Vigyázzatok a Hírtévére!
2014. december 04. írta: Fedor

Vigyázzatok a Hírtévére!

hir-tv_1.jpgMa is lesz tüntetés a mindent elöntő kormányzati korrupció ellen, valószínűleg nem is kicsi. És minden bizonnyal ma is ott lesz (mint mindig) a lakájmédia zászlóshajója, a #‎kedveshírtv‬ is, amely a civil tüntetők körében korábban is töretlen népszerűtlenségét kevésnek érezve az elmúlt héten még többet dolgozott azon, hogy meggyűlöltesse magát. 

Biztos vagyok benne, hogy sokaknak viszketni fog a tenyere, ha meglátja őket, pláne, ha Császár Attilát, vagy  Juhász Annamáriát küldik ki terepre. De minden vérmesebb tüntetőt arra kérek, elégedjen meg a beszólásokkal, ha már nagyon ki akarja adni a dühét, és ezt nem csak azért mondom, mert elvi alapon hiszek az erőszak-mentességben, hanem azért is, mert ennél többel csak azt érnénk el, hogy erről szóljon napokig a sajtó, és nem arról, hogy ma épp hány millióval nőtt Mészáros Lőrinc bankszámlája, vagy hogy épp melyik kormánytagról derül ki, hogy van egy (vagyonnyilatkozatában nem szereplő) százmilliós villája a macskája nevén. 

Érdekes kérdés egyébként, hogy miért is vágott bele a Hírtévé ebbe az eléggé öngyilkosnak tűnő akcióba. Valóban kormánymegrendelés lenne az ismertebb civilek lejáratásának, és ezzel a többiek megfélemlítésének kísérlete? Tudatos provokáció, hátha bemos nekik végre egyet valaki élőadásban, és aztán ebből a felvételből élnének meg egy évig? Vagy más van emögött? 

A Magyar Narancson jelent meg ezzel kapcsolatban egy érdekes gondolatmenet, ami szerintük is konteó, de ettől még nem biztos, hogy teljesen földtől elrugaszkodott:

Az egész egyre inkább hasonlít valami paródiára. A 11 évvel ezelőtt megtalált, „0.19 gramm nettó tömegű növényi ágvégződés” – kész kabaré. Vagy itt az újabb szalagcím: Iskolában „vadászott” a Hír Tv a tüntetésen felszólaló tanárnőre – mi lehetne ennél taszítóbb?

Komolyan, mintha direkt csinálnák.

És itt jön minden tényszerű információt nélkülöző összeesküvés-elméletünk. Nevezzük gondolatkísérletnek, az talán jobban hangzik.

A Hír Tv-t mindenki, beleértve a Fidesz-szavazókat is, a kormánypártokkal azonosítja.

A Hír Tv soha nem látott vehemenciával csinál hülyét magából.

Tehát a kormánypártokból is hülyét csinál.

A Hír Tv, ahogy mondani szokás, Simicska Lajos „érdekeltségébe tartozik”.

Simicska Lajos soha nem látott vehemenciával szívatja a kormánypártokat.

Akkor tényleg olyan elborult gondolat, hogy Simicska tévéje is szánt szándékkal, utasításra szívatja a kormánypártokat?

Ez túl durva lenne?

Akár van ebben valami, akár nincs, az a lényeg, hogy ne üljön fel senki a provokációnak, ne szolgáltasson senki jól felhasználható vágóképet a fideszes narratívához. A legjobb, ha le se szarjátok őket, és úgy tesztek, mintha ott se volnának. 

Őket semmi se bosszantaná fel jobban, mi meg úgyis egy fontosabb dolog miatt leszünk ott.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr886952561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2014.12.04. 12:55:44

Nem durva ez, Fedor elvtárs!
Csak baromság.
:)

2014.12.04. 14:12:56

Mindennapi tüntinket add meg nekünk...

Ma Baker 2014.12.04. 14:49:39

Be kellett fognom az orromat a cikk izzadtságszagától, miközben olvastam

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.12.04. 14:57:59

Fehér lepedőkkel kell körbeállni őket néhány méterről, aztán közvetítsenek, ha akarnak.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.04. 15:18:23

Miért nem szerveztek tüntetést a HírTv ellen? Vagy indítotok egy fb csoportot, hogy tízmillióan a hírtv ellen? Ezek eddig mindig bejöttek.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.04. 15:27:27

@panaszmuki: Esetleg írjátok rá a lepedőre, hogy "sajtószabadságot"!

