Nálunk sci-fi, Amerikában valóság, mi az?
2015. április 27. írta: Fedor

Nálunk sci-fi, Amerikában valóság, mi az?

clinton_teaser_gays.jpg

Miközben mi az emberi jogok területén szépen csendben araszolunk vissza a középkorba, hisz olyan országokkal kokettálunk, ahol a valódi demokrácia és a szólásszabadság mellett üldözik a homoszexualitást is (és lehet, hamarosan egy olyan párt lesz a legnépszerűbb, amely ezen a téren a putyini módszerekre esküszik), addig a világ normálisabb felén pont ellenkező folyamatok zajlanak.

Egyre több olyan ország van Európában és szerte a világon, ahol elfogadott az azonos neműek házassága. Az Egyesült Államokban jelenleg 36 tagállamban legális a melegesküvő, de a Legfelsőbb Bíróság ezt egységesíteni szeretné, így hamarosan esély nyílhat arra, hogy az összes tagállamban kedvük szerint házasodhassanak az LMBT közösség tagjai. Nem érdektelen hát, hogy miképp viszonyulnak ehhez a kérdéshez a mostanában elstartoló elnökválasztási kampány résztvevői. 

Obama elnök az utóbbi években nyílt támogatója ennek az ügynek, de hát ő már nem indulhat újra, így nemcsak a republikánus, hanem a demokrata oldalon is előválasztással dől el, hogy ki indul az elnöki székért. A kampánynak legesélyesebbként nekivágó Hillary Clinton mindenesetre már letette a voksát: az indulását bejelentő kisfilmjében az amerikai átlagállampolgárok között szerepel egy meleg és egy leszbikus pár is:

Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha egy magyar miniszterelnök-jelölt ilyen kampányfilmet készítene (sőt, továbbmegyek: egy magyar miniszterelnök-jelölt NŐ, hisz ez még inkább a fantasztikumok közé tartozik a vakkomondor országában, ahol az egyik legnagyobb tévécsatorna, simán lead úgy valóságshow-ja keretében egy szexuális bűnesetet, hogy később magyarázkodásában az áldozatot hibáztatja).

Jó pár évvel ezelőtt, amikor nálunk is bevezették a meleg párok számára is nyitott regisztrált élettársi kapcsolatot (amelyet akkor a többség támogatott is), és amikor még természetes volt az, hogy a miniszterelnök támogatólag jelen van az egyik államtitkára coming out-ján, vagy hogy a melegfelvonulást a főpolgármester nyitja meg, egyáltalán nem tűnt ez elérhetetlennek. 

Azóta viszont nagyot fordult kishazánkban a világ, és ezen a téren sem jó irányba. Ott tartunk, hogy tankönyvekben nevezik bűnnek a homoszexualitást, és a jelenlegi főpolgármester alá tartozó BKV még azt is megtiltja, hogy a járművein egy meleg közösséget célcsoportként kezelő szolgáltatást hirdessenek.

És akkor még a magát állandóan übermacsónak képzelő jelenlegi miniszterelnök meg a pápánál is ódivatúbb nézeteket valló KDNP még szóba se került...

Persze a másik oldalon ennél azért jobb a helyzet kinyilatkozások szintjén, sőt, az MSZP-nek még LMBT tagozata is van, de kétlem, hogy bármelyikük is be merne vállalni egy olyan kampányfilmet, amelynek meleg szereplői (is) vannak.

Vagy mégis? Cáfoljanak meg, ha a legközelebbi választás során alkalom adódik rá! :-)

Az amerikai elnökválasztási kampánynak legesélyesebbként nekivágó Hillary Clinton indulását bejelentő kisfilmjében az...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. április 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr847367186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.27. 16:04:34

Nagyon helyes, hogy Mo. nem követi ezt az emberellenes trendet.

Amerikában is keresztények milliói harcolnak a homoklobbi ellen, mely immár mind a 2 fő amerikai pártot meghódította.

Jó jel, hogy a magyar ballibek nagy többsége szintén homofób. Több fanatikus ballib ismerősöm is van, akik mindenben egyetértenének veled, sőt nálad is hangosabban orbánoznak éjjel-nappal, de amint szóba kerül a perverzek "jogainak" a kérdése, megemlítik "na, ebben kivételesen igaza van Orbánnak, lám, még neki is igaza lehet valamiben".

Szóval vissza kell verni a szemtelen homoklobbi nyomulását. S ebben nem szabad vallási vagy politikai különbségek alapján részekre szakadni. Keresztények, zsidók, ateisták, stb. együtt kötelesek fellépni ebben az ügyben, ugyanígy bárki szélsőjobbtól szélsőbalig, ez ugyan a tisztesség, a józanság, a humanizmus kérdése. S természetesen ez gyermekeink jövőjének kérdése is!

