Miért is?
2009. június 03. írta: Fedor

Miért is?

Engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le a Nógrád megyei Dejtár községben, majd a további házkutatások során Balassagyarmaton és a Pest megyei Bagon is, az eljárásban három férfit őrizetbe vettek.

_____

A három férfi egyike szerződéses katona volt, másikuk biztonsági őrként dolgozott. Kisebb súlyú bűncselekmények elkövetése miatt már voltak büntetve, de lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés eddig nem volt a rovásukon.

Dejtáron több fényképet is lefoglalt a rendőrség. Ezeken a 48 éves férfi a Magyar Gárda formaruhájában látható szolgálati fegyverével és vadászlőfegyvernek látszó tárggyal. Az MTI kérdésére Némedi Gábor azt mondta: ezt a vonalat nem vizsgálja a rendőrség.

forrás

Miért is? Ha van egy szélsőséges párt, amelynek legfőbb programpontja egy bizonyos kisebbség iránti gyűlöletkeltés és megfélemlítés, és ez a párt rendelkezik egy "parlagfűirtó" kvázi magánhadsereggel, és ennek egy tagját fegyvercsempészésen érik, akkor az nem ér meg egy kis vizsgálódást, hogy van -e összefüggés? Lehet, hogy nincs, de nem kéne erről meggyőződni?

Vagy esetleg ennyire hatékony és mélyreható lenne a Jobbik és a Tettrekész megállapodása? És még egyesek kormányzati befolyástól féltik a rendőrséget...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr991160716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simplicio 2009.06.03. 10:44:57

Egyébként a foglalkozásuk nem véletlen. Egy érdekes írás:
nol.hu/lap/forum/20090527-demokrata_pandurbol_fasiszta_rablo_

DeMarco 2009.06.03. 11:36:52

Számtalan fényképem van ahol fegyverekkel vagyok lefényképezve. És? Kölcsönkértem a felettem lakó kisgyerek műanyag puskáit, amíg megcsináltam a képeket. Olyanok, mint az eredetiek, csak éppen műanyagok és lőni nem lehet velük... A képek alapján nem mondanád meg, h hamisak. Egy haverommal versenyeztünk horror és katonai témában, hogyan lehet montírozni képeket, h igaziaknak tűnjenek...
Egyébként meg igazi fegyvereket simán be lehet szerezni a feketepiacon, pont annyira könnyű, mint drogot venni. Mind a kettőhöz affinitás kell. Ha valaki drogos, vagy vannak benne militáns szálak, akkor megoldja. Még csak nem is drágák. Mi lőtér mellett lakunk, két kilométeren belül három tank is van a mezőn, amire lőni szoktak, nem kellene sokáig keresgélni lőszerért sem. Biztosan emlékszel te is a Hajmáskéri esetre ahol a fazon ellopott egy ottfelejtett rakétakilövőt a mezőről. A ház pincéje tele volt fegyverekkel, meg robbanószerrel, amiket a mezőről szedett össze. Jah és ez egy panelházban volt. A figurák katonák voltak, militáns buzik, akik imádták a fegyvereket és? Ez a hír kb. annyira érdekes, mint h xy-t elkaptak droggal.
Jókat röhögtem, ahogy a különböző médiák rögtön azt próbálták sugallni, sulykolni, h na biztos ők lőtték meg a romákat... Kell a választások előtt vmit felmutatni, mégha hamis, mégha kamu akkor is... Fasiszta veszély van elvtársak.. na, lécci legalább tegyetek úgy mintha elhinnétek... lécci, lécci, lécci...

Win Elen 2009.06.03. 11:57:03

fedor: "Ha van egy szélsőséges párt, amelynek legfőbb programpontja egy bizonyos kisebbség iránti gyűlöletkeltés és megfélemlítés..."

ilyeneket azert ne irj igy le, mert bar tavol all tolem a jobbik vedelmere kelnem. De ilyen nincs leirva sehol. Az hogy folyamatosan a ciganysag negativ vonasainak kihangsulyozasaval kampanyolnak, sok mas mellett termeszetesen engedhet nem is alaptalan hosszutavu kovetkeztetesek levonasara, de a jobbik programja sehol nem tartalmazza a gyuloet keltes es megfelemlites szandekat. Ez igy baromira hatasvadasz.

