Bosszú Cozma-ért?
2009. február 23. írta: Fedor

Bosszú Cozma-ért?

Tatárszentgyörgyön a jelek szerint agyonlőttek egy férfit és a fiát. A fiú mindössze 5 éves volt. A házukat felgyújtották, a család többi tagja kórházban van. Ezek a száraz tények.

Egy cigány családról van szó. Ez elvileg irreleváns információ, kivéve azt az esetet, ha ez a gyilkosság indítéka. Márpedig eddig más nem merült fel. Pedig szívesebben venném, ha rablás, vérbosszú, vagy bármi más lenne az indok. Az áldozatoknak már mindegy, de az ország lelkiállapotának nem. Mert ha a gyilkosságnak valóban etnikai indítékai voltak, akkor el kéne gondolkodnia mindenkinek, aki a Cozma gyilkosság után kollektívan felelősségre kívánta vonni a cigányságot, és fokozottan igaz ez azokra, akik ennek újságban, neten, bárhol hangot is adtak. Még fokozottabban igaz ez azokra a politikusokra, akik népszerűséghajhászásból beszálltak a romák elleni hangulatkeltésbe.

Tényleg ezt akarták?

A miskolci kapitány vitatott kijelentései óta forrong az ország. Ezen a helyzeten a veszprémi gyilkosság tovább rontott, és ez engem megrémít. És az ostor nem azokon csattan, akik valóban elkövetettek olyasmit, amiért felelőségre lehet vonni, hanem az olyanokon, akik megpróbálnak kitörni a párialétből, és az ország tisztességes többségéhez hasonlóan szeretnének boldogulni. Akik példát mutathatnának a többieknek. Hát mit mondjak, szép példa az, ami ilyen eredménnyel jár...

Cozma gyilkosai maffiózók, megérdemlik a kiszabható legszigorúbb büntetést. De mennyivel jobbak náluk azok, akik lényegében ok nélkül lelőnek egy gyereket? Ha éppen konkrétan nem cigányok lettek volna az elkövetők Veszprémben (mert azért azt csak elfogadja mindenki, hogy a szervezett bűnözés messze nem csak cigányokból áll, sőt...), akkor érdekelne bárkit is a gyilkosok származása? Felmerült ez a tény mondjuk a móri gyilkosságoknál? Az egyik elkövetőt Weiszdornnak hívták, mégse kiáltott senki svábbűnözést. Senki se követelte Nagy László miatt az összes magyar elhatárolódását a bűnesettől.

Ezzel most talán közelebb kerültünk a megoldáshoz? Szerintem csak távolodunk tőle egyfolytában, mióta megalakult a Magyar Gárda. Ez a család nem segélyen élt, a fotók alapján egyszerű, de tisztességes házuk volt. Nem voltak bűnözők.

De ha az apa véletlenül az is lett volna: a gyerek hidegvérű kivégzésére nincs mentség.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr16960963

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.25. 15:25:49

Hétköznapi rasszizmusEgy jó időre ez lesz az utolsó posztom, ami a cigánysággal foglalkozik, aztán témát váltok, aki olvasta az előző két írásomhoz fűzött kommenteket, megérti, hogy miért. Nagytöbbségük teljesen igazolta azt az országjelentést, amely szer…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.24. 10:17:33

RE: Bosszú Cozma-ért?Hát, irtózatos indulatokat sikerült elszabadítanom. Kaptam itt hideget, meleget, minden voltam, csak tisztességes ember nem ezért a bejegyzésért. Én lettem a tipikus jogvédő liberális, aki rosszabb, mint a cigánybűnöző. Mindezt azért,…

Trackback: Sárdobáló 2009.02.24. 04:00:32

Füstmérgezés ólommal?Megöltek egy 27 éves férfit, annak öt éves kisfiát, valamint súlyosan megsérült az anyuka, és a másik két kisgyerek is, Tatárszentgyörgyön. Lelőtték őket, majd felgyújtották a házat. A család cigány származású volt, ezt tőlük lehet tu…

Trackback: ABC 2009.02.23. 19:48:19

CigánybűnözésAz a kifejezés, hogy cigánybűnözés teljesen értelmetlen.Attól még létezik cigánybűnözés. Az az, amikor a bűncselekményt cigányok követik el.És?Létezik magyarbűnözés, albánbűnözés, kínaibűnözés és vegyesbűnözés.Férfi-, női-, buzi- valamint tra…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hammer 2009.02.23. 21:19:39

Azt a szerencsétlen kisfiút és az apját valszeg ugyanúgy cigányok ölték meg mint Cozmát. Ki fog derülni itt is az uzsora, egyéb tartozás vagy valami hasonló indok. Éppen úgy, ahogy a másik gyújtogatós, lövöldözős esetnél is.
Amúgy aki rálő egy kisgyerekre az egy állat, bőrszintől függetlenül.
Mohácsi Viktóriáról azért szeretném ha tudnátok, hogy azért keres mindenhol hisztérikusan "szegregált" iskolát, mert ha sikerülne egyet bezáratni, akkor a pasasával átvenné az iskola működtetését, amire kemény állami és uniós pénzeket kapna. Szóval üzlet. Ő abból él, hogy cigány. Amit mond, pont ennyire is hiteles. Kolompár Orbánról meg ne is beszéljünk. Közönséges bűnöző, ahogy az egész díszes pereputtya, akik nyakig érintettek a drog üzletben. Ráadásul mindennél többet árul el róla azon kijelentése, hogy aki azt mondja szeret dolgozni az hazudik. Hát nem tudom... Én inkább dolgozom, minthogy lopjak. Jobban szeretek dolgozni, mint másét elvenni. Én lennék a hülye...?
Visszatérve a témához: Elég ostoba csúsztatás a Cozma ügyet összemosni ezzel a rémséggel.

éslkdfélsakdgsdgasdg 2009.02.23. 21:35:30

mintha a cigányok nem ölnék egymást is, senki nem tud még semmit, lehet hogy összevesztek valamin vagy egymástól loptak...a mai világban már akármi megtörténhet de azt gondolom hogy vagy itt is vegyük számításba a bőrszínt vagy itt se

átlátó 2009.02.23. 21:40:02

@Meszaros: MÉGEGYSZER LEÍROM A KEDVEDÉRT, ÉN AKI NEM VAGYOK GÁRDISTA. A GÁRDÁZÁST EZ ÜGYBEN, ÖSSZEMOSÁSNAK TARTOM.
A PIZSAMA SE HÁLÓING, ATTÓL FÜGGETLENÜL, HOGY ALSZANAK BENNE.
OKTASSON A ROSSEBB TÉGED, VAN FONTOSABB DOLGOM.
ÉRDEKLŐDÉSI KÖRÖMÖN KÍVÜL VAGY A TOVÁBBIAKBAN.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.02.23. 21:40:09

Csak kérdezem, hogy akik szerint valószínűtlen az uzsora, azok magyarázzák már meg, hogy az enyingiek ellen a legutóbbi időkig (és talán máig sem) miért nem nyílt ki a szájuk a levett embereknek, a megzsaroltaknak???

Azért mert a cigány nem mondja ki hogy cigány volt az akinek ez érdekében állt, azért ne kezdjük már az etnikai dumát habosra verni, mert tudvalévő, hogy körömszakadtáig fogja védeni a fajtáját - ha másért nem, azért mert fél tőle... pl. azért, mert 50 család tartozik az "interezés" miatt és most egyet beáldoztak a többi 49 okulására... He??? Van itt olyan, aki túl kevés amcsi krimit nézet???


Miért nem várjuk ki, hogy akinek ez a dolga, kiderítse hogy mi történt???

DieHappy · http://local.blog.hu 2009.02.23. 21:51:47

Lehet el vagyok tevedve, de nem emlekszem, hogy a magyar garda nagyon bunozott volna. Igy hirtelen mindig csak a politikok becsmerlo mutogatasai jutnak eszembe...
Masreszt szukseg lenne allami, nem korrupt rendori szervezetre, legalabb akkora erovel mint akik elzavartak a "kurvak es kamionosok" farsangot.

