jobboldali párt között zajlik.

Mert ha a magyar választók kicsit is komolyan veszik azt amit általánosságban oly gyakran hangoztatnak(vö utáljuk a hazug, korrupt, zsebüket tömő stb. pártokat) és ráadásul az országukat sem akarják kitenni
egy antináci nemzetközi büntetőakciónak, no meg Orbánékat is csipkedni akarják, túlhatalmukat korlátozni .
szóval ezeknek a választóknak egyértelmű lesz, lehet hogy az LMP a választás.

Azért kíváncsi leszek mit igazolnak vissza az LMP-vel kapcsolatban egy-két hónap múlva ezek a kutatások.
Mert a választók számára tegnaptól már nyilvánvaló hogy az ellenzék egyetlen valóban demokratikus és hiteles pártja a schifferi LMP és nem azok a szakadárok akik elárulták a pártot egy..gyurcsányért.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 08:53:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Tényleg.

Már az egész világpolitika Orbán előtt térdel áhitattal.

Kár, hogy 4 év alatt csak az albán diktátor nyitotta rá az ajtót a mi kis Viktorunkra.

Minden más országban a kutyát is ráuszítják, ha odatolja a képét.

genyamagyar 2014.01.11. 08:54:20

@midnight coder:

"igen, Orbánék pofátlanul lopnak. De nem többet mint anno Fletóék."

Micsoda primitív érvelés! :(

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 08:55:17

@eßemfaßom meg áll: "Az, hogy te meg a többi ballib blogger 2010.04.11. óta le akarjátok váltani orbánt, még nem kormányváltó hangulat."

Kormányváltó hangulat van, A többség nem elégedett Orbánékkal. Reálisnak tűnő alternatíva, na az nem volt eddig. Talán most, de ahogy elnézem a balos kommenteket, valóban nem lesz ebből semmi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 08:56:21

@genyamagyar: De ezt miért pont nekem üzened? Üzend azoknak, aki 2010-ben a FIDESZ-re szavaztak :-)

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 08:57:04

"Messze nem ez a forgatókönyv a legideálisabb az ország számára az én megítélésem szerint. De nem is a legrosszabb."

A faszt nem a legrosszabb. Mesterházy jelöltségének kibrusztolásával sikerült elérni, hogy az orbáni sleppet egy kanál vízben megfojtani készek is apatikusan vegyék tudomásul, hogy tényleg legalább 20 évnyi fidarchiára kell készülni.

Hegyek és az ő újszülött egerük.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 08:57:18

@én már a fény gyermeke vagyok: én is ezt írtam, nektek kormányválthatnékotok van bármikot ha orbán van hatalmon, de ez nem jelenti országos kormányváltó hangulatot. Az itt utoljára 2010 elején volt.

genyamagyar 2014.01.11. 08:57:42

@zavaros: "hiteles pártja a schifferi LMP"

Tudja valaki ebben országban, hogy végül is mit akar az LMP? Mi a programja? Mi az elképzelése? Rosszabbak, mint anno az FKGP. Vagy mint a KDNP.

Az LMP gyakorlatilag NEM LÉTEZIK! Nincs, egy semmi, egy fikció.

genyamagyar 2014.01.11. 08:58:12

@Fedor: Akkor vedd úgy, hogy nekik üzenem. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.11. 08:58:25

@zavaros:

Jelenleg nincs Mo-n liberális jobboldal, így sajnos egész más a helyzet.

MACISAJT 2014.01.11. 08:59:15

@Fedor: ("Milyen elvet vágtak sutba?"

Nézzük csak.
A libaszakértő másik nagy tette( a 2009-es mínusz 6,3%-os gazdasági "növekedés" illetve a böszme meletti gazdasági minisztersége mellett), az LMP szétverése.

2013 október 23-a után " Jávor Benedek kérdésre válaszolva elképzelhetetlennek nevezte, hogy az MSZP-Együtt-PM szövetségbe felvegyék Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét."

Pár hónappal korábban, 2013 júliusban is így volt ez:

" Egy korszakváltó koalícióba nehéz belelátni Gyurcsány Ferencet. "

Az indoklás pedig Jávor egy 2013 májusi blogbejegyzése szerint így szólt:

" Ha nem sikerül megújítani az ellenzék üzenetét, akkor nem csak azért volt hiábavaló a kiválásunk, mert egy esetleges ellenzéki győzelem esetén csupán rekonstruálnánk a korábbi hibákat. Hanem azért is, mert ez a győzelem nem is fog bekövetkezni. Nem fog bekövetkezni, ha nem tudunk őszintén szembenézni a 2004-es népszavazással, 2006 őszével vagy a Zuschlag–Hunvald–Hagyó-tengellyel, a 2002-2010 közötti kormányzás kudarcaival, a programok eredendő tévedéseivel."

Hát, most szembenézhettek.
Pl.Schifferrel és azokkal a választókkal akik 2010-ben elhitték hogy Lehet Más a Politika".
Oszt mire felnéztek, választottjaik egy része ma már hipp hopp a libaszakértő és a samesza mellett kötött ki.

Tegnap:
"'Jobb egy kiegyezés ma, mint holnap egy újabb Orbán-kétharmad'
Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk! – biztatta az övéit Bajnai Gordon az Efgyütt-PM kampánynyitóján.
NOL| 2014. január 10"

Ez meg két hónappal ezelőtt volt:

Bajnai Gordon: Egy év múlva miniszterelnök leszek
origo 2013. 11. 11. 06:59

Elege van abból, hogy a baloldal önmagával foglalkozik, és végre Orbán Viktorra szeretne koncentrálni Bajnai Gordon. Orbán leváltásáért mindent megtesz, de Gyurcsány Ferenccel nem beszél, mert nincs meggyőződve arról, hogy ő is a 2014-es győzelemre hajt, vagy csupán a parlamentbe akar bejutni. Az Együtt-PM vezetője az Origónak beszélt arról, hogy az elmúlt egy évben miben hibázott, de úgy látja, sokat tanult ezekből, és minden esélye megvan ahhoz, hogy jövőre ő legyen a miniszterelnök.
Ki lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje jövőre? Ön, Mesterházy Attila vagy Gyurcsány Ferenc?

Nem jelöltje, hanem miniszterelnöke lesz a kormányváltó szövetségnek."

Tényleg, miféle "elvekről"beszélünk?

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:02:27

Ilyen "ámokfutása" lett volna Gyurcsánynak mint Orbánnak, 2010-ben eleve nem bukik meg.

Érdemes megnézni Orbánékkal kapcsolatban a balliberális érveket, az összes szubjektív, vagy igen halovány, mint pld. a bizonyítékok nélküli NAV-os. (Függetlenül attól, hogy a multik kormánytámogatással szerintem is adót csalnak, de nem 4 éve, hanem 16 éve).

Szóval azért rászavazni mondjuk Bajnaira, vagy Mesterházyra, mert "nincs demokrácia", "diktatúra" van és efféle baromságok, marhaság.

A valódi érvek pld., GDP, államháztartás, közbiztonság, munkanélküliség alakulása.

Mária 2014.01.11. 09:02:29

@Fedor:

NINCS kormányváltó hangulat.

Ezeket a kreténidiótákat nem kívánja kormányon látni a választók többsége.

A választók többsége szerint Orbán a kisebbik rossz még mindig.

Az értelmesebbje meg el se megy szavazni, mert nincs kire.

MACISAJT 2014.01.11. 09:02:39

@én már a fény gyermeke vagyok:
("Kár, hogy 4 év alatt csak az albán diktátor nyitotta rá az ajtót a mi kis Viktorunkra.")

Ehhez képest erre a látogatásra sokan hörögtek/megnyalták az ujjaikat:

Ven_Csia-pao‎ 24 év után első kínai miniszterelnökként, hivatalos látogatást tett Magyarországon.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:03:28

@midnight coder:

Nekem tetszett az elmúltnyolcév.

Sokat modernizálódott az ország az első Orbán-rezsim után.

Mindenki fölszállt a netre, nyelvet tanult, egyetemre járt, bevásárlóközpontok és autópályák és repülőutak...

Az emberek építkeztek és autót vettek meg vállalkoztak...

Ami most van, az egy Brezsnyevi pangás és egy tatárjárás keveréke...

Semmi nem épül és senki nem tanul.

Szolgahadakat gázol az út szélén a lézerblokkolós rablóbanda.

- Visszajutottunk a felcsúti szinvonallal a pattintott kőkorszakba...

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 09:03:29

@Fedor: kormányváló hangulat az, ha le akarják váltani a kormányt. Amig a kormány-párt-ok támogatása messze a legmagasabb minden szegmensben, addig max álmodozol kormányváltó hangulatól. Ez persze szíved joga, mindenkinek van egy álma.

Jut eszembe, ide fedor.blog.hu/2013/12/20/selmeczi_gabriella_elojelet_vetett elfelejtettél visszatérni egy meaculpara, pedig volt aki azt hitte van gerinced.

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:03:42

@zavaros: Ennek köszönhetik, hogy sikeresek, ugyanis egyiknek sem jut eszébe kiárusítani az országot. Ott nem pampognak a ballibsik, hogy a bankrendszerük miért nincs legalább 90%-an külföldi kézben és effélék. (Mert nyilván ballibsi sem sok van).

flort 2014.01.11. 09:05:31

@genyamagyar: sajnos létezik, épp annyira, mint a KDNP. Szerintem fideszék ugyanazt a szerepet szánják ennek a Patyomkin-pártnak is.

nu pagagyí 2014.01.11. 09:08:37

@zavaros: A Fidesz "centrális erőtere" azt jelentette volna, hogy ők képviselik a társadalom derékhadát, a Jobbik tőlük jobbra, az LMP pedig balra helyezkedik el, lefedve az egész társadalmat. A két utóbbi alakulat biztosította volna a parlamentarizmus látszatát a Fidesz-diktatúrában. Ebből az LMP-projekt nem jött be, középtől balra csak az igazi ellenzék maradt. Az LMP zavaros mondanivalójára nincs már igény. A megtévesztett, jószándékú tagok nagy része már otthagyta a pártot, csak a mutyilovagok maradtak benne. A Jobbik sem biztos, hogy bejön a Fidesznek. Ezt a pártot a Fidesz a baloldal potenciális szavazói, a szegényebb rétegek megcsapolására szánta. Társadalmi mondanivalója annyi, hogy a szegények helyzetének okozója a nála még szegényebbek hedonizálása. Elég primitív program, méltó egy szélsőséges párthoz. A probléma csak annyi, hogy ezzel is sikerült jelentős támogatottságot összeszedni, de nem feltétlenül a szegények köréből, hanem a Fidesz által pátyolgatott hivatalnoki és állami alkalmazotti körből. Így a két jobboldali párt most egymástól szedi el a szavazatokat. A Jobbik miatt, a precízen összetákolt választási rendszer a Fidesz ellen fordulhat. Ha Jobbik szavazókat be szeretné zsákolni, akkor elvesztheti a konzervatív szavazóit. Utóbbiak megnyerése egyébként a választás kulcsa, az ellenzéknek meg kell őket szólítani: Sólyomra, Ángyánra és hasonlókra gondolok. Ha ez sikerül, a Fidesz oda kerül, ahová vezetőit nézve való. Egy handabandázó Torgyán-párttá válik.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 09:10:36

@én már a fény gyermeke vagyok: "Mindenki fölszállt a netre, nyelvet tanult, egyetemre járt, bevásárlóközpontok és autópályák és repülőutak...

Az emberek építkeztek és autót vettek meg vállalkoztak..."

No, ki is mondott ezeket a bölcs szavakat?:
"Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:12:43

@MACISAJT:
A kommunista Kína segélyezi a viktorodat ?
Látom, már a csúcsra értél.

kuki123 2014.01.11. 09:13:50

Se fideszt, se MSZP-t se bajnait, se gyurcsányt!

Új embereket!

Nick Leeson 2014.01.11. 09:16:57

Én csak annyit tudok, hogy ha egy párt megkaparintja a 2/3-ot, és ezt arra használja, hogy saját érdekeit bebetonozza az alkotmányba, a választási törvényt szintén saját előnyére módosítsa. Akkor ezt a csőcseléket el kell távolítani a hatalomból. Mindegy, hogy milyen félkegyelmű hülye lesz helyette! Ugyanis egy félkegyelmű még mindig jobb, mint egy diktátor!

nu pagagyí 2014.01.11. 09:20:44

@♔batyu♔: "A valódi érvek pld., GDP, államháztartás, közbiztonság, munkanélküliség alakulása."

A GDP gyakorlatilag stagnál. Messze vagyunk még attól is, hogy a 2008-as szintet elérjük. SZomszédain a majd négy év alatt 10-15 százalékot vertek ránk.

Az államháztartást a Fidesz saját klientúrájára költi, az ország fejlesztésére már nem jut belőle. A hiányt a fizetésképtelen állami intézményekben rejtik el (kórházak, egyetemek stb.).

A közbiztonság annyival lett jobb, hogy már nem hőzöngtök egyfolytában az utcán. A biciklilopás, rablás, korrupció nem lett kevesebb.

A munkanélküliség kb. húsz százalék, ha hozzáadjuk a munkanélküliként nyilvántartottakhoz (már csak maximum három hónapig az valaki, ha elveszti munkáját) azokat, akik éhbérért közmunkán robotolnak, valódi munkahelyek hiányában (300 ezer közmunkásról beszélünk).

qwertzu 2014.01.11. 09:21:25

@Fedor: Ne röhögtess már, a 2010-es választás után biztos volt, hogy 2014-ben együtt indul a brancs. Én mondjuk Bajnait tippeltem miniszterelnök jelöltnek.

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:21:42

@flort: Szerintem a nemzeti liberális afféle fából vaskarika, a liberális ugyanis nem más, mint egy kádárista komcsi, de fékek nélkül, izraeli irányítás alatt.

Mint ilyen szélsőség és ezért az elutasítottságuk nagy.

Ezért liberális párt legfeljebb egy másik párt hátán lehet kormánypárt koalicíóban.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 09:22:17

@Nick Leeson: Első blikkre bólintana az ember.
A másodikra elkezd vakarózni az ember, hogy akik félkegyelművel választatnák le vele a diktátort, azok nem rendelkeznek semmilyen távlatképpel, vagy esetleg nagyon is rendelkeznek.

==T== 2014.01.11. 09:23:07

@Fedor " Ha az új választási törvény nem kényszerítette volna az ellenzéket arra, hogy előre megeggyezen mindenben,"

...akkor a választás után álltak volna össze.

Lehet itt nyomni a rizsát, meg magyarázkodni, de ezek egy brancs voltak 2010 előtt is, egy brancs most is.
A vita csak azon volt, hogy ki lesz a főkutya, és ki az, akinek időlegesen csak a konc kisebb része jut.

Így legalább azok a naív balosoknem lesznek becsapva, akik elhitték ezekről, hogy valami mást akarnak, meg hogy 2010 után hirtelen tisztességesek meg hozzáértők lettek.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 09:24:15

@♔batyu♔: "a liberális ugyanis nem más, mint egy kádárista komcsi, de fékek nélkül, izraeli irányítás alatt. "

Ez egyike azon téves axiómáknak, amelyeket az ember azért állít fel, hogy téves következtetéseket vonhasson le belőle.

==T== 2014.01.11. 09:25:05

@én már a fény gyermeke vagyok:

"Sokat modernizálódott az ország az első Orbán-rezsim után.

Mindenki fölszállt a netre, nyelvet tanult, egyetemre járt, bevásárlóközpontok és autópályák és repülőutak...

Az emberek építkeztek és autót vettek meg vállalkoztak..."

Hitelre modernizálódtak, hitelre fogyasztottak, a net - főleg a szélessáv - meg globálisan is ekkoriban terjedt el.

Ma is ennek a hitelre fogyasztásnak meg hitelre modernizálódásnak isszuk a levét.

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:27:09

@nu pagagyí: A GDP esetében az irány a lényeges. Még jó, hogy stagnál, hiszen a mélypont nem 2008-ban volt, hanem kb. 2011-ben.

A többi erősen szubjektív. Ilyen alapon pld. a fidesz az üdülési kártyából befolyó pénzzel a nagycsaládosokat, a gyerekeket és a kisebb jövedelműeket támogatja, a balliberálios kormányok pedig egy Sodexho nevű francia céget.

A közbiztonságról írottak pedig megerősítik, hogy egy szubjektív ballibsi vagy. Ugyanis kormányod alatt nem a közbiztonság miatt "hőzöngtek" az utcán, hanem a miatt, hogy Gyurcsányod igen jelentősen átbaszta az embereket, amikor kiderült, hogy a 6-7%-os államháztartási hiány valójában 13%.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:28:40

@♔batyu♔:

Nem fából vaskarika a nemzeti liberális, hanem Orbán és a fidesz.

" Orbán Viktor 1992-től 2000-ig a Liberális Internacionálé alelnöke. "

Nézd csak meg.

Nemzeti is a kis Viktor, meg liberális is, meg komcsi, ahogy mondod.

És elég nagy a népszerűsége, mert kétharmadot kapott...

... na ilyen elfogadott a nemzeti liberális komcsi.

nu pagagyí 2014.01.11. 09:32:12

@♔batyu♔: A "nemzet" liberális vívmány. Lásd francia polgári forradalom. Nálunk Kossuth, Deák, Tisza a nemzeti liberális politikusok előképe. 1998-ban még a Fidesz is ilyennek hazudta magát, de nem sokáig tudta leplezni feudális attitűdjét, akkor sem volt jogegyenlőség híve.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:32:59

@♔batyu♔:

Még jó, hogy a manyuprablás, vagy a trafikrablás, vagy a 27%-ra emelt világon a legmagasabb forgalmi adó egyáltalán nem bőszítette fel ugyanezeket az embereket.

Tán mert mind egy szálig fizetett fideszes randalírozók voltak...

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:33:07

@dr. mesterseges szinezek: Miért lenne téves? 2006 október 23-án Gyurcsányék azért mertek rátámadni az orbán beszéd után szétszéledőben lévő tömegre, mert a liberálisok támogatták őket. Egy kádár féle kommunista a 80-as évek végén már nem mert volna így és ekkora tömegre rátámadni.

Nem részletezném a többit, az Izraeli irányítást pedig igen jól jelzi, hogy a legnagyobb hiszti valójában az országot érintő legjelentéktelenebb ügy, az antiszemitizmus, de sok más is. Pld. Izraeli "üzletemberek" érinthetetlensége privatizációs ügyek kapcsán és mások. A kádárista komcsik az oroszokkal szemben jóval bizalmatlanabbak voltak, pedig szövetséges volt.

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:35:55

@nu pagagyí: Ezt a baromságot. Ezek szerint ha én alakítok egy liberális pártot, azon a címen, hogy a liberalizmus csupa jó dolog, minden alól fel vagyok mentve.

Kevered a szezont a fazonnal, nem a liberalizmus van terítéken, hanem azok a pártok, akik magukat liberálisnak mondják. Mellesleg épp azok az emberek utasítják el a legjobban a liberális pártokat, akik nagyon is fontosnak tartják a maguk és mások szólásszabadságát.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:36:27

@==T==:

Nem tudom, hogy te milyen levet iszol,

de hogyha az ország nem hitelképes Orbán alatt,

az bizony a Orbán- tolvajkormány sara.

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:37:05

@én már a fény gyermeke vagyok: Az emberek megszokták, hogy a kommunisták és liberálisok nagyon erősen lopnak. Az ÁFA pedig régebben is 27% volt.

==T== 2014.01.11. 09:38:48

@Fedor: Jogos a kérdés. Semmilyeneket, mivel eddig sem voltak elveik - legalábbis a politikájukban nem látszott.

♔batyu♔ 2014.01.11. 09:39:32

@én már a fény gyermeke vagyok: Elmondanám, hogy hitelképesebb mint Bajnaiék alatt. Te szerintem azt hiszed, Gyurcsány azért vette fel az IMF hitelt mert alacsony a kamata, dehogy is azért, mert így kerülte el a csődöt. Pedig volt pár igen lényeges megszorítás, nem tűnt fel?

nu pagagyí 2014.01.11. 09:40:34

@♔batyu♔: Nem látom, hogy olcsóbb lenne a cégeknek a monopol helyzetből osztogatott Erzsébet kártya, mint a korábbi utalványok. A névértéket meg korábban is a dolgozók élvezték.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:41:17

@♔batyu♔:

Az - Orbánékat szokták meg az emberek...

Már 25 éve lopnak egyfolytában.

Akár kommunisták, akár liberálisok, akár fasiszták éppen.

A farkas csak a szőrét váltja, nem a természetét.

==T== 2014.01.11. 09:42:40

@én már a fény gyermeke vagyok:

Ha nem értesz egy témához, ne szólj bele.

Hitelképesek vagyunk, mert folyamatosan veszik az állampapírokat - sőt, a korábbinál alacsonyabb kamatokra.

A hitelminősítési besorolásunk kb. 2003 óta folyamatosan csökkent. Kb 1,5-2 évenként 1 osztállyal. Mivel magasról indult, ennek a ciklusnak az elejére került "befektetésre nem ajánlott" kategóriába, de azóta nem csökkent, másfelől enne kellenére van rá kereslet.

Egyébként azért lett befektetésre nem ajánlott, mert a ballib 80% fölé tornászta a GDP arányos bruttó államadósságot, és azon belül kb. 50%-ra a devizában denomináltat.

Kristl 2014.01.11. 09:45:02

Le kéne szokni a vagy ez vagy az felfogásról amugy sztem. : ]
Ez a vagy fidesz vagy mszp elég régóta gyilkos az országnak, mikor mindkettő banda teljes vezérkarát el kéne tiltani a közügyektől jó 30 évre.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:48:18

@♔batyu♔:

- Duplabóvli - azám...

Az eladó tábla van az egész országon.

Kevesebb ház épül az országban, mint azelőtt egyetlen faluban.

A fideszesek fürdenek a lopott pénzben, de nekik is dugdosni kell, mert svájc mégiscsak biztosabb, mint ez a rablóállam.

eßemfaßom meg áll 2014.01.11. 09:49:22

@én már a fény gyermeke vagyok: "de hogyha az ország nem hitelképes Orbán alatt,"

Döntsétek már el, hogy orbán minden elődjénél több hitelt vesz fel, vagy nem hitelképes :)

nu pagagyí 2014.01.11. 09:53:22

@♔batyu♔: Hadd mosolyogjak szánalmas érveléseden! Akik liberálisnak mondták magukat azok is voltak. A liberalizmus ugyanis lefordítva, úgy hogy Te is megértsd, önkormányzatiságot, szabad iskolaválasztást, szabad vállalkozást, jog előtti egyenlőséget, az állam nyilvánosságát és elszámoltathatóságát, az mberek elidegeníthetetlen jogainak elismerését jelenti. A Fidesz előtt ilyen rendszer volt, hasonlítsd össze például Magyar Bálint oktatási koncepcióját Hoffmannéval, a jogoktól megfosztott önkormányzatokat a korábbiakkal, az üvegzsebet az adatigénylők elleni feljelentgetésekkel. Egy szaros diktatúra az, ami most épül és Neked úgy látom tetszik. Pedig a Te jogaidat is elvették, amit majd magtapasztalsz, ha kiesel az akolból.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:54:10

@==T==:

Látom, te nagyon ott vagy.

