Keserű humor
2010. október 14. írta: Fedor

Keserű humor

Mert anélkül kibírhatatlan az élet: 

Az egyik udvarban idősebb férfi szöszmötöl iszapos fémdarabokkal. Mondja, Ajkán lakik most, rokonoknál, de az esti falugyűlést várja nagyon, ahová a timföldgyár vezetői is elígérkeztek. Hátha hall valami biztatót.

Kérdi aztán, melyik laptól vagyok. Megmondom. Fura mosoly az arcán. Azzal jön, mondhat-e valami mulatságost.

Körbenézek szinte semmivé lett háza portáján. A honvédség ásóval, lapáttal segít – Hát, ha ahhoz van kedve.

Azzal kezdi: a választáson megtartották a népek Ajka szocialista polgármesterét. – Most már – mutat a vöröslő romok, megfestett szántók tengerére – tényleg Ajka a legnagyobb vörös bástya. Műholdról is látható.

Nem nevetek, nem nevet. Azért kezet rázunk.

Sztankay Ádám helyszíni riportja

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr232371612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.10.14. 15:16:34

Csúnya dolog rossz dolog, ha valaki a a vöröslő romokról, megfestett szántók tengeréréről Ajka szocialista polgármestereére asszociál.

loláb 2010.10.14. 17:52:13

Csúnya bizony.Ahogyan az "1997" "privatizáció" "magyar aluminiumipar" szavakról is csúnyaság a szocialista pártra asszociálni.

DeMarco 2010.10.14. 19:00:08

Nekem már aznap azt mondta egy maszop fanatikus, hogy ez egy ajkai fideszes bosszúja, amiért a városa komcsi maradt...

Bár az igaz, hogy mi sem röhögtünk rajta, pedig akkor még hirtelen nem is lehetett tudni, hogy mekkora a baj, csak a sok mentő, tűzoltó robogott az utakon arra...

Egyébként van másik magyarázat is:

"Amikor érkezik vérré változnak a folyók..."

Off: Posztot a változásokról !!! On.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.14. 20:23:32

@tesz-vesz: Szerintem ez a Biblia, és az Antikrisztusról szól.

@DeMarco: 1. Pontosan mire gondolsz?
2. Sok a munkám, nincs időm mostanában nagyobb lélegzetű posztba belefogni.

DeMarco 2010.10.15. 07:50:41

@Fedor: Talált.

1. Leginkább a nyugdíjpénztári változásra, de az extra adókra is.
2. Szívás... De termelj csak, vagy szolgáltass, növeld a gdp-t.. :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.15. 09:11:59

@DeMarco: Olvasgasd a Facebookon ajánlott cikkeket, azok nagyjából tükrözik a véleményemet. Itt oldalt megtalálod őket...

DeMarco 2010.10.15. 10:09:26

@Fedor: Mindent végigolvastam már, kösz. Nem korlátozódom csak rád, bár az is igaz, hogy negligálok néhány újságot és blogot, amiknek a véleményére nem vagyok kíváncsi.

Valahogy mégis hiányérzetem van, mintha zavar lenne az erőben...

Vagyis inkább magamban érzek bizonytalanságot.

Bár nekem alapvetően nincs problémám ezekkel a döntésekkel, hiszen én magam is mindig azt hangoztattam, hogy a hiteleket vissza kell fizetni és törvényi garanciákat kell létrehozni, hogy újra ne lehessen azokat felvenni és újra eladósítani az államot, vagyis minket.
Tartani a hiánycélokat mindenáron és megmutatni a zsi., izé az imf-nek, hogy bekaphatjátok nem kell a rabszolgatartás. Az eu felé azon túl, hogy kötelező, jó pont is lenne, ha tudnánk tartani a rögzített célokat.
Ehhez kell a befizetés a kasszába nem is vitás.
De ugyanakkor mindig az adócsökkentést szorgalmaztam, ami beindítja a belső gazdasági növekedést. Inkább az áfa és a szolgáltatás típusú adózást előnyben részesítve, ahol azért fizetek amit valójában használok.
A családi adózás is kedves a szívemnek, ez evidens is, amikor ennyire fogy a magyar.
Gyakorlatilag ennek a célnak nagyon is megfelel a kormány húzása.