Garison 2009.02.23. 21:54:47

@degreen: tényleg nem is láttunk olyan még listát, ami (feltételezett) roma bűnelkövetőkről szól...Áhhhh, ilyen nem terjeng sehol, és Ti sosem hivatkozok rá, ha meghal egy cigány...

Azt kéne látni: a gengszterek (akár romák, akár nem) nem a származás alapján gyilkolnak, Cozmát sem azért ölték, meg mert román, ha egy roma van ott, azt is leszúrják...

Viszont sokan már most megítélitek a gyilkosokat, meg az áldozatokat is, akkor is ha jelenlegi információk szerint a rasszista indíték a legvalószínűbb.

Ezt hívják előítéletnek...

A portugálok a mai napig emlékeznek Fehér Mikire, tisztességgel, szívszorító módon.

Magyarországon meg már a nap végére senkit nem érdekel ki halt meg (Cozma, Nota, Csordásék) csak azon vitatkoznak, ki a felelős...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.23. 22:02:09

nem Cozmáért kellene bosszút állni, hanem az évszázadok óta folyamatosan tartó cigányterrorért. Az utóbbi két évtizedben pedig teljességgel lehetetlennél vált a normális élet rengeteg helyen az országban, a cigányok mérhetetlen erőszakja, bűnözése miatt.

kafferbivalybalamber 2009.02.23. 22:02:57

Ez az etnikai kártya ez jó adu, csak ha nem jön be, akkor pofára lehet vele esni jól. Ez akkor van, amikor kiderül, hogy az elkövetők is cigányok voltak.
Remember Józsika, meg Mortimer. Ahol már egyszer jól pofára estetek. Meg kéne várni, amíg kiderül valami. Oszt utána vagy lehet rasszistázni, vagy nem.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.23. 22:04:01

a fotók alapján nem voltak bűnözők..

azért okos vagy te, no.

még egy ilyen szar posztot

zeee 2009.02.23. 22:06:58

A bűnöző cigányokat börtönbe kellene zárni és nem mutyizgatni velük. És minden kigyúrt izomagyú bűnözőt börtönbe kellene zárni. (Az ötlet elhangzott: vagyonvizsgálat!) Elég súlyos a probléma, a társadalom nem fogja megtűrni sem az ingyenélőket, sem a rablókat. MOndjuk amíg ex rendőrök a gyorskölcsönt adó cégek, meg egyes félig illegális piacok tulajdonosai, addig nehezen lesz változás.

Behy 2009.02.23. 22:07:48

Gyilkolni bűn! Egy ötéves gyereket megölni a lehető legbestiálisabb dolgok egyike, semmi sem indokolhatja!
De az is hiba, hogy azonnal rasszista indítékról beszélünk, így lehet a Mortimer-féle fiaskóba újra belelépni, és lejáratni magunkat. A tíz milliós jutalom szerintem megteszi majd a hatását, de számomra akkor is elgondolkodtató, hogy a kiskunlacházai esetben miért nem ajánlottak fel ugyanekkora összeget rögtön az elkövetés másnapján.

benkoo 2009.02.23. 22:18:41

bármiért is ölték meg őket, akkor is kell valami megoldás, de az erőszak nem az. a tény, hogy cigánysággal gondok vannak de ahhoz hogy valami változzon ők is kellenek meg a vezetőik.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.23. 22:22:58

kedves posztoló! a cigányoknak ma magyarországon az őket ész nélkül védő és nyomorukat saját kicsinyes céljaikra kihasználó cigányvédő liberális gyáva elvhuszárok ártanak a legjobban!

a cigányok nagy része erőszakos primitív állat, ezen nincs mit szépíteni. bárhol, bárkit, ok nélkül megölnek ezek a mocskok. és igen! azért, mert cigányok. mert nekik szabad. mert az ilyen idióta hülyegyerekek majd írogatnak ilyen marhaságokat a szaros kis blogjaikba és minden szépen el lesz kenve szokás szerint, és aki mást mond, legfejlebb le lesz rasszistázva és nácizva.

na ennek lesz hamarosan vége.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.23. 22:25:43

7-8 éves cigánygyerek elárulnám, hogy képesek a vidéki iskolákban komplett évfolyamokat megfélemlíteni, tanárokat fenyegetni.

abba kellene hagyni ezt az álszent, képmutató dumát.

már senki sem emlékszik a blahán fosztogató és KÉSELŐ pár éves cigány gyerekre? hm?

peca1000 2009.02.23. 22:38:53

A rendőröknek is tele van már a tökük a cigányokkal, nem véletlen, hogy el akarták simítani az ügyet. Mert ha fehér embert, családot támadnak meg cigányok, akkor nem lehet beszélni az elkövetőkről, mert pár köcsög rasszista ombudsman felszólalna ezért, és még a rendőröket bűntetnék. Hja és akkor nics milliós nyomravezetői díj ááá...
A romák se bűnözőket nyírnak vagy rabolnak ki, hanem ártatlan embereket.

Óóóó ilyenkor csöndbe kell ám lenni...
Hát most is legyen csönd, féljenek ők is!
Független ettől, elitélem ami történt, mert beilleszkedni igyekvő rendes romákat öltek meg.

A zsiványokból kellett volna.
Legközelebb a Siófokon felvonult fiúkból intézzenek el párat!

Bjossy 2009.02.23. 22:42:18

@Unter Bahn: magyarázzák már meg, hogy ... miért nem nyílt ki a szájuk a levett embereknek, a megzsaroltaknak???

Azért haver, mert senki sem szeretne egy tavaszi holdfényes éjszakán átvágott torokkal hanyatlani az útmenti vizesárokba.

SoBe 2009.02.23. 22:48:22

OHH TEREMTO ISTENEM !!!

HALAT ADOK NEKED A KEGYELMEDERT, HOGY ELHOZTAL EBBOL AZ ORSZAGBOL !!! KOSZONOM, KOSZONOM, KOSZONOM !!!
IGEREM, SOSEM ESZEM NEHEZ, ZSIROS ETELT TOBBE LEFEKVES ELOTT, HOGY REMALOM GYOTORJON, MINTHA AZON A FOLDON SETALNEK UJRA. MAGYARNAK SZULETTEM, MAGYAROK AZ OSEIM, DE EN INKABB LENNEK IDEGEN, MERT SOTETEBB NINCS ENNEL ! MEG GYAVABB NEP SINCS, SUNYI KIS NETHARCOS, NAGYPOFAJU NEP EZ, AKI MIND ITT ROFOG, AKASZTANA, BELEZNE, S VERT INNA, S A MASIK ANYJAT ALAZZA ! INKABB ESZI, TAPOSSA, GYULOLI HONFITARSAT, MIKOZBEN, MINT MINDENNEK BIZTOS TUDOJA VELEKEDESEIT OKADJA FALRA. MAGYARNAK DEMOKRACIA ? MINEK ? HISZEN O TEVEDHETETLEN. HA MEG O AZ, UGYAN MIERT IS ADNA MEG A JOGOT A MASIKNAK A TEVEDESHEZ. PERSZE AZT HISZI NAGY HARCOS NEP O, MERT SENKI SEM TUD UGY ARNYEKBOXOLNI, MINT EZ A NEP. ARNYEKOL GYURCSANNYAL, ORBANNAL, CIGANNYAL, ZSIDOVAL, GARDAVAL, AD NEKIK JOBBAL, BALLAL. MERT O TARTOZIK VALAHOVA, S AMELLETT KIALL AKARHOGY' IS, DE KIALL. KEMENY, EROS NEP EZ ES OSZINTE. KIMONDJA A VELEMENYET. HA NEM INDULSZ EL A ZOLD LAMPANAL, BATRAN MONDJA: "KURVA ANYAD, KOCSOG ! BATOR NEP EZ, MEG AMUGY IS MINDENKIT ISMER, MINDENKINEK A BARATJA. ISMER MIND NEHANY GENGSZTERT BIZTOSAN, S KOCSMAK MELYEN NEM HOGY SZEGYELLNE, DE MIND DICSEKSZIK VELE. RETTEG TOLUK ESZAK, S DEL, MEG KELET, NYUGAT. EGY NEM FEL CSAK TOLUK, KI TUDJA MIERT, TAN MEG A MAGYARNAL IS NAGYOBB FAJTA. BIZONY, A KOPASZ CIGANY. NA AZ NEM FEL TOLUK ! AZ AZT CSINAL, AMIT AKAR. BATOR NEP A MAGYAR, DE HIABA, EGY NAGYOBB ADATOTT E FOLDON MEG NALANAL IS : A NAGY KOPASZ KANCIGANY NEMZET. NINCS SZAZ, VAGY OTVEN, VAGY LEGALABB CSAK TIZ MAGYAR SEM E FOLDON, AKI AZOK UTJABA ALLNA. PEDIG, MONDOM, MIND ISMERI OKET, MEG -MONDOM- DICSEKSZIK IS VELUK, MEG KACSINGAT IS HOZZA KOCSMAK MELYEN. bUSZKE RA ! ARNYEKOL HAT TOVABB MINDENKIVEL, A NAGY NETHARCOS NEP, ASSZONYT VER, MEG TELEFONFULKET TORDEL, S OLYKOR MEGSZIVJA MAGAT A NET ELOTT, AZTAN ARNYEKOL, TOVABB .
KOSZONOM ISTENEM, HOGY ELHOZTAL ONNAN !!!!!!!!!!!!!!!!

