Szubjektív Top10 a Rockpartról
2015. augusztus 10. írta: Fedor

Szubjektív Top10 a Rockpartról

rockpart.jpg

Az elmúlt pár nap alatt telítődtem napsütéssel, porral és muslincával, de leginkább jó kis rockzenékkel, hisz pár évvel ezelőtti fogadalmunknak megfelelően a párommal idén is végigbuliztunk egy fesztivált, méghozzá a Rockpartot, Balatonszemesen. A három nap alatt végig üldögélt/álldogált/csápolt (a pogózásból azért már kiöregedtem) számtalan koncertből mutatnám be a tíz kedvenc dalomat, abszolút szubjektív értékrend szerint sorba állítva.

10. Moby Dick - Gazember

A Moby Dick-et nem igazán szerettem régebben, és igazából most se vagyok oda érte (na jó, azért az Ugass kutya nem olyan rossz), de ezt a Hobo feldolgozást jól megcsinálták, a klipben bónuszként az akkor (1992-ben) még szemtelenül fiatal Bede-Fazekas Szabolccsal.

9. HétköznaPICSAlódások - Ostoba

Két punk banda következik a listán. Elsőként is a PICSA, amelynek tiltották már le koncertjét a kommunista időket idéző módon az Orbán-ellenességük miatt. Most mégse a Viktor c. számukat citálom ide, hanem a neonácikról véleményt formáló, beszédes címmel rendelkező opuszukat.

8. Aurora - Munkanélküliek Dala

Az Aurora is már régi motoros a punk szakmában. Ebben a dalban cinikusan optimista módon közelítenek meg egy nem túl vidám témát. Sajnos mindig aktuális.

7. Paddy And The Rats - Bastards Back Home

A "bulizásra ajánlott" kategória egyik fő éremesélyese az ír kocsmazenét punkkal keverő Paddy And The Rats. A feleségem ajánlásával ;-)

6. Dorothy - Miért legyek

A metál és a hard rock elég maszkulin műfaj, de azért a női nemet nem csak a groupie-k képviselik itt sem. A Dorothy pl. három fiatal csajból áll, akik pimaszul jól nyomják a Rock & Roll-t.

5. Clawfinger - Biggest & The Best 

A fesztivál nemzetközi mezőnyének tagjai többségben olyan vonalon mozogtak, amely engem csak igen - igen mérsékelten vonz, de azért nem maradtam én se világsztárok nélkül. A crossover műfajok mindig is érdekeltek, hisz általában nagyon izgalmas dolgok kerekednek ki belőlük, így a Clawfinger rapmetál bulija is elég bejövős volt.

4. Dalriada - A Dudás

Ha már crossover: A folk metál aránylag új dolog az életemben. Tavaly ugyanitt, a Rockparton látott Ensiferum koncert keltette fel az érdeklődésemet. Ők sajnos idén nem voltak, de itt volt most (is) a műfaj legjobb hazai képviselője, a Dalriada. Személyes kedvencem tőlük ez a népdal-feldolgozás. Néptáncoktató ismerősömnek már ajánlottam, hogy na erre rakjon össze egy koreográfiát! :-)

3. Turisas - Rasputin

A következő dalról a lényeget találóan foglalta össze egy kommentelő a Youtube-on:

Egy finn folk metál banda feldolgozott egy német producer által összerakott diszkó slágert, amelyet eredetileg egy afro-karibiakból álló együttes adott elő egy orosz szerzetesről, és mindezt egy amerikai site-on tudjuk megnézni. Éljen a globalizáció, nélküle ez nem jött volna össze.

Én se írhattam volna szebben :-)

2. Depresszió - Nem akarok elszakadni

Magyarország második legjobb rockzenekara bizony nálam is csak második, bár akadt olyan vélemény (igen, itt megint csak a feleségemre célzok), amely szerint jobban nyomták, mint a lista első helyezettje. 

Mondjuk tényleg nagyon jók voltak.

1. Tankcsapda - Ez az a ház

Azért az abszolút kedvenc akkor se lehet nálam más, mint Lukács László és népi zenekara, tőlük is ez a dal, amely egyszer, sok évvel ezelőtt megragadott, amikor először láttam a klipjét, és azóta se ereszt.

Most pedig megyek, és ennyi zúzás után ellensúlynak hallgatok egy kis Kisgro..., na jó, azért azt talán mégsem :-)

És most rockmuzsikát közvetítünk.Az elmúlt pár nap alatt telítődtem napsütéssel, porral és muslincával, de leginkább j...

Posted by Kötöttségek nélkül on 2015. augusztus 10.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr37696150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2015.08.12. 01:12:33

Hehe, az Ez az a Házat nálunk forgatták a kastélyban, voltam is fent anno 2000 októberében :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0