Tán te is egy írástudatlan minisztere vagy Orbánnak ?

Vagy inkább a segédmunkás-harangozó, vagy a vakkomondoros-trafikos tanyás ?

én már a fény gyermeke vagyok 2014.01.11. 09:58:11

@eßemfaßom meg áll:

A pénzpiacon az ország - duplabóvli .

A cigányok viszont uzsorásoktól vesznek fel hitelt a segélyre.

Na, ezt csinálja Orbán is.

Netuddki. 2014.01.11. 10:01:05

Az orbán kitöltötte a 2-szer 4 évét. Normálisabb országokban eleve nem lehetne miniszterelnök több ciklusra.

Esetleg kellene egy népszavazási kezdeményezés, hogy 2-szer 4 évnél tovább senkit ne lehessen megválasztani. Még akkor is ha nem egybefüggően töltötte ki a ciklusokat...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.11. 10:07:52

Nem kell az összefogásra szavaznod! Szavazhatsz az LMP-re, ott nincs Mesterházy és nincs Gyurcsány.

Ja, hogy be se fognak jutni a Parlamentbe?! No látod, ennyi ennek a Mesterházy és Gyurcsány utálatra alapozott ellenzéki felfogásnak a támogatottsága! Nulla. Ez van. Ez a valóság. Tessék felébredni!

nincs1itt 2014.01.11. 10:20:50

@eßemfaßom meg áll: Az államkötvények kibocsátása = hitelfelvétel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.11. 10:25:07

komolyan azt képzelted még 1,5 éve is, hogy más lesz a végkifejlet?!

Observator 2014.01.11. 10:32:00

"Akarod -e, hogy Orbán miniszterelnök maradjon maradjon, vagy sem?"

Eddig nem akartam, de az, hogy végül csak az öszödi böszme vezénylete alá került az egyetlen, még látszatra esélyes alternatíva, azt kell mondjam, hogy már szinte akarom.

Szavazni nem fogok rá, de hogy a fellangyított 2010 előtti töltöttkáposztára se, az kurvaegybiztos.

Muzsikok közt 2014.01.11. 10:35:14

"Akarod -e, hogy Orbán miniszterelnök maradjon maradjon, vagy sem?"

Naná.

Observator 2014.01.11. 10:35:28

@Brendel Mátyás:
"Szavazhatsz az LMP-re, ott nincs Mesterházy és nincs Gyurcsány.

Ja, hogy be se fognak jutni a Parlamentbe?! No látod, ennyi ennek a Mesterházy és Gyurcsány utálatra alapozott ellenzéki felfogásnak a támogatottsága! Nulla."

Nézzük meg a Gyurcsánnyal váltott szerelmes csókok után is majd a felméréséket.

Ezzel az összeborulással sikerült azárt tíz-, ha nem százezreket irdatlanul tökönrúgni, akik hitelt adtak bármiféle 'korszakváltós' dumának.

Simán lehet, hogy az LMP támogatottsága most fog megugrani.

Ők legalább nem Gyurcsány csicskái.

Marciii 2014.01.11. 10:41:26

Miért az az alapvetés, hogy a 2010-es MSZP jobban fogja kormányozni az országot, mint a Fidesz? Attól még, hogy szar munkát végez a kormány még nem fogok visszakívánni egy még alkalmatlanabb bagázst, akik már bizonyították a "hozzáértésüket". Baj van a gyökér magyarok hosszútávú memóriájával.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.01.11. 10:44:23

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Azt tudjuk. De ne aggódj fog is.

Egyébként ezt az összetákolt formációt nem is szabad hatalomra juttatni. A fidesz autokrata és diktatórikus, ez az "ellenzéki formáció" viszont cselekvőképtelen lenne. Az ország csöbörböl vördörbe jut. 4 év alatt ki lehetett volna az ellenzéknek nevelni egy vállalható homogén új arcokkal teli formációt. Nem sikerült. Ettől kezdve az ország szempontjából nekem Orbán = ellenzéki formáció.

feketeesfeher 2014.01.11. 10:52:01

@♔batyu♔:
"Az ÁFA pedig régebben is 27% volt."

:)))))

MACISAJT 2014.01.11. 10:55:10

@Magyarország jobban teljesít:
("Egyébként ezt az összetákolt formációt nem is szabad hatalomra juttatni."

Nepszava.hu|2014. jan 08. 17:31

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán Bitó László író, orvoskutató mellett többek között Heller Ágnes filozófussal, Konrád György íróval, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajos és Závada Pál írókkal. Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett."

Vagyis ahogy sejthető volt, a szárszói gerontokrácia zsarolta be/ki
a megállapodást...
Ők ültették rá a strómant az Apró-klán miatt a szopórollerre.

www.nepszava.hu/cikk/1007464-az-utolso-pillanatban-vagyunk---neves-kozeleti-szemelyisegek-felhivasa

Ez meg a levitézlett strigák és honkupecek végvonaglása.
Még szánalmasabb mint a 2010-es MDF-SZDSZ közös lista...

Ha valakinek , "bizonytalannak" nem lett volna eddig világos.
"Ezekre" ránézve már csak ennyiből is pontosan tudhatja, melyik az az út amelyet Magyarországnak SEMMIKÉPP sem szabad választania.

Baluci 2014.01.11. 10:56:12

Bilibe lóg a kezecskétek, vegyétek ki gyorsan! Mars a sarokba kis álmodozók!...

Nick Leeson 2014.01.11. 10:59:40

@dr. mesterseges szinezek: Szerintem épp eleget "köszönhetünk" az utóbbi 20 év politikusainak a távlatképeikkel együtt...

Sokkal jobb lenne egy félkegyelműt odatenni, kezébe adni egy "közgazdaság a világban" című könyvet, és várni az eredményt. Még mindig sokkal jobb, mint működésképtelen, torz, agyszüleményeket pumpálni pénzzel évtizedeken keresztül! Miközben kirohad alólunk az ország!

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.01.11. 11:02:52

Lehet jobb volna felébredni a bloggereknek, "újságíróknak", "mértékadóéretlmiségieknek" és készülni inkább 2018-ra vagy inkább 2022-re, már ha politikából akarnak megélni.A messiások eladtak titeket szarért-húgyért gyermekeim, kár pattogni.Ezek már rég lejátszották a szerepeket a színfalak mögött.

csak egy néző 2014.01.11. 11:10:53

@♔batyu♔:
"Az emberek megszokták, hogy a kommunisták és liberálisok nagyon erősen lopnak. Az ÁFA pedig régebben is 27% volt."
Mert ugye szerinted ez a bagázs, csupa, tisztakezű, szentéletű emberkből áll. Habár abban igazad van, hogy az zemberek már megszokták, hogy ezek is lopnak, az, hogy pofátlanabbul, gátlastalanabbul? Na és nekik 2/3-uk van. Oszt' jónapot.

Sir Galahad 2014.01.11. 11:13:38

Én már a legelején megírtam - vissza lehet keresni - több kommentben, évekkel ezelőtt, hogy az egész hercehurca színjáték, a végén összeállnak. Ezt diktálja a hatalmi érdek, és ugyanezért ez a mögöttük lévő pénzügyi körök érdeke is. A kérdés innentől az, hogy a két fél közül melyiket tekinti kisebbik rossznak a választó. És így, hogy szépen együtt van a régi csapat, tartok tőle, a Fidesznek egyszerű dolga lesz a kampányban.

csak egy néző 2014.01.11. 11:14:52

@♔batyu♔:
"@flort: Szerintem a nemzeti liberális afféle fából vaskarika, a liberális ugyanis nem más, mint egy kádárista komcsi, de fékek nélkül, izraeli irányítás alatt."
Téged sem az eszed miatt tartott meg anyád, hanem csak azért, mert messze volt a dögkút.

A. Macska 2014.01.11. 11:19:24

Halihó!

"Ha úgy érzed nincs kire voksolni. Ha úgy érzed kellene valami más, valami új, valami friss.
Csak egy kísérlet, de rajtad is múlik, hogy sikerül-e..." Szerintem sokan vagyunk így.
Ha Te is, nézd meg: www.youtube.com/watch?v=8QHH9vDovL4
Aztán írd le bátran a véleményed! :)
Szép hétvégét mindenkinek!

monddazigazatmar 2014.01.11. 11:20:07

Annyira jó olvasni a libsiket, ahogy itt teli szájjal cigányozzák Orbánt, egy bloggal odébb meg nácizzák a jobbikot.
Undorító egy bagázs vagytok.

dr kíváncsivagyok 2014.01.11. 11:30:28

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha meg akarom állítani Orbán ámokfutását. "

Egyezik a véleményunk...
En is jobban el tudtam volna képzelni Bajnait,...esetleg egy jo nevu kulsost, de most a legfontosabb, hogy Orvbán ne rontsa tovább a levegot !
Sok kárt okozott, nehéz lesz halyre állítani a demokratikus jogállamot...

dr kíváncsivagyok 2014.01.11. 11:34:28

@monddazigazatmar:
" Annyira jó olvasni a libsiket, ahogy itt teli szájjal cigányozzák Orbánt, egy bloggal odébb meg nácizzák a jobbikot.
Undorító egy bagázs vagytok."

A "libsik" nem cigányozzák Orvbánt,..azt a te náci fajtád teszi,...aki attól hogy náci,...még utálhatja órvbánt !

dr kíváncsivagyok 2014.01.11. 11:38:15

@♔batyu♔:
" Az ÁFA pedig régebben is 27% volt. 2

Mikor is ?

dr kíváncsivagyok 2014.01.11. 11:42:17

Egyébként , már csak azért is Orvbán elzavarására fogok szavazni, hogy ne láthassam tobbet Kerényi pofáján azt az onelégult , sunyi elmeháborodott vigyort...

monddazigazatmar 2014.01.11. 11:42:23

@dr kíváncsivagyok: Ja, mondom én- Hát már én is náci vagyok. Olvasd el a kommenteket te faszfej.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 11:57:25

@Nick Leeson: Mi a frászt képzel magáról az ellenzék összessége, ha stratégiai koncepciót csinál abból, hogy én a VÁLASZTÓ leszek feszt annyira rugalmas, hogy elfogadom a legrosszabb opciót, amit a szellemi/etikai deficitük és az önös politikai érdekük eredőjeként megoldásként kínálnak!?

Lófüttyöt fogadom. Ha annyi eszük és képességük van a nagy egó mellé, hogy nem veszik észre, hogy a kisszerű kártyázásaik jogi kereteit is a 2/3 határozza meg, és bármelyik nap szétzúzhatja, akkor nyugodt szívvel engedem őket a vérpadra.

Amadeus62 2014.01.11. 12:00:50

@dr. mesterseges szinezek:

Az országot engeded a vérpadra, nem őket bammeg! Legyen bárki is az összefogás jelöltje, én rájuk szavazok, nem engedem, hogy megint fityisz 2/3 legyen.
Világos?! Az, meg hogy Mesterházy a legrosszabb eshetőség a 3 közül, hát legyen, még mindig jobb mint egy újabb narancsos 2/3.

genyamagyar 2014.01.11. 12:05:20

Hihetetlen, hogy mennyire be vagytok szarva Gyurcsánytól!

monddazigazatmar 2014.01.11. 12:07:30

@Amadeus62: Hatalmas érv ezek mellett, hogy "biztos, hogy jobb mint Orbán" :D
Tényleg. Hiszen már bizonyítottak. Fletó még a beszédében is megemlítette, hogy utolsó helyről elsőre hozták magyarországot, és hogy minden más ország böszmeségeket csinált, csak mi nem. Vagy fordítva mondta?
Bajnai meg felvett hitelt 3 óra alatt.
Mesterházi - na ő aztán fajsúlyos. Mint a lepkefing.

Amadeus62 2014.01.11. 12:10:37

@monddazigazatmar:

Te fasz, a gazdád is elismerte, hogy Bajnai jól kezelte a válságot. AZ ország meg most is hitelről megy, ráadásul magasabb kamatokkal. Többet meg nem írok hozzád, nem érsz te annyit.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 12:13:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

"A baloldal nemzetközileg is megbukott már. "

Azért kell Merkelnek is immár nagykoalicíóban kormányoznia?

fizetekmegegysort 2014.01.11. 12:16:40

Gyomrom forog, hogy Mesterházy által vezetett listára szavazzak, mégis ezt fogom tenni. Ugyanis meggyőződésem, hogy ha Viktorék maradnak, az első 10 intézkedésük között lesz a választási és pártfinanszírozási törvények módosítása olyan formában, hogy gyakorlatilag minden ellenzéki szerveződést csírájában fojtson el. Soha többé nem fogja Orbán kockáztatni azt, hogy az ellenzéki erők összefogásának minimális esélye legyen. Tök logikus, hogy ezután betiltsa a közös listát, majd ügyesen kijogászkodja a finanszírozást is. Szerintem hibás kiindulópont a "majd 2018ban leváltjuk, addig erősödünk/új erő jöhet". Nem lesz új erő ha Viktor marad.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 12:16:42

@midnight coder:

"Orbánék pofátlanul lopnak. De nem többet mint anno Fletóék."
- Matekból buktál mi?

" A demokrácia visszaállítása pedig ami a baloldal legnagyobb célja, igazából a lőtéri kutyát nem érdekli."
- Csak az EU-t, akik eddig is finanszírozták az országot. Tudod Metró, villamos, vasút, óvoda, iskola, és egyéb építések.

Az átlagpolgár vígan elvolt az ennél jóval autokratikusabb Kádár rendszerben is, sőt a mai nagyondemokratikus ellenzék fő erejét még a mai napig a Kádár-rendszer iránti nosztalgia élteti.

Ezen túl pedig a baloldalnak nem sok mondanivalója van az embereknek. A nép nyilván nem akar több hitelből segílykét programot, a társadalom a jelenleginél jobban szolidarítani sem akar a deklasszáltakkal - a jövedelmed 3/4-ed részét így is újraosztja az állam. Az meg hogy a FIDESZ lop bal oldalról nem túl hatékony üzenet, mert az átlagpolgár pontosan tudja, hogy amikor hatalmon volt akkor a baloldal még többet lopott - és az újakban sem igen bízik az ember: ahogy anno Hofi mondta, csak éhesebbek jönnek..."

monddazigazatmar 2014.01.11. 12:17:31

@Amadeus62: Nekem nincs gazdám, szóval nem ismerhetett el semmit.
Akkora az arcotok, hogy beszarás, nagy arcra nagyot lehet esni.
Az egész hikomat bagázsnak addig tart az esze, hogy Orbán el. Aztán? Hallgattam bajnait tegnap. Lófaszt nem mond, csak a hülyeséget. Majd képzi a fiatalokat, meg német bérek 15-től. Aham. Mondjuk már a német béreket sem igérgeti. Fingjuk nincs, hogy mit kéne csinálni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 12:20:24

@Fedor:

Már a jelenlegi egyeszség előtt is sütött a balos kommentekből, hogy M.A. nem.

Semmi új a nap alatt.

monddazigazatmar 2014.01.11. 12:20:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"A demokrácia visszaállítása pedig ami a baloldal legnagyobb célja"
Miért? Nincs demokrácia? Nem szavazhatsz, nem alapíthatsz pártot, nem mondhatod amit akarsz?

xvxvxv 2014.01.11. 12:23:13

@Mojzes Pál: fogjon erősebben a cerkád, ne aprózd el! a szerencsétlen skizofrén, tolvaj szarházi még legalább 25 évig fog a bozgor magyar nyakában ülni.

addig fogtok menetelni az oligarchákért, tik, aljának kitartott fideszcselédek. talán úgy 25 éve múlva a vidéki, panelból kivakaródzott proli meg párttitkárgyerekek - akkor már mint az Új Történelmi Keresztény Arisztokrácia - meg fognak elégedni a Hazánktól, Nemzetünktől rablott vagyonnal, és már csak misére járni és országolniuk kell, ill. utánanézni, hogy a koszos magyarja rendesen dolgozik-e éhbérért a megyényi uradalmukon.

rögös volt az út a kollégiumi felső ágytól, a szélsőliberális, vannabizsidó, csuhásozó, füves világtól a svájci számlás kutyabőrös arisztokratatásig - de megérte, és megelégedetten, könnyezve kiköpnek majd egyet, és mise után beszállnak a komornyik által kinyitott lesötétített audi-hintójukba, és mennek a megérdemelt pihenésüket tölteni: az erdőbe hajtatnak, legutóbb énekesmadarakra, legközelebb medvére, mostan fácánra mennek.

a hajtók és a pálinka már készen. magyarország, 2040.

mindenki boldog.

legfőképpen tik, alja, menetelő fideszcselédek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 12:26:56

@♔batyu♔:

Gyurcsányék azért mertek rátámadni az orbán beszéd után szétszéledőben lévő GYUJTOGATÓ tömegre, mert a liberálisok támogatták őket. Egy kádár féle kommunista a 80-as évek végén már VALÓDI BÉKÉS TÜNTETŐKET OSZLATOTT MOTOROS RENDŐRÖKKEL.

Vízlépcső, Kis János, stb...

genyamagyar 2014.01.11. 12:27:01

@monddazigazatmar: "Nem szavazhatsz, nem alapíthatsz pártot, nem mondhatod amit akarsz?"

Mindegyik dolog sérült. Lásd DK parlamenti frakciója - amit megakadályoztak - , nincs kétfordulós választás, tehát NEM szavazhatok kétszer, és egyáltalán nem mondhatok azt amit akarok, mert kirúg a fideszes főnököm.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 12:29:12

@♔batyu♔:

"Az ÁFA pedig régebben is 27% volt."

- Mióta 27% az ÁFA, és előtte mikor mennyi is volt?

Olyat hazudj, amit nem lehet 13 mp guglival cáfolni!

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 12:30:33

@monddazigazatmar:

Hogy szavazhatok-e, alapíthatok-e pártot, vagy mondhatom-e, amit akarok,

azt fidesz-törvények döntik el,
fidesz-titkosszolgálatok hallgatják le,
fidesz-ügyészség és üldözi,
fidesz-bíróság itéli meg,
és fidesz-bizottság hitelesíti,

fidesz-sajtó hirdeti ki...

Az állam minden székében fideszpurdék ülnek.

Ez nem demokrácia, hanem egypártrendszer.

Salzburg1 2014.01.11. 12:30:44

@monddazigazatmar: Bajnainál nagyon jó volt a gazdaságpolitika,nem véletlenül erősödött a forint 255-ig,most 300 környéke,a devizahiteleseket,meg a Te illetve az én adómból mentjük emiatt.Hajrá Gordon,szabadíts meg minket a fidesztől...@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a fidesz sajna sokkal többet lop...trafikmuti,földmutyi,cba mutyi itt már minden mutyi

fizetekmegegysort 2014.01.11. 12:34:25

@monddazigazatmar: a Kádár rendszerben is lehetett szavazni, és érdekes módon mindig nyert 99%al az emeszempé...

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 12:40:37

@fizetekmegegysort:

Ha az állam minden pozíciója egy párté,
amelyik törvényeket hoz kedvére,

elveszi az emberek vagyonát állami eszközökkel, hogy odaadja a saját családjának,

akkor azt - pártállami diktatúrának - hívják.

Ez van.

2014.01.11. 12:43:12

Fú ez az írás nagyon kampányos, innentől kezdve egy szavát sem lehet elhinni.

Nekem is az jön le, hogy semmi nem változott, kicsit sajnálom Bajnaiékat de az a vergődés amit leműveltek az elmúlt években, hát, szánalmas. Nem maradt már semmi csak a negatív kampány.

Ez eddig nagyon, nagyon vékony... kíváncsian figyelem a dolgokat a hátralevő időben....

fizetekmegegysort 2014.01.11. 12:46:14

@a 17 éves Parker Schnabel: egyetértek. Ezért írtam,hogy a szavazás lehetősége önmagában még nem jelenti azt, hogy demokrácia van, lásd Kádárék.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 12:55:17

@Amadeus62: Helyes, ez a demokrácia maradékának a maradéka: hogy te azt gondolod, hogy MA egy racionális választás, és aszerint is cselekszel.
A világért sem beszélnélek le róla.

Salzburg1 2014.01.11. 12:57:36

Nem is értem,hogy a XII kerületi gazdag állami hivatalokban napközben semmit nem csináló egész nap csak Magyar Nemzetet olvasó és nagy magyarkodó csöcseléken kívül kinek jó,ha a fidesz marad...

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 12:57:39

@fizetekmegegysort:

Ha vannak nem tetszik a fidesznek egy párt - mondjuk a kétfarkú -,
akkor azt betiltják.

Ha nem tetszik nekik egy induló politikus - mondjuk Molnár Gyula -, akkor azt lecsukják.

Ha nem tetszik nekik egy eredmény - mondjuk a Fóti emeszpés polgármester ,
akkor azt érvénytelenítik.

Ha nem tetszik neki amit mondanak - mondjuk a mutyikról - , akkor azt százezres büntetésekkel megbüntetik.
Vagy amit akarnak.

Egyet tehet az ember, hogy leszavazza őket egy választáson.

De amikor azt elcsalják, akkor ki bünteti meg őket érte ?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 12:58:11

@♔batyu♔: "Az ÁFA pedig régebben is 27% volt. "

Amint liberális=komonista zsidó, ez is egy olyan személyes tévaxióma, amelyből levezetheted a neked kellemes, téves következtetéseket.

Gyerekkorban elmegy az ilyesmi, de felnőttként kóros, ön és közveszélyes lehet.

Amadeus62 2014.01.11. 13:04:57

@dr. mesterseges szinezek:

Nem azért racionális, mert szimpatikus, hanem azért, mert nem akarok újabb fidesz 2/3-t! Pont. ..vagy felkiáltójel, vagy amit akartok.

fizetekmegegysort 2014.01.11. 13:05:20

@a 17 éves Parker Schnabel: kb nekem is ezek a kétségeim. Úgy beépültek mindenhova, hogy már a mostani választás tisztaságára sem fogadnék. 18-ra a választásra sem...:(

2llkedő 2014.01.11. 13:06:09

""""Vissza kell adnunk az adott szó hitelét. Felelősen, az emberek bizalmára építve csak úgy lehet kormányozni, ha az ígéretet valóságos tettek követik. Ezzel a bizalommal tehát élni is kell, mégpedig olyan módon, hogy vissza kell térni a hiteles kormányzáshoz. Mivel szilárdan hisszük, hogy a legjobb kormányzás csakis a demokratikus kormányzás lehet, minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, elősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét, és példaként szolgálhat állampolgári kapcsolatainkban.""""