Hogy ezt vizsgalni kellene? Ez megint ilyen nekem nem tetszik a garda, de valamit rajuk kell huzni hogy nehogy valami baj legyen. Ezzel az erovel tenyleg a ciganysagra is atfordithatnank ezt a gondolatmenetet, mivel ott meg tenylegesen a birosagon targyalt ugyek is alatamasztjak a bunosseget. Mig a magyar gardanal ilyen nem volt. Az hogy mire lehet, vagy mire fognak hasznalni egy ilyen szervezetet azon lehet vitatkozni, nekem is vannak fenntartasaim veluk kapcsolatban. De ezzel az erovel, mondhatnank azt is hogy Kolompar meg a ciganysagot mozgosithatna - ha erosen sarkitunk.

Meg ha vitatott is a milyensege, de demokraciaban elunk - amit te is vallasz - amibe nem ferhet bele a felelmekbol fakado eloiteletesseg. (igen ez a demokracia tehetetlensege)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 12:03:01

@DeMarco: Csak idézni tudom magamat:

"nem ér meg egy kis vizsgálódást, hogy van -e összefüggés? Lehet, hogy nincs, de nem kéne erről meggyőződni?"

Ez bosszantott fel igazán, hogy még csak foglalkozni se hajlandóak vele...

@Win Elen: Igazad van, hivatalos programpontként LEÍRVA valóban nincs :-) De már ne haragudj, én ezt a mindennapos megnyilatkozásaik és tetteik fényében csak "volt -e közgyűlés" típusú kukacoskodásnak tartom...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 12:15:16

@Win Elen: "Az hogy mire lehet, vagy mire fognak hasznalni egy ilyen szervezetet azon lehet vitatkozni, nekem is vannak fenntartasaim veluk kapcsolatban. De ezzel az erovel, mondhatnank azt is hogy Kolompar meg a ciganysagot mozgosithatna - ha erosen sarkitunk."

Nos, ha egy átlagos cigányt kapnának el fegyvercsempészésért, gondolom a felhasználás célját nála is lenyomoznák. Ha meg ez a cigány egy olyan paramilitáris szervezet tagja lenne, amely folyamatosan uszít a magyarok vagy bármelyik más nemzetiség ellen, de a rendőrség ezt a kapcsolatot deklaráltan kivonná a vizsgálat köréből, ugyanígy fel lennék háborodva. nálam a szélsőségesek esetleges fegyverhez jutásán van a hangsúly, a színezet számomra másodlagos. Ha Thürmerék kitalálnák, hogy újjáalakítanák a Munkásőrséget, és az szervezne a régi egyenruhában felvonulásokat, és ők keverednének fegyvercsempészés gyanújába, az ugyanígy zavarna...

DeMarco 2009.06.03. 12:17:22

@Fedor: Ó, dehogynem vizsgálják, csak nem verik nagydobra. Hiszen úgy kell nekik BÁRMI amit rá lehetne húzni a gárdára és a Jobbikra, mint egy falat kenyér... Kurvára bosszanthatja őket, h nem találnak semmi terhelőt és mindjárt itt a választás... A lebegtetés is ér vmit, mint a te esetedben is, csak éppen ez egyáltalán nem győz meg senkit, sőt. A szadesznál sincs leírva a hatalommánia és a gyűlöletkeltés, de nézd meg a reklámjaikat. Színtiszta fajgyűlölet és kirekesztés. Hányok tőlük.

