Az a híres fideszes empátia...
2017. november 13. írta: Fedor

Az a híres fideszes empátia...

otthoni_szakellatas-705x338.jpgEmberi ésszel nehezen felfogható, hogy az állandóan a magyar emberek védelmére hivatkozó kormány hogy tud a saját állampolgáraival is totálisan embertelenül viselkedni. Legyen szó közlekedni kívánó mozgáskorlátozottakról, határra rendelt rendőrökről, vagy épp, mint most, a végstádiumban lévő betegekről: 

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy szerinte valami gond lehetett a Magyar Hospice Alapítvány (MHA) gazdálkodásával, ha elfogyott a pénzük.  Szerinte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött szerződés alapján mindenki ugyanazt a normatív támogatást kapja, és van, akinek ez elég, míg másnak nem. 

A Budapest Hospice Ház igazgatója november elején beszélt arról, hogy a gyógyíthatatlan, főként daganatos betegeket gondozó intézmény hamarosan bezárhat, mert nincs pénzük a működtetésre.  A társadalombiztosítástól ugyan kapnak pénzt a működésükhöz, de ez a költségeiket felét sem fedezi. A hiányzó 50 millió forintot eddig magánadományokból és egyszázalékos felajánlásokból gyűjtötték, de idén ezekből a forrásokból kevesebb pénzt folyt be. 

Erre Balog Zoltán utasításba adta az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsanak állami támogatást a Magyar Hospice Alapítványnak. Azt azonban még most sem lehet tudni, hogy pontosan mekkora összeget kapnak majd, és az rendszeresen jár-e. Ónodi-Szűcs Zoltán most a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy szerinte  „ha tetszik, ha nem”, ki kell jönni abból a forrásból, ami adott az ellátók számára

Azért ilyeneket olvasva eléggé ökölbe szorul az ember keze. Egyrészt az egészségügy más részeihez hasonlóan a Hospice házak is pont azért vannak bajban, mert eleve kevesebbet kaptak a szükségesnél, másrészt meg valahogy egy kormánypotentátnak se jutott eszébe azt követelni, hogy jöjjenek ki az eredeti forrásból az olyan, összességében százmilliárdokba kerülő látványberuházások, mint a mai napig növekvő költségű vizes VB, a Liget-projekt, Orbán várba költözése, az Új Puskás Stadion, vagy legfrissebb példaként az Operaház új, kőbányai bázisa.

És ökölbe szorulhat az ember keze azért is, mert sejthető, hogy honnan ered ez az ellenséges hozzáállás a hospice programhoz: valószínűleg arra vezethető vissza, hogy ez is Soroshoz köthető.

A történetet Vásárhelyi Mária foglalta össze nemrég egy Facebook-posztban: 