""""Újjá kell építeni a joguralomba vetett hitet: Magyarország alkotmányos demokrácia, a működését elősegítő jogszabályok ugyanakkor csak abban az esetben érnek bármit, ha mindenkire egyaránt érvényesek. Nem lehet újra megerősíteni az országot, ha az emberek azt látják: szomszédjuk nem tartja be a törvényeket, és ezért nem kell senki előtt felelniük. A törvények szelleme megköveteli, hogy az írott szabály ne legyen tekintettel vagyoni státusra, politikai hovatartozásra, vagy más, egyéni tényezőkre.""""

""""Tűrhetetlen, hogy az állam javaira úgy tekintsenek, mint politikai zsákmányszerzés tárgyára . Elfogadhatatlan, hogy a közjavakkal törvénytelenül és erkölcstelenül sáfárkodók az államot mint magánvállalkozást kezeljék. Fontos, hogy a társadalom tagjai felelős és megbízható partnerként tekintsenek az államra . Mára a közhatalom működése alapjaiban nélkülözi a kiszámíthatóságot és a stabilitást . A szétzilált és leépített közigazgatás nemcsak a mindennapi lét kerékkötője, de a gazdasági fellendülés akadálya is, ma mind a piaci szereplőknek, mind az állampolgároknak csak terhet jelent, nem segítséget. Újra kell építeni az államot, ebben kulcsszerepe van a szaktudás és elhivatottság érvényre juttatásának és annak, hogy visszaadjuk a közigazgatás rangját.""""

""""Magát az államot sem övezi erkölcsi megbecsülés, mert maga sem viselkedett erkölcsös módon. Miközben folyamatos áldozatvállalást várt el polgáraitól, egyre kevesebbet adott cserébe . Az államon sokak szerint valójában nincs már mit tisztelni, maradék tekintélye pedig a korrupciós botrányok sorozatával tovább porladt . Az állam a magánérdekek kiszolgálójává vált, a törvényalkotás lobbicsoportok áldozatául esett .""""

""""Az államnak pártatlannak kell lennie . Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Ha az állam részrehajló, és magánérdekek kiszolgálójává alacsonyodik, magánérdekek foglyává teszi a törvényhozást, akkor saját működésének értelmét számolja fel. Ha az állam azt akarja, hogy tiszteljék, akkor tiszteletre méltónak is kell lennie.""""

""""Az emberek ma nemcsak azért bizalmatlanok a politikával és a politikusokkal szemben, mert a hivatalban lévő kormány gazdaságpolitikájának leginkább ők látták kárát, hanem azért is, mert az ………. évek óta visszaél a jóhiszeműségükkel és megfosztotta őket a tisztánlátás jogától. Amilyen gyorsan elillan a demokráciába vetett bizalom, olyan keservesen nehéz visszaszerezni . A …….oldal képtelennek bizonyult erre, sőt attól sem riadt vissza, hogy a napi politikai túlélés reményében olyan lépéseket tegyen, amelyek kül- és belföldön egyszerre rombolják hazánk tekintélyét . A demokrácia eszméjével összeegyeztethetetlen módon 20.. után jog- és alkotmányellenesen elmozdították azokat, akik nem kívántak asszisztálni felelőtlen politikájukhoz. A ………., ………. , ….. vezetői ismerhették meg elsőként, milyen is a …………….. kormány felfogása a jogállamiságról . …………. , ………….. , hivatalból történő elmozdítása csak az első lépés volt a demokratikus intézményrendszer leépítéséhez vezető úton. Ha úgy diktálta érdekük, kriminalizálták, ha kellett, antiszemitának bélyegezték az ellenzéket . Ha arra volt szükség, akkor megkísérelték tudatosan szembefordítani egymással az egyes választói csoportokat. S mindeközben görcsösen ragaszkodtak a kormányzati hatalomhoz, még akkor is, amikor világossá vált, hogy bizalom és támogatás hiányában az ország kormányozhatatlanná vált . Ezzel megfosztották az embereket a demokratikus véleménynyilvánítás és az önrendelkezés szabad gyakorlásának lehetőségétől.""""

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 13:09:32

@a 17 éves Parker Schnabel: " Egyet tehet az ember, hogy leszavazza őket egy választáson."

Az a vicc, hogy a három grácia közül a legnagyobb mozgástérrel rendelkező MA tett a legkevesebbet annak érdekében, hogy a nem narancsvonalas réteggel megértesse, mekkora kígyót melengetett a keblén.

Nem tudom, milyen csoda vezetett oda, hogy ez a fazon az lett, aki, de bármelyik vállalatnál megrekedne a műszakvezetői szinten.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 13:13:13

@Amadeus62: "Nem azért racionális, mert szimpatikus, hanem azért, mert nem akarok újabb fidesz 2/3-t! "

Ez rendben is van, csak azok, akikre ebben támaszkodnál, annyira még sincsenek az újabb 2/3 ellen, hogy ne egymás basztatását helyezték volna előtérbe a finis előtti 3. hónapig.

És ebben az egyben élen járt MA, aki most a zászlóvivő volna.
Hát vigye!

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 13:17:09

@dr. mesterseges szinezek:

Nem tudom, mihez ért Mesterházi.

Gyurcsány és Bajnai nem kispályások, az biztos.

Viszotn azt pontosan tudjuk, hogy mihez ért Orbán és vele a tanyasi tizenegy.

Ha neked ez a fakofferes uszítás a csúcs...

... megtarthatod.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.01.11. 13:32:28

@xvxvxv: Kicsit mellé lőttél de legalább kitomboltad magad, örülök , hogy segíthettem.:)

fizetekmegegysort 2014.01.11. 13:34:02

@dr. mesterseges szinezek: na ezt én sem értem. Józan paraszti eszem szerint a DK és Maszop fanok nullás pulzussal leszavaznak oda ahova a vezetőjük mondja. Viszont a bizonytalanok + a tele a búrám a szocikkal réteg leginkább Bajnai által megszólíthatók. Ezért számomra - ha szavazat maximálás a cél - Bajnai lett volna a logikus jelölt, vagy egy 4.külsős, aki pattogtatja az ostort, h tegyenek rendet. MA számomra nagyon nem logikus.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 13:34:50

@a 17 éves Parker Schnabel: Nem tartom, nem az enyém.
De az se kell, amelyik meg sem próbál az enyém lenni.

Marad tovább, ami 4 éve tart: hüledezek a Fidesz gátlástalanságának és az ellenzék bénaságának és a kialakult helyzet miatti ártatlansághitük határtalanságán.
Bármi szarra már ezt se cserélném, csak hogy cseréljem.

fizetekmegegysort 2014.01.11. 13:38:07

@dr. mesterseges szinezek: komolyan érdekel: a Fidesz elmúlt 4 évi tempóját látva milyen garanciát látsz arra, hogy lesz még valaha esélyed cserélni?! (Tényleg érdekel, mert spec nekem ez a legnagyobb bajom a jelen helyzettel)

Muzsikok közt 2014.01.11. 13:49:26

Az Összefogásnak kellenek a bizonytalan szavazók a győzelemhez. Ezek azok az emberek akik elkergették őket 3,5 éve a gecibe. Ezeket kéne most ugyanazoknak az embereknek meggyőzni hogy jobbak mint Zorbán.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 13:50:05

@fizetekmegegysort:

Nem akar cserélni.

Büntetni sem akar.

Ne erőltesd. Jól érzi magát végre.

fizetekmegegysort 2014.01.11. 13:59:43

@a 17 éves Parker Schnabel: nem erőltetem. Kíváncsi vagyok. Nem hiszem, hogy fekete-fehér a dolog. Én magam is nagy megalkuvással ikszelek. Kíváncsi vagyok arra, aki nagy megalkuvással nem ikszel.

2llkedő 2014.01.11. 14:15:15

@dr. mesterseges szinezek: "Bármi szarra már ezt se cserélném, csak hogy cseréljem."

A bármi szarban 50%-ban benne van, hogy jobb is lehet. Te inkább biztos szart választod, ami ráadásul biztosan nem is lesz jobb?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 14:16:38

@fizetekmegegysort:

Miért nem arra vagy kiváncsi, hogy kinek a mijét államosítják ezek a fideszesek,
ha még négy évet kapnak ?

Szerintem egy olyannak, aki az országban él,

ez sokkal izgalmasabb kaland,
minthogy ikszeljen-e vagy sem.

A te házad, boltod, céged, állásod, kirándulóhelyed, szinházad, kocsmád, földed, fád, trágyakupacod

kell-e valamelyik fideszes tolvajnak, vagy sem ?

Erre lehetne kiváncsi mindenki.

fizetekmegegysort 2014.01.11. 14:27:19

@a 17 éves Parker Schnabel: persze, hogy kíváncsi vagyok erre, ezért látom be, hogy muszáj szavaznom ellenük.
Ugyanakkor érdekel, hogy akinek ez nem elég, annak mi lenne az? Az is érdekel, hogy ha valaki tele van kétségekkel az összefogást illetően, ezért nem szavaz rájuk, vagy egyáltalán nem szavaz, az miből gondolja, hogy még négy év alatt ez pozitív irányba változik (értsd: nem fog vérszemet kapni a fidesz és a maradék lehetőségek esélyét lenullázni) bármi, és lesz ennél vállalhatóbb akternatíva? Ezért kérdezek.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.11. 14:35:25

@♔batyu♔: "Az ÁFA pedig régebben is 27% volt."

ööö...mikor is?

Francois77 2014.01.11. 14:38:06

Érdekes írás. Sajnos azt nem mondhatom, hogy igaz lenne, vagy hogy mentes lenne a csúsztatásoktól, de érdekesnek érdekes.

Nézzünk pár pontot belőle:

Schiffert hibáztatni? Ő megmondta az elején, hogy egyik oldallal sem, hogy Bajnai úr másra számított, az ő hibája. Elvitte az LMP képviselőinek felét, és mit ért vele? Jut eszembe PM: egy év alatt kétszer köpték szembe magukat: először, amikor nem adták vissza a mandátumukat, másodszor pedig amikor behódolnak a közös lista érdekében indokkal, csak hogy még 4 évig képviselők maradhassanak. Emberileg duplanullák.

Apropó Bajnai: mintha azt mondta volna, hogy egy év, és vége. Akkor most ez a jelenlegi próbálkozás mi is? Ezzel emberileg ő is nullára árazta magát.

Ami Gyurcsányt illeti: akármennyire nullázta le ő is magát, azért azt ki kell jelenteni, hogy bal oldalon senki a nyomába sem ér. Mondom ezt úgy, hogy szerintem az elmúlt 24 év legkártékonyabb politikusa.

Mesterházy? Igazi beosztott hivatalnok. Lehet , hogy a háttérjátékokban jó, és ezzel jelölt-jelölt lehet, de hogy kormányozzon, ahhoz kicsit több kellene.

A bejegyzés írója kitér arra, hogy Simicskáé lett a ClassFm. Azt valahogy elfelejti, hogy volt a bal oldalnak is országos rádiója, úgy hívták, hogy NeoFM. Ja, hogy a 8 év alatt összelopott pénzből fenn kellett volna tartani? Hát igen. Nem tették? Nem. De ezért már ne a jobb legyen a hibás. A Fidesz 2002 után sokat költött arra, hogy meg tudjon jeleni (HírTV, jobb oldali lapok, stb), ha mást nem, ezt megtanulhatta volna a hazai bal.

És végül de elsősorban: a választási rendszer bírálata: torz rendszerre hivatkozik balról mindenki. Ugyan mutassa már meg nekem valaki, hogy hol van az új törvényben az leírva, hogy nem lehet egy olyan baloldali formációt létrehozni, ami egymaga a választani akarók felét meg tudja szólítani? Szerintem sehol. Az, hogy a bal oldal szétaprózott és széthúz, nem a Fidesz hibája. Abban is nagy munkája van a jelenlegi miniszterelnöknek, hogy a jobb oldal nem így néz ki. Lehet utána csinálni.

És még valami a végére: hogy meri egyáltalán a "demokratikus" jelzőt használni itthon a politikában egy olyan oldal, amelynek kb 100 %-a 2006-ban kiállt egy olyan miniszterelnök mellett, aki konkrétan "kurvá"-nak nevezte az általa vezetett országot, majd 2-3 hét híján a totális államcsődbe vitték ugyanazt az országot?

A jelenlegi bal oldalnál csak egyet szeretek jobban: a bal oldalhoz húzó "véleményvezéreket", akik akkor is kormányváltó hangulatot álmodnak, amikor nincs, akik azt hajtogatják, hogy az emberek félnek, bár ezt szerintem még soha senki nem bizonyította, akik megmagyarázzák, hogy a 30% miért több az 50-nél, és így tovább. Jó reggelt! Fel kellene ébredni végre!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.11. 14:48:26

@kovi1970:

Szinte sehol nincs korlátozás a kormányfői mandátumokra.

Tallono 2014.01.11. 14:49:58

@Fedor: Hányingerkeltően aljas vagy! Neked teljesen mindegy ki, csak ne az Orbán... Eszedbe se jut, hogy az egész kommunista-narancs tábort ki kéne vágni a büdös picsába... Itt lenne a kínálkozó alkalom végre, most az lényegtelen, hogy ki mit akar utána, azt az erő eldöntené, de végre meg kéne szabadulni az összes mocskos rendszer(módszer)váltó párttól és a klónjaiktól örökre! Arra kéne inkább buzdítanod, hogy aki nem ért egyet az Orbán-Gyurcsány tandemmel az szabotálja el a választást! Én például nem mondom azt, hogy szavazzon bárki is a Jobbikra, mert ők nem tartoznak a narancs-komcsikhoz, hanem én már rég felismertem, hogy ez nem elég! A magyar lakosság többsége elutasítja a pártokráciát, ez a szavazati részvételben is látszódni fog. Tehát a megoldás nem az, hogy a kommunisták meg libsik összeállnak, hanem takarodnak a picsába, és nem vesznek részt a választásokon...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.11. 14:53:53

ha valakit, akkor engem tényleg nem lehet Orbán-pártisággal vádolni, de valójában nem értem, hova ez a nagy rohanás, azaz miért kellene Orbánt most (idén) leváltani.

gondolom, a legfőbb cél az lenne, hogy a magyar választók soha többé ne szopják be sem az egyik, sem a másik bullshitet, és ha nagyon lassan is, de elkezdjenek elindulni fejben a polgárosodás útján.

ehhez pedig olyan események bekövetkeztére van szükség, amelyek leginkább az Orbán-kormány intézkedései következtében alakulhatnak ki/adódhatnak. ám ezek többségéhez jóval több időre van szükség.

a teljesség igénye nélkül ilyenekre gondolok:

1. az első ciklusuk után az volt a duma, hogy nem tudták elvégezni (befejezni) a munkát, mert az ellenség aknamunkája miatt elvesztették a választásokat. azért kell nekik több ciklus, és minél nagyobb többség, hogy a befuccsolás után ne mondhassák azt, hogy nem volt meg a lehetőségük.

2. az elmúlt négy év a korábbi válság ellenére is kegyelmi állapot volt Orbánék számára, gazdasági szempontból. a szabadságharcos viselkedés tesztje egy újabb, a jelenleginél nehezebb gazdasági ciklus lehetne.

3. ugyanígy idő kell ahhoz, hogy bebizonyosodjék: az esztelen államosítás jóval többe kerül, mint amennyi hasznot hoz. idő kell arra, hogy lássa a nép: a rezsicsökkentést is ő fizeti meg, idő kell a bankszektor államosított részének első bankbotrányához és több tízmilliárdos konszolidációjához, stb.

4. Orbánék sok mindent tettek annak érdekében, hogy a hárommillió koldus országából az ötmillió koldus országa legyünk, de ez sem megy egyik napról a másikra.

5. az oktatási rendszer csődje (csődközelisége) is csak jó néhány év múlva derülhet ki.

szóval idő kell, még két vagy három ciklus, amíg a többség számára kiderül, hogy kik is ezek valójában.

ami pedig a másik oldalt illeti: 4-es metró, kőröshegyi völgyhíd, Margit-híd, nokiás dobozok. Fedor, te tényleg szavaznál ezekre, akik nemcsak ellopták a félországot, de még kétharmados hatalomba is segítették Orbánt!?

csalódnék benned...

idelle, egy 2010-es és egy 2014-es érvénytelenül szavazó

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.01.11. 14:57:20

ízlelgessétek, szagolgassátok, győzködjétek magatokat, hogy habostorta, harapjátok...de a szar az csak szar marad.
vajúdtak a "hegyek", egeret szültek, összenőtt ami összetartozik, ezek nem változnak meg soha.

Vizilabda 2014.01.11. 14:57:25

Reméljük lehervad a magabiztosság az orcájukról, amikor akkorát buknak mint Schumacher.

2llkedő 2014.01.11. 15:00:38

@FILTOL:

Bródy János:

"Ahogyan 40 évvel ezelőtt is már voltak nehéz idők
de a Kondratyev-féle ciklusokkal sohasem törődtek ők
Mer’ az erősek mindig úgy érzik, hogy csalhatatlanok
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Mikor az entrópia emelkedik és mindent felkavar
A szolgálatok beindulnak, hogy ne legyen túl nagy a zaj
S kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok

Óh, valahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad
Van, ahol így van ez, ahogy volt, úgy lesz
Édesapám, te megmondtad"

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:12:47

@fizetekmegegysort: Hogy én cserélem, az esélytelen: a Fideszt a saját tábora fogja cserélni, amikor (paradox, hogy attól félek, nem is soká) betoppan egy 2008-ra hajazó válság - a külső befektetők maradékának kivonulásával, az elmaradt felújítások miatt egyre több fennakadással működő infrastruktúrával, beintő IMF-fel és üres bátorító szavakkal az új keleti haverok részéről.

A "rezsicsökkentésre" épített többséget az első nagyobb szél szétfújja.
Fletó a megmondhatója.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 15:12:52

@Tallono: Az tényleg aranyos, amikor egy nettó náci mondja egy demokratának, hogy hányingerkeltően aljas :-)

De hogy válaszoljak is:

"Neked teljesen mindegy ki, csak ne az Orbán..."

Nem így van. Sok olyan miniszterelnök-jelölt lenne, akire nem szavaznék. rátok pl. semmiképp. Mesterházyra se szívesen, de ő még belefér, mert nem az elköteleződésével van gondom, hanem a képességeivel. De Orbánhoz képest mindenképp jobb megoldás még ő is.

"Eszedbe se jut, hogy az egész kommunista-narancs tábort ki kéne vágni a büdös picsába..."

Bocs, de a saját hülyeségeidet miért kéred számon rajtam, aki nagyjából mindenben az ellenkezőjét vallom, mint te? Teljesen másképp képzeljük el az Orbán utáni világot, akkor meg mit akarsz?

"Arra kéne inkább buzdítanod, hogy aki nem ért egyet az Orbán-Gyurcsány tandemmel az szabotálja el a választást!"

És ezzel aztán végleg bebetonoznám Orbánt. kösz nem. Ha csak annyit ér el ez a töketlen baloldal, hogy nem kétharmada lesz Orbánnak, hanem csak sima többsége, már megérte. De persze ez csak a legminimálisabb cél.

Francois77 2014.01.11. 15:15:10

@Fedor: akkor ez valószínűleg sikerülni fog, épp most olvasom, hogy Navracsics szerint nem lesz meg a 2/3, és hogy ez is volt a cél :)

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:17:16

@félázsiai 2llkedő: "A bármi szarban 50%-ban benne van, hogy jobb is lehet."

Nem értettél meg: én BIZTOS vagyok abban, hogy Mesterházy egy vizesnyolcas ellenzékben is, kormányon is.
A probléma az, hogy kormányon egy Fidesszel mint ellenzékkel kéne megbírkóznia - ez pedig egyet jelent a hatalmi vákuummal, aminél minden rosszabb, mert a patthelyzetben senki nem is gondolhat a dolgok működtetésére, ezért jobb híján CSAK a lopás marad.

Erről is sokat tudna mesélni Fletó.

Amadeus62 2014.01.11. 15:17:59

@dr. mesterseges szinezek:

"a Fideszt a saját tábora fogja cserélni"

Akkor ezt nézd: EZEK SZERINTED MIKOR CSERÉLNÉK LE??! Nézd meg a képkommenteket is! Ezeknek Kádár = Orbán, ÉS MÉG BÜSZKÉK IS RÁ!
Ezek mikor váltanák le orbánt?!

www.facebook.com/photo.php?fbid=228567453988868&set=a.106666446178970.8474.100005068444164&type=3&theater

2llkedő 2014.01.11. 15:18:03

@dr. mesterseges szinezek: "a Fideszt a saját tábora fogja cserélni"

Ezért kell, hogy a fidesz nyerjen minimális többséggel.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2014.01.11. 15:21:41

Jól értem, hogy a 2010-ben született NER okozta, hogy Gyurcsány, Mesterházy és Bajnai összeálltak kormányozni 2002 és 2010között? Hát ez borzasztó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 15:22:22

@idelle: "szóval idő kell, még két vagy három ciklus, amíg a többség számára kiderül, hogy kik is ezek valójában."

Csak tudod én normális országba érni, és nem olyanba, amit aljas őrültek veszítenek. Nem kell ahhoz lezuhannom a szakadékba, hogy tudjam, ez lesz a vége, meg lehet azt előzni is, ha van rá mód.

"ami pedig a másik oldalt illeti: 4-es metró, kőröshegyi völgyhíd, Margit-híd, nokiás dobozok. Fedor, te tényleg szavaznál ezekre, akik nemcsak ellopták a félországot, de még kétharmados hatalomba is segítették Orbánt!?"

Ezt most úgy mondod, mintha direkt ez lett volna céljuk, és fel se merül benned, hogy esetleg változtak a személyek, változtak a felállások, és talán tanultak is belőle?