TD223 2009.06.03. 12:18:33

Neked bazdmeg nehéz ide ellátogatni:

http://magyargarda.hu/node/3885

DeMarco 2009.06.03. 12:19:18

@Fedor: Engem meg az zavar, h már a sima közfenntartóknak is fegyverviselési engedélyt adnak.. Ez számomra sokkal riasztóbb, mint h a gárdának is van.

TD223 2009.06.03. 12:24:06

Nagybetűvel a hazugságok:

"... Ha van egy SZÉLSŐSÉGES párt, amelynek LEGFŐBB PROGRAMPONTJA EGY BIZONYOS KISEBBSÉG IRÁNTI GYŰLÖLETKELTÉS ÉS MEGFÉLEMLÍTÉS, és ez a párt RENDELKEZIK EGY "PARLAGFŰIRTÓ" KVÁZI MAGÁNHADSEREGGEL, ÉS ENNEK EGY TAGJÁT FEGYVERCSEMPÉSZÉSEN ÉRIK, ..."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 12:30:24

@TD223: Persze tudom, csak kikölcsönözte az egyenruhát, mert abban szeretett volna fegyverekkel pózolni... Vagy hogy annak a másik Gárdának a tagja...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 12:33:42

@DeMarco: Engem valóban zavar a fegyverviselés, és inkább korlátoznám, mint kiterjeszteném, de te? Te nem az amerikai "ha belépsz, lelőlek" típusú csinbumm cirkusz híve vagy? Eddig úgy tűnt :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 12:37:38

@TD223: Neked hazugság, számomra meg egy kivétellel tény (és annak az egynek a hamisságáról se vagyok teljesen meggyőződve).

Van ilyen. Máshogy látjuk a világot. Legjobb példa erre @DeMarco: véleménye az SZDSZ plakátokról: hogy pont az SZDSZ kampánya lenne fajgyűlölő és gyűlöletkeltő? Hatásvadász, kontraproduktív, szerencsétlen, az igen. De fajgyűlölő... :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 12:41:55

@TD223: @DeMarco: De leginkább ez zavar:

"A rendezvényen Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke szónoklatában kiemelte: reményeik szerint demonstrációjukkal megfélemlítenek néhány garázda, tolvaj és rabló sarkadi cigányt.

"Reméljük egy kicsit elgondolkoznak azon, hogy mi vár rájuk, ha a Jobbik hatalomra kerül. Mert akkor tisztelt hölgyeim és uraim, az itt álló gárdisták a magyar csendőrség gerincét adják. Akkor ezek a gárdisták közhatalommal lesznek felruházva. Ezek a gárdisták úgy masíroznak majd itt, Sarkad utcáin, hogy fegyvert hordanak az oldalukon..." - idézi Samu Tamás Gergőt, a Jobbik megyei elnökét a beol.hu."

http://www.delmagyar.hu/alfold/fegyvert_adna_a_gardanak_a_jobbik/2089638/

De persze én vagyok a hazug...

TD223 2009.06.03. 13:06:15

@Fedor: Egyik, általam hazugságnak vélt szavadat sem támasztja alá az, amit leírtál.

A rendőrségi nyilatkozat egy kicsit sem sántít neked?

Ezen kívül falun arra van szükség, hogy fegyveres magyarok járőrözzenek. A rendőrség szarik a közbiztonságra. Amint hajlandóak lesznek elvégezni a munkájukat, nem lesz szükség csendőrségre. Nem a cigányoknak kell félniük, hanem a bűnözőknek. A bűnözők meg féljenek. És megint nem zavart a cigányok fegyverkezése, amit nyilatkozatok, fenyegetések útján előrevetítettek. Pedig őket 100-ad annyira sem bántják, mint a falusi magyarokat.

molaris 2009.06.03. 13:11:15

Tudod "Fedor"- ez ugyanúgy a mély sötétbe vész, mint egyes olyan vizsgálatok, amelyek a kormány- és melléke révére vezettek volna.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 13:32:52

@TD223: Te komolyan ennyire szelektíven olvasol?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 13:49:51

@DeMarco: Az hagyján, a Good forgatáson rabpizsamában, SS tisztek mellett fényképezkedtem, kezemben egy mp-40-essel. Mi a náczi ha nem ez???
Ráadásul azon a képen az egyik személy, mára egy fegyveres testület tagja!

