Aki példát vehetne Schifferről...
2016. május 31. írta: Fedor

Aki példát vehetne Schifferről...

fleto.jpgAlaposan felkavarta az állóvizet az LMP társelnökének váratlan bejelentése. Nem hiszem, hogy bárki is nagy tétekben fogadott volna erre a fordulatra akár csak tegnap is. Nem csoda, hogy hiába a szép kerek (sőt. gyanúsan kerek), mindenre kiterjedő búcsúnagyinterjú, sokan, akikkel ma beszéltem, valami hátsó, nem kibeszélt motívumot keresnek a nagy hátraarc mögött.

Viszont ez a lépés lehetőséget adhat az ellenzéki térfél átrendeződésére is. 

Ki lesz az utódja a parlamentben? És a társelnöki poszton? Miképp hat majd ez ki az LMP további politizálásra, különösen tekintettel a más pártokkal szembeni partneri viszonyokra? Marad az elzárkózás politikája, vagy elindulnak az egyik irányba? Ha igen, akkor melyikbe? Csak egy forgatókönyv lehetőség, wishful thinking módra: Ha Hadházy Ákos karrierje indulna be a párton belül, ő pl. korrupcióírtás mentén együtt dolgozik az Igazmondó Alapítványban Juhász Péterrel az Együttből. Lehet -e ez egy új együttműködés alapja, amely egy új, valódi pólust képezhetne a régi baloldal (MSZP+DK) és a jobboldal között? A volt PM-esek vajon elgondolkodnak -e egy újraegyesítésen most, hogy az, akivel összevesztek, hátralépett? És visszatérnek -e azok az egykori tagok (pl. Vágó Gábor), akik a pártszakadáskor inkább kiszálltak? Vagy olyan mélyen vannak már azok a tüskék, hogy semmi esély erre?

Érdekes kérdések ezek, amelyekre a következő hónapokban választ kapunk.

Schifferrel nekem sok bajom volt eddig (ezek egy része világnézeti volt, más része meg taktikai), de ezzel együtt is sok mindenben elismertem a tevékenységét. Épp ezért elég méltatlannak éreztem, hogy a DK blogja, a Nyugati fény dögkeselyűként csapott le, és a szokott stílusában, vagyis elég tapló módon búcsúztatja Schiffert. Pedig ha a pártjuk vezetője elolvasta a már emlegetett interjút, találhatott benne olyan részt, amelyet magára vehetne:

- Felmerül az az értelmezés, hogy egyszerűen cserbenhagyja a pártot.

- Eszem ágában nincs kilépni a pártból! A frakciónak, amennyire csak igénylik, szeretnék a rendelkezésére állni kívülről. De ami a cserbenhagyásos felvetést illeti, pontosan erről beszéltem! Ez a vád a politikusok drogja, a folyamatos önfelmentés a visszalépés, a mandátum visszaadása, a távozás alól. Hogy igaz, nem hatékony, amit csinálnak, sőt leharcolja őket, de mégsem teszik meg. Mert minden nagyképűség nélkül sokkal nehezebb egy ilyen döntést meghozni, mint bejutni a parlamentbe. És ilyenkor jön az önfelmentő magyarázat, hogy én ezt nem tehetem meg, mert cserbenhagynám a többieket. 
Én meg azt gondolom, az ember elsősorban a hazájának és annak az eszmének tartozik, amit képvisel. Ha ezt hatékonyabban tudja úgy szolgálni, hogy megmarad épeszű embernek és próbál legalább pár évig kívülről rátekinteni az egészre, akkor ez a felelősségteljes döntés. Az elmúlt hat évet a parlamentben úgy csináltam végig, hogy hihetetlen önkontrollt kellett hétről hétre, napról napra magamra erőltetni, hogy ne higgyem el azt, hogy onnantól kezdve, hogy az ember bekerül ebbe az elvarázsolt kastélyba, a sírig vagy míg a választók meg nem unják, neki ott a helye. Ez nem így van.

Van-e olyan politikus, aki több jót tehetne a visszavonulásával, mint Gyurcsány? Személye olyan szinten kompromittálódott (és az eredmény szempontjából lényegtelen, hogy mennyiben saját erőből, és mennyiben karaktergyilkosságból), hogy élő akadályává vált az ellenzék újra hitelessé válásának az emberek szemében.