Egyébként meg az a vicces, hogy a felsorolásod többsége a FIDESZ propaganda szajkózása, miközben a többségük vagy nem igaz (vagy nem hallotad, hogy pl. a nokiás dobozos vallomásról azóta kiderült, hogy hamis, Hunvaldot meg bűncselekmény hiányában felmentette a bíróság?), vagy a Fidesz keze is benne volt, lásd Margit híd, lásd völgyhíd, lásd metró. Igen, voltak korrupciós ügyek 2010 előtt, de egyrészt az MSZP vezetése azóta teljesen kicserélődött, az Együttel meg új arcok is érkeztek, másrészt meg a töredéke se volt annak, ami azóta folyik, szóval vessél a mókusok elé, de én nem akarom megvárni, míg ez egész a nyakamba omlik, hanem szeretném megelőzni akár a kisebbik rossz választásával is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.11. 15:24:06

@Kinyílott a pitypang. Megírom.: "Jól értem, hogy a 2010-ben született NER okozta, hogy Gyurcsány, Mesterházy és Bajnai összeálltak kormányozni 2002 és 2010között? Hát ez borzasztó. "

Az lenne, ha ilyen hülyeséget írtam volna, de én a mostani közös listáról írtam posztot. Érted is, amit olvasol, vagy csak kommentelsz hozzá?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:24:16

@Francois77: "Navracsics szerint nem lesz meg a 2/3"

Semmi több, mint a fülkeforradalmi láng indirekt szítása.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:27:48

@Amadeus62: "EZEK SZERINTED MIKOR CSERÉLNÉK LE??!"

Ha elolvastad a teljes hozzászólást, akkor ott találod a választ.

Ha meg tudnám neked mondani a dátumot, amikor az említett válság nekilódul, a látnoki talentumomat pragmatikusabb célokra is használnám.

De megnyugtatlak: elkerülhetetlen.
Az nem ígérem, hogy vértelen is lesz.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:31:11

@félázsiai 2llkedő: A többség nagysága lényegtelen. Hogy vakarnak-e még valamit a zalaptörvényen, nem oszt, nem szoroz, mert azt cakkpak kell majd kivágni a hóra fideszestül.
Most sajnos nincs hó.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:33:53

@Fedor: "Csak tudod én normális országba érni, és nem olyanba, amit aljas őrültek veszítenek."

Ha van időgéped, visszamehetsz szólni Fletónak, hogy fogadja meg Hajós ész és erkölcs által diktált tanácsát, és addig mondjon le, amíg nem késő.

Jó szélvetőmagból bőséges a vihartermés.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 15:36:10

@Fedor: Hát, a metró és autópálya még akkor is jobb cél,

mint a felcsúti stadion, ...

ha közben földhözveregeti magát az egész indexes blogszféra.

Ha mindegyiktek kiköp egyet, ahányszor azt mondja, hogy 4-es metro,

még akkor is tudok neki örülni.

Nem úgy, mint a felcsúti stadionos cigók focialista céljainak.

laci_52 2014.01.11. 15:38:35

Ennél egyoldalúbb ballibes, részrehajlóbb posztot keveset olvastam még.

Ha összességeben szemléljük a közelmúltat, Orbán még mindig többet tett az országért, mint előtte a nyolc év bármelyik kormánya, úgyhogy ne sírjuk őket vissza, különösen így ne, hogy most már Gyurcsány is ott lenne.

"Akarod, hogy helyreálljon a demokrácia, vagy sem?"

Már maga a kérdés egy tömény hülyeség, mert most demokrácia van.

Akkor nem lenne demokrácia, ha elmaradna a választás, szétkergetnék a parlamentet és rendeletekkel kormányoznának.

Most viszont lesz választás, lehetőség van arra, hogy leváltsák a Fidesz-kormányt, ha a többség úgy akarja.

tisztapista 2014.01.11. 15:42:25

Nagyot sikerült hazudni Fedor elvtárs. Az előző hónapokban többnyire csendben volt, maradhatott volna úgy. Csak néhány részlet, amivel különösen nem értek egyet:

1. Az összefogás hiányáért Schiffer a felelős. Bezzeg a hiteles Bajnai. Ugyan már. Ez kamu. Azt azonban jól tetszett megállapítani, hogy MA és GYF rámenősen, igazi mandátumvadász stratégiával rettentették el a milla tömegbázisát (ha nekem nincs, neked se legyen)

2. "Ez az MSZP nem az az MSZP". De. Teljesen ugyanaz. Csak most más csápját mutogatja a polip.

3. " Gyurcsány ugyan ott van ". Helyesebben: Gyurcsány ugyanott van. Végre már titkolóznia sem kell gyomorforgató mandátuméhségét.

4. "Ez persze még mindig nem éri el a FIDESZ jelenlegi népszerűségét, de már nincs beérhetetlen távolságban". A baloldal maximalizálta a szavazatokat. Ennyire futotta. A bizonytalanok ugyanúgy szavaznak majd mindkét oldalra.

5. "És ne feledjük azt sem, hogy Orbán jelenlegi tábora, bár jelen pillantban a másik félhez képest soknak tűnik, de abszolút értékben nagyjából akkora, mint 2002-ben volt, és kisebb, mint 2006-ban". Ja, és egyáltalán nem fognak tudni erősíteni, ugye? Ugyan már. A bizonytalanok között egy csomó Fidesz szavazó is van, nem véletlen a 2010-es kétharmad.

És hogy melyik párt mozgósít jobban a választásokig? Nyilván nem az egymás torkát elharapó baloldal, és a 2-3%-nyi szavazatot a WC-n lehúzó LMP. Pedig még nekik van leginkább jövőjük a sok "gerincessel" szemben, akik a hatalomért bármit megtesznek.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.11. 15:44:14

@a 17 éves Parker Schnabel:

Azt ugye tudod, hogy a stadion nem "poénból" épül, hanem azért mert az EU erre ad pénzt, hogy stadion épülhessen!!!
A Kormány nem tehet mást, az EU meghatározta, hogy mire adja a pénzt ide, és ez a stadion!!

fizetekmegegysort 2014.01.11. 15:44:24

@dr. mesterseges szinezek: ez mondjuk valószínű. Csak nekem a három gyerekemmel nincs időm kivárni míg pl magától rájuk borul az oktatás, az én gyerekeim bőrén. Tehát adok még egy esélyt (ne kérdezd miért, talán mert kötődöm ide), aztán ha az se hoz semmi reményt, hátraarc. Mínusz 2 jelenlegi és -3 jövőbeli adófizető Magyarországnak, és ugyanez + ban egy másik országnak. :(

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:44:34

@laci_52: "Ennél egyoldalúbb ballibes"

Ballibes...
Ebben a kurva országban (na lebuktam, én vagyok Fletó) a mindenkori politikai sajtó szerint csak szélsőjobboldaliak meg ballibek élnek.

Mivel a belgák úgyse tudnak máshová állni, bátran kinyalhatjátok a seggüket.

2llkedő 2014.01.11. 15:46:34

@laci_52: "Ha összességeben szemléljük a közelmúltat, Orbán még mindig többet tett az országért"

Mit is tett az országért?

fizetekmegegysort 2014.01.11. 15:47:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ez jó! Ha bordélyra adna azt építenének minden sarkon? Csak mert hasznosabb lenne, akkor talán nem minket b@szogatnának...

2llkedő 2014.01.11. 15:48:02

@tisztapista: "Gyurcsány ugyanott van"

És miért nincs ott, ahol lennie kell? A hamarosan az meddig tart?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:48:27

@fizetekmegegysort: Megértelek.
Már én is sok utolsó esélyt adtam, több nagy kompromisszumra és azután a kognitív disszonanciára nekem nem fussa.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 15:49:33

@laci_52:

De arra is van esély, hogy Orbán bandája bevezet valami rendeleti kormányzást demokrácia helyett,

ha a többség le akarná váltani...

Mert egyrészt megtehetik, másrészt meg fel is készültek rá...

Kövér László is beszélt a rendeleti kormányzásról,

Orbán szerint meg a köztársaság az csak egy ruha, amit le lehet vetni.

És itt mondja, hogy a demokrácia helyett akár bevezethet mást is, ha nem rá akarnánk szavazni...

www.origo.hu/itthon/20120727-meredeken-hangzik-de-nem-kell-komolyan-venni-kormanyparti-kepviselok.html

fizetekmegegysort 2014.01.11. 15:49:43

@dr. mesterseges szinezek: :) nekem is csak a purdék miatt...de már hasad a tudatom!

2llkedő 2014.01.11. 15:49:47

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"nem "poénból" épül, hanem azért mert az EU erre ad pénzt, hogy stadion épülhessen!!!"

Ezt mellik mesekönyvből olvasták neked?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 15:50:28

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Bízom abban, hogy ezt te el is hiszed, nem csak másoktól várod el.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.11. 15:54:05

@félázsiai 2llkedő: @dr. mesterseges szinezek: @a 17 éves Parker Schnabel:

Miért, talán nem EUs pénzekből épülnek??!! DEHOGYNEM!! Az EU beleszol ebbe?! NEM! Azért nem, mert a brüsszeli bürökraták szabják meg, hogy mit finanszirozzanak az adott országon belül, nálunk ez pedig a stadionépités!

TÁJÉKOZODNI KELLENE BALLIBEIM!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.11. 15:57:02

Olyanrol, hogy TAO hallottatok már?! NEM?!
Nézzetek utána akkor a stadionépitések kapcsán!! A staidonépitéseknek semmi köze az adobefizetéshez. Nem ugy mint a szocik alagutjainak meg völgyhidjának!!

Ott ment a lové a zsebekbe rendesen.

SOHA TÖBBÉ MAFFIABALOLDALT!

fizetekmegegysort 2014.01.11. 15:57:51

@laci_52: szerited a rendeleti kormányzás meg a kétharmados, gombnyomkodós törvénygyár (/majd benyújtjuk módosítóban és úgyis az lesz amit akarunk) között - a nevén kívül - mi a különbség? A droidok mindent megszavaznak amit a Vezér mond.

2llkedő 2014.01.11. 15:59:13

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Miért, talán nem EUs pénzekből épülnek??!! DEHOGYNEM!!"

Tucc valami hiteles forrást is adni?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 16:00:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Ballibeid a te kurvajó idesanyád repedtsarkú felmenői.

Tájékozódjál róluk.

2llkedő 2014.01.11. 16:07:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Olyanrol, hogy TAO hallottatok már?!"

Mi köze a TAO-nak Brüsszelhez?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.11. 16:07:51

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Nem ugy mint a szocik alagutjainak meg völgyhidjának!!"

jól emlékszem, hogy sem a kőröshegyi völgyhíd, sem a szántóföldbe vájt alagutak esetében nem kezdeményezte a Fidesz (főügyésze) a felelősségre vonást?

jól emlékszem, hogy a Magyar Nemzetben egyszer kísérelték meg megbolygatni a völgyhíd ügyét, aztán soha többet.

vajon miért nem? tán csak nem azért, mert az osztozkodásból vastagon részesedett a Fidesz is?

bónusz feladvány: valójában miért nem sikerült elszámoltatni Gyurcsányt (leszámolni vele)?

attól, hogy hangos vagy, még nem lesz igazad.

2llkedő 2014.01.11. 16:13:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Nem ugy mint a szocik alagutjainak meg völgyhidjának!!"

Azok az alagutak meg a völgyhidak is olcsóbbak voltak, mint a párin épülő M4-es autópálya.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.11. 16:15:27

@idelle:
Ja hát ez nem ugy van ám! Lopcsány mint valami varázslo elrejtette a bizonyítékokat, ezért nem sikerült a felelösségrevonás. SAJNOS! Másrészt meg folyton a mentelmi joga mögé bujt az a féreg! Igy volt ez a Sukoró ügyben is! Egy mocskos gazember a gyurcsány, nem több annál.
Amugy meg 2002 és 2010 között az egész bíróság és ügyészség a ballib kezében volt, ezért nem sikerült felelősségre vonni az alagutépítés kitervelőinek gazembereit!! MINDEN BIZONYÍTÉKOKAT ELREJTETTEK, ELSUMÁKOLTAK!!
De mondhatnám a Hagyó ügyet is, az viszont kiderült, a bizonyíékok is előkerültek (Nokia foboz) Hagyó Miki meg mehetett szépen a rács mögé! :DD

A jelen Korménynál viszont NINCSENEK ügyek, maximum a ballib akarja, hogy legyen, de attól még nincsenek. Egyszerűen képtelen fogást találni a Fidesz-KDNP-n a bukott maffia baloldal.

Ennyi a történet. MEg egy bambi!

Na további jó vergődést nektek!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.01.11. 16:18:03

@félázsiai 2llkedő:

Ez hazugság és csúsztatás. Linkeltél volna erről egy MAGYAR NEMZET-es vagy MAGYAR HÍRLAPOS cikket!

De leszarlak, nem érdekelsz, már nem érek rá veletek foglalkozni a mai nap...

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 16:18:14

@félázsiai 2llkedő: Az úgy van, hogy az EU megmondja, hogy mennyi pénzt kell előirányozni a 2014-es költségvetésből stadionépítésre. Érted, ugye?

Ehhez semmi köze miniszterlnökünk blamázst blamázsra halmozó kedvenc sportjának.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 16:20:58

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "
Amugy meg 2002 és 2010 között az egész bíróság és ügyészség a ballib kezében volt, ezért nem sikerült felelősségre vonni az alagutépítés kitervelőinek gazembereit!! MINDEN BIZONYÍTÉKOKAT ELREJTETTEK, ELSUMÁKOLTAK!!"

Mindenben ilyen határozottan, óbégatva tudsz szemenszedetten tévedni?
Polt mandátuma 2006-ban járt le.

2llkedő 2014.01.11. 16:21:18

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Ez hazugság és csúsztatás. Linkeltél volna erről egy MAGYAR NEMZET-es vagy MAGYAR HÍRLAPOS cikket!"

Miről te hülyegyerek?

És tudod-é már, hogy mi köze Brüsszelnek a TAO-hoz?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 16:23:56

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Linkeltél volna erről egy MAGYAR NEMZET-es vagy MAGYAR HÍRLAPOS cikket! "

Az ember szívesen tenne ilyet, de nehéz nyomon követni, hogy mikor melyikért vesztettek sajtópert.

Amadeus62 2014.01.11. 16:25:31

@dr. mesterseges szinezek:

Á, a vesztett sajtóper is a balliberális bírók, ügyészek miatt van, nem tudtad?!

(irónia off)

Amadeus62 2014.01.11. 16:29:08

@félázsiai 2llkedő:

Á, a HVG egy balliberális újság.

Irónia off.)

2llkedő 2014.01.11. 16:32:22

@Amadeus62: Cáfold az ott leírtakat!

Amadeus62 2014.01.11. 16:33:45

@félázsiai 2llkedő:

Ezt ne nekem írd, különben is, odaírtam a végére: "irónia off"
Csak arra akartam kilyukadni, hogy a narancs seggnyalóknak, amit a HVG ír az csak is balliberális ármánykodás, hazugság, csúsztatás lehet.

babakék 2014.01.11. 16:38:39

@monddazigazatmar: Ez egyszerűen nem igaz. Bajnai tegnap jó volt, a program is. Értem én, hogy álcázott fizetett fideszbirkáknak illik fikázni, de ne örülj, mert én naponta nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba, és 90%-uk annyira utálja a fideszkomcsikat és főleg a hájas vezért, hogy örömmel szavaz Bajnaira, még Mesterházyra és Gyurcsányra is. Az más dolog, hogy egy olyan országban, ahol a "Fortélyos félelem igazgat...", megmondják-e a közvélemény-kutatóknak, mit gondolnak igazán.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 16:41:24

@Amadeus62: Pontosan. A MaNem viszont nem ír, pedig ha írna, az garancia volna.
Ha még Selmeczi Gabi is hozzáfűzi a gondolatait, akkor természeti törvényé lép elő.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 16:45:12

@Amadeus62: Természetesen.

Kivéve persze nemzeti büszkeségünket, a nemtaggyűlés-pert, amikor éppen fénylény szállta meg a ballibarális bírót.

Amadeus62 2014.01.11. 16:49:06

@dr. mesterseges szinezek:

Sokszor leírtam már, hogy ezek így működnek, csak az a hír lehet igaz, ami jobber sajtóban íratott le. Minden más hazugság, ármánykodás, balliberális gyűlöletkampány.
Mi ennek a mentalitásnak, gondolatmenetnek az ellenszere? Szerintem semmi. Maximum a tapasztalat. Majd, majd a választások után. Bár lehet, annyira ostobák, hogy nem fognak tapasztalni semmit. És ez a legszomorúbb. Tömegeknek csukva van a szeme, nem tudják, vagy ki sem akarják nyitni, mert az fájdalmas lehet, kognitív disszonancia, vagy mi az.

Vallás, Hit, Fidesz.

Ennyi.

Amadeus62 2014.01.11. 16:51:58

Folyamatosan azt veszem észre, hogy a szoci szavazók sokkal értelmesebbek a fidesz szavazóinál. Ők legalább ott hagyták a pártot a korrupciós csalások után. Ennek a böjtje lett a 2/3. A fidesz szavazók sokkal hülyébbek. Hit szerint működnek, meggyőződéses hívők, a fidesz sokkal jobban rabolja az embereket, sokkal aljasabb, korruptabb de mégis megvan egy bő 2 milliós bázisuk még mindig. Szerintem.
Vagy a fidesz kommunikáció a jó. Nem tudom. Szerintem meg szar a fidesz kommunikáció és a szavazóik ennyire hülyék. Valamelyik.

2014.01.11. 16:52:26

"legyozni Orbant". Csak errol tudtok beszelni, de arra nem gondol senki mekkora lesz majd a siras-rivas 2 evvel valasztasok utan, mikor rajottok hogy a baloldal tovabbra sem alkalmas kormanyzasra - eleg megnezni mit muvelnek mar valasztasok elott, vagy esetleg emlekezni egy kicsit hogy legutobb sem birtak vegigkormanyozni egy ciklust. Mi lesz most ha ez a 3 osszeall, mar eddig sem birtak egymast!!

Ez az egesz mar lejatszodott parszor, es a "barmi jobb lesz ennel" valasztasi elv nem nagyon mukodott, ahogy a 3-4 partbol osszeallo kormanyvalto ero sem.

Alig varom a picsogast 2016-17 kornyeken.

2llkedő 2014.01.11. 16:58:22

@tivA: "Alig varom a picsogast 2016-17 kornyeken."

Nyugi, meg lesz. Lesz itt picsogás további két-három évnyi fidesz diktatúra után.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 17:02:45

@tivA:

Szóval te azt nevezed kormányzásnak, amikor olyanok vannak a politikában, akik mind szeretik egymást.

Megnyugtat téged, hogy akik az államhatalmat birtokolják,
valamikor mind kollégiumi szobatársak voltak és egymást úgy szeretik, hogy az sosem múlik el...

satibi 2014.01.11. 17:10:02

@félázsiai 2llkedő: Hát az a szomorú, hogy a stadionok építésére nem EU pénzből, hanem a költségvetésből (részben társasági adó részből) kerül sor. Európa bajnokság rendezésre akarunk jelentkezni, ezétr is ez a nagy felhajás (kétszer az orbánék alatt már jelentkeztünk, de nem kellettünk, most a 2020-as EU bajnokság szerte Európában, 13 városban lesz megtartva, ezt akarják megcélozni). Egészségügyre, oktatásra és ezer más dologra lehetne ezt a pénzt költeni, nem felcsútra, meg Szombathelyre, Diósgyőrre, Mezőkövesdre stb. Az NB I-es nézőszám ezer alatt van, arákbetegek száma százezer felett.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 17:18:19

@félázsiai 2llkedő:

A felcsúti stadionra meg azt mondta Orbán, hogy ő kalapozta össze a pénzt a gazdaságból.

Vagyis maga mondta, hogy mint miniszterelnök,

korrupcióra bujtogatta a gazdasági szereplőket.

hagyta,
kérte,
megszervezte,

hogy az üzleti élet szereplői pénzeket utaljanak a házi-stadionjának kasszájába.

... itten is van...

"Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Puskás Akadémia stadionjának építéséhez nem használnak közpénzt, azt magánadományokból fedezik. Ezt azért tartotta fontosnak, hogy ne adjon felesleges támadási felületet, másrészt miniszterelnökként helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos.

A kormányfő hozzátette: reméli, hogy a következő ötven évben csupa olyan miniszterelnök lesz Magyarországon, aki valamilyen célra összehoz annyi magánadományt, hogy valami fontos, különleges, egyedi létrejöjjön. "Hagyományt akartam teremteni, remélem, lesznek követőim" - tette hozzá Orbán Viktor. "

satibi 2014.01.11. 17:19:29

@a 17 éves Parker Schnabel: Az őszi német választásokon a jobboldali Merkel
vezette CDU-nak 5 szavazat hiányzott az abszolút többséghez. Ezután tárgyalást folytattak a legnagyobb ellenzéki riválissal (SPD-szocdemek) és úgy alakítottak közösen kormányt (nagykoalíciót), hogy az SPD-nek a választási eredményénél nagyobb súlya van a kormányban. Képzeld el, hogy a viktor 48%-ot nyet, a maszop 35-öt és koaliciót alkotnak. Az milyen kormányzás lenne? EU barát, oroszbarát, kínai barát, nyugdíjas barát, vállalkozásbarát? Nem! Együtt nyúlnák le az egészet, ott fű nem teremne száz évig.
Tétényi Évát miniszterelnöknek!

csak egy néző 2014.01.11. 17:19:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"
Azt ugye tudod, hogy a stadion nem "poénból" épül, hanem azért mert az EU erre ad pénzt, hogy stadion épülhessen!!!
A Kormány nem tehet mást, az EU meghatározta, hogy mire adja a pénzt ide, és ez a stadion!!"
Ezt, hol olvastad te dögkútszökevény??

csak egy néző 2014.01.11. 17:25:11

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Amugy meg 2002 és 2010 között az egész bíróság és ügyészség a ballib kezében volt, ezért nem sikerült felelősségre vonni."
Hogy is hívták akkor a főügyészt, te fidióta kócsög???
Mintha valami folt, akarom mondani Polt lett volna.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.01.11. 17:27:02

@satibi:

A lenyúlás eztán kezdődne ?

Miért, eddig mit csináltak a fideszesek ?

Te tényleg azt hiszed, hogy eddig a fényevés volt a hobbijuk ?

Nézd meg a földhivatalban, hogy tiéd-e még a lakásod...

2llkedő 2014.01.11. 17:30:44

@a 17 éves Parker Schnabel: "Megnyugtat téged, hogy akik az államhatalmat birtokolják,
valamikor mind kollégiumi szobatársak voltak és egymást úgy szeretik, hogy az sosem múlik el..."