Amerikai süllyed a mocsárban, nem szabad követni.

Le a kalappal a BKV előtt, hogy volt mersze nemet mondani Sátánnak!

Ami meg a római püspöki székét bitorló argentín homokcelebet illeti, hívők milliói kényszerítették ki nála, hogy vegyen vissza bűnpártoló aktivitásából, s ennek jeleként éppen a napokban utasította vissza Franciaország új vatikáni nagykövetjelöltjének kinevezését.

Védjük meg a családokat és a gyermekeket! A homoklobbi hirdessen saját médiáiban és perverz klubjaiban, Budapest népe nem kíván ilyen hirdetéseket!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.27. 16:10:31

@maxval bircaman szerkesztő: Az fel se merül benned, hogy a két fő amerikai párt azért áll ki az ügy mellett, mert ettől több szavazatot várnak, hisz az állampolgárok többsége támogatja ezt? Ügye nem? Á, biztos, hogy nem te ülsz fordítva a lovon, hanem azok, akik az emberi jogokat minden emberre érvényesnek tartják...

mikimackó 2015.04.27. 16:12:54

ja, ennél mocskosabb már csak egy birkával történő házasélet lehet !

Attila Kovácsi 2015.04.27. 16:14:37

Látom még 1 libsi szakállas bácsi blog:)

H3rold 2015.04.27. 16:21:17

Ezért utálom a liberálisokat.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.27. 16:25:57

@Fedor:

"Az fel se merül benned, hogy a két fő amerikai párt azért áll ki az ügy mellett, mert ettől több szavazatot várnak, hisz az állampolgárok többsége támogatja ezt?"

De, felmerül. S pont EZ az igazi probléma!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.27. 16:26:47

@Fedor:

"az emberi jogokat minden emberre érvényesnek tartják"

Ezt én is vallom.

megamedve 2015.04.27. 16:28:50

Én nem bántom őket, de ne tolják a képembe magukat, mert sajnos én hetero csökevény vagyok, akinek akaratlanul kifordul a gyomra két smároló férfi láttán. Igazán tisztelhetnék a másságomat, hiszen én nem tehetek róla.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.04.27. 16:37:32

Bocsánat, de az azonos neműek házassága nem emberi jog, hanem értelmetlenség. Ahogyan az óvodáskorúak házassága is, vagy a házasságkötés post mortem, vagy a házasságkötés egy kacsával. Éspedig mindezen értelmetlenségek közös jellemzője a házasságra való alkalmatlanság.

Sokan összetévesztik vagy tudatosan összemossák a házasságot az együttéléssel, pedig nem ugyanarról szól. Bővebben.
provo.blog.hu/2011/10/28/a_hazassag_intezmenye_1

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.27. 16:44:39

@megamedve: Csupán annyit kérnek, ami neked és nekem alapból jár. ugyanolyan emberek, mint mi, akkor miért járna nekik kevesebb jog? Ők se tehetnek róla, hogy olyanok...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.27. 16:46:40

@szekertabor: Miért lenne alkalmatlan a házasságra két monogám meleg? Vagy úgy gondolod, hogy a házasság egyetlen célja a gyereknemzés? Mert akkor eléggé el vagy tévedve...

szekertabor · provo.blog.hu 2015.04.27. 16:51:30

@Fedor: Én mellékeltem egy linket a házasság intézményéről. Olvasd el.
Lehet vitatkozni a házasság céljáról, de ahhoz egy értelmes definícióra lenne szükség, amely megkülönbözteti a házasságot a többi együttélési formától..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.27. 17:18:36

@szekertabor: Elolvastam. Már bocs, de ez vérfertőzős elmélet szamárság (de még ha igaz is lenne, akkor se értem, mitől lenne ez ellenérv). A házasság két ember törvényesített kapcsolata, ami jogokkal és kötelességekkel jár. Nincs feltétlenül köze a szakralitáshoz, ezért van polgári házasság, viszont van köze a gazdasághoz, mint az egyik legkisebb egység, és van köze jó esetben az érzelmekhez, és ezek egyike sem férfi-nő kiváltság. Gyereket csinálni meg lehet házasság nélkül is csinálni, mint ahogy hetero házasságok is létezhetnek gyerek nélkül. Szóval egy indokot se láttam, ami miatt azt mondhatnám, hogy "igen, a melegházasság értelmetlen". Nem az, ha nekik igényük van rá.

