A hálózat markában?
2012. február 28. írta: Fedor

A hálózat markában?

...a magát továbbra is az antikommunizmus lángpallosú élharcosának beállító, a posztkommunista korszakot átlagban hetente lezáró kormánypárt leszavazta a kommunista állambiztonság ügynökaktáinak nyilvánosságra hozataláról szóló ellenzéki javaslat tárgysorozatba vételét. 

- írta pár nappal ezelőtt Kiss Ádám a Hírszerzőn, és én csak egyetérteni tudok vele.

Az ügynökakták teljes nyilvánossága régi liberális kívánság. Az egykori demokratikus ellenzék utódja, az SZDSZ minden parlamenti ciklusban bepróbálkozott vele, de sajnos sikertelenül. Az LMP most ezt a hagyományt folytatta, a jelek szerint hasonló eredménnyel. Magam is írtam már arról a kormányváltás után, hogy ha valamire, hát többek között erre tényleg lehetne használni a kétharmados többséget.

A FIDESZ reakciója meglehetős zavart okozott azok számára, akik eddig komolyan vették a Pozsgay Imrét is sorai között tudó párt harcosan antikommunista szájkaratéját. Szokatlan módon a FIDESZ-en belül sincs teljes egyetértés, és még az oly hűséges Magyar Hírlap publicistája is értetlenkedésének adott hangot:

A magyarországi jobboldali szavazókat leginkább az 1990-es éveket megelőző rezsim tagadása hozta és hozza össze. Azok, akik magukat nemzetinek és konzervatív értékrendűnek tartják, szinte egységesen ítélik el az MSZMP-t, a szocialista múltat, a »hálózatot« – gyakorlatilag ez a közös nevező.

Úgyhogy most lehet(ne) mit magyarázni! Például elmesélhetnék a jelenleg hatalmon lévők, hogy kinek és minek az érdekeit sértené az, ha bárki nyíltan hozzájuthatna az ügynökaktákhoz. Egységes pártálláspont alakult-e ki, vagy azok, akik az LMP-s előterjesztésre voksoltak, felülemelkedtek ezen? De a többiek miért nem?

Persze magyarázat van, csak hát elég kényelmetlen.

Ugyanis kedvenc opponensem eszembe jutatta, hogy még 2009-ben olvastam egy interjút a téma szakértőjével, Varga László történésszel. Foglalkoztam is vele akkoriban, pár tanulságos és érdekes részt kiemelve a beszélgetésből.

Itt és most csak egy idézetet vennék elő belőle újra:

- A könyvében azt írta, hogy az átmentett állambiztonság erősebb árnyékhatalom a köztársaságnál. Ezt mire alapozza?

- Azt látom a politikusokon, akik valamilyen szinten kapcsolatba kerültek a szolgálatokkal, hogy nagyon gyorsan meggyőzték őket arról, hogy milyen hihetetlen károkat okozna a Magyar Köztársaságnak, ha nyilvánosságot kapnának a Magyar Népköztársaság ügyei. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként kétszer nekifutott, hogy pontot tegyen a történet végére. Mind a két kísérlete totális kudarc volt, a második, 2005-ös törvényjavaslat már nyilvánvalóan, szándékosan alkotmányellenes volt, eleve úgy készült, hogy az Alkotmánybíróság dobja vissza. Vissza is dobta.

- Ez azt mutatja, hogy a hálózat bele tud nyúlni a törvényalkotásba?

- Ez elég erősen azt mutatja. Egy miniszterelnök nem tudja az akaratát érvényesíteni, holott az a társadalom igényeivel is találkozik.

Azóta eltelt több, mint három év, és volt egy földindulás-szerű kormányváltás is, de ezen a téren nem változott semmi.

Talán csak annyi, hogy a jelek szerint most már akarat sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr784219989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schiffer az ügynökügyről: Zsarolás folyik húsz éve 2012.02.29. 13:03:01

Már az LMP választási programjában is szerepelt az, hogy a diktatúra titkai nem lehetnek a demokrácia titkai - mondta Schiffer András az m1 Este című műsorában. Schiffer szerint az aktanyilvánossági törvények lényege, hogy a tények szabadon megismerhetők,…

Trackback: Laci néni munkaközvetítője 2012.02.29. 11:16:03

Gyors egymásutánban három hírrel is a címlapra került az Orbán kormány legfrissebb jáde oszlopa, Németh Lászlóné, illetve az általa irányított Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Először azzal, hogy az index kiderítette: tucatnyi külső szakértőt foglalko...

Trackback: A hálózat markában? 2012.02.29. 09:39:03

Az ügynökakták teljes nyilvánossága régi liberális kívánság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2012.02.28. 16:49:06

Abban ugyan nem értünk egyet, hogy mi volt az szdsz akkori és a klónjuk mostani beterjesztésének motiváló oka, de én sokkal inkább úgy látom, hogy a miép és mostanság a Jobbik az, amelyik tényleg, szívből akarná rendezné ezt a kérdést, ráadásul egyedül tőlük várható, hogy egyszer talán rendezni is fogják. Persze az nyilvánvaló, hogy ha megszavazták volna a törvényt, akkor az nekik kedvezett volna, a két nagy párt rovására.

Mindenesetre ritka pillanat, hogy egy platformra sodródtunk fideszesek, jobbikosok, libsik együtt ebben a kérdésben. Egyszerűen azért, mert mindannyian a fasz rossz oldalán voltunk anno és követeljük az utólagos igazságot.

Ezt a kérdést rendezni kell, valóban remek lehetőség lenne rá a kétharmad, de leírtam néhány okot az előző poszt végén, hogy miért tartózkodik tőle a kormány.

A megoldást is leírtam, hajtson a Jobbik népszavazásra a kérdést illetően, kezdjenek aláírásgyűjtésbe és a tömeg nyomása majd kiváltja a megfelelő hatást. A népszavazási kezdeményezéssel fent tudja tartani a témát, profitálhat belőle közben és nem utolsósorban nagy szívességet tenne mindenkinek.

Az is megfordult a fejemben, hogy most nem kíván a kormány újabb konfrontációt nyitni, épp elég amikkel folyamatosan támadnak minket, elég lesz azokat visszaverni egyelőre. Például vehetnénk néhány F-16-ost, nem nagy ár, azért a pár szavazatért, ami kelleni fog 8-án, ráadásul az usának is befognánk a száját, főleg, hogy engedtek a lobbinak és tovább pénzeljük a metodistákat...

Visszakanyarodva a poszthoz, százszor leírtam, tartom továbbra is. Adjanak szabad bejárást, 2 embert, meg tíz szkennert és egy gyors netkapcsolatot. Aztán megoldom én a problémát...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.28. 16:55:40

@DeMarco: "Abban ugyan nem értünk egyet, hogy mi volt az szdsz akkori és a klónjuk mostani beterjesztésének motiváló oka, de én sokkal inkább úgy látom, hogy a miép és mostanság a Jobbik az, amelyik tényleg, szívből akarná rendezné ezt a kérdést"

Tényleg, hisz Csurkát meg Vonát üldözték, és ők szamizdatoztak a nyolcvanas években, és Demszkyék kaptak az akkori hatalomtól József Attila díjat, ők voltak maguk által is bevallottan beszervezett III/III-asok, és ők voltak kisóvodások akkoriban...