""""Ezért van nagy szükség arra, hogy a mozgalom tisztán önfenntartási ösztönbõl, mihelyt siker koronázza munkásságát, a tagok további felvételét megszüntesse és a továbbiakban már csak
a legnagyobb elõvigyázat és alapos vizsgálat után bõvítse szervezetét. Csak így lesz képes a mozgalom magvát hamisítatlanul frissen és egészségesen fenntartani. Gondoskodnia kell arról, hogy kizárólag ez a mag vezesse tovább a mozgalmat, vagyis állapítsa meg az általános ismertetést célzó propaganda módját, a hatalom birtokosaként pedig kezdje meg azokat a tárgyalásokat, amelyek az eszme gyakorlati megvalósítása érdekében szükségesek.
Régi törzskarából kell nemcsak a megteremtett alakulat összes fontosabb vezetõ állásait betölteni, hanem az egész vezetést is megszervezni. Mindaddig folytatni kell ezt, amíg a jelenlegi párt alapelvei és tanulságai az új állam alapelveivé válnak. Csak azután lehet lassanként az eszmétõl átitatott különleges alkotmány kezébe adni a kormánykereket.""""

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 17:48:21

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Azt ugye tudod, hogy a stadion nem "poénból" épül, hanem azért mert az EU erre ad pénzt, hogy stadion épülhessen!!!
A Kormány nem tehet mást, az EU meghatározta, hogy mire adja a pénzt ide, és ez a stadion!!"

- Ne légy már ennyire primitív. Az EU arra ad pénzt, amire kérünk. De kérni mindig a költségvetési ciklus elején kell, és utána csak arra lehet pályázni, amire kértünk.

2llkedő 2014.01.11. 17:53:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az EU arra ad pénzt, amire kérünk."

Ez nem egészen van így. Az EU se ad minden baromságra pénzt.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:04:36

@félázsiai 2llkedő: A keret fizikai határt szab, de a kereten belül a baromság határait csak a fantázia szabja. A papír meg mindent elbír.

Nem véletlen, hogy a 2006-os választás minden mozgósítást megért minden pártnak, a 2010-es pedig 4 évnyi permanens kampány után következett.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:13:50

@Amadeus62: "Ők legalább ott hagyták a pártot a korrupciós csalások után."

Post hoc ergo propter hoc.

De sajnos nem ilyen szép a helyzet.

Fletóékat - a válság mellett - a 300 forint eltörlésének meg az ingyenes felsőoktatásnak az igénye roppantotta meg vég. A járizmus, a rezsicsökkentésizmus, ha úgy tetszik, ahogy korábban a Fideszt a 19000 forint.
Oldalfüggetlen, ideológiafüggetlen.

Ezért merem állítani, hogy a fijjuk sorsa ugyanez lesz, hiába találják meg a demagóg szót az azt elváró fődbutákkal pont olyan jól, mint Fletó találta.

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:15:35

@babakék: Tudod, ha buzi vagy, és buzibárba jársz, akkor nagy valószínüséggel az ismerőseid jó része buzi.
Ebből nem lehet azt a következtetést levonni, hogy az egész ország úgy gondolkodik mint te.
Viszont egy primitív hozzáállás az, hogy aki nem azt fújja amit te, az fizetett fideszbirka.
Nagy liberálisok vagytok, de a más véleményét nem vagytok képesek elfogadni. Se te, se az itt kommentelő 200 másik sem.
Ábrándozz csak arról, hogy a közvéleménykutatókat jól átveri mindenki. Legfeljebb pofára estek, de akkor meg arról lehet panaszkodni, hogy így a választási rendszer, meg úgy.

Miben volt jó Bajnai? Milyen program jó? Az nem program, hogy
"olyan ország lesz, ahol majd jól él mindenki, meg hazajönnek angliából a népek, meg 220 ezer munkahelyet teremtünk."
Mert ezt monda. Az értelme annyi, mint ha azt mondta volna, hogy brumma, csak az rövidebb lett volna.

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:16:57

@Amadeus62: "a narancs seggnyalóknak, amit a HVG ír az csak is balliberális ármánykodás, hazugság, csúsztatás lehet."
Á dehogy. A HVG például milyen megalapozott volt a bajai videóval is...

babyku 2014.01.11. 18:20:33

@fizetekmegegysort: hány FIDESZes javaslatot is fogadott el a mszp a patkóban?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:22:56

@monddazigazatmar: " Az nem program, hogy
"olyan ország lesz, ahol majd jól él mindenki, meg hazajönnek angliából a népek, meg 220 ezer munkahelyet teremtünk.""

Te most Matolcsyt és Viktort kritizálod, de titokban, ezért a neveket és a számokat direkt megváltoztattad?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:26:30

@monddazigazatmar: "A HVG például milyen megalapozott volt a bajai videóval is... "

Beszopták, elnézést kértek, következménye lett.

Említenél meakulpában és lemondásban végződő hírbotrányt a Dörmögő Dömötör társlapjánál a Magyar Nemzetnél?

babyku 2014.01.11. 18:27:11

@a 17 éves Parker Schnabel: Csak ne nagyon örülj a 4-es metrónak mert nem tudsz majd benne közlekedni - valamennyiünk inge-gatyája - ami ráment - ki lesz ott rakva. Csak Demszky harsány röheje fog hallatszani a lukban!

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:29:10

@dr. mesterseges szinezek: Bajnait idéztem. Lófasz nincs, nem hogy program. Ötletük sincs, hogy mit kéne csinálni.
Amit hallottam tőlük, az az hogy:
220 ezer munkahely 4 év alatt.
Csudaszép, csudajó ország
Oktatás
Bankadó megszuntetése.
Ez aztán program. Meggyőző.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:34:25

@monddazigazatmar: Nem tehetnek róla, az 1 millió új munkahely már foglalt volt.
Az Angliából hazatérés is plágium, ui. Matolcsyék álláspontja volt, hogy azért jó, hogy elhúznak az országból a fiatalok, mert majd jól hazajönnek utána.

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:35:15

@dr. mesterseges szinezek:
Figyelj csak mesterséges szinezék. ÉN jobboldaliként nem olvasok jobbos ujságot, portált, akármit. Nem érdekel.
Én kifejezetten csak balos klubrádiót hallgatok, meg balos portálokat, blogokat olvasok.
Mert nekem nem kell dicshimnuszt hallgatnom semmiről. És engem, mint értelmes embert a másik oldal véleménye érdekel inkább. A fidesz baromi sok döntésével, politikájával, irányával nem értek egyet. De az a hazugsághalmaz, csúsztatás, álszentség amit a balos média nyomat egyszerűen hányingert kelt.

csak egy néző 2014.01.11. 18:36:03

@monddazigazatmar:
Idézd csak ide Viktorkád programját a 2010-es választás elöttről???

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:40:54

@dr. mesterseges szinezek: Ennek mi értelme amit írsz? Egymillió már foglalt, mondtak 200at?
Van lövésük, hogy mit kéne csinálni? Meg mernék csinálni?

Tudod, van a fidesz. Kitalálta, hogy betiltják a nyerőgépeket. Megcsinálták. Eredmény? Pár maffiacsalád rábaszott. Néhány száz tisztességes szerelő rábaszott. Pár százezer alkesz haragudott, de nem tudott többet játszani ezért hazavitte a pénzt a családnak.
Fletó benyujtotta volna a javaslatot, 3 ember nyilatkozott volna a tévében, hogy mérges, és vissza is vonták volna az egészet.

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:42:44

@csak egy néző: Te most nem arról akarsz éppen meggyőzni, hogy a baloldal mennyivel jobb? Meg tisztességesebb?

Orbán nem mutatta be a programot, akkor ti sem. Akkor ti mást is ugyanugy csináltok?

2llkedő 2014.01.11. 18:49:20

@monddazigazatmar: "Orbán nem mutatta be a programot, akkor ti sem. Akkor ti mást is ugyanugy csináltok?"

Ha csak a diktatúra felszámolása a cél, már az is elegendő.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:49:22

@monddazigazatmar: Ez elég frappáns válasz, csak nem a feltett kérdésre.

Részletekre bontom, hátha...

Jobboldali sajtót nem olvasóként tisztában vagy azzal, hogy a Magyar Nemzet nem negy vagy két esetben, de szakmányban _tévedett_?

És olyan esetről tudsz-e, amikor egy ilyen _tévedésük_ során bárki lemondott volna, vagy csak írt volna egy őszinte sort, hogyaszongya "elkúrtam, nem kicsit: nagyon"?

Nem függ emberélet vagy jószág a választól, csak elhelyezném a szálkát és gerendát a merahávégéis origójú rendszerben.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:50:46

@monddazigazatmar: "Ennek mi értelme amit írsz?"

Szálka és gerenda, semmi több.

J.László 2014.01.11. 18:53:12

@Francois77:
Jobb cikket írtál, mint a szerző.

csak egy néző 2014.01.11. 18:53:15

@monddazigazatmar:
Ugye aki nem nem fidióta az csak komcsi lehet?
Ez a mondatod pedig lenyűgöző.
"De az a hazugsághalmaz, csúsztatás, álszentség amit a balos média nyomat egyszerűen hányingert kelt."
Ha egy kicsit nézed a rém HIR tv- és az ECHO kanálist ez a mondatod akkor válik csak igazzá, csak a balost kell jobbosra cserélned. Én ugyanezt érzem, ha belenézek ebbe a két fos tv-be.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 18:56:26

@monddazigazatmar: "Pár százezer alkesz haragudott, de nem tudott többet játszani ezért hazavitte a pénzt a családnak."

Valószínűleg nem tudod, mi az az alkoholista, és hogyan viselkedik. Nó offensz, ez egy olyan tudatlanság, ami nem szégyen.
Aggályosnak az ezel kapcsolatos megalapozatlan következtetések levonását nevezném.

monddazigazatmar 2014.01.11. 18:58:08

@félázsiai 2llkedő: Miért? Nincs demokrácia? Nem szavazhatsz? Vagy nem mondhatsz amit akarsz? Mijen jogod sérült?

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:01:47

@dr. mesterseges szinezek: Akkor segítek, ha nem megy az értő olvasás.
"em olvasóként tisztában vagy azzal, hogy a Magyar Nemzet nem negy vagy két esetben, de szakmányban _tévedett_?"
NEM vagyok vele tisztában, mert nem olvasom.
"És olyan esetről tudsz-e, amikor egy ilyen _tévedésük_ során bárki lemondott volna"
NEM, mivel nem olvasom, fogalmam nincs, hogy mit, ki hol hova ír.

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:05:25

@csak egy néző: akkor neked is újra. Mivel nem nézem a jobbos médiát, fogalmam sincs hogy mit csinálnak. De tényleg nem érzed gáznak, hogy ha írok valamit, arra az a válasz, hogy bezzeg a másik?
Tehát ha nekem hányingerem van a baloldal kamujától, arra nem az a válaszod, hogy nem is kamu, hanem igaz, hanem az hogy a hirtévé is kamuzik? Mitől vagytok ti jobbak? Miért lenne a ti rezsimetek jobb?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 19:07:42

@monddazigazatmar: Uhum, értem.

A "ballib" sajtót viszont figyelemmel kíséred. De még nem értesültél abból a MaNem munkásságáról.

Elhiszem.

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:08:21

@dr. mesterseges szinezek: Miért is nem tudom, hogy mi az az alkoholista?

Van néhány tucat ismerősöm akiknek kocsmájuk van, talponálló is, jobb is, eléggé tudom, hogy mi az alkoholista.
Meg azt is, hogy ezek 3 sör-hubi mellett a havi fizut beleverték a gépekbe. Asszony meg sírt rítt a kocsma előtt.

J.László 2014.01.11. 19:09:49

A cikkben felvázolt okfejtés ott csúszik el, hogy ezt az egész "ellenzéki összefogást" (újbeszélről magyarra fordítva: Gyurcsány bejuttatását a Parlamentbe) az egykori SZDSZ egykori holdudvarát alkotó újlipótvárosi megélhetési megmondóemberek (Heller, Konrád, stb.) zsarolták ki.

Tehát ismét (vagy még mindig) nincs új a Nap alatt. A "baloldalon" a helyzet változatlan. A Fidesz elsöprő győzelemre számíthat.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.11. 19:10:05

Érdekesnek találnám ezt a webkettes diskurzust, ha történetesen nem lenne rém unalmas.

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:11:51

@dr. mesterseges szinezek: ühüm vagy nem ühüm, fogalamam nincs, hogy mit ír a magyar nemzet.
Vagy azt kéne ténynek vennem, hogy az index megírja, hogy a MN hazudott?
Olyan cikket sem olvastam egyébként, vagy nem emlékszem rá.
De leszarom, ha szerinted attól lesz korrekt valami, mert a másik sem az, akkor simán hülye vagy.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 19:12:43

@monddazigazatmar: Ja, de most, hogy az alkoholista a játékgépnek fenntartott keretet nem tudja felhasználni, beugrik neki a családi költségvetéssel szembeni kötelessége.

Ezt is elhiszem.

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 19:14:20

@monddazigazatmar: Mondom, elhiszem.
Te már az igazat mondod.

2llkedő 2014.01.11. 19:14:23

@monddazigazatmar: Az átkosban is demokrácija vót.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 19:21:04

@monddazigazatmar:

Úgy emlékszem, hogy valaki távozott utána....

Lomnici retus következményei?

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:25:11

@dr. mesterseges szinezek:
Ó te barom.
Tudod, hogy mi a játékszenvedély? Hogy azok a rohadt automaták hány családot basztak szét?
Nem arról van szó, hogy most mekkora family guy lesz egy alkesz senkiházi, hanem az, hogy az 5 sörénél többet ugysem tud meginni, és hazamegy, akkor anyusnak van esélye otthon kibugázni némi pénzt a farzsebéből

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:26:15

@dr. mesterseges szinezek: Jó, ha hiszed ha nem, fingom nincs, hogy mit mikor írt a magyarnemzet, és hogy valaki valamikor lemondott e. Nem tudom. És nem is fogok utánaolvasni. Minek?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.11. 19:31:11

@monddazigazatmar:

Klubrádióból tudhatnád. Fentebb azt írtad, hogy hallgatod. De a balos blogok -amiket olvasol, ahogy mondtad-(de még a jobbosok is!) írtak róla eleget.

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:36:25

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ja, a 2011es hír. Vágom. Ez:
Figyelmeztetésben részesítette kedden az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettesét Belénessy Csaba, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a december elején sugárzott felvétel miatt, amelyben kitakarták Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét.

Te azt kéred rajtam számon, hogy nem tudom hogy ennek mi lett a következménye? Hmm. Amire emlékszem, hogy valami szerkesztő kiphotoshoppolta a lomnicit. Hogy miért, azt senki nem tudta. Összekeverte valami elitélttel? Nem emlékszem. Értelme nem sok volt. Lebaszták.
Mi van vele

genyamagyar 2014.01.11. 19:38:43

@monddazigazatmar: Na akkor sorold, hogy mit is hazudott a balos média?

genyamagyar 2014.01.11. 19:39:40

@monddazigazatmar: "5 sörénél többet ugysem tud meginni, és hazamegy, akkor anyusnak van esélye otthon kibugázni némi pénzt a farzsebéből"

Ha Ha Ha! :DDDDD

WhyCantITouchIt? 2014.01.11. 19:40:14

Jajj, istenem.
Annyira vicces, ahogyan néhányan túl komolyan veszik magukat és élet-halál harcot, esetleg apokalipszist vizionálnak egy valójában számára huszadrangú kérdésből.
Talán az Orbán rendszer a bejárati ajtón dörömböl, vagy olyan szintű egzisztenciális fenyegetést jelent a rendszer, hogy már egymást falják fel az emberek?
Hjaj, mindegy.
Remélem a következő cikk arról fog szólni, hogy a szerző méltatlankodik amiatt hogy Magyarországon vajon miért van a béka segge alatt a politikai kultúra - nem is értem...Vajon miért!!??
Igaz is, szavazzunk újra a vödörre, ha meg nem jön be, no nem baj, már megszoktuk.

Francois77 2014.01.11. 19:42:59

@J.László: kösz szépen, de azért ne túlozzunk. én csak azt írtam, amit gondolok, meg amit olvastam valahol, és igazolva láttam azt, hogy valós info. A szerző meg gondolom jól utána nézett mindennek. Például valószínűleg ő is olvasta, hogy MINDEN közvélemény-kutató szerint a bizonytalanok megoszlása nagyjából megegyezik azokkal, akik elmondják, kire szavaznának, úgyhogy itt nem nagyon van a balnak bővülési lehetősége. És valószínűleg ő is olvassa azokat a cikkeket, akár hvg-n akár máshol, akkor MSZP-s vezetők szivárogtatják ki, igaz név nélkül, hogy gáz van, mert akárhova mennek, az emberek nem érzik, hogy váltani kellene, és a kormányváltó hangulatot nehéz létrehozni, ha nincs rá igény.

monddazigazatmar 2014.01.11. 19:43:45

@genyamagyar: á, az soha semmit. Az orbán pálinkát árul, a fidesz betiltotta a szegfűt kelenföldön, 4 millió család meg éhezik. 40ezren vesztették el a megélhetésüket, mert nem árulhatnak dohányt

Hannibal ante portas 2014.01.11. 19:59:12

A blog így került föl/ki az Indexre: "Akarja, hogy Orbán maradjon?" Igen, akarom.

genyamagyar 2014.01.11. 20:12:43

@monddazigazatmar: Ezek nagyjából igazak is... a 4 millió család pedig biztosan nem hangzott el. Annyi nincs is. Ezt csak valami fidesz-troll találta ki. :)

monddazigazatmar 2014.01.11. 20:20:18

@genyamagyar: Igen. Igazak. Ülj vissza fiam, hülye vagy, az is maradsz.
Orbán árulja a pálinkáját. - Hát mi mást csinálna a miniszterelnök, ott van a spárban, vagy cba ban és páleszt árul.
fidesz betiltotta a szegfűt- jaja. hogyne.
4 millió család szerinted sincs? Akkor miért írták több helyen is?
40ezer ember MEGÉLHETÉSE függött a dohánytól. Na persze. Attól mert a kisboltban árult cigit, és abból eladott egy héten 500 darabot, ami forgalomban igaz, hogy 400ezer forint, de nyereségben max. 20 ezer volt. Ez nem megélhetés.

Amúgy a sok éhező jól bírja, afrikában azért meg is halnak az éhezők, itt nálunk köszönik jól vannak, csak mindig éheznek az indexblogokban.

monddazigazatmar 2014.01.11. 20:23:40

@genyamagyar: ja, a békemenetben, fideszgyűlésen, 2006ban, tévészékháznál mindig csak fizetett emberek voltak.
Igaz ez, mint a bajai videó :D

monddazigazatmar 2014.01.11. 20:25:13

@genyamagyar: ja, szakértő a klubrádióban: az hogy alacsony az infláció, az azért van, mert nincs vásárló, ezért a kereskedő nem tud emelni árakat, ezért nem emel, tehát rossz, hogy alacsony az infláció.
Majdnem belementem az árokba amikor azt így lenyilatkozta

fizetekmegegysort 2014.01.11. 20:27:55

@monddazigazatmar: édeskincsem! Az alkesz nagypám nem nyerőgépezett, mer nem vót az átkosba. Aztán mégis el tudta kúrni a teljes fizuját: sörre, borra, haverok megvendégelésére, taxira, kurvára... Meséljek még? Fogalmad nincs az alkeszekről! A szenvedélybeteg az élményt hajtja. A szenvedélybeteg attól még az marad, hogy elviszik a játékgépet. Pl pénzben fog kártyázni, lovizik, kaparós sorsjegy és még ki tudja mi mindenre szórja el a lóvét, de elszórja. A Te Drága Viktorod ezt is csak azért szüntette meg, hogy most újraossza a piacot a haverok között. Írta a balos médija eleget, nem olvastad?!

kvadrillio 2014.01.11. 20:39:26

Cinema City felvásárolta a Palace Cinemas-t
Index - 2011.01.20. 15:53 24 |

A Cinema City felvásárolta a kelet-európai Palace Cinemas céget, ezzel a Cinema City Európa 3. legnagyobb moziüzemeltetője lett.
Címkék
cinema city, mozi, palace cinemas

A Cinema City (CCI) International, a Közép- és Kelet-Európa és Izrael legnagyobb moziüzemeltetője felvásárolta a Palace Cinemas
hálózatát, ami 15 multiplex moziban 141 teremmel rendelkezik Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Az ügylet vételára 28 millió euró volt. A felvásárlás jelentősen erősíti a CCI pozícióját a magyar és cseh piacokon, illetve Szlovákia is bekerül a CCI működésével lefedett országok közé.

A CCI megszerezte Palace Cinemas 4 társaságának 100 százalékos tulajdonjogát. Ez a négy egység nyolc multiplex mozit üzemeltet 65 teremmel Csehországban, négy mozit 47 teremmel Magyarországon és három mozit 29 teremmel Szlovákiában. A magyar mozik konkrétan: a MOM, a Mamut 1-2, a Westend és a Campona. A vételár a megszerzett társaságok 2010-es normalizált eredmény mutatójának a hatszorosa.

A CCI a Palace Cinemas alábbi leányvállalatait szerezte meg: Palace Cinemas Czech s.r.o., Palace Cinemas Magyarország Kft, Palace Cinemas Slovak Republic s.r.o. és Palace Multikino s.r.o. A felvásárlás nem vonatkozik a magyarországi Palace Mozi Kft-re, ami öt multiplex mozit üzemeltet Budapesten és három további multiplexet vidéken.

“A felvásárlás eredményeként termeink száma 866-ra, míg az általunk üzemeltetett multiplex mozik száma 90-re nő” – mondta Moshe Greidinger, a CCI, Kelet-Európa és Izrael legnagyobb moziüzemeltetőjének vezérigazgatója. A cég aktívan tevékenykedik a mozikkal kapcsolatos reklámozás és a filmforgalmazás területén is.

2010-ben a CCI 30,5 millió jegyet értékesített hat országban, ami 11,1 százalékos növekedés 2009-hez képest. A CCI csoport több mint 4 000 alkalmazottat foglalkoztat 7 országban.