Magyarországon a hospice ellátást a Soros Alapítvány indította útjára 1990-ben. A hospice végső stádiumba jutott rákbetegek számára teremt olyan feltételeket, amelyek biztosítják emberi méltóságának megóvását, szenvedéseinek csökkentését, szakszerű ellátását és szeretteinek jelenlétét az élet utolsó szakaszában. A hospice program magyarországi meghonosítását és a hozzá kapcsolódó szakemberképzést személyesen az a Soros György kezdeményezte és finanszírozta, akinek arcképével, mint a magyar emberek első számú ellenségével, ma ki van tapétázva az ország. Akit arra szemeltek ki a kormánypártok, hogy az ellene szított gyűlölet legyen a legerősebb kohéziós erő saját szavazótáborukban. Aki ma, a hatalom aljas propaganda kampányában megtestesíti a főgonoszt. 
Soros György azért döntött úgy, hogy az általa létrehozott Alapítvány elindítsa a hospice programot, mert saját édesanyja is egy ilyen intézményben töltötte élete utolsó napjait, képzett szakemberek, emberhez méltó körülmények között, családi körben és Soros azt a gondolta, hogy a méltó halál mindenkit megillet, nemcsak a jómódú amerikaiakat, hanem a magyar embereket is. A filantrop milliárdos - éppen a méltó halál gondolatának népszerűsítse érdekében - el is mesélte, hogy édesanyja először azt kérte tőle, hogy ha a fia úgy látja, hogy szenvedései már elviselhetetlenek, akkor segítsen neki eltávozni. Soros, bár megértette édesanyja kérését, de elborzasztotta a gondolat. Számára éppen ezért volt revelatív élmény a hospice ellátás, amelyben édesanyjának része volt, mert megtapasztalta, hogy meghalni emberhez méltó módon, szeretteink körében is lehet. Ezt a mélyen emberi történetet fordította le a kormánypárti propaganda úgy, hogy "Soros akár az anyját is megölte volna". Hetekig ettől a szennytől volt hangos a goebbelsi kormánypropaganda. 
A Soros Alapítvány 2004-es megszűnéséig - mai értéken számolva - több száz millió forinttal támogatta a hospice ellátás kialakulását, fejlődését és a szakemberképzést Magyarországon. 
Most végveszélybe került Magyarországon a hospice ellátás, mivel a magyar kormány eddig válaszra sem méltatta kérelmüket, amelyben 50 millió forintot kértek működésük folytatásához. Annak ellenére nem kaptak választ, hogy a Hospice Alapítvány egyértelművé tette, hogy amennyiben nem kapják meg a szükséges összeget, be kell fejezniük magyarországi működésüket. Most, hogy kitört a botrány, cinikusan közölték, hogy évi 25 millió forinttal eddig is támogatták a hospice hálózat működését. És bár nem válaszoltak az Alapítvány kérvényére, érzékeltetik, hogy még az is lehet, hogy adnak valami pénzt a további működéshez. De nix ugri-bugri! Mert a magyar kormány nyilván feleslegesen kidobott pénznek gondolja, hogy az állandóan hivatkozott magyar emberek, emberhez méltó módon fejezhessék be életüket. Hiszen egy végstádiumban lévő rákbeteg már nem potenciális szavazó és a Soros elleni gyűlöletkampánynak sem lehet célpontja. Akkor meg minek költeni rá? 
Nagyjából ez a különbség Soros György és a jelenlegi magyar kormány magyaremberekhez és általában a humanizmushoz való viszonya között.

Hányingerem van ezektől, de komolyan.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr9713258537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.13. 15:30:52

ez az ő szűtsük ez nem a mi szűcsünk
.
onkológián kezelt betegnek már nem ad az orvos 1,5 milliós kezelést sem

.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.13. 15:31:40

Ez olyan, mint a hajléktalanok helyzete.
A minap egy rendőri intézkedésnek voltam szemtanúja,:
egy buszmegállóban évek óta tengődő hajléktalanhoz hívtak mentőt a rend őrei.
Még a nevét sem tudta rendesen elmondani.
Beviszik a sürgősségire.
Másnap már megint ott lesz.
Miközben egy szociális otthonban lenne a helye, mert a rendőr által beolvasott adatok alapján a 40-es éveiben járó ember legalább 60-nak nézett ki és agyilag le van már amortizálódva.
Nembaj, majdcsak megpusztul egy hideg éjszakán a buszmegállóban.

Skankhunt42 2017.11.13. 15:41:00

figyi, mi a véleményed arról, h a taktikai hibát amiből tanultak és soha többé nem fordulhat elő megint megismétlik az együttesek

index.hu/belfold/2017/11/13/egy_korzetben_megvalosul_az_mszp-dk-egyutt-parbeszed-lmp_osszefogas/

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.11.13. 15:43:08

Elgondolkodtató, hogy tényleg hogyan lehet hogy Soros csicskái által kezelt alapokból rendre eltünnek a pénzek, és a betegek szívják meg, rendre őket szivatják ezekben az intézményekben.

Az igazgatók, bennfentesek számolatlan pumpálják ki az állami pénzeket, a TB támogatást, miközben a betegek szenvednek.

A többi hely működik. Persze lehet jobban, de működnek, mert nem lopják olyan ütemben el a pénzeket, mint a ballibek.

Állítsuk meg a ......... 2017.11.13. 15:51:35

@Ballib cenzúrázók réme 25:
állami onkológiát próbáltad már?
sohhse legyen benne részed!