Éhes ló 2015.04.27. 17:52:37

Jobb ha léptek ebből a földhözragadt magyar társadalomból és usraelben élitek ki a devianciáitokat.
Nekünk is akik maradunk, meg nektek is, akik léptek.
Ajvék.
Bőrönd.
Alija.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.27. 18:01:00

@Éhes ló: Ó, igen a mindent vivő érv: ZSIDÓ!!!!!!!!

Nem.

Éhes ló 2015.04.27. 18:20:56

@Fedor: számodra lehet, hogy az.
Nekem nem.
Mifelénk PC tabu, csak öreg nyögdíjas komcsi munkásőr (ma qrmánytanácsadó) és hitsorsosai írhatják le, mondhatják ki..

nandras01 2015.04.27. 18:28:05

írtál egy provokatív -amúgy persze igaz- posztot, erre le is csaptak a homofóbok, mint légy a meleg szarra :)
és, hogy orbánt is idekeverjem, meg kell állapítanom, hogy jól ítéli meg európa és magyarország viszonyát. ezzel a tuskó, szemellenzős, mucsai mentalitású bandával európába érni..?
reménytelen.

Éhes ló 2015.04.27. 18:36:40

@nandras01: Jobb ha léptek ebből a földhözragadt magyar társadalomból és usraelben élitek ki a devianciáitokat.
Nekünk is akik maradunk, meg nektek is, akik léptek.
Ajvék.
Bőrönd.
Alija.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.27. 19:14:48

@nandras01: Elég szomorú, hogy ez itthon provokatívnak számít, mert egyébként egyáltalán nem annak szántam...

Oktogon8 2015.04.28. 08:39:43

@Quarker:

Meg a pápát gondolom, mert ő sem gyűlöli a melegeket :) Btw egy megfontolandó ábra :)

static5.businessinsider.com/image/5330a9106da811a2110e24be-800-/postcard-3.jpg

Csaba Szikora 2015.04.28. 09:59:40

A homolobbi bármely tagjától kellene kérdezni hogy ő hogyan létezne,ha 2 apuja lenne?

2015.04.28. 10:44:33

A túlnépesedés ellenszere a még több buzi .

Józsi01 2015.04.28. 15:46:15

Szerencsére azok a "normális" ország pár évtized múlva már nem fognak létezni. :-)))

Az ottani buzik majd ehetik a kefét, de ide és a hozzánk hasonló "rasszista" (élettámogató) országokba nem jöhetnek. Egyék majd csak meg amit főztek. :-)))

szekertabor · provo.blog.hu 2015.04.28. 20:13:07

@Fedor: Ne haragudj, de amiket írtál, azok nem definiálják a házasság intézményét olyan módon, ami pl. megkülönböztetné a regisztrált élettársi kapcsolattól. Amit én írtam, az viszont igen, még ha sommásan szamárságnak is minősíted.

Ha az egynemű párok azért vágynak a házasságra, mert az már annyira elvesztette eredeti feladatát, hogy senki nincsen tisztában vele, akkor az egyneműek romantikus és jogi nyáladzáson alapuló házassága ennek a folyamatnak a betetőzése, amely után a házasság intézménye tulajdonképpen meg is szűnik.

De amennyiben okfejtésem helytálló (és valószínűleg az), akkor az egyneműek házassága a szó eredeti értelmét tekintve értelmetlenség.

Éhes ló 2015.04.28. 20:32:49

@Fedor: nem szóltam hozzád langyos zsiráf.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.28. 21:29:09

@szekertabor: A te okfejtésed számomra továbbra is csak kétségbeesett próbálkozásnak tűnik arra, hogy valahogy megindokold, miért is jó, ha a lakosság 5-10%-a jogfosztott ezen a téren. Továbbra se értem, hogy az én házasságom mennyivel érne kevesebb attól, ha két meleg férfi is kimondhatná itthon (is) a boldogító igent, és ugyanazok a házastársi jogok illetnék meg őket is, mint most engem és feleségem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.28. 21:31:49

@Fedor: Amúgy meg annyira aranyos, hogy helyreutasítasz a saját blogomon :-) Igazi zsírtahó vagy.

dunántúli gyerek 2015.04.28. 22:58:34

'Miközben mi az emberi jogok területén szépen csendben araszolunk vissza a középkorba, hisz olyan országokkal kokettálunk, ahol a valódi demokrácia és a szólásszabadság mellett üldözik a homoszexualitást is'

1) azt eddig is tudtuk hogy itt diktatúra van, mégis erre szavaztunk (nagy többséggel), nem a széllibsikre

2) még jó hogy a bezzegnyugat nem kokettál mondjuk Kínával. Én meg úgy tudom virágzik a biznisz.