"A megoldást is leírtam, hajtson a Jobbik népszavazásra a kérdést illetően, kezdjenek aláírásgyűjtésbe és a tömeg nyomása majd kiváltja a megfelelő hatást."

Mert a kormány eddigi tevékenysége erről szól. Hogy hallgatnak bárkire is...

"most nem kíván a kormány újabb konfrontációt nyitni, épp elég amikkel folyamatosan támadnak minket, elég lesz azokat visszaverni egyelőre"

Bocs, de ez baromság. Ha megfelelően csinálnák, akkor a kutya nem támadná ezért őket, hisz a teljes ellenzék a javaslat mellett van. Persze ha nekiállnának trükközni, é szelektálni a nyilvánosságra hozandó anyagban, az már más tészta lenne...

Tallono 2012.02.28. 16:59:57

"1. Orbán Viktor ,Miniszterelnök 1990 előtt a KISZ titkár.

2. Stumpf István Kancellária miniszter 1990 előtt MSZMP tag a Hazafias Népfront alelnöke.

3. Pintér Sándor ,Belügyminiszter 1990 előtt MSZMP titkár.

4. Martonyi János ,Külügyminiszter 1990 előtt a III/2-es ügynök és az MSZMP tagja.

5. Járai Zsigmond ,Pénzügyminiszter 1990 előtt az MSZMP tagja és a III/2 ügynök.

6. Varga Mihály járait követte a Pénzügyminiszteri székben 1990 előtt KISZ titkár.

7. Chikán Attila Gazdasági miniszter 1990 előtt az MSZMP tagja.

8. Matolcsy György Chikán utódja a gazdasági tárcánál 1990 előtt MSZMP tag és a III/2 ügynöke.

9. Mikola István Egészségügyi miniszter 1990 előtt a Hazafias Népfront tagja.

10. Hámori József Nemzeti Kulturális Örökség minisztere 1990 előtt MSZMP tag.

11. Rockenbauer Zoltán Hámori utódja 1990 előtt : Nincs adat

12. Pokorni Zoltán Oktatási miniszter 1990 előtt : MSZMP tag.

13. Pálinkás József Pokorni utódja 1990 előtt: Nincs adat.

14. Harrach Péter Szociális és családügyi miniszter 1990 előtt MSZMP tag

15. Pepó Pál Környezetvédelmi miniszter 1990 előtt :Nincs adat.

16. Ligetvári Ferenc Pepó elődje 1990 előtt MSZMP tag.

17. Turi-Kovács Béla Ligetvári utódja 1990 előtt MSZMP tag.

18. Katona Kálmán Közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter 1990 előtt MSZMP tag.

19. Nógrádi László Katona utódja 1990 előtt MSZMP tag és III/3-as ügynök

20. Fónagy János Nógrádi utódja 1990 előtt MSZMP tag.

21. Deutsch Tamás Ifjúsági és sportminiszter 1990 előtt KISZ titkár.

22. Kövér László Titkosszolgálatokért felelős tn. miniszter 1990 előtt KISZ-titkár.

23. Demeter Ervin Kövért követte a tárca élén 1990 előtt MSZMP tag."

És a sort még lehetne folytatni... Az egyik kommunista pártot váltotta a másik, ezt mindenki tudja, csak valakik homokba dugják az elveiket, ahelyett hogy foglalkoznának vele.

Az a legszörnyűbb az egészbe, hogy az MSZP IGENNEL szavazott. Persze gondolom tisztában voltak vele, hogy fog szavazni a Fidesz és így akartak jófiúknak tűnni...

Eléggé hányinger keltő, amikor "jobb vagy baloldali" beállítottságúak elvekről beszélnek, holott az igazságot még csak kutatni se lehet, legyen az a kommunizmus, II. világháború, holokauszt, szeptember 11, stb. Persze mindegyikünk tisztában van vele, hogy miért nem lehet kutatni a XX. század és napjaink történelmi eseményeit, nem kell senkinek adni az álszentet, de én legalább nem törődök bele, mert hiszek benne, hogy az "igazság szabaddá tesz"!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.28. 20:32:10

@Tallono: Na, úgy látom rövid úton megérkeztünk a zsidó világ-összeesküvéshez...

Tallono 2012.02.28. 21:26:50

@Fedor: Nem céloztam ilyesmire... Csupán arra, hogy vannak olyan hatalmi csoportok, akik gátolják az igazság megismerését bizonyos dolgokban. Most éppen a kommunistákon és örökösein van a hangsúly...

Amúgy a te véleményedet még nem fejtetted ki, de van olyan gyanúm véded a mundér becsületét.

Amidazophen 2012.02.28. 22:22:03

@Tallono:
Ezt irod:

"vannak olyan hatalmi csoportok, akik gátolják az igazság megismerését bizonyos dolgokban. Most éppen a kommunistákon és örökösein van a hangsúly..."

De ugyanez igaz Schmitt doktorijára, a Malév-körüli ügyekre, Sukkoróra, Hagyóra, Kaya Ibrahimra stb., a sor tényleg hosszan lehetne folytatni.

Ami az elmúlt 20 évben a magyar politikában történt, aki bejutott a parlamentbe, az - többé-kevésbé - mind prostituálódott. Nézd meg az LMP: ezek a naiv zöld bohócok milyen lelkesen akartak valami más stilust és értelmet vinni a parlamentbe: a más stilus meg is lett - nem úgy, ahogy korábban fennen hirdették -, ám az értelemnek csak halvány foszlányai maradtak. Sértődött, durcás alakok.

De az élet megy tovább - sajnos ugyanezekkel.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.02.28. 22:35:03

Akinek komoly elvárása és hite volt azt illetően, hogy a fidesz 2/3 pontot tesz az ügynök-ügy végére, az azt hiszem, nincs tisztában azzal, hogy mi is a fidesz valójában, kikből is áll, kik és milyen érdekek állnak mögötte.

Ha vélelmezem, miszerint a majd 1,8 millió fidesz szavazó (és persze valószínűleg sok Jobbikos, sőt, akár balos szavazó is) gondolhatta ezt, akkor sajnos azt a következtetést kell levonnom, miszerint a magyar választó meglehetősen naiv, hiszékeny és butus.
Nagy kár, mert amíg a civil szféra ennyire vezethető, addig itt soha nem lesz rend, soha nem lesz atikával és erkölccsel átitatott közélet, mert egész egyszerűen hiányzik a civil kontroll, illetve érdekérvényesítő erő.

Ez az ország jelenlegi állapotában menthetetlennek tűnik.

mangorlo 2012.02.28. 22:36:32

milyen jó is az idézett hírlap cikkben idézett eta dal

Tallono 2012.02.28. 22:38:54

@Amidazophen: Igen, sajnos hosszasan lehetne sorolni, de az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát a módszerváltás óta elvárja a társadalom, és amire Demarco és Fedor is felhívta a figyelmet, van most 2/3-ad. Persze naiv, aki azt várná, hogy magukat fogják lebuktatni, de most nem is lehet másra fogni...