S mielott lehazaaruloznal, te nagy netharcos hazafi, nezz elobb a tukorbe, ki nez vissza rad !

RonIQa 2009.02.23. 22:50:19

Fedor!
Először valami nagyon csúnyát akartam írni ezért a mocskos aljas libsi csúsztatásért, amit postnak képzelsz...
De látom, fölösleges!!!
Remélem, 86 komment után elgondolkodsz azon, hogy normális-e az a hozzáállás, amit képviselsz.
Ajánlom, hogy bújjatok ki a cigányok seggéből és csináljatok valami értelmeset a megélhetési "ál-jogvédés" helyett, mert elsősorban nektek köszönhető, hogy idáig fajult a helyzet. Pofázás helyett integrálni kellett volna a cigányokat, nem pedig ellopni az erre szánt pénzt (IS).
120 milliárd adóforintot költöttünk a cigánykérdés megoldására az elmúlt tíz évben. Állítólag. Mert elszámolni nem tudnak vele, eredmény pedig nincs.

Fogjátok be, ne szítsátok a hangulatot és egyáltalán vonuljatok le a színről, mert baromi unalmas már ez a sok baromság, amit nyomtok kifelé magatokból!
Szégyelld magad!!!!

beleszolok 2009.02.23. 22:53:11

Te szánalom, minek kiabálsz? Örülj, hogy találtál magadnak kint egy pizzasajtozó állást, hamár itt nem értél el szart se, és foglalkozz az ottani dolgokkal.

nem nemsiker_s 2009.02.23. 22:55:09

Kinek hoz politikai hasznot minden ilyen cigányok elleni támadás ? Hát a jobboldalnak biztos nem.

Megrázott ez az eset, az embertelensége miatt.

Korábban azt gondoltam, hogy egy bekattant zsaru "intézkedik" így, de ezek ártatlan emberek voltak. Most ez az eset egy sokkal sötétebb gyanút ébreszt bennem.

LaHaine 2009.02.23. 22:57:24

"szánalmas
az index-n lista, hogy milyen bűncselekmények történtek romák ellen az utóbbi időben. hol van a lista, hogy romák fehérek ellen mit követtek el? azt miért nem rakják ki?"

Ezzel csak az a baj, hogy fehérek fehérek ellen arányaiban sokkal több bűncselekményt követnek el mint cigányok fehérek ellen. Ezek szerint a fehérek veszélyesebbek a fehérekre mint a cigányok. Megoldás: öljük meg az összes fehért mert veszélyesek a fehérekre. kb ilyen színvonalú a legtöbb érv ezen a forumon. Az ostobaság csak úgy sugárzik...

RonIQa 2009.02.23. 22:58:13

@nemsiker_s:

Már az én fejemben is megfordult a gondolat.

Csak a "cigányuzsora" zavarja a képet.

beleszolok 2009.02.23. 23:00:40

LaHaine: arányszámítás megy? Mert úgy mindjárt másszagú a sütemény.

LaHaine 2009.02.23. 23:05:30

beleszolok:

tréfásan elrejtettem a mondatomban ezt:
"arányaiban sokkal több.."
Szerinted ez mire utalhat?

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.02.23. 23:11:22

@Bjossy: Nézd "haver", ha senki nem szólal meg, a legprofibb zsaru sem tud az ügyész asztalára letenni mást, mint a "megérzéseit", ami egy demokratikus berendezkedésű államban - többek szerint - talán jobb is...

beleszolok 2009.02.23. 23:11:41

Talán ezért is feltételezem jogosan, hogy nem megy.

parazita 2009.02.23. 23:20:27

@LaHaine:

nem tudom, hogy észrevetted-e, de így pont ellentétes a tényekkel az állításod.

Csak, hogy tisztázzuk, nem vagyok rasszista. Soha nem voltam. De az évek során párszor (10-12x) megpróbáltak kirabolni és -sajnos- azt kell, hogy mondjam, egytől egyig cigányok voltak. Nekem semmi bajom a cigányokkal, de azért álljon meg a menet. Hadd legyen már jogom ahhoz, hogy ne félelemben, a hátam mögé tekintgetve kelljen sétálnom az utcákon.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.02.23. 23:24:19

@SoBe: Kurva jó ez az írás, de tényleg... mielőtt elhúztál innen, Te! hány "kancigánynak" szóltál be, ó bátrak legbátrabbika???

Hányszor emelted fel a szavad a buszon-vonaton, hogy "Figyu pajti, ott az öregasszony utolsókat rúgja, vedd már el a táskádat a másik két ülésről"???

Ha láttál az utcán valami "balhét", hányszor mentél oda az intézkedő rendőrhöz, hogy kérem én láttam mi történt, szívesen tanúskodom???

Úgyhogy kussoljál öcsém, mert szerintem nem kevésbé vagy te "beszaribb" másoknál... Egy ex-MDF-es pártszimpatizáns mondta, hogy őt felháborította Antall József beszólása (Tetszettek volna forradalmat csinálni)... és szerintem is felháborító: nem születtünk MIND hősöknek... senki nem tanította ezt meg velünk. Oké, szólunk egy-két bátortalan szót amikor az igazságérzetünk ez diktálja... node pl. a jelenlegi helyzetben - mert pl. én is elégedetlen vagyok - menjek neki a laktanyáknak, szerezzek fegyvert, gránátot és tiporjak el másokat??? Gyújtsam fel vadidegen emberek autóit, mint ahogy ők is az enyémet??? Lőjek agyon munkából hazasurranó embereket vagy kenyérért osonó gyerekeket, jobb híján??? Úgy mint '56-ban??? Ugyanolyan "megfontoltan"??? No ne tessék viccelni...

Zzoorroo 2009.02.23. 23:27:57

Az egyik ismerősöm hallotta valakitől, aki látta a boncolási jegyzőkönvyeket, hogy állitólag az apa maga elé tartotta a gyerekét, mintha mügé akart volna bújni a lövések elől, vagy mintha igy akarta volna rábirni a lövőket, hogy mégse lőjenek...

Ha ez igaz, akkor - de inkább nem is irom le. Mindenesetre a pasi megrögzött fatolvaj volt, és a környéken több millió forintos kárt okozott a cimboráival azzal, hogy nagyon értékes fákat vágtak ki, amit aztán részben eltüzeltek, részben eladtak.