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.12.04. 16:16:36

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Az már provokáció lenne.
Csak el kell takarni előlük a tüntetést, és őket is eltakarni a tüntetők elől.

korupisti 2014.12.04. 16:28:49

Még egy pár keresetlen mondatot a sajtó-és szólásszabadságról,ha szabad kérnem.
Vagy csak a nagy vízen túli hiszteroliberál módi az igazi? Ejnye-bejnye fiúgg!

Gyorgy Nagy 2014.12.04. 16:32:49

Két sràc a buszon mondta hogy a hir tveket a tüntetéseken pofán fogják b..zni.Majd megnézzük.De egy biztos .MEGÉRDEMELNÉK a TETÜK.

Együtt 2014 különítmény 2014.12.04. 17:17:41

Veres Janik gyülekezete. Még hatalom közelében sincsenek, de már konyec a sajtószabadságnak

DeMarco 2014.12.04. 17:21:48

A média egy másik jelentős része meg a kormánypártot igyekszik lejáratni, egyre vehemensebben.
Nincs szükség egyébként a Hír tévére, hogy lássuk kik a szónokok, hiszen évek óta rendre feltűnnek ellenzéki tüntetéseken.
Amit a tévé csinál az valóban eléggé visszataszító, de ugyan mennyivel, mint amit a média általában csinálni szokott??

És persze marad az örök kérdés: Ki néz még tévét??? És ki hiszi el amit mondanak? Akár pro, akár kontra...

Tény, hogy van elégedetlenség a fidesz szavazóknál is, a probléma csak az, hogy arról szó sem lehet, hogy ebből a mai ellenzéki ballib oldal profitáljon, mert közel sem tökéletes a fidesz kormányzása, de a másik oldal maga a katasztrófa...

Miközben a fletó által felvett hitel 75%-ának idei részét épp most fizettük vissza. Már csak az uccsó részletfizetés marad és utána már nem nyomja a költségvetést ez az óriási tétel.

Felőlem kimehet az atv is a helyszínre forgatni, engem pont annyira nem zavarna, mert eszembe sem jutna odakapcsolni...

Nem kellene kicsinyesnek lennie senkinek sem, főleg nem egy médiafelületnek. Eddig is hetente voltak antifa tüntik, eddig sem zavartak senkit sem, csak ezt a rossz szokást folytatják ebben a négy évben is. Ezzel együtt kell élni, nem muszáj vegzálni érte senkit sem.
Tudomásul kell venni, h nem mindenki ért egyet. Mi sem értettünk egyet a ballib nyolc évvel, elhatárolódunk tőle maximálisan, de kivártuk és szavaztunk...

Sir Galahad 2014.12.04. 20:31:12

A hírTv azért teszi közzé a kormányellenes tüntetések szervezőiről birtokába jutott negatív információkat, mert a célközönsége nagyrészt a kormánnyal szimpatizálókból áll. Ebben a körben ezzel nézettséget lehet generálni. Szerintem ennyi az egész, felesleges konteókat szövögetni - amúgy meg az ellenzéki sajtó ugyanezt teszi a kormánypártiakkal, és abban sincs konteó.

micsoda? 2014.12.04. 22:01:02

Nagyon szeretném, ha a kormány értékelné ezt a még békés elégedetlenséget, mert az van. Viccelődnek egyesek rajta, mert az eszük annyi, netán félnek?

program készítő 2014.12.05. 00:20:52

Tényleg ez a legnagyobb probléma,melyik csoport televíziója a menőbb,hírteve,retekklub,ateve,ennyi erővel mesefilmet is nézhetnének a youtubon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.12.05. 10:14:20

@DeMarco: @Sir Galahad: Tehát szerintetek az, hogy valakit 10-20 évvel ezelőtt pitiségekkel meg kitalált ügyekkel zaklatással akarnak lejáratni, megfélemlíteni, az teljesen egyenlő azzal, hogy a sajtó egy része többszáz-milliós meg milliárdos ügyeket próbál felderíteni.

Gratulálok, relativizálásból jeles.

DeMarco 2014.12.05. 20:38:53

@Fedor: "a sajtó egy része többszáz-milliós meg milliárdos ügyeket próbál felderíteni."