A FIDESZ-t két személy tartja össze. A vezéré és a bűnbaké. Amíg egyik vagy másik el nem tűnik, a keménymag megmarad. De ha csak az egyik is kiesik, már felborul a status quo valamilyen szinten. Azt kéne Gyurcsánynak felismernie, hogy hosszútávon még ő is jobban járna egy Schifferéhez hasonló hátralépéssel: történelmi szerepét ugyanis nem azzal szépítheti, ha 10 év után is még a bizonyítványát magyarázza, hanem azzal, ha meglépi azt, amivel a legtöbb hasznot hajthatná a magyar demokráciának.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr748764580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2016.05.31. 21:32:31

Nem véletlenül ami neked bajod volt vele, én épp azért tiszteltem. Gerincet növesztett ott, ahol ez nem volt jellemző. Okosan kiszállt a ballib amőbatáborból és saját úton indult el.
Sajnálom, hogy nem volt türelme tovább várni, sztem előbb-utóbb a normalitás meghozta volna a gyümölcsét és ha nagypárt nem is, de egy stabil középpárt lehetett volna belőlük.
És lám, újra csak a gerinc az ami furcsa. Magától, külső behatás nélkül távozik, csöndben, balhé nélkül. Naná, hogy nem értik a ballib szavazók... ők ahhoz vannak szokva, hogy tíz körömmel kapaszkodjanak a képviselőik a székjeikbe, még akkor is, ha tízmillió ember üvölti az ablakuk alatt, hogy kifelé onnan... Pedig mennyien könyörögtek előrehozott választásért..mindhiába.

Ez persze nem azt jelenti, hogy szavaztam volna rájuk vmikor is, de mégis sajnálom, hogy ez a fajta politika elvész.

A példamutatásban egyértelműen egyetértünk, bár fanyar mosollyal nyugtázva, hogy ezt tizenöt évvel ezelőtt kellett volna hangoztatni, nem most... Igaz, sosem késő, vannak ilyen későn érő típusok...

ulpius66 2016.05.31. 21:42:05

Fedor!

Te túl hülye vagy a nagypolitikához!

Maradj csendben!

gyurcsányi pont jó helyen van, semmi oka, hogy visszalépjen!!!

gyurcsányi for president! (vagy valami ilyesmi....)

kewcheg 2016.05.31. 21:48:36

Nagyon sajnálom,hogy távozott. Számomra a parlament egyik legszimpatikusabb alakja volt.....

ulpius66 2016.05.31. 21:53:22

"Egy éven belül eladja és felszámolja cégeit Gyurcsány Ferenc, és csak a politikával foglalkozik tovább. A volt miniszterelnök elárulta ennek forgatókönyvét.

Mielőtt 2004-ben Gyurcsány Ferencből miniszterelnök lett, üzletemberként tekintélyes cégbirodalmat épített fel. Emiatt azonban politikai ellenfelei az elmúlt 12 évben folyamatosan támadták a politikust. Legutóbb az Altus-cégcsoport egyik része, a Gyurcsány felesége, Dobrev Klára által vezetett Altus ConsAlt Kft. került a kormánypártok célkeresztjébe.

Százmilliók Brüsszeltől

A tanácsadó cég ugyanis több százmillió forintos pályázati pénzt nyert el az Európai Bizottságtól. Emiatt Orbán Viktor kormányfő azzal vádolta Brüsszelt, hogy a pénzzel burkoltan Gyurcsány pártját, a Demokratikus Koalíciót finanszírozzák. Kijelentése miatt a miniszterelnököt beperelte az Altus, amit első fokon meg is nyertek.

Sok vállalat egyben

Gyurcsány a Borsnak kijelentette: az Altust már tavaly két részre vágták. Az Orbánék által támadott, 2009 óta működő nemzetközi tanácsadási céget hamarosan teljesen leválasztják a cégcsoportról. A vállalatot Dobrev Klára irányítja majd, a vagyonátadás jelenleg is zajlik, a tulajdonlás megoszlik majd Dobrev és az alkalmazottak között. Az Altus másik részét, amelyik ipari tevékenységekkel foglalkozó, számos közepes vagy nagyvállalatot tömörít magába, az Altus Portfólió Kft.-be szervezték át. Ez jelenleg 100 százalékban Gyurcsány tulajdona.