Hertelendi 2012.02.28. 22:44:22

Nem tudom feltűnt-e nektek, hogy amikor a Fidesznek bármilyen demonstrációja volt, ott soha nem volt rendbontás, kuka égetés és egyáltalán semmi, max Árpád sávos zászló demonstratíve...Viszont a baloldali ellenzék tette ugyanezt, egyből provokáció...verekedés...
Hol is áll a Jobbik?

is 2012.02.28. 22:45:11

@Tallono: "Az a legszörnyűbb az egészbe, hogy az MSZP IGENNEL szavazott. "

Tehát ha Nem-mel szavaztak volna, akkor tudnánk ujjal mutogatni rájuk, hogy komcsik, de az se jó, ha Igennel szavaztak. Van sapka, nincs sapka, semmi sem jó? Nem lehet, hogy ez már nem az az MSZP, aki a te fejedben van? Hogy ez pont az ükapám bicskája, csak a nyele hatszor, a pengéje meg már kilencszer volt cserélve?

villamos alóli kacaj 2012.02.28. 22:49:40

@Tallono:
Ebbe miért döntenének (bocs': döntene) racionálisan és korrekten?
Zsigeri alapon működnek.

csárli hárper 2012.02.28. 23:17:44

és mi lenne ha kiderülne hogy a fidesz 2/3 érintett mint besúgó, ügynök? megmagyaráznák, és a hülye választóik simán beszopnák a magyarázatot oszt' jó napot...ezittenkéremmagyarország

dr. Bubó 2012.02.28. 23:29:31

fides mafia = tehetségtelen gerinctelen csürhe

aki nem tudná a mafia az szervezett bűnbandát jelent...
hazánk esetében ez álami szinten: hazaárulás, nemzetvesztés...

megbocsáthatatlan bűne... büntetése: alál

strappa 2012.02.28. 23:34:51

"A FIDESZ reakciója meglehetős zavart okozott azok számára, akik eddig komolyan vették a Pozsgai (sic!) Imrét is sorai között tudó párt"

Pozsgayt soha sem tudta a soraiban a Fidesz, mivel nem tagja a pártnak.

Tallono 2012.02.28. 23:40:53

@is: Ha NEMMEL szavaztak volna, akkor is lehetne komcsizni, mert azok, de legalább vállalják. De ezek annyira undorító, csuszómászó kígyók, és álszentek, hogyha tudják, hogy le van zsírozva a játszma, akkor hopp mi IGENNEL szavaztunk kérem szépen. Kommunistából nem lesz szalonna, azt se szabad elhinni, amit kérdeznek...

Emlékeztetőül:

www.youtube.com/watch?v=kZV01JZOaoA&feature=related

dr. Bubó 2012.02.28. 23:45:04

@strappa: :))))))

hanem mi? független értelmiségi? mint dr sitt pálesz ????

hihihihihih bruhhahahhahahhaha

inebhedj - szerintem 2012.02.28. 23:51:37

A kommunista állambiztonság ügynökaktáinak nyilvánosságra hozatala nem politikai, hanem gazdasági kérdés.

Az akták feltárása olyan hatással lenne a gazdaságra, és a gazdasági lobbikra, amelyet sem a hazai, sem az Uniós politika nem kíván megkockáztatni. Az aktákat részben vagy egészében ismerő egyetlen politikai szereplő sem fog lépni ezügyben, a nyilvánosságra hozatal felvetése - szándékosan - kizárólag akkor és olyan formában történik meg, amely már eleve kudarcra ítéltetett - bármiféle visszhang, felháborodás nélkül.

(Valójában a legjobb lenne az egészet elfelejteni, azonban időről időre kívülállók / fiatalok felvetik a kérdést, amely így újra és újra foglalkoztatni kezdi a közvéleményt, ilyenkor újra el kell játszani a játékot.)

makacs szennyeződés 2012.02.29. 00:03:04

@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"Ez az ország jelenlegi állapotában menthetetlennek tűnik."

Ennyi a lényeg, ez erősödött meg bennem is most még jobban.
Szomorú és szégyen.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.02.29. 00:16:12

@makacs szennyeződés:

Igazad van: végtelenül szomorú és arcpirítóan szégyen.

Leginkább gyermekeim jövője miatt érzem így. Csodálatos gyerkőceim vannak, és kezdem kissé sajnálni őket, hogy egy ilyen szhar országban élnek. Még.

makacs szennyeződés 2012.02.29. 00:16:47

@inebhedj - szerintem:

Értődik, hogy bennfentes vagy.

Nagyon finoman szólva vérlázító, amit írsz.

A "politika nem kíván Megkockáztatni"?
Ez neked politika? Nem kívánja?

Édes istenem. Ennyire elszakadtatok az emberi értékektől? Vagy anyukátok nunájától? Feltűnt, hogy a választóitok fele el sem megy "szavazni", hogy még csak a jelenlétével se ismerje el, hogy volt rendszerváltás?
Gazdasági kérdés? Hülye vagy? Vagy ennyire cinikus?

"Az aktákat részben vagy egészében ismerő egyetlen politikai szereplő sem fog lépni ezügyben..."

Ilyenkor jön a shortcut, a magánakció. Remélem. Vagy lesz ilyen, vagy még mélyebbre süllyedünk az erkölcsi pöcegödörben.

"Valójában a legjobb lenne az egészet elfelejteni..."

NEKED, öreg, az ilyen férgeknek jobb lenne, igen. Nem fog menni, a csúszómászókat előbb-utóbb előkerülnek, te is.

Tallono 2012.02.29. 00:25:39

@inebhedj - szerintem: "Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik."

Igazad van, elég nagy szégyen, hogy a mai fiataloknak kell érte küzdeni, hogy nyilvánosságra hozzák végre, hogy kik a bűnösök, mert 22 éve tudnunk kéne... És az időpont sose jó, mert azok a csúnya lobbi érdekek, meg az Eu, meg az Usa, meg az oroszok, meg a... A lengyelek, csehek, balti-államok meg tudták lépni és le tudtak számolni a kommunista múlttal, mi azóta se...

Tallono 2012.02.29. 00:29:41

@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Nem tudom mit vársz, amikor önként leszarozod a Hazádat...

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.02.29. 00:32:56

@Tallono:

Javaslom, tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni.

inebhedj - szerintem 2012.02.29. 00:42:27

@makacs szennyeződés:

Által ugorva a finoman szólva is meglehetősen alulpallérozott stílusodat (amelyet vélhetően szövegértési nehézségek szültek, s amely miatt adósom vagy egy nyilvános canossával), szerinted ugyan milyen oka lehet az érintett dokumentumok felett kialakult (példátlanul kompromisszum kész) összpolitikai szermémességnek, ha nem az, hogy a teljes hazai gazdasági rendszert, annak elmúlt huszonegynéhány éves történetét, status quo-ját, főszereplőinek helyzetét alapjában rázná (döntené) meg a dokumentumok nyilvánosságra hozatala? És miből gondolod, hogy nem számíthatnánk minden eddiginél keményebb szankciókra mondjuk az EU részéről ilyen esetben? Miből gondolod, hogy nem az a legfőbb törekvése a gazdasági és politikai hatalomnak egyaránt, hogy vesszen a feledés homályába az egész ügy?