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2017.11.13. 16:04:30

@Ballib cenzúrázók réme 25:
50 millió forintról van szó, egy családi ház nem jön ki ennyiből Budapesten. Ennyit ad az állam a célra *összesen*, országosan. Vesd össze egy tetszőleges stadion száz*milliárdos* árával (többezerszeres szorzó).

---

És ezt pontosan tudjátok ti is.

---

Csak tudnám, hogy ennyi cinikus hazudozás után hogy néztek otthon a tükörbe? Nem igaz, hogy minden szar melót meg kell valakinek csinálni. Ezzel csak magatokat nyugtatjátok, ha még egyáltalán számít.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.13. 16:34:37

Erre is több pénz maradna, ha kevesebbet lopna Brüsszel és Soros.

Zsoltbacsi 2017.11.13. 16:52:13

@Comandante en Jefe:

Mondj légyszi egy több100 milliárdos stadiont!
Csak azért kérdezem, mert tudtommal eddig a 7 év alatt összesen költöttek erre 150 milliárd körül!

Amúgy ti se vagytok már a régiek, hol van már a jó öreg kommunista valuta a lélegeztetőgép?

midnight coder 2017.11.13. 16:59:51

@Zsoltbacsi: Mondjuk a stadionokra 1 forint kiadása is tökéletesen felesleges. Nem állami feladat a szórakoztatóipar támogatása.

nyünyüge 2017.11.13. 17:02:14

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ezt adták ki aktuális válaszként a kormányt lopással vádoló kommentekre?
Elég bugyuta, mint az a régi kakaóreklám a nyuszival.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2017.11.13. 17:14:33

sokan sokszor elmondtuk már, hogy az Orbán kormány minden idők legkorruptabb, legaljasabb és legundorítóbb kormánya, (nem, kedves fideszes agyhalottak, lőni nem azért nem lőnek, mert nem szeretnének, hanem mert egyetlen szerencsékre minden idők leggyávább kormánya is, nem azért mert demokrácia van) de nem árt ezt azért minden ilyen alkalommal újra rögzíteni.

nemecsekerno_007 2017.11.13. 17:16:58

- 7 év alatt költöttek 330 Mrd-ot stadionokra
- Szerintem a külföldön dolgozók kieső járulékai is kitesznek ennyit.

Nyílván a politikusok lopnak, de azért jó lenne ha magunkba néznénk egy kicsit.

1. Ha alapítanék egy pártot akkor tűzzel-vassal üldözném a korrupciót., minden közpénz felhasználás átláthatóvá tenném.
2. Viszont mindenki annyi nyugdíjat kapna amennyi járulékot a gyerekei be tudnak fizetni. (akinek nincs gyereke, azoknak létrehoznánk valami szolidaritási alapot)
3. Magán TB számla, a havi 7500 Ft TB a körzeti orvosi ellátásra jogosítana, minden másra ott lennének a magánkórházak, meg a magánbiztosítók. (itt is lehetne egy szolidaritási alap a kiesők miatt)

Na szerintetek megválasztanának???!! Mer' az ország modernizálása valami ilyesmit jelentene.

Ja és aki csak annyit tudna írni, hogy "dehát egész életében fizette a nyugdíjjárulékot meg a TB-t" az inkább ne írjon semmit.
Az a pénz már sehol sincs, abból az akkori nyugdíjakat fizették, meg az akkori betegellátást...

igazi hős 2017.11.13. 17:21:22

@Zsoltbacsi: "összesen költöttek erre 150 milliárd körül" De ennek legalább a 2/3-a jó helyre került, a maradékból meg stadionokat építettek, ahova a kutya sem jár. Legalább ezt az 50 milliárdot megspórolhatták volna nekünk, ha már egyszer lopni muszáj...

VaradiJanos 2017.11.13. 17:22:22

Abban mi a pláne, hogy nagy civil leszek és jótékonysági játékot kezdek, de követelem, hogy a nemcivil állam finanszírozza azt? És persze az ebből megélő sleppemet.

