Kijózanító győzelem
2009. február 19. írta: Fedor

Kijózanító győzelem

Az ország - felőlem nézve, vagyis baloldali-liberális szemmel - lényegesen jobban járna, ha a 2009-es európai választásokkal egy időben megtartanánk az előrehozott parlamenti választásokat is. Ily módon a Fidesznek, illetve Orbán Viktornak volna módja kipróbálni magát akkor is, ha éppen nem szanált gazdaságot és tele kasszát vesz át, hanem egy csomó problémát. Ennek folytán az „új többség” szavazói, akik a Fidesz „szociális népszavazásán” nőttek fel, megismerkedhetnének a világ másfajta értelmezésével is, mert a „komcsikellopták” retorika világválság esetén hosszasan nem tartható fenn. Egy teljes cikluson át semmiképpen. Ahhoz, hogy most egy lépéssel közelebb kerüljünk a felelős választói gondolkodáshoz, amelyet a magamfajta liberális értelmiségi kívánatosnak tart, a legjobb megoldás egy azonnali kormányváltás volna.

A fenti idézet a hvg.hu-ról való, Babarczy Eszter tollából (érdemes az egész cikket elolvasni, mert azt is leírja, hogy miért nem lesz mégse ebből semmi). Ezt a részt most csak ceterum censeo jelleggel másoltam be ide, hisz magam is hasonló következtetésekre jutottam, és ezt már le is írtam korábban itt a blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr39952196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0