....beszarááááás !!! EZEK A ZSIDÓK FELVÁSÁROLJÁK AZ EGÉSZ VILÁGOT !!! :o)))))))

monddazigazatmar 2014.01.11. 20:45:26

@fizetekmegegysort:
"Pl pénzben fog kártyázni, lovizik, kaparós sorsjegy és még ki tudja mi mindenre szórja el a lóvét, de elszórja. A Te Drága Viktorod ezt is csak azért szüntette meg, hogy most újraossza a piacot a haverok között. Írta a balos médija eleget, nem olvastad?"
Hát, még nem nagyon osztotta újra ugye? Az, hogy nyitnak 3 kaszinót nem oszt, nem szoroz egy szabolcsi vagy zalai zsákfalu lakóinak.
Ja, ha kártyázik, akkor ott marad valamelyik helybelinél a pénz. A lovit meg ne is hozd fel, semmi köze a játékgépekhez. Mindenki úgy volt, hogy kocsma, iszik, aztán beledobál. Most már nem tud beledobálni.
Hidd el, hogy van fogalmam az alkeszekről, meg nyerőgépfüggőkről. 6 millám bánja, hogy egy üzlettárs titokban beleszeretett a gépekbe.

monddazigazatmar 2014.01.11. 21:38:35

@kvadrillio: miért? a palace cinema valami árja fehér cucc volt?

dr. mesterséges színezék 2014.01.11. 21:46:05

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A csepegtetett információk ismeretében igazmondó kartács jusztisjobboldali. Az olyan, hogy a jobboldali médiát kerüli, a balból meg igyekszik meg nem érteni semmit, nehogy valamilyen megismert körülmény kibillentse a jobboldalizmus kegyelmi állapotából.

igazigaigaz 2014.01.11. 22:12:51

itt azon megy a vita, hogy két szar közül melyikbe lépjek?:-)

monddazigazatmar 2014.01.11. 23:44:55

@dr. mesterseges szinezek: Jaj, te nyomorult, utoljára megpróbállak megvilágosítani.
Van a kormánynak sok döntése. Van ami szerintem jó, van ami nem. Ennek a kormánynak volt jó sok szar döntése, ami nem tetszik, nem értek egyet.
A jobbos propagandát nem hallgatom, mert minek? Megcsinálnak valamit, aztán magyarázzák. Általában meg szoktam érteni dolgokat különösebb magyarázat nélkül. Azt hallgatom meg, hogy a másik oldal mit gondol róla. Csak az a kurva nagy gáz, hogy a baloldal túloz, hazudik és csúsztat. Erre pedig nem válasz az, hogy a jobbos média is, mert azzal nem vagyok meggyőzve, hogy ti jobbak, okosabbak, szebbek lennétek.
Mert a balos médiának nem elég, ha azt írja, hogy 3 millióan a létminimum alatt élnek ( ami 95ezer forint/fő/család) és azt jelenti, hogy ennyiből lehet viszonylag nyugodtan lenni, hónapról hónapra, neki azt kell írnia, hogy 4 millió család éhezik. Ami képtelenség. Nem kell ehhez jobbos ujságot olvasni, ez hülyeség. Még az a 3 millió ember sem éhezik. Sőt, személy szerint én azt sem hiszem el, hogy bárki is éhezne Magyarországon.
Szóval, ha ez kamu, meg a másik, meg a harmadik, akkor miért is higgyem el a negyediket, meg ötödiket?
Úgyhogy, olvasva a ballib blogokat csak arról tudnak meggyőzni, hogy
1. hülyék, mert nem tudnak semmi új programot
2. jó nagyokat hazudoznak.
Volt 8 évük, elbaszták. Nem tudsz mondani egy programot amit végigvittek volna. A fidesz meg megcsinál dolgokat. Lehet, hogy jó, lehet hogy nem jó, de legalább csinál valamit.

monddazigazatmar 2014.01.11. 23:46:35

@dr. mesterseges szinezek:
Ja még egy gondolat.
"igyekszik meg nem érteni semmit,"
Sajnos értem a baloldali médiát, és tényleg hányok tőle

Tallono 2014.01.11. 23:55:19

@Fedor: Oh bocs, elfelejtem néha, hogy te gyűlölöd Magyarországot, nem akarsz a magyaroknak semmi jót, és csak a saját ballib rémálmodat akarod rászabadítani az országra, én kérek elnézést...

csak egy néző 2014.01.12. 00:07:03

@monddazigazatmar:
"Mivel nem nézem a jobbos médiát, fogalmam sincs hogy mit csinálnak. De tényleg nem érzed gáznak, hogy ha írok valamit, arra az a válasz, hogy bezzeg a másik?"
Kiskancsó, egyszerű vagy, mint egy faék. Magadat cáfolod, nem nézel jobbos médiát, csak baloldalit, de tuti vagy benne, hogy a balos hazudik, Bravó öcsém, ez aztán a tájékozottság. De lehet, hogy simán mazochista (önkínzQsban kéjelgő) vagy és imádsz hányni. Javaslom a protkós szoríts össze közben, mert akkor a sűrüje bentmarad.Tudod öcsém te vagy az élő példa Ranschburg Jenő (talán hallottál már róla) gondolatára.
""-Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik".

monddazigazatmar 2014.01.12. 00:18:45

@csak egy néző:
"csak baloldalit, de tuti vagy benne, hogy a balos hazudik, Bravó öcsém, ez aztán a tájékozottság."
Ha azt mondom, hogy tegnap felugrottam a holdra meg vissza, akkor neked ehhez be kell telefonálni a székházba eligazításért, vagy magadtól is sejted, hogy hülyeség? 4 millió család van szerinted itthon összesen? Ehhez csak egy kis ész kell nem másik oldali média...
A mazochizmus valós probléma, mentségemre legyen, hogy bolgárúr hangja jobb vérnyomásserkentő mint a redbull. Mindig felébreszt.
Ja, nem vagyok az öcséd. És nem emelek senkit sehova. Ha pedig valaki agykéreg nélkül van, az inkább balos lehet, aki világvégét vízionál, meg diktatúrát, meg éhező milliókat.

csak egy néző 2014.01.12. 00:50:41

@monddazigazatmar:
Téged sem az eszedért tartott meg anyád.
Egysejtű fidióta komám. Látszik, hogy a leírt szöveget sem tudod értelmezni, te kis Bolgár Gyuri fan. Hol is írtam en 4 millió családról? Apropó. Mennyi lóvet utaltál át a Magyar Csapat támogatására, remélem, már bele léptél. Tartogasd még a tehetséged egy kicsit. Nem soká indul az ujságotok. Oda aztán írkálhatsz dicsőítő, seggnyaló firkálmányokat a "Mai seggnyalóink" rovatba, még kapsz majd ajándékot Kerény elvtárstól diszcsomagban egy kis kóstolót nemzetvezetőd reggeli produktumából. Jó étvágyat hozzá kiskancsó.

monddazigazatmar 2014.01.12. 01:37:56

@csak egy néző: Látod mennyire primitív vagy. Válaszolni nem tudsz, érvelni sem, na ilyenkor jön a fikázás, meg személyeskedés. Mondtam valahol hogy te írtál ilyet? Nem. Balos média. Olvastam. Marhaság. Nem kell ahhoz jobbost olvasnom, sőt semmit, hogy tudjam, hogy magyaroszágon nincs 4 millió család.
De továbbra is mondjad csak amit akarsz, meg írkálj. Aki nem azt fújja ami te, az hülye. Éljen a liberalizmus. Majd ott fogtok huppogni a 10%-kal, és lesz ujabb 4 évetek, hogy megmagyarázzátok, hogy milyen szar minden. szerencsétlen

DeMarco 2014.01.12. 07:31:09

@Tallono: Minek húzod fel magad? Inkább azt magyarázd meg, h a jobbik miért ül a fűben és hallgat, mint a csuka? Fel kellene ébredni és kampányolni, mert kissé elfásultak a bársonyszékekben...

Végigolvastam közel 400 kommentet és világosan látszik, h a ballibák is teljesen össze vannak zavarodva és utálják amit művelnek az elvbarátaik.

Akkor mit várnak egy jobboldalitól? Süt a nyugalom jobbról és süt a kétségbeesés balról. Pedig ez csak blog, ahol túlsúlyban vannak a ballibák. A valóságban ennél sokkal rosszabbul állnak.

Egy választáshoz szavazók is kellenek, nem csak like-ok. Azok nélkül nem fog menni. De ahhoz meg program kell, üzenet, mondanivaló, karakter, hitelesség. Ezeknek mind híján vannak balról... Ami meg van, az csak még inkább elriasztja az embereket.

2llkedő 2014.01.12. 07:39:53

@monddazigazatmar: "Sajnos értem a baloldali médiát, és tényleg hányok tőle"

Zavarnak a tények?

eßemfaßom meg áll 2014.01.12. 10:10:12

@félázsiai 2llkedő: "Azok az alagutak meg a völgyhidak is olcsóbbak voltak, mint a párin épülő M4-es autópálya."
A Jereváni rádió híreit hallhatták.

A hír igaz, csak nem olcsóbbak hanem drágábbak az alagutak meg a völgyhidak és nem a prérin épül hanem árterületen + 2folyón + védett területen épül az M4-es autópálya.

dr. mesterséges színezék 2014.01.12. 10:59:54

@monddazigazatmar: "Tudod, hogy mi a játékszenvedély?"

Tudom. És te tudod, hogy játékgépek előtt is voltak gépfüggők? Ugyanazt a célt szolgálja a snóbli, az ulti, a fájer, de a kaparós sorsjegy és a lottó is. És azt tudod a Szerencsejáték Zrt-nek ki (mi) a tulajdonosa?
Vigyázz, ne ballib médiában nézz utána! De jaj, jobboldaliban meg nem szoktál. Ez patt.

Az öt sör után hazatérő alkoholistának ideája ékes bizonyítéka annak, hogy milyen bátran nyilatkozól arról, amiről fogalmad sincs... vagy van, de bevállalós vagy, mint Selmeczi Gabi.

2llkedő 2014.01.12. 11:30:17

@eßemfaßom meg áll: Valamivel alá is tudod támasztani a hazugságaidat? Mondjuk számokkal.

eßemfaßom meg áll 2014.01.12. 12:06:36

@félázsiai 2llkedő: Mondanám, hogy felesleges mert a hitet ugyse lehet tényekkel megdönteni, de azért hívjuk segítségül a matematikát:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kőröshegyi_völgyhíd

2007-es!!!! áron 14,2 kilométer völgyhidas autópálya 76 milliárd forint, ez 2007-es!!!! áron 5,3milliárd/km (ha össze akarod hasonlitani az m4-el, bártan szorozd fel 6 év inflációjával)

hvg.hu/itthon/20140103_Az_EgyuttPM_bepanaszolta_a_38_milliardkm

M4 Tiszán-Zagyván-ártéren-Natura2000 területen, köolaj és földgáz valamint villamoshálózat kiváltással együtt 3,8milliárd/km 2013-as árfolyamon

a matematika jelenlegi állása szerint 3,8<(5,3xinfláció)

2llkedő 2014.01.12. 12:21:04

@eßemfaßom meg áll: Öcsisajt!
A Kőröshegyi völgyhidat számold nyugodtan Piktorodhoz, mivel a nyomvonalat ők határozták meg.

Azon a szakaszon pedig nem épült alagút.

Lehet úgy is számolni, hogy maga a Kőröshegyi völgyhíd mennyibe került, azt elosztani az 1,7 km-rel. Akkor még elriasztóbb számot tudsz kihozni.

eßemfaßom meg áll 2014.01.12. 12:36:45

@félázsiai 2llkedő: elnézést, hogy azokkal az adatokkal számolok amikre hivatkozva drágállják az m4 szakaszt.

2llkedő 2014.01.12. 12:52:07

@eßemfaßom meg áll: Ha hitelesebb akarnál lenni, akkor az M6-ossal hasonlítgatnád, mivel egy Tisza híd nem drágább, mint az M6-os völgyhídjai, mivel nagyjából azonos a hosszuk.

Az pedig, hogy még miket aggatsz rá az M4-esre, senkit nem érdekel. Az inflációt se számolta a fidesz korábban, amikor ekézni kellett az ellenséget.

És ismétlem, Piktorod jelölte ki a Kőröshegyi nyomvonalat, rajta kérd számon, hogy miért nem egy olcsóbb nyomvonalat jelölt ki.

2llkedő 2014.01.12. 13:14:54

@eßemfaßom meg áll:
hvg.hu/gazdasag/20131127_Uj_csucs_38_milliardba_kerul_egy_kilomete

"""A második, a Tisza-hidat is magában foglaló 2,3 kilométeres szakaszt nettó 32,59 milliárdért vállalták (nyertese az Acél-Híd Konzorcium – vagyis a Közgép Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. kombója),"""

Ez 14,17 Mrd/km árat jelent.

5,7<14,17

2llkedő 2014.01.12. 13:17:10

@eßemfaßom meg áll: Ja? És azt még nem kérdeztem meg, hogy ez az ár hogyan is viszonyul a horvát autópályához képest, ami ugye hegyen-völgyön keresztül vezet.

eßemfaßom meg áll 2014.01.12. 13:18:05

@félázsiai 2llkedő: Figyu kislány, te jöttél a "drágábbavölgyhidnálmegalagutnális" bullshittel amit a szimpla tények cáfolnak

az m6 alagutas része 8km 50milliárd Ft.

2llkedő 2014.01.12. 13:48:21

@eßemfaßom meg áll: Öcsisajt!

"az m6 alagutas része 8km 50milliárd Ft."

Ez a szakasz völgyhíd-alagút-völgyhíd-alagút-völgyhíd....

Azaz gyakorlatilag végig műtárgy.

50/8=6,25 << 14,17

eßemfaßom meg áll 2014.01.12. 14:06:43

@félázsiai 2llkedő: ezzel szemben az a pár km-es szakasz amin megy a rinya, szintén végig műtárgy csak nem szilárd földre építve hanem árterületre meg folyók fölé

eßemfaßom meg áll 2014.01.12. 14:08:24

@eßemfaßom meg áll: és hogy magamat ismételjem:

"@félázsiai 2llkedő: Mondanám, hogy felesleges mert a hitet ugyse lehet tényekkel megdönteni"

szóval itt én meguntam a lóval sakkozást.

2llkedő 2014.01.12. 15:26:49

@eßemfaßom meg áll:Öcsisajt!

"""A második, a Tisza-hidat is magában foglaló 2,3 kilométeres szakaszt nettó 32,59 milliárdért vállalták (nyertese az Acél-Híd Konzorcium – vagyis a Közgép Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. kombója),"""

Ez 14,17 Mrd/km árat jelent.

2llkedő 2014.01.12. 15:28:02

@eßemfaßom meg áll:
"ugyse lehet tényekkel megdönteni""

Már csak az a kérdés, mik a tények?

2llkedő 2014.01.12. 17:38:37

@eßemfaßom meg áll: Mi van Öcsisajt? Kifogott rajtad a matek?

De ha gondolod, szakmailag is (hídépítés, útépítés) vitázhatunk.

eßemfaßom meg áll 2014.01.13. 10:15:57

@félázsiai 2llkedő:

"szóval itt én meguntam a lóval sakkozást."

Kandeláber 2014.01.13. 10:37:10

Nem kell itt szabadkozni.
Ezek vagytok, ez borítékolható volt.
A megújult baloldal.
Gratula.

2llkedő 2014.01.13. 11:57:57

@eßemfaßom meg áll: Szar ügy, ha nem vagy képes vitatkozni. Szállj le a lóról, oszt próbálkozz meg gyalogosan.

A tények tudod makacs dolgok. Tanulj meg számolni!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.13. 13:17:00

@Fedor: "de egyrészt az MSZP vezetése azóta teljesen kicserélődött"

:-DDDDD oké, értem én a viccet! :-DDDD

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.13. 13:18:10

@a 17 éves Parker Schnabel: "Te külföldön élsz, ugye ?"

amennyiben Angyalföld vagy éppen Óbuda annak számít, igen, miért?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.13. 13:22:35

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Másrészt meg folyton a mentelmi joga mögé bujt az a féreg!"

www.origo.hu/itthon/20110912-felfuggesztette-a-parlament-gyurcsany-ferenc-mentelmi-jogat.html

"MINDEN BIZONYÍTÉKOKAT ELREJTETTEK, ELSUMÁKOLTAK!!"

tehát akkor a fideszes ügyészség, meg bíróság balfasz. értem.

"A jelen Korménynál viszont NINCSENEK ügyek"

jól van, jól van, mondom, hogy értem a tréfát! :-DDDDD

DeMarco 2014.01.13. 15:00:06

@Fedor:"de egyrészt az MSZP vezetése azóta teljesen kicserélődött"

Muhaha :DDDDDD

Humor herold... a többi csacskaságot már nem is érdemes idézni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.13. 16:11:01

@idelle: @DeMarco: Hasonlítsátok össze az elnökségeket, és nézzétek meg, hogy hányan indulnak a régiek közül a mostani választásokon. Számottevő a különbség. Ma az MSZP elnökségének alacsonyabb az átlagéletkora, mint a FIDESZ elnökségnek, és kevesebb volt MSZMP tag van benne, mint a FIDESZ kormányban.

Egyéb kérdés?

2llkedő 2014.01.14. 06:44:38

@Fedor: Tudod az úgy van, hogy mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát. No most a fideszesek 18 évesnek érzik magukat, tehát ők fiatalabbak, mint a maszoposok.

JewRivers 2014.01.14. 12:06:20

@Fedor: "Hányszormondjamnemleszgázármelés" Ildikó egyedül lerontja az átlagéletkort
Meg a nőcsábász "orbánviktorozó" brüsszelbe menekült na ők, neked semmik?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.14. 14:10:39

@Fedor: "Egyéb kérdés?"

talán csak annyi, hogy az életkor milyen hatással van a minőségre. és a politikai felfogásra. és a tervezett programokra - tenném hozzá, ha az MSZP esetében beszélhetnénk ilyenről.

nézd, az MSZP lepődött meg legjobban, hogy a Fidesz felrúgta a korábban örök(ös)nek hitt váltórablógazdálkodást. és bár a Fidesz fölényének csökkenésével ebben nyilvánvalóan lesznek változások, az alapelv marad: a hatalom a pénz miatt kell, a pénz pedig a hatalom miatt.
ez persze nem meglepő, nem úgy, mint az, ahogy te a fiatalítástól minőségi javulást is vársz. csak szólok: hiába.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.14. 16:29:23

@idelle: "talán csak annyi, hogy az életkor milyen hatással van a minőségre. és a politikai felfogásra."

Önmagában persze nem érték, csak jelzi, hogy - szemen a fidesszel - az mszpnél volt változás a párt élné, nem pont ugyanazk jönnek vissza.

@JewRivers: ""Hányszormondjamnemleszgázármelés" Ildikó egyedül lerontja az átlagéletkort"

Csak hogy ő se nem párt döntéshozó, se nem képviselőjelölt. Nyugdíjas, akitől max. néha tanácsot kérnek, aztán vagy megfogadják, vagy nem.

Tallono 2014.01.14. 21:23:14

@Fedor: Az egy helyes, ésszerű döntés, szerencsére túlemelkedett az atlanticionista önmagán, és jár Putyinhoz rapportra... Viszont milyen "új" baloldal Fodorral, Kunczével, Gyurcsánnyal, Mesterházyval és Bajnaival? Haha... Szabó Tímea elvei ugye? Érdekes nőszemély... Gyereke van Hunyadi Gábortól, aki a Jobbik jogsegélyének vezetője volt, most Magyar Hajnalos. Kitalálta, hogy libsi és Gyurcsány-ellenes, most pedig mögötte van a közös listán... De megszokhattuk, hogy a balliberálisoknál nincsenek elvek, csak kurvák, akik eladnák az anyjukat is a bársonyszékért... Persze a Fidesz se jobb semmivel, de csak röhej hogy valaki még ebben a két színű szarmocsárban fetreng, mint te például... Hülye elvtelen, aljas nácik! Pfhejjj!

DeMarco 2014.01.15. 01:04:19

@Fedor: "Önmagában persze nem érték, csak jelzi, hogy - szemen a fidesszel - az mszpnél volt változás a párt élné, nem pont ugyanazk jönnek vissza."

Muhahaha... :DDDDDDDDDDD

Komolyan egyre szórakoztatóbb vagy...

Közben átköltöztél Kamcsatkára? Szétröhögöm a fejem... és ezt még le is írod...

DeMarco 2014.01.15. 01:17:45

@Fedor: Mi bajod Pakssal?

Atomra szükségünk van. Ahhoz meg atomerőműre. A régi blokkoknak lejárt a szavatossága. Szükség van újakra. Azt meg meg kell építeni és ki kell fizetni. Egyikre sem vagyunk képesek önerőből.
Pénzt kitől? Imf? Egy fenét, az öngyilkosság lenne. Eu? Dettó. Ruszkik? Háát... Nincs igazából jó megoldás. Nem szeretnék függőséget az oroszoktól, de az imf-től sem...

Tehát maradnak a feltételek. A kisebbik rossz. Bár nem könnyű eldönteni, de jelenleg sztem a kisebbik rossz az oroszokat jelenti, minden fenntartásom ellenére. Marad a függőségünk, csak néhány évben villanyban fizetünk, gáz helyett. Amennyivel csökken az egyik, úgy nő a másik.

Mindamellett továbbra is elvárnám, h csökkenteni igyekezzenek a függőséget menet közben is az alternatív energiaforrások támogatásával. Ha csak kicsit erősebb lenne a támogatás, mire paks2 felépül, talán nem is lenne szükség a gázra.

Tallono 2014.01.15. 01:34:03

@Fedor:

Scheiring Gábor most vajon hogy néz a szülei szemébe?

"Az édesanyám a rendszerváltás környékén az Aluker nevezetű alumíniumipari trösztnél dolgozott, ott volt számviteli előadó – nem egy magas beosztású alkalmazott – egészen a 90-es évek első néhány évéig, amikor is az Alukert gyakorlatilag átszervezték, felszámolták, és az én édesanyám utcára került, hasonlóan az édesapámhoz, aki az Egyesült Villamos Gépgyárban volt villamosmérnök. Akkor azt az embert, aki az Aluker felszámolását és reorganizálását végezte, úgy hívták, hogy Gyurcsány Ferenc (Szórványos taps a Jobbik soraiban.), aki számos hasonló eljárásban az állami vagyon reorganizálásával szerzett vagyonra építve építette fel a saját politikai várát. "

(Scheiring Gábor,2011. június 21, Országgyűlés)

"A Párbeszéd Magyarországért elégedett a MSZP és az Együtt-PM között szerdán köttetett választási megállapodással – közölte Scheiring Gábor az atv.hu-val. A PM-es képviselő szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val is szorosabb együttműködésre van szükség."

(2014. január 9. ATV)

Na, ezek a liberálisok! Szó szerint az anyjukat is eladják pénzért, hatalomért! Ezzel újfent igazolást nyert, hogy az évek alatt végig nekem volt igazam veletek kapcsolatban!

Se isten, se haza, se család!

Csak deviancia, homoszexualitás, pedofília, multikulti, gyilkolás anarchia. Elcseszett bábok vagytok, és a legrosszabb, hogy ezt tudjátok, és élvezitek...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.15. 01:54:03

Nem leszünk gyarmat!