@Fedor: De tényleg, miért nem hallgatod meg a másik felet? Miért nem várod meg, ha valami nem egyértelmű, hogy kicsit árnyalják a témát? Miért kell mindenre rögtön pitbullként rávetned magad?
A Gárda azt mondják, akiket elfogtak nem gárdisták. Lehet, hogy hazudnak(, bár elég könnyen ki fog derülni, hogy hazugság-e vagy nem, szóval szerintem nem éri meg), lehet hogy tényleg nem.

DeMarco 2009.06.03. 14:08:50

@Fedor: Jól emlékszel, valóban amerikai típusú fegyverviselést látnék szívesen, de alapvetően a lakosság magántulajdona védelmében és nem a parkőrők kezében. Az egyik sajnos szükséges, a másik viszont munkásőrségszerű, amiből köszönünk nem kérünk...

DeMarco 2009.06.03. 14:26:14

@Fedor: A Jobbikos beszéd nagyon érdekes. Több olyan eleme van, ami speciel teljesen korrekt. Vidéken naponta történnek a magántulajdon sérelmére elkövetett bűncselekmények (lopások) és bántalmazások, amik sok esetben halállal végződnek. A rendőrségre nem lehet számítani az esetek többségében (sajnos). Ezért szükségessé vált egyfajta védekezés a támadások ellen. Bocs, de hülye aki ezt nem látja be. A módszeren lehet vitatkozni. Erre válasz a gárda, válasz a csendőrség, válasz az amerikai típusú fegyverkezés (lásd a tegnapi bácsit aki seggbe lőtte a cseresznyefáját dézsmáló cigót). Sztem is ezek talán nem a legszerencsésebb válaszok a problémára és hosszú távon több problémát okozhatnak, mint amennyit megoldanak, csakhogy a legkézenfekvőbb megoldás, a rendőrség felhasználása arra ami a munkájuk lenne, egyenlőre elképzelhetetlennek tűnik. Valjuk be, a rendőrséget kézzel irányítja a kormány, egyetlen feladattal, talán kettővel. Egyrészt biztosítaniuk kell az ő politikai biztonságukat mindenek felett, másrészt találniuk kell bármiféle terhelő bizonyítékot a jobbik-gárda-fidesz ellen, h valahogyan le lehessen járatni őket, igaz ez utóbbi is az első pontot szolgálja. Elsősorban persze nem a szerencsétlen rendőrökkel van a baj, ők tennék a dolgukat, ha tudnák. A rendőrségi vezetés az ami romlott. Ha döntési helyzetbe kerülnék én azonnal lefejezném a rendőri vezérkart és kompetens elkötelezett vezetőket tennék oda és elsődleges feladatnak az elharapozó erőszak, lopások felkutatása, megfékezése illetve a lakosság megvédését helyezném előtérbe. Ezzel párhuzamosan lefejteném a rendőrségről a politikai vonalat, dolgozzanak, mint önálló szervezet. Te is felhoztad a Jobbik-Tettrekész alkut. Azt bezzeg nem írtad hozzá, hogy Fletó bohóc 8 rendőri szakszervezettel kötött anno megállapodást... Na én ezeket egyiket sem engedném. A rendőrség végezze a dolgát és a politika is, de a kettőnek ne legyen egymáshoz semmi köze, max. tájékoztatási.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 14:27:55

@DeMarco: Hát inkább legyen hivatalos személy, aki fegyvert kap, és el kell számolnia a lőszerrel, aztán szoli után leadja, mint magánszemély, aki ki tudja hogy tárolja, és ki fér hozzá... De leginkább a rendőrökön és a katonákon kívül senkinek ne legyen...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 14:33:25