dunántúli gyerek 2015.04.28. 23:01:36

'Jó pár évvel ezelőtt, amikor nálunk is bevezették a meleg párok számára is nyitott regisztrált élettársi kapcsolatot (amelyet akkor a többség támogatott is), és amikor még természetes volt az, hogy a miniszterelnök támogatólag jelen van az egyik államtitkára coming out-ján, vagy hogy a melegfelvonulást a főpolgármester nyitja meg, egyáltalán nem tűnt ez elérhetetlennek. '

- maga a paradicsom volt a deszky meg az öngyilkos buzeráns széllibsi világa

Maga viccel?

dunántúli gyerek 2015.04.28. 23:03:14

'Ott tartunk, hogy tankönyvekben nevezik bűnnek a homoszexualitást, és a jelenlegi főpolgármester alá tartozó BKV még azt is megtiltja, hogy a járművein egy meleg közösséget célcsoportként kezelő szolgáltatást hirdessenek.'

- igen helyesen. A magyar ne fossa össze magát a beteg trendektől.

dunántúli gyerek 2015.04.28. 23:05:17

'Persze a másik oldalon ennél azért jobb a helyzet kinyilatkozások szintjén, sőt, az MSZP-nek még LMBT tagozata is van'

Ez igen fontos. Az SZDSZnek meg LMBT politikusa is volt. Mégis eltüntek a xenofóbhomofób antiszemita választói. Pedig tök trendi az LMBT tagozat.

[medi@slag] 2015.04.28. 23:11:36

Fedor, kérlek nyugtass meg hogy ezek a kommentek itt csak viccből születtek, az nem lehet hogy Magyarországon tényleg EKKORA a sötétség és az értelmetlen gyűlölet.

Volt szerencsém vasárnap a Fehér Ház kertje előtt sétálni, ahol pár szánalmas barom táblákkal meg hangosbemondón ordítva szídta Obamát amiért támogatja a melegek házasságát. Az utca sétálóutca mert le van zárva a terror veszély miatt, szóval rengeteg a turista. Mindenki mosolyogva nézte ezt a kis tüntető csoportot, amikor két srác lesmárolta egymást előttük. Ekkor a tömeg egy emberként tapsolta meg őket. :-) Nagyon vicces volt, és jó volt látni hogy a többség azért nem olyan elmebeteg hogy valakit azért ítéljen el mert olyasmit tesz ami neki nem tetszik.

Megjegyzem az is különbség hogy Magyarországon tüntetni sem lehet a miniszterelnök lakása előtt. De gondolom ez is rendben van?

[medi@slag] 2015.04.28. 23:16:43

Ja itt jegyzem meg, a tüntetőket látva is ez jutott eszembe, meg azok a nagy "macsók" akik Pesten megdobálták a melegtüntetést. Ha valaki valóban heteroszexuális férfi, akkor mi a faszért foglalkozik a buzikkal? (ezek a tüntetők is tipikusan szerencsétlen faszoknak tűntek, akiknek nem jött össze az élet, és valakit kell hibáztatni, buzikat, zsidókat, a gyíkembereket, stb)

A valódi, egészséges heteroszexuális férfiak ugyanis leszarják a buzikat, azoknak ugyanis általában van egy csaja és azzal foglalkoznak vasárnap délben.

A buzikkal foglalkozni azok szoktak, akiknek valamilyen súlyos, elnyomott frusztrációja van, vagy annyira szánalmas, hogy egy csaj se piszkálja meg bottal se. Szar lehet...

Laci1982 2015.04.28. 23:19:27

A stadionok helyett Colosseumot kellene Vikinek építeni. Buzikat, leszbiket, cigókat, niggereket beterelni. Jahh, meg persze oroszlánokat...... olyan jó ízzel rágcsálnék popcorn-t közben

agarik 2015.04.28. 23:23:42

Hát itt még ateistának sem szabad lenni (igazából Alaptörvény szerint nemkeresztény nem lehet állampolgár egyáltalán).
Sebaj, bevezetik a halálbüntetést, és akkor nem lesz itt más csak pedofil keresztény papok országa!

Ludovikás Levente 2015.04.28. 23:36:56

"Nálunk sci-fi, Amerikában valóság, mi az?"

Néger zavargások. Ezekből várhatóan egyre több lesz, mivel az alapjául szolgáló társadalmi problémákat megoldani nem tudják. Van helyette buziházasság, hát nem cuki?

edg 2015.04.28. 23:43:02

Sosem fogom megérteni, hogy miért ennyire fontos mindenkinek, hogy ki kivel szexel.