Vessünk véget az orosz függőségnek!

2llkedő 2014.01.15. 09:25:45

@Fedor: NEM LESZÜNK GYARMAT!
RUSZKIK HAZA!

DeMarco 2014.01.15. 10:13:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @félázsiai 2llkedő: @Fedor:

Valamit benéztetek... A ballibák tapsikolnak az orosz függőségnek...

Csak mi fanyalgunk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.15. 14:29:17

@Tallono: Most komolyan: TE NÁCIZOL LE ENGEM?!!!

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Arra nem is gondolsz, hogy pont akkor lett volna mindenki elvtelen, ha nem teszi félre a személyes ellenérzéseit, annsak érdekében, hogy legen esély a demokrácia helyterállítására? Oké, neked ez nem cél, de attól még...

"Gyereke van Hunyadi Gábortól, aki a Jobbik jogsegélyének vezetője volt, most Magyar Hajnalos"

És ez mennyiben számít? Nekem is van jobbikos barátom, és?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.15. 14:49:16

@DeMarco: azt a gumigerncű mindenedet! A ruszkik a kisebbik rossz? Amikor Gyurcsányt ennek a tizedéért már lehazaárulóztátok?

Amúgy meg ismersz, alapvetően nem vagyok atomellenes, de ez egy olyan fajsúlyú kérdés, amelyet egyszerűen nem lehet titokban, minden előzetes itthoni egyeztetés, páyázatás, minden nélkül beleugrani három hónappal egy választás előtt. Orbánék ezügyben (is) akkora a seggszájat csináltak maguknak, hogy alig fér el Ausztria és Románia között.

"A régi blokkoknak lejárt a szavatossága. Szükség van újakra."

De nem most, hanem majd csak 2030-ban! Bőven ráért volna évek múlva szeződést kötni, és addig tájékozódni, netalán más cégektől is ajánlatot, nem csak oroszoktól, hogy ne függjünk tőlek még jobban, ha nem muszáj, lehetett, sőt kellett volna akár népszavazást tartani, mint ahogy a FIDESZ is szorgalmazta, amikor még ellenzékben volt, és nem a saját zsebére ment a játék, stb. Ráadásul közben fejlődik a technika is, jövőre adják át Franciaországban az első fúziós reaktort, annak a tapasztalatait és érdemes lett volna megvárni, de nem.

"Pénzt kitől? Imf? Egy fenét, az öngyilkosság lenne. Eu? Dettó. Ruszkik? Háát... "

Tehát még mindig az a fantazmagóriád, hogy a demokratikus szövetségesink, akikkel partneri a viszonyunk, rosszabbak, mint a diktatórikus Oroszország, amely csicskáztat. Hát, te tudod...

"A ballibák tapsikolnak az orosz függőségnek...

Csak mi fanyalgunk."

Na ezzel aztán tényleg bearanyoztad a napom :-)

Csak két példa a fanyalgásra:

Lázár János gyenesen élvezi:

"A magyar – orosz kapcsolatokat egy egyre jobban működő érdekházassághoz hasonlította, „amit mind a két érdekelt egyre jobban élvez”

444.hu/2014/01/14/orosz-penzbol-magyar-atom-sugarzo-a-hangulatom/

A Magyar Nemzet publicistája szerint pedig "a legnagyobb jóindulattal is obskurus körülmények között megköttetett, Magyarországnak több évtizedes adósságszolgálatot jelentő magyar-orosz megállapodás nem lehet rossz, sőt.

Azért írom, hogy nem lehet rossz, mert Stier Gábor sem vet be ennél több érvet. Egyszer belenézett Putyin szemébe, és ennyi elég volt neki."

444.hu/2014/01/15/belenezem-putyin-szemebe-es-latam-hogy-ez-jo-mno-14116/

Az már csak hab a tortán, hogy Lázár - szokás szerint - hazudott arról, hogy Brüsszel jóváhagyta -e a dolgot...

444.hu/2014/01/15/a-paksi-bovites-megsem-kapta-meg-brusszel-jovahagyasat/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.15. 14:58:14

@DeMarco: KisThürmer írásával beszállt a "fanyalgásba" a Magyar Hírlap is :-)

"Novo Ogarjevóban most tisztességes és jó megállapodás született. Ami használ mindkét félnek. Kivételesen hangsúlyozottan: nekünk, magyaroknak is!"

www.magyarhirlap.hu/putyin-es-paks

Mondjuk ő már korábban is Putyin-imádatban élt:

fedor.blog.hu/2011/09/28/pax_orban

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.15. 15:13:19

@DeMarco: A ballib oldal meg így "tapsikol":

„Bár manapság nem egyenlőbbek vannak az egyenlők között, mint a szocializmus idején, hanem magyarabbak a magyarok között, de érdemi különbség nincs a két jelenség között, mert mindkettő alapja az élcsapat-mentalitás. Így hát újra van állami (állampárti) kaszt, amely a jogállami intézmények díszletté züllesztése, a demokratikus ellenőrzési mechanizmus kiiktatása miatt jószerivel mindent megengedhet magának, a legbárgyúbb fantazmagóriáit is megpróbálhatja megvalósítani mindannyiunk kontójára.

Negyedszázaddal a rendszerváltás után ezek vannak nekünk. Igazából már csak egyetlen dolog hiányzott ahhoz, hogy tényleg úgy érezhessük magunkat, mint a komcsiban: az oroszok, pontosabban a tőlük való függés. Orbán Viktor 2014. január 14-ével ezt is megadta nekünk.”

magyarnarancs.hu/narancsblog/partallam-allamositas-oroszok-ismeros-88278

DeMarco 2014.01.15. 17:00:44

@Fedor: Nincs időm, ezért röviden.

-Fletót a MOL pakett átjátszásáért tartottuk hazaárulónak és tartjuk ma is annak ezért.

-Nem láttam, h alternatívát mutattál volna. Mármint valósat. Azzal meg elő se gyere, hogy te is velük kötnél szerződést, csak nem most, hanem három hónap múlva, amikor már a ballibák csinálják ugyanezt, hiszen te azt hiszed, h nyernek, miközben nyilván nem, ezért nincs is jelentősége az időnek...
Vagyis annyiban nyilván van, h jövőre jár le a gázszerződésünk és csomagban tárgyalni kicsit kedvezőbb feltételeket jelenthet a dolog, mintha utána csinálnák. Pláne, mivel rezsicsökkentő harc megy, vagy mi...

-A fúziós reaktor még csak papíron létezik.

-Nem látom, h sietnél bemutatni, h honnan kellene pénzt felhajtani.

-Ami meg a kedves demokratikus szövetségeseinket illeti, lám, te magad vágod be, h Brüsszel belekontárkodik és nem akarja jóváhagyni a bővítést. Naná, hiszen nem tőlük kértünk hitelt, beleszólást, és nem az uniós cégekkel csináltatjuk meg... Sztem elég ciki, h kedvezőbb feltételekre számíthatunk az oroszoktól, mint a "szövetségeseinktől".
De persze te ezt nem érzed kínosnak, sőt...

-Milyen kormány kezdett egyezkedni Paks bővítéséről az oroszokkal?
-Melyik pártok nem akartak parlamenti vitanapot tartani?
-Melyik pártok támogatják Paks bővítését?

Vigyázz, hová rugdosol, mert csúnyán visszaüt ez rád is! Semmivel sem vagytok jobbak e téren, mondhatni ugyanazt akarja most mindenki és kb. egyformán húzza mindenki a száját...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.15. 17:26:29

@DeMarco: "Fletót a MOL pakett átjátszásáért tartottuk hazaárulónak és tartjuk ma is annak ezért."

1. A MOL részvényeket nem a kormány adta el az oroszoknak, bármennyire isigyekszed ezt így beállítani, ráadásul nem okozott semmi kárt az országnak.
2. Orbán igenis hazaárulózott a paksi bővítés terve miatt.

"Nem láttam, h alternatívát mutattál volna."

Én egy szóval se írtam, hogy nem kell Paksot bővíteni. Se azt, hogy kizárt, hogy az oroszokkal. Nem csak, az ellenzéki pártok sem az LMP kivételével. De azt igen, hogy ez az elintézési mód elfogadhatatlan, ráadásul időszerűtlen, és hogy egyre több jel mutat arra, hogy rohadtul rosszul járunk ezzel a szerződéssel:

nol.hu/gazdasag/csunyan_rafazhatunk_a_paksi_bovitesre

"A fúziós reaktor még csak papíron létezik."

Mondom, hogy már épül az első Franciaországban, és hamarosan átadják:

sg.hu/cikkek/43973/indul-a-fuzios-eromu-epitese-franciaorszagban

Ez persze még csak kisérleti, nem fog termelni, de az sincs már messze. Ilyen töb évtizedes elköteleződéseknél figyelmebe kéne venni ezt is.

De mindegy, olyat még nem tudott tenni Orbán, amit te ne támágatnál teles mellszéleséggel, akkár sajtá magad szembeköpése árán is.

Tallono 2014.01.15. 18:05:36

@Fedor: Az iróniát az i betűnél kell keresni a szótárban...

Arra nem is gondolsz, hogy pont akkor lett volna mindenki elvtelen, ha nem teszi félre a személyes ellenérzéseit, annsak érdekében, hogy legen esély a demokrácia helyterállítására? Oké, neked ez nem cél, de attól még...

Most ezeket, te tényleg elhiszed? Komolyan... Kurvára egyértelmű, hogy azon megy a játszma, hogy a főkolomposok kapjanak bársonyszékeket, és lopják a magyarok pénzét még 4 évig... Tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem képesek választást nyerni, mert az embernek elegük van a komcsikból... Leosztották a területi helyeket a csicskáik között, és ennyi, történet vége! Ne vicceljünk már...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.15. 19:11:18

@DeMarco:

Közszemlére teszek egy inget, te meg egyből magadra veszed?

:)

DeMarco 2014.01.16. 07:40:49

@Fedor: Téged nem hívogatnak röhögve, h a walking dead team újra együtt hörög?

Mert engem napjában többször is megtalálnak ezzel.

Mindig jókat nevetünk. :DD

Bár tudom, te másik országban élsz...álomországban (rémálomországban).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.16. 11:48:38

@Tallono: "Kurvára egyértelmű, hogy azon megy a játszma, hogy a főkolomposok kapjanak bársonyszékeket, és lopják a magyarok pénzét még 4 évig... Tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem képesek választást nyerni"

Most mit kezdjek veled, amikor még te se tudod, hogy mit akarsz a mocskolódáson kívül, és képes vagy két, egymást követő mondaton belül ellentmondásba kerülni önmagadal?

Tallono 2014.01.16. 14:33:08

@Fedor: A bársonyszék nem csak a miniszteri székeket takarja, hanem a képviselői székeket is... De ebből látszik, hogy semmi ellenérved nincsen... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.16. 15:06:14

@Tallono: A bársonyszéket soha nem használják képviselői székre, csak a miniszterire, max. az olyan fogalmatalnok keverik, mint te.

Hülyeségek ellen meg nagyon nem lehet érvelni.

DeMarco 2014.01.16. 16:08:24

@Fedor: Miért ágálsz a nyilvánvaló beismerése ellen? Pontosan tudod, h Tallononek igaza van.

Csak fáj beismerni...

De sebaj, rajtad kívül mindenki tudja ezt.

Tallono 2014.01.16. 19:05:27

@Fedor: Na puff, feltételeztem, hogy a közbeszédben használatos képviselői bársonyszék fogalmát érteni fogod, elnézést, hogy én járok emberek közé, és azt használom amit ők... Ha miniszteri posztot akarok mondani, azt mondom, de rendben ezentúl különbséget teszek, elnézést... Szófordulatokon tudsz rugózni, a tartalmon nem, ennyi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.16. 19:25:19

@Tallono: Miért, mit gondolsz, én talán el vagyok zárva az emberektől? Több közöm van az átlagemberekhez, mint neked, aki a Jobbik frakciónak dolgozik, és mindenféle pártfunkciókat viselt...

Amúgy a "képviselői bársonyszék" kifejezésre 72 találat a van a Guglin. A miniszterire ezerszer annyi. Talán ennyit arról, hogy melyik használják... Na mindegy.

A tartalommal meg mit kezdjek? Fröcsögsz a gyűlölettől, erre most mit reagáljak? Te meg vagy győződve arról, hogy ha a baloldal győz, akkor itt a gyehenna, ami minimum nevetséges az elmúlt négy év után, és te, pont te nácizol le engem, pont engem, ha nem értek egyet veled, hát lehet veled vitatkozni? Minek? Idegesítse magát az, akinek hat anyja van, majd ha normális érveket hozol, akkor lehet szó vitáról, de addig nem süllyedek le a te szintedre.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.22. 15:46:53

@Fedor: sokáig azt gondoltam, hogy ennyire nem lehet töketlen az ellenzék.

aztán rájöttem, hogy nem töketlenek, egyszerűen azt várják, hogy kicsit korrigálódjanak az erőviszonyok, és 4-8 év alatt térjenek vissza ahhoz a közös rablógazdálkodáshoz, amit 2010 előtt folytattak.

sőt mi több: most már látják az új módszereket, és hogy még több koncon lehet osztozni.

meg még talán annyit - bár tudom, kegyetlen vagyok -, hogy nem a gólya hozza, és nincs Mikulás/Jézuska.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.23. 12:57:55

@idelle: Elég rosszindulatúan állsz hozzá, mintha nem az ellenzék legerősebb pártja nem esett volna át egy nagymérvű megújuláson, mintha az Együtt-tel nem kerültek volna be a csapatba új, és hiteles arcok, hangok, és mintha tényleg igaz volna, amit a FIDESZ kampány akar elhitetni, hogy Gyurcsány a vezetője volna ennek az egésznek, és nem csak egy egy hangoskodó, de azért elé kicsi résztvevő, és mintha az elmúlt négy év után nem lenne jobb választás szinte bárki a szélsőségeseken kívül a FIDESZ-nél.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.23. 17:09:15

@Fedor: "Elég rosszindulatúan állsz hozzá..."

realistán. nem hiszek a mesékben, viszont axiómaként kezelem, hogy a foglalkozások közül a politikusiban működik leginkább a kontraszelekció.

Magyarország sok tekintetben nincs könnyű helyzetben, számtalan égető kérdés van, amire az emberek értelmes válaszokat várnának. még akkor is, ha az átlagpolgárnak fontosabb, hogy mikor kúrnak az izéműsorban (a nevét sem vagyok hajlandó leírni), tehát az emberek szellemi szintje és érdeklődése ellenére is.

e helyett mit kaptunk a megújult balizétől? annyit bírtak monda, hogy "rezsicsökkentésebb". meg alapjövedelem. meg Orbántakarodj.

megújulás, aha, persze. nézzük meg a lista első négy helyét. megvan? köszönöm, értem a vicceskedésedet a megújulásról.
melyik nem vett részt a 4-es metró, a kőröshegyi völgyhíd, a Margithíd felújítása, stb. körüli mutyikban? jaa, hogy mindegyik ott volt a közelben? akkor miről beszélünk?

"és mintha az elmúlt négy év után nem lenne jobb választás szinte bárki a szélsőségeseken kívül a FIDESZ-nél."

nézd, én utálom a finomfőzeléket, de ha mondjuk rohadt éhes lennék, és a konyhán a finomfőzelék mellett csak ilyen-olyan alapanyagok lennének, meg egy szakácsnak látszó egyén, akiről tudom, hogy nem tud főzni, azért nem mondanék olyat, hogy bármi más jobb lenne, mint a finomfőzelék.

és még egyszer: ha nem adunk időt, hogy a Fidesz belebukjon az elmebeteg intézkedéseibe, akkor még évtizedekig azt fogjuk hallgatni, hogy ronwerber rárontott a magyar nemzetre.

erre persze Te azt fogod mondani, hogy nincs időnk. de, van időnk. ezeregyszáz éve ugyanez megy, miért ne engedhetnénk még 20-30 évig. a remény mindig megvan, hogy majd jön egy gárda, aki mondjuk egy fokozattal tisztességesebb "ezek"-nél és ért is valamicskét bizonyos, nevezzük úgy: szakpolitikai témákhoz.

addig is: nyitva a határ, bárki érvényesülhet. ha meg valaki mazochista, és itthon akar (mint pl. én), az magára vessen...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.24. 09:59:54

@idelle: "realistán. nem hiszek a mesékben, viszont axiómaként kezelem, hogy a foglalkozások közül a politikusiban működik leginkább a kontraszelekció."

Én akkor se tudom a tetteik alapján egy sziten kezelni őket Orbánnal. Nagyságrendsi különbésgek vannak köztük minden tekintetben. Nem a legjobb, ha a kisebbik rosszat lehet csak választani, mint ahogy írtam is, én se így képzeltem anno, de ez van. Ha nem rájuk szavazol, Orbánra szavazol, ezt tedd a mérlegre.

"annyit bírtak monda, hogy "rezsicsökkentésebb". meg alapjövedelem. meg Orbántakarodj."

Nem ígértek reziscsökkentést. Nem ígértek alapjövedelmet (közeli civilek felvetetteték az ötletet, de egy párt se állt be mögé). Az orbántakardoj meg előfeltétele minden másnak.

" ezeregyszáz éve ugyanez megy, miért ne engedhetnénk még 20-30 évig."

Negyven éves vagyok. Harminc év múlva talán már nem is élek, és én nem akarom olyan, vagy rosszabb szarságban tölteni a hátralévő életem, mint ami a szüleimnek meg a nagyszüleimnek jutott, és nem akarom a gyerekeimet se egy ilyen agyrémben felnevelni, és nem tartom opciónak azt, hogy mások hülyesége miatt nekem kelljen hazát váltanom, ha normálisan akarok élni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.24. 19:42:02

@Fedor: hadd legyek egy kicsit az ördög ügyvédje.

"Én akkor se tudom a tetteik alapján egy szinten kezelni őket Orbánnal."

nem is nagyon lehet, lévén hogy a balf*szok loptak, lopogattak, néha odadobtak egy kis koncot a népnek, aztán mindig az lett a vége, hogy nekünk köllött kifizetni a cechet.
Orbán legalább a lóvé egy részét lekarmolja a nagy cégektől. igaz ugyan, hogy ő is szarra költi, de nem feltétlenül rossz ez az irány.

a másik: ha normális állásod van, azért a 16%-os szjá-nak csak örülsz, nem? a rezsicsökkentés azért csak jelent valamit a családi kasszának, nem? hát persze, ez utóbbi egy részét is a költségvetés fizeti, de majd azt is megfinanszírozzák a multik.

nézd, egy dolgot nem lehet eltagadni: a szoclib mindig a cégeket simogatta, és a népen szorított. hát az csodálatos volt, emlékezhetünk mindnyájan.

"Ha nem rájuk szavazol, Orbánra szavazol, ezt tedd a mérlegre."

és akkor mi történik? Orbán jön, és az első éjszaka jogával élve megerőszakolja a nemlétező lányomat?
tényleg nem értem, neked, meg a többi jajveszékelőnek miért olyan szörnyű ez a rendszer?
ebben az országban ezeregyszáz éve tort ül a szervilizmus, a tehetségtelenség, a seggnyalás - most talán egy kicsit jobban csúcsra van járatva, de semmi több.

"Nem ígértek reziscsökkentést."

ja, csak makogtak, hogy hát ez a gazdagoknak jó, meg majd ők igazságosabban fogják csinálni.
de egyikük sem mondta azt, hogy a legvégén "ha az emberek helyett a költségvetés fizeti meg, akkor az emberek fizetik meg."

"Nem ígértek alapjövedelmet (közeli civilek felvetetteték az ötletet, de egy párt se állt be mögé)."

akkor végül is nem ígértek semmit. tehát azt sem mondták a választóknak, hogy fakereszt. stimmt.

"Az orbántakarodj meg előfeltétele minden másnak."

milyen minden másnak, mikor az imént veséztük ki, hogy nincs semmi, csak a "nekünkistrafikot/termőföldet/bármit"!?

"Harminc év múlva talán már nem is élek, és én nem akarom olyan, vagy rosszabb szarságban tölteni a hátralévő életem, mint ami a szüleimnek meg a nagyszüleimnek jutott"

a seggünket a földhöz verhetjük, amilyen életünk van! nincs háború, aki akar, tud dolgozni, tele vannak a boltok, szabadon pofázhat bárki, senkit nem csuknak le a véleménye miatt. kirúgni meg GyurcsányBajnai is kirúgta a másikak embereit.

nézd egyetlen esetben tudom elfogadni, hogy nem igaz, hogy nekünk ez jutott, és még ez is jobb, mint amit az őseink kaptak. mégpedig akkor, ha te, meg én, meg még egy-két ember feláldozza a hátralévő életét a normális civil tevékenységre és kommunikációra (nevezzük politizálásnak). tudván, hogy abban az országban, ahol a következő lázadás és zendülés akkor lesz, ha megszüntetik az RTL Klubot és nem lesz Barátok közt, semmi eredménnyel sem fog járni.

én sokat gondolkodom mostanában, hogy lehet, hogy azt kellene csinálni, végül is már lefelé menő íven vagyok (42 leszek), és minden megvan, amire ember csak vágyhat (trolloknak: van mit ennem-innom, van hol laknom és van kihez szólnom).

de őszinte leszek: minden nappal egyre jobban elmegy tőle a kedvem, mert rájövök, hogy a kommunikáció szellemi színvonalát tekintve Orbánéknak van igazuk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.25. 14:08:36

@idelle: Hát elég érdekes az emlékezeted...

"ha normális állásod van, azért a 16%-os szjá-nak csak örülsz, nem? a rezsicsökkentés azért csak jelent valamit a családi kasszának, nem?"

Nem. a rezsicsökkentésen nyert évi háromezer Ft nem oszt nem szoroz, pláne mivel csak a banki költségeim ennek a többszörösére nőttek, ráadásul én továbblátok a zsebemnél, és látom, hogy ez hosszútávon milyen káros. Lehet támogatni a rászorultak rezsijét (anno Gyurcsányék meg is tették, emlékezz csak vissza), de ez így, ebben a formában igazságtalan, és fenntarthatatlan és káros. És ugyanez igaz a a 16%-os adóra is. Én vállalkozó vagyok, ezért nem érint, de a feleségem alkalmazott, és ő most nyert rajta havi 6000 Ft-ot. Csodálatos. A törlesztőrészletem meg ennek tízszeresével nőtt havonta a politikájuk miatt. És lehet, hogy nem érint, de attól még igazségtalannak tatom, hogy a nettó minimálbér csökkent, a millió környékén keresők fizetése meg egy átlagbérnyivel lett több havonta.