Az Altus Portfólió egyik cégét, a hengergumigyártással foglalkozó Béta-Roll Zrt.-t idén januárban már eladták egy német cégnek. A cégcsoport legnagyobb tagját, a Motim Zrt. nevű alumíniumipari vállalatot Gyurcsány egy éven belül szeretné eladni, de lehetséges vevőkről még nem beszélt lapunknak. A volt kormányfő szerint ami ezek után megmarad az Altusból, a benne lévő vagyon adózás után magánvagyonná válik. Ez meg fog jelenni a következő évi parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatában is."

pneumónia 2016.05.31. 23:07:05

ulpius66: "üzletemberként tekintélyes cégbirodalmat épített fel" a közösből lenyúlt vagyonnal, hogy válna köddé, és még finom voltam...
Ferinek is el kéne tűnnie, de gyorsan. (Bandiért kár) Ennek ellenére meghallgatom mindig, és rádöbbenek hogy olyan bugyuta szövege van, ha nincs felépítve, megvágva, csak ostoba együgyűekre, vagy pár elemi iskolás nyugdíjasra hat...

kalbász 2016.06.01. 00:00:21

Feri meg a cégbirodalom, az igen,

Bizonyíthatóan bűncselekményből származó vagyon, csak hát kifutottunk a büntethetőség idejéből.

Magáról az emberről nagyszerű jellemrajz a hogy-hogynem eltűnt diplomamunkája.

Schiffert meg azóta követem mióta kiosztotta kálmán szolgát, nem gondoltam volna őelőtte, hogy zsidó baloldali politikus ennyire normális lehet.
Ha belőle állt volna a pártja, szavaztam is volna rá.

Gregersen Nils 2016.06.01. 02:30:44

1. Azért remélem, hogy a Gyurcsányozó okostojások tisztában vannak azzal, hogy a "gyurcsányi cégbirodalom" nagyságban hogyan aránylik a semmiből, pillanatok alatt létrejött/létrejövő Simicska, Mészáros, Garancsi, Vajna , stb. cégbirodalmakhoz....
2. Toljatok ki Gyurcsánnyal, hagyjátok a csudába őt meg a százezernyi fanatikus hívét, gyúrjatok a sokmillió többi nem fideszes szavazóra, nekik csináljatok valami alternatívát. Gyurcsányhoz hasonló jelentőségű volt Schiffer szerepe is, rajta sem múlt a fidesz leváltása, nem szorzott, nem osztott.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.01. 04:33:37

@ulpius66: És akkor ugyanezt elmondod mondjuk Mészáros Lőrincről is?

Niebur 2016.06.01. 05:16:30

"....Gyurcsány. Személye olyan szinten kompromittálódott (és az eredmény szempontjából lényegtelen, hogy mennyiben saját erőből, és mennyiben karaktergyilkosságból), hogy élő akadályává vált az ellenzék újra hitelessé válásának az emberek szemében."
Hogy lehet egy ilyen mondatot leírni?
Ez azt jelenti, hogy egy szintre emeled pl. a gyilkost és az áldozatát. Ti., mindketten egy gyilkossági ügy szereplői.
Az "emberek szemében" így tesztek valakit Ti hiteltelenné.

röf 2016.06.01. 05:58:35

Feri kell nekünk.
Szegényebb lenne nélküle a nemzeti sóderklub.
Az országra nem jelent veszélyt, akkor meg miért ne mulattatna csörgősipkában....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 06:08:26

@Niebur: Azért ez a hasonlat erős. Egyrészt nem szimola áldozat, maga is tett azért, hogy hiteltelen legyen, a karaktergyilkosság csak rápakolt. Másrészt ez nem jogi kategória. Ez politika, ahol a látszat számít. Ha ennyi idő nem volt neki elég, hogy megváltoztassa a véleményét róla az ország a többsége, akkor azt most már illene figyelembe venni, és levonni a konzekvenciákat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 06:10:26

@röf: Az országra Orbán jelent veszélyt, az ő eltakarítását viszont erősen megnehezíti Gyurcsány jelenléte a politikában.

2016.06.01. 06:26:31

Én sajnálom Schiffert , hogy kilépett a politikai porondjáról. Jó volt hallgatni --anno--a Gaudiival folytatott riposztjaikat. És ők igazán tudtak érvelni, vitázni. Még akkor is, ha nem azonos oldalon álltak. Talán még viszontláthatjuk, mert ha néha szenvedélyes is volt, de mondanivalójának volt éle, és lényege.