Kurvára bosszantó tud lenni, ha erdőtulajdonos vagy és a szemed láttára, apránként a tolvajok tarlóvá alakitják és beleröhögnek a pofádba, ha szólni mersz.

peca1000 2009.02.23. 23:29:37

A zsidó, a cigány és a skinhead horgásznak. Kifognak egy aranyhalat:
- Ha visszadobtok telejsítek mindenkinek 1 kívánságot

Zsidó: - Dögöljön meg az összes cigány!

Cigány: - Dögöljön meg az összes zsidó!

Kipusztul a földön minden cigány, és zsidó.

Skinhead: - Én már csak 1 kávét kérek!

:)

Zzoorroo 2009.02.23. 23:30:12

@SoBe: Szerintem az ország gazdagabb lett azzal, hogy elmentél.

peca1000 2009.02.23. 23:32:50

Na jó éjszakát minden netforradalmárnak, kanapé mozgalmistának, árnyékhuszárnak.
Még szerencse, hogy csak itt vagyunk bátrak :)

Win Elen 2009.02.23. 23:33:00

Hazudnek ha azt mondanam, oromom lelem a kommentekbol visszakoszono sokat emlegetett funkcionalis analfabetizmusban, de sokaknak valoban nagyszeruen sikerult peldat szolgaltatni e megallapitas eletszerusegehez, es aktualitasahoz. Eloszor is, akik magukra veve a kijelentesemet valami korteskedonek gondolnanak megjegyzem fedor ket helyen irt valoban kifogasolhatot, ahogyan ezt egy-ketten meg is emlitik. Egyreszt a konkretan tett kijelentessel, hogy "nem voltak bunozok", amelyre bar furcsan neztem, a kovetkezo mondatban vartam volna feloldast, de sajnos a "veletlen" jelzo hasznalata ezt ott meg inkabb elmejitette. Ez valoban furcsan hathat. Bar a fentieket tamasztja ala megint, hogy kb. 3-an jegyeztek meg. (ha tevednek bocsanat). A masik pedig a cim. Ez mar sulyosabban nehezedik a posztra, de jelen esetben bont az alatamasztas kontextusa teszi erthetove. Es megint visszajutottunk az elobb irtakhoz. Bocs az offtopikert, de ahogy valaki talalo szofordulattal elt, "ne habositsuk tul ezt" ezert magahoz a temahoz nem is tennek hozza semmit. Amirol a poszt akart szolni (akart mert jelen esetben a felfogas hianya ezt nem tette lehetove) az teljesen atjott, es egyet is ertek vele. Akkor most megyek a sunomert.

LaHaine 2009.02.23. 23:36:14

Csak, hogy fokozzam egy kicsit a hangulatot. Gyakori érv, hogy a cigányok lusták, nem dolgoznak inkább bűnöznek. Pár éve volt a Tárki-nak egy kutatása, ahol középiskolai végzettséggel betölthető munkákra fényképes önéletrajzokat küldtek el. Voltak szép magyar legények és voltak kolompárok jó füstös ábrázattal. Mindenkinek egyforma szintű végzettsége és gyakorlata volt az önéletrajzok szerint. Nem fogjátok kitalálni, hogy kinek volt lényegesen nagyobb esélye munkát találni. A cigányokat általában fel sem hívták a munkáltatók. Szóval ennyit arról, hogy miért nem dolgozik a nagy részük. Gyakrolatilag már az első lépcsőben kiszórják őket.

beleszolok 2009.02.23. 23:39:50

LaHaine: Pont ezek a tisztességes cigányok szívnak a legnagyobbat amiatt, a bűnöző cigányok miatt.

Zzoorroo 2009.02.23. 23:41:36

@LaHaine: Aha. Biztos azért nem dolgozik az a többszázezer cigó érettségizett, mert nem hivják vissza őket a PriceWaterhouseCoopers-től.

LaHaine 2009.02.23. 23:44:36

Bocs, de itt olyan melókról volt szó mint telefonos ügyfélszolgálatos meg ilyenek. Azt sem tudom miröl beszélsz.

RonIQa 2009.02.23. 23:47:52

@Zzoorroo: "...állitólag az apa maga elé tartotta a gyerekét, mintha mügé akart volna bújni a lövések elől, vagy mintha igy akarta volna rábirni a lövőket, hogy mégse lőjenek..."

Teljesen jellemző ez a magatartás az etnikumra. Volt egy komondorunk gyerekkoromban. Bejött a cigány asszony a portánkra gyerekestől, mire a kutya ugatva elkezdett rohanni feléjük. Legnagyobb megdöbbenésemre a cigány asszony maga elé rántotta a gyerekét. Okos döntésnek bizonyult, mert a kutya azonnal megtorpant. Nem akarta bántani a gyereket..... Ez mondjuk nem jellemző általában a komondorra.

ZetoR 2009.02.23. 23:49:36

miért nem az enyingi vajdát, vagy az állítólagos országos cigányvajdát gyújtják fel?

Zzoorroo 2009.02.23. 23:50:59

@LaHaine: az érettségi diploma lehetett a gyanús.

Ahogy azt irtam, biztos érettségizett romák százezrei sirnak-rinak amiatt, mert nem lehetnek telefonos ügyfélszolgálatosok.

Ide tartozik, hogy a bátyám a nyolckerben tanitott tiz évig; ő mesélte, hogy a cigányokat csak azzal lehetett rábirni, hogy végezzék el az általános, hogy megmondta nekik: nem kapnak jogsit, ha nem tudnak irni-olvasni.

Ez hatott.

RonIQa 2009.02.23. 23:53:52

@LaHaine:
Ennek az az oka, hogy általánosan azt tapasztalják, hogy ha cigányt alkalmaznak, akkor abból igen nagy valószínűséggel határidőcsúszás lesz, valamint az anyagok, munkaeszközök eltűnésére lehet számítani.

Kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében a cigányt lehetőleg nem alkalmazzák azok, akik elkövették már ezt a hibát.

Zzoorroo 2009.02.23. 23:54:39

@RonIQa: Nagyapáméknál a faluban a cigók a kölykeiket küldték előre, amikor arról akartak megbizonyosodni, hogy a drótkerítésben nincs-e áram... Mennyél fiam oszt fogd meg...

Ez akkoriban volt, amikor a sajtóban is nyilvánosságot kapott ügy volt a bácsiról, aki igy akarta megvédeni az kiskertje termését...

RonIQa 2009.02.23. 23:57:59

@Zzoorroo: nem kapnak jogsit, ha nem tudnak irni-olvasni.

Minden olyan ügyben, ahol romát okirat-hamisításért vontak büntetőjogilag felelősségre, általános iskolai bizonyítvány volt az elkövetés tárgya. :)

RonIQa 2009.02.24. 00:00:20

@Zzoorroo: Másképp viszonyulnak a gyerekhez, mint mi. Volt olyan község, ahol a védőnő figyelt fel arra, hogy messze az átlagot meghaladó mértékű a fogyatékkal született cigánygyerekek száma.
A fogyatékos gyerekért több pénz jár.

Zzoorroo 2009.02.24. 00:02:07

@RonIQa: Óbazmeg... ez de durva...

Jervis 2009.02.24. 00:03:28

a címet azért írtad ilyen gusztustalanul hatásvadászra, hogy a magas látogatottság miatt holnap már Tesco reklámok legyenek az oldalon?...

egyszerűbb lett volna néhány animal pornóképpel..

barom

LaHaine 2009.02.24. 00:06:38

ZZoorroo

Egy kissé megcsavartad a dolgot. Ráadásul a szöveged bűzlik az előítéletektől és a sztereotípiáktól. Abba belegondoltál, hogy lehet, ezek az emberek az életstratégiájukat ahhoz igazítják, hogy eleve esélytelenül indulnak még egy szaros telefonos melóért is. Akkor meg mindek strapálják magukat, nem? Gondolom te sem szivesen mész sehova házhoz egy pofonért.