És igen, nálunk még tényleg sci-fi.

dunántúli gyerek 2015.04.28. 23:45:38

@[medi@slag]: 'Megjegyzem az is különbség hogy Magyarországon tüntetni sem lehet a miniszterelnök lakása előtt.'

- nincs is 1000 méter a kerítéstől a hálószobaablakig.....:)

Ludovikás Levente 2015.04.28. 23:48:13

"Nem érdektelen hát, hogy miképp viszonyulnak ehhez a kérdéshez a mostanában elstartoló elnökválasztási kampány résztvevői. "

Teljesen érdektelen, milyen prop anyagokat tol a kampánystáb a Bush dinasztia vagy a Clinton oligarchia aktuális jelöltjének. Ami számunkra érdekes volna, hogyan viszonyulnak a világ minket érintő problémáihoz, mint például Európa térdre kényszerítése, a térség detabilizálása

mortullus 2015.04.28. 23:56:41

Ha jár erre egy buzi, magyarázza már el nekem, hogy mégis mi a francért akar házasodni!
Köszönöm :)

Ludovikás Levente 2015.04.28. 23:58:15

@szekertabor:
Ez a buzicécó a politikusoknak főleg arra kell, hogy csináljanak egy mesterséges problémát, ami egy tollvonással meg lehet oldani, miután a valós problémákba beletörött a bicska. Lásd Hollande elnököt, aki a buziházasságon kívül semmire nem talált megoldást és nem véletlenül a legnépszerűtlenebb francia elnök

[medi@slag] 2015.04.29. 00:01:34

@dunántúli gyerek: segítek, a különbség hogy ez itt egy demokrácia. (mármint az USA)

Szalay Miklós 2015.04.29. 00:08:28

Tessék egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid051

(Kép teteje, doc, pdf)

Darth Revan 2015.04.29. 01:01:02

Irorszagban a jovo honapban lesz nepszavazas az alkotmanymodositasrol, ami lehetove teszi az azonos nemuek hazassagat. "marriage equality"

Dublin ki van plakatozva, az osszes part a nepszavazasra buzdit es mindegyik az IGEN mellett kampanyol.

Jo erzes olyan orszagban elni,ahol a politika nem uszit emberek egy kipecezett csoportja ellen.

Ez meg egy regebbi reklam, de nagyon jo:

www.youtube.com/watch?v=6ULdaSrYGLQ

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.29. 05:52:35

@[medi@slag]:

Az igazságon nem változtat az, ha a többség a hazugságot választja,,,

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.29. 05:57:40

@mortullus:

Rombolni akarják a házasságot és a családokat. A homoklobbi a háttérhatalom egyik nehézfegyverzetű alakulata.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.29. 05:59:36

@[medi@slag]:

Az ellentüntetés egy demokratikus eszköz.

A te logikád szerint az összes antifasiszta titokban frusztrált náci.

luis5 2015.04.29. 06:24:45

A buzulas magánügy. Utalom ha allandoan a kepembe toljak sot kovetendo hogy azonos nemuvel sexel. Jobban jártunk volna ha Gyurcsány szulei is buzik.

Haus Fiegl Bikers 2015.04.29. 06:28:13

Gyerekek, felesleges vitazni, szerencsere lassan-lassan helyre fog zokkenni a vilag (akcio-reakcio), es minden visszakerul a maga helyere. Nem kell bantani a buzikat - egy-ket evtizede nem is bantottak oket szerencsere - es ok sem fognak tangaban paradezni, bibliaval vakargatva a lompost. A cikk szerzojet sem kell bantani a nezetei miatt, o sem tehet rola. Egyszer evekre osszezartak harom "Krisztust" a dilihazban, meroben joszandekbol, hogy majd jol radobbennek, hogy azert csak nem lehetnek egyszerre harman.... De persze nem ez tortent. Mindharom meg volt gyozodve rola, hogy a masik ketto total hulye. Magyarul felesleges barkit szidalmazni, utlegelni, ervelni neki, ha valami nutot vagott az agyaban. Buzik mindig is voltak-vannak-lesznek, nem baj az. Ez a "gyermek-orokbefogadosdi", meg hazassagosdi viszont pusztan egy olyan vilagkurzus mulo rosszullete, mely hala a nagybatus EMBER tulelesi osztonenek, lassankent felszivodik, mint a vakbeltunet. Aldasbekesseg.