De azért azt el kell ismerni hogy bár a Fletó stilusa, az öszödi beszédnél, hagy maga után kívánnivalót, nem is kis mértékben, de a lényeg az akkor valóság volt. És az ami utána következett, azt mindennek lehet nevezni, csak nem kormányzásnak .

Ám Fedor, a Horn "részeges" Gábor, bebaszva, pohárral a kezében, Kókával a képernyőn, a kamerába történő büffentése, "magasivű "mondanivalója és stilusa, az vajon mennyivel jobb és szinvonalasabb, mint a Fletóé ? Bár a részegségét kialudta, de a nagyképű, butasága az megmaradt.

Niebur 2016.06.01. 06:34:44

@Fedor: Érdekes álláspont. Ezt mondják az áldozatot hibáztatók is. Mit is kellett volna Gyurcsánynak csinálni? Tíz éve kering a politikában néhány szlogen (a karaktergyilkosság "eredménye"), ezt ismételgeti mindenki, minden fórumon. Soha, senki nem vette a bátorságot arra, hogy utána járjon: Mit is követett el ez a "gyurcsányi"? Ismételgetjük ezt a néhány klisét és csodálkozunk az "emberek" véleményén.
Ügyes!

luis5 2016.06.01. 06:49:41

Miferinknek nélkül sosincs 2/3, én szurkolok neki hogy még 30 évig igy vezesse a szektajat:-) .
Megesküdtem volna rá hogy a balos dogkeselyuk fogják elsőként szetcincalni SA-t.
Ha az LMP elindul a PM Együtt DK vonal felé garantált a megsemmisülés.

Alick 2016.06.01. 07:57:20

Miért vonulna viissza Fletó? kell egy udvari bolond is a palettán... :)

micsoda? 2016.06.01. 08:17:00

Szerintem az LMP se hideg, se meleg politikájával, csak egy pártocska. Schiffer András, megadta az esélyt a továbblépéshez. Tiszteletre méltó lépés.
Gyurcsány Ferenc képes volt lemondani miniszterelnöki posztjáról, és ez sem kéne elfelejteni, ha már ennyire szétszedi a posztíró. A lazasága nagyon idegen a mi morcos, pesszimista nemzetünknek.

Croma Soma 2016.06.01. 08:41:40

A Gyurcsánnyal nem az a baj, hogy elmondta az öszödi beszédet, hanem az, hogy nem vállalta föl. Nem nézett bátran szembe a következményekkel, hanem bújkált, és elbukott.
Erre persze a karakter gyilkosság eszközei rápakoltak, de a saját gyávasága hitelteleníti. Nem volt elég karakán, hogy az öszödi beszédet nyíltan mindenki szemébe mondja el, pedig minden szavában igaza volt.
De ez már történelem, egy elbukott, kevésnek bizonyult TEHETSÉG története.

Az Orbán története még tart, az a megdicsőült OSTOBASÁG története. Ami nem azt jelenti, hogy ne lenne sok mindenben igaza.

Mind a két karakternél pont az a vezetői kvalitás hiányzik, hogy problémákat és a gondokat az ország fejlődése érdekében hatékonyan a saját politikájuk szolgálatába állítsák.

Az egyiknél a bátorság hiányzott, a másiknál a józan ész, a mértékletesség, és a nagyvonalúság, amit egy szóval nevezhetnénk bölcsességnek is.

ob.szerver 2016.06.01. 08:43:40

@Fedor:

"Az országra Orbán jelent veszélyt, az ő eltakarítását viszont erősen megnehezíti Gyurcsány jelenléte a politikában."

Tényleg nem veszed észre, hogy ezt baromságot a fidesz agitprop sulykolja már 10 éve és a célja az, hogy megszabaduljanak Gyurcsánytól, a legveszélyesebb ellenfelüktől? És mégis, hogyan képzeled a dolgot? Gyurcsány visszavonul és ettől a másfél millió agyhalott otthagyja a fideszt és átmegy az Együtthöz és Orbán megbukik? Döbbenet, hogy olyanok is tömegesen veszik át a hazug fideszes mítoszokat, akik nem is rokonszenveznek velük.

toportyánzsóti 2016.06.01. 09:07:17

Lomposoknak és schifferkének köszönhetjük a gnarancsos kétharmadosgyőzelmet amibe böszmécske is alaposan besegített,pedig emlékiratait akarta megírni visszavonultan...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.06.01. 10:06:45