RonIQa 2009.02.24. 00:10:54

@Zzoorroo:
Valóban durva. De én nem a csóró, állati sorban tengődő cigányokra haragszom igazán, hanem arra a mocsok megélhetési jogvédő-libsi-politikus bandára, amelyik képes volt elérni, hogy a XXI. századig konzerválódjon a cigány-probléma, csak azért, hogy a jó szándékú emberek adóforintjait milliárdos nagyságrendben tömhesse a saját zsebébe. Következmények nélkül.

vancrow 2009.02.24. 00:16:19

Jo lenne hinni hogy ez politikai kérdés, nekem ugy tünik, mint gyilkosság bünügyi és a bűnüldözök/zés hatásköre. Vagy van politikai megoldás erre a dologra? Ha a bünt a politika oldja meg és generálja is akkor rendörök politikusok. Bár ha belegondolok mindig is igy volt cézár rangot osztogatott a katonáknak. Valahol szomomru ez azért, talán uzsorások ellen lehet harcolni, de a politika sokfejü hydrája ellen...

2009.02.24. 00:16:56

"És az ostor nem azokon csattan, akik valóban elkövetettek olyasmit, amiért felelőségre lehet vonni, hanem az olyanokon, akik megpróbálnak kitörni a párialétből, és az ország tisztességes többségéhez hasonlóan szeretnének boldogulni. Akik példát mutathatnának a többieknek. Hát mit mondjak, szép példa az, ami ilyen eredménnyel jár..."

menj már a faszomba!!
kölcsönböl aztán könnyen megy a "rajkodás" csak aztán ha nem tudja kifizetni oj van ám a meszárlás!
te gyerek, te blogíró senkiházi hát hol étél baszod?eddig nem láttál mercis cigányt?hát az nem törekedett az asszimiliációra?hát az mi?
bűnözés=asszimiláció?honnét jönnek ezek a liberális gecik?
félnek a cigányok mi?
aha bazmeg azért mászkálnak mindig 10en meg bökővel!megvédjék magukat a magamfajta jámbor 80kg-os szakállas 20éves köcsögöktöl hogy rohadnál meg

LaHaine 2009.02.24. 00:18:54

Szó se róla felhizlaltunk egy cigány elitet, akik szart se tesznek a saját embereikért. Csak a pályázati pénzekre hajtanak. Ez azonban senkinek nem lehet ürügy arra, hogy általánosítson és megbélyegezzen egy egész csoportot. Tény, hogy nagyon sokan nem dolgoznak, de az is tény, hogy egyszerűen nem kapnak munkát.

LaHaine 2009.02.24. 00:27:08

Hey trogerzsido

Te is egy okos srác vagy. Agysebésznek készülsz?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.02.24. 00:27:33

@LaHaine: Életstratégia? A bőnözés? Hát, nevezheted ennek is...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.02.24. 00:30:22

@LaHaine:

Ha már a pályázati pénzeknél tartunk, azért az erre való hajtásban nekünk, nem-cigányoknak sincs miért szégyenkeznünk...

LaHaine 2009.02.24. 00:33:45

tiboru
Szerintem ez teljesen racionális. Gondolj bele a TV ontja a reklámokat. Mindenki azt hallja, hogy attól leszel valaki, ha megfelelő színvonalon tudsz fogyasztani: kocsi, ékszer, műszaki cikkek stb. A mai magyar (és legtöbb nyugati) társadalom úgy méri az embereket, hogy milyen kocsijuk, telefonjuk stb van.Na most amikor még esélyed sincs arra, hogy ezeket a dolgokat legális úton megszerezd a bűnözés egy teljesen racionális válasz erre.

Zzoorroo 2009.02.24. 00:35:09

@LaHaine: egy kicsit ellentmondtál önmagadnak. Most vagy előre tudják, hogy nem alkalmazzák őket és nem is jelentkeznek, vagy jelentkeznek és csalódottak? Melyik az igaz?

Amúgy nem kell válaszolnod, mert megyek aludni, de előtte elengedem a két sarplaninacomat - és esküszöm nem bánnám, ha Gazsi ma éjszaka megpróbálna átmászni a kerítésen :-)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.02.24. 00:36:53

@LaHaine:

Racionális, de borzasztó és elkeserítő :-(

Perillustris 2009.02.24. 00:38:45

@LaHaine: Aha. Ha meg a főnök figyelmezteti az esetleg mégis felvett alkalmazottat, akkor a műszak végén a kapunál várja annak családja.

Miért kockáztatná ezt bárki?

Win Elen 2009.02.24. 00:42:35

@trogerzsido: a tovenel ragadtad meg az objektivizmust kerlekszepen... Es azzal a hatarozott mozdulattal ki is tepted azt!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.02.24. 00:43:47

@VonPerez:

Hoppá... Vagy látott valamit, vagy tud valamit. És a két gyerekét otthagyta?

Ki is mondta, hogy példát kéne vennünk a romáktól gyerekszeretet terén..?

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.24. 00:54:22

No, aztán arra van-e mentség, hogy gyerekeket megerőszakolnak, vagy prostítúcióra kényszerítenek rokonságon belül?

Hadd halljam a mértékadó bölcseket.

vancrow 2009.02.24. 00:54:55

Sokáig nem maradhat eltünve, esetleg ha rokonoknál bujkál...mire előkerül, tudja már majd mit kell mondania

SoBe 2009.02.24. 02:18:35


Sosem feltem szemtol szembe egy kopasz budos kanciganytol sem, egyedul rendeztem veluk a dolgom. De ugye messzirol jott ember azt mond, amit akar. Ki mondta, te szerencsetlen, hogy, idezlek:

"menjek neki a laktanyáknak, szerezzek fegyvert, gránátot és tiporjak el másokat??? Gyújtsam fel vadidegen emberek autóit, mint ahogy ők is az enyémet??? Lőjek agyon munkából hazasurranó embereket vagy kenyérért osonó gyerekeket, jobb híján??? Úgy mint '56-ban??? Ugyanolyan "megfontoltan"??? No ne tessék viccelni..."

Mit hadovazol itten ? Mit gondolsz, az altalatok allandoan szidott, lenezett (vicc !) amerikaiakkal ezt megcsinalhatna nehany csoport ? Egy nagy FASZT pici haverom. Akiket ti allandoan szidtok, leneztek, gunyoltok -tul azon, hogy ezerszer tisztessegesebb, ertelmesebb, kreativabb altalaban-, de legalabbis kulturaltabb (bizony, jol latod: KULTURALTABB !!!) emberek, mint mint magyarok. Ha a torveny leszarna oket, akkor osszeallnanak es gyorsan, hatekonyan rendeznek az ugyet, nem szanalmas, gyenge romakon vennenek elegtetelt, hanem akik gyilkosok, bunozok, terrorizaljak az embereket es felelemben tartjak oket, azaz elveszik a szabadsagukat.
Aki meg nem akar ehhez hos lenni (teljesen ertheto az is ),akkor az a neten se verje a nyalat, mert azt csak mindig amolyan pitlak, gerinctelen kis csirak teszik, akikbol itt is olvasni eleget !!!

Patreides · patreides.blog.hu 2009.02.24. 02:31:53

Nem értem, mire volt jó ez az írás.
Meg kellene várni, amíg kiderül, ki a tettes. Ezt a hisztériát le kellene állítani, és inkább a rendőrségtől meg a bíróságoktól kellene kikövetelni, hogy végezzék rendesen a munkájukat, és tartassák be a törvényeket mindenkivel szemben, az ország minden egyes településén.

bazer 2009.02.24. 03:24:08

Alapvetően a törvényt tisztelő ember vagyok, de szerintem nem kár értük mikor ilyeneket látok:
www.youtube.com/watch?v=JXLeWaZvR9I&feature=related

-ők se kímélnek senkit és semmit, remélem ez csak a kezdet...

