2015?
2014. szeptember 22. írta: Fedor

2015?

frei_2015.jpgCsak egy rövid szösszenet, ha már az előző poszt a kormányzati konteókról szólt: sokak számára emlékezetes volt, amikor tavasszal kiderült: Orbán két és fél évvel ezelőtti bejelentése arról, hogy nemzetközi puccskísérlet folyik ellene, gyakorlatilag azon alapult, hogy elolvasták Frei Tamás A bankár c. regényét, és szó szerint vették (számomra meg duplán emlékezetes volt a dolog, mert ezt én már akkor, 2012-ben megmondtam).

Mindezt csak azért idézem fel, mert amikor az Orbán-Simicska összecsapás legfrissebb fejleményeiről olvasok, vagy a magyar milliárdosok svájci bankproblémáiról, satöbbisatöbbi, szóval egyre többször jut az a kérdés az eszembe, hogy Matolcsy és Orbán vajon olvasták -e a fenti regény folytatását?

Aki már átrágta magát rajta, annak nem kell elmagyaráznom, hogy miért. Bizony a fenti dolgok, és ezer más részlet, amelyeket a napi tapasztalat visszaigazol, mind ismerősek lehetnek onnan. És az a Frei, amelyik a Bankárban még a furfangosoknak kijáró tisztelettel mutatja be az Orbánról mintázott regénybeli miniszterelnök taktikázását, itt már bizony inkább a csalódás hangján beszél róla, és nem is szán neki szép sorsot.

Persze ez csak egy regény. A konkrét események nem történtek meg, és végkifejlet is... Na mindegy, nem spoilerezek. Akik még nem ismerik a sztorit, részletesebben is megismerkedhetnek vele a Könyvesblog összefoglalójából, de lehet, hogy annyi is elég, ha csak a könyv alcímét elolvassák:

A káosz éve és a magyar elit háborúja

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr116721851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0