Haus Fiegl Bikers 2015.04.29. 06:49:03

Ja, es a cikk szerzojenek uzenem, hogy az Egyesult Allamoka nepet, nem szabad osszekeverni az Egyesult Allamok neperol jovo mediainformaciokkal: a kozbeszedbol tuzzel-vassal kiirtottak a "nem liberalis" gondolatokat - elnezest a kepzavarert -, de ettol meg, a melyben, egyre inkabb akkummulalodik a felismeres, hogy marha sok minden vett marha rossz iranyt az orszagukban.Ez egeszseges immunreakcio, csak egy ilyen bazinagy, intellektualisan ennyire kordaban tartott orszagban nem megy egyik naprol a masikra. Kicsit ugy van ez naluk, mint az Egyesult Kiralysagban. Ott is, ha kinyitod a tevet, mindenkin rozsaszin ing van, es ha megkerdezed az atlagboborjant, hogy befogadok-e, hezitalas nelkul, szemukben oszinte csillogassal vagjak ra, hogy igen! Aztan persze ket perc mulva, egymas kozott beszelgetve szidjak a zsidokat, a vendegmunkasokat, a Skotokat, a "pakikat", a buzikat....... es sorolhatnam a vegtelensegig. Es az az edes az egeszben, hogy eszre sem veszik, hogy az elso reakcio az, amit a media vert a buta fejukbe, a tobbi meg a valosag. Tenyleg tunderiek olyankor. :) Egyszer ra is kerdeztem a dologra - nyolc evet eltem koztuk -, de csak a szokasos, angolosan bamba arckifejezes jutott nekem. Na, nem mintha lettek volna illuzioim...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.29. 08:11:28

@luis5: "Utalom ha allandoan a kepembe toljak sot kovetendo hogy azonos nemuvel sexel."

Ez de unalmas hazugság már. Ha egy meleg pár házasodni szeretne, az pont annyira tolja a képedbe a szexualitását, mint te, amikor te házasodsz. Ja, hogy szerinted az utóbbi dicsekedni való, szép dolog, amit megoszthatsz országgal-világgal, miközben... miközben mi is a különbség a kettő között? Semmi.

Az meg még nagyobb hülyeség, hogy követendő példa. Fogd már föl, hogy az lesz meleg, aki annak születik! Pont. Maximum elnyomja a hajlamait félelmében, ha olyanok között szocializálódik, mint te. Nincs olyan, hogy követendő példa!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.29. 08:15:43

@Haus Fiegl Bikers: Akkor tőled is megkérdezem, pláne mivel azt mondod (helyesen), hogy "Buzik mindig is voltak-vannak-lesznek, nem baj az." De akkor miért baj az, ha normális életet szeretnének élni, ugyanolyat, mint te vagy én? Mennyiben befolyásolja az emberiség túlélési esélyeit, ha melegek ezután nem bujkálva, hanem házaspárként nem csinálnak gyereket? Próbálom megérteni a logikádat, de nem megy...

2015.04.29. 08:45:36

@dunántúli gyerek: egyrészt nem erre szavaztunk, másrészt sajnos túlságosan hasonlítunk az oroszokra, az emberek nagy része nem képes önálló gondolkodásra, kell valaki aki megmondja mi legyen és kész, azzal morálisan minden letudva, mossunk kezeinket. adjon az állam kaját, munkát és központi ideológiát.

Haus Fiegl Bikers 2015.04.29. 09:14:37

@Fedor: Azert, mert nem normalisak, Fedor. A foldi elet 99 szazaleka ugy van bedrotozva, hogy ket ivar kell hozza, mely kulon egyedekben leledzik. A fajfentartas szempontjabol kifejezetten hasznos, ha pont ezert, a kulonbozo ivaru egyedek erdeklodnek egymas irant, es nem a hasonloak. Ez mar csak ilyen, konnyen be lehet latni, ha nem ez lenne a "normalis" az adott biologiai konstellacioban, akkor most nem beszelgetnenk...

Azt hiszem az a baj, hogy a nepek osszekeverik a biologiai "normalitast", az intellektualis "normalissaggal". A homosexualisoknal a biologiai abnormalitas teljesen nyilvanvalo, gondolom ebben nem lehet vita koztunk. Intellektualisan termeszetesen semmiben sem kulonboznek a heterosexualisoktol - persze ez igy nem igaz, de ez messzire vezet, lenyeg, hogy NEM rossz ertelemben ertem a kulonbozoseget -, amiben szerintem szinten nincs vita koztunk.