Schiffer most TGM-mel karöltve kidolgozhatja a zöld baloldal koncepcióját (a háttérben a volt vállalkozói tőkés Rónával). Csak az lesz vele a baj, hogy nem működik, mint országvezetési politika. Ettől még lehetne rokonszenves (nekem ugyan Schiffer belépése a politikába, amikor addig ragaszkodott a TASZ-hoz állítva, hogy nem csinál pártot, amíg lehetett, leamortizálta.
Ezzel szemben Gyurcsány modellje (amelyet leírt) működne. Ezért az ő esetében valóban működhetne egy ideológusi szerep, némi publikus szerepléssel (mert más nincs a baloldalon, aki nyilvánosan hatékonyan meg tudna szólalni) kiegészítve. Eddig egyetértek.
Ez utóbbit viszont pont a posztban szereplő lekicsinylés, illetve ami főleg MSzP-s körökben mögötte van, teszi lehetetlenné - az MSzP képtelen egy koherens jövőképet felvázolni és követni és a sok vezérönjelölt nem fogadná el, hogy más mondja meg nekik az irányt és ők "csak" csinálnák a politikát. A PM_Együtt szakadás meg megmutatta, hogy egy PM-LMP csapat is zavaros elképzelésekkel vágna neki a kormányzásnak.

a nagy hohoohooo 2016.06.01. 10:07:51

@Fedor: Neked a Gyurcsánygyűlöletben télleg elmentek otthonról...erről ennyit,erre a pár orbánribanc mihígmélymagyar jobbikuSS takonynácikról meg....a fekália ömlik kifelé és most engedteki magukól egy hordónyit és teszik ezt naponta az övéik,ennyi.
Ezeken át kell lépni mint a felelőtlen,hanyag gazdi kutyája által a járdán hagyott kutyaszaron,csak a szokásos idióta mellédumájukkal beszól és elhúzzák a belüket,legfeljebb odébbrúgni,s ........beléjük törölni a cipőt...
Schiffer olyan se hús,se hal,se gerinc...."Túl sok szart szippantott be a parlamentben."... ennyi,semmi hiányérzetem ,sajnos még így is maradt, nem kevés...nem a szarkeveréssel kellett volna neki foglalkozni ,akkor nem lett volna annyira büdös,így csak még jobban szétforgácsolta az ellenzéket, és majdnem-orbáni képességről tett tanúbizonyságot szélkakaskodás terén.
Egy izgága, sértődékeny, bukott politikus, akinek mások mellett elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy négy éve zátonyra futott bármiféle ellenzéki összefogás. Akinek szerintem soha nem lehet megbocsátani, hogy a moralitásba csomagolt, opportunista taktikázás szellemében elmagyarázta, hogy ennek az országnak Orbán jobb választás, mint Bajnai. Aki semmit nem hagyott maga mögött, csak egy orientációját vesztett, ellenzékinek csúfolt törpepártot, amely szintén megbocsáthatatlanul sokszor kéznél volt (ha nem másként, Schiffer hangján keresztül), amikor a FideSS alá kellett muzsikálni.
Tegye fel a kezét, aki értette, hogy az LMP nevű párt akkor most jobbra van, balra van, középen van vagy mihez képest. Vagy minden ellen. Néha felváltva tiltakozgattak ez ellen meg az ellen, néha meg nem értettük, hogy más mellé meg miért állnak oda... hogy most Schiffer Andrásnak elege lett ebből, talán még a legérthetőbb.
Valami eredménytelen maszatolást hagyott hátra maga mögött, a történelemben nyomot viszont nem.
A"pick one"
"az inkriminált úriemberrel a magyar belpolitika elmúlt éveinek egyik legvisszataszítóbb, legócskább figurája tűnik el a süllyesztőben...'"by Lovas Zoltán.
Nem vonul ő vissza, csak háttérbe húzódik. Nagyjából Habony módszerekkel folytatja. Éppen ezért az is lehet, hogy hamarosan újra Orbán főtanácsadója lesz. Kinézem belőle.

a nagy hohoohooo 2016.06.01. 10:18:49

@DeMarco: Háááát ez az amin a seggem verem a földhöz a röhögéstől:

"Ez persze nem azt jelenti, hogy szavaztam volna rájuk vmikor is, de mégis sajnálom, hogy ez a fajta politika elvész"
Téged egyedül a szűk agykapacitásod frusztrál. De az nagyon. Szeretnéd magadra felhívni a figyelmet, de ennek megvalósításában komoly kihívásokkal küszködsz.
Ha ki akar törni a kultúra, engedjünk utat neki!
Meg nem gátolnám a nép egyszerű gyermekét. Ilyenkor mindig elgondolkodom: ennek ugyanolyan szavazati joga van és ezzel az elhülyítettekkel van hatalmon Orbán és teszi tönkre az országot,ezek a farkok miatt hagyják el hazájukat az okos,dolgos fiatalok és maradnak az"íkúvitéz "szervilis nyaloncok,jól van ez így.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 12:01:03

@jános515: De hol van már Kóka, és hol van már Horn?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 12:07:40

@Niebur: Az áldozathibáztatás tőlem távol áll, és tudom értékelni az őszödi beszéd igazságát. Amit azóta csinált, azzal van gondom, és azzal, hogy sajnos a többség számára végleg hiteltelenné vált. Lehet ennek a ténynek nem örülni, számolgatni, hogy mekkora rész ebből a karaktergyilkosság sara (nagy), de attól ez még tény marad, és ha 10 év se volt elég a közhangulat megfordítására, akkor most már illene ezt a tényt elfogadni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 12:10:15

@micsoda?: A posztíró nem felejtette el, és messze nem a lazaságával van baja.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 12:18:51

@ob.szerver: A FIDESZ agitproonak mindennap lottóötös, amíg Gyurcsány a politikai színtéren van. Amíg minden kormánykritikát, ellenzéki megmozdulást, összefogást le lehet söpörni gyurcsányozással, addig biztos nem érdekük az eltakarítása, pont ellenkezőleg.

A "Gyurcsány a legveszélyesebb ellenfele Orbánnak" című dékás önáltatást meg had ne kommentáljam. Ha van valami, hát ennek a képnek a fenntartása valóban érdekében áll a FIDESZ - nek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 12:21:43

@Kuviklacz: Gyurcsánnyal nagy ideológiai vitám nincs. A képességeivel, a módszereivel és a hitelességével vannak gondjaim

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 12:23:38

@a nagy hohoohooo: Ha te Gyurcsány gyűlölőnek tartasz, miközben mások meg gyurcsányistának, az számomra csak azt jelzi, hogy objektív vagyok :-)

Croma Soma 2016.06.01. 13:11:18

@Fedor: Viszont ha Gyurcsányban benne van az a kvalitás, amit feltételezünk, akkor ismét a gyávasága az, ami akadályozza, hogy a megfelelő viselkedést tanúsítsa.

Amúgy Orbánnak az az érdeke, hogy Gyurcsány minél tovább a politikában maradjon, bár van annyira ostoba, hogy azt kívánja tűnjön el.
A magyarok, azaz mindannyiunk érdeke az volna, hogy mindkét ALKALMATLAN (bár más-más okból) ember tűnjön el az ország életéből.

Az amit soha-soha nem fog megbocsátani a magyar polgár Gyurcsánynak az, hogy a legvégén álproblémákkal terelt. Ami azért igazán gáz, mert akiknek akkor "segíteni" próbált szenvedték el a legnagyobb kárt, esélytelenné válva, hogy Magyarországon a belátható időben elérjék azt, amit akartak.

2016.06.01. 13:14:22

@Fedor: "De hol van már Kóka, és hol van már Horn? "

Ebben igazad van, de a tevékenységük hozadéka nagyban hozzájárult, az akkori mszp-szdsz koalició bukásához.és a jelenlegi kialakult állapotokhoz.
Hogy csak egy példa--az eü helyzete. Mert a 300 ft-os vizitdijat még a szadesz is köpködte, de most pontosan azok ugatnak, a kialakult helyzetért, akik hőbörögtek miatta.
Nos akkor hogyan is van ez ?

És csak egy mondat befejezésül. Vajon elgondolkoztál már azon, hogy a néhai Tardos Marci bácsi --Isten nyugtassa--mit tenne, a sok buta szdsz-es pártpolitikussal ha most élne ?

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2016.06.01. 13:14:50

Minden oké, és nem az okozaté,
a csetepaté, hogy miért nem csorog a lé,
de ez a buké, nem csak a magyaroké,
a világ nyikorog, mint lomiba tett nagykanapé.