SoBe 2009.02.24. 04:05:05

@bazer: Dehogy vagy te torvenytisztelo ember ! Ugyan olyan szivtelen, gerinctelen ember vagy, mint akiket a youtubon idezel. Ha a te bosszudnak csak a kezdete egy oteves ciganygyerek halala, es ennek te itt orvendezel, akkor egy fillerrel sem ersz tobbet, mint azok a nyomorult allatok ott. Oteves gyereket olnel, meg a gyereket felto apat, aki a tuzbol menekulne, te nyomorult gyava kis kocsog. Miert nem az a kezdet, hogy osszealltok nehanyan, hamar ilyen fasza gyerek vagy es mentek nekik fegyverekkel a szemet, kopasz kanciganynak ? Miert nem ? Azert mert te csak egy net mogott bujkalo, kis szar buzi vagy !

bazer 2009.02.24. 04:14:31

Nyilván nem helyes 5 éves gyerekeket gyilkolni, de kérdezd meg pl. Pénzes Heni szüleit mit gondolnak a dologról...

-a gugli biztos megmondja ki volt a kislány és hogyan ölték meg ettől sokkal kegyetlenebbül a rétinégerek...

SoBe 2009.02.24. 04:34:47

Ja, ertem ! Penzes Heni vs 5 eves cinganygyerek 1:1=X. Igy akkor ez rendben van nalad, igaz e ? De micsoda lelek kell ahhoz, hogy elkezd itt most Penzes Henit emlegetni ? Hogy a faszba jon ez az ugy most ide ? Te kerdezd meg a Penzes Heni szuleit, hogy akkor most rendben van e minden, hogy elmult e a fajdalmuk, potlodott e a veszteseguk ? Nem, nem es nem a valasz ! Egyedul a magadfajta lelkenek eledel ez, az olyanokat, mint te elegit meg az ilyen. Mert ugyan az a lelek van benned, mint abban a torzo agyu,szivtelen, merhetetlenul gonosz, nyomorult, mocskos- allat, kopasz kanciganyban !

bazer 2009.02.24. 05:18:54

Tisztelt SoBe !
Lehordhatsz bárminek nincs jelentősége legfeljebb magadat stresszeled :)
Dolgozok adót fizetek még ha nem is vígan és dalolva, nem lopok, nem csalok, nem rabolok, nem gyilkolok, ha ez nem törvény tisztelet akkor nem tudom mi az.

"Azért mert te csak egy net mögött bujkáló, kis szar buzi vagy ! "
Nem a net mögött bujkáló kis szar buzi vagyok régen leszerelt katonaviselt ember vagyok aki tett ezért az országért, és se náci se "jobbik" nem vagyok már csak egy egyszerű ember aki úgy szeretné élni az életét hogy a gyerekeim és mások gyerekei is nyugodtan kimehessenek az utcára anélkül hogy rettegniük kéne ha cigányokkal találkoznak, ha ezért pár "ártatlan cigány" is áldozatul esik sajnálatos, de nem fogok sírni értük mint ahogy ők se teszik.

Thyb 2009.02.24. 06:56:12

Grat Fedor, neked sem kell hülyeségért a szomszédba menni.
Az elkövetés módja tipikusan nem a Kozma támadáson felbőszült szélsőségesekre jellemző. Ha ezt Ők követték volna el, akkor azok mindenkit fejbe lőttek volna. A csattanást hallania kellett a többieknek amire felébredtek volna, s akkor Őket sem kimélik. Az pedig, hogy ilyen mértékű égési sérüléseket szenvedtek azt bizonyitja, hogy vagy a házból nem mertek kijönni, vagy rájuk zárták az ajtót. Ez amit itt összehoztál nagyon nem stimmel.
Sokkal valószinűbbnek tűnik, hogy a szokásos uzsora kamat van a háttérben.
Ráadásul a mi szélsőségeseinkre nem jellemző (még szerencsére), hogy fegyverrel futkosnának mint inkább baseball ütővel, vagy valami hasonló eszközzel. Ráadásul nem gyujtanák fel a házat, hogy mind inkább példát statuálhassanak a többinek. Az a tipikus megfélemlités. Akik az általad emlitett okból ölnek azok azt közszemlére szokták tenni.
Ezzel az irásoddal most csak annyit értél el, hogy a másik oldalt szitod fel. Remélem szadeszos létedre nem ez az értelmetlen kisérlet, hogy a Kossuth térről gép elé tereld a tömegeket, akik épp ki akarnak rakni benneteket. Valahol csak szánni tudlak.

2009.02.24. 06:57:57

Fedor! Szerinted kinek van ma fekete luxus terepjárója, amit a tanuk láttak? Nekem sajnos nem sikerült 37 évi munkával megvenni!Azt meg nem hiszem hogy néhány IQ bajnok széljobber vehet magának ilyen autót. De szerinted kiknek van és lehet ilyen autója? Gondolom az nem nyugdijas, nem dolgozik naponta és nem fizetésböl él! Gondolkozz, mielött leirsz valamit és ne kavard a sz@rt, mert már eléggé fel van kavarva!Aki blogot ir, az a tényekre támaszkodjon és ne rakjon bele " hallottam", "mondták" ,"ugy tudom" és hasomló"mi van ha.." feltételezéseket!Ettöl függetlenül, aki ezt tette--akár cigány, akár nem--felkötni és hagyni száradni a kötélen!(és bocs, de ez nem a 168 óra, ugye?)

Win Elen 2009.02.24. 07:01:46

@SoBe: X=1. Ha a maondandodat nem tudod, ertelmesen, vitazva eloadni, csak ilyen tularado indulatoktol vezerelve, akkor Te mit is varsz? Ezt komolyan kerdezem. Amikor habzo szajjal uvolt az ember, akkor azt leszogezhetjuk nem eszmet ohalyt cserelni embertarsaival, hanem az akarmilyen okbol benne felhalmozodott elegedetlensegbol taplalkozo indulatait akarja a torkan kionteni. Rosszabb esetben fizikai megnyilvanulasnak is teret adva. Tehat teljesen oncelu, es primitiv. A beszelgetes szempontjabol kontraproduktiv. Ez egy blog. Rakenyszerit, hogy kommunikalj, de te kifejezetten agresszivan teszed ezt, bar legnagyobb indulatodban is maximum csak nagybetukkel tudsz irni, ami ahoz kepest ami hajt (a bejegyzesek irasakor mindenkep) nem megoldast ad, csak fokozza azt annak tehetetlensegevel. Akkor minek? nem egyszerubb osszetorni valamit? Ez igy csak csapkodas. Persze nem zavar, de miert nem lehet emberi modon, az indulatokat kizarva irni? Nem olyan nehez. Attol meg akar azt is gondolhatod, hogy hitler volt a legnagyobb szent. Csak ha ezt egy ork modjara teszed a kutya nem hallgat meg, meg akkor sem ha arrol ertekezel hogy hogyan kell palacsintat sutni. Ervelj higgadtan, lassa az ember hogy bizol annak helyessegeben, amit most mondasz, mert most csupan azt latni, hogy a legprimitivebb (nem pejorativ ertelemben) modszerrel gyozod meg magad annak helyessegrol. Szamodra nem az jozan esz ad ertelmet ezen gondolataidnak, hanem a duh. A duh, mert nem jozan esszel irsz, hanem duhbol.
Bocs az elemzesert, csak latom negy egy idekacsintas ereig ugrottal be. Es en tenyleg meghalgatnam a velemenyed, ami teged komolyan vezerel, de ezt sajnos nehez lenyelni.

Szűcslaci 2009.02.24. 07:18:00

Túl hosszú végigolvasni a kommenteket. Ezért lehet, hogy már írták:

Tehát, ha megölnek egy magyart, vagy kiirtanak egy magyar családot és hirtelen nem találnak indítékot, akkor addig is az a hivatalos verzió, hogy azért ölték meg, mert magyar? Vagy mert fehér? Ekkora baromságot!

georg 48 2009.02.24. 07:18:25

Azt szeretném kérdezni Horváth Aladártól, hogy miért nem rohant fel Veszprémbe a gyilkosság reggelén? Úgy lapult, mint szar a hóban. Meg sem nyikkant. Az óbusmannal együtt. Pfuj!!!

dr. Wilbur Swain 2009.02.24. 07:22:52

az, bosszú, meg etnikai indíttatás... ezt bírom az ilyen megmondóemberekben, mint te vagy TGM, hogy még semmi konkrétum sincs, de máris nácikról, bosszúról, meg "barna veszélyről" handabandáznak
ez a post úgy, ahogy van, egy fasság
azt le se sz@rd, hogy ugyanilyen módszerekkel iktattak ki egy másik családot, még a Cozma-gyilkosság előtt. A tettesek meg cigányok voltak. nézz utána a "kamatolás", "kamatospénz" kifejezéseknek...