Azert kellett ilyen hosszura fogni a biologiai mondokat, mert ebbol a nyomorult predesztinaciobol adodik, hogy egyfajta "onvedelembol", minden faj egyede-csoportosulasa, automatikusan berzenkedik a devianciaktol, az abnormalitasoktol. Itt, az "onvedelem" a kulcsszo, hisz gyakorlatilag ennek (is) koszonhetjuk a fejlodest. (mar ha fejlodunk akarhova is - de ez csak egy pajkos kikacsintas volt... hehe) Azt gondolom, az "abnormalitas" eroszakos liberalizacioja teljesseggel kontraproduktiv, evoluciobiologoiai kodokat probal felulirni. Erre vezetheto vissza a nepek egyre nagyobb ellenallasa, mely sajnos pont a homosexualisaknak art a leginkabb. Nem lehet a vegtelensegig azt hajtogatni, hogy "ugyanolyanok vagyunk, mint mas", mert ez nem igy van.Pont a nemi identitas az egyik leginkabb biologiailag kobe vesett dolog, ha ebbe hiba csuszik, senki nem verheti a mellet, hogy "en normalis vagyok, pont olyan, mint a tobbi".

Ha valakinek van egy ronda borbetegsege, az, mikor kozossegbe megy, nyilvan el fogja takarni, mert a kozosseg tagjaibol, barmennyire is rendes ember az illeto, automatikusan ellenerzest valt ki. Nem volt baj a homosexualisokkal evezredeken at, mindenki tudomasul vette oket, es ez igy van rendjen, az emberek toleranciajaba boven belefert a letuk. De mint ahogy a borbetegseges embert is levagnak a buszrol elobb-utobb, ha mindenkit a "massagaval" provokalna, fekelyes kezet az orruk ala dugva, ugyanugy a homosexualisok is atlepik az ingerkuszobot az orokbefogadassal, nyiltan puszilkodassal etc.

Vegul csak annyi, hogy ha nem is erted meg a logikamat, nem veszem rossz neven, es bolondnak sem tartalak miatta. A lenyegen ugy sem valtoztat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.29. 09:44:38

@Haus Fiegl Bikers: Akkor még egyszer: Ha intellektuálisan szerinted sincs különbség, akkor egy olyan intellektuális tevékenységnél, mint a házasság, miért lenne baj, ha nincs különbség? Hisz abban talán egyetértünk, hogy a fajfenntartásnak nem előfeltétele a papír, annak csak jogi és gazdasági relevanciái vannak, valamint érzelmi vetületei. Szóval továbbra is csak azt tudom mondani, hogy logikai bukfencekkel próbálsz védeni valamit, aminek egyszerűen nincs értelme.

Az meg továbbra is gusztustalan csúsztatás, ha a homoszexualitást (ami egy állapot, és nem árt senkinek) egy betegséghez hasonlítasz.

Ludovikás Levente 2015.04.29. 10:01:46

@Fedor:
A házasság mint intellektuális tevékenység, ennél bénább definíciót nem hallottam még

A házasság valójában egy társadalmi célokat szolgáló intézmény, amiből a biológiai reprodukció (gyerekcsinálás) a legfontosabb. Mivel a buziknál ez eleve kiesik, se füle se farka a buziházasságnak

Leginkább a libsiknek fontos saját céljaik érdekében, hogy napirenden tartsák a témát

Haus Fiegl Bikers 2015.04.29. 10:37:35

@Fedor:Jajjj, Fedor! Vannak nem fertozo, randa borbetegsegek, melyek szinten nem artanak senkinek, es jelenleg nem gyogyithatok, genetikai falfunction okozza oket. Akkor most vagy mindketto allapot, vagy mindketto betegseg... Hallod-e, nem vagy egy logikai howitzer... :D Na, legyen szep a napod! Haus out.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.29. 14:06:30

@Haus Fiegl Bikers: Esetleg nézz utána, hogy az orvosok melyiket tartják betegségnek, és melyiket nem, aztán vitatkozhatunk logikáról, oké?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.29. 14:13:08

@Ludovikás Levente: Ez egy válasz volt, nézd meg, hogy miért pont ezt a jelzőt használtam. Annyiról volt szó, hogy a házasság nem biológia szükségszerűség, ellentétben a fajfenntartással. És épp ezért nem, nem a gyerekcsinálás a legfőbb funkciója, hisz rajtunk kívül az összes többi állatfajnak megy nélküle, sőt nekünk is, épp ezért hacsak nem akarod negatív meddőségi teszthez, és aláírt gyerekvállalási kötelezvényhez kötni a hetero házasságot, értelmetlen ezen rugózni. Könyörgöm, ez csak egy papír, egy aláírt szerződés két fél között, miért fáj az nektek, ha a melegek is megerősíthetik ezzel az együttélési szándékukat, ha akarják? Mennyivel ér kevesebbet attól az én házasságom a felségemmel?