Anti bemegy az ajtón, mert rá van írva, hogy Tóni,
Bandi duzzog a sajtón, mint gyerek alatt a póni,
Történelmet ír István, Laci matekot, nyelvtant,
Szenvedő alak a vizsgán, de a létige magától elvan.

www.youtube.com/watch?v=QrWYeBStI9s

a nagy hohoohooo 2016.06.01. 13:45:26

@Fedor: Nem Fedor nem vagy te objektív....valaha értékeltek...mára leamortizáltad magad....

micsoda? 2016.06.01. 13:50:25

@Fedor: Lehet, hogy gondolatban nem felejtette el, hogy Gyurcsány Ferenc letudott mondani, de irni nem irt, miközben alaposan beolvas. Szerintem Velünk van a baj, amikor nem értjük a lazaságát. Kicsit körülnézve a fejlett nyugaton - a királyi családoknál is van kivétel - sokkal több lazaságot engednek a miniszterelnöknek. Itt már egy dakota közmondás is kiveri a biztosítékot:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 15:26:57

@jános515: "a 300 ft-os vizitdijat még a szadesz is köpködte"

Te valamit nagyon keversz. Az eü-reformokat pont, hogy az SZDSZ nyomta ezerrel, még a miniszterek is szadeszosok voltak a bevezetésekor, és a szocik egy része sunnyogot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 15:28:16

@micsoda?: Mégegyszer: a lazasággal nekem semmi bajom, sőt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 15:33:55

@a nagy hohoohooo: Csak azért, mert nem látom Fletóban a megváltót? Hát bocs, de had képviseljem már azt, amit gondolok.

Egyébként én már hoszú évekkel ezelőtt is koloncnak tartottam Gyurcsányt, és javasoltam, hogy vonuljon vissza, szóval ha korábban hitelesnek tartottál, akkor a kettőnk közül nem én változtam meg.

DeMarco 2016.06.01. 16:49:29

@Fedor: "Nem Fedor nem vagy te objektív....valaha értékeltek...mára leamortizáltad magad.... "

He-he..Fent voltál a munkásőr listán, mint jó elvtárs :DDD Mára meg dobtak a fanatikusok :)

De ha ehhez akarsz viszonyítani, akkor még jobban becsapod magadat, mint eddig... Nem változtál te semmit sem, mindössze nem teszel az eleve vesztes lóra, mert egy évtized alatt kénytelen voltál belátni, hogy nincs értelme.

Még pár évtized és talán a többi tévedésedet is belátod...sok kitartást hozzá...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.06.01. 18:41:02

@Fedor: A gyurcsányozás két rétegben hatásos: a vakhívők között, ezeknek egy újhagymát is kinevezhet OV ellenségnek, azellen is követni fogják, valamint azok között, akik valamely okból elhiszik, hogy normális embernél hatásos lehet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 19:21:50

@DeMarco: Mikor fogadtam én Gyurcsányra? Keressél már egy olyan posztot légyszíves tőlem, amelyben azt írom, hogy újra kormányon akarom látni... A legmaximumabb, amit találhatsz, hogy jobb híján támogattam az összefogást, de azt se ő miatta, hanem pont, hogy annak ellenére, hogy ő is ott volt sajnos.

DeMarco 2016.06.01. 20:08:50

@Fedor: Értem én, hogy legszívesebben törölnéd a még korábbi éveket, nekem is égne az arcom a helyedben...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.01. 20:57:52

@DeMarco: Mi törölnék? Egy kicsit unalmas már, hogy a saját vágyálmaidat vetíted ki rám állandóan...

Jorgos Vadefakisz 2016.06.01. 22:46:05

@Fedor: "...Ez politika, ahol a látszat számít. Ha ennyi idő nem volt neki elég, hogy megváltoztassa a véleményét róla az ország a többsége, akkor azt most már illene figyelembe venni, és levonni a konzekvenciákat. "
Vajon arról az ország többségről beszélsz, amelyik képes volt 2x2/3-ot biztosítani a hatvanpusztai hetvenkedőnek? Nohiszen. Én nem tartom ilyen sokra ezt a nagyérdeműt. Ahogy sifit sem. A következőképpen nézett ki az ő "hiteles" politikája: Egyet ütött Gyurcsányra, egyet ütött a szocikra, majd egyet Fletóra, egyet LÁTSZATBÓL a kormányra és megint Gyurcsány (csak a miheztartás végett), miközben egy szava se volt a nácikat illetően.
Ez aztán a hiteles politika. Schiffer nyugodjék békében.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.02. 12:52:53

@fuck_a_but: Schifferrel nekem is sok bajom volt, és távozását új lehetőségnek érzem a demokratikus ellenzék számára, szóval amikor példaképnek állítom Gyurcsány elé, akkor azt értsd csak erre a cselekedetére. De hát ezt mind leírtam már a posztban is.