Mármint a gripen tenderre, a déli áramlat első tervére, a mol pakett átjátszására, a velencei tavi kaszinóra, a libabulira és az alumíniumipar privatizációs furcsaságaira gondolsz??? És még hosszan lehetne sorolni...

Vagy a hír tévés riporterek csőbehúzására droggal, netán a hamisított robbantásos videóra?

Esetleg az indexről csendben eltűnő olajos cikksorozat írójáról, aki még véletlenül sem ejtett szót az olajos ügyek még élő és a politikai szereplőkről?

Pitiáner most a hír tv? Az. De hogy ezzel kilógnának a sorból? Francokat. Elég csak végiggondolni, h miért lett fél híradó az egyik tévében és miért nem volt előtte benne semmi, aminek kellett volna.

Én nem relativizálok, pusztán csak a helyén kezelem a dolgokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.12.05. 22:13:44

@DeMarco: A Grippen ügyeket valóban jó lenne felderíteni, fél Európa ezen dolgozik, de nem újságírói, hanem jogi szinten. Egyébként nem biztos, hogy tetszene a vizsgálat eredménye neked...

A többit nem részletezem, tök jó, hogy ezer éves ügyekkel jössz elő, amelyek már bíróságot is megjártak, vagy nem voltak bűnügyek, ezzel most mit akarsz? Csak egy példa:

www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-polt-tartozik-egy-lemondassal-es-egy-bocsanatkeressel-99675.html

A Déli Áramlat-os dolgokat meg pont egy fideszesnek számon kérni rohadt vicces. Miközben Fletóék csak sima üzletként kezelték, és amikor a szövetségeseink jelezték, hogy nem jó ötlet, el is állt tőle, addig Orbán az utolsó utáni pillanatig kitartott mellette egy minőségileg más helyzetben, sokkal rosszabb Unió-Oroszország viszonyban Putyin mellett tette le a voksét, és képes volt az Uniót átverő törvényt is hozatni az ügy érdekében. Szóval mindig is csodálattal néztem az ez ügyben megnyilvánuló kognitív disszonanciádat...

A hírtévés drogos üggyel már vagy háromszor szembesítettelek, hogy pont fordítva volt, bírósági ítélet is van róla, de úgy látszik elég szelektív az emlékezeted. De ha neked ez kell:

www.168ora.hu/itthon/veres-janos-kapufaja-95998.html

Az olajos ügyek dettó: ezeréves, nem biztos, hogy örülnél az eredmények, ja, és Karancsi velünk van, épp a kormányodtól követeli, hogy oldják fel a sok évtizedes titkosítást. Vajon miért nem teszik?

De most még egyszer komolyan: azzal próbálod relativizálni a HírTV dolgait, hogy a másik oldal nem foglalkozik évek óta lezárt ügyekkel, amelyekkel amúgy a maguk idejében foglalkoztak bőven? Ez nagyon vérszegény próbálkozás...

De azért akkor is piros betűs ünnep a mai: először írtál olyat, hogy esetleg FIDESZ-szavazók is lehetnek elégedetlenek a kormánnyal, és nem minden happy körülötted, mint mindig, mióta Viktor van a trónon. Ez is haladás...

DeMarco 2014.12.06. 02:59:29

@Fedor: Ugye te sem gondoltad komolyan amit leírtál? Mert viccnek elég durva...

Most eltekintenék a szokásos álnaív, rácsodálkozó amnéziás problémáidtól amivel ezeket az ügyeket (is) kezelni igyekszel, még egy gyerek sem venné be a mesédet, nemhogy egy felnőtt...
Kb. olyan szintű, mint amikor megkérdezed a gyerekektől, hogy ki firkálta össze a falat és vagy letagadják, vagy egymásra mutatnak. De azért a firka ott van a falon és jó eséllyel el tudod dönteni, h az firkált oda, akinek a cerka a kezében van...

Tehát marad az utolsó bekezdésre a reakció.

Ne legyenek téveszméid, nálam azért minden happy. Legfeljebb bosszant néhány dolog, amit (sztem) máshogyan is lehetne csinálni, de főleg kommunikálni.