Szűcslaci 2009.02.24. 07:25:06

Ha megölnek egy magyar ( értsd: nem cigány) embert, vajon ott terem-e rögvest mondjuk a köztársasági elnök? Az a rühös pecsa talán ért a helyszíneléshez? Veszprémbe miért nem rohant le helyszínelni? Vagy Szögi Lajosnál ott volt? Megtervezett színjáték ez is. Ha a CIA megölhet színészt, zenészt politikust egy általuk magasabbnak tartott cél érdekében, akkor ugyan mi tarthatna vissza nálunk érdekelt politikai - sőt neokommunista- csoportokat egy kettős gyilkosságtól? Ha ez a biztonsági szelep elkerülni a konfrontációt a veszprémi mészárlás miatt...

szárny 2009.02.24. 07:39:38

Fedor, barátom. Emlékszel a Mortimer vs Józsika-ügyre? Hogy tüntetett az összes liberálbolsevik baromarcú a Moszkva téren, miközben szegény buszsofőr halkan csak hajtogatta egyre, hogy no, please? Én asszem, várnod kellett volna két napot ezzel a bloggal. S hogy nem tetted ezért a magam részéről gyalázatos, aljas indokból elkövetett, etnikai alapú gyűlöletkeltésnek vélem, amit tettél, mégpedig a magyarok ellen elkövetett gyűlöletkeltésnek. Amit csak egyféleképpen tudsz valamennyire jóvátenni: ha kiderül - márpedig ki fog derülni - a tettesek kiléte, akkor ugyane fórumon nyilvánosan bocsánatot kérsz azoktól, akiket megrágalmaztál. Remélem, így fogsz tenni.

szárny 2009.02.24. 07:44:06

Fedor, még ennyit. Nem emlékszem, hogy írtál volna anno egy így kezdődő blogot:
"Olaszliszkán a jelek szerint agyonvertek egy férfit a gyermekei szeme láttára. Ez a száraz tény.
Egy magyar férfiről van szó. Ez elvileg irreleváns információ, kivéve azt az esetet, ha ez a gyilkosság indítéka..."

Lunitari 2009.02.24. 08:41:05

Pffff, miről beszélsz? Ha etnikai indittatású lett volna, akkor az egész putrisort felégetik. Itt megint uzsórások akarták a pénzüket...anyuka nem véletlenül maradt életben, valakinek fizetnie kell. Ennyi.

Win Elen 2009.02.24. 08:46:11

@szárny: Ez utobbival kapcsolatban ertem a gondolatmenetedet, de nem tudok vele egyeterteni. Ebbol, hogy valaki mirol nem irt, nehez barmilyen kovetkeztetest levonni, vagy egyaltalan utalni ra. Ezt azert te is belatod.
Az, hogy magyarorszagon a ciganysag es a nem cigany, elsosorban a magat oslakos magyarsagnak tartok kozott egyre erosodo feszultseg van, egyertelmu. De ennek a feszultsegnek az oldasara, kezelesere, az ellenallo magatartas, annak erthetosege okan sem lehet megoldas. Ez nem visz elore hosszutavon, rovidtavon, bar egyik, masik felnek latszat biztonsagot jelenthet a masik oldal felelmenek aranyaban, ez csak oztonszintu viselkedes. Kozvetlen allatias reakcio. Mind ket oldalon. Persze ha a hosszutavu cel a felek likvidalasa, ahhoz tokeletes kiindulasi alap. De e nem lehet politikai szandek. Az megint mas kerdes, hogy a politikai szandek az ma jelenleg teljesen kodos, es eredmenytelen, csak a feszultsegek tovabbi melyitesehez nyujtanak segitseget. Az embernek meg kell vedenie magat, ez alapveto oszton, de nem szbad mindent ebbol levezetni. Es nem eleg a politikara bizni a dolgot. Egy csopor kollektiv bunossegenek feltetelezese pedig igenis kirekeszto magatartas, amelynek erdmenye minden esetben egy meglevo konfliktus tovabb odazasa, vagy ujak megteremtese. Es ne mondja az, aki ugy kezdi a mondandojat, hogy azzal nem tesz kulonbseget a tagok kozott, nem ezt tamogatja, megha nem is akarattal. Ezert fontos a velemeny megalkotasanal tobb tenyezot, lehetoseget figyelembe venni, a meglevo gondolatainkat tudatosan tamadni annak ellentetjevel, utana lehet vitazni, amikor majd felmerulhetnek egyeb ervek, blablabla.
Az biztos hogy azzal, hogy azember egyedul, vagy barati tarsasagban kialakit egy allaspontot, cigany kerdesben nem lesz elobre a vilag. De ha az allaspont indulatokkal tulfutott, az biztos hogy a legkevesbe sem az optimalis eredmnyhez vezeto uton halad. Epp nincs haboru, nem kellenek hosok. Eljon majd annak az ideje is. Ha csupa ilyen hozzaallas van meghamarabb. Es termeszetesen a ciganysagrol is van egy eros negativ velemenyem, az okait is tudom, ami - es ezzel lehet nem egyet erteni - nem mentesit semmi alol. De miutan a szavaitok furesze alatt most ok a fa, nem ohalytok en is rantani egyet rajta.

jozicsenko 2009.02.24. 08:50:05

az összes megélhetési jogvédőnek üzenem, hogy bekaphatják!

Cosmanál nem lehetett a cigányokról beszélni, mert szitják a kedélyeket, stb

itt meg csak erről lehet beszélni?

elmenjen mind az szdszes bús fenébe, aki ilyenkor erre megy rá

kepy 2009.02.24. 08:51:26

Az biztos,hogy akármit csinálunk, sajnos a roma emberek lelkivilága és főleg a munkához való hozzáállása más.Persze minek is dolgoznának csak sok-sok gyereket csinálnak, majd az adónkból kapjákn a segélyeket.Ráadásul nem a gyerekek esznek belőle.

Kalmár 2009.02.24. 09:00:40

Furcsa egy verseny folyik.
Drukkol az ország. A cigányok, liberósok azért, hogy náci rasszista legyen a gyilkos.
A gárdista konzervatívok pedig, azért, hogy cigány uzsorások legyenek.
Az áldozatoknak mindegy, vajon az az 5 éves fiu értené ezt az egészet?

Van egy ország ahol, a polgári középréteg által nem elfogadható módon él egy kissebség, a cigányok.
Segélyt kapnak, nem nagy bűn a lopás köztük ha a gyereknek enni kell adni, nem bírják a kötöttségeket, az iskolát.
Sokan csak viskókban élnek a higiénia teljes hiányával,ebben nőnek fel nem is hiányzik sokuknak, nincs munkájuk-nem akarnak dolgozni? Alulképzettek, ki akarna dolgozni velük 5 általánossal? Apa iszik, anya börtönben, hogy legyen a gyerek egyetemista? Van egy sor erényük is de ezt egy gazdasági válság közepén ki nézi? Ingyenélők és pont.
Ki a hibás?
Nehéz ügy.
Egy biztos: Azt ugye nem gondolja senki, hogy az a megoldás ha mindet lelövik?? Együtt fogunk élni évszázadokig akár tetszik akár nem.
Akkor kezdjék már el összecsiszolni valahogy ezt a két népet, mert így sem fog 1-2 év alatt megoldódni. Szégyelje magát a politikai elit a semmittevésért.
Szégyelje magát a cigányság elitje is, mert a rájuk bízott pénzek egy jelentős részét egyszerűen ellopták, erősítve ezzel minden előitéletet.