Cycmen 2017.11.13. 17:25:41

Na tényleg a magyar Soros adhatna erre pénzt a nagy jótékonysági rohamában! Elvtársak szóljatok már a gazdag rokonnak hogy izé!!!!!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.13. 17:34:34

@nyünyüge:

Ezek a színtiszta tények. Aki harcol a korrupció ellen, az nem őszinte.

lucernaböde 2017.11.13. 17:39:22

Nagyon eltávolodtak a lényegtől a hozzászólások (tiszteket a kivételnek).
Az állam nem tart fenn hospice házat felnőtteknek. Tehát, ha nincs szerencséd és rákos leszel, és nem tudnak meggyógyítani, akkor nyugodtan felfordulhatsz egy állami fenntartású kórházban, méltatlan körülmények között és egyedül (hozzátartozóid nem lehetnek veled végig).
Az alapítvány hiánypótló tevékenységet végez, aminek örülni kellene és támogatni. Az államnak is. Sajnos Magyarországon nincs kultúrája az adakozásnak. Pontosabban az igazán gazdagok körében nincs. Aki megtehetné, mert 50 millió forintot megkeres 1 óra alatt, az tojik az egészre, inkább megtart minden fillért magának. Adakozni jellemzően a kevésbé jómódúak szoktak, ők meg nem tudnak összedobni 50 millió forintot.

Gábor Szögyéni 2017.11.13. 17:42:10

@Állítsuk meg a .........: Ha bárki bevinné egy szállóra, a Helsinki Bizottság egyből tiltakozna, a hajléktalan ellen ilyen erőszakot elkövetni, nem fetrenghet saját kedve szerint, rémes.

Janossz 2017.11.13. 19:17:51

@nemecsekerno_007: Istenem, egy ideig azt hittem, hogy te egy normális jobbos vagy.....
"2. Viszont mindenki annyi nyugdíjat kapna amennyi járulékot a gyerekei be tudnak fizetni. "
Már nem gondolom ezt. Egy utolsó utáni Sz@r vagy, úgy vélem.

nemecsekerno_007 2017.11.13. 19:54:17

@Janossz: Tőlem védheted a Szent Teheneket, de nekem már elegem van ebből. Próbálkoznál mondjuk az USA-ban biztosítás nélkül bármilyen ellátást igénybe venni. Fordulhatnál az Amnesty-hez v. akármilyen jogvédőhöz.
Nehéz 10 millió kommunistával kapitalizmust építeni. :(

Janossz 2017.11.13. 20:27:32

@nemecsekerno_007:
Akkor nézzük a nagyszerű elméleted:
Neked mondjuk kell kétszázezer a nyugisévekhez havonta.
Van két gyereked. Dobják össze neked a 100-100 ezret. Így gondolod? Jó.
Csak azoknak is van családjuk, így feleségük is. És felmenőik azoknak is vannak. Meg mondjuk neked is...
Tehát a forradalmi elméleted szerint minden egyes kereső tartson el egy szülőt, mondtam már, hogy a kínai modell a tiéd. Csak ott nem szedtek élethosszig járadékot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.13. 20:42:13

@Skankhunt42: Semmit nem ismételnek meg. Azt mondtam, hogy nem fognak többet közös listára menni a szocikkal. Az, hogy ugyanazt a független jelöltet támogatják, mennyiben ugyanaz? Pont, hogy azt illusztrálja, amit az Együtt fél éve hajtogat: a külön listák mellett az egyéni jelöltek esetében koordinációra kényszerít a jelenlegi választási rendszer, tehát egy demokratikus jelöltnek kell szemben állnia a fideszessel.

Szóval majd akkor próbálj kárörvendéssel megpróbálni témát terelni, ha Juhászék felmennek egy listára Szanyival meg Gyurcsánnyal (mondjuk speciel Juhász már 2014-ben se ment fel arra a listára).

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2017.11.14. 08:24:25

@Zsoltbacsi: A Puskás biztosan százmilliárd fölött lesz.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2017.11.14. 08:27:32

@Zsoltbacsi: Mégvalami: engem nem nagyon hallhattál lélegeztetőgéppel érvelni, de a "ti" sem feltétlenül neked szólt. Az a mi pénzünkből fizetett propagandanickeknek szólt.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 09:32:06

ha az Alapítván állami pénzből akar működni akkor miért Alapítvány, miért nem Állami Szervezet?