@DeMarco: A cigánybűnözést sosem a rendőrség, vagy a csendőrség oldotta meg, hanem mindig is az adott közösség, ahol éltek.
Ha a cigány lopott, akkor nem Pesten kell vinnyogni, hanem összehívni a falu lakosságát, megfogni a vasvillát, és kilyuggatni a tolvajt a családjával együtt.
Sose lesz minden uborka mellett rendőr, sem csendőr, sosem fogja Pestről senki sem megoldani a kérdést. (Persze azzal, hogy a védekezést törvényileg tiltják be, azzal ha megoldani nem is tudják, az ellehetetlenítés az megy.)

Szóval egyet értek veled: szabad fegyverviselést, és a tulajdon mindenek fölötti védelmét, és leginkább: takarodjanak a belvárosi értelmiségiek a kérdés közeléből. Főleg azok, akik még mindig utolsó náci csatlóst látnak minden magyarba.

DeMarco 2009.06.03. 14:34:22

@TaTa86.: Rabruhában? Bazz, ha már ott lettem volna, biztosan addig sírok amíg nem vehetek fel egy ss egyenruhát... a rabruha annyira nem lelkesít fel... a fanyalgóknak előre szólok, h egy ruszki tábornoki egyenruhát is felvennék egy fénykép erejéig. Pedig én egyáltalán nem vagyok militáns hívő, amikor katona voltam (sajnos én még voltam), megfogadtam, h a laktanyán kívülre nem lépek egyenruhában, rajtam ne röhögjön senki sem... Egy alkalommal elzárással fenyegettek, mert egy városi rendezvényre civil ruhában mentem el, a kötelező barna izé helyett. Ettől függetlenül vannak tök jó képeim, mert hozzáfértem a tisztikar díszkabátjaihoz... :))))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 14:45:16

@DeMarco: Hát sajnos nem volt demokrácia, én is szívesebben lettem volna SS (fujj elhatárolódok!!!), de a haverom volt a bennfentes, azért ő kapta. Sőt velem direkt kiszúrtak, mert még csak nem is zsidó voltam, hanem csöves. (zöld háromszög) De legalább kicsit tudtunk játszani a p-38assal meg az mp-40essel, sőt volt egy lőtorony, ott volt egy mg-42es is. XD

DeMarco 2009.06.03. 14:49:29

@TaTa86.: Ez igaz. A mi házunkban is sok éve laktak cigók, borzasztó állapotok uralkodtak, állandó balhé, üvöltözés, egy kis lakásban huszan. Aztán egy este megjelent néhány nagydarab kopasz legény és közölték velük, h reggelre elköltöznek, különben problémák lesznek... Értettek a szép szóból, reggelre eltűntek, hatalmas tartozást hátrahagyva és a lakást teljesen lebontva. Egy másik esetben a házsor szélén lévő mező szélére egy nap bádogházikó tűnt fel, majd még egy. Ez viszont egy nagyon jó környék, és ott sok gyerek is játszik. Ezért senki nem nézte jó szemmel a bádogváros kezdeményezést. Még mondogattam is, h figyeljék meg baleset fog bekövetkezni. Elég sok rendőr lakik az utcában, meg néhány tökösebb gyerek. Aztán vmelyik éjszaka kigyulladt az egész és porig égett, személyi sérülés nem történt, anyagi sem. Többet a környékre sem jöttek... Mindkét esetre igaz, h sokszor történt bejelentés a rendőrségre, sokszor kijöttek a rendőrök, sokszor nem csináltak semmit sem. Aztán valahogy mégis megoldódtak a problémák... Ahogy fentebb is írtam már, a lakosság védekezni fog valamilyen formában és ennek látjuk néhány formáját.