Jorgos Vadefakisz 2016.06.02. 22:05:42

@Fedor: Köszi, de azt gondolom, hogy értettelek, csak nem teljesen értek egyet veled ebben. Mert amíg Schiffer háttérbe húzódása valóban új lehetőségeket jelenthet (pl. very welcome Hadházi, vagy pl. több együttműködés várható mostantól a demo-oldal felé, és kevesebb smúzolás a nácikkal/fasisztákkal), addig Fletó lelépésével semmilyen pozitív változás nem történne. Hagyna maga után egy vákuumot, amit azután képtelen lenne betölteni bárki is a porondon lévők közül. Egyszerűen, még szürkébb lenne csak ez az amúgy is elég színtelen paletta.

DeMarco 2016.06.04. 08:22:29

@fuck_a_but: Bár látnám már azt a vákuumot...

DeMarco 2016.06.04. 08:33:49

@Fedor: Ellentétben veled, én emlékszem ahogy istenítetted fletót és padawanját, még ha mostanában úgy teszel, mintha sose történt volna meg és egyfolytában tagadni próbálod. Megjegyzem, ezzel nem elfeded a korábbi bűvöletedet, épp fordítva, az utólagos magyarázkodásaid falsak és hiteltelenek. Ráadásul mindkét tábor szemében...

Ugyan mondhatnánk, hogy sose késő felébredni, örvendetes lenne, ha így lenne. Csak sajnos ezt senki nem hiszi el neked. Se balról, se jobbról. Szemernyi kétség sem merül fel, hogy egy újabb összeborulás esetén, (összenő, ami összetartozik), kit támogatnál újra. Persze azt azért felismerted, hogy inkább hátrány, mint előny, de simán benyeled majd, ha arra kerül a sor...

Ami meg a "demokratikus oldal" mantrát illeti, azon még most is jókat röhögök... Pedig illene megszoknom a sok hülyeségeteket ennyi idő után, de nem megy...annyira vicces...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.05. 10:06:36

@DeMarco: "én emlékszem ahogy istenítetted fletót"

Könyörgöm, egy idézetet... Ugyanis az igazság az, hogy már hat(!) évvel ezelőtt is írtam olyan posztot, amelynek a végkövetkeztetése pontosan ugyanaz, mint ennek a bejegyzésnek: Gyurcsány húzzon el a közéletből.

fedor.blog.hu/2010/10/25/kolonc

"és padawanját"

Ezalatt meg gondolom Bajnait érted, csak ugye az igazság az, hogy a fideszes kommunikáció nagyon össze akarja mosni őket, de a két személyiség nagyon nem ugyanaz. Amúgy őt se istenítettem (az nem az én műfajom), csak jó megoldásnak tartottam, de amikor hibákat követett el, leírtam azt is.

DeMarco 2016.06.06. 10:02:33

@Fedor: "már hat(!) évvel ezelőtt is írtam olyan posztot, amelynek a végkövetkeztetése pontosan ugyanaz, mint ennek a bejegyzésnek: Gyurcsány húzzon el a közéletből."

Bruhahaha... :DDD

Ez nem cáfolat, hanem megerősítés és még csak észre sem veszed... 6 éve fidesz kormány van. Kiscsibe az előtte lévő 8-ról beszélj inkább... :)))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.06.08. 13:39:57

@DeMarco: A legelső posztjaim egyike:

fedor.blog.hu/2008/09/30/a_forditott_piszkos_fred_effektus

Gyakorlatilag már akkor is azt mondtam, mint most, pedig akkor még ő volt a miniszterelnök.

Tudom, hogy szokás szerint magadból indulsz ki, és el se tudod képzelni, hogy valaki ne csak 1 bites módon álljon egy politikushoz (vagy imádja, vagy gyűlöli), hanem ennél árnyaltabban, és esetleg hajlandó kritizálni a hozzá esetleg közelebb állót is, de attól még így van. Igen, nem szeretném, ha Gyurcsány tényező maradna, és igen, ettől még Orbánt még rosszabbnak tartom. Vannak fokozatok.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0