A poszt és a hozzászólók a problémát politikai kérdésként, egyes politikusok egzisztenciális félelmeként kezelik, de ez nyilvánvalóan sokkal komolyabb, sokkal mélyebb probléma. Ha csak politikai probléma lenne, már lett volna olyan "magánakció", amely elindította volna a lavinát.

Ez nyilvánvalóan gazdasági kérdés, ennek megállapítása pedig sokkal inkább tény, mint cinizmus. A legszomorúbb ebben az, hogy ezen a teljesen logikus tény hallatán megdöbbennek emberek ("vérlázító"). (Nem is értem, mit hisznek, és ha ez eszükbe se jutott, akkor tulajdonképpen mit vártak az aktáktól, mi lesz bennük, mire derül fény?)

(Ha nyugaton lennénk, akkor egyébként sikeresen elfelejtenék az emberek. Nálunk viszont 20-30 évente van 1-1 rendszerváltás, emiatt jóval kiszámíthatatlanabbak a dolgok.)

(Az meg, hogy kivont karddal, üvöltve, akár társaidat is leférgezve, lecsúszómászózva, lekaszabolva, anélkül rohansz az ellennek, hogy felmérnéd, ki is az, mi is az, merre van, mekkora erővel bír, és ha győzni tudsz is, vajon mi lesz utána - na ez meg barokkosan szólva is komolytalan, gyerekes forrófejűség. Bár kétségkívül nem példanélküli.)

vladimir964 2012.02.29. 00:48:02

Rövid és velő vélemény az egész magyar politikai életről:
www.youtube.com/watch?v=8QUfq-fYH2g&feature=related

komplikato 2012.02.29. 01:00:29

@inebhedj - szerintem: Talán nem is lenne annyira vér ciki, ha Románia nem most fogadta volna el a lusztrációs törvényt. Véletlenül EU tagok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.29. 01:20:19

@DeMarco:

Mindenesetre ritka pillanat, hogy egy platformra sodródtunk fideszesek, jobbikosok, libsik együtt ebben a kérdésben. Egyszerűen azért, mert mindannyian a fasz rossz oldalán voltunk anno és követeljük az utólagos igazságot.

- A fideszben vannak ex III/3-asok.
- A jobbik egyik területi tisztségviselője fedett nyomozó volt, kinek a gárdatagság valószínűleg munkaköri kötelesség volt. Ex-szomszédom.
- A Szadeszesek valóban szerették volna nyilvánosságra hozni, de egyik koaliciót sem merték ezzel bezsarolni. Tudniillik valamikor a szadeszen belül két csoport volt: Az egyik meggyőződésből terjesztette a szamizdatot, például Demszki, míg a másik fele megélhetési szadeszes volt. Őnekik nagyon kínos lenne, ha kiderülne róluk, hogy mekkora pénzeket húztak le az ellenzékiségből.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.29. 01:26:17

@Tallono:

A III/2 nm keverendő a -III/3-al!

III/2 a kémelhárítás volt!

lehuto 2012.02.29. 03:33:27

Nem azért akarják elkerülni az akták nyilvánosságra hozatalát, mert félnek, hogy kiderül, hogy vannak közöttük volt párttagok, kisz-titkárok vagy 3/2-esek. Ezek teljesen nyilvánvaló dolgok. Mindenki, aki a múlt rendszerben valamilyen kicsit is felelős polgári állást töltött be, azt beléptették a pártba. A kormánypárt valószínűleg azért fél a nagy leleplezéstől, mert azoknak a múltját nem akarja felfedni, akik financiálisan mögötte állnak...

töreki 2012.02.29. 06:34:58

Ez az etetés időszaka! Arról miért nem szól a fáma, hogy kik voltak a tartó tisztek, a hálózatok működtetői? Első számú felelősök bolsevik zsidó elvtársak akik ha olyan kedvük volt a fajtársaikat is dobpergés mellett akasztották, lásd rajk, nagy imre és a többi moszkovita elvtárs! Egyetlen megoldás van az összes mszmp utód pártot (mszp-szdsz-lmp-mdf-fidesz-kdnp) azonnali hatállyal megszüntetni és ugyanúgy azokat is felakasztani!

-- dr kotász -- (törölt) 2012.02.29. 07:16:33

Kit érdekelnek a III/3-asok...? Az értelmi szerzők kilétét kellene nyilvánosságra hozni, nem a III/3-asokkal etetni az embereket.

Dr.Zomboss 2012.02.29. 07:58:16

@töreki: Szerintem újra kéne nyitni az OPNI-t és az összes ilyen barmot, mint te vagy, bezárni jó hosszú időre.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.29. 08:01:23

@töreki:

Te egy akkora primitív állat vagy, hogy azt szalonképes szavakkal leírni lehetetlen.

notib 2012.02.29. 08:07:29

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: ne haragudj, de az SZDSZ-el kapcsolatban hülyeséget beszélsz, mind a kommunista ellenessége, mind az ügynöklista nyilvánossá tételének hangoztatása beetetés volt....

Demszky besúgó volt, Rajk szerencsétlen sorsát ismerjük, Pethő apu. anyu ÁVH-s,
Bauer papa az egyik legkegyetlenebb vallató görény volt, miről beszélsz ???

Pan Modry 2012.02.29. 08:18:05

@inebhedj - szerintem:

Na te is egy rohadt kommunista berenc vagy.

Furcsamod a csehek es a szlovakok sokkal gernicesebbek voltak es nyilvanossagra hoztak az aktakat, es gazdasagilag is lekoroztek Magyarorszagot.

ugyhogy a te gazdasagi problemas csusztatasot nem tobb mint gusztustalan kommunista demagogia.

Remelem a tefajtad mihamarabb kipusztul.

makacs szennyeződés 2012.02.29. 08:26:52

@inebhedj - szerintem: Által ugorva az enyhén szólva szemforgató, cinikus stílusodad:

"Miből gondolod, hogy nem az a legfőbb törekvése a gazdasági és politikai hatalomnak egyaránt, hogy vesszen a feledés homályába az egész ügy?"

Jaj de mélyre kell érted lemenni. :)
Figyelj, nem gondolom, hogy a nyilvánosság, gerincesség az érdekük, látom, hogy nem az. Tudsz követni?

"Nem is értem, mit hisznek, és ha ez eszükbe se jutott, akkor tulajdonképpen mit vártak az aktáktól, mi lesz bennük, mire derül fény?"

Azt várjuk, hogy a magadfajta söpredék takarodjon a közéletből. Se gazdasági, se politikai, se választott "hatalomnak", ahogy írod, nem ismerlek el. Hogy ez válsághoz vezetne? Igen, NEKTEK. Szankciókhoz? Simán hazudsz. El kéne felejteni? Akkor már otthon rossz nevelést kaptál.