DeMarco 2009.06.03. 14:58:35

@TaTa86.: A zöld háromszög a melegek és a cigók jele is volt, tényleg kiszúrtak veled... :)))
Én élőben nem nagyon használtam fegyvert, a katonaság alatt nem is láttam a fegyveremet, illetve kopaszként egyszer kipucoltam. Nekem kellett összeállítani a lövészetekre a listát és magamat mindig lehagytam róla.. :))))
Valami ködös emlékem van mhsz úttörő lövésztagozatról, de ezt letagadom. :)))
Céllövöldében se lőttem vagy tíz éve legalább.
Ellenben az mp40-es a kedvencem a cod, medal, wolf és hasonlókban... :)))

DeMarco 2009.06.03. 14:59:45

@Fedor: Egyébként szívesen meghallgatnám a te megoldási javaslataidat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 15:26:50

@DeMarco: Elég sokszor leírtam már, de hát ismétlés a tudás anyja: semmikép se választanám az önbíráskodást, a nemzetiségek elleni hangulatkeltést, meg a párthadsereget, mert a probléma valós, csak az általatok favorizált válasz rossz. A rendőrséget kell megerősíteni a problémás körzetekben, meg a polgárőrséget, a cigányságot meg asszimilálni kell egy bizonyos szintig (persze kulturálisan nem, csak a hétköznapi élet szintjén), és velük is meg kell értetni, hogy ez az ő érdekük is. De semmi erőszak, semmi gyűlölködés, minimális politika. A kriminális eseteknél meg aki bűnös, bűnhődjön, de csak jogszerű keretek között, és csak az, aki elkövetett valamit, és csak azért, amit elkövetett. Ezek idealista álmoknak tűnhetnek, de erre kell törekedni, mert hosszútávon csak ez hozhat megbékélést és fejlődést. Ennyi.

Ja, és én is voltam még katona, sőt majdnem háborúba is vittek (94 elején, amikor a délszláv háború majdnem átcsapott hozzánk, hetekig harckészültségben voltunk), és én ráadásul rakétaindítóállvány-kezelő voltam, szóval egy kicsit nagyobb puskám volt, mint nektek :-) Ennek ellenére (vagy pont ezért) soha eszembe nem jutna akár még csak viccből is egyenruhába bújni, pláne, ha az olyan baljós múltú, mint egy SS, vagy egy ruszki egyenruha...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 15:40:36

@DeMarco: "ÁÁ, Shit! F*ing bitch!" hogy Eric Cartmant idézzem. XD

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 15:46:44

@Fedor: Látod, látod. Lehet hogy ha én is lettem volna katona, nem lennék ilyen militarista hülyegyerek. XD
Nem kellett volna eltörölni a sorkatonaságot. :P

DeMarco 2009.06.03. 15:57:51

@Fedor: Nem, nem. Rosszul tettem fel a kérdést, bocs. Engem a hogyan érdekelt volna, nem a mit. A cigányságot asszimilálni hogyan? A rendőrséget erősíteni hogyan? És mi a különbség szerinted a polgárőrség, munkásőrség és a gárda között szerinted? Hol láttál erőszakot a gárda rendezvényein?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 16:02:45

@DeMarco: A polgárőrség politikamentes, nem párthadsereg. Ennyi.

A cigányság helyzetének a megoldását ne várd konkrétan tőlem, nem az én szakmám, de a már rengetegszer felsorolt okok miatt abban biztos vagyok, hogy a Jobbik megoldása nem hogy nem segít, hanem egyenesen ront a helyzeten.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 16:15:00

@Fedor: Egyikünknek sem ez a szakmája, csak ha valaki erőteljesen fikáz valamit, akkor szokás megkérdezni, hogy hogyan kéne...

A polgárőrség is emberekből áll, akik valószínűleg ugyanúgy utálják a cigányokat mint az átlagjobbikos, sőt lehet hogy éppen párttag az illető. Vagyis te pont azt javasolod amit a Jobbik tett, csak az fáj, hogy a Jobbik tette. (Egyébként én is örültem volna, ha ezt a fidesz teszi meg.)