Éhes ló 2015.04.29. 21:29:29

@Fedor: nem szóltam hozzád meleg zsiráf. Most sem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.30. 08:55:01

@Éhes ló: Figyelj, felőlem lebuzizsidózhatsz annyiszor, amennyiszer akarsz, ha neked erre áll fel, attól még nem lesz igaz se egyik, se másik (nem mintha gond lenne, ha az lennék, csak ragaszkodnék a tényekhez ezen a téren is).

Arról nem is beszélve, hogy a stílusod is csak téged minősít, nem engem.

Éhes ló 2015.04.30. 10:52:22

@Fedor: továbbra sem szóltam hozzád meleg zsiráf.
Ráadásul most sem írtam olyasmiket, amiket rám maszatolnál.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.30. 12:11:37

Úgy szeretem a gerinces nácikat, akik fel se vállalják, hogy azok :-)

Darth Revan 2015.04.30. 12:57:26

majus 22-en nepszavazas lesz irorszagban a meleghazassagrol (marriage equality) Eddig csak igen plakatokat lattam, de tegnap megjelentek az elso ellenzo plakatok is (minden part az igen mellett kampanyol)

Az igen plakatok igen egyszeruek: szavazz igennel az egyenlosegre vagy csak szavazz igennel es a part logoja, hasonlok stb.

Viszont ezzel szemben a nem plakatok (kettot lattam)
1) amondj nemet a beranyasagra, a gyereknek nem csak 9 honapig van szuksege anyara
2) a gyereknek 2 szulore egy anyara es egy apara van szuksege

Szavazz nemmel.

Ertem en, hogy nehez beismerni, hogy faszok vagyunk es nem akarjuk, hogy masoknak jo legyen es mindenki egyenlo jogokkal rendelkezzen, azert a "szavazz nemmel az egyenlosegre" helyett elojonnek ezzel a gyerek hulyeseggel, de a nepszavazason a hazassagrol fognak szavazni, nem az orokbefogadasrol vagy a beranyasagrol

Arrol nem is beszelve, hogy a nepszavazastol fuggetlenul rendeztek mar a melegek (bejegyzett elettarsak) orokbe fogadasi ugyet, ami meg a nepszavazas elott eletbe lep!

szekertabor · provo.blog.hu 2015.04.30. 13:01:42

@Fedor: Nézd, ami értelmetlen, az értelmetlen. Az egyneműek házassága nem tilos, hanem definíció szerint lehetetlen. Nem beszélhetünk jogfosztásról, ha egy szó értelmét vagy a szó értelmére épülő jogszabályt kell megváltoztatni, ahhoz, hogy olyanok is részesülhessenek benne, akik eredendően nem képesek rá. Nem jogfosztás, hogy férfi nem szülhet, kerekesszékes nem indulhat síugrásban, óvodások és egyneműek nem házasodhatnak. Ez nem joghátrány vagy jogsérelem, orvoslása csak a fogalmak értelmének rovására történhet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.04.30. 13:12:39

@szekertabor: SZERINTED értelmetlen. És úgy látom akkor megint visszakanyarodtunk oda, hogy a házasság legfőbb célja az utódnemzés, ls nélküle értelmetlen, miközben ez a valóságban nem igaz, de hát valamibe csak kell kapaszkodnia annak, akit zavar, ha két egynemű ember is ugyanolyan jogokat szeretne magának, ami másoknak alapból jár.

Éhes ló 2015.04.30. 14:35:39

@Fedor: továbbra sem szóltam hozzád meleg zsiráf. Ráadásul a zsidózásod, buzizásod és nácizásod után is érvényes amit a post kapcsán elsőre leírtam.
Jobb ha léptek ebből a földhözragadt magyar társadalomból és usraelben élitek ki a devianciáitokat.
Nekünk is akik maradunk, meg nektek is, akik léptek.
Ajvék.
Bőrönd.
Alija.

szekertabor · provo.blog.hu 2015.05.05. 15:21:24

@Fedor: Nem egészen, viszont még mindig nem látok tőled egyetlen definíciót sem, amely megkülönböztetné a házasságot az egyéb regisztrált élettársi formáktól, amelyek az egyneműek számára is elérhetőek.

Abban viszont kétségtelenül igazad van, hogy álláspontom szerint a házasság intézménye elsősorban nem az egyén, hanem a közösség érdeke, a házasság nem az abban résztvevők, hanem az abból származók érdekében köttetik. Az a házasság, amelyben eleve kizárható az utódok születése, legyen bármilyen tiszteletreméltó is, az eredeti funkciója szerint nem tekinthető házasságnak.

Ezt pedig bármilyen következetesen tagadod, de érvekkel még nem cáfoltad.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.05.05. 18:11:21

@szekertabor: Mivel az alapálláspontodat vitatom, nagyon nincs is mit cáfolnom...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0