Számomra nem jelentene válságot, számomra a ti rongyerkölcsű, szemforgató, aljas, hazug országotok jelenti a válságot.

Egyszerűen vissza kéne vonulnia a teljes félművelt, félrenevelt, elcseszett párt-, és ügynökelitnek, járjon ez bármivel. Te ezt azért nem érted, mert kimaradt az életedből a legminimálisabb emberi tartásra való nevelés. Vagy érted, csak terelsz, csúsztatsz ezzel a "gazdasági kérdés"-sel.

Pan Modry 2012.02.29. 08:31:41

@makacs szennyeződés:

igazad van, az egesz gazdasagi lepusztulas eppenhogy a kommunizmusbol ittmarado mocsoknak koszonheto leginkabb....

ezeket a szemeteket mint a rakos daganatot 1990-ben ki kellett volna operalni es lehuzni a wc-n.

Epp ezert tartom szar alaknak peldaul Antall Jozsefet is mert megegyezett ezekkel a kommunista szemetladakkal.

Az ilyen csotanyoknal meg Biszku Bela is jobb, mert az a ven kommer nem sunnyog hanem legalabb nyiltan felvallalja hogy egy kommer.

Kutchek (törölt) 2012.02.29. 08:59:02

@inebhedj - szerintem:

"(Valójában a legjobb lenne az egészet elfelejteni, azonban időről időre kívülállók / fiatalok felvetik a kérdést, amely így újra és újra foglalkoztatni kezdi a közvéleményt, ilyenkor újra el kell játszani a játékot."

Elfelejteni?! Nem az a fő gond ezzel, hogy 30-40 éve mit csináltak. Hanem az ami most van:
Gondolod '89-ben megszűnt az egész hálazat, kapcsolati rendszer és leszereltek?
A faszt!!! Kurva sok infó van náluk más emberekről, tudnak zsarolni, befolyásolni, tönkretenni embereket a mai napig is.
Gondolod az egykori tiszteknek nincs ma is egy kis noteszük, hogy mikor kit kell felhívni?
Ki tudhat valamit X-ről, Y-ról, hogy zsarolni tudják?
Gondolod nem élnek vissza ezzel a kapcslatrendszerrel?
És ezek a vén tisztek lehet épp mostanában adták-adják át a neveket, telefonszámokat a kölykeiknek, hogy ugyanolyan gátlástalan eszközöket használjanak.

És ezzel elérkeztünk a msik marhasághoz amit mondtál, hogy gazdaságilag nem tenne jót:
Miért? Mert a sok korrupt szart kiszűrik? Mert ezzel a leszámolással egyértelmű lenne a társadalomnak, hogy nem csak a kicsiket, de végre a nagyokat is elkapják?

Akkor jönne itt igazán gazdasági fellendülés, ha ezt a bűnszövetkezetet kipucolnák!!!

Kobo82 2012.02.29. 09:03:02

Nem tudom, egyesek mit vártak, majd pont a fidesz járul hozzá az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalához???
A jobb oldalinak tekintett értékek, melyeket hangoztatnak, csak máz. A módszerek viszont a kommunizmusra hajaznak. Most pl. az államosítás jó szokását vették át, most olvastam, hogy szemet vetettek Demján bankjára. Járműgyár kipipálva, olaj kipipálva, bank kipipálás alatt. Lesz hol elhelyezni a talpnyalókat.

űzött vad kivándorol 2012.02.29. 09:25:57

@Kobo82: ne a gyűlöletedre hallgass, hanem a józan eszedre, ha van. Ha valaki hangos antikommunistaként sürgeti a múlttal való elszámolást, attól ésszerű elvárni, hogy az ügynöklistákat fel akarja szabadítani.

Viszont elég csak néhány (súlyosan) érintett pártvezető a legfelsőbb szinten, és megakadályozza húsz éven át is, ha kell, az igazság feltárását.

Vagy nem emlékszel, 1990-ben mit kért a Fidesz cserébe Demszky főpolgármesterjelöltségi támogatásáért? Hogy az SzDSz ÁLLJON EL a követelésétől az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalától. Erre természetesen néhány hónapra az SzDSz bömbölve utasította el az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát. Indokaik: "boszorkányüldözés!",
"antikommunizmus!", "két hónappal a rendszerváltozás után ez időszerűtlen!". Olyan hangosan vinnyogtak, hogy mindenki éppen az ő spraikban gyanította az ügynököket, holott azok leginkább az MDF és a Fidesz soraiban ültek.

űzött vad kivándorol 2012.02.29. 09:32:36

@inebhedj - szerintem: annyit árulj el, ez miért működött a többi volt kommunista országban.

űzött vad kivándorol 2012.02.29. 09:37:00

Az LMP törvényjavaslata végtelenül sunyi és álságos (ami nem mentség a Fidesz arcpirító disznóságára). Ugyanis a következő listák nyilvánosságra hozására volna szükség:

1. tartótisztek
2. szigorúan titkos tisztek
3. ügynökök
(EBBEN A FONTOSSÁGI SORRENDBEN!!!)

De sokat ettől se reméljünk. SZT-listákat hoztak nyilvánosságra, derék krampácsolókkal és diszpécserekkel. A többiek kartonjait régesrég elégették Ócsán és egyebütt.

Valami oka természetesen van Orbán és Kövér merev ellenállásának a múlt tisztázása ügyében.

csacsacsa 2012.02.29. 09:37:56

Wittner Mária mondta a témával foglakozó indexes parlamenti videóban: " a társadalom az impotens".
Egyetértek, bár biztosan más az indittatásunk.
Őket választottuk, most - és húsz év óta folyamatosan - megkaptuk.

Pan Modry 2012.02.29. 09:38:09

@űzött vad kivándorol:

nem fogja elmondani, mert o maga anyagilag abban erdekelt hogy a kommunista simlissegek ne deruljenek ki, vagy csak egyszeruen bertopikker.

űzött vad kivándorol 2012.02.29. 09:40:36

@csacsacsa: Wittner Máriára pillantva engem is mindig elfog az impotencia.

űzött vad kivándorol 2012.02.29. 09:42:19

@Pan Modry: nem tudhatjuk. Derüljön végre ki az igazság, de ne a féloldalas SzDSz-es = LMP-s sunyi, a szocialistáknak kedvező féligazság, hanem a teljes!

csacsacsa 2012.02.29. 09:43:03

@űzött vad kivándorol: Lehet, hogy ezért van annyi impotens a fideszben? :)
Ők többet látják.

csacsacsa 2012.02.29. 09:46:42

@űzött vad kivándorol: Jobban járunk ha csak nézegetik nem pedig hallgatnak rá.

Derüljön ki az igazság :)

Nagyon bájos kívánság.

strappa 2012.02.29. 09:48:50

@dr. Bubó: A párttagság és a párt holdudvara nem ugyanaz a fogalom. De miért is magyarázom ezt neked, azt nem tudom.

inebhedj - szerintem 2012.02.29. 09:49:06

Tyű, én érzem a jószándékot és az elkeseredést az itt minősíthetetlen hangnemben fröcsögőkből, csak éppen az értelem szikráját nem.