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 09:33:55

@Janossz: Miért szerinted hogy kellene fenntartható nyugdíjrendszernek működni ha nem a befizetésekből? Hitelből?

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 09:36:37

@lucernaböde: "Az alapítvány hiánypótló tevékenységet végez, aminek örülni kellene és támogatni. Az államnak is. "

Mint ahogy támogatja is pont annyival amennyiről a szerződésük szól.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 09:44:34

@eßemfaßom meg áll: Látod, ez egy igen jó kérdés, hogy ezt a munkát miért egy alapítványnak kell elvégeznie, és miért nem része az állami egészségügynek.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 12:05:32

@Fedor: Mert az állam rossz gazda. Nem tudtad?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 14:02:48

@eßemfaßom meg áll: Ne keverd a profit orientált gazdasági tevékenységet a szociális ellátással. Az elsőre igaz az állítás, a második viszont az állam kötelessége lenne, pont ezért fizetünk adót és járulékokat.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 14:15:55

@Fedor: Nem vagyok benne biztos, hogy haláloságyon magányos idősek kézsimogatása elsődleges állami feladat lenne. Az EÜ kassza adott összeg. Tedd fel a kérdést, lélegeztetőgépet vegyen vagy kézsimogatót fizessen belőle az állam?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.11.14. 15:30:37

@eßemfaßom meg áll: Mindkettőt, stadion helyett. Mert az EÜ kassza nem adott összeg, volna lehetőség növelni (arányaiban kevesebbet költünk rá, mint a legtöbb európai ország), ha a kormánynak prioritás volna. De hát nekik inkább Stróman Lőrinc gazdagodása a fontosabb.

eßemfaßom meg áll 2017.11.14. 17:19:37

@Fedor: Lőrinc már hiányzott a történetből.

heptakontanonaéder 2017.11.14. 23:07:36

@Zsoltbacsi:
igen, ezt elbaszta a Commandant, mint csegevára a forradalom exportját. Te viszont elmehetnél a kotongyárba manökennek, amekkora dííszfasz vagy!
Zöld dosszié! Mond valamit? Amiért az osztályvezetőt fegyelmivel rúgták ki + rabosították is (hogy érezze a törődést) viszont polpotpetya valahogy nem látott bűncselekmény gyanút az évi átlagban 3000 MILLIÁRD adócsalásban.
(business as usual)

heptakontanonaéder 2017.11.14. 23:14:01

@eßemfaßom meg áll:
Kurvára fiatal vagy és azt hiszed, örökké így lesz.
(neked lesz a legordenárébb pofád, amikor majd sorra áll le a májad, tüdőd, veséd, hasnyálmirigyed és kiderül, hogy _NEM_ vagy jogosult a Kútvölgyire, hiába szoptál le minden hozzáférhető fideszes fenséges faszt és nyaltál ki minden segget, a minimálnyugdíjaddal csak a déltepsi elfekvőre aspirálhatsz, te "svédasztal keresztény")

Zsoltbacsi 2017.11.14. 23:23:48

@heptakontanonaéder: csak nem a zöld dossziéról beszélsz a nagyi receptjeivel?
Nyugi, ha lett volna valamije, akkor komcsi módra kiszivárogtatta volna (névtelen boríték mondjuk a hvg/168 tóra/népszava főszerkesztőjének az asztalán)

blah blah 2018.04.09. 23:15:00

@Fedor: " Ne keverd a profit orientált gazdasági tevékenységet a szociális ellátással. Az elsőre igaz az állítás, a második viszont az állam kötelessége lenne, pont ezért fizetünk adót és járulékokat."

Te meg ne keverd a szociális ellátást a profitorientált gazdasági tevékenységgel. Ki is állja a csekket?
Most épp azon forrong az internet, hogy a nyuggerek szavazták meg orbánt, mert tőle kapnak pénzt.
Itt meg azon jajjgat a cikk, hogy nem költ eleget az állam a rákos nyuggerek milliós kezeléseire.

Na ilyenek miatt veszítettétek el a választást zsinórban triplázva.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0