Az önbíráskodás megszüntetését meg nem tudom, hogy gondolod. Az pl, hogy egy cigány beleköt egy magyarba, teljesen "természetes", mindennapi dolog, és nem is büntethető. De azért jó lenne megakadályozni, főleg, hogy az ilyen esetekből néha lincselés/késelés szokott lenni.
Most akkor minden "Mi vá' geci, kiírtom a családodat köcsög!"-re pereljék be a cigány vagy mi?

Vagy mégiscsak életközelibb lenne, ha ilyenkor 10-100 markos legény helyretenné őket?

DeMarco 2009.06.03. 16:29:15

@Fedor: Nálunk a polgárőrők egyben gárdatagok is... ciki, mi?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 16:53:06

@TaTa86.:

1. Attól, hogy nem tudom megmondani, hogy mi lenne a legjobb megoldás, még meg tudom állapítani, hogy mi a rossz...
2. A rendőröknek, a katonáknak, a közalkalmazottaknak is van politikai magánvéleményük, de ennek (elvileg) nem szabadna meglátszódnia a munkájukon. A polgárőrség is ez a kategória. Polgárőrséget egy település tart fenn, amelynek vannak ilyen lakói is, meg olyan lakói is, különböző, és időben változó arányban. A Gárda viszont egy párthoz kötődik. Egyik pártnak se legyen magánhadserege.
3. A jogos önvédelem és az önbíráskodás nem ugyanaz, ne mosd össze. Egyébként meg igen, jelentsd fel. Ha mindenki így tenne, jobb lenne. mondhatod, hogy ez jelenleg nem életszerű, de akkor is, ez a helyes irány, arra kell törekedni, hogy ez legyen az életszerű.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 16:55:28

@DeMarco: Igen az, de nem nekem, hanem nekik. A polgárőrségről véleményem lásd eggyel feljebb. Amit írsz, az nálam azonos kategória a Jobbik-Tettrekész megállapodással.

DeMarco 2009.06.03. 17:13:19

@Fedor: Nocsak, ezek szerint egyetértünk abban, h egyik pártnak se legyen magánrendőrsége sem. Ezzel csak az a problémám, h, mint kiderült az UD ZRT. kapcsán, h az ud védte a Mol-t a felvásárlás ellen és a Szilvásy féle titkosszolgálat beavatkozásával lehetett megvenni a mol-t, az ud kiütésével. Ezzel egyébként szerintem megvalósult a hazaárulás fogalma, csak sajnos az már egyszer megvalósult a kettős állampolgársági szavazásnál. Szóval ennek ismeretében nem merném kijelenteni, hogy nem kellenek magánhadseregek, mert könnyen lehet, hogy az állami a rossz...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.03. 17:20:17

@Fedor: Viccnek jó! Tudod mi szokott ezután történni? Egyrészt, ha a rendőség kitolja a képét, hogy megmondja, hogy semmit nem tud tenni, az a jobbik eset. Valószínűleg még ki sem jönnek. Másrészt pedig a cigányok ilyenkor rászállnak az emberre(, ld: Gyalgagyörk), és elkezdik vele művelni a kisebb-nagyon nem büntethető, nem bizonyítható szemétségeket.
Az ilyennek tudjuk mi a vége...

Nos szerinted ez jó? Persze amíg nem veled történik... Ha ez veled vagy a családoddal történne meg akkor ez opció? Pölöskeiék helyébe például mit tennél, mert hogy ők a Gárdát hívták, mint utolsó mentsvár. Szerinted mi lett volna a jó megoldás?

"A jogos önvédelem és az önbíráskodás nem ugyanaz, ne mosd össze. "
Mi a jogos önvédelem arra, ha mondjuk tönkre teszik a veteményest, és összeszarják a kertedet, vagy egyszerűen beköltöznek oda? (Galgagyörk)
A törvény tudod, hogy értelmezi a jogos önvédelmet? Hogyha egy 100kgs börtönviselt kancigány neked meg késsel, akkor késsel védekezhetsz...