Ez elég szomorú.

Kezdve a rám vonatkozó részekkel: a lehető legkevésbé sem tetszik a hazai helyzet, nem tetszik a politikai és gazdasági felépítmény (mondjuk az elmúlt 40 évben regnálók közül egyik sem), és minden valószínűség szerint ezt régebben gondolom így, mint a fentebb kommentelők jelentős része. A lehető legkevésbé vagyok (voltam valaha is) liberális, kommunista vagy éppen konzervatív (nem mintha ezek a szavak bármit is jelentettek volna az elmúlt 20-30 évben). A mai értelembe vett "demokrata" sem vagyok.

Ami pedig a posztot illeti.

Eddig már párszor úgy döntöttek (a nevünkben) a döntéshozók, hogy SZÁNDÉKOSAN NEM szabadítják fel ezeket az anyagokat. Megállapodtak ebben 1988-1990-ben (kerekasztal, paktum), nem forszírozták a (spontán-)privatizáció során, hallgattak az EU csatlakozáskor, és így tovább. Lehet mitizálni az SzDSz-t, vagy most az MSzP-t, de, mint fentebb írtam, nekik épp annyira nem érdekük a feltárás, és épp annyira részesei voltak a megállapodásoknak, érintettek az ügyekben.

Én nem arról írtam, hogy ez nem dühítő (tényleg ennyire kevesen bírnak a szövegértés képességével?), vagy, hogy ez így rendjén való.

Ellenben arról írtam, hogy egy ilyen feltárás azt jelentené, hogy nem csak a hazai politikai pártok mindenkori vezetői és korifeusai, de a teljes privatizáció, a nagyvállalatok és magáncégek tulajdonosai, vezetői, a különböző szakértők, a média, a befektetők, a pénzügyi és gazdasági korifeusok, komplett gazdasági folyamatok közvetve és közvetlenül érintettek, sőt - részben ezáltal - a külföldi (nyugati) befektetők, beruházók és politikusok is. A regnáló politikai és gazdasági elit számára világos, hogy egy ilyen lépés jó esetben rendszerváltást, rossz esetben zavargásokat (akár polgárháborút) eredményezne, hiszen vagy egy új elitnek kellene létrejönnie, vagy erőszakkal kellene a lelepleződött elitet a hatalomban tartani. A regnáló elittől értelemszerűen nem várható, hogy keres egy új elitet, és átadja neki a hatalmat (ráadásul úgy, hogy azt a választók elfogadnák).

Magyarországon úgynevezett "békés" átmenet volt, aminek a lényege, hogy például az ilyen aktákban érintettek váltak a gazdaság tulajdonosaivá és iránytóivá is, a spontán privatizáció során a nemzetgazdaság vagyona kifolyt a nemzetgazdaságból, a békés rendszerváltás pedig mindezt szentesítette. Erre a konszenzusra épül a jelenlegi magyar "demokrácia". A feltárás ezt a "demokráciát" rombolná le ezt pedig a legkevésbé sem akarják a "demokrácia" politikai és gazdasági haszonélvezői (határon innen s túl), nem is lenne túl értelmes vagy logikus részükről, ha saját maguk ellen tevékenykednének.

Tehát a meglehetősen ostoba szitkozódás és egymás megalapozatlan minősítgetése, valamint a dokumentumok elbagatellizálása (abban a hitben, hogy ez csak egyes "nagyhatalmú"? politikusokat érintené) helyett azzal kellene foglalkozni, hogy hogyan jöhetne létre az új elit, hogyan lehetne a feltárással hitelét vesztett személyeket, szervezeteket eltávolítani úgy a gazdasági és politikai életből, hogy a gazdaság, a mindennapok működése ne kerüljön veszélybe, hogyan kellene átalakítani a demokráciát, milyen személyek és szervezetek kellenének ehhez. (És a például az itt tapasztalt szövegértési nehézségeket figyelembevéve kik azok a kevesek, akik egyáltalán szóba jöhetnek?)

Másként fogalmazva, világos, hogy le kell bontanunk a házunkat, mert undorító, életveszélyes és menthetetlen, mi pedig gyakorlatilag élőhalottak vagyunk benne, a kérdés az, hogy hova költözünk, milyen házat építsünk, miután lebontottuk a jelenlegit?

(A canossával immáron többen is fenn vagytok. ;) )

inebhedj - szerintem 2012.02.29. 09:54:46

@űzött vad kivándorol:

Két esetet tudok elképzelni:

1. Az ottani "rendszerváltást" és privatizációt sokkal kevésbé itatta át egy olyan korrupt, etikátlan gazdasági-politikai lobbi, amelynek egy ilyen lelepleződése gyakorlatilag az egész rendszerváltást, privatizációt nullázza le.

2. Az ottani lelepleződés jól előkészített marketingfogás, amiből minden olyan részlet kimarad (elveszik), amely veszélyeztetné az egyébként érintett gazdasági és politikai elitet.

A két változat egyébként egyszerre is létezhet. Valószínűleg ebben a kérdésben sokkal több elképzelést olvashatnánk egy-egy odavalósi blog fórumában.

űzött vad kivándorol 2012.02.29. 09:55:53

@inebhedj - szerintem: pontosítani szeretnék.

1. A tartótisztek listájának nyilvánosságra hozása nem érdeke az MSzP-nek, mindig a leghatározottabban ellenálltak ennek.

2. A szigorúan titkos állomány iratainak zömét elégették, a hálózat kis pontjainak az iratai maradtak meg, ezért nincs cirkusz a szivárogtatásából.

3. Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala szemmel láthatóan kegyetlenül kínosan érinti a Fideszt és a KDNP-t, ezért és nem másért szorgalmazza a nyilvánossá tételt az LMP.

Az SzDSz "elvi" álláspontja az volt, hogy először (Demszky kedvéért) feküdjünk le a Fidesznek és tiltakozzunk a nyilvánosságra hozatal ellen, majd Demszky megválasztása után feküdjünk le az MSzP-nek, és állítsuk be úgy a dolgot, hogy az ügynöklisták fontossága 100%, a tartótiszteké pedig 0%.

csacsacsa 2012.02.29. 09:59:47

@űzött vad kivándorol: POntosan én is azt olvastam, hogy az Ő ellenállásan tört meg az német politikusok mismásolási törekvése.

Netuddki. 2012.02.29. 10:05:15

Az a helyzet, hogy a fideszt ismerve rosszul tették fel a kérdést. Arról kellett volna szavazni, hogy

A benyújtandó törvény szerint NE hozzuk nyilvánosságra az ügynökaktákat.