"a szoclib mindig a cégeket simogatta, és a népen szorított."

Ez így hazugság. 50%-os béremelés? ÁFA-csökkentés? Rezsitámogatás? Soroljam még? Nagyon rövid az emlékezeted. Ráadásul a cégek támogatása se öncélú: Ha cégeknek jó, mindenkinek jó, hisz nő a gazdaság. Látjuk az eredményét, milyen az, ha a kormány cégellenes. Kösz, de ebből nem kérek.

"akkor végül is nem ígértek semmit. tehát azt sem mondták a választóknak, hogy fakereszt. "

Arról én nem tehetek, hogy tájékozatlan vagy, mert vannak ígéretek. De nem is az anyagiakon van a hangsúly.

"tényleg nem értem, neked, meg a többi jajveszékelőnek miért olyan szörnyű ez a rendszer? (...) a seggünket a földhöz verhetjük, amilyen életünk van! nincs háború, aki akar, tud dolgozni, tele vannak a boltok, szabadon pofázhat bárki, senkit nem csuknak le a véleménye miatt. kirúgni meg GyurcsányBajnai is kirúgta a másikak embereit."

Hát bocs, de ebből a mentalitásból én nem kérek. Nekem nem felel meg ez a féldiktatúra, az agymosásra és elbutításra átállított oktatási rendszerrel, és egy olyan törvényhozással, amelyet nem köt semmi, és egyetlen célja az ÖSSZES törvénynek az, hogy Simicska és rajta keresztül Orbán gazdagodjon. pláne mivel jutott 20 év demokrácia is, ami minden hibájával együtt is jobb volt ennél. Nekem nem felel meg a posvány, és csak sajnálni tudlak, ha neked igen, pláne mivel ezek szerint alig van köztünk korkülönbség, mégis, úgy gondolkodsz, mint egy nyugdíjas.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.27. 10:53:21

@idelle: Végezetül ennyit arról, hogy mi mindenben "nem szorította a népet" Orbán (nem én szedtem össze, úgy találtam):

"A Fidesz által bevezetett megszorítások és sarcok:

– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése

– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszes ital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– szociális hozzájárulási adó bevezetése

– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat

– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése"

Hát ezt választod, ha nem Orbán távozására szavazol. Ha ez, és pláne a paksi ügy nem győz meg arról, hogy ez így nem mehet tovább, akkor nem tudok mit tenni érted.

velemenyvezer.444.hu/2014/01/27/paks-mi-a-bajunk-oroszorszaggal/

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.28. 09:56:24

@Fedor: akartam írni egy hosszabb választ, de aztán elolvastam ezt: 444.hu/2014/01/28/miert-all-nyeresre-a-fidesz/

nincs mit hozzátenni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.28. 14:17:38

@idelle: Elolvastam. És szerinted ez most érv amelett, hogy nem érdemes Orbánék leváltására szavazni? Mert szerintem pont az ellenkezője...

Inkább neked javaslok olvasnivalót, mert az alábbi cikk mintha neked készült volna válaszul. Tudod, amikor olyanokat írtál, hogy "Orbán legalább a lóvé egy részét lekarmolja a nagy cégektől. (...) a szoclib mindig a cégeket simogatta, és a népen szorított. hát az csodálatos volt, emlékezhetünk mindnyájan."

Ezzel szemben a valóság:

"A kormányváltás óta a költségvetés nominális bevétele messze az infláció felett, 31,8 százalékkal emelkedtek. A cégek adóterhelése érdemben nem nőtt, a lakosság viszont érezhetően többet fizet az államnak mint négy évvel ezelőtt."

www.napi.hu/ado/adoemeles_magyarorszagon_igy_fizet_tobbet_a_lakossag.574545.html

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.28. 15:39:17

@Fedor: "És szerinted ez most érv amellett, hogy nem érdemes Orbánék leváltására szavazni?"

részben, de nem ez a lényeg. inkább azt mutatja, hogy miért nem lehet (egyelőre) Orbánékat leváltani.

másrészt mindig érdemes elgondolni, hogy egy dolognak milyen következményei vannak. A cikk arra is rámutat, hogy nincs olyan ok, ami a magyar társadalmat abba az irányba húzná, hogy visszaszavazza a hatalomba az egyszer már lejáratódott, teszetosza (más változatban: teszefosza v. böszme :-) arcokat.

nézd, én végül is csak annyit mondok, hogy, hogy ezek ott a balfasz összefogdosásban semmivel nem vinnék előbbre az ügyeket, és hogy nekem nem elég annyi, hogy ne Orbánék legyenek.

a másik: természetesen nem vagyok elmebeteg, tisztában vagyok azzal, hogy a sarcok nagy részét a végfogyasztó, a lakosság fizeti meg, még akkor is, ha sokszoros áttételen keresztül.
ugyanakkor a szoclibnek nem nagyon jutott eszébe, talán csak a végük felé, amikor nagy lett a baj, hogy szorítsanak a multicégeken.
ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy más-más kormányoknak mások a preferenciái, tehát nem tartom ördögtől valónak, ha Orbánék a (felső-)középosztályt akarják erősíteni.

jóval nagyobb baj, hogy arra a kérdésre, hogy miből lesz gazdasági növekedés, illetve hogy miből fogjuk fenntartani hosszú távon legalább a jelenlegi közszolgáltatási színvonalat, egyik politikai alakulatnak sincs érdemi válasza.

ennek persze oka az is, hogy mindegyik brancs elsődleges célja a saját burzsoázia megteremtése/megerősítése, és mindeközben nem nagyon érnek rá az érdemi dolgokkal foglalkozni.

Orbánék bűne nem az, hogy "aláásták a demokráciát", mivel ez majd "visszakorrigálódik", ha csökken a politikai befolyásuk mértéke. sokkal inkább az, hogy ekkora politikai felhatalmazással sem tudták Magyarországot egy jobb útra vinni/terelni.
ellenben sikerült megteremteniük a saját rezsimjük élő paródiáját, ami egyértelműen vezet a majdani bukásukhoz.

aztán majd jöhet a megújulás Kiss Péterrel... ;-)

továbbra is az a véleményem, hogy az dönt felelősen, aki érvénytelenül szavaz. Magyarországon jelenleg ez jelenti az "egyikre sem" opciót. ugyanis az összes léhűtőt ki kellene ebrudalni.

én azért vagyok cinikus és szkeptikus, mert erre viszont semmi esély sincs...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.28. 21:42:43

@idelle: "hogy ezek ott a balfasz összefogdosásban semmivel nem vinnék előbbre az ügyeket, és hogy nekem nem elég annyi, hogy ne Orbánék legyenek."

Nem értek egyet. Hiába tűnik úgy, hogy ugyanazok jönnek vissza, ez nem igaz. Az MSZP-ből eltűnt egy generáció. Mesterházy egy lótifuti volt 2009 előtt. Bajnait hitelesíti az egy éve. Mögötte az Együtt-PM jórészt új arcokból áll, olyanokból, akik az előz ciklusokkal is kritikusak. Gyurcsánynak nagy a hangja, meg a FIDESZ is őt tolja előre, mert érdekében áll, de akkor is csak egy bejutási küszöb szélén ingadozó pártocska vezetője, és vállaltan nem fog kormánytag lenni győzelem esetén, csak mezei képviselő. Szóval nem ugyanazok jönnek vissza, és nem ugyanaz várható tőlük, mint anno (bár a mostani helyzetnél még az is jobb lenne). Nézd, én is jobban örültem volna, ha az MSZP eljelentéktelenedik, Fletó visszavonul, és jön egy új erő, de nem így lett.

"Orbánék bűne nem az, hogy "aláásták a demokráciát", mivel ez majd "visszakorrigálódik""

Magától? Hogyan, amikor kétharmaddal bebetonoztak egy csomó mindent? Nem lesz ez olyan egyszerű...

"továbbra is az a véleményem, hogy az dönt felelősen, aki érvénytelenül szavaz."

A valóság viszont az, hogy aki érvénytelenül szavaz, az a jelenlegi kormányra szavaz. Ez nem felelős döntés, ez a felelősség eltolása.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.29. 11:15:14

@Fedor: "Szóval nem ugyanazok jönnek vissza, és nem ugyanaz várható tőlük, mint anno"

úriember leszek, és nem azt írom, hogy "HA-HA-HA", hanem azt, hogy rendkívül naivnak tartalak ebben a kérdéseben. (felkészül a megújuló Kiss Péter - bocs, de ezt nem tudom kihagyni, mivel nem tudom elfelejteni! :-)

"Magától? Hogyan, amikor kétharmaddal bebetonoztak egy csomó mindent?"

ha múlik a nagy arányú többség, akkor egyrészt óhatatlanul múlik a presztízs, másrészt el kell kezdeni majd politikai alkukat kötni, ami valóban nem lesz egyszerű, de szükségszerű lesz a Fidesz számára. (most még pl. védik Mareknét, meg a többi dilettánst, de egy kis többségű kormány kerülhet olyan nyomás alá, akár önmagában, akár bizonyos fontos döntések során, ahol be kell áldozni a gyenge embereket.)

"Ez nem felelős döntés, ez a felelősség eltolása."

felelős lenne-e egy akármilyen politikai erőtől, hogy elkezd a néppel értelmesen beszélni, a lehető legkevesebb demagógiával. nyilvánvalóan nem, hiszen egy ilyen politikai stílussal Magyarországon eleve bukásra lenne ítélve.
de feltételezve egy ilyen alakulatnál a parlamenti küszöb átlépését, felelős lenne-e egy felkérés esetén nem bemenni a kormányba, tudván azt, hogy azzal a kezdeményezés halálát okoznák a legnagyobb valószínűség szerint?
felelőtlenség-e azt mondani, hogy elegem van az elmúlt 24 politikai garnitúrájából, és ezek közül egyiket sem választom?
el tudnál-e képzelni egy olyan helyzetet, hogy a 8 millió választópolgár fele érvénytelenül szavaz?
felelőtlennek bélyegeznéd-e őket ezért?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.29. 15:53:37

@idelle: "felkészül a megújuló Kiss Péter "

Igen, sajnos van ilyen része is a dolognak, de számomra továbbra is az a hangsúlyos, hogy ki van döntéshozó pozícióban (nem Kiss Péter, elárulom), és hogy milyen új arcok garantálják, hogy ne lehessen minden teljesen úgy, mint régen.

"felelős lenne-e egy akármilyen politikai erőtől, hogy elkezd a néppel értelmesen beszélni, a lehető legkevesebb demagógiával. nyilvánvalóan nem, hiszen egy ilyen politikai stílussal Magyarországon eleve bukásra lenne ítélve."

Nem értek egyet. Erre kell törekedni, és az Összefogásban meg is van erre a készség az Együtt-PM révén. ÉS emlékeztetélek, hogy bár utólag nem ez maradt meg az emberekben, de 2006-ban a kevesebbet ígérő, hazudó oldal győzött, tehát nem lehetlen így nyerni.

"de feltételezve egy ilyen alakulatnál a parlamenti küszöb átlépését, felelős lenne-e egy felkérés esetén nem bemenni a kormányba, tudván azt, hogy azzal a kezdeményezés halálát okoznák a legnagyobb valószínűség szerint?"

Megint nem étek egyet. Kivülről kiabálva teljesen esélytelen, hogy változtatni tudjon. Belülről legalább az esély megvan rá.

"felelőtlenség-e azt mondani, hogy elegem van az elmúlt 24 politikai garnitúrájából, és ezek közül egyiket sem választom?"

Azzal együtt, hogy megértem, és részben osztom az utálatod, azt kell mondanom két lábon a földön állva, hogy bár jobb lett volna, ha felnőtt volna reális alternatíváknak egy új párt, de ez nem történt meg, így tudomásul kell venni, hogy csak a mostani opciókból lehet és kell választani, és nem csak lehet, hanem kell is súlyozni a tetteiket, ígéreteiket. Én ezt teszem.

"el tudnál-e képzelni egy olyan helyzetet, hogy a 8 millió választópolgár fele érvénytelenül szavaz?
felelőtlennek bélyegeznéd-e őket ezért?"

Ha a választópolgárok fele érvénytelenül szavaz, akkor az egész választás érvénytelen lesz. Ez elsőre kétségtelenül jó heccnek hangzik, és valóban erőteljes kritika lenne a teljes "elit" felé, de nem csak az a gond vele, hogy így kidobnánk az ablakon a szervezésre fordított milliárdokat, hanem legfőképpen az, hogy ezzel, még ha csak közvetve is, de megint csak Orbán maradására szavazna a jónép, hisz eredmény híjján ő maradna hivatalban. Megérné? Felelős döntésnek tartanád ezt?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.29. 18:57:55

@Fedor: "és hogy milyen új arcok garantálják, hogy ne lehessen minden teljesen úgy, mint régen."

Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy Molnár "Ingyentömegközlekedés" Csaba...na mindegy, leszállok róla.
Csak azt akarom mondani, hogy ahogyan a Fidelitas is azon szocializálódott, hogy ha "felnőnek", zsíros köztisztviselői állásokhoz jutnak, no meg, ha elég jók, akkor látógatójegyet kapnak a mézes bödönhöz, természetesen az MSZP-ben sincs szó másról.
új arcok ide, új arcok oda, az MSZP (a baloldali összefogdosás) minden egyes megszólalása, szereplése a hozzá nem értés, a fantáziátlanság, a tehetségtelenség, a dilettantizmus - összességében a kontraszelekció tobzódásának képzetét kelti bennem.

"az Összefogásban meg is van erre a készség az Együtt-PM révén."

mily kár, hogy az Együtt-sem-vagyunk-elegen-egy-pénzügyminisztériumi-létszámhoz a lepkefingnál is jelentéktelenebb a magyar közéletben és köztudatban...!

"e 2006-ban a kevesebbet ígérő, hazudó oldal győzött"

rendkívül felkészült vagyok magyaridiotizmusból, de most egy kicsit rám számoltak... :-DDDDDDD
gondolom, az "őszödi beszéd" nem mond neked semmit... :-DDDDD

"Belülről legalább az esély megvan rá."

ja, a politikai alkuk és intrikák világában. mint az MDF-nek, a kisgazdáknak, majd a KDNP-nek és sorolhatnám...

"és nem csak lehet, hanem kell is súlyozni a tetteiket, ígéreteiket. Én ezt teszem."

2006, 2008, Gyurcsány, stb., azaz az Orbán kétharmadához vezető "tevékenység" után mit súlyozol még a balfaszoldalon?

"ezzel, még ha csak közvetve is, de megint csak Orbán maradására szavazna a jónép"

mondták már, hogy Orbán-fóbiád van? Gyurcsány-fóbiád miért nincs? például...

"Megérné? Felelős döntésnek tartanád ezt?"

az egyedüli felelős döntésnek tartom az érvénytelen szavazatot, továbbra is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.01.30. 15:38:04

@idelle: "Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy Molnár "Ingyentömegközlekedés" Csaba...na mindegy, leszállok róla."

Konzekvensen nem eszel tudomást azokról, akik rajtuk kívül vannak ott mind az MSZP-ben, mind a többi pártban, és pontosan azt a szöveget nyomod, mint a FIDESZ. Ráadásul én Mesterházyt és Bajnait nem ugyanúgy ítélem meg, mint Gyurcsányt.

"rendkívül felkészült vagyok magyaridiotizmusból, de most egy kicsit rám számoltak... :-DDDDDDD
gondolom, az "őszödi beszéd" nem mond neked semmit... :-DDDDD"

Ebből a szempontból nem, ugyanis ettől még a FIDESZ többet hazudott, és több hülyeséget ígért (14. havi nyugdíj, autótámogatás megvolt?), csak épp egyrészt ők nem ismerték be, másrészt meg nem kerültek hatalomra, és így nem lehetett rajtuk számonkérni.

"2006, 2008, Gyurcsány, stb., azaz az Orbán kétharmadához vezető "tevékenység" után mit súlyozol még a balfaszoldalon?"

Egyrészt nem kezelem egységesen a nyolc évet, az utolsó egy már jó irányba fordulást jelentett, és a mostani koalícióban azok vannak erősebb pozícióban, akik ahhoz kötödnek jobban, másrészt meg minden hiábjuk ellenére nem csináltak olyan rendszerszintű bűnöket, mint a mostani kormány.

"Gyurcsány-fóbiád miért nincs? például..."

Azért ez övön aluli volt. Szerintem elég régóta olvasod a blogomat ahhoz, hogy tudd, mi a véleményem Gyurcsányról. Legalább azt a posztot olvasd el rendesen, ami alatt vitatkozunk, hát még itt is csupa negatívat írok róla. A hátam közepére kivánom azt a ripacsot, ha rajtam múlna, már rég nem politizálna, hatalmas tehernek érzem a balibb oldalon. De ne csináljunk már úgy, mintha ő lenne a miniszterelnök-jelölt, és a pártja meg nem 3-4%-on állna, ez a CÖF szintje.

"az egyedüli felelős döntésnek tartom az érvénytelen szavazatot, továbbra is."

Csak szólok, hogy a FIDESZ pont ezt akarja elérni, vagy rá szavazzanak, vagy senkire. Nekik úgy is jó. Erről szól a CÖF-ös karaktergyilkos-kampány, erről a pártok kampánylehetőségeinek folyamatos szűkítése, minden. Nehogy elgondolkodjanak az emberek azon, hogy lehetne talán mésképp is.

De ahogy gondolod. Ha szerinted ez a négy év job volt, mint az előző négy év, és nem érzed a nagyságrendi különbséget a két kormányzat kérokozási potenciálja között, akkor hajrá.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.30. 17:41:50

@Fedor: "akik rajtuk kívül vannak ott mind az MSZP-ben, mind a többi pártban"

azok le lesznek nyomva, mint a bélyeg, mint ahogyan Gyurcsány végül csak rászuszakolta magát a lista előkelő helyére.

"pontosan azt a szöveget nyomod, mint a FIDESZ."

a Fidesznek ebben az ügyben a legtöbb dologban igaza van, bár nyilvánvaló, hogy a gyurcsányozás egyre kontraproduktívabb:

magyaridiot.blog.hu/2014/01/29/meanwhile_in_ner-unortodoxia

"Ráadásul én Mesterházyt és Bajnait nem ugyanúgy ítélem meg, mint Gyurcsányt."

én sem. Gyurcsányhoz képest sehol sincsenek politikus minőségüket, képességeiket tekintve.

"csak épp egyrészt ők nem ismerték be,"

Gyurcsány sem ismerte be - azoknak, akiknek kellett volna. egy zárt(nak hitt) frakcióülésen elmondta, aztán miután a jóakarói kiszivárogtatták, megpróbálta úgy beállítani mint hőstettet.
másrészt: egy párt ígérget a választások előtt: ki hallott már ilyet!? :-D

"minden hibájuk ellenére nem csináltak olyan rendszerszintű bűnöket, mint a mostani kormány."

valóban: nem vitték le az alapkamatot, nem csökkent az infláció, nem tartották a 3%-os államháztartási hiányt.
ez persze (majdnem) csak vicc, tudom, mire gondolsz, de én azokat nem tartom tragédiának.
tudod, a hátamon feláll a szőr, amikor balos barátim olyanokat mondanak, hogy most rosszabb, mint a Rákosi-rendszerben. miközben nem törtét semmi, csak egy kicsit erőszakosabban próbálják ellopni az országot, meg a jövőnket, mint az ezt megelőző húsz évben bárki.
a nép meg egyelőre kajálja, és szépen meg fogja őket választani idén is, újra. és ki vagyok én, hogy a nép döntését kétségbe vonjam? ;-)

"hát még itt is csupa negatívat írok róla."

Ember! egy olyan politikai alakulatnak drukkolsz és mellett kampányolsz, amelynek választási listáján HARMADIK helyen szerepel Gyurcsány Ferenc.
én nem tudom, mit nem lehet azon érteni, hogy EZEKRE még egyszer nem! (és ezt '98-ban fogadtam meg, az MSZP kapcsán, eredetileg húsz évre - szóval a szocifóbiám nem mai keltezésű.)

"Erről szól a CÖF-ös karaktergyilkos-kampány"

nézd a dolgok jó oldalát: a gyurcsányozás kontraproduktivitása nőttön nő. gondolj bele, 2018-ban, amikor már rég a Fidesz "emúttnyócév"-én fogunk röhögni, és már rég nem lehet majd gyurcsányozással takargatni a balfaszkodást, milyen jól fogunk mulatni!

"Nehogy elgondolkodjanak az emberek azon, hogy lehetne talán másképp is."

az átlag magyar alapértelmezésben nem gondolkodik el az ilyen dolgokon. aki azt gondolja, hogy igen, az elitista, és nem nagyon él a valóságban...

"Ha szerinted ez a négy év jobb volt, mint az előző négy év, és nem érzed a nagyságrendi különbséget a két kormányzat károkozási potenciálja között, akkor hajrá."

nekem bármelyik kormány alatt akkor volt jó, ha keményen megdolgoztam érte.
2002-ben például a Fidesz-érában kaptam egy állami cégnél állást, ahonnan a szocik rúgtak ki, egy évvel később.
a mostani munkám során szakmailag a legkeményebb időszak 2007-ben volt, míg mondjuk fennáll a veszély, hogy a szokásos Fidesz-nyúlkálás miatt egy-két éven belül elvesztem ezt az állásomat.

de ugyanígy: a szocik alatt vettem lakást és autót - hitelre, amiből a lakáshitelt - igaz, baráti és családi kölcsönökkel - végtörlesztéssel ki tudtam váltani. és nem olyan régóta van olyan bruttóm, aminél igenis számít az egykulcsos szja - amit Gyurcsány haverodék el akarnak törölni.
és nem, nincs miatta lelkifurdalásom, mert amikor - nem mellesleg az első Fidesz-kormány alatt - kajára sem volt pénzem, ugyanúgy nem foglalkozott velem senki, mint amikor az "MSZP" kib*szott az állásomból.

elnézést a CV-ért ;-), de csak azt akartam mondani, hogy az élet nem Fidesz és MSZP, és egy csomó aspektusát tekintve még csak nem is olyan nagyon függ ezektől az okádékoktól.
egyébként ha lenne egy "normális" szakmám, és nem egy olyan, amelyikkel csak speckón Magyarországon lehet érvényesülni, meg mondjuk nem élne még a négy szülőből három, valszeg már rég külföldön élnék, és jóleső mosolygással olvasnám az itteni blogokat.

és nem azért, mert másutt feltétlenül könnyebb. hanem van a világnak egy csomó helye, ahol a munkát és a szorgalmat elismerik, nem úgy, mint nálunk. megint csak pártoktól függetlenül...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0