"Attól, hogy nem tudom megmondani, hogy mi lenne a legjobb megoldás, még meg tudom állapítani, hogy mi a rossz..."
Itt csak rossz megoldások vannak. Amit ki kell választani az a legkevésbé rossz. Szerintem ilyen lenne a Gárda, hogyha a libsik nem hergelnék a cigányokat, és nem magyaráznák el nekik, hogy igazából a magyaroknak nincs is joguk rájuk kényszeríteni a legalapvetőbb együttélési normákat, mert 500 éven keresztül kirekesztették szegény romákat. Így sikerülhet kirobbantani egy jó kis vérengzést, de ha ez az ára a békének, akkor meg kell fizetni. "Nincs ingyenleves."

www.youtube.com/watch?v=a3lTMTixGuc&feature=PlayList&p=FC6BC69C7B6D37ED&playnext=1&playnext_from=PL&index=17
"If You Want Peace... Prepare For War!"

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.06.03. 18:59:00

Ha azt írom, hogy ez igencsak erkölcstelen dolog, hogy jön a Bandi és felveszi magára a gárda-gúnyát, aztán fegyverkezik, majd még neki áll följebb, hogy mit basztatjuk mi, akkor jó fiú vagyok. (sosem leszek az.)

Ha azt mondom, hogy a Bandika felhúzta a bárhol és bármikor kivitelezhető, elkészíthető gárda-gúnya utánzatot, és abban pózolt még valamikor 2006 nyarán, csak úgy hülyeségből a haverokkal, akkor megint náci leszek...

Pedig úúúúúgy meg akarok felelni. :-)

DeMarco 2009.06.03. 19:36:56

@Tom Bobb: Kétarc neked mi a véleményed?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 20:53:35

@TaTa86.: Azt én egy szóval se állítottam, hogy a rendőrök hozzáállásán nincs mit javítani, és hogy a cigányoknak se kéne megváltozniuk, sőt...

aemeek 2009.06.04. 11:07:19

A cigányság csak az erőszakból ért, mivel 99%-ban debilek. De még az az "értés" sem a fehér ember másságának elfogadása, hanem csak a tolvajok, banditák máshova költözése és további terrorizálása azoknak, akiknek nincs annyi erejük védekezni.
Ezeket bármilyen értelemben asszimilálni ? Probléma esetén úgyis hozzák a sógor-komát-rokonokat és a régi módszerekhez nyúlnak.

Mivel a munkásosztály eltűnt a hatalomból, a magát baloldalnak hazudó gazdasági ultrajobb olyan kisebbségi söpredéket keres, akiket előnyös helyzetekbe és pozíciókba juttatva, rajtuk keresztül tovább terrorizálhatja a lakosságot. Be kell látniuk a cigányoknak 600 év alatt csak arra voltak képesek, amire jutottak, EL LEHET MENNI, AHOGY JÖTTEK.

De hogy ez pozitiv gondolat is szerepeljen itt: az EU-tól felvett 20 milliárdot kellene a cigányság kiköltöztetésére használni. Talán még India is örülne 2 millió cigányért 20 milliárd dollárnak. Az EU viszont feltétlenül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.04. 11:10:52

@aemeek: Köszönöm, hogy ilyen szépen illusztráltad mindazt, ami ellen küzdök a magam módszereivel...

aemeek 2009.06.04. 23:10:08

figyelj hékás !
Nem illusztráció ez, hanem bármikor igazolható TÉNYÁLLÍTÁSOK kivonata a legszigorúbb filozófiai értelemben.
Ha ti a tények egyáltalában való meglátása ellen akartok újra küzdeni, akkor elődeiteket a Nagy Kommunista Terroristák között kell keresni.

Asszimilálni ? Ugyan kérem ! Tessék fogni egy sámlit és kiülni a terekre cipőt pucolni, amint azt a négerek megtették. Rögtön lesz szép havi kereset !
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0