Mivel ezek a fideszes droidok mindenre olyan indítványra NEMet nyomnak amit nem ők találtak ki. Így volt ez az elmúlt8évbem is...

inebhedj - szerintem 2012.02.29. 10:06:48

@űzött vad kivándorol:

Gauck és Németország kicsit más eset (ott ugyanis az NSZK bekebelezte az NDK-t, tehát nem állt fenn a veszélye, hogy a legnagyobb nyugat-német bankokról, üzletláncokról, tőzsdéről, stb. kiderül, hogy mondjuk a Stasi tekinthető a jogelődjüknek), de Gauck helyzete sem egyszerű, ha mondjuk a 2010-es elnökválasztásra visszagondolsz.

makacs szennyeződés 2012.02.29. 10:10:31

@inebhedj - szerintem:

"...egy új elitnek kellene létrejönnie..."

Bicskanyitogató a primitív, pökhendi stílusod, de leírtad a lényeget, ennyi lenne a cél.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.02.29. 10:14:41

No de hol van Vidéki?

Annyira érdekelne, hogy mi a véleménye a témában. Remélem, nem okoz nála ez a téma "system failure"-t...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.29. 10:19:19

Új -nem bóvli- kormányt, új köztársasági elnököt, Gyurcsány-Orbán nélküli Magyarországot!

A tavaszi szél meghozza gyümölcsét, orbán banda takarodj!

makacs szennyeződés 2012.02.29. 10:21:30

@sagia77: vidéki megmagyarázná azt, amit itt ez a másik puhatestű: az ügynökök felfedése gazdaságilag nagyon csúnya-rossz lenne nekünk, ráadásul nem érdeke az "elitnek", hogy kiderüljön, érted.

Világos: a betörőnek nem érdeke, hogy leleplezzék, ezért nem szabad leleplezni.

Aki szerint ezzel az elit el is vesztette legitimitását, az meg ostoba. Ezt írja.

makacs szennyeződés 2012.02.29. 10:28:25

@inebhedj - szerintem:

"hogyan jöhetne létre az új elit..."

A régi kizárásával, járjon ez BÁRMILYEN következménnyel. Ezt hívják rendszerváltásnak, ez maradt el.

"hogyan lehetne a feltárással hitelét vesztett személyeket, szervezeteket eltávolítani úgy a gazdasági és politikai életből, hogy a gazdaság, a mindennapok működése ne kerüljön veszélybe..."

Általuk van veszélyben, ez mára a napnál világosabban látszik.

"hogyan kellene átalakítani a demokráciát"

Létre kéne hozni.

"milyen személyek és szervezetek kellenének ehhez"

Ismét bevezetek egy merőben új fogalmat neked: HITELES személyek és szervezetek.

inebhedj - szerintem 2012.02.29. 10:42:11

@makacs szennyeződés:

Nem ez a nagyon csúnya-rossz nekünk.

A felfedésnek nagyon komoly következményei lennének (és bár szeretném azt írni, hogy lesznek, az elmúlt pár évtized alapján nem tartom valószínűnek), ezekre a következményekre kellene kitalálni a kezelést.

Mondok egy elnagyolt példát, ha teszem azt kiderülne, hogy az EU-s tárgyalásokat (ideértve mind a csatlakozást, mind a jogharmonizációt, mind a támogatások kezelését, felhasználását, mind a részvétel minden formáját) olyanok találták ki, vezényelték, bonyolították le (és gazdagodtak meg rajta), akik érintettek az "aktákban", tehát helyettünk és a nevünkben leszerződtek és tevékenykednek, ez hogyan befolyásolná az ország kapcsolatát az EU-val, és hogyan viselkednénk a jövőben (továbbá kik képviselnének)? Hogyan fogadná az EU, a külföldi befektetők, ha kijelentenénk azt - amit egyébként a választópolgárok egyébként tudnak, és a távolmaradásukkal jeleznek -, hogy az egész magyar rendszerváltás, privatizáció, és EU-s integráció az előző rendszerből örökölt "maffiózok" ügyködése volt, és most legalábbis felülvizsgáljuk mindenestül?

Magyarországon annyira tematizált a közélet, illetve a média, hogy az ilyen kérdések felvetését annak ellenére szélsőjobboldalinak (marxisták számára: fasisztának) vagy összeesküvés-elméletnek szokás bélyegezni, hogy a lakosság többsége valószínűleg maradéktalanul egyet ért a kérdések jogosságával. Ez pedig azt eredményezi, hogy az ilyen kérdéseket felvetők egymás csúszómászózásába, kommunistázásba és fasisztázásába ölik az energiát ahelyett, hogy olyan konszenzust, stratégiát alakítanának ki, amely elvezet mind a szembenézéshez, mind pedig azt azt követő helyzetet kezelni képes, és kialakít egy új Magyarországot.

Na ez a nagyon csúnya-rossz.

Ha ez a szembenézés megtörtént volna a rendszerváltáskor ("tetszettek volna forradalmat csinálni"), akkor az érintettek mára már öregemberek lennének, és egy más Magyarországon élnék. Így viszont kialakult és folyamatosan reprodukálja magát egy olyan elit, amelynek gyökere mindenféle "aktákban" van nyilvántartva, és alapjaitól a felépítményéig az egész országot beszőtte.

Na ez a nagyon csúnya-rossz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.29. 10:52:47

@csacsacsa:

Nem nagyon volt ott mismás.

Két elvi álláspont ütközött.

- Olvasatlanul ledarálni mindent, és megbocsájtani, az egységes nép induljon tiszta lappal (Nyugati emberek is volta Stasi ügynökök!)

- Teljes feltárás.

Ez a nálam van a szarosbödön, majd egy kicsit kipacsálok belőle, ha tudom, hogy csak te lehetsz szaros című hozzáállás csak nálunk van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.29. 10:54:06

@inebhedj - szerintem:

az NSZK bekebelezte az NDK-t,

- Maradjunk annyiban, hogy 5 új tartomány csatlakozott a Szövetségi Köztársasághoz.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.29. 10:56:08

@makacs szennyeződés:

Kétféle módon lehet a régi elitet kizárni:
- Felülről rendeleti úton, ez megítélésem szerint nem demokratikus.
- Alulról, úgy, hogy nem szavazunk rájuk. Ez manapság kezd megvalósulni, de lassan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.29. 12:32:54

@Tallono: "Amúgy a te véleményedet még nem fejtetted ki, de van olyan gyanúm véded a mundér becsületét."

???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.29. 12:34:43

@strappa: "Pozsgayt soha sem tudta a soraiban a Fidesz, mivel nem tagja a pártnak."

Az lehet, hogy konkrétan tagkönyve nincs, de nehogy azt mond már, hogy semmi közük egymáshoz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.29. 12:37:22

@-- dr kotász --: "Az értelmi szerzők kilétét kellene nyilvánosságra hozni"

Forgass esetleg történelemkönyveket, megtalálhatóak benne...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.29. 12:39:13

@notib: "Demszky besúgó volt, Rajk szerencsétlen sorsát ismerjük, Pethő apu. anyu ÁVH-s,
Bauer papa az egyik legkegyetlenebb vallató görény volt, miről beszélsz ???"

Demszky NEM volt besúgó, az apák és fiúk téma meg már rohadt uncsi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.29. 12:45:28

@inebhedj - szerintem: "Magyarországon úgynevezett "békés" átmenet volt, aminek a lényege, hogy például az ilyen aktákban érintettek váltak a gazdaság tulajdonosaivá és iránytóivá is, a spontán privatizáció során a nemzetgazdaság vagyona kifolyt a nemzetgazdaságból, a békés rendszerváltás pedig mindezt szentesítette. Erre a konszenzusra épül a jelenlegi magyar "demokrácia"."