De ez semmit sem fog érni akkor, ha nem kezdődnek meg a valódi változások, amik fenntarthatóvá teszik az állam finanszírozását. A pénznyelők átalakítása rettentő fontos és nem lehet tovább húzni.
Mert ha ez nem történik meg, akkor ez megint csak bújtatott adózás marad, ami alkalmas a hiánycélok elérésére, de nem alkalmas hosszú távon semmire.

Eddig is írtam, hogy a nyugdíjjal kezdeni kell vmit. Bár nem feltétlenül erre gondoltam és nem is nézem jó szemmel, hogy az állam ellopja egy évi befizetésemet.
Rossz tapasztalataim vannak e téren. Egy multi egyszer már elopott tőlem másfél évi befizetést, ami soha nem pótolódott, mert mint kiderült az állam nem vállal érte felelősséget, a fizetésedből levonják, de ha nem utalják tovább, akkor buktál, nem történik semmi retorzió...
Aztán egy másik cég is próbálkozott ezzel, de akkor már résen voltam és kétajtós szekrények segítségével végül jobb belátásra tért a cég és befizette az összeget...
Utána a zsidók is elloptak belőle 2009-ben, amikor a válságra hivatkozva nagyon erősen mínuszba rántották és nemhogy a hozamot, de a befizetést is csökkentették...
Így hát egy roppant rosszul kamatozó pénzt, amiből folyamatosan lopnak, vagy igyekeznek lopni tesznek most tönkre.
Az a borzasztó, hogy annak idején és azóta is KÖTELEZŐ volt belépni, nem opciós választás volt. Ami meg még szörnyűbb, hogy te akinek a pénzével játszadoznak semmilyen formában nem rendelkezhetsz vele. Csak nézheted, ahogy szénné lopják az öregkorodat...

Kicsit róka fogta csuka helyzet. Utáltam, hogy kötelező a zsidóknál tartani a pénzemet, akik csak a profittal törődnek, semmi mással, utáltam, hogy büntetlenül lophatnak belőle a cégek, következmények nélkül, minden beleszólás nélkül. De szerettem, hogy egyéni számlám van és látható volt rajta a növekedés (ami sok esetben inkább csökkenés volt, jobb esetben stagnálás). Ugyanakkor ódzkodom attól is, hogy most beletegyék egy feneketlen zsákba, az amúgy is kurva jól élő nyugdíjasok zsebébe tömjék bele, hogy aztán jövőre is boldogan menjenek mexikóba... Miközben tőlük nem vonnak meg semmit sem, ugyanúgy boldogan teszik el a fizetéseknél 2-3-szor nagyobb nyugdíjakat. Az én és a gyerekeim jövőjét tönkreteszik, hogy az ő múltjukat finanszírozhassák továbbra is...
Egyik megoldás sem tökéletes, aggódom, hogy így is, úgy is beszopjuk...
Pláne, ha megsértődnek a zsidók és gyorsan csődbe viszik magukat, ellopva az évtized alatt befizetett törzstőkét is, amit ugye nem tudsz majd levenni és kimenteni... Akkor lesz igazán nagy cirkusz...

Hoppá, kicsit megszaladtak a betűk...
Valami ilyesmire gondoltam.

Talán a jövő heti részletesebb kifejtés hoz némi világosságot a témában...

DeMarco 2010.10.16. 07:09:01

Update: Látom más is ugyanúgy bizonytalan, csak jobban tud fogalmazni:

"Surányi György, a Corvinus Egyetem tanára felidézte: A legnagyobb előnyének azt tartja, hogy megszűnik az egyén függősége az állami nyugdíjrendszerről, és ez ma is igaz. Ugyanakkor kiszámíthatatlan volt és most is az az ország nyugdíjpolitikája, ami a jogbiztonságot, jogállamiságot súlyosan kikezdi. "Ma teljesen nyilvánvaló számomra, hogy sem a felosztó-kirovó, sem a tőkefedezeti rendszer nem tudja azt vállalni, hogy tisztességes szinten megőrzi a nyugdíjak reálértékét"
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0