Először is, sosem szerettem a kapkodó költségvetéseket, amikbe mindig belecsúszik egy nem várt tétel, ami rendszerint hülyeség, vagy kivitelezhetetlen és nem jön be belőle sok zseton. Aktuális példa az internetadó. Aztán tágabban én támogatom a Liga szakszervezet által megfogalmazott célokat, naná, hiszen munkavállaló vagyok én is, és úgy gondolom, hogy például a korkedvezményes nyugdíjat vissza kellene hozni, függetlenül attól, hogy régen meghalok, mire érintene engem. Viszont ha egy cég kifizeti előre a hiányzó éveket a nyugdíj előtt álló dolgozójának és ez így nem terheli az állami büdzsét, akkor miért nem engedik? Pedig mindenkinek jó lenne, a cég felfrissítheti az állományát fiatalabb, életerősebb munkatársakkal, az államnak kevesebb lenne a munkanélkülije, az idős ember meg pihenhetne mielőtt vége a dalnak. Aztán mindig is azt vallottam, h a cafatéria rendszer egy nagy átbaxás a munkáltatók részéről. Mert rendes fizetésemelések helyett sok cég azt mondta, hogy helyette a cafatériát emeli. Csak éppen azt felejtették el sokan, h az csak adható és egyre nő rajta az adótartalom, ami miatt egyre kevesebbet ér. A mostani adóemelés pedig elég durva, pedig eddig is tetemes adóteher volt rajta.

De ahogy fentebb is írtam a problémáim eltörpülnek, ahogy eszembe jut, hogy nincs alternatíva... Ezért tehet meg szinte mindent a fidesz. Ők is tudják, hogy a szavazótáborukból senki nem fog a ballibákra szavazni, mert van bőven tapasztalat...
Nézd meg a közvélemény kutatókat, csökken enyhén a fidesz tábora, de semmivel sem nő a balliba tábor.
Könnyen lehet, h a nevető harmadik a Jobbik lesz. Könnyen lehet, h te is épp az ő malmukra hajtod a vizet...
Akkor lesz elszámoltatás, akkor elő fog kerülni újra az összes ügy, de sztem ezt te még annyira sem szeretnéd, mint most a fidesz kormányt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.12.08. 13:51:22

@DeMarco: 1. Tehát maszatalosz, de lényegében nem tudsz mit írni arra, amit válaszoltam neked, linkekkel, tényekkel alátámasztva. Oké, ez tőled nem szokatlan.

2. "Nézd meg a közvélemény kutatókat, csökken enyhén a fidesz tábora, de semmivel sem nő a balliba tábor. "

Hát ha szerinted az egy hónap alatti 12! százalékos csökkenés enyhe... Hát, te tudod. Azt meg senki se várta, hogy aki otthagyja a FIDESZ tábort, az egyből a másik oldalon köt ki, pláne nem nem egy ilyen év után. Teljesen természetes, hogy ezek az emberek elsőként a bizonytalanok között kötnek ki, szóval ezzel ne vigasztald magad (bár azért az újpesti MSZP győzelem mértékén elgondolkodhatnál). És abba se nagyon érdemes kapaszkodnod, hogy per pillanat nincs alternatíva. Alig pár hónappal vagyunk a válaszások után. A követekző (hacsak addig össze nem omlik a kormány) több, mint három év múlva lesz. Akkora kell reális alternatíva. Aztán hogy akkor mi lesz, most még megjósolhatatlan. Lehet, hogy a mostani mozgalmakból nő ki valami, lehet, hogy a mostani pártok egyike-másika tér magához, és növi ki magát (remélhetőleg nem az MSZP vagy a DK), az is előfordulhat, hogy a FIDESZ talál megint valami rezsicsökkentés-hazugságohz hasolnó talmi csodafegyvert, amivel visszakapaszkodik, ki tudja. Egy biztos, hogy a Jobbik nem fog itt a büdös életben nyerni. Ha meg valamilyen csoda folytán mégis, az nem csak nekem nem fog tetszeni, hanem neked sem, mert abba még a mostaninál is jobban tönkre menne az ország, és az elszámoltatásnak hívott boszorkányüldözés lenne az egyik legkisebb bajunk (nem mintha bármi bajom lett volna bármikor is a pártfüggetlen felelőségre-vonással, ha valódi bűnről van szó, de hát ezt is leírtam már százezerszer, hát ha egyszer megragad a fejedben).

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2014.12.09. 16:54:30

@DeMarco:

Hol élsz te ember ?
Ez a kormány már annyira lejáratta magát, hogy mindenki rajtuk röhög, Brüsszeltől az USA-ig, még Afrikában a makákók is ezeken az idiótákon kuncognak :)
Az meg hab a tortán hogy nagyobb demikrászí van Észak koreában mint itt.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0