A békés átmenet jelentheti azt, hogy nincs lusztráció (szvsz enyi idő után nincs is értelme), de nem muszáj azt is jelentenie, hogy az információt is elzárják a nyilvánosság elől.

szivatnakanyám 2012.02.29. 13:28:38

Mocskos alku volt, az ország kiprivatizálásáért cserébe.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.01. 14:30:40

A fityisz is tele van volt MSZMP és KISZ potentátokkal Miért gondolnánk, hogy besúgó nincs közöttük. De ezzel a bölcs vezér jó kézben tudja tartani az esetleges lázadókat. Így nem érdeke, hogy ezt a fegyvert kiadja a kezéből.

A fityisz egy igazi bolsevik típusú párt. Sajnos. :(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.01. 14:33:25

@Fedor: "Rajk szerencsétlen sorsát ismerjük"

Azért az vicces, hogy Rajk apuka 44-ben azért menekült meg, mert a testvére főnyilas volt és kimenekítette a kivégzőosztag elől. Majd egy olyan koncepciós per áldozata lett, amilyeneket ő is csinált.

Az újratemetésén hangzott el a hatalmas tömegben: "Ha Laci ezt látná, hogy közénk lövetne!"

Ébredj! · http://www.facebook.com/pages/Wake-Up-Movement-%C3%89bredj-Mozgalom/270858292964150 2012.03.02. 02:11:57

"Meg kell tanulni elengedni"...-foglalta össze a lényeget N.V.munkatársunk...
A szó szoros és átvitt értelmében is MINDENT,mert akinek semmije sincs,attól lehetetlen bármit is elvenni...
Elsőként függéseinket engedjük szabadon,mert rabságban tartják testünket,amelyből ezáltal nem tudjuk elbocsájtani félelmeinket,kétségeinket....
Mindannyian a saját ösvényünkön járva juthatunk addig a kereszteződésig,ahonnan együtt vezet tovább az út...Van,aki a közvetlen környezetében szeretne segíteni,mások nagyobb összefogásban hisznek,közben mindannyian elmegyünk a legfontosabb mellett: mereven ragaszkodunk a saját igazságunkhoz...
Elfelejtjük,hogy miért is vagyunk itt,a földön...Megfeledkezünk a szabad akaratról,a gondolkodás szabadságáról vagy arról,hogy a földet,a vizet,a levegőt senki sem birtokolhatja,csakúgy mint elménket és testünket...Senkinek semmiféle joga nincs rabságban tartani vagy vezetni minket,s Mi mégis hagyjuk,hogy mindezt megtegyék velünk...
Mert az nem kérdés:RABSÁGBAN vagyunk...
Leginkább a saját elménk foglyai vagyunk,mert olyan dolgok által befolyásolnak mindnyájunkat,amivel teljes káoszt okozunk magunkban....
Ezek közül a legfontosabb a MEGOSZTÁS,ami azzal a céllal folyik,hogy ne láthassuk a valóságot,hogy minden ember SZABAD...
Ez ELLEN lett létrehozva elsőként a VALLÁS,hogy kiemelje az emberek különbözőségét,ami pedig természetes velejárója egy sokszínű világnak...Ezt követte a PÉNZ,hogy tovább mélyítse az emberek közötti egyenlőtlenséget,elvakítva,fanatizálva ezzel a társadalmakat,beleégetve tagjaiba,hogy pénzzel boldogságot,hatalmat szerezhetnek...Következő lépcsőként színre lépett a POLITIKA,ami arra volt hivatott,hogy pénz és vallás szövetségét szentesítse,"nemes" célok érdekében...A legutolsó évszázadban karöltve az OKTATÁSSAL és a MÉDIÁVAL,olyan pusztítást vitt véghez az emberi agyakban,amihez foghatót történelme során még nem tapasztalt az emberiség...Egy kitűnően megszervezett,pontos terv része mindez,ami rabláncunk szilárdságát hivatott megőrizni....
Amíg nem értejük meg,hogy MI magunk húzzuk egyre szorosabbra ezt a láncot,addig nem fogunk tudni szabadulni belőle...
Ameddig önként alávetjük magunkat BÁRMILYEN vallási,politikai,pénzügyi vagy oktatási törvénynek,addig azoknak a szabályai szerint élünk,akik rabságban tartani,irányítani próbálnak bennünket...
Amíg nem fogadjuk el,hogy EGYETLEN létező törvény van,az UNIVERZUM törvénye,ami MINDEN emberi lényt SZABADNAK teremtetett és SENKINEK nincs joga uralkodni,ítélkezni,valamint semmilyen szervezet,kormány,közösség vagy vállalat NEM gyakorolhat hatalmat FELETTÜNK...
Itt az idő,hogy mindannyian feltegyünk magunknak a kérdést:
"RABOK LEGYÜNK VAGY SZABADOK...?"
Ugyanakkor felmerül egy másik kérdés is:
Valóban felkészültünk a szabadságra...?
Mert az igazi SZABADSÁG áldozatokkal jár....Fel kell áldoznunk kényelmünket,elveinket,meggyőződéseinket,hogy valóban szabadok lehessünk...
Az igazi szabadság bennünk lakik,mert onnan kell kidobálni a sok "szemetet",amit az évtizedek,évszázadok folyamán belénk tömtek...Legyen az bármiféle vallási vagy politikai ideológia,mert ha józan ésszel átgondoljuk,nem más,mint szemfényvesztés és illúzió,egy maroknyi irányító lázálma...
Amikor ez sikerült és képesnek érezzük magunkat,hogy az ősi értékek szerint éljünk,aminek magva a SZERETET-alapú gondolkodás,akkor tudunk elindulni felfelé,mert mindannyian megértjük,hogy emberiség egy nagy EGYSÉG,különböző színekben és formákban,akik egymást kiegészítve alkotják a teljes EGÉSZET....
Ehhez annyit szükségeltetik még elfogadnunk,hogy ugyanúgy része a jó és rossz,a hideg és meleg,tűz és víz,valamint minden ELLENTÉTPÁR,mert mindegyik a EGYENSÚLYT szolgálja,akkor létrejöhet egy EGÉSZSÉGES világ....
Ezért kell hát mindent elengednünk,hogy egyszerre váljunk SEMMIVÉ és MINDENNÉ..

szivatnakanyám 2012.03.05. 12:46:33

@Fedor: Lehet, hogy én nagyon buta vagyok.
Az viszont, hogy az új kormánynak módja és lehetősége is volt rá,hogy ezt azon melegében tisztázza,az valami oknál fogva elmaradt/MDF/.Sőtt azóta is kerülik, mint macska a forró kását.
Az örökös kérdőjel mindig is ottmaradt, hogy ugyan milyen oknál fogva is.
Kéz kezet mos alapon vagy mindig egy kijátszani való kártyalap?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0