Gilderoy 2009.02.24. 09:01:36

Most járok először ebben a blogban, és az a benyomásom, hogy elképesztő seggfej vagy. A többi postodat nem fogom elolvasni.

cubalibre 2009.02.24. 09:01:57

Én csak egyet nem értek. Ha történetesen Veszprémben nem Cozma, a kiváló sportoló az áldozat, vajon születne-e ennyi cikk? Maximum a Blikkben lett volna belőle egy keretes kishír, hogy diszkói verekedés közben X.Y.-t leszúrták. Visszhangja semmi se lett volna.

Bee-Lah 2009.02.24. 09:05:23

Annyira próbálják ezt az esetet rasszizmusra színezni, hogy az már gyanús...

Én már azon se lennék meglepve, hogyha ugyanazzal a fegyverrel lőttek volna, mint a rendőrpalotánál...

Ez csak a kormány malmára hajtja a vizet... megint elő lehet venni fasiszta kártyát, lehet tüntetni ellene... addig sem figyelnek a kormányzásra...

Próbálják a hasonlóságot keresni a nagycsécsi esettel (hvg.hu/itthon/20090223_hasonlosag_nagycsecs_tatarszentgyorgy.aspx)
na de ott valami uzsora leszámolást emlegettek...

Visszatérő elem a fekete terepjáró...
na, kik szoktak ilyet használni?

hát a gengszterek vagy Bauer ügynök...

egyik sem tipikus rasszista...
(bár Bauer ügynökben nem vagyok 100%-ig biztos...)

Szóval szerintem, abba lehet hagyni a félelem keltést...

Jó, tudom, a központból más utasítás jött... meg kell ugrani az 5%-ot, és ahhoz meg kell ragadni mindent...

Bí.

BKV reszelő 2009.02.24. 09:11:26

"... Ez a család nem segélyen élt, a fotók alapján egyszerű, de tisztességes házuk volt..."

Nos, ne karcolgassuk a felszínt ! Miből élt ez a szerény, ámde annál tisztességesebb család ? ...mert ezt a kis falu polgármestere sem tudta megmondani, pedig az ilyen helyeken az emberek azt is tudják egymásról, ki mitől és mikor fingott, ki kivel mit és hol, stb.

Bee-Lah 2009.02.24. 09:11:45

@Bee-Lah:
Izé... mielőtt valaki félreérti:
Jack Baurer különleges ügynökről van szó a 24-ből... :)
Nem a mi Bauer "ügynök"-ünkről...

Bí.

Tightend 2009.02.24. 09:12:36

Lófaszt rasszizmus, ez is cigánybűnözés (uzsora, stb.).

Bee-Lah 2009.02.24. 09:14:42

@Bee-Lah:
Jack Bauer...
már gépelni sem tudok... :)

cooool 2009.02.24. 09:18:57

1. honnan tudja a cikk kedves írója, hogy nem cigány végzett cigánnyal?

2. nap mint nap járok kelek budapest utcáin, és előbb megyek át a túloldalra ha egy cigány közeledik felém, mintha akármilyen agyontetovált rosszarcú fehér.
Tehát mielőtt mártírokká avatnánk az egész cigányságot, nézzünk már kicsit mélyebbre náluk...

manager2008 2009.02.24. 09:31:34

Lehetséges hogy rendszeresen fát lopott a lelőtt ember.
Naponta kis kocsival ment az erdőbe, és a büntetési tétel alatti mennyiséget hozott ki. Ezzel gyakorlatilag nem nagyon tudnak mit kezdeni a hatóságok akkor sem ha megfogják lopás közben.
Ettől még hatalmas kárt tud okozni összességében.
Persze a többiek is ezt tették az indexen olvastak szerint.
Kérdés az hogy a nagyérdemű tisztelt olvasó közönség mit tenne ha a tulajdonában folyamatosan elkövetve sok milliós kárt okoznak.

1. Semmi baj, ne fázzanak (ő az adakozó)
2. Semmi baj majd ültetek másik erdőt is sok millióért (ez egyébként kötelezettsége a tulajdonosnak)
3. Csak nézek mint a moziban
4. Ha a tízmilliós veszteség realizálhatóvá válik (ez simán összejön, nem részletezném) elkeseredek és meggondolatlan lépésekre leszek képes.
5. Ott hagyom az erdőt a francba és nem érdekel mi történik (jól megbüntet a felügyelet az erdőgondozás elhanyagolásálért)
6. Eladom nekik 10 forintért az erdőt é sszívjon velük a felügyelet.
7. Blogot írok az indexen és panaszkodom
8. Segítséget kérek Mohácsi Viktóriától, hogy térítse meg a káromat.
9. Magamat lövöm fejbe

A további lehetőségekre lehet javaslatot tenni

Thyb 2009.02.24. 09:53:10

@cooool: náluk mélyebbre???

cooool 2009.02.24. 10:07:03

Úgy gondoltam, hogy ne csak azt harsogják, hogy a cigányság ellen valamiféle hadjárat indult. Halljunk inkább azokról a dolgokról amivel ezt kiérdemelték :P

Ha kormány se védené őket jobban mint mondjuk minket akkor talán nem lenne ekkora gyűlölködés..

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2009.02.24. 10:29:23

Kezdjük azzal, hogy gyilkosságra nincs mentség. Senkinek semmilyen gyilkosságra. (erkölcsileg persze, mert a dolgok kikényszerítés néha azért akadozik mindenhol, Mo-on is)
Folytassuk azzal, hogy ilyet sugallani, ezen gondolatokat elültetni az olvasók fejében óriási felelőtlenség (legalább akkora, mint a kollektív bűnősség erőltetése), de ezt már többen többféleképp leírták.
Én a gárdára szeretnék reagálni: gárdát akkor alapítanak és tartanak fent a zemberek, amikor vmi nem működik. Mo-on sok rendszer régóta (10-15éve, rendszerváltás óta) nem működik. A rendőrség sem működik, az igazságszolgáltatás sem. A törvényhozás legalábbis nehézkes. Te okosnak gondolod magad, amikor leírod: a magyar gárda alapítása óta minden egyre rosszabb. Hát NEM! 15-20 éve minden egyre rosszabb, és most jutottunk odáig, hogy már nem lehet a tüneteket eltitkolni!Szerinted emberek százainak az a hobbija, hogy rendfennartót játszik, hétvégéin szabadidejében masírozik és edz, hogy aztán még veszélynek is tegye ki magát egy-egy "bevetésen" és a máskor egyébként nem működő államhatalom is egyfolytában vegzálja? Esetleg életszerűbb magyarázat, hogy a szomszédját bántalmazzák, a tulajdonát lopják és tönkreteszik, a rendőrség pedig nem segít. Lásd manager2008 2009.02.24. 09:31:34 hozzászólása. Ez a saját következtetésem, de jogi egyetemen tanítják, hogy ezek a tipikus tünetei annak, amikor az állam
rendszerei nem működnek. A társadalom alapja ugyanis az, hogy az egyén bizonyos jogairól (pl önvédelem, vérbosszú stb.) lemond, ezeket az államra ruházza, mert az hatékonyabban, jobban, emberségesebben stb. látja el ugyanazt a feladatkört. Mo-on ez régóta rosszul működik, a mostani helyzet már-már tarthatatlan. Nem jó megoldás a gárda, de az egyén szempontjából célravezetőbb kihívni őket, mint hiába várni a rendőri segítséget egy-egy kellemetlen/veszélyes helyzetben. Ezen kéne gondolkodni és a helyzeten javítani, nem idióta cikkeket írkálni arról, hogy mit miért NEM lehet.

Perillustris 2009.02.24. 10:49:55

@Szűcslaci: Természetesen nem. A kettős mércére jó példa a tegnapi nap.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.24. 14:16:33

@Perillustris: Értem ám a célzást :-) Egyrészt ha az lenne, örülhetnénk, ha ennyivel megúsztuk. Másrészt meg itt van racionális ok. Tatárszentgyörgyön nem volt, ezért lehet irracionális okokra gondolni...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0